Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012"

Transkript

1 Vejle Kommune Att. Ida Lindstrøm Hansen Sag 13/01175 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Kommunen skal hvert år indberette uddelinger og vederlag af økonomisk værdi (rådighedsbeløb), som kommunen har modtaget fra et kommunalt vandselskab til Forsyningssekretariatet i henhold til lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger (stoploven). Hvis der ikke er foretaget uddelinger eller vederlag af økonomisk værdi, skal kommunen afgive erklæring herom. Forsyningssekretariatet skal herefter træffe afgørelse om, hvorvidt kommunens indberettede rådighedsbeløb mv. kan godkendes. Hvis det ikke er tilfældet, fastsætter Forsyningssekretariatet i henhold til loven rådighedsbeløb m.v. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Fax CVR-nr kfst@kfst.dk ERHVERVSMINISTE- RIET Herefter meddeles det godkendte eller de af Forsyningssekretariatet fastsatte rådighedsbeløb, m.v. til Økonomi- og Indenrigsministeriet, som beregner og reducerer kommunernes statstilskud i henhold hertil.

2 Afgørelse Forsyningssekretariatet har truffet afgørelse om, at Vejle Kommunes for 2012 kan godkendes. Afgørelsen er truffet efter 5 i lovbekendtgørelse nr. 634 af 7. juni 2010 om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger (stoploven), med senere ændringer, jf. lov nr. 132 af 16. februar 2016, 5, hvorefter Forsyningssekretariatet træffer afgørelse om indberettede rådighedsbeløb, rådighedsdatoer, forrentning og eventuelle fradrag efter 4, stk. 3. De oplysninger, som afgørelsen er baseret på, fremgår af sagsfremstilling og begrundelse nedenfor. Sagsfremstilling Generelt om indberetningen Kommunerne skal hvert år i henhold til stoplovens 4, stk. 1, senest den 1. februar indberette registrerede rådighedsbeløb modtaget fra de kommunale vandselskaber eller afgive erklæring om, at ingen registreringer har fundet sted i det forløbne år, jf. bilag 1a, for lovgrundlag herom. Indberetningen skal i henhold til lovens 4, stk. 2 angive det samlede beløb, som kommunen har fået rådighed over (rådighedsbeløbet) og fra hvornår, beløbene har været til rådighed (rådighedsdatoerne). Endvidere skal indberetningen angive en beregnet forrentning af rådighedsbeløbet fra de enkelte rådighedsdatoer og frem til 1. november i indberetningsåret. De nærmere regler for indberetningens indhold fremgår af bekendtgørelse nr af 14. oktober 2010 om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger. En beskrivelse af, hvad et rådighedsbeløb kan omfatte, er angivet i bekendtgørelsens 1, stk. 2, jf. bilag 1b. På Forsyningssekretariatets hjemmeside findes de skemaer, som ifølge reglerne skal anvendes til indberetningen. Samtidig med indsendelse af skemaet, skal indsendes et organisationsdiagram, og en erklæring fra kommunens revisor. Standardrevisorerklæringen findes også på sekretariatets hjemmeside. Kommunens revisor skal erklære sig om rigtigheden og fuldstændigheden af kommunens indberetning eller erklæring i henhold til stoplovens 9 og 3, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 1212, jf. bilag 1a og 1b.

3 Forsyningssekretariatet træffer herefter afgørelse om, hvorvidt kommunens rådighedsbeløb, rådighedsdatoer, den beregnede forrentning og størrelsen af eventuelle fradrag kan godkendes. Efter stoplovsreglerne omfatter de indberetningspligtige rådighedsbeløb som udgangspunkt uddelinger eller vederlag ved afståelse af ejerandele. Men alle former for økonomisk værdi, som tilflyder en kommune i form af fx fysiske aktiver eller andre økonomiske fordele, er omfattet af registrerings- og indberetningspligten i medfør af 1, stk. 2 og 3 i bekendtgørelse nr. 1212, jf. bilag 1b. Hvis Forsyningssekretariatet ikke kan godkende en indberetning/ erklæring, fastsætter Forsyningssekretariatet rådighedsbeløb, mv. i henhold til stoplovens 5, jf. bilag 1a. Kommunens indberetning Indberetningen og revisors forbehold Forsyningssekretariatet har den 4. februar 2013 modtaget kommunens indberetning om, at der ikke er foretaget uddelinger, afståelser eller omstruktureringer i Den tilhørende revisorerklæring indsendt sammen med indberetningen bekræfter med forbehold for, at der ikke er aflagt årsrapport for forsyningen og årsregnskab for kommunen, samt at erklæring fra forsyningens revisor endnu ikke er modtaget, og at kommunens erklæring efter revisors opfattelse i al væsentlighed er i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Forsyningssekretariatet har ikke fundet, at revisors forbehold for, at der ikke er aflagt årsrapport og årsregnskab endnu, samt at forsyningens erklæring ikke er modtaget, giver anledning til nærmere undersøgelse. Sekretariatet skal blot anmode kommunen om at give sekretariatet meddelelse, hvis der derved måtte fremkomme nye oplysninger, som har betydning for kommunens indberetning efter stoploven. I forbindelse med Vejle Spildevands ansøgning om husleje som særligt forhold til brug for fastsættelse af prisloftet for 2014 er Forsyningssekretariatet blevet opmærksom på, at der kan være tale om uddeling i forbindelse med forsyningens betaling til kommunen af

4 arealleje. Spørgsmålet om kommunens prissætning af grundlejen indgår derfor i sekretariatets vurdering af kommunens indberetning. Fastsættelse af arealleje Forsyningssekretariatet har rettet henvendelse til Vejle Kommune i mail af 5. februar 2014 med anmodning om at indsende oplysninger om grundlaget for fastsættelsen af leje af grunde til Vejle Spildevand. Kommunen har indsendt oplysninger om huslejefastsættelsen i af 27. marts Kommunen har oplyst, at i forbindelse med etablering af Vejle Spildevand A/S blev det overvejet, om de til forsyningen hørende arealer skulle sælges eller udlejes til Vejle Spildevand. Flere hensyn talte her for en leje-model. Først økonomiske hensyn pga. omkostninger til værdifastsættelsen hos ejendomsmægler, omkostninger til udstykningen og berigtigelse af overdragelse samt afholdelse af udgift til køb af arealerne. Dernæst tab af fleksibilitet, fordi arealerne ligger i områder, hvor der er risiko for oversvømmelser, og det derfor er umuligt at forudse, hvor mange og hvor store arealer forsyningen fremover vil have brug for. Af disse grunde valgte forsyningen og kommunen en lejemodel, og der blev underskrevet kontrakt i januar 2011, hvorefter huslejen blev fastsat på grundlag af gængse vurderingsskemaer for markedsudleje baseret på en alternativ betragtning. De medgåede arealer blev efter beliggenhed inddelt i 7 kategorier. Omfanget af det samlede areal bliver løbende korrigeret. Sekretariatet har ved mail af 1. maj 2014 bedt om mere eksakte oplysninger om lejens fastsættelse, herunder talmæssige opgørelser. Sekretariatet har også ved mail af 3. juni 2014 bedt om kommunens revisors vurdering af fastsættelsen. Kommunen har indsendt sin besvarelse den 26. juni I svaret redegør kommunen for forhold, som de ikke forstår i sekretariatets henvendelse. Først finder kommunen, at de har indsendt talmæssige opgørelser, idet de har redegjort for vurderingsparametre og lejefastsættelse. Dernæst finder kommunen, at de rammer/regler, der er for leje fastsættelsen indebærer, at overdragelse og udlejning skal ske på markedsvilkår. Kommunen finder, at det netop er det modsatte synspunkt, som Forsyningssekretariatet henholder sig til. Kommunen finder, at sekretariatet henholder sig til, at grundlejen skal være lavere end markedsværdien heraf, med flytning af midler fra det skattefinansierede område til det brugerfinansierede område til følge.

5 Kommunen anfægter Forsyningssekretariatets hjemmel til at fastsætte en regel om netvolumen (i forbindelse med prisloftfastsættelsen), idet det efter kommunens opfattelse strider i mod den forvaltningsretlige grundsætning om ikke at sætte skøn under regel. Kommunen finder, at den ved at anvende den beskrevne vurderingsmodel for lejefastsættelsen, der i hvert enkelt tilfælde efterfølgende har været underkastet en konkret vurdering, har handlet indenfor de lovmæssige rammer, som gælder for kommuner og spildevandsselskaber. Kommunen oplyser på sekretariatets forespørgsel, at denne opfattelse deles af kommunens revisor. Revisor er i besvarelsen citeret for, at hvis der i forbindelse med den afsluttende revision for 2012 var konstateret, at transaktioner imellem kommune og vandselskab ikke er foregået på markedsvilkår, ville revisor have skrevet bemærkning herom, ligesom Forsyningssekretariatet var blevet orienteret. Revisor finder, at hvis dette ikke er tilstrækkeligt for sekretariatet, er der et generelt problem, som skal håndteres for kommunerne som helhed. Kommunen anfører også i sit svar, at kommunen naturligvis er til disposition, såfremt sekretariatet måtte have behov for yderligere spørgsmål. Hvis det måtte være tilfældet, anmoder kommunen om præcis formulering af spørgsmålene og konkret anvisning af hjemmel på de punkter, hvor Forsyningssekretariatet måtte mene, at Vejle Kommunes fremgangsmåde er ulovmedholdig. Forsyningssekretariatet har den 26. august 2014 sendt et udkast til høring til kommunen. Forsyningssekretariatets vurdering af areallejen Efter udsendelse af udkastet er der afholdt møde om sagen mellem Forsyningssekretariatet og kommunen. Kommunen har efterfølgende indsendt et referat af mødet herunder bilag, der beskriver lejefastsættelsen, et notat fra kommunens revisor om lejefastsættelsen, et notat vedrørende kategorisering og værdiansættelse af udlejede jordarealer til kommunen og et notat om grundlaget for fastsættelse af rådighedsbeløb i henhold til 5 i stoploven af en professor i jura. Der var ikke talmæssige oplysninger i det ovenfor fremsendte materiale, der underbygger kommunens argumentation for markedsleje, hvorfor Forsyningssekretariatet har spurgt yderligere ind til dette. Kommunen har herefter så vidt muligt prøvet at indsende talmæssige oplysninger for, hvorfor markedslejen er fastsat, som den er. Kommunen har i den forbindelse oplyst, at det har været svært for den at kvantificere

6 de fordele, der har været for forsyningen ved at leje grundene. Forsyningssekretariatet har den 20. november 2017 sendt en endelig afgørelse til kommunen. Begrundelse Forsyningssekretariatets tilsyn Forsyningssekretariatet er indberetningsmyndighed efter stoploven for vandselskaber. Stoplovens regler skal bl.a. sikre, at der ikke uden modregning anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter udenfor vandforsyningsområdet. Det fremgår af lovbemærkningerne til stoplovens 9, at den regnskabsog revisionsinstruks, som revisor skal afgive erklæring efter, har en sådan udformning, at Forsyningssekretariatet primært kan basere sit tilsyn på, at revisor har konstateret tilstedeværelsen af den forudsatte dokumentation og ikke konstateret forhold, som burde have givet anledning til registrering, jf. bilag 1a. Derfor finder Forsyningssekretariatet, at kommunens indberetning kan godkendes, hvis kommunens revisor har afgivet en erklæring om rigtig og fuldstændig indberetning. Godkendelsen forudsætter dog, at sekretariatet ikke ud fra øvrige oplysninger har grund til at anse indberetningen/erklæringen for ikke at være korrekt. Forsyningssekretariatets vurdering er foretaget på baggrund af selskabets indberetning, revisorerklæring(er), de modtagne oplysninger om fastsættelse af grundleje samt data fra offentlige kilder for en ansættelse af en alternativ lejefastsættelse til efterprøvelse af kravet om fastsættelse på markedsvilkår. Uddelinger og vederlag omfatter enhver form for økonomisk værdi, som tilflyder kommunen. En kommune kan opnå en økonomisk fordel, hvis kommunen ikke betaler den fulde værdi af en ydelse eller hvis kommunen modtager overbetaling for en ydelse fra forsyningen, jf. for en præcisering heraf den til stoploven hørende bekendtgørelses 1, stk. 2 og 3, som vedlagt i bilag 1 b. En efterprøvelse af, om dette måtte være tilfældet, kan derfor indgå i Forsyningssekretariatets vurdering i henhold til stoplovens 5, stk. 1, af om den kommunale indberetning kan godkendes. Dette kan også være relevant at vurdere i forbindelse med kommunens fastsættelse af arealleje til forsyningen. Hvis spildevandsforsyningen skal betale højere arealleje til kommunen end normalt, kan kommunen have opnået en økonomisk fordel ved at have modtagne høj en betaling. Dette kan udgøre en indberetningspligtig uddeling.

7 Vejle Spildevand lejer en række arealer af Vejle Kommune, og har i 2012 betalt en årlig leje på kr. Forsyningssekretariatets efterprøvelse af kommunens fastsættelse af arealleje i udkast af 26. august 2014 Kommunen finder, at udleje - på baggrund af de på området gældende regler skal ske til markedspris. Kommunens revisor er enig i dette. Forsyningssekretariatets er enig i dette. Denne vurdering baserer sekretariatet på de til grund liggende regler i stoplovens 2, den tilhørende bekendtgørelses 1, stk. 2 og 3, samt vandsektorlovens 19, st. 5 1 (nu stk. 4), som fastsætter reglen om aftaleindgåelse på markedsvilkår. I dette tilfælde er lovbemærkningerne hertil, specifikt 3. sidste afsnit, som citeres, relevant: Det bemærkes, at det efter en konkret vurdering kan betragtes som uddeling efter 2 i lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger, hvis et kommunalt ejet vandselskab indgår aftaler i strid med den foreslåede bestemmelse i stk. 5. Da Forsyningssekretariatet pga. varetagelse af opgaven med regulering af vandselskaberne ved fastsættelse af prislofter er blevet opmærksom på, at der i den sammenhæng er en stor afvigelse på areallejen for Vejle Spildevand i forhold til andre forsyningers grundleje, har sekretariatet fundet det nødvendigt for varetagelse af sine opgaver på stoplovsområdet at undersøge, om fastsættelse af Vejle Spildevands arealleje er fastsat til markedspris. Derfor har sekretariatet kontaktet kommunen for at spørge til grundlag og beregning af lejefastsættelsen. Sekretariatet finder, at det er nødvendigt med en talmæssig belysning for at kunne foretage en vurdering af om lejen var fastsat på markedsvilkår. Forsyningssekretariatet har derfor kontaktet kommunen to gange for en modtagelse af sådanne sammenlignende data, men finder ikke at have modtaget data for en underbygning af, at areallejen er fastsat på markedsvilkår. Derfor har sekretariatet på basis af en række relevante kriterier selv søgt at foretage en forsigtig ansat efterprøvelse - en alternativ markedsleje. På baggrund af resultatet har sekretariatet fundet, at den difference, som den faktisk betalte leje fratrukket den forsigtigt ansatte alternative leje udgør, er udtryk for en overprissætning af lejen, som i henhold til det tilhørende 1 Lov nr. 469 af , om vandsektorens organisering og økonomiske forhold, som ændret bl.a. ved 1 i lov nr af , lov nr. 578 af , 3 i lov nr. 56 af samt lov nr. 132 af

8 regelgrundlag er at betragte som en uddeling i henhold til stoplovens 2, bekendtgørelsens 1, stk. 2 og 3, samt bemærkningerne til vandsektorlovens 19, stk. 5, jf. bilag 1a og b. Det er Forsyningssekretariatets vurdering et, at en sådan efterprøvelse må tage udgangspunkt i, hvad der ville være normalt lejeniveau for de arealer, som Vejle Spildevand lejer af Vejle Kommune. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at lejen af en grund vil blive fastsat med udgangspunkt i den forrentning af værdien af grunden, som en udlejer ville kræve for at få dækket sine omkostninger. Da sekretariatet er opmærksomt på, at det kan være svært at fastlægge såvel værdien som forrentningen præcist, har sekretariatet valgt at foretage en forsigtig ansættelse af såvel forrentning som værdi. Udover renteomkostninger kan udlejere også i nogle tilfælde stå for vedligeholdelse. Idet der ikke er angivet i sagen, om det er kommunen eller spildevandsselskabet, der står for vedligeholdelse, har sekretariatet lagt til grund, at det er spildevandsselskabet, der står for vedligeholdelse af grundene. Dermed antager Forsyningssekretariatet, at forsyningen ikke skal betale kommunen for at vedligeholde grundene gennem huslejen. I det følgende beskrives, hvorledes a) værdien af grundene er fastlagt, samt hvorledes b) forrentningen er fastlagt. Ansættelsen af a) en markedsværdi af grundene tager udgangspunkt i den offentlige grundværdi. Herefter korrigeres for forskelle mellem de offentlige vurderinger og markedspriserne i området. Den offentlige grundværdi udgjorde kr. i 2012, som er oplyst af Vejle Spildevand i forbindelse med beregningen af det særlige forhold til prisloft Korrektionen for forskellen mellem markedsværdi og offentlig ejendomsvurdering er foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistik 2, som opgør købesummen i promille af den offentlige ejendomsværdi fordelt på relevante regioner samt ejendomskategorier. Sekretariatet har valgt at benytte data for region Syddanmark samt ejendomskategorien grunde under m 2. Sekretariatet er klar over, at Vejle Spildevand lejer grunde, som er både over og under m 2, men da grunde under m 2 giver den højeste korrektion, er denne ejendomskategori af forsigtighedsmæssige årsager valgt. Dette giver en korrektion på 38 pct. i Dvs. i 2010, lå købesummen for salg af grunde under 2000 m 2, 38 pct. højere end den offentlige grundværdi. 2 Tabel EJEN88 fra

9 Forsyningssekretariatet kunne i stedet for denne statistik have anvendt SKAT s salgsstatistik, hvor de senest foreliggende oplysninger vedrører salgspriserne i 2. halvår For Østjylland, hvor Vejle Kommune indgår, ville dette dog have givet en lavere korrektion (23 pct.). Da dette giver en lavere korrektion, har Forsyningssekretariatet valgt ikke at bruge denne. Forsyningssekretariatet har derfor forøget den offentlige grundværdi på kr. i efterprøvelsen med 38 pct. ( * 1,38). I forhold til fastsættelsen af b) forrentningen, har sekretariatet valgt at anvende en rente på 4,4 pct. Renten er baseret på oplysninger fra KommuneKredit. KommuneKredit har således oplyst, at renten på et inkonvertibelt lån med løbetid over 25 år samt fast rente, ligger på 2,9 pct. Hertil kommer en garantiprovision, som typisk ligger mellem 0,5 og 1,5 pct. Sekretariatet har her taget et forsigtighedshensyn og anvendt den højest mulige garantiprovision på 1,5 pct. Sekretariatet beregner derfor efterprøvelse af huslejen på baggrund af den korrigerede grundværdi, samt renten. På baggrund af de ovenstående redegørelser giver disse anledning til følgende beregning af grundværdierne samt huslejen. Korrigeret grundværdi samt husleje Korrigeret grundværdi kr. Rente 4,4 pct. Husleje kr. Den resulterende grundleje adskiller sig i væsentlig grad fra den af Vejle Kommune fastsatte leje. Kommunen har ikke overfor sekretariatet sandsynliggjort, at kommunens fastsættelse af lejen er sket på markedsvilkår. Sekretariatet finder på det grundlag, at kommunen ved fastsættelse af areallejen i 2012 har opnået en økonomisk fordel, der udgør en uddeling efter stoploven. Forsyningssekretariatet fastsætter derfor i henhold til stoplovens 5 rådighedsbeløbet for 2012 som den faktisk betalte grundleje fradraget den af sekretariatet skønnede alternative grundleje: 3

10 OVERSKRIFT Betalt arealleje: Skønnet arealleje: Beløb kr. 1) Opgjort efter forsigtigt ansat markedspris kr. Difference: kr. Fastsættelse af rådighedsdatoer og rentetillæg Det fastsatte rådighedsbeløb skal efter stoploven tillægges en forrentning fra rådighedsdatoen frem til 1. november i indberetningsåret. Rentesatsen er Nationalbankens diskonto den 1. januar i indberetningsåret, jf. stoplovens 4, stk. 2. Diskontoen var 1. januar procent, og forrentningen af det fastsatte rådighedsbeløb udgør derfor 0 kr. Fornyet vurdering af markedsleje Den foreliggende sag har været sat i bero for at afvente afgørelse i en sag rejst ved domstolene af Slagelse Kommune om Forsyningssekretariatets hjemmel til at fastsætte rådighedsbeløb efter stoploven som følge af kommunens fastsættelse af vejbidrag. Østre Landsrets 5. afdeling afsagde dom i sagen den 5. februar 2016 (nr. B ) og Højesterets 1. afdeling stadfæstede Landsrettens dom i den efterfølgende appelsag (sag nr. 49/2015). Sagen vedrørte ikke spørgsmål om overprissætning af en ydelse. Dommene giver imidlertid efter Forsyningssekretariatets vurdering ikke grund til at revurdere retsgrundlaget for den foreliggende afgørelse. Forsyningssekretariatet har foretaget en ny vurdering af sagen efter afholdt møde med kommunen og efter, at kommunen har indsendt mere materiale om fastsættelsen af areallejen. Forsyningssekretariatets administration af kommunernes indberetning efter stoploven hviler primært på revisorernes erklæringer om deres rigtighed. Kommunens revisor havde i forbindelse med sin erklæring for 2012 ikke nogen bemærkninger vedrørende areallejen. Det fremgår blandt andet af revisors indsendte notat, at der efter deres vurdering har været indgået en lovlig aftale om arealleje, hvor grundlaget for værdifastsættelsen er tilstrækkeligt dokumenteret, og at de derfor ikke har fundet anledning til at tage forbehold i revisorerklæringen vedrørende den foretagne indberetning. Videre har kommunens ejendomsmægler i notatet vedrørende kategorisering og værdiansættelse af udlejede jordarealer til kommunen oplyst, at de lejede arealer blev opdelt i 7 forskellige kategorier.

11 Kategorierne benyttes ofte, når der er tale om et større antal enheder fordelt ud over et større geografisk område. Kategorierne giver tillige en mere fleksibel administration. Videre angiver ejendomsmægleren, at når der er tale om mange ejendomme/anlæg indenfor hver kategori, er det ud fra en mæglerfaglig betragtning tilrådeligt, at man tillægger en gennemsnitsbetragtning og ikke foretager en individuel vurdering af hvert enkelt anlæg. Ejendomsmæglerne oplyser blandt andet også, at man ikke har inddraget de offentlige vurderinger ved værdiansættelsen, da de ikke er eller var udtryk for de faktiske handelspriser og afviger i stor udstrækning i op- og nedadgående retning. Endelig oplyser ejendomsmægleren, at der blev foretaget stikprøver indenfor hver kategori. Her kunne det konstateres, at rubriceringen var i overensstemmelse med det ønskede formål, og at lejen ikke stod i misforhold til det generelle lejeniveau ud fra en række oplistede forudsætninger, som fremgår i notatet. Forsyningssekretariatet er umiddelbart enig i, at de offentlige ejendomsvurderinger ikke nødvendigvis er udtryk for de faktiske handelspriser og kan afvige i stor udstrækning i op- og nedadgående retninger. Der er og har været en usikkerhed i forhold til, hvor retvisende de offentlige ejendomsvurderinger er, hvorved en beregning af markedslejen ud fra den ovennævnte metode medfører usikkerhed. Det er videre Forsyningssekretariatets vurdering, at der, henset til at kommunens revisor ikke har haft forbehold i sin erklæring, og da både kommunens revisor og kommunen er enige i, at areallejen er fastsat på markedsvilkår, kan være særlige omstændigheder i det konkrete tilfælde, som medfører, at den fastsatte leje er lig med markedslejen. Da Forsyningssekretariatet som udgangspunkt baserer sin administration af kommunens indberetning efter stoploven på revisors erklæring, og da der kan være usikkerhed om, hvorvidt de offentlige ejendomsvurderinger på daværende tidspunkt var retvisende, og da der kan være særlige omstændigheder i dette konkrete tilfælde, som medfører, at den fastsatte leje er lig med markedslejen, har Forsyningssekretariatet godkendt kommunens indberetning. Samlet vurdering På baggrund af ovenstående er det Forsyningssekretariatets vurdering, at kommunens indberetning kan godkendes. Klageadgang Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Klage

12 over afgørelsen kan indbringes for domstolene Med venlig hilsen Nikos Vourexacis Fuldmægtig Forsyningssekretariatet Telefon:

13 Bilag 1 a Lovbekendtgørelse nr. 634 af 7. juni 2010 om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger (stoploven) 3. Registreringen efter 2 skal omfatte den dato, hvor uddelingen eller vederlaget er til rådighed for kommunen eller virksomheden (rådighedsdatoen), og beløbets størrelse. Stk. 2. Ved afståelser omfattet af 2, stk. 1-3, til en fond eller anden selvejende institution anses afståelsestidspunktet for rådighedsdato, og der skal efter 2 registreres et vederlag, som mindst svarer til markedsværdien af de pågældende ejerandele. 4. Kommuner indberetter senest den 1. februar hvert år de registreringer, som kommunen i det foregående kalenderår har foretaget efter 2 og 3. Er der ikke foretaget uddelinger, afståelser eller omstruktureringer, afgiver kommunen erklæring herom. Miljøministeren udpeger den myndighed, der skal modtage og behandle indberetningerne (indberetningsmyndigheden). Stk. 2. Indberetningen skal angive det samlede beløb, der er blevet til rådighed i det foregående kalenderår (rådighedsbeløbet), og skal ledsages af dokumentation for størrelsen af de registrerede uddelinger og vederlag og for de registrerede rådighedsdatoer. Endvidere skal indberetningen angive en beregnet forrentning af rådighedsbeløbet fra de enkelte rådighedsdatoer og frem til den 1. november i indberetningsåret. Rentesatsen fastsættes til Nationalbankens diskonto den 1. januar i indberetningsåret. Indberetningsmyndigheden kan forlange yderligere dokumentation, hvis de indberettede oplysninger er utilstrækkelige. Stk. 3. Ved indberetningen efter stk. 1 af vederlag ved afståelser omfattet af 2, stk. 1 eller 2, kan kommuner fratrække beløb, som i medfør af 2, stk. 3, har ført eller samtidig fører til reduktion i kommunens statstilskud i henhold til 6. Ved indberetningen efter stk. 1 af uddelinger omfattet af 2, stk. 1 eller 2, kan en kommune fratrække beløb, som i medfør af 2, stk. 3, har ført eller samtidig fører til reduktion i kommunens statstilskud i henhold til 6, medmindre beløbet er registreret i medfør af 7, 2. pkt. En kommune kan endvidere ved indberetningen efter stk. 1 fratrække et nettoprovenu og en indskudskapital, som Energitilsynet har godkendt eller fastsat i medfør af 35, stk. 5, i lov om naturgasforsyning, og som for nettoprovenuets vedkommende har ført eller samtidig fører til reduktion af kommunens statstilskud i henhold til 35, stk. 6-8, i lov om naturgasforsyning. 5. Indberetningsmyndigheden træffer afgørelse om, hvorvidt de indberettede rådighedsbeløb, rådighedsdatoer, den beregnede forrentning og eventuelle fradrag efter 4, stk. 3, kan godkendes. Kan indberetningsmyndigheden ikke godkende disse, fastsætter myndigheden rådighedsbeløb, rådighedsdatoer, beregnet forrentning og størrelsen af eventuelle fradrag.

14 9. Miljøministeren fastsætter regler om indberetning efter 4 og om dokumentation og regnskabsføring for forhold omfattet af 4 herunder om, at der skal indhentes erklæringer fra kommunens revisor eller en statsautoriseret revisor. Lovbemærkninger til 9 (2 første afsnit) I medfør af 8 [ 9] vil der blive fastsat regler om dokumentation og regnskabsføring for forhold, der er omfattet af 4. Der vil herunder blive udarbejdet en eller flere standarderklæringer, som kommunen skal anvende. Der vil endvidere blive udarbejdet en regnskabs- og revisionsinstruks, som bl.a. vil fastsætte kravene til den dokumentation, der skal ledsage de årlige erklæringer efter 4, herunder revisorerklæringer. Regnskabs- og revisionsinstruksen vil have en sådan udformning, at indberetningsmyndigheden tilsyn med overholdelsen af 4, primært vil kunne baseres på en konstatering af, at revisor har konstateret tilstedeværelsen af den forudsatte dokumentation, samt at der ikke er konstateret forhold, som burde have givet anledning til registreringer.

15 Bilag 1 b Bekendtgørelse nr af 14. oktober 2010 om kommunens indberetninger og erklæringer efter lov om afståelse af vandforsyninger eller spildevandsforsyninger uddrag af citerede bestemmelser Kommunens registrering og bogføring 1. Kommunen skal tilrettelægge sit bogholderi således, at registreringen i medfør af lovens 2 af modtagne uddelinger og vederlag ved afståelser opføres på særskilte konti og sker i overensstemmelse med den regnskabsinstruks, der offentliggøres af Forsyningssekretariatet. Stk. 2. Registreringspligtige uddelinger fra eller vederlag ved afståelse af ejerandele i virksomheder omfatter enhver form for økonomisk værdi, der tilflyder kommunen, herunder kontante beløb, udbytte, udlodning ved kapitalnedsættelse, kapitalandele, aktier, fysiske aktiver, andre økonomiske fordele, fordringer, konvertible obligationer mv., serviceydelser, garantiprovisioner og støtte til kommunale aktiviteter eller til anden kommunal interessevaretagelse, f. eks. bistand til udarbejdelse af vandplaner. Stk. 3. I det omfang uddelinger og vederlag ikke består af kontante beløb, skal der som grundlag for registreringen foreligge dokumentation for værdiansættelsen. Værdien af et vederlag eller en uddeling ansættes til markedsværdien. Indberetning og erklæring til Forsyningssekretariatet 2. Indberetning og erklæring efter lovens 4, stk. 1, sendes til Forsyningssekretariatet på et skema, der offentliggøres af Forsyningssekretariatet. Der sendes ét skema pr. kommune. Stk. 2. Indberetningen eller erklæringen efter stk. 1 skal være bilagt et organisationsdiagram, der omfatter alle virksomheder omfattet af lovens 1, med angivelse af ejerandele pr. 31. december i det kalenderår, indberetningen eller erklæringen vedrører. Hvis der er sket selskabsmæssige omstruktureringer, som har ført til ændringer i kommunens ejerskab af de omfattede virksomheder, skal der tillige foreligge en kort redegørelse for omstruktureringerne. Revision 3. Kommunen sender sammen med indberetning eller erklæring efter 2 en erklæring fra kommunens revisor om rigtigheden og fuldstændigheden af kommunens indberetning eller erklæring og om, hvorvidt kommunen har indrettet sit bogholderi i overensstemmelse med regnskabsinstruksen, jf. 1. Revisorerklæringen sendes til Forsyningssekretariatet på en standarderklæring, der offentliggøres af Forsyningssekretariatet.

16 Stk. 2. Revisorerklæring efter stk. 1 skal være afgivet efter gennemførelse af en revision, der er udført i overensstemmelse med den revisionsinstruks, der offentliggøres af Forsyningssekretariatet. Stk. 3. Hvis forsyningsvirksomheder omfattet af lovens 2, stk. 3, revideres af en anden end kommunens revisor, skal kommunen for hver af de pågældende virksomheder indhente en erklæring fra virksomhedens revisor. Erklæringen skal sendes til Forsyningssekretariatet samtidig med indberetningen.

Faxe Kommune Att. Arne Denwers.

Faxe Kommune Att. Arne Denwers. Faxe Kommune Att. Arne Denwers 4. september 2015 Sag 15/08352 / AMS E-mail: arde@faxekommune.dk kommunen@faxekommune.dk Ophævelse af stoplovsafgørelser for Faxe Kommune for 2007-2012 samt reviderede stoplovsafgørelser

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen 24. september 2013 Sag 12/05619 / CF E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith 24. september 2013 Sag 12/05607 / CF E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg. Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen 24. september 2013 Sag 12/05634 / CF E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen 19. november 2013 Sag 12/05639 / CF E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 med fradrag

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013 Varde Kommune Att. Benthe Jensen E-mail: vardekommune@varde.dk; beje@varde.dk 25. august 2017 Sag 14/00339 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Hillerød Kommune Att. Martin Lund 22. oktober 2013 Sag 12/05584 / CF E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz. ; Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz.   ; Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz 28. oktober 2013 Sag 12/05589 / CF E-mail: ofs@hvidovre.dk ; hvidovre@hvidovre.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig 24. september 2013 Sag 12/05618 / CF E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse Fredericia Kommune Att. Karsten Damm 20. januar 2014 Sag 12/05565 / CF E-mail: karsten.damm@fredericia.dk; kommunen@fredericia.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged 17. oktober 2013 Sag 12/05625 / CF E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Faxe Kommune Att. John Birkegaard.

Faxe Kommune Att. John Birkegaard. Faxe Kommune Att. John Birkegaard E-mail: arde@faxekommune.dk; kommunen@faxekommune.dk; pojec@faxekommune.dk 1. oktober 2013 Sag 12/05563 / CF Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Læs mere

Slagelse Kommune Att. Bo Gabe. E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Slagelse Kommune Att. Bo Gabe. E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Slagelse Kommune Att. Bo Gabe 31. oktober 2013 Sag 12/05627 / CF E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ballerup Kommune Att. Mette Schou. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ballerup Kommune Att. Mette Schou.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ballerup Kommune Att. Mette Schou 20. september 2013 Sag 12/05553 / CF E-mail: msu@balk.dk; okonomi@balk.dk; mt-oko@balk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse Esbjerg Kommune Att. Hardy Rasmussen 20. september 2013 Sag 12/05560 / CF E-mail: hra@esbjergkommune.dk; raadhuset@esbjergkommune.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk. E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk

Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk. E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk 31. oktober 2013 Sag 12/05581 / CF E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup 24. september 2013 Sag 12/05617 / CF E-mail: ntkr@rebild.dk; raadhus@rebild.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen.

Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen. Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen E-mail: gumar@assens.dk; Assens@assens.dk Dato: 9. december 2013 Sag: 12/05552 VAND Sagsbehandler: CF KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Revideret afgørelse om kommunale

Læs mere

Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2015

Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2015 Til Morsø Kommune Att.: Bodil B. Kristensen Mail: BBK@morsoe.dk; okpost@morsoe.dk Dato: 30. april 2018 Berigtiget den 3. maj 2018 Sag: 16/00776 (18/04725) Afgørelse om indberetning efter stoploven for

Læs mere

Regnskabsinstruks. Indledning

Regnskabsinstruks. Indledning 1 Regnskabsinstruks for kommuners indberetninger i henhold til bekendtgørelse nr. 1212 af 14/10/2010 om kommunernes indberetninger og erklæringer efter lov om kommunernes afståelse af vandforsyninger eller

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Langeland Kommune Att. Niels Peter Jensen 18. oktober 2013 Sag 12/05599 / CF E-mail: npje@langelandkommune.dk; post@langelandkommune.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Bornholms Regions Kommune. Att. Jesper Tranberg.

Bornholms Regions Kommune. Att. Jesper Tranberg. Bornholms Regions Kommune Att. Jesper Tranberg E-mail: Jesper.Tranberg@BRK.DK; OEA@BRK.DK; post@brk.dk Dato: 15. oktober 2013 Sag: 12/05555 VAND Sagsbehandler: CF Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen.

Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen. Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen 11. november 2013 Sag 12/05575 / CF E-mail: svsoe@gribskov.dk; okonomi@gribskov.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 efter dokumenteret

Læs mere

Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup. E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk

Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup. E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup 1. oktober 2013 Sag 12/05567 / CF E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Allerød Kommune Att. Jette Møberg.

Allerød Kommune Att. Jette Møberg. Allerød Kommune Att. Jette Møberg 24. oktober 2013 Sag 12/05551 / CF E-mail: jemo@alleroed.dk; Flemming.KjolstadLarsen@Alleroed.dk; kommunen@alleroed.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Læs mere

Ifølge revisorerklæringen er det revisors opfattelse, at kommunens indberetning er afgivet i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler.

Ifølge revisorerklæringen er det revisors opfattelse, at kommunens indberetning er afgivet i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Til Frederikssund Kommune Dato: 22. august 2018 Sag: 18/05174 Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2016 Kommunen har indberettet oplysninger til Forsyningssekretariatet efter bekendtgørelse nr.

Læs mere

Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven

Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven December 2016 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Holstebro Kommune Att. Ib Nielsen E-mail: Ib.Nielsen@Holstebro.dk; oekonomi@holstebro.dk 7. juni 2017 Sag 13/01181 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard. E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard. E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard 6. januar 2014 Sag / CF E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 med fradrag for efterbetaling

Læs mere

INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger

INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger I medfør af bekendtgørelse nr. 1212 af 14/10/2010 om kommuners indberetninger og erklæringer

Læs mere

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven December 2018 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN SIDE 3 JANUAR 2018 Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Holstebro Kommune Att. Ib Nielsen 24. august 2016 Sag 12/05587 / NVO E-mail: Ib.Nielsen@Holstebro.dk; jch@lett.dk; kommunen@holstebro.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR Miljøministeriet Udkast Januar 2007 Forslag til Lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger 1. Loven finder anvendelse på kommunale forsyningsvirksomheder, der 1) indvinder,

Læs mere

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Januar 2018 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Parallelopstilling for EFL 35 og 37

Parallelopstilling for EFL 35 og 37 Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 111 Offentligt Parallelopstilling for EFL 35 og 37 Gældende 35 i EFL 35. Transmissionsnet på mellem 100 kv og 200 kv samt udlandsforbindelser under 100 kv,

Læs mere

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Til kommuner og kontaktpersoner Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Forsyningstilsynet vil hermed minde kommunerne om, at der senest den 1. februar 2019 skal foretages indberetning

Læs mere

Til Kommunen samt kontaktpersonen

Til Kommunen samt kontaktpersonen Til Kommunen samt kontaktpersonen Dato: 05-01-2015 Sagsnr.: 15/00048 Sagsbehandler: MLH/NOHM Afd.: Ret og Administration Indberetninger angående kommunens energivirksomheder Efter sædvanlig procedure vil

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Hillerød Kommune Att.: Martin Lund 4..oktober 2013 Sag 12/04666 / CF E-mail: larmo@hillerod.dk; ejon@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Guldborgsund Spildevand A/S Att.: Anette Krøll Rasmussen Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 13. oktober 2017 Sag nr. 16/00110 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 FFV Spildevand A/S Att.: Dennis Pedersen Korsvangen 6A 5750 Ringe Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00078 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-1-2014 og VFL-3-2014 Vejle Spildevand A/S Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser

Læs mere

Afgørelse om Aalborg kommunes indberetning 2012

Afgørelse om Aalborg kommunes indberetning 2012 Aalborg Kommune Boulevarden 13 9100 Aalborg Att.: Arne Steen Nielsen Sendt pr. mail til Jlp@aalborg.dk,asn@aalborg.dk, hh@pwc.dk 10-12-2014 Sagsnr.: 13/13022 Sagsbehandler: MLH Afd.: Ret og Administration

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00262 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E Om opsættende virkning afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/7 2013 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Statusmeddelelse. HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard København S

Statusmeddelelse. HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard København S HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07143 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund 31. marts 2014 Sag 13/05036 CF / VAND Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00301 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 MÅLØV RENS A/S Att.: Frank Bennetsen Brydegårdsvej 41 Ågerupvej 84-86 2760 Måløv Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00205 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BIOFOS Lynettefællesskabet A/S Att.: Dorte Olsen Refshalevej 250 1432 København K Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00041 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Herning Vand A/S (Spildevand) Att.: Poul Schlosser Ålykkevej 5 7400 Herning Den 24. februar 2015 Sag nr. 14/03754 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Samsø Spildevand A/S Att.: Bente Spanggaard Holm Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11 Snejbjerg 7400 Herning Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00251 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Egå vandværk a.m.b.a Att.: Dorthe Rubin Egå Havvej 3 8250 Egå Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00066 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Hadsten Vandværk A.M.B.A Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 17. april 2018 Sag nr. 18/06671 Revideret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Langeland Spildevand ApS Att.: Jørgen Ahlman Jensen Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00176 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Att.: Kristian Niedoborski Thøgersen Døjsøvej 1 8660 Skanderborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00246 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk i (!'(}:, ------- ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ARWOS VAND A/S Forsyningsvejen 2 Den 10. oktober 2018 6200 Aabenraa Sag nr. 18/07038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00143 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00093 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand København A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00142 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Hvidovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00134 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Karen Stadsgaard Nielsen Europavej 2 7430 Ikast Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00158 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 NFS Spildevand A/S Att.: Connie Dorby Ersing Gasværksvej 2 5800 Nyborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00206 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Bornholms Spildevand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00056 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Din Forsyning Vand A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 7. juni 2018 Sag nr. 18/06947 Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for KERTEMINDE FORSYNING - SPILDEVAND A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00212 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe R. Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/01081 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Baunehøj Vandværk A.m.b.A. Att.: Lone Maack Frederiksværkvej 59, Skærød 3200 Helsinge Den 27. oktober 2016 Sag nr. 16/00038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Ejby Vandværk Att.: Erik Andresen Ejbyvej 101 B 4623 Lille Skensved 30 januar 2014 Sag nr. 13/05006 CGA/ VAND Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011

Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011 ENERGITILSYNET Punkt 1 Energitilsynets møde den 12. april 2012 23. april 2012 Sag 4/0604-0200-0009 / ESM/LEH Deres ref. Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011 Resumé

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR SPILDEVAND BRØNDBY A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Park Allé 160 2605 Brøndby Den 14. juli 2017 Sag nr. 16/00057 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07095 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NFS Vand A/S Att.: Erik Hansen Gasværksvej 2 5800 Nyborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00207 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hinnerup Vandværk A.m.b.a. Att.: Bjarne Wiese Samsøvej 30 8382 Hinnerup Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00127 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Forsyning Helsingør Spildevand A/S Att.: Annette Christensen Haderslevvej 25 3000 Helsingør Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00082 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Århus Kommune Att. Helge Skriver 8. november 2012 Sag 12/04620 /CF E-mail: hs@aarhus.dk; aarhus.kommune@aarhus.dk; mijo@aarhus.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Birkerød Vandforsyning Amba Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes vej 16 3460 Birkerød Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00043 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00092 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere