Valgfri specialer. anlægsgartner. Vilvorde. Roskilde Tekniske Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfri specialer. anlægsgartner. Vilvorde. Roskilde Tekniske Skole"

Transkript

1 Valgfri specialer anlægsgartner Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Valgfri specialer 2018

2

3 Valgfri specialer anlægsgartner Under uddannelsen til anlægsgartner uanset om det er den traditionelle EUD - erhvervsuddannelse, EUV - Erhvervsuddannelse for voksne eller VEUD - Voksen Erhvervsuddannelsen Særlige forløb skal du have gennemført et valgfrit speciale. Kurset kan også tages som et AMU kursus med separat tilmelding. Der er på følgende sider beskrevet de otte muligheder: Betjening og vedligeholdelse af gartnermaskiner og redskaber Græsetablering og græspleje Plantekundskab og plantepleje Stentilhugning for anlægsgartnere Etablering af og vejledning om vandbassiner Etablering af regnbede og Afvanding og nedsivning fra belægningsarealer. Rørlægger Modul 1 Plantebeskyttelse i gartneri - Sprøjtecertifikat Kurset afvikles 11. juni juni.

4 Betjening og vedligeholdelse af gartnermaskiner og redskaber Målet med undervisningen er, at du: 1. kan indstille og betjene gartnermaskiner, ekstraudstyr og redskaber ved mindre opgaver, på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde 2. kender til de principielle forskelle på funktionerne i 2- og 4-takt benzinmotorer, samt dieselmotorer 3. kan ud fra et nærmere givent instruktionsmateriale foretage den daglige og de periodiske eftersyn, samt almindelig vedligeholdelse af mindre gartnermaskiner, deres ekstraudstyr og redskaber, samt kan anvende de rigtige smøremidler og påfylde de rigtige brændstoffer på de forskellige maskin- og motortyper 4. kan finde og udbedre mindre komplicerede fejl på gartnermaskiner og redskaber, der oftest medfører driftsstop 5. kan betjene kratryddere på en sikkerhedsmæssig og ergonomisk forsvarlig måde, herunder anvende personligt sikkerhedsudstyr, samt udføre daglig vedligeholdelse af kratryddere, herunder foretage filing af klinger. Anlæg og pleje af et givet græsareal samt redegørelse for valg af strategi for at opnå det givne resultat og plejeniveau Valg af relevante maskiner og redskaber til opgaven, samt korrekt betjening af disse. Undervisning: Klasseundervisning Teoretisk gennemgang af indhold Gruppearbejde Praktisk arbejde med etablering og pleje af forskellige græsarealer, herunder maskinbrug, samt kvalitetssikring af det opnåede resultat Ekskursion til græsforædlingsstation.

5 Græsetablering og græspleje Målet med undervisningen er at: 1. Eleven kan udføre alle praktiske elementer i græsetablering og renoverings- og vedligeholdelsesarbejde af græsarealer efter gældende normer for anlægsgartnerarbejde, både maskinelt og manuelt ved brug af almindeligt anlægs- og plejemateriel 2. Eleven kan identificere de mest anvendte græsarter i græsblandinger og græsarternes optimale krav til vækstforhold samt deres egenskaber i etablerings- og funktionsfasen 3. Eleven kan udarbejde pleje og gødningsprogrammer for forskellige græsarealer afhængig af deres anvendelsesformål, herunder være opmærksom på gødningsforbrug og det omgivende miljø 4. Eleven kender til, hvorledes valg af græsarter, korrekt klipning, anvendelse af græsplejemaskiner, eftersåning, jordpleje, vanding og brug af en god gødningsstrategi, kan minimere forbruget af kemiske bekæmpelsesmidler 5. Eleven kan identificere de mest almindelige ukrudtsarter, mos, skadedyr og svampesygdomme i græsarealer og kan forebygge og bekæmpe tilstedeværelsen af disse. Eleven skal kunne anlægge og pleje et givet græsareal. I forbindelse med etableringen skal eleven kunne redegøre for valg af strategi for at opnå det givne resultat. Eleven skal kunne vælge relevante maskiner og redskaber til opgaven, og kunne betjene disse korrekt. Eleven skal kunne pleje et givet græsareal. I forbindelse men plejen skal eleven kunne redegøre for valg af strategi for at holde det givne plejeniveau. Eleven skal kunne vælge relevante maskiner og redskaber til opgaven, og kunne betjene disse korrekt. Undervisning: Klasseundervisning Teoretisk gennemgang af indhold Gruppearbejde Praktisk arbejde med etablering og pleje af forskellige græsarealer, herunder maskinbrug, samt kvalitets sikring af det opnåede resultat Ekskursion til græsforædlingsstation. Alle praktiske elementer skal udføres på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde.

6 Plantekundskab og plantepleje Målet med undervisningen er at du: 1. kan registrere, analysere, planlægge og tegne et haveprojekt med anvendelse af planter, ud fra forskellige vækstkrav, blomstringstidspunkter, former og farver 2. kan identificere planter og kan redegøre for deres karakteristiske udseende og anvendelsesmuligheder, samt kan redegøre for deres placering i det botaniske system 3. kan vælge egnede planter til haver, parker, byer og det åbne landskab under hensyntagen til konkrete vækstvilkår og etablere de bedst mulige vækstforhold ved nyplantning, samt udføre pleje af træer, buske og stauder, herunder foretage beskæring af træer og buske på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde, under hensyntagen til den nyeste viden om træ biologi 4. kan foretage kvalitetskontrol ved modtagelsen af planter 5. kan udarbejde en plejeplan for enkeltplanter og beplantninger og kan træffe foranstaltninger, som forbedrer planternes livsbetingelser, herunder forebygge sygdomme og skadedyr med opmærksomhed på gødningsforbrug og det omgivende miljø. Faget bygger videre på den viden eleven har erhvervet sig i plantekendskab og kulturteknik på tidligere skoleperioder og i praktikken. Registrering og planlægning af forskellige typer elementer i grønne områder Planlægning og tegning af haveprojekt Planteanvendelse med specielle grupper af planter Vækstbetingelser Identifikation af planter Kvalitetskontrol Plejeplanlægning. Undervisning: Der skal arbejdes selvstændigt med emnet, enten alene eller i grupper. Emnet kan tones i forhold til valgte special. Teoretiske oplæg Praktisk arbejde udendørs. Ekskursioner Alt praktisk arbejde skal udføres på en miljø- og arbejdsmæssig forsvarlig måde.

7 Etablering af og vejledning om vandbassiner Målet med undervisningen er, at: 1. får kendskab til anvendelse af forskel lige materialer ved anlæggelse af kunstige søer og damme, herunder etablering af solide kanter og sumpbede, vandfald, vandløb og springvand 2. kan ud fra ide og funktion udføre skitseforslag til vandbassiner, samt udføre et vandbassin med rørinstallation, pumpe og folie 3. kan identificere vand- og sumpplanter, samt forestå planteetablering i og omkring bassiner 4. får viden om almindelig forekommende problemer i og ved vandbassiner, samt kan udarbejde enkle plejeprogrammer og udføre vedligeholdelse af almindelige havebassiner 5. kan vejlede kunder vedrørende pasning af vandbassin og beplantning omkring dette, samt om valg og pasning af bassinfisk. Bassinopbygning, herunder anven- delsen af forskellige teknikker og materialer Vandkvalitet og opretholdelsen af denne, filterteknik Teknik, herunder viden om pumper fittings, slanger osv. Fiskene og deres sygdomme Planter i og omkring bassinet. Undervisning: Teoretiske oplæg og foredrag Ekskursion til virksomhed der arbej- der inden for området Praktisk opgave med etablering af mindre anlæg med bassin.

8 Stentilhugning Målet med undervisningen er, at eleven: 1. kender til de almindelige stenarter, deres oprindelsessteder og særlige kendetegn, samt deres holdbarhed og anvendelsesmuligheder i forskellige anlæg 2. kan vælge og anvende stenbearbejdningsværktøj til tilpasning af natursten og anden stenbearbejdning, samt kan foretage tilpasning af forskellige naturstensmaterialer til brug i lige og buede linier 3. kan etablere et mindre naturstensanlæg, herunder anvende hjælpeværktøjer og personligt sikkerhedsudstyr 4. kan vælge planter, der indgår naturligt i stenmiljøer. Geologiske kundskaber Bjergarter og egenskaber Produktkendskab Praktisk arbejde. Undervisning: Klasseundervisning Gruppearbejde Ekskursioner.

9 Etablering af regnbede Målet med undervisningen er, at du: 1. Kan dimensionere og etablere regnbede ud fra at kendskab til opbygning og gældende regler. 2. Kan vælge egnede planter som kan indgå i forskellige typer af regnbede. 3. Har kendskab til planter, som egner sig til regnbede. 4. Kan udføre vedligeholdelse af eksisterende regnbede. Anlæg og pleje af forskellige typer af regnbede, samt brug af planter i og omkring regnbede. Undervisning: Klasseundervisning Teoretiske oplæg Gruppearbejde Ekskursioner Praktisk arbejde, med etablering af mindre regnbed. Afvanding og nedsivning fra belægningsarealer Målet med undervisningen er, at du: 1. Kan beregne vandafledning på et givet areal og dimensionerer sivedræn og faskiner, som kan klare afvanding af det angivne areal. 2. Kan i denne forbindelse udføre nedsivningstest og volumentest. 3. kan endvidere udføre opbygning af permeable belægninger med bundopbygning. Teoretiske oplæg samt arbejde med projektering af mindre anlæg for at opnå beskrevne mål for faget. Kendskab til produkter brugt til bundopbygning i permeable befæstelser, samt dimensionering af disse. Kendskab til forskellige løsninger for permeable belægninger. Praktisk arbejde. Ekskursion der giver kendskab til tendenser inden for emnet lige nu. Undervisning: Klasseundervisning Gruppearbejde Ekskursioner

10 Rørlægger Modul 1 Modulet indeholder følgende emner: Kloakering Arbejdsmiljø Kloakering - Afløbssystemers formål og indretning Kloakering - Dræning af bygværker Kloakering - Anvendelse af lægningsbestemmelser Kloakering - Opmåling og valg af afløbsmaterialer Kloakering - Afløbsplan for enfamiliehus Du har haft behandling af overfladevand på 3. skoleperiode. Dette giver merit for en del af rørlæggeruddannelsen. Modul 1 er et af 2 moduler der sammen med faget behandling af overfladevand udgør rørlæggeruddannelsen. Eleven kan håndtere arbejdsmiljøproblemer og varetage opgaver i tilknytning til arbejdsmiljølovens regler inden for det kloakautoriserede område ud fra eksisterende vejledninger og ved inddragelse af arbejdsmiljøorganisationen. Eleven kan medvirke ved udførelse af afløbsanlæg på baggrund af kendskab til afløbssystemers formål og indretning, afløbssystemers historiske udvikling, samt viden om, hvorfor et velfungerende afløbssystem er et vigtigt element i et moderne samfunds infrastruktur. Eleven kan installere drænsystemer af plast indenfor det kloakautoriserede område ved anvendelse af gældende drænnorm. Eleven kan anvende gældende lægningsbestemmelser ved udførelse af afløbsinstallationer, således at krav til opbygning af ledningsgrav, samt sikring af bygninger og andre ledninger overholdes. Eleven kan på baggrund af viden om afløbsmaterialers egenskaber og anvendelsesområder foretage hensigtsmæssigt valg og opmåling af materialer. Eleven kan udarbejde afløbsplaner for enfamiliehuse, herunder planlægge og projektere afløbsanlæg for spildevand, regnvand og omfangsdræn med afledning til offentlig kloakforsyning.

11 Plantebeskyttelse i gartneri, Sprøjtecertifikat Formål: I uddannelsen arbejder deltagerne med at planlægge og udføre hensigtsmæssig plantebeskyttelse under hensyntagen til miljø og sikkerhed samt gældende love og bestemmelser og for at opnå sprøjtecertifikat. NB! Dette kursus er godkendt af Miljøstyrelsen som grundlag for udstedelse af sprøjtecertifikat. Eleven kan planlægge og udføre hensigtsmæssig plantebeskyttelse i jordbruget, under hensyntagen til miljø og sikkerhed samt gældende love og bestemmelser, herunder vælge og anvende personlige værnemidler og sprøjtetyper til givne sprøjteopgaver. Eleven kan identificere vigtige kulturplanter og forskellige skadevoldere og her ud fra vælge egnede bekæmpelsesmidler og hensigtsmæssige bekæmpelsesmetoder i nærmere givne situationer, herunder vælge optimale sprøjtetidspunkter ud fra udviklingstrin, klimafaktorer og eventuelle skadetærskler. Eleven kan ud fra en nærmere given sprøjteopgave vælge dysetype, dysetryk, fremføringshastighed, beregne væskemængde og dosering samt udføre kalibrering af sprøjten. Eleven kan redegøre for bekæmpelsesmidlers påvirkning af miljøet, og kan løse forskellige nærmere givne sprøjteopgaver inden for nærmere angivne tidsfrister.

12 Valgfri specialer 2018 Du skal i samråd med din mester vælge ét af nedenstående valgfrie specialefag, som afvikles juni. Din tilmelding SKAL klippes af og afleveres i postkassen Gartner, skov og greenkeeping på Vilvordes kontor, Køgevej 131, medbringes ved skole - mester - elevsamtalen eller sendes med posten til skolens postadresse, Pulsen 10, 4000 Roskilde (Husk porto), senest den 1. marts. Bemærk! Skolen kan ikke garantere at specialevalget opfyldes, hvis tidsfristen overskrides. SÆT KUN ET KRYDS. Betjening og vedligeholdelse af gartnermaskiner Græsetablering og græspleje Plantekundskab og plantepleje Etablering og rådgivning om vandbassiner Stentilhugning for anlægsgartnere Etablering af regnbede & Afvandning og nedsivning fra belægninsarealer Rørlægger Modul 1 Plantebeskyttelse i gartneri, Sprøjtecertifikat Navn: Cpr. nr: Klasse:

13 HUSK PORTO Roskilde Tekniske Skole Pulsen Roskilde Att. Mads Bendix (mab / Vilvorde)

14

15 j Her finder du os Vilvorde er beliggende i Roskilde på Køgevej 131. Motorvejsafkørsel 12 på Holbæk-motorvejen er lige ved skolen. Bus 220 kører direkte til døren. a e a Svendsvej Maglegårds 11 J Maglelunden Køgevej 131 Vilvorde Jordbrugsskolen Roskilde Tekniske Skole Vilvorde, Køgevej Roskilde Landbrugsskolen Sjælland Ledreborg Allé Roskilde Roskilde Tekniske Skole

Valgfri specialer. anlægsgartner. Vilvorde. Roskilde Tekniske Skole

Valgfri specialer. anlægsgartner. Vilvorde. Roskilde Tekniske Skole Valgfri specialer anlægsgartner Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Valgfri specialer 2018 Valgfri specialer anlægsgartner Under uddannelsen til anlægsgartner uanset om det er den traditionelle EUD - erhvervsuddannelse,

Læs mere

Kursusudbud for den faglærte / ufaglærte anlægsgartner

Kursusudbud for den faglærte / ufaglærte anlægsgartner Kursusudbud for den faglærte / ufaglærte anlægsgartner Uddannelse stopper aldrig helt Derfor har vi her samlet de seneste trend inden for afvanding, regnvand, taghaver og træpleje i et spændende kursusudbud

Læs mere

GREENKEEPER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej Roskilde. Roskilde Tekniske Skole

GREENKEEPER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej Roskilde. Roskilde Tekniske Skole GREENKEEPER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Greenkeeper Uddannelsen til greenkeeper varer mellem 2 år - 4 år og 6 mdr. inklusive grundforløb.

Læs mere

Denne praktikbog tilhører: Side 1

Denne praktikbog tilhører: Side 1 Denne praktikbog tilhører: Side 1 Elevens navn: Cpr. nr.: Uddannelsen påbegyndes: Ansættelsessted: Ansat den: Ansættelsessted: Ansat den: Ansættelsessted: Ansat den: Velkommen til greenkeeperuddannelsen

Læs mere

Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser

Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2013 www.gront3f.dk 618 Grønne efteruddannelseskurser på det grønne område efterudannelsesguide for Anlægsgartnere

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE kursusguide for 1. halvår 2014 danmarks største kursusguide

VEJVISER UD I DET GRØNNE kursusguide for 1. halvår 2014 danmarks største kursusguide VEJVISER UD I DET GRØNNE kursusguide for 1. halvår 2014 danmarks største kursusguide 752 kurser dengronneportal.dk magasinet for AnlægsgArtnere BlomsterBindere groundsmen dyrepassere elever frilandsgartnere

Læs mere

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R G A R T N E R I M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke

Læs mere

AJOUR. Hold din viden. Efteruddannelse på Dalum Landbrugsskole

AJOUR. Hold din viden. Efteruddannelse på Dalum Landbrugsskole Hold din viden AJOUR Efteruddannelse på Dalum Landbrugsskole Dalum Landbrugsskole har en lang tradition som udbyder af både uddannelse og efteruddannelse, så har du behov for faglig ajourføring, har vi

Læs mere

GREENKEEPER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

GREENKEEPER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole GREENKEEPER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Greenkeeper Uddannelsen til greenkeeper varer fra 3 år og 5 mdr. til 4 år og 6 mdr. afhængig af din baggrund. Uddannelsens længde er inklusiv grundforløb.

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2016 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2016 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR. HALVÅR 206 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE 456 KURSER dengronneportal.dk GRØNT MAGASINET FOR ANLÆGSGARTNERE BLOMSTERBINDERE GROUNDSMEN DYREPASSERE ELEVER FRILANDSGARTNERE

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2016 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2016 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE VEJVISER 4 5 6 K URS ER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2016 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE dengronneportal.dk GRØNT MAGASINET FOR ANLÆGSGARTNERE BLOMSTERBINDERE GROUNDSMEN DYREPASSERE ELEVER FRILANDSGARTNERE

Læs mere

KURSUSKALENDER Vilvorde

KURSUSKALENDER Vilvorde KURSUSKALENDER 2018 Vilvorde Maj Hånd- og rygsprøjtecertifikat 48170 02-05-2018 2 dage Forhandlercertifikat, plantebeskyttelsesmidler 47757 08-05-2018 1 dag Betjening af personlifte 43488 08-05-2018 2

Læs mere

ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole ANLÆGSGARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Anlægsgartner Uddannelsen til anlægsgartner varer fra 4 år til 4 år og 6 mdr. afhængig af din baggrund. Uddannelsens længde er inklusiv grundforløb.

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper BEK nr 431 af 07/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/04016 Senere ændringer

Læs mere

EUX SKOV- OG NATURTEKNIKER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej Roskilde. Roskilde Tekniske Skole

EUX SKOV- OG NATURTEKNIKER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej Roskilde. Roskilde Tekniske Skole EUX SKOV- OG NATURTEKNIKER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en skov- og naturteknikeruddannelse Er du i tvivl om du skal

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Anlægsgartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Anlægsgartner Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 13. juni 2008. Anlægsgartner Udstedt af det faglige uddannelsesudvalg for uddannelsen anlægsgartner

Læs mere

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole EUX ANLÆGSGARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en anlægsgartneruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen og tag

Læs mere

EUX GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

EUX GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole EUX GARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en gartneruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen og tag en eux. Med

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016. Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner Udstedt af det faglige uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri i henhold til bekendtgørelse nr. 206 af 8. marts

Læs mere

GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole GARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Gartner Uddannelsen til gartner varer fra 3 år og 5 mdr. til 4 år og 5 mdr. inklusiv grundforløb. Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen med min.

Læs mere

vejviser UD I DET GRØNNE

vejviser UD I DET GRØNNE vejviser UD I DET GRØNNE dengronneportal.dk Magasinet for anlægsgartnere blomsterbindere groundsmen dyrepassere elever frilandsgartnere gartneriarbejdere landarbejdere greenkeepere agro-industrien dyreassistenter

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper BEK nr 238 af 08/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Have-Parkmekaniker. Kort oversigt over hvad der sker på de forskellige skoler.

Have-Parkmekaniker. Kort oversigt over hvad der sker på de forskellige skoler. Have-Parkmekaniker Kort oversigt over hvad der sker på de forskellige skoler. HANSENBERG Faglig it 1 niveau Begynder 1. Eleven kan arbejde med tekstbehandling, regneark og power point samt gemme og hente

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Greenkeeper

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Greenkeeper Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 16. juni 2008. Greenkeeper Udstedt af det faglige uddannelsesudvalg for uddannelsen greenkeeper

Læs mere

Vejviser ud i det grønne

Vejviser ud i det grønne Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2009 mere end 500 efteruddannelseskurser på det grønne område Efteruddannelsesguide for ansatte i: Anlægsgartnerier

Læs mere

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! HESTEMANAGER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Hestemanager Hestemanager er et speciale på dyrepasseruddannelsen, og det varer fra 3 år og 9 mdr. til 4 år og 6 mdr. afhængig af

Læs mere

SKOV- OG NATURTEKNIKER

SKOV- OG NATURTEKNIKER SKOV- OG NATURTEKNIKER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Skov- og naturtekniker Uddannelsen til skov- og naturtekniker varer fra 3 år til 3 år og 9 mdr. afhængig af din baggrund. Uddannelsens længde

Læs mere

Produktionsgartner. Hvordan starter du? Du kan starte på uddannelsen på 3 forskellige måder, enten skolevejen, praktikvejen eller ny mesterlære.

Produktionsgartner. Hvordan starter du? Du kan starte på uddannelsen på 3 forskellige måder, enten skolevejen, praktikvejen eller ny mesterlære. Produktionsgartner [ Planteskolegartnerassistent ] [ Produktionsgartner med speciale planteskolegartner, produktion ] [ Produktionsgartner med speciale planteskolegartner, handel ] Produktionsgartner På

Læs mere

1.skoleperiode november-december

1.skoleperiode november-december 1.skoleperiode november-december Fag på skoleperioden: Grundlæggende anlægsteknik 32 timer Grundlæggende kulturteknik 32 timer Jord, vand og næring 32 timer Matematik F 32 timer Materialeforståelse 16

Læs mere

UDDANNELSESHÅNDBOG. ANLÆGSGARTNER og anlægsgartnerassistent

UDDANNELSESHÅNDBOG. ANLÆGSGARTNER og anlægsgartnerassistent UDDANNELSESHÅNDBOG ANLÆGSGARTNER og anlægsgartnerassistent Rev. oktober 2008 Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri INDHOLD Elev oplysninger side 3 Praktikplads/er side 4 Forord side 5 1. Uddannelsens

Læs mere

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! HESTEMANAGER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Hestemanager Hestemanager er et speciale på dyrepasseruddannelsen, og det varer fra 3 år og 9 mdr. til 4 år og 6 mdr. afhængig af

Læs mere

Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser

Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 2. halvår 2008 mere end 380 efteruddannelseskurser på det grønne område Nyhed Nu også kurser for dyrepassere Efteruddannelsesguide

Læs mere

DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Dyrepasser Afhængig af din baggrund varer uddannelsen til dyrepasser med forsøgsdyr og zoologiske dyr fra 2 år og 4 mdr. til 4 år og

Læs mere

GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole

GARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole GARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Gartner Gartner er en ny uddannelse, som erstatter de to hidtidige uddannelser, væksthusgartner

Læs mere

Kurser inden for den nye rørlægger- og kloakmesteruddannelse

Kurser inden for den nye rørlægger- og kloakmesteruddannelse Kurser inden for den nye rørlægger- og kloakmesteruddannelse 2012-2013 Rørlæggeruddannelsen Rørlæggeruddannelsen er mindste krav for at kunne udføre kloakarbejde. den Den samlede rørlæggeruddannelse er

Læs mere

Kursusudbud i Landbrug, maskiner mm.

Kursusudbud i Landbrug, maskiner mm. Kursusudbud i Landbrug, maskiner mm. Uddannelse stopper aldrig helt Derfor har vi her samlet en yderst relevant pakke af kurser - lovpligtige samt fagligt supplerende udbytterige kursusforløb. Find din

Læs mere

VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2010

VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2010 VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2010 600 efteruddannelseskurser på det grønne område Efteruddannelsesguide for: Anlægsgartnere Blomsterbindere

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2015 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2015 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 1. HALVÅR 2015 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE 325 KURSER dengronneportal.dk MAGASINET FOR ANLÆGSGARTNERE BLOMSTERBINDERE GROUNDSMEN DYREPASSERE ELEVER FRILANDSGARTNERE

Læs mere

Fælles standard for indhold og niveau i grundforløbsprøven, anlægsgartner, greenkeeper og groundsman.

Fælles standard for indhold og niveau i grundforløbsprøven, anlægsgartner, greenkeeper og groundsman. Fælles standard for indhold og niveau i grundforløbsprøven, anlægsgartner, greenkeeper og groundsman. Grundforløbsprøven er en prøve i det uddannelsesspecifikke fag og danner grundlag for bedømmelse af

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 2. HALVÅR 2014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 2. HALVÅR 2014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 2. HALVÅR 2014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE 435 KURSER dengronneportal.dk MAGASINET FOR ANLÆGSGARTNERE BLOMSTERBINDERE GROUNDSMEN DYREPASSERE ELEVER FRILANDSGARTNERE

Læs mere

Uddannelse i kloakbranchen 2014-15

Uddannelse i kloakbranchen 2014-15 Uddannelse i kloakbranchen 2014-15 Byggetek tilbyder flere forskellige former for uddannelse indenfor kloakbranchen. For at hjælpe dig med at tage det rigtige valg inviterer vi til informationsaften Tirsdag

Læs mere

I hovedforløbet skal eleverne som Skov- og naturtekniker opnå disse kompetencer, jf. bilag 7 Skov- og naturtekniker

I hovedforløbet skal eleverne som Skov- og naturtekniker opnå disse kompetencer, jf. bilag 7 Skov- og naturtekniker REGLERNE OM ERHVERVSUDDANNELSERNE: Skov- og naturtekniker. Få overblik over uddannelsen her på skolens hjemmeside. http://www.sl.life.ku.dk/uddannelse/skovognaturtekniker/uddannelsen.aspx Fra grundforløbet

Læs mere

Vejviser ud i det grønne

Vejviser ud i det grønne Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 2. halvår 2007 Alle kurser indenfor skov, jordbrug, gartneri og ejendomsservice Vejviser ud i det grønne Danmarks største

Læs mere

SKOV- OG NATURTEKNIKER

SKOV- OG NATURTEKNIKER SKOV- OG NATURTEKNIKER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Skov-og naturtekniker Uddannelsen til skov-og naturtekniker varer mellem 2 år og

Læs mere

ANLÆGSSTRUKTØR, BYGNINGSSTRUKTØR OG BROLÆGGER

ANLÆGSSTRUKTØR, BYGNINGSSTRUKTØR OG BROLÆGGER ANLÆGSSTRUKTØR, BYGNINGSSTRUKTØR OG BROLÆGGER Roskilde Tekniske Skole Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger Uddannelsen til anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger varer fra 2 år, 7 mdr.

Læs mere

Vilvorde Roskilde Tekniske Skole

Vilvorde Roskilde Tekniske Skole GRØNNE Uddannelsen UDDANNELSER til anlægsgartner Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Anlægsgartner Revideret juni 2015 Indhold

Læs mere

EUX HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX HESTEMANAGER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare hestemanager Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen og

Læs mere

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde Køgevej 131, 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole

HESTEMANAGER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde Køgevej 131, 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole HESTEMANAGER Grøn uddannelse Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde Køgevej 131, 4000 Roskilde - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Hestemanager Uddannelsen til hestemanager

Læs mere

Uddannelse i kloakbranchen 2013-14

Uddannelse i kloakbranchen 2013-14 Uddannelse i kloakbranchen 2013-14 Byggetek tilbyder flere forskellige former for uddannelse indenfor kloakbranchen. For at hjælpe dig med at tage det rigtige valg inviterer vi til en informationsaften

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frisør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frisør BEK nr 291 af 23/03/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.84T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1634 af

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gartner 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Uddannelsesordning for uddannelsen til Gartner Udstedt af Jordbrugets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 235 af 8. marts 2016 om uddannelsen til Gartner.

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden Græsklipperobotter muligheder og behov, nu og i fremtiden Praktiske oplysninger Udleveret materiale Toiletter Frokost Gumle (højhuset) Demo af robotter (bag auditoriet) Kopi af foredrag på www.turfgrass.dk

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Uddannelsesordning for uddannelsen til Anlægsgartner Udstedelsesdato: 1. august 2011 Udstedt af det faglige uddannelsesudvalg for uddannelsen anlægsgartner

Læs mere

S K O V B R U G S M E D A R B E J D E R

S K O V B R U G S M E D A R B E J D E R S K O V B R U G S M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan

Læs mere

BLOMSTERBINDER. Blomsterskolen. Følg os på... Roskilde Tekniske Skole

BLOMSTERBINDER. Blomsterskolen. Følg os på... Roskilde Tekniske Skole BLOMSTERBINDER Følg os på... Blomsterskolen Roskilde Tekniske Skole En kreativ uddannelse, der øger dine jobmuligheder i blomsterbranchen Blomsterbinder Øg dine jobmuligheder med blomsterbinderuddannelsen

Læs mere

VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2011

VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2011 VejViser ud i det grønne Danmarks største grønne guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2011 620 efteruddannelseskurser på det grønne område Efteruddannelsesguide for: Anlægsgartnere Blomsterbindere

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009 9. juni 2009. Nr. 557. Bekendtgørelse om undervisning og anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer m.v. for erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler

Læs mere

Vejviser ud i det grønne

Vejviser ud i det grønne Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2007 Nu med mere end 460 kurser indenfor skov, jordbrug, gartneri og ejendomsservice Vejviser ud i det grønne Danmarks

Læs mere

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 2. HALVÅR 2014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE

VEJVISER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR 2. HALVÅR 2014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE VEJVISER 4 K URS ER UD I DET GRØNNE KURSUSGUIDE FOR. HALVÅR 014 DANMARKS STØRSTE KURSUSGUIDE dengronneportal.dk MAGASINET FOR ANLÆGSGARTNERE BLOMSTERBINDERE GROUNDSMEN DYREPASSERE ELEVER FRILANDSGARTNERE

Læs mere

Vejviser ud i det grønne

Vejviser ud i det grønne Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 2. halvår 2006 Nu med mere end 550 kurser indenfor skov, jordbrug, gartneri og ejendomsservice Vejviser ud i det grønne Danmarks

Læs mere

Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2006

Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2006 Vejviser ud i det grønne Danmarks største guide til de grønne efteruddannelser 1. halvår 2006 Nu med mere end 700 kurser indenfor skov, jordbrug, gartneri og ejendomsservice Vejviser ud i det grønne Danmarks

Læs mere

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice Elevens navn: Eleven skal i praktikperioden udføre praktiske opgaver, der indgår i uddannelsen. Disse praktiske opgaver skal i kombination med de teoretiske færdigheder, eleven opnår i skoleperioderne

Læs mere

Lokal Undervisningsplan. for. Anlægsgartneruddannelsen SANDMOSESKOLEN

Lokal Undervisningsplan. for. Anlægsgartneruddannelsen SANDMOSESKOLEN Lokal Undervisningsplan for Anlægsgartneruddannelsen på SANDMOSESKOLEN 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT FOR SKOLEN... 3 1.1 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 3 1.2 SKOLENS PÆDAGOGISKE OG DIDAKTISKE OVERVEJELSER...

Læs mere

Anlægsgartner. Inspiration. til efteruddannelse

Anlægsgartner. Inspiration. til efteruddannelse Anlægsgartner Inspiration til efteruddannelse Anlægsgartner Hvad er der af muligheder for at deltage i efteruddannelse? Efteruddannelse og kompetenceudvikling af medarbejdere er en afgørende faktor for

Læs mere

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14 2 I forbindelse med din murer uddannelse skal du i samarbejde med din virksomhed vælge 1,5 ugers valgfri speciale. Skolens valgfri speciale undervisning er tilrettelagt hvert år i januar måned. Din kontaktlærer

Læs mere

Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum

Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum CB-møde nr. 25, bilag 6a Den grønne by i dynamisk og kreativt centrum med have- og parkingeniører rer Arbejdsområder: Design, udvikling, drift og pleje af byens grønne områder Ledelse af projektudførelse,

Læs mere

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! LANDMAND Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole PULSEN 10 4000 Roskilde - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Landmand På landbrugsuddannelsen kan du tage ét af følgende specialer: Husdyr Planter

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER PRAKTISKE OPLYSNINGER når du starter på grundforløb Roskilde Tekniske Skole Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde VILVORDE Mailadresse/telefon Det er vigtigt at skolen har din mailadresse og telefonnummer,

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til oliefyrstekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til oliefyrstekniker BEK nr 435 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.46T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Dyr, planter og natur

Dyr, planter og natur Vil du arbejde med: Dyr, planter og natur Skov- og naturtekniker Greenkeeper Anlægsgartner Produktionsgartner Dyrepasser Væksthusgartner Landbrugsuddannelsen Indhold Dyr, planter og natur... 3 Grundforløbet...

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Anvisning for arbejder i og omkring klimaveje Hvordan sikrer vi, at vandhåndteringen ikke ødelægges, når vi arbejder i og omkring vejen

Anvisning for arbejder i og omkring klimaveje Hvordan sikrer vi, at vandhåndteringen ikke ødelægges, når vi arbejder i og omkring vejen Anvisning for arbejder i og omkring klimaveje Hvordan sikrer vi, at vandhåndteringen ikke ødelægges, når vi arbejder i og omkring vejen Gitte Hansen giha@orbicon.dk 1 Hvad skal vi igennem Eksempler på

Læs mere

Valgfri specialefag Niveau 5 uger

Valgfri specialefag Niveau 5 uger Valgfri specialefag Frisør version 7_ 2012 Valgfri specialefag Niveau 5 uger EU-frisøruddannelse Rutine 1 uge Langthår Avanceret 1 uge Stylist Rutine 4 uger Trend damemode Avanceret 1 uge Trend, herremode/skæg

Læs mere

Kompetencevurdering. IKV i AMU Maskinpasser 1. Skive Tekniske Skole. Navn: Skolens underskrift:

Kompetencevurdering. IKV i AMU Maskinpasser 1. Skive Tekniske Skole. Navn: Skolens underskrift: Kompetence IKV i AMU Maskinpasser 1 40188 40189 40273 40274 40255 40244 40246 40245 40247 Skive Tekniske Skole Navn: Dato: Skolens underskrift: Min uddannelsesbaggrund Jeg forlod grundskolen (folkeskolen)

Læs mere

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION?

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? HVORFOR SEPARATKLOAKERE? GODT FOR MILJØET Provas og Haderslev

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til greenkeeper BEK nr 464 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.76T.541 Senere ændringer til

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2011 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 857 af 11/07/2011 Bekendtgørelse

Læs mere

Henning Lübcke Formand

Henning Lübcke Formand Henning Lübcke Formand Velkommen til Danske Kloakmestres og Kloaksektionens seminar 2016 Foreningens arbejdsområder. Kursus: byg og miljø klima Lærlinge, Rørlæggere, Anlægsstruktør og Kloakmestre Rotter,

Læs mere

Boldbaner og idrætsanlæg 2009

Boldbaner og idrætsanlæg 2009 Boldbaner og idrætsanlæg 2009 Dialogmøde mellem boldklubberne, Børne- og kulturforvaltningen og Park & Vejforsyningen. Torsdag den 25. juni 2009 kl. 19.00 21.00 Side 1 Pleje og vedligehold af boldbaner

Læs mere

Undervisning til Sprøjtecertifikat

Undervisning til Sprøjtecertifikat Undervisning til Sprøjtecertifikat Sådan underviser vi til Sprøjtecertifikat på landbrugsskolerne Jørgen Møllegård, Dalum Landbrugsskole Bruger Dalum Landbrugsskole som udgangspunkt, men det foregår nogenlunde

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til anlægsgartner

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til anlægsgartner BEK nr 374 af 09/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 19/03242 Senere ændringer

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

Uponor nedsivningsanlæg til behandling af spildevand en sikker og effektiv løsning i det åbne land

Uponor nedsivningsanlæg til behandling af spildevand en sikker og effektiv løsning i det åbne land U P O N O R I N F R A S T R U K T U R U P O N O R n e d s i v n i n g s a n l æ g Uponor nedsivningsanlæg til behandling af spildevand en sikker og effektiv løsning i det åbne land 0 8 2 0 0 6 Nedsivning

Læs mere

GARTNERI FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 2 IV-KURSER (TILPASSET DIN VIRKSOMHED) 7 KURSER FOR LEDIGE 8 KIRKEGÅRDSMEDARBEJDERE 10 GARTNERMASKINER 12

GARTNERI FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 2 IV-KURSER (TILPASSET DIN VIRKSOMHED) 7 KURSER FOR LEDIGE 8 KIRKEGÅRDSMEDARBEJDERE 10 GARTNERMASKINER 12 GARTNERKURSER I RIBE GARTNERI FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 2 IV-KURSER (TILPASSET DIN VIRKSOMHED) 7 KURSER FOR LEDIGE 8 KIRKEGÅRDSMEDARBEJDERE 10 GARTNERMASKINER 12 LOVPLIGTIGE KURSER 13 SIDEMANDSOPLÆRING

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker BEK nr 326 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.23T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

BLOMSTERDEKORATØR. Blomsterskolen. Roskilde Tekniske Skole

BLOMSTERDEKORATØR. Blomsterskolen. Roskilde Tekniske Skole BLOMSTERDEKORATØR Blomsterskolen Roskilde Tekniske Skole En kreativ uddannelse for dig, der kan lide at arbejde med design, form og farve Blomsterdekoratør Bliv blomsterdekoratør Blomsterdekoratør er et

Læs mere

Kloakering. Afløbsplaner for enfamiliehuse.

Kloakering. Afløbsplaner for enfamiliehuse. Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Kloakering. Afløbsplaner for enfamiliehuse. Forord Dette hæfte er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI, www.ebai.dk)

Læs mere

Tilstandskrav - krav til elementets tilstand skal altid være opfyldt. Udførelseskrav - vil blive udført det angivne antal gange. Antal gange pr.

Tilstandskrav - krav til elementets tilstand skal altid være opfyldt. Udførelseskrav - vil blive udført det angivne antal gange. Antal gange pr. 1 april - 31 oktober Brugsplænen har en rimelig jævn ensartet overflade med regelmæssige kanter og en græsartssammensætning der tåler et vist slid og tørke Brugsplænens primære formål er at tjene som underlag

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktionsgartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktionsgartner Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktionsgartner Udstedelsesdato: 24. maj 2012 Udstedt af Det faglige Uddannelsesudvalg for Jordbrug i henhold til bekendtgørelse nr. 330 af 11/04/2012 om uddannelserne

Læs mere

Lokal Undervisningsplan. Hovedforløbet. Greenkeeper og Groundsman uddannelsen

Lokal Undervisningsplan. Hovedforløbet. Greenkeeper og Groundsman uddannelsen Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet August 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT FOR SKOLEN... 3 1.1 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 3 1.2 SKOLENS PÆDAGOGISKE OG DIDAKTISKE OVERVEJELSER... 3 1.3 OVERORDNET

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktionsgartner

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktionsgartner Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2011 Produktionsgartner Udstedt af Det faglige Uddannelsesudvalg for Jordbrug i henhold til bekendtgørelse nr. 853 af 11/07/2011 om uddannelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til urmager

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til urmager BEK nr 327 af 27/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.11T.541 Senere ændringer

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: juni 2014 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om uddannelserne

Læs mere

På kurser med hortonom Bente Mortensen, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter.

På kurser med hortonom Bente Mortensen, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter. Få succes i haven eller på altanen På kurser med hortonom, får du både faglig viden og praktiske tips til dyrkning af dine planter. Foredrag eksempler på temaer - 2018-2019 1. Den spiselige altan 2. Små

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til boligmontering

Uddannelsesordning for uddannelsen til boligmontering Sagsnr.: 060.09S.541 Uddannelsesordning for uddannelsen til boligmontering 1. Ikrafttrædelsesdato: 01.08. 2015 Udstedt af det faglige udvalg for Bolig og Ortopædi i henhold til bekendtgørelse nr. 316 af

Læs mere

Hovedforløbet Anlægsgartner, version 07

Hovedforløbet Anlægsgartner, version 07 Hovedforløbet Anlægsgartner, version 07 Vis detaljer Generel information om skolen Hovedforløbet Anlægsgartner, version 07 2.1 Praktiske oplysninger Anlægsgartner Undervisningen på hovedforløbet finder

Læs mere

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice Elevens navn: Eleven skal i praktikperioden udføre praktiske opgaver, der indgår i uddannelsen. Disse praktiske opgaver skal i kombination med de teoretiske færdigheder, eleven opnår i skoleperioderne

Læs mere

PRAKTIK LOGBOG. GREENKEEPER-, GROUNDSMAN og ASSISTENT. Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri. Elevens navn: Virksomhed:

PRAKTIK LOGBOG. GREENKEEPER-, GROUNDSMAN og ASSISTENT. Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri. Elevens navn: Virksomhed: PRAKTIK LOGBOG GREENKEEPER-, GROUNDSMAN og ASSISTENT Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Elevens navn: CPR: Virksomhed: CVR: Velkommen til dig, som ny elev på Greenkeeper- og Groundsmanuddannelsens

Læs mere