Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Case 1: Rollen som medspiller. Case 1: Rollen som medspiller. Opgave A. Opgave B"

Transkript

1 Case 1: Rollen som medspiller En række klasser konkurrerer i roning i romaskine. Hver klasse stiller med et hold, der skal ro så langt som muligt på tid. En meget engageret klasse stiller med et hold, som er indstillet på at vinde konkurrencen. Julie, Emma og William har roet, og Oscar sætter sig til at ro i romaskinen. Han kan ikke holde samme fart som de andre, og flere klassekammerater vil have ham ud af romaskinen igen. William sætter sig igen i romaskinen, og i løbet af konkurrencen får Oscar ikke lov til at ro igen. Hvad gør du som klassekammerat, der er tilskuer? Hvad gør du, hvis det er din holdkammerat, der ikke ror lige så hurtigt som dig? Hvad gør du, hvis det er dig, der ror langsomt? Case 1: Rollen som medspiller Din klasse skal løbe stafet i atletikkonkurrencen. Med på holdet er Christian, som er overvægtig. Han er i gang med et vægttab og er kommet i meget bedre form, end han var før. Alligevel løber Christian ikke lige så hurtigt som de fleste andre i klassen. Det ved han godt og er usikker på sig selv i situationen. Du har hørt et par af dine venner fra klassen kommentere på hans langsomme tempo før konkurrencen. Hvordan reagerer du på dine venners kommentarer? Hvad mener du om, at alle skal deltage i konkurrencen også selvom de ikke er hurtige? Hvordan kan man gøre det til en god oplevelse for Christian at være med i konkurrencen, når han er usikker i situationen? Hvordan kan læreren italesætte, at alle skal være deltage ved konkurrencen, uden at udstille Christian? Bør læreren gøre noget? Hvis ja, hvad?

2 Case 1: Rollen som medspiller Din klasse skal deltage i holdstafet i svømning med et hold på fire elever. Læreren spørger, hvem der kunne tænke sig at deltage, og vælger ud af dem Sofie, Clara, Ella og Frida til at svømme. Clara og Frida protesterer og siger, at de ikke vil svømme med Sofie, fordi hun svømmer langsomt og bruger bælte. Sofie bliver ked af det og løber sin vej, mens Clara og Frida griner af situationen, og et par andre fra klassen fniser med. Hvad gør du som klassekammerat, der overværer situationen? Hvad gør du over for Clara og Frida? Hvad kan der ske, hvis du gør noget? (både godt og skidt) Hvad gør du over for Sofie? Hvad kan der ske, hvis du gør noget? (både godt og skidt) Hvad gør du over for Ella? Bør læreren gøre noget? Hvis ja, hvad? Case 2: Rollen som modstander Længdespringskonkurrencen er i gang i atletik til Skole OL. Eleverne, som ikke deltager i konkurrencen, står ved siden af banen og hepper på deres klassekammerat. Nogle elever forsøger at stresse eleverne fra andre skoler ved at håne og buhe ad dem, når de skal springe. Elever fra andre skoler, inkl. din egen klasse, begynder at gøre det samme. For når de andre gør det, gør I det også. Der er ingen lærere til stede. Synes du, at det er okay at buhe af modstanderne? Er det okay at buhe og håne, når de andre også gør det? Hvad synes du er god opførsel over for modstanderne? Hvem har ansvar for at gøre noget i situationen? Der er en dommer til stede ved konkurrencen. Skal vedkommende gøre noget?

3 Case 2: Rollen som modstander Du står i omklædningsrummet før en svømmekonkurrence. Du har taget to sæt badetøj med for en sikkerheds skyld. Ved siden af dig står en konkurrent, som opdager, at vedkommende har glemt sit badetøj. Uden det kan vedkommende ikke deltage i konkurrencen. Hvad gør du? Vil du låne dit badetøj ud til en konkurrent? Case 2: Rollen som modstander Der har netop været en svømmekonkurrence, hvor bl.a. Noah og Victor har kæmpet tæt, og Noah har vundet. Da de kommer op af vandet, er Victor sur. Han begynder at snakke grimt om Noah ved at sige, at det er ufortjent, at Noah vinder, fordi han ikke er god nok, og at han har snydt sig til sejren. Noah hører ikke noget af det, da han er ved at få sin medalje overrakt imens. Du er ven med Victor. Hvad gør du? Du er ven med Noah. Hvad gør du? Du er ven med både Victor og Noah. Hvad gør du?

4 Case 3: Opførsel på banen Du deltager i 400 m finaleløb ved Skole OL Atletik. Du løber alt, hvad du kan, og prøver at hænge på de tre foran dig, men du er hele tiden en 3-4 meter bag nummer 3. Cirka halvvejs rundt på banen vrider din modstander, der ligger som nummer 2, om på foden og falder. Nu har du chancen for at komme op blandt medaljetagerne. Da du når op til vedkommende, kan du se, at vedkommende har rigtig ondt og bliver helt hvid i hovedet. Der er voksne på vej, men de er lige nu ikke i nærheden, da I er længst væk på banen. Hvilke valgmuligheder har du? Hvilke konsekvenser har de forskellige valgmuligheder? Hvad gør du? Case 3: Opførsel på banen Du deltager i crawl i Skole OL Svømning. Du er rigtig god til at svømme og forventer at vinde dit svømmeheat. Da heatet bliver sat i gang, kan du ikke finde den rytme, du plejer, og du kan mærke, at du svømmer langsommere end normalt. Det ender med, at du bliver nummer fire i heatet. Da du kommer op af vandet, er du sur, kaster badehætte og svømme briller af sted og rammer et par andre svømmere. Du går heller ikke over og ønsker vinderen tillykke med sejren. Hvad synes du om din egen opførsel? Er det i orden at være sur over at have tabt? Hvordan er det i orden at reagere? Bør du gøre noget, når du er kommet ned på jorden igen?

5 Case 3: Opførsel på banen Du deltager i boldkast ved Skole OL Atletik. Du har kastet ganske godt, men en af dine modstandere har kastet lidt bedre end dig og står til at vinde. Dit sidste kast er godt, men ikke helt nok til at komme forbi din modstander. Ved en fejl får dommeren skrevet forkert, så dit kast er længere, end du faktisk har kastet. Du står nu til at vinde konkurrencen. Hvilke valgmuligheder har du? Hvilke konsekvenser har de forskellige valg? Hvad gør du? Case 4: Opførsel uden for banen Skole OL Finalen er skudt i gang, og rigtig mange elever fra klasser og skoler fra hele Danmark er på stadion. Humøret er højt, og alle er klar til dagens konkurrencer. Ikke alle kan konkurrere samtidig, og der er noget ventetid i løbet af dagen. Nogle elever begynder at løbe rundt og råbe. De kaster også med ting og skaber en dårlig stemning. Hvilket ansvar har du selv som deltager, når du venter? Hvilket ansvar har du over for dine klassekammerater? Har du et ansvar over for andre klasser og skoler? Har andre et ansvar? Evt. hvem? Og hvordan bør de i så fald tage ansvar?

6 Case 4: Opførsel uden for banen Hold fra to klasser kæmper tæt om at vinde en rokonkurrence. De ligger helt tæt frem til de sidste tag, og til allersidst trækker klasse A fra klasse B. Klasse B har givet alt, hvad de havde, og har roet hurtigere end i indledende. Holdet fra klasse B er meget skuffede over, at de ikke vinder konkur rencen. Resultatet er, at halvdelen af holdet nægter at gå til præmieoverrækkelsen. Ved præmieoverrækkelsen klapper både dem, der er blevet nummer 1 og 3 anerkendende af de andre holds præstationer, mens holdet fra klasse B ikke klapper og ikke ønsker de andre tillykke. Hvad mener du om opførslen fra klasse B s hold? Er det i orden at være sur over at have tabt? Hvordan ville du selv have reageret? Hvordan bør man efter din mening opføre sig i en situation som denne? Case 4: Opførsel uden for banen Ved svømmekonkurrencen i Skole OL Svømning bliver alle deltagerne i hvert heat præsenteret med navn og skole over højtalerne. Undervejs begynder tilskuere fra en skole at buhe af elever fra andre skoler. I protest begynder andre tilskuere at buhe også. Da konkurrencen skal starte er der så meget larm i svømmehallen, at to deltagere ikke kan høre startsignalet, og de kommer senere af sted end de andre. Hvad mener du om tilskuernes opførsel? Skal man gøre noget for at undgå, at nogle buher af andre? Hvad kan man evt. gøre? Hvad ville du gøre som deltager i konkurrencen? Hvad ville du gøre, hvis du var en af dem, der ikke hørte start signalet? Hvad bør dommerne gøre i en situation som denne?

7 Case 5: Rollen som tilskuer Længdespringskonkurrencen er i gang i Skole OL Atletik. Eleverne, som ikke deltager i konkurrencen, står ved siden af banen og hepper på deres klassekammerat. Nogle elever forsøger at stresse dem, der skal springe fra andres skoler ved at buhe af dem, når de skal springe, og håne dem, hvis de ikke springer så langt. Elever fra andre skoler, inkl. din egen klasse, begynder at gøre det samme. For når de andre gør det, gør I det også. Der er ingen lærere til stede. Hvad synes du om, at der er nogen der buher og håner modstanderne? Er det i orden at buhe, når de andre også gør det? Hvad synes du er god opførsel over for modstanderne? Case 5: Rollen som tilskuer Klasserne fra en skole er rigtig gode til at bakke op på tilskuerrækkerne. De klapper både af deres egen klasse, deres parallelklasse og af elever fra de andre klasser, når de præsterer flot, og af de andre klasser, når de vinder. Din ven synes, at det er åndssvagt, at de hepper på de andre skoler. Han mener, at de kun burde heppe på deres egen klasse, fordi ellers hjælper de modstanderne på vej. Synes du, din ven har ret eller er forkert på den? Hvad mener du om den anden skoles elever som tilskuere? Hvordan er du som tilskuer til et idrætsstævne? Hvordan er din klasse som tilskuere til et idrætsstævne? Hvem har ansvar for at gøre noget i situationen? Der er en dommer til stede ved konkurrencen. Skal vedkommende gøre noget?

8 Case 6: Respekt for regler Case 5: Rollen som tilskuer Der er konkurrence i Skole OL Svømning. Da en elev fra en anden skoleklasse skal springe i vandet ved starten, ryger hans badebukser af. Det ser lidt sjovt ud, da han famler for at få badebukserne på igen. Derfor kommer mange til at grine. Også dig. Da eleven kommer op af vandet igen, er det tydeligt, at han synes, det er pinligt, at han tabte badebukserne. En lille gruppe fra din klasse kommer med kommentarer, griner og peger på eleven. Er det i orden at grine, da han taber badebukserne? Er det i orden at grine, da han kommer op af vandet? Betyder det noget, at han er flov over situationen? Siger du noget til dine klassekammerater? Evt. hvad? Hvad ville du gøre, hvis du tabte dit badetøj? Del 1: Konkurrencen 20 gange 60 m stafet er i gang i Skole OL Atletik. I front er der tæt kamp mellem to klasser. Klasse X bliver ivrig, og eleverne kommer flere gange til at løbe for tidligt af sted, så de er i gang, inden de får depechen i hånden. Klasse X bliver nummer 1 og vinder konkurrencen. Elever fra klasse Y, der bliver nummer 2, bemærker, at klasse X har snydt ved at starte for tidligt og protesterer. Linjedommeren har ikke set, at der blev snydt, så de får ikke medhold i deres protest. Du er deltager fra klasse X. Hvordan føles det at vinde i denne konkurrence? Vil du gøre noget? Du er deltager fra klasse Y. Hvordan føles det at blive nummer 2 i denne konkurrence? Vil du gøre noget? Del 2: Klasse X er glad for at have vundet. Men efter et stykke tid føles sejren ikke længere så god. De ved godt, at de har snydt, og de kan se klasse Y s skuffelse over at have tabt og ikke at få medhold i protesten. En klasserepræsentant vælger derfor at kontakte finalesekretariatet og fortælle det. Klasse Y bliver i stedet vindere, og klasse X bliver diskvalificeret. Hvad mener du om klasse X s opførsel? Hvordan ville du selv have gjort?

9 Case 6: Respekt for regler Der er semifinale i Skole OL Bueskydning. Mange af klasserne har skudt rigtig godt, og du ved, at du selv skal skyde rigtig godt for at hjælpe din klasse på vej til finalen. Du og din klassekammerat er på vej ned til skiven for at tælle point sammen, efter at I har skudt. Ved skiven ser I, at ét af dine skud ikke har givet point. Det er ikke godt, hvis klassen skal have et godt resultat. Din klassekammerat siger, at I bare kan skrive 8 point på scorekortet. Ingen vil alligevel opdage, at I har snydt. Det kan være afgørende for, at I går videre. Hvad gør du? Hvad siger du til din klassekammerat? Er det ok at snyde lidt for at vinde, når ingen opdager det? Case 6: Respekt for regler Du deltager i længdespringskonkurrencen i Skole OL Atletik og har netop sprunget. Da dit spring skal måles op, opdager du, at personen, der skal måle springet op, er kommet til at lægge målebåndet forkert, så du får målt et spring, der er cirka 10 cm længere, end du faktisk har sprunget. Du får ikke lige sagt noget, mens opmålingen sker, og der er tilsyneladende ikke nogen, der har opdaget, at dit resultat er bedre, end du faktisk har sprunget. Hvordan reagerer du, da du opdager, at de skriver et bedre resultat ned? Vil du holde fast i resultatet, når nu ingen har opdaget det? Ville du sige noget, hvis der var blevet målt 10 cm for kort? Hvad mener du, det betyder det for konkurrencen, hvis man ikke siger, når der sker fejl?

10 Case 7: Når voksne snyder Case 7: Når voksne snyder Ved en Skole OL Atletik-konkurrence i længdespring bliver dit spring dømt overtrådt. Springet bliver derfor ikke godkendt. Din lærer bliver så sur over, at springet ikke blev godkendt, at hun begynder at råbe ad dommeren og at diskutere kendelsen. Hun siger, at der ikke var overtrådt. Hvordan ville du opleve situationen? Hvad ville du gøre, hvis du selv havde mærket, at du faktisk havde overtrådt? Hvad ville du gøre, hvis du også troede, at du ikke havde overtrådt? Hvordan bør lærere efter din mening handle og opføre sig i en situation som denne? Hvad er lærernes rolle efter din mening ved et arrangement som Skole OL? Del 1: Ved romaskinerne i Skole OL Roning er der gang i klassekonkurrencerne. Konkurrencen er tæt mellem flere klasser. Fra klasse X har alle endnu ikke roet, som reglerne ellers foreskriver. Men læreren vælger at lade de fem stærkeste i klassen ro det sidste stykke, så klassen er sikker på at vinde konkurrencen. Ingen af dommerne opdager læreren og klassens snyd, og klasse X får sejren. Synes du, at det det er i orden at omgå reglerne for at vinde? Er det i orden, hvis ingen alligevel opdager, at alle ikke har roet? Synes du, at der er forskel på, om det bliver opdaget eller ej? Hvad mener du om lærerens beslutning om at lade de bedste ro? Hvordan bør lærere opføre sig i forbindelse med en konkurrence som denne? Er det i orden, at alle deltagerne i en konkurrence ikke får lov til at deltage i konkurrencen? Del 2: Elever og lærer fra en af de konkurrerende klasser har opdaget, at alle ikke har roet. De indberetter dette til dommerne. Ændrer det noget, at andre har bemærket, at alle ikke har roet? Hvis ja, hvad?

11 Case 7: Når voksne snyder Ved Skole OL må hver elev ikke stille op i flere discipliner. Det er hele klassen, der deltager og konkurrerer i Skole OL-stævnet. Ved stævnet er en lærer ivrig for, at hans klasse skal vinde. Derfor ignorerer han reglerne og sender en elev, der er rigtig god til forskellige slags idræt, ind i flere discipliner. Hvordan ville du opleve det, hvis du var eleven, som fik lov til at konkurrere i flere discipliner? Hvordan ville du opleve det, hvis du var en af de elever, som ikke fik mulighed for at konkurrere, fordi en anden konkurrerede i flere discipliner? Hvad mener du om, at læreren prioriterer på denne måde? Hvilken opgave har en lærer i forbindelse med et idrætsstævne som Skole OL?

CASES ALLE CASES FINDES PÅ DE EFTERFØLGENDE SIDER, MEN KAN OGSÅ PRINTES ENKELTVIS TIL BRUG I UNDERVISNINGEN.

CASES ALLE CASES FINDES PÅ DE EFTERFØLGENDE SIDER, MEN KAN OGSÅ PRINTES ENKELTVIS TIL BRUG I UNDERVISNINGEN. Foto: Lars Møller CASES ALLE CASES FINDES PÅ DE EFTERFØLGENDE SIDER, MEN KAN OGSÅ PRINTES ENKELTVIS TIL BRUG I UNDERVISNINGEN. 16 CASE 1 Følgende baggrundsmateriale giver mulighed for at plukke i virkelige

Læs mere

Fairplay i idrætten Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay

Fairplay i idrætten Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay Fairplay i idrætten Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay Introduktion... 2 Lærervejledning... 3 Fairplay... 6 Introduktion... 6 Det olympiske løfte... 6 Baggrundsmateriale... 7 Olympisk historie

Læs mere

Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay

Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay FAIRPLAY I IDRÆTTEN Et undervisningsmateriale med fokus på fairplay Introduktion 2 Lærervejledning 3 Fairplay................................... 5 Introduktion

Læs mere

Velkommen. Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL!

Velkommen. Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL! Generel info Velkommen Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL! Skole OL foregår i dagene 17., 18., 19. og 20. juni 2014 på Østerbro Stadion, hvor hvert klassetrin konkurrerer på skih I løbet

Læs mere

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse! Skolernes idrætsdag 12. juni 2009

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse! Skolernes idrætsdag 12. juni 2009 Skolernes idrætsdag 12. juni 2009 Gladsaxe Sportscenter, stafetløbet 2008. Vi byder alle elever og lærere velkommen til den fælles idrætsdag for 4.-6. klasserne. Idrætsdagen finder sted fredag den 12.

Læs mere

Skole OL Lokalstævne København Info guide

Skole OL Lokalstævne København Info guide Skole OL Lokalstævne København 2019 Info guide 1 Velkommen Velkommen til Skole OL Lokalstævne i København 2019. Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, roning,

Læs mere

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne Program Store atletikdag, skole OL! 5. Klasser Torsdag den 26. april 2018 kl. 8.30-15.00 Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90, 2880 Bagsværd Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag

Læs mere

Skole OL Lokalstævne København Generel info

Skole OL Lokalstævne København Generel info Skole OL Lokalstævne København 2018 Generel info 1 Velkommen Velkommen til Skole OL Lokalstævne i København 2018. Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

Skole OL Lokalstævne København Info guide

Skole OL Lokalstævne København Info guide Skole OL Lokalstævne København 2018 Info guide 1 Velkommen Velkommen til Skole OL Lokalstævne i København 2018. Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende

Læs mere

OVERSKUD FORMAT VILJE

OVERSKUD FORMAT VILJE OVERSKUD FORMAT VILJE Hvad er formålet? Dobbelt klik BAGLAND Familie Venner Kæreste KLUB Hold Trænere Ambitioner DEN VIGTIGSTE: Drengen Talentet Eleven SKOLE Uddannelse Lektier Lærere DBU KROP Skader Signaler

Læs mere

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen Det er nu ved at være tæt på og vi glæder os alle sammen meget til dagene hvor vi skal afvikle Skole OL 2018 lokal stævnet i Odense. Her er lidt praktiske informationer vedrørende stævnet, samt programmet

Læs mere

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Det er en rigtig god ide at samle flere klasser fra 4. til 7. klassetrin til et fælles Skole OL stævne på skolen. Det skaber stemning og sammenhold

Læs mere

Skole OL finale 2016. Generel info

Skole OL finale 2016. Generel info Skole OL finale 2016 Generel info Velkommen Velkommen til Skole OL finalen 2016! Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende konkurrencer, kampgejst og sammenhold!

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg

Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg Aalborg Atletik & Motion Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg AAM: Finn Yde 20180419 1 1-10 Godkendt af: Bestyrelsen Standard: Til SkoleOL i Aalborg er der følgende øvelser: Sprint 400 meter løb Hækkeløb

Læs mere

Dart skydning. Dobbelt finale

Dart skydning. Dobbelt finale Dart skydning Der er to sæt spille kort. Det ene sæt indeholder kortene 7 10 og det andet indeholder kortene Es til Dame. Der trækkes et kort fra hver bunke. Kortene i bunken med værdien 7-10 fortæller,

Læs mere

Skole OL-lokalstævne i Herning - torsdag den 12. maj. Generel info

Skole OL-lokalstævne i Herning - torsdag den 12. maj. Generel info Skole OL-lokalstævne i Herning - torsdag den 12. maj Generel info 1 Velkommen Velkommen til Skole OL-stævnet i Herning. Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik,

Læs mere

Program. Åbning og indmarch

Program. Åbning og indmarch Velkommen Velkommen til Skole OL finalen 2017. Sammen med jer glæder vi os til at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende konkurrencer, kampgejst og sammenhold! Vi opfordrer jer til at

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

fra leg til landshold

fra leg til landshold 1 fra leg til landshold Så var dagen endelig kommet, hvor Uma og Elias skulle spille mod rivalerne fra nabobyen. De havde begge to glædet sig meget til at spille, for vejret var dejligt, og der var kommet

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Referat fra Øst-mesterskaber for atletikhold Resume skrevet af: Mikael Falck

Referat fra Øst-mesterskaber for atletikhold Resume skrevet af: Mikael Falck Referat fra Øst-mesterskaber for atletikhold Resume skrevet af: Mikael Falck Heldigvis er der også holdkonkurrencer i atletik. Lørdag d. 16. september var det igen glimrende atletik vejr, så rammerne var

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet DEPRESSION Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om depression. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm,

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

Program. for. Skolernes idrætsdag. 1. juni 2007. 4. - 6. klasser. Gladsaxe Sportscenter

Program. for. Skolernes idrætsdag. 1. juni 2007. 4. - 6. klasser. Gladsaxe Sportscenter Program for Skolernes idrætsdag 4. - 6. klasser 1. juni 2007 Gladsaxe Sportscenter Hvor finder du: Badminton for 5. klasser side 11 Basketball for 4. klasser side 7 Beachvolley for 6. klasser side 25 Bordtennis

Læs mere

Nogle planter skal ikke vandes... 56 Hold ud, ellers vinder du ikke!... 58 Gud smiler til dig... 60 At være knyttet til Jesus... 62 Gud har skrevet

Nogle planter skal ikke vandes... 56 Hold ud, ellers vinder du ikke!... 58 Gud smiler til dig... 60 At være knyttet til Jesus... 62 Gud har skrevet Indhold Forord... 8 Det gælder om at vinde!... 10 Vi vinder, fordi han vandt!... 12 Kun du kan kæmpe din kamp... 14 Der er kun én salve, der duer!... 16 Et ocean i Guds hånd... 18 Hvilket lys foretrækker

Læs mere

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede

Nyt profilbillede. Nina. #digitalpænt. Dilemma nr. 1. Dilemma nr. 1. Nyt Profilbillede Dilemma nr. 1 Nyt Profilbillede #digitalpænt Nina Dilemma nr. 1 Nyt profilbillede Ninas baggrund Nina elsker at shoppe tøj og bruge tid med sine veninder. Hun følger mange bloggere og youtubere, og ser

Læs mere

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I 2012/2013 har vi i børnehavegrupperne haft fokus på børnenes sociale

Læs mere

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Vi byder alle elever og lærere velkommen til den fælles idrætsdag for 4.-6. klasserne. Idrætsdagen finder sted fredag den 10. juni fra kl. 9 til

Læs mere

Idrætsdagsmappe 2015

Idrætsdagsmappe 2015 Idrætsdagsmappe 2015 I denne idrætsdagsmappe får I udleveret: Vejledning til dagen. Beskrivelse af samtlige discipliner med regler, antal deltagere osv. Vejledning til idrætsdag d.11.9 2015 Dagen nærmer

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

Lærervejledning til SkoleOL 2018

Lærervejledning til SkoleOL 2018 Lærervejledning til SkoleOL 2018 Generelt Målet med Skole OL stævnet i Skovdalen er: * At give eleverne en god oplevelse med sporten * At få så mange som muligt i aktion * At finde en vinder på hvert klassetrin

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Træningsmateriale - Stafetløb

Træningsmateriale - Stafetløb Træningsmateriale - Indhold Generelt om stafet... 2 Lektion 1 løbeteknik... 3 Træningsøvelser og lege... 5 Konkurrencen... 6 1 Generelt om stafet I atletik løber man typisk 4x100m eller 4x400m, men stafetter

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Koncentration og trivsel

Koncentration og trivsel Koncentration og trivsel Svinninge Skytteforening skaber trivsel og bedre koncentrationsevne blandt unge på specialeskole. Nogle af skolens idrætstimer omlægges til den lokale skytteforening, hvor der

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

IDRÆTSDAGEN 2014 IDRÆTSDAGSTILBUD FOR 4.-7. KLASSE STÆVNET AFHOLDES TIRSDAG D. 24. JUNI 2014.

IDRÆTSDAGEN 2014 IDRÆTSDAGSTILBUD FOR 4.-7. KLASSE STÆVNET AFHOLDES TIRSDAG D. 24. JUNI 2014. IDRÆTSDAGEN 2014 IDRÆTSDAGSTILBUD FOR 4.-7. KLASSE STÆVNET AFHOLDES TIRSDAG D. 24. JUNI 2014. Discipliner: 4. klasse: Løb, spring & kast 5. klasse: Atletik, Håndbold 6. klasse Basket, Fodbold og Floorball

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

SKOLE OL FINALEN 2018

SKOLE OL FINALEN 2018 SKOLE OL FINALEN 2018 Infoguide - Roning Aarhus Roklub Velkommen Velkommen til Skole OL Finalen 2018. Vi glæder os til at få en rigtig god dag sammen med jer med OL-stemning, spændende konkurrencer, kampgejst,

Læs mere

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A]

Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Brøndby den 27. februar 2019 Disciplinærudvalgets kendelse i sagen mod [A], [klub A] Sagens baggrund: Udkaldsleder [B], har den 28. januar 2019 tilsendt Badminton Danmark (v. Kim Hansen) en indberetning,

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne

ODDER SVØMMEKLUB Første gang jeg skal til svømmestævne Første gang du eller dit barn skal til stævne, er der flere ting, som er rart at have styr på. Har du erfaring inden for svømmeverdenen, er der nok ikke meget at hente i denne beskrivelse, men har du ikke

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Trivselsundersøgelse enhed1 okt 13

Trivselsundersøgelse enhed1 okt 13 Indhold Indhold... 1 Lokaler og fællesområder... 3 Er du glad for dit klasselokale?... 3 med valgmuligheder... 3 Er der plads nok i klassen?... 4 med valgmuligheder... 4 Er legeområderne på skolen gode?...

Læs mere

Formålet med aftenen

Formålet med aftenen 328 event / Pudekrig! / Side 1 af 6 [ PUDEKRIG! ] Introduktion til denne aften Denne aften er en eventaften, det betyder, at der ikke er så meget snak som der plejer at være Det er en god aften til opstart

Læs mere

SKOLE OL FINALEN Infoguide - Atletik

SKOLE OL FINALEN Infoguide - Atletik SKOLE OL FINALEN 2018 Infoguide - Atletik Velkommen Velkommen til Skole OL Finalen 2018. Vi glæder os til at få en rigtig god dag sammen med jer med OL-stemning, spændende konkurrencer, kampgejst, fairplay

Læs mere

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt ISHOCKEYENS SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen Velkommen Hvem er nu det og hvad nu..? Jane Meyer-Zeuthen. Arbejder som skolelærer, coach og mentaltræner. Jeg arbejder med personer som vil noget mere Hvad er formålet? OVERSKUD FORMAT VILJE Personlig/mental

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse

Aktiviteter - kapitel 3-6. klasse Hjælp! Er der noget galt med mig? Hej brevkasse Jeg er en pige på 12 (næsten 13), som har en masse spørgsmål til jer! Jeg vejer 39 kilo og er ca. 159 cm høj. Jeg er også meget tynd og slank. Jeg har kønsbehåring

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse.

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. Start Teamet stiller sig klar i en afstand af ½ - 1 meter skråt foran og til venstre for startskiltet med hunden i "plads-position" (indenfor ½ meter af førerens venstre

Læs mere

At tænke med øjnene 1. del

At tænke med øjnene 1. del At tænke med øjnene 1. del Kapitel 5: Øvelsesark 1 Side 1 af 1 Begrebet at tænke med øjnene betyder, at vi hver især bruger vores øjne og vores hjerner til at kigge på vores omgivelser og de mennesker,

Læs mere

Titel: Bamseven er på besøg på årgang og børnene får de fire værdi-ord

Titel: Bamseven er på besøg på årgang og børnene får de fire værdi-ord Titel: Bamseven er på besøg på 0.-1. årgang og børnene får de fire værdi-ord Hvem: Bamseven (BV) En voksen der går rundt med bamseven (V) Rekvisit: Bamsedragt. Fri for mobberi -kufferten. Fire skiltet

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Hvad er der på menuen? Jeg vil blive bedre - hvad er vigtigt for børn når de

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Finale. Tennisskydning KONKURRENCETRÆNING KONKURRENCETRÆNING Nr.10248 Nr.10247 Tennisskydning omskydning og skulle konkurrere med en enkelt modstander. Finale stresse skytten. To skytter skyder mod hinanden et skud ad gangen. Den med den højeste pointværdi, vinder

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem

Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem Er du glad for din efterskole? (4086) Er du glad for din klasse? (4102) Meget tit 86 Meget tit 78 Tit 58 Tit 57 En gang i mellem 9 En gang i mellem 15 Sjældent 1 Sjældent 5 Aldrig 0 Aldrig 0 Jeg ønsker

Læs mere

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR Invensure A/S Frederiksborggade 1 DK 1360 Kbh. K Tlf +45 3332 0766 Fax +45 3332 0763 Website: www.invensure.dk Bispebjerg Torv 2 2400 København NV Dette dokument tilhører

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

September Monsi Nyt

September Monsi Nyt September 2017 Monsi Nyt VELKOMMEN Efteråret er over os, og det betyder at det er tid til svømning. Jeg vil med dette lille velkomst skriv, byde både nye og tidligere medlemmer velkommen til sæsonen 2017/2018

Læs mere

Bilag C.2: Spørgeskema til elever

Bilag C.2: Spørgeskema til elever Bilag C.2: Spørgeskema til elever VELKOMMEN TIL TRIVSELSMÅLING I SKOLEN! Du skal nu i gang med at besvare nogle spørgsmål om, hvordan du har det i skolen. Der er ikke nogen rigtige eller forkerte svar.

Læs mere

Martin Langagergaard. Agenda

Martin Langagergaard. Agenda Agenda Introduktion Talentudvikling og forældrenes rolle Forældre til børn og unge der træner meget Spillerens mentale styrke Relation og præstation Forældretyper Forældre i kamp ( og træning) Anbefalinger

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle

Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle Dansk Kano og Kajak Forbund 2003 Eftertryk tilladt med tydelig kildeangivelse Forord I dette hæfte finder du forskellige forslag til

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Skole OL Lokalstævne i Sæby 19. og 20. maj 2016 For skolerne i Frederikshavn kommune Generel info

Skole OL Lokalstævne i Sæby 19. og 20. maj 2016 For skolerne i Frederikshavn kommune Generel info Skole OL Lokalstævne i Sæby 19. og 20. maj 2016 For skolerne i Frederikshavn kommune Generel info Hvornår?... 2 Medbring... 2 Ved ankomst... 2 Vinderklasserne... 2 Tilbud til elever... 3 HUSK... 3 Følgende

Læs mere

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt Ishockeyens SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang løber 3 point SKOLESKAK SKOLESKAK LÆRERVEJLEDNING til skak i skolen Det skal være sjovt at blive klogere! Dansk Skoleskak og Skolemælk har i samarbejde udviklet dette materiale for at skabe mere leg, læring

Læs mere

Regler for afvikling på egen skole i idrætstimer

Regler for afvikling på egen skole i idrætstimer Regler for afvikling på egen skole i idrætstimer I det følgende beskrives, hvordan man som lærer kan afvikle kvalifikation til finalestævnet i klassernes idrætstimer. 1. Første trin er naturligvis at tilmelde

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

PRAKTISK INFO DM Ungdom 2017

PRAKTISK INFO DM Ungdom 2017 PRAKTISK INFO DM Ungdom 2017 LIVE STREAMING OG HENSYN TIL DETTE Der vil foregå omfattende LIVE streaming under DMU. For at lave et så godt produkt som muligt, hvor de aktive bliver eksponeret bedst muligt,

Læs mere

Trivselsmåling i folkeskolen klasse

Trivselsmåling i folkeskolen klasse Trivselsmåling i folkeskolen 4.-9. klasse q1. Er du glad for din skole? Tit eller meget tit: 60 % Landsgennemsnit: 72 % 5 3 1 29% 21% 43% 39% 31% 23% Er du glad for din skole? 4% 7% 1% 2% q2. Er du glad

Læs mere

Find ud af størrelsen på forskellige reaktioner

Find ud af størrelsen på forskellige reaktioner Navn: Find ud af størrelsen på forskellige reaktioner Dato: Kapitel 10: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Når vi støder på et problem, skaber det en følelse i os, som får os til at reagere. Det forventes af os,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål 1 Da målmand A er ved at udføre et målkast, kommer hans fod til berøre stregen til feltet. Hvad er den korrekte kendelse? A B C

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere

SKOLE OL FINALEN Infoguide - Roning

SKOLE OL FINALEN Infoguide - Roning SKOLE OL FINALEN 2019 Infoguide - Roning Velkommen Velkommen til Skole OL Finalen 2019. Vi glæder os til at få en rigtig god dag sammen med jer med OL-stemning, spændende konkurrencer og ikke mindst fællesskab,

Læs mere

20. Idrætsfestival for Sindet 2015. Regler INTRODUKTION TIL KROLF. - og gode tips til træning. Idræt For Sindet 1 DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND

20. Idrætsfestival for Sindet 2015. Regler INTRODUKTION TIL KROLF. - og gode tips til træning. Idræt For Sindet 1 DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IDRÆTSFESTIVAL FOR SINDET 20. Idrætsfestival for Sindet 2015 Regler INTRODUKTION TIL KROLF - og gode tips til træning DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND Idræt For Sindet 1 Peptalk - Et par gode tips til træning

Læs mere

Føreren gør holdt ca. ½ meter fra skiltet. Hunden sætter sig i udgangsstillingen (ved førerens venstre side). Dette kan

Føreren gør holdt ca. ½ meter fra skiltet. Hunden sætter sig i udgangsstillingen (ved førerens venstre side). Dette kan Rally Lydighed 1. Stop Når hunden har sat sig, kommanderes den til igen at følge med ved dennes venstre side indtil næste øvelse. Skævt-sidninger på under 45 trækker ikke fra. Hvis hunden selv rejser sig

Læs mere

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen? Navn Beskrivelse Forsvarerne har fået tilkendt et frispark lige uden for eget straffesparksfelt. Sparkeren vil tage frisparket hurtigt, selv om en angriber ikke er 9,15 m væk. Da bolden passerer angriberen,

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

Hvad gør mig glad i skolen?

Hvad gør mig glad i skolen? Glæde og trivsel I klassen har vi lavet en lille spørgeskema-undersøgelse om trivsel og glæde i skolen. Der ser heldigvis ud til at være meget at glæde sig over på en skoledag! Nogle af eleverne har selv

Læs mere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere Introduktion til Udspring En guide for tilskuere Juli 2012 Udspring er en æstetisk sport, hvor ynde kombineres med styrke og smidighed, mens udspringeren bevæger sig gennem luften. Udspringeren skal have

Læs mere