2. Rengøringsprocessen skal beskytte de overflader, der skal rengøres (ingen skrappe kemikalier, valg af passende rengøringsmidler).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Rengøringsprocessen skal beskytte de overflader, der skal rengøres (ingen skrappe kemikalier, valg af passende rengøringsmidler)."

Transkript

1 Rengøringsvejledning ColoRex i rentrumsmiljøer De 10 gyldne regler for rengøring i rentrumsmiljøer 1. Rengøringsprocessen skal være forenelig med den beskyttede aktivitet og med rentrumsklassen (valg og kvalifikation af produkter og udstyr, der skal anvendes). 2. Rengøringsprocessen skal beskytte de overflader, der skal rengøres (ingen skrappe kemikalier, valg af passende rengøringsmidler). 3. Rengøringsprocessen er en eliminationsproces, ikke en fortyndings- eller en spredningsproces (ingen tørmopning med fiberkoste eller mopper, begrænset brug af trykgas til dekontamination, fjern og bortskaf altid snavsede vaske- og skylleopløsninger). 4. Rengøringsprocessen må ikke medføre mere kontamination end den faktisk eliminerer (valg af mopper og klude der er velegnede til rentrum, sørg for HEP A eller ULPA filtrering i våd- & tørstøvsugere, der kommer ind i rentrumszonen, ultrarent materiale, personalets opførsel). 5. Ved rengøringsprocessen må der ikke overføres kontamination fra en zone til en anden (flow-adskillelse, specifikke produkt-dedikerede områder, engangsklude). 6. Rengøringsprocessen skal udføres fra de områder, der er mest følsomme for kontamination (de mest kritiske områder), til de mindre kontaminationsfølsomme områder (dvs. fra fabrikationsområderne til de almindelige områder og fra de reneste til de mindre rene klasser). 7. Ved rengøringsprocessen skal man starte fra de "mindre snavsede" og gå videre til de "mest snavsede" områder (hvis dette strider imod regel 6, er det regel 6 der gælder). Hvis udstyret f.eks. er mere snavset end de almindelige områder, når produktionen slutter, skal man starte med rengøring af udstyret, dvs. fra det kritiske til det mindre kritiske). 8. Rengøringsprocessen for et område skal altid følge retningen for luftflowet i det pågældende område. 9. Ved rengøringsprocessen skal man nøje overholde de lokale procedurer, ligesom rengøringen skal udføres af specialiseret personale, der anvender egnet rengøringsudstyr.

2 10. Ved rengøringsprocessen skal man overholde de lokale sikkerhedsregler (risici for operatører og udstyr, miljøbeskyttelsesregler m.v.). Principper for indledende gulvrengøring ved den første rentrums-opstart (efter færdigudførelse eller konstruktion og montering) eller genstart eller ibrugtagning af rentrum efter teknisk stop Den såkaldte "indledende rengøring" går ud på at bringe alle overflader i rentrumszonen i en renhedstilstand, der er forenelig med den beskyttede aktivitet der skal udføres inden for denne zone og med den påkrævede rentrumsklasse. Den indledende rengøring ved den første rentrums-opstart er opdelt i tre forskellige faser: 1. Fin rengøring af visuel kvalitet 2. Selv-dekontamination af luften i rentrummet (luftbehandling, ingen tilstedeværelse af personer) 3. Ultrafin rengøring for at opnå rentrumsforhold Hvis der er tale om en ny bygning, går følgende koncepter forud for disse tre faser: Rent arbejdsområde og beskyttelse af byggematerialerne (især gulvene) under konstruktionen. Fase 1: Rengøring af visuel kvalitet Til denne fase er traditionelle rengøringsmetoder tilladt, forudsat at de ikke forringer gulvoverfladen ved brug af kemikalier eller mekaniske metoder. Især rengøringsmaskiner som f.eks. enkeltbørstemaskiner eller skure/tørre-maskiner kan anvendes til en grundig rengøring af gulvet. Rengøringsremedierne og personalets arbejdsbeklædning skal opfylde standarderne for hygiejne og "klassisk" renhed. A) Procedure for traditionelle gulve Fjernelse af fint støv ved støvsugning og/eller fugtig støvaftørring med velegnede rentrumsklude. Vådrengøring med en lavhastigheds-rotationsmaskine. Brug et neutralt rengøringsmiddel og en rød svamp. Fjern den snavsede rengøringsopløsning med en våd- & tør-støvsuger. Hvis der er pletter på gulvene, der ikke kan fjernes med den røde svamp, kan man bruge en svamp med større skureevne som f.eks. en blå eller en

3 brun. Skyl med rent vand og fjern det brugte skyllevand med en våd- & tør-støvsuger. Udfør en pr-test for at sikre, at eventuelle mærker fra rengøringsmidlet er vasket helt af. Endelig skal overfladen tørpoleres med en hvid svamp, uden brug af coating eller voks. Hvis gulvet før er blevet skuret med en blå eller brun svamp, skal man først polere den tørre overflade med en rød svamp for at retablere ColoRex flisernes oprindelige overfladeglathed, og derefter fortsætte med den hvide svamp. Vi advarer stærkt imod at behandle gulvet med voks- eller selvpolerende produkter, idet de ikke blot kan kontaminere rentrummet, men også reducere gulvets elektro-konduktive egenskaber. B) Procedure for overlagsgulve med eller uden perforering Fjernelse af fint støv ved støvsugning og fugtig støvaftørring med velegnede rentrumsklude. Begge teknikker skal bruges sammen. Spraypolér med en rød svamp ved lav hastighed (max. 200 rpm) og tørpolér derefter med en hvid svamp. Brug kun rotationsmaskiner, der er beregnet til rentrum. Det kvalitetsniveau, der skal opnås i den første fase, er den perfekte og homogene visuelle renhed af alle de behandlede elementer. Fase 2: Selv-dekontamination af luften i rentrummet (luftbehandlingssystemet i gang, ingen tilstedeværelse af personer).

4 Den anden fase går ud på at fjerne alle de kontaminanter fra rentrummet, der stadig er tilbage i luften i rentrummet efter den første rengøringsfase. Denne fase kan tage op til 24 timer afhængigt at typen af luftbehandling. På dette stade er det derfor helt afgørende at forhindre enhver adgang til rentrumszonen. Eventuelle kontaminanter, der ikke er blevet fjernet fra rentrummet via luftfiltreringssystemet, kan nu afsættes på udstyrsfladerne og på gulvet. De skal fjernes ved den tredje og endelige rengøringsfase i rentrums-opstarten. Fase 3: Ultrafin rengøring Zonen anses nu for klassificeret, og såvel rengøringsmetoderne som personalet og det anvendte udstyr skal nøje leve op til standarderne for rentrum under drift. Personale og udstyr skal gå ind i rentrummene gennem luftsluserne, ligesom procedurerne for rentrumsbeklædning og dekontamination af udstyret skal efterleves. Rengøringsmetoderne skal afspejle de ovenfor opstillede gyldne regler. Procedure for både traditionelle gulve og overlagsgulve med eller uden perforering Støvsugning er nødvendigt (i tilfælde af synligt støv, eller hvis overlagsgulvene er perforeret). Brug af en støvsuger med "absolut" filter er et ufravigeligt krav. Fugtig støvaftørring med mopper og engangsklude der er beregnet til rentrum. Fugtes med ultrarent vand og et specielt neutralt rengøringsmiddel eller med en blanding af ultrarent vand og isopropylalkohol. Følgende anbefales særligt til overlagsgulve med perforeringer: o Fugtige klude (ikke våde) o Perforeringskanter skal affases Om nødvendigt skal man slutte af med alle eller nogle af følgende trin (gælder ikke for overlagsgulve med eller uden perforering):

5 Fugtig støvaftørring med en neutral rengøringsmiddelopløsning, der er beregnet til rentrum, og fjernelse af den snavsede rengøringsopløsning med en våd- & tør-støvsuger udstyret med et "absolut filter. Skyl med ultrarent vand og fjern det brugte skyllevand med en våd- & tør-støvsuger udstyret med et absolut filter. Kontakt-desinficering om nødvendigt (fremstilling af farmaceutisk eller medicinsk udstyr m.v.) Ved afslutningen af trinnet "indledende rengøring ved den første rentrums-opstart" eller trinnet "rengøring før rentrums-genstart efter teknisk stop" skal der udføres en standardiseret rengøringsvalidering i henhold til egne specifikationer og procedurer. Principper for daglig rengøring eller periodisk vedligeholdelse under betingelser hvor rentrummet er i funktion Rengøringen bør så vidt muligt udføres, før påbegyndelsen af kritiske fremstillingsprocesser i det beskyttede område, for at give luftbehandlingssystemt mulighed for at udsuge den kontamination, der er affødt af rengøringsprocessen. Især er rengøring om aftenen efter produktionens afslutning at foretrække frem for rengøring om morgenen inden produktionen går i gang. Afhængigt af typen og følsomheden af aktiviteterne i rentrummet (rengøring på kritiske tidspunkter eller ej), af de større kontaminanter der skal elimineres, af mængden af kontaminanter aflejret på de flader der skal rengøres, og af gulvtypen (perforeret eller ej), skal alle eller nogle af de følgende 7 metoder finde anvendelse: Teknik Det mest almindeligt Produkter Fjernelse af produktionsaffald (f.eks. væske, pulver, silicium, konditioneringsenheder) Fjernelse af støv anvendte udstyr Manuel fjernelse Støvsuger udstyret med et "absolut" filter. Støvsuger udstyret med n.a. et "absolut" filter eller et centralt vakuumsystem Fugtig støvaftørring Dampmopning Engangsklude fugtet med ultrarent vand og isopropylalkohol eller! et særligt rengøringsmiddel til rentrum.

6 Total eller delvis gulvvask (bortset fra overlagsgulve med eller uden perforeringer) Fjernelse af den snavsede rengøringsopløsning (gælder ikke overlagsgulve med eller uden perforeringer) Skylning (gælder ikke overlagsgulve med eller uden perforeringer) Fjernelse af det snavsede skyllevand (gælder ikke overlagsgulve med eller Skure/tørre-maskiner Rentrummet moppes med en våd engangsklud Våd- & tør-støvsuger udstyret med et "absolut" filter. Skure/tørre-maskiner Rentrummet moppes med en våd engangsklud Våd- & tør-støvsuger udstyret med et "absolut" filter. uden perforeringer) Desinfektion Udstyr til våd aftørring Pulverudstyr Bromeringsudstyr Særligt rengøringsmiddel til rentrum eller desinfektionsmiddel Ultrarent vand Kontaktdesinfektionsmiddel Kontaktdesinfektionsmiddel Luftbåret desinfektionsmiddel

7 Bemærkninger: Sugning er mere effektivt til partikler over 30 my (synlige) eller til store mængder partikelaffald. Fugtig aftørring (ikke våd aftørring) eliminerer fuldstændig partikler under 30 my fra glatte overflader. Hvis der er tale om perforerede overlagsgulve, skal de to ovenstående metoder anvendes sammen, da de komplementerer hinanden. Man kan godt foretage våd aftørring af overlagsgulve med eller uden perforeringer, da det eliminerer løst snavs eller letopløselig tilsmudsning. Det er dog vigtigt at sikre sig, at der ikke kommer noget væske ind i sektionen under overlagsgulvet. Specifikationskriterier for rengøringsudstyr og forbrugsvarer til brug i rentrum Rengøringsudstyr og forbrugsvarer, der skal bruges i rentrum, skal - afhængigt af det enkelte tilfælde - opfylde følgende kriterier: Effektivitet i brug og ydelse som forventet i det specifikke tilfælde med en specifik metode Ergonomiske egenskaber (dimensioner, vægt, form), og udstyret skal være nemt at opbevare Nemt at rengøre, vaske, tørre, desinficere Bestandighed over for de kemikalier, der anvendes i rentrummet Bestandighed over for de rengøringsprodukter, der anvendes Slidstærk i forhold til de flader, der skal rengøres Bestandighed over for evt. specielle funktionstemperaturer eller sterilisation Leverandøren skal kunne levere præcise produktspecifikationer og være ISO 9000 certificeret (sporing, leveringskontinuitet) Under brug må der ikke forekomme frigivelse af kemiske, mikrobiologiske, elektrostatiske eller partikelformige kontaminanter, der ikke er forenelige med den beskyttede aktivitet Må ikke beskadige den flade, der skal rengøres Skal opfylde sikkerheds- og miljøbeskyttelsesreglerne Rengøring af gulve i rentrum: De vigtigste metoder til periodisk vedligeholdelse afhængigt af den pågældende beskyttede aktivitet Erhvervseller servicesektor Luftklasser i henhold til US FD 209 De største kontaminanter De mest almindelige gulvrengøringsmetoder, når rentrummet er i brug (alle eller nogle af de opstillede tiltag skal udføres alt efter om det skønnes påkrævet i det enkelte tilfælde)

8 Mikroelektron ik Klasser 1 til 1000 Partikelformige kontaminationer fra og med 0,06 my Kemiske og molekylære kontaminationer med silicium på blot nogle få PPB Mikrobiologiske kontaminationer med væsker på meget små niveauer Elektrostatisk kontamination ved meget lave tærskler. Støvsugning Fugtig aftørring (ved perforerede overlagsgulve til passage skal støvsugning og aftørring udføres sammen). Vask af klæbrige måtter Sprayrengøring og tørpolering med en rotationsmaskine, der er beregnet til rentrum, før rentrums-genstart efter teknisk stop Elektronik montering Klasser til 100 Partikelformige, kemiske eller elektrostatiske kontaminationer afhængigt af følsomheden af den pågældende aktivitet Samme som mikroelektronik, muligvis med mindre grad forbrugsvarer Erhverv i sundhedssektoren Klasser 100 til Klasser A til D i henhold til GMP Partikelformig kontamination Krydskontamination mellem produkter Mikrobiologisk kontamination med forskellige tærskler afhængigt af den galeniske form. Eliminering af tørt eller fugtigt produktionsaffald Støvsugning og/eller fugtig aftørring hvis tørt gulv Indledende desinficering Fjernelse af snavset rengøringsopløsning med viskergummi Skylning og fjernelse af snavset skyllevand Kontakt-desinfektion Periodisk mekanisk vask ved tekniske stop Hospitaler Mikrobiologisk e kontrolrum, fra ikkeklassificerede til klasse 100 Mikrobiologisk direkte kontamination og krydskontamination Elektrostatisk kontamination på operationsstuer (sikkerhed) Samme som erhvervene i sundhedssektoren

9 Overfladebehandlinger Klasser til 100 Partikelformig kontamination på blot nogle få my Kemisk og partikelformig kontamination på blot nogle få PPM Eliminering af produktionsaffald Støvsugning Manuel eller mekanisk vask ved højtryk Fødevareindustrien Mikrobiologisk e kontrolrum, fra ikkeklassificerede til klasse 100 Mikrobiologisk kontamination på meget små niveauer, afhængigt af produkttype Partikelformig makrokontamination Eliminering af produktionsaffald Indledende desinfektion, manuel eller mekanisk ved højtryk Fjernelse af snavset rengøringsopløsning med viskergummi Skylning og fjernelse af snavset skyllevand Kontakt-desinfektion

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

Rengøring: Støvsugning og gulvvask med Junckers Gulvsæbe og moderat vandforbrug

Rengøring: Støvsugning og gulvvask med Junckers Gulvsæbe og moderat vandforbrug Lisbjerg Vedligeholdelsesplan februar 2017 Specifikation: Trægulv Fabrikant: Junckers Type: 22mm Bøg Harmony Ultramat Lak Massiv Plank Entreprenør: Wenge Gulve A/S Indbygningsår: 2016 Anbefalet vedligeholdelse:

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

Sammen forebygger vi influenzaen!

Sammen forebygger vi influenzaen! Oxivir Diversey s mest effektive desinfektionsmiddel til alle overflader - afgørende i kampen mod influenza Hvorfor skal overflader desinficeres? Influenzavirus kan leve på overflader op til 2 timer. Derfor

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Tillykke med købet af dit nye Wiking Gulv! Følg denne vejledning/instruktion således din hårdvoks olierede overflade forbliver holdbar, smuk og let at pleje.

Læs mere

Smukt at se på perfekt at gå på!

Smukt at se på perfekt at gå på! NY! t H e F L o o r Smukt at se på perfekt at gå på! Den nye DLW Linoleum med LPX overfladebehandling. Et frisk, klart udseende nemt at rengøre og hurtigt at vedligeholde. Den nye LPX overfladebehandling

Læs mere

RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW LINOLEUM MED LPX FINISH

RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW LINOLEUM MED LPX FINISH RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW LINOLEUM MED LPX FINISH Kære kunde Det glæder os, at de har valgt en DLW linoleum med LPX overfladebeskyttelse. For at få længst muligt glæde af denne kvalitets gulvbelægning

Læs mere

G 1.0 Overfladebehandling / plejeprodukter Rengøring og vedligeholdelse Generel information for gulve Bolig / Erhverv / Sport

G 1.0 Overfladebehandling / plejeprodukter Rengøring og vedligeholdelse Generel information for gulve Bolig / Erhverv / Sport Overfladebehandling / plejeprodukter Bolig / Erhverv / Sport Generelt Junckers færdigbehandlede parketgulve leveres klar til brug efter lægning. Overfladens holdbarhed og udseende vil kunne forlænges ved

Læs mere

Hospitalsguide 1+2+3 effektiv rengøring

Hospitalsguide 1+2+3 effektiv rengøring Hospitalsguide 1+2+3 effektiv rengøring Kampen mod bakterierne Innovative løsninger med fokus på hygiejne er fremtiden! Højeffektive produkter mod bakterier Metodevalg = effektivitet Farvekodning = logisk

Læs mere

Sto Scandinavia Gulvbelægning. Vedligeholdelses- og behandlingsanvisninger for gulv

Sto Scandinavia Gulvbelægning. Vedligeholdelses- og behandlingsanvisninger for gulv Sto Scandinavia Gulvbelægning Vedligeholdelses- og behandlingsanvisninger for gulv Gulvbelægning Vedligeholdelse Forebyggelse er den bedste gulvpleje Et gulv behøver ikke se træt og slidt ud, selvom mange

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark)

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark) OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE DYB RENGØRING FJERNELSE AF PLETTER Meget snavsede betongulve kræver en mere intens rengøring. Med DUALTREAT DeepCleaningPad fjernes dybe

Læs mere

Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse

Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse Reflecting everyday life Lang levetid og enkel vedligehold Som alle andre byggekomponenter udsættes Gyptone systemlofter for en række påvirkninger

Læs mere

Drift og vedligeholdelse

Drift og vedligeholdelse RENGØRING AF PULASTIC SPORTSGULV Kære Kunde! For at kunne få optimal glæde af jeres Pulastic sportsgulv, bedes I følge nedenstående anvisninger. Rengøringsanbefalinger Regelmæssig rengøring garanterer,

Læs mere

FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING.

FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING. FOR KORREKT PLEJE AF JERES SPORTSGULV, FØLG VENLIGST VORES ANVISNING. Kære Kunde! For at kunne få optimal glæde af jeres Pulastic sportsgulv, bedes I følge nedenstående anvisninger. Rengøringsanbefalinger

Læs mere

PARAFON HYGIENE REN AKUSTIK

PARAFON HYGIENE REN AKUSTIK PARAFON HYGIENE REN AKUSTIK Hvorfor vælge PARAFON HYGIENE? 2 I miljøer med høje krav til hygiejne og renlighed inden for sundhedssektoren, ved håndtering af levnedsmidler, i industrien eller i storkøkkener.

Læs mere

Rengøringsvejledning for forældrerengøring. - mindre kan også gøre det..!

Rengøringsvejledning for forældrerengøring. - mindre kan også gøre det..! Rengøringsvejledning for forældrerengøring - mindre kan også gøre det..! Denne vejledning er lavet for at informere om, hvorledes procedurerne er for den ugentlige forældrerengøring af skolen. Det, der

Læs mere

Arbejdsplaner & personlig planlægning

Arbejdsplaner & personlig planlægning Arbejdsplaner & personlig planlægning Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2019-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

MICRONSWEP CLEANROOM RENGØRINGSSYSTEM

MICRONSWEP CLEANROOM RENGØRINGSSYSTEM MICRONSWEP CLEANROOM RENGØRINGSSYSTEM Et komplet rengøringssystem til renrum Garanti for optimal hygiejnestandard Skarp kontamineringskontrol Renrumsrengøring er en kritisk proces Effektiv rengøring i

Læs mere

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk Hyppige pletter Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Hyppige pletter Indhold: 1. Fedt og olie pletter 2. Fugleklatter 3. Insekter på loftet 4. Jord og græs pletter

Læs mere

Hygiejnevejledning. til Klinik for Fodterapi

Hygiejnevejledning. til Klinik for Fodterapi Hygiejnevejledning til Klinik for Fodterapi HÅNDHYGIEJNE (MÅLEPUNKT 6 i Risikobaseret Tilsyn) Dette afsnit beskriver centrale procedurer for korrekt håndhygiejne i Klinik for Fodterapi. Forholdsreglerne

Læs mere

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor Distributør: BUNDTRADE, Virum Stationsvej 107, 2830 Virum Tlf: 45 85 84 04 post@bundtrade.dk

Læs mere

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Fliser og klinker af naturens egne materialer x Fliser og klinker af keramisk materiale eller natursten har været fremstillet i årtusinder. Materialerne

Læs mere

imop Lite Rengøring i bevægelse

imop Lite Rengøring i bevægelse imop Lite Rengøring i bevægelse Velkommen til revolutionen imop Lite imop Lite er den nyeste og mest fleksible gulvvaskemaskine i i-mop-serien. Ved at udvide det aktuelle udvalg af i-mopper, tilbyder i-team

Læs mere

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG Hvad er Draftline? Draftline er et rengøringsmiddel til fadølsanlæg. Det er basisk og opløser meget effektivt organiske stoffer, fx belægninger inde i en ølslange.

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

RENGØRING. hos dig der er overfølsom

RENGØRING. hos dig der er overfølsom RENGØRING hos dig der er overfølsom FORORD Det er ikke muligt at rengøre sig ud af allergiske problemer, men rengøringen er vigtig, fordi den nedsætter støvmængden og dermed mængden af allergener og irritanter

Læs mere

Gode råd til rengøring i hjemmet

Gode råd til rengøring i hjemmet Gode råd til rengøring i hjemmet Aflast ryggen ved at bøje i knæene og støtte hånden på benet. Sid ned under arbejdet/ støt på lårene Generelle råd til rengøring i hjemmet Del rengøringen op og fordel

Læs mere

Ecophon Hygiene Advance Baffle C3

Ecophon Hygiene Advance Baffle C3 Ecophon Hygiene Advance Baffle C3 Ecophon Hygiene Advance Baffle C3 er et åbent system med vertikale baffler tiltænkt miljøer, hvor der er et højt niveau af tilsmudsning, og hvor hyppig rengøring kræves.

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 1 GENERELLE GMP OG DESIGNPRINCIPPER Dette dokument beskriver generelle principper, som gælder for flere procesområder og funktioner, specifikt design- og bygningsmæssige aspekter, der har indirekte indflydelse

Læs mere

Rengøring. Arbejdsspørgsmål og cases

Rengøring. Arbejdsspørgsmål og cases Rengøring Arbejdsspørgsmål og cases Arbejdsspørgsmål og cases til Rengøring Arbejdsspørgsmål og cases til kapitel 1 1. I hvilke grupper vil du opdele snavs? 2. Giv nogle eksempler på, hvordan du kan forhindre

Læs mere

Vedligeholdelse stole & borde

Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole Møbelstoffer Uld er grundet sin elasticitet, slidstyrke og snavs afvisende egenskaber, en af de bedste råvarer til møbeltekstiler. Desuden indeholder

Læs mere

nålefiltstæppet slidlag, dybere nedtrængte smuds op.

nålefiltstæppet slidlag, dybere nedtrængte smuds op. RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR VEDLIGEHOLD AF DLW NÅLEFILT Kære kunde Det glæder os, at de har valgt et nålefiltstæppe fra DLW Flooring. For at få længst muligt glæde af dette kvalitetstæppe, bør følgende

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Alpha, Delta og Kappa

Alpha, Delta og Kappa Alpha Alpha, Delta og Kappa Madrasser Delta Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden madrassen tages i brug. Kappa Brugermanual henvender sig til teknikere, ergoterapeuter og andet

Læs mere

Alpha, Delta og Kappa

Alpha, Delta og Kappa Alpha, Delta og Kappa Madrasser Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden madrassen tages i brug. Denne brugermanual er udviklet til teknikere, installatører, ergoterapeuter og andet

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Desinfektion - overordnet set

Desinfektion - overordnet set Desinfektion - overordnet set Temadag for Hygiejnekontaktpersoner 31. marts 2014 Bodil Forman Hygiejnesplejerske Stigende antibiotikaforbrug til mennesker og dyr her i landet har bevirket en stigende forekomst

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard:

Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard: 1 of 5 Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard: Hygiejne Godkendt: Oktober 2016 Revideres: Oktober 2017 Formål: At forebygge og reducere infektioner og smitterisiko for borgere

Læs mere

AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING

AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING AKTIV ALLERGI-FOREBYGGELSE EKSTREM ALLERGEN FILTRERING AKTIV ALLERGI FOREBYGGELSE For meget støv er ikke sundt for nogen af os heller ikke, selvom vi måske ikke er allergiske over for pollen, dyrehår eller

Læs mere

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs Pleje af lakerede gulve Forlænger lakkens og gulvets levetid Vælg produkt Junckers LakPleje er et unikt produkt, der forlænger lakkens levetid og bibeholder lakkens

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når rent bliver grønt Rengøring med rengøringsmiddel eller grønt med rent vand? Hvorfor ikke begge dele - Nilfisk har tænkt fremadrettet og finpudset kunsten

Læs mere

N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG. DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf ,

N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG. DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf , G N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf. +45 70 15 55 75, www.toprent.dk KUNDEN I CENTRUM For Igefa har kundens behov altid været det centrale

Læs mere

mobil, praktisk, billig

mobil, praktisk, billig mobil, praktisk, billig Sådan fungerer det: til individuelle hytter, som følger det testede Igloo Veranda koncept. Igloerne og overdækningen flyttes. for ca. 2 x 5 enkelthytter og deres respektive løbegårde

Læs mere

Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen

Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen Vand er en fødevare Vi vægter drikkevandskvaliteten højt, og vi betragter vand som en fødevare. Derfor stiller vi høje hygiejnekrav til alle - medarbejdere,

Læs mere

CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED:

CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED: UDSTILLING CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED: CLARO Importør: BAHEKO A/S VANDMESTERVEJ 37 DK- 2630 TÅSTRUP Tlf.: +45 43 99 16 11 Email: baheko@baheko.dk www.baheko.dk FUNKTIONEL, PRAKTISK & ÆSTETISK

Læs mere

ROCKFON MediCare Air

ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air Velegnet til områder, hvor lufttrykket skal kunnekontrolleres for at forhindre spredningen af infektioner,som f.eks. i operationsstuer, opvågningsstuer og påintensivafdelinger

Læs mere

Ecophon Hygiene Advance Baffle

Ecophon Hygiene Advance Baffle Ecophon Hygiene Advance Baffle Ecophon Hygiene Advance Baffle C3 er et åbent system med vertikale baffler tiltænkt miljøer, hvor der er et højt niveau af tilsmudsning, og hvor hyppig rengøring kræves.

Læs mere

Hygiejne i daginstitutionerne

Hygiejne i daginstitutionerne Til dagplejen og daginstitutioner Hygiejne i daginstitutionerne Syg åh nej, ikke igen! De mindste børn i dagtilbud er de mest syge af alle. Tænk hvis de undgik godt en uges sygdom hvert år. DET ville være

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW gulvbelægninger med PUR ECO System

RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW gulvbelægninger med PUR ECO System RENGØRINGS- OG PLEJEANBEFALING FOR DLW gulvbelægninger med PUR ECO System Kære kunde Det glæder os, at de har valgt en Armstrong DLW gulvbelægning med PUR overfladebeskyttelse. For at få længst muligt

Læs mere

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder Rengøring og arbejdsmiljø i billeder Forord Branchearbejdsmiljørådet for service- og tjenesteydelser vil med dette hæfte informere og oplyse om de grundlæggende arbejdsmiljøforhold i form af billeder og

Læs mere

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Denne vejledning hjælper dig med at pleje og vedligeholde dine produkter fra Cube Design, så

Læs mere

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800 MOBIL STØVSUGER Monty GOBI ME1300 og ME2800 Indhold Sikkerhed... 3 Oversigt over den mobile støvsuger... 4 Produkt Beskrivelse... 5 Teknisk Data... 6 Tilsigtet brug... 7 ADVARSEL... 8 Vedligeholdelse og

Læs mere

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Version 01 december 2018 2 Hvor finder du hvad? Generelle regler for hygiejne... 4 Når du arbejder på produktionsanlæg... 6 Arbejde med vandledninger...

Læs mere

Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset

Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset ČESKY БЪЛГАРСКИ MAGYAR POLSKI HRVATSKI ΕΛΛΗΝΙΚΗ SUOMI DANSK NORSK BRUGERVEJLEDNING Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset 6. Edition / 2018 04 HAAG-STREIT AG, 3098 Koeniz,

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

H5i desinfektionsguide

H5i desinfektionsguide H5i desinfektionsguide Dansk Denne desinfektionsguide er beregnet for H5i-fugteren til flerpatientsbrug i søvnlaboratorium, klinik, hospital eller hos en behandler. Hvis du bruger H5i-fugteren som enkeltbruger

Læs mere

Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset

Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset ČESKY БЪЛГАРСКИ MAGYAR POLSKI HRVATSKI ΕΛΛΗΝΙΚΗ SUOMI DANSK NORSK BRUGERVEJLEDNING Rengøring og desinfektion Tonometer-måleprismer, kontaktglas og Desinset 5. Edition / 2015 02 HAAG-STREIT AG, 3098 Koeniz,

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

Svanemærkede rengøringsløsninger. vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter

Svanemærkede rengøringsløsninger. vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter Svanemærkede rengøringsløsninger vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter Vælg Svanemærket på den lange bane og oplev forskellen i totaløkonomien Med svanemærkede microfiberprodukter

Læs mere

Rengøring og vedligehold

Rengøring og vedligehold 1 Alment SLAGTERBOGEN Rengøring og vedligehold Man gør rent af mange grunde og der er vist endnu flere grunde for at slippe. I privatlivet kan man så skændes om det hele livet, men i arbejdslivet er det

Læs mere

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING Eminent HOMOGEN GULVBEL ÆGNING VINYL > Bred og ny kollektion med et unikt design koncept > Ikke retningsbestemt mønster med 3D effect > iq intelligent kvalitet PUR forstærket overflade > Ingen brug af

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

Tilsigtet brug. Forsigtig - Undersøg alle komponenters overflader for slid eller skade efter rengøring, desinfektion og/eller sterilisering.

Tilsigtet brug. Forsigtig - Undersøg alle komponenters overflader for slid eller skade efter rengøring, desinfektion og/eller sterilisering. Tilsigtet brug Stive sigmoideoskoper og anoskoper fra Welch Allyn til genbrug og engangsbrug er beregnede til at oplyse og lette undersøgelse af rectum og anus. Instrumentet giver ligeledes adgang til

Læs mere

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder Rengøring og arbejdsmiljø i billeder Forord Branchearbejdsmiljøudvalg for service-turisme vil med dette hæfte informere og oplyse om de grundlæggende arbejdsmiljøforhold i form af billeder og kort tekst

Læs mere

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder

Rengøring og arbejdsmiljø. i billeder Rengøring og arbejdsmiljø i billeder Forord Branchearbejdsmiljørådet for service- og tjenesteydelser vil med dette hæfte informere og oplyse om de grundlæggende arbejdsmiljøforhold i form af billeder og

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Regelmæssig rengøring Anvend en blød klud opvredet i lunkent vand, der gerne må være tilsat et almindelig rengøringsmiddel

Læs mere

CombeeWorx ProTect. Katalog

CombeeWorx ProTect. Katalog CombeeWorx ProTect Katalog 2017 www.combeeworx.com CombeeWorx ProTect serien Vores kemiske produkter går under navnet CombeeWorx ProTect. Serien består af en række produkter til skridsikring af keramiske

Læs mere

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Din sikkerhed: Allergen kontrolleret parfumer Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Aroma - en duft af velvære PRO-REN er den førende samarbejdspartner, når det gælder

Læs mere

Alpha, Delta og Kappa

Alpha, Delta og Kappa Alpha, Delta og Kappa Madrasser Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Brugermanualen henvender sig til teknikere, ergoterapeuter og andet personel, i forbindelse

Læs mere

det perfekte valg Antibakteriel Højtrykslaminat Vedligeholdelse Forebyggelse Effektivitet Sundhed Renlighed Hygiejne Beskyttelse Sikkerhed

det perfekte valg Antibakteriel Højtrykslaminat Vedligeholdelse Forebyggelse Effektivitet Sundhed Renlighed Hygiejne Beskyttelse Sikkerhed d det perfekte valg Antibakteriel Højtrykslaminat Vedligeholdelse Forebyggelse Hygiejne Sundhed Renlighed Effektivitet Beskyttelse Sikkerhed Antibakteriel hvorfor? Igennem de seneste årtier har der været

Læs mere

Udvalget af gulvvaske- og plejemidler er i dag meget stort. Det kan derfor være svært at vælge det mest effektive produkt til den enkelte situation.

Udvalget af gulvvaske- og plejemidler er i dag meget stort. Det kan derfor være svært at vælge det mest effektive produkt til den enkelte situation. GULVPLEJE SIKKER OG KORREKT VEDLIGEHOLDELSE Udvalget af gulvvaske- og plejemidler er i dag meget stort. Det kan derfor være svært at vælge det mest effektive produkt til den enkelte situation. FORTVIVL

Læs mere

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo - Rengøringsskema

Læs mere

Løsninger til opgaver. i multimedieordbog for RENGØRING. Undervisningsministeriet

Løsninger til opgaver. i multimedieordbog for RENGØRING. Undervisningsministeriet er til opgaver i multimedieordbog for RENGØRING Undervisningsministeriet er til opgaver Ordets stamme Opgave 1 Find stammen Ord spandene karklude mopperne vognen vasket moppede tømte arbejder dosering

Læs mere

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig Professional Products... produktiviteten er mere end synlig Produktivitet Professionel rengøring udføres af men -nesker, der har høje krav til produktivi- tet. Der er et konstant omkostnings-pres, som

Læs mere

Udvikling af rengøringsløsninger til transportsektoren

Udvikling af rengøringsløsninger til transportsektoren Udvikling af rengøringsløsninger til transportsektoren Mere end hundrede års erfaring med rengøring 2 Hvorfor Vikan? Vikans erfaring og praktiske tilgang har givet os et uovertruffet ry som leverandør

Læs mere

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder Rengøringsservice på skoler og SFO mv. i skal udføres i henhold til nedenstående kvalitetsbeskrivelser i form af rengøringssystemet programmeret rengøring. Hvert enkelt lokale er tildelt et program i form

Læs mere

Indretning og procedure for rengøring og desinfektion.

Indretning og procedure for rengøring og desinfektion. Indretning og procedure for rengøring og desinfektion. Jobcenter Langeland ønsker at indrette og drive rengøring og desinfektion af doseringsæsker, etui til doseringsæsker, pilleknusere, pilledelere samt

Læs mere

CombeeWorx Home. Sortiment Skridsikring & Plejeprodukter.

CombeeWorx Home. Sortiment Skridsikring & Plejeprodukter. CombeeWorx Home Skridsikring & Plejeprodukter Sortiment 2017 www.combeeworx.com Unikke kemiske produkter CombeeWorx kemiske skridsikringsprodukter Med CombeeWorx Home skridsikring får du en nem, hurtig

Læs mere

Sådan rengøres skydebaner

Sådan rengøres skydebaner Sådan rengøres skydebaner De Danske Skytteforeninger Vingstedvej 27 7182 Bredsten 1 Fokus på rengøring i ny pjece De Danske Skytteforeninger udgiver med denne skrivelse en pjece om, hvordan man rengør

Læs mere

CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED:

CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED: NYHED! Januar 2015 UDSTILLING CLARO PAKKEN LEVERES I SAMARBEJDE MED: Distributør: NSI Electronic ApS Bredskifte Allé 7 DK- 8210 Århus V. Tel.: +45 87 45 46 00 Email: mb@nsi-el.dk www.nsi-el.dk FUNKTIONEL,

Læs mere

Lufthåndtørrer FD-GSQ01

Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Læs venligst håndbogen grundigt før brug. Egenskaber - Let betjening - Nem vedligeholdelse - Økonomisk - Pålidelig beskyttelse for nytteløst brug Navne på dele Bemærk: Apperatet

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

Seating Matters Rengørings proces:

Seating Matters Rengørings proces: Seating Matters Rengørings proces: Forebyggelse af infektioner er uhyre vigtigt indenfor hospitals- og sundhedsplejen. Bakterier bidrager ofte til udviklingen og spredningen af infektioner. Disse infektioner

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE 6 DAMPRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR SED VIRKER DE HELT RENT UDEN KEMI DAMP DRÆBER 99,99 % AF ALLE BAKTERIER* Hemmeligheden bag rengøring

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

Vedligeholdelsesmanual for vinduer og terrassedøre

Vedligeholdelsesmanual for vinduer og terrassedøre Vedligeholdelsesmanual for vinduer og terrassedøre Kære beboere Tillykke med jeres nye vinduer og altan/terrassedøre. Vi har vedlagt udførlige informationer om de nye vinduer og altan/terrassedøre, men

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater 6 En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Denne brochure er nummer 6 i en serie fra Widex om hørelse og

Læs mere

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Et rent grundlag Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Generelle rengøringsfakta Hvordan udføres rengøring (faser) Rengøringsmidler Desinfektion og desinfektionsmidler Rengøringskontrol Rengøringsprocedurens

Læs mere

Bent Vangsøe Natursten A/S

Bent Vangsøe Natursten A/S Bent Vangsøe Natursten A/S BVN Teknisk information Vedligeholdelse Bundopbygning, fugning af flisebelægning Rengøring/vedligeholdelse Fugematerialer for chaussesten og brosten. Drift og vedligehold af

Læs mere