Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K"

Transkript

1 Aftale mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K Dato J. nr. og Region Sjælland Alleen 15, 4180 Sorø (herefter: Parterne ) om overdragelse af trafikkøberansvaret for togtrafikken mellem Køge og Roskilde. (herefter: Aftalen )

2 Side 2/8 1. Baggrund Aftalen omfatter overdragelsen af trafikkøberansvaret for togtrafikken mellem Køge og Roskilde fra Staten til Region Sjælland (herefter: Regionen ) forventeligt fra køreplanskiftet i december 2019 (herefter: Driftsstart ). Baggrunden herfor er, at åbningen af den nye bane mellem København og Ringsted vil medføre en trafikal opdeling af strækningen Roskilde-Køge- Næstved, hvor strækningen Køge-Næstved vil blive brugt til at sikre hurtige og direkte togforbindelser mellem København og Næstved via Køge, og strækningen Køge-Roskilde vil blive brugt til at sikre direkte forbindelser mellem Østbanen (Regionens lokaltogtrafik på strækningen Køge- Rødvig/Fakse Ladeplads) og Roskilde. Trafikkøberansvaret for Østbanen ligger i dag hos Regionen, og drives af operatøren Lokaltog A/S, og det er Parternes overbevisning, at samdriftsmulighederne mellem Østbanen og strækningen Roskilde-Køge gør det hensigtsmæssigt, at Regionen ligeledes får trafikkøberansvaret for Køge Roskilde. 2. Regionens forpligtelser Regionen overtager med virkning fra Driftsstart ansvaret for togtrafikbetjeningen på Statens jernbanestrækning mellem Køge og Roskilde. Regionen sørger for den praktiske udførelse af togdriften gennem eget lokalt togselskab eller ved indkøb hos andre operatører (herefter: Regionens Togoperatør ). Regionen, eller Regionens Togoperatør, er selv ansvarlig for tilvejebringelsen af alt nødvendigt materiel til gennemførelse af driften. Regionen fastlægger, hvilke stationer som skal betjenes, herunder driftsomfang og kvalitetsniveau.

3 2.1 Koordinering med øvrig kollektiv trafik, takster m.m. Regionen er inden driftsstart forpligtet til at indgå aftale med Movia om, at Movia fra Driftsstart på vegne af Regionen varetager koordineringen mellem togtrafikken på strækningen Køge-Roskilde og den øvrige kollektive trafik i regionen. Side 3/8 Taksterne fastsættes ifølge Lov om Trafikselskaber samt de gældende aftaler i DOT-samarbejdet og Bus & Tog- samarbejdet:. Muligheder for køb og anvendelse af rejsehjemmel følger aftalerne i DOT-samarbejdet og Bus & Togsamarbejdet. Indtægter fra rejser med tog på strækningen Køge-Roskilde tilfalder Movia, jf. Lov om Trafikselskaber 4. Regionen er fra Driftsstart forpligtet til at sikre, at Regionen eller Regionens Togoperatør deltager i Forbrugerrådets målinger af kundetilfredsheden i togene på Statens banestrækning via Passagerpulsen, herunder ved at medvirke til gennemførelsen af disse målinger, samt ved at udlevere de data, som efterspørges af Forbrugerrådet, i det omfang disse data findes eller rimeligt kan skabes. 2.2 Tildeling af banekapacitet Regionen er ansvarlig for, at Regionens Togoperatør inden Driftsstart ansøger om tildeling af infrastrukturkapacitet hos Banedanmark i henhold til Bek 1245 af 10. november Det er ligeledes Regionens ansvar at sikre, at Regionens Togoperatør inden Driftsstart indgår aftale med Banedanmark om adgang til at benytte Banedanmarks infrastruktur (herefter: Adgangskontrakten ) på linje med anden offentlig servicetrafik med de til enhver tid gældende regler og vilkår. I henhold til Adgangskontrakten påtager Banedanmark sig ikke ansvar for udgifter til driftstab og erstatningskørsel i forbindelse med uregelmæssigheder på infrastrukturen. 2.3 Stationer Banedanmark ejer ved aftaleindgåelsen alle ikke-publikumsvendte faciliteter på alle nuværende stationer samt infrastrukturen på strækningen Køge Roskilde, hvorefter ansvaret herfor påhviler Banedanmark. DSB ejer - og har driftsansvaret for - publikumsvendte faciliteter på alle nuværende stationer på strækningen Køge - Roskilde. Generelle betalingsbetingelser for anvendelse af DSB's stationer er fastlagt i DSB s kontrakt for perioden (herefter: DSB-kontrakten ).

4 Regionen er forpligtet til at indgå aftale med DSB senest 1. juli 2019 om brug af stationer og udstyr, som: Side 4/8 identificerer DSB's ejerskab og nuværende opgaver af enhver art på stationerne fastsætter vilkår for brug af DSB's aktiver og ydelser placerer det fremtidige driftsansvar og rettigheder mellem Regionen og DSB fastsætter den eventuelle lejeudgift for brug af DSB's faciliteter efter de fastsatte principper i DSB-kontrakten DSB er kontraktligt forpligtet til at tilstræbe ensartede vedligeholdelses- og udstyrsstandarder på alle DSB ejede stationer, uanset om DSB selv betjener stationerne. Hvis Staten vælger at overdrage DSB s ansvar for stationerne til anden part, kan denne indtræde i DSB's sted i Aftalen. Regionen kan i samarbejde med Banedanmark vælge at oprette nye stationer mod selv at afholde alle de nødvendige omkostninger og at stå for de løbende driftsomkostninger. Regionen er forpligtet til at sikre, at Regionen og Regionens Togoperatør samarbejder tæt og konstruktivt med DSB før Driftsstart med henblik på at sikre den bedst mulige overgang. 3. Statens forpligtelse Staten er ansvarlig for, at signalsystemet ERTMS er i funktion på strækningen ved Driftsstart og muliggør den togdrift, der fremgår af Aftalen. 4. Økonomi Regionen modtager med virkning fra Driftsstart et årligt statstilskud til togdriften Køge Roskilde (herefter Tilskuddet ). Tilskuddet udgør 26 mio. kr. årligt. Tilskuddet er opgjort i 2016 prisniveau og reguleres med den på finansloven forudsatte udvikling i nettoprisindekset. Ved ændringer af afgifterne for brug af Banedanmarks net, som afviger fra den almindelige prisudvikling, reguleres tilskuddet med den økonomiske nettoeffekt af afgiftsændringen for det trafikomfang, der udføres på tidspunktet

5 for afgiftsændringen, således at Regionen stilles økonomisk neutralt. Hvis afgifterne ændres i perioden inden Regionens overtagelse af driften, reguleres tilskuddet i forhold til det planlagte trafikomfang. Side 5/8 Regionen kompenseres for alle udgifter i forbindelse med installation af ETCSudstyr ( ERTMS2 ) og GSM-R cap radios i det antal togsæt, som er nødvendigt for at opretholde det statslige driftsomfang ved aftaleindgåelsen på strækningen. Omkostninger til udrustning af yderligere togsæt afholdes af Regionen. Tilskuddet forhøjes med et årligt beløb, som svarer til dækning af omkostningerne ved anvendelsen af de ved aftaleindgåelsen DSB ejede stationer på Banedanmarks banestrækninger og udstyr mv. jf. afsnit 2.3, i det omfang stationer og udstyr ikke måtte blive stillet vederlagsfrit til rådighed. Hvis Staten vælger at overdrage DSB s ansvar for stationerne til anden part kompenseres Regionen for eventuelle dokumenterede nettomeromkostninger herved. I Aftalens første og eventuelt sidste år begrænses tilskuddet til den forholdsmæssige del af året, som Aftalen er gældende for. Tilskuddet kan anvendes til alle typer udgifter vedrørende togdrift på strækningen Køge - Roskilde, herunder driftsomkostninger, en rimelig fortjeneste til Regionens Togoperatør og alle investeringer i tog, stationer, udstyr og infrastruktur i forbindelse med togdriften på strækningen. Det er ved fastsættelsen af Tilskuddet forudsat, at der sker samdrift mellem Køge- Roskilde og Østbanen. Tilskuddet inkluderer desuden udgifterne til etablering af nødvendige ekstra depotspor ved Hårlev station samt mindre projekter, der kan medvirke til at øge passagergrundlaget på strækningen. Tilskuddet inkluderer indkøb af bustransport til erstatningskørsel for togtrafik under unormale forhold. Regionen kan opspare midler fra et år til et andet. Staten kan dog kræve eventuelle uforbrugte midler tilbageført ved eventuelt ophør af Aftalen. 5. Dokumentation Regionen er forpligtet til at fremsende en redegørelse én gang årligt til Transport, Bygnings- og Boligministeriet for anvendelsen af Tilskuddet på strækningen mellem Roskilde og Køge, herunder for den økonomiske afgrænsning i forhold til Østbanen. Med henblik på vurdering af effektivitet og forsyningssikkerhed redegør Regionen hvert år inden udgangen af marts måned for følgende forhold vedrørende året før:

6 antal producerede togkm antal rejser og passagerkilometer i Regionens tog samlede omkostninger ved udførelse af togdriften gennemførte antal togafgange i forhold til det planlagte punktlighed med tilhørende ansvarsfordeling for hhv. Regionens operatør, Banedanmark og eksterne parter baseret på Togoperatørens almindelige opgørelsesmetode pålidelighed med tilhørende ansvarsfordeling for hhv. Regionens operatør, Banedanmark og eksterne parter baseret på Togoperatørens almindelige opgørelsesmetode resultatet af kundetilfredshedsmålinger Side 6/8 Opgørelserne kan baseres på en kalkulatorisk fordeling af økonomi og transportarbejde på Statens hhv. Regionens egne baner. 6. Aftalelængde og ophør Aftalen træder i kraft ved underskrivelse, mens Regionens overtagelse af trafikkøberansvaret for strækningen Køge-Roskilde træder i kraft ved køreplanskiftet i december Opsigelse af Aftalen kan alene ske skriftligt og med 36 måneders varsel. Opsigelse kan dog tidligst ske med virkning 5 år efter Driftsstart. Opsigelse efter det 5. driftsår skal ske med 48 måneders varsel. Aftalen evalueres efter 10 år med udgangspunkt i Parternes hensigt om at gøre Aftalen permanent. Én af Parterne kan inden 1. december 2018 give meddelelse om eventuel senere overtagelsesdato, som i givet fald aftales mere præcist mellem Parterne. Såfremt en af Parterne meddeler en senere overtagelse, fortsætter den nuværende DSB betjening uforandret fra køreplanskiftet og frem til den nye aftalte overtagelsesdato. Såfremt Aftalen opsiges, fastlægges togbetjeningen mellem Køge og Roskilde efter ophør på linje med prioritering af togbetjeningen på det øvrige statslige banenet. Såfremt Regionen ved ophør har indsat højere frekvens på strækningen mellem Roskilde og Køge end ved aftaleindgåelsen, er Staten ikke forpligtet til at fastholde dette eventuelt højere betjeningsniveau mellem Køge og Roskilde. Hvis Regionen opsiger aftalen med 36 måneders varsel, er Regionen indstillet på at foranledige udlejning af det til driften nødvendige rullende materiel til staten eller fortsætte driften i yderligere 12 måneder mod fuld inddækning af nettoomkostningerne, såfremt det er muligt uden væsentlige dokumenterbare ulemper for Regionen eller dennes togoperatør.

7 7. Overdragelse af materiel ved ophør Hvis Aftalen opsiges, er Transport, - Bygnings, - og Boligministeriet eller den som har overtaget ansvaret herfor forpligtet til at overtage togmateriel som anvendes til udførsel af regionaltogtrafik mellem Køge og Roskilde, såfremt Regionen fremsætter ønsker herom. Et ønske om at beholde eller overtage togmateriellet skal fremsættes senest 18 måneder før ophør af trafikbetjeningen. Side 7/8 Overtagelsen sker til en købesum, der svarer til værdien af det overtagne. Værdien af materiel indkøbt som nyt fastsættes til den lineært nedskrevne restværdi over 26 år med tillæg af den ligeledes nedskrevne momsudgift. Værdien af brugt materiel fastsættes til den lineært nedskrevne restværdi i det antal år som sammen med materiellets alder på indsættelsestidspunktet summer op til 26 år med tillæg af den på samme måde nedskrevne momsudgift. Værdien af engangsforbedringer fastsættes til den lineært nedskrevne værdi af dokumenterede engangsinvesteringer over 26 år med tillæg af den ligeledes nedskrevne momsudgift. Værdien af engangsforbedringer fastlægges i fællesskab mellem Parterne. I tilfælde af uenighed om værdifastsættelsen afgøres denne af 2 uafhængige vurderingsmænd, hvoraf hver Part udpeger én. Værdien af specialværktøj og omløbsdele fastsættes til markedsprisen på overdragelsestidspunktet. I tilfælde af uenighed mellem Parterne om markedsværdien afgøres denne af 2 uafhængige vurderingsmænd, hvoraf hver Part udpeger én. I tilfælde af behov for værdifastsættelse ved 2 uafhængige vurderingsmænd, må vurderingsmændene ikke afgive dissens, men skal udarbejde en samlet vurderingsrapport, som skal fremstå som et fælles produkt. Omkostningerne til udarbejdelsen af vurderingen deles ligeligt mellem Parterne. 8. Genforhandling Såfremt der efter Aftalens indgåelse sker væsentlige ændringer i de for denne aftale økonomiske forudsætninger eller der optræder væsentlige uforudsete hændelser af ekstraordinær karakter, der får væsentlige konsekvenser for parternes grundlæggende rettigheder og forpligtelser under aftalen, er parterne berettiget til at genforhandle aftalen.

8 9. Øvrige vilkår Aftalen udfærdiges i to originale eksemplarer, der underskrives af tegningsberettigede hos hver part. Parterne opbevarer hvert et originalt eksemplar. Side 8/8 10. Underskrifter Dato: Ole Birk Olesen Heino Knudsen Transport-, Bygnings-og Boligminister Regionsrådsformand Region Sjælland

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen.

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen. UDKAST Dato J. nr. 23. september 2014 2011-4455 Aftale mellem Transportministeriet og Region Nordjylland om overdragelse af trafikkøberansvaret for regionaltogstrafik mellem Skørping og Frederikshavn Med

Læs mere

Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg

Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg Aftale mellem Side 1/996 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K og Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg (herefter: Parterne ) om overdragelse af

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2014-2018 Trafikselskabet Movia august 2019 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Movias kontraktopfølgning... 4 Kontrakterne og nøgletal... 5 Driftsområder...

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikselskabet Movia august 2017 Trafikkøbsrapport lokalbaner 2012-2016 Trafikselskabet Movia august 2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen),

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Trafikkøbsrapport lokalbaner

Trafikkøbsrapport lokalbaner Trafikkøbsrapport lokalbaner 2013-2017 Indledning Alle myndigheder, der indkøber offentlig servicetrafik, er, i medfør af EU Forordning nr. 2016/2338 (PSOforordningen), forpligtet til at offentliggøre

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Region Sjællands Østbane forløber i dag fra Køge med to grene mod henholdsvist Faxe Ladeplads og Rødvig.

Region Sjællands Østbane forløber i dag fra Køge med to grene mod henholdsvist Faxe Ladeplads og Rødvig. Valg af trafikeringsmodel Lille Syd/Østbanen Dato: 1. september 2017 Brevid: 3344809 Indledning Der er juni 2017 indgået landspolitisk forlig om, at staten overlader betjeningen af den statslige banestrækning

Læs mere

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM )

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) NOTAT Dato J. nr. 29. januar 2018 2017-4044 Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar 2018 Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) Kim Kofod Hansen, udviklingsdirektør

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens praktiske trafikkøberansvar for øresundstrafikken til Skånetrafiken) 1. I lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Regionaltog i Nordjylland

Regionaltog i Nordjylland 1 Regionaltog i Nordjylland Banebranchen 5. maj Fremtidens passagertrafik Svend Tøfting Region Nordjylland LIDT HISTORIE 2 2000 Nordjyllands amt overtager Skagens- og Hirtshalsbanen 3 Juni 2004 Nye skinner

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 3 2. Udviklingsmuligheder... 5 3. Scenarier... 7 Fra Trafikplan til Mobilitetsplan

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens

Læs mere

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012 Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10 - Trafikdage på AAU 2012 Hvordan gik det med Arriva kontrakten? - Det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland har, på

Læs mere

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24

Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering. Tillægskontrakt 24 Kundetilfredshedsmålinger og betalingsregulering vedr. Grenaabanen Tillægskontrakt 24 Indhold 2. Indhold 1. Kontraktgrundlaget... 4 1.1. Tillægskontraktens status i forhold til Kontrakten... 4 2. Baggrund

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

29. september 2017 JOURNALNUMMER SKREVET AF

29. september 2017 JOURNALNUMMER SKREVET AF NOTAT 29. september 2017 JOURNALNUMMER SKREVET AF 05.00.00-A00-2-17 LENE MADSEN MILNER Bilag 1. Baggrundsnotat om Østbanens forlængelse Ændringer af banedriften I disse år sker der en række væsentlige

Læs mere

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September Til: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har derfor stor fokus på

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Optimal omfordeling af Desiro togsæt, homogenisering af materielfla derne, fremskaffelse af tilstrækkeligt materiel til Midtjyske

Læs mere

Evaluering af Tølløsebanen

Evaluering af Tølløsebanen Evaluering af Tølløsebanen Baggrund I budgetaftalen for 2011 i Region Sjælland fremgik, at Frem mod trafikbestillingen for 2012 og budgetlægningen for 2012 vurderes det, om der kan foretages omlægninger,

Læs mere

Købs- og Leveringsaftale

Købs- og Leveringsaftale Købs- og Leveringsaftale mellem Svendborg Vejbelysning A/S Centrumpladsen 7 5700 Svendborg og Svendborg Kommune Centrumpladsen 7 5700 Svendborg om vejbelysning i de tidligere Egebjerg og Gudme Kommuner

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund

SAMMENFATNINGSNOTAT. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland. Baggrund SAMMENFATNINGSNOTAT Dato J. nr. Undersøgelse af samdrift i togtrafikken på Sjælland Baggrund Der er mellem Region Sjælland og Transportministeriet aftalt en undersøgelse af eventuelle samdriftsmuligheder

Læs mere

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015.

at bestyrelsen orienteres om resultatet i løbet af efteråret 2015. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. februar 2015 Mads Lund Larsen 10 Kontraktprincipper for nye lokalbanekontrakter fra 2017 Indstilling: Administrationen indstiller, at nye trafikkontrakter

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2017 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S 20. september 2007 Tillægsaftale om Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem TDC Totalløsninger A/S og Cybercity A/S 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016

Trafikkøbsrapport Trafikkøb 2016 Trafikkøbsrapport Trafikkøb Trafikkøbsrapport Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ISBN:

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 75 Offentligt Aktstykke nr. 75 Folketinget 2018-19 75 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar 2019. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 3. maj 2018 2018-6509 Bilag 1 DSB s køreplanforslag for fjern- og regionaltogtrafikken i 2019 I dette bilag

Læs mere

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014

Trafikkøbsrapport 2010-2014. Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Trafikkøb 2010-2014 Trafikkøbsrapport 2010-2014 Udgivet af: Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet af: Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA April 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Den statslige Trafikplan

Den statslige Trafikplan Den statslige Trafikplan Status på Trafikplan 2012-2027 Movia Trafikbestillerkonference, maj 2012 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra 2005: - 8.Transportministeren udarbejder

Læs mere

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009

En jernbane i vækst. - debatoplæg om jernbanestrategien. 30. oktober 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg om jernbanestrategien 30. oktober 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport

Læs mere

Movia afgiver høringssvar vedrørende Trafikplan for jernbanen 2008-2018 i overensstemmelse

Movia afgiver høringssvar vedrørende Trafikplan for jernbanen 2008-2018 i overensstemmelse Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 TDP 14. Høring om trafikplan for jernbanen 2008-2018 Indstilling: Direktionen indstiller, at Movia afgiver høringssvar vedrørende

Læs mere

Høring over udkast til lov om ændring af lov om trafikselskaber og lov om jernbane

Høring over udkast til lov om ændring af lov om trafikselskaber og lov om jernbane Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax MLL@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 januar 2008 Høring over udkast

Læs mere

Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013

Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013 Den 31. januar 2014 Servicekvalitetsniveau ved Regionstog A/S Årsrapport 2013 Indledning Denne rapport er udarbejdet på baggrund af de krav om jernbanepassagerers rettigheder og forpligtelser, som er beskrevet

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende: Aktstykke nr. 101 Folketinget 2017-18 Afgjort den 24. maj 2018 101 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 8. maj 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Høring af Trafikplan for den statslige jernbane

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Høring af Trafikplan for den statslige jernbane Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Dato: XX. februar 2018 Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er meget vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2016

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2016 Nøgletal for privatbanerne Budget 2016 26. januar 2016 1 Nøgletal for privatbanerne Indhold Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Nøgletal for privatbanerne 5 2 Nøgletal for privatbanerne Indledende

Læs mere

Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009.

Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009. Notat til Region Sjælland vedrørende forslag til udvidelse af køreplanerne på lokalbanestrækningerne Holbæk Nykøbing Sj. og Østbanen fra 2009. Indledning. Dette notat er udarbejdet på foranledning af en

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2018

Nøgletal for privatbanerne. Budget 2018 Nøgletal for privatbanerne Budget 2018 27. august 2018 1 Nøgletal for privatbanerne, budget 2018 Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Tabel 0-1. Privatbanernes påstigere og personkm. fordelt på

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg 23. September 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport med kunden i centrum

Læs mere

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer.

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer. Aktstykke nr. 88 Folketinget 2018-19 Afgjort den 28. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 20. februar 2019. 88 a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

S A M E J E O V E R E N S K O M S T

S A M E J E O V E R E N S K O M S T Følgende er et eksempel på en aftale om sameje af en grund på hvilken senere ønskes opført en bolig. Eksemplet er ikke udtømmende og bør tilpasses den konkrete situation med professionel bistand. S A M

Læs mere

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk NORDJYSKE JERNBANER SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk regionaltogsbetjening

Læs mere

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Dato : 10. oktober 2003 Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Regeringen lægger op til en ny rammeaftale, der skal sikre de langsigtede rammer for jernbaneområdet. Aftalen

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2016

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2016 Nøgletal for privatbanerne, 10. oktober 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd.

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd. 7. september 2006 Tillægsaftale til Aftale om Transmission mellem TDC Totalløsninger A/S og Barablu Mobile Ltd. 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...2 1.1 Bilagsliste...2 2 Præambel...3 3 Parterne...3

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane. Budget 2017

Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane. Budget 2017 Nøgletal for privatbanerne, inkl. regional togtrafik i NJ og Aarhus Letbane Budget 2017 2. maj 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, regional Indhold Indledende om privatbanestatistik 2 Tabel 0-1. Privatbanernes

Læs mere

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 30. april 2014

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 30. april 2014 Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne 30. april 2014 1. Navn og organisation 1.1. Regionernes fælles udbud organiseres under navnet Regionernes Fælles Indkøb (RFI) og består af de 5 regioner;

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2015

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2015 Nøgletal for privatbanerne, 6. januar 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

Kontrakt. Mellem. Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej Ringsted CVR-nr.:

Kontrakt. Mellem. Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej Ringsted CVR-nr.: H:\Miljø\Jord og Vand\Klimatilpasning\Roskildevej\Kontrakt medfinansiering benløse_ver_2a.docx Kontrakt Mellem Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29777373 Og Ringsted

Læs mere

Bilag 9. Busoverdragelse. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1

Bilag 9. Busoverdragelse. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1 Bilag 9 Busoverdragelse 9.1 Beregning af overtagelsespriser for busser ved kontraktudløb... 2 9.2 Procedure og tidsplan for busoverdragelse... 2 9.3

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn I medfør af tekstanmærkning nr. 139 ad 28.53.01 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave)

Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave) 1-23-0-32-09 29. oktober 2015/JOS Ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (Endelig udgave) Formålet med at lave en ejerstrategi for Nordjyske Jernbaner (NJBA) er at sikre, at NT s ejer interesser varetages

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand XXXXX. xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr Side 1 af 7

Aftale. Aftale om konsulentbistand XXXXX. xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr Side 1 af 7 Aftale Aftale om konsulentbistand XXXXX xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 1502-0044 Side 1 af 7 Dato: dato-mnd-år Aftalens parter Xxxx xxxxxx XXXXXX (herefter benævnt konsulenten)

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed

Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Rigsrevisionens notat om beretning om togenes punktlighed Marts 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2017 om togenes punktlighed

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane 2008-2018. Hovedrapport

Trafikplan for den statslige jernbane 2008-2018. Hovedrapport Trafikplan for den statslige Hovedrapport Februar 2008 Indstik: Opmærksomheden henledes på at redaktionen af Trafikplanen er afsluttet den 1. december 2008 efter endt offentlig høring. Det betyder bl.a.,

Læs mere

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17-03-2015 Sagsnr. 2015-0009752 Samarbejdsaftale Dokumentnr. 2015-0009752-5 Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Læs mere

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne )

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Kontrakt mellem [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] og [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Opdateres løbende efterhånden som Naturstyrelsen modtager bemærkninger

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT

FORPAGTNINGSKONTRAKT 323-164960 EMO/usk 01.08.2013 FORPAGTNINGSKONTRAKT 1. Parterne 1.1 Undertegnede * bortforpagter herved til medunderskrevne Læsø-Natura 2000 Lodsejerforening A.m.b.a. 9940 Læsø *den/en del af/landbrugsdelen

Læs mere

Almindelige købs- og salgsbetingelser

Almindelige købs- og salgsbetingelser Almindelige købs- og salgsbetingelser 1.0 Generelle bestemmelser 1.1 Nærværende aftale udgør aftalegrundlag for STISAGER, i det følgende benævnt sælger og den af STISAGER vedkommende køberkontrahent, i

Læs mere

Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF

Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF Agenda Hvad ved vi? Regeringens sundhedsudspil og udspil om HOT samt sundhedsaftalen med DF Det koster penge: Konsekvenser for økonomien for kommuner på Sjælland Er governance HOT eller NOT: Konsekvenser

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger.

Budget 2011 blev førstebehandlet på bestyrelsesmødet den 24. juni 2010. Bestyrelsen oversendte budgetforslaget til 2. behandling uden bemærkninger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2010 HVT 07 Budget 2011, 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at Budgetforslag 2011, 2. behandling vedtages Allan Schneidermann

Læs mere

Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund

Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund Indhold: Den fremtidige kontrakt i Danmark Fakta om den vindende operatør Udbuddets trafikomfang Udbudsform Væsentlige udbudsbetingelser Målsætninger

Læs mere

Udbudsmateriale for PERSTs udbud af kontrakt om administration af statslig rejseforsikring Bilag 2. Kontraktudkast

Udbudsmateriale for PERSTs udbud af kontrakt om administration af statslig rejseforsikring Bilag 2. Kontraktudkast Side 1 af 7 sider Mellem Personalestyrelsen Frederiksholms Kanal 6 1220 København K CVR nr. 1188 1866 EAN nr. 5798000013001 herefter benævnt Personalestyrelsen og (Forsikringsselskabets navn) (gadenavn)

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Nedenstående tabel viser antallet

Læs mere

Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik. til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester

Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik. til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester Aftale nr.: Til aftale nr.: Dato: Tillægsaftale: Redirigering af udenlandstrafik til Produkttillæg om Gensalg af mobil tjenester mellem og TDC A/S Indholdsfortegnelse 1. Præambel...3 2. Aftalens

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Implementering af

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 1360 København K

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 1360 København K AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0389 Klageren: XX 1360 København K Indklagede: Movia Klagen vedrører: Grænsestoppested har forskelligt zonenummer afhængigt af buslinje.

Læs mere

K O N T R A K T. mellem. Udlændingestyrelsen. Ryesgade København Ø. Dansk Flygtningehjælp. Borgergade 10, 3. sal.

K O N T R A K T. mellem. Udlændingestyrelsen. Ryesgade København Ø. Dansk Flygtningehjælp. Borgergade 10, 3. sal. K O N T R A K T mellem Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø og Dansk Flygtningehjælp Borgergade 10, 3. sal 1300 København K CVR nr. 2069 9310 om Dansk Flygtningehjælps dokumentationsarbejde

Læs mere

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Investeringsaftale og Samarbejdsaftale

Investeringsaftale og Samarbejdsaftale Bilag 7 til Investeringsaftale Tiltrædelsesaftale Investeringsaftale og Samarbejdsaftale (Store projekter) Projektnavn Side 1 af 5 Mellem [navn] Adresse Postnr. og by CVR-nr.: (herefter benævnt [navn]

Læs mere

VARETAGELSE AF OPGAVER PÅ AFFALDSOM- RÅDET

VARETAGELSE AF OPGAVER PÅ AFFALDSOM- RÅDET VARETAGELSE AF OPGAVER PÅ AFFALDSOM- RÅDET MELLEM OG SORØ KOMMUNE AFFALDPLUS INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 4 2. DEFINITIONER... 5 3. OPGAVER OMFATTET AF AFTALEN... 5 4. AKTIVER... 5 5. LEJEMÅL

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikplan 2012-2027 for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikdage 2012 Vi har en PLAN Den statslige jernbane de kommende år Overblik over udviklingen:

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal Mellem underskrevne udlejer Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8000 Viborg og medunderskrevne lejer VHK A/S Tingvej 7 8800 Viborg er der indgået følgende lejeaftale: 1 - Det

Læs mere