Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017"

Transkript

1 Referat torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Orientering - December FOU - Økonomi - December FOU - Fodboldmål FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Osted Gymnastikforening - skabe til redskaber FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Mærk Livet - PC'er til foredrag FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - KHIF - Fit light Trainer FOU - Omfordeling af tilskud - Bramsnæs Aftenskole FOU - LOF Lejre søger om tilskud fre restmidler fra FOU - Ansøgnnig om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Lejre Senior Ballroom FOU - Status arbejdsgrupper - December FOU - Eventuelt...22

3 Side 1 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord Sagsnr.: 17/14721 besøger Børne og Ungdomsforeningen Bramnæs Nord, Gershøj Havnevej 22, Gershøj. Beslutning den : besøgte Børne- og Ungdomsforeningen Bramsnæs Norden. Foreningen fortalte om dens aktiviteter og lokaler. Foreningen oplyser, at den ønsker, at der vises forståelse for de små samfunds udfordringer.

4 Side 2 2. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Beslutning den : Godkendt.

5 Side 3 3. FOU - Orientering - December 2017 Sagsnr.: 17/1431 A. Bestyrelserne for LOF Lejre og LOF Holbæk har besluttet at fusionere pr. 1. januar Fremover vil der være én administration og én bestyrelse, mens undervisningen fortsætter uændret i de to kommuner. Formålet med fusionen er at styrke folkeoplysningen i begge kommuner. LOF Holbæk har i 2017 administreret LOF Lejre for LOF Lejres bestyrelse. LOF Lejre oplyser, at det sikres, at den enkelte kommunes tilskud alene anvendes til undervisning i den pågældende kommune, og at dette kan dokumenteres i aftenskolens regnskab. Der søges om, og afregnes tilskud for den virksomhed, der foregår i den enkelte kommune, som var der tale om selvstændige aftenskoler i kommunerne. Fællesudgifter til eksempelvis skoleleder og administration vil blive delt forholdsmæssigt ud, hvilket vil fremgå af regnskab. B. Torsdag den 9. november blev der holdt indvielse for det nye fælleshus for daginstitution, dagpleje og kultur: Øm Børne- og Kulturhus. Borgmesteren forestod åbningen, og der var underholdning med børn fra Lærkereden, Dagplejen og Lejre Musikskole. Mellem børn og voksne deltog i åbningen. Beslutning den : Til orientering.

6 Side 4 4. FOU - Økonomi - December Sagsnr.: 14/16057 ønsker løbende at følge forbruget på s område. Administrationen har ajourført s økonomioversigt for 2017, som udvalget skal drøfte. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Til efterretning. s budget omfatter frivillig folkeoplysende foreninger, voksenundervisning, mellemkommunale betalinger og lokaletilskud. Pulje til særlige formål ligger under budget for frivillig folkeoplysende foreninger. På s møde den 14. september 2017, ønskede udvalget en opgørelse over mellemkommunale betalinger. Opgørelsen er ikke udarbejdet på nuværende tidspunkt. På s møde den 25. oktober 2017, ønskede udvalget et punkt vedrørende eventuelt mindreforbrug bruges til mål. Se efterfølgende punkt. Budget 2018: Administrationen kan oplyse, at s ønske vedrørende mål og net til foreningerne ikke blev imødekommet i forbindelse med budgetbehandling Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomioversigter vedlagt. Administrationen oplyser, at der er overførselsadgang mellem regnskabsårene på s konti.

7 Side 5 Bilag: 1. Økonomi FOU december 2017 udspecificeret 2. Økonomioversigt -Pulje Økonomioversigt december 2017

8 Side 6 5. FOU - Fodboldmål 2017 Sagsnr.: 17/6832 I forbindelse med sæsonstart indsender fodboldklubberne ønsker om fodboldmål og net til administrationen. I 2017 er der indkommet ønsker for kr. ex moms fra kommunens 7 fodboldklubber. Puljen til fodboldmål og net er i 2017 på kr. og kan dermed ikke rumme alle ønskerne. I de sidste år har det været meget begrænset hvor mange net og mål der er indkøbt, da der ikke har været midler til det. Status er på nuværende tidspunkt, at de fleste fodboldklubber mangler mål til kommende kampe. Nogle af klubberne oplyser, at de risikerer at kampe må aflyses pga dårlige mål. Firmaet Tress har besøgt fodboldforeningerne, og gennemgået mål og net. Tress oplyser, at der er behov for udskiftning af mål i de fleste foreninger men, at det er Såby og Osted der vurderes at have størst behov og at det er til deres 11- mands mål. Efterfølgende har administrationen modtaget en mail fra Kr. Hyllinge Idrætsforening om, at der har været hærværk på et af deres 11 mands mål, så de mangler akut et mål. behandlede sagen den 14. september 2017, hvor det blev besluttet, at sagen tages op til december med henblik på bevilling fra eventuelle restmidler i puljen. Udvalget ønskede samtidig at fremsende et høringssvar til budget 2018 om, at der afsættes flere midler til fodboldmål. s ønske til budget 2018 blev ikke imødekommet. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til fodboldmål og net. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes.. Beslutning den : 1. og 2. prioritering godkendt, og herefter bevilges ønsker om mål og net, så vidt det er muligt, op til de kr. Ønsker for 2017 omfatter: Mål med tilhørende net, net til eksisterende mål, kridtmaskiner, hjul til mål og filter til kridtmaskine.

9 Side 7 I de seneste år er der kun købt det absolut nødvendige f.eks. køb af mål p.g.a der var stjålet, køb af net da eksisterende er så ødelagt at de ikke kan monteres på målene. Derfor er der et stort behov for nyt materiel. Administrationen har prioriteret den administrative pulje, på kr., der er afsat i 2017 til mål og net således, at der er købt net til de foreninger, der har ønsket løse net (altså til eksisterende mål) + kridtmaskiner som var gået i stykker. Administrationen har bedt firmaet Tress om en vurdering af ønskerne. Tress oplyser, at Såby (et mål har 1. prioritet) og Osted s (2 mål) ønsker om 11 mands mål vurderes som 1. prioritet, i alt kr kr. Tress har fremsendt tilbud på 1. og 2. prioritet samlet på kr. (Bilag vedlagt). Efterfølgende har administrationen modtaget en mail fra Kr. Hyllinge Idrætsforening om, at der har været hærværk på et af deres 11 mands mål, så de mangler akut et mål. Prisen på et 11 mands mål er 9.446,50 kr. Status er nu, at de fleste fodboldklubber mangler mål til kommende kampe. Nogle af klubberne oplyser, at de risikerer at kampe må aflyses p.g.a dårlige mål. Det er administrationens vurdering, at pulje til særlige formål, kan benyttes til køb af mål og net. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser Der er indkommet ønsker på kr., hvoraf der er købt net og kridtmaskiner for kr. af den administrative pulje på kr. Herefter er der ønsker til mål med tilhørende net på kr. Firmaet Tress vurderer, at Såby og Osted s ønsker om henholdsvis et og to 11 mands mål bør prioriteres først, i alt kr kr. Det er administrationens vurdering, at det ønske som er indgået fra Kr. Hyllinge Idrætsforening om et 11 mands mål, på grund af hærværk, bør prioriteres højt, kr ,50 kr. Tress har fremsendt tilbud på 1. og 2. prioritet samlet på kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr. hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed.

10 Side 8 6. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Osted Gymnastikforening - skabe til redskaber Sagsnr.: 17/12909 Osted Gymnastikforening fremsender ansøgning om tilskud til køb af skabe til redskaber. Der søges om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Ansøgningen imødekommes. Osted Gymnastikforening, der er en frivillig folkeoplysende forening med 384 medlemmer, hvoraf 216 er under 25 år, søger om tilskud til køb af metalskabe til deres redskaber. Osted Gymnastikforening oplyser, at de sidste år fik ødelagt deres musikskab, som står i Osted skoles gymnastiksal, 3 gange. Den største frustration er, at instruktørerne møder ind til udstyr der ikke er i orden. Kort efter sæsonstart i år, bliver skabet igen ødelagt og deres ledning blev stjålet fra skabet, hvor det tidligere bare har været nogen der ville låne anlægget, og dermed ødelagt låsen. Foreningen har nu valgt at sætte et stålskab op, i håbet om, at de kan have deres ting i fred. Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser.

11 Side 9 Der søges om i alt kr. til et metalskab med lås. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning om tilskud til køb af skabe til redskaber

12 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Mærk Livet - PC'er til foredrag Sagsnr.: 17/13709 Mærk Livet fremsender ansøgning om tilskud til køb af en pc er, som de skal brug i forbindelse med foredrag mm. Der søges tilskud på i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes.. Beslutning den : Administrationen undersøger om der er overskuds-pc er i IT-afdelinger, som Mærk Livet kan få. Hvis det ikke kan lade sig gøre, bevilges der kr. til køb af pc er. Mærk Livet, der er en Frivillig Folkeoplysende forening i Lejre Kommune, har fungeret i 25 år med base i Hvalsø. Foreningen har på nuværende tidspunkt 35 medlemmer, som alle er over 60 år. Foreningen har aktiviteter i aktivitetscentret Østergade i Hvalsø, hvor foreningen tilbyder en ugentlig aktivitet, hver mandag formiddag i aktivitetscentret. Foreningen arrangerer forskellige foredrag, blandt andet om alderdom, helbred og i sær om forebyggende viden. Foredragsholderne medbringer oftest et USB-stik, og derfor har foreningen brug for en bærbar pc er. Foreningen har tidligere lånt en pc på aktivitetscentret, men det kan det ikke mere. Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterier for pulje til særlige formål. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser.

13 Side 11 Der søges om i alt kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr. hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Bilag: 1. Ansøgning

14 Side FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - KHIF - Fit light Trainer Sagsnr.: 17/14087 Kr. Hyllinge IF fremsender ansøgning om tilskud til FitLight Trainer. Der søger om i alt kr. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Ansøgningen imødekommes. ønsker en tilbagemelding om ca. ½ år, om hvordan forløbet har været. Kr. Hyllinge Idrætsforening, der er en frivillig folkeoplysende forening, i Lejre Kommune, ansøger om tilskud til køb af FitLight Trainer træningsenhed, som er en innoverende træningsenhed, der er designet til koordination, balance, reaktion, kondition, stabilitet og til at styrke. Systemet er anvendeligt i alle sportsgrene, og til alle aldersgrupper. Det består af 8 lyskegler, der placeres så sportsudøveren skal rundt om disse. De tændes og slukkes skiftevis, så reaktionen skærpes. Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterier for Pulje til særlige formål. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Der søges om i alt kr. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål er kr. hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed.

15 Side 13 Bilag: 1. Ansøgning

16 Side FOU - Omfordeling af tilskud - Bramsnæs Aftenskole Sagsnr.: 17/9766 Bramsnæs Aftenskole oplyser, at de har fået tildelt mere i tilskud end de forventer at bruge. Bramsnæs Aftenskoles ansøgte beløb, efter korrektion, er kr. ex. 10% midler, og efter fordeling af restmidler er det samlede tilskud på kr. for skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil godkende omfordelingen af midlerne for Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes.. Beslutning den : Imødekommet. Den 25. oktober 2017 blev budget beløbsrammen til voksenundervisning for 2018 fordelt mellem aftenskolerne. Bramsnæs aftenskole har meddelt, at de har fået tildelt mere i tilskud end de får brug for i 2018, og vil derfor gerne have mindre til udbetaling. Administrationen har udarbejdet en omfordeling af tilskud for 2018, hvor der er taget højde for Bramsnæs Aftenskoles ønske om reduceret tilskud. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Den samlede budgetramme der blev fordelt den 25. oktober 2017 var på kr., hvoraf kr. blev fordelt til Bramsnæs Aftenskole. Ved ny beregning har Bramsnæs Aftenskole fået tildelt kr. Bramsnæs Aftenskoles ansøgte beløb, efter korrektion, er kr. ex. 10% midler, og efter fordeling af restmidler er det samlede tilskud på kr. for 2018

17 Side 15 Administrationen har vedlagt skema med fordelingen fra mødet den 25. oktober 2017, og et skema med ny beregning, hvor Bramsnæs Aftenskoles tilskud er reduceret. Bilag: 1. Fordeling af tilskud til voksenundervisning - FOU Fordeling af tilskud voksenundervisning

18 Side FOU - LOF Lejre søger om tilskud fre restmidler fra 2016 Sagsnr.: 17/13057 I henhold til retningslinjer for tilskud til den frivillig folkeoplysende voksenundervisning, kan aftenskolernes tilbagebetalingsmidler anvendes til andre formål end til undervisning, - f.eks. materiale, anskaffelse, lokaleleje, kurser og lignende. LOF Lejre har indsendt ansøgning om tilskud fra restmidler fra Der søges om tilskud på i alt kr. til kurser for lærere i aftenskolen. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Der bevilges kr. 400 kr. til kurset Z-health, kr. til to kurser vedrørende varmtvandssvømning og kr. til kursus vedrørende Ayurveda-kost. LOF Lejre har fremsendt ansøgning om tilskud til kurser for lærere i aftenskolen i: Z-health, Hjerne baseret bevægelse Hold balancen. Formålet er at vedligeholde og udvide underviseres kompetencer og dermed kunne fastholde kursister. Ayurveda-Kost. Formålet er, at dygtiggøre underviser samt opbygge et nyt kompetenceområde med henblik på udbud af nye kurser for overvægtige. Varmtvandssvømning. Med kurserne i varmtvandssvømningen vil aftenskolens undervisere få inspiration til undervisningen og kan forbedre sin brug af redskaber i undervisningen. Kursus nr. 2 vil specifikt kunne øge viden om forskellige undervisningsformer ved forskellige sygdomme.

19 Side 17 LOF Lejre søger samlet om tilskud kr. Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterier i retningslinjer for tilskud til voksenundervisning. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Der søges om tilskud på i alt kr. Z-health, Hjerne baseret bevægelse, 400 kr. Ayurveda-Kost, kr. Varmtvandssvømning, kr kr. I pulje med tilbageløbsmidler fra 2016, er der kr. tilbage, men da der også er tilbageløbsmidler fra 2015 er det samlede resterende beløb på kontoen Bilag: 1. Ansøgning

20 Side FOU - Ansøgnnig om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Lejre Senior Ballroom Sagsnr.: 17/13463 Lejre Senior Ballroom fremsender ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil godkende foreningen som frivillig folkeoplysende forening. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Foreningen godkendes under forudsætning af, at der afholdes stiftende generalforsamling. Lejre Senior Ballroom er en gruppe, der ønsker at starte en frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. Lejre Senior Ballroom har på nuværende tidspunkt 5 medlemmer. Foreningen har på nuværende tidspunkt ikke afholdt stiftende generalforsamling, men afventer en godkendelse for inden der indkaldes til stiftende generalforsamling. Foreningen formål er, at fremme interessen for ballroom dans, fortrinsvis blandt seniorer (30+). Foreningen oplyser, at den har tider i multisalen i Sæby. Følgende forudsætninger skal være opfyldt for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal være åben for alle der kan tilslutte sig foreningens formål, og være hjemmehørende i Lejre kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningen skal have vedtægter hvoraf følgende fremgår: Formålet med forenings-dannelsen, hvordan bestyrelsen

21 Side 19 vælges, procedure for vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, og hvad der sker med forenings overskud ved ophør for foreningen, samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til, om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuet tillskud efter principper i retningslinjer for aktivitetstilskud. Såfremt vurderer, at foreningen kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening, skal Lejre Senior Ballroom kategoriseres under foreninger, øvrige. Det er administrationens vurdering, at Lejre Senior Ballroom lever op til kriterierne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Godkendelse af ansøgningen kan have konsekvens for de øvrige foreningers aktivitetstilskud, idet aktivitetstilskud udbetales i forhold til det samlede antal medlemmer i alle foreninger. Bilag: 1. Vedtægter for foreningen Lejre Senior Ballroom 2. Ansøgning

22 Side FOU - Status arbejdsgrupper - December 2017 Sagsnr.: 14/16599 nedsatte den 21. maj arbejdsgrupper, med henblik på udvikling af forskellige områder inden for folkeoplysning. Efterfølgende er der nedsat flere arbejdsgrupper. skal drøfte status på arbejdsgruppernes arbejde. Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den : Arbejdsgruppe vedrørende +Dig, ensomme unge: Intet nyt Synliggørelse af : Overgår til nyt udvalg Nytårskur/Prisoverrækkelse: William S. Jacobsen orienterede kort om, at der er valgt prisvindere til leder- og trænerpris, og at arrangementet afholdes den 20. januar 2018, kl i Lejre Hallen. Foreningshåndbog: Der arbejdes videre med håndbogen Frivillig Fredag: Evalueringen tages til efterretning. Udvalget ønsker, at der arbejdes sammen om denne type arrangementer. Markedsdag for skoler og foreninger: Peter Rasmussen er udpeget til arbejdsgruppen. ønsker fortsat, at Markedsdagen planlægges mere på foreningernes præmisser. Fremtidsværksted: Afventer nyt Folkeoplysningsudvalg Lokaletilskud: Afventer nyt Arbejdsgruppe vedrørende +DIG, ensomme unge ønsker at inddrage foreningslivet i arbejdet vedrørende ensomme unge. Arbejdsgruppen består af Ole Meibom, der er kontaktled og Alliancegruppen. Intet nyt Synliggørelse af Udvalget ønsker at synliggøre udvalgets arbejde, f.eks. hvilke muligheder der er for at søge tilskud. Arbejdsgruppen består af: Niels Rasmussen, Jesper K. Jensen og Dorte Jørgensen. Intet nyt

23 Side 21 Nytårskur/prisoverrækkelse ønsker at udvikle arrangementet. Arbejdsgruppen består af: Peter Rasmussen, Søren Bo Hansen,, William S. Jacobsen og Christian F. Andersen Arbejdsgruppen afholder møde den 12.december. Der er indkommet 8 indstillinger til lederpris, 11 til trænerpris (i de to indstillinger er der 2 personer), og 62 til hædringer, hvoraf 4 indstillinger er hold med i alt ca. 51 personer. Foreningshåndbog Arbejdsgruppen består af Torben Olsen og Ole Meibom Intet nyt. Frivillig Fredag Den 29. september 2017 blev det årlige arrangement Frivillig Fredag afholdt i Kr. Hyllinge Hallen. Som noget nyt, blev arrangementet afholdt i et samarbejde mellem Brugerrådet i Kr. Hyllinge Hallen og Lejre Kommune. Evaluering udarbejdet af brugerrådet er vedlagt som bilag. Markedsdag for skoler og foreninger Markedsdag for skole og foreninger er fastsat til den 19. april Til arbejdsgruppen vedrørende planlægning af Markedsdagen udpeges 1 medlem fra. Fremtidsværksted Arbejdsgruppen består at Ole Meibom, Peter Rasmussen, Niels Rasmussen og Jesper K. Jensen. Afventer nyt Folkeoplysningsudvalg Lokaletilskud Afventer nyt Folkeoplysningsudvalg Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Bilag: 1. Evaluering Frivillig Fredag 2017

24 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: Beslutning den : Administrationen orienterede om, at der arbejdes på en folder med sommerferie aktiviteter. William S. Jacobsen orienterede om status for Idrætsunionen. 17 foreninger har meldt sig ind, 35% af relevante foreninger, og 55 % af medlemsskaren. Arbejdsmæssigt har Idrætsunionen valgt at dele bestyrelsen i 2: den ene tager sig af de foreningsrelaterede ting og den anden tager sig af det politiske. Søren Bo Hansen takker for samarbejdet i de 4 år. Ny mødedato 1. februar 2018, kl

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017 Referat torsdag den 14. september 2017 Kl. 18:00 i Herslev strand sejlklub, Herslev Strandvej 10, 400 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering september 2017...2 3.

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Dagsorden torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord...1 2. FOU - Godkendelse af dagsorden...2

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014 Referat onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014 Referat torsdag den 23. oktober 2014 Kl. 18:00 i Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Hvalsø Tennisklub, Skolevej 3, 4330 Hvalsø Dato: Torsdag den 23. august 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Udpegning af repræsentant til Kernevelfærdsudvalget...2

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017 Referat torsdag den 1. juni 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering - juni 2017...2 3. FOU - Økonomi Juni

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015 Referat torsdag den 10. december 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Jesper K Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering december 2015... 2 3. FOU - s mødeplan

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014 Referat onsdag den 23. april 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Valg af formand og næstformand til... 2 3. FOU - Orientering... 4 4.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Lyndby Jollesejlklub, Hornsherredvej 202, Lyndby, Dato: Mandag den 27. maj 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013 Referat torsdag den 12. december 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - LOF Lejre ansøger om ændret brug

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Afbud: Anne Lauridsen Bente Troest Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2.

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Vestervang, Englerupvej 74, Kr. Sonnerup, 4060 Kir Dato: Torsdag den 13. december 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015 Referat torsdag den 29. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Søren Bo Hansen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering oktober 2015... 2 3. FOU

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. februar 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 23-09-2008 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jan Bunkenborg, Erling Johansen, Litta Lund, Jan Find Petersen, Kaj

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Møde afsluttet: 19:35 Særlige forhold: Spisning kl. 18.30 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Bemærkninger: Sollentuna I og II,5. sal,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat. Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. juni 2016 Side: 1 Referat af Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 3. september 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Side 1 af 7 Dagsorden Folkeoplysningsudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: Torsdag den 28-09-2006 Mødetidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Medlemmer: Jens Brogaard Jensen, Jens Timm Jensen, Villy Stenkilde,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 08. oktober 2015 Side: 29 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 8. oktober 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Åben dagsorden Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere