Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl Sagsnr. 15/737 Maren Munk-Madsen Tel.: Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl Deltagere: Bent Hansen (deltog i pkt. 1), Jens Stenbæk, Sophie Hæstorp Andersen, Ulla Astman, Stephanie Lose, Leila Lindén, Poul-Erik Svendsen, Susanne Lundvald, Charlotte Fischer (deltog i pkt. 1-13), Per Larsen, Lise Müller, Henrik Thorup, Lone Langballe, Anne V. Kristensen, Jess V. Laursen, Martin Geertsen (deltog i pkt. 1-10), Susanne Langer Afbud: Regionsdirektører: Jane Kraglund, Jens Andersen, Svend Særkjær Deltagere fra Adam Wolf, Signe Friberg Nielsen, Erik Jylling, Gitte sekretariatet: Bengtsson, Rikke Margrethe Friis, Katrine Tang, Susse Maria Holst, Trine Friis (referent)

2

3 Side 3 1. Formandens meddelelser, sagsnr. 15/737 Møde med ministeren for børn, undervisning og ligestilling den 9. september 2015 Formanden orienterede om mødet med ministeren for børn, undervisning og ligestilling. Møde med transport- og bygningsministeren den 9. september 2015 Formanden orienterede om mødet med transport- og bygningsministeren. Møde med energi-, forsynings- og klimaministeren den 21. september 2015 Næstformanden orienterede om mødet med energi-, forsynings- og klimaministeren. Møde med sundheds- og ældreministeren den 1. oktober 2015 Formanden orienterede om mødet med sundheds- og ældreministeren. Opfølgning på økonomiaftalen 2016 Notat med opfølgning på initiativerne i økonomiaftalen 2016 blev forelagt. Bestyrelsen vil løbende få opfølgningen forelagt. Brev til erhvervs- og vækstministeren vedr. 10 pkt. plan I forlængelse af sidste bestyrelsesmøde er der sendt et indspil til erhvervs- og vækstministeriets kommende strategi for Vækst i hele Danmark. Dimensionering af SOSU-assistentuddannelsen Formanden orienterede om, at der ikke er indgået en central aftale mellem parterne om den fremtidige dimensionering af blandt andet SOSUuddannelsen med Undervisningsministeriet, KL og LO. Danske Regioner har derfor opfordret regionerne til, at de ikke indgår lokale aftaler om forhøjelse af dimensioneringen, før der foreligger en central aftale. Danske Regioner forventer, at Undervisningsministeriet snarest genstarter processen i forhold til at få en ny dimensionering og en ny styringsmodel på plads.

4 Side 4 Konferencen VækstDanmark Bestyrelsen fik omdelt invitation til konferencen VækstDanmark 2025, som holdes den 27. oktober I forbindelse med konferencen offentliggøres en rapport med analyser og anbefalinger til fremtidens VækstDanmark, som bestyrelsen vil få fremsendt. Konference om prioritering i sundhedsvæsnet Bestyrelsen fik omdelt invitation til politisk konference om åben prioritering i sundhedsvæsnet, som Danske Regioner holder den 28. januar Godkendelse af åbent referat af møde den 3. september 2015 i Danske Regioners bestyrelse, sagsnr. 15/737 Referatet blev godkendt. 3. Høring vedr. ændring af regler vedrørende forebyggende hjemmebesøg til ældre, sagsnr. 15/1911 Bestyrelsen godkendte høringssvar. Sundheds- og Ældreministeriet har udarbejdet et lovforslag til ændring af reglerne vedrørende forebyggende hjemmebesøg. Med ændring af reglerne målrettes de forebyggende hjemmebesøg i større omfang de svageste ældre. Samtidig åbnes der op for, at kommunerne i højere grad kan tilrettelægge tilbuddet fleksibelt, ud fra hvad der lokalt er mest hensigtsmæssigt. Overordnet finder Danske Regioner det positivt, at forebyggende hjemmebesøg i højere grad målrettes den gruppe ældre, som vurderes at have det største behov for forebyggende indsats. Derudover ønsker Danske Regioner, at det af lovforslaget fremgår, at de forebyggende hjemmebesøg bør have et konkret sigte mod at forebygge unødvendige (gen)indlæggelser. Endvidere er det vigtigt, at forebyggende hjemmebesøg har en ensartet høj kvalitet på tværs af kommuner, og at personalet har de rette sundhedsfaglige kompetencer til at udføre besøgene. Derfor må det understreges i lovforslaget, at øget fleksibilitet til kommunerne ikke må medføre større uensartethed i tilbuddenes kvalitet eller indhold.

5 Side 5 4. Høring vedr. ændring af sundhedsloven, sagsnr. 15/1935 Bestyrelsen godkendte udkast til høringssvar med forbehold for eventuelle økonomiske konsekvenser. Sundheds- og Ældreministeriet har sendt høring vedrørende forslag til lov om ændring af sundhedsloven på en række områder. Overordnet set er ændringerne egnet til at give en større gennemsigtighed og klarhed af reglerne på sundhedsområdet. 5. EN AF OS - Videreførelse af projektet , sagsnr. 14/2040 Bestyrelsen bakkede op om at videreføre afstigmatiseringskampagnen EN AF OS på uændret niveau, og bevilgede fra bestyrelsespuljen 3 millioner kroner til kampagnen i årene svarende til tidligere bevilling under forudsætning af, at der skaffes de fornødne fonds- og puljebevillinger. Afstigmatiseringskampagnen EN AF OS står foran at skulle genfinansieres med henblik på at videreføre indsatsen frem til 2020 på uændret niveau. Der søges både private fondsmidler og satspuljemidler til formålet. Trygfonden har meddelt, at man i den kommende periode kun ønsker at støtte med et mindre beløb end i den nuværende periode. Derfor bredes fondsansøgningerne ud til andre fonde også. Regionerne har meddelt, at de gerne bidrager på samme niveau som hidtil under forudsætning af, at kampagnen indhenter den fornødne fonds- og puljefinansiering til at fortsætte på uændret niveau. Danske Regioner har som partsbidrag tilført kampagnen 3 millioner kroner (bestyrelsespuljen) fordelt over fem år ( ), og det indstilles, at foreningen fremadrettet bidrager med samme beløb. KL, der indgår i partnerskabet og styregruppen bag kampagnen på lige fod med alle andre aktører, bidrager ikke økonomisk til kampagnen. 6. Etablering af biocover på lossepladser, sagsnr. 15/120 Bestyrelsen godkendte, at regionerne tilslutter sig at medvirke til etablering af biocovers på nedlukkede lossepladser under forudsætning af, at regionernes udgifter refunderes af staten.

6 Side 6 Staten har i forbindelse med Finansloven 2015 besluttet at etablere en såkaldt biocover ordning - en metode til afdækning af nuværende og nedlukkede lossepladser, der skal reducere udledningen af drivhusgasser, og derved bidrage til reduktion af den globale opvarmning. Ordningen finansieres af staten med 185 millioner kroner, og Miljøstyrelsen står for udformningen af ordningen. Miljøstyrelsen har henvendt sig til regionerne, da disse har kendskab til en lang række af de nedlukkede lossepladser. Ordningen er frivillig, men regionernes positive medvirken anses for at være en forudsætning for, at ordningen bliver en succes. Regionerne skal på vegne af grundejeren stå for ansøgningen og etablering af biocover på nedlukkede lossepladser. Det forventes, at tilskudsordningen vil være omkostningsneutral for regionerne. 7. Ny energiaftale om energieffektivisering, sagsnr. 15/513 Bestyrelsen godkendte, at Danske Regioner forhandler en ny energiaftale med udgangspunkt i, at de enkelte regioner fastsætter mål for reduktionen af deres energiforbrug frem til 2020, og vedtager energieffektivitetsplaner, som beskriver de tiltag, der skal gennemføres for at nå de fastsatte mål. Den endelige aftale skal forelægges bestyrelsen til godkendelse. Staten ønsker at indgå en ny frivillig energiaftale med regionerne i efteråret 2015 som afløsning af den gamle aftale fra Danske Regioners generalforsamling 2016, sagsnr. 15/1006 Bestyrelsen godkendte rammerne for Danske Regioners generalforsamling Danske Regioners generalforsamling 2016 afholdes den 7. april 2016 i Centralværkstedet i Aarhus. Ligesom ved generalforsamlingen 2015 afholdes en konference for regionsrådspolitikere dagen før generalforsamlingen. 9. Stedfortrædere til politiske udvalg, sagsnr. 15/2046 Bestyrelsen godkendte, at det fremover er op til partierne, om man vil udpege stedfortræder for medlemmer af Danske Regioners politiske udvalg i tilfælde af en orlovsperiode over 3 måneder.

7 Side 7 Det blev i den forbindelse oplyst, at Danske Regioner følger de regler, der gælder for regionsrådene for så vidt angår bortfald af vederlag efter en længere orlovsperiode (vederlagsbekendtgørelsen 22) Der er i Danske Regioners vedtægter eller i bestyrelsens forretningsorden ikke taget stilling til spørgsmål om orlov eller indkaldelse af stedfortrædere for medlemmer af Danske Regioners politiske udvalg, nedsat efter bestyrelsens beslutning (jf. forretningsordenens 22). Det indstilles på den baggrund, at bestyrelsen vedtager, at det fremover er op til partierne, om man vil udpege stedfortræder for medlemmer af Danske Regioners politiske udvalg eller eventuelle eksterne hverv i tilfælde af længere orlovsperiode (defineret som mere end 3 måneder). Stedfortræderen oppebærer det almindelige udvalgshonorar i perioden. 10. Handleplan for bedre brug af sundhedsdata i regionerne, sagsnr. 14/2003 Bestyrelsen godkendte Handleplan for bedre brug af sundhedsdata i regionerne. Bestyrelsen bad om at få forelagt en tidsplan og en oversigt over opgaverne og deres prioritering. I forbindelse med Danske Regioners generalforsamling den 23. april 2015 blev lanceret en ny sundhedsdatapolitik Sundhedsdata i spil. I forlængelse af sundhedsdatapolitikken har regionerne og Danske Regioner i samarbejde udarbejdet udkast til Handleplan for bedre brug af sundhedsdata i regionerne. Handleplanen beskriver konkrete initiativer, som skal bidrage til at opnå visionen og de politiske målsætninger fra Sundhedsdata i spil. 11. Sundheds-it og digitalisering, sagsnr. 15/1643 Danske Regioner forventer, at væsentligste opgaver vil komme til at være i fokus for det fællesregionale og fællesoffentlige arbejde med sundheds-it og digitalisering det næste halve år. Det drejer sig blandt andet om telemedicin til

8 Side 8 borgere med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), udbredelse af digitale løsninger som understøtter patienters mulighed for at rapportere egne oplysninger, udarbejdelse af ny offentlig digitaliseringsstrategi samt arbejdet med sundhedsdata og informationssikkerhed. 12. Videreudvikling af de kliniske kvalitetsdatabaser, sagsnr. 15/1442 Der er igangsat et arbejde med at implementere ambitiøse udviklingsmål for de kliniske kvalitetsdatabaser i regi af Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram (RKKP). 13. Evaluering af byggestyringsprincipperne for de 16 kvalitetsfondsprojekter, sagsnr. 14/2112 I henhold til økonomiaftalen for 2015 er der gennemført en evaluering af byggestyringsprincipperne i de 16 kvalitetsfondsprojekter. Ernst & Young har forestået evalueringen for Danske Regioner. Det er vurderingen, at der er tale om en velafbalanceret evaluering, der rummer brugbare og anvendelige anbefalinger til understøttelse af god styring og eksekvering heraf på byggeprojekterne. 14. Status for fællesregionalt arbejde vedrørende sygehusbyggeri, sagsnr. 14/238 Der gives en status for arbejdet med sygehusbyggerierne, herunder en generel status for kvalitetsfondsprojekterne, projekt Godt sygehusbyggeri, kommunikationsstrategien samt planerne vedrørende en udstilling om sygehusbyggerier på Dansk Arkitektur Center.

9 Side Status for regionernes indsats overfor patienter med uklare symptomer (HPV), sagsnr. 14/123 Regionerne har udpeget en afdeling i hver region med særligt ansvar for patienter med uklare symptomer, hvor der kan være mistanke om bivirkninger fra HPV-vaccinen. Den nye organisering trådte i kraft den 1. juni Sundheds- og Ældreministeriet har bedt Danske Regioner om en status for arbejdet på de pågældende afdelinger. 16. Strategisk energiplanlægning, sagsnr. 14/153 Ved energiforliget fra 2012 blev der afsat midler til partnerskaber om strategisk energiplanlægning. Regionerne har i samarbejde med lokale energiaktører vist, hvordan en regional involvering i øget energieffektivitet og anvendelse af vedvarende energiressourcer kan understøtte de nationale målsætninger for energi og klima på en omkostningseffektiv måde. Projekterne er afsluttede i sommeren Danske Regioner har sendt et brev til energi-, forsynings- og klimaministeren med opfordring til at fortsætte støtten til det strategiske energisamarbejde for at bevare den regionale og kommunale involvering og momentum. 17. Bo Smith-udvalgets anbefalinger, sagsnr. 15/1984 Bestyrelsen bad om at få forelagt et udspil til opfølgende initiativer. Djøf nedsatte i juni 2014 Bo Smith-udvalget, der skulle undersøge samspillet mellem politikere og embedsmænd i stat, regioner og kommuner. Den 21. september 2015 offentliggjorde Bo Smith-udvalget sine anbefalinger, der vedrører udarbejdelsen af kodeks for god embedsmandsadfærd, overvejelser omkring øget bistand til politiske grupper, politiske revisionsudvalg og større åbenhed forud for beslutninger i kommuner og regioner.

10 Side Ændringer i hverv, sagsnr. 14/1546 Bestyrelsen tog ændringerne i hverv til efterretning. Efter dagsordenens udsendelse er der kommet yderligere ændringer, som bestyrelsen også tog til efterretning: Regionsrådsmedlem Maja Holt Højgaard (A) er udtrådt af Region Hovedstaden pr. 31. august Der er derfor foretaget følgende udpegninger: Suppleant til psykolognævnet: Marianne Stendell, A, Region Hovedstaden Suppleant til patienterstatningen: Per Seerup Knudsen, A, Region Hovedstaden. Regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF), Region Syddanmark, har bedt om at udtræde af Danske Regioners udvalg for sundhedsinnovation og erhvervssamarbejde samt Landssamarbejdsudvalget for speciallæger. Pr. 1. november 2015 er som nyt medlem i begge udvalg udpeget regionsrådsmedlem Hans Winther (SF), Region Syddanmark. Som følge af folketingsvalget har Dansk Folkeparti foretaget ændringer i forhold til hverv. 19. Bestyrelsens studietur januar 2016, sagsnr. 15/1595 I januar 2016 afholdes en studietur til Boston for Danske Regioners bestyrelse og direktion med henblik på at sætte fokus på kvalitet, patientinvolvering og regional udvikling. 20. Næste møde, sagsnr. 15/737 Næste møde holdes den 12. november kl i Regionernes Hus, Dampfærgevej.

11 Side 11 Næste møde er torsdag den 12. november 2015 kl i Regionernes Hus, Dampfærgevej. 21. Eventuelt, sagsnr. 15/737 -

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 18-08-2015 Sagsnr. 15/1655 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 17-12-2015 Sagsnr. 15/739 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 27-04-2017 MDR-2017-00014 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-03-2015 Sagsnr. 15/36 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26.

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 02-06-2016 Sagsnr. 16/64 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-10-2017 EMN-2017-01847 1090806 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Bent Hansen,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-10-2016 Sagsnr. 16/69 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 07-03-2017 MDR-2017-00012 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 21. april 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 21. april 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 27-04-2016 Sagsnr. 16/62 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-04-2018 EMN-2018-00010 Maren Munk-Madsen Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Deltagere

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 08-09-2015 Sagsnr. 15/736 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-12-2014 Sagsnr. 14/1960 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m.fl. 19-05-2017 EMN-2017-01842 1054823 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 29-04-2014 Sagsnr. 14/1468 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse 2014-2018

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 4. februar 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 4. februar 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 09-02-2016 Sagsnr. 16/59 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. marts 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. marts 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 10-03-2016 Sagsnr. 16/60 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. december 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. december 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 21-12-2016 Sagsnr. 16/72 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 27. oktober 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 27. oktober 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 31-10-2016 Sagsnr. 16/70 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 31-10-2014 Sagsnr. 14/1956 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse 22-05-2019 EMN-2019-00137 1279458 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22. januar 2015

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22. januar 2015 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 23-01-2015 Sagsnr. 15/35 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22.

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl. 10.30 31-08-2017 EMN-2017-01845 1078053 Maren Munk-Madsen

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 12. november 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 12. november 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 19-11-2015 Sagsnr. 15/738 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag den 28. august 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag den 28. august 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners Bestyrelse 2014-2018 m.fl. 04-09-2014 Sagsnr. 14/1747 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse 15-11-2018 EMN-2018-00015 1238304 Maren Munk-Madsen Deltagere: Stephanie Lose, Ulla

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse 20-12-2017 EMN-2017-01850 1107169 Maren Munk-Madsen Deltagere: Bent Hansen, Stephanie

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-06-2013 Sagsnr. 13/1004 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 23-05-2013 Sagsnr. 13/820 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 31. oktober 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 31. oktober 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 04-11-2014 Sagsnr. 14/1958 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 01-10-2015 Sagsnr. 15/737 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014)

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014) Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-02-2014 Sagsnr. 14/355 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: ma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-06-2012 Sagsnr. 12/1047 Anette Budtz-Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 14032012 Sagsnr. 12/335 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 02032012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 20-03-2015 Sagsnr. 15/43 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse 15-02-2018 EMN-2018-00007 1126732 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04-10-2012 Sagsnr. 11/1678 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Danske Regioners bestyrelse og udvalg

Danske Regioners bestyrelse og udvalg Danske Regioners bestyrelse og udvalg 2018-2022 Danske Regioner bestyrelse Formand Stephanie Lose V Syddanmark 1. næstformand Ulla Astman A Nordjylland 2. næstformand Henrik Thorup DF Hovedstaden Medlem

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 25. august 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 25. august 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 01-09-2016 Sagsnr. 16/68 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-06-2012 Sagsnr. 12/916 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse 13-02-2019 EMN-2018-02753 1257748 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 18-03-2014 Sagsnr. 14/580 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14.

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-03-2013 Sagsnr. 13/467 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27-01-2012 kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03022012 Sagsnr. 11/37 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 27012012

Læs mere

Referat af møde den 3. maj 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 3. maj 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 3. maj 2018 i Danske Regioners bestyrelse 09-05-2018 EMN-2018-00011 1158998 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 27042011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den 13042011

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN BESLUTNINGER

REGION HOVEDSTADEN BESLUTNINGER BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE Tirsdag den 23. oktober 2012 Kl. 16.00 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 13 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila Lindén Thor

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03-10-2013 Sagsnr. 13/1506 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet BEK nr 318 af 11/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2004/1518-0001 Senere

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-06-2011 Sagsnr. 11/1043 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR. 1369 af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN I medfør af 37, stk. 1 og 7, i lov nr. 537 af 24. juni 2005 om regioner

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2014 om hospitalernes

Læs mere

Høring om udkast til Forslag til Lov om. Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram

Høring om udkast til Forslag til Lov om. Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Høring om udkast til Forslag til Lov om Miljøteknologisk Udviklings- og

Læs mere

Dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. juni 2017 kl. 9.15

Dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. juni 2017 kl. 9.15 Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 08062017 MDR201700153 Maren MunkMadsen Dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. juni 2017 kl. 9.15 Deltagere: Bent Hansen, Stephanie

Læs mere

Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse 20. december 2018 EMN-2018-00016 1247848 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Stephanie

Læs mere

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG Mandag den 7. april 2008 Kl. 14.30 i Distriktspsykiatrisk Center Ydre Nørrebro, Nannasgade 28, 2200 København

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR Tirsdag den 19. september 2006 Kl. 15.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H23 Møde nr. 4 Medlemmer: Jørgen Christensen

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

Dagsorden. Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset. Deltagere:

Dagsorden. Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset. Deltagere: Dagsorden Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Formand, Per Bennetsen Leif Panduro Jensen Lone Lindsby Karsten Ole

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018

Læs mere

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes.

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag d. 21. marts 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Boulevarden 13, 9000 Aalborg, mødelokale 2 Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen, Lone Becker,

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

REGIONSRÅDET. Mandag den 30. september Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8

REGIONSRÅDET. Mandag den 30. september Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8 DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN REGIONSRÅDET Mandag den 30. september 2019 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, rådssalen Møde nr. 8 Medlemmer: Sophie Hæstorp Andersen (A) Karin Friis Bach (B) Martin Geertsen

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19122011 Sagsnr. 11/2119 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Referat. Møde i Regionsrådet torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen. Deltagere:

Referat. Møde i Regionsrådet torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen. Deltagere: Referat Møde i Regionsrådet 2018-2021 torsdag den 7. december 2017 kl. 18:00 Rådssalen Deltagere: Anders Koefoed Anne Møller Ronex Annemarie Knigge Bodil Sø Brigitte Klintskov Jerkel Bruno Jerup Camilla

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage.

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Referat UngSlagelses Bestyrelse Mødedato 28. Januar 2014 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Fraværende Vagn Dinesen, Anne Knudsen, Erik Frimann, Henrik Bregnhøj Johnny

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet Invitation til at indstille emner til nye lærings- og kvalitetsteams Styregruppen for lærings- og kvalitetsteams inviterer alle interesserede parter til at indstille emner til kommende lærings- og kvalitetsteams.

Læs mere

REGIONSRÅDET. Mandag den 30. september Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8

REGIONSRÅDET. Mandag den 30. september Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8 BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN REGIONSRÅDET Mandag den 30. september 2019 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, rådssalen Møde nr. 8 Medlemmer: Sophie Hæstorp Andersen (A) Karin Friis Bach (B) Martin Geertsen

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 6

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER. Side 1 af 6 DAGSORDEN ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT 19-05-2015 17:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER Side 1 af 6 Sophie Hæstorp Andersen Leila Lindén Özkan Kocak Maja Holt Højgaard Fraværende

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.01.11 kl. 9-12 i mødelokale 1 Bente Vejlesby, formand Flemming Vahlgreen Freddy Aldenborg Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Afbud Elo Knudsen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland. til Forretningsudvalgets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland. til Forretningsudvalgets møde den 20. Region Midtjylland Godkendelse af vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde den 20. februar 2007 Punkt nr. 5 Vedtægter for Sundhedsbrugerrådet i Region

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen Deltagere: Masoum Moradi, Bo Hansen, Ulrik Sand Larsen Afbud: Ulla Larsen, Gert Rasmussen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Forsyning A/S og datterselskaber. Tirsdag, den 17. juni 2014 kl Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Forsyning A/S og datterselskaber. Tirsdag, den 17. juni 2014 kl Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Forsyning A/S og dterselskaber Tirsdag, den 17. juni 2014 kl. 16.00 Nordvej 11, Slagelse (Fællesprotokollen) Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand),

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30 Referat Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober 2006 - Kl. 08:30 Sted: Mødelokale 1, Regionshuset, Vejle Deltagere: Jørgen Bundsgaard (formand) Sarah Nørris Christensen Bent Bechmann

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011 Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af nyt medlem

Læs mere

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. T I L L Æ G S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen 20-05-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 26333/11 Thomas Birk Andersen Tel. 3529 8270 Referat af 5. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 12. maj 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN

B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Onsdag den 21. december 2011 Kl. 08.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H6 Møde nr. 19 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila

Læs mere