Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler"

Transkript

1 22/3-2018: Der er nyt værdiregelsæt på vej, da Skolebestyrelsen i øjeblikket arbejder med det. Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler På Islev skole ønsker vi, at både elever, forældre og personale tager ansvar for de opgaver, der skal løses, og vi arbejder for at skabe et miljø, hvor børn og medarbejdere trives. Vi ønsker, at skolens rammer giver børn og medarbejdere lyst til og mod på det daglige arbejde. Islev skoles værdigrundlag Alle på skolen skal opleve et trygt miljø, der er præget af: Fællesskab og samarbejde sikre fælles oplevelser for at styrke identiteten og de sociale kompetencer bruge og udvikle hinandens kompetencer vise respekt for hinanden og for fælles beslutninger. Omsorg og tryghed passe på hinanden udvise empati over for børn og voksne udfolde og udvikle sig i tryghed. Ansvarlighed overfor fællesskabet overfor sig selv, egne handlinger og egen læring overfor fysiske rammer. Kreativitet søge nye muligheder og løsninger turde give slip/få mod til at turde. Humor udvikle evnen til at grine sammen vende en negativ/svær situation til en positiv uden humor er det svært.

2 Udvikling skabe udfordringer for den enkelte skabe udfordringer for fællesskabet sikre ligeværdighed i alle sammenhænge. Medbestemmelse og demokrati udvikle reel medindflydelse føle ejerskabsfølelse for gruppe/klasse/sfo/skole/kolleger udvise tillid til andres kompetencer. Islev skoles værdiregelsæt I henhold til Undervisningsministeriets seneste bekendtgørelse om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen, skal skolebestyrelsen ud over ordensregler fastsætte et værdiregelsæt for skolen. Værdiregelsættet skal være retningsgivende for god adfærd og være pejlemærke for, hvordan der opnås god trivsel på skolen samt et godt psykisk undervisningsmiljø med respektfulde relationer mellem skolens elever indbyrdes og mellem elever og medarbejdere. Islev skoles trivselspolitik og strategier for antimobning Målet med skolens trivselspolitik er at sikre en bedre trivsel blandt skolens elever samt opnå at elever, forældre og personale har et fællesansvar for at sikre den gode trivsel og er bekendt med, hvordan vi agerer i forhold til mobning. Alle skolens parter skal føle sig værdsat. Vi har det udgangspunkt, at alle gerne vil gøre deres bedste. Dette har vi for øje, når vi skal løse problemer. Derfor vægter vi en positiv indfaldsvinkel: Hvad går godt, og hvad kan gøres bedre? Det er af afgørende betydning, at skole og forældre samarbejder om udviklingen af det enkelte barns selvtillid og selvværd og at der samarbejdes om det sociale liv i klasserne, således at man lige fra skolestarten har fokus på dette område. Det vil også medføre, at det forhåbentligt bliver lettere at løse de uundgåelige konflikter, der fra tid til anden opstår mellem børnene, hvis forældregruppen omkring den enkelte klasse har tillid til og er fortrolige med de øvrige forældre og lærere. Islev Skole er i proces med at udvikle en regulær antimobbestrategi.

3 Islev skoles samværsregler Alle børn og medarbejdere skal udvise en sådan opførsel og benytte et sådant sprog, at alle kan føle sig trygge og glade ved at være på Islev Skole. For at sikre et godt læringsmiljø og en god trivsel på Islev skole er der nogle få regler og normer, som det forventes, at alle elever efterlever. Vis hensyn til andre og pas godt på din skole. Dette medvirker du til ved: at være en god kammerat, der gør sit til, at alle trives på skolen at tale pænt til andre at respektere de voksnes anvisninger at møde præcis til timerne, og sørge for arbejdsro i klasserne at rydde op efter dig at passe på de udleverede materialer, så andre kan bruge dem efter dig at passe på skolens bygninger og inventar, så omgivelserne er pæne og inspirerende at færdes i. Der er nogle få regler du skal overholde: bygninger, inventar, materialer, bøger m.v. skal benyttes i overensstemmelse med deres formål i skoletiden må du kun forlade skolen med særlig tilladelse øst- og vestgården er forbeholdt indskolingen den store gård er forbeholdt mellemtrinnet og udskolingen rulleskøjter og skateboard må du kun anvende i de anviste områder i Store gård. Der må ikke cykles, medmindre der er en særlig aftale elevrådet laver en rotationsordning for brug af multibanen, som skal respekteres af alle du skal kende spillereglerne i din klasse og i din afdeling. Særlige samværsregler: Sneregler Sne er dejligt men vi skal tage hensyn til hinanden! Derfor må: 6. til 9. klasserne slås med sne på den store boldbane 3. til 5. klasserne slås med sne på den lille boldbane 0. til 2. klasserne slås med sne på det lille område ved springgraven ved siden af den store boldbane Kun dem som frivilligt går ind på området er med. Husk det skal være sjovt!

4 Mobiltelefoner Mobiltelefoner må ikke være tændte i timerne, medmindre undervisningen kræver det. Hvis det ikke er tilfældet; vil mobilen første gang det sker blive inddraget og kan hentes på kontoret ved skoledagens afslutning anden gang det sker, kan mobilen hentes den følgende skoledag tredje gang det sker, skal en af elevens forældre hente mobilen. Medarbejderne i det enkelte team fastsætter reglerne for brug af mobiltelefoner på ture og lejrskoler. Klassens samværsregler Det er vigtigt, at der skabes et godt læringsmiljø og et godt socialt klima i klassen, som kan forebygge konflikter og uro. Det er medarbejdernes opgave at skabe rammerne for det samvær, der skal være i klassen. Teamet bør som noget af det første drøfte, hvilke samværsregler man ønsker for klassen. Det er vigtigt, at man er klar over, hvor ens egne grænser går, og hvilken adfærd man finder acceptabel. Eleverne skal inddrages i udformningen af klassens samværsregler. Det er væsentlig nemmere at påtale en uhensigtsmæssig adfærd, hvis alle parter kender de vedtagne samværsregler. Trinnets og afdelingernes samværsregler Hver afdeling samt evt. trin udarbejder selv de samværsregler, man ønsker skal gælder for eleverne i afdelingen/på trinnet. Samværsreglerne udarbejdes med udgangspunkt i skolens fælles samværsregler. Medarbejdernes tilsyn med elever I Bekendtgørelse om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden noteres det, at læreren der underviser eleven har tilsynet med eleven indtil det overgives til anden person, eks. gårdvagt eller ledelse. Tilsynet afhænger af elevens alder, da en ældre elev må formodes at forstå en besked og at kunne overholde den. Medarbejderen har da et fornødent tilsyn, men ikke afgivet tilsynet. Vi forventer at en medarbejder, der går forbi en gruppe elever, der bryder reglerne, griber ind. Når elever overtræder skolens samværsregler Det kan ikke undgås, at der ind i mellem opstår situationer, hvor elever overtræder skolens samværsregler, eller forstyrrer undervisningen i timerne. Langt de fleste overtrædelser af skolens samværsregler og værdiregelsæt klares ved påtale og/eller irettesættelse af eleven her og nu samt via kontakt til elevens forældre, og eventuelt iværksættelse af en pædagogisk plan fra skolens side.

5 Der vil være situationer, hvor skolens ansatte må optræde som autoriteter og gribe ind over for uacceptabel adfærd. Vi må acceptere, at vi ikke får respekt, bare fordi vi er ansatte på skolen. Vi må i hele vores adfærd selv skabe den respekt, der skal udøves. Vi kan desværre heller ikke undgå, at enkelte elever kan udvise voldelig eller aggressiv adfærd. Det kan vi ikke acceptere på skolen. Det er samtidig vigtigt at slå fast, at problemer med urolige elever samt elever der udviser voldelig eller aggressiv adfærd m.m. aldrig er en privat sag. Lærerteamet om klassen har et fælles ansvar for eleverne, og skolens ledelse er altid parat til at træde til, når der er behov for/brug for hjælp. Åbenhed og hurtig indgriben er den bedste måde at få afhjulpet problemerne på. Vi lægger stor vægt på tidlig og hurtig indsats, når medarbejdere er bekymret for en elev eller en gruppe af børn. Skolens guide følges og bekymringer om eleven bringes til enten Lokaliseringsteamet eller Vejleder- Forum. Lokalisering Lokalisering er et netværksmøde, hvor forældre, en sagsbehandler, lærere, pædagoger og skolens ledelse deltager. Det er hensigten at man skal hele vejen rundt om barnet, så man kan finde den bedste måde at hjælpe på. Skolen skal altid bede forældrene om tilladelse, før et enkelt barn drøftes ved navn på et møde i Lokalisering. VejlederForum VejlederForum er et professionelt møde, med deltagelse af fagpersoner og ledelse. Mødet har til formål at hjælpe medarbejdere med at belyse og håndtere en problemstilling i forhold til et barn eller en børnegruppe. Med afsæt i mødet udpeges en vejleder, som skal hjælpe med inspiration og vejledning i forhold til den konkrete opgave. Hvornår og på hvilket niveau skal der sanktioneres? Alle medarbejdere er forpligtet til at hjælpe med at de gældende samværsregler overholdes både de fælles overordnede og trinnenes/afdelingernes samværsregler. I forbindelse med en konflikt må den enkelte medarbejder/teamet afgøre, hvornår en konflikt bliver for voldsom/uoverskuelig/alvorlig til, at man selv kan klare problemet. Hvis den enkelte medarbejder/teamet vurderer, at vedkommende ikke selv kan håndtere problemet, kan der hentes hjælp hos skolens ledelse eller evt. hos kontaktpædagogen/-læreren. Det er imidlertid altid vigtigt, at kontaktpædagogen/-læreren og/eller skolens ledelse efterfølgende bliver informeret om episoden.

6 Sanktionsmuligheder når eleven overtræder skolens samværsregler Ifølge Bekendtgørelse og vejledning om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen skal en sanktion over for en elev altid vurderes i forhold til blandt andet elevens alder, forseelsens grovhed med videre. Sanktionen skal med andre ord stå i et rimeligt forhold til den forseelse, som eleven har begået. De gange hvor vore sanktioner virker og får langrækkende effekt er, når der ageres hurtigt og direkte. Derfor gælder følgende på Islev Skole: Problemerne skal primært løses af de involverede. Der skal være sammenhæng mellem handlinger og sanktioner eksempelvis kan en elev som har overmalet et bord, sættes til at vaske dette efter skoletid. Hvis et barn følges på kontoret, fordi en situationen i klassen er blevet for svær, er det vigtigt, at det følges af en medarbejder, der kender problemstillingen. Det er vigtigt, at barnet informeres om hvornår det kan komme tilbage og kan forventes, at blive hentet igen. En sådan foranstaltning, skal altid føre til en kort pædagogisk plan for hvordan man undgår dette i fremtiden. kontaktpædagogen/-læreren skal altid informeres om konflikter omkring hans/hendes elever. Efter medarbejderen/teamet skøn, kontaktes hjemmet hurtigst muligt af teamet/ kontaktpædagogen/- læreren (i særligt komplicerede tilfælde af ledelsen) helst telefonisk. Problemer med enkelte elever skal opfattes som henholdsvis den enkelte klasses, klassetrinnets og skolens fælles opgave. Medarbejderne på de enkelte klassetrin bør støtte hinanden i videst muligt omfang. I perioder kan tænkes i holddannelse med fokus på læring, kontakt og trivsel. Enkeltelever eller grupper kan midlertidig placeres i en parallelklasse både i enkelttimer eller længere forløb. Vedvarende problemer bringes op på VejlederForum samt i Lokalisering, hvor eventuelle tiltag med f.eks. særligt tilrettelagte LKT- forløb aftales. Grundlæggende skal den hjælp lærere, pædagoger, klasser og klassetrin tilbydes opfattes som hjælp til selvhjælp.

7 Regler for fysisk magtanvendelse Gældende for alle ansatte i Rødovre Kommune, der arbejder med børn og unge 0-18 år. Fysisk magtanvendelse er ikke tilladt. Nødværge kan dog i særlige situationer være nødvendigt, forudsat at denne afpasses efter forholdene i den enkelte situation og ikke går ud over det strengt nødvendige. Nødværge i form af, at barnet/den unge fastholdes og/eller føres til andet opholdssted er således tilladt, når: Personalet må og skal afværge en situation, hvor et barn bliver til fare for sig selv Personalet må og skal modvirke en situation, hvor et barn bliver eller er i overhængende fare for at blive udsat for et angreb fra et andet barn Personalet må og skal afværge et påbegyndt eller overhængende angreb på sig selv Personalet må og skal afværge beskadigelse eller ødelæggelse af materielle ting Senest indenfor 24 timer skal der foretages en skriftlig registrering af episoden Skolens ledelse sikrer retningslinjer for, at der i umiddelbar forbindelse med en sådan episode sker en orientering og høring af barnet/den unge og forældre, samt orientering til sikkerhedsrepræsentant. Forældrene til det pågældende barn eller ung orienteres hurtigst muligt om episoden. Orienteringen bør tilgå forældrene, før barnet den unge kommer hjem. Desuden har forældrene ret til at modtage kopi af indberetningen af magtanvendelsen, ved anmodning herom. Forud for en magtanvendelse Magtanvendelse skal så vidt muligt undgås. Hvis det er muligt i den aktuelle og konkrete situation, overvej følgende før der anvendes magt: Overvej sagligheden - Er der en alternativ løsning, fx tilbagetrækning, barnet kan nås på en anden måde eller? - Har indgrebet et fremadrettet pædagogisk sigte? - Kan indgrebet begrundes med viden og erfaring? Overvej proportionalitet - Kan et mindre indgreb løse problemet? - Stoppes indgrebet tilstrækkelig hurtigt? Man kan ikke lave en udtømmende manual, der beskriver præcist, hvordan vi skal handle i alle situationer. Men følgende vil altid være gældende: Hjemsendelsen kan gælde fra en dag og op til en uge skoleledelsen vurderer og beslutter (jf. bekendtgørelsen) i forhold til forseelsens grovhed, elevens alder, eventuelle forudgående samtaler, påtaler og advarsler m.v., og om forseelsen er begået forsætligt eller uagtsomt m.v.

8 Inden elevens tilbagevenden, aftaler skoleledelsen og team møde med forældrene. På dette møde aftales rammerne for elevens tilbagevenden. Der formuleres en kort pædagogisk plan for dette; hvem ringer vi til hvis det bliver svært igen? Hvad gør vi forebyggende? Hvordan undgår vi at noget lignende sker igen? Hvis konflikten/hændelsen involverer andre elever, tager skolens ledelse og medarbejderen/teamet kontakt til hjemmet/hjemmene og orienterer om sagsforløbet og indkalder evt. til møde. Skolens voldspolitik mod ansatte tages i anvendelse, hvis medarbejderen oplever fysisk eller psykisk overgreb i hændelsen. Læs eventuelt Islev Skoles voldspolitik mod ansatte på Skoleporten. Skoleledelsen informerer personalet om hændelsen samt de videre påtænkte tiltag. Der følges løbende op med medarbejderen/teamet. Sanktionsmuligheder når elever udviser voldelig eller aggressiv adfærd Ved disse grovere tilfælde og hændelser, er det skolens ledelse, som træffer beslutning om iværksættelse af foranstaltninger over for en elev. Skolelederen er juridisk set ansvarlig for samtlige beslutninger om indgreb overfor elever. (jf. UVM: Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52) Eleven udelukkes fra undervisningen i indtil 1 uge. Udelukkelse kan kun finde sted én gang inden for samme skoleår og i særlige tilfælde kan udelukkelse finde sted to gange. Eleven kan overflyttes til en parallelklasse, hvis det skønnes hensigtsmæssigt. Forældrene skal forudgående meddeles denne beslutning samt begrundelsen. Eleven overflyttes til en klasse på tilsvarende klassetrin ved en anden skole i kommunen. Overflytning til en anden skole i kommunen forudsætter, at eleven og dennes forældre kan tilslutte sig overflytningen. Overflytning til en anden skole forudsætter desuden tilslutning fra lederen ved den nye skole. I særligt grove tilfælde eller gentagelsestilfælde kan skolens leder med tilslutning fra lederen ved den nye skole iværksætte overflytningen uden elevens og forældrenes tilslutning. Kommunalbestyrelsen skal have skriftlig meddelelse om beslutningen og begrundelsen herfor, og forældrene skal have kopi af meddelelsen. Uanset hvilken sanktion skoleledelsen vurderer som den mest hensigtsmæssige beslutning, skal forældrene altid inddrages i beslutningen og der skal aftales handleplan for elevens fortsatte skolegang. I de tilfælde, hvor der er grund til at antage, at en elevs uhensigtsmæssige eller grove opførsel skyldes sociale eller emotionelle omstændigheder træder også andre tiltag i værk. Skoleledelsen retter henvendelse til pædagogisk-psykologisk rådgivning med henblik på vurdering af behov for specialundervisning eller anden specialpædagogisk bistand eller til de sociale myndigheder. Henvendelse til de sociale myndigheder i disse tilfælde og som ligger uden for reglerne om underretningspligt i henhold til lov om social service, må normalt ikke ske, før skoleledelsen forgæves har opfordret for-

9 ældrene til selv at rette henvendelse hertil. Forældrene skal i alle tilfælde underrettes om enhver henvendelse til de sociale myndigheder. Vær opmærksom på, at både en pædagogisk psykologisk vurdering, en 50 i Børne- og Familieafdelingen samt evt. udredning på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, tager tid. Derfor skal der i disse situationer aftales handleplan for den aktuelle periode frem til udredningen/anbefaling, for det videre forløb.

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse 10. Retningslinie for skolens voldspolitik og konfliktløsning. En afgørende forudsætning for forebyggelse af aggressiv adfærd fra skolens brugere er, at der generelt er stor kvalitet i opgaveløsningen,

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo

Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo Side 1 af 10 Indledning: Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo Dette værdiregelsæt er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for elever, forældre, medarbejdere og ledelse og godkendt

Læs mere

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Indhold 1. Hærvejsskolens værdier... 1 2. Værdierne i praksis... 2 3. Ordensregler... 4 4. Hvad gør vi for at leve op til vores værdier... 4 5. Hvad gør vi ved brud på det

Læs mere

Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen

Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52, 1. pkt., i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 665 af 20. juni 2014, fastsættes: 1. Skolens leder oplyser ved hvert skoleårs

Læs mere

Antimobbestrategi 2017

Antimobbestrategi 2017 Antimobbestrategi 2017 Denne antimobbestrategi, som også omfatter strategi for digital mobning, har afsæt i skolens værdigrundlag samt det værdiregelsæt og den antimobbestrategi, som blev vedtaget i skolebestyrelsen

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR

ANTIMOBBESTRATEGI FOR ANTIMOBBESTRATEGI FOR Hannæs Østerild Skole og SFO 2017 Trivselsplan for Hannæs-Østerild Skole og SFO Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for at eleverne

Læs mere

Trivselspolitik, Østskolen

Trivselspolitik, Østskolen Vedtaget i skolebestyrelsen 12-01-2015 Formål: Vi på Østskolen ønsker med denne trivselspolitik at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen,

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole FAGLIGHED TRIVSEL LOKAL SAMMEN- HÆNGSKRAFT 1. Formål Med mottoet Vores skole - Vores ansvar arbejder vi med respekt og ansvar for hinanden, og det er den sunde fornuft,

Læs mere

Ordensregler på Mølholm Skole.

Ordensregler på Mølholm Skole. Ordensregler på Mølholm Skole. Uddrag af visioner for Mølholm Skole. På Mølholm Skole vil vi trivsel for alle. På Mølholm Skole skal tryghed, humor og de fysiske rammer medvirke til, at alle føler tilknytning.

Læs mere

Forebyggelse af vold og trusler om vold på Torstedskolen

Forebyggelse af vold og trusler om vold på Torstedskolen Torstedskolen Forebyggelse af vold og trusler om vold på Torstedskolen Politik Juni 2007 SIDE 2 Politik for forebyggelse af vold og trusler om vold. Samarbejdet på Torstedskolen er præget af en række fælles

Læs mere

Trivselserklæring, Hylleholt skole

Trivselserklæring, Hylleholt skole Formål: Vi på Hylleholt Skole ønsker med denne trivselserklæring at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen, hvor det tydeliggøres, dels hvad

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011 Værdiregelsæt Rolighedsskolen 2011 Alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen skal værdiregelsættet bidrage til

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

Gældende fra den

Gældende fra den Antimobbestrategi for Hældagerskolen Gældende fra den 01.09. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med god trivsel, og som bygger på positive relationer og høj faglighed.

Læs mere

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Forord For at styrke arbejdsmiljøet er der truffet beslutning om at udarbejde en overordnet procedure og skemaer

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Beders Skoles værdier og værdigrundlag

Beders Skoles værdier og værdigrundlag Beders Skoles værdier og værdigrundlag Udvikling, læring, trivsel, engagement og forpligtende fællesskaber Vi skaber rammer så børn og unge kan udvikle sig med henblik på at være fagligt og socialt kompetente,

Læs mere

Særlige magtbeføjelser er alene tillagt politi, militær, fængsler, psykiatriske hospitaler, døgninstitutioner og opholdssteder.

Særlige magtbeføjelser er alene tillagt politi, militær, fængsler, psykiatriske hospitaler, døgninstitutioner og opholdssteder. Revideret Januar 2016 Magtanvendelser Procedurer og retningslinjer for dagtilbud og skoler mm. i Holbæk Generelt Som udgangspunkt må der ikke anvendes magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i dagtilbud,

Læs mere

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Målsætning Det er skolens målsætning og hensigt, at være en mobbefri skole. Skolen tolererer ikke mobning, da skolen ses som værende elevernes fristed i hverdagen.

Læs mere

Velkommen side 2. Skolens værdigrundlag og vision side 2. Samværs- og ordensregler side 4

Velkommen side 2. Skolens værdigrundlag og vision side 2. Samværs- og ordensregler side 4 Holmegaardskolen Princip A Indhold Velkommen side 2 Skolens værdigrundlag og vision side 2 Samværs- og ordensregler side 4 Anvendelse af foranstaltninger Mobiltelefoner, legetøj Generelle forventninger

Læs mere

Baggrundsmateriale til fremme af et godt undervisningsmiljø

Baggrundsmateriale til fremme af et godt undervisningsmiljø Bekendtgørelse om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52 i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, fastsættes: 1. Skolens regler for orden og

Læs mere

Den fulde lovtekst kan findes på https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id= I forhold til antimobbestrategien står der følgende:

Den fulde lovtekst kan findes på https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id= I forhold til antimobbestrategien står der følgende: Antimobbestrategi Pr. 4. april 2017 er Bekendtgørelse af lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø blevet ændret. Ændringerne træder i kraft pr. 1. august 2017. Ændringerne vedrører et nyt krav

Læs mere

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Forord For at styrke arbejdsmiljøet er der truffet beslutning om at udarbejde en overordnet procedure og skemaer

Læs mere

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed.

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed. Antimobbestrategi for Boesagerskolen Gældende fra den 1. oktober 2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med udarbejdelsen af denne antimobbestrategi ønsker vi at fremme trivsel og modvirke

Læs mere

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Syvstjerneskolen Gældende fra den 15.11. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Syvstjerneskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt blive gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E.

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E. Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål At sikre bedst mulig trivsel og udvikling for alle skolens elever. Herunder forebyggelse af og strategi for mobning. Ifølge: Bekendtgørelse om foranstaltninger

Læs mere

På Nysted Skole har vi valgt følgende værdier

På Nysted Skole har vi valgt følgende værdier Værdiregelsæt Vision: Nysted Skole skal være en skole for alle elever i skoledistriktet. Derfor skal hverdagen bestå af et godt lærings - og arbejdsmiljø og dermed god trivsel for alle. Værdiregelsættet

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt bliver gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Vi vil med vores antimobbepolitik sikre elevernes trivsel i deres skolegang på Rosenkilde Skole. Den skal hjælpe os med at skabe læringsmiljøer, der sikrer,

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Magtanvendelser -Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Som udgangspunkt må der ikke anvendes magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i dagtilbud, skoler, SFO og klubtilbud, ligesom

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

Trivselsplan. Skolen på Islands Brygge Indhold. Trivselsplanens formål... 2 Begreber... 2 Status... 3 Forebyggelse... 4

Trivselsplan. Skolen på Islands Brygge Indhold. Trivselsplanens formål... 2 Begreber... 2 Status... 3 Forebyggelse... 4 Trivselsplan Skolen på Islands Brygge 2018 Indhold Trivselsplanens formål... 2 Begreber... 2 Status... 3 Forebyggelse... 4 1 Trivselsplanens formål Med udgangspunkt i skolens værdigrundlag og de nationale

Læs mere

Definition på vold Fysisk: Slag Bid Spark Kast med ting Osv.

Definition på vold Fysisk: Slag Bid Spark Kast med ting Osv. Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Voldspolitik for Hovedgård Skole På Hovedgård skole vil vi gerne forhindre at vold forekommer, og derfor er det vigtigt, at medarbejderne ved, hvordan de skal

Læs mere

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Indholdsfortegnelse Indledning Lindehøjskolens trivselspolitik - Mål for trivselspolikken - Handleplaner og procedurer - Tiltag - Medinddragelse af

Læs mere

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi gældende elever Tåsingeskolens værdigrundlag Tåsingeskolen udvikler dygtige og glade børn i gode fællesskaber med - Liv i øjnene - Højt til himlen - Mod

Læs mere

Antimobbestrategi. På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning. Indhold: Mål..Side 2.

Antimobbestrategi. På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning. Indhold: Mål..Side 2. Antimobbestrategi På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning Indhold: Mål..Side 2 Definition Side 2 Forebyggelse af mobning......side 2 Opmærksomhedspunkter ved mobning..side

Læs mere

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Formålet med at tale og skrive om trivsel på skolen er fortsat at minimere mobning på skolen. Vallensbæk Skole har gennem lang tid gjort en aktiv indsats for at minimere

Læs mere

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole ORDENSREGLER 2018 På DIA Privatskole er det vores vision at skabe en skole, hvor alle trives fagligt og socialt og oplever personlig udvikling i et ligeværdigt, respektfuldt og anerkendende miljø, der

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012

PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012 1 PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012 2 Vi arbejder ikke med en navngiven antimobbestrategi, idet det signalerer, at vore forventninger umiddelbart er, at elever mobber hinanden. Derfor har vi navngivet vores

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Principper for skolens drift

Principper for skolens drift Principper for skolens drift Emne: Skole-hjemsamarbejdet Dato 05-05-2015 Sagsbehandler Preben Skov Christensen Direkte telefonnr. 76 81 36 00 Journalnr. 17.01.01-P21-1-15 Principper for skole-hjemsamarbejdet

Læs mere

Antimobbestrategi. Begreber:

Antimobbestrategi. Begreber: Antimobbestrategi Formål Med vores antimobbestrategi ønsker vi at forebygge mobning. Søndre Skole vægter trivsel meget højt og af samme årsag finder vi mobning uacceptabelt på skolen. Det skal være et

Læs mere

Holbæk Private Realskole

Holbæk Private Realskole Holbæk Private Realskole På vores skole går trivsel og læring hånd i hånd. Det lykkes når skole, forældre og elever i fællesskab forstår, hvilken rolle de hver især spiller, og hvilke muligheder vi sammen

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Magtanvendelse på skoleområdet i Randers Kommune

Magtanvendelse på skoleområdet i Randers Kommune Magtanvendelse på skoleområdet i Randers Kommune Baggrund Fra skoleforvaltningens side har der været et ønske om ensartede retningslinjer for magtanvendelse på skoleområdet i Randers Kommune. Hidtil har

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi

Byskovskolens ANTI-mobbestrategi Vedtaget af skolebestyrelsen januar 2017 - Revideres juni 2018 Formål Formålet med anti-mobbestrategien er at sikre, at Byskovskolen er et trygt sted, hvor eleverne trives, deltager aktivt i undervisningen

Læs mere

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen

Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Antimobbestrategi på Paradisbakkeskolen Skolens ledelse skal stå i spidsen for antimobbestrategien, og gribe ind overfor mistrivsel i almindelighed og mobning i særdeleshed. Alle skal bidrage til at fremme

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige skolegang.

Læs mere

Antimobbestrategi for Thyregod Skole

Antimobbestrategi for Thyregod Skole Antimobbestrategi for Thyregod Skole Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle

Læs mere

Hurup Skoles Trivselsplan

Hurup Skoles Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Senest revideret september 2017 0 Indhold: Trivselsplan side 2 Strategi mod digital mobning side 4 Trivselsarbejdet side 7 Forældreråd om trivsel side 8 Brug af foranstaltninger

Læs mere

Trivsel er, når et barn er glad for sin tilværelse i kraft af gode relationer til familie, kammerater og skole.

Trivsel er, når et barn er glad for sin tilværelse i kraft af gode relationer til familie, kammerater og skole. Antimobbestrategi for Christiansø Skole Gældende fra den Januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er at sikre, at alle børnene er glade for at komme

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019

ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019 1 ANTIMOBBESTRATEGI TOFTEVANGSKOLEN OPDATERET JANUAR 2019 Dette dokument indeholder tre elementer, der tilsammen beskriver s antimobbestrategi og arbejde med at sikre et godt læringsmiljø med fokus på

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Center for Børn og Undervisning

Center for Børn og Undervisning Center for Børn og Undervisning Forord Disse retningslinjer om magtanvendelse er godkendt af Børne- og Undervisningsudvalget d. 20. august 2012. Med retningslinjerne har vi fået et værktøj for ledere og

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 15. september Tid Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 15. september Tid Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder Dagsorden Dato 15. september 2009 Tid 18-21 Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder 2 Elever Der er valgt nyt formandskab for elevrådet. Formand: Madalina Visan fra 9A. Næstformand: Malene

Læs mere

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi gældende forældre Tåsingeskolens værdigrundlag Tåsingeskolen udvikler dygtige og glade børn i gode fællesskaber med - Liv i øjnene - Højt til himlen -

Læs mere

Fra fravær til fremmøde. Procedure ved bekymrende fravær

Fra fravær til fremmøde. Procedure ved bekymrende fravær 2017 Fra fravær til fremmøde Procedure ved bekymrende fravær Indhold 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Lovkrav om skolefravær... 2 4. Hvordan registreres fravær?... 3 5. Hvad er bekymrende fravær?...

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Engesvang Skoles værdiregelsæt 2010

Engesvang Skoles værdiregelsæt 2010 Engesvang Skoles værdiregelsæt 2010 Lov nr. 534: Præcisering af ansvarsforholdene i folkeskolen. Engesvang skoles værdiregelsæt indeholder følgende: 1) Indledning, opbygning, indhold 2) Skolens værdigrundlag,

Læs mere

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 Sammen om TRIVSEL OG RESPEKT på Nærum Skole Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 L FÆLLES FORSTÅELSE FOREBYGGENDE ARBEJDE / Fokus på trivsel /

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole Antimobbestrategi Ganløse Skole og Slagslunde Skole 1 Formål 3 Begreber 4 Forebyggende 5 Indgribende 7 Når mobning er en realitet handleplan 8 2 Formål Vi accepterer ikke mobning på vores skole. Vi vil

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Anti-mobbestrategi Distriktsskole Smørum Afd. Balsmoseskolen, Boesagerskolen og Søagerskolen 2 Indholdsfortegnelse FORMÅL.. 3 Begreber... 3 Forebyggende... 4 Indgribende... 5 Når mobning er en realitet

Læs mere

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi)

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Formålet er at udvikle trygge børnefællesskaber med plads til alle. Fællesskaberne bygger på værdier, der er forpligtende

Læs mere

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Mobning foregår i fællesskaber og løses i fællesskaber Hvad forstår vi ved TRIVSEL? At alle på skolen oplever nærvær og anerkendelse. At alle oplever, at fællesskab

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en skærpet indsats mod mobning på skolerne

Forslag til folketingsbeslutning om en skærpet indsats mod mobning på skolerne 2007/2 BSF 47 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 30. januar 2008 af Christine Antorini (S), Kirsten Brosbøl (S), Carsten Hansen (S), Leif Lahn Jensen

Læs mere