Alle. Klar til karriere Young Professionals Survey 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle. Klar til karriere Young Professionals Survey 2018"

Transkript

1 Alle Klar til karriere Young Professionals Survey 2018

2 Leder Studerende og yngre kandidater er i høj kurs i dansk og internationalt erhvervsliv. Med god grund. De byder ikke blot ind med høj energi og arbejdsomhed. De kommer også med den nyeste viden og et brændende ønske om at gøre en forskel for virksomheden. At skabe gode matches mellem yngre kandidater og erhvervslivet kræver indsigt i deres syn på job og karriere. For hvilke strenge skal man som virksomhed spille på, hvis man vil fange de yngre kandidaters opmærksomhed? Hos Moment sendte vi sidste år mere end unge ud i vidt forskellige job. Vi hjalp nyslåede studenter med at finde et godt sted at tjene penge i sabbatåret, og vi hjalp dygtige DTU ere ud i deres første rigtige job eller videre op på næste karrieretrin. Når kontakten med en bestemt gruppe er så intensiv, som vores er med de unge, lærer man nærmest automatisk deres præferencer at kende. Men med Young Professionals Survey 2018 har vi ønsket at gå et skridt videre og opbygge en gennemarbejdet statistik. Resultatet er så interessant, synes vi, at det fortjener at blive delt. På de følgende sider finder du derfor en masse viden, som kan omsættes direkte til gode dialoger med de unge. Uanset om du arbejder med konkrete jobannoncer, employer branding eller intern talentpleje. Her i rapporten præsenterer vi hovedtrækkene, så det er let at få et overblik. Uanset om du som læser måtte have specifik interesse i studerende, nyuddannede i job, ledige eller vikarer. God læselyst og god kandidatjagt. Morten T. Højberg Adm. Direktør Moment

3 Executive summary Holdninger til ledelse. Ambitioner for karriereudvikling. Grænser for transporttid. Ønsker til jobindhold. Krav til løn. Det der gør, at en kandidat finder en stilling attraktiv, er ofte stykket sammen af et individuelt miks af præferencer. Men der er også fællestræk. Nogle ting trender. Andre gør ikke. I Young Professionals Survey 2018 Klar til Karriere har vi samlet hovedtrækkene i unges syn på job og karriere. Undersøgelsen hviler på svar fra ca respondenter i alderen år. Blandt dem findes både ledige, studerende, fastansatte og vikarer. I nærværende rapport, vises de samlede resultater først under ét og dernæst opdelt i de fire omtalte segmenter. Key findings ARBEJDSFORHOLD LEDERAMBITIONER 3 ud af 4 ønsker at være lønmodtager. Står det til de unge skal en arbejdsuge hverken være kortere eller længere end i dag. 71 procent mener, at en ideel arbejdsuge ligger mellem timer. 35% ønsker at blive leder i løbet af deres karriere. Muligheden for indflydelse er den primære grund til, at unge ønsker at blive leder. JOBSØGNING Blandt de årige foretrækker hver tredje at arbejde i en international virksomhed eller organisation. Vejen til nyt job går gennem et miks af forskellige kanaler. Jobportaler og jobagenter er stadig de mest populære, men også netværk og sociale medier bliver taget i brug, når unge kandidater søger job. En leder skal først og fremmest være motiverende, lyder det fra halvdelen af de unge. Kun 3 procent vægter gennemslagskraft som den vigtigste egenskab. På negativsiden er det først og fremmest et højt stressniveau, der afskrækker de unge.

4 Indhold Leder... Executive summary... Key findings... Baggrundsdata... Alle... Studerende Fast job Vikar Ledig... 50

5 Baggrundsdata Undersøgelsen hviler på svar fra lidt mere end respondenter. Respondenterne er omtrent ligeligt fordelt på køn, dog med en overvægt af kvinder på 3 procent. Aldersmæssigt er respondenterne mellem år. 33 procent er fra 18-21, 47 procent er fra og 20 procent er fra år. Geografisk er respondenterne fordelt på hele landet. 51 procent er fra Region Hovedstaden, 12 procent er fra Region Sjælland, 21 procent er fra Region Syddanmark, 13 procent fra Region Midtjylland og 3 procent fra Region Nordjylland. Af hensyn til den statistiske validitet er der kun i begrænset omfang draget konklusioner på baggrund af geografiske baggrundsdata. Hvad er dit køn? Hvor gammel er du? Hvor i landet bor du? 47% 3% Nordjylland 33% 13% Midtjylland 20% 51% Hovedstaden 53% 47% år år år 21% Syddanmark 12% Sjælland

6 Alle Alle

7 Alle Hvilken type virksomhed vil du foretrække at være ansat i? 32% 22% 16% 15% 10% 5% I en startupvirksomhed I en privatejet national virksomhed/ organisation I en offentlig virksomhed/ organisation I en international virksomhed/ organisation I min egen Ved ikke Det private erhvervsliv har størst appel til unge. Særligt hvis virksomhedens aktiviteter rækker ud over Danmarks grænser. Fig. 1 viser, hvilken type virksomhed, unge kandidater foretrækker at arbejde i. Som det fremgår er internationale virksomheder og organisationer mest populære, mens færrest er tiltrukket af livet som ansat i en startup-virksomhed.

8 Alle Hvilken type ansættelse vil du foretrække? 8% 13% Lønmodtager (74%) Vikariat (1%) Freelancer (4%) Selvstændig (13%) 4% 1% Ved ikke (8%) 74% Fig. 2 viser, hvilken ansættelsesform unge foretrækker. Som det fremgår, fortrækker de fleste at arbejde som lønmodtager. En tendens der går igen blandt alle segmenter. Respondenterne kunne vælge mellem lønmodtager og leder. Da ledere også er lønmodtagere, er disse to kategorier blevet slået sammen til en. Ud af de 74 procent har 53 procent svaret lønmodtager, mens 21 specifikt har svaret leder.

9 Alle Hvor vigtigt er følgende for dig i forhold til et job? Godt socialt arbejdsmiljø 20 % Faglig og personlig udvikling 15% Se et klart formål 9% Arbejdsopgaver matcher kompetencer 25 % Anerkendelse for indsats Tildeling af ansvar og bliver udfordret 6% 7% Indflydelse på eget job 3% Fleksibilitet ift. arbejdstid 6% Høj løn 4% Stor variation i arbejdsopgaver 1% Mulighed for intern karriere 1% Mulighed for løse arbejdsopgaver uanset geografi 2% Mulighed for bonus 1% Fig. 3 viser, hvilke kriterier de unge lægger vægt på ved et job. Som det fremgår, foretrækker de unge at blive mødt med arbejdsopgaver, der matcher deres kompetencer, understøttet af et godt, socialt arbejdsmiljø. Jævnaldrende kollegaer Meningsfuld arbejdstitel 0% 0% Høj løn er ikke et must blandt unge kandidater, når de skal tage stilling til et job.

10 Alle Hvor længe forventer du at være i det samme stilling? 8% Under et år 1-3 år 40% 4-6 år 32% 7-9 år 7% 13% 10+ år Langt fra alle unge har travlt med at skifte nyt job. Lidt over halvdelen forventer at blive i samme stilling i minimum tre år. Fig. 4 viser unges forventede loyalitet overfor arbejdspladsen i karrierens første år. 40% forventer at skulle søge nyt job inden for de første tre år, mens en tredjedel kan se sig selv i det samme job i op til seks år.

11 Alle Hvad mener du er det ideelle antal arbejdstimer pr. uge? 1-14 timer: 1% timer: 14% timer: 71% 40+ timer: 12% Ved ikke: 2% 4,6% 19,3% Fig. 5 viser unges opfattelse af, hvor mange af ugens timer, man ideelt set bør arbejde. Det fremgår, at det store flertal opholder sig inden for den gældende norm på timer. Langt flere mænd end kvinder finder det optimalt at arbejde mere end 40 timer om ugen. Det gælder 19,3% af mændene mod 4,6% af kvinderne.

12 Alle Hvilken egenskab er vigtigst for dig hos en leder? 7% 3% 8% 8% 49% Motiverende (49%) Involverende (13%) Teamorienteret (12%) Målrettet (8%) Nytænkende (8%) Resultatorienteret (7%) Gennemslagskraftig (3%) 12% Fig. 6 viser, at en leder med motivation i højsædet foretrækkes af langt flere sammenlignet med de andre egenskaber, undersøgelsen har givet mulighed for at vælge i blandt. De færreste foretrækker en leder med gennemslagskraft. 13% Nytænkende er den næstmest vigtige egenskab hos en leder ifølge mænd. Samme egenskab er helt i bund hos kvinder.

13 Alle Er det vigtigt for dig at blive leder i løbet af din karriere? Hverken eller 39% Nej 26% Ja 35% Fig. 7 viser, hvor stor betydning det har for unge at blive leder i løbet af karrieren. Lidt flere end hver tredje finder det vigtigt at blive leder, mens de resterende enten ikke har taget stilling eller ingen ønsker har om at blive leder. 27,7% 42,6% 42,6% af mændene har lederambitioner. For kvinderne gælder det 27,7%

14 Alle Hvad synes du gør en lederrolle attraktiv? Muligheden for at coache andre 42% Højere løn 40% Udfordrende arbejde 46% Muligheden for at få indflydelse på virksomheden/organisationen 59% Stort ansvar 35% Styring og planlægning af egne opgaver 38% Fig. 8 viser svarene fra de respondenter, der gerne vil være leder i løbet af deres karriere, eller endnu ikke har taget stilling. Af disse er flest tiltrukket af lederrollen på grund af muligheden for yde indflydelse på virksomheden. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Mulighed for at træffe vigtige beslutninger Andet 2% 31% Kvinder vil i højere grad være ledere på grund af muligheden for at styre og planlægge egne opgaver, mens mænd vægter ansvar og muligheden for at træffe vigtige beslutninger højere end kvinder.

15 Alle Hvad synes du gør en lederrolle uattraktiv? 76% 45% 43% 35% 29% 26% 7% Højt stressniveau Mindre mulighed for at fokusere på egne kompetencer og udvikling Mindre fritid Krav om stor selvsikkerhed Stort ansvar Frygt for at fejle Andet Fig. 9 viser, hvilke parametre der hos de unge kandidater gør lederrollen uattraktiv. Det fremgår, at flest anser stressniveauet som det, der skræmmer mest ved lederrollen. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Stress er den store bekymring for både mænd og kvinder. Kvinder er mere bekymrede for at fejle end mænd, mens flere mænd end kvinder angiver mindre fritid som en negativ ting ved lederrollen.

16 Alle Hvilken eller hvilke kanaler anvender du i din jobsøgning? Jobportaler/jobagenter 88% Sociale medier 50% Mit netværk 67% 27% Uddannelsesinstitutioner (uddannelsesvejleder, lærer eller lignende) 3% Andet Fig. 10 viser, hvilke kanaler flest unge søger job igennem. Det fremgår, at jobportaler og jobagenter ligger i top med 88 procent, mens det næstmest populære er at benytte sit netværk.

17 Alle Studerende

18 Studerende Hvilken type virksomhed vil du foretrække at være ansat i? 34% 22% 18% 13% 9% 4% I en startupvirksomhed I en privatejet national virksomhed/ organisation I en offentlig virksomhed/ organisation I en international virksomhed/ organisation I min egen Ved ikke Muligheden for at komme til at arbejde for en international virksomhed lokker mere blandt studerende end blandt de øvrige adspurgte. Fig. 11 viser, hvilken type virksomhed studerende foretrækker at arbejde i. Som det fremgår er internationale virksomheder og organisationer mest populære, mens startup-virksomheder kun har begrænset appel.

19 Studerende Hvilken type ansættelse vil du foretrække? 8% 13% Lønmodtager (75%) Vikariat (1%) Freelancer (3%) Selvstændig (13%) 3% 1% Ved ikke (8%) Fig. 12 viser, hvilken ansættelsesform studerende foretrækker. Respondenterne kunne vælge mellem lønmodtager og leder. Da ledere også er lønmodtagere, er disse to kategorier blevet slået sammen til en. De studerende er den gruppe, hvor flest har svaret leder, tæt forfulgt af unge i fast job. Ud af de 75 procent har 52 procent valgt lønmodtager mens 23 procent af de studerende specifik har valgt leder. For fastansatte gælder det 22 procent. 75%

20 Studerende Hvor vigtigt er følgende for dig i forhold til et job? Godt socialt arbejdsmiljø 19 % Faglig og personlig udvikling 16% Se et klart formål 9% Arbejdsopgaver matcher kompetencer 26% Anerkendelse for indsats Tildeling af ansvar og bliver udfordret 6% 7% Indflydelse på eget job 3% Fleksibilitet ift. arbejdstid 6% Høj løn 4% Stor variation i arbejdsopgaver Mulighed for intern karriere Mulighed for løse arbejdsopgaver uanset geografi Mulighed for bonus Jævnaldrende kollegaer 1% 1% 2% 0% 0% Fig. 13 viser, hvilke kriterier de studerende lægger vægt på ved et job. Som det fremgår ønsker studerende først og fremmest at blive mødt med arbejdsopgaver, der matcher de kompetencer, de er i gang med at tillære sig på studiet og i studejobbet. Meningsfuld arbejdstitel 0%

21 Studerende Hvor længe forventer du at være i det samme stilling? 7% Under et år 1-3 år 38% 4-6 år 33% 7-9 år 8% 10+ år 14% Fig. 14 viser, hvor længe de studerende forventer at blive i samme stilling i karrierens første år. De studerende er den respondentgruppe, der har mindst travlt med at skifte job inden for de første tre år. 14% ser sig selv i samme stilling i 10 år eller mere.

22 Studerende Hvad mener du er det ideelle antal arbejdstimer pr. uge? 1-14 timer: 2% timer: 14% timer: 68% 40+ timer: 13% Ved ikke: 3% Fig. 15 viser studerendes opfattelse af, hvor mange af ugens timer, man ideelt set bør arbejde. Det fremgår, at det store flertal foretrækker den gældende norm på timer. Studerende foretrækker i højere grad end de øvrige respondentgrupper at arbejde under frem for over normen for arbejdstid.

23 Studerende Hvilken egenskab er vigtigst for dig hos en leder? 8% 3% 8% 8% 49% Motiverende (49%) Involverende (12%) Teamorienteret (12%) Målrettet (8%) Nytænkende (8%) Resultatorienteret (8%) Gennemslagskraftig (3%) 12% 12% Fig. 16 viser, at en leder med motivation i højsædet foretrækkes af langt flere studerende end andre lederkarakteristika. At lederen har gennemslagskraft prioriteres kun af 3 procent.

24 Studerende Er det vigtigt for dig at blive leder i løbet af din karriere? Hverken eller 40% Nej 24% Ja 36% Mange studerende anser det for vigtigt at prøve kræfter med lederrollen i løbet af karrieren. Fig. 17 viser, hvor vigtigt det er for studerende at blive ledere i løbet af karrieren. Knap fire ud af ti studerende har lederambitioner.

25 Studerende Hvad synes du gør en lederrolle attraktiv? Muligheden for at coache andre 43% Højere løn 40% Udfordrende arbejde 47% Muligheden for at få indflydelse på virksomheden/organisationen 60% Stort ansvar 34% Styring og planlægning af egne opgaver 37% Mulighed for at træffe vigtige beslutninger 31% Andet 2% Fig. 18 viser svarene fra de studerende, der gerne vil være leder eller endnu ikke har taget stilling til det. Det fremgår, at flest ligesom i de øvrige respondentgrupper er tiltrukket af lederrollen på grund af muligheden for indflydelse på virksomheden. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder.

26 Studerende Hvad synes du gør en lederrolle uattraktiv? 72% 43% 44% 34% 28% 25% 10% Højt stressniveau Mindre mulighed for at fokusere på egne kompetencer og udvikling Mindre fritid Krav om stor selvsikkerhed Stort ansvar Frygt for at fejle Andet Fig. 19 viser, hvilke forhold ved rollen som leder, studerende finder mindst attraktivt. Det fremgår, at flest ligesom blandt de øvrige respondenter anser stressniveauet for at være det mindst attraktive aspekt ved lederrollen. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder.

27 Studerende Hvilken eller hvilke kanaler anvender du i din jobsøgning? Jobportaler/jobagenter 84% Sociale medier 49% Mit netværk 64% 37% Uddannelsesinstitutioner (uddannelsesvejleder, lærer eller lignende) 3% Andet Fig. 20 viser, hvilke kanaler flest studerende søger job igennem. Det fremgår, at jobportaler og jobagenter ligger i top med 84 procent, mens det næstmest populære er at benytte sit netværk.

28 Alle Fast job

29 Fast job Hvilken type virksomhed vil du foretrække at være ansat i? 32% 24% 16% 11% 12% 5% I en startupvirksomhed I en privatejet national virksomhed/ organisation I en offentlig virksomhed/ organisation I en international virksomhed/ organisation I min egen Ved ikke Hver tredje unge i fast job foretrækker at arbejde i en international virksomhed. Fig. 21 viser, hvilken type virksomhed, unge i fast job foretrækker at arbejde i. Som det fremgår foretrækker halvdelen et arbejde i en privat virksomhed, både i Danmark og uden for landets grænser.

30 Fast job Hvilken type ansættelse vil du foretrække? 8% 13% Lønmodtager (75%) Vikariat (1%) Freelancer (3%) Selvstændig (13%) 3% 1% Ved ikke (8%) Fig. 22 viser, hvilken ansættelsesform unge i fast job foretrækker. Ligesom blandt de øvrige respondenter er den klart mest foretrukne ansættelsesform at være lønmodtager. Respondenterne kunne vælge mellem lønmodtager og leder. Da ledere også er lønmodtagere, er disse to kategorier blevet slået sammen til en. Ud af de 75 procent har 22 svaret leder, mens 53 har svaret lønmodtager. 75%

31 Fast job Hvor vigtigt er følgende for dig i forhold til et job? Godt socialt arbejdsmiljø 23 % Faglig og personlig udvikling 13% Se et klart formål 6% Arbejdsopgaver matcher kompetencer 23 % Anerkendelse for indsats 7% Tildeling af ansvar og bliver udfordret 9% Indflydelse på eget job 2% Fleksibilitet ift. arbejdstid 6% Høj løn 4% Stor variation i arbejdsopgaver Mulighed for intern karriere Mulighed for løse arbejdsopgaver uanset geografi Mulighed for bonus Jævnaldrende kollegaer Meningsfuld arbejdstitel 2% 2% 1% 1% 0% 1% Fig.23 viser, hvilke kriterier unge i fast job lægger vægt på. De rigtige arbejdsopgaver og et godt socialt arbejdsmiljø er igen øverst på ønskelisten.

32 Fast job Hvor længe forventer du at være i det samme stilling? Under et år 17% 1-3 år 52% 4-6 år 19% 7-9 år 3% 10+ år 9% Fig. 24 viser fastansattes loyalitet overfor deres arbejdsplads i karrierens første år. Halvdelen af unge i fast job forventer at starte i en ny stilling inden for de første tre år.

33 Fast job Hvad mener du er det ideelle antal arbejdstimer pr. uge? 1-14 timer: 1% timer: 11% timer: 74% 40+ timer: 13% Ved ikke: 1% Fig. 25 viser unge fastansattes opfattelse af, hvor mange af ugens timer, man ideelt set bør arbejde. Det store flertal foretrækker stadig at arbejde timer. Til forskel fra de øvrige respondentgrupper foretrækker flere fastansatte at arbejde over 39 timer end under 30 timer. Unge i fast job er ikke skræmte af lange arbejdsdage.

34 Fast job Hvilken egenskab er vigtigst for dig hos en leder? 7% 2% 8% 6% 12% 50% Motiverende (50%) Involverende (15%) Teamorienteret (12%) Målrettet (6%) Nytænkende (8%) Resultatorienteret (7%) Gennemslagskraftig (2%) 15% Fig. 26 viser, hvilken egenskab unge i fast job er på udkig efter hos deres nærmeste leder. Igen er motivation den altafgørende faktor hos en leder, mens gennemslagskraft bliver prioriteret lavt.

35 Fast job Er det vigtigt for dig at blive leder i løbet af din karriere? Hverken eller 37% Nej 24% Ja 39% Fig. 27 viser, hvor vigtigt det er for unge i fast job at blive ledere i løbet af karrieren. Det fremgår, at ca. fire ud af 10 opfatter det som vigtigt. Ønsket om at blive ledere er således lidt højere blandt unge i fast job end hos undersøgelsens øvrige respondenter. Dobbelt så mange fastansatte mænd svarer ja fremfor nej på, om det er vigtigt for dem at blive leder. Lidt flere kvinder svarer nej end ja.

36 Fast job Hvad synes du gør en lederrolle attraktiv? Muligheden for at coache andre 39% Højere løn 39% Udfordrende arbejde 48% Muligheden for at få indflydelse på virksomheden/organisationen 59% Stort ansvar 37% Styring og planlægning af egne opgaver 36% Mulighed for at træffe vigtige beslutninger 29% Fig. 28 viser svarene fra unge i fast job, der finder det vigtigt at blive leder i løbet af karrieren, samt dem som har svaret hverken/eller. Det fremgår, at flest ligesom i de øvrige respondentgrupper er tiltrukket af lederrollen på grund af muligheden for indflydelse på virksomheden. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Andet 2%

37 Fast job Hvad synes du gør en lederrolle uattraktiv? 79% 52% 33% 35% 40% 23% 4% Højt stressniveau Mindre mulighed for at fokusere på egne kompetencer og udvikling Mindre fritid Krav om stor selvsikkerhed Stort ansvar Frygt for at fejle Andet Fig. 29 viser unge i fast job, der finder det vigtigt at blive leder i løbet af karrieren. Det fremgår, at ligesom blandt de øvrige respondenter anser flest stressniveauet for at være et mindre attraktivt aspekt ved lederrollen. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder.

38 Fast job Hvilken eller hvilke kanaler anvender du i din jobsøgning? Jobportaler/jobagenter 90% Sociale medier 49% Mit netværk 70% 14% Uddannelsesinstitutioner (uddannelsesvejleder, lærer eller lignende) 3% Andet Fig. 30 viser, hvilke kanaler flest unge i fast arbejde søger job igennem. Det fremgår, at jobportaler og jobagenter ligger i top med 90 procent, mens det næstmest populære er at benytte sit netværk.

39 Alle Vikar

40 Vikar Hvilken type virksomhed vil du foretrække at være ansat i? 31% 18% 15% 14% 18% 4% I en startupvirksomhed I en privatejet national virksomhed/ organisation I en offentlig virksomhed/ organisation I en international virksomhed/ organisation I min egen Ved ikke Vikarer er den respondentgruppe, hvor flest ønsker at starte egen virksomhed. Fig. 31 viser, hvilken type virksomhed, vikarer foretrækker at arbejde for. Som det fremgår er internationale virksomheder/organisationer mest populære, mens færrest ønsker at arbejde i en startup-virksomhed.

41 Vikar Hvilken type ansættelse vil du foretrække? 7% 17% Lønmodtager (68%) Vikariat (3%) Freelancer (5%) Selvstændig (17%) 5% Ved ikke (7%) 3% Fig. 32 viser, hvilken ansættelsesform, der er den foretrukne blandt vikarer. Ligesom de øvrige segmenter foretrækker vikarer livet som lønmodtager. Respondenterne kunne vælge mellem lønmodtager og leder. Da ledere også er lønmodtagere, er disse to kategorier blevet slået sammen til en. Ud af de 68 procent har 54 procent svaret lønmodtager, mens 14 specifikt har svaret leder. 68%

42 Vikar Hvor vigtigt er følgende for dig i forhold til et job? Godt socialt arbejdsmiljø 23 % Faglig og personlig udvikling 13% Se et klart formål 7% Arbejdsopgaver matcher kompetencer 22 % Anerkendelse for indsats Tildeling af ansvar og bliver udfordret Indflydelse på eget job Fleksibilitet ift. arbejdstid 6% 5% 4% 5% Høj løn Stor variation i arbejdsopgaver Mulighed for intern karriere Mulighed for løse arbejdsopgaver uanset geografi Mulighed for bonus 4% 3% 2% 2% 2% Fig.33 viser, hvilke kriterier vikarer lægger vægt på ved et job. Der tegner sig her det samme billede, som når man kigger på alle respondentgrupper samlet. Vikarer foretrækker et godt socialt arbejdsmiljø og arbejdsopgaver, de er kvalificerede til, fremfor bl.a. høj løn. Jævnaldrende kollegaer Meningsfuld arbejdstitel 1% 1%

43 Vikar Hvor længe forventer du at være i det samme stilling? Under et år 11% 1-3 år 57% 4-6 år 14% 7-9 år 7% 10+ år 11% Fig. 34 viser vikarers forventede loyalitet overfor arbejdspladsen i karrierens første år. Den markant overvejende trend er en forventning om at blive i første job 1-3 år. Dog forventer over 10 procent at blive i over 10 år på første arbejdsplads.

44 Vikar 1-14 timer: 0% timer: 14% timer: 75% 40+ timer: 9% Ved ikke: 2% Fig. 35 viser vikarernes opfattelse af, hvor mange af ugens timer, man ideelt set bør arbejde. Det fremgår, at det store flertal foretrækker en arbejdsuge på timer.

45 Vikar Hvilken egenskab er vigtigst for dig hos en leder? 7% 2% 11% 8% 46% Motiverende (46%) Involverende (12%) Teamorienteret (14%) Målrettet (8%) Nytænkende (11%) Resultatorienteret (7%) Gennemslagskraftig (2%) 14% 12% Fig. 36 viser, at en leder, der formår at motivere sine medarbejdere, foretrækkes af langt flere vikarer end andre lederkarakteristika. Gennemslagskraft fremhæves kun af 2 procent som den vigtigste egenskab.

46 Vikar Er det vigtigt for dig at blive leder i løbet af din karriere? Hverken eller 39% Ja 27% Nej 34% Fig. 37 viser, hvor vigtigt det er for vikarer at blive ledere i løbet af karrieren. Det fremgår, at lidt under hver tredje vikarer opfatter det som en vigtig milepæl. Lederambitionerne er lidt mindre udtalte blandt vikarer end blandt andre unge.

47 Vikar Hvad synes du gør en lederrolle attraktiv? Muligheden for at coache andre 39% Højere løn 38% Udfordrende arbejde 44% Muligheden for at få indflydelse på virksomheden/organisationen 56% Stort ansvar 32% Styring og planlægning af egne opgaver 38% Mulighed for at træffe vigtige beslutninger 38% Fig. 38 viser svarene fra de vikarer, der har svaret ja eller hverken eller på spørgsmålet, om det er vigtigt for dem at blive leder i løbet af deres karriere. Det fremgår, at flest er tiltrukket af lederrollen på grund af muligheden for at øve indflydelse på virksomheden. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Andet 4 %

48 Vikar Hvad synes du gør en lederrolle uattraktiv? 76% 49% 41% 37% 28% 28% 6% Højt stressniveau Mindre mulighed for at fokusere på egne kompetencer og udvikling Mindre fritid Krav om stor selvsikkerhed Stort ansvar Frygt for at fejle Andet Fig. 39 viser, hvilke parametre, der afskrækker vikarerne ved lederrollen. Det fremgår, at flest anser stressniveauet for at være det mindst attraktivt aspekt ved lederrollen. Vikarerne ligger her helt på linje med undersøgelsens øvrige respondenter. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder.

49 Vikar Hvilken eller hvilke kanaler anvender du i din jobsøgning? Jobportaler/jobagenter 91% Sociale medier 42% Mit netværk 68% 12% Uddannelsesinstitutioner (uddannelsesvejleder, lærer eller lignende) Andet 3% Fig. 40 viser, hvilke kanaler flest vikarer anvender i deres jobsøgning. Det fremgår, at jobportaler og jobagenter ligger i top med 91 procent, mens det næstmest populære er at benytte sit netværk.

50 Alle Ledig

51 Ledig Hvilken type virksomhed vil du foretrække at være ansat i? 28% 20% 18% 20% 6% 8% I en startupvirksomhed I en privatejet national virksomhed/ organisation I en offentlig virksomhed/ organisation I en international virksomhed/ organisation I min egen Ved ikke 20% af de ledige har ikke et klart billede af, hvilken type virksomhed de gerne vil arbejde for. Fig. 41 viser, hvilken type virksomhed ledige foretrækker at arbejde for. Som det fremgår er internationale virksomheder og organisationer mest populære. Svarene fordeler sig dog en kende mere jævnt end blandt andre respondentgrupper.

52 Ledig Hvilken type ansættelse vil du foretrække? 8% 13% Lønmodtager (72%) Vikariat (2%) Freelancer (5%) Selvstændig (13%) Ved ikke (8%) 5% 2% Fig. 42 viser, hvilken ansættelsesform ledige foretrækker. Ligesom de øvrige segmenter er den klart mest foretrukne ansættelsesform at være lønmodtager. Ønsket om et lønmodtagerjob er dog endnu mere udtalt blandt ledige end blandt de øvrige segmenter. Respondenterne kunne vælge mellem lønmodtager og leder. Da ledere også er lønmodtagere, er disse to kategorier blevet slået sammen til en. Ud af de 72 procent har 61 procent svaret lønmodtager, mens 11 specifikt har svaret leder. 72%

53 Ledig Hvor vigtigt er følgende for dig i forhold til et job? Godt socialt arbejdsmiljø 17 % Faglig og personlig udvikling 14% Se et klart formål 11% Arbejdsopgaver matcher kompetencer 30 % Anerkendelse for indsats 7% Tildeling af ansvar og bliver udfordret Indflydelse på eget job 2% 3% Fleksibilitet ift. arbejdstid Høj løn 4% 5% Stor variation i arbejdsopgaver Mulighed for intern karriere 1% 1% Mulighed for løse arbejdsopgaver uanset geografi 3% Mulighed for bonus Jævnaldrende kollegaer Meningsfuld arbejdstitel 0% 1% 1% Fig. 43 viser, hvilke kriterier ledige lægger vægt på, når de vurderer et job. Ønsket om arbejdsopgaver, der matcher ens kompetencer, er her langt mere udtalt end de øvrige svarmuligheder.

54 Ledig Hvad mener du er det ideelle antal arbejdstimer pr. uge? 1-14 timer: 0% timer: 16% timer: 73% 40+ timer: 10% Ved ikke: 1% Fig. 44 viser lediges opfattelse af, hvor mange af ugens timer, man ideelt set bør arbejde. Det fremgår, at det store flertal opholder sig inden for den gældende norm på timer. Ligesom hos de øvrige respondentgrupper ønsker lidt flere ledige at arbejde under normen end over normen.

55 Ledig Hvilken egenskab er vigtigst for dig hos en leder? 7% 3% 9% 9% 46% Motiverende (46%) Involverende (14%) Teamorienteret (12%) Målrettet (9%) Nytænkende (9%) Resultatorienteret (7%) Gennemslagskraftig (3%) 12% 14% Fig. 45 viser, at ledige på lige fod med de øvrige respondenter primært foretrækker en leder, der formår at motivere sine medarbejdere.

56 Ledig Er det vigtigt for dig at blive leder i løbet af din karriere? Hverken eller 41% Ja 27% Nej 32% Fig. 46 viser, hvor stor en del af de ledige der drømmer om at blive ledere i løbet af deres karriere. Det fremgår, at lidt under hver tredje opfatter det som vigtigt, hvilket placerer de ledige som den respondentgruppe med de laveste lederambitioner sammen med vikarerne.

57 Ledig Hvad synes du gør en lederrolle attraktiv? Muligheden for at coache andre 46% Højere løn 41% Udfordrende arbejde 40% Muligheden for at få indflydelse på virksomheden/organisationen 56% Stort ansvar 37% Styring og planlægning af egne opgaver 41% Mulighed for at træffe vigtige beslutninger 30% Fig. 47 viser svarene fra de ledige, der finder det vigtigt at blive leder i løbet af karrieren, eller ikke har taget stilling til det. Det fremgår, at flest ligesom hos de øvrige respondentgrupper er tiltrukket af lederrollen på grund af muligheden for indflydelse på virksomheden. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder. Andet 0%

58 Ledig Hvad synes du gør en lederrolle uattraktiv? 79% 50% 40% 37% 27% 29% 5% Højt stressniveau Mindre mulighed for at fokusere på egne kompetencer og udvikling Mindre fritid Krav om stor selvsikkerhed Stort ansvar Frygt for at fejle Andet Fig. 48 viser, hvilke parametre ledige finder mest uattraktive ved lederrollen. Ligesom blandt de øvrige respondenter anser flest ledige stressniveauet for at være det mindst attraktivt aspekt ved lederrollen. Respondenterne har haft mulighed for at prioritere tre områder.

59 Ledig Hvilken eller hvilke kanaler anvender du i din jobsøgning? Jobportaler/jobagenter 93% Sociale medier 60% Mit netværk 73% 17% Uddannelsesinstitutioner (uddannelsesvejleder, lærer eller lignende) 3% Andet Fig. 49 viser, hvilke kanaler flest ledige anvender i deres jobsøgning. Det fremgår, at jobportaler og jobagenter ligger i top med 93 procent, mens det næstmest popu lære er at benytte sit netværk. Ledige prioriterer sociale medier højere i deres jobsøgning sammenlignet med andre unge.

60 Ledig Hvor langt er du villig til at flytte efter et godt job? 24% 30% 0-50 km (30%) km (13%) km (6%) km (27%) Jeg er ikke villig til at flytte (24%) 27% 13% 6% En fjerdel af ledige er ikke villige til at flytte efter et godt job. Fig. 50 viser, hvor villige ledige er efter at flytte efter et godt job. Der er en lille overvægt af ledige, gerne vil flytte op til 50 km.

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden - en undersøgelse af high performeres præferencer og forventninger til job og karriere Baggrund Rapporten bygger på en undersøgelse

Læs mere

Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse

Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse Generation Y: De unge, krævende talenter? Dén generation der lige nu er på vej ind på arbejdsmarkedet er unge talenter, der kræver, at virksomhederne

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb

Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb HR MØDE DIKU BUSINESS KLUB D. 11/4-2012 Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb 1 OM UNDERSØGELSEN Formål: At få indblik

Læs mere

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6 1 Indholdsfortegnelse Hovedresultater:... 3 Sygefravær... 4 Køn... 5 Alder... 5 Hjemmeboende børn... 5 Sektor... 6 Stillingsniveau... 6 Balancen mellem arbejde og privatliv... 7 God nærmeste leder... 7

Læs mere

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet...

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet... Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2017 Ref. THP/- 03.01.2017 Om undersøgelsen...1 Hovedresultater...2 Jobtilfredshed...3 Stress...3 Psykisk arbejdsmiljø...6 Motivation og fleksibilitet...7

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Psykisk arbejdsmiljø...

Læs mere

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 1/7 Ledere og ledelse En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Oktober 2008 2/7 Hovedresultater Færre kvinder i toppen flere i bunden 21 % af mandlige ledere arbejder med overordnet virksomhedsledelse eller

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Psykisk arbejdsmiljø...

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

Bettina Carlsen Maj Procenttallene er afrundet til nærmeste hele tal, hvorfor den samlet procentandel ikke nødvendigvis summerer til 100.

Bettina Carlsen Maj Procenttallene er afrundet til nærmeste hele tal, hvorfor den samlet procentandel ikke nødvendigvis summerer til 100. Bettina Carlsen Maj 2011 FTFs ungdomsundersøgelse 2011 De unge sygeplejerskers forventninger til og oplevelse af arbejdslivet Nærværende notat vil præsentere de 538 beskæftigede sygeplejerskers oplevelse

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet Hver. kvinde udsat for chikane på jobbet 1 pct. af lønmodtagere har været udsat for chikane på jobbet indenfor de seneste 1 måneder. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. De

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Stress... 7 Sygenærvær...

Læs mere

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Dorte Barfod www.yougov.dk Copenhagen Marts 2010 1 Metode 2 Metode Dataindsamling: Undersøgelsen er gennemført via internettet i perioden januar/februar

Læs mere

Hurtigt i job som dimittend

Hurtigt i job som dimittend Side 1 af 11 Hurtigt i job som dimittend DIMITTENDUNDERSØGELSEN 2018 OKTOBER 2018 Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Dimittendernes karakteristika... 3 1.1. Flertal i job inden seks måneder... 3 1.2.

Læs mere

Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere

Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere Dansk Socialrådgiverforening 2009 Sekretariatet Pma Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere Om undersøgelsen I slutningen af 2008 gennemførte DS en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Hovedresultater: Mobning

Hovedresultater: Mobning Hovedresultater: Mobning Knap hver 10. akademiker er blevet mobbet indenfor de sidste 6 måneder. Regionerne er i højere grad en arbejdsplads som er præget af mobning. Det er oftest kolleger (65 pct.) som

Læs mere

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018 Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 18 Lederne September 18 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Hvor mange respondenter der er jobsøgende eller overvejer at skifte job Deres motiver

Læs mere

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen 15. april 2011 Rådgivende Sociologer ApS Kronprinsessegade 34 st 1306 København K cvr 30209346 bank 5032 120996-2 tlf 33 15 36 26 fax 33

Læs mere

Juli 2006 - nr. 3. Baggrund:

Juli 2006 - nr. 3. Baggrund: Juli 2006 - nr. 3 Baggrund: Resume: Konklusion: Uddannelse og ansættelse 2006 Der vil i stigende grad blive efterspørgsel på it-uddannede de kommende år. Derfor er det højaktuelt, hvorledes it-cheferne

Læs mere

- Knap halvdelen af befolkningen er helt eller overvejende enige i, at vikarer har lav status blandt de fastansatte.

- Knap halvdelen af befolkningen er helt eller overvejende enige i, at vikarer har lav status blandt de fastansatte. Analysenotat Befolkningsundersøgelse om vikarbureauer Til: Fra: Dansk Erhverv/LBU Capacent har på vegne af Dansk Erhverv gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt befolkningen på 18 år eller derover.

Læs mere

Iværksætterlystne studenter

Iværksætterlystne studenter Iværksætterlystne studenter Stort iværksætterpotentiale udnyttes ikke tilstrækkeligt ASE har spurgt ca. 1.000 studerende om forskellige forhold omkring det at stifte selvstændig virksomhed. Herunder er

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Køn, uddannelse og karriere

Køn, uddannelse og karriere Køn, og karriere Lederne Oktober 14 Indledning Undersøgelsen belyser lederkarrieren, herunder hvordan lederne fik deres første lederjob, hvad der var deres væsentligste motiver til at blive leder, og hvilke

Læs mere

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 1 Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 93 pct. af de selvstændige akademikere er tilfredse eller meget tilfredse med deres job, og kun 2 pct. tilkendegiver utilfredshed De selvstændige forventer

Læs mere

Offentligt ansattes frokostpause

Offentligt ansattes frokostpause Offentligt ansattes frokostpause IDA har undersøgt de offentligt ansatte medlemmers frokostpause herunder: Om de holder pause i hele frokostpausen Om de oplever, at arbejdsgiveren forventer, at de står

Læs mere

Seksualiserede medier

Seksualiserede medier Seksualiserede medier Generelt set giver besvarelserne i undersøgelsen udtryk for en meget homogen gruppe af unge på tværs af alder, geografi og uddannelsestype. Der er ingen af de nævnte faktorer, som

Læs mere

Sådan tiltrækker virksomheder de mest eftertragtede medarbejdere

Sådan tiltrækker virksomheder de mest eftertragtede medarbejdere Sådan tiltrækker virksomheder de mest eftertragtede medarbejdere en undersøgelse af en high performers præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moment Professionals undersøgelse viser, at udviklingsmuligheder

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet December 2016 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet Indhold Hovedresultater... 1 Forventet tilbagetrækningsalder... 2 Fastholdelse på arbejdsmarkedet... 4 Bekymringer på arbejdspladsen... 6 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Mobning blandt psykologer... 3. Hvem er bag mobning... 8. Mobning og sygefravær... 9. Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11

Mobning blandt psykologer... 3. Hvem er bag mobning... 8. Mobning og sygefravær... 9. Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11 1 Indhold Mobning blandt psykologer... 3 Hvem er bag mobning... 8 Mobning og sygefravær... 9 Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11 Konflikter blandt psykologer... 11 Konflikter fordelt på køn og alder...

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

Økonomen som leder. -CA sætter fokus på lederne. En undersøgelse fra CA s medlemspanel. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning.

Økonomen som leder. -CA sætter fokus på lederne. En undersøgelse fra CA s medlemspanel. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning Økonomen som leder -CA sætter fokus på lederne En undersøgelse fra CA s medlemspanel marts 2005 Økonomen som leder er udgivet af CA, Økonomernes a-kasse og

Læs mere

Sådan tiltrækker virksomheder high performers

Sådan tiltrækker virksomheder high performers Sådan tiltrækker virksomheder high performers en undersøgelse af deres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moment Professionals undersøgelse viser, at udviklingsmuligheder er det absolut vigtigste

Læs mere

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Aktiv i IDA En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Ingeniørforeningen 2012 Aktiv i IDA 2 Hovedresultater Formålet med undersøgelsen er at få viden, der kan styrke arbejdet med at fastholde nuværende

Læs mere

Offentlige lederes arbejdsmiljø

Offentlige lederes arbejdsmiljø Offentlige lederes arbejdsmiljø En væsentlig del af lederne i den offentlige sektor har en akademisk uddannelse. I denne delrapport indgår besvarelser fra i alt 2151 offentlige ledere med en akademisk

Læs mere

Negot.ernes job og karriere

Negot.ernes job og karriere Negot.ernes job og karriere Marts 2009 1 Indhold 1. Om undersøgelsen...3 3. Hvem er negot.erne?...6 4. Negot.ernes jobmarked...9 5. Vurdering af udannelsen... 14 6. Ledigheden blandt cand.negot.erne...

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Faktaark: Karriere. International Karriere 2013

Faktaark: Karriere. International Karriere 2013 International Karriere 2013 Faktaark: Karriere Djøf har henover efteråret 2012 og vinteren 2013 gennemført en undersøgelse af forholdene for de internationalt arbejdende djøfere med svar fra 689 djøfere,

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Markedsanalyse. Kantinegæstens stemme

Markedsanalyse. Kantinegæstens stemme Markedsanalyse 23. august 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Kantinegæstens stemme T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Highlights 63 pct. af danskerne har adgang til en kantine

Læs mere

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Markedsanalyse 22. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

De nyuddannede på arbejdsmarkedet. En undersøgelse af studerende og lederes holdninger til jobsøgning og arbejdspladskultur

De nyuddannede på arbejdsmarkedet. En undersøgelse af studerende og lederes holdninger til jobsøgning og arbejdspladskultur De nyuddannede på arbejdsmarkedet En undersøgelse af studerende og lederes holdninger til jobsøgning og arbejdspladskultur Ledernes Hovedorganisation Moment Oktober 2006 1 Indledning...2 Sammenfatning...2

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Hvem har svaret Profil af de 1801 respondenter som har svaret på succes -skemaet via internettet. Køn Alder Mand Kvinde 13-20 20-29 30-39 40-49 50-59

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem ANALYSENOTAT Streaming boomer frem AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Nye tal for streaming Andelen af forbrugerne som streamer fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen som

Læs mere

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 Ref. KAB/- Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 27.01.2017 Indhold Baggrund...1 Hovedresultater...2 Motivation og jobtilfredshed...3 Stressniveau på arbejdspladsen...5 Individuelt

Læs mere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Side 1 af 9 Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Undersøgelse om trend i offentlige karriereveje: Faglige ledere uden personaleansvar Hovedkonklusioner Medlemmerne er overordnet

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

Projektlederanalyse Projektledernes arbejde, kompetencer og udfordringer

Projektlederanalyse Projektledernes arbejde, kompetencer og udfordringer Projektlederanalyse 2018 Projektledernes arbejde, kompetencer og udfordringer Oktober 2018 Resume Denne analyse sætter fokus på projektlederne i IDAs medlemsskare. Den beskriver omfanget og karakteren

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen.

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Faktaark: Stress Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Resultaterne stammer fra ACs arbejdsmiljøundersøgelse 2014. Undersøgelsen

Læs mere

Lyngallup om unge og uddannelse. Dato: 5. januar 2011

Lyngallup om unge og uddannelse. Dato: 5. januar 2011 Lyngallup om unge og uddannelse Dato: 5. januar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om unge og uddannelse Dato: 5. januar 2011 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

Deltagerne i undersøgelsen er repræsentative i forhold til CA s samlede medlemsbestand, hvad angår alder, køn, geografi og uddannelse.

Deltagerne i undersøgelsen er repræsentative i forhold til CA s samlede medlemsbestand, hvad angår alder, køn, geografi og uddannelse. Hovedresultater Færre kvindelige ledere på alle niveauer De kvindelige ledere i CA har et karrieremæssigt efterslæb. 54 af mændene i undersøgelsen er ledere, mens kun 39,9 af kvinderne er ledere. Jo højere

Læs mere

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne ANALYSENOTAT Februar 2014 Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne I perioden november 2013 til januar 2014 har Danmarks Lærerforening gennemført en spørgeskemaundersøgelse om arbejdsforholdene

Læs mere

Bilagssamling. Hvordan rekrutterer Regional Udvikling nye medarbejdere? Inge Munk Heilesen Cand.ling.merc i Virksomhedskommunikation

Bilagssamling. Hvordan rekrutterer Regional Udvikling nye medarbejdere? Inge Munk Heilesen Cand.ling.merc i Virksomhedskommunikation Bilagssamling Hvordan rekrutterer Regional Udvikling nye medarbejdere? - Analyse af rekrutteringen til Regional Udvikling i Region Syddanmark Inge Munk Heilesen Cand.ling.merc i Virksomhedskommunikation

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder

Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder Barselsfond for selvstændige Barrierer og muligheder Indledning ASE har i december 2012 spurgt ca. 800 selvstændige erhvervsdrivende om deres holdning til en barselsfond for selvstændige. Undersøgelsen

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Karriere februar Public 56890

TNS Gallup - Public Tema: Karriere februar Public 56890 TNS Gallup - Public Tema: Karriere 9-10. februar 2010 Public 56890 Metode Feltperiode: 9-10. februar 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt læger Mobning køn Mobning aldersfordelt... 5

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt læger Mobning køn Mobning aldersfordelt... 5 1 Indhold Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen... 3 Mobning blandt læger... 3 Mobning køn... 4 Mobning aldersfordelt... 5 Mobning i det offentlige og private... 5 Mobning oplevet af ledere

Læs mere

Arbejdsliv i nyhedsarbejde

Arbejdsliv i nyhedsarbejde Arbejdsliv i nyhedsarbejde CASA & Syddansk Universitet 29. oktober 2008 Signe Pihl-Thingvad, ph.d. studerende Anne Rytter Hansen, CASA Jørgen Møller Christiansen, CASA FORELØBIGE RESULTATER, MÅ IKKE REFERERES

Læs mere

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 2011 Efteruddannelse Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Hovedresultater VALG AF EFTERUDDANNELSE: side 3 4 ud af 5 efteruddanner sig. HD er den populæreste uddannelse. Typisk efteruddannelse efter 6 år

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt

Økonomisk analyse. Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Økonomisk analyse 21. april 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Danmark og danskerne går op i

Læs mere

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 Selvstændig i CA En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 5 % er selvstændige 20 % vil gerne I øjeblikket er 3,3 % af CAs medlemmer selvstændige erhvervsdrivende. 1,7 % har en selvstændig bibeskæftigelse.

Læs mere

Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2)

Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2) Rapportering af medlemsundersøgelse for Dansk Facilities Management netværk Oktober 2011 Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2) Svarprocenten for hele undersøgelsen er på 23 - eller 92 ud af 400 mulige

Læs mere

Atypisk beskæftigelse. Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer

Atypisk beskæftigelse. Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer Atypisk beskæftigelse Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer Februar 2017 Atypisk beskæftigelse Resume Analysen viser, at det typiske blandt IDAs medlemmer stadig er én fast

Læs mere

Faktaark om social kapital 2014

Faktaark om social kapital 2014 Ref. KAB/- Faktaark om social kapital 2014 12.06.2015 Indhold Baggrund: Hvad er social kapital?...2 Social kapital opdelt efter sektor...4 Social kapital opdelt efter køn...5 Sammenhæng mellem social kapital,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1 Begrebet krifa.dk Jobtryghed Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst 2017 Side 1 Overvejelse om jobskifte i 2017 Sp.1 I hvilken grad overvejer du at skifte job inden for det næste år? Slet

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

atypisk ansat

atypisk ansat 1 Midlertidige stillinger og deltidsstillinger kan give frihed og mulighed for en anden balance mellem familie og arbejdsliv end regulære fuldtidsstillinger. Men de kan også være forbundet med en stor

Læs mere

De studerendes studiekultur

De studerendes studiekultur Side 1 af 9 De studerendes studiekultur STUDIESTARTUNDERSØGELSEN 2018 AUGUST 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Kun hver tredje glæder sig stort set altid til at komme på deres studie... 3 2. Ni ud

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

I Danmark bliver 8% af mændene ledere, mens det kun gælder for 3,3% af kvinderne. Forskellen er således på 4,7 procentpoint.

I Danmark bliver 8% af mændene ledere, mens det kun gælder for 3,3% af kvinderne. Forskellen er således på 4,7 procentpoint. Marts 2017 Der er fortsat store forskelle på kvinder og mænds lederchancer Djøf har på baggrund af Danmarks Statistiks registre foretaget en analyse af kvinder og mænds sandsynlighed for at blive leder.

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

En spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer i Dansk Psykolog Forening 2010. Sammenfatning

En spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer i Dansk Psykolog Forening 2010. Sammenfatning En spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer i Dansk Psykolog Forening 2010 Sammenfatning 2010 1 Del 1 Sammenfatning En spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer i Dansk Psykolog Forening 2010. Rapporten

Læs mere

Undersøgelse om distancearbejde, april 2011

Undersøgelse om distancearbejde, april 2011 Undersøgelse om distancearbejde, april 2011 Hovedresultater: Mere end to ud af fem danskere benytter distancearbejde i deres nuværende job Blandt danskere der distancearbejder gælder det, at næsten hver

Læs mere

BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST

BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST Digitaliseringsstyrelsen BRUGERUNDERSØGLSE AF DIGITAL POST 2012 Endelig version 14. december 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Opsummering af resultater... 1 3. Profil af brugerne... 3 4.

Læs mere

1033 medlemsvirksomheder har deltaget i undersøgelsen. Resultaterne er indsamlet i uge 3 og 4 2015.

1033 medlemsvirksomheder har deltaget i undersøgelsen. Resultaterne er indsamlet i uge 3 og 4 2015. Flertallet af de mindre virksomheder har svært ved at ane lyset i horisonten, når man spørger til deres økonomiske forventninger inden for de næste tre måneder. Ase har i en måling spurgt medlemsvirksomhederne

Læs mere

ADBLOCK 2018 I DANMARK. Udarbejdet af AW Media

ADBLOCK 2018 I DANMARK. Udarbejdet af AW Media ADBLOCK 2018 I DANMARK Udarbejdet af AW Media INTRODUKTION Hvordan ser danskernes adblock tendenser ud i år 2018? Det har AW Media sat sig for at undersøge. I rapporten præsenteres et kombineret billede

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere