Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være"

Transkript

1 English every day Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Sprogligt fokus (Fase 1) Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser/eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge engelske høflighedsudtryk. Niveau 1: Jeg forstår nogle af høflighedsudtrykkene og kan efterligne dem. Niveau 2: Jeg forstår de fleste høflighedsudtryk og kan efterligne og bruge dem. Niveau 3: Jeg forstår alle høflighedsudtrykkene og kan bruge dem aktivt og relevant. Læsning (Fase 1) Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte/eleven har viden om ordbilleder, der ligger tæt op ad dansk. Sprogligt fokus (Fase 1) Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser/eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Læsning (Fase 1) Jeg kan genkende hyppige engelske ord, der ligner danske ord. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge de øveord, vi arbejder med i kapitlet.

2 1 Back to school Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser / Eleven har viden om enkle sproghandlinger. Lytning, (Fase 2) Jeg kan lytte til og forstå beskrivelser af, hvad de fire børn har lavet i deres sommerferie. Niveau 1: Jeg forstår noget af lytteteksten og ved, hvad et af børnene har lavet i ferien. Niveau 2: Jeg forstår, hvad de fleste af børnene fortæller om deres ferie. Niveau 3: Jeg forstår hele lytteteksten og ved, hvad alle børnene har lavet i deres ferie. Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte / Eleven har viden om ordbilleder der ligger tæt op ad dansk. Sprogindlæringsstrategier, skriftlig (Fase 2) Eleven kan finde skrevne, engelske ord / Eleven har viden om engelsk skriftsprog i hverdagen. Præsentation (Fase 1) Eleven kan præsentere enkle sange, rap, rim og remser / Eleven har viden om sprog, rytme og bevægelse. Jeg kan læse ord, jeg har lært og finde de rigtige billeder. Sprogindlæringsstrategier, skriftlig (Fase 2) Jeg kan genkende engelske ord i en ordslange. Præsentation (Fase 1) Jeg kan præsentere et vers, jeg har lært udenad.

3 2 Meet my family Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte/eleven har viden om ordbilleder, der ligger tæt op ad dansk. Jeg kan genkende og læse engelske ord for familiemedlemmer på engelsk. Niveau 1: Jeg kan læse få af familieordene med støtte i flashcards. Niveau 2: Jeg kan læse næsten alle familieordene. Niveau 3: Jeg kan læse alle familieordene og lave små sætninger med dem. Samtale (Fase 2) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål ved hjælp af faste fraser/eleven har viden om enkle spørgende fraser. Interkulturel kontakt (Fase 2) Eleven kan forstå små historier for og om børn fra engelsksprogede kulturer/eleven har viden om børnekultur i engelsksprogede områder. Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser/eleven har viden om enkle sproghandlinger. Tekst og medier (Fase 2) Eleven kan genkende enkle genrer på engelsk/eleven har viden om eventyr, tegneserier, sange, rim og remser. Samtale (Fase 2) Jeg kan stille og svare på spørgsmål om kæledyr. Interkulturel kontakt (Fase 2) Jeg kan forstå hovedindholdet i eventyret om Goldilocks and the three bears. Jeg kan forstå en lyttetekst og tegne, hvad der bliver sagt. Tekst og medier (Fase 2) Jeg kender til en tongue twister og kan sige den.

4 3 Here is my room Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Skrivning (F2) Eleven kan lege med engelsk skriftsprog/eleven har viden om enkelt skriftsprog Sproglæringsstrategier (F2) Eleven kan finde skrevne engelske ord/eleven har viden om engelsk skriftsprog i hverdagen. Præsentation (F2) Eleven kan med støtte og forberedelse beskrive en genstand/eleven har viden om beskrivende sprogbrug. Samtale (F2) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål ved hjælp af faste fraser/eleven har viden om enkle spørgende fraser. Skrivning (F2) Jeg kan finde øveordene på et billede og skrive, hvad jeg ser. Sproglæringsstrategier (F2) Jeg kan finde øveordene i en ordslange. Præsentation (F2) Jeg kan fortælle om mig selv og hvad jeg er god til. Samtale (F2) Jeg kan tælle og svare på resultatet af plusstykker. Niveau 1: Jeg kan nævne få af de øveord, jeg ser på billedet og med stor støtte skrive dem. Niveau 2: Jeg kan finde mange af øveordene på billedet og skrive dem på linjerne. Niveau 3: Jeg ved, hvad legetøjet på billedet hedder, kan skrive ordene og hvor de er placeret i forhold til hinanden.

5 4 Christmas Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan lege med engelsk skriftsprog/eleven har viden om enkelt skriftsprog. Interkulturel kontakt (Fase 1) Eleven kan deltage i lege og sange fra engelsksprogede kulturer/eleven har viden om børnetraditioner fra engelsksprogede kulturer. Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser/eleven har viden om enkle sproghandlinger. Jeg kan skrive en liste med mine juleønsker. Interkulturel kontakt (Fase 1) Jeg kan synge med på og lære en engelsk julesang uden ad. Jeg kan lytte til og forstå samtaler og spørgsmål om julen og juletraditioner. Niveau 1: Jeg kan skrive tre ønsker med støtte i flashcards. Niveau 2: Jeg kan skrive fem ønsker med børnestavning på engelsk. Niveau 3: Jeg kan skrive alle mine ønsker og med hjælp slå nemme ord op i en ordbog.

6 5 Time to eat Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan med støtte og forberedelse beskrive en genstand/ Eleven har viden om beskrivende sprogbrug. Eleven kan lege med engelsk skriftsprog/eleven har viden om enkelt skriftsprog. Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte/eleven har viden om ordbilleder, der ligger tæt op ad dansk. Engelsk med adgang til verden (Fase 2) Eleven kan genkende engelsk i mange sammenhænge i Danmark/ Eleven har viden om steder, hvor der bruges engelsk. Tekst og medier (Fase 2) Eleven kan genkende enkle genrer på engelsk / Eleven har viden om eventyr, tegneserier, sange, rim og remser. Jeg kan forberede og beskrive en mad- eller drikkevare for mine klassekammerater. Jeg kan skrive og stave nogle af ordene fra kapitlet. Jeg kan læse og genkende mad- og drikkeord med billedstøtte. Engelsk med adgang til verden (Fase 2) Jeg kan genkende engelske ord, der ligner danske ord, i et rollespil. Tekst og medier (Fase 2) Jeg kan genkende en rap og finde rappens rimord. Niveau 1: Jeg kan med få ord beskrive en mad- eller drikkevare. Niveau 2: Jeg kan ved hjælp af sætningsskabelonerne beskrive en mad- eller drikkevare. Niveau 3: Jeg kan i længere, varierede sætninger beskrive en mad- eller drikkevare.

7 6 Look at me! Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Sprogindlæringsstrategier (Fase 2) Eleven kan finde skrevne engelske ord/eleven har viden om engelsk skriftsprog i hverdagen. Sprogindlæring (Fase 2) Jeg kan læse skrevne ord fra kapitlet og sætte det sammen med det tilhørende ordbillede. Niveau 1: Jeg læser og forstår få af øveordene og kan med støtte forbinde dem med det rigtige billede. Niveau 2: Jeg læser og forstår de fleste øveord og forbinder dem med det rigtige billede. Niveau 3: Jeg læser og forstår alle øveordene og forbinder dem selv med billederne og kan bruge dem i en sætning. Præsentation (Fase 1) Eleven kan præsentere enkle sange, rap, rim og remser i kor/eleven har viden om sprog, rytme og bevægelse. Sprogindlæringsstrategier (Fase 2) Eleven kan bruge visuel støtte til at læse ordforråd/eleven har viden om ikke-sproglige strategier til ordforrådstilegnelse. Eleven kan producere små tekster ved hjælpe af sætningsskabeloner/eleven har viden om enkle sætningsskabeloner. Præsentation (Fase 1) Jeg kan synge med og gøre bevægelserne til en engelsk rap. Sprogindlæringsstrategier (Fase 2) Jeg kan gennem illustrationer ræsonnere mig frem til, hvad ord og sætninger i et vers betyder. Jeg kan skrive små sætninger om, hvad jeg har på ved hjælp af en sætningsskabelon.

8 Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser/eleven har viden om enkle sproghandlinger. Jeg kan forstå korte beskrivelser af, hvad seks forskellige børn har på og kan farvelægge de manglende beklædningsgenstande i den rigtige farve.

9 7 Under my umbrella Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Sproglig fokus (Fase 2) Eleven kan forstå de hyppigste ord og fraser inden for nære emner/eleven har viden om betydningsfelter i ordforråd. Sproglig fokus (Fase 2) Jeg kan læse fraser om vejret og sætte dem sammen med det tilhørende ordbillede. Niveau 1: Jeg kan læse få af fraserne, og jeg prøver at sætte dem sammen med ordbilledet. Niveau 2: Jeg kan læse mange af fraserne, og jeg kan finde ordbilledet der passer til. Niveau 3: Jeg læser fraserne, sætter dem sammen med ordbillederne, og jeg kan beskrive billederne. Kommunikationsstrategier (Fase 2) Eleven kan bede om hjælp til kommunikation/eleven har viden om måder at søge hjælp på gennem gestik og enkelt sprog. Eleven kan lege med engelsk skriftsprog/eleven har viden om enkelt skriftsprog. Interkulturel kontakt (Fase 2) Eleven kan forstå små historier for og om børn fra engelsksprogede kulturer Præsentation (Fase1) Eleven kan præsentere enkle sange, rap, rim og remser i kor/eleven har viden om sprog, rytme og bevægelse. Kommunikationsstrategier (Fase 2) Jeg kan ved at mime få andre til at gætte den årstid, jeg tænker på. Jeg kan skrive de engelske ord på en liste, der handler om winter og summer. Interkulturel kontakt (Fase 2) Jeg lytter til en engelsk børnesang og prøver at forstå, hvad den handler om ved at finde transparente ord. Præsentation (Fase1) Jeg kan øve mig på et vers, så jeg kan sige det foran klassen.

10 8 A day at the zoo Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan med støtte og forberedelse beskrive en genstand/eleven har viden om beskrivende sprogbrug. Samtale (Fase 1) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål ved hjælp af faste fraser. Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser/eleven har viden om enkle sproghandlinger. Eleven kan producere små tekster ved hjælp af sætningsskabeloner/eleven har viden om enkle sætningsskabeloner. Jeg kan gennem en række kendte ord beskrive og præsentere et selvvalgt dyr. Samtale (Fase 1) Jeg kan gætte et dyr, der bliver beskrevet og selv beskrive et dyr for mine klassekammerater. Jeg kan forstå korte beskrivelser af dyr. Jeg kan skrive små beskrivelser af dyr, som mine klassekammerater skal gætte. Niveau 1: Jeg beskriver mit dyr med få ord. Niveau 2: Jeg beskriver mit dyr ved brug af flere ord. Niveau 3: Jeg beskriver mit dyr med flere forskellige ord og hele sætninger.

11 9-Holiday at last! Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan med støtte og forberedelse beskrive en genstand/eleven har viden om beskrivende sprogbrug. Samtale (Fase 1) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål ved hjælp af faste fraser. Eleven kan forstå korte instruktioner, spørgsmål og beskrivelser/eleven har viden om enkle sproghandlinger. Eleven kan producere små tekster ved hjælp af sætningsskabeloner/eleven har viden om enkle sætningsskabeloner. Jeg kan gennem en række kendte ord beskrive og præsentere et selvvalgt dyr. Samtale (Fase 1) Jeg kan gætte et dyr, der bliver beskrevet og selv beskrive et dyr for mine klassekammerater. Jeg kan forstå korte beskrivelser af dyr. Jeg kan skrive små beskrivelser af dyr, som mine klassekammerater skal gætte. Niveau 1: Jeg beskriver mit dyr med få ord. Niveau 2: Jeg beskriver mit dyr ved brug af flere ord. Niveau 3: Jeg beskriver mit dyr med flere forskellige ord og hele sætninger.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være English every day Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser/eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Jeg kan forstå og bruge

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge engelske høflighedsudtryk.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge engelske høflighedsudtryk. English every day Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser / Eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte / Eleven har viden om ordbilleder,

Læs mere

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er de Forenklede Fællesmål for faget engelsk. Generel information: Vi bruger Pirana My First English Book samt udleveret

Læs mere

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Undervisningen tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål for fanget engelsk. Materialer: Vi bruger ikke noget bogsystem i undervisningen. Eleverne får

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget engelsk udvikle sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende engelsk nationalt og globalt i deres aktuelle og fremtidige liv.

Læs mere

Årsplan for 2.klasse 2018/19 Engelsk

Årsplan for 2.klasse 2018/19 Engelsk Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget engelsk udvikle sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende engelsk nationalt og globalt i deres aktuelle og fremtidige liv.

Læs mere

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Eleverne skal både arbejde enkeltvis, i par og i grupper.

Læs mere

Engelsk Fælles Mål 2019

Engelsk Fælles Mål 2019 Engelsk Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 4. klassetrin 5 Efter 7. klassetrin 6 Efter 9. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

Pit Stop #3 Here I Am

Pit Stop #3 Here I Am Pit Stop #3 Here I Am My name is Færdigheds- og Præsentation (Fase 3) Eleven kan kort fortælle om sig selv / ord og fraser til at præsentere sig selv. Præsentation (Fase 3) Eleven kan sige goddag og fortælle,

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Engelsk 2017/2018

Årsplan for 3. klasse Engelsk 2017/2018 Her i 3. klasse arbejder vi mere intens med det engelske sprog end tidligere. Det at have engelsk i 3. klasse skal være sjovt og interessant. SJOVT betyder at have en god lektion, at have sig selv med,

Læs mere

Aktiviteter Engelsk samtale på klassen Lære nye engelske gloser Lytte til engelske sange og nursery rhymes

Aktiviteter Engelsk samtale på klassen Lære nye engelske gloser Lytte til engelske sange og nursery rhymes Årsplan for engelsk i yngste klasse. 1. halvdel af skoleåret 2013/2014 Årsplanen tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Trinmål efter 4. klassetrin Ret til ændringer forbeholdes Periode Emne/aktivitet

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser. Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Lytning (Fase 2) Eleven kan forstå enkle budskaber om nære emner / Eleven har viden om forhold mellem mimik, gestik og indhold i situationer.

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Engelsk i 2. kl. Lærer: Anna Jensen Denne årsplan er sidst revideret d. 6/8 Generelt 2*45 min. Undervisningen i engelsk planlægges ud fra Undervisningsministeriets mål med

Læs mere

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo Kapitel 1, Hallo Færdigheds-/ Fokus- læringsmål Lytning (f 1) Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. det tyske sprogs nære sproglige slægtskab med dansk Andre

Læs mere

Pit Stop #4 Free Time

Pit Stop #4 Free Time Pit Stop #4 Free Time After School Eleven kan deltage i enkle Læsning (Fase 4) Eleven kan forstå hovedindholdet af enkle fortællende tekster / billedstøtte og ordlister til læseforståelse. Eleverne kan

Læs mere

Årsplan for engelsk i 3. klasse på Voldumegnens Friskole.

Årsplan for engelsk i 3. klasse på Voldumegnens Friskole. Årsplan for engelsk i 3. klasse på Voldumegnens Friskole. Undervisningen Der undervises i 3. klasse i engelsk to lektioner om ugen. Jeg stiler mod at gøre min engelskundervisning så kommunikativ og levende

Læs mere

Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP

Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP Årsplan for engelsk i 4. Klasse - 17/18 - VA/CP Periode Forløb 1 Emne og materialer Pirates Treasure Maps Læringsmål Mål Evaluering Bodyparts Colours Numbers Clothes Pirate Presentations hovedindholdet

Læs mere

Årsplan for engelsk i 1. klasse på Voldumegnens Friskole

Årsplan for engelsk i 1. klasse på Voldumegnens Friskole Årsplan for engelsk i 1. klasse på Voldumegnens Friskole Undervisningen Der undervises i 1. klasse i engelsk en lektion om ugen. Undervisningen bliver tilrettelagt, så eleverne eksperimenterer, synger

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål

Færdigheds/ vidensmål Thème 1 Je m appelle 1 Bonjour! Præsentation (F1) Eleven kan med få sætninger præsentere sig selv ord og faste udtryk for præsentationsformer Præsentation Eleverne kan sige goddag og fortælle, hvad de

Læs mere

Engelsk Faghæfte 2019

Engelsk Faghæfte 2019 Engelsk Faghæfte 2019 Engelsk Indledning 3 Folkeskolens formål 4 Fælles Mål 5 Læseplan 23 Undervisningsvejledning 53 Indledning Et af folkeskolens vigtigste formål er at give eleverne kundskaber og færdigheder

Læs mere

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk mundtligt om nære emner i et meget enkelt og forståeligt

Læs mere

Årsplan Engelsk 4 klasse

Årsplan Engelsk 4 klasse Årsplan for skoleåret 2017/2018 4 klasse Engelsk Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber vi har opbygget i 3 klasse. Kommunikative færdigheder:

Læs mere

Årsplan for 4. a i engelsk 2011-12

Årsplan for 4. a i engelsk 2011-12 Årsplan for 4. a i engelsk 2011-12 Velkommen tilbage til et nyt år med engelsk! Hermed information om hvad der skal ske i det nye skoleår. Nogle af tingene er genkendelige fra sidste år, men der kommer

Læs mere

Tysk (2. fremmedsprog)

Tysk (2. fremmedsprog) Tysk ( fremmed) Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Skriftlig kommunikation Kultur og samfund Eleverne kan kommunikere mundtligt om nære i et meget

Læs mere

Årsplan engelsk 6. klasse

Årsplan engelsk 6. klasse Årsplan engelsk 6. klasse Årsplan 1. forløb Food (eksempel) Kommunikationsstrategier kan vælge gættestrategier i forståelse af ukendt ordforråd har viden om forskellige gættestrategier Samtale kan indgå

Læs mere

Engelsk undervisningsplan 5. klassetrin Årsplan 2015 & 2016

Engelsk undervisningsplan 5. klassetrin Årsplan 2015 & 2016 Fagansvarlig: JOL De ugentlige engelsktimer vil bestå af: - Grammatikøvelser (selvstændigt og som gruppeundervisning) - Lytte- og forståelsesøvelser - Den resterende tid anvendes til arbejde med læreroplæg

Læs mere

3b engelsk Lad mig starte med at fortælle, hvad målet med engelskundervisning er. Engelskundervisningen har fire formål.

3b engelsk Lad mig starte med at fortælle, hvad målet med engelskundervisning er. Engelskundervisningen har fire formål. 3b engelsk 2010-11 Lad mig starte med at fortælle, hvad målet med engelskundervisning er. Engelskundervisningen har fire formål. Eleverne skal: 1. lære at forstå, tale, læse og skrive engelsk 2. lære udtale,

Læs mere

Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019. Under læseplan har jeg kopier de tre kompetancemål, som undervisningen er tilrettelagt efter.

Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019. Under læseplan har jeg kopier de tre kompetancemål, som undervisningen er tilrettelagt efter. Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019 Undervisningen i Fransk bygger fundamentalt på frihed folkestyre/demokrati og kønnenes ligestilling. Dvs der er ytringsfrihed og den enkelte har ret til at

Læs mere

Intro. Vive l école! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. C est parti! Samtale (Fase 3)

Intro. Vive l école! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. C est parti! Samtale (Fase 3) Intro Færdigheds/ vidensmål C est parti! Samtale (Fase 3) Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner med støtte i et forlæg. enkle kommunikationsstrategier. Kulturforståelse (Fase 2) Eleven kan

Læs mere

Pete the Cat - I Love My White Shoes

Pete the Cat - I Love My White Shoes Pete the Cat - I Love My White Shoes Læringsforløb Målgruppe Kompetenceområde /færdigheds- og vidensmål 1.-2. klasse Mundtlig kommunikation - lytning: Eleven kan forstå hovedindholdet i korte fortællinger.

Læs mere

Kompetencemål for engelskfaget

Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål efter 9. klasse: (se kompetencemål for overskolen under pædagogik) Undervisningen giver eleverne mulighed for at: tale et engelsk, der nærmer sig det flydende

Læs mere

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse.

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Årsplan 4. klasse Engelsk 2017/18 Trine Person Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Kommunikative færdigheder: Kunne forstå sætninger,

Læs mere

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år Kommunikative færd 5. - 7. klasse

Læs mere

Forslag til årsplan for 5. klasse, engelsk Udarbejdet af pædagogiske konsulenter Helle Egekov og Signe Schmidt Rye

Forslag til årsplan for 5. klasse, engelsk Udarbejdet af pædagogiske konsulenter Helle Egekov og Signe Schmidt Rye Forslag til årsplan for 5. klasse, engelsk Udarbejdet af pædagogiske konsulenter Helle Egekov og Signe Schmidt Rye I skoleåret XXXX vil klassen løbende arbejde med nedenstående emner. Perioderne for de

Læs mere

Tysk fra 3. klasse i Aabenraa Kommune

Tysk fra 3. klasse i Aabenraa Kommune Tysk på skemaet Tysk fra 3. klasse i Aabenraa Kommune Danmarks største eksportmarked, Tyskland, åbner sig lige på den anden side af landegrænsen mod syd. I grænsekommunen Aabenraa sætter vi tysk på skoleskemaet

Læs mere

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Samtale (f 2) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål om nære emner. relevante spørgeord og svarstrategier. Fokus- læringsmål Samtale Eleverne kan fortælle om sig selv

Læs mere

Tysk Fælles Mål 2019

Tysk Fælles Mål 2019 Tysk Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter Efter 7. 5 Efter 9. 6 Fælles Mål efter kompetenceområde Mundtlig kommunikation 7 Skriftlig kommunikation 8

Læs mere

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Mål for forløb Lasst uns Schlittschuh laufen

Mål for forløb Lasst uns Schlittschuh laufen Tysk 5.-6. klasse Forenklede Fælles Mål (færdigheds- og vidensmål) Mundtlig Lytning Eleverne kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik Eleverne har viden om det tyske

Læs mere

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK

NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK NIF TILLÆG TIL LÆRINGSMÅL ENGELSK JUNI 2014 Engelsk på Nuuk Internationale Friskole Vi underviser i engelsk på alle klassetrin (1.-10. klasse). Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Engelsk i 1. kl. Lærer: Tomas Larsen Denne årsplan er sidst revideret d. 27/8 Generelt 1*45 min. Undervisningen i engelsk planlægges ud fra Undervisningsministeriets mål med

Læs mere

Relation til Fælles Mål. skrive enkle ord, udtryk og sætninger inden for nære emner som familie og fritid.

Relation til Fælles Mål. skrive enkle ord, udtryk og sætninger inden for nære emner som familie og fritid. Fagårsplan 10/11 Fag: engelsk Klasse: 5.a Lærer: MC Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Family/myself, numbers August Arbejde med familien, beskrive sig selv og en ven. Repetere tallene fra 0-100

Læs mere

Undervisningen skal samtidig udvikle elevernes bevidsthed om engelsk sprog og sprogbrug samt om sprogtilegnelse.

Undervisningen skal samtidig udvikle elevernes bevidsthed om engelsk sprog og sprogbrug samt om sprogtilegnelse. HAUBRO FRISKOLE Fagplan for Engelsk Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Eleverne skal nu tilpasse sig mellemtrinsniveauet i engelsk. for engelsk foreskriver at eleverne efter 4. klassetrin kan: - Deltage i korte og enkle samtaler om konkrete

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Japansk - sprog og kultur November 2014 Fælles Mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i japansk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

Årsplan 2015/2016 Engelsk 1. Klasse

Årsplan 2015/2016 Engelsk 1. Klasse Årsplan 2015/2016 Engelsk 1. Klasse Hovedvægten i engelsk undervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Emneområderne vil være konkrete,

Læs mere

Un animal de compagnie

Un animal de compagnie Un animal de compagnie Af Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 5.-6. klasse Varighed: 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Un animal de compagnie har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laure, der ønsker

Læs mere

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne. Merry Christmas Niveau 4. - 5. klasse Varighed 2-4 lektioner Om forløbet Forløbet Merry Christmas er centreret omkring emnet jul og juletraditioner. Eleverne får mulighed for at opfriske og udvide deres

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kinesisk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kinesisk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kinesisk - sprog og kultur November 2014 Fælles mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i kinesisk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger Kan bruges til følgende titler i samlingen: i 2. 3. klasse There was an Old lady who Swallowed a Fly The Very Hungry Caterpillar Itchy Bear On the Farm

Læs mere

Årsplan tysk 8.klasse

Årsplan tysk 8.klasse Årsplan tysk 8.klasse Årsplan 1. forløb Samtale (1. fase efter 9. kl.) kan indgå i, fastholde og afslutte enkle samtaler om nære emner har viden om relationsbundne udtryk Sprogligt fokus (3. fase efter

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage.

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage. Årsplan for dansk i 2 klasse 2014 15 Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage Materialer: D dansk for 2 klasse, en, Læsebogen, minilæseforståelsen, Læs og forstå i

Læs mere

Fagformål for faget tysk

Fagformål for faget tysk Fagformål for faget tysk Formålet med faget tysk er, at eleverne skal erhverve sig viden, kompetencer og redskaber, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både skriftligt og mundtligt i et klart

Læs mere

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin Læseplan faget engelsk 1. 9. klassetrin Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig

Læs mere

Kommunikative færdigheder Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

Kommunikative færdigheder Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at ODENSE FRISKOLE Fagplan for Engelsk Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Årsplan for engelsk i 4.kl. i skoleåret 2014 15

Årsplan for engelsk i 4.kl. i skoleåret 2014 15 Årsplan for engelsk i 4.kl. i skoleåret 2014 15 Timefordeling: 2 lektioner om ugen, fredage. Elever: 14 elever. Alle elever er tosprogede, derfor indgår dsa vinklen i undervisningen. Mål for undervisningen:

Læs mere

Ringsted Lilleskole En høj grad af elevaktivitet er en forudsætning for at kunne lære et fremmedsprog.

Ringsted Lilleskole En høj grad af elevaktivitet er en forudsætning for at kunne lære et fremmedsprog. Læseplan for engelsk fra 0. 2. klasse Engelskundervisningen fra 0. 2. klasse tilstræber en alsidig, eksperimenterende, varieret og særdeles udviklende undervisning. I arbejdet med engelsk i indskolingen

Læs mere

Beskrivelse af forløb:

Beskrivelse af forløb: Beskrivelse af forløb: I engelskundervisningens første år lægges vægten på det mundtlige arbejde. Eleverne skal gennem en legende, kreativ og fantasifuld tilgang opbygge ordforråd, kommunikative færdigheder

Læs mere

forstå et enkelt talt engelsk anvendt i forbindelse med nære emner som familie og dagligdag, skole, fritid, ferie og højtider

forstå et enkelt talt engelsk anvendt i forbindelse med nære emner som familie og dagligdag, skole, fritid, ferie og højtider Årsplan 4. klasse Engelsk Trine Persson Trinmål efter 4. klassetrin Kommunikative færdigheder: Skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

Læs mere

Der Sprung 2, Kapitel 1

Der Sprung 2, Kapitel 1 Der Sprung 2, Kapitel 1 Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner. enkle kommunikationsstrategier. Eleven kan ved hjælp af spørgsmålene og præsentationsteksterne indgå i dialoger med hinanden.

Læs mere

Årsplan 2015/2016 (2. klasse)

Årsplan 2015/2016 (2. klasse) 1.-4. klasse Årsplan 2015/2016 (2. klasse) Undervisningen bygger på, at eleverne bl.a. fra danskundervisningen har kunnen, viden og erfaringer med hensyn til kommunikation, sprog og sprogbrug, læringsstrategier

Læs mere

Årsplan engelsk 3. klasse 2016/17

Årsplan engelsk 3. klasse 2016/17 Årsplan engelsk 3. klasse 2016/17 Hovedvægten i engelskundervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Vi vil bruge kropssproget og gættelege,

Læs mere

Fransk - 2. fremmedsprog Færdigheds- og vidensmål (efter 7. klassetrin)

Fransk - 2. fremmedsprog Færdigheds- og vidensmål (efter 7. klassetrin) Fransk - fremmed Temaet bør de med blå markede områd. Je m'appelle Lytning Samtale Præsentation på mundtligt om nære i et meget særlige e lyde i ord mellem faste s udtale Eleven kan bruge et besvare spørgsmål

Læs mere

Årsplan ENGELSK 3. a 2014/2015 Lærer: Lene Henriette Sørensen / NE

Årsplan ENGELSK 3. a 2014/2015 Lærer: Lene Henriette Sørensen / NE Årsplan ENGELSK 3. a 2014/2015 Lærer: Lene Henriette Sørensen / NE Faglige mål: at eleverne få kendskab til begreber, der vedrører familie, sig selv, kroppen, farver, beklædning, højtider, ferier, fritid,

Læs mere

Music Stars and Stories

Music Stars and Stories Music Stars and Stories Niveau 5.-6. klasse Varighed 12-14 lektioner Om forløbet Forløbet Music Stars and Stories omhandler musik og kendte musikstjerners liv og baggrundshistorier. Eleverne får først

Læs mere

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at Årsplan for engelsk Klasse: 4A/4B Periode: 2013-2014 Team / lærer: AF Årsplan engelsk 4. A og 4.B. Mål for undervisningen Nedenstående arbejdsplan for skoleåret 2013-14 tager udgangspunkt i formålet for

Læs mere

LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin

LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin Side 1 LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin Læseplanen indeholder en angivelse af undervisningens indholdsområder: kommunikative færdigheder, sproglig refleksion og

Læs mere

Kompetenceområde: Skriftlig kommunikation

Kompetenceområde: Skriftlig kommunikation Pit Stop #8 FAME Følgende beskrivelse af læringsmål og tegn på læring er knyttet til et forslag om at arbejde med temaet Fame i et forløb i tre dele, som gennemføres efter hinanden inden for kompetenceområderne

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag: Engelsk Klasse: 4.a Lærer: HK Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag: Engelsk Klasse: 4.a Lærer: HK Fagområde/ emne Fagårsplan 10/11 Fag: Engelsk Klasse: 4.a Lærer: HK Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Interviews 33-40 Kunne indlede en samtale med en person man ikke kender. Stille spørgsmål og give informationer

Læs mere

D U G L E M M E R A L D R I G D I N T I D P Å B R O B Y

D U G L E M M E R A L D R I G D I N T I D P Å B R O B Y ÅRSPLAN 18/19 Lærer: OL Fag: Engelsk 7. klasse Eleverne vil løbende få skriftlige opgaver.. Uge Emne Mål Materialer 33-36 Samtale - Eleven kan udveksle synspunkter om kendte emner og situationer. Eleven

Læs mere

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være A Guten Tag Præsentation (F1) Eleven kan præsentere sig selv og sin nærmeste familie/eleven har viden om faste udtryk for præsentationsformer Eleven kan præsentere sig selv med alder, navn, bopæl og den

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Årsplan 2015/2016 Engelsk 3. Klasse

Årsplan 2015/2016 Engelsk 3. Klasse Årsplan 2015/2016 Engelsk 3. Klasse Hovedvægten i engelsk undervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Emneområderne vil være konkrete,

Læs mere

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Hallo! Opstart med at lære at præsentere sig selv på tysk, lære en

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget spansk

Opdateret maj Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

følge med i udvalgte lyd- og billedmedier på engelsk om nære emner og danne sig en mening om, hvad det drejer sig om

følge med i udvalgte lyd- og billedmedier på engelsk om nære emner og danne sig en mening om, hvad det drejer sig om Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk i forskellige sammenhænge, udvikler bevidsthed om

Læs mere

Årsplan Engelsk 6.a og b 2014-2015

Årsplan Engelsk 6.a og b 2014-2015 Årsplan Engelsk 6.a og b 2014-2015 Vi bygger videre på det I lærte sidste skoleår. I år vil der blive mere skriftlighed, og flere små mundtlige fremlæggelser. Vi arbejder med et bogsystem der hedder A

Læs mere

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL August september VI SKAL LÆRE HINANDEN AT KENDE Fortællertid Oplæsning Dialog At lytte til oplæsning (i - s- t) (konsonanter og vokaler) Sange,

Læs mere

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og Årsplan for engelsk i 6. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år I denne årsplan for 6. klasse skal

Læs mere

Engelsk Læseplan 2019

Engelsk Læseplan 2019 Engelsk Læseplan 2019 Indhold 1 Om læseplanens funktion 3 2 Læseplanens opbygning 4 3 Fagets formål og identitet 5 3.1 Fagets identitet 5 3.2 Fagets forståelse af sprog, kultur og tekst 6 4 Fagets kompetenceområder

Læs mere

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 Årsplan for engelsk i 5. kl. 2013-14 Trinmål for 5. 7. klassetrin (Taget fra fælles mål, Undervisningsministeriet) Kommunikative færdigheder forstå tilstrækkeligt

Læs mere

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter.

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter. ag Engelsk Kompetenceområde(r) Mundtlig og (skriftlig) kommunikation Emne 2 Animals arighed 4 uger Klasse 4c ærdigheds- vidensmål 1 Mundtlig komm. Sprogligt fokus ase 4 Eleven kan anvende de hyppigst forekommende

Læs mere

Fagplan for Engelsk Pegasus

Fagplan for Engelsk Pegasus Fagplan for Engelsk Pegasus På Slotsparkens Friskole følger vi Undervisningsministeriets mål for de forskellige fag. Kompetencemål se link : http://ffm.emu.dk Fagets kompetenceområder: Mundtlig kommunikation

Læs mere

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Vi arbejder både i grupper, i par og enkeltvis. Desuden

Læs mere

Årsplan for engelsk 7.x SJ

Årsplan for engelsk 7.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Årsplan engelsk 2019/ CSU

Årsplan engelsk 2019/ CSU Årsplan engelsk 2019/2020 - CSU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Årsplan engelsk 2017/ CU

Årsplan engelsk 2017/ CU Årsplan engelsk 2017/2018 - CU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Med nedenstående tilføjelse af delmål og slutmål til vores læreplan har vi haft til hensigt at opfylde lovens krav.

Med nedenstående tilføjelse af delmål og slutmål til vores læreplan har vi haft til hensigt at opfylde lovens krav. Engelsk Folketinget har d. 18. maj 2005 vedtaget en lov (nr. 336 af 18. maj 2005), der vedrører friskoler. I loven står der, at friskolerne skal opstille delmål og slutmål for undervisningen, og at opstillingen

Læs mere

Årsplan for fag: Engelsk 7.årgang 2015/2016

Årsplan for fag: Engelsk 7.årgang 2015/2016 Årsplan for fag: Engelsk 7.årgang 2015/2016 Antal lektioner kompetencemål Færdigheds og vidensområder Holde præsentationer Udtrykke sig mundtligt Uge 33 40 på engelsk. med rimelig præcision, lethed og

Læs mere

Engelsk på Eggeslevmagle Skole

Engelsk på Eggeslevmagle Skole Engelsk på Eggeslevmagle Skole Fra skoleåret 2012/13 undervises elever i faget engelsk også på 1.og 2. klassetrin. Indholdsfortegnelse Engelsk på Eggeslevmagle Skole... 3 Formål for faget engelsk (www.uvm.dk)...

Læs mere

Undervisningsplan for faget engelsk

Undervisningsplan for faget engelsk RINGSTED NY FRISKOLE - BRINGSTRUPVEJ 31-4100 RINGSTED Skolen 57 61 73 86 SFO 57 61 73 81 Lærerværelse 57 61 73 61 www.ringstednyfriskole.skoleintra.dk RNF@ringstednyfriskole.dk Undervisningsplan for faget

Læs mere

Feuer auf dem Zeltplatz

Feuer auf dem Zeltplatz Feuer auf dem Zeltplatz Niveau 5.-6. klasse Varighed 2-3 lektioner Om forløbet Forløbet Feuer auf dem Zeltplatz har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Emma og Carolin, dere r på telttur. Alt går

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Formålet for faget engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Årsplan for engelsk 8.x SJ

Årsplan for engelsk 8.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Barnets sprog 3-6 år. Barnet lærer ved at høre, forstå og bruge sproget.

Barnets sprog 3-6 år. Barnet lærer ved at høre, forstå og bruge sproget. Barnets sprog 3-6 år Barnet lærer ved at høre, forstå og bruge sproget. 1 Milepæle, leg og aktiviteter Barnet fra tre til seks år er godt i gang med at tilegne sig ord og begreber og forstå sin omverden.

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Spaß am Strand Niveau 5. klasse Varighed ca. 6 lektioner Om forløbet Forløbet tager afsæt i en præsentation af Lucas og hans familie, der hvert år tager til Rügen på strandferie, og vi følger familien

Læs mere

Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Faglige mål. Das neue Outfit. 5./6. klasse lektioner. Martje Moseler

Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Faglige mål. Das neue Outfit. 5./6. klasse lektioner. Martje Moseler Das neue Outfit Niveau 5./6. klasse Varighed 8-10 lektioner Forfatter Martje Moseler Om forløbet Undervisningsforløbet Das neue Outfit har fokus på ordforråd og den direkte kommunikation. Forløbet tager

Læs mere

Lærervejledning For Thumbs up 1. klasse

Lærervejledning For Thumbs up 1. klasse Lærervejledning For Thumbs up 1. klasse Forord Engelsk i 1. klasse er nyt for både elever og mange lærere. Engelsklærere i begynderundervisningen har mange forskellige erfaringer med, hvordan sproget introduceres

Læs mere