VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg"

Transkript

1 Børnenes Kontors Daginstitution Langelandsvej Esbjerg Ø VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg 1. Den selvejende institutions navn er Børnenes Kontors daginstitution. 2. Dens hjemsted er Esbjerg kommune, og beliggenheden er Langelandsvej 12-14, 6705 Esbjerg Ø Institutionen drives i henhold til Dagtilbudsloven og i overensstemmelse med den med Esbjerg kommune indgåede driftsoverenskomst, som kun kan fornyes/ophæves med tilslutning fra samtlige bestyrelsesmedlemmer. 2. Til varetagelse af forældrenes indflydelse, jfr. Dagtilbudsloven, nedsættes en forældrebestyrelse. 3. Det er forældrebestyrelsens opgave at fastlægge principper for institutionens virksomhed og for anvendelse af en budgetramme. Dette skal ske inden for kommunens mål og rammer og det af institutionsbestyrelsen, jfr. denne vedtægt, fastsatte formål med institutionen. Endvidere har forældrebestyrelsen indstillingsret i forbindelse med ansættelse af fastansat personale. 4. Institutionens formål er at virke i den forebyggende børneforsorgs tjeneste ved drift af daginstitution i Esbjerg. Institutionen ejer og har lokaler i ejendommen Langelandsvej 12 14, Esbjerg. Institutionen er normeret til 124 børn i alderen 0 6 år, heraf 15 spastiske lammede eller på anden måde handicappede børn.

2 1. Institutionens anliggende forestås af en institutionsbestyrelse på 5 medlemmer og en institutionsleder, der under ansvar over for bestyrelsen varetager den pædagogiske og daglige administrative ledelse og drift af institutionen Institutionsbestyrelsen sammensættes således: 3. 2 medlemmer vælges af og blandt forældrene efter de derom fastsatte bestemmelser 4. Samtidig vælges 2 suppleanter til institutionsbestyrelsen medlemmer med suppleanter udpeges af Foreningen Børnenes Kontor i Esbjerg blandt medlemmerne af denne forening. Blandt disse 3 medlemmer vælger bestyrelsen selv sin formand og næstformand/kasserer. Valget af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter bortset fra forældrerepræsentanterne gælder for 4 år, svarende til valgperioden for kommunale råd. 6. Forældrerepræsentanter og suppleanter vælges for 2 år ad gangen. Når en af disse forældrerepræsentanter ikke længere har et barn i institutionen, indtræder den valgte suppleant automatisk for resten af valgperioden. Findes en sådan ikke, indsætter forældrebestyrelsen et nyt medlem. Genvalg kan finde sted. 7. Institutionens leder og afdelingsledere samt ansatte og medlemmer af Foreningen Børnenes kontor med børn i institutionen kan ikke vælges til institutionsbestyrelsen. 8. Det forudsættes, at de valgte forældrerepræsentanter enten er formand for forældrebestyrelsen eller som minimum er menigt medlem af denne Institutionsbestyrelsen afholder mindst 4 møder årligt. Møderne, der finder sted på institutionen, indkaldes af formanden så ofte denne finder det fornødent, eller et bestyrelsesmedlem forlanger det. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når over halvdelen af medlemmerne, herunder formanden, er til stede. 2. I tilfælde af formandens afgang, bortrejse eller sygdom i længere tid, eller såfremt formanden ikke trods henstilling fra et eller flere bestyrelsesmedlemmer indkalder til møde, kan 2 andre medlemmer indkalde til møde og bestyrelsen er da beslutningsdygtig uanset formandens fravær. 3. Institutionsbestyrelsens afgørelser træffes ved almindelig flertalsbeslutning. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

3 4. Institutionens leder og/eller afdelingsledere deltager uden stemmeret i institutionsbestyrelsens møder. 5. Formanden leder forhandlingerne og drager omsorg for, at vedtagne beslutninger gennemføres. Der udarbejdes et skriftligt mødereferat, som tilstilles samtlige bestyrelsesmedlemmer senest 14 dage efter mødet og godkendes på det efterfølgende møde. 6. Bestyrelsen fastsætter herudover selv sin forretningsorden, der skal forefindes skriftligt Bestyrelsesarbejdet er i henhold til forvaltningsloven og straffeloven underlagt en almindelig tavshedspligt, der fortsætter, efter bestyrelsesmedlemmet er udtrådt af bestyrelsen. 2. Bestyrelsen er forpligtet til skriftligt at orientere nye bestyrelsesmedlemmer om denne tavshedspligt og modtage kvittering for bestyrelsesmedlemmets modtagelse for denne orientering. 3. Det påhviler bestyrelsen at sørge for, at nyvalgte bestyrelsesmedlemmer umiddelbart ved deres indtræden i bestyrelsen er gjort bekendt med nærværende vedtægt, den med kommunen indgåede driftsoverenskomst samt bestyrelsens skriftlige forretningsorden og øvrige i institutionen gældende retningslinjer Der udarbejdes hvert år en års- og eller virksomhedsplan for institutionen. Udarbejdelsen sker i samarbejde mellem den daglige ledelse og forældrebestyrelsen på den måde, at ledelsen er ansvarlig for udarbejdelsen af forslaget, som forældrebestyrelsen herefter godkender. Planens formål er, at de skal virke som arbejds- og styringsredskaber for forældrebestyrelsen og personale og desuden over for forældrene, kommunen og øvrige samarbejdspartnere være orienterende og oplysende om institutionens virksomhed Institutionsbestyrelsen har ret til at undersøge alle forhold, der vedrører institutionen, og til at forlange oplysninger af lederen/personalet. Bestyrelsen og dens enkelte medlemmer kan når som helst aflægge besøg på institutionen. 2. Indgåelse og ophævelse af aftaler, der rækker ud over institutionens daglige ledelse og drift, kræver institutionsbestyrelsens tilslutning.

4 3. Indgåelse og ophævelse af aftaler, som berører institutionens kapital, kræver tilslutning fra samtlige bestyrelsesmedlemmer. 1. Institutionen hæfter med sin egenkapital/formue efter dansk rets almindelige regler for alle institutionens påhvilende gældsforpligtelser. 2. Bestyrelsens medlemmer er ansvarlige for institutionens dispositioner i overensstemmelse med dansk rets almindelige ansvarsregler Til at forpligte institutionen over for tredjemand kræves underskrift af mindst 2 bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden, eller ved dennes længerevarende fravær 3 bestyrelsesmedlemmer. 4. Dispositioner over fast ejendom herunder ind- og udvendige ombygninger kræver dog underskrift af et flertal af bestyrelsens medlemmer herunder formanden. 1. Ansættelse og afskedigelse af leder og øvrige ansatte hører under institutionsbestyrelsens ansvar og kompetence Forældrebestyrelsen har dog indstillingsret i sådanne situationer. Ansættelse af leder skal efterfølgende godkendes af Esbjerg kommune. 3. Ansættelse og afskedigelse skal følge de til enhver tid gældende overenskomster med de faglige organisationer. 4. Institutionsbestyrelsen kan efter nærmere konkret aftale herom og med respekt for forældrebestyrelsens indstillingsret delegere ansættelseskompetence til institutionens leder. Om forældrebestyrelsen Med henblik på at skabe et trygt og udviklende miljø, der kan supplere hjemmets opdragelse er det forældrebestyrelsens opgave i samarbejde med leder og personale at: - fastlægge principper for institutionens virksomhed - fastlægge principper for anvendelsen af en budgetramme, - foretage indstilling i forbindelse med ansættelse af fastansat personale 2. Dette skal ske inden for kommunens mål og rammer og den af institutionsbestyrelsen jfr. institutionens vedtægt fastsatte formålsbestemmelse og målsætning for institutionen.

5 3. Forældrebestyrelsens funktioner og opgaver vedrører således principper omkring dagligdag og indhold og rummer ikke kompetence i forhold til ledelse og konkrete dispositioner og handlinger, idet denne kompetence ligger hos henholdsvis institutionslederen og institutionsbestyrelsen Der nedsættes en forældrebestyrelse på 9 medlemmer. 2. Den består af 7 medlemmer valgt af og blandt forældrene, således at også forældrene til handicappede indskrevne børn i institutionen er repræsenteret. 3. Endvidere 2 medlemmer valgt af og blandt det fastansatte personale. 4. Ud over forældrebestyrelsens medlemmer skal der vælges 4 suppleanter for forældrerepræsentanterne og 2 suppleanter for medarbejderrepræsentanterne. Disse suppleanter indtræder i forældrebestyrelsen, når et bestyrelsesmedlem udtræder heraf som følge af, at det ikke længere har barn/børn i institutionen Forældrerepræsentanterne i forældrebestyrelsen og suppleanterne for disse vælges på forældremødet, som afholdes i perioden 1. august til 1. november. 2. Der kan i særlige tilfælde søges om afholdelse af ekstraordinært valg på et andet tidspunkt, eks. i april/maj måned, hvis der ikke er flere forældrerepræsentanter og ikke er flere suppleanter tilbage midt i en valgperiode. 3. Indkaldelse til valget sker skriftligt af den siddende bestyrelse med mindst 3 ugers varsel. Første gang valg finder sted, er det dog lederen, der på institutionsbestyrelsens vegne indkalder. I lige år vælges 4 af forældrerepræsentanterne og i ulige år vælges de resterende Valgperiode påbegyndes den følgende 1. januar og løber i 2 år, indtil nyvalg har fundet sted. 5. Første gang valg finder sted, afgøres ved lodtrækning, hvilke forældre, der er på valg i henholdsvis lige og ulige år. 6. Suppleanter vælges hvert år for 1 år ad gangen og indtræder i forældrebestyrelsen i den rækkefølge, der er valgt, d.v.s. i forhold til antallet af stemmer. 7. 2/3 af forældrene kan skriftligt forlange nyvalg til forældrebestyrelsen. Ekstraordinært møde med nyvalg indkaldes med 14 dages varsel.

6 8. Medarbejderrepræsentanterne i forældrebestyrelsen og suppleanterne for disse vælges på et personalemøde for alle fastansatte medarbejdere i institutionen. Der vælges 1 medarbejderrepræsentant i lige år og 1 i ulige år. Valgperioden påbegyndes den følgende 1. januar og løber i 2 år, indtil nyvalg har fundet sted. 9. Medarbejderrepræsentanterne skal være valgt, inden forældrerepræsentanterne vælges. De 2 suppleanter vælges hvert år for 1 år ad gangen og indtræder i forældrebestyrelsen i den række følge, de er valgt, d.v.s. i forhold til antallet af stemmer. 10. Valg af såvel forældrerepræsentanter som medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen sker skriftligt blandt de fremmødte ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed, hvorved der ikke kan træffes afgørelse om, hvem der er valgt til forældrebestyrelsen, finder der omvalg sted mellem de kandidater, der har fået lige mange stemmer Forældre med børn i institutionen er valgbare og har valgret vedrørende valg af forældrerepræsentanter til forældrebestyrelsen. Ved valget kan der afgives 1 stemme pr. indskrevet barn. Der vil i særlige situationer kunne tillægges andre end de biologiske forældre valgbarhed og valgret (f.eks. døgnplejeforældre, stedforældre eller ugifte samboende fædre). 2. Fastansatte medarbejdere i institutionen er valgbare og har valgret vedrørende medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen. 3. Hver medarbejder kan stemme på 1 kandidat. 4. Lederen har ikke stemmeret og er ikke valgbar Et forældrevalgt bestyrelsesmedlem udtræder af forældrebestyrelsen, når medlemmets barn ophører i institutionen, hvorefter suppleanten indtræder. Medlemmet kan dog undtagelsesvis fortsætte i forældrebestyrelsen frem til næste valg, såfremt der er enstemmig enighed om det i den øvrige del af bestyrelsen. Hvis der ikke er fuld enighed, må det pågældende medlem udtræde. 2. En medarbejderrepræsentant udtræder af forældrebestyrelsen med øjeblikkelig virkning fra det tidspunkt, hvor den pågældende har afleveret sin opsigelse eller modtaget sin opsigelse fra institutionen. suppleanten indtræder herefter i forældrebestyrelsen.

7 15 1. På det førstkommende møde efter nyvalg konstituerer forældrebestyrelsen sig med formand og næstformand, som vælges af og blandt bestyrelsens forældrevalgte medlemmer. 2. Samtidig udpeges 2 medlemmer til institutionsbestyrelsen, (jfr. vedtægternes 3 stk. 8) 3. Lederen er forældrebestyrelsens sekretær. Med sekretær menes der, at det er lederen, som undersøger forbereder sager og forsyner forældrebestyrelsen med relevante og nødvendige oplysninger. 4. Lederen indkalder til det konstituerende møde, som skal finde sted inden tiltrædelsen. 1. Forældrebestyrelsen godkender, efter indstilling fra lederen institutionens årsplan, som bl.a. skal indeholde: 16 - principper for daginstitutionens virksomhed - principper for anvendelsen af de fastsatte budgetrammer 2. Planen gælder for èt år ad gangen og kan tidligst fremlægges for forældrebestyrelsen med henblik på dens godkendelse 3 måneder efter valget til forældrebestyrelsen 3. I samarbejde mellem lederen og forældrebestyrelsen kan der herudover af lederen udarbejdes generelle ønsker til indholdet af planen. 4. Endvidere har forældrebestyrelsen indstillingsret til institutionsbestyrelsen (henholdsvis lederen) på følgende områder: Godkendelse af budget og regnskab Ansættelse af fast personale Placering af den daglige åbningstid og evt. ferielukning inden for den af kommunen godkendte ramme Formanden indkalder til møde med mindst 14 dages varsel 2. Formanden fastsætter dagsorden for møderne. 3. Såfremt et medlem af forældrebestyrelsen ønsker et punkt optaget på dagsordenen, skal det meddeles formanden senest 8 dage før mødet afholdes.

8 4. Dagsorden udsendes senest 4 hverdage inden mødet og skal indeholde oplysninger om mødested og tidspunkt. Dagsordenen udfærdiges af formanden i henhold til de retningslinjer, forældrebestyrelsen har vedtaget. 5. I særlige tilfælde kan formanden indkalde til møde med kortere varsel. Når mødet indkaldes skal formanden så vidt muligt forinden underrette forældrebestyrelsens medlemmer om de sager, der skal behandles på mødet. 6. Forældrebestyrelsen afholder mindst 4 møder årligt. 7. Forældrebestyrelsens møder afholdes for lukkede døre. Dog kan forældrebestyrelsen tillade andre at deltage i møderne, hvor dette er ønskeligt af hensyn til en sags oplysning andre bestyrelsesmedlemmer har ret til at forlange indkaldt til bestyrelsesmøde ved henvendelse til formanden. 9. I tilfælde af et bestyrelsesmedlems afgang, bortrejse, sygdom i længere tid eller lignende, træder suppleanten ind. 10. Der udarbejdes et skriftligt mødereferat, som tilstilles samtlige bestyrelsesmedlemmer senest 14 dage efter mødet og godkendes på det efterfølgende møde. 11. Forældrebestyrelsen informerer de øvrige forældre og personale om trufne beslutninger med respekt af gældende tavshedsregler. 12. Forældrebestyrelsen fastsætter i øvrigt selv sin forretningsorden Forældrebestyrelsen udøver sin virksomhed på møder. Der kan således kun træffes beslutninger og handles på forældrebestyrelsens vegne på dens møder. Et enkelt eller flere bestyrelsesmedlemmer kan ikke træffe beslutninger på forældrebestyrelsens vegne uden for dens møder. 2. Forældrebestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af dens medlemmer er til stede ved et lovligt indkaldt møde. Beslutningerne træffes ved almindelig flertalsbeslutning. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. 3. Forældrebestyrelsens medlemmer har tavshedspligt i henhold til borgerlig straffelovs 152. Tavshedspligten omfatter forhold, som forældrebestyrelsens medlemmer i medfør af hvervet måtte blive bekendt med, og hvis hemmeligholdelse ifølge sagens natur er påkrævet. 1. Institutionslederen har den administrative og pædagogiske ledelse af institutionen og er ansvarlig for institutionens virksomhed over for forældrebestyrelsen og institutionsbestyrelsen. 19

9 2. Institutionslederen udarbejder forslag til forældrebestyrelsen. 3. Institutionslederen udøver sin virksomhed med udgangspunkt i årsplanen og i samarbejde med de ansatte og forældrebestyrelsen. 4. Institutionslederen varetager sekretærfunktionen for forældrebestyrelsen. Funktionen omfatter bl.a. de praktiske opgaver i forbindelse med afholdelse af møder og udarbejdelse/udsendelse af dagsorden. Men ikke udarbejdelse af mødereferat. 5. Institutionslederen deltager i alle forældrebestyrelsens møder uden stemmeret. Når lederen er forhindret, indtræder souschefen. Hvis denne er medarbejderrepræsentant i forældrebestyrelsen, indtræder suppleanten med stemmeret. 6. I det omfang en afgørelse er i strid med institutionens målsætning, økonomiske rammer eller gældende love og aftaler, skal institutionslederen indbringe sagen for den kompetencehavende myndighed. Afgørelsen stilles herved i bero. 7. Institutionslederen leder og fordeler arbejdet mellem institutionens ansatte samt træffer alle konkrete afgørelser vedrørende institutionens indskrevne børn. 8. I samarbejde med forældrebestyrelsen indstiller institutionslederen til ansættelse af institutionens øvrige ansatte personale Ændringer af denne vedtægt kan kun foretages af institutionsbestyrelsen og skal efterfølgende godkendes af Esbjerg kommune. 2. Ændring af kan dog alene ske efter forud indhentet udtalelse fra forældrebestyrelsen Ved institutionens nedlæggelse vil dens formue være at anvende til et af institutionsbestyrelsen vedtaget andet lignende socialt eller sundhedsmæssigt formål for børn og unge. Formålet skal godkendes af Esbjerg kommune. Esbjerg den Jette Beider Peter Kent Starup Preben Bertram Jan S. Olesen Maiken A. Støjer

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave.

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Fanø Børnehave, Æ Hjøwervej 4, 6720 Fanø. Institutionen har hjemsted i Fanø Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO

VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO VEDTÆGTER for DANSK KVINDESAMFUNDS BØRNEHAVE BØRNEHAVEN TROLDEBO 1. Børnehaven Troldebo er en selvejende institution under Dansk Kvindesamfund Koldingkreds med hjemsted i Kolding Kommune. 2. Institutionens

Læs mere

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Sct. Georgs Gårdens Vuggestue, Vangeboled 1, 2840 Holte. Institutionen

Læs mere

SCT. NORBERTS BØRNEHAVE Vestre Engvej 42, 7100 Vejle

SCT. NORBERTS BØRNEHAVE Vestre Engvej 42, 7100 Vejle VEDTÆGT for den private daginstitution Sct. Norberts Børnehave. 1. Den private institutions navn er Sct. Norberts Børnehave. Institutionen er oprettet af Sct. Norberts Skole i henhold til 36a i lov om

Læs mere

Krogårdens Vedtægter 2014

Krogårdens Vedtægter 2014 Krogårdens Vedtægter 2014 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted 2 2 Ledelse og daglig drift 2 3 Bestyrelsen 2 4 Valg til bestyrelsen 2 5 Valgbarhed og valgret 3 6 Udtrædelse af bestyrelsen 3 7 Bestyrelsens

Læs mere

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken.

Institutionens formål er at drive børnehave i samarbejde med børnenes hjem og sognekirken. 1 - Vedtægter Skovlunde sogns menighedsbørnehave 12091 Hører til journalnummer: 28.03.04-G00-2-16 Vedtægter for institutionsbestyrelsen og forældrebestyrelsen ved Skovlunde sogns menighedsbørnehave, Torvevej

Læs mere

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg.

VEDTÆGT. privatinstitutionen Tved Børnehave. Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. VEDTÆGT privatinstitutionen Tved Børnehave 1. Den private institutions navn er Tved Børnehave Dens hjemsted er Svendborg Kommune, og beliggenheden er Hellet 3, 5700 Svendborg. 2. Det er institutionens

Læs mere

1-strenget Vedtægt for den selvejende institution Georgs Æske

1-strenget Vedtægt for den selvejende institution Georgs Æske 1-strenget Vedtægt for den selvejende institution Georgs Æske 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Georgs Æske, Skansevej 20,A 3400 Hillerød. Institutionen har hjemsted i Hillerød

Læs mere

Vedtægt for den private institution Vandpytten

Vedtægt for den private institution Vandpytten Vedtægt for den private institution Vandpytten 1. Institutionens navn Stk. 1. Den private institutions navn er Vandpytten, Skatmestervej 8, 3400 Hillerød, cvr. nr. 35420835. Institutionen har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution H u s u m F r i t i d s i n s t i t u t i o n 1. Institutionens navn er Husum Fritidsinstitution. Institutionen har hjemsted i Københavns

Læs mere

Vedtægt Bilag 3.4 Side 1 af 6 Vuggestuen Korallen, Universitetsvej 1, Universitet byg nr. 38, 4000 Roskilde

Vedtægt Bilag 3.4 Side 1 af 6 Vuggestuen Korallen, Universitetsvej 1, Universitet byg nr. 38, 4000 Roskilde Side 1 af 6 Vedtægt for den private institution Vuggestuen Korallen 1. Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Vuggestuen Korallen, Universitetsvej 1, Universitet byg nr. 38, 4000

Læs mere

VEDTÆGT for den selvejende institution. Østbyens Børnecenter

VEDTÆGT for den selvejende institution. Østbyens Børnecenter VEDTÆGT for den selvejende institution Østbyens Børnecenter 1 Institutionens forankring Institutionen er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem lokalforeningen Frie Børnehaver

Læs mere

Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave

Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave Vedtægt for den selvejende private daginstitution Cathrine Asylets Børnehave 1 Forankring. Den selvejende private institutions navn er Cathrine Asylets Børnehave, beliggende Allegade 6, 6100 Haderslev.

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ÅRSLEV BØRNEHAVE OG VUGGESTUE 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions Årslev børnehave og Vuggestue er beliggende på Birkelundsvej 1, 5792 Årslev.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag

Børnehavens værdigrundlag Vedtægt for den selvejende institution Villa Kastanie Kapitel 1 Navn og hjemsted 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Villa Kastanie Dens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune, og er beliggende

Læs mere

Privatbørnehaven Lille Vestervang

Privatbørnehaven Lille Vestervang Vedtægt for den private institution 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er, Blommevej1, 4300 Holbæk. Institutionen har hjemsted i Holbæk Kommune. Institutionen drives som en

Læs mere

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution. Ministeriernes Børnehus VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution Ministeriernes Børnehus Navn og formål Institutionens navn er Ministeriernes Børnehus. Institutionen er beliggende i Vester Voldgade 123 og Frederiksholms Kanal

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje

STYRELSESVEDTÆGT. Den kommunale dagpleje STYRELSESVEDTÆGT Den kommunale dagpleje Indhold 1 Byrådets mål og opgaver for dagplejen... 3 2 Forældrebestyrelsen... 4 3 Valgbarhed og valgret... 4 4 Valg til bestyrelsen... 5 5 Udtrædelse af bestyrelsen....

Læs mere

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave

Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave Vedtægt for den private institution Rødbæksgaards børnehave 1. Institutionens navn Stk. 1 Den private institutions navn er Rødbæksgaards børnehave Dons landevej 121, 6000 Kolding. Institutionen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Børnehuset Diamanten

Vedtægter for privatinstitutionen Børnehuset Diamanten Vedtægter for privatinstitutionen Børnehuset Diamanten 1. Stk. 1. Privatinstitutionens navn er Børnehuset Diamanten, beliggende Diamantvej 2, 4652 Hårlev og har hjemsted i Stevns kommune Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune.

Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. Styrelsesvedtægt for forældreråd og områdebestyrelseni Dagtilbud under De kommunale Børnehuse, Hørsholm Kommune. 1. Forældreråd og forældrebestyrelse Stk. 1. Hvert dagtilbud i De kommunale Børnehuse har

Læs mere

Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf

Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf Gårdbørnehaven Kaptajngårdens Vedtægt 2016 Gårdbørnehaven Kaptajngården Vestergade 19, 5672 Broby. Tlf. 72 53 04 22 - kaptajngaarden@fmk.dk www.kaptajngaarden.dk 1 Institutionens forankring Den selvejende

Læs mere

Børnehuset Novrupvej

Børnehuset Novrupvej 1 Institutionens forankring VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Børnehuset Novrupvej Den selvejende institutions navn er Børnehuset Novrupvej beliggende Novrupvej 8-10, 6705 Esbjerg Ø. Institutionen

Læs mere

Vedtægt. den selvejende børnehave. Børnehaven Spirehuset

Vedtægt. den selvejende børnehave. Børnehaven Spirehuset Side 1 Vedtægt for den selvejende børnehave Børnehaven Spirehuset Side 2 1 Den selvejende børnehaves navn er: Børnehaven Spirehuset Børnehaven har hjemsted i Vejen Kommune, og beliggende på adressen: Møgelmosevej

Læs mere

Vedtægter. For. Den selvejende institution, Børnehaven Grønnegården, Grønnegade 57 c, 6700 Esbjerg

Vedtægter. For. Den selvejende institution, Børnehaven Grønnegården, Grønnegade 57 c, 6700 Esbjerg Vedtægter For Den selvejende institution, Børnehaven Grønnegården, Grønnegade 57 c, 6700 Esbjerg Institutionen er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem lokalforeningen Frie Børnehaver

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale klubber i Roskilde Kommune er revideret i forbindelse med indførelsen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Lundsbjerg Børnehave 1 Institutionens forankring Den selvejende institutions navn er Lundsbjerg Børnehave, beliggende Ådalen 4, 5863 Ferritslev Fyn. Institutionen

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER

STYRELSESVEDTÆGT KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I henhold til Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven). Formål 1 1. Ved hver daginstitution oprettes en forældrebestyrelse. 2. Forældrebestyrelsen skal i samarbejde med

Læs mere

Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017

Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017 Forretningsorden for Specialinstitutionen Solen, Vejle Kommune 2016/2017 Forretningsordenen følger Vejle Kommunes styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner samt de kommunale fritids- og ungdomsklubber,

Læs mere

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 1 Tryllefløjten, Langebjerg 40, 2850 Nærum

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 1 Tryllefløjten, Langebjerg 40, 2850 Nærum Side 1 af 1 Vedtægt for den selvejende private institution Børnehaven Tryllefløjten 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er. Institutionen har hjemsted i Rudersdal Kommune. Institutionen

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune

Forslag til ny. Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i. klubberne i Roskilde Kommune Forslag til ny Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i klubberne i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult og der er indsat bemærkningsfelter, som forklarer baggrunden for ændringerne) Styrelsesvedtægt

Læs mere

VEDTÆGT Privatinstitutionen Solvangen

VEDTÆGT Privatinstitutionen Solvangen VEDTÆGT Privatinstitutionen Solvangen 1. Forankring Den selvejende privatinstitution foreningen Solvangen er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Børnehaven Solvangen og drives i henhold

Læs mere

Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje

Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje Børn og Unge - Daginstitutioner Dato: 12.11.2013 Styrelsesvedtægt for daginstitutioner og dagpleje Mål og rammer 1. Fredericia Kommunes mål og rammer for børnenes ophold i dagtilbud efter Dagtilbudslovens

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14. 1. Formål: Sorø kommunes mål med børnenes ophold i kommunale dagtilbud er at yde tilbud om pasning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE STYRELSESVEDTÆGT FOR DEN KOMMUNALE DAGPLEJE Godkendt af Byrådet den 23-10-2006 1 Indholdsfortegnelse 1. Byrådets mål og opgaver for dagplejen 3 2. Forældrebestyrelsen 3 3. Valgbarhed og valgret 4 4. Valg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud skal forældre med børn i et kommunalt eller selvejende eller privat dagtilbud og i den kommunale dagpleje have adgang til

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave 1 Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Mølleløkkens private Børnehave, Mølleløkken 50, 5300 Kerteminde.

Læs mere

Vedtægter. Gurreparkens Børnehus

Vedtægter. Gurreparkens Børnehus Vedtægter for den private institution Gurreparkens Børnehus 1. Institutionens navn Stk. 1 Den private institutions navn er Gurreparkens Børnehus, Sabroesvej 4, 3000 Helsingør samt underafdeling af Gurreparkens

Læs mere

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps.

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. 1/5 28sep16 Vedtægt for Børnehuset Møllevang 1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. Privatinstitutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende fra 1. december 2007 Historik Den 1. januar 1992 blev der indført selvforvaltning og forældrebestyrelser i dagtilbudene i Lyngby-

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Lovgrundlag. I henhold til dagtilbudslovens 14 skal der ved alle kommunale daginstitutioner og den kommunale dagpleje oprettes en bestyrelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt daginstitutioner

Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Hedensted Kommune. 1 Formål Dagtilbudene skal i samarbejde med forældrene give børn omsorg og støtte det enkelte barns

Læs mere

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud Vedtægt for de kommunale institutioner under Dagtilbud 1. Formål Formålet med forældrebestyrelser i de kommunale daginstitutioner under Dagtilbud i Aabenraa Kommune er, at give forældrene en reel indflydelse

Læs mere

Vedtægt for den private institution Naturbørnehaven Fasangården

Vedtægt for den private institution Naturbørnehaven Fasangården Vedtægt for den private institution Naturbørnehaven Fasangården Jægerspris 08-03-2018 1. Institutionens navn Stk. 1. Institutions navn er Naturbørnehaven Fasangården, Fasangårdsvej 1, 3630 Jægerspris.

Læs mere

Daginstitutioner med et eller flere huse

Daginstitutioner med et eller flere huse Styrelsesvedtægt Daginstitutioner med et eller flere huse Læring i Dagtilbud marts 2019 Læring i Dagtilbud Tofteskovvej 4, 7130 Juelsminde T: 7975 5000 Forældrebestyrelser i daginstitutioner med et eller

Læs mere

Vedtægt for den private institution Børnehuset Syvhøje

Vedtægt for den private institution Børnehuset Syvhøje Vedtægt for den private institution Børnehuset Syvhøje 1. Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Børnehuset Syvhøje, Syvhøjevej 10, 5260 Odense S. CVR.nr.: 30439716. Institutionen

Læs mere

VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen

VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen 1 Navn og hjemsted: Institutionen er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem lokalforeningen Frie Børnehaver

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution STÆREBO

VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution STÆREBO VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution STÆREBO Institutionens navn og hjemsted 1 Den selvejende institutions navn er STÆREBO. Institutionen har hjemsted i Københavns Kommune. Institutionen har to

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud fra juni 2007 skal forældre med børn i en kommunal eller selvejende dagtilbud og i kommunal dagpleje have adgang til at få

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution. Spirevippen.

Vedtægter for den selvejende institution. Spirevippen. Vedtægter for den selvejende institution. Spirevippen. 1. Institutionens navn Den selvejende institutions navn er Spirevippen. Institutionen har hjemsted i Haderslev Kommune og er beliggende på 2 matrikler,

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder Kommune Indhold 1 Formål... 1 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 2 4 Valgbarhed og valgret... 2 5 Udtrædelse af bestyrelsen... 3 6 Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Struer Kommune Struer den 10. oktober 2012 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Der vælges en bestyrelse med et flertal af forældre. Til bestyrelsen vælges

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I IKAST-BRANDE KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I IKAST-BRANDE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I IKAST-BRANDE KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Byrådets mål og opgaver for daginstitutionerne 2 2. Forældrebestyrelsen 3 3. Valgbarhed og valgret 3 4. Valg

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

Jerne Børnehave. 1 Institutionens navn Den selvejende private institutions navn er Jerne Børnehave, Brovangen 5, 6700 Esbjerg.

Jerne Børnehave. 1 Institutionens navn Den selvejende private institutions navn er Jerne Børnehave, Brovangen 5, 6700 Esbjerg. Vedtægter for Den private institution Jerne Børnehave I forbindelse med overgangen fra selvejende daginstitution med driftsoverenskomst med Esbjerg Kommune til selvejende daginstitution med privat drift

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012

STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012 STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012 Vedtaget af Skanderborg Byråd d. 30.november 2011 1. Formål I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Den kommunale Dagpleje

Den kommunale Dagpleje Styrelsesvedtægt Den kommunale Dagpleje Læring i Dagtilbud marts 2019 Læring i Dagtilbud Tofteskovvej 4, 7130 Juelsminde T: 7975 5000 Styrelsesvedtægt for den kommunale Dagpleje. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 10 Bogense Private Børnehus - Set. Anna, Set. Annagade 9,5400 Bogense

Vedtægt Bilag 03.3 Side 1 af 10 Bogense Private Børnehus - Set. Anna, Set. Annagade 9,5400 Bogense Side 1 af 10 Bogense Private Børnehus - Set. Anna, Set. Annagade 9,5400 Bogense LA NDSORG AN ISATIO NE N Vedtægt for Bogense Private Børnehus - Set. Anna 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen. 1 Forankring Den integrerede børnehaves navn er hjemhørende i Svendborg kommune, beliggende i Ollerup og er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal " er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen

Læs mere

Fællesledelse mellem skole og daginstitution

Fællesledelse mellem skole og daginstitution Styrelsesvedtægt Fællesledelse mellem skole og daginstitution Dagtilbudsafdelingen januar 2011 Klakring Stationsvej 5, Klakring 7130 Juelsminde T: 79755000 Forældrebestyrelser i institutioner med fælles

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Vordingborg Kommune Juli 2013 Styrelsesvedtægt for dagtilbud Udgivet af Vordingborg Kommune 2013 Udarbejdet af: Annie Røn/Mette Juhl Rasmussen Fotos: Colourbox Vordingborg

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER IKAST-BRANDE KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER IKAST-BRANDE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER IKAST-BRANDE KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Byrådets mål og opgaver for daginstitutionerne 2 2. Forældrebestyrelsen 3 3. Valgbarhed og valgret 3 4. Valg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Varde kommune Styrelsesvedtægten for forældrebestyrelserne i dagtilbud er senest revideret i forbindelse med indførelse af ny struktur på dagtilbudsområdet pr.

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Børnehuset Villa Gaia hjemhørende i Fredericia Kommune, beliggende Bøgevej 7, Taulov og er tilsluttet landsforeningen

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i den kommunale Dagpleje i Roskilde Kommune (Oversigt over indholdsmæssige ændringer (markeret med gult)) 1. Forældrebestyrelsens opgaver Byrådet i Roskilde kommune

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Vedtægter. for den private institution. S/I Klatretræet

Vedtægter. for den private institution. S/I Klatretræet Vedtægter Side 1 af 6 Vedtægter for den private institution S/I Klatretræet 1. Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er. Institutionen har hjemsted i Svendborg Kommune Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år til skolestart, jævnfør

Læs mere

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS

Forretningsorden for forældrebestyrelsen. DANSK TYSK BØRNEHUS ApS Forretningsorden for forældrebestyrelsen DANSK TYSK BØRNEHUS ApS 1. Bestyrelsens sammensætning 1.1 Det er forældrebestyrelsens opgave at varetage opgaver, som fremgår af kompetencefordelingsmodellen (bilag

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus 1 Forankring "Foreningen Nr. Herlev Børnehus er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus som drives i henhold til Dagtilbudsloven.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Lovgrundlag 1 I henhold til dagtilbudsloven af 1. august 2007 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud etableret

Læs mere

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune

Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune Styrelsesvedtægt for afdeling Dagtilbud i Albertslund Kommune 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale institutioner er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægter Vedtægter gældende fra år 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af mellem 5 og 8 repræsentanter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Foreningen Børnehaven Lilleborg" er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud Brøndby Kommune Børneforvaltningen August 2012 Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud 1. Formål: Der oprettes forældrebestyrelser ved de enkelte dagtilbud for at give forældrene størst mulig

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen Løvfrøen-Nylars 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Løvfrøen-Nylars hjemhørende i Bornholms Regionskommune, beliggende Bøgevej 11, Nylars 3720 Åkirkeby og er tilsluttet

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter dagplejen i Hjørring Kommune efter 21, stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter dagplejen i Hjørring Kommune efter 21, stk. 2 i dagtilbudsloven. Hjørring Kommune Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet fastsætte en vedtægt for styrelsen af den kommunale dagpleje. Denne styrelsesvedtægt er

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i kommunale daginstitutioner i Roskilde Kommune er revideret i forbindelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave

Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave Vedtægter for Sankt Nikolaj Børnehave 1 Institutionens navn stk. 1 Institutionens navn er Sankt Nikolaj Børnehave og er en selvejende privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19 stk. 5, eller

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægter Klubområdet

Styrelsesvedtægter Klubområdet Styrelsesvedtægter Klubområdet Vedtaget af uddannelsesudvalget d.xx.marts 2016 Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia. 1 Forankring. 2 Formål

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia. 1 Forankring. 2 Formål Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Børnehuset Villa Gaia hjemhørende i Fredericia Kommune, beliggende Bøgevej 7, Taulov og er tilsluttet landsforeningen

Læs mere