Vejdirektoratet. Afdeling For mindre anlæg. H Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal. Trafikteknisk notat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejdirektoratet. Afdeling For mindre anlæg. H Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal. Trafikteknisk notat"

Transkript

1 Vejdirektoratet Afdeling For mindre anlæg H Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal Trafikteknisk notat 5104not003, Rev. 1, Udført: MAP Kontrolleret: LJE

2 Side 1 1. Indledning Vejdirektoratet ønsker at forbedre trafikafviklingen i det vigepligtregulerede rampekryds i den østlige side af Helsingør motorvejen H14 TSA 7 ved Kokkedal (Fredensborg Kongevej). Krydset er udpeget som en trængselsplet og der er i dag kapacitetsproblemer, hvor især den østlige motorvejsrampe er overbelastet og giver anledning til tilbagestuvning på motorvejen. Køproblemer er mere alvorlige i morgenspidstimerne men sker også i eftermiddagasspidtimerne. For at afhjælpe problemerne ønsker Vejdirektoratet krydset signalreguleret. Rampekrydset lægger tæt på de to kommunale kryds, Fredensborg Kongevej/Brønsholm Kongevej og Usserød Kongevej/Egedalsvej og trafikafviklingen i krydsene hænger tæt sammen. Der er foretaget en besigtigelse af de to kommunale kryds, som er beskrevet i notat 5104not001, Besigtigelse af de kommunale kryds, Fredensborg Kongevej/Usserød Kongevej og Usserød Kongevej/Egedalsvej, samt østlig kryds i TSA 7. Konklusionen af besigtigelsen er at signalregulering af rampekrydset alene, uden udvidelse af kapaciteten i de to kommunale kryds, ikke kan løse trængslen på strækningen. Der er udarbejdet en simulering af trafikken på strækningen i Vissim, beskrevet i et separat notat, se. 5104not004, Resultat af Vissim simulering. Resultatet af simuleringen bekræfter konklusionerne fra besigtigelsen: det anbefales at udvide kapaciteten i de kommunale kryds, som tillæg til signalreguleringen af rampekrydset. Det anbefales at etablere et ekstra højresvingsspor fra øst mod syd, i krydset Fredensborg Kongevej/Usserød Kongevej og at forøge kapaciteten i krydset Usserød Kongevej / Egedalsvej, ved at ændre højresvingssporet fra nord til kombineret højre-ligeud. Dette kræver at der etableres 2 spor i krydsets frafart på en strækning af 150 meter i sydgående retning. Da det er tale om ændringer i de kommunale kryds, kræver disse tiltag kommunens accept. Diskussionen med kommunen er på det nuværende tidspunkt stadig igangværende. Nærværende notat omhandler signalreguleringen af det østlige rampekryds i tilslutningsanlæg H14 TSA 7 ved Kokkedal (Fredensborg Kongevej). Den skiltede hastighed på strækningen er 60 km/t.

3 Side 2 2. Grundlag Grundlaget for projekteringen af signalanlægget er følgende: 1. Geometri og afmærkning udarbejdet af Grontmij vist på tegning H Grontmijs rapport: H647 Helsingørmotorvejen, Lokalitet 128: Tilslutningsanlæg 7 Kokkedal, Tillæg til fase 2- programmering. 3. Rambølls rapport: H647 Helsingørmotorvejen, tilslutningsanlæg Notat udarbejdet af ÅFHH vedr. trafikteknisk eftersyn af de to kommunale kryds: Besigtigelse af kommunale kryds, Fredensborg Kongevej/Usserød Kongevej og Usserød Kongevej/Egedalsvej, samt østlig kryds i TSA Notat udarbejdet af ÅFHH vedr. simulering af, 5104not004, Resultat af Vissim simulering. 6. Trafiktællinger af de 3 kryds leveret af ATKI. 3. Uheldsbilledet Der er foretaget en beskrivelse af uheldsbilledet i krydset i Rambølls rapport Notat, Trin 2 programmering, hvor man konkluderer at utålmodighed og chancekørsel er medvirkende årsag til uheld i dette kryds. Signalreguleringen vil afhjælpe ved disse uheldstyper. Uheldsbilledet er derfor ikke undersøgt yderligere. 4. Trafikbelastning Kapacitetsberegningerne er baseret på krydstællinger udført af ATKI den 12. november Morgentrafik er talt fra kl. 6:00 til 9:00 og eftermiddagstrafik er talt fra kl. 15:00 til kl. 18:00. Tælledata er bearbejdet og derefter omsat til personbilækvivalentenheder. Trafiktallene er vist i Bilag 1. Trafiktællingerne for spidstimerne i personbilækvivalentenheder er også visualiseret i Figur 1, Figur 2 og tal for cyklister og fodgængere er vist i Tabel 1, Tabel 2, Tabel 3 og Tabel 4. Der er få lette trafikanter i krydset.

4 Side 3 Figur 1: Trafiktælling for det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, morgenspidstime, 7:30-8:30.

5 Side 4 Figur 2: Trafiktælling for det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, eftermiddagspidstime, 15:15-16:15.

6 Side 5 Morgenspidstime Til Frakørsel nr 7 østlige Fredensborg Kongevej Ø gevej V Fredensborg Kon- side Fredensborg Kongevej Ø 10 Fredensborg Kongevej V 21 Tabel 1: Cyklister ved det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, morgenspidstime, 7:30-8:30. Fra Eftermiddagspidstime Til Frakørsel nr 7 østlige Fredensborg Kongevej Ø gevej V Fredensborg Kon- side Fredensborg Kongevej Ø 10 Fredensborg Kongevej V 7 Tabel 2: : Cyklister ved det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, eftermiddagensspidstime, 15:15-16:15. Fra Morgenspidstime Frakørsel nr 7 østlige side Fordgængere over Frakørsel 0 Tilkørsel 2 Fredensborg Kongevej Ø 0 Fredensborg Kongevej V 0 Tabel 3: Fodgængere ved det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, morgenspidstime, 7:30-8:30. Eftermiddagsspidstime Frakørsel nr 7 østlige side Fordgængere over Frakørsel 0 Tilkørsel 1 Fredensborg Kongevej Ø 0 Fredensborg Kongevej V 0 Tabel 4: Fodgængere ved det østlige rampekryds på M14 ved TSA 7 Kokkedal, eftermiddagensspidstime, 15:15-16:15.

7 Side 6 5. Kapacitetsberegninger Der er tidligere foretaget nogle kapacitetsberegninger på krydset. Beregninger var dog baseret på tidligere trafiktal og prognoser. De nye trafiktal er en del højere en de tidligere, blandt andet fordi de indeholder trafik genereret af det nye indkøbscenter på Usserød Kongevej. De to stærkest belastede timer er henholdsvis fra kl. 7:30 til 8:30 og fra kl. 15:15 til 16:15. Der er foretaget kapacitetsberegninger for disse timer. Beregningerne er vist i Bilag 2. Kapacitetsberegningerne viser at der med den registrerede trafikbelastning ikke vil være nogen afviklingsproblemer og der er en rimelig kapacitetsreserve i alle retninger. De to mest trafikerede retninger er højresvingende trafik fra rampen og ligeudkørende trafik mod vest på Fredensborg Kongevej. Det er derfor valgt at give rigelig grøntid til disse retninger. Det er valgt at give den mindst mulige grøntid til venstresvingere fra rampen. Hvis der ud fra driftserfaringerne viser sig behov for længere grøntid herfra i visse perioder, kan forlængelsesmulighederne fra rampen forøges i det ønskede omfang. 6. Signalopstilling Krydsets geometri og afmærkning er projekteret af Grontmij og var allerede fastlagt da Hansen/Henneberg blev involveret i projektering af signalanlægget. Bemærkninger mht. geometri og afmærkning henvises der derfor til Grontmij. Der er kun foretaget en mindre ændring af cykelstiens forløb i krydset østfra ift. den oprindelige udformning. Cykelstien og højresvingsbanen adskilles med en helle. Hellen markeres med en spærreflade og en bred kantlinje i en lang strækning, ca. 30 meter, før krydset. Hellen gør cykelstiens forløb mere blød og naturlig for cyklisterne og gør krydsning mellem cykelstien og højresvingsporet mere vinkelret. Dette øger den gensidige synlighed for cyklister og højresvingere. Hellen giver også mulighed for at placere en signalmast for cyklister og højresvingere. Der er ikke fodgængerfaciliteter i krydset, da dette ikke vurderes nødvendigt set i lyset af det beskedne antal fodgængere registreret i krydset og fordi der ikke er fodgængerfaciliteter på vejene op til krydset. Den endelige krydsgeometri er vist i Grøntmis tegning H

8 Side 7 Signalopstillingen fremgår af signalopstillingsplanen H Det er valgt at placere størstedelen af masterne før krydset og antallet af repetitionssignalerne efter krydset er begrænset. Der indføres 2 sekunders forskudt gult for A2 i forhold til A1, dette for at minimere risikoen for en A2 venstresvinger svinger ud foran en sen A1L. Svingbevægelserne fra rampen kører med forskellige grøntider. For at undgå risiko at højre og venstresvingere fra rampen ser det forkerte signal, placeres 2 lanterner ved siden af hinanden på en mast i midten af sporene (mast 2). For at holde rømningstiden lavt, er det valgt at flytte stopstregen for cyklister vestfra (A2cy) meget længere frem end stopstregen for bilister (A2). Der er derfor placeret et cyklistsignal på mast 3 og et repetitionssignal på mast 2. Stopstregen for bilisterne A2 er nød til at lægge meget tilbagerykket, for at give plads til at store lastbiler kan foretage et venstresving fra rampen. Lanternen på mast 6 for cyklister fra øst (A1cy) peger således at den kan ses fra cyklister der kommer lang fra. Cyklister ved stopstregen vil i stedet se signalet på mast Funktionsbeskrivelse Anlægget kører i dagprogrammet med præference i hovedretning. Dette betyder at anlægget står i hvilestilling med grønt i hovedretning (Fredensborg Kongevej). Dette vurderes at være mest hensigtsmæssigt i lyset af trafiktallene: der er større trafikmængder på hovedretningen og det kan med rimelig sikkerhed antages at den næste trafikant der nærmer sig krydset vil være i hovedretningen. Et typisk kritikpunkt ved præferenceanlæg er det giver anledning til højere hastighed på hovedretningen. Dette vurderes dog ikke at være et problem ved dette anlæg på grund af dets placering: der er en rundkørsel få hundred meter vest for krydset og et T-kryds få hundred meter øst for krydset. Trafikanterne er derfor nød til at sætte farten ned ved disse anlæg og kan ikke nå at accelerere meget op til rampekrydset. Hastigheden på strækningen kan derfor antages at være lav. En fordel ved præferenceanlæg er til gengæld at det kræver færre spoler end en rød hvile anlæg, idet det ikke kræver spoler ved stopstregen i hovedretningen. Anlægsomkostninger vil derfor alt andet lige være lavere for et præferenceanlæg.

9 Side 8 Anlægget er også udstyret med 2 myldretidsprogrammer. Skift til myldretidsprogrammerne sker ved 2 kriterier: på faste tidspunkter, mellem 7:00 og 9:00 og mellem 15:00 og 17:00 i hverdagen. Fredag fra 14:00 til 16:00 ved trafikstyring, der opsættes et tællespole på rampen, som også styrer skiftet til myldretidsprogrammet Der er valgt passende intervaltider der sørger for at anlægget kun forlænger hvis der er passende tæt trafik. I lyset af de lave hastigheder, vurderes det, at der aldrig kan opstå en situation hvor en trafikant ligger i dilemmazonen, dvs. at en trafikant er i den situation at den hverken kan standse for rødt eller kører over for gult. Det vurderes derfor ikke nødvendigt at have fratidsforlængelse. Fasediagram og funktionsbeskrivelse kan ses på tegning H Krydsets mellemtidsmatrix og signalgruppeplaner fremgår af henholdsvis tegning H og tegning H Signalgruppeplanerne indeholder følgende programmer: Program 1 Program 2 Program sek.trafikstyret, Morgenprogram sek.trafikstyret, Eftermiddagsprogram sek. trafikstyret Dagprogram (præference) Signalprogrammerne er hver især vist i en række situationer, som illustrerer de forskellige indbyggede forlængelsesmuligheder. Forskellige farvede bånd omkring signalgrupperne viser hvilke signalgrupper, der medforlænges eller udskydes af den enkelte aktive forlængelse. 7.1 Myldretidsprogrammer P1 og P2 Myldretidsprogrammerne har samme fasefølge både om morgenen og om eftermiddagen, men forskellige grøntider. I myldretidsprogrammerne er der fast anmeldelse af rampen. A1Cy kommer kun ind ved anmeldelse. I lyset af det lave antal af lette trafikanter, vil den normale fasefølge være fase 1, 2 og 3 (jfr. H ). Der er valgt ikke at afvikle cyklerne A1cy og A2 samtidig mht. sikkerhed for cyklisterne. Selvom de vestresvingende fra A2 har vigepligt over for cyklisterne, vurderes det at der er risiko for at venstresvingere overser cyklisterne. Det er også valgt ikke at afvikle cyklisterne samtidig med venstresvingere fra rampen (B1V). Dette er for at undgå konflikten mellem ligeudkørende fra rampen og cyklister A1cy. Dette betyder at cyklisterne A1cy er fjendtlige med alle andre retninger på nær A1 og B1H.

10 Side 9 Det har været overvejet at indarbejde en ekstra A1 cykel-fase (fase 3a jfr. H ) efter fase 1. Dette var med henblik på at give en ekstra service til cyklisterne og begrænse deres ventetid. En cykel A1cy-fase efter fase 1 ville dog indebære at A1 skal stoppes, have en kortere rød fase og bagefter have grønt igen for at kunne afvikle eventuelle venstresvingere fra A2 inden man giver grønt for A1 cykler. En eventuel A2 venstresvinger ville så se bilister fra A1 stoppe og tro at han kan foretage svinget. Man A1 ville få grønt igen med risiko for kollisioner til følge. Det vurderes at denne risiko ikke er acceptabel i myldretiden og muligheden er derfor fravalgt. 7.2 Dagprogram I dagprogrammet fungerer anlægget med præference i hovedretning (A retning). Ved anmeldes af fjendtlig gruppe (B1H, B1V) og cykler (A1cy), skifter programmet hhv. til fase 2 eller fase 2a. Fase 2a varer normalt kun 3 sekunder og er kun en mellemfase inden der skiftes til fase 3. Ved anmeldes af både rampen (B1H, B1V) og cykler (A1cy), sker skiftet afhængig af hvilken retning der anmeldes først. Hvis rampen anmeldes først, skifter anlægget til fase 2 og bagefter til fase 3. Men hvis A1cy har meldt sig først, er det valgt at give mulighed for et skift direkte fra cykelfase til rampen, uden at gå tilbage til hovedretningen. Dette er valgt for at holde ventetiden nede for venstresvingtrafikken på rampen og give dem en god service. Hvis A1cy har anmeldt sig først, skiftes der til fase 2a og B1V har 3 sekunder til at anmelde sig. Anmeldelsen af B1V i de første 3 sekunder af fase 2a medfører at anlægget bliver i fase 2a og bagefter skifter direkte til fase 2. Dette eksempel er vist i blad 7 af signalprogrammerne, tegning H Alternativ skifter anlægget til fase 3 og følger den standard sekvens: fase 2a, fase 3, fase 1 og endeligt fase2. 8. Detektorer Placering af detektorerne fremgår af detektorplaceringsplanen, tegning H , hvor D angiver induktionsspole. Detektorernes funktion er beskrevet i detektorfunktionsskemaet, tegning H Som nævnt tidligere vurderes at hastigheden på hovedvejen vil være lav. Derfor vurderes det tilstrækkeligt at placere de fjerne detektorer 90 meter fra stopstregen på hovedvejen. De lave detektorafstande er samtidigt med til at holde anlægsomkostningerne lave.

11 Side 10 Detektoren i 90 meters afstand kan anmelde og forlænge grøntiden. I vestgående retning, A1L retning, forlænger det kun til detektoren i 50 meters afstand. I østgående retning, A2 retning, forlænge det hele vejen til det lange spor 20 meter fra stopstregen. Detektoren i 50 meters afstand kan anmelde og forlænge grøntiden. Det er valgt kun at placere fjerne detektorer i ligeudsporet i tilfart A1 (trafikken på Fredensborg Kongevej østfra). Dette er fordi højresvingende trafik A1h næsten altid har grønt, så de behøver ikke at anmelde sig. På rampen placeres detektorerne længere ude end i hovedretningen, idet det forventes at hastigheden kan være højere, da trafikanterne kommer fra en motorvej og kan stadig have høj fart. De fjerne detektorer er derfor placeret i 110 meter afstand. Dette passer også med at detektorerne ligger der hvor sporerne bliver opdelt i højre og venstre spor. På den måde er det muligt at skelne mellem højre og venstresvingende trafik, og det bliver muligt kun at anmelde den rigtige svingbevægelse. Detektoren i 60 meters afstand kan anmelde og forlænge grøntiden. De lange detektorer, der strækker sig fra 30 til 10 meter før stopstregen, kan kun forlænge grøntiden. Det er valgt at føre spolerne helt frem til 10 meter fra stopstregen, idet her vurderes det at trafikanterne vil have sat hastigheden væsentligt ned for at foretage svinget. Derfor skal de følges hele vejen hen til stopstregen. Dette sikrer at der ikke skiftes til gult lige foran en bilist der er på vej ind i svinget. Spolerne ved stopstregen har kun en anmeldende funktion og skal sikre at der ikke ligger en trafikant på rampen der bliver glemt. Anmeldelsen af cyklister østfra (A1cy) sker ved stopstregen, hvilket sikrer, ligesom for rampen, at der ikke bliver glemt en cyklist ved stopstregen.

12 Side Opfølgning Anlæggets funktion er bestemt ud fra de almindelige oplysninger om trafikforholdene på stedet og baseret på resultaterne af trafiktællingen i efteråret Det samlede grundlag for vurdering af trafikbelastningen er således begrænset. Det er derfor vigtigt at holde anlægget under observation i den første driftstid og, hvis det viser sig nødvendigt, at foretage justeringer for at opnå den bedste mulige trafikafvikling. En sådan trafikal opfølgning kan i første omgang basere sig på iagttagelser af trafikken foretaget af Vejdirektoratets teknikere. Ved en mere detaljeret gennemgang af signalprogrammer står vores trafikingeniører gerne til disposition.

13 Side Bilag 1 PBE Fredensborg Kongevej øst Frakørsel Fredensborg Kongevej vest Westbound Northbound Eastbound Time interval Right Thru U-Turn Right Thru Left Thru Left U-Turn 06:00-07: :15-07: :30-07: :45-07: :00-08: :15-08: :30-08: :45-08: :00-09: :00-16: :15-16: :30-16: :45-16: :00-17: :15-17: :30-17: :45-17: :00-18: Tabel 5: Trafiktal i personækvivalentenheder (PBE) for det østlige rampekryds ved TSA7 på Helsingørmotorvej. Tælledato 12/11/2013.

14 Side 13 Fodgængere Tilkørsel Fredensborg Kongevej øst Frakørsel Fredensborg Kongevej vest Southbound Westbound Northbound Eastbound Start Time Peds CCW Peds CW Peds CCW Peds CW Peds CCW Peds CW Peds CCW Peds CW 06:00-07: :15-07: :30-07: :45-07: :00-08: :15-08: :30-08: :45-08: :00-09: :00-16: :15-16: :30-16: :45-16: :00-17: :15-17: :30-17: :45-17: :00-18: Tabel 6: Tællinger af fodgængere ved det østlige rampekryds ved TSA7 på Helsingørmotorvej. Tælledato 12/11/2013. Signaturforklaring: CW= clockwise CCW= conterclockwise

15 Side 14 Cyklister og Fredensborg Kongevej øst Frakørsel Fredensborg Kongevej vest knællerter Westbound Northbound Eastbound Time interval Right Thru U-Turn Right Thru Left Thru Left U-Turn 06:00-07: :15-07: :30-07: :45-07: :00-08: :15-08: :30-08: :45-08: :00-09: :00-16: :15-16: :30-16: :45-16: :00-17: :15-17: :30-17: :45-17: :00-18: Tabel 7: Tællinger af cyklister og knallerter ved det østlige rampekryds ved TSA7 på Helsingørmotorvej. Tælledato 12/11/2013.

16 Side Bilag 2

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1.

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1. Vejdirektoratet Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen Signalregulering af rampekryds 4429not002, Rev. 2, 24.1.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Godkendt: TW Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper:

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper: VEJDIREKTORATET FUNTIONSBESKRIVELSE FOR NYT SIGNALANLÆG VED KOLLEKOLLEVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Signalgrupper

Læs mere

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat Vejdirektoratet Afdeling hos kunden/bygherren Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej Trafikteknisk notat 4920not003, Rev. 0, 6.6.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik

Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik Vejdirektoratet Holbækmotorvejen 1150 Fløng Roskilde Vest Vej- og trafikteknik Trafikteknisk detailprojekt for 3 signalregulerede kryds på Udgivelsesdato : 18. november 2010 Projekt : 21.9090.01 Version

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ

NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ NOTAT - UDKAST TRAFIKAFVIKLING I KRYD- SET USSERØD KONGE- VEJ/BREELTEVEJ Projekt Trafikafvikling i krydset Usserød /Breeltevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. V2 Dato 2017-12-04 Til Charlotte Skov Fra

Læs mere

Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken

Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken NOTAT Projekt Signalstrategi i Ballerup Kommune Kunde Ballerup Kommune Dato 2014-09-17 Til Noreen Ilyas Din Fra Nicolai Ryding Hoegh Kopi til Kapacitetsvurdering af krydset Ballerup Byvej/Lautrupparken

Læs mere

Der er tidligere foretaget en tilsvarende undersøgelse med signalanlæg, og efterfølgende er minirundkørslen undersøgt.

Der er tidligere foretaget en tilsvarende undersøgelse med signalanlæg, og efterfølgende er minirundkørslen undersøgt. NOTAT Projekt Vurdering af minirundkørsel i krydset Dronning Margrethes Vej- -Kapacitetsvurdering med VISSIM-simulering Kunde Roskilde Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-09-10 Til Fra Jesper Larsen 1. Indledning

Læs mere

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Trafiksikkerhed Uheldsanalyser og forebyggelse Konfliktpunkter Konfliktpunkter i knudepunkter Kryds Rundkørsel 32 konflikter bil-bil 4 konflikter bil-bil 24 konflikter bil-fodgænger 36 konflikter cykel-bil

Læs mere

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater.

Notatet indeholder en afrapportering af trafiksimuleringen og DanKap beregningerne, herunder de anvendte forudsætninger, samt resultater. Notat Projekt: Bogensevej/Gl. Hovedvej Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1006064 T: +45 2540 0108 E: ivi@moe.dk Dato: 07.09.2016 Emne: Kapacitetsanalyse af to-sporet rundkørsel Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling:

Læs mere

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger

NOTAT. 1. Trafikale forudsætninger NOTAT Projekt Usserød Kongevej trafiksimulering Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 1100025067-02 Dato 2017-12-11 Til Fra Charlotte Skov Rambøll - By og Trafik 1. Trafikale forudsætninger En række byudviklingsprojekter

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalanlæg. H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalanlæg. H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H14.18.76 Signalanlæg H14 Helsingør København >>> Rampekrydsombygning TSA 7, Kokkedal MAJ 14 H14 Helsingørmotorvejen H14.18.76 Signalanlæg ved TSA 7, Kokkedal H14.18.76 Signalanlæg,

Læs mere

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning

Glostrup Kommune Computercity Kapacitetsberegning Computercity Kapacitetsberegning NOTAT Rev. 1-29. august 2016 Rev. 2-4. januar 2017 RAR 0 Indledning Der er foretaget en vurdering af de trafikale konsekvenser ved udbygning af computercity med en discountbutik

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Der overvejes derfor disse løsninger:

Der overvejes derfor disse løsninger: 16. maj 2018 Notat CG Jensen A/S Sluseholmen - veje, broer og ledninger Trafikafvikling ved lukning el. ensretning af Sluseholmen Projekt nr.: 227627 Dokument nr.: 1227241640 Version 4 Revision 1 Udarbejdet

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1

Arkitektgruppen A/S. 1 Indledning. Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger. 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Nyt domicil for NNIT Overordnede trafikale vurderinger 1 Indledning 10. marts 2009 UVH/SB Rev. 1 Arkitektgruppen A/S planlægger udarbejdelse af projekt for et kontorbyggeri på grundene Østmarken 3 og Sydmarken

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2

Indhold. Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund. 1 Baggrund 2 31. maj 2017 Notat Coop Danmark A/S Trafikvurdering COOP Albertslund Projekt nr.: 228841 Dokument nr.: 1223944187 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af THPO Kontrolleret af ACH Godkendt af THPO Indhold 1

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Krydsombygning Højnæsvej. Emne: Kapacitet og signaloptimering. Notat nr.: Rev.: Fordeling:

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Krydsombygning Højnæsvej. Emne: Kapacitet og signaloptimering. Notat nr.: Rev.: Fordeling: Notat Dato: 17.07.2015 Projekt nr.: 1004095-001 T: +45 2540 0108 E: ivi@moe.dk Projekt: Krydsombygning Højnæsvej Emne: Kapacitet og signaloptimering Notat nr.: Rev.: Fordeling: Birgit Knudsholt Ramus Peter

Læs mere

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej 1 Værløse Kommune Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej Hovedrapport August 1999 Dokument nr. 44438-001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato August 1999 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt MSD 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere

NOTAT. Signaloptimering i Lautrupområdet. 1. Baggrund. 2. Trafikale forhold, før-situation

NOTAT. Signaloptimering i Lautrupområdet. 1. Baggrund. 2. Trafikale forhold, før-situation NOTAT Projekt Signalstrategi i Ballerup Kommune Kunde Ballerup Kommune Dato 2015-03-20 Til Morten Mortensen Fra Nicolai Ryding Hoegh Kopi til Signaloptimering i Lautrupområdet Dette notat beskriver kortfattet

Læs mere

Anlæg og. Drift. kryds. Udført: MWE/EG. Kontrolleret:

Anlæg og. Drift. kryds. Udført: MWE/EG. Kontrolleret: Vejdirektoratet Anlæg og Drift H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S Signalanlæg, Tankedalsvej. Rampek kryds Trafikteknisk beskrivelse 4993not001, Rev. 2, 03.06.2014 Udført: MWE/EG Kontrolleret: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Intelligente løsninger i lyskryds. v/ Dennis Bjørn-Pedersen. Workshop, 4. februar 2015

Intelligente løsninger i lyskryds. v/ Dennis Bjørn-Pedersen. Workshop, 4. februar 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 Fremkommelighed på Supercykelstier Intelligente løsninger i lyskryds Workshop, 4. februar 2015 v/ Dennis Bjørn-Pedersen Tiltag til forbedring af fremkommelighed

Læs mere

Gode signaler for en sikkerheds skyld

Gode signaler for en sikkerheds skyld Gode signaler for en sikkerheds skyld Af Lars Bo Frederiksen, Center for Trafik, Københavns Kommune, larfre@tmf.kk.dk Claus Rosenkilde, Center for Trafik, Københavns Kommune, claros@tmf.kk.dk I Københavns

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

Opgradering af trafikafvikling på Silkeborgvej

Opgradering af trafikafvikling på Silkeborgvej Trafik og Vej Sagsbehandler: Jonas Møbius Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-12-18 Dato: 15.2.18 Opgradering af trafikafvikling på Silkeborgvej Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Afgrænsning...

Læs mere

MT Højgaard a/s Nyt parkeringsanlæg på Knud Højgaards Vej Trafikanalyse

MT Højgaard a/s Nyt parkeringsanlæg på Knud Højgaards Vej Trafikanalyse Nyt parkeringsanlæg på Knud Højgaards Vej Trafikanalyse NOTAT 25. juni 2013 mkk/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Anbefaling... 4 3 Eksisterende forhold... 4 3.1 Stiforhold... 5 3.2 Kollektiv

Læs mere

MODULVOGNTOGSKØR- SEL PÅ ISTERØDVEJEN

MODULVOGNTOGSKØR- SEL PÅ ISTERØDVEJEN Til Fredensborg og Hørsholm kommuner Dokumenttype Memo Dato Marts 2019 MODULVOGNTOGSKØR- SEL PÅ ISTERØDVEJEN MODULVOGNTOGSKØRSEL PÅ ISTERØDVEJEN Projektnavn MVT Isterødvejen Projektnr. 1100037496 Modtager

Læs mere

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord

Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord Trafikafvikling M60 frakørsel 55, Horsens Nord l kk Vejdirektoratet Teknisk Notat Marts 2004 Notat vedrørende trafikafviklingen på rampekryds ved frakørsel 55 Horsens Nord. Indholdfortegnelse Side 1. Indledning

Læs mere

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade NOTAT 06. aug 2014 MS/CMO/UVH 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 3 Eksisterende forhold... 3 4 Forslag

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Nov RBJN LAAG ADKK

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Nov RBJN LAAG ADKK KAPACITETSVURDERING RINGSTED OUTLET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Sammenfatning 2 3 Forudsætninger 4 3.1

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune. Birkerød Parkvej og Bregnerødvej Analyse og skitseprojekt BILAG Rev marts 2015 tfk/jvl/brj

UDKAST. Rudersdal Kommune. Birkerød Parkvej og Bregnerødvej Analyse og skitseprojekt BILAG Rev marts 2015 tfk/jvl/brj UDKAST Rudersdal Kommune Birkerød Parkvej og Bregnerødvej Analyse og skitseprojekt BILAG Rev. 0 4. marts 2015 tfk/jvl/brj 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Baggrund... 3 2 Opsummering

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter.

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter. NOTAT Projekt Trafikal vurdering omkring Rødovre Stationscenter Kunde BYR Notat nr. 1 Dato 10-05-2016 Til Fra Rødovre Kommune Christina Mose 1. Indledning BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Til Vejdirektoratet Dokumenttype Rapport Dato 10.01.2011 VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Revision 1 Dato 2011-01-10 Udarbejdet af Anders Aagaard Poulsen, Brian

Læs mere

Tegningsbilag Signalanlæg Holstebro N. Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum. September 2016

Tegningsbilag Signalanlæg Holstebro N. Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum. September 2016 Tegningsbilag 6714.700 Signalanlæg Holstebro N Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum September Side 1 af 1 H67 Holstebro - Vejle H6714 Holstebro N - Aulum 6714.700 Signalanlæg Holstebro N. 06.07.. Tegn.nr.

Læs mere

Signalbegreber og Vejregler. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Signalbegreber og Vejregler. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Signalbegreber og Vejregler Signalbegreber og Vejregler Kært barn har mange navne Trafiksignal (officiel term) Gadesignal Signalanlæg Lyssignal Signalkryds Trafiklys Lyskryds Lyskurv Nomenklatur for vejsignaler

Læs mere

USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN

USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN USSERØD KONGEVEJ FORBEDRING AF FREMKOMMELIGHEDEN WWW.RAMBOLL.COM INDHOLD Baggrund Nuværende trafik Trafikken i fremtiden Tiltag Busprioritering Nyt signalanlæg ved Birkevej Optimering af samordning mellem

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Signalanlæg. H60.15 Rampeombygning, 52 Skanderborg V. juni 2013

Signalanlæg. H60.15 Rampeombygning, 52 Skanderborg V. juni 2013 Tegningsbilag ENTREPRISE H0.1.7 Signalanlæg H0.1 Rampeombygning, 2 Skanderborg V juni 2013 H0 ØSTJYSKE MOTORVEJ H0.1 RAMPEOMBYGNING, 2 SKANDERBORG V H0.1.7 Signalanlæg, tegningsfortegnelse 10.0.2013 Tegn.nr.

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Kirkebjerg. Brøndby Kommune. Analyse af de trafikale forhold. NOTAT 28. september 2018 Rev. 4. oktober 2018 MZ/SB

Kirkebjerg. Brøndby Kommune. Analyse af de trafikale forhold. NOTAT 28. september 2018 Rev. 4. oktober 2018 MZ/SB Brøndby Kommune NOTAT 28. september 2018 Rev. 4. oktober 2018 MZ/SB Analyse af de trafikale forhold Figur 1. Billedet viser forslag til fremtidig udformning af Parkvej fra Udviklingsplan af Vandkunsten/Urban

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

Accelerations- og decelerationsværdier

Accelerations- og decelerationsværdier Accelerations- og decelerationsværdier for personbiler Baseret på data fra testkørsler med 20 testpersoner Poul Greibe Oktober 2009 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk Indhold 1. Introduktion...

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nyt erhvervsbyggeri på Vandtårnsvej. Akticon Erhvervsejendomme A/S. Trafiksimulering for Gladsaxe Møllevej.

Indholdsfortegnelse. Nyt erhvervsbyggeri på Vandtårnsvej. Akticon Erhvervsejendomme A/S. Trafiksimulering for Gladsaxe Møllevej. Akticon Erhvervsejendomme A/S Nyt erhvervsbyggeri på Vandtårnsvej Trafiksimulering for Gladsaxe Møllevej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE NORD - ISLEV TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundtrafikken 2 2.1 Fordeling

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3 REBILD KOMMUNE STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING VERSION 2 INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Lidl Danmark K/S NOTAT 12. april 2019 AYN/SB Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Indhold 1 Resumé... 3 2 Nuværende forhold...4 Trafikmængder... 4 2.1.1 Sammenlign med slangetælling... 7 3 Fremtidige

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

ANALYSE AF KAPACITETSFORBEDRINGER FOR RINGVEJEN

ANALYSE AF KAPACITETSFORBEDRINGER FOR RINGVEJEN MARTS 2015 KØGE KOMMUNE ANALYSE AF KAPACITETSFORBEDRINGER FOR RINGVEJEN EFTERANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2015 KØGE

Læs mere

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest 6-benet Rundkørsel i Kolding Vest Undersøgelse af trafikanternes samspilsadfærd i ny 2-sporet rundkørsel Belinda la Cour Lund 7. September 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER HØJRESVING FOR RØDT - HVORFOR? Transportministeriet arbejder med at formulere en ny national cykelstrategi. Visionen er, at hele Danmark skal op på cyklen.

Læs mere

Tegningsbilag. Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013

Tegningsbilag. Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013 Tegningsbilag Entreprise 25.00 Signalanlæg ved Borgdalevej Herning Aarhus >>> Hårup Låsby Maj 2013 25.00 Signalanlæg ved Borgdalsvej Tegningsfortegnelse 0.0.2013 Tegn.nr. Tegning Mål Rev. Dato Bem. 25-4501

Læs mere

Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017

Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017 Signalregulering i et Dynamisk ruderanlæg Vejforum, 6. december 2017 Eric Gautier, ÅF Infrastructure Planning Jacob Ravn Jønsson, Vejdirektoratet 1 Dynamisk ruderanlæg TSA 52 Odense SV - Assensvej (Google

Læs mere

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen 1. Baggrunden Rampekryds med stor andel af venstresvingende trafik I Frankrig opfandt man

Læs mere

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3 NOTAT Projekt Vendt ensretning på Kronprinsessegade Kunde Københavns Kommune Notat nr. 001 Dato 2017-03-24 Tidspunkt - Til Fra Henning Munke Hansen Lars Jørgensen/Jesper Larsen 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

Trafikantadfærd i 2-sporede rundkørsler

Trafikantadfærd i 2-sporede rundkørsler Trafikantadfærd i -sporede rundkørsler Sporbenyttelse og konfliktende adfærd Indsæt foto så det fylder rammen ud Belinda la Cour Lund Poul Greibe 4. marts 008 Scion-DTU Diplomvej 376 800 Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere:

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere: Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm Indlægsholdere: Michael Bloksgaard, Århus Kommune Karen Marie Lei, COWI A/S # 1 9. dec. 2010 Vejforum 2010 3 forsøgsprojekter Variable tavler for cyklister

Læs mere

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk Evaluering af pilotprojekt Variable tavler for cyklister ved højresvingende lastbiler Forfattere: Michael Bloksgaard, Ingeniør, Århus Kommune mib@aarhusdk Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør,

Læs mere

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H.

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. TSA 52, Odense SV Evaluering af dynamisk ruderanlæg Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. Olesen, Cowi Før 2 Efter 3 4 5 6 Hvad forventer vi af det dynamiske ruderanlæg?

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalarbejder. H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H Signalarbejder. H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H05011.76 Signalarbejder H50 Frøslev Kolding >>> H05011 Rampeombygning, 65 Kolding S JUNI 2014 H50 Frøslev Kolding H05011 Signalanlæg ved TSA 65 Tankedalsvej H05011 Signalanlæg,

Læs mere

TRAFIKSIMULERING FOR MOTORVEJSKRYDS AARHUS NORD OG TILSLUTNINGSANLÆG 46

TRAFIKSIMULERING FOR MOTORVEJSKRYDS AARHUS NORD OG TILSLUTNINGSANLÆG 46 MAJ 2014 VEJDIREKTORATET TRAFIKSIMULERING FOR MOTORVEJSKRYDS AARHUS NORD OG TILSLUTNINGSANLÆG 46 HOVEDRAPPORT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Campus Bornholm Kapacitetsberegninger vha. trafiksimulering NOTAT 14. november 2017 ms/uvh

Bornholms Regionskommune. Campus Bornholm Kapacitetsberegninger vha. trafiksimulering NOTAT 14. november 2017 ms/uvh Campus Bornholm Kapacitetsberegninger vha. trafiksimulering NOTAT 14. november 2017 ms/uvh Indholdsfortegnelse Kapacitetsberegninger vha. trafiksimulering... 1 1 Indledning... 3 2 Opsummering... 3 3 Trafikalt

Læs mere

UDKAST. Metroselskabet. Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade. NOTAT 11. juni 2014 MS/CMO/UVH

UDKAST. Metroselskabet. Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade. NOTAT 11. juni 2014 MS/CMO/UVH UDKAST Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade NOTAT 11. juni 2014 MS/CMO/UVH 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 3 Eksisterende

Læs mere

Styreblok 1A. A1cy. Styreblok 2. Styreblok 3

Styreblok 1A. A1cy. Styreblok 2. Styreblok 3 Styrelok 1B Styrelok 1A A1y ag af A1y ag af A1y A1L A1y A1L A2 A2y A2 A2h Styrelok 2 A1y ag af A1y A1L A1V Styrelok 3 BH BV A2h - Såfremt A2y er anmeldt indkoles styrelok 1B i starten af omløet, hvorefter

Læs mere

Trafikanalyse for Haslev

Trafikanalyse for Haslev Trafikanalyse for Haslev Hovedrapport, Februar 2015 Side 1 Udgivelsesdato : 17. februar 2015, version 2 Vores reference : 22.5044.01 Udarbejdet : Anne Mette Bach-Jacobsen og Bo Brassøe Kontrolleret : Irene

Læs mere

Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget. Ombygning af kryds

Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget. Ombygning af kryds Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget Ombygning af kryds 2015 Udarbejdet af: Lene Hansen/Iben Vinsteen Kontrolleret af: Erik Herning Hansen Godkendt af: Erik Herning Hansen Dato: 08.08.2015

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet NOTAT 3. juni 2015 tfk/ms 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger og metode... 4 2.1 Turrater... 4

Læs mere

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014

TEGNINGSBILAG ENTREPRISE Signalanlæg Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014 TEGNINGSBILAG ENTREPRISE 11910.201 Signalanlæg 11910 Elverdam Regstrup >>> Signalanlæg ved Ringstedvej MAJ 2014 11910 Elverdam - Regstrup Signalanlæg ved Ringstedvej Projekt til anlæg 05.05.2014 Tegn.nr.

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Trafikken i Esbjerg Kommune 2020

Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 Esbjerg Kommune Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 September 2012 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Esbjerg Kommune Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 September

Læs mere

TRAFIKFORHOLD I MØRKHØJ ERHVERVSKVARTER

TRAFIKFORHOLD I MØRKHØJ ERHVERVSKVARTER GLADSAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD I MØRKHØJ ERHVERVSKVARTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ARBEJDSGRUPPENS AFRAPPORTERING PROJEKTNR.

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50

TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 Til Corpus Ejendomme Dokumenttype Notat Dato Maj 2012 CORPUS EJENDOMME TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 CORPUS EJENDOMME TRAFIKANALYSE FOR ÅDALSVEJ 50 Revision 6 Dato 2012-05-22 Udarbejdet af rahh, hdj Godkendt

Læs mere

Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM

Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM Interface mellem trafikmodellen VISUM og simuleringsmodellen VISSIM Søren Frost Rasmussen, COWI Lars Jørgensen, COWI Indledning Trafikmodeller kan opdeles i makroskopiske og mikroskopiske modeller, hvor

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

NOTAT. Ishøj Kommune. 1 Indledning. Industribuen Trafikanalyse NOTAT REV. NR oktober 2007 ph/ps. 1.1 Forudsætninger

NOTAT. Ishøj Kommune. 1 Indledning. Industribuen Trafikanalyse NOTAT REV. NR oktober 2007 ph/ps. 1.1 Forudsætninger NOTAT Ishøj Kommune Industribuen Trafikanalyse NOTAT REV. NR. 2 18. oktober 2007 ph/ps 1 Indledning Ishøj Kommune har bedt Via Trafik udarbejde en analyse af de trafikale konsekvenser af en ændret arealanvendelse

Læs mere

KRYDSUDFORMNING USSERØD KONGEVEJ/HØJMOSEN

KRYDSUDFORMNING USSERØD KONGEVEJ/HØJMOSEN Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato April 2010 KRYDSUDFORMNING USSERØD KONGEVEJ/HØJMOSEN USSERØD KONGEVEJ/HØJMOSEN Revision 3 Dato 2010-04-20 Udarbejdet af RL, HDJ Godkendt af HDJ Rambøll Bredevej

Læs mere

SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 7/

SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 7/ SIMULERING AF ETA-RADAR OG SIGNALANLÆG UDEN OMLØBSTID 1 INDHOLD PRÆSENTATION Baggrund for projektet Lokalitet Funktionalitet af signalanlæg uden omløbstid Simulering af ETA-radar og signalanlæg uden omløbstid

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere