Faglig formidling på Facebook og LinkedIn. En befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger og respons

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faglig formidling på Facebook og LinkedIn. En befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger og respons"

Transkript

1 Faglig formidling på Facebook og LinkedIn En befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger og respons

2 2 Udgivet af Bjerg Kommunikation, maj Kresten Bjerg er forfatter til denne rapport. Undersøgelsen er gennemført af Bjerg Kommunikation i samarbejde med Megafon. Projektansvarlig for undersøgelsens design og gennemførelse er Kresten Bjerg (Bjerg K) og Asger H. Nielsen (Megafon).

3 3 INDHOLD UNDERSØGELSENS FORMÅL OG METODE...4 Formål 4 To typer resultater 4 Metode 4 Pilottest 4 Befolkningsundersøgelse 5 BRUGERNE NU OG I FREMTIDEN... 6 Antal brugere 6 Brugernes formål 6 Danskerne følger faglig formidling på Facebook og LinkedIn 6 Andre brugere i fremtiden 8 Mindre Facebook - mere LinkedIn 8 Særligt de unge vil bruge Facebook mindre 8 Facebook truer personlige oplysninger - LinkedIn er ikke tiden værd 9 Særligt de unge er bekymrede for personlige oplysninger 10 DANSKERNES RESPONS PÅ FAGLIGE OPSLAG...11 Tre typer opslag: de sproglige nuancer 11 EU-Oplysningen på Facebook 12 Opslag A: kontekstualisering 12 Opslag B: kun fakta 14 Opslag C: clickbait 16 Signifikante forskelle for EU-Oplysningen 18 De fagligt interesseredes respons på de tre Facebook-versioneringer 19 Danmarks Statistik på LinkedIn 21 Opslag A: kontekstualisering 21 Opslag B: kun fakta 23 Opslag C: clickbait 25 Signifikante forskelle for Danmarks Statistik 27 De fagligt interesseredes respons på de tre LinkedIn-versioneringer 28 Signifikante forskelle på opslagstyper 29 Kontekstualisering giver mest respons 29 Ren fakta giver næstmest respons 29 Clickbait giver mindst respons 29 Få vil respondere - selvom de finder opslaget interessant 29 RESPONS PÅ RESPONS...30 Kommentar - ikke spørgsmål 30

4 4 UNDERSØGELSENS FORMÅL OG METODE Formål Formålet med denne undersøgelse er at give dig viden om, hvordan du bedst arbejder med faglig formidling på Facebook og LinkedIn. Vi har derfor undersøgt fire overordnede spørgsmål: Hvem og hvor mange bruger Facebook og LinkedIn til at følge med i faglig viden og organisationer, som interesserer dem? Hvem og hvor mange planlægger at bruge Facebook og LinkedIn i fremtiden? Hvilken type tekster og budskaber responderer danskerne på, når de ser opslag, der præsenterer viden og fakta? Hvor sandsynligt er det, at danskerne vil respondere på de opslag, som de foretrækker (med like, deling, kommentar eller at følge virksomheden)? Undersøgelsen interesserer sig ikke for virksomheder og opslag, som formidler holdninger, følelsesladede udsagn eller som har et kommercielt ærinde på Facebook og LinkedIn. To typer resultater Rapporten indeholder to typer resultater: Befolkningens holdninger: Vi har spurgt danskerne om deres generelle holdninger til faglig formidling på Facebook og LinkedIn, og hvordan de bruger de to sociale medier i dag - og planlægger at bruge dem i fremtiden. Disse resultater vil give dig et solidt fundament for faglig formidling på de to sociale medier. Befolkningens respons: Vi har testet danskernes respons på tre versioneringer af et Facebook-opslag fra EU-Oplysningen og et LinkedIn-opslag fra Danmarks Statistik. Disse resultater giver viden om, hvilke sproglige nuancer og vinkler, som du opnår mest respons med (likes, kommentarer, følgere og klik). Teksten var undersøgelsens fokus. Derfor var det metodisk centralt, at teksterne var sammenlignelige og samtidig forskellige nok til at repræsentere forskellige typer af opslag. Vi har derfor tilstræbt, at teksterne er lige lange, bruger samme slags ord, og at deres tilhørende links og illustrationer er identiske. Metode Vi gennemførte undersøgelsen i to trin: en pilottest og en befolkningsundersøgelse. EU-Oplysningen og Danmarks Statistik deltog i begge trin ved at være afsender på opslagene, udgive dem på deres Facebook- og LinkedIn-sider og medvirke til at kvalificere opslagene, så de passede til deres afsenderprofil. Pilottest Før befolkningsundersøgelsen gennemførte vi en pilottest for at sikre, at versioneringerne var så ens sprogligt, at respondenterne begrundede deres præferencer på baggrund af opslagets vinkel (fremfor f.eks. sprogtone, overskriftstype, opslagets længde eller afsnitsinddeling). Pilottesten foregik ved at udgive testopslagene på Facebook og LinkedIn. Danmarks Statistik og EU-Oplysningen deltog i pilottesten ved at udgive tre opslag hver:

5 5 Danmarks Statistik udgav tre versioneringer af et opslag på deres LinkedIn-side mellem den marts EU-Oplysningen udgav tre versioneringer af et opslag på deres Facebook-side mellem den marts Pilottesten havde to formål: Test: Vi ønskede at teste opslagene i de medier, som vi undersøgte. Derfor blev de opslag, som skulle undersøges udgivet på Facebook og LinkedIn, og vi fulgte responsen. Resultatet blev brugt til at sammenligne med befolkningsundersøgelsen for at se, om de to undersøgelsesresultater bekræftede hinanden. Det gjorde de. Kvalificering: Vi ønskede at kvalificere befolkningsundersøgelsen. Derfor gennemførte vi en kvalitativ undersøgelse ved at spørge 20 personer om deres respons til testopslagene på EU-Oplysningens Facebook-side og Danmarks Statistiks LinkedIn-side. På baggrund af kvalificeringen ændrede vi de seks opslag, så de blev mere ens sprogligt, da respondenterne i pilottesten reagerede på opslagenes længde og sprogtone - og dermed ikke på de tre vinkler, som vi gerne ville teste effekten af. Befolkningsundersøgelse Undersøgelsen er gennemført med medlemmer af MEGAFON-panelet som en ren internetundersøgelse. Denne metode sikrer en meget stor spredning inden for målgruppen. Befolkningsundersøgelsen er gennemført særskilt for Bjerg Kommunikation, så ingen uvedkommende spørgsmål kan påvirke besvarelsen. Internetundersøgelsen blev gennemført planmæssigt og fuldt tilfredsstillende i perioden 5. april til 11. april Målgruppen for undersøgelsen var personer på 18 år og derover. Respondenterne i undersøgelsen er kontaktet via ved undersøgelsens start. De har haft mulighed for at besvare spørgsmålene fra 5. april kl til 11. april kl brugbare interviews er gennemført. Til undersøgelsen blev anvendt en bruttostikprøve på s. For en undersøgelse af denne art er 1000 interviews med Facebook-brugere og LinkedIn-brugere et passende antal interview til at give tilstrækkelig statistisk sikkerhed for de opnåede resultater. Undersøgelsen er repræsentativ på alder, køn, uddannelse og region.

6 6 BRUGERNE NU OG I FREMTIDEN Et meget stort antal danskere bruger Facebook og LinkedIn - men mange planlægger at bruge de to medier mindre fremtiden. Der er forskellige grunde til at forlade Facebook og LinkedIn. Facebook-brugerne begrunder det med, at de er bekymrede for deres personlige oplysninger. Det gælder særligt de unge mellem år. 30% af de unge vil slette eller bruge Facebook mindre, fordi de er bekymrede for deres personlige oplysninger (befolkningsgennemsnittet er på 22%). Den største trussel mod LinkedIn synes at være, at en stor gruppe ikke oplever, at få nok ud af at bruge mediet. Det gælder flere kvinder (13%) end mænd (7%). Danskerne nævner sjældent, at de er nervøse for deres personlige oplysninger, når det drejer sig om LinkedIn. Debatten om Facebooks brug af personlige oplysninger har altså ikke smittet negativt af på LinkedIn. Der er - trods alt - stadig mange danskere, som benytter de to medier til at følge faglige debatter og interesseområder. Derfor er begge medier også stadig interessante anvende som kanaler til faglig formidling. Undersøgelsen tegner dog et billede af, at det i fremtiden er smallere målgrupper, som vil være tilstede på et af de to medier. Antal brugere Undersøgelsen viser: 78 % af danskerne over 18 år er på Facebook 54 % af danskerne over 18 år er på LinkedIn 50 % af danskerne over 18 år er både på Facebook og LinkedIn 18 % af danskerne over 18 år er hverken på Facebook og LinkedIn De to sociale medier samler dermed mange danskere. Alene antallet af brugere gør det selvfølgelig interessant for virksomheder og personer at undersøge, om de med fordel kan anvende Facebook og LinkedIn som platforme for faglig formidling. Brugernes formål Danskerne benytter Facebook og LinkedIn til forskellige formål. Det vil nok ikke overraske mange, der kender de to medier, at Facebook først og fremmest bruges til at holde kontakt med venner og familie, og LinkedIn til at holde kontakt med forretningsforbindelser. Det betyder dog ikke, at Facebook kan afskrives som medie til faglig formidling. Danskerne følger faglig formidling på Facebook og LinkedIn 28% af Facebook-brugerne anvender (også) mediet til at følge med i specifikke fagområder og debatter og til at følge interessante personer og virksomheder. Det svarer i runde tal til 1 million danskere, der er på Facebook for (også) at følge med i faglige spørgsmål. De mange brugere er værd at medtænke, når man planlægger sin faglige formidling til de sociale medier. LinkedIn har ikke lige så mange brugere som Facebook, men til gengæld bruges LinkedIn meget mere til at følge fagområder, interessante personer og virksomheder. Hele 58% af LinkedIn-brugerne nævner faglige forhold som deres primære formål med LinkedIn.

7 7 Du kan se danskernes besvarelser i tabel 1 og 2 herunder. Respondenterne kunne vælge op til to svar på spørgsmålet. TABEL 1 Hvad er dine vigtigste grunde til at være på Facebook? Til at holde kontakt og lave aftaler med venner Til adspredelse og underholdning Til at følge med i generelle nyheder og debatter Til at følge med i specifikke fagområder og debatter, som interesserer mig Til at følge interessante personer, virksomheder og organisationer Til at holde kontakt og lave aftaler med forretningsforbindelser (kunder og leverandører m.v.) Andet Svar i alt Total % 70% 39% 20% 18% 10% 3% 6% 1% 167% 100% TABEL 2 Hvad er dine vigtigste grunde til at være på LinkedIn? Til at holde kontakt og lave aftaler med forretningsforbindelser (kunder og leverandører m.v.) Til at følge interessante personer, virksomheder og organisationer Til at følge med i specifikke fagområder og debatter, som interesserer mig Til at holde kontakt og lave aftaler med venner Til at følge med i generelle nyheder og debatter Til adspredelse og underholdning Andet Svar i alt Total % 40% 36% 22% 6% 5% 2% 22% 10% 143% 100%

8 8 Andre brugere i fremtiden De mange danskere på Facebook og LinkedIn planlægger efter eget udsagn ikke at blive i medierne i al fremtid. Således svarer 12% af Facebook-brugerne og 10% af LinkedInbrugerne, at de planlægger at slette deres konto inden for de kommende tre måneder. Herudover planlægger 22% at bruge deres Facebook-profil mindre end i dag. Særligt de unge mellem år forventer at bruge deres Facebook mindre: hele 30%. Det er selvfølgelig ikke det samme at planlægge at slette eller bruge et medie mindre og så gøre det. Det er dog interessant, at især Facebook-brugerne begrunder deres planlagte forbrug med, at de er bekymrede for deres personlige oplysninger - og igen skiller de unge sig ud, da hele 85% mellem år siger, at de overvejer at slette deres Facebook-profil, fordi de er bekymrede for deres personlige oplysninger. I befolkningen er det tal 63%. Mindre Facebook - mere LinkedIn Denne undersøgelse bekræfter den tendens, som mange har talt om: at de unge forlader Facebook. Det er dog overraskende, hvor mange unge der begrunder det med, at de er nervøse for deres personlige oplysninger. Til gengæld kan LinkedIn glæde sig over, at flere også unge tilsyneladende planlægger at bruge deres medie mere. Hvis vi sammenligner, hvor mange brugere der overvejer at stoppe med at benytte Facebook (12%) og LinkedIn (10%) inden for de næste 3 måneder, er andelene stort set ens. Ser man derimod på, hvor meget de vil bruge de to medier, så tegner der sig et andet billede. Hele 22% forventer at bruge Facebook mindre, mens det kun gælder for 3% af LinkedInbrugerne. En lige så signifikant forskel ses i andelen, der overvejer at bruge deres Facebook og LinkedIn mere i løbet af de næste 3 måneder. Således svarer 0%, at de overvejer at bruge Facebook mere, mens 18% overvejer at bruge deres LinkedIn mere. Særligt de unge vil bruge Facebook mindre Særligt de unge mellem årige forventer at bruge deres Facebook mindre (30% mod befolkningsgennemsnittet på 22%). De årige er den mest trofaste gruppe i forhold til Facebook. Således angiver 68% af disse, at de vil bruge Facebook omtrent lige så meget som i dag. Flere kvinder (13%) og færre mænd (7%) angiver, at de overvejer at slette deres LinkedIn inden for de næste 3 måneder. Mens de årige angiver, at de vil nedjustere deres brug af Facebook, så flere unge end gennemsnittet vil bruge LinkedIn mere, end de gør i dag (29%). I tabel 3 og 4 kan du se, hvad danskernes planer er med Facebook og LinkedIn de kommende tre måneder.

9 9 TABEL 3 Hvad er dine planer med Facebook inden for de næste 3 måneder? Jeg overvejer at lukke eller slette min Facebook-profil Jeg overvejer at bruge min Facebook-profil MINDRE end i dag Jeg overvejer at bruge min Facebook-profil i SAMME omfang som i dag Jeg overvejer at bruge min Facebook-profil MERE end i dag /har ikke taget stilling. Total % 12% 22% 60% 0% 6% 100% TABEL 4 Hvad er dine planer med LinkedIn inden for de næste 3 måneder? Jeg overvejer at lukke eller slette min LinkedIn-profil Jeg overvejer at bruge min LinkedIn-profil MINDRE end i dag Jeg overvejer at bruge min LinkedIn-profil i SAMME omfang som i dag Jeg overvejer at bruge min LinkedIn-profil MERE end i dag /har ikke taget stilling. Total % 10% 3% 56% 18% 13% 100% Facebook truer personlige oplysninger - LinkedIn er ikke tiden værd Der er omtrent lige mange Facebook- og LinkedIn-brugere, som planlægger at slette eller lukke deres profil. De har dog meget forskellige grunde til det. 63% af Facebookbrugerne, der planlægger at slette deres profil, begrunder det med bekymringen for personlige oplysninger. Til sammenligning er det kun 6% af de LinkedIn-brugerne, som planlægger at slette deres profil, som siger, at de er bekymrede for deres personlige oplysninger (det svarer til 0,6% af de samlede LinkedIn-brugere). Den største trussel mod LinkedIn synes at være, at en stor gruppe respondenter ikke oplever at få nok ud af at bruge mediet. Således angiver 48%, at de vil slette LinkedIn, fordi de ikke får nok ud af det. Det tal er 28% for Facebook-brugerne. Der er flere mænd (35%) end kvinder (19%), der overvejer at slette deres Facebook, fordi de ikke oplever at få tilstrækkeligt ud af mediet. Det samme gør sig gældende for LinkedIn, hvor 62% af de mænd, der vil slette, angiver, at det skyldes, at de ikke får nok ud af LinkedIn, mens dette kun gør sig gældende for 39% af kvinderne.

10 10 Særligt de unge er bekymrede for personlige oplysninger Undersøgelsen blev gennemført, samtidig med at Facebook oplevede en af sine største kriser. I foråret 2018 kom det frem, at den amerikanske researchvirksomhed Cambridge Analytica havde indsamlet personlige data fra op mod 85 millioner Facebookbrugere. Sagen har påvirket mange danske Facebook-brugere. Således svarer hele 34% af de 12%, der overvejer slette Facebook, at de er påvirkede af Facebook/Cambridge Analytica-krisen og #deletefacebook-bevægelsen, som er opstået i kølvandet på krisen. Det er særligt de årige på Facebook, som er bekymrede for deres personlige oplysninger. Hele 85% i denne aldersgruppe (mod 63% i befolkningen). I tabel 5 og 6 kan du se, hvilke begrundelser danskerne giver for at lukke eller slette deres Facebook- og LinkedIn-konto. Respondenterne kunne vælge op to til svar. TABEL 5 Hvorfor har du overvejet at lukke/slette din Facebook-profil? Jeg er generelt bekymret for beskyttelsen af mine personlige oplysninger Jeg er påvirket af den globale bevægelse #deletefacebook, som er opstået på baggrund af, at firmaet Cambridge Analytica angiveligt har indsamlet information fra over 50 millioner Facebook-profiler. Jeg får ikke nok ud af Facebook Jeg bruger for meget tid på Facebook Andet (notér kort): Ved Ikke Svar i alt Total % 63% 34% 28% 15% 17% 1% 157% 100% TABEL 6 Hvorfor har du overvejet at lukke/slette din LinkedIn-profil? Jeg får ikke nok ud af LinkedIn Jeg er generelt bekymret for beskyttelsen af mine personlige oplysninger Jeg bruger for meget tid på LinkedIn Andet (notér kort): Ved Ikke Svar i alt Total % 48% 6% 3% 44% 2% 105% 100%

11 11 DANSKERNES RESPONS PÅ FAGLIGE OPSLAG Vi testede to opslag i hver tre versioneringer. Det ene opslag og dets versioneringer testede vi med Danmarks Statistik på LinkedIn, det andet med EU-Oplysningen på Facebook. Før befolkningsundersøgelsen gennemførte vi en pilottest for at sikre, at versioneringerne var så ens sprogligt, at respondenterne begrundede deres præferencer med typen af opslag (fremfor f.eks. sprogtone, overskriftstype, opslagets længde eller afsnitsinddeling). Det betyder, at det er små sproglige nuancer, som bliver testet. Tre typer opslag: de sproglige nuancer De tre typer opslag, som vi testede var: 1. Opslag A: kontekstualisering: Dette opslag tager udgangspunkt i en aktuel eller kendt sag for brugerne. Vores teoretiske udgangspunkt for at formulere denne type opslag er, at læsere har nemmere ved at forholde sig til nye informationer, hvis de tager udgangspunkt i kendte informationer, f.eks. en aktuel nyhed, en kendt situation. Tesen stammer fra kognitiv sprogteori (Læs mere om denne tese og kognitiv sprogteori i: Kresten Bjerg Den digitale læsers hjerne, Hans Ritzels Forlag, 2017). 2. Opslag B: kun fakta: Dette opslag præsenter kun fakta, altså uden at kontekstualisere fakta med en kendt situation. Fakta-opslagene har den fordel for læseren, at de ikke skal læse så meget, men hurtigt kan afkode opslagets relevans i forhold til hans/hendesinteresser. 3. Opslag C: clickbait: Dette opslag giver ikke læseren fakta, men antyder, at der er en interessant historie, som brugeren kan få ved at klikke på linket. Det debatteres meget inden for kommunikation, om clickbait virker eller ej. Derfor synes vi, at det var interessant at se, hvilken effekt clickbait har i faglig formidling. De to clickbait-versioneringer er temmelig nedtonede i forhold til, hvad man ser på nettet, når læserne skal lokkes til et klik. Vi mente dog, at også clickbait-opslagene skulle passe til emnerne og de to afsendere, EU-Oplysningen og Danmarks Statistik. Derfor placerer de to clickbait-opslag sig i den mindre aggressive ende inden for genren. Befolkningsundersøgelsen blev gennemført med tre grupper. Respondenterne skulle kun forholde sig til en af de tre versioneringer (fremfor at sammenligne dem). Før respondenterne så et opslag, skulle de svare på, hvor interesserede de var i opslagets emne. Derfor kan vi vise, hvordan danskerne responderer på opslagene som samlet befolkning - og alt efter hvor interesserede de er i et emne.

12 12 EU-OPLYSNINGEN PÅ FACEBOOK Opslag A: kontekstualisering Undersøgelsen viser, at befolkningen vil give mest respons på det opslag, som sætter viden i kontekst. Opslag A: kontekstualisering fra EU-Oplysningen præsenterer viden om Danmarks EUforbehold i den kontekst, at statsministeren nu ønsker en debat om forbeholdene. Folketingets EU-Oplysning 27. marts kl. 10:31 Nu skal Danmarks forbehold i EU-samarbejdet til debat. Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. Derfor klæder vi dig på til at forstå og deltage i den kommende debat. Læs om Danmarks fire forbehold inden for retspolitik, forsvar, unionsstatsskabet og euroen her: DE FIRE DANSKE FORBEHOLD Forsvarsforbeholdet Retsforbeholdet Euroforbeholdet Unionsborgerskabet Folketingets EU-Oplysning Synes godt om Kommenter Del FIGUR 1: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 21% 2% Kontekstualisering: INTERESSE Meget interessant/interessant 23% 54% Meget uinteressant FIGUR 2: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 1% 14% Kontekstualisering: KOMMENTERE, LIKE, DELE 12% 73%

13 13 FIGUR 3: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 1% Kontekstualisering: KLIKKE TIL ARTIKEL 34% 49% 16% FIGUR 4: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge EU-Oplysningen på baggrund af opslaget? 4% Kontekstualisering: FØLGE EU-OPLYSNINGEN 48% 26% 22%

14 14 EU-OPLYSNINGEN PÅ FACEBOOK Opslag B: kun fakta Det opslag, som kun giver fakta, genererer næsten lige så meget respons som det opslag, der sætter fakta i kontekst. Der er dog nogle interessante forskelle, f.eks. er der ikke nogen signifikant forskel på, hvor sandsynligt det er, at respondenterne vil dele, like eller kommentere de to opslag, men der er signifikant forskel på, om de vil respondere på andre måder. Således svarer 48% af dem, der forholdt sig til opslag A: kontekstualisering, at det er sandsynligt/ meget sandsynligt, at de vil klikke videre til den artikel, opslaget linker til. Det gælder kun for 42% af dem, som har forholdt sig til B: kun fakta. Folketingets EU-Oplysning 26. marts kl. 12:41 Danmark deltager i EU-samarbejdet med fire forbehold. Forstå forbeholdene og deres baggrund her: DE FIRE DANSKE FORBEHOLD Forsvarsforbeholdet Euroforbeholdet Retsforbeholdet Unionsborgerskabet Synes godt om Kommenter Del Folketingets EU-Oplysning FIGUR 5: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 18% 2% Kun fakta: INTERESSE 28% 52% Meget interessant/interessant Meget uinteressant FIGUR 6: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 2% 12% Kun fakta: KOMMENTERE, LIKE, DELE 74% 12%

15 15 FIGUR 7: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 1% Kun fakta: KLIKKE TIL ARTIKEL 37% 42% 20% FIGUR 8: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge EU-Oplysningen på baggrund af opslaget? 3% Kun fakta: FØLGE EU-OPLYSNINGEN 49% 22% 26%

16 16 EU-OPLYSNINGEN PÅ FACEBOOK Opslag C: clickbait Clickbait-opslaget giver mindst respons på alle responsmuligheder. Særligt de unge responderer ikke på clickbait fra EU- Oplysningen. Opslag C fortæller læserne, at de kan finde oplysninger om Danmarks EU-forbehold ved at klikke på linket, men giver ikke selve oplysningerne. Det er altså tale om en mild form for clickbait, men det slår alligevel ud i befolkningsundersøgelsen, og det er det opslag, som færrest vil respondere på sammenlignet med de andre to typer opslag. Folketingets EU-Oplysning 28. marts kl. 11:15 Danmark stemte om et af sine EU-forbehold i år Men ver det forsvarsforbeholdet eller euroen, vi stemte om? Få svar på det og alt andet om Danmarks EU-forbehold her: DE FIRE DANSKE FORBEHOLD Forsvarsforbeholdet Euroforbeholdet Retsforbeholdet Unionsborgerskabet Folketingets EU-Oplysning Synes godt om Kommenter Del FIGUR 9: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 2% Clickbait: INTERESSE 27% 29% 42% 52% Meget interessant/interessant Meget uinteressant FIGUR 10: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 0% 12% Clickbait: KOMMENTERE, LIKE, DELE 10% 78%

17 17 FIGUR 11: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 47% 1% 20% 32% Clickbait: KLIKKE TIL ARTIKEL FIGUR 12: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge EU-Oplysningen på baggrund af opslaget? 2% 20% Clickbait: FØLGE EU-OPLYSNINGEN 58% 20%

18 18 Signifikante forskelle for EU-Oplysningen Interesse: uddannelse 65% af de højtuddannede med universitetseksamen svarer, at A: kontekstualisering er interessant/meget interessant (mod 54% af befolkningen). Hvad angår opslag B: kun fakta angiver signifikant flere respondenter med mellemlang videregående uddannelse (60%), at de finder opslaget interessant/meget interessant. Interesse: alder Særligt mange af de yngre respondenter finder opslag C: clickbait uinteressant. Således svarer 37% af de årige og 41% af de 30-39årige, at de finder opslaget uinteressant/meget uinteressant (mod 27% i befolkningen). Respons: dele, like eller kommentere Der er ikke nogen signifikant forskel på, hvor sandsynligt det er, at respondenterne vil dele, like eller kommentere de forskellige opslag. Således svarer 14%, der har fået vist opslag A: kontekstualisering, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil dele, like eller kommentere opslaget, mens det er 13% for opslag B: kun fakta og 12% for opslag C: clickbait. Signifikant flere mænd end kvinder finder det sandsynligt, at de vil like, kommentere eller dele opslag A: kontekstualisering (19% mod 10%) eller opslag B: kun fakta (18% mod 9%). Der ses en tendens til, at jo yngre respondenterne er, desto mere usandsynligt er det, at de ville dele, like eller kommentere et opslag. Således svarer 81% af de årige, der har fået vist opslag A: kontekstualisering, at det er usandsynligt/meget usandsynligt, at de ville dele, like eller kommentere opslaget, mens det samme gør sig gældende i endnu højere grad for opslag C: clickbait. Her svarer 87% af de årige og 88% af de årige, at det er usandsynligt/meget usandsynligt, at de ville dele, like eller kommentere oplaget. Herefter falder andelen i løbet af alderstrinene til 61% blandt de 70+-årige. Respons: klikke på opslag Signifikant flere vil klikke på A: kontekstualisering: 48%. B: kun fakta vil 42% klikke på, og C: clickbait kun 32%. Respons: følge EU-Oplysningen 25% af danskerne svarer, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil følge EU-Oplysningen på baggrund af opslagene. 48% svarer, at det er usandsynligt/meget usandsynligt. 59% svarer, at det er usandsynligt/meget usandsynligt, at de ville følge EU-Oplysningen på baggrund af C: clickbait, mens andelene for opslag A: kontekstualisering (48%) og opslag B: kun fakta (49%) er på niveau med hinanden.

19 19 De fagligt interesseredes respons på de tre Facebook-versioneringer Vi har spurgt danskerne, hvor interesserede de er i dansk EU-politik og set, hvilken betydning graden af interessen har for responsen på opslagene. Tallene i dette afsnit er summen af alle tre respondentgrupper (som hver forholdt sig til et opslag). TABEL 6 Hvor interesseret er du i dansk EU-politik? Meget interesseret Interesseret Hverken interesseret eller uinteresseret Uinteresseret Meget uinteresseret Andet/ved ikke Total % 17% 51% 22% 6% 4% 0% 100% 58% af dem, der er meget interesserede/interesserede i dansk EU-politik, svarer, at opslaget er interessant/meget interessant, mens 40% blandt dem, der er hverken/ eller interesseret i EU-politik finder dette. 12% af dem, der er uinteresserede/meget uinteresserede, finder opslaget interessant/meget interessant. Interesse Tendensen blandt de meget interesserede/interesserede i EU-politik er den samme som i befolkningen. Der er dog generelt en større interesse for opslagene blandt de interesserede end i befolkningen generelt. Her er top tre for de meget interesserede/ interesserede, som finder opslagene meget interessant/interessante: Kun fakta: 64% (befolkning 52%). Kontekstualisering: 63% (befolkning 54%). Clickbait: 49% (befolkning 42%). Respons: følge EU-Oplysningen Inden for gruppen af interesserede/meget interesserede finder flere det usandsynligt/ meget usandsynligt, at de vil følge EU-oplysningen, hvis de har læst opslag C: clickbait (52%), sammenlignet med befolkningsgennemsnittet på 43%. Inden for gruppen af hverken/eller interesserede finder flere det sandsynligt, at de vil følge EU-Oplysningen, hvis det er blevet præsenteret for opslag A: kontekstualisering (18%) og mindre sandsynligt, hvis de er blevet præsenteret for opslag B: kun fakta (5%), sammenlignet med befolkningsgennemsnittet på 11%. For gruppen af hverken/eller interesserede øger kontekstualisering sandsynligheden for, at respondenterne vil klikke sig videre til artiklen og vil følge EU-Oplysningen. Noget tyder altså på, at kontekstualisering stimulerer denne gruppe.

20 20 Respons: dele, like, kommentere Der er en positiv sammenhæng mellem interesse for dansk EU-politik og sandsynligheden for, at man vil like, dele eller kommentere opslaget. Det kommer til udtryk ved, at 17% af de interesserede/meget interesserede finder det sandsynligt/ meget sandsynligt, at de vil reagere på opslaget. Dette gælder for 7% af de hverken/ eller interesserede og kun 1% af de uinteresserede. Respons: klikke på opslag Blandt de interesserede/meget interesserede i EU-politik fordeler præferencerne sig på samme måde som i befolkningen. 48% af de interesserede/meget interesserede finder det sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil klikke sig videre til artiklen bag opslaget. Blandt dem, der hverken er interesserede eller uinteresserede i dansk EU-politik, finder 34% det sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil klikke sig videre til opslaget.

21 Kilde: Priser og forbrug 21 DANMARKS STATISTIK PÅ LINKEDIN Generelt belønner danskerne A: kontekstualisering med mest respons. Som det var tilfældet med EU-Oplysningens opslag kommer B: kun fakta ind på andenpladsen. Danmarks Statistik har dog i visse sammenhænge bedre respons på C: clickbait end kun B: kun fakta, f.eks. svarer 19%, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil følge Danmarks Statistik på baggrund af B: kun fakta. For C: clickbait er tallet 25%. Det skyldes, at flere unge reagerer positivt på Danmarks Statistiks clickbait, uden det dog slår responsen på A: kontekstualisering. Danmarks Statistik 1d Nu er det påske, og vi spiser mange æg. Traditionelt har burhønen været storleverandør, men på bare et år er produktionen af buræg faldet 30% til fordel for skrabeæg og økologiske æg. Læs mere: Produktionen af æg Mio. kg Æg fra fritgående høns Økologiske æg Skrabeæg Buræg kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt Likes Like Comment Share Opslag A: kontekstualisering Både EU-Oplysningen og Danmarks Statistik får mest respons på det opslag, som kontekstualiserer fakta. Opslag A: kontekstualisering fra Danmarks Statistik tager udgangspunkt i påsken for at præsentere læserne for viden om produktion og forbrug af æg (opslaget blev testet ved påsketid). Opslaget tager altså udgangspunkt i en begivenhed, som mange deler, og sætter specifik fakta ind i den kontekst. FIGUR 13: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 19% 1% Kontekstualisering: INTERESSE Meget interessant/interessant 15% 65% Meget uinteressant/uinteressant

22 22 FIGUR 14: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 1% 18% Kontekstualisering: KOMMENTERE, LIKE, DELE 68% 13% FIGUR 15: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 1% Kontekstualisering: KLIKKE VIDERE 47% 36% 16% FIGUR 16: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge Danmarks Statistik på baggrund af opslaget? 52% 3% 26% 19% Kontekstualisering: FØLGE DANMARKS STATISTIK

23 Kilde: Priser og forbrug 23 DANMARKS STATISTIK PÅ LINKEDIN På bare et år er produktionen af buræg faldet 30 pct. Nu udgør de en mindre andel end både skrabeæg og økologiske æg. Læs mere: Likes Mio. kg Like Danmarks Statistik 2d 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. Comment 2.kvt. 3.kvt. Produktionen af æg 4.kvt. 1.kvt. Share 2.kvt. Æg fra fritgående høns kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. Økologiske æg Skrabeæg Buræg 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. Opslag B: kun fakta I opslag B: kun fakta fortæller Danmarks Statistik fakta om danskernes forbrug af æg ved påsketid. Generelt ligger responsen tæt på opslag A: kontekstualisering, men der er også forskelle. Det opslag, som er klart mest populært, A: kontekstualisering, er også det, som flest finder det sandsynligt, at de vil dele, like eller kommentere. Danmarks Statistik har lidt større respons end EU- Oplysningen på C: clickbait, særligt blandt de unge. Det er dog ikke nok til at overgå A: kontekstualisering, som generelt er det mest responsgivende opslag. FIGUR 17: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 19% 2% Kun fakta: INTERESSE Meget interessant/interessant 18% 61% Meget uinteressant/uinteressant FIGUR 18: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 2% 10% 10% Kun fakta: KOMMENTERE, LIKE, DELE 78%

24 24 FIGUR 19: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 2% Kun fakta: KLIKKE VIDERE 55% 28% 15% FIGUR 20: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge Danmarks Statistik på baggrund af opslaget? 3% Kun fakta: FØLGE DANMARKS STATISTIK 51% 22% 24%

25 Kilde: Priser og forbrug 25 DANMARKS STATISTIK PÅ LINKEDIN Danmarks Statistik 3h Det store påskebord venter forude, og vi samles traditionen tro for at nyde mad, drikke og hinandens selskab. Men noget er ikke helt, som det plejer. Læs hvad her: Produktionen af æg Mio. kg Æg fra fritgående høns Økologiske æg Skrabeæg Buræg kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt. 1.kvt. 2.kvt. 3.kvt. 4.kvt Likes Like Comment Share Opslag C: clickbait Danmarks Statistiks opslag for clickbait er en mild version af genren. Opslaget forsøger at lokke læseren til at klikke på opslaget ved at fortælle, at alt ikke er, som det plejer at være. Danskerne vil give Danmarks Statistik mindst respons på C: clickbait sammenlignet med kontekstualisering og ren fakta - præcis som det var tilfældet med EU-Oplysningens opslag. FIGUR 21: Hvad synes du om opslaget? Er det interessant eller uinteressant? 2% Clickbait: INTERESSE 29% 23% 46% Meget interessant/interessant Meget uinteressant/uinteressant FIGUR 22: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil like, dele eller kommentere dette opslag? 2% 12% Clickbait: KOMMENTERE, LIKE, DELE 70% 16% Meget sansynligt/sandsynligt

26 26 FIGUR 23: Er det sandsynligt eller usandsynligt, at du vil klikke videre til den artikel, som opslaget linker til? 1% Clickbait: KLIKKE VIDERE 47% 33% 19% FIGUR 24: Hvor sandsynligt er det, at du vil følge Danmarks Statistik på baggrund af opslaget? 3% Clickbait: FØLGE DANMARKS STATISTIK 46% 24% 27%

27 27 Signifikante forskelle for Danmarks Statistik Køn Der er en tydelig forskel i kønnenes præferencer. 71% af kvinderne finder A: kontekstualisering interessant/meget interessant (mod 61% af befolkningen). 63% af kvinderne finder i B: kun fakta interessant/meget interessant (mod 57% af befolkningen) Alder Det er en klar tendens, at de unge mellem årige finder alle versioneringer mere interessante/meget interessante end befolkningsgennemsnittet. 73% i opslag af de unge finder A: kontekstualisering interessant/meget interessant (mod 61% af befolkningen). 70% af de unge finder B: kun fakta interessant/meget interessant (mod 57% af befolkningen). 63% af de unge finder C: clickbait interessant/meget interessant (mod 44% af befolkningen). Uddannelse Der er ikke store udsving i forhold til befolkningsgennemsnittet. De højtuddannede skiller sig dog ud. De foretrækker som befolkningen A: kontekstualisering, men i lidt højere grad end gennemsnittet. 69% af de universitetsuddannede svarer, at de finder A: kontekstualisering interessant/meget interessant. 63% af dem finder B: kun fakta interessant/meget interessant. Respons: dele, like eller kommentere Det opslag, som var klart mest populært, A: kontekstualisering, er også det, som flest i befolkningen finder det sandsynligt, at de vil dele, like eller kommentere. 16% svarer, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil dele, like eller kommentere A: kontekstualisering. For opslag B: kun fakta (12%) og opslag A: kontekstualisering (22%) gør det sig gældende, at der er signifikant flere kvinder, der angiver, at de vil like, dele eller kommentere opslaget. Respons: klikke på opslag Der er ikke nogen signifikante forskelle i sandsynligheden for, at respondenterne vil klikke videre til opslaget. I opslag B: kun fakta svarer 28%, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, mens 34% svarer dette i opslag A: kontekstualisering og 32% svarer det i opslag C: clickbait. Signifikant flere af de unge mellem årige, der har fået vist opslag C: clickbait, angiver, at det er sandsynligt/meget sandsynligt (48%), at de ville klikke videre til artiklen. Respons: følge Danmarks Statistik Der er ikke store signifikante forskelle blandt respondenternes ønske om at følge Danmarks Statistik, når vi ser på befolkningen. Dog er der signifikant færre, der svarer, at det er sandsynligt/meget sandsynligt (19%), at de vil følge Danmarks Statistik på baggrund af B: kun fakta. De to resterende opslag ligger nogenlunde på niveau med hinanden med 26% for A: kontekstualisering og 25% for C: clickbait. Der er signifikant flere af de årige, der reagerer på opslag C: clickbait. Således

28 28 angiver 39% af de årige, der har set opslag C: clickbait, at det er sandsynligt/ meget sandsynligt, at de ville følge Danmarks Statistik. De fagligt interesseredes respons på de tre LinkedIn-versioneringer Vi har spurgt danskerne, hvor interesserede de er i traditioner og forbrugsvaner for at se, hvilken betydning graden af interessen har for responsen på Danmarks Statistiks opslag. Tallene i dette afsnit er summen af alle tre respondentgrupper (som hver forholdt sig til et opslag). TABEL 7 Hvor interesseret er du i statistik om danskernes traditioner og forbrugsvaner, f.eks. hvad vi spiser? Meget interesseret Interesseret Hverken interesseret eller uinteresseret Uinteresseret Meget uinteresseret Andet/ved ikke Total % 8% 39% 26% 16% 10% 1% 100% Respons: interesse Ser man på tværs af de tre grupper, som har forholdt sig til et opslag, så er opslag A: kontekstualisering det, respondenterne finder mest interessant: Kontekstualisering: 78% (mod befolkningsgennemsnittet på 65%) Kun fakta: 75% (mod befolkningsgennemsnittet på 61%) Clickbait: 70% (mod befolkningsgennemsnittet på 46%). Respons: klikke på opslag Blandt de interesserede/meget interesserede i statistik om danskernes traditioner og forbrugsvaner finder 47% det sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil klikke videre til opslaget. Det gælder for 25% af de hverken/eller interesserede og kun 9% af de uinteresserede/meget uinteresserede. Respons: følge Danmarks Statistik 36% af de danskere, der er interesserede/meget interesserede i statistik om danskernes traditioner, svarer, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil følge Danmarks Statistik på baggrund af opslagene (mod 19% i befolkningen). For de hverken/eller interesserede er det 20% og for uinteresserede/meget uinteresserede 6%.

29 29 Signifikante forskelle på opslagstyper Helt overordnet er resultaterne de samme for EU-Oplysningen på Facebook og Danmarks Statistik på LinkedIn. Danskerne - og særligt de unge - reagerer negativt på clickbait, og flertallet synes bedst om opslag, der sætter fakta ind i en relevant kontekst. Kontekstualisering giver mest respons Både EU-Oplysningen på Facebook og Danmarks Statisktik på LinkedIn oplever, at de får mest respons på de opslag som kontekstualiserer (respons i form af f.eks. likes, klik til artikel og nye følgere). De højtuddannede (med en universitetsuddannelse) skiller sig ud og foretrækker kontekstualisering i endnu højere grad end befolkningsgennemsnittet. Ren fakta giver næstmest respons Hvis et opslag kun giver fakta, får det næsten lige så god respons som opslag, der kontekstualiserer - men også kun næsten. Der er dog også interessant forskelle, f.eks. er der ikke nogen signifikant forskel på, hvor sandsynligt det er, at respondenterne vil dele, like eller kommentere EU-Oplysningens opslag, men der er signifikant forskel på, om de vil respondere på andre måder. Således svarer 48% af dem, der forholdt sig til opslag A: kontekstualisering, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil klikke videre til den artikel, opslaget linker til. Det gælder kun for 42% af dem, som har forholdt sig til B: kun fakta. Samme tendens ses hos Danmarks Statistiks opslag. Forskellen mellem kontekstualisering og kun fakta er mindst i den gruppe af læsere, som er meget interesserede i emnet for opslaget. Clickbait giver mindst respons Clickbait-opslaget giver mindst respons på alle responsmuligheder. Danmarks Statistik har lidt større respons end EU-Oplysningen på clickbait, særligt blandt de unge. Det er dog ikke nok til at overgå A: kontekstualisering, som generelt er det mest responsgivende opslag. Få vil respondere - selvom de finder opslaget interessant Der er ikke nogen signifikant forskel på, hvor sandsynligt det er, at respondenterne vil dele, like eller kommentere de forskellige typer opslag. De unge er dog mest tilbageholdende med at respondere på opslag på både Facebook og LinkedIn. Respondenterne kvitterer altså langt fra altid med like, kommentarer og delinger, selvom de finder et opslag interessant. Signifikant flere af dem, der har fået vist A: kontekstualisering siger, at det er sandsynligt/meget sandsynligt, at de vil klikke videre til den artikel, opslaget linker til. På andenpladsen kommer B: kun fakta, og på tredjepladsen C: clickbait. Det er mest sandsynligt, at danskerne vil følge en virksomhed/organisation på baggrund af opslag A: kontekstualisering og B: kun fakta. Færrest finder det sandsynligt, at de vil følge en virksomhed/organisation på baggrund af C: clickbait.

30 30 RESPONS PÅ RESPONS Denne del af undersøgelsen handler om den respons brugerne forventer fra virksomheder/organisationer, når de kommenterer et opslag. Det var overraskende for os, at det tilsyneladende ikke er vigtigt for danskerne, at virksomheder og organisationer giver respons på kommentarer. Danskerne kommenterer for at give deres holdning til kende for andre brugere. Vi spurgte: Forestil dig, at du har kommenteret et opslag fra en virksomhed/institution på et socialt medie. Du har ikke stillet dem et konkret spørgsmål, men f.eks. kommenteret en artikel eller undersøgelse. 26% forventer, at virksomheden/institutionen svarer på deres kommentar på den baggrund, mens hele 54% er ligeglade. Kommentar - ikke spørgsmål Tallene vil givetvis have været helt anderledes, hvis brugerne stiller direkte spørgsmål. Da vil forventningen til et svar fra virksomheden formentligt ligge tæt på 100% (det gjorde den også i vores pilottest - og derfor valgte vi ikke at spørge befolkningen om det). I tabel 8 kan du se, hvilke forventninger danskerne har, når de kommenterer en virksomheds opslag på et socialt medie. TABEL 8 Hvad er din forventning til virksomheden/institutionen? % Jeg forventer, at virksomheden eller institutionen svarer på min kommentar med et svar eller like Jeg er ligeglad med om virksomheden eller institutionen svarer på min kommentar, da jeg blot ønsker at give min holdning til kende for andre. Total 26% 54% 19% 100%

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier

SoMe og demokratiet. en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier SoMe og demokratiet en befolkningsundersøgelse om danskernes holdning til den politiske debat i sociale medier DEL 1: PERSPEKTIVER INDHOLD DEL 1: PERSPEKTIVER DEL 2: RESULTATER SOCIALE MEDIER OG DEMOKRATI...

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de, befolkningen debatterer mere politiske emner men det varierer med bl.a.

Læs mere

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946 RAPPORT Unges holdninger til EU 2007 Projektnummer: 53946 Rapporteringsmåned: Marts 2007 Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø TNS Gallup METODENOTAT BAGGRUND TNS Gallup har for

Læs mere

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information Brugerundersøgelse Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter Ibureauet, Information 26. august 2013 Side 2 1. Baggrund Rigspolitiet gennemførte i 2011 en foranalyse samt udarbejdede en business

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Sociale medier Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Lederne April 2014 Indledning Undersøgelsen belyser i hvilket omfang ledere bruger de sociale medier, og hvilke sociale medier

Læs mere

Måling: De unge tror mest på velfærden

Måling: De unge tror mest på velfærden 1 Måling: De unge tror mest på velfærden En ny måling foretaget af Megafon for Cevea afdækker danskernes forhold til en række velfærdsinstitutioner og overførselsindkomster. Målingen viser en noget lunken

Læs mere

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013 post på din måde E-HANDEL 2013 Post Danmark A/S & Megafon 2013 Internetundersøgelse foretaget af Megafon, juli 2013 Respondenter: 1042

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Lektor Karsten Pedersen, Center for Magt, Medier og Kommunikion, kape@ruc.dk RUC, oktober 2014 2 Resume De nye breve er lettere

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik 5. november 18 Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik I foråret 18 har Epinion gennemført en undersøgelse af den danske befolknings kendskab og tillid til Danmarks Statistik ved at spørge et repræsentativt

Læs mere

Forkortet udgave af: Bruger- og seerundersøgelse 2016 Kvantitativ undersøgelse vedrørende Tidens Tegn Døvefilm

Forkortet udgave af: Bruger- og seerundersøgelse 2016 Kvantitativ undersøgelse vedrørende Tidens Tegn Døvefilm 2016 Forkortet udgave af: Bruger- og seerundersøgelse 2016 Kvantitativ undersøgelse vedrørende Tidens Tegn Døvefilm Døvefilm ønsker med bruger- og seerundersøgelsen at holde sig opdateret omkring sine

Læs mere

VENSTREORIENTEREDE ER MEGET MINDRE EU-SKEPTISKE END HØJREORIENTEREDE

VENSTREORIENTEREDE ER MEGET MINDRE EU-SKEPTISKE END HØJREORIENTEREDE VENSTREORIENTEREDE ER MEGET MINDRE EU-SKEPTISKE END HØJREORIENTEREDE Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems +45 23 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Danske vælgere er over en bred politisk kam særdeles

Læs mere

MEGAFON. Vi kender danskerne. 1g.megafon.dk. Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre

MEGAFON. Vi kender danskerne. 1g.megafon.dk. Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre MEGAFON Vi kender danskerne Rådgivning og analyse, der bringer dig godt videre 1g.megafon.dk En god markedsanalyse kræver kun 2 ting: Almindelig sund fornuft Tænk jer godt og grundigt om. Er alt klart,

Læs mere

Undersøgelse af studievalg 2014 Styrelsen for Videregående Uddannelser Beskrivelse af resultater

Undersøgelse af studievalg 2014 Styrelsen for Videregående Uddannelser Beskrivelse af resultater Undersøgelse af studievalg 2014 Styrelsen for Videregående Uddannelser Beskrivelse af resultater 30. juni 2014 Moos-Bjerre Analyse Farvergade 27A 1463 København K, tel. 2624 6806 moos-bjerre.dk 2 1. Om

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de sociale medier, befolkningen debatterer mere politiske emner men det varierer med bl.a.

Læs mere

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016 Kystdirektoratet Kundetilfredshedsundersøgelse juli 2016 81 respondenter 13. til 29. juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen...3-5 Hovedkonklusioner... 6-8 Gennemgang af resultater - Service...

Læs mere

DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV

DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV DIGITAL ARV EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES DIGITALE ADFÆRD SAMT DERES HOLDNINGER TIL OG INTERESSE FOR DIGITALE SPOR OG ISÆR DIGITAL ARV Rapporten er udarbejdet for Landsforeningen Liv&Død i samarbejde med

Læs mere

Rapport: Danskernes forhold til Dannebrog Del 2 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig

Rapport: Danskernes forhold til Dannebrog Del 2 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Rapport: Danskernes forhold til Dannebrog Del 2 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Indhold 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 5) 3. Danskernes brug

Læs mere

ANALYSENOTAT Danskerne: offentlig digitalisering, ja tak

ANALYSENOTAT Danskerne: offentlig digitalisering, ja tak ANALYSENOTAT Danskerne: offentlig digitalisering, ja tak AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG ANALYSEMEDARBEJDER RASMUS SAND Befolkningen støtter op om udrulning af digitale løsninger i det offentlige Der

Læs mere

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv Side 1 af 9 Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv UNDERSØGELSE AF SENIORARBEJDSLIVET NOVEMBER 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Hvad har betydning for at blive på arbejdsmarkedet efter

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014

NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 NEMID IMAGEMÅLING 2014 ANALYTICS & INSIGHTS - OKTOBER 2014 # METODE METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere.

Læs mere

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews Der

Læs mere

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 15. oktober 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000

Læs mere

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Indhold 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 5) 3. Forholdet

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Markedsanalyse 22. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Landbrug & Fødevarer

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 # METODE METODE NEMID 2012 MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 15 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING Dataindsamlingerne

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 11. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Konklusioner. desto flere sender julehilsner og tilsvarende er det især ledere, som sender julehilsner.

Konklusioner. desto flere sender julehilsner og tilsvarende er det især ledere, som sender julehilsner. Indhold Konklusioner 3 Om modtagelse af julehilsner 5 Om at sende julehilsner 20 Det følelsesmæssige valg 30 Signalværdi 41 Om undersøgelsen 52 Kontakt 55 2012 Side 3 Konklusioner Om modtagelse af julehilsner

Læs mere

Børn påvirker forældrenes brug af de sociale medier

Børn påvirker forældrenes brug af de sociale medier Børn påvirker forældrenes brug af de sociale Er man internetbruger og lever i et parfold med, er der større sandsynlighed for, at man bruger sociale, end hvis man lever i et parforhold uden. 82 pct. af

Læs mere

Hvilken af de følgende bruger du mest, når du ser efter tilbud i de butikker du plejer at handle i?

Hvilken af de følgende bruger du mest, når du ser efter tilbud i de butikker du plejer at handle i? Analysenotat Fra: MMM Til: CAL Danskerne holder af deres husstandsomdelte reklamer En befolkningsundersøgelse gennemført af Dansk Erhverv i november 2011 dokumenterer, at husstandsomdelte reklamer for

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning Vallensbæk Kommune Tilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen Tekstrapport Maj 2013 Projektkonsulenter Connie Flausø Larsen Casper Ottar Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører MEGAFON.

Læs mere

Unge afgiver rask væk personlige oplysninger for at få adgang til sociale medier

Unge afgiver rask væk personlige oplysninger for at få adgang til sociale medier Af: Juniorkonsulent Christoffer Thygesen og cheføkonom Martin Kyed Notat 6. februar 06 Unge afgiver rask væk personlige oplysninger for at få adgang til sociale medier Analysens hovedresultater Kun hver

Læs mere

Kendskab til borger.dk. December 2018

Kendskab til borger.dk. December 2018 Kendskab til borger.dk 2018 December 2018 FORMÅL Undersøgelsens formål Formål Digitaliseringsstyrelsen ønsker i 2018 at få gennemført en kendskabsanalyse af borger.dk Digitaliseringsstyrelsen har tidligere

Læs mere

Undersøgelse af den nordiske befolknings kendskab og holdning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd og et særligt forstærket nordisk samarbejde

Undersøgelse af den nordiske befolknings kendskab og holdning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd og et særligt forstærket nordisk samarbejde Undersøgelse af den nordiske befolknings kendskab og holdning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd og et særligt forstærket nordisk samarbejde Oxford Research, oktober 2010 Opsummering Undersøgelsen

Læs mere

Iværksætterlyst i Danmark

Iværksætterlyst i Danmark Iværksætterlyst i Danmark Danskeres lyst til at stifte egen virksomhed er faldet ASE har spurgt ca. 2500 lønmodtagere om deres forhold til at stifte egen virksomhed. Undersøgelsen viser generelt ringe

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 # METODE METODE Evaluering af holdningen til NemID MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING

Læs mere

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Rapporten er udarbejdet af Analyse Danmark A/S 2015 1. Indhold 1. Indhold... 2 2. Figurliste... 3 3. Indledning... 4 4. Dataindsamling og

Læs mere

DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET

DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET . april 0 DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET Kontakt: Projektmedarbejder, Kasper Skaaning + 0 0 ksk@thinkeuropa.dk RESUME: At være skeptisk over for EU-samarbejdet er ikke ensbetydende

Læs mere

Læsere af Socialrådgiveren

Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge til Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge foretaget i perioden 3.-24. maj 2011 724 har gennemført besvarelsen Konglomeratet. Klosterport 4E, 4. sal. 8000 Århus C. Tlf. 36968719. Mobil 28877819.

Læs mere

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK. Hilsner fra det offentlige sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.DK INDHOLD RESULTATERNE KORT...3 Hvordan skal et digitalt

Læs mere

Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder

Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder Indledning ASE har i december 2012 spurgt ca. 800 selvstændige erhvervsdrivende om deres holdning til en barselsfond for selvstændige. Undersøgelsen

Læs mere

METODE Dataindsamling & Målgruppe

METODE Dataindsamling & Målgruppe METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews 1500 interviews i målingen. Dataindsamling Dataindsamlingerne

Læs mere

Politisk afkobling: Danskerne har indsigt, men mangler indflydelse

Politisk afkobling: Danskerne har indsigt, men mangler indflydelse Politisk afkobling: Danskerne har indsigt, men mangler indflydelse I opløbet til Folkemødet på Bornholm kan politikerne glæde sig over, at mange danskere har let ved at tage stilling til politiske spørgsmål

Læs mere

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation.

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation. Standard Eurobarometer Europa Kommissionen EUROBAROMETER 71 MENINGSMÅLING I EU SOMMER 2009 Standard Eurobarometer 71 / Sommer 2009 TNS Opinion & Social NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK Undersøgelsen

Læs mere

Økonomisk analyse. Mejeri rimer på økologi, men også på pris

Økonomisk analyse. Mejeri rimer på økologi, men også på pris Økonomisk analyse 4. marts 14 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Mejeri rimer på økologi, men også på pris Landbrug & Fødevarer har i en undersøgelse,

Læs mere

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2009. Projektnummer: 56311. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2009. Projektnummer: 56311. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø RAPPORT Unges holdninger til EU 2009 Projektnummer: 56311 Rapporteringsmåned: April 2009 Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø Udarbejdet af: Konsulent Celia Paltved-Kaznelson

Læs mere

T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L

T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE GRØN OMSTILLING OG VINDMØLLER PÅ BORNHOLM T A B E L R A P P O R T, T E L F O N U N D E R S Ø G E L S E A P R I L 2 0 1 9 P R O J E K T L E D E R E : C O N N I E F. L A R S E N

Læs mere

DANSKERE BEKYMRER SIG MERE OG MERE OVER BREXIT

DANSKERE BEKYMRER SIG MERE OG MERE OVER BREXIT DANSKERE BEKYMRER SIG MERE OG MERE OVER BREXIT Kontakt: Seniorforsker, Maja Kluger Dionigi +45 30 59 55 87 mkr@thinkeuropa.dk RESUME Et flertal af danskerne ser Brexit som et dårligt valg for Storbritannien,

Læs mere

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100.

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100. 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT AUGUST 2015 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Hvem har svaret Profil af de 1801 respondenter som har svaret på succes -skemaet via internettet. Køn Alder Mand Kvinde 13-20 20-29 30-39 40-49 50-59

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016

NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016 NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016 Metode Resultater Konklusion Metode Resultater Konklusion METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Sektor og stress... 7 Stillingsniveau og stress...

Læs mere

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018 Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 18 Lederne September 18 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Hvor mange respondenter der er jobsøgende eller overvejer at skifte job Deres motiver

Læs mere

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Analyse fra LEDERNE FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Muligheder, forventninger, fordele og barrierer ud fra et ledelsesperspektiv Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Virksomheders og

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING SEPTEMBER 2018

NEMID IMAGEMÅLING SEPTEMBER 2018 NEMID IMAGEMÅLING SEPTEMBER 2018 01 Metode 02 Resultater 03 Konklusion 01 Metode 02 Resultater 03 Konklusion METODE DATAINDSAMLING & MÅLGRUPPE Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen

Læs mere

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

Klimabarometeret. Juni 2010

Klimabarometeret. Juni 2010 Klimabarometeret Juni 2010 1 Indledning Klimabarometeret er CONCITOs måling af den danske befolknings holdning til klimaet. I februar 2010 publicerede CONCITO første udgave af Klimabarometeret, og fremover

Læs mere

Markedsanalyse. 25. maj 2018

Markedsanalyse. 25. maj 2018 Markedsanalyse 25. maj 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gerne på gårdbesøg Muligheden for at besøge et landbrug imødekommer

Læs mere

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier Sociale medier 2013 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Agenda Baggrund og metode Brugen af sociale medier De forskellige tjenester Segmentering Kommerciel involvering på sociale medier Fremtiden

Læs mere

Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet

Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet Morten Bue Rath og Martin Hornstrup Januar 2010 Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet Betragter man den samlede ugentlige på arbejdsmarkedet og i hjemmet, arbejder mænd og kvinder stort

Læs mere

Boligøkonomisk Videncenters undersøgelser af danskerne og boligøkonomien. foretaget af Danmarks Statistik maj 2011

Boligøkonomisk Videncenters undersøgelser af danskerne og boligøkonomien. foretaget af Danmarks Statistik maj 2011 Boligøkonomisk Videncenters undersøgelser af danskerne og boligøkonomien foretaget af Danmarks Statistik maj 2011 60% 50% 51% 47% 40% 30% 22% 25% 28% 20% 15% 10% 0% 1% 4% Meget højere Højere På samme niveau

Læs mere

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088.

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088. Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt Notat Koncerncentret Borger og virksomhed Indsats og analyse 23. august 2012 Borgerne oplever øget risiko for at blive opdaget

Læs mere

Hvordan involverer du dig i disse emner på sociale medier? Svar i %. Flere svar mulige per emne. Nedbrudt på alder årige

Hvordan involverer du dig i disse emner på sociale medier? Svar i %. Flere svar mulige per emne. Nedbrudt på alder årige Nedbrudt på alder. 1-1-årige 9 9 1 1 1 1 Venner/familie Underholdning Interesser/hobby Andre nyheder Krig, katastrofer, Politik - dansk og 9 19 1 Kendte personer Sport Kommercielt indhold Kilde: Index

Læs mere

Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd Det Kriminalpræventive Råd Befolkningsundersøgelse af danskernes erfaringer, holdninger og viden i forhold til hæleri. Web- og telefonundersøgelse foretaget 17. november 5. januar 2015/16 2311 respondenter

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Danskerne er blevet mere demensvenlige.

Danskerne er blevet mere demensvenlige. Danskerne er blevet mere demensvenlige Undersøgelse af danskernes viden og holdning til demenssygdomme 16 1. Resumé... 1. Flere ved mere og færre ingenting om demens... 3. Flere ved hvordan de kan hjælpe

Læs mere

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt April 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 25. april 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E

Læs mere

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse.

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse. Juni 2019 Politikere Befolkningsundersøgelse www.radiuscph.dk i Indhold Politikere... i Befolkningsundersøgelse... i Om analysen... iv Resultater...1 Spørgsmål 1: Hvor højt vurderer du følgende faggruppers

Læs mere

Har de unge glemt kommunalpolitik eller har kommunalpolitikerne glemt de unge?

Har de unge glemt kommunalpolitik eller har kommunalpolitikerne glemt de unge? Har de unge glemt kommunalpolitik eller har kommunalpolitikerne glemt de unge? Nye tal fra Cevea viser, at kun 20,3 pct. af de unge mellem føler sig inddraget i kommunalpolitik, mens tallet for de 64-75

Læs mere

Underretninger om børn, der mistrives

Underretninger om børn, der mistrives 13. februar 2018 Underretninger om børn, der mistrives Næsten ni ud af ti af de ansatte i dagtilbud føler sig klædt på til at opdage børn, der mistrives, og hele 93 procent svarer, at de ved, hvad de skal

Læs mere

Stress og tabu. 5. november 2018

Stress og tabu. 5. november 2018 5. november 2018 Stress og tabu 4 ud af 10 af FOAs stressramte medlemmer, oplever det som skamfuldt at være ramt af stress. Det viser en undersøgelse, som FOA gennemførte i juni 2018 blandt 4.444 medlemmer.

Læs mere

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem ANALYSENOTAT Streaming boomer frem AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Nye tal for streaming Andelen af forbrugerne som streamer fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen som

Læs mere

Motivation for selvstændighed

Motivation for selvstændighed Motivation for selvstændighed Aspekter af opstart af virksomhed ASE har spurgt ca. 900 selvstændigt erhvervsdrivende om forskellige omstændigheder ved at stifte egen virksomhed. Undersøgelsen indeholder

Læs mere

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den institutionelle del SOCIODEMOGRAFISK BILAG

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014 Den institutionelle del SOCIODEMOGRAFISK BILAG Generaldirektoratet for Kommunikation Enheden for Analyse af den Offentlige Opinion Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB79.5) Bruxelles, den 21. august 2013 ET ÅR FØR VALGET TIL EUROPA-PARLAMENTET I 2014

Læs mere

Ikke desto mindre er det bemærkelsesværdigt, at halvdelen af de beskæftigede danskere er åbne over for at tage et job i Europa.

Ikke desto mindre er det bemærkelsesværdigt, at halvdelen af de beskæftigede danskere er åbne over for at tage et job i Europa. Notat Befolkningsundersøgelse om international jobmobilitet Til: Fra: Dansk Erhverv, LBU Capacent har på vegne af Dansk Erhverv gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt befolkningen på 18 år eller

Læs mere

ONLINE-APPENDIKS Politiske partier som opinionsledere: Resultater fra en panelundersøgelse Repræsentativitet og frafald i panelundersøgelsen

ONLINE-APPENDIKS Politiske partier som opinionsledere: Resultater fra en panelundersøgelse Repræsentativitet og frafald i panelundersøgelsen ONLINE-APPENDIKS for Politiske partier som opinionsledere: Resultater fra en panelundersøgelse af Rune Slothuus, Michael Bang Petersen og Jakob Rathlev Politica 44. årg., nr. 4, 2012 14. maj 2012 I dette

Læs mere

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 10. -24. oktober 2016 afholdt Københavns Stadsarkiv en brugerundersøgelse. Det er første gang i en længere årrække at stadsarkivet afholder en brugerundersøgelse,

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014 Borgerpanelundersøgelse Kommunikation og information Januar 2014 Strategi og Analyse, januar 2014 1 Indhold Metode og resultater... 3 Hovedresultater... 4 Information fra BRK til borgerne... 5 Nyheder

Læs mere

Analyseinstitut for Forskning

Analyseinstitut for Forskning Analyseinstitut for Forskning Folk og forskning Forskningsformidling - Danskernes kilder til viden om forskning Notat 2001/2 ISSN: 1399-8897 Analyseinstitut for Forskning/ The Danish Institute for Studies

Læs mere

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier KMD Analyse Maj 2014 VEJEN TIL EU GÅR VIA TV KLASSISKE MEDIER SLÅR DE NYE SOCIALE MEDIER MED FLERE LÆNGDER VALGPLAKATER:

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights Markedsanalyse 3. juli 2014 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven Highlights I de seneste tre år

Læs mere

Spørgeskema omkring Ferm living og sociale medier

Spørgeskema omkring Ferm living og sociale medier Bilag 1. Spørgeskema omkring Ferm living og sociale medier Formålet med spørgeskemaet er at undersøge målgruppens holdning til brandet ferm living og deres produkter. Tilmed søger undersøgelsen at kortlægge

Læs mere