DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal."

Transkript

1 DGI Midtjylland Svømning Aqua Baby Workshop Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

2 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration omkring undervisning i baby- og småbørnssvømning. Dagen er for dig, der underviser børn i alderen 0-4 år. Der vil være workshops i både teori og praksis, så du kan vælge op til 5 forskellige moduler. Du kan altså sammensætte præcis den dag, der giver bedst mening for dig som underviser. PROGRAM Tid/ Placering Varmt vand Stort bassin Teorilokale Kl Velkommen Velkommen Velkommen Modul 1 Kl Modul 2 Kl Modul 3 Kl Grebsteknik og flow (Lotte) Dyk basis (Maiken) Dyk advanced (Maiken) Kropssprog og din placering som instruktør (Maiken) Brug din baby som kettlebell træning i vand med dit barn Historiefortælling Show, don t tell Kl Frokost Frokost Frokost Fra småbørnssvømning med forældre til svømning uden forældre giver det mening for både barn og forældre? Forældrekontakt i teori og praksis (Lotte) Sansemotorik og motorisk udvikling (Lotte) Modul 4 Kl Modul 5 Kl Sanglege i DIN comfortzone og barnets udviklingszone Fællesafslutning: Vild med sang! eller tvang? Opdriftsmidler og brug af redskaber (Lotte) Fællesafslutning: Vild med sang! eller tvang? Lektion og sæsonplanlægning (Maiken) Fællesafslutning: Vild med sang! eller tvang?

3 Workshop-beskrivelser 3 Modul 1 - kl Grebsteknik og flow (Lotte) Vi har delt grebene i tre kategorier: Grundgreb, videregående greb og frigørende støttemåder. Fælles for alle øvelser i vandet er, at man benytter sig af vandets bæreevne til at støtte barnet, uden at man løfter. Det er en af instruktørens vigtigste opgaver at forklare og vejlede forældrene om den naturlige opdrift i vandet, og at de ikke må forhindre barnet i selv at opleve opdriften, vægtløsheden og den bevægelsesfrihed, som vandet byder på. Kropssprog og din placering som instruktør (Maiken) Hvordan placerer du dig bedst i din undervisning? Hvilken position er mest korrekt og hvilket billede giver det forældrene? Gør det nogen forskel, om vi er en eller to til at varetage undervisningen? Det er noget af det, vi skal diskutere og prøve af på egen krop, hvilket vi krydrer med at se på forskellige typer af kropssprog i vores forskellige undervisningssituationer. Fra småbørnssvømning med forældre til svømning uden forældre giver det mening for både barn og forældre? For mange børn og forældre kan overgangen fra tumlingesvømning med forældre til svømning i svømmeskolen uden forældre være overvældende og usammenhængende. Formålet med denne workshop er derfor at give inspiration til, hvordan du kan organisere og tilrettelægge en målrettet og meningsfuld overgang til svømning i svømmeskolen. Du får her konkrete redskaber til, hvordan du som instruktør kan bruge fantasi og kreativitet fra barnets univers og samtidig inddrage forældrene i barnets gradvise selvstændighedsproces, så det giver mening for både barn og forældre.

4 Modul 2 - kl Dyk basis (Maiken) Hvordan italesætter og viser du det første dyk for forældrene og hvilket er hensigtsmæssigt at udføre som det første? Hvad skal du som instruktør være opmærksom på? Vi skal prøve forskellige typer af basisdyk og både prøve hvordan vi italesætter dykket og demonstrerer det på bedst mulig måde til glæde for børn og forældre. Brug din baby som kettlebell træning i vand med dit barn "Brug din baby som kettlebell" er træning og aktivitet i vand, hvor mor sammen med sit barn kommer i form efter sin graviditet. Formålet med workshoppen er at give masser af inspiration til træningsrelevante puls-, styrke- og smidighedsøvelser for moderen, hvor barnets vægt blandt andet bruges som en form for kettlebell, samtidig med barnets udvikling stimuleres af øvelser på en sjov og motiverende måde. Der vil derfor være fokus på træning af moderen såvel som barnet en win win situation for alle. Forældrekontakt i teori og praksis (Lotte) For nogle er det let, for andre kan det opleves svært. Vi kigger på det vigtige samarbejde og dialogen vi som instruktør kan få med forældrene og hvad vi kan gøre for at udvikle den. Ta gerne eksempler med fra din undervisning, som du vil have råd og vejledning til. Modul 3 - kl Dyk avanceret (Maiken) Mangler du inspiration til, hvordan du både udvikler, inspirerer og udvider dyk i din undervisning, så både børn og forældre udvikler sig? Vi skal prøve forskellige typer af dyk, som du kan bruge i din undervisning til at skabe motivation og glæde. Her skal vi også lære af hinanden, så du kan bidrage med dyk, som du har haft succes med i din undervisning. Historiefortælling Show, don t tell Alle børn elsker en god historie og derfor er historiefortælling en spændende og effektiv måde at lære at svømme på. Som instruktør skal vi ikke kun fortælle, hvad der skal se, vi skal også vise det med hele vores krop og mimik. På denne workshop vil du selv mærke og lære den rene magi ved historiefortælling som et uundværligt redskab til at skabe en lærerig, levende og kreativ undervisning. Du inddrages aktivt i workshoppen og sammen finder vi den indre tumling frem.

5 Sansemotorik og motorisk udvikling (Lotte) Vi gennemgår den sansemotoriske udvikling, med fokus på sansernes betydning, og hvordan vi stimulerer barnet i vandet og hvilken betydning motorikken har for vores kropslighed. 5 Modul 4 - kl Sanglege i DIN comfortzone og barnets udviklingszone Sanglege i vand med tilhørende bevægelser indeholder uendelig læring og magi for babyer og tumlinge. På denne workshop får du konkrete og brugbare redskaber til, hvordan du som instruktør indenfor DIN comfortzone kan igangsætte sanglege med både personligt overskud og samtidig med fokus på at stimulere barnets udvikling. Opdriftsmidler og brug af redskaber (Lotte) Mange forbinder det, at gå i svømmehallen med, at barnet skal have vinger og bælte på. Det føles ofte som en ekstra sikkerhed for den voksne. Denne ekstra sikkerhed er dog en falsk tryghed. Når et barn udstyres med opdriftsmidler ændres vægtbalancen, så det får forkert fornemmelse af vandet og hvilken stilling der er naturlig i vandet. Vi gennemgår hvilke redskaber der er gode til brug i babysvømning. Lektion og sæsonplanlægning (Maiken) Er det en god idé på forhånd at lave planlægning af de enkelte lektioner? Og hvad med hele og halve sæsoner? Hvad er mulighederne og begrænsningerne? På denne workshop skal vi diskutere nogle af mulighederne og arbejde på, hvordan det evt. kan gribes an. Du får et eksempel på, hvordan en planlægning kan struktureres og vi tager en snak om blandt andet ovenstående spørgsmål. Modul 5 - kl Fællesafslutning: Vild med sang! eller tvang? Sang, musik og bevægelse fører os mennesker sammen. På denne workshop inviteres du ind i et kreativt og inspirerende univers i baby- og tumlingsvømning, hvor klassiske sanglege fortolkes på helt nye måder med tilhørende bevægelser. Du vil opleve sange med magi og vildskab, så du glemmer tid og sted, uanset om du altid har været vild med sanglege eller mere har set sanglege som en form for tvang i baby/tumlingesvømning.

6 6 Undervisere Maiken Jensen Maiken har i 10 år arbejdet med baby- og småbørnssvømning i Kalundborg Svømmeklub og Marselisborg Babysvømning og er i dag ansat som breddechef i Silkeborg Svømmeklub. Anne Rørbek Bomberg Anne har undervist i svømning i 11 år hos Lystrup Svømning og i otte år i DGI-regi. Hun har specialiseret sig i baby- og småbørnssvømning, hvor hun også har været forfatter til DGI s uddannelse i babysvømning. Lotte Stabel Henriksen Lotte har siden 2001 arbejdet som fuldtidsansat i Hinnerupbadet nord for Århus. Lotte underviser primært i babysvømning, vandgymnastik for gravide og småbørns-familiesvømning. Hun er uddannet Aqua fitness instruktør og Aqua Coach. Lottes passion ligger i arbejdet med den tætte relation til både børn og forældre.

7 Praktiske oplysninger 7 Tid og sted: Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idrætscenter, Kærvej 9, 8832 Skals Kursusleder: Tina Nygaard Kursuspris: Pris pr. deltager: 500,- kr. For ikke-dgi medlemmer: 750,- kr. Prisen er inkl. frokost, snacks og vand i løbet af dagen samt kaffe og te. Tilmelding: Skal ske via senest den 18. december 2017 Spørgsmål: DGI Midtjylland Konsulent, Jane Nørgaard Gai Tlf / Mail: jane.noergaard@dgi.dk Spørgsmål vedr. tilmelding: Koordinator, Susanne Nørgaard Jaocbsen Tlf Mail: susanne.jacobsen@dgi.dk

8 VI SES I SKALS!

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 26. januar 2019 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 26. januar 2019 kl i Skals Idræts- og svømmehal. DGI Midtjylland Svømning Aqua Baby Workshop Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9.30-14.30 i Skals Idræts- og svømmehal. www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration

Læs mere

DGI Midtjylland. Aqua Baby workshop. Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast.

DGI Midtjylland. Aqua Baby workshop. Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast. DGI Midtjylland Aqua Baby workshop Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast www.dgi.dk 2 Program Modul / tid Lille bassin Max. 15 Store bassin Max. 25 Teorilokale i gymnastiksal Max. 50 Kl. 8.50 Velkommen Teori

Læs mere

DGI Svømning. Aqua Baby Workshop. Søndag, den 27. januar 2019, kl i Slagelse.

DGI Svømning. Aqua Baby Workshop. Søndag, den 27. januar 2019, kl i Slagelse. DGI Svømning Aqua Baby Workshop Søndag, den 27. januar 2019, kl. 10.30-15.30 i Slagelse www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration omkring undervisning i baby-

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub.

DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub. DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP 2014 Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub. Aqua Baby workshop Inspirationsevent målrettet trænere/instruktører,

Læs mere

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning DGI Midtjylland Svømning Voksen i Vand Workshop 6. januar 2019 Kom til Herning og bliv inspireret i alt fra Aqua Fitness til crawltræning og svømning for voksne. www.dgi.dk/201906753003 2 Voksen i vand

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub 28. februar 2015 Aqua Fitness Workshop 2015 Inspiration, ideer og ny viden Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub Kom og få indspark til din undervisning Deltag i Aqua Fitness Workshop 2015 og få inspiration,

Læs mere

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt

Læs mere

Hvis du vil videre med pædagogik...

Hvis du vil videre med pædagogik... ÅBNE KURSER OM PÆDAGOGIK - SEKS UGERS JOBRETTET UDDANNELSE - 6 X 5 DAGE Hvis du vil videre med pædagogik... ucsyd.dk Ny viden. Nu kunnen. Ny hverdag Leg med sprog - 40625 Deltageren kan ud fra et kendskab

Læs mere

Baby/Super baby svømning

Baby/Super baby svømning Baby/Super baby svømning Revideret januar 2011 Indholdsfortegnelse Baby svømning... 3 Instruktion... 3 Generelle oplysninger... 3 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 3 Hygiejne... 3 Omklædning...

Læs mere

2-5 årige børns svømmepotentiale

2-5 årige børns svømmepotentiale 2-5 årige børns svømmepotentiale Min historie Pædagog Instruktør i babysvømning USA, Sverige, England Motorikvejleder Idræt på Universitet Mødte Jesper Svømmeren Svømme eksamen Lars Bo Svømmeprojekt At

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Vuggestue Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad også krop. De oplever verden gennem kroppen, de lærer

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op. Undervisningen

Læs mere

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med.

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Vandet i varmtvandsbassin er 34 g. varmt. Babysvømning kræver ikke tilmelding. Der er ikke instruktør

Læs mere

2. Babysvømning: berigende oplevelser for forældre og barn (Praktisk)

2. Babysvømning: berigende oplevelser for forældre og barn (Praktisk) 2. spor: Børn og unge Bliv klogere på baby- og tumlingesvømning, børn i Svømmeskolen eller tweens og teenagere, som ikke vil dyrke konkurrencesvømning. I Svømmeskolen giver vi børn en vigtig og uundværlig

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2016 til 24. juni 2016 MANDAG 12 00-14 00... Offentlig svømning (varmtvandsbassin)

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING

STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING KURSER FOR ANSATTE I DAGINSTITUTIONER, DAGPLEJER, BØRNEHAVEKLASSER SAMT PÆDAGOGSTUDERENDE HANNE HTCompany HTTROLLE I/S OM KURSET STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING ET KURSUS

Læs mere

FOrside. Hej. skal vi lære?

FOrside. Hej. skal vi lære? FOrside Hej skal vi lære? sjove skum- Bogstaver Klar til skolestart? Børneulykkesfonden, DGI og bobles vil i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig give inspiration til at lære med kroppen og

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2015 til 30. juni 2015 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin, og

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet. Børn & Unge Konference 2015

ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet. Børn & Unge Konference 2015 Børn & Unge Konference 2015 ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet Torsdag den 5. november 2015 fra kl. 9.00-16.30 Hammel Idrætscenter, Thorsvej 2-6, 8450 Hammel 1 På konferencen giver vi et bud på,

Læs mere

IDRÆTSBØRNEHAVE. IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup

IDRÆTSBØRNEHAVE. IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup Pædagogisk idræt Leg Bevægelse Idræt Idræt: En aktivitet, spil/øvelse. Bevæger kroppen efter bestemte regler, alene eller sammen med andre, i konkurrence. Kroppen

Læs mere

4. Februar 2016, kl. 19:00

4. Februar 2016, kl. 19:00 4. Februar 2016, kl. 19:00 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. Formandens beretning 1/6: Endnu et år er gået for Vordingborg svømmeklub og det er tid til

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Sammenhæng: 0-6 Børn: har brug for en tryg base, hvorfra de tør gå nye veje

Læs mere

Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1

Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1 Side 1 af 6 Kursusbeskrivelse Unglederuddannelsen I Front Modul 1 Målgruppe Formål Ugekursus Målgruppen er unge imellem 13 og 17 år såvel ikke-foreningsaktive som foreningsaktive. Det konkrete formål med

Læs mere

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogisk læreplan for vuggestuen Pædagogisk læreplan for vuggestuen Personlige kompetencer - At udvikle og styrke sit selvvære. - At egne grænser respekteres. - At lære, at respektere andres grænser. - At udvikle og videreudvikle kompetencer.

Læs mere

Program lørdag den 28. oktober 2017

Program lørdag den 28. oktober 2017 Program lørdag den 28. oktober 2017 Tidspunkt Spisesal Varmtvandsbassin Aktivitetsbassin Lagune/bølgebassin Hæve/sænkebassin Konkurrencebassin Udspringsbassin Romersk Bad 09.00-09.40 Fælles velkomst i

Læs mere

Mammen Fri - en institution i bevægelse

Mammen Fri - en institution i bevægelse 1 Mammen Fri - en institution i bevægelse Visionen for MammenFri vuggestue og børnehave er, at børn og voksne oplever fællesskab, glæde og udvikling gennem arbejdet med kropslighed og fysisk udfoldelse

Læs mere

Babysvømning i Horsens svømmeklub

Babysvømning i Horsens svømmeklub Babysvømning i Horsens svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn. Det er lige fascinerende

Læs mere

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,-

UNDERVISNING I VAND. Babysvømning hold 1-5. Leg & Plask hold 1-4. Tryg ved Vand. Lone U. Elmstrøm. Mandag kl ,- Babysvømning hold 1-5 Mandag kl. 10.15-13.00 Underviseren arbejder ud fra det enkelte barns behov, og tilstræber at give barnet, og dets forældre en god og tryg oplevelse hver gang. Babysvømning har mange

Læs mere

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Aarhus Kommunes Dagpleje. Projektet er kendetegnet

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

SjovtVand.dk Præsenterer:

SjovtVand.dk Præsenterer: SjovtVand.dk Præsenterer: forord Min Svømmebog er først og fremmest den unge svømmers holdepunkt gennem svømmeskolen. Den bliver et symbol på alt det barnet lærer i vandet. Barnet kan bruge bogen til at

Læs mere

Guldsmeden en motorikinstitution

Guldsmeden en motorikinstitution Guldsmeden en motorikinstitution Hvad er det Guldsmeden gør anderledes end andre vuggestuer og børnehaver? Guldsmedens børnehave- og vuggestue-børn bliver udfordret motorisk hver dag. Vi laver motorikbaner,

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2016/2017 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 8. september 2016 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner 2 3 Idræt, Leg og Bevægelse Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/Daginstitutioner

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset vuggestue Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt,

Læs mere

Svømning 2010/2011. Program

Svømning 2010/2011. Program Svømning 2010/2011 Program HGF Svømning Indhold Hvem er vi?...3 Hvad vil vi?...3 Sæson...3 Efterårssæson...3 Forårssæsonen...3 Tilmelding...3 Gamle medlemmer...3 Betaling...4 Betaling via Girokort...4

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN.

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN. Fælles mål for DUS og Læreplanerne er, at tydeliggøre og udvikle grundlaget for vores pædagogiske arbejde. Formålet med Fælles mål for DUS og Læreplaner for vuggestue og børnehave er, at tydeliggøre og

Læs mere

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer

Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Informationsfolder til dagplejer og vuggestuer Indholdsfortegnelse Hvad er Hej skal vi tumle? Hvem står bag Hej skal vi tumle? Hvorfor skal vi tumle? Hej skal vi tumle? Følesansen Muskelledsansen Vestibulærsansen

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand. v/merete Stoltze

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand. v/merete Stoltze Bevægelse i varmt vand. v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op.

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2018-2019 Vores Teams af trænere og hjælpetrænere glæder sig rigtig meget til at komme i gang med sæsonen. Vi ser frem til rigtig mange gode timer med sjov, læring og

Læs mere

Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse

Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Velkommen Velkommen til forårssæsonen 2016 med disse kursustilbud til alle, der har brug

Læs mere

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk Integrativ NLP Practitioner og Master Practitioner Vi tilbyder nu en unik uddannelse, som kombinerer det bedste fra en NLP Practitioner og en NLP Master Practitioner med Enneagrammet indsat i en integral

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner KROP OG BEVÆGELSE Børnene skal have mulighed for at være i bevægelse, samt støttes i at videreudvikle kroppens funktioner Børnene skal have kendskab til kroppens grundlæggende funktioner,

Læs mere

DGI Speedo Aqua Convention

DGI Speedo Aqua Convention Oplev landets og vandets bedste undervisere DGI Speedo Aqua Convention Tidsplan for 2.- 3. november 2013 i Esbjerg Tidsplan - lørdag (Våd 1) Varmtvandsbassibassin Aktivitets- Lagunebassin Bølgebassin Konkurrence-

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil.

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil. Sprog forstået som: Ordforråd, udtale, kendskab til skriftsprog, rim og remser, eksistensen af tal og bogstaver og hvad de kan bruges til, IT/medier og kommunikation, m.m. Indgå og formulere sig i - Give

Læs mere

En god skolestart Maj 2017 www.hoejvangskolen.horsens.dk Højvangskolen, Højvangsalle 20, 8700 Horsens, tlf.: 7629 4040, mail: hojvangskolen@horsens.dk EN GOD SKOLESTART Børn fødes med et væld af ressourcer

Læs mere

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN

PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN PÆDAGOGISK IDRÆT I KASTANJEGÅRDEN Pædagogisk idræt defineres som idræt, leg og bevægelse i en pædagogisk sammenhæng. Det er en måde at sætte fokus på bevægelse, idræt og sundhed gennem leg og læring. Pædagogisk

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

TIDSPLAN FOR DGI SPEEDO AQUA CONVENTION 2013 1

TIDSPLAN FOR DGI SPEEDO AQUA CONVENTION 2013 1 LØRDAG Vandrerhjem Varmtvandsbassibassin Aktivitets- Lagunebassin Bølgebassin Hæve- Konkurrence- Udspris- bassin bassin 07.00-09.00 Morgenmad 9:00-9:40 Fælles velkomst i badmintonhallen, idémager bag DGI

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard Marianne s dagpleje Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej 49 6650 Brørup Tlf.: 21 68 99 09 Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad også krop. De oplever verden gennem kroppen, de lærer

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 11. august 2014 til 31. december 2014 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin,

Læs mere

AQUATONS 8 TIL 11 ÅR (NYT HOLD)

AQUATONS 8 TIL 11 ÅR (NYT HOLD) BØRNE- OG UNGEHOLD Skal jeres børn have en succesoplevelse i svømmehallen, så følg instruktørens råd og tilmeld barnet på det hold, som vi anbefaler. Holdene undervises altid af en uddannet instruktør

Læs mere

Billund Svømmeklub 2015/2016

Billund Svømmeklub 2015/2016 Billund Svømmeklub 2015/2016 September 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse OM BILLUND SVØMMEKLUB... 3 TILBUD OG PRINCIPPER... 3 TRÆNERE OG UDDANNELSE... 4 ORDENSREGLER... 4 ADGANG TIL OMKLÆDNINGSRUM OG

Læs mere

Kære forældre. Vi ønsker dig god læsning.

Kære forældre. Vi ønsker dig god læsning. Kære forældre Denne pjece har til formål, at give dig viden omkring overgangsarbejdet fra børnehaven til fritidsinstitutionen ved Strandvejsskolen. Hensigten er samtidig, at give inspiration til at støtte

Læs mere

Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun

Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun Forældrehåndbog velkommen til Swim Team Neptun Velkommen til Swim Team Neptun (STN). Denne håndbog er en hjælp til jer som forældre, der har et barn tilmeldt svømmeskolen. Håndbogen skal gerne give svar

Læs mere

Ullits Gymnastikforening

Ullits Gymnastikforening Ullits Gymnastikforening byder velkommen til en ny sæson Aktiviteter i Ullits Minihal Vi begynder i uge 37 d. 12. september 2016/2017 Hold Far/mor/barn gymnastik Tid: Mandag kl. 16.30-17.25 Alder: ca.

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Velkommen. www.aqua-academy.dk

Velkommen. www.aqua-academy.dk Velkommen Rikke Hjorth 15 års erfaring med at undervise aquafitness Raske og syge / varmt og koldt vand 2012 grundlagde AquAcademy Udanner Aquafitness instruktører og afholder inspirationskurser for instruktører

Læs mere

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner 2 IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE I KOMMUNENS DAGINSTITUTIONER 3 I Danmarks Idrætsforbund (DIF) og i DGI tror vi på, at lysten til et aktivt liv i høj grad

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Underviser: Connie Nissen, Privat praktiserende børneergoterapeut aut.

Underviser: Connie Nissen, Privat praktiserende børneergoterapeut aut. Vigtigheden af børns fysiske aktivitet -------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Næstved Kommunes dagpleje, d. 13. november 2017 Om motorik,

Læs mere

Bevægelsesbørnehave - Et udviklingsforløb

Bevægelsesbørnehave - Et udviklingsforløb Bevægelsesbørnehave - Et udviklingsforløb Generelt: Fysisk aktiv leg og bevægelse er fundamentale elementer i et barns udvikling. At skabe rum og motivation for alsidig fysisk aktiv leg er derfor noget

Læs mere

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 Find vejen frem VIA Videreuddannelse & Kompetenceudvikling Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 6. maj kl. 09.00-15.15 2 3 Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 sprog og bevægelse hører sammen

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2017/2018 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 7. september 2017 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen.

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Sociale kompetencer Børn skal anerkendes og respekteres som det menneske det er - de skal opleve at hører til og føle glæde ved at være en del

Læs mere

Signe s Signe dagpleje

Signe s Signe dagpleje Signe s dagpleje Signes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Signe Jørgensen Holleskovvej 24 6683 Føvling Tlf.: 22 25 47 64 Signe Jørgensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen.

Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Kriterier for oprykning i Konkurrenceafdelingen. Svømmerne bliver vurderet på følgende parametre. Del 1: Objektive kriterier 1. Alder. 2. Konkurrence niveau. 3. Trænings niveau. 4. Fremmøde Del2: Subjektive

Læs mere

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen.

Holdbeskrivelser. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør, eller på info- mailen. Nedenstående holdbeskrivelser (mål og forudsætninger) er vejledende, og den endelige afgørende er op til den enkelte instruktør på det enkelte hold. Eventuelle spørgsmål kan rettes til den enkelte instruktør,

Læs mere

Aqua Konference 2013 28. september 2013 i Fredericia Idrætscenter

Aqua Konference 2013 28. september 2013 i Fredericia Idrætscenter Aqua Konference 2013 28. september 2013 i Fredericia Idrætscenter Inspirerende, let tilgængelig og centralt placeret konference inkl. fuld forplejning til kr. 495,- pr. person - inspiration til undervisere,

Læs mere

Jf. Dagtilbudsloven, afsnit II, kap. 2, 8.:

Jf. Dagtilbudsloven, afsnit II, kap. 2, 8.: Pædagogisk læreplan Jf. Dagtilbudsloven, afsnit II, kap. 2, 8.: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=158274#kap2 Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for

Læs mere