K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL mod"

Transkript

1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL Ulsted-Aalebæk Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af 12. februar 2013 fastsat prisloftet for 2013 for Ulsted-Aalebæk Vandværk a.m.b.a. (herefter Ulsted-Aalebæk Vandværk). Ulsted-Aalebæk Vandværk har den 11. marts 2013 indbragt afgørelsen for Konkurrenceankenævnet. For Konkurrenceankenævnet drejer klagen sig om, hvorvidt omkostninger til grundvandssamarbejde kan anerkendes som omkostninger til miljømål eller 1:1-omkostninger. Klagen drejer sig endvidere om, hvorvidt der ved regulering efter prisloftsbekendtgørelsens 5, stk. 2, kan medregnes udgifter afholdt i 2011 til revisorerklæring, kontingent til FVD og udgifter til grundvandssamarbejde. Selskabet har endvidere klaget over kontrol af selskabets indtægtsramme og over, at omkostninger til vandspild ikke har medført en forhøjelse af driftsomkostningerne. Forsyningssekretariatet har påstået afgørelsen stadfæstet. Konkurrenceankenævnet har for så vidt angår spørgsmålet om miljømål hjemvist sagen til fornyet afgørelse ved Forsyningssekretariatet. Konkurrenceankenævnet har i øvrigt stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse.

2 - 2 Parternes påstande Ulsted-Aalebæk Vandværk har nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at selskabets omkostninger til grundvandssamarbejde på kr. for 2013 er en 1:1-omkostning eller omkostninger til miljømål. Ulsted-Aalebæk Vandværk har endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet ved regulering efter prisloftsbekendtgørelsens 5, stk. 2, skal anerkende, at der kan medregnes udgifter afholdt i 2011 til revisorerklæring, kontingent til FVD og udgifter til grundvandssamarbjede. Ulsted-Aalebæk Vandværk har endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at der ikke skal udregnes en kontrol af selskabets indtægtsramme, hvorfor prisloftet ikke skal nedsættes med et beløb på kr. Ulsted-Aalebæk Vandværk har endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at udgifter til vandspild på kr. skal medregnes, således at prisloftet forhøjes. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om stadfæstelse af afgørelsen af 12. februar Den påklagede afgørelse I afgørelse af 12. februar 2013 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, selskabets prisloft for 2013 til 17,88 kr. pr. m³. Af afgørelsen fremgår bl.a. følgende om 1:1-omkostninger: Tillæg for 1:1 omkostninger i 2013 Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for 1:1 omkostninger på baggrund af de budgettal, som selskaberne har oplyst, jf. prisloftbekendtgørelsens 5, stk. 1. Ifølge prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4, er 1:1 omkostninger, omkostninger, som har væsentlig betydning for selskabet, og som selskabet ikke selv har indflydelse på. Selskabet har indberettet følgende som 1:1 omkostninger: Betaling til Forsyningssekretariatet: kr. Vandsamarbejder i medfør af 48 i vandforsyningsloven: kr. Afgift til ledningsført vand: kr.

3 - 3 Selskabet har indberettet at have budgetterede omkostninger til vandsamarbejder efter vandforsyningslovens 48. Vandsamarbejder efter vandforsyningslovens 48 er betinget af, at der foreligger et påbud fra Miljøministeren om samarbejde om vandforsyningen. Det fremgår ikke af den vedlagte dokumentation, at der foreligger et sådant påbud. Omkostningen er derfor ikke medtaget som en 1:1 omkostning. I sit høringssvar fastholder selskabet sin ret til indregning af de forventede omkostninger til grundvandssamarbejdet. Selskabet henviser i den forbindelse til et vedlagt brev fra Aalborg Kommune, der beskriver pligten og grundlaget for samarbejdet. Hertil skal Forsyningssekretariatet bemærke, at de indberettede omkostninger ikke kan anses for 1:1 omkostninger med henvisning til vandforsyningslovens 48, da en dokumentation herfor fortsat ikke er fremlagt. Der vil derimod under punktet vedrørende driftsomkostninger til miljø- og servicemål nedenfor blive taget stilling til, om omkostningerne til grundvandssamarbejde på baggrund af den fremlagte dokumentation vil kunne udløse et tillæg til prisloftet. Afgift af ledningsført vand i henhold til lovbekendtgørelsen herom (Lovbekendtgørelse nr. 639 af 21. august 1998, som ændret ved lov nr af 28. december 2011) betragtes som en 1:1 omkostning i henhold til prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4. Afgiften betales til statskassen og udgør 6,13 kr. pr. m3 ledningsført vand i På den baggrund medtages selskabets budgetterede omkostninger i denne forbindelse som 1:1 omkostninger. Det samlede tillæg for 1:1 omkostninger er derfor på kr. Af afgørelsen fremgår bl.a. følgende om regulering af 1:1-omkostninger: Tillæg for nødvendige udgifter til revisorerklæringer samt ordinært medlemskab af DANVA og FVD Vandselskaberne kan få indregnet nødvendige udgifter til revisorerklæringer ved indberetning til Forsyningssekretariatet samt betalinger for ordinært medlemskab i DANVA og FVD, på samme måde som 1:1 omkostninger, jf. prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4, sidste pkt. Selskabet har indberettet følgende omkostninger: Betaling for ordinært medlemskab af FVD/DANVA: kr. Betaling for revisorerklæringer: kr. Det samlede tillæg for disse omkostninger er derfor på kr. Korrektion ift. faktiske 1:1 omkostninger i 2011 Forsyningssekretariatet foretager årligt en engangsregulering for forskelle mellem tidligere indregnede forventede 1:1 omkostninger og faktiske beløb i henhold til reguleringsregnskabet for prisloftsåret for det år, der ligger to år forud for prisloftåret, jf. prisloftbekendtgørelsens 5, stk. 2. Det vil sige, at der i selskabets prisloft for 2013 foretages en korrektion for forskellen mellem selskabets budgetterede 1:1 omkostninger i 2011, som blev anvendt ved fastsættelsen af tillægget for 1:1 omkostninger i prisloftet for 2011,

4 - 4 og selskabets faktiske 1:1 omkostninger i 2011, som fremgår af selskabets reguleringsregnskab for Det fremgår af reguleringsregnskabet, at selskabets 1:1 omkostninger i 2011 var på kr. Selskabet fik i prisloftet for 2011 tillæg for budgetterede 1:1 omkostninger på i alt kr. Korrektionen i prisloftet for 2013 bliver således kr. ( kr kr.). Det bemærkes herved, at opgjorte udgifter i 2011 til revisorerklæringer og kontingent til FVD/DANVA ikke kan indgå ved fastsættelsen af prisloft i 2011, da reglerne herom først gælder fra prisloftåret Beløb herfor i selskabets indberetning indgår derfor ikke i opgørelsen af omkostninger i Selskabet har i sit høringssvar anmodet af en korrektion af det beregnede beløb for faktiske 1:1 omkostninger i 2011 for selskabets omkostninger til vandsamarbejde i Hertil skal Forsyningssekretariatet bemærke, at sekretariatet afslog at give tillæg hertil som 1:1 omkostninger i Omkostningen hertil kan derfor ikke indgå i den efterfølgende opgørelse af realiserede 1:1 omkostninger i Af afgørelsen fremgår bl.a. følgende om miljø- og servicemål: Tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål i 2013 Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for driftsomkostninger til miljø og servicemål på baggrund af de budgettal, som vandselskaberne har indberettet og den dokumentation, som vandselskaberne har fremsendt. Selskabet har i sit høringssvar af 12. november 2012 indberettet driftsomkostninger til grundvandssamarbejde som 1:1 omkostninger. Da omkostningerne ikke kan godkendes som 1:1 omkostninger, vil de indberettede omkostninger i det følgende blive vurderet som driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Grundvandssamarbejde: kr. Målet er efter det oplyste fastsat af Aalborg Kommune. Som dokumentation for målet har selskabet indsendt Samarbejdsaftale om Grundvandsbeskyttelse OSD 17, Hals indgået den 29. maj 2012 samt brev fra Aalborg Kommune til selskabet af 29. oktober Det fremgår af det indsendte, at der mellem selskabet og en række andre vandselskaber er indgået en samarbejdsaftale med det formål at realisere en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Hals. Målet er ifølge aftalen at sikre, at forsyningen i OSD-området 17, Hals fortsat kan ske på grundlag af uforurenet grundvand. Baggrunden for indgåelsen af grundvandssamarbejdet er Aalborg Kommunes Vandforsyningsplan , hvoraf det fremgår, at kommunen er i færd med at udarbejde en indsatsplan for OSD 17 i Halsområdet.

5 - 5 Af vandforsyningsplanen fremgår endvidere, at: Vandværkerne i Hals-området kan vælge at etablere et samarbejde omkring grundvandsbeskyttelse vandværkerne imellem eller deltage i det grundvandssamarbejde, der eksisterer mellem vandværkerne i Aalborgområdet. Aalborg Kommune foreslår, at vandværkerne inden for de næste to år planlægger en fælles strategi for den fremtidige grundvandsbeskyttelse. Hvis dette ikke sker, vil Aalborg Kommune komme med et forslag til, hvordan et grundvandssamarbejde i Hals-området kan se ud Det fremgår endvidere af vandforsyningsplanen, at der ikke med planen lægges op til at benytte vandforsyningslovens muligheder for at påbyde vandsamarbejder, og at vandforsyningsplanen alene indeholder forslag til, hvordan kommunen fremover kan sikre, at alle borgere i kommunen har lige mulighed for at få rent drikkevand med høj forsyningssikkerhed. For at opnå tillæg til prisloftet for driftsomkostninger til miljø- eller servicemål kræves det, at selskabet dokumenterer, at målet er nyt eller har fået et nyt indhold med væsentlig økonomisk konsekvens for selskabet, og at målet er fastsat statsligt/kommunalt eller kommunalt/lokalt. Det kan udledes af det indsendte materiale, at Aalborg Kommune ikke har fastsat et bindende miljømål for selskabet, idet deltagelsen i grundvandssamarbejdet ikke er påbudt. Det har således været frivilligt for selskabet at indgå det omhandlede grundvandssamarbejde. Forsyningssekretariatet vurderer på baggrund heraf, at betingelserne for tildeling af tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål ikke er opfyldt. Samlet er der derfor efter Forsyningssekretariatets vurdering ikke grundlag for at tildele et tillæg til prisloftet herfor. Det samlede tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål er derfor på 0 kr. Af afgørelsen fremgår det om korrektion for overholdelse af indtægtsramme i prisloft 2011 bl.a.: Korrektion for overholdelse af indtægtsramme i prisloft 2011 Ifølge prisloftbekendtgørelsens 5, stk. 2, korrigeres prisloftet for en årlig engangsregulering for forskellen mellem selskabets faktiske indtægter og indtægtsrammen, jf. 6, i det år, der ligger to år forud for prisloftåret. Det betyder, at der i prislofterne for 2013 og fremefter skal laves opgørelser, hvor der ses på, om selskabet har overholdt tidligere fastsatte prislofter. I prisloftet for 2013 omhandler denne opgørelse overholdelsen af prisloftet for Hvis selskabet har haft lavere indtægter end tilladt i prisloftet for 2011, fx som følge af lavere debiteret vandmængde end forventet, vil selskabet få et tillæg til prisloftet for Modsat vil højere indtægter i 2011 end tilladt indebære et fradrag i prisloftet for 2013.

6 - 6 Det fremgår af prisloftbekendtgørelsens 6, at følgende beløb tilsammen ikke må overstige selskabets indtægtsramme: - Indtægter fra o kubikmetertakster, o faste takster, o særbidrag, o målergebyrer samt o andre takster og gebyrer, som vedrører leveringer af ydelser omfattet af 1, stk. 2, i prisloftåret. - Andre indtægter i prisloftåret, som selskabet har opnået i forbindelse med eller som følge af selskabets primære aktiviteter, jf. 1, stk. 2, herunder eksempelvis o spildevandsselskabers indtægter fra kommunale vejbidrag, o indtægter fra behandling af spildevand fra tømningsordninger, o indtægter fra måleraflæsning på vegne af andre selskaber, o udlejning af antenneplads på vandtårne eller lignende. Selskabets indtægtsramme for 2011 korrigeres dog for en eventuelt ikke anvendt del af likviditeten fra investeringstillæggene, der opgøres som, o det samlede investeringstillæg i 2011 fra historiske og planlagte investeringer samt indtægter fra tilslutningsbidrag, erstatninger vedr. anlægsinvesteringer og salg af anlægsaktiver, jf. 21, stk. 4, fratrukket o selskabets faktiske udgifter til investeringer, jf. 21, stk. 3, og 24. Hvis selskabets faktiske udgifter til investeringer i 2011 overstiger det samlede investeringstillæg for 2011 samt indtægter fra tilslutningsbidrag, erstatninger vedr. anlægsinvesteringer og salg af anlægsaktiver, justeres beløbet ikke anvendt likviditet vedr. investeringer i alt jf. tabellen nedenfor til 0. Det skyldes, at investeringsudgifter alene kan finansieres med likviditet fra det i 24, stk. 1, nævnte tillæg og indtægter. For selskabet er opgørelsen vedrørende overholdelsen af indtægtsrammen i prisloftet for 2011 foretaget således (baseret på oplysninger fra selskabets prisloft for 2011 samt indberettede oplysninger i regulerings- og investeringsregnskaberne for 2011): Indtægtsramme 2011 Indtægtsramme i prisloft for 2011 Ikke anvendt likviditet vedrørende Ikke anvendt likviditet vedrørende investeringer i 2011 Tillæg for kr. historiske investeringer Tillæg for kr. planlagte investeringer Indtægter fra kr. tilslutningsbidrag Indtægter fra salg kr. af anlægsaktiver kr.

7 - 7 Erstatninger vedr.. 0 kr. anlægsaktiver mv. Udgifter til kr. investeringer Ikke anvendt kr kr. likviditet vedr. investeringer i alt viteter Indtægter mv. fra primære aktiviteter mv. Indtægter fra kr. kubikmetertakster, faste takster, særbidrag, målergebyrer samt andre takster og gebyrer Andre indtægter i prisloftåret, som selskabet har opnået i forbindelse med eller som følge af selskabets primære aktiviteter Indtægter fra primære aktiviteter mv. i alt rørende overholdelse af 0 kr kr kr. Samlet opgørelse Samlet opgørelse vedrørende overholdelse af prisloftet for 2011 Beløb til indregning i prisloftet for 2013 i alt kr. På baggrund af denne opgørelse fastsættes et fradrag i selskabets prisloft for 2013 på i alt kr. Selskabets fradrag til prisloftet 2013 på kr. skyldes, at selskabets investeringsudgifter i 2011 er mindre end de investeringsindtægter og investeringstillæg som selskabet havde i samtidig med, at selskabets indtægter fra de primære aktiviteter mv. i 2011 overstiger den tilladte indtægtsramme for 2011, når den ikke anvendte likviditet vedr. investeringer er fratrukket. Selskabets samlede investeringsmidler i prisloftet for 2013 skal derfor reduceres med fradraget på kr. svarende til den ikke anvendte likviditet vedr. investeringer, som selskabet allerede har opnået indtægter for i 2011 jf. tabellen ovenfor.

8 - 8 Selskabet har i høringssvar af 12. november anført, at afgørelsen over prisloft 2011 blev truffet efter prisloftbekendtgørelsen nr. 143 af 9. februar 2010 og at selskabet har disponeret efter daværende bekendtgørelse. Selskabet konstaterer, at kontrol med overholdelsen af indtægtsrammen foretages efter den seneste prisloftbekendtgørelse, nr februar af Hertil bemærkes, at bestemmelserne om kontrollen af prisloftet, er indført med bekendtgørelse nr. 173 af 27. februar 2012 om prisloftregulering mv. af vandsektoren (Prisloftsbekendtgørelsen). Umiddelbart efter bestemmelsernes indførelse har Forsyningssekretariatet udsendt en oversigt over bekendtgørelsens nye regler - i Vandnyt af 1. marts hvor det blandt andet fremgår, at det vedrører korrektionen for overholdelsen af prisloftet. I samme Vandnyt har Forsyningssekretariatet udsendt vejledningen til prisloftet for 2013, hvor det fremgår hvordan selskabet skal indberette til kontrollen med overholdelsen af prisloftet. Kontrollen med prisloftet er derfor foretaget i overensstemmelse med reglerne i prisloftbekendtgørelsen og selskabet er blevet oplyst om ændringen af bekendtgørelsen kort tid efter regelændringen. Selskabets prisloft 2011 var 19,34 kr. og selskabet har haft et realiseret prisloft på 18,06 kr. Forudsætningen for et prisloft i 2011 på 19,34 kr., var at budgetterede og realiserede udgifter/indtægter var de samme, samt at selskabet anvendte sin fulde likviditet til investeringer. Af prisloftbekendtgørelsens 24, stk. 1, fremgår kilder af likviditet til investeringer. Disse kilder summerede for selskabet i 2011 til kr., jf. opgørelsen i ovenstående tabel. Selskabet havde i 2011 faktiske udgifter til investeringer på kr. Det er kr. mindre end forudsat i prisloftet for Denne likviditet er ikke anvendt til investeringer i 2011, hvorfor den ikke kan opkræves over taksterne. I det omfang selskabet har opkrævet likviditet til investeringer, som ikke er anvendt til at finansiere investeringer, skal denne betales tilbage over taksterne, parallelt til reguleringen af eksempelvis forskellen mellem realiserede og budgetterede 1:1 omkostninger. Selskabet har, når ikke anvendt likviditet er fratrukket indtægtsrammen, overskredet indtægtsrammen for 2011 med kr. Selskabet anfører, at der i ovenstående opgørelse ikke tages hensyn til udsving i de løbende investeringer, herunder manglende tillæg for de år, hvor investeringer beløbsmæssigt overstiger tillægget, som gives i form af afskrivning på de forventede og historiske investeringer. Det konkluderes at der vil skulle ske en tilbagebetaling såfremt selskabet ikke anvender investeringstillæg, samt at der vil være et behov for låneoptagelse i det omfang likviditet til investeringer ikke dækker behovet for investeringer. Et selskab kan alene anvende den likviditet som, tillæggene for planlagte, gennemførte og historiske investeringer samt korrektionen for gennemførte investeringer giver anledning til, jf. 5, stk. 2, og 10-12, og som indtægter fra tilslutningsbidrag og fra salg af anlægsaktiver giver anledning til finansiering af udgifter til investeringer, jf. prisloftbekendtgørelsen 24, stk. 1. Deraf følger, at selskabet ikke kan opnå et tillæg til fremtidige prislofter, ved at anvende anden likviditet til investeringer, da

9 - 9 summen af likviditet til investeringer er givet af 24, stk. 1, og der derfor kun kan anvendes mindre end denne sum. Selskabet kan i medfør af prisloftbekendtgørelsens 12a, ansøge Forsyningssekretariatet om et supplerende investeringstillæg i det tilfælde, at likviditeten fra investeringstillæggene ikke er høj nok til at kunne finansiere afdrag på lån m.v. Givet at selskabet har udgifter til investeringer, som overstiger likviditeten til investeringer i et givent år, må selskabet lånefinansiere. Renteomkostninger på lån optaget på markedsmæssige vilkår indregnes under nettofinansielle poster, jf. 3, stk. 9. Afdrag på lån til tillægsberettigede investeringer indregnes under faktiske udgifter til investeringer, det år udgiften afholdes, jf. 21, stk. 3. Selskabet har indsendt en opgørelse af årets pengestrømme og forsyningssekretariatet taget denne til orientering. Forsyningssekretariatet fastholder på den baggrund fradraget på i alt kr. i prisloftet for Supplerende sagsfremstilling Aalborg Kommune fastsatte i 2009 Vandforsyningsplan Om Forsyningssikkerhed og grundvandsbeskyttelse fremgår bl.a. følgende af side 18 og 19: Forsyningssikkerhed For at give de almene vandværker i Hals-området størst muligt indflydelse på det fremtidige samarbejde opfordres de til inden for de næste to år at komme med et forslag til, hvordan et fremtidigt omkring forsyningssikkerhed i Hals-området kan se ud. Hvis der efter to år ikke foreligger et forslag til samarbejdet, vil Aalborg Kommune udarbejde et forslag. Grundvandsbeskyttelse Aalborg Kommune er ved at udarbejde en indsatsplan for OSD 17, som rummer størstedelen af indvindingsoplandene i Hals-området. Udgifterne til at udføre en række af initiativerne i indsatsplanen påhviler de almene vandværker. Vandværkerne i Hals-området kan vælge at etablere et samarbejde omkring grundvandsbeskyttelse vandværkerne imellem eller deltage i det grundvandssamarbejde, der eksisterer mellem vandværkerne i Aalborg-området. Aalborg Kommune foreslår, at vandværkerne inden for de næste to år planlægger en fælles strategi for den fremtidige grundvandsbeskyttelse. Hvis dette ikke sker, vil Aalborg Kommune komme med et forslag til, hvordan grundvandssamarbejdet i Hals-området kan se ud. Af oversigt over indvundne og solgte vandmængder samt deltagelse i eksisterende vandsamarbejder vedlagt som bilag (bilag 10) til vandforsyningsplan er der for så vidt angår Ulsted-Aalebæk Vandværk ikke angivet et vandsamarbejde (bilag 2).

10 - 10 Det fremgår af Samarbejdsaftale Om Grundvandsbeskyttelse OSD 17, Hals indgået mellem en række vandselskaber, herunder Ulsted-Aalebæk vandværk, at aftalen, der trådte i kraft den 10. januar 2012 (bilag D), havde til formål at realisere følgende: Formålet med Samarbejdsaftale Om Grundvandsbeskyttelse OSD 17, Hals er, at realisere Indsatsplanen for grundvandsbeskyttelse, Område med særlig drikkevandsinteresse nr. 17 Hals. Målet er således er at sikre, at forsyningen med drikkevand i OSD 17, Hals kan ske på grundlag af uforurenet grundvand, d.v.s. i overensstemmelse med vandforsyningsplanen for Aalborg Kommune med eventuelle senere ændringer. Af dokument om vandforsyningsplanlægning fra Aalborg Kommune dateret den 29. oktober 2012 (bilag E) fremgår følgende bl.a.: Aalborg Byråd besluttede som led i godkendelse af vandforsyningsplan , jf. byrådsmøde den 9. november 2009, punkt 4, at alle vandværker i Aalborg Kommune skal være med i et grundvandssamarbejde, jf. følgende mål for vandværkerne i Hals-området. Grundvandsbeskyttelse: Aalborg Kommune er ved at udarbejde en indsatsplan for OSD 17, som rummer størstedelen af indvindingsoplandene i Hals-området. Udgifterne til at udføre en række af initiativerne i indsatsplanen påhviler de almene vandværker. Vandværkerne i Hals-området kan vælge at etablere et samarbejde omkring grundvandsbeskyttelse vandværkerne imellem eller deltage i det grundvandssamarbejde, der eksisterer mellem vandværkerne i Aalborg-området. Aalborg Kommune foreslår, at vandværkerne inden for de næste to år planlægger en fælles strategi for den fremtidige grundvandsbeskyttelse. Hvis dette ikke sker, vil Aalborg Kommune komme med et forslag til, hvordan et grundvandssamarbejde i Halsområdet kan se ud. I brev af 15. februar 2013 til Ulsted-Aalebæk Vandværk fremgår bl.a. følgende (bilag H): Indledningsvist ønsker Forsyningsvirksomhederne at anerkende den ansvarlighed bestyrelsen i Ulsted Ålebæk Vandværk og bestyrelsen i de øvrige vandværker i OSD 17 har udvist i forbindelse med etablering af Samarbejdet om grundvandsbeskyttelse i OSD 17, som opfølgning på Byrådets vedtagelse af Vandforsyningsplanen for Aalborg Kommune og indsatsplanene for grundvandsbeskyttelse i OSD 17. Ved brev af 8. marts 2013 anmodede Aalborg Kommune miljøministeren om at meddele et påbud efter vandforsyningslovens 48. Naturstyrelsen, som miljøministeren har delegeret kompetencen til, meddelte afslag herpå, da vandsamarbejdet allerede eksisterede.

11 - 11 Af vandforsyningsplan for for Aalborg Kommune, dateret oktober 2013, fremgår bl.a., at Ulsted-Aalebæk Vandværk skal indgå i vandsamarbejdet i fremtiden. Bestyrelsen i Ulsted-Aalebæk Vandværk har i dokument af 27. februar 2014 redegjort for sagsforløbet omkring samarbejdet om grundvandsbeskyttelse (bilag P). Aalborg Kommune har i breve af 26. juni 2013 og 17. marts 2014 udtalt sig til støtte for Ulsted- Aalebæk Vandværk. Aalborg Kommune henviser bl.a. til, at det, da vandforsyningsplanen blev skrevet, ikke var muligt at tage højde for kravene til miljø- og servicemål, da de ikke var kendte. Vandforsyningsplanen var skarp nok til, at vandværkerne i Hals-området ikke var i tvivl om, at Aalborg Byråd havde pålagt dem at deltage i et samarbejde om grundvandsbeskyttelse. Parternes argumentation Ulsted-Aalebæk Vandværk har vedrørende grundvandssamarbejdet navnlig anført, at samarbejdet er påtvunget. Bestyrelsen i Ulsted-Aalebæk Vandværk indgik på baggrund af en byrådsbeslutning, gengivet i brev af 29. oktober 2012 fra Aalborg Kommune, et grundvandssamarbejde, hvor Aalborg Kommune er tilsynsmyndighed. Grundvandssamarbejdet har til formål at sikre grundvandsressourcerne i den tidligere Hals Kommune. Bestyrelsen i Ulsted- Aalebæk Vandværk havde valget mellem at lade sig påtvinge et allerede etableret samarbejde i Aalborg Kommune med påbud om betaling af indtrædelsesvederlag på ca kr. eller indgå i etablering af grundvandssamarbejde mellem eksisterende værker i gammel Hals Kommune. Under hensyntagen til selskabets økonomi valgte selskabet at indgå i arbejdet mellem værkerne i gammel Hals Kommune. Kravet om indtrædelse i grundvandssamarbejde skete implicit ved, at Hals Kommune ved kommunesammenlægning blev en del af Aalborg Kommune. Såfremt udgifter ikke anses for omkostninger til miljømål, vil en konsekvens som udgangspunkt blive udtræden/suspension af det etablerede samarbejde, hvorved betalte midler vil skulle overføres til de øvrige værker. Selskabet kan ikke hensætte midlerne til samarbejdet og samtidig tilbagebetale midler til forbrugerne i henhold til afgørelsen for prisloftet for Udgiften til grundvandssamarbejdet er ny fra og med år 2010, hvorved omkostningen ikke er indregnet i de historiske driftsomkostninger i perioden Der skal ske indregning af omkostninger til grundvandssamarbejdet i prisloftet for årene 2010, 2011, 2012 samt 2013.

12 - 12 Lindholm og Vejgaard Vandværker, som indgik i vandsamarbejdet i gammel Aalborg Kommune, har begge fået anerkendt omkostninger til grundvandssamarbejder som miljø- og servicemål. Det er Ulsted-Aalebæk Vandværks opfattelse, at de to grundvandssamarbejder baserer sig på samme regelsæt og takstblad Kan omkostningerne ikke godkendes, skal de medregnes som 1:1-omkostninger. Ulsted-Aalebæk Vandværk har vedrørende den udregnede kontrol af selskabets indtægtsramme navnlig anført, at der skal ske en nedsættelse af kravet om tilbagebetaling på kr., der er opstået på baggrund af en likviditetsopgørelse. Selskabet har disponeret i investeringstakt- og omfang efter 5, stk. 3, i den dagældende prisloftsbekendtgørelse nr. 143 af 9. februar 2010, som prisloftet for 2011 blev fastsat på baggrund af. I den ordinære kontrol af prisloftet er der foretaget tillæg/fradrag af de afvigelser, der er i forhold til det beregnede prisloft, der sikrer fastlåsning af driftsomkostninger, effektiviseringskrav, indregning af historiske afskrivninger og endelig opgørelse af historisk over/underdækning, hvorpå der løbende skal ske tilbagebetaling til forbrugerne. De historiske over/underdækninger er opgjort og indregnet i prisloftet. Dog sker der i afgørelse for prisloft 2012 korrektion heraf med indregning over en 7-årig periode og med et andet afsæt end den for 2013 valgte model. I 2011 havde selskabet et teknisk prisloft på 19,34 kr. mod et realiseret prisloft på 18,06 kr. Trods dette skal der med virkning for året 2011 ske tilbagebetaling med kr. til indregning med fuldt beløb i En beregning i henhold til 5, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 173 af 27. februar 2012 er ny, og den tager ikke hensyn til de udsving, der vil være til løbende investeringer. Der vil således i mange tilfælde ske en tilbagebetaling, såfremt selskabet ikke investerer for samme beløb, som de historiske investeringer udgør. Effekten er, at selskabet bliver pålagt kunstigt lave vandpriser. Der vil derfor på sigt opstå lånebehov med rentebetaling til følge, og det vil medføre en ujævn prisfastsættelse alt til ulempe for forbrugerne. Ulsted-Aalebæk Vandværk har vedrørende regulering i forhold til prisloftet for 2011 anført, at prisloftet skal forhøjes, således at udgifterne til kontingent til FVD og revisor medregnes.

13 - 13 Ulsted-Aalebæk Vandværk har vedrørende tillæg for vandspild navnlig anført, at selskabets ledningsnet dækker er stort geografisk område med en samlet længde på 175 km, og det er flere steder i forholdsvis ringe/ældre stand med stort vandspil som følge. Selskabet arbejder aktivt med at renovere den ældste del af netværket. Trods dette vil selskabet i mange år frem blive belastet med tillæg af årlige afgifter. Forsyningssekretariatet har vedrørende grundvandsbeskyttelse navnlig anført, at der ikke foreligger et påbud, jf. vandforsyningslovens 48, hvorfor omkostningerne til grundvandssamarbejdet ikke kan indregnes i prisloftet som en 1:1-omkostning. Dette understøttes bl.a. af Aalborg Forsynings brev af 15. februar 2013, idet det fremgår, at Miljøministeriet ville blive kontaktet med henblik på, at der kunne blive udstedt et påbud til selskabet om deltagelse i samarbejdet. Forsyningssekretariatet har vedrørende miljø- og servicemål navnlig anført, at der ikke foreligger en kommunal beslutning om grundvandssamarbejdet, idet Vandforsyningsplanen alene indeholder forslag til frivillige samarbejder. Brevet fra Aalborg Kommune dateret den 29. oktober 2012 udgør ikke en kommunal beslutning, idet brevet alene præciserer, hvad der fremgår af Vandforsyningsplanen, og den indeholder ikke et egentligt påbud. Endvidere fremgår det af brev dateret den 15. februar 2013, at selskabet overvejede at melde sig ud af samarbejdet. Det afgørende er, at der ikke er tale om et miljømål, der er kommunalt fastsat. Det er ikke tilstrækkeligt, at der er tale om omkostninger, der ikke indgår i basisperioden Miljømålet er endvidere ikke konkretiseret. Det er ikke ud fra Vandforsyningsplanen muligt at identificere de konkrete tiltag, som grundvandssamarbejde vil medføre. For så vidt angår Lindholm Vandværk og Vejgaard Vandværk følger det af bilag 10 til den tidligere vandforsyningsplan (bilag 2), at både Lindholm Vandværk og Vejgaard Vandværk deltager i samarbejde om grundvandsbeskyttelse. Dette fremgår derimod ikke for Ulsted- Aalebæk Vandværk. Forsyningssekretariatet har bemærket, at selskabet i forbindelse med indberetning til prisloftet for 2014 har indsendt den seneste vandforsyningsplan for , hvoraf fremgår, at Aalborg Kommune har pålagt en række vandværker samarbejder omkring

14 - 14 grundvandsbeskyttelse. På baggrund heraf har selskabet modtaget et tillæg til prisloftet for 2014 for omkostningerne til grundvandssamarbejdet. Idet der er tale om nye oplysninger fremlagt efter fastsættelsen af selskabets prisloft for 2013, er disse nye oplysninger ikke blevet taget i betragtning i nærværende sag, jf. blandt andet Konkurrenceankenævnets kendelser af 23. april 2013 (sag nr ) og 17. maj 2013 (sag nr ). Forsyningssekretariatet har vedrørende korrektionen for selskabets udgifter til revisorerklæringer og kontingent til FVD og vandsamarbejde navnlig anført, at reglerne om indregning af disse omkostninger til revisorerklæring og kontingent til FVD blev indført i forbindelse med prisloftet for 2012, hvorfor selskabet ikke kan modtage en korrektion herfor ved regulering i prisloftet for 2013 efter prisloftbekendtgørelsens 5, stk. 2. Da selskabet ikke har fået godkendt et tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål i prisloftet for 2011, har selskabet ikke mulighed for at få et korrigeret tillæg for forskellen mellem faktiske og budgetterede omkostninger hertil. Dette kræver, at der er tale om et tidligere godkendt og indregnet tillæg, hvilket ikke er tilfældet i denne situation. Forsyningssekretariatet har vedrørende kontrol af indtægtsrammen navnlig anført, at selskabet ikke har anvendt det fulde investeringstillæg, som selskabet modtog i prisloftet for 2011, hvorfor tillægget ikke må opkræves over taksterne. Der skal derfor ske et fradrag i selskabets indtægtsramme på kr. Forsyningssekretariatet har vedrørende indregning af vandspild navnlig anført, at den fulde afgift for ledningsført vand inklusiv vandspildet er indregnet i selskabets prisloft, hvorfor selskabet bliver fuld kompenseret for det store vandspild. Selskabet får også indregnet den del af afgiften, der vedrører strafafgiften for et for stort vandspild udover de 10 %. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at omkostninger forbundet med at reducere et selskabs vandspild ned under grænsen på 10 % bør afholdes over selskabets driftsomkostninger som en del af selskabets effektivisering, og det bør ikke være noget, som selskabet kan få tillæg for i prisloftet.

15 - 15 Afgørelsens begrundelse og resultat Regulering prisloftsbekendtgørelsens 5 I medfør af vandsektorlovens 8 er der fastsat nærmere regler om prislofter i bekendtgørelse nr. 173 af 27. februar 2012 om prisloftregulering mv. af vandsektoren (prisloftbekendtgørelsen). Af 5, stk. 2 og 6, i prisloftbekendtgørelsen nr. 173 af 27. februar 2012 fremgår følgende: Stk. 2. I prisloftet korrigeres for en årlig engangsregulering som følge af forskelle mellem tidligere indregnede forventede afskrivninger fra investeringsplanen og faktiske beløb fra investeringsregnskabet for det år, der ligger to år forud for prisloftåret. Desuden korrigeres som en årlig engangsregulering for forskellen mellem selskabets faktiske indtægter og indtægtsrammen, jf. 6, i det år, der ligger to år forud for prisloftåret. Endvidere korrigeres i prisloftet for forskellen mellem tidligere indregnede forventede beløb for driftsomkostninger til opnåelse af miljø- og servicemål, 1:1 omkostninger samt nettofinansielle poster og de faktiske beløb i henhold til reguleringsregnskabet for året to år forud for prisloftsåret, jf. dog 9, stk. 2, og 13. Endelig korrigeres for forskellen mellem tidligere indregnede forventede beløb til øgede driftsomkostninger, jf. 8, stk. 2 og 3, og de faktiske afholdte udgifter, jf Følgende beløb må tilsammen ikke overstige den maksimale ramme for et vandselskabs primære indtægter, jf. 3, stk. 1, fratrukket en eventuelt ikke anvendt del af likviditeten fra investeringstillæggene, tilslutningsbidrag og salg af anlægsaktiver, jf. 21, stk. 3-4, og 24: 1) Indtægter fra kubikmetertakster, faste takster, særbidrag, målergebyrer samt andre takster og gebyrer, som vedrører leveringer af ydelser omfattet af 1, stk. 2, i prisloftåret. 2) Andre indtægter i prisloftåret, som selskabet har opnået i forbindelse med eller som følge af selskabets primære aktiviteter, jf. 1, stk. 2, herunder eksempelvis spildevandsselskabers indtægter fra kommunale vejbidrag, indtægter fra behandling af spildevand fra tømningsordninger, indtægter fra måleraflæsning på vegne af andre selskaber, udlejning af antenneplads på vandtårne eller lignende. I selskabets prisloft for 2013 skal der foretages en korrektion for forskellen mellem selskabets budgetterede 1:1-omkostninger og driftsomkostninger til miljømål i 2011, som blev anvendt ved fastsættelsen af tillægget for 1:1-omkostninger og driftsomkostninger til miljømål i prisloftet for 2011, og selskabets faktiske 1:1-omkostninger og driftsomkostninger til miljømål i Der var ikke for prisloftet 2011 hjemmel til at medregne udgifter afholdt til revisorerklæringer og kontingent til FVD. Da der ikke ved regulering efter 5, stk. 2, er skabt hjemmel til at tage

16 - 16 højde for udgifter til revisorerklæring og FVD afholdt i 2011, er det ikke muligt at fratrække udgifterne i opgørelsen ved regulering efter 5, stk. 2, i prisloftet for Da der ikke er tidligere godkendte og indregnede budgetterede omkostninger til grundvandssamarbejde i 2011, kan der i prisloftet for 2013 ikke korrigeres for selskabets faktiske omkostninger til grundvandsamarbejdet i I selskabets prisloft for 2013 skal der foretages en korrektion for forskellen mellem selskabets faktiske indtægter i 2011 og selskabets budgetterede indtægtsramme i Da selskabet ikke fuldt ud har anvendt den opkrævede likviditet til investeringer for 2011, som selskabet modtog tillæg for i prisloftet for 2011, skal selskabets indtægtsramme reduceres med det ikke anvendte tillæg for investeringer. Konkurrenceankenævnet stadfæster herefter Forsyningssekretariatets afgørelse på disse punkter. Grundvandssamarbejde Da selskabet ikke har dokumenteret, at grundvandssamarbejdet er påbudt af miljøministeren, er det ikke godtgjort, at der er etableret et vandsamarbejde efter vandforsyningslovens 48. Omkostningerne hertil kan derfor ikke medtages som en 1:1-omkostning. Efter Aalborg Kommunes vandforsyningsplan kunne Ulsted-Aalebæk Vandværk vælge mellem enten at etablere et samarbejde omkring grundvandsbeskyttelse vandværkerne imellem eller deltage i det grundvandssamarbejde, der eksisterede mellem vandværkerne i Aalborg-området. Såfremt vandværkerne ikke etablerede et vandværk, ville Aalborg Kommune komme med et forslag til, hvordan et grundvandssamarbejde i Hals-området kunne se ud. Ulsted-Aalebæk Vandværk har derfor ikke haft mulighed for at fravælge at deltage i et vandsamarbejde, og Vandforsyningsplanen er vedtaget af Aalborg Byråd den 9. november Der foreligger derfor en kommunal beslutning. Konkurrenceankenævnet hjemviser derfor for så vidt angår prisloftet for 2013 denne del af afgørelsen til fornyet behandling i Forsyningssekretariatet.

17 - 17 Vandspild Forsyningssekretariatet har oplyst, at den fulde afgift for ledningsført vand inkl. vandspild er indregnet i selskabets prisloft. Selskabet har ikke godtgjort, at det ikke er tilfældet. Konkurrenceankenævnet stadfæster herefter Forsyningssekretariatets afgørelse på dette punkt. Konkurrenceankenævnet bemærker, at selskabet har klaget over afgørelse af 12. februar 2013 vedrørende prisloft for Konkurrenceankenævnet har derfor alene kompetence til at behandle de klagepunkter, der vedrører Forsyningssekretariatets afgørelse af 12. februar Herefter B E S T E M M E S Forsyningssekretariatets afgørelse af 12. februar 2013 vedrørende miljømål hjemvises til fornyet behandling. I øvrigt stadfæstes Forsyningssekretariatets afgørelse af 12. februar Klagegebyret tilbagebetales. Palle Bo Madsen Claus Berg Birgitte Sloth Christian Hjorth-Andersen Jon Stokholm Udskriftens rigtighed bekræftes Konkurrenceankenævnet, den 23. juni 2014 Tina Delvig Fuldmægtig

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sydals Øst Vandforsyning Att.: Ejvind Thorstensen Gammelhave 14 B 6470 Sydals Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02458 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Bornholms Vand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 10. september 2014 Sag nr. 14/03991 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 17. september 2015 Sag nr. 15/02461 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HALSNÆS VAND A/S Att.: Ivor Jørgensen Gjethusparken 3 1 3300 Frederiksværk Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02307 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Fonden Djurs Vand Att.: Tonny Sædam Frandsen Hans Winthers Vej 13 8400 Ebeltoft Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02247 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vandfællesskabet Nordvestsjælland Att.: Jørgen Høj Vognserup 6 4420 Regstrup Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02485 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Pedersen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04173 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02460 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015 Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2013 Prisloft 2015 27. februar 2014 Indhold Kapitel 1 1.1 Formålet med instruksen... 3 1.2 Reguleringsregnskabets udformning.... 3 1.3 Indberetning af faktiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kerteminde Forsyning Vand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/ 04240 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Bautavej 1 8210 Aarhus V Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02514 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hadsten Vandværk a.m.b.a. Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04191 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02265 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HTK Vand A/S Att.: Kim Rene Hansen Lervangen 35 D 2630 Taastrup Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02344 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 13. februar 2013 Sag 12/06127 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Solrød Vandværk a.m.b.a. Att.: Carsten Tornbo Engvangen 14 2680 Solrød Strand Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02445 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04376 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hjørring Vandselskab A/S Att.: Bjarne Træholt Sørensen Åstrupvej 9 9800 Hjørring Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02319 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Nybrovejens Vandværk a.m.b.a. Att.: Max M. Christensen Nybrovej 15 3550 Slangerup Den 19. september 2014 Sag nr. 14/04263 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02312 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Rudersdal Forsyning A/S (Vand) Att.: Jane Britta Madsen Skovlytoften 27 2840 Holte Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04281 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning Att.: Erling Rasmussen Kirkestien 3 A 4281 Gørlev Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03846 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Egå vandværk a.m.b.a Att.: Dorthe Rubin Egå Havvej 3 8250 Egå Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00066 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing 11. februar 2013 Sag 12/05996 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11842 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016

Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016 Revisionsinstruks for reguleringsregnskab 2014 Prisloft 2016 27. februar 2015 Indhold Kapitel 1 1.1 Formålet med instruksen... 3 1.2 Indberetning af faktiske indtægter i 2014... 3 1.3 Indberetning af faktiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Faxe Vandforsyning A/S Att.: Henning B. Andersen Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02243 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-22-2017 Lindholm Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 12.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04175 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Glostrup Vand A/S Att.: Bo Nørbjerg Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04186 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-21-2017 Vandforsyningen Brovst og Omegn mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Holbæk Spildevand A/S Att.: Mette Hauge Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03763 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Greve Vandværk A.m.b.a. Att.: Lene V. Ravn Håndværkerbyen 1 2670 Greve Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02272 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 NÆSBY VANDVÆRK Att.: Henning Jensen Stærehusvej 100 5270 Odense N Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02405 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Vand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02225 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Rebild Vand & Spildevand A/S (vand) Att.: Morten Aaby Nielsen Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping 19. oktober 2012 Sag 12/06033 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning 13. februar 2013 Sag 12/05928 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Jette Walbum Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02242 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Stevns Spildevand A/S Att.: Jesper Koziara Fægangen 8 Bjælkerup 4660 Store Heddinge Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02449 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 14. oktober 2015 Sag nr. 15/02417 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Klemensker Vandværk Att.: Ingvar Olsen Kapelvej 63 3700 Rønne Den 13. september 2013 Sag nr. 13/04773 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vand-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Forsyning Helsingør Vand A/S Att.: Morten Timmermann Haderslevvej 25 3000 Helsingør Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04169 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde.

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27/6 2013 i sag nr. 2010-0023426 Ringkøbing-Skjern Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Ringkøbing-Skjern Vand A/S har ved brev af 26.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023430 Rødovre Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Vand A/S Att.: Eric Lauridsen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04159 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Nyhuse Vandværk a.m.b.a. Att.: Anders K. Jensen Frejasvej 19 3400 Hillerød 14. februar 2013 Sag 12/05920 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Struer Forsyning Vand A/S Att.: Torben Poulsen Jyllandsgade 1 7600 Struer 31. Maj 2013 Sag 12/05980 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Herlev Kloak A/S Att.: Torben Olsson Herlev Bygade 90 2730 Herlev 11. februar 2013 Sag 12/05976 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023364 Greve Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02329 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion

Korrigeret statusmeddelelse efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Korrigeret statusmeddelelse efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN I har i år indberettet en række oplysninger

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Sønderborg Vandforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13988 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03803 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Fensmark Vandværk a.m.b.a Att.: Erling Green Christensen Elmevej 2 4684 Holmegaard Den 4. Oktober 2013 Sag nr. 13/04565 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Guldborgsund Vand A/S Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14209 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Spildevand Att.: Raymond Skaarup Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02473 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015 (Kopi af skema anvendt til indberetning til Forsyningssekretariatet marts/april 2014) Selskab: DANVA For hurtigere indtastning af tal indberettet til FS vælges TEMAVISNING CVR Nr.: 29031215 og herunder

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HORSENS VAND A/S Att.: Jacob Knudsen Alrøvej 11 8700 Horsens Den 28. september 2015 Sag nr. 15/01960 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vestforsyning Spildevand A/S Att.: Jette Fleng Christensen Nupark 51 7500 Holstebro Den 9. oktober 2015 Sag nr. 15/02495 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Vand Att.: Jørn Leth-Espensen Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02474 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Asnæs Vandværk a.m.b.a. Att.: Bente Jørgensen Enghaven 2 4550 Asnæs 13. februar 2013 Sag 12/05937 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Solrød Spildevand A/S Att.: Jeanette Berg Fasanvej 18 2680 Solrød Strand Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03820 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Jyllinge Vandværk a.m.b.a. Att.: Vini Lindberg Kometvej 61 4040 Jyllinge Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02358 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kalundborg Overfladevand A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189 B 4400 Kalundborg Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04237 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere