DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED"

Transkript

1 DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED

2 SKAL DINE BØRN FLYTTE HJEMMEFRA, OG VIL I GERNE HJÆLPE DEM GODT PÅ VEJ MED EN BOLIG? Så kan forældrekøb være en god løsning for jer - det kan virke lidt komplekst, men det er slet ikke så svært.

3 FORÆLDREKØB Ved forældrekøb køber I egentlig blot en ekstra bolig til jer selv. Den lejer I ud til jeres barn, som betaler husleje til jer for at bo der. Simpelt, ikke? investering? Hvordan er beskatningsreglerne? Er I afhængige af også at fremleje et værelse? Og hvor længe kan I sidde i det, hvis en eventuel lejer springer fra? Forældrekøb er mest udbredt i de store studiebyer som Århus og København, hvor det kan være svært at finde en bolig, der passer til budget og beliggenhed. Har I muligheden, kan I som forældre vælge at hjælpe jeres barn til et sted at bo - tæt på studie og venner. Dét ved vi meget om hos Frøs Sparekasse, hvor vi gør en dyd ud af at give god rådgivning. Derfor har vi sammensat denne guide, som giver et godt overblik over fakta og gode råd - og så får I skøn inspiration til at indrette lejligheden. Der er mange ting at overveje og holde styr på, når I overvejer, om forældrekøb er noget for jer. Som fx, hvor meget kan I købe for? Og hvor meget vil I egentlig sidde for om måneden? Er det mon en god Rigtig god fornøjelse med vores forældrekøbsguide - vi håber, I bliver lidt klogere på området og processen. Tøv ikke med at give os et kald. Vi er altid værd at spørge.

4 De første tanker Forældrekøb er mere populært end nogensinde - især når der er studiestart i landet. Når I ved om der er en studieplads ledig, ved I også hurtigt, om det nye studie er lig med ny by og ny bolig. Men det kan være ekstremt svært for unge studerende at komme ind på lejemarkedet i de store studiebyer på grund af de høje priser og den store efterspørgsel. Her kan man som forælder, hvis man har muligheden og luft i økonomien til det, hjælpe sit barn ved at lave et forældrekøb. Forældrekøb skal ses som en investering i jeres barns fremtid for at hjælpe barnet godt på vej. Det er vigtigt, at I foretager et forældrekøb af kærlighed - og ikke fordi I forventer en stor økonomisk gevinst.

5 Det praktiske

6 Forældrekøb er i virkeligheden ikke svært, men der er nogle områder, du skal være opmærksom på. Det er hér, vi kan komme på banen - vi sammensætter den rigtige løsning for dig og dit barn. Så tag os endelig med på råd. Vi er altid værd at spørge.

7 Fordele Ulemper FOR DEN UNGE ER NOGLE AF FORDELENE: Tag over hovedet for en lang periode. En bolig i god stand og med en god beliggenhed. Mulighed for boligsikring. Den unge kan selv købe lejligheden til en fin pris efterfølgende. Den unge kan fremleje et værelse og få ekstra indtjening (det reducerer dog boligsikringen). I kender ikke investeringens endelige resultat eller den samlede skatteeffekt (det kan du læse lidt mere om senere i guiden). I har selv ansvaret for vedligeholdelsesomkostninger, omkostninger til en eventuel revisor m.v. Som forældre vil I oftest have en månedlig ekstraudgift til vedligehold. FOR FORÆLDRENE ER FORDELENE BLANDT ANDET: I får muligheden for at hjælpe med en god og tryg base. I har muligheden for en god investering. Jeres barn får et sted at bo i et svært boligmarked. I betaler ikke ejendomsværdiskat, når ejerboligen lejes ud.

8 TRE HURTIGE OM SKAT Når I køber en bolig med tanke på at udleje den, kommer I under samme regler som selvstændige erhvervsdrivende. Vil I sælge boligen igen, skal I typisk betale skat af fortjenesten. Sælger I lejligheden til barnet, kan I sælge den til 15% under den offentlige ejendomsvurdering. HUSLEJE Ved forældrekøb etableres der et almindeligt udlejer-lejer-forhold mellem forældre og barn, som er underlagt lejelovgivningen. I skal fastsætte huslejen ud fra en vurdering af stand, størrelse, beliggenhed og lignende. Selvom det ikke er et lovmæssigt krav, så er det en god idé også at indgå en skriftlig lejekontrakt - den udgør dokumentation for husleje og skal bruges for at søge boligsikring.

9 LIDT MERE OM SKAT Vælger I at investere i bolig som forældrekøb, skal I beslutte jer for, hvilken skatteordning købet skal håndteres under. Der er tre forskellige ordninger at vælge mellem: Den almindelige personskattelov Virksomhedsordningen Kapitalafkastordningen Beskatning efter personskatteloven giver ikke de optimale muligheder for at trække renteudgifterne fra. Ofte vil I med fordel kunne vælge en af de to andre ordninger. Ved virksomhedsordningen forudsættes det ikke, at I har egen virksomhed. Ved brug af denne ordning, kan nettounderskuddet ved udlejning fratrækkes i den personlige indkomst. I virksomhedsordningen indgår lejlighedens resultat i din personlige indkomst. Ved brug af denne ordning skal I huske, at indtægter og udgifter i forbindelse med udlejning skal holdes fuldstændig adskilt fra privatøkonomien - her kan I eventuelt oprette en særlig konto til dette. Kapitalafkastordningen anvendes typisk, hvis lejligheden finansieres helt eller delvist kontant. Lejeindtægt fratrukket ejerudgifter medregnes i den personlige indkomst. Med udgangspunkt i lejlighedens værdi beregnes et kapitalafkast, som både kan fratrækkes i den personlige indkomst, hvor fradragsværdien er høj, og samtidig tillægges kapitalindkomsten, hvor beskatningen er lav. I kapitalafkastordningen flytter du et beløb svarende til 2% af købsprisen på lejligheden - kapitalafkastet - fra beskatning som personlig indkomst til kapitalindkomst. Ovenstående gennemgang er ikke udtømmende, så for at I får den allerbedste løsning, anbefaler vi, at I drøfter jeres muligheder med en revisor.

10 For at hjælpe jer godt i gang med jeres overvejelser har vi samlet tre hurtige af de praktiske: I kan finansiere på helt almindelige vilkår - ikke anderledes end ved enhver anden ejerbolig, fx realkreditlån. Vil I sælge igen, skal I typisk betale skat af fortjenesten. Har dit barn lyst og mulighed, kan du sælge lejligheden til dit barn 15% billigere end ejendomsvurderingen. Din personlige rådgiver kan hjælpe dig et rigtig langt stykke ad vejen - men det er også fornuftigt at tale med en revisor om den bedste skattemæssige løsning for dig.

11 VORES FIRE BEDSTE RÅD

12 1. AFSTEM FORVENTNINGER Et forældrekøb kræver luft i økonomien. Tag en grundig snak, og vurdér om det er den rigtige løsning for jer som forældre, og om I vil kunne undvære en del af jeres økonomiske råderum. Tænk også scenariet igennem, hvordan I vil have det, hvis forældrekøbet ender ud i et økonomisk tab - men I hjalp jeres barn til en god studietid? Eller hvis den unge dropper ud af studiet? Tag også en snak om, hvad I har tid til - og hvad I forventer - af vedligeholdelse af lejligheden. 2. KØB FOR AT HJÆLPE Forældrekøb er ikke en garanti for en god investering. Det kan vise sig at være det, men usikkerheden er stor. Derfor skal det først og fremmest være noget, I som familie gør for at hjælpe et eller flere børn godt igennem studietiden. Overvej derfor også muligheden for barn to eller tre, hvis de kommer i samme situation.

13 3. TÆNK LANGSIGTET Som ved ethvert andet større køb, er det vigtigt, at I overvejer alle mulige scenarier: Det er dyrt at købe og sælge fast ejendom - så er det kun relevant for en kort årrække, er det måske bedre med en anden løsning? Omvendt - regner I med at skulle beholde lejligheden i mange år, er det vigtigt, at den kan leve op til forskellige livsfaser og behov. Kan I fremleje et værelse? Er der plads til, at en kæreste kan flytte ind? Er der plads til en mere i familien? Er der flere børn, som kan overtage og få glæde af lejligheden efter hinanden? 4. FORSTÅ REGLERNE Sæt jer grundigt ind i reglerne omkring beskatning, videresalg og udlejning - her vil det være fornuftigt at tale med en revisor. Overvej jeres muligheder ved forskellige scenarier: Hvis I vil fremleje et værelse, hvis I vil fremleje hele lejligheden, hvis I selv vil flytte ind i lejligheden, eller hvis I vil sælge lejligheden videre til barnet. Husk også, at man ved køb af lejlighed skal sikre sig, at udlejning er tilladt i henhold til ejerforeningens vedtægter. Tjek også regnskabet og generalforsamlingsreferater - her kan I typisk se, om der er planlagt større udgifter.

14 7 SKØNNE OG NEMME TIPS TIL INDRETNING AF SMÅ RUM - FRA VORES BOLIGSPECIALISTER

15 1. GLASDØRE Mange lejligheder som studerende har råd til at bo i, er ofte indrettet med små rum. For at skabe en illusion om, at rummene er større, kan et godt fif være, at skifte dine standarddøre ud med nogle flotte glasdøre. De giver mere lys, og skaber en illusion om, at rummene på hver sin side af glasdøren faktisk hører sammen. Derudover er det også bare virkelig flot. 2. BRUG STORE SPEJLE Det går lidt ud på at snyde øjet, når vi skal indrette små rum. Store spejle giver øjet en illusion om, at rummet er dobbelt så stort som det egentlig er. Man kan få mange fine spejle - så ikke nok med, at det bliver flot, giver det også en idé om at rummet er større. Win-win. 3. VÆLG MØBLER UD FRA RUMMETS STØRRELSE Har du et lille rum, så vælg møbler ud fra det, så det ikke bliver for klodset. Klæd rummet på efter dets størrelse, og vælg derfor mindre, mere spinkle og mere luftige møbler, når du køber ind. Skal du for eksempel købe ny sofa, så gå efter en sofa som har luft under sædet - gå generelt udenom tunge og kompakte møbler og vælg møbler med ben, så de er hævet fra gulvet. 4. VÆLG/BYG MØBLER DER ER MULTIFUNKTIONELLE Bor man i en lejlighed med små rum, er det en god idé at være lidt kreativ. Har du for eksempel et lille soveværelse, så brug pladsen under sengen til opbevaring. Du kan snildt dække det ved at købe et lagen, som går ned til gulvet. Har du ikke så meget plads ved spisebordet, så kan du vælge en bænk i stedet for to stole - en bænk med opbevaringsplads vel at mærke. Gå efter møbler med dobbeltfunktion - brug en taburet som natbord i dagligdagen men som en ekstra stol, når du får gæster - og få på den måde løst to eller flere behov med ét møbel.

16 5. VÆLG LYSE FARVER PÅ GULV OG VÆGGE En tommelfingerregel når det kommer til at skabe en illusion om mere plads er, at lys åbner op for pladsen og mørke indskrænker. Så vælg lyse farver til både gulv og vægge for at få rummet til at syne større. 6. VIS DIT GULV Vis så meget af gulvet som muligt - jo mere gulv der kan ses, jo større virker rummet. 7. INDRAM DIN SENG Bor du i en et-værelses lejlighed, er det vigtigt, at du tænker over, hvor du placerer din seng, så det giver bedst mening. Du kan skabe en lille oase ved sengen ved at indramme den med OSB plader eller en sengegavl.

17 Er I lige blevet klogere? Eller måske mere forvirret? Uanset hvad, så er vi klar til at hjælpe jer videre med boligkøbet. Book et klar-til-boligkøb-møde i din lokale filial Bestil et tilbud på jeres boliglån hos os og lad os tage en god snak og bliv klogere på jeres boligøkonomi og muligheder med en personlig rådgiver fra Frøs Sparekasse. For at give jer det helt rigtige lån, skal vi naturligvis vide mere om jer det er forudsætningen for al god rådgivning hos Frøs Sparekasse. Med afsæt i information fra jer udarbejder vi tilbud på boliglån alle hverdage. BOOK MØDE HER BESTIL HER

Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb

Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb 5. august 2008 Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb Mandag den 30. juli dumpede det længe ventede brev ind af brevsprækken hos de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse, og dermed

Læs mere

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal begynde en længerevarende uddannelse. Skal man læse i fem år

Læs mere

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 home as oktober 2013 Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal

Læs mere

FORÆLDREKØB. Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. EN GOD START 2 GUNSTIGE SKATTEFORHOLD OG BOLIGSIKRING 2

FORÆLDREKØB. Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. EN GOD START 2 GUNSTIGE SKATTEFORHOLD OG BOLIGSIKRING 2 FORÆLDREKØB Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. 121/5 01.01.2015 Forældrekøb er, når forældre køber en lejlighed, som de udlejer til deres barn. Hvis voksne børn køber en lejlighed,

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Oktober 2012 Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Forældrekøb lejlighed til barn skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den

Læs mere

Forældrekøb kan give plus på kontoen

Forældrekøb kan give plus på kontoen 5. maj 2009 Forældrekøb kan give plus på kontoen Priserne på ejerlejligheder falder, renterne har taget sig et dyk de seneste måneder og bunden synes endnu ikke at være nået for hverken boligpriser eller

Læs mere

Udgiver. 30. juli 2012. Redaktion Sonia Khan soah@rd.dk. Realkredit Danmark Strødamvej 46 2100 København Ø Risikostyring og forretningsudvikling

Udgiver. 30. juli 2012. Redaktion Sonia Khan soah@rd.dk. Realkredit Danmark Strødamvej 46 2100 København Ø Risikostyring og forretningsudvikling 30. juli 2012. Forældrekøb en omkostningsfri investering i dit barns fremtid I dag, den 30. juli, får over 80.700 unge det længe ventede brev ind af brevsprækken, nemlig svaret på om de er kommet ind på

Læs mere

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år.

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Forældrekøb 2017 Forord Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Vi har derfor udarbejdet denne information, som på en kort og præcis måde beskriver de skattemæssige regler og muligheder

Læs mere

Forældrekøb er økonomisk attraktivt.

Forældrekøb er økonomisk attraktivt. 1. juli 2015 Forældrekøb er økonomisk attraktivt. Sommerferien står for døren, og om et par måneder skal tusinde af studerende starte på deres studie. Studiestart er traditionen tro lig med at mange forældre

Læs mere

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart 22. juli 2008 Forældrekøb giv dit barn en god studiestart Snart kommer det længe ventede brev ind af postsprækken hos de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse, og dermed skydes højsæsonen

Læs mere

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal begynde en længerevarende uddannelse. Skal man læse i fem år

Læs mere

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse Forældrekøbsguiden 2015 Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse 1 Forældrekøbsguiden 2015 Denne guide er til dig, der overvejer at købe studiebolig til dit barn. Guiden giver

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat Indhold Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Virksomhedsordningen...4 Kapitalafkastordningen...4 Fortjeneste

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 5 5 5 5/6 6 Forældrekøb Køb af lejlighed Udlejning Boligsikring Den unges skatteforhold Forældrenes skatteforhold Virksomhedsskatteordningen Kapitalafkastordningen

Læs mere

Forældrekøb markant billigere end for ét år siden

Forældrekøb markant billigere end for ét år siden 11. august 2009 Forældrekøb markant billigere end for ét år siden Torsdag den 30. juli fik 45.861 studerende det brev, de har ventet på hele sommeren; et ja til at komme ind på en videregående uddannelse.

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat redmark.dk Indhold Forord...2 Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Lejeindtægten...4 Driftsudgifter...4

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 4 Forældrekøb 4 Køb af lejlighed 4 Udlejning 4 Boligsikring 4 Den unges skatteforhold 4 Forældrenes skatteforhold 5 Virksomhedsskatteordningen 5 Kapitalafkastordningen

Læs mere

Forældrekøb økonomisk fornuftigt for forældrene?

Forældrekøb økonomisk fornuftigt for forældrene? 5 kostbare fælder ved et forældrekøb, du IKKE må lave! - Advokatens Guide Det er ikke altid lige nemt at finde tag over hovedet, særligt ikke som nyoptaget studerende i en af de populære studiebyer Aarhus,

Læs mere

Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner

Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner 20. juni 2016 Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner Højsæsonen for forældrekøb står for døren, og den topper i august, hvor sæsoneffekten alt andet lige trækker aktiviteten af forældrekøb

Læs mere

Forældrekøb Skat Tax

Forældrekøb Skat Tax Forældrekøb Skat 2017 Tax 2 Forældrekøb Forældrekøb og omvendt forældrekøb skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den i gave til barnet 2. Barnet

Læs mere

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes?

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? - 1 Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Medierne har i den forløbne uge beskæftiget sig med forældrekøb. Det er herunder særligt anført, at

Læs mere

Forældrekøb - nytteværdi frem for investering

Forældrekøb - nytteværdi frem for investering 25. juli 2011 Forældrekøb - nytteværdi frem for investering Redaktion Anders Friis Binzer abin@rd.dk Christian Hilligsøe Heinig chei@rd.dk Udgiver Realkredit Danmark Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Risikostyring

Læs mere

Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi

Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi 24. juni 2013 Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi Henover sommeren er forældrekøb det klassiske tema på boligmarkedet i takt med, at studiestarten

Læs mere

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner 29. juni 2017 Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi set nærmere på økonomien

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION ER DU KLAR TIL AT BYGGE NYT? Er drømmen at bygge nyt? Så er der mange muligheder at vælge imellem - og endnu

Læs mere

Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi

Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi 18. juni 2014 Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi Traditionen tro er forældrekøb et stort tema på boligmarkedet hen over sommeren som en konsekvens

Læs mere

Studerendes økonomi afhænger af studieby

Studerendes økonomi afhænger af studieby 23. august 2010 Studerendes økonomi afhænger af studieby I den kommende tid starter titusinder af unge på en videregående uddannelse. For mange betyder det også, at de unge flytter hjemmefra og til en

Læs mere

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig, der gerne vil bygge et nyt hjem TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig, der gerne vil bygge et nyt hjem TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig, der gerne vil bygge et nyt hjem TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION ER DU KLAR TIL AT BYGGE NYT? Er drømmen at bygge nyt, så er der mange muligheder og valg, der skal

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

Investering i solceller. Faktablad om investering i solcelleanlæg

Investering i solceller. Faktablad om investering i solcelleanlæg Investering i solceller Faktablad om investering i solcelleanlæg INDHOLDSFORTEGNELSE KORT OM SOLCELLEANLÆG... 3 Nettomåleordningen... 3 Salg af strøm... 3 Registrering og ejerskab... 4 Aflæsning af måler...

Læs mere

Guide. Gør et. forældrekøbskup. sider. Alt om forældrekøb og lejebolig. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris

Guide. Gør et. forældrekøbskup. sider. Alt om forældrekøb og lejebolig. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris Foto: Scanpix/Iris Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Gør et forældrekøbskup Alt om forældrekøb og lejebolig Gør et forældrekøbs kup INDHOLD: Forældrekøb kan betale

Læs mere

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Om forældrekøb og senere salg

Om forældrekøb og senere salg - 1 Om forældrekøb og senere salg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Forældrekøb er igen blevet et hit, og nu ikke blot for at skaffe barnet en bolig, men som et mangeårigt investeringsprojekt.

Læs mere

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Et omvendt forældrekøb, hvor din søn eller datter køber en bolig til dig, kan være en særdeles god investering for begge parter. Hvis du ønsker at

Læs mere

Værd at vide om investering i solcelleanlæg

Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg Gælder kun for anlæg, der er indgået efter de gamle regler. Aftale med leverandør skal være indgået senest den 19. november 2012. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Boligboblen i bakspejlet

Boligboblen i bakspejlet NR. 9 NOVEMBER 2014 Boligboblen i bakspejlet Når boligpriserne steg med 25 pct. om året i midten af sidste årti, burde politikere og långivere så ikke have indset, at der var tale om en boble, som kaldte

Læs mere

Guide til forældrekøb

Guide til forældrekøb Guide til forældrekøb Skal dine børn til at studere i en af universitetsbyerne og er forældrekøb eneste vej til en god og fornuftig bolig, så er der flere forhold at være opmærksom på. I denne guide hjælper

Læs mere

Stop forældrekøbene nu

Stop forældrekøbene nu Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 138 Offentligt Stop forældrekøbene nu Til partiernes ordførende på boligområdet, samt til et udvalg af dagblade. Vedrørende forældrekøb. Vi er en gruppe debattører på

Læs mere

En unik investeringsmulighed, som giver fortrinsret til en studiebolig til dit barn, dine børn eller børnebørn. genvej til.

En unik investeringsmulighed, som giver fortrinsret til en studiebolig til dit barn, dine børn eller børnebørn. genvej til. En unik investeringsmulighed, som giver fortrinsret til en studiebolig til dit barn, dine børn eller børnebørn. genvej til forældrekøb Det er let at være medejer af Investing og Studiebolig A/S. Vi tager

Læs mere

Forældrekøb efterfølgende afståelse

Forældrekøb efterfølgende afståelse - 1 Forældrekøb efterfølgende afståelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er efterhånden blevet udbredt. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Udlejning af ejerboligen

Udlejning af ejerboligen - 1 Udlejning af ejerboligen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Flere læsere har fremsendt spørgsmål om udlejning af ejerboliger, som ikke har kunnet sælges på et kriseramt boligmarked. Jeg

Læs mere

Slut med boligkaos hjem til unge

Slut med boligkaos hjem til unge Slut med boligkaos 20.000 hjem til unge Alt for mange unge rammes i dag af boligkaos. Radikale Venstre vil derfor oprette en ungdomsbolig-fond. Finansieringen skal hentes gennem en omlægning af reglerne

Læs mere

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet.

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet. Indhold Indledning............................. 11 Om forfatteren........................... 13 1. Hvad er en virksomhed................. 14 Hvis du udøver erhvervsaktiviteter og modtager vederlag for

Læs mere

Skat af feriebolig i Bulgarien

Skat af feriebolig i Bulgarien Skat af feriebolig i Bulgarien Overvej konsekvenserne af køb Inden køb af feriebolig i Bulgarien er der en række juridiske forhold m.v. som bør afklares, herunder de skatteretlige, arveretlige og aftaleretlige

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. l Delortte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Hawindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd Sådan finder du bolig i de store studiebyer de 10 gode råd Vi ved, at boligsøgning i de store studiebyer kan være svært. Men både livet og boligmarkedet er fyldt med muligheder og vi vil rigtig gerne hjælpe

Læs mere

Køb og salg af andelsbolig

Køb og salg af andelsbolig Køb og salg af andelsbolig Før vi sælger din andelsbolig Før du sætter din andelsbolig til salg, vil vi gerne fortælle dig om fordelene ved at giver sælge og købe via os og hvad du kan forvente dig af

Læs mere

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN BLIV KLAR TIL DIT BOLIGKØB 2 HVORDAN LÅNER JEG PENGE TIL MIN BOLIG 3 Realkreditlån - 80% 4 Banklån - 15% 5 Udbetaling - 5% 5 HVILKEN TYPE BOLIGLÅN

Læs mere

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb 3 Hvad er en andelsbolig? Mange bruger betegnelsen at købe en andelsbolig, men reelt

Læs mere

Et bedre liv, hvor du bor

Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Man skal bo godt for at have det godt. Men hvad er det egentligt at bo godt? Det ved kun du og din familie. Til gengæld ved vi noget om boliglån. Sammen

Læs mere

EJERSKIFTE. Scenarie 3 - Generationsskifte af minkfarm til nær medarbejder med succession

EJERSKIFTE. Scenarie 3 - Generationsskifte af minkfarm til nær medarbejder med succession Scenarie 3 - Generationsskifte af minkfarm til nær medarbejder med succession Scenarie 3 - Generationsskifte af minkfarm til nær medarbejder med succession Salg til en nær medarbejder med succession er

Læs mere

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen? af Søren Revsbæk Regnskabsskolen

Læs mere

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden

Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden - 1 Samlevendes køb af lejlighed, hvor den ene står som ejer mens den anden er medhæftende for gælden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Jeg er samlevende med en pige, som planlægger at købe

Læs mere

Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes

Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes - 1 Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Sælger forældrene en forældrekøbslejlighed

Læs mere

guide August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed

guide August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus guide 16 sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed Få styr på dit forældrekøb INDHOLD I DETTE HÆFTE: De unge kæmper

Læs mere

SOV GODT. indretningsguide. Placér din seng optimalt. Kender du Korktricket? Lamper FÅ GODE LAGENVANER. Tips til en bedre søvn

SOV GODT. indretningsguide. Placér din seng optimalt. Kender du Korktricket? Lamper FÅ GODE LAGENVANER. Tips til en bedre søvn SOV GODT indretningsguide Vigtigt for din søvn Placér din seng optimalt Kender du Korktricket? Lamper Vælg den rigtige lampe til dit soveværelse FÅ GODE LAGENVANER Tips til en bedre søvn Sengelamper Farver

Læs mere

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet 1. juli 2019 Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi traditionen tro set nærmere på økonomien i et forældrekøb på tværs af landets

Læs mere

og en god boligrådgiver

og en god boligrådgiver Der er mange ting at tage stilling til, hvis man står over for at skulle købe sin første bolig. Man kan få mange gode råd især om det økonomiske i det lokale pengeinstitut. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN HAMISGAARDPARKEN - - 11 boliger i Hammelev

ANDELSBOLIGFORENINGEN HAMISGAARDPARKEN - - 11 boliger i Hammelev HAMISGÅRD 11 1 12 3 11 dejlige andelsboliger i attraktivt kvarter ved Hamisgårdvej i Hammelev. Velindrettede boliger til yngre, ældre og børnefamilier. Lyse og luftige rum med flotte lysindfald som skaber

Læs mere

din sikkerhed CEKURA A/S Denne guide er udarbejdet af Cekura A/S A m a g e r b r o g a d e 4 1, 1., K ø b e n h a v n S.

din sikkerhed CEKURA A/S Denne guide er udarbejdet af Cekura A/S A m a g e r b r o g a d e 4 1, 1., K ø b e n h a v n S. CEKURA A/S 0 Check din sikkerhed Denne guide er udarbejdet af Cekura A/S Denne rapport bør benyttes som en retningslinje for sikring af bolig mod fald og andre skader. Den erstatter ikke almindelig sund

Læs mere

Salg af det udenlandske sommerhus

Salg af det udenlandske sommerhus - 1 Salg af det udenlandske sommerhus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et lukrativt salg af en fritidsbolig i England blev for nylig til en økonomisk gyser for den danske ejer. Ejeren blev

Læs mere

Snak penge med dit barn

Snak penge med dit barn Snak penge med dit barn Din forældreguide til dit barns privatøkonomi, herunder lommepenge, budget, opsparing og lån Kære forældre Du er en vigtig rollemodel, når det gælder dit barns økonomiske velvære.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes kommentar til henvendelsen af 14. december 2005 fra Foreningen Registrerede Revisorer og Skatterevisorforeningen

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

KONTORER MED BEDSTE BELIGGENHED I GLOSTRUP

KONTORER MED BEDSTE BELIGGENHED I GLOSTRUP KONTORER MED BEDSTE BELIGGENHED I GLOSTRUP STATIONSPARKEN 24-26 2600 GLOSTRUP KONTAKT OS PÅ 43 33 81 00 MARKANT KONTOREJENDOM LIGE VED GLOSTRUP STATION 512 601 625 711 1.336 m² kontor Ejendom med stor

Læs mere

Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene

Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene Du kan sælge dit sommerhus, en forældrekøbs-lejlighed eller din helårsbolig billigt til dine børn, så de undgår arveafgift og slipper for gaveafgift.

Læs mere

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse - 1 Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Krisen på boligmarkedet har medført, at fraskilte par efter skilsmisse

Læs mere

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet 9. juli 2018 Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi set nærmere på økonomien i et forældrekøb på tværs af landets studiebyer.

Læs mere

EJERSKIFTE. Scenarie 2 - Salg i fri handel

EJERSKIFTE. Scenarie 2 - Salg i fri handel Scenarie 2 - Salg i fri handel Scenarie 2 - Salg i fri handel Salg af minkfarm i fri handel sker typisk, når en ældre pelsdyravler ikke ønsker at drive farmen videre, og ikke har børn eller ansatte, som

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

EJERSKIFTE. Scenarie 5 - Anvendelse af selskaber ved generationsskifte af pelsdyrfarme

EJERSKIFTE. Scenarie 5 - Anvendelse af selskaber ved generationsskifte af pelsdyrfarme Scenarie 5 - Anvendelse af selskaber ved generationsskifte af pelsdyrfarme Scenarie 5 - Anvendelse af selskaber ved generationsskifte af pelsdyrfarme Anvendelse af selskaber i minkproduktionen og i landbruget

Læs mere

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger 14. august 2008 Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger Det giver stadig god mening at købe en andelsbolig. Men med den seneste udvikling på boligmarkedet er der grund til at tænke sig ekstra godt

Læs mere

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger Gammelgårdsvej - information om medejerboliger Ordet medejerboliger antyder, at der er tale om en boform, hvor man er med til at eje boligen. Men det gælder i princippet alle almene boliger. I alle nyere

Læs mere

home - en del af Danske Bank koncernen

home - en del af Danske Bank koncernen home - en del af Danske Bank koncernen Danmarks mest kendte ejendomsmæglerkæde Siden starten i 1990 har home præget den danske ejendomsmæglerbranche med innovative produkter, der gør det trygt at købe

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST ALLÉHUSENE. Fordele og ulemper ved at blive andelshaver

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST ALLÉHUSENE. Fordele og ulemper ved at blive andelshaver J.nr. 137773-fordele og ulemper HQ/CBD 11. april 2014 ALLÉHUSENE Fordele og ulemper ved at blive andelshaver På beboermødet den 23. april 2014 vil arbejdsgruppen nærmere redegøre for vort arbejde indtil

Læs mere

Privatøkonomi. Forfatter: Carsten Hansen. Læs målene for temaet

Privatøkonomi. Forfatter: Carsten Hansen. Læs målene for temaet Privatøkonomi Har du styr på din økonomi? Måske har du set tv-programmet Luksusfælden, der handler om mennesker med store økonomiske problemer. Her hører man ofte deltagerne sige: Det der med penge interesserer

Læs mere

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje 5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje Planlægning er nøgleordet for at få det liv som pensionist, man drømmer om. Læs her, hvad du bør gribe fat i allerede nu. Livet som pensionist kan være

Læs mere

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN

KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN KØB AF BOLIG TRIN FOR TRIN 122/02 01.01.2015 Køb af bolig bør primært handle om, at du og din familie får opfyldt et konkret boligbehov, der her og nu, men også på længere sigt opfylder så mange af jeres

Læs mere

KLAR-TIL-KØB TJEKLISTEN 10 GODE TJEKPUNKTER TIL DIG, DER SKAL TIL AT KØBE BOLIG

KLAR-TIL-KØB TJEKLISTEN 10 GODE TJEKPUNKTER TIL DIG, DER SKAL TIL AT KØBE BOLIG KLAR-TIL-KØB TJEKLISTEN 10 GODE TJEKPUNKTER TIL DIG, DER SKAL TIL AT KØBE BOLIG ER DU KLAR TIL BOLIGKØB? Der er mange ting at overveje og holde styr på, når du skal til at købe bolig. Som fx, hvor meget

Læs mere

tryg i boligen med sparbank byg og byg om

tryg i boligen med sparbank byg og byg om tryg i boligen med sparbank byg og byg om Boligrådgivning Sådan gør vi i SPARBANK Hos SPARBANK bliver du mødt af en kompetent og fleksibel rådgiver, der gør sit bedste for at sætte sig ind i din situation

Læs mere

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden - 1 Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Faldende boligpriser i et trængt ejendomsmarked har pirket til interessen for forældrekøb. Skattemæssigt

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg - 1 Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Forældrekøb påkalder sig fortsat stor interesse. For mange

Læs mere

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene = Juledag, 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2015 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at

Læs mere

Anders Christiansen Stastaut. revisor. 1 20 januar 2012 Vedvarende Energianlæg

Anders Christiansen Stastaut. revisor. 1 20 januar 2012 Vedvarende Energianlæg Vedvarende Energianlæg Anders Christiansen Stastaut. revisor 1 2 januar 212 Vedvarende Energianlæg Private anlæg uden tilslutning: 1. Intet fradrag for investeringen og driftsudgifter. 2. Ingen beskatning

Læs mere

Videregående skatteret

Videregående skatteret Side 1 af 7 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen, januar 2008 Videregående skatteret Onsdag den 9. januar 2008 Kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler

Læs mere

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom - 1 Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I disse krisetider sker det ofte, at fast ejendom må sælges med tab. Der opstår derfor spørgsmålet om,

Læs mere

5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus

5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus GUIDE 5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus 1 Drømmer du om et nybygget hus, hvor du kan skabe trygge rammer for din familie? Vi giver dig her en række gode råd om nybyggeri

Læs mere

HVEM ER DESIGN BY FUNCH?

HVEM ER DESIGN BY FUNCH? SALGS KATALOG HVEM ER DESIGN BY FUNCH? Design By Funch er en virksomhed som beskæftiger sig med alt indenfor boligindretning. Lige fra beliggenheden af vandrørene i jorden til placering af sofaen i stuen

Læs mere

SANGILL DESIGN NYHEDER 2013/14

SANGILL DESIGN NYHEDER 2013/14 SANGILL DESIGN - Møbler til lærende miljøer i fremtidens skoler og institutioner NYHEDER 2013/14 SANGILL DESIGN ApS Kejlstrup vej 21 8410 Rønde tlf: +45 8674 0903 sangilldesign.dk Om Sangill Design : Sangill

Læs mere

Kære medlemmer af Klima-, energi- og bygningsudvalget samt Skattepolitiske udvalg. Vedr. Husstandsmøller L 86

Kære medlemmer af Klima-, energi- og bygningsudvalget samt Skattepolitiske udvalg. Vedr. Husstandsmøller L 86 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 26 Offentligt Kære medlemmer af Klima-, energi- og bygningsudvalget samt Skattepolitiske udvalg 10. december 2012 Vedr. Husstandsmøller L 86 Som opfølgning

Læs mere

En smagsprøve på Jyske Bank

En smagsprøve på Jyske Bank En smagsprøve på Jyske Bank 1 Vi vil gøre en forskel for dig Det er svært på skrift at overbevise dig om, at du skal blive kunde i Jyske Bank. Vi skal opleves i virkeligheden. Men forhåbentlig kan vi inspirere

Læs mere

Solcelleanlæg for private. Øernes Revision v/peter Hansen

Solcelleanlæg for private. Øernes Revision v/peter Hansen Solcelleanlæg for rivate Øernes Revision v/peter Hansen Præsentation af Øernes Revision Nykøbing F Havneladsen 8, 1. 4800 Nykøbing F. 8 medarbejdere Vordingborg Næstvedvej 2, 4760 Vordingborg 19 medarbejdere

Læs mere

R s. Kapitalafkastordning ved investering i anparter/aktier i et driftsaktivt selskab

R s. Kapitalafkastordning ved investering i anparter/aktier i et driftsaktivt selskab R s RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 26 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 26 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 26 Offentligt Bilag Beregninger af økonomi i husstandsvindmøller i forlængelse af høringsnotatet af 28. november 2012, L 86 I svarene (i ovennævnte

Læs mere

Vi har fået fælleseje og er nu både ejere (på nær 33) og lejere.

Vi har fået fælleseje og er nu både ejere (på nær 33) og lejere. BERETNING FOR ANDELSFORENINGEN AF 20.10.2010 KERTEMINDE SOMMERBY Denne beretning omhandler det første egentlige regnskabsår for Andelsforeningen. En ny tid en ny periode i sommerbyens eksistens. De 20

Læs mere