Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H204-14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H204-14"

Transkript

1 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K 19. september 2014 Udkast til bekendtgørelse om registrering af underskud m.v. H Skatteministeriet har d. 25. august 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger. FSR danske revisorers Skatteudvalg har gennemgået udkastet og har følgende bemærkninger: FSR danske revisorer Kronprinsessegade 8 DK København K Telefon fsr@fsr.dk CVR Danske Bank Reg Konto nr Indledende bemærkninger Det er positivt, at Skatteministeriet forsøger at anskueliggøre de komplicerede regler om behandling af skattemæssige underskud i forbindelse skattefrie omstruktureringer i det udsendte notat. Efter FSRs opfattelse viser notatet dog med al tydelighed, at reglerne er særdeles komplicerede. De i notatet anførte eksempler giver således anledning til en lang række spørgsmål, såvel til de enkelte eksempler, som til den logiske sammenhæng mellem disse, hjemmelsgrundlaget og den anvendte terminologi. Skatteministeriet bedes derfor enten supplere notatet med yderligere eksempler, der udtømmende gør det klart, hvornår og hvad selskaberne skal indberette, og/eller indføje nogle generelle retningslinjer i notatet, som gør det muligt at finde en logik i fortolkningen af reglerne. Herudover er en række af notatets konklusioner efter FSRs opfattelse nyfortolkninger, der ikke er i overensstemmelse med hidtidig praksis. Særligt om ændring af praksis vedrørende skattemæssige underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver FSR er i særdeleshed uenig i, at der ved skattefri grenspaltning eller skattefri tilførsel af aktiver skal ske en fordeling af fremførte underskud i det indskydende selskab som fx anført i eksempel 9 i notatet. Det er kritisabelt, at en så

2 fundamental ændring af hidtidig praksis indenfor så væsentligt et område forsøges ændret på denne måde. Den praksis, der beskrives i notatet, og som også er blevet skrevet ind i Den juridiske vejledning for 2014, savner efter FSRs opfattelse lovhjemmel, samtidigt med, at den også er i modstrid med den praksis, der hidtil har været håndhævet af SKAT. Side 2 Hvis gældende praksis på dette område skal ændres, bør det ske ved en lovændring, og ikke ved en ændring af Den juridiske vejledning og i et notat fra SKAT. Der utvivlsomt gennemført en lang række skattefrie grenspaltninger og skattefrie tilførsler af aktiver i årene i tillid til den praksis vedrørende skattemæssige underskud, der var gældende i disse år. Underskud, som i henhold til hidtidig praksis har befundet sig hos de indskydende selskaber, skal således nu efter SKATs nye praksis anses for at befinde sig i de modtagende selskaber. Regnskabslovgivningen kræver, at udskudte skatteaktiver, herunder fremførte underskud, indregnes i balancen som et aktiv i det omfang det forventes, at selskabet vil kunne anvende skatteaktivet til fradrag i fremtidig indkomst. I det omfang underskud, som i henhold til hidtidig praksis har befundet sig hos et indskydende selskab, vil regnskaberne med et udskudt skatteaktiv for tidligere år for dette selskab nu være forkert, fordi underskud som følge af SKATs nye praksis nu skal anses for at befinde sig i det (de) modtagende selskaber Tilsvarende vil det (de)modtagende selskabs regnskab være forkert, idet der mangler et aktiv heri. Endnu værre er det, hvis det modtagende selskab efterfølgende er frasolgt; i så fald har man, uden at hverken sælger eller køber kunne ane det, frasolgt et skatteaktiv, således at dette ikke længere findes i koncernen. Der gribes således ind i allerede foretagne transaktioner uden at hverken sælger eller køber havde mulighed for at tage højde for denne efterfølgende værdioverførsel ved prisfastsættelsen for det frasolgte selskab. FSR har ikke noget grundlag for at vurdere, hvor stort et antal selskaber og koncerner, der tvinges til at korrigere deres regnskaber som følge af SKATs praksisændring, men der vil utvivlsomt være nogle selskaber, der bliver ramt. Det kan ikke udelukkes, at der også vil kunne være børsnoterede selskaber blandt de selskaber, der må korrigere tidligere års regnskaber.

3 Ofte vil frasalg af et modtagende selskab betyde, at det underskud, der efter den nye praksis skal overføres til dette, slet ikke kan anvendes, fordi fusionsskattelovens 8, stk. 6, afskærer det modtagende selskab fra selv at anvende det skattemæssige underskud. Er situationen imidlertid som i eksempel 9 i notatet, d.v.s. at der er selskaber i det modtagende selskabs koncern, som har været sambeskattet med det indskydende selskab, da underskuddet opstod, da vil den koncern, som har overtaget det modtagende selskab kunne drage nytte af det samme underskud, som det indskydende selskab troede, at det ejede. Det samme gør sig gældende i tilfælde af, at det modtagende selskab ved tilførslen er et eksisterende selskab, der var sambeskattet med det indskydende selskab i underskudsåret, og det modtagende selskab efterfølgende er frasolgt. Side 3 SKAT har med sin praksisændring skabt en situation, hvor to koncerner den med det indskydende selskab og den med det solgte modtagende selskab vil gøre krav på det samme underskud. Det må antages, at dette vil kunne give anledning til en række konflikter mellem den købende og den sælgende koncern, herunder om, hvorledes underskuddet i det indskydende selskab konkret skal fordeles. Det er som nævnt endnu mere urimeligt, at underskuddet utvivlsomt ikke har indgået ved fastsættelsen af prisen for aktierne i det modtagende selskab, idet hverken køberne eller sælgerne var klar over, at underskuddet skulle fordeles. Som følge af SKATs praksisændring får køberne af det modtagende selskab nu et underskud, som de ikke har betalt sælger for, mens sælger lider et tilsvarende tab. Det er som nævnt en helt urimelig måde at gribe ind i for længst afsluttede transaktioner på. Det skal også påpeges, at det giver betydelige praktiske vanskeligheder, at foretage en fordeling af det indskydende selskabs underskud. Fordelingen skal konkret ske i forhold til, hvorledes aktiviteterne fordeles (blev fordelt) mellem selskaberne, jf. ovenfor. Eftersom den nye praksis finder anvendelse på omstruktureringer, der er gennemført mange år tilbage i tiden, vil der være forekomme tilfælde, hvor der ikke længere foreligger et tilstrækkeligt grundlag for en sådan fordeling. SKATs notat bør derfor efter FSRs opfattelse trækkes tilbage, og i stedet bør der udarbejdes et nyt notat, hvor der i overensstemmelse med hidtidig praksisikke sker fordeling af det indskydende selskabs underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver. Den juridiske vejledning skal naturligvis korrigeres i overensstemmelse hermed.

4 Bemærkninger vedrørende indberetning I lyset af den kompleksitet, som SKATs notat bl.a. anskueliggør, bedes Skatteministeriet redegøre for, hvad konsekvenserne er af manglende eller fejlagtig indberetning af oplysninger vedrørende skattefrie omstruktureringer? Side 4 Ifølge forarbejderne til selskabsskattelovens 35 var det hensigten, at skattemæssige underskud, som ikke blev indberettet korrekt, blev fortabt. Hvad er konsekvensen i forhold til manglende eller ukorrekt registrering af gennemførte skattefrie omstruktureringer? Det blev også angivet i forarbejderne til selskabsskattelovens 35, at selskaberne skulle have adgang til at korrigere de indberettede oplysninger. Af udkastet til bekendtgørelse angives alene i 3, at der under særlige omstændigheder kan ses bort fra fristoverskridelser. Skal det forstås sådan, at hvis der er foretaget en indberetning, da gælder fristen i bekendtgørelsen 3 ikke, mens hvis der ikke er foretaget en indberetning, da risikerer selskaberne at blive mødt med et argument om, at de har fortabt underskuddet, idet der ikke foreligger særlige omstændigheder i bekendtgørelsens 3 s forstand? Skatteministeriet bedes i det hele taget oplyse, hvordan kriteriet særlige omstændigheder vil blive praktiseret, herunder komme med eksempler. Når det i forbindelse med lovarbejdet er oplyst, at selskaberne skulle have adgang til at korrigere tastefejl mv. uanset fristerbør denne mulighed efter FSRs opfattelse nævnes i bekendtgørelsen? Vil et administrationsselskab i øvrigt kunne pådrage sig et ansvar over for SKAT, hvis administrationsselskabet, som har foretaget indberetning vedrørende skattefrie omstruktureringer for hele sambeskatningskredsen, har foretaget forkerte indberetningerne vedrørende nogle sambeskattede datterselskaber (vedrørende underskud eller vedrørende skattefrie omstruktureringer) enten som følge af en fejl, en misforståelse af reglerne eller simpelthen manglende viden? Det angives øverst side 2 i notatet, at særbeskattede og sambeskattede selskaber ikke skal foretage engangsindberetning, hvis de ikke har restunderskud til fremførsel. Er det korrekt forstået, at dette gælder, selvom selskaberne har deltaget i skattefrie omstruktureringer, som kunne have betydning for de skattemæssige underskud, der bestod på omstruktureringstidspunktet, men som nu ikke længere eksisterer, fordi de er modregnet i positiv indkomst?

5 Særligt vedrørende svævende underskud Generelt i forhold til eksemplerne i notatet vil FSR bede Skatteministeriet komme med nogle overordnede forklaringer på, hvad der karakteriserer et svævende underskud fremfor et underskud? Side 5 Et svævende underskud er, som FSR ser det, et underskud, som bliver fremført af et selskab, som ikke selv kan anvende det, som følge af reglen i fusionsskattelovens 8, stk. 6, men som kan anvendes af andre selskaber, som var sambeskattet med et indskydende selskab i underskudsåret. Er det korrekt forstået, at det svævende underskud i relation til underskudsrækkefølgen vil blive behandlet som et underskud fra et sambeskattet selskab, der inden for den pulje modregnes afhængig af, hvilket indkomstår underskuddet stammer fra? Når det afgørende for, om et svævende underskud kan bruges er, at det modregnes i indkomst i et selskab, som var sambeskattet med det indskydende selskab i underskudsselskabet, har det da betydning, hvorvidt det selskab, som fremfører det svævende underskud er sambeskattet med det selskab, som ønsker at modregne underskuddet? Kommentarer til de enkelte eksempler i notatet Eksempel 1 Det angives, at B har et underskud under en sambeskatning med A, og hvor A efterfølgende køber selskaberne C og D. Det angives, at en fusion af C og D ikke påvirker underskudsanvendelsen, og at fusionen mellem C og D derfor ikke skal indberettes. Hvis nu A havde ombyttet aktierne i B til C inden fusionen mellem C og D, er Skatteministeriet da enig i, at der fortsat ikke skulle ske indberetning, idet B s skattemæssige underskud stadig kunne anvendes af A og B? Hvis ombytningen og fusionen blev foretaget inden 2. marts 2005, og selskab B også blev likvideret inden den 2. marts 2005, er Skatteministeriet da enig i, at selskab A skal indberette B s skattemæssige underskud som et svævende underskud? Eksempel 2 Det angives, at fusionen ikke har praktisk betydning for underskudsanvendelsen, og at underskuddet derfor blot skal indberettes af selskab A eventuelt kumuleret med A s eventuelle efterfølgende skattemæssige underskud.

6 Skatteministeriet bedes bekræfte, at A i denne situation har overtaget B s skattemæssige underskud med skattemæssig succession efter fusionsskatteloven 8, stk. 1, og at A derfor skal behandle dem som sine egne? Side 6 Eksempel 3 Her angives det, at der skal ske indberetning af fusionen af hensyn til underskudsrækkefølgen og at A skal angive underskuddet fra B som et sambeskatningsunderskud. Hvad betyder det, at det er et sambeskatningsunderskud? Har A ikke ligesom som i eksempel 2 overtaget B s skattemæssige underskud med succession efter fusionsskatteloven, sådan at A skal behandle det som sit eget? Det er forvirrende, at B s underskud i dette tilfælde skal behandles som et sambeskatningsunderskud, mens det i eksempel 2 blot bliver til A s skattemæssige underskud, der behandles som A s øvrige egne underskud. FSR er selvfølgelig opmærksom på, at der i eksempel 2 ikke eksisterer en sambeskatning efter fusionen, hvilket der gør i eksempel 3. I eksempel 2 kunne A dog efterfølgende indtræde i en sambeskatning, og så vil situationen være lige som i eksempel 3, hvor det som følge af, at selskab C indtræder efter selskab B har realiseret et skattemæssigt underskud er klart, at selskab C ikke kan anvende underskuddet og det uanset fusionens gennemførsel. Det er svært at forstå sammenhængen med den forskellige terminologi vedrørende underskuddene. Ville det ikke være lige så enkelt at anføre, at der heller skal ske indberetning af fusionen i eksempel 3, idet selskab C under alle omstændigheder ikke kan anvende det skattemæssige underskud, som består på fusionstidspunktet, fordi det for A er et særunderskud? Eksempel 4 Det angives, at underskuddet knytter sig til selskab B, som ikke kan anvende underskuddet som følge af fusionsskattelovens 8, stk. 6, men at underskuddet kan anvendes af selskab A, som B var sambeskattet med på underskudstidspunktet. Underskuddet angives her ikke som svævende, hvilket vi formoder skyldes, at underskuddet er opstået i selskab B. Betyder det så også, at hvis selskab B er solgt ud af koncernen, så vil det skattemæssige underskud ikke længere være tilgængeligt i A s sambeskatning, ligesom underskuddet også for B s

7 vedkommende er bortfaldet, fordi B s udtræden af sambeskatningen samtidig betyder, at underskuddet ikke kan modregnes i indkomst fra selskaber, som var sambeskattet med B i underskudsåret? Side 7 Eksempel 5 Det angives, at der skal ske indberetning, da spaltningen har indflydelse på hvor i underskudsrækkefølgen, at selskaberne har mulighed for at anvende restunderskuddet, som opstod i B. Hvad betyder dette kan de underskud, som C og D modtager ved spaltningen ikke behandles som disse selskabers egne underskud qua de er modtaget med skattemæssig succession? Hvis underskuddene er overtaget med skattemæssig succession efter fusionsskatteloven, synes det at være i strid hermed, hvis underskuddene skal behandles som sambeskatningsunderskud, der først kan modregnes, når selskabernes egne underskud og underskud for året i sambeskatningen er modregnet. Skatteministeriet bedes bekræfte, at det er muligt at modregne skattemæssige underskud først i C s og D s indkomst og dernæst i såvel moderselskabets som i eventuelle datterdatterselskabers positive indkomst. Eksempel 6 Her angives det, at et underskud fra selskab B, som overføres til to selskaber, C og D, der stiftes i forbindelse med en ophørsspaltning, skal behandles som svævende underskud. Vi formoder, at underskuddene kaldes svævende, fordi de fremføres af selskaber, som ikke selv kan anvende underskuddene og som heller ikke var sambeskattede i underskudsåret. Er det korrekt? På hvilken måde er konsekvenserne ved et svævende underskud forskellig fra konsekvenserne af, at et underskud, der som følge af fusionsskattelovens 8, stk. 6 ikke kan anvendes af det selskab, som underskuddet skal anses for knyttet til? Eksempel 7 Hvorfor betegnes underskuddet her som et svævende underskud, når underskuddet i eksempel 4 ikke er svævende? Der er i begge situationer tale om, at et selskab, som ikke var sambeskattet med underskudsselskabet i underskudsåret fusioneres ind i underskudsselskabet med den følge, at underskudsselskabet ikke selv efterfølgende kan anvende underskuddet, jf. fusionsskattelovens 8, stk. 6.

8 Eksempel 9 Med henvisning til SAU, Alm.del bilag 74 angives det, at underskud i selskab A skal fordeles mellem Selskab A (det indskydende selskab) og Y (det modtagende selskab) ved tilførslen. FSR er helt uforstående over for dette. Angivelsen i bilag 74 omhandler en ophørsspaltning, altså en situation, hvor det oprindelige underskudsselskab opløses. Som følge af opløsningen kan det indskydende selskab ved en ophørsspaltning ikke længere være bærer af et underskud, og når det er tilfældet, er der logik i, at underskuddet overføres til de modtagende selskaber, som efterfølgende fremfører det. Side 8 Situationen er en helt anden ved tilførsel af aktiver (og ved grenspaltninger). Ved disse omstruktureringer ophører de indskydende selskaber ikke og når underskudsselskaberne fortsat eksisterer efter omstruktureringen er der ikke som ved en ophørsspaltning - behov for at lade andre selskaber fremføre underskuddet. Det kan derfor ikke være sambeskatningsreglerne, som stiller krav om, at en andel af det indskydende selskabs underskud skal gå over til det modtagende selskab. Tilbage er reglerne i fusionsskatteloven. Det fremgår bl.a. af svar på spørgsmål 115 til L 121, at Ændringen af fusionsskattelovens 8, stk. 6, har ingen særlige konsekvenser for den situation, hvor et selskab i en sambeskatning, foretager en tilførsel af aktiver til et nystiftet datterselskab, da indskydende og modtagende selskab ikke har været sambeskattet inden tilførslen. Hvorvidt det modtagende selskab er nystiftet eller som selskab Y, et eksisterende selskab, er uden betydning, idet pointen i svaret er, at der ikke består sambeskatning. Efter FSRs opfattelse må dette svar på spørgsmål 115 ses som en klar dokumentation af, at skattemæssige underskud i det indskydende selskab ved en tilførsel af aktiver (eller en grenspaltning) ifølge praksis altid forbliver i det indskydende selskab. Det kan kun være, hvis underskuddet har en helt speciel tilknytning til den gren, der overføres ved tilførslen/grenspaltningen, at der evt. kan argumenteres for at resultatet kan blive et andet. Der er offentliggjort mange afgørelser om, at aktiver/passiver, som ikke har tilknytning til grenen, ikke kan overføres til det modtagende selskab, eller sagt med andre ord, at det kun er aktiver/passiver med en særlig organisatorisk

9 tilknytning til den aktivitet, der tilføres/udspaltes, der kan overføres til det modtagende selskab. Det udelukker helt klart, at en forholdsmæssigt opgjort andel af et underskud kan have en tilstrækkelig tilknytning til grenen. Skatteministeriet bedes derfor for det første bekræfte, at der ikke er krav om, at en forholdsmæssig andel af et skattemæssigt underskud i det indskydende selskab overføres til det modtagende selskab ved en tilførsel af aktiver (og ved en grenspaltning). Side 9 Skatteministeriet bedes derudover redegøre for, hvornår et skattemæssigt underskud kan anses for at have en så stærk tilknytning til den gren, der ønskes overført ved en tilførsel/grenspaltning, at det evt. skal indgå i tilførslen/spaltningen for at grendefinitionen er opfyldt. Efter FSRs opfattelse vil det være et yderst begrænset antal tilfælde, hvor dette vil være tilfældet. FSR antager, at det er grunden til, at offentliggjorte afgørelser om grenafgrænsning aldrig har forholdt sig til spørgsmålet. Et underskud er enten udtryk for en afholdt udgift eller en svigtende indtægt. Hvordan kan noget sådant der i princippet er historiske begivenheder - have den tilstrækkelige tilknytning til grenen, når netop grenvurderingen ifølge praksis skal foregå per tilførselsdatoen? Det hører FSR gerne Skatteministeriets holdning til. Vil det i øvrigt gøre forskel, om et underskud er regnskabsmæssigt aktiveret eller ej? Hvis det viser sig, at omstruktureringer er foretaget uden at underskud er overført til det modtagende selskab, vil Skatteministeriet da gøre gældende, at tilførslen/spaltningen er skattepligtig, fordi grenafgrænsningen ikke er opfyldt? Når der slet ikke er offentliggjort afgørelser, der viser situationer, hvor skattemæssige underskud skal følges med grenen, selvom der foreligger mange afgørelser, der netop angår grenafgrænsningen, vil et krav herom efter FSRs holdning være udtryk for ny praksis, der alene kan have virkning fremadrettet. Som det ses af vores spørgsmål til de enkelte eksempler, finder FSR det svært at gennemskue systemet, der afgør, hvorvidt et underskud skal behandles som et

10 sambeskatningsunderskud henholdsvis selskabets eget underskud, herunder hvornår et underskud er svævende og hvornår det ikke er. Skatteministeriet bedes samtidig tydeliggøre, hvad der afgør, om et underskud er et sambeskatningsunderskud eller et svævende underskud, og hvor i underskudsrækkefølgen at sådanne underskud kan modregnes. Hvad er i det hele taget forskellen på de to typer underskud? Side 10 Skatteministeriet gav i SAU Alm.del bilag 74 udtryk for, at selskabers omfordeling af udskudt skat mellem koncernens selskaber som følge af, at koncernen skulle ændre fordelingsprincip ikke havde skattemæssige konsekvenser. Skatteministeriet anmodes om i lyset af, hvor stor kompleksiteten af praksis omkring underskud ved skattefrie omstruktureringer er at tilkendegive, at eventuelle omfordelinger af udskudt skat der måtte blive aktuel i forbindelse med indberetninger til underskudsregistreret heller ikke vil have skattemæssige konsekvenser, hverken ved omfordeling mellem koncernselskaber eller mellem ikke-koncernforbundne selskaber. Såfremt der er spørgsmål til ovenstående, står foreningen gerne til rådighed. Med venlig hilsen John Bygholm formand for skatteudvalget Mette Bøgh Larsen chefkonsulent

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 10. april 2015 Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM 2006.75 LSR og SKM 2011.588 LSR, H064-15 SKAT har d. 13. marts 2015 fremsendt

Læs mere

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H SKAT Østbanegade 123 København Ø 17. august 2015 Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H 184-15. SKAT har d. 10. juli 2015 fremsendt

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v. og lempelse af sanktionen ved manglende registrering af underskud

Læs mere

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse

Læs mere

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 31. marts 2015 Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT har den 12. marts 2015 fremsendt ovennævnte udkast til

Læs mere

Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering. Kim Wind Andersen

Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering. Kim Wind Andersen Behandling af skattemæssige underskud i selskaber ved omstrukturering Kim Wind Andersen 2 Skattemæssige underskud Overblik - underskudsfremførsel Fremførsel og modregning af skattemæssige underskud Skattemæssige

Læs mere

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer)

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 20. april 2018 Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet har

Læs mere

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 22. november 2013 Ændring af selskabsskatteloven (Exitbeskatning ved selskabers overførsel af aktiver og passiver til et andet EU/EØS-land) H213-13

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

1. Bemærkninger til selve lovudkastet

1. Bemærkninger til selve lovudkastet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 14. august 2013 Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, lov om skattefri virksomhedsomdannelse og ejendomsværdiskatteloven (Skattefri

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 23. februar 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91

Læs mere

Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta

Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 3 Offentligt Notat J.nr. 2009-469-0017 Redegørelse for de hidtidige erfaringer med aflæggelse af skattemæssigt årsregnskab i fremmed valuta 1. Indledning Ved lov

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 121 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove (Nedsættelse af selskabsskatten

Læs mere

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. april 2013 Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Bilag 24 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

Udkast til styresignal om kantinemoms H030-14

Udkast til styresignal om kantinemoms H030-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 19. februar 2014 Udkast til styresignal om kantinemoms H030-14 Skatteministeriet har d. 3. februar 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning

Læs mere

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 4. september 2014 Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT har d. 13. august 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSR-danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Læs mere

Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater

Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater Dato 29. oktober 2014 J.nr. 6020324-248228 Bilag til indlæg 30. oktober 2014 for Foreningen af Danske Insolvensadvokater UDVALGTE SKATTEREGLER Selskabsskatteloven 12 A Selskabsskatteloven 31 Personskatteloven

Læs mere

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 24. september 2013 Ændring af ligningsloven, momsloven, lov om anvendelse af Det Europæiske Fællesskabs forordning om toldmyndighedernes indgriben

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 20. april 2018 J.nr. 2018-656. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag.

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag. Skatteministeriet Att.: SkatErhverv Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K e-mail: pskerh@skm.dk 14. november 2006 KKo Deres sagsnr.: 2006-411-006464 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Styresignal om moms på fast ejendom ved kortere tids udlejning efterfulgt af salg H339-14

Styresignal om moms på fast ejendom ved kortere tids udlejning efterfulgt af salg H339-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 18. december 2014 Styresignal om moms på fast ejendom ved kortere tids udlejning efterfulgt af salg H339-14 SKAT har d. 27. november 2014 fremsendt ovennævnte udkast

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. november 2015 Sag 22/2014 (1. afdeling) GN Store Nord A/S (advokat Hans Severin Hansen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere

Læs mere

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet).

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet). NOTAT OM UDSKILLELSE AF SYDHAVNEN ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM Norddjurs Kommune ("NK") ejer 100% af aktiekapitalen i Grenaa Havn A/S ("GH"). GH ejer havnearealerne ved Grenaa Havn, som kan opdeles

Læs mere

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Indskudskonto. Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 8. september 2014

Indskudskonto. Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 8. september 2014 Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 8. september 2014 L 200 - Forslag til lov om ændring af virksomhedsskatteloven (Indgreb mod utilsigtet udnyttelse af virksomhedsordningen ved indskud

Læs mere

SKAT Østbanegade København Ø. 5. august 2013

SKAT Østbanegade København Ø. 5. august 2013 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 5. august 2013 Udkast til styresignal om genoptagelse som følge af Østre Landsrets dom SKM2012.732.ØLR og Landsskatterettens kendelse af 19. februar 2013 (j.nr. 12-0238468)

Læs mere

Høring - Styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele

Høring - Styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele Skattestyrelsen Østbanegade 123 København Ø 19. september 2018 Høring - Styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele Skattestyrelsen har den 27. august 2018 fremsendt

Læs mere

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. august 2016 Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. april 2014 Sag 213/2012 (1. afdeling) Codan Forsikring A/S og Codan A/S (advokat Bente Møll Pedersen for begge) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen TfS 2008, 76 SR Emne: Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen Resume: Skatterådet bekræftede, at den påtænkte spaltning af A ApS - som er et pengetankselskab - opfylder betingelserne om skattefri

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt 6. oktober 2014 J.nr. 14-4139512 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 787 af 9. september 2014

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 27. februar 2014 L 81 - Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven,

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Stine Hindsgaul Hansen Fuldmægtig Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt pr. e-mail til sh@skm.dk med cc til jlv@skm.dk og pskerh@skm.dk.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2010-080-0075 Dato: 27. september 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 668 af 10. september 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S). (Alm.

Læs mere

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: JS@SKAT.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 10. december 2012 Vedrørende L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Læs mere

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2014 Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater) H014-15

Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater) H014-15 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 10. februar 2015 Ændring af momsloven (Indførelse af omvendt betalingspligt for indenlandsk handel med gas, elektricitet og tilhørende certifikater)

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 9 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 27. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 27. november 2015 Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H336-15. Skatteministeriet

Læs mere

Spørgsmål vedrørende L 121

Spørgsmål vedrørende L 121 Finansudvalget SAU alm. del - Bilag 74 Offentligt Spørgsmål vedrørende L 121 Efter aftale skal FSR s Skatteudvalg bede Skatteministeriet om at besvare følgende fortolkningsspørgsmål vedrørende L 121 som

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget 2004-05 (2. samling) L 121 Svar på Spørgsmål 117 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om af selskabsskatteloven og andre

Læs mere

KKHL 1 ApS Dybbølvej 27, 8600 Silkeborg. Årsrapport. 10. november december 2017

KKHL 1 ApS Dybbølvej 27, 8600 Silkeborg. Årsrapport. 10. november december 2017 KKHL 1 ApS Dybbølvej 27, 8600 Silkeborg CVR-nr. 38 20 39 75 Årsrapport 10. november 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18. juni 2018.

Læs mere

HOLDINGSELSKABET FRL AF 1/ APS GRANDGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

HOLDINGSELSKABET FRL AF 1/ APS GRANDGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Holdingselsk Grandgaard 7300 Jelling 36021950 HOLDINGSELSKABET FRL AF 1/10 2013 APS GRANDGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C

Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C J.nr. 2017-2573 11. september 2017 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 DK 1402 København K Telefon +45 33 92 33 92 Mail min@skm.dk Notat om selskabsskattelovens 11B og 11C www.skm.dk FSR danske

Læs mere

HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/ APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/ APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Holdingselsk Grangaard A 7300 Jelling 35875379 HOLDINGSELSKABET FRL AF 10/2 2015 APS GRANGAARD ALLÉ 2, 7300 JELLING ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 HOLDINGSE Slotsholmen 8660 Skande 32082203 HOLDINGSELSKABET SPE AF 15/1 2009 APS SLOTSHOLMEN 2, 8660 SKANDERBORG ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr. 2007-511-0002

Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr. 2007-511-0002 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K pskerh@skm.dk København, den 31. august 2007 Høring over forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove J.nr.

Læs mere

Ø90 Selskaber i praksis

Ø90 Selskaber i praksis Ø90 Selskaber i praksis v/ Solvejg Poulsen og Kristian Lang Heden & Fjorden Landbrugsrådgivning Syd Den 1. December 2011 Holding selskaber Typisk formål at eje anparter/aktier i et eller flere helt eller

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Svar på Spørgsmål 128 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger:

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger: Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K js@skat.dk Deres j.nr. 12-0181424 og 12-0173537 Høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetningspligter m.v. efter skattekontrolloven

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen Pr. e-mail: carsor@erst.dk 10. maj 2016 Udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Tak for muligheden

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2017-18 L 237 A endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 27. august 2018 J.nr. 2018-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 A - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

FOLKENBERG HOLDING APS OVER BØLGEN 2 C, 2., 2670 GREVE 1. JANUAR DECEMBER 2017

FOLKENBERG HOLDING APS OVER BØLGEN 2 C, 2., 2670 GREVE 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 FOLKENBERG HOLDING APS OVER BØLGEN 2 C, 2., 2670

Læs mere

Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning

Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Tony.Nielsen@skat.dk Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning Skatteministeren har den 13. april 2010

Læs mere

Revisoreksamen 2015 Modul C

Revisoreksamen 2015 Modul C Revisoreksamen 2015 Modul C Alle hjælpemidler kan medbringes til prøven bortset fra: disketter, brændbare cdrommer, egne usbstik, eksterne harddisks og andre elektroniske lagringsmedier mobiltelefoner

Læs mere

PROAD APS SMALLEGADE 54, 1. TH., 2000 FREDERIKSBERG 2014/15

PROAD APS SMALLEGADE 54, 1. TH., 2000 FREDERIKSBERG 2014/15 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 PROAD APS SMALLEGADE 54, 1. TH., 2000 FREDERIKSBERG

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 6. januar 2014 L 81 - Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, kildeskatteloven og aktieavancebeskatningsloven (Indgreb mod omgåelse

Læs mere

HJELMENSGADE 25 APS DAMPFÆRGEVEJ 3, 2., 2100 KØBENHAVN Ø 1. DECEMBER DECEMBER 2016

HJELMENSGADE 25 APS DAMPFÆRGEVEJ 3, 2., 2100 KØBENHAVN Ø 1. DECEMBER DECEMBER 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 HJELMENSGADE 25 APS DAMPFÆRGEVEJ 3, 2., 2100 KØBENHAVN

Læs mere

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2018 Høring - lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg

Læs mere

Vedrørende selskabsskattelovenes 11 B og 11 C

Vedrørende selskabsskattelovenes 11 B og 11 C Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 31. august 2015 Vedrørende selskabsskattelovenes 11 B og 11 C Rentefradragsbegrænsningsreglerne i selskabsskattelovens 11 B og 11 C har nu været

Læs mere

FLY HOLDING ApS. Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V. Årsrapport 1. januar december 2017

FLY HOLDING ApS. Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V. Årsrapport 1. januar december 2017 FLY HOLDING ApS Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Søren Fly Pedersen

Læs mere

SLOWPLAY APS C/O POWER MEDIA GROUP, NØRRE VOLDGADE 11 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2018

SLOWPLAY APS C/O POWER MEDIA GROUP, NØRRE VOLDGADE 11 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 SLOWPLAY APS C/O POWER MEDIA GROUP, NØRRE VOLDGADE

Læs mere

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv.

Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Lovforslag om begrænsning af adgang til modregning af underskud mv. Skatteministeren har fremsat lovforslag (L 173), der indeholder en udmøntning af en del af aftalen om finansloven for 2012 mellem regeringen

Læs mere

Møebjerggård ApS Skovkrogen 6, 3660 Stenløse

Møebjerggård ApS Skovkrogen 6, 3660 Stenløse Møebjerggård ApS Skovkrogen 6, 3660 Stenløse CVR-nr. 20 98 92 89 Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21. november 2017

Læs mere

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018

Læs mere

Indtægter fra selskabsskat er på det højeste niveau nogensinde

Indtægter fra selskabsskat er på det højeste niveau nogensinde Indtægter fra selskabsskat er på det højeste niveau nogensinde Sidste år rundede det beløb, som virksomhederne betaler i selskabsskat, knap 72 mia. kr. Det er det højeste beløb nogensinde og en stigning

Læs mere

EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS SKOVVEJ 83, 2920 CHARLOTTENLUND 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS SKOVVEJ 83, 2920 CHARLOTTENLUND 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS

Læs mere

SKAT har d. 8. juni 2015 fremsendt ovennævnte forslag til styresignal til FSR - Danske Revisorer med anmodning om bemærkninger.

SKAT har d. 8. juni 2015 fremsendt ovennævnte forslag til styresignal til FSR - Danske Revisorer med anmodning om bemærkninger. SKAT Østbanegade 123 København Ø 29. juni 2015 Genoptagelse - Forvaltning af investeringsforeninger - Ydelser til pensionskasser - EU-Domstolens dom i sag C- 464/12, ATP Pension Service - Udkast til styresignal,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 263 Offentligt J.nr. 2007-418-0431 Dato: 27. juni 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 259-265 af 31. maj 2007. (Alm.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt J.nr. 2007-418-0020 Dato: 17. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 350-359 af 27. august 2007.

Læs mere

CHELSEA HOTEL MUSIC APS C/O OLE SØNDBERG, ROSENVÆNGETS ALLÉ 36 ST. TH., 2100 KØBENHAVN Ø 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

CHELSEA HOTEL MUSIC APS C/O OLE SØNDBERG, ROSENVÆNGETS ALLÉ 36 ST. TH., 2100 KØBENHAVN Ø 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CHELSEA HOTEL MUSIC APS C/O OLE SØNDBERG, ROSENVÆNGETS

Læs mere

Bilag 3 - revisorinstruks

Bilag 3 - revisorinstruks Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Niels Outzen Jensen og Elsebeth Normann Jensen Pr. e-mail: post@energitilsynet.dk; cc: noj@energitilsynet.dk; enje@energitilsynet.dk

Læs mere

BYGGESELSKABET ØS9 APS STRANDVEJEN 118, 2900 HELLERUP 2014/15

BYGGESELSKABET ØS9 APS STRANDVEJEN 118, 2900 HELLERUP 2014/15 Tlf.: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Visionsvej 51 www.bdo.dk DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BYGGESELSKABET ØS9 APS STRANDVEJEN 118, 2900 HELLERUP ÅRSRAPPORT

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 121 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove. (Nedsættelse af selskabsskatten

Læs mere

CLINESTHETIQUE APS UNDER TVANGSOPLØSNING C/O SPECIALLÆGE HENRIK ECKHOLDT APS, TRANUMPARKEN 1, 2660 BRØNDBY STRAND 1. JANUAR - 31.

CLINESTHETIQUE APS UNDER TVANGSOPLØSNING C/O SPECIALLÆGE HENRIK ECKHOLDT APS, TRANUMPARKEN 1, 2660 BRØNDBY STRAND 1. JANUAR - 31. Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CLINESTHETIQUE APS UNDER TVANGSOPLØSNING C/O SPECIALLÆGE

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 24 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 110- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-656 Udkast Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) 1 I fusionsskatteloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN K 1. JANUAR JUNI 2016

BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN K 1. JANUAR JUNI 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 8 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.524. Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Connie Leth, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Advokat A har på vegne

Læs mere

VOLSTOK APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2016

VOLSTOK APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 VOLSTOK APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN

Læs mere

D O M. Afsagt den 29. januar 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Henrik Kirk Jensen (kst.)).

D O M. Afsagt den 29. januar 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Henrik Kirk Jensen (kst.)). D O M Afsagt den 29. januar 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Henrik Kirk Jensen (kst.)). 5. afd. nr. B-1930-10: GN Store Nord A/S (advokat Hans Severin

Læs mere

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Eggert Eggert ApS Klarinetvej 10 8700 Horsens CVR-nr.

Læs mere

K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND 1. JANUAR DECEMBER 2016

K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Skatteudvalget 2017-18 L 207 Bilag 3 Offentligt -- AKT 166970 -- BILAG 1 -- [ Advokat Samfundet - Høringssvar til Skatteministeriet ] -- A d v o k a t r å d e t Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Bilag 35 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove

Læs mere