Sidste nyt om foreningen kan læses på hjemmesiden og på blog'en:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sidste nyt om foreningen kan læses på hjemmesiden og på blog'en:"

Transkript

1

2 BESTYRELSEN INFO Formand: Berit Mathisen Bogøvej 4, 6710 Esbjerg mail: tlf.: Sidste nyt om foreningen kan læses på hjemmesiden og på blog'en: braart.dk brabilledkunstnerforening.blogspot.com Sekretær: Poul Jensen Egedesmindevej Esbjerg N tlf Kasserer: Ingrid de Fries Aalborgvej 14, 6700 Esbjerg mail: tlf: Stof til bladet, hjemmesiden og blog'en sendes pr. mail til: Fotos skal være i jpg-format og mindst 200 (og gerne 300) dpi. Fotos med lavere opløsning vil ikke blive brugt i bladet! Se vejledningen på hjemmesiden Redaktør og webmaster: Birthe Gawinski Gellerupvej Varde mail: tlf.: Hvis du har en mail-adresse, vil vi bede dig meddele os den, så vi kan føje den til medlemslisten, som findes på hjemmesiden. Henning Holmberg Torvegade Esbjerg mail: tlf.: BRA Bladet udkommer to gange årligt med et i foråret og et i efteråret, hvis der er indkommet tilstrækkeligt materiale. Udkom første gang i Elin Holmberg Torvegade 54, 6700 Esbjerg mail: Forsiden: Ann Møller: 'Ulven kommer' tlf.:

3 Fra blad- og webredaktøren Alle interesserede medlemmer kan få et billede og et link til en privat hjemmeside lagt ind under 'links' på hjemmesiden (http://braart.dk) - send mig en mail, hvis du ønsker at benytte dig af det På hjemmesiden findes kun for medlemmer - en side som kræver en adgangskode, som I selv bestemmer. Her ligger interne meddelelser og diverse vejledninger, samt medlemslisten. Blog'en (http://brabilledkunstnerforening.blogspot.com) kan bruges til meddelelser, som ikke er direkte BRA-relaterede, dvs. links til udstillinger og andre arrangementer, man ønsker at delagtiggøre andre i. Send mig en mail og jeg vil straks lægge informationen på. Vi er nu også på Facebook! Meld dig ind i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/ / eller søg på 'BRA' Konkurrence Som noget nyt vil vi til næste udstilling (efteråret 2013) udskrive en konkurrence blandt medlemmerne om, hvis værk der skal pryde plakaten. Indsend dit forslag (et foto i højest mulige opløsning, så det kan trykkes i plakatstørrelse, eller en foreløbig version med mulighed for at sende en endelig version senere) til: Værket må ikke tidligere have været vist i BRA Sidste frist 1. september 2013! De indsendte forslag vil blive lagt (uden navn) på hjemmesiden, og alle medlemmer kan så stemme på deres 'kandidat'.

4 Udstilling i Jernstøberiet i Ribe januar-marts 2013 Lidt om stedet og ferniseringen.. (af Elin Holmberg) De deltagende kunstnere var imponerede over de smukke lokaler, hvor deres kunst rigtig kunne blive beundret. Ophængningen var meget udfordrende, idet der var MEGET højt til loftet, og kun en enkelt stige var til rådighed. Da vi havde kæmpet længe og indædt med dette under højlydt banden, var to af mændene på stigejagt, og vi fik 2 mere. Det var dog ikke let alligevel, men til sidst lykkedes det! Ophængerne var godt tilfreds med resultatet, men vi var selv ophængte til langt ud på aftenen.

5 Selve ferniseringen gik over al forventning, ca. 150 mennesker deltog, og snakken gik livligt. Der blev serveret vin, vand og juice. Chips og hjemmebagte minipizzasmåkager gik som varmt brød, imens kunsten blev beundret. Katrines Spillemænd sørgede for lidt godt til ørerne, så alle sanser blev virkelig aet denne dejlige dag... Stemningen var rigtig god, og værkerne kom virkelig til syne på de store hvide vægge. Podierne og vinduerne var også med til at fremhæve alle de flotte ting. En journalist var til stede og skrev efterfølgende en fantastisk artikel, som er blevet offentliggjort i Kunstavisen, Ugeavisen og flere andre steder. Alt i alt en rigtig dejlig fernisering, som vi var godt tilfredse med. Kustoderiet de efterfølgende week-ender har været hyggelige og godt besøgte. Den 2/2-13 blev der sågar solgt 3 værker, og 23 gæster var mødt op Det er ikke sidste gang, at Ribe Jernstøberi får lov at lægge rammer til BRA medlemmernes kunst.

6 Præsentation af nye medlemmer Mette Holdt Møller Kunst handler om ideen og budskabet bag, ikke om hvem jeg er og hvor jeg kommer fra. Det håber jeg at folk en dag vil lære at forstå Jeg har altid været en enspænder og har altid udtrykt mig igennem mit udseende, malerier, tegninger, noveller, digte og fotografier. Jeg er specielt inspireret af Marilyn Manson, hans budskaber og malerier. Jeg har været hele landet rundt plus Berlin og Paris for at se på kunst. Jeg brugte min tid i Paris på Musée du Louvre i stedet for at blive konfirmeret. Jeg er Nihilist, Straight Edge, modstander af pelsavlere, ekstremister og homofobi. Min mission her på jorden er at bringe farverne tilbage til den groteske hverdag med krig, had og vold, selvom enhver ville sige, at mine billeder er groteske, så er det fordi jeg går med den teori om, at hvis vi alle sagde, hvad vi rigtig mente og tænkte, som de individer vi er, så ville verden være et bedre sted at være. Derudover er jeg en ganske almindelig pige på 16 år som går på efterskole på tredje år. Jeg er på Musiklinjen da den kreative linje på min efterskole ikke lever op til min forventning. Jeg har startet mit eget garage Rock-Punk band med andre elever på skolen og brænder for entertainmentverdenen

7 Niels Ljungberg Jeg er pensioneret overlæge i psykiatri, og har malet siden pensionen samt i min ungdom. Da jeg malede i min ungdom var jeg så glad for det at jeg var ved at droppe medicinstudierne for i stedet at uddanne mig til kunstner, men det gjorde jeg altså ikke. Nu nyder jeg at male. Jeg er 67 år, er gift har 2 voksne børn og 1 barnebarn.

8 Karen Bocksch Johansen Jeg er født i Silkeborg, men da jeg var 7 år flyttede vi til Esbjerg, så jeg har haft min skolegang og opvækst i Esbjerg. Jeg har altid været kreativ og har i flere år haft lyst til at male, men er aldrig rigtig kommet i gang, før for få år siden da jeg fik tiden. Men så kom jeg også i gang. Jeg er autodidakt og mit atelier er et børneværelse der blev ledigt, efter børnene er flyttet hjemmefra. Jeg finder det spændende og er meget optaget af maleriet og jeg maler stort set hver dag. Nogle gange har jeg lyst til at male med glade farver og andre gange finder jeg ro og fordybelse ved at male fra rejser og med naturen som inspirationskilde.

9 Edith Baun Kunst skaber glæde og jeg har en masse glæde ved at male billeder og lave ikoner. Jeg startede for 6 år siden med at lave ikoner og det gav mig lysten til, at give mig til at male. Jeg har været på malekursus i Grækenland ved Birthe Kjærsgård fra Løgstør. Det var bare helt kanon og det gav mig rigtig inspiration til at fortsætte. Siden har jeg taget kursus ved Christina Kjeldsmark på Galleri Sønderbygård. Jeg maler sammen med nogle piger i Medborgerhuset i Varde og der har vi Ole Svendlund, Ann Møller og Ivona Lifsches som instruktører. Det er meget spændende og inspirerende. Jeg har udstillet nogle få steder, men har lovning på flere steder fremover. Jeg er født i 1947

10 Annette Jørgensen Jeg har været medlem af BRA i 2 år, så nu er det vidst på tide, at jeg lige præsenterer mig. Jeg er født og opvokset i Esbjerg. Arbejder hos Esbjerg kommune-dagplejen. Uddannet skiltemaler, autodidakt billedkunstner. Bosiddende med min mand i Esbjerg. Har atelier / værksted på bopælen, samt i Esbjerg Kunstvirke. Som de fleste andre, har lysten til at tegne, været tilstede siden barndommen, og er der stadig. Lysten til at male, er kommet sidenhen, sådan for alvor, de sidste 10 år, jeg elsker at fordybe mig i maleriet, glemme tid og sted. Jeg maler i forskellige stilarter / genrer, alt efter humør, eksperimenterende, andre gange mere målrettet. Humor, stemninger, fantasi og glade farver, er for mig vigtige elementer i mine billeder. Inspiration finder jeg overalt, nord og syd, øst og vest, alle de steder hvor mennesker færdes.

11 Lene Elisa Bjerregaard Jeg er 55 år, uddannet folkeskolelærer og exam. pæd i Billedkunst og har malet / udstillet / undervist i aftenskolen og illustreret bøger. Jeg arbejder til stadighed med mit billedsprog og har fundet mere frihed i de senere år - bl.a. i abstrakt retning. Disse billeder er malet for godt et år siden. Jeg arbejder med, at videreudvikle billedsproget, således at jeg kan udtrykke det, jeg har til hensigt - og give mine

12 Forårsudstillingen Velkommen til BRA s forårsudstilling Det er dejligt at se så mange mennesker, der har valgt at bruge nogle timer lørdag eftermiddag i kunstens tegn. Jeg vil gerne sig tak til de kunstnere 29 i alt, der har bidraget med billeder, foto, glaskunst og skulpturer til udstillingen. Smukke billeder, fantasifulde skulpturer og smukke fotos. Det er en censureret udstilling og vi har i år haft Jette Lyhne, Else Bygvraa fra Kolding og Karin Orth Nielsen fra Vejle til at censurere. De har arbejdet omhyggeligt og været os behjælpelig med at bygge udstillingen op. Vi synes selv, det er blevet en flot udstilling. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne sige tak til de mange gode mennesker, der har hjulpet med at få arrangeret forårsudstillingen uden deres hjælp kunne vi ikke klare så store opgaver. Også en tak til pedellerne på stedet, der har malet alle podierne lige inden udstillingen! Jeg vil sige tak til pressen, der har brugt pressemeddelelsen godt i de lokale medier. Jeg vil også benytte lejligheden til at sige tak for presseopbakningen til vores udstilling i Ribe, den opbakning har overgået vores forventninger, både i de lokale medier, på TV og i den landsdækkende kunstavis det er flot. I år spiller duoen Jytte og Johnny Hintz, som kalder sig Duo Sepiae, hvilket hentyder til to musikalske blæksprutter, som har armene ude i mange stilarter såsom jazzballader, folk, pop/ rock. De spiller også nogle tidlige forårssange fra højskolesangbogen, som f. eks. Den blå anemone. De spiller mange stilarter, men magter også mange instrumenterne: klaver, tværfløjte, sopranog tenorsaxofon. Velkommen til Jytte og Johnny. Jeg håber vi må få nogle gode forårstimer sammen. I kan nå at kikke lidt på kunsten og forsyne jer med et glas og en sandwich, inden Jytte og Johnny vil underholde os med deres musik. Jeg vil hermed erklære forårsudstillingen for åben. Berit Mathisen, formand

13

14 Landart / kunst i naturen Varde Kommune har forespurgt, om BRA vil være med i et landart projekt på arealet, hvor det gamle Varde Sommerland ligger. Der er i øjeblikket en større oprydning i gang og der er dannet et laug. Sommerlandslauget er et frivilligt laug, som har til formål, at bistå med oprydning, vedligehold og udvikling af Varde Sommerland-området. Det er et flerårigt projekt og BRA er blevet spurgt om vi vil stå for en kunstnerisk udsmykning af området. Et par repræsentanter for bestyrelsen har været til møde med Varde kommunes direktør for Kultur og fritid og formanden for Sommerlandslauget og vi har trukket de første streger. BRA -projektet blev sat i gang med et besøg på arealet lørdag den 13. april 2013, hvor lauget havde arbejdsdag. Vi mødtes derude kl. 11. og 14 medlemmer deltog. Der er mange muligheder på grunden og umiddelbart også mange sponsorer til materialer til kunstprojekter, til PR, til fortæring etc. Arbejdsperioden være 24. august 5. september og fernisering den 6. september, som Varde Kommune arrangerer. I perioden 30. august 8. september er der festuge i Varde og forhåbentlig kommer mange interesserede forbi. Det er planen, at der skal laves en bog i lighed med landartprojektet i Marbæk og formanden for Sommerlandslauget mente ikke det var et problem at finde en sponsor til finansiering af bogen. Der tegner sig et spændende projekt! Hvis du har lyst til at deltage, kan det stadig nås, hvis du snarest muligt kontakter Birthe Gawinski (tlf eller mail: Der er oprettet en blog: landartvarde.blogspot.dk/, som vil blive opdateret løbende med datoer og praktiske oplysninger om projektet.

15 Generalforsamlingen 28. Januar 2013 Formandens beretning: Jeg sad den anden dag og læste i festskriftet til BRA`s 30 års jubilæum BRAVO BRAVO BRAVISSIMO. et blad fra 2007! - hvad er kunst nogen gik på havnen og fandt gammelt rustent skrotjern, svejsede det sammen og kaldte det kunst. Det blev forbudt at udstille hjemmestrikkede islandske sweatere, kræmmerhuse i bly, batikfarvede sjaler og silkefarvede tørklæder der var enighed om at PRØVE med censur på forårsudstillingen og det frasorterede fik sin egen udstilling.. - skal der være et BRA-blad miljøsvineri hvem skriver - skal der være et priskatalog og er det nødvendigt med telefonnumre - det blev sværere at samle folk til generalforsamlinger - kke alle fik den udstillingsplads, de ønskede. Det var fortællinger om livet i BRA gennem tiderne og historierne kan vi næsten nikke genkendende til, dog var der vist lidt mere vildskab i foreningen dengang! Udstillinger: Forårsudstillingen på UC Syddanmark var censureret. Det var en flot, lille og intim udstilling. Bestyrelsen har fået en del vrede tilbagemeldinger, men vi har jo fulgt en beslutning truffet på flere generalforsamlinger! Censorerne tilbød denne gang, at tale med de kunstnere, der havde fået frasorteret deres kunst, begrunde hvorfor det var blevet frasorteret, men det var der ikke mange der gjorde brug af! Dorthe Mørup Tagmose sang amerikanske evergreens, til stor fornøjelse for de mange fremmødte. Der var mange til forårsudstillingens fernisering, så mange at det bestilte sandwich forsvandt som dug for solen. Vi havde bestilt samme antal som ved tidligere år, men seminariet havde fået ny kantinebestyrer og vi måtte konkludere at vi nok tidligere var blevet forkælet! Vi havde besøg af omkring 150 gæster. Vinterudstillingen var på Esbjerg Rådhus og åbningstalen blev holdt af Karen Baungaard. Det var en flot udstilling, der fik mange positive tilkendegivelser. Der var ca. 100 besøgende ved ferniseringen vi sørgede selv for fortæring Vin og hjemmebagte chips! I øjeblikket har 25 BRA kunstnere udstilling i de smukke lokaler på Ribe Jernstøberi. Vi er blevet godt modtaget i Ribe og pressen har bakket flot op! Der var stor opbakning til ferniseringen, der blev åbnet af Henning Holmberg og Katrines spillemænd underholdt. BRA s næste udstilling er i marts med fernisering den 9. marts på UC Syddanmark. Der er sendt nyhedsbrev ud til alle og datoerne er lagt på hjemmesiden og i begyndelsen af februar bliver tilmeldingsblanketten også lagt på nettet! Vi er nu lidt fremme i tiden, men i arbejder på en udstilling på Smedeværkstedet i Varde i 2014, de endelige datoer kommer senere på hjemmesiden og i bladet! Er der nogen, der har en god ide til et udstillingssted, så kom og sig til der er mange medlemmer, der gerne vil udstille andre steder end de traditionelle i Esbjerg. Bestyrelsen har valgt ikke længere at bruge priskataloget, men bedt de enkelte kunstnere om at sætte navn, evt. beskrivelse og pris ved de enkelte værker. Vi har valgt at gøre det, hovedsagelig af tidsmæssige årsager det er et stort arbejde at sætte en udstilling op og priskataloget skal derefter nærmest trykkes over natten.

16 Vi skal fortsat arbejde med størrelsen af skiltningen, men vi er ellers godt tilfreds med resultatet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange, der støtter op omkring udstillingerne og ikke mindst giver en hånd med til selve etableringen af udstillingen. BRA-bladet: BRA-bladet kommer ud 2 gange om året, men det er fortsat op ad bakke at få artikler til bladet der må være flere, der har noget at fortælle andre om kunstoplevelser. Hjemmesiden: Hjemmesiden er blevet flot og det er vores indtryk, at den bliver brugt flittigt! Der er i hvert fald altid opdateret, Birthe er hurtigt på tasterne. Medlemsmøde: Vores medlemsmøder på Tobakken måtte desværre ophøre på grund af manglende tilslutning fra medlemmerne. Vores traditionelle julefrokost på Sydvesten er blevet til en forårsfrokost og vi har reserveret plads på Sydvesten den 15. marts så sæt kryds i kalenderen og følg med på hjemmesiden omkring tilmelding! Vi er i dialog med Max Parylewicz om en temadag/workshop med billedgennemgang og lidt om hans erfaringer som censor. Bestyrelsen: Vi synes i bestyrelsen, at vi er ved at få overblik over årets arrangementer og hvilke opgaver der ligger i det, men også i stand til at kikke på nye tiltag. Vi har prioriteret at lave udstillinger og synes faktisk, at der er nok at lave! Økonomien er fortsat sund og der er plads til kreativitet. Der er udarbejdet et fint regnskab, der er revideret og ligger på bordene. Vi er i øjeblikket ca. 70 medlemmer og der har været en god tilgang i løbet af året. Nye kunstnere, der er deltager i udstillingerne og er aktive omkring foreningens opgaver. Sidste år havde vi gjort os nogle tanker for fremtiden: 1. En gentagelse af landart eller lignende alternativ udstillingsform Vi er kommet til Ribe og udstille og vi har aftaler i Varde. Vi kikker efter en mulighed omkring Landart, men har endnu ikke fundet noget. 2. Aktivitetsgruppen, der blev nedsat på medlemsmødet arbejder videre med medlemsmøder og andet. Medlemsmøder er blevet etableret, men desværre også lukket igen. Det er usikkert om der kommer nye initiativer. 3. Nedsætte en PR-gruppe, der skal deltage i arbejdet omkring vores egne udstillinger plakater, foldere, pressemeddelelser etc. Det har vi ikke haft kræfter til, men er begyndt at føre lister over de steder, hvor vi har fået tilladelse til at hænge op for senere at bede om hjælp til disse opgaver. Vi overvejer at få lavet en lille folder om BRA, hvor vi informerer om foreningen og hvordan man kan blive medlem!

17 4. I større udstrækning gøre brug af elektronisk post til formidling af informationer til medlemmer og spare porto Vi har næsten fået/fundet mailadresser på alle medlemmer sidst vi sendte nyhedsbrev postede jeg kun 10 breve vi håber på at få alle med i løbet af Kikke på vedtægterne og justere i forhold til hvordan gør vi i dag. Vi har fået hjælp til at kikke på vores vedtægter, men vil gerne bruge lidt mere tid i bestyrelsen til drøftelse af ændringer, inden vedtægtsændringerne sættes på generalforsamlingens dagsorden! 6. Fra generalforsamlingen sidste år, var der forslag om at oprette en facebookside. Den blev oprettet den 15. februar 2012 og der er i øjeblikket 29 medlemmer. (Der er nu 35 - note fra red.) Tak for samarbejdet i året der gik. Referat fra genralforsamlingen i BRA 28. januar 2013 på Tobakken Formanden, Berit Mathisen, bød velkommen til de 14 fremmødte deltagere incl. bestyrelsen. Kassereren, Ingrid de Fries, var fraværende p.g.a. tilskadekomst. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. Formanden foreslog Birgit Andersen, der accepterede og blev valgt enstemmigt. Referent, sekretæren, Poul Jensen. 2. Formandsberetning. Der henvises til formandens skriftlige beretning, som hun gennemgik. Der var flere forhold i beretningen, der efterfølgende blev taget op af enkelte medlemmer. Disse forhold blev dels besvaret straks af formanden, dels taget op under punktet Eventuelt. Der henvises til dette punkt i referatet. Formandens beretning blev enstemmigt vedtaget. 3. Regnskabsberetning for regnskabsåret 2012 Det omdelte regnskab var gennemgået og underskrevet af den valgte revisor. P.g.a. kassererens fravær gennemgik formanden de økønomiske og regnskabsmæssige forhold. Der var kun enkelte spørgsmål til regnskabet og økonomien. De økonomiske forhold er fortsat gode Efter et fald i medlemstallet efter sidste forårsudstilling, hvor en del medlemmer fik værker afvist og derefter meldte sig ud af foreningen, er der flere nye der har meldt sig som medlemmer. Der er nu igen over 70 medlemmer. Der henvises til regnskabet på s. XX 4.Indkomne forslag. Der er ikke kommet forslag fra medlemmerne. 5. Kontingentfastsættelse. Da foreningens økonomi er i ordnen, foreslog bestyrelsen at det årlige kontingent fortsat skulle være 300 kr. Forslaget blev godkendt.

18 6. Valg af daglig ledelse. Henning Holmberg og Poul Jensen var på valg og modtog genvalg. Ingen af de tilstedeværende ønskede at stille op til valg, skønt det ikke skortede på opfordringer. De 2 førnævnte bestyrelsesmedlemmer blev så valgt. Elin Holmberg stillede op som kandidat til en suppleantpost, og blev valgt. 7. Eventuelt Der var mange emner på tale. Der udspandt sig en til tider meget livlig og ustruktureret debat om forholdene ved modtagelse og placering af værkerne på udstillingen i Ribe. Især placering og ophængning af værker på væggen blev kritiseret. Der var utilfredshed med hvem der skulle placere værkerne og hvem der skulle hænge værkerne op. P.g.a. at kun 1 person fra udvælgelsesudvalget deltog i udstillingen, og at flere fra ophængningesudvalget heller ikke deltog i udstillingen eller meldte fra til opgaven, var der uklarhed om rollefordelingen. Oveni kom at flere af udstillingsdeltagerne havde ret faste forestillinger om, hvor lige netop DERES værker skulle være, og at ophængningen p.g.a. loftshøjden og andre forhold var meget mere komplicerede og tidskrævende end vi er vant til, blev ophængningen foretaget på en noget anden måde end det var beregnet. Forholdene i Jernstøberiets lokaler var i øvrigt rigtig gode, og selve udstillingen også udmærket. På generalforsamlingen var der enighed om at der skulle etableres et nyt ophængningsudvalg. Der meldte sig følgende medlemmer: Birgit Andersen, Jette Bøndergaard, Hanne Meier Olander, Tove Coops Pedersen samt Henning Holmberg og tidligere har Linda Jessen meldt sig. Det blev slået fast at undertegnede har ansvar for, at de nødvendige aftaler og materialer er i orden ved udstillingerne, og at undertegnede ikke er medlem af udvalget og ikke nødvendigvis hænger værker op! Det blev aftalt at hvis et medlem af udvalget har forfald, så sørger man selv for en afløser. M.h.t. udvælgelsesudvalget så består medlemmerne stadigt af Bjørn Thomsen, Ulla Holt Poulsen og Jytte Jespersen. Aftalt at u.t. kontakter Kirsten Søndergaard, der tidl. har været medlem af udvalget, for at høre om hun igen er interesseret. Der var så en ligeså ivrig og ustruktureret debat om udstillings- og priskatalog og ikke mindst mærkesedler ved udstillingsværkerkerne, så de kunne blive mere ensartede, og ifølge flere skulle gøre indtrykket af udstillingen bedre. Bestyrelsen fastholdt at den ikke ønsker at genoptage udarbejdelse og trykning af kataloger med prisliste. Begrundelsen er, at det tidsmæssigt er et stort pres at få klaret det i det korte tidsrum der er mellem endelig fastsættelse af hvilke værker der kommer med på udstillingen og så til at få trykt kataloget til ferniseringen. Hvis medlemmerne stadig ønsker det, står det dem frit for at danne en gruppe og selv påtage sig at stå for arbejdet. Nogle enkelte diskussionsdeltagere mente, at der på stedet skulle afholdes en afstemning om emnet. Det er så i.h.t foreningens vedtægter ikke muligt, man må så rettidigt 8 dage før generalforsamlingen indsende det som et forslag. Dette blev meddelt de pågældende.

19 Mht. mærkningen af udstillingsværkerne udspandt der sig en længere debat om farve, format, skrift o.s.v. på de førnævnte kort. Resultatet blev endeligt, at Birthe Gawinski ændrer vejledningen til udstillerne, så den ser således ud: Ved det enkelte kunstværk sættes et skilt, der max. må være 10x8 cm. Her kan du præsentere dig selv, beskrive dit kunstværk og anføre pris. Der skal være et skilt ved hvert værk og du må max. aflevere 4 værker til udstillingen. Anne Marie Junker forespurgte, om det var muligt at få malet UCSyds podier, der efterhånden er vel meget ramponerede. Formanden vil tale med kontaktpersonen Flemming Rendbo herom. Forskellige emner om økonomi blev drøftet. f.eks. hvorfor BRA har skiftet bank - den forrige ville gerne slippe af med BRA, der var for lidt at tjene og for meget bøvl - var svaret. Bestyrelsens ønske om at lave et arrangement med gennemgang af nogle af medlemmernes værker, af kunstneren og underviseren Max Parylewicz med efterfølgende råd til kunstneren og de øvrige fremmødte, blev godt modtaget. Muligheden for at BRA deltager eller står for et evt Land-art arrangement i Varde blev også drøftet og vakte interesse. Der var et spørgsmål om hvorvidt censorerne til udstillingen på UCSyd var fundet, det blev besvaret af formanden. Hun oplyste at forholdene for nuværende bliver undersøgt, så der findes eksterne og "neutrale" censorer der også er villige til at give respons til de medlemmer der ønsker det. Der var forskellige forslag om hvordan man kunne opnå en større medlemsdeltagelse på fremtidige generalforsamlinger. Forskellige kunstneriske aktiviteter i forbindelse med mødet, inden selve generalforsamlingen, blev foreslået. Det kan der arbejdes videre med. Formanden efterlyste ideer til nye udstillingssteder. Der blev bl.a. fra forskellige sider foreslået Filosofgangen i Odense. Vandtårnet i Esbjerg, og Ravmuseet i Oksbøl. Til sidst takkede Dirigenten for god ro og orden. Formanden takkede for samarbejdet i det forløbne år. Referent Poul Jensen, sekretær.

20

21

22 Surrealistisk fotokunst - en kort præsentation den spanske fotograf Chema Madoz (Birthe Gawinski) født 1958 i Madrid. Har studeret kunsthistorie på Madrids Universitet og fotografi på Kunstakademiet. Havde sin første separatudstilling i Arbejder udelukkende i sort-hvid, ofte med dagligdags genstande i overraskende 'forklædning' eller situationer. Har modtaget adskillige priser og har udstillet i mange lande, bla. på Museet for Fotokunst i Odense i 2007 med udstillingen 'Visuelle gåder'. Uddrag af en anmeldelse i Fyens Stiftstidende: En rose med påsatte fiskekroge i stedet for torne. En pibe fyldt med huller, som var det en blokfløjte og en skakbrik, der både er sort og hvid. Dette er blot nogle af billederne fra den spanske kunstners surrealistiske univers. Ved første øjekast er der tale om fotografier af velkendte hverdagsgenstande som for eksempel en vinoplukker, et barometer og en skindhandske. Men ved nærmere eftersyn er der noget højst usædvanligt ved alle fotografierne. De er først og fremmest gennemsyret af humor.

23 Funktionaliteten af genstandene må siges at være temmelig svækket, men til gengæld er de ophævet til surrealistisk kunst. Der er dog ikke tale om manipulerede fotografier, selv om Chema Madoz er vant til at bearbejde billeder. Alle genstandene på fotografierne er skam sirligt og tålmodigt udført af kunstnerens egen hånd. (Susanne Siig Petersen, Fyens Stiftstidende, )

24 Annette Jørgensen

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby.

Læs mere

Kontakten. Boligselskabet Østparken. Nr. 3 december 2008

Kontakten. Boligselskabet Østparken. Nr. 3 december 2008 Kontakten Boligselskabet Østparken Nr. 3 december 2008 Afdeling 1: Afdeling 2, 9 og 10: Afdeling 3: Afdeling 4: Afdeling 5: Afdeling 6: Afdeling 7: Afdeling 8: Afdeling 12 og 13: Hovedformand: Saltholmsgade,

Læs mere

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM

LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM ISSN 0909-5128 huntingtons.dk 29. årgang Juni 2012 Nr. 2 LANDSFORENINGEN HUNTINGTONS SYGDOM Landsforeningen Huntingtons Sygdom huntingtons.dk nr. 2/12 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Rundt om HS 2012:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens 1.) Konstatering af møderet og stemmetal Jørgen Bitsch, Formand DMU, bød Hovedbestyrelsen og de fremmødte klubrepræsentanter

Læs mere

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR Januar 2013 KVARTALSBLAD FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR 2013 NYHEDSbladet INDHOLDSFORTEGNELSE LEDER: GØR DOG NOGET...........................................

Læs mere

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne ... ET NETVÆRK AF AFTENSKOLER OG FOLKEOPLYSENDE FORENINGER NYTº02JUNI 2014 ÅRGANG 12 LÆRING FOR LIVET På teaterskolen Move 'n Act i Århus undervises der i mere end skuespil Aftenskolerne har gode muligheder

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

NYHEDSBREV. ...nyt fra formanden. August 2015. Nyhedsbrev - August 2015 - Dansk Folkeparti i Brøndby. Side 1 af 24

NYHEDSBREV. ...nyt fra formanden. August 2015. Nyhedsbrev - August 2015 - Dansk Folkeparti i Brøndby. Side 1 af 24 NYHEDSBREV August 2015...nyt fra formanden Det seneste Nyhedsbrev blev udsendt i februar måned, så her er orientering om, hvad der er sket siden. Vi vidste jo, at der ville blive folketingsvalg i løbet

Læs mere

4. Formandens beretning Formandens beretning blev gennemgået punktvis, svarende til måden den var skrevet på.

4. Formandens beretning Formandens beretning blev gennemgået punktvis, svarende til måden den var skrevet på. Referat af generalforsamling den 26. april 2009 i Nyborg Af de i alt 45 personer til stede var de 42 stemmeberettigede. Til stede fra bestyrelsen var Anne S. Ejby, Lars Højdam, Birhte Møller Hansen, Jan

Læs mere

HEROLDEN MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I ÅRHUS 71. ÅRGANG NR.2 MARTS 2013

HEROLDEN MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I ÅRHUS 71. ÅRGANG NR.2 MARTS 2013 MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I ÅRHUS 71. ÅRGANG NR.2 MARTS 2013 1./7. GILDE Mandag d. 18. marts kl. 19.30. Gildeting i Langenæs. Afbud til Birgitte og Jan. 2. GILDE Mandag den 25. marts kl. 19.

Læs mere

Referat af generalforsamling i SSF

Referat af generalforsamling i SSF Referat af generalforsamling i SSF Søndag den 30. marts 2014 klokken 09 00 Formanden byder velkommen og som første punkt på dagsordenen skal der vælges en dirigent, formanden foreslår Søren Bødtger. Der

Læs mere

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os.

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os. ubilæ Budstikken 25 års jubilæums nummer! Lokalblad for Skanderup-Hjarup-Gelballe Bestyrelsen: Formand: Kirsten Rungholm, Hjarup Byvej 9 tlf. 7559 4059 Omdeling: Alice Stub, Hjarup Byvej 5 tlf. 2971 5852

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

Et af de søde små lam på Thorø. April 2009.

Et af de søde små lam på Thorø. April 2009. MAJ 2009 NR. 13 Et af de søde små lam på Thorø. April 2009. EFTER TORDEN Idag er der viftende vinde på hver lille sommerlig sti. En torden som tyngede luften er udløst og brudt og forbi. Idag vil jeg købe

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Brøndby den 4. november 2009 Referat REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 Comwell Roskilde a-s Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Søndag den 19. april 2009 kl. 10.00 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Willy

Læs mere

Der blev budt velkommen til de fremmødte af den afgående formand Nete Dietrich

Der blev budt velkommen til de fremmødte af den afgående formand Nete Dietrich Referat af DMKs Generalforsamling lørdag d. 27. oktober 2012 Der blev budt velkommen til de fremmødte af den afgående formand Nete Dietrich 1. Valg af dirigent Rikke Breiner 2. Valg af referent Jeanne

Læs mere

LHC-nyt. 28. årgang Juni 2011 Nr. 2. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 2/11

LHC-nyt. 28. årgang Juni 2011 Nr. 2. Landsforeningen mod Huntingtons Chorea ISSN 0909-5128. LHC-nyt nr. 2/11 ISSN 0909-5128 LHC-nyt 28. årgang Juni 2011 Nr. 2 Landsforeningen mod Huntingtons Chorea LHC-nyt nr. 2/11 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Referat fra generalforsamlingen i LHC... 4 Medicinafprøvning

Læs mere

C O C H L E A R I M P L A N T F O R E N I N G E N

C O C H L E A R I M P L A N T F O R E N I N G E N C O C H L E A R I M P L A N T F O R E N I N G E N Foreningen for voksne CI-brugere N Y H E D S B L A D J U N I 2 0 1 0 9. Å R G A N G N R. 1 Fra netværkskurset. Fra Cafemødet med Decibel. Fra netværksmødet

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg Formand: Hallo så er vi ved de tider, hvor vi skal til at i gang med vores generalforsamling. Tiden er overskredet.

Læs mere

DEADLINE for næste OI-Magasinet er den 28. maj. INDHOLD OI-Magasinet nr. 1-2003 OI-MAGASINET OI-MAGASINET NR. 1 2003

DEADLINE for næste OI-Magasinet er den 28. maj. INDHOLD OI-Magasinet nr. 1-2003 OI-MAGASINET OI-MAGASINET NR. 1 2003 OI-MAGASINET Udkommer: 3 gange årligt Oplag: ca. 400 stk. pr. nummer Layout: MS Millinnium Edition & Office 2000 OI-Magasinet er det officielle medlemsblad for Dansk Forening for Osteogenesis Imperfecta.

Læs mere

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august www.aastrupsogn.dk www.vonsbaeksogn.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Lige værdighed... 2 Sognenyt... 2 Kor og Koncerter...

Læs mere

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4 GKF Nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening nr. 1 2015 Læs bl.a. Generalforsamling Side 4 Nyt livsstilsprojekt Side 8 En uddannelsesrejse Side 11 GKF nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening Redaktion:

Læs mere

FÆLLESBLADET FOR HARLEV OG OMEGN NR. 63 MAJ 2013

FÆLLESBLADET FOR HARLEV OG OMEGN NR. 63 MAJ 2013 FÆLLESBLADET FOR HARLEV OG OMEGN NR. 63 MAJ 2013 Næshøjen i morgensol Orientering fra Fællesrådet (3) Nyt fra Biblioteket og Harlev Biblioteks Venner (13) Harlev i hjertet (9) SOGNEHUSET TAGES I BRUG (15)

Læs mere

FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN. decibel. Indledning

FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN. decibel. Indledning bel FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN NYHEDSBREV FOR bel Formandens beretning 2002 April 2003 6. årgang Nr. 1 Indhold: Formandens beretning decibel 2002 1 Frederiks reoperation 4 Indkaldelse

Læs mere

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o SAB-Nyt Sund lejerøkonomi i Svendborg læs mere på side 6 og 7 Ekstraordinære afdelingsmøder i 7, 8, 9 og 11 Beboerne i de tre afdelinger skal stemme om ny antenneleverandør. 13 8 23 3 Svendborg Andels-

Læs mere

Generalforsamling 19-03-2013 Nørre Gymnasium

Generalforsamling 19-03-2013 Nørre Gymnasium Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Valg af stemmeudvalg. 3) Fremlæggelse/godkendelse af bestyrelsens beretning ved formanden. 4) Årsregnskab med revisionsbemærkninger og godkendelse af samme. 5) Indkomne

Læs mere

Værktøjskassen er en del af projekt Frivilligt socialt arbejde i mange farver.

Værktøjskassen er en del af projekt Frivilligt socialt arbejde i mange farver. Forord Formålet med værktøjskassen er at styrke den etniske mangfoldighed i de frivillige sociale foreninger. Værktøjskassen indeholder desuden redskaber, der kan bruges, hvis man ønsker at danne en ny

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere