TEAM DANMARKS FORSKNINGS-, INNOVATIONS- OG UDVIKLINGSSTRATEGI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEAM DANMARKS FORSKNINGS-, INNOVATIONS- OG UDVIKLINGSSTRATEGI"

Transkript

1 Forskningsstrategi 1 TEAM DANMARKS FORSKNINGS-, INNOVATIONS- OG UDVIKLINGSSTRATEGI KORT FORTALT

2 2 Forskningsstrategi INTRODUKTION Team Danmarks ambitioner for dansk eliteidræt er høje. Derfor er det vores målsætning, at Danmark skal fastholde et sportsligt højt internationalt niveau og være blandt verdens bedste nationer. Det kræver bl.a. udvikling af den nyeste viden, der kan sikre danske trænere og atleter de afgørende konkurrencefordele. Der er et potentiale for at udvikle unikke forsknings-, innovations- og udviklingsmiljøer i Danmark. Danmark har internationalt førende videns- og forskningsmiljøer inden for idræt, sundhed og teknologi. MÅLSÆTNING Team Danmarks forskningsstrategi skal sikre bedre rammer for og udnyttelse af forskning, viden, innovation og kompetencer inden for eliteidræt. Strategien skal samtidig sikre vidensdeling og synergi mellem landstrænere, atleter, forskere, innovatører og øvrige sportslige eksperter. Det skal løfte vidensniveauet i dansk eliteidræt og skabe forbedret konkurrenceevne hos danske atleter og trænere. Der er vilje og bred opbakning til tættere samarbejde mellem Team Danmark, vidensinstitutioner og innovationsmiljøer, og derfor er denne strategi formuleret i samarbejde med forskningsmiljøer fra hele Danmark. Udvikling og implementering af ny viden er centralt for udviklingen af dansk eliteidræt.

3 Forskningsstrategi 3 NATIONALT ELITESPORTS CENTER Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) samarbejder om etableringen af et Nationalt Elitesports Center (NEC). En af visionerne er at understøtte forskning, innovation og udvikling både organisatorisk og via fysiske faciliteter. NEC vil skabe rammerne om et forsknings-, innovations- og udviklingsmiljø i verdensklasse. NEC vil være unik i international kontekst fordi, det samler mange aktører, discipliner og komptencer i en præstationsklynge, der giver danske atleter styrket konkurrenceevne samt afledte effekter i forhold til bl.a. kommercielle potentialer for dansk erhvervsliv, folkesundhed og højere vidensniveau inden for eksempelvis bevægelse og nye træningsformer. Faciliteter til fysisk træning Højde-/ klimasimulering Sportsmedicinsk klinik Sportsfysiologisk testcenter UDVIKLINGSMILJØ I VERDENSKLASSE Kontorer og mødelokaler Studiezone for atleter Ud over et NEC centralt i København vil Team Danmark i samspil med DIF og relevante lokale aktører arbejde for at etablere regionale NEC er i Aarhus, Aalborg og Odense. Fleksibel multihal (80 x 40m) Kantine/ café De regionale NEC er skal tilbyde innovations-, forsknings- og servicemiljøer og sikre, at NEC bliver et nationalt projekt med regional forankring. Rehabiliteringsfaciliteter Restitutionsfaciliteter Forskningslaboratorier og innovationszone

4 4 Forskningsstrategi MODEL FOR SAMARBEJDE OG SAMSPIL Team Danmark har udviklet en model som skal understøtte forsknings-, innovationsog udviklingstrategien. Modellen skitserer samspillet mellem fire overordnede aktører: Ansvarlige bindeled Skal skabe kontinuitet og sammenhæng Skal skabe fleksibilitet og manøvredygtighed Kommuner/ Kommercielle Partnere/ Virksomheder Forum for dialog på tværs (koordineres af Team DK): Udvekslingsgrupper Vidensdeling Idé-generering, -modning, -kvalificering 1. Forbund 2. Forskningsmiljø 3. Kommune/ virksomhed/kommerciel partner 4. Team Danmark Forbund VIDEN Team Danmark Modellen viser, hvordan der etableres samarbejde og genereres viden gennem en fleksibel og dynamisk model, der koordineres af Team Danmark. VIDEN som skaber forbedret konkurrenceevne Forskningsmiljøer Samarbejdsflader Forskningsmiljøerne kan have differentieret snitflader med Team DK (kompeternce afhængig)

5 Forskningsstrategi 5 DE FIRE AKTØRER Modellen for samarbejde og samspil skal sikre, at der bringes viden ind i Team Danmark og viden ud af Team Danmark. Team Danmark faciliterer samarbejde med eksterne vidensmiljøer og eksperter. Det skal sikre den optimale ekspertgruppe omkring et eller flere forbund i forbindelse med forsknings-, innovations- og udviklingsprojekter. Spændingsfeltet mellem de 4 samarbejdspartnere fungerer som et forum for dialog på tværs og hvor ideer genereres, modnes og kvalificeres. Det er ikke et krav, at ideer skal komme fra de enkelte forbund, men som pejlemærke bør idegenereringen have sit udgangspunkt i eliteidrættens daglige udfordringer. Team Danmark vil styrke relationerne mellem samarbejdspartnerne ved afholdelse af seminarer, som skal skabe rammen for et udbytterigt forum på tværs. Der er fokus på, hvordan forskningsmiljøerne i fællesskab med Team Danmark tænker den nyerhvervede viden og/eller teknologi implementeret i forbund og i trænernes og atleternes dagligdag, samt at sikre at den viden, som genereres, lagres til senere brug eller sikre, at ekspertisen kan komme andre forbund til gode.

6 6 Forskningsstrategi 1 FORBUND For at forsknings-, innovations- og udviklingsprojekter er relevante for forbundene, skal de tage afsæt i de enkelte sportsgrenes praksis og i de spørgsmål, der opstår i forbindelse med træning og konkurrencer. Det betyder, at både ide- og hypotesegenerering og kvalificering af forsknings- og udviklingsprojekter har sit udgangspunkt i elitesportens daglige udfordringer og skal have som formål at være præstationsoptimerende. Forbundene skal ligeledes udfordres på egen praksis og selv give udtryk for, at kritisk tilgang til egen praksis er nødvendig. Heri ligger både en accept af og et ønske om at ville udfordres af forskningsog vidensmiljøer. Overordnet set byder forbundene ind med ideer til forskning, og samtidig har Team Danmark forventninger til, at forbundene er modtagelige over for forskningstiltag og udviklingsmuligheder, som kan styrke konkurrenceevnen.

7 Forskningsstrategi 7 2 FORSKNINGS- 3 KOMMUNER, INNOVATIONS- OG VIDENSMILJØER Forsknings- og vidensmiljøernes rolle er at bringe relevant viden i spil i kampen om medaljer. Team Danmark vil i fremtiden øge fokus på innovation, udvikling og teknologi. Det betyder, at vi ønsker at udvide den traditionelle snitflade til forskningsog vidensmiljøer til også at omfatte forskningsmiljøer med teknologisk fokus. Team Danmark ønsker et løbende samarbejde med de forsknings- og vidensmiljøer, som har viljen og kompetencerne til samarbejde. Samarbejdet og samspillet skal bygge på relationer, gensidig respekt og tillid, nærvær og ejerskab. Formidling og implementering af relevante forskningsresultater til trænere og atleter hviler på ovenstående kvaliteter. VIRKSOMHEDER OG KOMMERCIELLE PARTNERE For at fremme innovation og udvikling i dansk eliteidræt ønsker Team Danmark at samarbejde med relevante virksomheder, som kan være partnere i innovations- og udviklingsprojekter. Samarbejdstypen kan være organisatorisk orienteret, produktorienteret eller vidensorienteret. Derudover vil Team Danmark afsøge mulighederne for udvikling af forskning i samarbejde med kommercielle partnere. Formålet er at geare ressourcer og skabe gensidige gevinster ved en øget kommerciel finansiering af forsknings-, innovations- og udviklingsprojekter. Elitekommuner er også mulige bidragsydere til forsknings-, innovations- og udviklingsprojekter, som favner eller forbinder de rammer atleter og trænere, som træner under både Team Danmark og Elitekommunerne.

8 8 Forskningsstrategi 4 TEAM DANMARKS ROLLE Team Danmark koordinerer og udvikler samarbejdet mellem partnerne. Team Danmark indgår i kvalificeringsprocessen og i gennemførelsen af forsknings-, innovationsog udviklingsprojekter for at sikre udbytte af projekterne - en koordinerende og katalyserende funktion, som skal sikre, at samarbejdet giver mening for forbundene, og at det er rentabelt for forskningsmiljøer, virksomheder og kommercielle partnere. Dette vedrører også dilemmaet mellem forskningsmiljøernes behov for at publicere videnskabelige artikler og forbundenes ønske om at holde nyerhvervet viden for dem selv. De forskellige faggrupper i Team Danmark producerer løbende idékataloger indeholdende problemstillinger, som ønskes undersøgt eller løst af forskere og/eller studerende fra relevante forskningsmiljøer og uddannelsesinstitutioner. Faggrupperne i Team Danmark råder i fællesskab over en pulje, hvorfra der kan hentes økonomi til at kickstarte mindre projekter ved midler til etisk komité, indkøb af spørgeskema eller reagenser m.v. Puljen kan ikke søges af eksterne, men kan benyttes til at afvikle projekter, hvor idéen stammer fra studerende eller forskere.

9 Forskningsstrategi 9 BINDELEDDET For at sikre maksimal udbytte og indflydelse foreslår Team Danmark, at samtlige partnere udpeger et bindeled (tovholder) mellem pågældende institution og Team Danmark. I regi af forskningsmiljøerne kan bindeleddet også have til formål at mediere processen i forhold til at skabe kontakt mellem studerende, relevante projekter og Team Danmark. Funktionen skal derfor besættes af en person, som har et længerevarende ansættelsesforhold og personlig interesse i at varetage opgaven. Bindeleddet i forbundsmæssig regi skal være med til at facilitere forskningshypoteser og sikre, at viden nyttiggøres og bringes i spil i forbundet.

10 10 Forskningsstrategi FORMIDLING OG IMPLEMENTERING AF VIDEN Atleter og trænere skal have adgang til de nyeste forskningsresultater. Derfor skal resultater formidles til atleter og trænere og/eller lagres til senere brug. Ligeledes skal atleter og trænere have mulighed for at diskutere og evaluere resultater af træning og indsatser med forskere, som afdækker ny viden. Derudover ønskes der tværfagligt samspil mellem de enkelte sportsgrene, således at viden, metoder og strategier deles og implementeres på tværs af sportsgrenene i dansk elitesport. Det har høj prioritet for Team Danmark at rette fokus på, hvordan forskningsmiljøerne i fællesskab med Team Danmark tænker den nyerhvervede viden og/eller teknologi implementeret i forbund og i trænernes og atleternes dagligdag. Derfor vil Team Danmark, for at skabe bedre rammer for deling og implementering af viden, kræve, at der oprettes en udvekslingsgruppe i tilfælde af, at et projekt modtager økonomisk støtte fra Team Danmark. Udvekslingsgruppen oprettes mellem Team Danmark, forbund (evt. repræsentanter fra andre forbund, for hvem det respektive projekt kan være relevant), forskningsmiljø og/eller kommune/virksomhed/kommerciel partner. Gruppen skal have en projektafhængig struktur for sammensætningen af deltagere (træner, atleter, sportschef, forsker, Team Danmark ekspert osv.), mødefrekvens og for, hvordan viden deles og implementeres. Med udgangspunkt i ovenstående vil det fremadrettet være muligt at søge økonomi til formidling af sportslig relevant viden til relevante aftagere i forbundene og elitekommuner.

11 Forskningsstrategi 11 SAMFINANSIERING Forskning og innovation er og vil fremadrettet være et centralt parameter i kampen om sportslig succes på den internationale scene, da et stærkt vidensgrundlag skaber konkurrencemæssige fordele. Strategien skal sikre en koordineret indsats på forskningsområdet og skabe en fælles platform, der kan skabe et optimeret grundlag for at tilvejebringe ressourcer til området. Med det for øje vil Team Danmark opfordre forskningsmiljøerne til trepartsdækning af midler (forskningsmiljø, Team Danmark og kommerciel partner) til fælles projekter. Ud over et stærkt fokus på at løfte den eksterne finansiering er det Team Danmarks ambition at sikre en statslig grundfinansiering til et forskningsprogram inden for eliteidræt. I forlængelse heraf vil en realisering af NEC styrke mulighederne for at arbejde for en øget økonomisk ramme til forskning, innovation og udvikling.

12 OM TEAM DANMARK Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde. Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarenaer. Idrættens Hus Brøndby Stadion Brøndby Telefon:

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september 2017 Ledelsesresumé NEC Ricky Raaholt er tiltrådt som projektdirektør for NEC 18. september. Han har bred erfaring med større byggeprojekter med

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden 2017-2020 Kerneopgaver Resultatmål Operationelle mål 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Rammer og vilkår for atleter og den sportslige ledelse. Team Danmark

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 8. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 8. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 8. december 2016 27. februar 2017 Ledelsesresumé NEC Arbejdsgruppen, der er nedsat af Team Danmark og DIF, har 17. februar 2017 færdiggjort sin rapport, som beskriver det

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

XXXXXXX HOVEDLINJER

XXXXXXX HOVEDLINJER XXXXXXX HOVEDLINJER 2021-2024 VI STÅR BAG DE DANSKE ATLETER Team Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 Telefax: +45 43 26 25 55 E-post: post@teamdanmark.dk Internet:

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har haft dialog med udvalgte landstrænere i forhold til indhold og tidsperspektiv for igangsættelse

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. december 2018 27. februar 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har i februar 2018 lanceret et helhedsplanlægningskoncept målrettet atleter, som skal understøtte

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team

Læs mere

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby Seminar om forskningsog udviklingsprojekter Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby 1 Målsætninger for 2013-2016 Bedre sportslige resultater ved EM, VM og OL - samtidigt med at Danmark som minimum

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Viden er ofte forskellen mellem medalje og midterfelt i international eliteidræt.

Viden er ofte forskellen mellem medalje og midterfelt i international eliteidræt. Status Nationalt elitesportscenter Viden er ofte forskellen mellem medalje og midterfelt i international eliteidræt. Bronze i holdforfølgelse for herrerne ved VM 2019 udstyret er i orden: Dansk rekord

Læs mere

HOVEDLINJER I STØTTEKONCEPT

HOVEDLINJER I STØTTEKONCEPT HOVEDLINJER I STØTTEKONCEPT 2017 2020 INDHOLD INDLEDNING, BESLUTNINGSPROCES OG HØRING...3 TEAM DANMARKS STRATEGISKE AFSÆT FOR 2017 2020...4 LOVGRUNDLAG OG TENDENSER I INTERNATIONAL ELITESPORT...6 MÅLSÆTNING...8

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Via en donation fra Kirkbi A/S til DIF er 55 udvalgte atleter med top-8 potentiale til OL i Tokyo 2020, blevet

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt Mellem etik, moral og resultatkontrakter Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 31. maj 2012 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 1 Team Danmarks formål Team Danmark har til formål

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 28. februar 2018 modtog forskningsudvalget 16 ansøgninger af høj kvalitet. Forskningsudvalget har

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige For talent- og eliteansvarlige 2019-2020 2 FOR TALENT- OG ELITEANSVARLIGE På DIF s lederuddannelse for talent- og eliteansvarlige vil du blandt andet: Udvikle dit strategiske og organisatoriske ledelsesoverblik

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor.

Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. RAMMEAFTALE Team Danmark 2013-2016 19. juni 2013 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Team Danmark (TD) fastlægger mål for TD s virksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der gives herfor. Målene drøftes

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg.

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. VEDTÆGTER For Den selvejende Institution Elitesport Aalborg 1: NAVN: 1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. 2: FORMÅL:

Læs mere

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M 2012-2015 Aarhus Universitetshospital, Risskov Opdateret maj 2013 1 Indledning Forskning er en af grundforudsætningerne for vedvarende at kunne kvalificere og udvikle patientbehandlingen.

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Via en donation fra Kirkbi A/S til DIF er der skabt mulighed for at en række udvalgte atleter med top-8 potentiale

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010 Til Team Danmark støttede forbund 20.1.2010 PBJ/llp Særlig projektstøtte 2010 Team Danmark har som bekendt modtaget en donation på 10 mio. kr. fra Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling (Købmand

Læs mere

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET 13. JUNI 2013, Haderslev Program Elitekoordinatornetværket 13. juni 2013 VI KÆMPER FOR GULD TIL DANMARK / 2 Støttekoncept 2013-16 Team Danmark vil styrke talentudviklingen og

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

Strategi mål for

Strategi mål for Strategi 2020 5 mål for 2013-2020 FORORD Metropol har en klar ambition, vi vil uddanne de bedste professionsudøvere nogensinde. Vi vil være en aktiv medskaber og fornyer af de dele af samfundet, som vi

Læs mere

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år.

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år. Partnerskabsaftale Dansk Svømmeunions Sportsafdeling og [partnernes navne], herefter partnerne, er blevet enige om denne partnerskabsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for international high

Læs mere

SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019

SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019 SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019 4 STRATEGISKE PEJLEMÆRKER 20 CENTRALE MÅLSÆTNINGER LANDSTRÆNER? Landstræner: Profil er leder, uddanner og relations skabende.

Læs mere

Strategi mål for

Strategi mål for Strategi 2020 5 mål for 2013-2020 Forord Metropol har en klar ambition. Vi vil uddanne de bedste professionsudøvere nogensinde. Vi vil være en aktiv medskaber og fornyer af de dele af samfundet, som vi

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år DBC Strategi 2017 DBC har nye udfordringer i de kommende år Digital transition er stadig det grundvilkår, der bestemmer DBC s strategi. Også i de kommende år. Med alt hvad det indebærer med teknologi,

Læs mere

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET 1 HELHED UDVIKLING ENGAGEMENT 2 SAMARBEJDE TRIVSEL 3 INDLEDNING OG BAGGRUND Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med

Læs mere

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Indledning og baggrund Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med en række tilknyttede handlingsanvisninger, samt definitioner

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur 1 Drømmen om det ultimative sted at dyrke eliteidræt. Et sted hvor man kan stå op om morgenen, cykle eller gå til træning sammen med andre elitesportsudøvere på max 10 min Et sted hvor man efter dagens

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE...

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... Indholdsfortegnelse ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... 4 1.1 REGIONENS HOVEDOPGAVER... 4 1.2 REGION SJÆLLANDS VISION... 4 1.3 DE GRUNDLÆGGENDE ORGANISATORISKE

Læs mere

DIF SØGER EN KOMMUNIKATIONS- OG ANALYSECHEF, DER KAN BEVÆGE DANMARK

DIF SØGER EN KOMMUNIKATIONS- OG ANALYSECHEF, DER KAN BEVÆGE DANMARK DIF SØGER EN KOMMUNIKATIONS- OG ANALYSECHEF, DER KAN BEVÆGE DANMARK Baggrund Danmarks Idrætsforbund ønsker at ansætte en ny kommunikations- og analysechef. Indledning DIF er Danmarks største idrætsorganisation

Læs mere

Sektion for Idræt, Aarhus Universitet

Sektion for Idræt, Aarhus Universitet Sektion for Idræt, Aarhus Universitet Kort introduktion til forskningsområder med relevans for eliteidræt, Sektion for Idræt, AU v Klavs Madsen, sektionsleder Forskningsprojekt i samarbejde med Team Danmark,

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Holstebro Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Holstebro Kommune. Parterne som

Læs mere

Uddannelsesråd Lolland-Falster

Uddannelsesråd Lolland-Falster STRATEGI Uddannelsesråd Lolland-Falster UDDANNELSESRÅD LOLLAND-FALSTER 2016 INDLEDNING Uddannelse og uddannelsesinstitutioner har afgørende betydning for landsdelen; De understøtter erhvervslivets adgang

Læs mere

MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å

MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å MÅLSÆTNING OG INDSATSOMRÅDER å TEAM DANMARKS KOMMUNIKATION 2009-2012 Baggrund...1 Hvad vil vi?...2 Hvem vil vi kommunikere med?...3 Hvilke medier prioriterer vi?...5 Hvordan vil vi måle og analysere vores

Læs mere

FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI

FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI FORSKNING OG ANALYSE SUBSTRATEGI VÆSE NTLIG VIDEN DER SÆTTER STANDARDER O G INTRO VÆSENTLIG VIDEN DER SÆTTER STANDARDER OG SKABER FORANDRING MISSION ˮ Institut for Menneskerettigheder skal beskytte og

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret Januar 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er gældende

Læs mere

Koncern HR MidtSim Region Midtjylland

Koncern HR MidtSim Region Midtjylland Koncern HR MidtSim Region Midtjylland Strategi Mission, vision, værdier og strategiske indsatsområder 2017-2019 Koncern HR MidtSim Træning i Virkeligheden Udarbejdet juli 2016 Koncern HR MidtSim Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Svendborg Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af Svendborg Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t

TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t INDGÅET O 6 DEC. 201 TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t Skole og InstitutloWr

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

Udviklingsplan for Kolding Elite

Udviklingsplan for Kolding Elite Udviklingsplan for Kolding Elite Vision: Kolding Elite designer vindere via samarbejde og udvikling af internationale talentudviklingsmiljøer! Handlinger og delmål tilføjes løbende, når der tages hul på

Læs mere

Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter

Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter Kulturministeriet Organiseringen af dansk idræt Team Danmark DIF/IOC DGI DFIF 62 Forbund 180 regionale afdelinger 16 regionale foreninger 80 by

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Status på arbejdet med TD s forsknings- og udviklingsstrategi

Status på arbejdet med TD s forsknings- og udviklingsstrategi Status på arbejdet med TD s forsknings- og udviklingsstrategi Brøndby, december 2016 I arbejdet med TD s forsknings- og udviklingsstrategi fokuseres der både på den korte bane (2017) og på den lange bane.

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

DeIC strategi 2012-2016

DeIC strategi 2012-2016 DeIC strategi 2012-2016 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation - blev dannet i april 2012 ved en sammenlægning af Forskningsnettet og Dansk Center for Scientic Computing (DCSC). DeIC er etableret som

Læs mere

Fremtidens forskning og forskningsbiblioteket Resumé

Fremtidens forskning og forskningsbiblioteket Resumé Fremtidens forskning og forskningsbiblioteket Resumé Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek Fremtidens forskning og forskningsbiblioteket Resumé Massive teknologiske forandringer inden for forskning,

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Fredericia Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Fredericia Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Fredericia Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Fredericia Kommune Parterne

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Horsens Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Horsens Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur DANSK HOCKEY UNION Strategisk støttestruktur DIF UDVIKLING UDDANNELSESFORLØB, DAG 1, ØKONOMISK STØTTESTRUKTUR ONSDAG D. 20. APRIL 2016 AGENDA 1. Økonomisk støttestruktur Formål Politiske program Processen

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?.

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?. Rammepapir februar 2015 om grundlag, elementer, organisation og økonomi: Miljøstrategisk Årsmøde: På vej mod et mere bæredygtigt Danmark? Grundlag Baggrund for initiativet I 2014 blev der taget initiativ

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt 1. Aftalens parter Denne aftale er den første af sin art i Odense. Aftalens parter

Læs mere

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER DANMARKS IDRÆTSFORBUND TEAM DANMARK ELITE- TALENTARBEJDE 2016-2020 Vers. 3 INDSATSOMRÅDER INDLEDNING ET FÆLLES GRUNDLAG FOR EN STRUKTURERET INDSATS DIF og Team Danmark har fokus på samarbejde med henblik

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere