CAMPINGRÅDET INFORMERER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CAMPINGRÅDET INFORMERER"

Transkript

1 S i d e 1 Indhold Elsikkerhed Pas på Dansk Domæne Registrering Sponsoraftale med Fendt i Tyskland Har du søgt om nedsættelse af vandafledningsafgift? Fokus på campingpas i 2009 Fødevarekontrol og ikke papirkontrol Sæt kryds i kalenderen: Årsmøde 2009 og kursus for nye lejrchefer Ny stjernekonsulent Regler for gebyr på kreditkort Salg af tobak til unge Forbrugertillid til camping Forbud mod campering på Farø Artikel: Aktiv Danmark - oplevelser som kan mærkes Elsikkerhed Sikkerhedsstyrelsen har i en kampagne tilfældigt udvalgt knapt 100 campingpladser, som de har besøgt. Ved besøgene har Sikkerhedsstyrelsen kunnet konstatere, at der rundt omkring var en hel del elinstallationer, der ikke er i den stand, som de burde være. Campingrådet har givet tilsagn om, at konsulenterne ved næste års besøg vil lægge stor vægt på, at alle campingpladser bør bede en autoriseret elinstallatør gennemgå pladsens elinstallationer i løbet af 2009, og herefter få rettet de eventuelle fejl og ulovligheder, der måtte være på campingpladsens elsystem. Kampagnen er et led i en række kampagner. Den næste kampagne retter sig med diskoteker og restauranter.

2 S i d e 2 Pas på Dansk Domæne Registrering Campingrådet advarede i sidste Campingrådet Informerer mod Dansk Domæneregistrering. Der var desværre en lejrchef, som nåede at indgå en aftale med dette firma. DD Registrering ApS henvendte sig til lejrchefen og ville sælge denne et domænenavn med.com.eu. Henvendelsen skete fra en person, som ringede fra et anonymt telefon nummer. Det blev oplyst, at der var en, der var ved at købe dette domænenavn, men i sagens gode tjeneste får lejrchefen tilbuddet om at købe domænenavnet først. Efterfølgende modtager lejrchefen rykkere og inkassotrusler. Lejrchefen henvendte sig til Campingrådet, som gik ind i sagen. Campingrådet truede med en retssag, hvis ikke aftalen blev annulleret. Det lykkedes at få annulleret aftalen og der blev fremsendt en kreditnota til campingpladsen. Campingrådet kan kun indtrængende opfodrer alle til at være på vagt over for disse annoncesælgere. Sponsoraftale med Fendt Campingrådet har indgået en sponsoraftale med Fendt i Tyskland. Aftalen går ud på, at den der har en gyldig - stemplet, underskrevet og udfyldt med navn mv. - kupon, får et nedslag i regningen på 13 euro. Campingpladsen får de 13 euro refunderet, når kuponen indsendes til Campingrådet. Kuponen ser således ud:

3 S i d e 3 Har du søgt om nedsættelse af vandafledningsafgiften? I foråret gennemførte Campingrådets brancheudvalg en spørgeskemaundersøgelse vedrørende vandafledningsafgiften. Undersøgelsen viste, at knap 25 % af alle campingpladser får et nedslag i vandafledningsafgiften, og der dermed er 75 % af campingpladserne, der betaler fuld afgift. Reglerne på området giver de enkelte kommuner mulighed for i hvert enkelt tilfælde at give nedslag i vandafledningsafgiften, hvis det kan sandsynliggøres, at en virksomhed afleder mindre til kloakken, end der løber ind. Men man har som virksomhed ikke krav på nedsættelse. Det er alene op til de enkelte kommuner at vurdere, om man ønsker at give et nedslag. Brancheudvalget har vurderet, at en samlet henvendelse til alle kommuner derfor ikke vil få nogen betydning, men opfordrer i stedet alle pladser til enkeltvis at tage dialogen med den lokale kommune om nedsættelse af afgiften. Har man pool, kan man henvise til at vand fordamper herfra. Ellers løber en del vand udenom kloakken fra tappesteder og ved rengøring af vogne etc. Det handler om at sandsynliggøre overfor kommunen, at ens virksomhed ikke afleder det samme til kloakken, som løber ind. Man kan altid henvise til, at andre kommuner giver nedslag, hvilket kommunen er velkommen til at få bekræftet ved henvendelse til Campingrådet. Får du nedsættelse i afgiften, må du meget gerne give Simon Bauer i Campingrådet besked, der følger området nøje. Fokus på Campingpas i 2009 Fra tid til anden ringer lejrchefer og fortæller om, at de har haft besøg af gæster, der ikke har haft et gyldigt campingpas. Fra sekretariatet bliver der taget kontakt til alle de campingpladser, hvor der er påpeget uregelmæssigheder. Dog ønsker sekretariatet en skriftlig dokumentation på, hvilken campingplads, der har optrådt uregelmæssigt. Langt de fleste uregelmæssigheder bunder i forglemmelser eller fejl. I 2009 vil der blive sat fokus på salget af campingpas ved konsulenternes besøg. Sekretariatet vil tilfældigt udtrække et antal campingpladser, hvor konsulenten meget grundigt vil gennemgå salget af campingpas og årsmærker på alle pladsens gæster.

4 S i d e 4 Fødevarekontrol og ikke papirkontrol. Folketingets partier har indgået en politisk aftale om fødevarekontrollen, der vil fjerne uhensigtsmæssige regler. Der har været mange virksomheder, der har fået bøder og sure smileys for forhold, der ikke havde noget at gøre med fødevaresikkerhed, men om manglende papirarbejde. I en analyse fra maj kunne det læses, at omkring 70 % af alle bøder blev givet for manglende papirarbejde, der ikke havde ret stor betydning for fødevaresikkerheden. Nogle af de mest grelle eksempler fra analysen var: En bager mistede sin elitesmiley, fordi der var genskin i den rude, hvor den glade smiley sad. Et andet sted udløste det en sur smiley, fordi den glade smileyrapport var faldet ned fra væggen. Et tredje sted var rengøring og hygiejne i top, men virksomheden fik alligevel en bøde, fordi de havde glemt at sætte kryds i egenkontrolrapporten. Det er positivt, at fødevareministeren Eva Kjer Hansen og de ansvarlige partier har lyttet til kritikken og nu sørger for at, at det fremover bliver fødevarekontrol og ikke papirkontrol, der kommer i fokus. Nu kan man så håbe, at Folketingets partier vil se på logningsreglerne, når man er i gang med at rydde op i tåbelige regler Sæt kryds i kalenderen: Årsmøde 2009 og kursus for nye lejrchefer Her følger et par vigtige datoer til kalenderen: Kursus for nye lejrchefer: Marts 2009 Årsmøde 2009 afholdes 21. april 2009

5 S i d e 5 Ny stjernekonsulent Campingrådet har pr. 1. december 2008 ansat Karin Stage som ny konsulent. Karin Stager er 49 år og uddannet lærer. Karin Stage vil i 2009 får ansvaret for campingpladserne i de gamle Vestsjællands og Frederiksborg amter samt et mindre antal campingpladser på Østfyn. Regler for gebyr på kreditkort Campingrådet har fået en par henvendelser vedrørende regler for gebyr på kreditkort. Her følger en kort gennemgang af, hvad der må opkræves af gebyrer på hvilke kreditkort: Der må IKKE opkræves gebyr for DANkort eller dansk udstedte internationale kreditkort (altså f.eks. et dansk VISA-kort / MasterCard) i fysisk handel. Fysisk handel betyder, at man står fysisk over for kunden. Hvis der er tale om udenlandske kreditkort, det vil sige et internationalt betalingskort udstedt i udlandet, må der opkræves gebyr. Dette gebyr må dog ikke være højere end det gebyr, som indløser (den virksomhed, som har indgået en aftale med forretningen/campingpladsen om et betalingssystem) opkræver af campingpladsen. Det betyder, at man ikke må tjene på gebyret. Endvidere skal det tydeligt fremgå ved skiltning, at der opkræves gebyr ved brug af disse kort. Campingrådet er ved at lave disse skilte, som kan opstilles. Hvis en gæst derimod bestiller et ophold via telefonsalg eller på internettet, kan campingpladsen opkræve et gebyr ifølge lovgivningen - det er ikke tale fysisk handel. De forretninger, som indgår en aftale om at modtage et internationalt betalingskort, skal også modtage alle kort med samme logo fra det pågældende kortselskab. Det betyder, at danske forretninger, der f.eks. indgår en aftale om at modtage et MasterCard, er forpligtet til at modtage alle MasterCards - uanset om de er udstedt i Danmark eller i et andet land. Spørgsmål til ovenstående kan rettes til Simon Bauer eller Victoria B. Lindtner..

6 S i d e 6 Salg af tobak til unge Den 1. september 2008 blev aldersgrænsen for salg af tobak til unge hævet til 18 år. Den nye lov skal udskyde unge menneskers eventuelle debut som rygere. Aldersgrænsen for salg af alkohol til unge er fortsat 16 år. I forbindelse med lovens ikrafttræden blev der informeret bredt via dagbladsannoncer. Dagligvarebutikker, kiosker, benzinstationer og andre salgssteder, hvor tobak sælges har fået tilsendt skilte med oplysning om aldersgrænserne til ophængning i butikkerne samt andet informationsmateriale. Samtidig vil butikspersonalet igen blive gjort opmærksom på, at man skal spørge efter billedlegitimation, når der kommer unge ind i butikken for at købe alkohol eller tobaksvarer. Forbrugertillid til camping For femte år i træk har Forbrugerstyrelsen udgivet det såkaldte Forbruger Forholds Indeks (FFI), som er en undersøgelse af danskernes opfattelse af 51 forskellige brancher. Øverst på listen ligger biografer, cykler og knallerter, isenkræmmere - og camping. Du kan læse hele FFI indekset på forbrugerstyrelsens hjemmeside: db_sortby=36343 Forbud mod camping på Farø Det er lykkedes Campingrådet, at få Vejdirektoratet til at stramme op overfor campister, der camperer på den store P- plads på Farø. Vejdirektoratet har nu opsat skilte, der informerer om reglerne, der siger, at man maksimalt må holde på den bagerste del af pladsen i 11 timer og maksimalt må holde på den forreste del af pladsen i 2 timer. Nu følger så arbejdet med at få håndhævet reglerne, da et skilt jo desværre ikke gør det alene. Dette vil Campingrådet fortsat være i tæt dialog med Vejdirektoratet omkring.

7 S i d e 7 Artikel: Aktiv Danmark - oplevelser som kan mærkes Sæt fokus på kvalitetsmærkede oplevelser - styrk din virksomhed med et medlemskab af Aktiv Danmark Det er ikke altid let for turister at finde de gode ferieoplevelser, men Aktiv Danmarks kvalitetsmærkeordning hjælper dem på vej. Foreningen Aktiv Danmark sikrer kvalitet, udvikling og markedsføring inden for seks temaer; gastronomi, wellness, golf, cykling, lystfiskeri og vandring. Kvalitetsmærkede oplevelser Flere og flere danske og udenlandske turister dyrker deres fritidsinteresser og passioner, når de holder ferie i Danmark. Derfor arbejder Aktiv Danmarks ca. 410 medlemmer til stadighed med at udvikle og markedsføre spændende oplevelsesprodukter, der profilerer Danmark som et land med fokus på passion, velvære og aktiv livsstil. Markedsføringsaktiviteterne planlægges med baggrund i analyser omkring turisternes motivation for at holde ferie i Danmark, trends og fakta om målgrupperne. Mange af Aktiv Danmarks 410 medlemmer er relativt små aktører, som via netværk med ligesindede virksomheder opnår en slagkraftig temaindsats. Målet er, at attraktive målgrupper på vores nærmarkeder skal kende Danmark som den destination i Nordeuropa med den højeste service og kvalitet. Som Campingplads er det muligt at opnå kvalitetsmærkning indenfor et eller flere af temaerne: cykling, golf, fiskeri, vandring og wellness såfremt medlemskriterierne kan efterleves. Hvorfor være medlem af Aktiv Danmark? Aktiv Danmark tilbyder sine medlemmer målrettet og professionel markedsføring i både Danmark og udlandet. En lang række markedsføringsydelser er indeholdt i det årlige kontingent på kr. 2500, ligesom det er muligt at opnå gode rabatter på øvrig annoncering, deltagelse i messer m.m. Aktiv Danmark er en stærk medlemsbaseret forening, der giver mulighed for, at det enkelte medlem kan præge udviklingen inden for de forskellige temaer. Som medlem er det i høj grad muligt at få indflydelse på udviklingen af temaerne. I foreningen er det nemlig medlemmerne, der bestemmer. Medlemmerne tager de overordnede beslutninger om temaets arbejde og vælger bestyrelsen på Aktiv Danmarks generalforsamling.

8 S i d e 8 Campingrådet bakker op om Aktiv Danmark Campingrådet var i 2004 med til at stifte Aktiv Danmark i samarbejde med VisitDenmark og en række andre turismeorganisationer og er repræsenteret i bestyrelsen. Aktiv Danmarks sekretariat er placeret hos VisitDenmark, hvilket betyder mange spændende samarbejdsmuligheder med VisitDenmarks markedskontorer. Som medlem af Campingrådet får du gratis kontrolbesøg med i medlemskabet. Kontrolbesøget har til formål at sikre at alle virksomheder lever op til medlemskriterierne Vil du lege med? Du kan læse mere om konkrete medlemsfordele, og hvordan du bliver medlem i Aktiv Danmarks nye 2009 profilfolder Vil du lege med?. Du kan downloade eller bestille hæftet på eller kontakte sekretariatsleder Maria Haugaard Christensen på tlf eller maria.christensen@aktivdanmark.dk.

CAMPINGRÅDET INFORMERER

CAMPINGRÅDET INFORMERER S i d e 1 Indhold Ulovlig campering med autocampere Nye standarter for hoppepuder Nyt notat: Proceduren for klager Viasat opkræver ekstra betaling for offentlig visning Susanne Dalum stopper i Campingrådet

Læs mere

Flere gæster til vores medlemmer er en mærkesag. Tag del i Aktiv Danmark og styrk også din virksomhed. Vil du lege med?

Flere gæster til vores medlemmer er en mærkesag. Tag del i Aktiv Danmark og styrk også din virksomhed. Vil du lege med? Flere gæster til vores medlemmer er en mærkesag. Tag del i Aktiv Danmark og styrk også din virksomhed. Vil du lege med? 1 Aktiv Danmark - vil du lege med? God leg er kendetegnet ved smil og glæde. God

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Til Alle. 2. september 2009. Info om campingvogne, om forslag til bedre miljø og administration til gavn for alle.

Til Alle. 2. september 2009. Info om campingvogne, om forslag til bedre miljø og administration til gavn for alle. Fra: Bjørn Danelund Organisation: Rådet for danske campister Adresse: Skippermosen 31 Postnr: 3400 Hillerød EMail: danelund@privat.dk Telefon: Må offentliggøres på hjemmesiden: Ja 2. september 2009 Til

Læs mere

CAMPINGRÅDET INFORMERER

CAMPINGRÅDET INFORMERER S i d e 1 Indhold Pas på domæneregistrering Tilfredsstillende juli for dansk camping Kurser i brand og førstehjælp Kursusoversigt 2008/09 Campingpladser er blevet grønnere Jobmarked www.campingraadet.dk

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Det nye VisitVesthimmerland Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Vi markedsfører Vesthimmerland, rådgiver og servicerer både gæster og turisterhverv Fordi turismen er af stor betydning

Læs mere

GOD ADGANG. - en stor konkurrencefordel! Få klar besked om tilgængeligheden i din virksomhed Informer kunder og gæster om jeres adgangsforhold

GOD ADGANG. - en stor konkurrencefordel! Få klar besked om tilgængeligheden i din virksomhed Informer kunder og gæster om jeres adgangsforhold GOD ADGANG - en stor konkurrencefordel! Få klar besked om tilgængeligheden i din virksomhed Informer kunder og gæster om jeres adgangsforhold Mærkeordningen for God Adgang - et informationssystem og et

Læs mere

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 2011 blev et fint år for DCU 7. kreds. Vi er stadig en af de aktive kredse i DCU. Bestyrelsesmedlemmerne har, såvel hvad angår de enkelte stævner og ture,

Læs mere

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør

Læs mere

Klag over markedsføring til Forbrugerombudsmanden.

Klag over markedsføring til Forbrugerombudsmanden. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 117 Offentligt 120104 Klag over markedsføring til Forbrugerombudsmanden. De virkemidler, som en erhvervsdrivende bruger for at sælge varer

Læs mere

Om elite-smiley og offentliggørelse

Om elite-smiley og offentliggørelse Om elite-smiley og offentliggørelse Hvem kan blive elite-virksomhed og hvordan? Folderen svarer på de vigtigste spørgsmål om dette og om hvor kontrolrapporterne skal hænges op i detail- og engrosvirksomheder

Læs mere

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88 Hermed har vi fornøjelsen at præsentere vores markedsføringsplan for 2015 Vi håber, du finder netop de tilbud, som passer din virksomhed. September 2014 HVAD ER TEAM ODSHERRED? Vi møder tit spørgsmålet:

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Høring over forslag til ny bekendtgørelse om gebyrer ved brug af internationale betalingsinstrumenter

Høring over forslag til ny bekendtgørelse om gebyrer ved brug af internationale betalingsinstrumenter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Att.: Bente Sølvsten, bjs@kfst.dk og Samuel Eddie Mogensen, sem@kfst.dk 21. juni 2011 Høring over forslag til ny bekendtgørelse om gebyrer ved brug af internationale

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt vedtaget på foreningens generalforsamling den 29. marts 2006 Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) Etiske Regelsæt er udarbejdet og godkendt af bestyrelsen

Læs mere

Camping Temaanalyse 11. oktober 2005

Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Gennemført af Jysk Analyse i maj 2005 Opkald til 3012 personer, 2310 gik videre Gennemført telefon interview med 608 campister 512 (22 pct.) har været på campingferie

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 17 Offentligt Europaudvalget, Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget EU- konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 8. februar 2015 Nye forslag vil påvirke

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

sparbank free du er kun ung én gang

sparbank free du er kun ung én gang sparbank free du er kun ung én gang DU ER KUN UNG ÉN GANG Som ung står du over for en verden af muligheder. Du kan vælge at få en uddannelse, arbejde eller rejse jorden rundt. Du kan gå til fodbold, på

Læs mere

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse

Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Mørkhøj Bygade 19 2860 Søborg tlf. 33 95 60 00 fax 33 95 60 01 Fakta om regler for virksomheder Elite-smiley og offentliggørelse Hvis du

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Gode råd om dit varemærke

Gode råd om dit varemærke Gode råd om dit varemærke 1 Du har nu fået dit varemærke registreret i Danmark Varemærkeregistreringen er bevis for, at du ejer varemærket. Ligesom al anden ejendom er det vigtigt at vedligeholde varemærket,

Læs mere

CAMPINGRÅDETS VEDTÆGTER

CAMPINGRÅDETS VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Campingrådet er en forening med hjemsted i København. 2. Formål - at virke for en ansvarlig, effektiv og positiv udvikling af campinglivet i Danmark, - at samarbejde med myndigheder,

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

F.A.Q. - Mobile Pay Online

F.A.Q. - Mobile Pay Online F.A.Q. - Mobile Pay Online MobilePay-bruger Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet? Kan man kun handle i danske webshops? Hvorfor skulle jeg betale med Mobile- Pay i stedet for mit

Læs mere

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen Medlemsfordele Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør Anne Mette Wandsøe, der sammen med 2-3

Læs mere

IDRÆT KULTUR OG FRITID 2015. Brancheudstillingen. Tirsdag 19. maj 2015 kl. 10.00 til 16.00 Vingsted Hotel & Konferencecenter

IDRÆT KULTUR OG FRITID 2015. Brancheudstillingen. Tirsdag 19. maj 2015 kl. 10.00 til 16.00 Vingsted Hotel & Konferencecenter IDRÆT KULTUR OG FRITID 2015 Brancheudstillingen Tirsdag 19. maj 2015 kl. 10.00 til 16.00 Vingsted Hotel & Konferencecenter Danmarks unikke fagmesse Kom helt tæt på de ledende medarbejdere på idræts- og

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

<ll?.> Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S

<ll?.> Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S ------- i ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN COOP DANMARK A/S Dato: 24. januar 2019 Sag: SIF-18/08129-34 Sagsbehandler: /KSPE Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens påbud til Coop Danmark A/S

Læs mere

Dette vil også være en opfølgning på moderniseringsprocessen, som blev iværksat ved ændringen af betalingsmiddelloven i 1999.

Dette vil også være en opfølgning på moderniseringsprocessen, som blev iværksat ved ændringen af betalingsmiddelloven i 1999. Det nye Dankort Dankortsystemet har fungeret godt, siden det blev etableret i 1984, og har været et af de mest effektive betalingssystemer i verden. Alle parter har nydt godt af systemet: forbrugerne har

Læs mere

kort og godt om kredit- og BetaLinGskort

kort og godt om kredit- og BetaLinGskort kort og godt om kredit- og BetaLinGskort et velvalgt kreditkort i sparbank sikrer dig HandLeFriHed Hvor som HeLst når som HeLst d e n k o r t e s t e V e J t i l k r e d i t - e l l e r b e t a l i n g

Læs mere

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Brugervilkår: StamSted ApS ('StamSted' og 'Tjenesten') byder dig velkommen. Dette er vores vilkår for brugere af StamSted platformen, som er en tjeneste til

Læs mere

Andelsforeningen Bendstrup Camping a.m.b.a.

Andelsforeningen Bendstrup Camping a.m.b.a. Andelsforeningen Bendstrup Camping a.m.b.a. Bendstrup Vognkoloni a.m.b.a. Damvejen 24 3400 Hillerød Tlf.: 4828 6409 ANDELSFORENINGENS VEDTÆGTER Revideret juni, 2017 1 Fil: 1. NAVN-HJEMSTED Foreningens

Læs mere

Det danske hotelmarked

Det danske hotelmarked Det danske hotelmarked Normtal 2016/2017 COPYRIGHT HORESTA 11 Det danske hotelmarked Antallet af gæster, som besøger de danske hoteller, kroer og konferencecentre, fortsætter med at stige. Der kommer flere

Læs mere

P-afgifter. - en forklaring

P-afgifter. - en forklaring P-afgifter - en forklaring Ja, det er rigtig irriterende at få en parkeringsbøde. Er der overhovedet nogen fornuftig grund til det, eller er det bare for at genere? I denne folder forsøger vi at besvare

Læs mere

Kan gøre noget for autocamperturisme!

Kan gøre noget for autocamperturisme! Kan gøre noget for autocamperturisme Få del i Europas hurtigst voksende turistsegment Af: www.autocamper-info.dk den 27. apr. 2015 JI/2015 Side 1 Der findes 1,7 millioner autocampere i Europa. Deraf er

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Notat om Camping, By og Landskabsstyrelsen, Campingrådet og Kommunernes Landsforening:

Notat om Camping, By og Landskabsstyrelsen, Campingrådet og Kommunernes Landsforening: Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 364 Offentligt OMTRYK Notat om Camping, By og Landskabsstyrelsen, Campingrådet og Kommunernes Landsforening: Campingrådet hævder, at Campingrådet er

Læs mere

Vejledning. Forretningers opkrævning af gebyrer

Vejledning. Forretningers opkrævning af gebyrer Vejledning Forretningers opkrævning af gebyrer December 2017 Vejledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Vejledning om forretningers

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Her søger du om at modtage betalingskort i din forretning!

Her søger du om at modtage betalingskort i din forretning! Betalingskortaftale Her søger du om at modtage betalingskort i din forretning! Betalingskortaftale for Dankort indgår du med: Betalingskortaftale for internationale kort indgår du med: Nets Denmark A/S

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPLATFORME

KOMMUNIKATIONSPLATFORME KOMMUNIKATIONSPLATFORME HVAD ER EN KOMMUNIKATIONSPLATFORM? En kommunikationsplatform er populært sagt et hjem for jeres kommunikation og udgangspunktet for alt jeres andet kommunikation Det vil sige, at

Læs mere

TALEPAPIR. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27. september 2016

TALEPAPIR. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27. september 2016 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1029 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27.

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

Må vi være din NETVÆRKSPARTNERSKAB ERHVERVSPAKKEN TYSK. SoMe

Må vi være din NETVÆRKSPARTNERSKAB ERHVERVSPAKKEN TYSK. SoMe Må vi være din NETVÆRKSpartner NETVÆRKSPARTNERSKAB Som NETVÆRKSpartner opnår du adgang til alle VisitVestsjællands øvrige tilbud som kurser, udviklingspakke, forretningsudvikling og meget mere ERHVERVSPAKKEN

Læs mere

Fra foreningen. Vi byder velkommen til sæson 2014

Fra foreningen. Vi byder velkommen til sæson 2014 Fra foreningen Vi byder velkommen til sæson Hvert år besøger rigtig mange turister Marielyst på ferier, vennebesøg eller via konferencer. Din virksomhed har mulighed for at komme i kontakt med de besøgende

Læs mere

Samrådstale til spørgsmål R om smiley og rotter den 11. maj 2005. i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Samrådstale til spørgsmål R om smiley og rotter den 11. maj 2005. i Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Svar på Spørgsmål 119 Offentligt Samråd i FLF 11. maj 2005 Samrådstale til spørgsmål R om smiley og rotter den 11. maj 2005 10. maj

Læs mere

Huskeliste. - til kommende brugere af Den Digitale Bilbog. Domstolsstyrelsen / Huskeliste. Designelementer: Logo

Huskeliste. - til kommende brugere af Den Digitale Bilbog. Domstolsstyrelsen / Huskeliste. Designelementer: Logo Desi Designelementer: Logo Logo På Domstol.dk findes logoet i øverste venstre hjørne på alle websitets sider. Huskeliste Designguide for Domstol.dk - til kommende brugere af Den Digitale Bilbog Domstolsstyrelsen

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING

PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING PLANLÆG DINE FEJL OG BEFRI DIG SELV FOR VANETÆNKNING Uanset om det drejer sig om at tænke mere frit i brainstorms, turde gå nye veje eller være mere

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006 HANDELSBETINGELSER GENERELLE OPLYSNINGER 8881 Thorsø. Mail: Charlotte@ Telefon 8696 2826 eller 2534 7058 CVR 29 23 05 44 Etableret 2006 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Bestilling Vores handelsvilkår følger

Læs mere

Vejledning til udsalgssteder om salg af fisketegn

Vejledning til udsalgssteder om salg af fisketegn Vejledning til udsalgssteder om salg af fisketegn Udsalgssteder som har aftale med NaturErhvervstyrelsen kan formidle salg af fisketegn købt via Internettet. Det er en forudsætning for indgåelse af aftale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1152 Klager: Kim Egegaard Ordrupvej 90, 4. 2920 Charlottenlund Indklagede: Denis Eg Maribovej 215 4900 Nakskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

Fordeling af temagæster

Fordeling af temagæster Cycling Denmark Fordeling af temagæster 8 7 6 5 4 3 2 1 0 4,3 2,6 1,6 2,7 3,1 1 1,9 0,6 Cykel Fisk Golf Wellness Softcore Hardcore Fordeling pr. land 8 7 6 5 4 3 2 Holland Sverige Norge Danmark Tyskland

Læs mere

generalforsamling. Og da det jo er imod bestyrelsens anbefalinger, så stiller

generalforsamling. Og da det jo er imod bestyrelsens anbefalinger, så stiller Bestyrelsens gennemgang af sagen vedrørende dagens forslag. Jeg vil ikke gennemgå sagen kronologisk og detaljeret, men mere koncentrere mig om indholdet. Som I ved, så handler det om, at Bestyrelsen mistede

Læs mere

4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur

4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur 4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur Du kan gøre indsigelse, hvis du har betalt varen/ydelsen med Dankort og du har udnyttet din lovbestemte fortrydelsesret

Læs mere

Turismens værdikæde de stærkeste og svageste led Pakketering/salg i Outdoor-turisme. Nanna Balsby, Naturligt Samspil Thomas Albrectsen, Aktiv Danmark

Turismens værdikæde de stærkeste og svageste led Pakketering/salg i Outdoor-turisme. Nanna Balsby, Naturligt Samspil Thomas Albrectsen, Aktiv Danmark Turismens værdikæde de stærkeste og svageste led Pakketering/salg i Outdoor-turisme Nanna Balsby, Naturligt Samspil Thomas Albrectsen, Aktiv Danmark Turismefremmedagen den 12. oktober 2016 Det vi skal

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen. Grafologerklæring.

Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen. Grafologerklæring. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0010 Klageren: Indklagede: XX 8000 Århus Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. Klageren gør gældende, at han ikke var med bussen.

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse på UNG-billet uden WildCard.

Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse på UNG-billet uden WildCard. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0156 Klageren: XX på vegne YY 8740 Brædstrup Indklagede: ARRIVA Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse på UNG-billet uden

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2014-0162. Klageren: 2980 Kokkedal. CVRnummer: 29 89 65 69

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2014-0162. Klageren: 2980 Kokkedal. CVRnummer: 29 89 65 69 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0162 Klageren: XX 2980 Kokkedal Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på

Læs mere

ORIENTERING OM CAMPINGRÅDETS ARBEJDE. v/poul Fejer Christiansen, Campingrådets direktør

ORIENTERING OM CAMPINGRÅDETS ARBEJDE. v/poul Fejer Christiansen, Campingrådets direktør ORIENTERING OM CAMPINGRÅDETS ARBEJDE v/poul Fejer Christiansen, Campingrådets direktør STATUS FOR 2012 Alle overnatningerne faldt med 5 % Danske overnatninger faldt med 5 % Udenlandske overnatninger faldt

Læs mere

Ny formand for Campingrådet Vent med at indberette og indbetale til DR Licens

Ny formand for Campingrådet Vent med at indberette og indbetale til DR Licens Ny formand for Campingrådet Som det kan læses andetsteds i Campingrådet Informere stopper Jørn Rindum den 1. januar 2003 som formand for Campingrådet. Campingrådet vil hermed gerne takke Jørn Rindum for

Læs mere

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris.

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris. Generelle lejebestemmelser De generelle lejebestemmelser er gældende for samtlige ferieboliger formidlet gennem Vacasol International A/S (i det følgende kaldt Vacasol). Vacasols virke er formidling af

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Vilkår og betingelser ved online handel

Vilkår og betingelser ved online handel Vilkår og betingelser ved online handel Gældende per 24 juni 2015 1. Generelle betingelser Alle aftaler indgås på dansk e-mærket e-handelsfonden har tildelt IKEA e-mærket. Kontroller din ordrebekræftelse

Læs mere

Vedtægter for Campingrådet (CVR-nr. 13 72 92 04)

Vedtægter for Campingrådet (CVR-nr. 13 72 92 04) Vedtægter for Campingrådet (CVR-nr. 13 72 92 04) 1 Navn og Hjemsted Campingrådet er en forening med hjemsted i København. 2 Formål - at virke for en ansvarlig, effektiv og positiv udvikling af campinglivet

Læs mere

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Vi i Team Odsherred arbejder med markedsføringsprojekter, med fokus på hele Odsherred. Hvilke projekter, der sættes

Læs mere

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 19. april 2018 Sammenfatning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i efteråret 2017 gennemført en proaktiv markedskontrol af byggevarer

Læs mere

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Gode råd om Prisreklame Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Prisreklame 2005 Kend reglerne for prisreklame Unøjagtighed i prismarkedsføringen giver

Læs mere

Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem

Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem VISITDENMARK OG DET NATIONALE OPLEVELSESBOOKINGSYSTEM Den grundlæggende idé i det nationale oplevelsesbookingsystem er at samle alle lokale bookbare

Læs mere

OK Jubilæumsfest: COOP-Pluspoint ved køb af brændstof på OK Benzinanlæg

OK Jubilæumsfest: COOP-Pluspoint ved køb af brændstof på OK Benzinanlæg I forbindelse med OK s Jubilæum gennemfører COOP Danmark A/S og OK i samarbejde en landsdækkende kampagne. Kampagnen der starter i uge 33 og fortsætter året ud, går ud på, at COOP-Plus medlemmer i perioden

Læs mere

Holdning til offentliggørelse

Holdning til offentliggørelse Holdning til offentliggørelse Side 1 K.1. Branche Specialforretninger og -afdelinger Slagter, fisk & vildt Bager Grønt, ost, vin eller konfekture Kolonialforretninger og -afdelinger Dagligvare & kolonial

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 852 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Hagen Strand ApS Hagenvej 105C 7080 Børkop Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN!

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! Ifølge de nye regler i Campingreglementet, som trådte i kraft sidste år, er der nu åbnet op for muligheden for at etablere campingpladser med færre end 100 enheder

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

I tilknytning til kortet kan medarbejdere på Instituttet bestille et dobbeltkort til privat anvendelse (se afsnit Dobbeltkort herom).

I tilknytning til kortet kan medarbejdere på Instituttet bestille et dobbeltkort til privat anvendelse (se afsnit Dobbeltkort herom). MasterCard Retningslinier for anskaffelse af MasterCard Dato: 2007.01.01 Reference: Søren Vendelbo Ansvarlig: Jørgen Kunter Pedersen På Teknologisk Institut anvendes en avanceret rejse- og udlægsafregningsmodel,

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

By, Land og Kultur. Sophienlund ApS Løgismose Skov Haarby. Att. Peter Lützen. Udvidelse af Løgismosestrand Camping

By, Land og Kultur. Sophienlund ApS Løgismose Skov Haarby. Att. Peter Lützen. Udvidelse af Løgismosestrand Camping Sophienlund ApS Løgismose Skov 7 5683 Haarby Att. Peter Lützen Udvidelse af Løgismosestrand Camping Assens Kommune har den 22. september 2016 modtaget jeres ændrede ansøgning om at udvide Løgismosestrand

Læs mere

Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app

Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app I denne folder finder du hjælp til, de vigtigste trin når du køber et pendlerkort for første gang og hvordan du skal forny dit kort fremadrettet.

Læs mere

Vejledning om betaling af kontingent

Vejledning om betaling af kontingent Vejledning om betaling af kontingent Indledning Eksisterende medlemmer kan betale kontingent online via Club Danois hjemmeside. Alternativt kan der betales med check. Nye medlemmer kan ligeledes betale

Læs mere

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende 1. Definitioner 2. Generelt 3. Information i forbindelse med studievalg 4. Partnere og agenter 5. Adgangskrav 6.

Læs mere

Undersøgelses resultater

Undersøgelses resultater Undersøgelses resultater Autocamper adfærds mønster autocamperplads - campingplads Campervenner & autocamper-info.dk November 2015 AUTOCAMPER ADFÆRD JI/2015!1 ! Resultater af autocamper adfærds undersøgelsen

Læs mere

BDO CAMPINGANALYSE 2014 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

BDO CAMPINGANALYSE 2014 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING BDO CAMPINGANALYSE 2014 BDO, BRANCHEGRUPPE FOR CAMPINGPLADSER Stor andel af landets campingpladser Konkret og fokuseret rådgivning Fagkonsulenter inden for eks. skat, moms og afgifter Stort netværk i branchen

Læs mere

Priserne på JH s hjemmeside er dagspriser og kan opdateres løbende, dvs. flere gange dagligt.

Priserne på JH s hjemmeside er dagspriser og kan opdateres løbende, dvs. flere gange dagligt. 1. ANVENDELSE Nærværende salgs- og forretningsbetingelser ("Forretningsbetingelser") finder anvendelse på alle aftaler, kontrakter og serviceaftaler (Aftalen) mellem Jar House ApS ("JH") og kunder. Ved

Læs mere

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006.

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006. 1 Introduktion Nærværende rapport opdeler ferieturisterne i Danmark i syv grupper med udgangspunkt i de grunde, de har haft for at holde ferie i Danmark. Resultatet er et forslag til supplerende segmentering

Læs mere

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Borgmester Anette Mortensen Stevns Kommune borgmester@stevns.dk 28. august 2019 Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Kære Anette Mortensen Folketinget har før sommerferien vedtaget en

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

STEP BY STEP VEJLEDNING TIL DC-3 VENNERNES ON-LINE BOOKING-SYSTEM. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER

STEP BY STEP VEJLEDNING TIL DC-3 VENNERNES ON-LINE BOOKING-SYSTEM. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER STEP BY STEP VEJLEDNING TIL DC-3 VENNERNES ON-LINE BOOKING-SYSTEM. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER For at kunne anvende DC-3 On-line booking skal din e-mail være registreret i systemet og du skal kende dit password.

Læs mere

Høring over forslag til bekendtgørelse om beregning af det årlige abonnement i henhold til 80, stk. 3, i lov om betalingstjenester

Høring over forslag til bekendtgørelse om beregning af det årlige abonnement i henhold til 80, stk. 3, i lov om betalingstjenester Konkurrencestyrelsen Att.: Bente Jepsen Sølvsten og Samuel Eddie Mogensen Email: bjs@ks.dk og sem@ks.dk 18. december 2009 Høring over forslag til bekendtgørelse om beregning af det årlige abonnement i

Læs mere

UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING

UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING UNGE OG ALKOHOL ANSVARLIG UDSKÆNKNING Der er et stigende fokus på unge og alkohol, både i medierne, blandt forældre og blandt unge selv. Mange mener, at unge drikker for meget. Blandt forældre til unge

Læs mere

Snejbjerg Fitness. Gældende fra oktober 2015 GENERELT OM TILMELDING

Snejbjerg Fitness. Gældende fra oktober 2015 GENERELT OM TILMELDING Snejbjerg Fitness Gældende fra oktober 2015 GENERELT OM TILMELDING - Nye medlemmer, som aldrig har trænet i Snejbjerg Fitness - Tidligere medlemmer som har holdt pauser Alle følgende korttyper kan anvendes,

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1

ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1 ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1 Anlægsejer: Realdania Byg A/S, CVR-nr. 10 13 07 51, Jarmers Plads 2, 1551 København V. Driftsoperatør: Securitas A/S, CVR-nr. 88 66 32 17, Sydvestvej 98, 2600 Glostrup.

Læs mere