Udviklingsplan 2016/17 Sdr. Omme Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsplan 2016/17 Sdr. Omme Skole"

Transkript

1 Udviklingsplan 2016/17 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2016/17 tager sit afsæt i Billund Kommunes 4-årige vedrørende lærende fællesskaber/inklusion samt i de opstillede politiske målsætninger fra Børne- og Kulturudvalget. Udviklingsplanen bygger desuden på udviklingsplanerne for 2014/15 samt 2015/16. Sdr. Omme Skole Skoles r er opdelt efter de fire overskrifter i Billund Kommunes målsætninger for inklusion. Teamsamarbejdet: Sdr. Omme Skole deltager i det kommunale projekt Læringsledelse. Sdr. Omme Skole arbejder med lokal kapacitetsopbygning Læringsrummet Indskolingsafdelingen arbejder med at få etableret et område på skolen, hvor elever kan trække sig tilbage, hvis klassens læringsfællesskab bliver for stort. Den entreprenante tilgang 8. årgang samt årgangsteamet deltager i Spiralprojektet sammen med blandt andre Eksperimentariet. Skolens pædagogiske personale har i øvrigt et arrangement med Anne Kirketerp, med henblik på yderligere at få konkretiseret arbejdet med innovation, entreprenørskab og foretagsomhed. Aktørperspektivet Indskolingen arbejder med elevernes robusthed i forbindelse med struktureret leg. Samtidig etableres mindfuldness/afslapningsøvelser som en naturlig del af indskolingens hverdag. Mellemgruppen og overbygningen arbejder med elevernes faglige kompetence i læsning herunder arbejdes med læsestrategier og elevernes læselyst. Matematiklærere i mellemgruppen og overbygningen arbejder med at sikre kompenserende hjælpemidler til læsesvage elever i matematikundervisningen.

2 Indsatsområde: Læringsledelse Oversigt over de enkelte indsatområder: Sdr. Omme Skole/Billund Kommune deltager i et 4-årigs udviklingsforløb med henblik på at nå de tre nationale mål. Udviklingsforløbet bidrager til en kompetenceudvikling, hvor der arbejdes forskningsbaseret og evidensinformeret. Via udviklingsforløbet gives skolen adgang til ny viden på det pædagogiske område og i samarbejde med Aalborg Universitet er vi med til selv at skabe forskning. Blandt andre Thomas Nordahl og Lars Qvortrup. Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. Er et uændret eller forbedret resultat på procentdelen af elever, der er i gang med en ungdomsuddannelse efter henholdsvis 3 og 15 måneder. Med afsæt i målsætningen om at 95 % af lærerne i 2020 skal have undervisningskompetence, sker en kompetenceudvikling på de enkelte skoler inden for de fag, hvor kompetencedækningen er lavest og behovet størst At test og data i de nationale test, trivselsundersøgelse, læringsrapporter mm. systematiseres og anvendes til kvalitetsudvikling af skolens pædagogiske praksis og læringskultur. At styrke lærernes/pædagogernes kompetencer til at tilrettelægge og gennemføre læringsmålstyret undervisning og aktiviteter. At styrke det professionelle teamsamarbejde om elevernes læring og trivsel. At styrke og udvikle metoder til at anvende data til synliggørelse af elevernes kreativitet, læring og trivsel og at anvende viden om, hvad der virker bedst. Handleplaner/tovholder Ledelsen Skolens pædagogiske personale deltager på læringskaravanen august 2016 og skolens pædagogiske personale deltager på e-læringsforløb, hvor der i begge situationer tages udgangspunkt i temaet klasseledelse og feedback. Skolens ledelse giver feedback på e-læringsforløbene og deltager i denne sammenhæng i et kompetenceudviklingsprojekt med fokus på feedback. I skoleårets planlægning tages der højde for at frigør tid til relationsarbejdet. I skoleårets planlægning konverteres understøtende undervisning til tovoksentimer. Skolens viceleder deltager på et kompetenceudviklingsforløb omkring elevcentreret skoleledelse.

3 Tegn vi kigger efter Evaluering At data inddrages i pædagogiske refleksioner At forskning inddrages som en del af den pædagogiske debat. At skolens teams tager tiltag, der fremme elevernes motivation og trivsel. At arbejdet med læringsledelse kaster nye r af sig. Trivselsundersøgelsen 2017 anvendes som kvantitativ måling i skoleåret 2016/17 Teamsamtaler, hvor der sættes fokus på elevernes faglige og sociale udvikling. Indsatsområde: Lokal kapacitetsopbygning I skoleåret 2014/15 deltog Sdr. Omme Skole i et udviklingsarbejde med Undervisningsministeriets læringskonsulenter med henblik på lokal kapacitetsudvikling. I skoleåret 2015/16 har 4 af skolens medarbejdere (med vejleder- eller specialfunktion) samt skolens ledelse deltaget i 4 seminarer med Undervisningsministeriets konsulenter inden for samme tema. Sideløbende med dette har skolen haft lærere på kompetenceudvikling inden for vejlederområdet. På baggrund af disse erfaringer har vi arbejdet med den lokale opbygning af et kompetencecenter. Via udviklingsarbejdet har vi stiftet bekendtskab med en række arbejdsmodeller, lovstof. Blandt andre Vivianne Robinson Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. Er et uændret eller forbedret resultat på procentdelen af elever, der er i gang med en ungdomsuddannelse efter henholdsvis 3 og 15 måneder. Med afsæt i målsætningen om at 95 % af lærerne i 2020 skal have undervisningskompetence, sker en kompetenceudvikling på de enkelte skoler inden for de fag, hvor kompetencedækningen er lavest og behovet størst At den praksisnære undervisning udvikles ved at målsætningerne inden for LEIS nås at fokus på IT og digitalisering af skolen intensiveres i takt med implementeringen af Brugerportalsinitiativet. At der er et særligt fokus på metoder til udvikling af læringsstrategier hos drengene. At test og data i de nationale test, trivselsundersøgelse, læringsrapporter mm. systematiseres og anvendes til kvalitetsudvikling af skolens pædagogiske praksis og læringskultur.

4 Organisatoriske mål Ved at skabe synergieffekt og styrke samarbejdet samarbejde vil der etableres mulighed for at skabe øget videndeling At skabe overblik over, hvilke kapaciteter, vi råder over At skabe rum for drøftelse af ny viden For at koordinere indsatser og indkøb. Pædagogiske mål At andelen af elever, der klarer sig over middel i de nationale test øges med 2% om året frem til 2020 (dvs. elever på niveau 1 & 2) At lærerne får kendskab til at udarbejde og anvende læseguides i fagene. Handleplaner/Tovholder Ledelsen/vejledere Tegn vi kigger efter Evaluering Ved skoleårets planlægning skabes der rum for at frigøre mere tid til faglige vejledere. Ved skoleårets planlægning prioriteres den fortsatte kompetenceudvikling af vejlederteamet. Skolens ledelse udarbejder i samarbejde med kompetencecentret en årsplan over de opgaver, vejlederne løser. Der aftales fire overordnede koordinerende møder i Kompetencecentret. Læsevejleder og matematikvejleder har kursus i beregneren. At vejlederne i endnu højere grad bliver synlige i forhold til kollegavejledning At vejlederne tager initiativ til at afholde små kurser for kolleger Tonny udarbejder et spørgeskema til lærerne i april Indsatsområde: Etablering af et hvilested Handleplaner/ Tovholder: Indskolingsteamet Lærere og pædagoger har en oplevelse af, at der er elever, som kan have svært ved færdes i det store lærende fællesskab. Susan Hart: Inklusion, leg og empati at se flere muligheder for læring inde og ude at tilpasse læringsrummet til målene for læringen At der er et særligt fokus på metoder til udvikling af læringsstrategier hos drengene At fremme elevernes oplevelse af trivsel. Der skabes refleksion/drøftelse af, om der kan etableres et tilbagetrækningssted for de elever, der har det svært med det store fællesskab. Konvertering af understøttende undervisning til tovoksentimer.

5 Tegn vi kigger efter Færre forstyrrelser i timerne Roligere børn Øget respekt/forståelse af den voksnes ledelse af klassen Gladere børn Evaluering Trivselsundersøgelse Indsatsområde: Spiralprojekt SPIRAL er et skoleudviklingsprojekt, der har til formål at udvikle og teste inkluderende undervisnings- og læringsforløb, der bidrager til at øge lysten til læring hos børn i læringsvanskeligheder. SPIRAL er eksplorativ, samskabende og tager afsæt i de udfordringer, der findes lokalt på skolen. SPIRAL sætter fokus på børn i læringsvanskeligheder og ikke på børn med læringsvanskeligheder. Det er børn, der i skolen ikke oplever, at de bliver mødt med de rette mulighedsbetingelser for læring og som ikke oplever sig som en aktiv del af et fagligt og socialt fællesskab. Sdr. Omme Skole har fået tilbud om at være med i projektet, og vi har valgt at deltage med 8. årgang. Forskere fremhæver især tre forskellige årsager til, at elever med indlæringsvanskeligheder mister lysten til læring: 1) at folkeskolen ikke formår at fastholde alle elevernes motivation for læring 2) at folkeskolen er præget af nogle særlige kulturelle koder, som man skal kunne begå sig i 3) at fokus på det boglige har skubbet de praktiske fag og den mere værkstedsbaserede undervisning ud af skolen at tilgodese diversiteten i elevsammensætningen at teamet har fokus på konsulentrollen med rammesætning af forløbene At der er et særligt fokus på metoder til udvikling af læringsstrategier hos drengene. Er fokus på inklusionsopgaven ud fra de 4 opstillede mål samt at de inkluderende læringsmiljøer fortsat forbedres. Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. Er et uændret eller forbedret resultat på procentdelen af elever, der er i gang med en ungdomsuddannelse efter henholdsvis 3 og 15 måneder. Med afsæt i målsætningen om at 95 % af lærerne i 2020 skal have undervisningskompetence, sker en kompetenceudvikling på de

6 enkelte skoler indenfor de fag, hvor kompetencedækningen er lavest og behovet størst Handleplaner/Tovholder KA/Team 8 i At udvikle og afprøve måder at gennemføre undervisnings- og læringsforløb på, der tilgodeser elever i læringsvanskeligheder Proceslederne og årgangens lærere samarbejder om organiseringen af læringsforløbene. Eleverne deltager på et introduktionsforløb med overnatning. samarbejde med eksterne konsulenter Tegn vi kigger efter Øget glæde og motivation hos især elever med indlæringsmæssige vanskeligheder Øget faglig udvikling hos elever med indlæringsmæssige vanskeligheder Evaluering Trivselsundersøgelse 2017 Ved at følge elevernes karakterer i fagene. Indsatsområde: Elevernes robusthed Politiske målsætninger Skolen oplever i stigende grad elever, som mangler kompetencer til selv at løse konflikter (robusthed) Susan Hart: Inklusion, leg og empati. Aktørperspektivet - at teamet inddrager eleverne i såvel egne som gruppens læringsmål og evalueringen af samme At der er et særligt fokus på metoder til udvikling af læringsstrategier hos drengene. Handleplaner/ Tovholder: indskolingsteamet Tegn vi kigger efter At styrke elevernes evne til løse konflikter At styrke elevernes selvkontrol og regulering Arbejde med leg som en lærerstyret aktivitet. Det kan være rollelege, regellege. Arbejde med spilleregler for lege. Arbejde med Mindfullness Forespørge PPS, om de kan give et oplæg omkring Theraplay Færre forstyrrelser i timerne Roligere elever Øget respekt for den voksnes ledelse af klassen. Gladere børn

7 Evaluering Kortlægningsundersøgelsen Lærere/pædagogers iagttagelser. Indsatsområde: Kompetencer i faglig læsning på mellemgruppen og overbygningen Kortlægningsundersøgelsen 2015 viser, at elevernes faglige trivsel omkring læsning ligger lavere end vores forventninger. I hverdagen er der en oplevelse af, at eleverne giver udtryk for, at de mangler lyst og engagement for læsning. Ivar Bråten: Læseforståelse 2008 Undervisningsministeriet: Sådan gør vi eleverne til gode læsere i alle fag. Undervisningsministeriet: Vejledning til elevernes sproglige udvikling. Ruth Mulvad: Hvorfor fortjener fagtekster særlig opmærksomhed? Eva Maagerø: Så mange måder at skabe mening på Politiske målsætninger Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. Handleplaner/ Tovholder: KH Tegn vi kigger efter Evaluering Generelle mål At andelen af elever, der klarer sig over middel i de nationale test øges med 2% om året frem til 2020 (dvs. elever på niveau 1 & 2) At lærerne får kendskab til at udarbejde og anvende læseguides i fagene. Specifikke mål med t: At eleverne i alle fag læser fagets tekster. At eleverne ved, at formålet med at læse er at lære. At elevernes læsning styrkes ved at arbejde eksplicit med læseforståelsesstrategier i meningsfulde kontekster. At eleverne lærer forskellige læseteknikker. At eleverne udvikler og fastholder deres engagement og motivation. Fokus på anvendelse af læsestrategier i fagene Læsevejleder afholder kursus i læsestrategi for fagudvalg. Der afholdes mindst et fagligt læseforløb om året i alle fag. At elevernes læsehastighed øges. At alle elever er aktive i læseprocessen, og at elevernes læseforståelse øges. Optælling af antal kurser afholdt af læsevejleder om læsestrategi. Tilbagemelding på antal faglige læseforløb. Videndeling i de forskellige fagudvalg.

8 Indsatsområde: Matematikundervisning for elever med læsevanskeligheder Politiske målsætninger Handleplaner/ Tovholder: ST I et par af skolens årgange er der en betydelig del elever med læsevanskeligheder. Samtidig har der i de seneste år været en tendens til, at matematikopgaverne har udviklet sig fra simple, velkendte og overskuelige opgaver til mere komplekse og læsetunge beskrivelser, som er en betingelse for at kunne løse opgaven. Det medfører, at læsesvage elever får sværere ved at løse opgaverne. Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. At andelen af elever, der klarer sig over middel i de nationale test øges med 2% om året frem til 2020 (dvs. elever på niveau 1 & 2) Specifikke mål: At færre elever ligger i kategorien 4 og 5 med de nationale test i 6. årgang end tilsvarende i 3. årgang. Matematiklærerne tager initiativ til, at matematikbøgerne er tilgængelige i AppWriter og at relevante elever anvender systemet. Øget brug af holddannelse. Øget bug af tolærerordning. Kompetenceløft for lærerne omkring faglig læsning Sørge for, at matematiklæreren inddrages, hvis en elev konstateres at være i læsevanskeligheder. Tegn vi kigger efter Øget elevglæde ved matematik Bedre karakterer i problemregning i overbygningen. Evaluering Elevernes faglige trivsel i matematik kortlægningsundersøgelse i 2017 forventes øget i forhold til 2015 Bilag Der skal i den 4-årige periode fokuseres på følgende mål: Teamsamarbejdet - at teamet beskriver hvorledes de går fra undervisning til læring - at teamet arbejder systematisk med en fast struktur

9 - at teamlæring og videndeling går fra K1 K2 K3* - at teamet udnytter de nye holddannelsesmuligheder - at teamet eksperimenterer og afprøver nye muligheder med henblik på at få ny viden og derigennem ændre egen praksis - at teamet udarbejder handleplan på egen praksis samt dokumentation og evaluering Læringsrummet - at se flere muligheder for læring inde og ude - at tilpasse læringsrummet til målene for læringen Den entreprenante tilgang - at tilgodese diversiteten i elevsammensætningen - at teamet har fokus på konsulentrollen med rammesætning af forløbene Aktørperspektivet - at teamet inddrager eleverne i såvel egne som gruppens læringsmål og evalueringen af samme - at teamet inddrager forældrene i såvel den enkelte elevs som i gruppens læring og trivsel - at synliggøre og tydeliggøre lærings- og trivselsmål 2016: Er fokus på inklusionsopgaven ud fra de 4 opstillede mål samt at de inkluderende læringsmiljøer fortsat forbedres. (de 4 opstillede mål: Se side 2) Arbejdes systematisk med målsætningen om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til læsning og matematik i de nationale test og at andelen af elever med dårlige resultater i læsning og matematik i de nationale test falder år for år. Er et uændret eller forbedret resultat på procentdelen af elever, der er i gang med en ungdomsuddannelse efter henholdsvis 3 og 15 måneder. Med afsæt i målsætningen om at 95 % af lærerne i 2020 skal have undervisningskompetence, sker en kompetenceudvikling på de enkelte skoler indenfor de fag, hvor kompetencedækningen er lavest og behovet størst At den praksisnære undervisning udvikles ved at målsætningerne indenfor LEIS nås at fokus på IT og digitalisering af skolen intensiveres i takt med implementeringen af Brugerportalsinitiativet. At der er et særligt fokus på metoder til udvikling af læringsstrategier hos drengene. At test og data i de nationale test, trivselsundersøgelse, læringsrapporter mm. systematiseres og anvendes til kvalitetsudvikling af skolens pædagogiske praksis og læringskultur.

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 tager sit afsæt i Billund Kommunes skolepolitik. Samtidig bygger udviklingsplanen videre på udviklingsplanen fra skoleåret 2016/17. Strategiske

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status:

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status: Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Alle lærere har arbejdet med Læsning i alle fag på et dagkursus og på fællesmøder. Kurset var både teoretisk og med ideer til konkrete værktøjer. Efterfølgende

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen 2018 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016 Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole 2015-2020 Skole og Undervisning december 2016 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Overskrift. Den inkluderende skole. Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst.

Overskrift. Den inkluderende skole. Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Overskrift 2013 FFF Folkeskolens Fornyelse Frederikssund Den inkluderende skole Evt. sted/arrangement,

Læs mere

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Skole og Forældre i København Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer Nyborg Strand oktober 2013 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål

Læs mere

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014 Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer Seminar ved LSP 27.05.2014 Reformen Faglig løft af folkeskolen har 3 overordnede mål MÅL: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Dagtilbudsdelen af Program for læringsledelse. Ole Henrik Hansen, LSP, Aalborg Universitet www.lsp.aau.dk

Dagtilbudsdelen af Program for læringsledelse. Ole Henrik Hansen, LSP, Aalborg Universitet www.lsp.aau.dk Dagtilbudsdelen af Program for læringsledelse Ole Henrik Hansen, LSP, Aalborg Universitet www.lsp.aau.dk Hvad er LSP og hvem er vi? Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Veje til en stærk vejledningskultur v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Mål med oplægget I reflekterer over og får værdifulde drøftelser om følgende spørgsmål: 1. Hvad er god vejledning? 2. Hvad ledelsens,

Læs mere

Vestervangskolen Udviklingsplan. Center for Børn og Læring Herning Kommune

Vestervangskolen Udviklingsplan. Center for Børn og Læring Herning Kommune 2014-2015 Udviklingsplan Vestervangskolen Center for Børn og Læring Herning Kommune F:\Dokument\Rapport\Udviklingsplan for 2014-2015 til bestyrelsen.docx Oversigt over målsætninger Fokusområde Status Målsætning

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag:

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag: Skalmejeskolen Udviklingsplan 2013/2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Udviklingsplan for Kildebakkeskolen 2013-2014

Udviklingsplan for Kildebakkeskolen 2013-2014 Udviklingsplan for Kildebakkeskolen 2013-2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Mål 1: Mål der knytter sig til Højere faglighed Styrke faglig læsning og skrivning (målet er 2-årigt) Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke den faglige læsning

Læs mere

Program for læringsledelse

Program for læringsledelse 1 Program for læringsledelse Af Lars Qvortrup, LSP, Aalborg Universitet Et partnerskab bestående af tretten kommuner, Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling (LSP) ved Aalborg Universitet og

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression

Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression Langmarkskolen Horsens Mangfoldig elevgruppe - ca. 455 børn 25 forskellig nationaliteter Største grupper af børn kommer fra Bosnien,

Læs mere

Læringssamtale med X Skole

Læringssamtale med X Skole Læringssamtale med X Skole - Dagsorden Tid og sted: Tirsdag d. 17. maj 2016, kl. 10.30 12.30. Rådhuset, Søvej 1, 8600 Silkeborg, 2. sal, lokale A233 Deltagere: Skoleleder Xxxx, pædagogisk leder Xxxxx,

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn Handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionsstrategi 2016 og på baggrund af Rammenotat folkeskolereformen vs. 3.0. Jf. rammenotatet skal hver skole skal have

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi for pædagogiske medarbejdere og ledere i skoleforvaltningen 2015-2017 Skoleforvaltningens vision og strategiske mål skaber retning for Skoleforvaltningens

Læs mere

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV - MED ET SÆRLIGT BLIK PÅ DATAINFORMERET LÆRINGSLEDELSE Souschef Martin Trangbæk Jensen Højmeskolen HØJMESKOLEN Indsatser 2015: Digitalt understøttede læringsmål

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE 0. - 5. ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE 1 KRAGELUNDSKOLEN www.kragelundskolen KRAGELUNDSKOLEN

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Præsentation af LSP. v. Ole Hansen, Projektleder og specialkonsulent 1.9.2015

Præsentation af LSP. v. Ole Hansen, Projektleder og specialkonsulent 1.9.2015 Præsentation af LSP v. Ole Hansen, Projektleder og specialkonsulent 1.9.2015 1 Hvad er LSP og hvem er vi? Et laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis, forankret på Aalborg

Læs mere

Skolernes mål og handleplaner

Skolernes mål og handleplaner Skolernes udviklingsplaner Nationale mål Kommunal kvalitetsrapport Nationale mål Nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Måltal Mindst 80 procent af eleverne

Læs mere

Program for læringsledelse

Program for læringsledelse Program for læringsledelse Lars Qvortrup 12-12 seminar, Grenå d. 20. april 2015 1 Program for læringsledelse Lars Qvortrup 12-12 seminar, Grenå d. 20. april 2015 2 Læringsledelse 1 Program for Læringsledelse

Læs mere

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform Hyldgård 17-03-2014 Ny folkeskolereform Oplæg 23-05-2013 Skolerne er i fuld gang med at lave en masterplan for et nyt læringshus Undervisning i skole og leg i SFO Læring i undervisning og fritid Ny folkeskolereform

Læs mere

Fokusområder 2015-2016

Fokusområder 2015-2016 Fokusområder 2015-2016 Formål (Visionen) Børns læring - Udfordringer for alle 2015-2016 Mål (Hvad vil vi opnå?) Udtryk Handleplan (Sådan gør vi) Børnene udfordres og udvikler deres faglige, personlige

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Lind skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Lind skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Lind skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat bemærkninger...5

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2010-2011 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Tjørring skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forudsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

På vej mod folkeskolereformen marts 2014

På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Bornholm På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål : Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen Varnæs Skole 2017 Udarbejdet november Skole og Undervisning - januar 2015

Strategi for implementering af folkeskolereformen Varnæs Skole 2017 Udarbejdet november Skole og Undervisning - januar 2015 Strategi for implementering af folkeskolereformen Varnæs Skole 2017 Udarbejdet november 2016 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. 1 - Skørping Skole, holddeling Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-2-13 Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt: [indsæt titel]

Læs mere

Udviklingsplan for Skarrild Skole

Udviklingsplan for Skarrild Skole Udviklingsplan for Skarrild Skole 2013-2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Handleplan Engelsborgskolen

Handleplan Engelsborgskolen Handleplan Engelsborgskolen Skoleåret 2018/19 Trivsel og Læring Hvad arbejder vi videre med (hovedtemaer, fokusområder m.v.) På Engelsborgskolen har vi delt arbejdet med den lokale handleplan op i to faser.

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole

Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole På Sjølund-Hejls Skole ser vi med stor glæde på, at der er afsat en stor kommunal pulje til afprøvning af projekter

Læs mere

Strategi for Sprog og Læsning

Strategi for Sprog og Læsning Strategi for Sprog og Læsning Forord Barnets sprog- og læseudvikling begynder allerede i spædbarnsalderen i det tætte samspil mellem barn og forældre. Sundhedspleje og dagtilbud støtter gennem bevidst

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Center for Skole 14. november 2014 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen af børn og

Læs mere

Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Status: Hvilke tiltag har været sat i værk omkring Knæk Kurven

Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Status: Hvilke tiltag har været sat i værk omkring Knæk Kurven Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole 2016-2020 Skole og Undervisning - november 2016 Version 3.0 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune

Læs mere

INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET LÆRING & TRIVSEL

INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET LÆRING & TRIVSEL INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET Nyt syn på kerneopgaven i både dagtilbud og skole Hvad er det nye? Det er at fokus flytter fra aktiviteterne og det, som foregår i undervisningen til børnenes læring

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 og koordineret samarbejde. Mål: Tidlig indsats Politikområde 01 og 03 Langsigtet mål: Flere børn og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Strategiplan. for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014

Strategiplan. for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014 Strategiplan for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014 Holmegaardskolen er en skole, hvor der er store forventninger og krav til lærings- og udviklingsmål i undervisningen og i fritidsaktiviteterne.

Læs mere

Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel

Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel 1 Denne projektbeskrivelse uddyber den korte version indenfor følgende elementer: 1. Aalborg kommunes forberedelsesfase 2. Aalborg kommunes formål med

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen

Talentudvikling i folkeskolen 1 Center for Skole 2015 Talentudvikling i folkeskolen - En strategi Center for Skole 05.05.2015 2 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen

Læs mere

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsamling... 3 Status for pejlemærker for elevernes læring... 3 Status for pejlemærke om elevernes

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Til alle pæd. medarbejdere. 25.09.14

Til alle pæd. medarbejdere. 25.09.14 Til alle pæd. medarbejdere. 25.09.14 Abildgårdskolens 3 indsatsområder skoleåret 14-15 er: - Fra undervisning til læring - Bevægelse - Inklusion. Udvælgelsen af netop de 3 områder bygger på det forberedende

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole 2016-2020 Skole og Undervisning - november 2017 Version 5.0 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER OMSTILLING TIL EN NY FOLKESKOLE RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Efterår 2015 Temaet for undersøgelsen er som i tidligere undersøgelser reformelementerne.

Læs mere

Mål : Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til dansk og matematik i de nationale test.

Mål : Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til dansk og matematik i de nationale test. Mål 1-2020: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til dansk og matematik i de nationale test. Skolens måltal i nationale test. - Andelen af gode elever i dansk og matematik skoleår 12/13 13/14 14/15

Læs mere

Stærke børnefællesskaber om trivsel og læring for alle børn Workshop 8a:Elevers rolle i det inkluderende skolemiljø

Stærke børnefællesskaber om trivsel og læring for alle børn Workshop 8a:Elevers rolle i det inkluderende skolemiljø Stærke børnefællesskaber om trivsel og læring for alle børn Workshop 8a:Elevers rolle i det inkluderende skolemiljø Workshopvært: Kirsten Baggesgaard Seeberg, Cubion Oplæg: Berit Estornel, Ditte Christensen,

Læs mere

for Sinding-Ørre Midtpunkt,

for Sinding-Ørre Midtpunkt, 2014-2015 Udviklingsplan for Sinding-Ørre Midtpunkt, skolen Center for Børn og Læring Herning Kommune Indhold Skabelon til udviklingsplanen 2014-2015... 2 Oversigt over målsætninger... 2 Oversigt over

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole 2016-2020 Skole og Undervisning - november 2018, gældende for 2019 Version 6.0 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne

Læs mere

HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018

HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018 HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018 HVAD VED VI OM KVALITET? (EVA) Strukturel kvalitet Normering, gruppestørrelse og -organisering Fysiske

Læs mere

Lokal UdviklingsPlan 2018/2019. Gl. Åby Dagtilbud

Lokal UdviklingsPlan 2018/2019. Gl. Åby Dagtilbud Lokal UdviklingsPlan 2018/2019 Gl. Åby Dagtilbud 1 Gl. Åby Dagtilbuds nye logo : Lokal UdviklingsPlan 2018/2019 Gl. Åby Dagtilbud 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor? Den lokale udviklingsplan

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen

Et fagligt løft af folkeskolen Et fagligt løft af folkeskolen 1 Hvorfor er der behov for en reform af folkeskolen? Folkeskolen står over for en række udfordringer: Formår ikke at bryde den negative sociale arv For mange forlader skolen

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Gullestrup skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Gullestrup skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Gullestrup skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Skolens handleplan for sprog og læsning

Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens handleplan for sprog og læsning Indhold Skolens handleplan for sprog- og læsning..... 3 Inspiration til skolens handleplan for sprog og læsning.... 7 2 Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Projektbeskrivelse. Læs & Lær

Projektbeskrivelse. Læs & Lær Projektbeskrivelse Revideret april 2012 Læs & Lær Læs & Lær er Børn og Unges indsats for faglig læsning og skrivning på mellemtrin og i udskoling. Læs & Lær er en af 23 indsatser i Aarhus Kommunes handlingsplan

Læs mere