FRIVILLIGHEDSAKADEMIET TILBYDER:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRIVILLIGHEDSAKADEMIET TILBYDER:"

Transkript

1 FRIVILLIGHEDSAKADEMIET TILBYDER:

2 Frivillighedsakademiet 2018 / 2019 tilbyder: Kurser, uddannelsesmuligheder og netværk for Foreningerne og deres medlemmer i Haderslev Kommune Årets (2018/2019) program er følgende: KLIK PÅ LINJEN PÅ DET KURSUS DU ER INTERESSERET i FOR YDERLIGERE INFO Tirsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige - HIC Onsdag d kl Sportsernæring basal viden - HIC Torsdag d kl Kassererkursus, - Hammelevhallen Onsdag d kl Foreningspuljen og Fundraising - Gram Fritidscenter Onsdag d kl Akut skadesbehandling R.I.C.E. - HIC Tirsdag kl Fysisk og motorisk træning for årige Torsdag d kl Træningsplanlægning Mandag kl Førstehjælpskursus, 3 timer. Vojenshallerne Onsdag d kl Kursus i bogføring og regnskab - Hammelevhallen Tirsdag kl Gode idrætsmiljøer for piger Tirsdag d kl Sportspsykologi Lifeskills basalt Tirsdag d kl Sportspsykologi Samtalen Torsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige Tirsdag d kl Sportsernæring væske, kamp og restitution Onsdag kl Akut skadesbehandling R.I.C.E. Torsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige Sæt fokus på frivilligheden i din forening kurset udbydes når der er tilmeldinger nok. Trænernetværket, Har du spørgsmål til arrangementerne så kontakt Foreningskonsulent Bent Skov Mail: besk@haderslev.dk Mobil:

3 Kassererkursus Er du foreningens nye Kasserer, og har brug for indsigt i de forskellige arbejdsområder? Eller er du allerede i gang som Kasserer, men har brug for opdatering på nogen af områderne? Så skal du tilmelde dig denne aften i Hammelev. Torsdag d 11. oktober 2018kl Kassererkursus Hammelevhallen, Hammelev Bygade 28A 6500 Vojens Tilmeldingsfrist 11. oktober Tilmelding og yderligere info HER. Foreningspuljen og fundraising til projekter Skal din forening have del i Foreningspuljens 45 millioner kroner. Eller savner du inspiration til hvordan du kan rejse økonomi til jeres projekt. Så skal du tilmelde dig denne aften i Gram. Onsdag den 24. oktober kl Foreningspuljen og fundraising til projekter Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram Tilmeldingsfrist 17. oktober Tilmelding og yderligere info HER. Førstehjælpskursus Vil du gerne have et førstehjælpskursus, eller trænger du bare til at få frisket det tidligere kursus op? Så skal du tilmelde dig dette Førstehjælpskursus. Mandag d timers førstehjælpskursus Vojenshallerne, Stadionparken, 6500 Vojens Tilmeldingsfrist 5. november Tilmelding og yderligere info HER. Kursus i bogføring og regnskab Er du foreningens nye kasserer og har brug for indføring i arbejdet med bogføring og regnskabshåndtering Så skal du tilmelde dig dette kursus i Hammelevhallen Onsdag d kl Hammelevhallen, Hammelev Bygade 28A 6500 Vojens Tilmeldingsfrist 10. november Tilmelding og yderligere info HER.

4 Sæt fokus på frivilligheden i din forening! Vi ved, at udfordringen omkring rekruttering af frivillige er stor i rigtig mange klubber. Derfor har vi i samarbejde med erfarne undervisere i Danmarks Idrætsforbund skræddersyet et forløb, som vil styrke jeres klub på dette område. Frivillige er den vigtigste ressource i alle Danmarks foreninger, og derfor er rekruttering og fastholdelse af frivillige også en af de vigtigste opgaver i klubben. Undersøgelser viser, at foreninger, der arbejder systematisk med rekruttering og fastholdelse af frivillige og har planer for opgaver og udførelse, har lettere ved at finde de frivillige, der er brug for. Kurset udbydes når der er tilmeldinger nok. Tilmelding og yderligere info HER

5 1)Trænernetværket: Trænernetværket er en udløber af arbejdet i TalentCenter Haderslev regi, men netværket er åbent for alle trænere, uanset niveau, fra foreninger med tilknytning til Haderslev Kommune. Vi har lavet et stærkt program til jer hvor vi håber at I vil udnytte muligheden for at biddrage, skabe og udnytte et netværk på tværs af idræt, niveau og forudsætning. Vil du talentudvikling? Vil du få det bedste ud af dine træninger? Vil du udvikling? Vil du det bedste for dine udøvere? Vil du blive bedre sammen med andre? Kan du svare JA til mindst ét af de fem spørgsmål, så kan trænernetværket være noget for dig. Netværksmøderne er altid bygget op efter samme model med de undtagelser, hvor vi har eksterne Der er frit valg, deltage i de møder du har mulighed for at være der! Tilmelding til: besk@haderslev.dk afbud ligeledes til besk@haderslev.dk Ved udeblivelse uden afbud afkræves den pågældende træners klub et gebyr på 280 kr. pr. gang Program for trænernetværket 2018 / 2019 Tirsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige - HIC Onsdag d kl Sportsernæring basal viden - HIC Onsdag d kl Akut skadesbehandling R.I.C.E. - HIC Tirsdag kl Fysisk og motorisk træning for årige Torsdag d kl Træningsplanlægning Mandag kl Førstehjælpskursus, 3 timer. Vojenshallerne Tirsdag kl Gode idrætsmiljøer for piger Tirsdag d kl Sportspsykologi Lifeskills basalt Tirsdag d kl Sportspsykologi Samtalen Torsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige Tirsdag d kl Sportsernæring væske, kamp og restitution Onsdag kl Akut skadesbehandling R.I.C.E. Torsdag d kl Fysisk og motorisk træning for årige

6 Fysisk og motorisk træning for årige ONSDAG d klokken ved Fysisk træner i TalentCenter Haderslev Michael Christiansen. Under temaet Fysisk og motorisk træning for årige vil Michael Christiansen komme med et oplæg omkring hvordan træningen kan gribes an for de yngste atleter og hvordan vi som trænere kan indarbejde det fysiske og motoriske fundament i den daglige træning. Michael vil komme med eksempler på øvelser som du vil kunne tage i brug med det samme på dit hold/ træningsgruppe. Michael har både i TalentCenter Haderslev og i Aarhus 1900 arbejdet struktureret med udviklingen af atleter fra ungdom til senior, både som specialtræner og træningsvejleder. Michael har derfor et indgående kendskab til området og vil kunne bringe dig tættere på at lykkes med din fysiske og motoriske træning til dit hold/ træningsgruppe. Om Michael Christiansen: Michael er uddannet kandidat i idræt og har igennem de seneste 2 år været fuldtidsansat til at træne og vejlede talenterne tilknyttet Talentcenter Haderslev. Michael har selv været eliteidrætsudøver og var en af Danmarks bedste stangspringere og fungere som specialtræner i Aarhus 1900.

7 Sportsernæring basal viden ONSDAG d klokken Under temaet sportsernæring basal viden vil Trine Ritz Andersson komme med et oplæg omkring de basale temaer og bringe sin viden omkring sportsernæring i spil i et oplæg som kan ses som grundbyggesten i enhver træners værktøjskasse. Hovedtemaerne vil være: Energi- energiforbrug energibehov. Kulhydrater Fedt Protein Vitaminer, mineraler og antioxidanter. Om Trine Ritz Andersson: Trine er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og hun har en coachuddannelse fra University College Syddanmark. Trine har igennem en årrække være ansat i TalentCenter Haderslev, men ansvar for sportsernæring. Trine har en solid erfaring i vejledning, måling og kurser for talenter og eliteidrætsudøvere og underviser bl.a. i Team Danmarks basalkurser.

8 Akut skadesbehandling, RICE POLICE principper Onsdag d klokken ved Fysioterapeut ved TalentCenter Haderslev Morten Krægpøth. Under temaet skadesbehandling, vil behandlingsprincippet POLICE blive gennemgået. Desuden vil vi kort berøre emnerne akutte muskelskader, ledskader og hovedskader (hjernerystelse). Morten Krægpøth vil komme med et oplæg omkring temaet akutte skader, både den faktuelle viden, som du som træner vil kunne bære videre, men også konkrete eksempler på hvordan vi håndtere en akut opstået skade. F.eks. ankel-, muskel og hovedskade. Hvordan håndtere vi en ankelskade i den akutte og subakutte fase og hvornår er atleten klar til at genoptage sin idræt evt. med optapening? Hvordan skelner vi imellem muskelskader og seneskader? Er der forskel på hvordan vi håndtere en fibersprængning og et trælår? Hvad skal du som træner være opmærksom på ved hovedskader og hvordan håndtere vi atleterne for at de kommer sikkert og hurtige tilbage til sporten efter en hjernerystelse. Hjernerystelsesgenkenderen. Deltagere på kurset vil modtage en lille men god kasse med de allermest basale materialer til en hurtig indgriben ved de små skader. Om Morten Krægpøth: Morten er uddannet fysioterapeut og han har en række idrætskurser der bygger ovenpå hans uddannelse. Morten har en lang erfaring med arbejdet med sportsfolk, både bredde, talent og elite. Morten har igennem en årrække være ansat i TalentCenter Haderslev, Morten har ansvaret for skadesbehandling, genoptræning og restitution i TalentCenter Haderslev, men er også en del af behandlerteamet hos SønderjyskE fodbold, hvor Morten er tilknyttet to formiddage om ugen.

9 Fysisk og motorisk træning for årige TIRSDAG d klokken ved Fysisk træner i TalentCenter Haderslev Michael Christiansen. Under temaet Fysisk og motorisk træning for årige vil Michael Christiansen komme med et oplæg omkring hvordan træningen kan gribes an for de ældre atleter og hvordan vi som trænere kan indarbejde det fysiske og motoriske fundament i den daglige træning. Aldersgruppen påkalder sig et differentieret fokus alt efter idrætsgren, men Michael vil søge at komme generelt til emnet, og eventuelt idrætsspecifikke forskelle vil kunne drøftes i netværksdrøftelserne efter oplægget. Michael vil komme med eksempler på øvelser som du vil kunne tage i brug med det samme på dit hold/ træningsgruppe. Michael har både i TalentCenter Haderslev og i Aarhus 1900 arbejdet struktureret med udviklingen af atleter fra ungdom til senior, både som specialtræner og træningsvejleder. Michael har derfor et indgående kendskab til området og vil kunne bringe dig tættere på at lykkes med din fysiske og motoriske træning til dit hold/ træningsgruppe. Om Michael Christiansen: Michael er uddannet kandidat i idræt og har igennem de seneste 2 år været fuldtidsansat til at træne og vejlede talenterne tilknyttet Talentcenter Haderslev. Michael har selv været eliteidrætsudøver og var en af Danmarks bedste stangspringere og fungere som specialtræner i Aarhus 1900.

10 Træningsplanlægning TORSDAG d klokken ved Michael Meyhoff, T+ træner i SønderjyskE/ Haderslev Fodboldklub. Under temaet Træningsplanlægning vil Michael Meyhoff komme med et oplæg omkring hvordan træningsplanlægningen gribes an for de yngste fodboldspillere i Haderslev Fodboldklub/ SønderjyskE regi. Michael vil komme med eksempler på værktøj/ modeller som du vil kunne tage i brug med det samme i din klub på dit hold/ træningsgruppe. Michael har i Haderslev Fodboldklub/ SønderjyskE arbejdet struktureret ud fra den lyseblå tråd med opbygningen af databaser med øvelser og træningsvejledninger. Michael har derfor et indgående kendskab til området og vil kunne bringe dig tættere på den planlægning der vil løfte dig som træner og dit hold/ træningsgruppe. Om Michael Meyhoff: Michael er uddannet pædagog og UEFA A-træner. Michael har igennem de seneste 3 år været ansvarlig for drengefodboldspillerne i Talentklasserne, og er fuldtidsansat i Haderslev Fodboldklub/ SønderjyskE som T+ træner til at varetage TOPcenteret, som er udviklingen af de bedste spillere i det syd og sønderjyske i aldersgrupperne U10-U12, samtidigt er Michael ansvarlig for udviklingen i årgangene U13-U15.

11 Gode idrætsmiljøer for piger TIRSDAG d klokken ved Sportspsykologisk konsulent ved TalentCenter Haderslev Mette S. Sørensen. Under temaet Gode idrætsmiljøer for piger vil Mette Sørensen komme med et oplæg fokuserende på piger, perfektionisme og sport. Med inspiration i Danmark Idrætsforbunds fokus på gode idrætsmiljøer for piger, vil Mette holde et oplæg omkring hvad der karakteriserer gode miljøer, og hvad der er væsentligt at have fokus på som træner i dit arbejde med piger. Oplægget vil komme omkring temaer som, trivsel i sportmiljøer, sammenhængen mellem skole, sport og det sociale liv. Motivationsfaktorer der særligt har fokus på piger og sport. Som træner vil oplægget give dig første skridt ind i en hvordan du kan arbejde strategisk med fastholdelse, motivation og glæde for de piger du træner. Om Mette Sørensen: Mette er uddannelse sportspsykologisk konsulent ved Syddansk universitet, med et speciale omhandlende, Et indblik i det sportspsykologiske arbejde med ACT og atleter, som står overfor transitionen fra junior til senior. Mette har igennem de seneste 2 år arbejdet i TalentCenter Haderslev som Sportspsykologisk konsulent og arbejder i det daglige, med både oplæg, gruppe og individuelle samtaler, og ikke mindst træner og kulturudvikling.

12 Sportspsykologi Lifeskills basalt TIRSDAG d klokken ved Sportspsykologisk konsulent ved TalentCenter Haderslev Mette S. Sørensen. Under temaet Sportspsykologi Lifeskills basalt vil Mette Sørensen komme med et oplæg omkring Lifeskills, ud fra de erfaringer draget i Kristoffer Henriksens arbejde med Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse og de retningslinjer som Team Danmark i samarbejde med elitekommunerne arbejder med til dagligt i TalentCenter Haderslev. Mette vil i sit oplæg præsentere trænerrollens udvikling ift. atleternes alder og vigtigheden i en sammenhængende hverdag og træningssetup. Om Mette Sørensen: Mette er uddannet sportspsykologisk konsulent ved Syddansk universitet, med et speciale omhandlende, Et indblik i det sportspsykologiske arbejde med ACT og atleter, som står overfor transitionen fra junior til senior. Mette har igennem de seneste 2 år arbejdet i TalentCenter Haderslev som Sportspsykologisk konsulent og arbejder i det daglige, med både oplæg, gruppe og individuelle samtaler, og ikke mindst træner og kulturudvikling.

13 Sportspsykologi Samtalen TIRSDAG d klokken ved Sportspsykologisk konsulent ved TalentCenter Haderslev Mette S. Sørensen. Under temaet Sportspsykologi Samtalen vil Mette Sørensen komme med et oplæg omkring fokuspunkter i samtaler en til en og træner til forældre. Den svære samtale, strategier og forberedelse. Når en atlet måske skal arbejde med noget specifikt, spille nogle kampe på 2. holdet, rykke en aldersgruppe op for at blive matchet, eller noget helt andet er det vigtigt at du inden samtaler overvejer hvordan dit budskab vil bliver modtaget, er det relevant at der er andre med til samtalen? Som Træner vil du ofte opleve at dine atleter ikke hører alt du siger, måske ikke tolker betydningen af enkelte ord på samme måde som de er tænkt, det er vigtigt at du som afsender af et budskab er opmærksom på modtageren af budskabets evne til at forstå og omsætte dette. Om Mette Sørensen: Mette er uddannet sportspsykologisk konsulent ved Syddansk universitet, med et speciale omhandlende, Et indblik i det sportspsykologiske arbejde med ACT og atleter, som står overfor transitionen fra junior til senior. Mette har igennem de seneste 2 år arbejdet i TalentCenter Haderslev som Sportspsykologisk konsulent og arbejder i det daglige, med både oplæg, gruppe og individuelle samtaler, og ikke mindst træner og kulturudvikling.

14 Fysisk og motorisk træning for årige TORSDAG d klokken ved Fysisk træner i TalentCenter Haderslev Michael Christiansen. Under temaet Fysisk og motorisk træning for årige vil Michael Christiansen komme med et oplæg omkring hvordan træningen kan gribes an for de yngste atleter og hvordan vi som trænere kan indarbejde det fysiske og motoriske fundament i den daglige træning. Michael vil komme med eksempler på øvelser som du vil kunne tage i brug med det samme på dit hold/ træningsgruppe. Michael har både i TalentCenter Haderslev og i Aarhus 1900 arbejdet struktureret med udviklingen af atleter fra ungdom til senior, både som specialtræner og træningsvejleder. Michael har derfor et indgående kendskab til området og vil kunne bringe dig tættere på at lykkes med din fysiske og motoriske træning til dit hold/ træningsgruppe. Om Michael Christiansen: Michael er uddannet kandidat i idræt og har igennem de seneste 2 år været fuldtidsansat til at træne og vejlede talenterne tilknyttet Talentcenter Haderslev. Michael har selv været eliteidrætsudøver og var en af Danmarks bedste stangspringere og fungere som specialtræner i Aarhus 1900.

15 Sportsernæring væske, kamp og restitution. TIRSDAG d klokken ved Ernæringskonsulent ved TalentCenter Haderslev Trine Ritz Andersson. Under temaet sportsernæring væske, kamp og restitution vil Trine Ritz Andersson komme med et oplæg omkring temaerne, både den faktuelle viden, som du som træner vil kunne bære videre, men også konkrete forslag til små snacks i en halvleg, lækre restitutionsmåltider og ikke mindst en vejledning til væskeindtag under træning og kamp, alt efter vejr, længde og intensitet. Om Trine Ritz Andersson: Trine er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og hun har en coachuddannelse fra University College Syddanmark. Trine har igennem en årrække være ansat i TalentCenter Haderslev, men ansvar for sportsernæring. Trine har en solid erfaring i vejledning, måling og kurser for talenter og eliteidrætsudøvere og underviser bl.a. i Team Danmarks basalkurser.

16 Akut skadesbehandling, RICE POLICE principper Onsdag d klokken ved Fysioterapeut ved TalentCenter Haderslev Morten Krægpøth. Under temaet skadesbehandling, vil behandlingsprincippet POLICE blive gennemgået. Desuden vil vi kort berøre emnerne akutte muskelskader, ledskader og hovedskader (hjernerystelse). Morten Krægpøth vil komme med et oplæg omkring temaet akutte skader, både den faktuelle viden, som du som træner vil kunne bære videre, men også konkrete eksempler på hvordan vi håndtere en akut opstået skade. F.eks. ankel-, muskel og hovedskade. Hvordan håndtere vi en ankelskade i den akutte og subakutte fase og hvornår er atleten klar til at genoptage sin idræt evt. med optapening? Hvordan skelner vi imellem muskelskader og seneskader? Er der forskel på hvordan vi håndtere en fibersprængning og et trælår? Hvad skal du som træner være opmærksom på ved hovedskader og hvordan håndtere vi atleterne for at de kommer sikkert og hurtige tilbage til sporten efter en hjernerystelse. Hjernerystelsesgenkenderen. Deltagere på kurset vil modtage en lille men god kasse med de allermest basale materialer til en hurtig indgriben ved de små skader. Om Morten Krægpøth: Morten er uddannet fysioterapeut og han har en række idrætskurser der bygger ovenpå hans uddannelse. Morten har en lang erfaring med arbejdet med sportsfolk, både bredde, talent og elite. Morten har igennem en årrække være ansat i TalentCenter Haderslev, Morten har ansvaret for skadesbehandling, genoptræning og restitution i TalentCenter Haderslev, men er også en del af behandlerteamet hos SønderjyskE fodbold, hvor Morten er tilknyttet to formiddage om ugen.

17 Fysisk og motorisk træning for årige TORSDAG d klokken ved Fysisk træner i TalentCenter Haderslev Michael Christiansen. Under temaet Fysisk og motorisk træning for årige vil Michael Christiansen komme med et oplæg omkring hvordan træningen kan gribes an for de ældre atleter og hvordan vi som trænere kan indarbejde det fysiske og motoriske fundament i den daglige træning. Aldersgruppen påkalder sig et differentieret fokus alt efter idrætsgren, men Michael vil søge at komme generelt til emnet, og eventuelt idrætsspecifikke forskelle vil kunne drøftes i netværksdrøftelserne efter oplægget. Michael vil komme med eksempler på øvelser som du vil kunne tage i brug med det samme på dit hold/ træningsgruppe. Michael har både i TalentCenter Haderslev og i Aarhus 1900 arbejdet struktureret med udviklingen af atleter fra ungdom til senior, både som specialtræner og træningsvejleder. Michael har derfor et indgående kendskab til området og vil kunne bringe dig tættere på at lykkes med din fysiske og motoriske træning til dit hold/ træningsgruppe. Om Michael Christiansen: Michael er uddannet kandidat i idræt og har igennem de seneste 2 år været fuldtidsansat til at træne og vejlede talenterne tilknyttet Talentcenter Haderslev. Michael har selv været eliteidrætsudøver og var en af Danmarks bedste stangspringere og fungere som specialtræner i Aarhus 1900.

18 Førstehjælpskursus Førstehjælp i idrætsforening Kurset er for trænere, leder og andre frivillige, der gerne vil have viden om førstehjælp med særlig fokus på de situationer, der kan opstå i forbindelse med idrætssituationen. Kursus indhold: Førstehjælpens 4 hovedpunkter Håndtering af akutte skader på nakke og ryg. Førstehjælp til den bevidstløse, slag mod hovedet og livstruende blødninger Førstehjælp til sår, næseblod, brud/led og muskelskader og gennemgang af RICE-princippet Førstehjælp til andre idrætsskader efter deltagerkredsens idrætter Foreningens rolle og ansvar i forhold til førstehjælp og ulykkesforebyggelse - hvem gør hvad? Pris: Foreninger i Haderslev kommune er gratis, øvrige foreninger 250,00 kr.

19 Kultur og Fritid Haderslev Kommune Gåskærgade Haderslev

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

Er du et talent? Informationsmøde. om Idrætsklasserne: Den 22. november 2016 Klokken Sønder Otting Skole, Kløvermarken 2, 6100 Haderslev

Er du et talent? Informationsmøde. om Idrætsklasserne: Den 22. november 2016 Klokken Sønder Otting Skole, Kløvermarken 2, 6100 Haderslev Er du et talent? Er du et talent?... så har Idrætsklasserne på Sønder Otting Skole det rigtige tilbud til dig. Idrætsklasserne er for unge talenter, som skal i 7., 8. eller 9. klasse og ønsker at prøve

Læs mere

Svendborg Mentaliteten

Svendborg Mentaliteten Svendborg Mentaliteten Sportspsykologien har i dette årti gået igennem et paradigmeskift i tilgangen til talentudvikling. Med Kristoffer Henriksen, Lektor ved Syddansk Universitet og sportspsykolog ved

Læs mere

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Følgende kvalifikationskrav kan anvendes ved ansættelse af ernæringsfaglige

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

KURSER I EFTERÅRET 2008

KURSER I EFTERÅRET 2008 KURSER I EFTERÅRET 2008 KURSUS FOR KASSERERE TILMELDING VIA Mandag den 29. sept. 2008 Fremtidens Forenings Hus, Randers www.dgi.dk/200809853160 Tirsdag den 4. nov. 2008 Laksetorvet, Randers www.dgi.dk/200809853161

Læs mere

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere dine idrætsudøveres præstation og få viden om, hvordan du udvikler elite- og

Læs mere

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner 2016-2017 FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at

Læs mere

i samarbejde mellem DGI og Randers Kommune

i samarbejde mellem DGI og Randers Kommune KURSER 2010 i samarbejde mellem DGI og Randers Kommune Førstehjælp for foreninger i naturen Mandag den 1. marts 2010 kl. 19-22 Førstehjælp for rideklubber Sonnich Nielsen www.dgi.dk/201009853401 Onsdag

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

Ballerup Kommune Servicemodel for ekspertbistand

Ballerup Kommune Servicemodel for ekspertbistand Ballerup Kommune Servicemodel for ekspertbistand Ballerup Kommune etablerer i samarbejde med satsnings- og udviklingsidrætsgrenene en sammenhængende servicemodel for ekspertbistand fuldt implementeret

Læs mere

IDRÆTTENS TRÆNER AKADEMI DIF og Team Danmarks elitetræneruddannelse

IDRÆTTENS TRÆNER AKADEMI DIF og Team Danmarks elitetræneruddannelse IDRÆTTENS TRÆNER AKADEMI DIF og Team Danmarks elitetræneruddannelse 2019-2020 Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere

Læs mere

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/ Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/12-215 Til forberedelse for en ansøgning om forlængelse har vi udarbejdet en redegørelse for Team Copenhagen Eliteidrætsakademis virke

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG amerikansk fodbold 2018/2019 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Elitesport er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Elitesport er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og Holstebro Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Holstebro

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Intromøde den 21. juni 2018

Intromøde den 21. juni 2018 Intromøde den 21. juni 2018 Program: 17.30 Velkomst ved skoleleder Karsten Jessen Informationsmøde den 4. december 2018 17.35 TalentCenter Haderslev ved Morten Nørby Poulsen 17.45 Generel information omkring

Læs mere

Kursuskalender. Årshjul

Kursuskalender. Årshjul Kursuskalender 2016-2017 Kursuskalenderen tilbyder foreninger og frivillige kurser/temamøder som kan gøre det lettere at være frivillig leder. Kurserne er sat ind i nedenstående årshjul. 9. Temamøde: pressemeddelelse

Læs mere

Skejby trivsel i verdensklasse

Skejby trivsel i verdensklasse Gør tanke til handling VIA University College Skejby trivsel i verdensklasse FORÅR 2018 VIA University College 3 Skejby Trivsel i verdensklasse Ambitionerne er høje, når vi taler om sundhed og trivsel

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

DIF DIPLOMTRÆNER Turbo. For talent- og elitetrænere - eller dem der gerne vil være det

DIF DIPLOMTRÆNER Turbo. For talent- og elitetrænere - eller dem der gerne vil være det DIF DIPLOMTRÆNER Turbo For talent- og elitetrænere - eller dem der gerne vil være det 2018-2019 DIF Diplomtræner FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for

Læs mere

At der skal sikres en forsvarlig udvikling af talenter og eliteidrætsudøvere, fysisk, personligt

At der skal sikres en forsvarlig udvikling af talenter og eliteidrætsudøvere, fysisk, personligt Team Danmark og Randers Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Randers

Læs mere

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING AKUT SKADE OG GENOPTRÆNING FORMÅL MED KURSET AT I LÆRER AT UDFØRE KORREKT AKUT SKADES- BEHANDLING AT I FÅR INDSIGT I KROPPENS ADVARSELSSIGNALER

Læs mere

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Baggrund Svømning på eliteniveau fordrer stor træningsmængde hvilket stiller krav til mad og drikke med hensyn til mængde, variation, sammensætning og timing. Der

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Skolen på Sønderager

Skolen på Sønderager Skolen på Sønderager TALENTKLASSER 2017 2018 I talentklasserne har du samme obligatoriske fag som andre folkeskoleelever. Men her er du sammen med andre talenter, der har samme mål og behov som dig! Informationsmøde

Læs mere

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder Kurser foråret 2010 Ungdomskultur i foreningen Torsdag den 4. marts 2010 kl. 19-22 Henrik Koch, ÅUF tlf. 8613 8911 e-mail: henrik@aau.dk Kommunikation udfordringer i Århus Tirsdag den 16. marts 2010 Henrik

Læs mere

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere dine idrætsudøveres præstation og få viden om, hvordan du udvikler elite- og

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Skejby trivsel i verdensklasse

Gør tanke til handling VIA University College. Skejby trivsel i verdensklasse Gør tanke til handling VIA University College Skejby trivsel i verdensklasse FORÅR 2017 VIA University College 3 Skejby Trivsel i verdensklasse Ambitionerne er høje, når vi taler om sundhed og trivsel

Læs mere

Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com. Kim Jessing Mobil: 2928 4354. Telefon: 4326 2770 Email: breddekonsulent@dtrif.

Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com. Kim Jessing Mobil: 2928 4354. Telefon: 4326 2770 Email: breddekonsulent@dtrif. Spørgsmål rettes til Atletik Orientering Rulleskøjte Triathlon DIF Judy Jacobsen Telefon: 4326 2312 Email: judy@dansk-atletik.dk Carsten Lausten Mobil: 22417520 Mail: carstenlausten@hotmail.com Ole Knudsen

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Foto: Andreas Merrald

Foto: Andreas Merrald Foto: Andreas Merrald DIF Diplomtræner NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Horsens Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Horsens Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport. Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.dk Baggrund for elitesamarbejde www.holstebroelitesport.dk

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv

Momentum i fodbold. Et psykologisk perspektiv Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Carsten Hvid Larsen og Henrik Skov Momentum i fodbold Et psykologisk perspektiv Syddansk Universitetsforlag 2013 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

BLIV KOLDING ELITE ATLET - OG FÅ TRÆNINGEN TIL AT SPILLE SAM- MEN MED DIN UNGDOMSUDDANNELSE ELITE.

BLIV KOLDING ELITE ATLET - OG FÅ TRÆNINGEN TIL AT SPILLE SAM- MEN MED DIN UNGDOMSUDDANNELSE ELITE. BLIV KOLDING ATLET - OG FÅ TRÆNINGEN TIL AT SPILLE SAM- MEN MED DIN UNGDOMSUDDANNELSE Kolding Elite samarbejder med TEAM DANMARK om talentudvikling www.kolding.dk/elite Bliv Kolding Elite atlet og få adgang

Læs mere

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Tip en 7 er Hjemmeside http://b.socrative.com/login/student/ Indtast følgende Room Name: 147b2230 Højdepunkter fra året der gik

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere.

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere. Team Danmark og Århus Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Århus Kommune.

Læs mere

Eliteidrætsklasser. Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt årgang

Eliteidrætsklasser. Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt årgang Eliteidrætsklasser Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt 7. - 9. årgang Eliteidrætsklasser Et tæt samarbejde mellem eliteidrætsklubber, Bohrskolen, afd.

Læs mere

Eliteidrætsklasser. Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt årgang

Eliteidrætsklasser. Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt årgang Eliteidrætsklasser Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt 7.- 9. årgang Eliteidrætsklasser Et tæt samarbejde mellem eliteidrætsklubber, Bohrskolen, afd.

Læs mere

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU IDRÆTSTALENT? Vil du i klasse med ligesindede og dyrke dit idrætstalent, mens du går i skole? Skal

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne.

Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Her kan alle klubbens trænere få inspiration på samme kursus - og samtidig give hinanden sparring på hverdagens udfordringer. Store Kursusdag - 7. januar 2012 i Dronninglund hallerne. Håndboldens Store

Læs mere

Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup Kommune mod 2020

Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup Kommune mod 2020 Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup mod 2020 Dette notat er blevet til på baggrund af evaluering 1 (interview) og workshop 2 med de 6 idrætter i Elitekommunesamarbejdet i Ballerup. Det skal bruges

Læs mere

Kurser for frivillige ledere

Kurser for frivillige ledere Holbæk Kommunes foreningskurser Kurser for frivillige ledere Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget, Holbæk Kommune se mere på: holbaek.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Holbæk Kommune Holbæk kommune

Læs mere

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSTALENT? DYRKER DU IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU? Ønsker du at dyrke dit idrætstalent endnu mere? Dyrker du; basketball, fodbold,

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

En lederuddannelse for københavnske klubber. Den attraktive forening

En lederuddannelse for københavnske klubber. Den attraktive forening En lederuddannelse for københavnske klubber Den attraktive forening Marts-december 2018 Den attraktive forening Skal din forening gå forrest? 2 Skal DIN forening være et endnu bedre og endnu mere attraktivt

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Eliteidrætskommune

Eliteidrætskommune Eliteidrætskommune 2016-2020 Eliteidræt i skoler, ungdomsuddannelser og idrætsklubber Aftenens program 1) Skoledel Idrætsskoleprofil, talentklasser mm. v. Jakob Asmussen, skoleleder 2) Sportsdel: v. Keld

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De følgende sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver dygtige, sunde, hjælpsomme

Læs mere

Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt ÅRGANG

Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt ÅRGANG ELITEIDRÆTS- KLASSER Sikrer eliteidrætsudøvere de bedste betingelser for at kombinere skolegang og eliteidræt 7. - 9. ÅRGANG ELITEIDRÆTS- KLASSER Et tæt samarbejde mellem eliteidrætsklubber, Vitaskolen

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Roskilde visioner

Roskilde visioner Roskilde 2013-16 visioner Status 2012 Målsætning 2013-16 Handlinger Succeskriterier Evaluering forhold til at nå målet? Vision Vi interesserer os for mennesket i eliteudøveren. Vi vil skabe de bedste muligheder

Læs mere

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau 2015/ 2016 For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau AMBITIONER? Idrætslinjen giver dig mulighed for: At udvikle dig i et idrætsmiljø sammen med andre talentfulde idrætsudøvere og med kvalificerede

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Informationsmøde Sæson U14, U16 og U18

Informationsmøde Sæson U14, U16 og U18 Informationsmøde Sæson 2016-2017 U14, U16 og U18 Lidt praktiske info Kaffe/te Sodavand/kildevand Kan købes. THV er alle ungdomshold U14 Vi satser på 2-3 drenge og 4 pige hold U16 Vi satser på 1-2 drenge

Læs mere

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november.

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Landshold DAFF Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Bestyrelsen mener ikke, at landsholdene kan legitimeres i et argument om de

Læs mere

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup Gymnasium - et tilbud til unge talenter Dagsorden Kl. 17.00-18.00 Velkomst ved rektor Jørgen Rasmussen fra Gammel Hellerup Gymnasium

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE TEAM DANMARK - IDRÆTSPOLITISK KONFERENCE 18. NOVEMBER 2015 IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE JESPER STILLING OLESEN & DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE EMAIL: JEO@EDU.AU.DK & JCN@EDU.AU.DK

Læs mere

Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd

Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd Christina Teller Falkonergårdens Gymnasium og HF Mail: ct@falko.dk Mobil: 23267610 Falkonergårdens Gymnasium og HF 440 Team Danmark-elever

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2017 DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne ligger

Læs mere

Præsentation af U-center og konsulent gruppen.

Præsentation af U-center og konsulent gruppen. Præsentation af U-center og konsulent gruppen. Formålet med konsulent team og etablering af U-center: 1. 2. 3. 4. At skabe en elite BSF tråd med et godt trænings og udviklingsmiljø. Skabe en større fælles

Læs mere

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse.

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse. Nye talenter Skoleåret 2011 2012 www.holstebroelitesport.dk Har du viljen til at blive en af de bedste! Her kan du kombinere sport og uddannelse. www.holstebroelitesport.dk www.holstebroelitesport.dk Talentudvikling

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere klasse

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere klasse TALENTKLASSER for idrætstalentet der vil mere 7.-9. klasse TALENTKLASSER Herning Elite Talentklasser Herning Kommune har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune og har derfor en samarbejdsaftale med

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for BPI Skydning Klubudvikling Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram) Husk: Navn + funktionsbeskrivelse

Læs mere

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet?

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet? Roskilde Elite- og Talentråd 2018-2021 Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 3043897 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Orientering om årlig evaluering af samarbejdsaftalen med Team

Læs mere

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser Fokus på trænere og instruktører lokale spotkurser Idrætsskader & forebyggelse Torsdag den 14. oktober 2010 kl. 18.30-22.00 Snekkerstenhallen, Agnetevej 2, Snekkersten Kursisten vil få et overordnet indblik

Læs mere

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSLINJEN IDRÆTSTALENT? DANMARKS FØRSTE IDRÆTSSKOLE Bellahøj Skole - Københavns Idrætsskole blev i skoleåret 2007/08 den første offentlige

Læs mere

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby Gode trænere kan starte her Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men

Læs mere

Kurser i efteråret 2009

Kurser i efteråret 2009 Kurser i efteråret 2009 Børn med særlige behov Mandag den 21. september 2009 Intern og ekstern kommunikation Brobjergskolen A-bygning, lokale 104 Michael Würtz Mail: mw@aauf.dk Telefon: 23344636 Tirsdag

Læs mere

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere 10. klasse

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere 10. klasse TALENTKLASSER for idrætstalentet der vil mere 10. klasse TALENTKLASSER Herning Elite Talentklasser Herning Kommune har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune og har derfor en samarbejdsaftale med Team

Læs mere

En lederuddannelse for københavnske klubber. Den attraktive forening

En lederuddannelse for københavnske klubber. Den attraktive forening En lederuddannelse for københavnske klubber Den attraktive forening Marts-december 2018 Den attraktive forening Skal din forening gå forrest? 2 Skal DIN forening være et endnu bedre og endnu mere attraktivt

Læs mere

Kurser efteråret 2010

Kurser efteråret 2010 Kurser efteråret 2010 Det glæder os at kunne præsentere endnu et kursuskatalog med kurser rettet mod foreningsledere og instruktører i Århus Kommune. I efteråret 2010 tilbyder vi: Den lovlige forening...

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD Indbydelse til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD April 2011 Kære kommune Danmarks Idræts-Forbund har den glæde at indbyde kommunerne i Syddanmark til at medvirke i projektet

Læs mere

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Målsætning og værdigrundlag for talentidrætsklasser på Skolen på Sønderager (TIK-klasser) Skolen på Sønderager tilbyder i samarbejde med Herning Elite og idrætsforeninger

Læs mere

Trænermanual for DS talentarbejde.

Trænermanual for DS talentarbejde. Trænermanual for DS talentarbejde. Hvordan skal træning fungere i træningscentre og på træningslejre? Tillæg til Talentkoncept 2011 og Talentcenter koncept 2011 (Bemærk at Kraftcentre også er Talentcentre)

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ IDRÆTSTALENTKLASSER // VELKOMMEN TIL ET STÆRKT FÆLLESSKAB I IDRÆTSTALENTKLASSERNE/ Når man er ung idrætsudøver og gerne vil dyrke sin idræt på særligt højt plan uden

Læs mere

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN NØRRE FÆLLED SKOLE - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU IDRÆTSTALENT? Vil du i klasse med ligesindede og dyrke dit idrætstalent, mens du går i skole? Skal

Læs mere