Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard Britta Nielsen Kim Bonde Caglayan Saglicak Per Flor Birthe Nielsen Mahmoud Mohammed Elawad Lotte Birkestrøm Tove Kobbelgaard Fraværende Per Flor, Lotte Birkestrøm Bemærkninger

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Besøg af sprogkonsulent Kommunikation og skriftlig formidling på andre sprog end dansk til etniske grupper Orientering om 18 midler til integrationsprojekter efterår Uddeling af Integrationspris Planlægning af Rådets besøg hos etniske foreninger Emner Integrationsrådet gerne vil fokusere på Evaluering af budgetproces Planlægning af møder i Eventuelt...15 Bilagsoversigt...16 Sagsid: Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Godkendt.

4 2. Besøg af sprogkonsulent Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Beskrivelse af sagen Sprogkonsulent Ulla Helsinghoff kommer og fortæller om hvilke udfordringer hun ser på integrationsområdet i Ringsted. Orientering fra sprogkonslulent blev taget til efterretning.

5 3. Kommunikation og skriftlig formidling på andre sprog end dansk til etniske grupper Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Integrationsrådet ønsker at sætte fokus på kommunikation og formidling til borgere af anden etnisk baggrund end dansk. Beskrivelse af sagen Der lægges op til en debat om den formidling på andre sprog end dansk, som kommunen benytter i forhold til borgere af anden etnisk baggrund. Der er indsamlet relevant materiale fra forvaltningerne. Materialet består af 3 brochurer fra SKAT 1 brochure fra Jobcenteret vedr. danskundervisning 1 velkomstbrev til udenlandske statsborgere der flytter til Ringsted. 1 håndbog Medborger i Danmark fra Ministeriet for flygtninge indvandrere og integration samt nogle henvisninger til hjemmesider, hvor brochure på forskelige sprog kan downloades. De elektroniske links sendes til Rådet i særskilt mail. Et sæt brochurer vil blive lagt frem på selve mødet. Integrationsrådet tager initiativ til at drøfte udvikling af en Velkommen til Ringsted brochure på flere sprog til nye borgere af anden etnisk baggrund i samarbejde med relevante interessenter bl.a. etniske foreninger, kommunen m.m.

6 4. Orientering om 18 midler til integrationsprojekter efterår 2011 Sagsid: 11/440 Sagen afgøres i: Kultur- og Trivselsudvalget Bilag: 1 Oversigt-1-18 integrations ansøgninger efterår 2011 (135808/11) 2 Integration - 3 ansøgninger samlet efterår 2011 (136290/11) Indledning Kultur- og Trivselsudvalget foretager to gange årligt en prioritering af 18 midler til frivilligt socialt arbejde, herunder integrationsprojekter. Beskrivelse af sagen Der er i 2011 afsat en pulje på kr. af 18 midler til projekter indenfor integrationsområdet. Projekter skal opfylde kriterierne for at modtage 18 midler. Det vil sige, der skal være tale om frivilligt socialt arbejde. Af de kr. kan benyttes til uddeling af en Integrationspris. Hvis Integrationsprisen ikke uddeles tilbageføres de kr. til 18 midlerne. I foråret var der tre ansøgninger, hvoraf de to modtog støtte fra integrationspuljen. Et projekt opfyldte ikke kriterierne for at modtage støtte. I efterårets ansøgningsrunde er der indkommet tre ansøgninger om støtte til projekter indenfor integrationsområdet. 1) Powerkirken søger kr. til klub Tværz. 2) MDF-Dans (Midtsjællands danseforening) søger om kr. 3) Lektiecafeen på Biblioteket søger om kr. I alt søges der om kr. Der er kr. til rådighed i integrationspuljen. Dette beløb er inklusiv kr., der kan bruges til Integrationspris, men som tilbageføres til 18 midlerne, hvis prisen ikke uddeles i indeværende år. Høring Høring i Integrationsrådet og til orientering i Frivilligrådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssig konsekvens. Vurdering Forvaltningen vurderer at nedenstående forslag til fordeling tilgodeser alle ansøgere indenfor indsatsområdet. 1) Powerkirken tildeles kr. 2) MDF-Dans tildeles kr.

7 3) Lektiecafeen tildeles kr. I alt kr. Det forudsættes at Integrationsprisen ikke uddeles i Indstilling Social- og sundhedsdirektøren indstiller, at 18 midler til integrationsprojekter fordeles på baggrund af forvaltningens indstilling. Beslutning i Integrationsrådet den Anbefaler at indstillingen følges. Beslutning i Kultur- og Trivselsudvalget den Godkendt. Ej til stede: Per Roos og Daniel Nørhave Taget til efterretning.

8 5. Uddeling af Integrationspris Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Ved at uddele en integrationspris ønsker Ringsted Kommune at vise sin anerkendelse af projekter og anden form for arbejde, der har gjort en forskel i forhold til at fremme integrationen i Ringsted Kommune. Integrationsrådet bedes drøfte retningslinier og tidsplan for uddeling af Integrationsprisen. Beskrivelse af sagen Følgende retningslinier forslås benyttet: Den særlige integrationsindsats skal ligge udover lovgivningens krav og intentioner. Der skal være tale om at flere etniske grupper er involveret. Initiativerne må gerne være nytænkende og alternative. Integrationsprisen kan tildeles foreninger, organisationer, enkeltpersoner, virksomheder, erhvervsdrivende, institutioner og medarbejdere, der har ydet en ekstraordinær indsats på integrationsområdet. Modtageren af prisen skal være boende eller hjemmehørende i Ringsted Kommune. Indstilling af kandidater til prisen kan foretages af borgere i Ringsted Kommune samt foreninger, ansatte i organisationer, institutioner m.v. hjemmehørende i Ringsted Kommune. Indstillingen skal begrundes i et ansøgningsskema, herunder skal integrationsindsatsen præciseres. Integrationsprisen består af en check på kr. samt en gave. Findes der ikke egnede kandidater tilbageføres beløbet til 18 midlerne. Integrationsrådet gennemgår alle indstillinger og udvælger blandt disse tre kandidater. Kommunalbestyrelsen udvælger den endelige modtager af årets pris på baggrund af Integrationsrådets anbefaling. Kommunalbestyrelsen og medlemmer af Integrationsrådet kan ikke komme i betragtning til prisen. Annoncering efter kandidater til prisen sker på kommunens hjemmeside og via lokalbladene i slutningen af året. Prisen uddeles i første kvartal det efterfølgende år. Indsatsen offentliggøres som inspiration for fremtidig integrationsindsats og uddeles evt. samtidig med Handicapprisen af Byrådet. Forslag til tidsplan: Ca. d. 1. december: Annoncering efter kandidater i lokaleblade m.m.

9 d. 31. december: Frist for indstilling af kandidater. Medio januar: Indstillingerne drøftes i Integrationsrådet og der gives en anbefaling til Byrådet. Primo februar: Byrådet udvælger prismodtageren. Herefter uddeling af Integrationspris De forslåede retniingsliner blev godkendt med følgende rettelser: Der skal være tale om at flere etniske grupper er invoveret ændres til Der skal være tale om et tværkulturelt engagement. Integrationsprisen uddeles ikke samtidig med Handicapprisen.

10 6. Planlægning af Rådets besøg hos etniske foreninger Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Besøg ude hos de forskellige etniske foreninger er en af de opgaver som Integrationsrådet ønsker at tage fat på. Beskrivelse af sagen Kontakt til og besøg i de enkelte foreninger planlægges nærmere og opgaverne uddelegeres til medlemmerne i Integrationsrådet. Der sendes breve ud til de etniske foreninger med henblik på at aftale møder mellem foreningerne og Integrationsrådet i løbet af februar måned. På møderne skal blandt drøftes hvordan man sammen kan lave en Velkommen til Ringsted brochure på flere sprog.

11 7. Emner Integrationsrådet gerne vil fokusere på Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Dette punkt er et fast punkt på hvert møde. Beskrivelse af sagen Emner der skal arbejdes med i Integrationsrådet På informationsmøde d. 8. december blev der nævnt en række emner som kunne være spændende for Integrationsrådet at tage fat i. Integrationsrådet skal være mere synlig: o Medlemmer af Integrationsrådet tager ud og besøger de forskellige etniske foreninger og fungerer som kontaktperson til disse foreninger. o Åbent Hus i Integrationsrådet Kommunikation og formidling o Udarbejd brochurer på forskellige sprog om Integrationsrådet. o Lav pressemeddelelse efter hvert møde o Mere information på hjemmesiden om Integrationsrådets arbejde Hvordan skal Integrationsrådets arbejde finansieres. o Midler fra 18 til frivilligt socialt arbejde o Andre muligheder Invitere andre til at komme og orientere om hvad der sker på området feks.: o Tosprogskonsulent o SSP konsulent o Skoler o Etniske foreninger o Ungeenheden o Psykiatrien Kriminaliteten i Sdr. Park området skal belyses. Hvad sker der, når Boligkonsulentens Mahar s projekt ophører? Integrationspris o Udarbejd forslag til kriterier o Hvordan skal prisen uddeles o Hvordan skal den finansieres Andre forslag o Etnisk dansk markedsdag på torvet en sommerdag. o Aktiviteter målrettet unge o Aktiviteter målrettet kvinder, o Aktiviteter på tværs af etniske foreninger

12 o Foredrag Kend en indvandrer Indstilling Til drøftelse. Beslutning i Integrationsrådet den Der arbejdes videre med følgende emner næste gang 1) Kommunikation 2) Planlægge besøg i foreningerne 3) Besøg af tosprogskonsulent Integrationsrådet vil gerne have besøg af Ungeenheden på næste møde.

13 8. Evaluering af budgetproces Sagsid: 11/693 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Evaluering af budgetproces.pdf (172965/11) Indledning Byrådet i Ringsted har netop vedtaget budgettet for Beskrivelse af sagen Forud for vedtagelse af budgettet har ligget et omfattende arbejde. Byrådet vil gerne vide, hvordan ledere, medarbejdere og eksterne interessenter herunder Integrationsrådet har oplevet kommunens budgetarbejde i år. Vedlagte bilag er en udskrift at et online-spørgeskema, som Integrationsrådet samlet bedes udfylde på mødet. Evalueringskemaet udfyldes ikke. Budgetmaterialet har været for svært tilgengængeligt for de ikke-politiske medlemmer i udvalget. Integrationsrådet ønsker fremover at blive indkaldt til ekstraordinært møde, når der er høring.

14 9. Planlægning af møder i 2012 Sagsid: Sagen afgøres i: Bilag: Integrationsrådet Indledning Datoer for Rådets møde i 2012 fastsættes. Beskrivelse af sagen Ifølge forretningsordenen afholder Integrationsrådet 4 møder om året. Af hensyn til uddeling af Integrationsprisen vil det være hensigtsmæssig at afholde et møde mellem d. 12. og 20. januar Af hensyn til sagsbehandling af 18 ansøgninger, vil det være hensigtsmæssig at Integrationsrådet afholder: et møde i perioden d marts samt et møde i perioden d september. Næste møde onsdag d. 18. januar 2012, kl

15 10. Eventuelt Sagsid: Sagen afgøres i: Bilag: Integrationsrådet Udbetales der diæter til Integrationsrådets medlemmer? Svaret er nej. Der udbetales kun diæter til de råd og udvalg, som ifølge lovgivningen skal oprettes.

16 Bilagsoversigt 4. Orientering om 18 midler til integrationsprojekter efterår Oversigt-1-18 integrations ansøgninger efterår 2011 (135808/11) 2. Integration - 3 ansøgninger samlet efterår 2011 (136290/11) 8. Evaluering af budgetproces 1. Evaluering af budgetproces.pdf (172965/11)

17 Underskriftsside Johnny Dahlgaard - Medlem Britta Nielsen - Medlem Kim Bonde - Medlem Caglayan Saglicak - Medlem Per Flor - Medlem Birthe Nielsen - Medlem Mahmoud Mohammed Elawad - Medlem Lotte Birkestrøm - Medlem Tove Kobbelgaard - Medlem

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30

Referat. Integrationsrådet. Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt Lokale Social- og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15.

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådsmøde Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15 Mødested: Gråt mødelokale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Fredag den 15-03-2013 Mødedato: Torsdag den 14-03-2013 Mødetidspunkt: 18:00-19:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Fredag den 15-03-2013 Mødedato: Torsdag den 14-03-2013 Mødetidspunkt: 18:00-19:30. Referat Integratinsrådet Møde nr.: Integratinsråd Dannet den: Fredag den 15-03-2013 Mødedat: Trsdag den 14-03-2013 Mødetidspunkt: 18:00-19:30 Mødested: Lilla mødelkale Amtstue Alle 71 Medlemmer Jhnny Dahlgaard

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:15 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 22-01-2008 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Dannet den: Mandag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:00

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Dannet den: Mandag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:00 Referat Integratinsrådet Møde nr.: Møde i Integratinsrådet Dannet den: Mandag den 13-05-2013 Mødedat: Onsdag den 08-05-2013 Mødetidspunkt: 19:00-21:00 Mødested: Lilla mødelkale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 17-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 16-01-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 5 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Frivilligrådet REFERAT

Frivilligrådet REFERAT Frivilligrådet REFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: Mandag den 22. oktober 2018 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Fraværende: Kaj Aagaard Lillian Friis

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den 24-03-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

DAGSORDEN. Frivilligråd

DAGSORDEN. Frivilligråd Frivilligråd DAGSORDEN Møde nr. : 03/2011 Sted : Mødelokale 15, administrationsbygningen i Allingåbro Dato : 22. august 2011 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12:00 Medlemmer Jens Holst (Formand) Knud Rasmussen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Referat. Frivilligråd

Referat. Frivilligråd Referat Frivilligråd Møde nr.: Møde i Frivilligrådet Dannet den: Tirsdag den 15-05-2012 Mødedato: Torsdag den 10-05-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale, Social og sundhedsforvaltningen

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Frivilligrådet 17. september Indsatsområder for 18 tilskud

Frivilligrådet 17. september Indsatsområder for 18 tilskud Frivilligrådet 17. september 2014 Indsatsområder for 18 tilskud Disposition Hvorfor nye indsatsområder? formalia og procedure Nuværende indsatsområder Nuværende krav Økonomisk ramme 2014 Statistik årene

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Torsdag den 02-02-2012 Mødedato: Onsdag den 01-02-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:00 Mødested: Vejle Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser

Læs mere

Referat. Handicaprådsmøde. Mødedato: tirsdag den 11-05-2010 Mødetidspunkt: 17:30-20:15

Referat. Handicaprådsmøde. Mødedato: tirsdag den 11-05-2010 Mødetidspunkt: 17:30-20:15 Referat Møde nr.: Handicaprådsmøde Mødedato: tirsdag den 11-05-2010 Mødetidspunkt: 17:30-20:15 Mødested: Harhoff Medlemmer Jan Jakobsen Torben Lyster Lars Mørk Lisbet Overvad Ib Ipsen Anni Bøge Jørgensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2012 Dannet den: Onsdag den 24-10-2012 Mødedato: Mandag den 22-10-2012 Mødetidspunkt: 17:00-20:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Per Flor (pefl) A

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2011 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2011 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2011 Mødedato: mandag den 24-10-2011 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan Jakobsen (JJ) Ø Daniel Nørhave (DN)

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Referat. Frivilligrådet. Frivilligrådet Onsdag den 3. februar 2016 Kl. 14:30 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgård. Medlemmer.

Referat. Frivilligrådet. Frivilligrådet Onsdag den 3. februar 2016 Kl. 14:30 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgård. Medlemmer. 1 of 9 Referat Frivilligrådet Frivilligrådet Onsdag den 3. februar 2016 Kl. 14:30 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgård Medlemmer Molly Thomsen Helle Pedersen Erik Møller Anna Jørgensen Lene Jensen

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-17:15

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-17:15 Referat Møde nr.: Mødedato: onsdag den 12-11-2008 Mødetidspunkt: - 17:15 Mødested: Harhoff Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik Kjær Birthe Nielsen

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Dagsorden for Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Afbud: Punkter på åben dagsorden 44. Godkendelse af dagsorden... 2 45. Referat fra sidste møde... 3 46.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/09 Mødedato: torsdag den 27-10-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/09 Mødedato: torsdag den 27-10-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Ældrerådet Møde nr.: 2011/09 Mødedato: torsdag den 27-10-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat. Dimensioneringsudvalg. Møde nr.: 1 Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested:

Referat. Dimensioneringsudvalg. Møde nr.: 1 Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested: Referat Dimensioneringsudvalg Møde nr.: 1 Dannet den: Mandag den 18-03-2013 Mødedato: Tirsdag den 05-03-2013 Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested: Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev Medlemmer Niels

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset. Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 07-12-2010 Mødetidspunkt: 16:30-18:20 Mødested: Inkaværelset Rådhuset, Inka-værelset. Afbud til Flemming Christensen, fbc@ringsted.dk

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Møde nr.: 29. august 2006 Mødedato: tirsdag den 29-08-2006 Mødetidspunkt: 18:00-19:30 Mødested: Mødelokale ved Sundhedsforvaltningens Sekr. Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Mørk, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 4/2013 Dannet den: Onsdag den 17-04-2013 Mødedato: Tirsdag den 09-04-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:45 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Integrationsministeriets informationsmøde. Integrationspuljer 2011

Integrationsministeriets informationsmøde. Integrationspuljer 2011 Integrationsministeriets informationsmøde Integrationspuljer 2011 Program Kl. 14.00 14.45 Velkomst og introduktion til integrationspuljerne Videndeling og erfaringsopsamling Indsatsområder og integrationspuljer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 13-03-2019 Mødedato: Tirsdag den 12-03-2019 Mødetidspunkt: 16:30-19:30 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted

Læs mere

Tillægsdagsorden. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1

Tillægsdagsorden. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1 Tillægsdagsorden Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Mandag den 08-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Søg støtte til projekter

Søg støtte til projekter Søg støtte til projekter hvor tværfaglighed eller inddragelse af brugerne er grundstenen. Vær med til at fremme tværfagligheden og inddragelse af brugerne indenfor kultur & fritid og teknik & miljø -områderne.

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 20-02-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet 2008, 20-02-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Referat af Integrationsrådets møde den 16.06.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

18 ansøgninger efterår 2013

18 ansøgninger efterår 2013 18 ansøgninger efterår 2013 Fokusgrupper: Grøn = Patientforening Blå = Ældre/ensomme Rød = Handicappede Orange = Særligt udsatte grupper Alm. 18 Projekter Forening Ansøgt Ansøgt til / Aktivitet Indstilling

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Referat. Integrationsrådet Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6

Referat. Integrationsrådet Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6 Referat Integrationsrådet 2008 Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6 Indholdsfortegnelse Underskriftsark... 3 1. Meddelelser... 4 2. Ny danskere

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2010 Mødedato: mandag den 25-10-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2010 Mødedato: mandag den 25-10-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2010 Mødedato: mandag den 25-10-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan Jakobsen (JJ) Daniel Nørhave (DN)

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Møde nr.: 30. januar 2007 Mødedato: tirsdag den 30-01-2007 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Den Tyrkiske Forening RAKM Den Tyrkiske Forening, RAKM, Vibevej 32, Ringsted Medlemmer Tulle Olsen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 10-11-2015 08:30 Hammel Neurocenter, Voldbyvej 15, Hammel Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 23. august 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 18:30 Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding : Bemærkninger: Tine Roos Nørgaard, Muhubu Mahamud Barre, Per Simonsen

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 13-08-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus. Mødelokale

Læs mere

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 21. august 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde Esbjerg Kommune 2010 [VEJLEDNING TIL ANSØGNING AF 18 MIDLER] Vejledningen beskriver ansøgningsprocedure og kriterier for tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 20-05-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Allan Emiliussen, Hanne Hauge og Kim Nørbygaard Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus,mødelokale

Læs mere

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. maj 2014 Sagsbehandler Margrethe Cæsar Bjerg Telefon direkte 21 78 22 33 Sagsid 14/10668 Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl. 17.00-19.00 på Esbjerg

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Torsdag den 14-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 12-12-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale Kantinen Kirkestien 1 8961 Allingåbro Dato: Onsdag den 16. marts 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:45 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 16-08-2007 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner.

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner. RÅDET FOR ETNISKE MINORITETER Rådet for Etniske Minoriteter har eksisteret i sin nuværende form siden 1999 og består af 14 medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund. Medlemmerne kommer fra de kommunale integrationsråd

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Referat Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den 21-01-2010 Mødetidspunkt: 19:00-21:15 Mødested: UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) V Daniel Nørhave

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Gl. Estrup Randersvej 2-4 i Auning. Dato: Onsdag den 7. juni 2017 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 15:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand

Læs mere