INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen i skole. Valg af skole og indskrivning - praktisk information. Vores skoler og informationsmøder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen i skole. Valg af skole og indskrivning - praktisk information. Vores skoler og informationsmøder"

Transkript

1 VELKOMMEN I SKOLE

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen i skole Valg af skole og indskrivning - praktisk information Vores skoler og informationsmøder Optagelse på andre af kommunens skoler end distriktsskolen Justering af skoledistrikter Privatskole eller skole i anden kommune Sådan indskriver I jeres barn i skole Skolevejen Trygt fra børnehave til skole en god skolestart Når dit barn skal starte i skole Hvornår skal mit barn begynde i skole? Kan mit barn begynde tidligere i skole? Kan mit barn starte senere i skole? Overgangen fra børnehave til skole Hvad lærer man i børnehaveklassen? Skole-hjem-samarbejdet Forældresamtykke Hvornår får vi besked?

3 VELKOMMEN I SKOLE Kære forældre i Fredensborg Kommune Fredensborg Kommune byder velkommen til børn og forældre i skoleåret 2019/20. Børn, der fylder 6 år i kalenderåret 2019, kan i efteråret 2018 indskrives i en af kommunes folkeskoler. I får her en række praktiske oplysninger, I skal være opmærksomme på vedr. skolevalg og indskrivning. Denne folder indeholder samtidig information om, hvordan vi i fællesskab kan sikre den bedst mulige overgang fra dagtilbud til skole. I kan finde flere informationer om folkeskolerne i kommunen på Fredensborg Kommunes hjemmeside: Skulle der være tvivlsspørgsmål i forbindelse med indskrivningen, kan I kontakte den pågældende skole, jeres barn skal indskrives på, eller Center for Skole og Dagtilbud på I håb om en god skolestart og et godt samarbejde!

4

5 VORES SKOLER OG INFORMATIONSMØDER Fredensborg Kommune har seks velfungerende folkeskoler med højt fagligt niveau og god trivsel. Under overskriften Fremtidens Folkeskoler har Byrådet vedtaget, at sætte yderligere turbo på udviklingen af kommunens folkeskoler. Over de næste 12 år skal skolerne moderniseres for op mod 1 mia. kr. Der skal ombygges, tilbygges og nybygges i alle fire bysamfund i kommunen, så vi bedst skaber rum for fremtidens læring. Skolerne i Fredensborg Kommune har hver deres rammer for undervisningen. Nogle skoler er delt på flere matrikler, mens andre rummer kl. på samme adresse. Forud for skolestart holder alle skolerne informationsmøder og evt. Åbent Hus-arrangementer. Her kan I høre mere om hverdagen i skolen, møde lærere og ledelse og I har mulighed for at stille spørgsmål om skolestart. Se datoerne i afsnittet om den enkelte skole. Kommunen er geografisk delt i seks skoledistrikter med én skole i hver. De børn, der bor i skoledistriktet, er garanteret optagelse på deres distriktsskole. I kan se hvordan skoledistrikterne fordeler sig på kortet, eller på Fredensborg Kommunes hjemmeside. Her kan I søge på jeres adresse og se, hvilken skole der er jeres distriktsskole. I kan også læse mere om de enkelte skoler på skolernes egne hjemmesider.

6 I FREDENSBORG OG LANDDISTRIKTET Endrupskolen På Endrupskolen kender vi hinanden. Endrupskolen er en mindre skole med stærke fællesskaber, trygge og overskuelige gårdmiljøer og smukke, grønne omgivelser. Det er en skole, hvor man har de bedste betingelser for at lære hinanden at kende. Når vi kender hinanden, kan vi bedre lære alt det andet. Skolen er kendetegnet ved trivsel og høj faglighed for alle. Vi genkender hinanden Skolen skaber trygge klassemiljøer med sunde fællesskaber, hvor eleverne har de bedste forudsætninger for at skabe venskaber med plads til alle. Samarbejdet mellem skolen og forældrene bygger på at lære hinanden at kende. På Endrupskolen mødes elever og forældre med nysgerrighed, tillid og arbejdsglæde. Kendskabet til hinanden er udgangspunktet for den tillidsfulde og respektfulde dialog, der skaber en god skole for alle. Endrupskolens mange betydningsfulde traditioner gør fællesskabet stærkt. På Endrupskolen er der høje forventninger til hinanden og til alle elever. Det faglige niveau er højt. Skolen har tillid til elevernes lyst til at lære, de udfordres for at skabe motivation, vedholdenhed og mod, så de tør at prøve og at lære nyt. Vi erkender i samspil med hinanden I de stærke læringsfællesskaber er eleverne medskabende, og eleverne tilegner sig ikke alene viden og indsigt hver for sig, de lærer også sammen, af hinanden og på tværs af alder.

7 På Endrupskolen dannes selvstændige verdensborgere med handlekompetencer og bæredygtighedsforståelse. Der tages hånd om den enkelte elevs dannelse, eleverne lærer at lære. Det praktiske Endrupskolen er en af kommunens to skoler, der har tilknyttet en specialklasserække med ca. 40 elever. Der går ca. 500 elever på Endrupskolen fordelt på børnehaveklasse til 9. klasse. Skoleleder: Finn Drabe Adresse: Endrupvej 32, 3480 Fredensborg Informationsmøde på Endrupskolen: 14/11-18 kl Åbent Hus på Endrupskolen: 21/11-18 kl

8 Fredensborg Skole er en stor skole med høje ambitioner for alle elever. På Fredensborg Skole arbejdes der ud fra værdierne om gensidigt forpligtende fællesskaber, respekt for forskellighed og høj faglighed i et demokratisk læringsmiljø. Skolens ca. 950 elever har hjemme på tre matrikler; indskolingsafdelingen på henholdsvis Benediktevej og i Karlebo, og på udskolingsafdelingen Vilhelmsro. Indskolingsafdelingen i den klassiske røde murstensbygning på Benediktevej ligger i Fredensborg By og er en stor indskolingsafdeling med ca. 450 elever fra børnehaveklasse til 5. klasse. Vi vægter traditioner højt; isbilen ringer i skolegården første skoledag, 2. årgang viser krybbespil i Fredensborg Slotskirke, og storevenner fra 5. klasse tager imod vores nye elever på deres første skoledag. 0., 1. og 2. årgang har fast glæde af vores udeskole, både på Karlebo og på Lundely Fritidshjem. Vi vægter ture ud af huset og inddragelse af lokalsamfundets tilbud.

9 Indskolingsafdelingen i Karlebo er en hyggelig, lille og meget overskuelig afdeling med ca. 50 elever der er delt i to aldersintegrerede klasser. Karleboafdelingen ligger på landet i smuk natur og med Udeskolen som en del af de attraktive udearealer. Udeskolen er et tilbud til alle elever på 1. og 2. årgang samt alle eleverne på Karleboafdelingen. Forældreforeneingen Karlebo er i høj grad med til at skabe et lokalt fællesskab om skolen. Udskolingsafdelingen Vilhelmsro Udskolingsafdelingen, beliggende i det naturskønne område Vilhelmsro, er en ny og moderne skole, der hele tiden forandrer sig i takt med de unges præferencer, samtidig med et stærkt fokus på faglighed. Her går ca. 450 elever fra 6. klasse til 10.klasse. De tre årgange er gennem de seneste 5 år struktureret omkring faglige linjer, der betyder, at de unge får mulighed for at fordybe sig i et for dem - særligt interesseområde; Idræt, science, internationale aspekter, medieproduktion og andre kreative teknikker. Kommunens 10. kl. tilbud er en del af Vilhelmsro og hilser elever fra både egen og andre kommuner velkommen.

10 Det praktiske Skoleleder: Jens Bernhardt Adresse: Benediktevej 7, 3480 Fredensborg & Avderødvej 48, 2980 Kokkedal & Humlebækvej 10, 3480 Fredensborg Skolens hjemmeside: Forældreforeningens hjemmeside: Informationsmøde på Fredensborg Skole, Benediktevej: 13/11-18 kl Åbent Hus på Fredensborg Skole, Benediktevej: 20/11-18 kl Informationsmøde på Fredensborg Skole, Karlebo: 15/11-18 kl Åbent Hus på Fredensborg Skole, Karlebo: 22/11-18 kl

11

12 I HUMLEBÆK Humlebæk Skole er en skole med to afdelinger. Indskolingsafdelingen ligger tæt på både skov og strand og det lille hyggelige fiskeleje Sletten. Udskolingsafdelingen ligger flot placeret op til marker, eng og levende hegn. Et veludviklet stisystem forbinder de to afdelinger, og lokalområdets muligheder for både natur og kultur inddrages i undervisningen. Sammen skaber vi et fagligt og inspirerende læringsmiljø båret af stærke relationer, tydelige ambitioner og dannelse, der udvikler den enkelte elev fagligt og personligt samt bidrager til et stærkt fællesskab. Vi har et læringsmiljø med højt til loftet og et forpligtende fællesskab baseret på trivsel, glæde og selvværd. Vores tre værdier ambition, dannelse og fællesskab er fælles pejlemærker, der sikrer de bedste forudsætninger for elevernes videre uddannelse. På Humlebæk Skole oplever vi, at den traditionelle organisationsenhed, klassen ikke altid slår til, når den enkelte elev skal møde optimale faglige, sociale og personlige udfordringer. Vi har i stedet indført den mere rummelige og funktionelle organisationsenhed, årgangen. Årgangen rummer gode muligheder for undervisningsdifferentiering, bidrager til et mere varieret skoleforløb og skaber et godt sammenhold og god trivsel på hele årgangen. Årgangsundervisningen er et vigtigt udgangspunkt for fællesskabet. Det er på årgangen eleverne finder nye venner og det er også her de oplever styrken i at have mange forskellige samarbejdspartnere og at samarbejde med elever, der har andre kompetencer end dem selv.

13 Humlebæk Skoles forskellige organisationsformer styrker elevernes evner til at begå sig godt i mange forskellige fællesskaber. Fællesskaberne bidrager på forskellig vis til elevernes udvikling, hvor årgangen er den bærende enhed på skolen Det praktiske I alt går der ca. 600 elever på Humlebæk Skole. På indskolingsafdelingen går ca. 330 elever fra børnehaveklasse til 5. klasse. På udskolingsafdelingen går ca. 270 elever fra klasse. Skoleleder: Hans Frøslev Jensen Adresse: Gammel Strandvej 132 & Baunebjergvej 401, 3050 Humlebæk Skolens hjemmeside: Forældreforeningens hjemmeside: Informationsmøde Humlebæk Skole: 21/11-18 kl Åbent Hus Humlebæk Skole: 28/11-18 kl

14 Langebjergskolen er en mindre skole fra 1980, bygningerne ligger samlet som en lille landsby. Denne arkitektur skaber gode rammer for elevernes fællesskaber og trivsel. Skolen er omgivet af inspirerende udearealer med god plads til både leg og læring og alle klasser modtager udeundervisning hver uge. Faglighed, trivsel og sundhed er de tre bærende værdier i skolens hverdag. Derfor arbejder vi med at skabe stærke fællesskaber, traditioner og støtter op om pædagogisk nytænkning. Den høje faglighed udvikler vi i hele elevens skoletid eksempelvis med mulighed for talenthold for dem der vil yde en ekstra indsats. Vi tror på det er sådan vi skaber det bedste grundlag for elevernes videre uddannelse og liv. Det praktiske Der går ca. 500 elever på Langebjergskolen fordelt på børnehaveklasse til 9. klasse. Skoleleder: Søren Bjørn Jacobsen Adresse: Langebjergvej 401, 3050 Humlebæk Skolens hjemmeside: Informationsmøde på Langebjergskolen: 22/11-18 kl Åbent Hus på Langebjergskolen: 27/11 kl

15

16 I NIVÅ Nivå Skole er en større skole med en indskolingsafdeling, Nivå Syd, og en udskolingsafdeling, Nivå Nord. Begge afdelinger ligger med Nivås grønne natur i baghaven og der er etableret helt nye faciliteter og legeredskaber på skolens udearealer. Skolen har for nylig fået nye og tidssvarende faglokaler i naturfag og madkundskab. Hver skoleafdeling har desuden gode sportsfaciliteter til brug i undervisningen, herunder fuldt udstyret moderne sportshaller samt udendørs idrætsfaciliteter. Nivå Skole er en såkaldt Linjeskole, hvor eleverne i udskolingen på Nord-matriklen 6 uger om året arbejder i dybden med linjerne Sundhed, Naturfag eller International. På Nivå Skole kan alle elever få sig et sundt, velnærende måltid mad i skolens kantine, lavet fra bunden af sunde økologiske råvarer. På Nivå Skole arbejder vi for at vores elever gennem hele skoleforløbet er motiverede, forstår styrken ved godt samarbejde og får et solidt grundlag for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det arbejder vi med gennem en række grundværdier for elevernes dannelse og for fællesskabet og samværet på skolen; På Nivå Skole taler vi respektfuldt med og om hinanden, vi udviser respekt i omgangen med hinanden, vi tager ansvar for os selv og har medansvar for fællesskabet, og vi udviser interesse og omsorg for hinanden.

17 Egenskaber som nysgerrighed, tolerance, at udvise dømmekraft og at gøre sig umage er centrale i arbejdet med at udvikle vores elever til at blive til uddannelsesparate og til livsduelige demokratiske medborgere. Det praktiske I alt går der ca. 700 elever på Nivå Skole. På indskolingsafdelingen går ca. 450 elever fra børnehaveklasse til 5. klasse. På udskolingsafdelingen går ca. 250 elever fra klasse. Skoleleder: Thomas Holberg Wied Adresse: Niverødvej 38 & Mariehøj 501, 2990 Nivå Skolens hjemmeside: Informationsmøde på Nivå Skole: 20/09-18 kl Åbent Hus på Fritidshjemmene Smilehullet og Galaxen: 20/09-18 kl

18 I KOKKEDAL Kokkedal Skole er en større skole der er placeret centralt i Kokkedal med gode fysiske rammer for både store og små. Byggeriet er fra 70 erne med højt til loftet, rummelige indendørsfaciliteter og et spændende nyt udemiljø med fokus på klimatilpasning. I skolens kantine mødes eleverne på tværs af årgange og der serveres sund og indbydende frokost. Vi er ambitiøse såvel fagligt som socialt både på den enkeltes og på fællesskabets vegne. Vi er en faglig stærk og inkluderende skole der arbejder for at tilgodese alle elevers undervisningsmæssige behov, det være sig specialundervisning for de svageste og talentundervisning for de stærkeste. Og alt det, der naturligt ligger imellem. Vi rummer naturligt både specialundervisnings og almen klasser, hvorfor specialklasser placeres i sammenhæng med den årgang, de tilhører. Vi arbejder med ansvar, respekt, engagement og professionalisme som vores grundværdier. Det praktiske På Kokkedal Skole går der ca. 740 elever fordelt på børnehaveklasse til 9. klasse. Kokkedal Skole er en af kommunens to skoler, der har tilknyttet en specialklasserække med ca. 30 elever. Skoleleder: Kirsten Birkving Adresse: Holmegårdsvej , 2980 Kokkedal Skolens hjemmeside: Informationsmøde på Kokkedal Skole: 18/9-18 kl

19

20 SÅDAN INDSKRIVER I JERES BARN I SKOLE I Fredensborg Kommune har vi digital indskrivning af skolebørn. Som forældre skal I derfor indskrive jeres barn via Alle børn skal indskrives via den digitale indskrivning. Det gælder også, hvis der søges skoleudsættelse eller der ønskes en anden skole end distriktsskolen. Som noget særligt for indskrivning på Fredensborg Skole, gælder det, at I kan notere hvilken af de to indskolingsafdelinger, I ønsker at søge optagelse på. Der er i det digitale skema mulighed for at angive disse ønsker. For at bruge den digitale indskrivning skal I have NemID. Hvis I ikke har NemID, kan I bestille en NemID på Alt efter hvor jeres barn bor foregår indskrivningen i følgende perioder: For børn der bor i Kokkedal og Nivå: til og med For børn der bor i Humlebæk og Fredensborg: til og med

21 Opskrivning til fritidshjem Hvis jeres barn er opskrevet til fritidshjem vil han/hun automatisk blive overflyttet til det ønskede fritidshjem den 1. maj I kan følge jeres barns opskrivning på den digitale pladsanvisning; Optagelse på andre af kommunens folkeskoler end distriktsskolen Der er i Danmark frit skolevalg. Som forældre kan I søge om at få jeres barn optaget på en anden folkeskole i kommunen end distriktsskolen, i en folkeskole i en anden kommune eller på en privatskole. Optagelse vil da afhænge af, om den pågældende skole har plads. Der oprettes en venteliste ved behov. Hvis der er flere elever, som søger en skole i Fredensborg Kommune, end skolen har mulighed for at optage, optages elever som ikke bor i distriktet efter følgende principper: Først optages de børn, som ved skolestart har søskende på den ansøgte skole. Kan alle ønsker ikke opfyldes, optages de søskende, der bor tættest på den ansøgte skole. Har to eller flere børn lige vilkår, foretages en lodtrækning. Dernæst optages børn uden søskende på den ansøgte skole. Kan alle ikke optages, bliver de børn, der bor tættest på den ansøgte skole optaget. Har to eller flere børn lige vilkår, foretages en lodtrækning. Bliver et barn optaget på en anden skole end distriktsskolen, kan eventuelle søskende ikke garanteres plads på den samme skole. I har senere hen heller ikke krav på optagelse på distriktsskolen.

22 Der ydes ikke fri befordring, hvis jeres barn bliver optaget på en anden skole end distriktsskolen. Ansøgning om optagelse på en anden folkeskole i kommunen end distriktsskolen sker på den digitale indskrivningsblanket. Privatskole eller skole i anden kommune Ønsker I jeres barn indmeldt på privatskole eller en skole i en anden kommune, skal I selv indmelde barnet på den ønskede skole. Af hensyn til kommunens registrering af samtlige skolebørn i kommunen, skal I via kommunens digitale indskrivning registrere, hvor det er I ønsker barnet indmeldt.

23

24 SKOLEVEJEN Kommunen sørger for transport til og fra distriktsskolen for elever, der enten har lang vej til skolen eller skal færdes på trafikfarlige veje. Der gives befordring, hvis barnet har over: 2,5 km (børnehaveklasse - 3. klasse) 6,0 km (4. klasse - 6. klasse) 7,0 km (7. klasse - 9. klasse) 9,0 km (10. klasse) Er dele af skolevejen til distriktsskolen erklæret for trafikfarlig af politi og kommune, sørger kommunen for kørsel - uanset afstand. Vurderingen af vejene er foretaget i samarbejde med politiet. Se oversigten over de trafikfarlige veje i Fredensborg Kommune på Der ydes ikke fri befordring mellem skole og hjem for elever, der er indskrevet på en anden skole end distriktsskolen.

25

26

27 NÅR DIT BARN STARTER I SKOLE Med skolen starter en ny periode i jeres barns liv. En periode, de fleste børn ser frem til med lyst og spænding og måske også med en smule nervøsitet for alt det nye. Dagen skal nu foregå i helt nye omgivelser på en skole og for de fleste børn også på et fritidshjem. Børnene får nye voksne omkring sig. Lærerne og pædagogerne i skolen bliver centrale personer i børnenes liv. Børnene vil også møde pædagogerne fra fritidshjemmet i skolen, da lærere og pædagoger fra børnehaveklasse og fritidshjem arbejder tæt sammen for at sikre børnene en god skolestart og en sammenhængende hverdag. Hvornår skal mit barn begynde i skole? Undervisningspligten gælder fra den 1. august i det kalenderår, hvor jeres barn fylder 6 år. Det vil sige, at børn, der er født i 2013 og bor i Fredensborg Kommune, kan indskrives på en af kommunens skoler til at starte i børnehaveklasse august Kan mit barn begynde tidligere i skole? Børn, der er født i perioden 1. januar september 2014, kan søge om optagelse i en børnehaveklasse, men det kræver, at barnet er i stand til at følge undervisningen i børnehaveklassen med henblik på at gå i 1. klasse året efter. Hvis I ønsker, at jeres barn skal starte tidligere i skole, skal I henvende jer til distriktsskolen. Skolen vil så invitere til en samtale og derefter afgøres det af skolens leder, om jeres barn er tilstrækkeligt modent til at starte i børnehaveklasse august 2019, eller der er behov for yderligere vurderinger.

28 Kan mit barn begynde senere i skole? Allerede mens jeres barn går i børnehave, forbereder det sig til skolelivet. Børnehaven samarbejder med jer forældre og skolen om at sikre, en god og tryg overgang fra dagtilbud til skole. Det bedste udgangspunkt for en god skolestart er at barnet er robust på det sociale område, har et godt sprog og en god portion selvværd. Det viser sig blandt andet ved, at barnet er nysgerrigt og har lyst til at lære nyt. Kun i få tilfælde er det muligt at lade barnet begynde i skole et år senere, end undervisningspligten indtræder. Udsættelse skal ske på baggrund af en individuel vurdering af barnet og i givet fald være begrundet i barnets udvikling. Undervisningspligten kan kun udsættes med et enkelt år. Hvis der anmodes om skoleudsættelse, vil daginstitutionen allerede på et tidligt tidspunkt have arbejdet fokuseret med barnet. Hvis I er i tvivl om jeres barns skoleparathed, skal I som forældre tage kontakt til den daglige leder i jeres barns institution så tidligt som muligt. Derefter vil I blive indkaldt til en konference hvor I sammen med relevante fagpersoner, vil udarbejde en handleplan for, hvad der skal arbejdes fokuseret med i forhold til at blive skoleparat. I denne proces vil I løbende gøre status på indsatsen sammen og i sidste ende måske beslutte at anmode om skoleudsættelse. Selvom I ønsker skoleudsættelse skal I udfylde skemaet i den digitale indskrivning og notere dette.

29 Overgang fra børnehave til skole I Fredensborg Kommune arbejdes der systematisk på at sikre, at overgangen til fritidshjem og skole bliver så tryg en oplevelse som muligt for kommende skolestartere og deres familier. Overgangsarbejdet indebærer et tæt samarbejde og en tæt dialog imellem børnehaven, fritidshjemmet og skolen. Samarbejdet består bl.a. i, at barnet, før det starter i fritidshjemmet, besøger sit kommende fritidshjem sammen med kendte voksne fra børnehaven. Tilsvarende besøger barnet før skolestart sin kommende skole sammen med kendte voksne fra fritidshjemmet. Før barnet starter i fritidshjemmet, holdes der overgangssamtale imellem børnehaven, fritidshjemmet og skolen. Overgangssamtalen tager afsæt i en børneprofil, der er udarbejdet af børnehaven i samarbejde med jer forældre. Børneprofilen består af en beskrivelse af barnets styrker og særlige kendetegn samt vanskeligheder eller særlige udfordringer. I Børneprofilen indgår også de sprog- og trivselsvurderinger, som børnehaven har lavet af barnet. Eventuelle aftaler med barnets forældre om særlige tiltag er også en del af børneprofilen. Hvad lærer man i børnehaveklassen? I børnehaveklassen vægtes både en faglig og en legende tilgang til undervisningen. Der er opmærksomhed på barnets sprog og sprogforståelse, og alle elever sprogvurderes i begyndelsen af børnehaveklassen for at kunne tilrettelægge undervisningen efter børnenes forskellige kompetencer og behov.

30 Børnehaveklassen lægger fundamentet for skolens videre arbejde med elevernes alsidige, personlige udvikling. Det sker ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at lære og samtidig gør barnet fortroligt med skolen. Undervisningen bygger på de færdigheder, viden og erfaringer, som børnene allerede har tilegnet sig i familien, børnehaven og fritiden. Undervisningen indeholder leg og opgaver med bogstaver og tal, sprog og udtryksformer, naturen og naturfænomener, bevægelse og motorik, sociale færdigheder, samvær og samarbejde. Legen vil stadigvæk være en væsentlig del af barnets tilværelse og målet er, at alle børn oplever sig som en del af fællesskabet. Skole-hjem-samarbejdet Det er skolens opgave i et tæt samspil med forældrene at give alle børn de bedst mulige forudsætninger for at klare sig godt i livet. Forældrenes bidrag til børnenes udvikling og trivsel i skolen kræver først og fremmest interesse og lysten til at samarbejde. Forældresamarbejdet er vigtigt for både barnet, familien og skolen. Samarbejdet udvikles gennem forældremøder for hele klassen/årgangen og skole/hjem-samtaler om det enkelte barn. I mange tilfælde vil der også være en mere uformel kontakt mellem hjem og skole, gennem den digitale kommunikationsplatform Aula eller møder. Der vil desuden være fællesarrangementer for børn og forældre. Det er vigtigt at udnytte alle disse kontaktmuligheder, så forældre, børn og lærere kommer til at lære hinanden bedst muligt at kende.

31 Forældresamtykke Som forældre skal I give skriftligt samtykke til, at fritidshjemmet og skolen kan få adgang til børneprofilen. Forældrene vil i forbindelse med overgangssamtalen blive bedt om at forholde sig til forespørgslen om skriftligt samtykke. Snak med den daglige leder af jeres barns dagtilbud, hvis I har spørgsmål til overgangsarbejdet. Hvornår får vi besked? Når den sidste dato for indskrivning er passeret i januar, pågår der et arbejde med at få puslespillet til at gå op. Fredensborg Kommune tilstræber at alle får deres ønsker opfyldt. Hvis det viser sig, at antallet af indskrevne børn på en skole er større end forventet, eller en klasse bliver for lille, har kommunen mulighed for at gennemføre en justering af en skoles distrikt i perioden mellem indskrivningen og skoleårets begyndelse. Sker dette mod forventning, kan det være nødvendigt at flytte enkelte børn efter indskrivningen. Center for Skole og Dagtilbud vil i de tilfælde henvende sig direkte til de implicerede forældre. Alle er interesserede i at få fordelingen af kommunens børn på plads så hurtigt som muligt. Baseret på de seneste års skolestart, kan I forældre forvente svar omkring 1. marts 2019.

32 VIGTIGE DATOER Digital Indskrivning Hvis jeres barn bor i Kokkedal og Nivå: til og med Hvis jeres barn bor i Humlebæk og Fredensborg: til og med Informationsmøder og Åbent Hus på skolerne: Kokkedal Skole Informationsmøde: kl Nivå Skole Informationsmøde: kl Åbent Hus: kl Langebjergskolen Informationsmøde: kl Åbent Hus: kl Humlebæk Skole Informationsmøde: kl Åbent Hus: kl Fredensborg Skole, Benediktevej Informationsmøde: kl Åbent Hus: kl Fredensborg Skole,Karlebo Informationsmøde: kl Åbent Hus: kl

Kære forældre i Fredensborg Kommune. Velkommen i skole. Fredensborg Kommune byder velkommen til børn og forældre i skoleåret

Kære forældre i Fredensborg Kommune. Velkommen i skole. Fredensborg Kommune byder velkommen til børn og forældre i skoleåret VELKOMMEN I SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN I SKOLE Velkommen i skole Kære forældre i Fredensborg Kommune Valg af skole og indskrivning - praktisk information Vores skoler og informationsmøder Optagelse

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg kommune

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen i skole. Valg af skole og indskrivning - praktisk information. Vores skoler og informationsmøder

INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen i skole. Valg af skole og indskrivning - praktisk information. Vores skoler og informationsmøder VELKOMMEN I SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen i skole Valg af skole og indskrivning - praktisk information Vores skoler og informationsmøder Optagelse på andre af kommunens skoler end distriktsskolen

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg Kommune

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Velkommen i skole... 4 Nye oplevelser... 5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole 2017-2018 Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13 3400 Hillerød Tlf. 72 32 78 00 byskolen@hillerod.dk frederiksborgbyskole.skoleporten.dk Hjertelig

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Skoleindskrivning 2017

Skoleindskrivning 2017 Skoleindskrivning 2017 Kære forældre - til nye skolebørn Undervisningspligten indtræder den 1. august i det kalenderår, hvor dit barn fylder seks år. Det betyder, at alle børn, der fylder seks år i 2017,

Læs mere

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Center for Skole og Dagtilbud Forord Børn fødes med et væld af ressourcer, med en medfødt nysgerrighed og lyst til at lære. Læring og udvikling sker fra dag et i barnets

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Skolestart på Hillerød Vest Skolen

Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Program: Præsentation Lovgrundlaget Hvem er vi? De to afdelinger Vores værdigrundlag SFO Skoleparathed Vigtige oplysninger Lovgrundlaget

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE

VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE DAGTILBUD OG UDDANNELSE VELKOMMEN TIL FOLKESKOLERNE LIV, LEG OG LÆRING KÆRE FORÆLDRE TIL KOMMENDE SKOLEBØRN Jeres barn skal starte i skole til august 2014, hvis barnet er født i 2008 eller tidligere. Derfor

Læs mere

Velkommen på Løsning Skole

Velkommen på Løsning Skole Velkommen på Løsning Skole Informationsfolder til nye skolestartere 2018/19 Løsning Skole Ny Skolegade 13 8723 Løsning Tlf. 7974 1166 www.losning-skole.dk Kære forældre. Velkommen til Løsning Skole. Løsning

Læs mere

Kender du folkeskolen?

Kender du folkeskolen? Kender du folkeskolen? Skolestart 2015 Folketinget har vedtaget en folkeskolereform med 3 klare mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske

Læs mere

Som skolestarter forventer skolen at barnet har øvet sig i nedenstående;

Som skolestarter forventer skolen at barnet har øvet sig i nedenstående; Som forældre kan I forvente en skole, der vægter, at I og Jeres barn oplever skolen som en tryg og stabil ramme for barnets faglige og sociale læring. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn, så starten

Læs mere

I skole - fakta om skolestart

I skole - fakta om skolestart Greve Kommune Center for skoler Skoleåret 2008 / 2009 I skole - fakta om skolestart august 2007 Forældreorientering om indskrivning til børnehaveklasse og 1. klasse Kære forældre. Greve Kommune vil med

Læs mere

Kære forældre. Digital indskrivning kræver en nemid, besl gras på www.nemid.nu

Kære forældre. Digital indskrivning kræver en nemid, besl gras på www.nemid.nu INDSKRIVNING 2014 Kære forældre Med denne folder ønsker vi at give en fælles informaon om indskrivning af jeres barn/børn i skole. Den fælles informaon udsendes l jer, hvis børn er født i 2008 og i 2007,

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning 2014

Velkommen i skole Indskrivning 2014 Velkommen i skole Indskrivning 2014 UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Sidste frist for at indskrive Den 20. januar 2014 Velkommen i skole! Dit barn har nu nået en alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse.

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Velkommen til Distriktsskole Stenløse

Velkommen til Distriktsskole Stenløse Velkommen til Distriktsskole Stenløse Dagsorden Musisk indslag Dagsorden + præsentation Organisation Læring og trivsel Skoleparathed Skoleindskrivning 3. apr. -> Mini-SFO 13. aug. -> 0.kl. Spørgsmål Organisation

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

SKOLESTART Klar, parat start!

SKOLESTART Klar, parat start! SKOLESTART 2017 Klar, parat start! Velkommen til 0. klasse Samarbejdet mellem hjem og skole begynder i 0. klasse. Kære børn og forældre Samarbejdet mellem hjem og skole begynder i børnehaveklassen. Samarbejdet

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Indledning Denne samarbejdsaftale omfatter kommende skolebørn i Sønderbroskolens skoledistrikt. Samarbejdsaftalen er baseret på

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside Kære forældre! For at I kan danne jer et indtryk af, hvad der venter jeres barn når det begynder skolelivet i børnehaveklassen, har vi skrevet følgende information. Undervisningsministeriet har udarbejdet

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1 Indledning I Halsnæs er SFO og SFO-klub en fuldt integreret del af folkeskolen. Det betyder i det daglige arbejde, at lærere og det pædagogiske personale ud fra hver deres faglige baggrund har et fælles

Læs mere

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2014 Information om regler - samt praktiske oplysninger Kære forældre Antallet af børn, der søger vores folkeskoler, stiger. Det glæder vi os over, og Børne- og Skoleudvalget er optaget

Læs mere

Vi er her for børnenes skyld!

Vi er her for børnenes skyld! Vi er her for børnenes skyld! Informationsmøde 17.01.19 på Sofiendalskolen - din lokale folkeskole på toppen af Skalborg Bakke Program: At blive en del af fortællingen om Sofiendalskolen Velkommen og intro

Læs mere

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september Nuværende Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler 2017 Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september 2019 2017 Antal skoler

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Formålet med samarbejdsaftalen er at sikre alle børn en god overgang fra børnehave til skole. Samarbejdsaftalen skal ses som et

Læs mere

Brobygningsstrategi. Mål: Målet er at skabe tryghed for såvel børn som forældre i overgangene daginstitution førskole børnehaveklasse.

Brobygningsstrategi. Mål: Målet er at skabe tryghed for såvel børn som forældre i overgangene daginstitution førskole børnehaveklasse. Ellebækskolen Ellebækskolen er en ambitiøs skole med fokus på høj faglighed og trivsel for alle i et rummeligt, anerkendende og mangfoldigt undervisnings- og læringsmiljø. Vi ønsker at skabe en skole,

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

Lovgrundlag for børnehaveklassen

Lovgrundlag for børnehaveklassen Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse Sammenhængende Skoledag Arbejde i børnehusene op til skolestart Samarbejdet imellem skolen og daginstitutioner Mødet med skolen/sfo frem

Læs mere

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Forbered dit barn Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Vi ønsker Glade, trygge børn der har selvtillid, og som er selvstændige

Læs mere

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO *Hvem er vi? *Vi har ca. 1100 elever *95 lærere *50 pædagoger, 15 rengøringsmedarbejdere *4 sekretærer

Læs mere

KLAR PARAT SKOLESTART? Procedurer i forbindelse med skolestart og skoleudsættelse i Thisted

KLAR PARAT SKOLESTART? Procedurer i forbindelse med skolestart og skoleudsættelse i Thisted KLAR PARAT SKOLESTART? Procedurer i forbindelse med skolestart og skoleudsættelse i Thisted Kommune Indledning Denne folder specificerer procedurerne for skolestart og skoleudsættelse i Thisted Kommune.

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag

Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Tranegårdskolens vision og værdigrundlag Visionen Tranegård vil både i skole og fritid danne og uddanne hele mennesker, som både har et højt selvværd og et højt fagligt niveau. Mennesker, som kender sig

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler Kære kommende elev og forælder i Ringsted Kommunes folkeskoler

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Velkommen til Højmeskolen 2019/20

Velkommen til Højmeskolen 2019/20 Velkommen til Højmeskolen 2019/20 Fredag den 1. marts 2019 Forårs SFO og SFO Fredag den 1. marts 2019 starter jeres barn i Forårs SFO på Højmeskolen. Højmeskolens SFO er opdelt i to afdelinger: En afdeling

Læs mere

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014.

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Indledning Næsbjerg SFO er en del af Næsbjerg Skole, som ligger i Varde Kommune. Vi er en SFO som i øjeblikket har 57 børn og 5 voksne tilknyttet.

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Skoleindskrivning. Indskrivning til 0. klasse 2019/

Skoleindskrivning. Indskrivning til 0. klasse 2019/ Skoleindskrivning Indskrivning til 0. klasse 2019/2020 www.middelfart.dk Indskrivning til skole og Tidlig-SFO Indskrivning foretages digitalt af forældre med forældremyndighed i ugerne 46-49 på www.middelfart.dk/skolestart

Læs mere

Velkommen til Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen til Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen til Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Velkommen til Sofiendalskolen - din skole i Aalborg SV! En ny og spændende verden åbner sig, når jeres barn skal begynde i skole. Det betyder et

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Pædagogiske vision. Vi ønsker at udfordre børnene. Vi vil stimulere og støtte børnenes læring, dvs. deres tilegnelse af kundskaber, færdigheder og musisk/kreative

Læs mere

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE GODE FACILITETER FAGLIGHED OG TRIVSEL SKOLENS VISION Skolen hvor hvert barn, gennem læring og trivsel, udvikler sig i et trygt og mangfoldigt fællesskab. Her danner barnet

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre PEDER LYKKE SKOLEN Skolen uden døre 1 Velkommen På Peder Lykke Skolen ønsker vi at give børnene de bedste muligheder for at udnytte og udvikle deres sociale og faglige kompetencer. Vi har overskud til

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE om skolestart for kommende børnehaveklassebørn på Skæring Skole November 2014 Program for aftenen Velkomst v. Anne Schwartz, Skoleleder Fælles sang Orientering om - Skæring

Læs mere

Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning

Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning 1 Skoleåret 2017 / 2018 Velkommen i skole - børnehaveklasse og skolefritidsordning 2 Indhold Velkommen i skole!... 3 Hvornår skal mit barn i skole?... 4 Om overgangen fra daginstitution til skole... 4

Læs mere

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune 9 Fokus OMRÅDER Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner

Læs mere

Introduktionsmøde Bankagerskolen

Introduktionsmøde Bankagerskolen Introduktionsmøde 26.11.18 Bankagerskolen Mødets indhold Beskrivelse af skolen Overgangen fra børnehave til skole Indskrivningen Hvordan kan forældrene støtte barnet i overgangen? Mulighed for rundvisning

Læs mere

VELKOMMEN I SKOLE 2014

VELKOMMEN I SKOLE 2014 VELKOMMEN I SKOLE 2014 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE OG HJEM SKOLEBESTYRELSE,

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Forord Med denne Børne- og Ungepolitik 2013-2017 ønsker vi at beskrive rammerne for det gode børne- og ungeliv i Frederikssund Kommune de kommende

Læs mere

- Børn og unges udvikling og læring - Fællesskaber - Sundhedsfremme og tidlig indsats - Forældre - Sammenhæng og udsyn

- Børn og unges udvikling og læring - Fællesskaber - Sundhedsfremme og tidlig indsats - Forældre - Sammenhæng og udsyn Tillæg til folderen Mål- og indholdsbeskrivelse for folkeskolens skolefritidsordninger Nedenstående punkter udfyldelse af den enkelte SFO, og lægges på skoleporten og i forældreintra. Basisoplysninger

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Velkommen til Distriktsskole Stenløse

Velkommen til Distriktsskole Stenløse Velkommen til Distriktsskole Stenløse Distriktsskole Stenløse består af 4 afdelinger: Stengårdsskolen Bækkegårdsskolen Lærkeskolen Veksø Skole Folkeskolens kerneopgave En kompetencegivende skole indenfor:

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Børnehaven Ulvereden og Ulsted Skole/DUS

Samarbejdsaftale mellem Børnehaven Ulvereden og Ulsted Skole/DUS Denne samarbejdsaftale er baseret på Mål og principper for den gode overgang i Aalborg kommune, herunder værdierne: Helhed og sammenhæng: det er forældrene, der følger barnet gennem hele livet, derfor

Læs mere

SFO Højvangskolen 2013 Info

SFO Højvangskolen 2013 Info SFO Højvangskolen 2013 Info VELKOMMEN Vi vil gerne byde Jer velkommen i Højvangskolens SFO. Vores mål er at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for

Læs mere

Velkommen til Kratbjergskolen INDSKRIVNING AF BØRNEHAVEKLASSEBØRN TIL SKOLESTART

Velkommen til Kratbjergskolen INDSKRIVNING AF BØRNEHAVEKLASSEBØRN TIL SKOLESTART Velkommen til Kratbjergskolen INDSKRIVNING AF BØRNEHAVEKLASSEBØRN TIL SKOLESTART 2017-2018. Program 17:30 - Velkomst & præsentation 17: 35 Om Kratbjergskolen & om skole og overgang fra børnehave til skole

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

Overgang fra dagtilbud til skole/sfo

Overgang fra dagtilbud til skole/sfo Overgang fra dagtilbud til skole/sfo Børne- og Ungeområdet Revideret i 2013 1 I Frederiksberg kommune har der de senere år været fokus på overgangen fra dagtilbud til skole/sfo, hvilket har ført til at

Læs mere

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Informationsmøde tirsdag d. 25. september 16:00-17:00 Informationsmøde 0. klasse Tiden nærmer sig, hvor dit barn skal skrives op til skolestart. Det er en spændende

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

SKOLESTART. - daginstitutioner og skole samarbejder om, at give dit barn den bedste skolestart

SKOLESTART. - daginstitutioner og skole samarbejder om, at give dit barn den bedste skolestart SKOLESTART - daginstitutioner og skole samarbejder om, at give dit barn den bedste skolestart Forord Kære forældre I har et barn, som har alderen til at kunne begynde i skolen i august 2011. I daginstitutioner

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

velkommen i skole 2013

velkommen i skole 2013 velkommen i skole 2013 indhold 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 Kære forældre En god skolestart Parat til skolen? Børnehaveklassen Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem skole og hjem Skolebestyrelse,

Læs mere

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg Mål og indhold i SFO Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole Jette Hansen Skoleleder Herningvej Skole Tryg skolestart Gode legepladser Forpligtende forældresamarbejde En sikker skolevej Sammenhæng i skolestarten

Læs mere

INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN

INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN INFORMATIONSAFTEN OM FORÅRS-SFO OG SKOLEINDSKRIVNING PÅ SPURVELUNDSKOLEN PROGRAM Velkomst Spurvelundskolen - ved Stefan Kelstrup, skoleleder Spurvelundskolen Forårs SFO - ved Helle Jørgensen, pædagog i

Læs mere

Gentofte Kommune skoleindskrivning Information om regler og praktiske oplysninger

Gentofte Kommune skoleindskrivning Information om regler og praktiske oplysninger Gentofte Kommune skoleindskrivning 2017 Information om regler og praktiske oplysninger Kære Forældre til kommende skolebørn Jeres barn har nået den alder, hvor han eller hun skal begynde i skole til august

Læs mere

langebjergskolen En god start

langebjergskolen En god start langebjergskolen En god start Langebjerg.indd 1 8/24/2012 9:26:42 AM Langebjerg.indd 2 8/24/2012 9:26:43 AM En god start Faglighed, trivsel, sundhed De tre værdier er grundlaget for skolens ambition om

Læs mere

Velkommen til Løjtegårdsskolen. Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn

Velkommen til Løjtegårdsskolen. Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn Velkommen til Løjtegårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn Dagsorden Velkomst Lidt om os Skolens målsætning SFO Skoleparat hvad er det? Indskrivningen Arbejdet i 0. klasse Evt. Lidt

Læs mere

Tilst Skole. Informationsmøde 2014

Tilst Skole. Informationsmøde 2014 Tilst Skole Informationsmøde 2014 Dagens program 1. Tilst Skole hvem er vi? 2. Overgang fra børnehave til skole hvordan gør vi? 3. Er mit barn skoleparat? 4. Hvad er med til at skabe en god skolegang?

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere