Referat af møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt"

Transkript

1 Område: SOF Udarbejdet af: Tina Ovesen Petersen Afdeling: Direktionssekretariat Journal nr.: Telefon: Referat af møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: 21. marts 2017, kl Sted: Vejle Sygehus, Beriderbakken 4, Mødelokale Admin. 1, bygning H1, 7100 Vejle Deltagere: Kirsten Damgaard Bisgaard, Oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Sygehus Lillebælt Lisbeth Lange, Sundhedschef Billund Kommune Mona Nederby Larsen, Pleje og omsorgschef, Fredericia Kommune Anne Uller, Chefjordemoder Gynækologisk - obstetrisk afdeling, Sygehus Lillebælt Marit Nielsen-Man, Sundhedschef, Vejle Kommune Birgitte Munk Grunnet, Sundhedsplanlægger, Kolding Kommune Heidi Nordahl Jensen, Sundhedscenterchef, Kolding Kommune Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør Sygehus Lillebælt Lis Huge, Sundhedschef, Middelfart Kommune Kjeld Erik Otte, Ledende overlæge, Medicinsk Afdeling, Sygehus Lillebælt Claus Noringriis, Praksiskonsulent, praktiserende læge, Viuf Klaus Østergaard-Nielsen, Praksiskonsulent, praktiserende læge Vejle Bente Trier Kaarup, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling, Sygehus Lillebælt Peter Jezek, Oversygeplejerske, Psykiatrien i Region Syddanmark Gæster: Berit Schiøttz-Christensen, Forskningsleder, Rygmedicin Mette Jo Ipsen, Kvalitetskonsulent, Sygehus Lillebælt Sekretariat: Anita Johansen, Sundhedsplanlægger, Middelfart Kommune Tina Ovesen Petersen, Direktionsassistent, Sygehus Lillebælt Afbud: Helle Rossen, Projektleder, Sygehus Lillebælt Ulla Bjørn, Vejen Kommune Janni Mikkelsen Fovsing, Sundhedsaftalekoordinator Haderslev Kommune Anni Steffensen, Konsulent i Myndighed og Hjælpemiddeldepot, Hedensted Kommune Mødeleder: Referent: Helle Adolfsen Tina Ovesen Petersen

2 1. Velkomst (Kl ) Helle Adolfsen bød velkommen. 2. Mere hjem, mindre hospital/sygehus Lillebælt (Kl ) Berit Schiøttz-Christensen, Forskningsleder, Rygmedicin kom med et oplæg om projektet: Mere hjem, mindre hospital. Forøget livskvalitet for rygpatienter, og støtte til at tage hånd om eget liv. Projektet retter sig primært mod patienter med erhvervstilknytning i alderen 20 til 60 år, og det drejer sig om ca. 500 patienter. Målet er at hjælpe patienterne til det gode liv, der skal være tale om forløb baseret på evidens, og lange forløb skal undgås. I forbindelse med projektet er der et ønske om at etablere samarbejdsrelationer til kommunerne, og der vil blive sendt en invitation til kommunerne til en temadag, som skal afholdes i maj/juni måned Målgruppen for temadagen er medarbejdere i kommunernes jobcentre og medarbejdere, der har med genoptræning at gøre. Billund Kommune inviterede Berit Schiøttz-Christensen på besøg for at drøftet projektet nærmere. Derudover blev det fra kommunerne bemærket, at det i forbindelse med temadagen bør overvejes, hvilke input, der er behov for, om invitationen også bør rettes til ledelsesrepræsentanter, og at der også bør tages kontakt til virksomhederne, eventuelt i én kommune. 3. Status på etablering af nye psykiatriske døgnafsnit i Vejle/ Psykiatrisk afdeling Kolding-Vejle (Kl ) Peter Jezek, Oversygeplejerske, Psykiatrisk afdeling Kolding-Vejle, som er nyt medlem af SOF Lillebælt, gav en status på etablering af nye psykiatriske døgnafsnit i Vejle. De psykiatriske døgnafsnit er nu flyttet til Vejle, og der er mange nye ting at forholde sig til. Byggeriet er et såkaldt OPP-projekt, hvor der er indgået en kontrakt på 25 år med DEA s som administrator og pensionskasserne som partner. DEA s skal stå for levering af mad, rengøring, oprydning i skyllerum og intern patienttransport, det er helt nyt. Derudover skal man vænne sig til, at Psykiatrien nu er adskilt fra Sygehus Lillebælt. Sengepladserne er reduceret med 15 senge til nu 76 døgnsenge samt 8 akutte sengepladser. Derudover blev det drøftet, hvilke snitflader, der er mellem PSOF og SOF Lillebælt. Disse er blandt andet følgende: At der er en væsentlig overdødelighed hos psykiatriske patienter sammenlignet med den øvrige befolkning. At der er kommet nye retningslinjer for patienter med dobbelt diagnoser. At der skal være fokus på genoptræningsplaner for psykiatriske patienter.

3 MEDCOM-standarder. FMK. At samarbejdsaftalen mellem Psykiatrien og kommunerne skal lægges ind under Sundhedsaftalen. Det blev aftalt, at disse emner skal indgå i dagsordenen for de kommende SOF-møder. 4. Bevilling af plejeorlov til pårørende til terminalt syge patienter/helle Adolfsen (Kl ) Helle Adolfsen orienterede om, at Sygehus Lillebælt har modtaget en række cases, hvor der har været problemer med ansøgninger om plejevederlag til pårørende til alvorligt syge og døende patienter, og at Sygehus Lillebælt oplever, at flere kommuner har ændret praksis omkring bevilling af plejevederlag, herunder, at der stilles spørgsmålstegn ved, om der er et plejebehov. Det kan også være et behov for psykisk støtte og ikke alene støtte i forbindelse med fysiske funktionstab. Sygehus Lillebælt opfordrer til, at kommunerne er opmærksomme på dette, og sikrer en god proces i forbindelse med behandling af disse ansøgninger, sådan at pårørende ikke skal kæmpe med systemet samtidig med, at deres kære er døende Kommunerne opfordrede til, at Sygehus Lillebælt tager kontakt til den enkelte kommune straks, hvis der er konkrete sager, hvor der er behov for en nærmere drøftelse. Udvalget var enige om, at dette skal man være opmærksomme på, og at Sygehus Lillebælt skal tage kontakt til den enkelte kommune straks i konkrete sager. 5. Blodprøvetagning i eget hjem/helle Adolfsen ( ) På seneste møde i SOF Lillebælt 22. december 2016 blev samarbejdsaftalen omkring blodprøvetagning i eget hjem drøftet. Der var en drøftelse af status vedrørende denne aftale. I flere kommuner fungerer det fint, men det fungerer ikke så godt i Vejle Kommune. Sygehus Lillebælt oplyste, at Region Syddanmark vil tage initiativ til et møde mellem Sygehus Lillebælt og Vejle Kommune indenfor kort tid med henblik på at finde en løsning. Vejle Kommune bemærkede, at det er vigtigt, at kommunikationen foregår via MEDCOMstandarder, sådan at der er tale om sikker kommunikation, og at der formentlig også er behov for en vejledning til frontpersonalet på Sygehus Lillebælt. Det fungerer til gengæld rigtig godt på plejecentrene.

4 Praksiskonsulenterne bemærkede, at det er vigtigt at sørge for, at blodprøverne bliver taget. Middelfart Kommune oplyste, at aftalen omkring blodprøvetagning ikke er implementeret i kommunen pga. it-mæssige udfordringer. Der var enighed om, at det vil være godt med et møde snart mellem Vejle Kommune og Sygehus Lillebælt, og Sygehus Lillebælt lovede at sikre den interne kommunikation på sygehuset vedrørende blodprøvetagning i eget hjem. Der har efterfølgende været kontakt mellem Sygehus Lillebælt og Vejle Kommune med henblik på at nå frem til en løsning. 6. Sonderemedier bliver behandlingsredskaber/lis Huge ( ) Lis Huge orienterede om, at Ankestyrelsen den 17. november 2016 har udsendt en afgørelse, hvoraf det fremgår, at kommunen ikke kan dække udgifter til sonderemedier efter serviceloven, idet man definerer sonderemedier som et behandlingsredskab. Konsekvensen af afgørelsen bliver for borgerne, at kommunerne ikke fremover dækker udgiften til sonderemedier, og det forventes, at sygehuset fremover overtager udgiften. Helle Adolfsen oplyste, at der har været afholdt møde i arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler den 22. februar 2017, hvor dette emne blev drøftet, og at konklusionen på dette møde var, at der ikke er grundlag for at ændre nuværende praksis. Kolding Kommune oplyste, at Kolding Kommunes repræsentant i arbejdsgruppen ikke var enig i konklusionen fra mødet. Der var enighed om at sende sagen tilbage til arbejdsgruppen og bede om, at sagen via følgegruppen bliver løftet til DAK. 7. Ansøgninger til pulje for flere udgående sygehusfunktioner og øget rådgivning til kommuner og almen praksis/lis Huge og Helle Adolfsen ( ) Den 27. februar 2017 blev der fra SOF Lillebælt indsendt 8 ansøgninger til Region Syddanmark. De 8 ansøgninger er følgende: 1. Ansøgning vedr. mobilt røntgen til den ældre og svækkede borger. 2. Ansøgning vedr. udveksling af sygeplejersker mellem primær og sekundær sektor. 3. Ansøgning vedr. Kom trygt og sikkert hjem et tværsektorielt samarbejde i Geriatrien. 4. Ansøgning vedr. udgående stuegangsfunktion. 5. Ansøgning vedr. optimeret behandling af patienten med iltbehandling i eget hjem.

5 6. Ansøgning vedr. tidlig opsporing og behandling af komplikationer hos patienter med hoftenær fraktur udskrevet til plejecentre. 7. Ansøgning vedr. ambulant larvebehandling af sår på ortopædkirurgisk afdeling. 8. Ansøgning vedr. udkørende tværfagligt og tværsektorielt behandlerteam til nyamputerede patienter fra Ortopædkirurgisk afdeling, Kolding. Helle Adolfsen orienterede om, at ansøgningerne fra hele Region Syddanmark blev behandlet på møde i regionens koncernledelsesforum den 21. marts 2017, og at der nu vil blive nedsat en arbejdsgruppe i regi af regionen, som skal kvalificere en ramme, indenfor hvilken sygehusenhederne efterfølgende skal igangsætte initiativer i samarbejde med kommunerne i deres optageområde. Kommunerne gav udtryk for, at det vil være godt, hvis alle projekterne gennemføres sammen med alle kommunerne, og ikke kun udvalgte projekter i udvalgte kommuner. Den videre proces for behandling af ansøgningerne er: April: Kvalificering af udvalgte forslag. Primo maj: Region Syddanmarks Koncernledelse og Direktion beslutter hvilke projekter, der skal sendes videre til politisk behandling Den 23. maj: Sundhedsudvalget behandler udmøntningen af midlerne til indsatsområdet Den 26. juni: Regionsrådet behandler udmøntningen af midler til indsatsområdet 8. Tilbagemeldinger fra implementeringsgrupperne/implementeringsgrupperne ( ) Der var fremsendt status fra implementeringsgrupperne, og der var en kort drøftelse af disse. Kommunerne gav udtryk for, at der bør gives besked til implementeringsgrupperne om, at hvis implementeringsgrupperne bliver bedt om at tage stilling til økonomi, og der skal bruges yderligere midler, da skal spørgsmålet tilbage til SOF. 9. Input fra SOF/ PSOF'er og implementeringsgrupper til afdækning af ønsker til IT-understøttelse af det tværsektorielle samarbejde/lis Huge og Helle Adolfsen ( ) Sekretariatet for SOF Lillebælt modtog den 10. februar 2017 et spørgeskema fra følgegruppen for velfærdsteknologi og telemedicin, hvor der blev givet mulighed for at pege på områder, hvor der er et ønske om en bedre digital understøttelse af det tværsektorielle samarbejde. Formandsskabet for SOF Lillebælt sendte efterfølgende opgaven videre til implementeringsgrupperne, som blev bedt om at besvare spørgeskemaet.

6 Der er efterfølgende kommet en invitation til en workshop 21. april 2017, hvor der skal ske en kvalificering og prioritering af forslagene til øget digitalisering og it-understøttelse af sundhedssamarbejdet. Der inviteres 4-6 repræsentanter for hvert SOF/PSOF og deres implementeringsgrupper til at deltage workshoppen. Der var en drøftelse af, hvem der eventuelt skal deltage fra SOF, og SOF sekretariatet lovede at undersøge dagsordenen for workshoppen nærmere. Der har efterfølgende været korrespondance via mail om dagsorden for workshoppen og deltagere. 10. Forretningsorden for SOF Lillebælt/Lis Huge og Helle Adolfsen ( ) Punktet udgik og udsættes til næste møde. 11. Gensidig orientering v./alle ( ) Fredericia Kommune opfordrede til, at der findes en god arbejdsform i forhold til fornyelse af recepter, hvor det er sygehuset, der har udstedt recepterne. Det lovede Sygehus Lillebælt at undersøge nærmere. Anne Uller orienterede om, at der er igangsat et arbejde omkring udarbejdelse af en samarbejdsaftale vedr. sårbare gravide. En tværsektoriel arbejdsgruppe arbejder med snitfladen mellem instanserne og forslag til det gode forløb.

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt REFERAT Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 11. april 2019, kl. 09-11.00 Sted: Kolding Sygehus, Direktionens mødelokale Deltagere: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus

Læs mere

Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: SOF Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Direktionssekretariat E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 23390198 Referat af mødet d. 17. februar 2015 i lokalt samordningsforum

Læs mere

Referat af mødet d. 9. december 2014 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat af mødet d. 9. december 2014 i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: SOF Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Direktionssekretariat E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 23390198 Dato: 9. december 2014 Referat af mødet d. 9. december

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Referat Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 5. december, kl. 13.00-15.00 Sted: Kolding Sygehus, Direktionens Mødelokale Deltagere: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt REFERAT Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 18. juni 2019, kl. 13-15.00 Sted: Vejle Sygehus, Bygning H1, 1.sal lokale SLB- Adm.1. Deltagere: Lene Søndergaard, Praksiskonsulent,

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Referat Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 28. februar, kl. 12.00-14.00 Sted: Kolding Sygehus, Direktionens mødelokale Deltagere Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus

Læs mere

Referat fra møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: SOF Udarbejdet af: Hanne Heebøll Afdeling: Direktionssekretariat E-mail: hanne.heeboll@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 29 38 68 70 Referat fra møde i Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Referat Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 20. september 2018 Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Deltagere: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat af mødet i Lokalt Samordningsforum ved Sygehus Lillebælt

Referat af mødet i Lokalt Samordningsforum ved Sygehus Lillebælt Sundhedsafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt,Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Sagsnr.: 2016-026896-25 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4678 cvr.: 29189684 Anita.Johansen@middelfart.dk

Læs mere

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Økonomi og plan E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@slb.regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 7940 5974 Dato: 23. oktober 2012 Mødereferat

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt REFERAT Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 30. januar 2019, kl. 13.30-15.30 Sted: Kolding Sygehus, Rum 4, Plan 4T, Blok 9 - Sengebygning Deltagere: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag den 18. juni 2013 Sted: Vejle Sygehus - Mødelokale 1, Administrationen Deltagere: Sundhedschef Helle Nyborg

Læs mere

Referat af møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat af møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat af møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Afholdt: Onsdag den 11. december 2013, kl. 14.00-16.00 Sted: Kolding Sygehus Direktionens Mødelokale Deltagere: Sundhedschef Helle

Læs mere

Referat fra møde i implementeringsgruppen for Behandling og pleje under Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i implementeringsgruppen for Behandling og pleje under Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: SOF Udarbejdet af: Camilla Hansen Afdeling: Planlægning E-mail: Camilla.Hansen7@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 24 99 44 88 Referat fra møde i implementeringsgruppen for Behandling og pleje under

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Torsdag den 24. april 2014 Sted: Direktionens Mødelokale, Kolding Sygehus Deltagere: Sundhedschef Lis Huge, Middelfart

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Sundhedsafdelingen Middelfart Kommune Jernbanegade 75 5500 Middelfart www.middelfart.dk Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag den 3. juni 2014, kl.

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Referat Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 15. maj 2018 Sted: Vejle Sygehus, Adm.1, Bygning H1 Deltagere Marit Nielsen-Man, Sundhedschef Vejle Kommune Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt

Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Referat fra Møde i Lokalt Samordningsforum - SOF Lillebælt Tidspunkt: Den 14. december, kl. 10.00-12.00 Sted: Kolding Sygehus, Direktionens mødelokale Deltagere Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 3. oktober 2016, kl. 14.30-16.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE REFERAT Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl. 14.30-16.30 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef, Odense Kommune (formand) Anne Højmark

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: blm@rsyd.dk og iben.lykkeeggertsen@middelfart.dk Dato: 08-03-2016 Telefon: 2920 1212 og 3057 1183 Referat Møde i følgegruppen

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Forslag til udgående sygehusfunktioner og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner

Forslag til udgående sygehusfunktioner og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner Forslag til udgående sygehuser og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner Odense Universitetshospital SOF OUH Styrkelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den ældre medicinske patient (DÆMP) efter

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Torsdag d. 27. januar 2011, kl. 14.00-16.00 Sted: Kolding Sygehus Deltagere: Sundhedschef Lis Huge, Middelfart Kommune

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag den 31. januar 2012 Sted: Direktionens mødelokale, Kolding Sygehus Deltagere: Sundhedschef Lis Huge, Middelfart

Læs mere

Møde i Psykiatrisk Samordningsforum Lillebælt

Møde i Psykiatrisk Samordningsforum Lillebælt Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: Dato: 8. februar 2016 Udarbejdet af: Lone Lander Stie E-mail: lls@rsyd.dk Telefon: 99444905 Referat Møde i Psykiatrisk Samordningsforum Lillebælt

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Følgegruppen for behandling og pleje Oversigts- og prioriteringsskema

Følgegruppen for behandling og pleje Oversigts- og prioriteringsskema og pleje Oversigts- og prioriteringsskema Grøn: Det går som det skal og arbejdet fortsætter Rød: Korrigerende handling nødvendig evt. fra DAK Gul: Behov for opmærksomhed Lilla: Afsluttet Blå: Afventer

Læs mere

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Velkommen til Sydvestjysk Sygehus Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Den 13. november 2018 Velkommen v. direktionen Sydvestjysk Sygehus Per Busk, adm. sygehusdirektør Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014.

Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014. Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014. Tidspunkt: Sted: Deltagere: Tirsdag, den 18. februar, kl. 13-16 Sygehus Sønderjylland, Frokostrummet i Administrationen Sygeplejefagligdirektør Grete Kirketerp,

Læs mere

Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 29. juni 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale

Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 29. juni 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 29. juni 2016 kl. 14.30-16.30 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommunerne Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef, Odense Kommune (formand) Gitte Laursen,

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Referat af mødet den 28. oktober 2014 i Lokalt Samordningsforum for området Sygehus Lillebælt

Referat af mødet den 28. oktober 2014 i Lokalt Samordningsforum for området Sygehus Lillebælt Sundhedsaf delingen M iddelfart Kommune Jernbanegade 7 5-77 5500 M iddelfart www.middelfart.dk T elefon +4 5 8 888 5 500 Direkte +4 5 8 888 4 650 C vr: 2 9 189684 A nita.johansen@middelfart.dk Referat

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Status på indsatsen Milepæle 1 Følgegruppen for behandling og pleje IT-understøttelse og elektronisk kommunikation Revision af forløbene Igangværende.

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag 7. marts 2019 kl. 12.00-14.00 Sted: Rådhuset i Middelfart, Mødelokale Ørslev Bjerge, Nytorv 9, 5500 Middelfart Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3

Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3 Sundhed og Sammenhæng Speciale D. 19. maj 2014 Sagsnr. Ref.: kba Tlf: 4118 1525 kba@rn.dk Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3 Mødet blev afholdt fredag

Læs mere

Sundhedsaftaler

Sundhedsaftaler Sundhedsbrugerrådet 2. juni 2014 Sundhedsaftaler 2015-18 Chefkonsulent Annette Lunde Stougaard, Afd. Sundhedssamarbejde og kvalitet, annette.stougaard@rsyd.dk Sundhedsloven om samarbejdet 3 Regioner og

Læs mere

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: 15/40526 Dato: 12. januar 2016. Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: arne.vesth.pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201104 Referat Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober Sundhedsaftaler i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober Sundhedsaftaler i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober 2011 Sundhedsaftaler i Region Syddanmark Krav til sundhedsaftaler Der skal som minimum indgås sundhedsaftaler vedr.: Indlæggelse og udskrivningsforløb Genoptræning Behandlingsredskaber

Læs mere

Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014.

Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014. Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014. Tidspunkt: Onsdag, den 30. april, kl. 13.30-16 Sted: Sygehus Sønderjylland Aabenraa, mødelokale 1 Deltagere: Centerchef Thomas Lund Sørensen Case manager Inge

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag den 22. oktober 2013 Sted: Vejle Sygehus - mødelokale 1 Deltagere: Sundhedschef Helle Nyborg Rasmussen, Kolding

Læs mere

REVIDERET REFERAT. Revideret referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 8. marts 2012

REVIDERET REFERAT. Revideret referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 8. marts 2012 Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen REVIDERET REFERAT Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 17. april 2012 Revideret referat fra

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september 2012 10.00 15.00 Regionshuset Vejle Deltagere: Kommunale deltagere Asger Kudahl, Odense Kommune (medformand) Lene Gram Herborg, Sønderborg

Læs mere

Fællesmøde i SOF erne i Sønderjylland, 10. november 2016.

Fællesmøde i SOF erne i Sønderjylland, 10. november 2016. Område: SOF-Som i Sønderjylland Dato: 23. november 2016 Udarbejdet af: Fællessekretariatet V/ Mona Fladskjær Andersen E-mail: mona.andersen@rsyd.dk Telefon: 23732727 Fællesmøde i SOF erne i Sønderjylland,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Referat: Møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat: Møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat: Møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Tidspunkt: 26. november 2018 kl. 13.30 15.30 Sted: Kolding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Kolding,

Læs mere

OVERSIGT OVER SAMARBEJDSAFTALER OG INDSATSER I SUNDHEDSAFTALEN

OVERSIGT OVER SAMARBEJDSAFTALER OG INDSATSER I SUNDHEDSAFTALEN SAMARBEJDSAFTALER Indgået/senest revideret - Utilsigtede hændelser i sektorovergange - IV-behandling med antibiotika i eget hjem - IV-behandling med væske i eget hjem - Lavpotent kemoterapi i eget hjem

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag den 30. august 2011 Sted: Administrationens mødelokale, Vejle Sygehus Deltagere: Sundhedschef Lis Huge, Middelfart

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen i relation til arbejdsmarkedsområdet

Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen i relation til arbejdsmarkedsområdet Område: Sundhed Afdeling: Tværsektorielt Sundhedssamarbejde Journal nr.: Dato: 6. juni 2016 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: clm@rsyd.dk Telefon: 76631318 Videreudvikling af Sam:Bo tankegangen

Læs mere

Status for 2012 på arbejdet med sundhedsaftalerne i de lokale samordningsfora

Status for 2012 på arbejdet med sundhedsaftalerne i de lokale samordningsfora Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/5458 Dato: 26. februar 2013 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Indsats/opgave/projekt Status på indsatsen Milepæle[1] Forventes at være klar til fremlæggelse for SKU/DAK

Indsats/opgave/projekt Status på indsatsen Milepæle[1] Forventes at være klar til fremlæggelse for SKU/DAK være behandling og pleje Prioriterede indsatser Videreudvikling af SAM:BO ift. DAK besluttede på møde den 15. juni 2016 at nedsætte en arbejdsgruppe, som skulle socialpsykiatri videreudvikle SAM:BO i forhold

Læs mere

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 27. april 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 27. april 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE REFERAT Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 27. april 2016 kl. 14.30-16.30 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommunerne Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef, Odense Kommune (formand) Signe

Læs mere

Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Tidspunkt: 05. marts 2019 kl. 14.30-16.00 Sted: Kolding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Kolding,

Læs mere

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009:

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Rigtig glædelig jul og tak til alle for indsatsen i forhold til implementering af Sam-Bo. Som det fremgik på mødet er aftalen

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 3. april 2017, kl. 10.30-12:30 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, Sygehus

Læs mere

Psykiatrisk Samordningsforum Fyn

Psykiatrisk Samordningsforum Fyn Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: 12/22686 Dato: 12. maj 2016 Udarbejdet af: Fællessekretariatet E-mail: niels.aagaard@rsyd.dk Telefon: 30894836 Beslutningsreferat Psykiatrisk

Læs mere

Referat. Møde: SOFF Tidspunkt: Den 7. april 2015 kl. 11.00 14.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH. Deltagere

Referat. Møde: SOFF Tidspunkt: Den 7. april 2015 kl. 11.00 14.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH. Deltagere Referat Møde: SOFF Tidspunkt: Den 7. april 2015 kl. 11.00 14.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH Deltagere OUH Judith Mølgaard, Direktør, OUH Jette Krøjgaard, Oversygeplejerske, Afdeling M, OUH

Læs mere

Møde i følgegruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Møde i følgegruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 12/10617 Dato: 3. december 2012 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Møde i det administrative kontaktforum

Møde i det administrative kontaktforum Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journalnr.: 11/33268 Dato: 30. januar 2011 Udarbejdet af: Betina Simonsen E-mail: betina.simonsen@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Referat fra møde i Direktørforum

Referat fra møde i Direktørforum Aarhus Universitetshospital Plan Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 8949 4444 auh@rm.dk www.auh.dk Referat fra møde i Direktørforum Tid og sted: Den 13. september 2013, kl. 12.30-14.30, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik REFERAT Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 26. januar 2015 kl. 14.00-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, indgang 9. Deltagere Kommuner: Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Pia Munk Lundgren,

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 16.12.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Birgitte Arildsen, Erik Lagerberg,

Læs mere

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal For perioden frem til og med 2. kvartal 2018 Hvilke indsatser forventes at lande hvornår i DAS og Samordningsudvalgene - Sundhedsn 2015-2018 Opdateret 07.09.2017 Indsats 6 Nye samarbejdsformer Udvælge

Læs mere

Mads Christian Haugaard, Afdelingschef, Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet, Region Syddanmark

Mads Christian Haugaard, Afdelingschef, Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet, Region Syddanmark Referat Udarbejdet af: Anders Fournaise & Cæcilie Lumby E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk E-mail: Cilum@odense.dk Dato: d. 8. oktober 2015 Journal nr. (rsyd): 15/44084 Møde: Første møde i følgegruppen for

Læs mere

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar 2017 Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Fremtidens sundhedsvæsen i Syddanmark 2 Vores fælles udfordringer på tværs af sektorer

Læs mere

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat fra møde i lokalt samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Tirsdag d. 29. marts, kl. 14.00-16.00 Sted: Vejle Sygehus Deltagere: Sundhedschef Lis Huge, Middelfart Kommune Pleje

Læs mere

Referat. Tidspunkt: Den 31. marts 2014 kl. 14.00 16.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH. Deltagere

Referat. Tidspunkt: Den 31. marts 2014 kl. 14.00 16.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH. Deltagere Referat Møde: SOFF Tidspunkt: Den 31. marts 2014 kl. 14.00 16.00 Sted: Indgang 101, 1. sal, lokale 14, OUH Deltagere OUH Judith Mølgaard, Direktør, OUH Anne Lise Zilmer, Chefterapeut, Rehabiliteringsafdelingen,

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat Patientinddragelsesudvalget

Referat Patientinddragelsesudvalget Patientinddragelsesudvalget Sagsnummer 2013-010892 Referat Patientinddragelsesudvalget 22. januar 2016 kl. 10.00-12.30 i mødelokale B, Regionshuset Mødedeltagere Torben Andersen, Ældrerådene i Region Nordjylland

Læs mere

Møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

Møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktion Bispebjerg Bakke 23 2400 København NV Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 10. september 2015 Kl.: 14:00-15:30

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 16/10 940 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 18. december 2017 Telefon: 5170 9732 møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Succesfyldt samarbejde Sådan! Et forløb 2 (3) sektorer

Succesfyldt samarbejde Sådan! Et forløb 2 (3) sektorer Succesfyldt samarbejde Sådan! Et forløb 2 (3) sektorer Anette Kring, Leder i Sundhedscenteret, MPQM, Vejle Kommune, afd. Nordås Vibeke Pind, Forløbskoordinator, Hjertemedicinsk Ambulatorium, Vejle Sygehus

Læs mere

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 3. februar 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 3. februar 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE REFERAT Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 3. februar 2016 kl. 14.30-16.30 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE OUH Judith Mølgaard, direktør (næstformand) Annette Dyhr Lycke Jensen, oversygeplejerske,

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 16. juni 2017 kl. 10.00-12.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.46 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, forløbschef,

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner

Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Notat vedr. evaluering af Aftale om tidsfrister for opstart af genoptræningsplaner Baggrund I Bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud efter udskrivning fra sygehus

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 23. februar 2017 kl Sted: OUH, Indgang 101, 1. sal lokale 14 DELTAGERE

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 23. februar 2017 kl Sted: OUH, Indgang 101, 1. sal lokale 14 DELTAGERE REFERAT Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 23. februar 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: OUH, Indgang 101, 1. sal lokale 14 DELTAGERE Jan Lindegaard, Sundheds- og forebyggelseschef, Odense Kommune (næstformand) Anne Højmark

Læs mere

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Arne Gårn, programleder, Steno Diabetes Center Odense SDCO s eksistensberettigelse: Udvikling og afprøvning af nye

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 3.1.56, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Den Ældre Medicinske Patient

Den Ældre Medicinske Patient Den Ældre Medicinske Patient Forum for Geriatrisk Sygepleje i Region Syddanmark Temadag: Brandpunkt i sektorovergange fra politik til praksis i et tværfagligt perspektiv Dato: d. 17 marts 2015 Projektleder

Læs mere