PÆDAGOGISK! LÆRINGS.!OG! RESSOURCECENTER! (PLC)!!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PÆDAGOGISK! LÆRINGS.!OG! RESSOURCECENTER! (PLC)!!"

Transkript

1 PÆDAGOGISK LÆRINGS.OG RESSOURCECENTER (PLC) PÅ VESTERBRO NY SKOLE PLC er sammen med skolens personale medvirkende part til, at vi på Vesterbro Ny Skole arbejder med læring for alle elever i henhold til skolebestyrelsens principper om inklusion: På Vesterbro Ny Skole skal alle børn og unge være inkluderet i det miljø, de er en del af. I en inkluderende praksis flyttes fokus fra barnets fejl og mangler til et fokus på barnets ressourcer og bidrag til fællesskabet. Blikket flyttes fra barnets tilpasningsevne til fællesskabets måde at være fællesskab på. (Den fulde principtekst kan findes på skolens hjemmeside: På Vesterbro Ny Skole anser vi altid forældre og barnets netværk som vigtige og essentielle parter i at støtte udviklingsprocessen af det inkluderende miljø med fokus på barnet, familiens ressourcer og biddrag til fællesskabet.

2 VNS,september INKLUSIONIKØBENHAVNSKOMMUNEOGPÅVESTERBRONYSKOLE...3 PÆDAGOGISKLÆRINGS:OGRESSOURCECENTER...4 PLC:KOORDINATIONSGRUPPEN...6 VIFTEN...8 ÅBENDØRFORSKOLENSPÆDAGOGISKEPERSONALE...11 ÅRSHJULFORPLC...12 SAMTYKKESKEMA...13

3 VNS,september InklusioniKøbenhavnsKommuneogpåVesterbroNySkole InklusiondefineresiKøbenhavnsKommuneogderafpåVesterbroNySkole(VNS)som: Inklusion er en vedvarende proces, der handler om at skabe åbne og udviklingsorienteredemiljøer,hvorallebørnogungeopleversigsomaktivedeltagerei fællesskabet.måleter,atallebørnogungeskalses,anderkendesogværdsættessom de unikke personer de er, og dermed sikres faglig, personlig og social udvikling. (Fra Inklusionsguide SPECIALREFORMEN,BørneVogUngdomsforvaltningen. PåVNSereninkluderendekulturderafkendetegnetved: Viantagerperdefinitionaltid,atderersammenhængmellemskole,institutionsV ogfamilieliv Forældresamarbejdeterhøjtprioriteret Hjælpsomhederdenvigtigdelafvoreskultur Forskellighederenstyrke Allefølersigvelkomne Pædagogikkenafspejlerhelebørnegruppen Dererhøjeforventningertilallebørnogunge Vimener,atalleskalhavemulighedforatudviklekompetencetilforhandlingog konfliktbearbejdningsamtsocialitet Hos os prioriterer vi deltagelse i børnev og ungefællesskaber, hvor fokus er på fællesskabetsmådeatdannesogfungerepå Ledelsenunderstøtterdeinkluderendeinitiativer Personaletarbejderiteamsogdeltageritværfagligtsamarbejde HososerspecialVogalmenpædagogikintegreretilæringen Vierdeltagereidialogenmedlokalsamfundet Inklusion er en fælles vision for kommunalbestyrelse, forvaltning, ledelse, forældreogpersonale (IhenholdtilInklusionsguide SPECIALREFORMEN,BørneVogUngdomsforvaltningen. SomdetfremgårafovenforrefereredeInklusionsguideerdetoverordnedemålpåVNS medinklusionsåledesogså,atalleelevereraktiveogdeltagendeilæringenoghar mulighedforatblivesådygtige,somdekan.derforarbejdervialtidmedatøge elevernesmulighedfortilstedeværelse,oplevelseaffællesskab,aktivdeltagelseoghøjt læringsmæssigtudbytte.

4 VNS,september PædagogiskLærings:ogRessourcecenter I Pædagogisk LæringsV og Ressourcecenter (PLC) vægter vi princippet om nærhed i forhold til skolens inklusionsarbejde højt. Vores fokus er, at nærhed til inklusionsopgaven skaber større ejerskab til opgaven samt større helhed i løsningen. PLCsvisioner,atinklusionsarbejdetforankreshosklasseteametitætsamarbejdemed derelevantemedlemmerafplc. MedlemmerneiPLCer: Læsevejledere,matematikvejledere,aktVvejleder,itVvejleder, inklusionspædagog,skolenspsykolog,skolesocialrådgiver,læringsvejledere, sundhedsplejersken,ressourcecenterkoordinatorerogledelsesrepræsentant. Sekundæremedlemmerer:SSPVrepræsentant,UUVvejleder,talehørepædagog, pædagogiskekonsulentersamtrepræsentanterfordiversesupportmuligheder, somskolenkantrækkepåvedsærligeelevbehov. Organiseringen) af) PLC) i) henhold) til) BUF) ) Børne8) og) Ungdomsforvaltningen)i)Københavns)Kommune)) BUFsdefinitionafPLC: PLC gør op med den opsplitning i funktioner og centre, fx specialcenter, sprogcenter, vejledningsforamv.sommangeskolerindtilviderehararbejdetmed. PLC skal udgøre én fasttømret organisatorisk enhed på skolen, hvor særlige ressourcepersoner(bådeinterneogeksterne)påtværsafdefagligeekspertisermødes ogdelervidenogopgaver. Sammensætningen af fagpersoner i PLC kan være afhængig af elevgrundlaget og behovet på den enkelte skole. Skolens ledelse står for den daglige og den strategiske ledelseafplcsarbejde Formåletmedatmødesogdelevidenomskolenseleverogopgaverneitilknytningtil disseeratskabeetafklarende,koordinerethelhedsblikpå,hvorledesvivedatinddrage relevantefagpersonerpåbedsteviskanskabeetinkluderendemiljøforalleeleverpå skolen.

5 VNS,september PLCersåledesensamlingaffagpersoner,somalleerprimusmotorerpåatsikre,atvipå Vesterbro Ny Skole udfører inkluderende læringsaktiviteter i henhold til skolebestyrelsens princip om inklusion vedtaget 10. Juni 2014, som er i overensstemmelse med København Kommunes BørneV og Ungepolitik (kan findes på familier/boernevogvungepolitik) og Specialreformen af (Denne findes på skolens hjemmesideipdfvformat.) FormåletmedPLC Hovedformål:Atsikre,atvipåVNSudførerinkluderendelæringsaktiviteterihenholdtil ovenståendebeskrivelserafinklusioninklusiveskolebestyrelsensprincip. Afledteformål: At sikre, at det er læringsaktiviteten, der bliver tilpasset eleverne ikke omvendt. Atsikrehurtigkoordineringogbeslutningeromindsatser,kvalificeretvejledning til lærere og opsøgende indsatser i forhold til forældre, kontakt til sociale myndighedermv. Atsikrekoordineredeinklusionsindsatser.Detgælderuanset,hvaddererbehov for. At sikre lærerne mulighed for at få helhedsorienteret hjælp til at løse de udfordringer, de oplever med at få tilpasset læringsaktiviteten til eleverne. Udfordringerne kan bestå i, at elevers adfærd kræver særlig tilrettelæggelse af læringsaktiviteter og i at differentiere læringsaktiviteterne, så de engagerer bådedefagligtstærke,defagligtsvageogdenstoremellemgruppeafelever. At sikre koordineret sparring for ledelse, elever, lærere og pædagogisk personale. PåVNSerPLCopdeltifølgendefora:PLCVkoordinationsgruppen,ViftenogÅbendør.De treforavilidetnedenståendeblivebeskrevetenkeltvis.

6 VNS,september PLC:koordinationsgruppen Koordinationsgruppensopgaverer: Koordinering af den inkluderende indsats omkring klasser/elevgrupper/enkelt eleverisamarbejdemedskolensteams. Månedligstatuspåigangværendeinklusionsindsatser.Eteksempelkanvære,at der i forbindelse med et inkluderende tiltag har været sat et forløb med talehørerpædagogenigang.ikoordinationsvogvejledergruppeninformeresog sparresomhandleplanerneforforløbet,ændringer,deadlines,m.m.deterogså her,atinklusionsindsatserevalueresindenafslutning. Fagligvejledningogsparringiværksættestilskolenspædagogiskepersonaleom inklusionsindsatser og læringsaktivitetsdifferentiering både på klassev, gruppev ogelevniveau,herunderfagligeindsatser,tosprogsindsatser,trivselsindsatserog aktvindsatser Vejledning og sparring til skolens pædagogiske personale omkring faglige og sociale handleplaner for inklusionsindsatser iværksættes. Handleplaner skal bruges i alle inklusionsindsatser både som beskrivelser af indsatsen i form af faglige og sociale mål, pejlemærker, tegn og tidsperspektiv, og som dokumentationforindsatsen.handleplanerskalværetilgængeligeforforældre. Vurdering og prioritering af faglige og sociale specialpædagogiske indsatser i form af tilbud på skolen, eller konsultation og inddragelse af diverse supportmuligheder herunderkompetencecentreoghenvisningtilspecialskole. Dette arbejde udføres i form af netværksmøder, hvor alle parter (forældre, lærere, skolepsykologer, skolesocialrådgiver og andre involverede parter) er ligeværdigeogforpligtededeltagere. Koordinering og rådgivning af ledelsen om PLCs arbejde samt skolens ressourcetildelingtilteameneog/ellerøkonomiskeressourcer InformationafPLCsmedlemmeromtiltagiformafnyeindsatser,igangværende indsatserogafsluttedeindsatser Sikre opdateret dokumentation af nye indsatser, igangværende indsatser og afsluttedeindsatser Igangsætte nye tiltag ved forældrev og elevhenvendelser til skolepsykologer, skolesocialrådgiver, sundhedsplejerske, talehørepædagog, UUVvejleder eller ledelsen. Mødefrekvensikoordinationsgruppen Koordinationsgruppen mødes månedligt. Til møderne deltager PLCVkoordinatoren, inklusionspædagogen,psykologentilknyttettilskolen,skolesocialrådgiverentilknyttettil skolenogledelsesrepræsentanter.

7 VNS,september KontakttilPLC Alt pædagogisk personale på VNS kan rette henvendelse til alle medlemmer i PLCVkoordinationsgruppenomkringinklusionsindsatser.Henvendelserkanbestå afønskeromvejledningogsparring,ønskeromnetværksmøderm.m. Forældre og elever kan rette henvendelser til inklusionspædagog, psykolog og skolesocialrådgiver med ønsker om sagsbehandling, som udløser inklusionsindsatser,netværksmøderm.m. Kontakt kan tages ved direkte henvendelse til et af PLCs medlemmer, telefonisk henvendelsetilskolenellerviamailpåpersonalevogforældreintra. Kontaktinfotilskolenseksternesamarbejdspartnere Skolepsykolog: Jette Elisabeth Pedersen, telefon , mail af6r@buf.kk.dk. Kan ogsåkontaktesviabeskedsystemetiforældreintra. Skolesocialrådgiver: RikkeVLouise Harder, telefon Kan også kontaktes via beskedsystemetiforældreintra. Sundhedsplejerske:VibekeRoseVMøller,mailf294@buf.kk.dk Sundhedsplejerske:SussieLindholm,mailCQ9K@buf.kk.dk Talepædagog:LineBaes,mailB82C@buf.kk.dk Alle sager, der behandles i PLC kræver et samtykkeskema, hvor forældre eller værger har givet tilladelse til behandling af sagen. Samtykkeskemaet er at finde sidst i dette dokument.

8 VNS,september Viften Viftenerdetpædagogiskepersonalesrefleksionsrum,hvorderudføresrefleksionover ogsparringpåinkluderendetiltagtilheleklasser,elevgrupperogenkeltvelever.formen på refleksionerne er opbygget således, at det pædagogiske personale enkeltvis eller i team igennem et struktureret interview præsenterer en sag omkring hele klasser, elevgrupper og/eller enkeltvelever. Herefter udfører viftemedlemmerne en refleksion med det formål at give den pædagogiske personale eller team en vifte af handlemuligheder og fremadrettede tanker i forhold til inkluderende tiltag omkring eleven/elevgruppen. MedlemmeriViften PLCVkoordinatoren, aktvvejlederen, inklusionspædagogen, psykologen tilknyttet til skolen,skolesocialrådgiverogledelsesrepræsentant.andremedlemmerfraplciform afskolensfagligevejledereogeventuelleudefrakommendespecialisterkanogsåvære deltagere i Viften. Desuden er lærere og/eller pædagoger i form af rollen som sagsv holderaltidpåviftenogersåledesadvhocvmedlemmer. OpgaverneforViften Viftemedlemmernes refleksioner kan også pege i retning af nødvendigheden af yderligereindsatserfranogleafviftensmedlemmer.eksempelviskandetvære,ataktv vejlederen eller inklusionspædagogen tilknyttes eleven/elevgruppen/klassen i en periode. En sådan tilknytning skal beskrives igennem en handleplan for indsatsen. Handleplanen skal laves i samarbejde mellem det pædagogiske personale og det tilknyttede medlem. Elevens/elevernes forældre skal inddrages på informationsplan i handleplanen. Nødvendige opgaver kan være observationsopgaver, som udløser ovenstående handleplan.opgaverkanogsåværevejledningsvogsparringsforløbfordetpædagogiske personalemedformåletatændreiundervisningsmetoderne,såledesatdisseopnåren større eller anden grad af inklusionsmuligheder for alle elever. Observationsopgaver, somudløsersærligtfokuspåenenkeltelev,viloftestudløsenetværksmøder,hvorde involveredeparterinklusiveelevensforældresamlesforatlavefremadrettedeplaner. Når elevv/elevgruppeindsatser peger imod involvering fra skolepsykologen, skolesocialrådgiveren,sundhedsplejersken,talehørepædagog,og/ellerandreafskolens vejlederevidereføressagentilplcvstatusmøderogplcsmedlemmer.

9 VNS,september MødefrekvensiViften Viftenafholdesvedhenvendelserfradetpædagogiskepersonale3gangemånedligt,og hvergangerdermulighedatbehandle2sager.viftensmedlemmerkanigennemderes vejledende virke også anbefale pædagogisk personale på skolen at henvende sig til Viften skolensledelsekanpålæggedetsamme. KontakttilViften Det pædagogiske personale på skolen skal henvende sig til koordinatoren for PLC,nårdeønskersagertagetoppåViften. ForældreogeleverkanligeledeshenvendesigtilViftenigennemlærere,skolens inklusionspædagoger, skolens UUVvejleder, skolens sundhedsplejerske, når de ønskersagertagetoppåviften. AllemedlemmeriPLCkaniøvrigtbedeomatfåsagerpåViften. Kontakt kan tages ved direkte henvendelse til lærerne eller et af PLCs medlemmer, telefoniskhenvendelsetilskolenellerviamailpåforældreintra. Kontaktinfotilskolenseksternesamarbejdspartnere Skolepsykolog: Jette Elisabeth Pedersen, telefon , mail af6r@buf.kk.dk. Kan ogsåkontaktesviabeskedsystemetiforældreintra. Skolesocialrådgiver: RikkeVLouise Harder, telefon Kan også kontaktes via beskedsystemetiforældreintra. Sundhedsplejerske:VibekeRoseVMøller,mailf294@buf.kk.dk Sundhedsplejerske:SussieLindholm,mailCQ9K@buf.kk.dk Alle sager, der behandles på Viften, kræver et samtykkeskema, hvor forældre eller værgerhargivettilladelsetilbehandlingafsagen.samtykkeskemaetfindessomsidste sideidettedokument.

10 VNS,september KompetenceriPLCogViften Allemedlemmerskalhavefærdighederiatobservereogbeskrivebørn Alle medlemmer skal have kompetencer mht. at vejlede i udformning af pædagogiskeelevvoghandleplanerogopfølgningpådisse Alle medlemmer skal være i stand til at gennemføre supervisionsv og sparringsforløb,fraobservationiklassentilefterfølgendevejledningogsparring Tilsammen skal medlemmerne kunne understøtte systematisk arbejde med et inkluderendefagligtogsocialtlæringsmiljøirelationtilfleremetoder,hvorder er# fokus# på# teamsamarbejdet# omkring inklusion både på klassev, gruppev og enkeltelevniveau. Tilsammen skal deltagerne i centeret have viden om autisme, ADHD og andre funktionsnedsættelser Alle medlemmer skal have viden om og kompetencer i konflikthåndtering i henhold til det materiale, som skolens inklusionspædagoger bruger til at lære skolenseleverdette. Alle medlemmer skal have kompetencer i klasseledelse (Hvad er god klasseledelse?/10kendetegnpågodundervisning læsmereher: 10 tegn på god undervisning: undervisningvcookieaccepted Dengodeunderviser:

11 VNS,september Åbendørforskolenspædagogiskepersonale Skolens psykolog, skolesocialrådgiver og inklusionspædagog holder åben anonym rådgivning hver anden torsdag omkring inkluderende læringsaktiviteter for skolens pædagogiskepersonale.dertilbydesheranonymrådgivningpåfølgendevilkår: rådgivning,somikkekræversamtykke mankankommemedstortogsmåt hjælptilatskabeoverblik mankanbliveklædtpåtilatfånyeideer ingentidsbestilling,15v20minrådgivning mankanikkefåsvarpåigangværendesager

12 VNS,september ÅrshjulforPLC August OpstartPLCogViften genetableringafvejlederkorps, gen;brandingafplc,viftenog åbendørtilpersonaleogandre interessenter,klassekonference 9.klasse,planlægningaf læsebånd September Opstartåbendør, klassekonference8. klasse,planlægning aflæsebånd Oktober Frivilligenationale testogbookningaf, klassekonference6. klasse,planlægning aflæsebånd November BUFJlexansøgninger(1/12), frivilligenationaletest, December Frivilligenationale test Januar Bookingafnationaletest åbner,klassekonference 5.klasse Februar Obligatoriskenationaletest, læsetest0.,1.,3.,5.,7.klasse, klassekonference7.klasse,, ansøgningompraktisk medhjælp(1/2) Marts Obligatoriskenationaletest,læsetest 0.,1.,3.,5.,7.klasse, klassekonference4.og3.klasse April Elevtrivselsundersøgelse, obligatoriskenationaletest, læsetest0.,1.,3.,5.,7.klasse, klassekonference2.klasse Maj Elevtrivselsundersøgelse, kommunikationtilog førstebehandlingilæringsteam afundersøgelsensresultater, overlevering0.;1.klasse, obligatoriskenationaletest; sygetest,klassekonference1. klasse,bufjlexansøgninger(1/5) Juni Evalueringafåretssagerog overførseltilnæsteskoleår, planlægningafindsatserpba. elevtrivselsundersøgelsen, overlevering0.;1.klasse, overleveringpåklassetrin hvornyelæringsteam Hvermåned Viften,PLC;statusmøder,Åbent hus

13 VNS,september Samtykkeskema SAMTYKKESKEMA - til udveksling af fortrolige oplysninger Jeg giver hermed (angiv fagtitel, navn og tlf. nr.) samtykke til, at der udveksles fortrolige oplysninger om mit barn. Barnets fulde navn (blokbogstaver) Barnets cpr. nr. Formålet med udveksling af fortrolige oplysninger er: Fortrolige oplysninger må udveksles mellem følgende parter: Der kan udveksles fortrolige oplysninger om følgende: Forældremyndighed (sæt x) Fælles Mor Far Værge Dato, forældremyndighedsindehavers navn (blokbogstaver) og underskrift (print ud og skriv under) Dato, forældremyndighedsindehavers navn (blokbogstaver) og underskrift KØBENHAVNS KOMMUNE KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen

14 VNS,september UDDRAG AF RELEVANTE LOVE Uddrag fra Persondataloven 6. 1) den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke hertil, 2) behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelsen af en aftale, som den registrerede er part i, eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på den registreredes anmodning forud for indgåelsen af en sådan aftale, 3) behandlingen er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler den dataansvarlige, 4) behandlingen er nødvendig for at beskytte den registreredes vitale interesser, 5) behandlingen er nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave i samfundets interesse, 6) behandlingen er nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave, der henhører under offentlig myndighedsudøvelse, som den dataansvarlige eller en tredjemand, til hvem oplysningerne videregives, har fået pålagt, eller 7) behandlingen er nødvendig for, at den dataansvarlige eller den tredjemand, til hvem oplysningerne videregives, kan forfølge en berettiget interesse og hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse. (stk. 2-4 udeladt) 7. Der må ikke behandles oplysninger om racemæssig eller etnisk baggrund, oplysninger om helbredsmæssige og seksuelle forhold. 1) den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke til en sådan behandling, 2) behandlingen er nødvendig for at beskytte den registreredes eller en anden persons vitale interesser i tilfælde, hvor den pågældende ikke fysisk eller juridisk er i stand til at give sit samtykke, 3) behandlingen vedrører oplysninger, som er blevet offentliggjort af den registrerede, eller 4) behandlingen er nødvendig for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. (stk. 3-8 udeladt) 8. For den offentlige forvaltning må der ikke behandles oplysninger om strafbare forhold, væsentlige sociale problemer og andre rent private forhold end de i 7, stk. 1, nævnte, medmindre det er nødvendigt for varetagelsen af myndighedens opgaver. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte oplysninger må ikke videregives. Videregivelse kan dog ske, hvis 1) den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke til videregivelsen, 2) videregivelsen sker til varetagelse af private eller offentlige interesser, der klart overstiger hensynet til de interesser, der begrunder hemmeligholdelse, herunder hensynet til den, oplysningen angår, 3) videregivelsen er nødvendig for udførelsen af en myndigheds virksomhed eller påkrævet for en afgørelse, som myndigheden skal træffe, eller 4) videregivelsen er nødvendig for udførelsen af en persons eller virksomheds opgaver for det offentlige. Stk. 3. Forvaltningsmyndigheder, der udfører opgaver inden for det sociale område, må kun videregive de i stk. 1 nævnte oplysninger og de oplysninger, der er nævnt i 7, stk. 1, hvis betingelserne i stk. 2, nr. 1 eller 2, er opfyldt, eller hvis videregivelsen er et nødvendigt led i sagens behandling eller nødvendig for, at en myndighed kan gennemføre tilsyns- eller kontrolopgaver. (stk. 4-7 udeladt) Uddrag fra Forvaltningsloven Tavshedspligt 27. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har tavshedspligt, jfr. borgerlig straffelov 152 og 152 c-152 f, når en oplysning ved lov eller anden gyldig bestemmelse er betegnet som fortrolig, eller når det i øvrigt er nødvendigt at hemmeligholde den for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser, herunder navnlig til: 6) enkeltpersoners eller private selskabers eller foreningers interesse i at beskytte oplysninger om deres personlige eller interne, herunder økonomiske, forhold, (dele af stk. 1 og stk. 2-4 udeladt) Videregivelse af oplysninger til en anden forvaltningsmyndighed 28. For videregivelse af oplysninger om enkeltpersoner (personoplysninger) til en anden forvaltningsmyndighed gælder reglerne i 5, stk. 1-3, 6-8, 10, 11, stk. 1, 38 og 40 i lov om behandling af personoplysninger, jf. denne lovs 1, stk. 3. Sundhedslovens Videregivelse af helbredsoplysninger m.v. i forbindelse med behandling af patienter 41. Med patientens samtykke kan sundhedspersoner videregive oplysninger til andre sundhedspersoner om patientens helbredsforhold, øvrige rent private forhold og andre fortrolige oplysninger i forbindelse med behandling af patienten eller behandling af andre patienter. Stk. 2. Videregivelse af de i stk. 1 nævnte oplysninger kan uden patientens samtykke ske, når 1) det er nødvendigt af hensyn til et aktuelt behandlingsforløb for patienten, og videregivelsen sker under hensyntagen til patientens interesse og behov, 2) videregivelsen omfatter et udskrivningsbrev fra en læge, der er ansat i sygehusvæsenet, til patientens alment praktiserende læge eller den praktiserende speciallæge, der har henvist patienten til sygehusbehandling, 3) videregivelsen omfatter et udskrivningsbrev fra en læge, der er ansat på privatejet sygehus, klinik m.v., til de i nr. 2 nævnte læger, når behandlingen er ydet efter aftale med et regionsråd eller en kommunalbestyrelse i henhold til denne lov 4) videregivelsen er nødvendig til berettiget varetagelse af en åbenbar almen interesse eller af væsentlige hensyn til patienten, herunder en patient, der ikke selv kan varetage sine interesser, sundhedspersonen eller andre eller 5) videregivelsen sker til patientens alment praktiserende læge fra en læge, der virker som stedfortræder for denne. Stk. 3. Patienten kan frabede sig, at oplysninger efter stk. 2, nr. 1-3, videregives. Stk. 4. Den sundhedsperson, der er i besiddelse af en fortrolig oplysning, afgør, hvorvidt videregivelse efter stk. 2 er berettiget. Stk. 5. Såfremt der videregives oplysninger efter stk. 2, nr. 4, skal den, oplysningen angår, snarest muligt herefter orienteres om videregivelsen og formålet hermed, medmindre orientering kan udelades efter anden lovgivning eller af hensyn til offentlige eller private interesser svarende til dem, der beskyttes i denne lovgivning. Stk. 6. Indenrigs- og sundhedsministeren fastsætter nærmere regler om videregivelse af helbredsoplysninger m.v. efter denne bestemmelse, herunder om videregivelsens omfang og om gennemførelsen heraf. Videregivelse af helbredsoplysninger m.v. til andre formål 43. Med patientens samtykke kan sundhedspersoner til andre formål end behandling videregive oplysninger om patientens helbredsforhold, øvrige rent private forhold og andre fortrolige oplysninger til myndigheder, organisationer, private Stk. 2. Videregivelse af de i stk. 1 nævnte oplysninger kan uden patientens samtykke ske, når 1) det følger af lov eller bestemmelser fastsat i henhold til lov, at oplysningen skal videregives og oplysningen må antages at have væsentlig betydning for den modtagende myndigheds sagsbehandling, 2) videregivelsen er nødvendig for berettiget varetagelse af en åbenbar almen interesse eller af væsentlige hensyn til patienten, sundhedspersonen eller andre eller 3) videregivelsen er nødvendig for, at en myndighed kan gennemføre tilsyns- og kontrolopgaver. Stk. 3. Den sundhedsperson, der er i besiddelse af en fortrolig oplysning, afgør, hvorvidt videregivelse efter stk. 2 er berettiget. Stk. 4. Såfremt der videregives oplysninger efter stk. 2, nr. 2, skal den, oplysningen angår, snarest muligt herefter orienteres om videregivelsen og formålet hermed, medmindre orientering kan udelades efter anden lovgivning eller af hensyn til offentlige eller private interesser svarende til dem, der beskyttes i denne lovgivning. 44. Samtykke efter 43, stk. 1, skal være skriftligt. Kravet om skriftlighed kan dog fraviges, når sagens karakter eller omstændighederne i øvrigt taler derfor. Samtykket skal indføres i patientjournalen. Stk. 2. Samtykke efter stk. 1 bortfalder senest 1 år efter, at det er givet. Stk. 3. Indenrigs- og sundhedsministeren fastsætter nærmere regler om det i stk. 1 nævnte samtykke. Stk. 2. Oplysninger af fortrolig karakter, som ikke er omfattet af stk. 1, må kun videregives til en anden forvaltningsmyndighed, når 1) den, oplysningen angår, udtrykkeligt har givet samtykke, 2) det følger af lov eller bestemmelser fastsat i henhold til lov, at oplysningen skal videregives, eller 3) det må antages, at oplysningen vil være af væsentlig betydning for myndighedens virksomhed eller for en afgørelse, myndigheden skal træffe. Stk. 3. ret viljestilkendegivelse, hvorved den, oplysningen angår, indvilger i, at oplysningen videregives. Stk. 4. Et samtykke efter stk. 3 kan tilbagekaldes. Stk. 5. Lokale administrative organer, som ved lov er tillagt en selvstændig kompetence, anses som en selvstændig myndighed efter stk. 2.

Sundhedslovens Kapitel 9

Sundhedslovens Kapitel 9 Sundhedslovens Kapitel 9 Kapitel 9 Tavshedspligt, videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger m.v. 40. En patient har krav på, at sundhedspersoner iagttager tavshed om, hvad de under udøvelsen

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven

Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven Myndighed: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Udskriftsdato: 21. august 2016 (Gældende) Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven 1-35. (Udelades) Kapitel 8 Aktindsigt 36. Reglerne i dette kapitel

Læs mere

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1 Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende og forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1: LOVGIVNING OM DE GENERELLE SUNDHEDSFREMMENDE OG FORE- BYGGENDE SUNDHEDSYDELSER TIL BØRN OG

Læs mere

Uddrag af persondataloven

Uddrag af persondataloven Uddrag af persondataloven Behandling af oplysninger 5. Oplysninger skal behandles i overensstemmelse med god databehandlingsskik. Stk. 2. Indsamling af oplysninger skal ske til udtrykkeligt angivne og

Læs mere

Bekendtgørelse om information og samtykke i forbindelse med behandling og vedog om videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger m.v.

Bekendtgørelse om information og samtykke i forbindelse med behandling og vedog om videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger m.v. Bekendtgørelse om information og samtykke i forbindelse med behandling og vedog om videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger m.v. I medfør af 15, stk. 5, 16, stk. 6, 42, stk. 2, 42 e, stk. 32,

Læs mere

Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder

Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder Videregivelse af oplysninger mellem myndigheder Forvaltningslovens 27 og 32 Retsplejelovens 115 Persondatalovens 6, 7 og 8 Ny databeskyttelsesforordning 25/5-18 Retshåndhævelseslov (i kraft 30/4-17) 1,

Læs mere

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=21075

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=21075 Page 1 of 5 Til forsiden af retsinformation.dk Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Oversigt (indholdsfortegnelse) Informeret samtykke Samtykke til videregivelse af helbredsoplysninger mv.

Læs mere

For at sikre dit barn en god start er det vigtigt, at dagtilbuddet får kendskab til dit barn, inden det skal begynde.

For at sikre dit barn en god start er det vigtigt, at dagtilbuddet får kendskab til dit barn, inden det skal begynde. Brobygning fra sundhedspleje til dagtilbud For at sikre dit barn en god start er det vigtigt, at dagtilbuddet får kendskab til dit barn, inden det skal begynde. Det vil vi gøre ved at benytte Brobygningsskemaet,

Læs mere

Information om tavshedspligt og inhabilitet til nye bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i Frederik Barfods Skoles bestyrelse

Information om tavshedspligt og inhabilitet til nye bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i Frederik Barfods Skoles bestyrelse Hvornår har man tavshedspligt? I henhold til friskolelovens 5 stk. 8 gælder Forvaltningslovens kapitel 8 om Tavshedspligt for bestyrelsen, skolelederen, andre ansatte samt tilsynsførende. Se Frederik Barfods

Læs mere

Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger i sygehusvæsenet

Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger i sygehusvæsenet Regionen - Tværregionale dokumenter - 1 Ledelse - 1.11 Informationssikkerhed Dokumentbrugere: OUH, Psykiatri, SVS, SLB, SHS Læseadgang: Alle Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret.

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste

Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste Sagsbehandler: PAH Sagsnummer: 2012/002293 13. maj 2013 Indledning Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste Forsvarets Efterretningstjeneste

Læs mere

Notat om brug og afgivelse af reference.

Notat om brug og afgivelse af reference. Notat om brug og afgivelse af reference. Indledning Notatet dækker over to situationer. I den ene situation er det dig som ansættelsesmyndighed, der bruger en reference, i den anden situation er det dig,

Læs mere

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 7. oktober 2016 (Gældende) Uddrag af lov om behandling af personoplysninger 1-4. (Udelades) Afsnit II Behandlingsregler Kapitel 4 Behandling af oplysninger

Læs mere

Forskelle og ligheder mellem persondataloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven

Forskelle og ligheder mellem persondataloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven Forskelle og ligheder mellem persondataloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven Kommunernes Landsforening Revideret november 2003 Hvem omfatter loven? Den registrerede Parten i en sag, hvori der

Læs mere

Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag

Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag DASEM årsmøde den 8. maj 2015 v. Kontorchef Poul Carstensen www.regionmidtjylland.dk "De juridiske og praktiske forskelle på et kvalitetsprojekt

Læs mere

MidtEPJ E-journal. Kontakter Diagnoser Forløb Notater Epikriser (efter RM8) Hvad indberetter vi? 2 www.regionmidtjylland.dk

MidtEPJ E-journal. Kontakter Diagnoser Forløb Notater Epikriser (efter RM8) Hvad indberetter vi? 2 www.regionmidtjylland.dk EPJ og e-journal i Region Midtjylland Else Glenthøj Sanogo, EPJ Produkter Bjørn Gregers Andreasen, It-Stab EPJ messen 16. januar 2012 MidtEPJ E-journal Hvad indberetter vi? Kontakter Diagnoser Forløb Notater

Læs mere

SSP. samarbejdet og videregivelse af personlige oplysninger

SSP. samarbejdet og videregivelse af personlige oplysninger SSP samarbejdet og videregivelse af personlige oplysninger SSP-teamet Vejle, 2012 Indholdsfortegnelse Indledning................................................................. 5 SSP-Lokaludvalgenes opgaver.......................................

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Side 1 af 8 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af personoplysninger i forbindelse

Læs mere

HÅNDBOG OM UDVEKSLING AF PERSONOPLYSNINGER - FÅ OVERBLIK OVER REGLERNE

HÅNDBOG OM UDVEKSLING AF PERSONOPLYSNINGER - FÅ OVERBLIK OVER REGLERNE HÅNDBOG OM UDVEKSLING AF PERSONOPLYSNINGER - FÅ OVERBLIK OVER REGLERNE 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. SAMTYKKE... 4 3. ENHEDSFORVALTNINGEN... 5 A. Udveksling af personoplysninger inden for enhedsforvaltningen...

Læs mere

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet UDKAST Forslag Til Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (1 måneds behandlingsfrist, IT-anvendelse i sundhedsvæsenet, indhentning af elektroniske

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven.

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. 2015-32 Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. Kommune burde derfor have adskilt sine svar 15. juni 2015 En mand havde en omfattende korrespondance

Læs mere

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven:

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven: Notat Til: Repræsentanter for klagerådet Cc: [Klik her, og skriv navnet] Fra: Myndighedschef Bjarne H Rasmussen Dato: 21-02-2007 Vedr.: De lovmæssige rammer for klagerådets virke. Uddrag af serviceloven:

Læs mere

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund N O TAT Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook 1. Sagens baggrund Ved e-mails af 5. juli 2010 og 3. august 2010 har Frederiksberg Kommune rettet henvendelse

Læs mere

X. REGLERNE OM VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL EN ANDEN FORVALTNINGSMYNDIGHED M.V. 174. Bestemmelserne i forvaltningslovens 28-32 indeholder nærmere

X. REGLERNE OM VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL EN ANDEN FORVALTNINGSMYNDIGHED M.V. 174. Bestemmelserne i forvaltningslovens 28-32 indeholder nærmere X. REGLERNE OM VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL EN ANDEN FORVALTNINGSMYNDIGHED M.V. 174. Bestemmelserne i forvaltningslovens 28-32 indeholder nærmere regler om, i hvilke tilfælde en forvaltningsmyndighed

Læs mere

Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger. Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn

Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger. Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn REFORMERNE Tryghed i opvækst Tidlig indsats Kvalitet i sagsbehandling og indsatsen

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Kommunerne og FynBus. Postnr By Mobil-tlf. Bopælskommune. Kommunens stempel. E-mail. 4. Beskrivelse af handicap. 8. Udfyldes af kommunen

Kommunerne og FynBus. Postnr By Mobil-tlf. Bopælskommune. Kommunens stempel. E-mail. 4. Beskrivelse af handicap. 8. Udfyldes af kommunen ANSØGNING - Handicapkørsel (SBH) om optagelse i Kørselsordning for svært bevægelseshæmmede, iflg. lov om trafikselskaber 11 1. Ved kørsel udenfor Fyn skal rejsen foregå som en togrejse, der betales af

Læs mere

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden NOTAT 28-03-2018 Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden 1. Persondataloven 1.1 Grundlæggende principper Efter persondatalovens

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: Skole/dagtilbud: Adresse: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Adresse: Kontaktperson: Telefon:

Læs mere

VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV.

VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV. VEJLEDNING OM EPIKRISER VED UDSKRIVELSE FRA SYGEHUSE MV. Denne vejledning omhandler epikriser (udskrivningsbreve) ved udskrivelse af patienter fra sygehuse samt ved ambulant behandling, herunder vigtigheden

Læs mere

Forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og lov om behandling af personoplysninger

Forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og lov om behandling af personoplysninger Forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og lov om behandling af personoplysninger (Udveksling af oplysninger mellem forvaltningsmyndigheder) Fremsat den 25. februar 2009 af justitsministeren (Brian

Læs mere

Barnets Reform. Diakonhøjskolen i Århus 24. Februar 2011 Jane Røhl

Barnets Reform. Diakonhøjskolen i Århus 24. Februar 2011 Jane Røhl Barnets Reform Diakonhøjskolen i Århus 24. Februar 2011 Jane Røhl 1 Program Introduktion til barnets reform Forståelsesramme Udvalgte bestemmelser fra barnets reform i lov om social service Hvad mon ændringerne

Læs mere

Regelverket om formidling af pasientinformasjon i EPJ systemer i Danmark, og pasientens mulighet til direkte innsyn

Regelverket om formidling af pasientinformasjon i EPJ systemer i Danmark, og pasientens mulighet til direkte innsyn Regelverket om formidling af pasientinformasjon i EPJ systemer i Danmark, og pasientens mulighet til direkte innsyn Elisabeth Hersby, chefkonsulent Sundhedsstyrelsen, Danmark T: 72 22 77 96 - E: ehe@sst.dk

Læs mere

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes,

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, Rammer og vilkår for brug af data 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, bidr@sundhedsdata.dk Lovgivning - sundhedsdata Sundhedsloven Persondataloven I sundhedsloven fastlægges reglerne for indhentning/videregivelse

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven

Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 19. september 2016 (Gældende) Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven 1-8. (Udelades) Kapitel 4 Partens aktindsigt Retten til aktindsigt 9. Den, der er

Læs mere

Bilag til Kommunikationsaftalen

Bilag til Kommunikationsaftalen Bilag til Kommunikationsaftalen Godkendt i Den Administrative Styregruppe den 21. april 2016 1 Bilag 1 Videregivelse af patientoplysninger Sundhedsloven fastslår, at behandling - med få undtagelser - ikke

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145) Side 1 af 7 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af

Læs mere

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD HVAD SIGER LOVEN? HVAD SIGER LOVEN? Som fagperson i Børne- Familieforvaltningen er der forskellige lovgivninger og bekendtgørelser, som danner rammen for indsatsen og vores samarbejde omkring børn og unge.

Læs mere

Tavshedspligt og samarbejde

Tavshedspligt og samarbejde 10-09-2013 side 1 Tavshedspligt og samarbejde Anders Larsen Socialrådgiveruddannelsen University College Lillebælt 10-09-2013 side 2 Organisatorisk og juridisk ramme for arbejdet viden om hvilke juridiske

Læs mere

Landstingsforordning nr. 6 af 31. maj 2001 om patienters retsstilling

Landstingsforordning nr. 6 af 31. maj 2001 om patienters retsstilling Landstingsforordning nr. 6 af 31. maj 2001 om patienters retsstilling I medfør af 1 og 3 i lov nr. 369 af 6. juni 1991 om sundhedsvæsenet i Grønland fastsættes: Kapitel 1. Formål, anvendelsesområde, definitioner

Læs mere

Patienters retsstilling

Patienters retsstilling Patienters retsstilling 20 Uppskot til ríkislógartilmæli um at seta í gildi fyri Føroyar "lov om patienters retsstilling" Viðgerðin av heimildarlógini á fólkatingi Anordning om ikrafttræden på Færøerne

Læs mere

HANDLEGUIDE - FRA BEKYMRING TIL HANDLING

HANDLEGUIDE - FRA BEKYMRING TIL HANDLING HANDLEGUIDE - FRA BEKYMRING TIL HANDLING DRAGØR KOMMUNE Juni 2018 1 Indhold Indledning... 3 Læsevejledning... 4 Om overgreb... 4 Forebyggende indsatser... 5 Første skridt Vær opmærksom og ansvarsbevidst...

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

DepWeb.DK. Supplement til bisidder siden vedr. regler/love. Supplement til Bisiddere. Datasammenskrivning af forvaltningslov

DepWeb.DK. Supplement til bisidder siden vedr. regler/love. Supplement til Bisiddere. Datasammenskrivning af forvaltningslov Informationer om depression og angst. Brugerhistorier - Debat og chat link DepWeb.DK Socialpolitik - Nyheder - Temasider Kontanthjælps info - Bisidder info Supplement til bisidder siden vedr. regler/love.

Læs mere

Informationssikkerhed - Krav om informeret samtykke - Chefkonsulent Elisabeth Hersby Sundhedsstyrelsen

Informationssikkerhed - Krav om informeret samtykke - Chefkonsulent Elisabeth Hersby Sundhedsstyrelsen Informationssikkerhed - Krav om informeret samtykke - Chefkonsulent Elisabeth Hersby Sundhedsstyrelsen Ny lovgivning om videregivelse af helbredsoplysninger mv. uden samtykke Sygehuslovens 15a indberetning

Læs mere

Lov om Center for Cybersikkerhed

Lov om Center for Cybersikkerhed LOV nr 713 af 25/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2013/003214 Senere ændringer til forskriften LOV nr 443 af 08/05/2018

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 20-07- 2009 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget jeres henvendelse af 10. april 2007 vedrørende Varde Kommunes videregivelse af oplysninger om et projekt, som

Læs mere

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Den inkluderende skole FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Disposition Baggrund og værdier Forståelse af inklusion Et inkluderende læringsmiljø Forudsætninger kompetencer og viden En kompleks og fælles

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

Radikalisering og psykisk sygdom

Radikalisering og psykisk sygdom Radikalisering og psykisk sygdom 20.09.2017 Disposition Hvorfor mig? Hvorfor psykiatrien? Tavshedspligt Sygehistorier Hvorfor mig? Blekingegade, RAF, B-M, FARC, Den lysende Sti, etc. PSP Odense første

Læs mere

Hjørring Kommune 24/11/2011. Tidlig indsats. Vejledning i anvendelse af samtalerne som ledelsesredskab. side 1 af 13

Hjørring Kommune 24/11/2011. Tidlig indsats. Vejledning i anvendelse af samtalerne som ledelsesredskab. side 1 af 13 Tidlig indsats Vejledning i anvendelse af samtalerne som ledelsesredskab side 1 af 13 Retningslinjer for tidlig indsats ved fravær Vejledning i anvendelse af samtalerne som ledelsesredskab Kommunens ledere

Læs mere

Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år

Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]!"#!"$! % &&&$!"$! Du har fra Rigspolitiet modtaget en positiv børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPFRE Sags nr.:

Læs mere

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning

Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning Juridisk afdækning vedr. udmøntning af åben og anonym rådgivning I det følgende opridses, hvad de forskellige lovgivninger på børne-, unge- og familieområdet siger om åben anonym rådgivning, og hvad lovgivningen

Læs mere

Pjece om Sundhedsaftalen i Region Sjælland psykiatrisk forløb

Pjece om Sundhedsaftalen i Region Sjælland psykiatrisk forløb 2010-2014 Pjece om Sundhedsaftalen i Region Sjælland 2010-2014 psykiatrisk forløb Region Sjælland og de 17 kommuner har i fællesskab udarbejdet en pjece med et sammendrag af sundhedsaftalen for indsatsområdet»mennesker

Læs mere

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen.

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Kort og godt om afdelingen Børn- og Familieafdelingen består af rådgivnings- og behandlingstilbud inden

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

131021-Case IB_2-Løsning.docx - 21.10.2013 side: 1 af 7

131021-Case IB_2-Løsning.docx - 21.10.2013 side: 1 af 7 131021-Case IB_2-Løsning.docx - 21.10.2013 side: 1 af 7 Case - Ib 10 år Problematik omkring mulig skilsmisse - Drengen er utryg og uvidende omkring forældrenes situation. - Det fylder meget i hans liv

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 5. oktober 2017 Kontor: Databeskyttelseskontoret

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR VESTERBRO NY SKOLES PÆDAGOGISKE LÆRINGS- OG RESSOURCECENTER

UDVIKLINGSPLAN FOR VESTERBRO NY SKOLES PÆDAGOGISKE LÆRINGS- OG RESSOURCECENTER 1 UDVIKLINGSPLAN FOR VESTERBRO NY SKOLES PÆDAGOGISKE LÆRINGS- OG RESSOURCECENTER 2 Indholdsfortegnelse: Introduktion til udviklingsplanen for Pædagogisk Lærings- og ressourcecenter (PLC) på Vesterbro Ny

Læs mere

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Samarbejde indgås imellem: Skole: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Kontaktperson: Telefon: Mail: Tidspunkt og omfang for samarbejdet:

Læs mere

Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning

Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning Dato 21-12-2015 sbro Sagsnr. 4-1415-19/1 Sundhedspersoners videregivelse af oplysninger til brug for efterforskning af straffesager Internt notat om sundhedspersoners tavshedspligt og videregivelse af

Læs mere

Lov om patienters retsstilling

Lov om patienters retsstilling LOV nr 482 af 01/07/1998 Historisk (Patientretsstillingsloven) Offentliggørelsesdato: 02-07-1998 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Senere ændringer til forskriften LBK nr 272 af 19/04/2001 LOV nr 312 af

Læs mere

TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER

TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER Reglerne om tavshedspligt og videregivelse af fortrolige oplysninger har stor praktisk betydning, da vi som medarbejdere i kommunen behandler mange personfølsomme

Læs mere

Personhenførbare data til opsporing

Personhenførbare data til opsporing Personhenførbare data til opsporing - To fortolkninger af de juridiske rammer for anvendelse Jernbane Alle 54, 3.th. 2720 Vanløse Tlf.: 38 77 01 64 info@sufo.dk www.sufo.dk Forord Juridiske rammer for

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Team TAVSHEDSPLIGT & SSP SAMARBEJDET

Team TAVSHEDSPLIGT & SSP SAMARBEJDET Team TAVSHEDSPLIGT & SSP SAMARBEJDET SSP-teamet Vejle, Januar 2017 INDHOLD Indledning... 5 SSP Lokaludvalgenes opgaver... 4 115 møder... 7 Samtykke erklæring... 7 Retshieraki... 8 Tavshedspligtreglerne...

Læs mere

Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal

Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal 11. november 2013 TL/PC/NS Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal Udgangspunktet for denne foreløbige oversigt om mulighederne for adgang til elektroniske

Læs mere

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer.

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer. Lovgivning Opdelingen herunder er alfabetisk og opstillet således, at der henvises til Lovbekendtgørelsen med dens populærnavn, fx Serviceloven efterfulgt af bekendtgørelser, cirkulærer og vejledninger.

Læs mere

Gennemgang af regler om tavshedspligt samt oplysningspligt i den offentlige forvaltning. Seminar om ældreområdet nov.2012.

Gennemgang af regler om tavshedspligt samt oplysningspligt i den offentlige forvaltning. Seminar om ældreområdet nov.2012. Gennemgang af regler om tavshedspligt samt oplysningspligt i den offentlige forvaltning. Seminar om ældreområdet 27-29. nov.2012. Tavshedspligt for offentligt ansatte. HR: Ytringsfrihed- man kan deltage

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Aftaleforum Børn med behov for en samlet social og undervisningsmæssig indsats skal mødes af én kommune, der - med barnet i centrum-

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service Der er situationer, hvor oplysninger om rent private forhold gerne må gives videre til en anden myndighed. Det gælder, når: forældrene (den eller dem der har forældremyndigheden) har givet skriftligt samtykke

Læs mere

Når mor og far strides

Når mor og far strides Når mor og far strides Et minefelt hvis den praktiserende læge involveres, når striden angår de små børn Af Per Fraulund Sørensen og Ole Nørskov Biografi Per Fraulund Sørensen er fuldmægtig, cand. jur.

Læs mere

Misbrugskonferencen 4. oktober 2012. Oplæg ved jurist Peter Sindal Lundsberg Kontakt: Tlf.: 2819 1728 e-mail: psl@nordiclawgroup.

Misbrugskonferencen 4. oktober 2012. Oplæg ved jurist Peter Sindal Lundsberg Kontakt: Tlf.: 2819 1728 e-mail: psl@nordiclawgroup. Misbrugskonferencen 4. oktober 2012 Oplæg ved jurist Peter Sindal Lundsberg Kontakt: Tlf.: 2819 1728 e-mail: psl@nordiclawgroup.com Peter Sindal Lundsberg 2012 1 Relevant lovgivning Se evt. Unges Misbrugs

Læs mere

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer Information om eleven Fulde navn Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Bopælskommune Klassetrin Information om forældre Forældre 1 Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Mobilnummer Arbejdsplads Telefon arbejdsplads

Læs mere

Vejledning til adgang til Region Midts netværk og systemer. Vejledning til adgang til Region Midts netværk og systemer

Vejledning til adgang til Region Midts netværk og systemer. Vejledning til adgang til Region Midts netværk og systemer Regionshuset Viborg Vejledning til adgang til Region Midts netværk og systemer. It-stab Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vejledning til adgang til Region

Læs mere

OPLÆG FOR DANSK PSYKOLOG FORENING D.14.9.2015 OM PSYKOLOGENS ROLLE I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN

OPLÆG FOR DANSK PSYKOLOG FORENING D.14.9.2015 OM PSYKOLOGENS ROLLE I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk OPLÆG FOR DANSK PSYKOLOG FORENING D.14.9.2015 OM PSYKOLOGENS ROLLE I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN WWW.WIEDERQUIST.DK 1 Grundlæggende: Alle psykologer

Læs mere

SANKT KNUD LAVARD SKOLE SKOLEN FOR LIVET

SANKT KNUD LAVARD SKOLE SKOLEN FOR LIVET ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ SANKT KNUD LAVARD SKOLE Barnets navn: Cpr.nr: - Klasse: Skoleår: SFO (0.-4.kl.) Nuværende skole/børnehave: Fra årstal: Ja: Nej: Skal barnet følge: (Sæt ét X) Katolsk kristendomsundervisning:

Læs mere

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Problemstilling Målgruppe Formål Definition af begreber Beskrivelse - Generelle betingelser for indhentelse af oplysninger

Læs mere

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 04-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-3 Afgørelse af 04-02-2016 til Radio24Syv vedr. anmodning om

Læs mere

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex Et BUF-flextilbud gives til børn, som er i målgruppen

Læs mere

Vejledning om samtykke og tavshedspligt. 01-12-2014 Socialforvaltningen, Københavns Kommune

Vejledning om samtykke og tavshedspligt. 01-12-2014 Socialforvaltningen, Københavns Kommune Vejledning om samtykke og tavshedspligt 01-12-2014 Socialforvaltningen, Københavns Kommune Indhold 1. Samtykke... 3 1.1 Hvad er et samtykke og hvornår bruges det?... 3 1.2 Når borgeren ikke kan give et

Læs mere

Retningslinjer for overgange mellem tilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for overgange mellem tilbud i Varde Kommune Dok.nr. 162867-14 Sag 14/12976 Retningslinjer for overgange mellem tilbud i Varde Kommune Fra hjem til dagpleje eller fra hjem til vuggestue/aldersintegreret institution Fra dagpleje til børnehave/aldersintegreret

Læs mere

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Oplæg 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Hvad gennemgår vi? Den skærpede underretningspligt i SEL 153 SSD-samarbejdet i SEL 49a Hvis vi når det et par udvalgte ændringer fra Barnets Reform Hovedtræk af

Læs mere

SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER

SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER Patientens navn og cpr.nr.: Du bestemmer (giver samtykke til), hvem hospitalet kan indhente og videregive helbredsoplysninger fra og til på denne side. På bagsiden

Læs mere

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside.

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside. Tandplejen -Børn og Unge Kommunes oplysningspligt ifm kommunes indsamling og behandling af personoplysninger (de registreredes rettigheder) I forbindelse med dit barns tilknytning til Gentofte Kommunes

Læs mere

I forbindelse med dine behandlinger her på klinikken er det nødvendigt, at jeg noterer og behandler oplysninger om dig.

I forbindelse med dine behandlinger her på klinikken er det nødvendigt, at jeg noterer og behandler oplysninger om dig. PERSONDATAPOLITIK FOR PATIENTBEHANDLING VED PERNILLEFYS KLINIKKEN FREM 56 FREM 56 2800 LYNGBY CVRNR; 31221781 Velkommen som patient hos Pernillefys, Frem 56, 2800 Lyngby, pernillefys@gmail.com. I forbindelse

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Helbredsoplysninger. Du bedes udfylde skemaet hjemmefra og medbringe dette ved forundersøgelsen. Helbredsmæssige oplysninger

Helbredsoplysninger. Du bedes udfylde skemaet hjemmefra og medbringe dette ved forundersøgelsen. Helbredsmæssige oplysninger Helbredsoplysninger Du bedes udfylde skemaet hjemmefra og medbringe dette ved forundersøgelsen. Navn: Cpr-nr: Højde: Vægt: Helbredsmæssige oplysninger Overfølsomhed for medicin? Hvis ja, hvilke lægemidler:

Læs mere

Den juridiske ramme for datadeling i sagsbehandlingen på socialområdet

Den juridiske ramme for datadeling i sagsbehandlingen på socialområdet Justitsministeriet Social- og Indenrigsministeriet KL Finansministeriet 2017 Den juridiske ramme for datadeling i sagsbehandlingen på socialområdet 1. Introduktion Som led i initiativ 4.4a i Strategi for

Læs mere

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen.

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen. Forslag 11 Organisering af det tværfaglige samarbejde Beskrivelse Som led i formulering af delpolitikken for børn og unge med særlige behov, har en arbejdsgruppe på tværs af direktørområderne Børn og Unge

Læs mere

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer.

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer. Lovgivning Opdelingen herunder er alfabetisk og opstillet således, at der henvises til Lovbekendtgørelsen med dens populærnavn, fx Serviceloven efterfulgt af bekendtgørelser, cirkulærer og vejledninger.

Læs mere

PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION. 4. og 9. april 2018 Kolding

PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION. 4. og 9. april 2018 Kolding PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION 4. og 9. april 2018 Kolding Præsentation Birgit Karlsen HR-Partner DM-Arbejdsgiver Kontakt Tlf. 39270087 Mail: birgit@danskmaskinhandel.dk 2 FOKUSOMRÅDER Særlige

Læs mere

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd:

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd: Civil- og Politiafdelingen Dato: 10. juli 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-945-1384 Dok.: LMD41023 Vejledning om politiets samarbejde med de sociale myndigheder og psykiatrien som led i indsatsen

Læs mere

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn Statsforvaltningens udtalelse til borger: Henvendelse vedrørende oplysning om navn på

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere