INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan, Tine Fristrup, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen (afbud), Mette Greve, Else Thousig, Jakob Krause-Jensen Tilforordnede: Per Lindblad Johansen (afbud), Steen Jessen (afbud), Susie Petersson (afbud) Desuden: Lise Skanting (referent) 1. Godkendelse af dagsorden Dato: 10. januar 2014 Sagsnr.: Ref: Dagsordenen blev godkendt. 2. Meddelelser Side 1/6 Hanne Løngreen henviste til det seneste nyhedsbrev og sagde, at instituttets sekretariater i Emdrup og i Aarhus er lukket mellem jul og nytår, at Plenum nedlægges og erstattes af en institutside, der er åben for alle. Desuden overtager instituttets sekretariat registreringen af timer på projekter først i 2014 fra økonomi, der er presset. Af samme grund vil der ikke pt. ske omposteringer på delregnskab 1. Jakob Krause-Jensen sagde, at han havde fået mange mailhenvendelser fra kolleger, der føler sig utrygge i den aktuelle situation, da de ikke er i faste stillinger (adjunkter og DVIP). Charlotte Palludan understregede, at situationen er alvorlig. Hanne Løngreen svarede, at der i den efterfølgende uge ville komme en samlet udmelding om ansættelser til uddannelser, og at hun ville forlænge ansættelser, hvor der er behov. Hun henviste til yderligere oplysninger under punktet om budget og regnskab. 3. Instituttets strategi (bilag) Hanne Løngreen sagde, at hun havde udsendt et oplæg på foranledning af Institutforum, som ønskede at drøfte instituttets strategi nærmere. På baggrund af de omfattende processer med organisering, besparelser og arbejdstidsnormer inviterede hun til synspunkter om, hvorvidt det er ansvarligt at sætte en proces i gang mhp. strategi for på nuværende tidspunkt. Jakob Krause-Jensen sagde, at efterspørgslen efter strategi faldt før udmeldingen om besparelser. Han anså det for vanskeligt at drøfte visioner Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Side 2/6 samtidig med besparelserne. Tine Fristrup var enig, da strategien lægger op til kvalitative tiltag. Hun spurgte om, hvordan kriterier for besparelser skal fastlægges. Charlotte Palludan var enig i Hanne Løngreens synspunkt og foreslog, at man forholder sig til fakultetets strategi, hvor der fastlægges indsatser for institutterne som fx internationalisering af uddannelser og talentpleje. Jakob Krause-Jensen bemærkede, at arbejdsmiljø er fraværende i fakultetets top 20 liste. Der er udelukkende tale om incitamenter ikke forslag, som vi har lagt vægt på i vores APV. Charlotte Palludan sagde, at der er behov for udmeldinger fra ledelsen om redigering i strategien ud fra den økonomiske situation. Else Thousig sagde, at det er vigtigt, at vi bliver hørt, hvis der skal besluttes noget. Men pt. er der ikke tid og overskud mentalt. Hanne Løngreen tilføjede, at implementeringen af en ny struktur er vigtig og vil tage tid. Tine Fristrup sagde, at mødet med dekanen dagen før, kun havde beskæftiget sig med det overordnede i strukturen. Charlotte Palludan understregede, at processen om struktur ikke måtte trække unødigt ud, fordi der er et stort behov for afklaring. Hanne Løngreen bekræftede, at der efter dekanens vedtagelse af en struktur er brug for at drøfte, hvordan strukturen nærmere skal se ud på instituttet. Hanne Løngreen konkluderede på baggrund af diskussionen, at der ikke pt. er overskud til at drøfte strategien, at strategien for instituttet i er omfattet af fakultetets strategi, og at der ikke herudover er særlige ønsker fra IUP. Hun tilføjede, at der i oversigten over strategiprocessen var planlagt et fællesmøde med Institutforum om strategien. 4. Høringer a. Institutstrukturjustering (bilag) Charlotte Palludan konstaterede, at høringsforslaget er et ledelsesudspil, og at B-siden alene forholder sig til de grundlæggende problemstillinger fx om, hvor DVIP hører til, afdelingernes størrelse, masteruddannelserne hvis afdelinger bliver identiske med uddannelsesfagudvalg og hvor mange uddannelser man kan være tilknyttet. Når der skal vælges UFU forventede hun, at VIPerne inddrages, så de selv beslutter, hvem de tilhører. Hun tilføjede, at aflønning af afdelingsledere er uafklaret, at afdelingslederne skal have kompetence og et budget, og at den administrative support er vigtig. Desuden hænger det ikke sammen, at UFU-lederen er valgt af medarbejderne og er lig med afdelingslederen, som er udpeget.

3 Side 3/6 Der kunne i stedet stå, at der kan være sammenfald mellem UFU-leder og afdelingsleder, og at afdelingsledere er observatører i studienævnet, hvis der ikke er sammenfald. Man kunne også vælge, at studienævnet indstiller, og institutleder udpeger - som med studieleder. Charlotte Palludan konstaterede videre, at viceinstitutlederen for forskning bliver overflødig med denne struktur, da stillingen er oprettet som led i en anden proces. Hun refererede til, at B-siden i FSU sender sit høringssvar, ligesom hun forventede, at det tilsvarende ville ske i LSAU. Mette Greve sagde, at det i en tid med nedskæringer er et dårligt signal at sende, at der bliver ansat flere ledere. Hanne Løngreen bekræftede, at B-siden sender eget høringssvar. Hun påpegede, at afdelingslederen desuden har mange af studielederens opgaver. LSAU drøftede opgaverne for henholdsvis afdelingsledere og forskningsprogramledere, herunder MUS-samtalerne henholdsvis forskningsudviklingssamtalerne. Mette Mejlvang sagde, at man kan godt adskille en MUS-samtale og en forskningsudviklingssamtale. Jakob Krause-Jensen sagde, at MUS er et symbol, og at det ikke handler om MUS som sådan. Han tilføjede, at behovet for at tale med en leder er forskelligt. Hanne Løngreen sagde, at der er forskellige erfaringer hos medarbejderne, fordi nogle kommer fra organisationer, hvor MUS gennemføres årligt andre kommer fra en anden tradition. Charlotte Palludan sagde, at der er behov for at gå til nogen, når der er pres på fx ved krav om at undervise på mange uddannelser Hanne Løngreen tilføjede, at VIP ere er udsatte, fordi der er pres på både at undervise og at indgå i eksterne projekter. Tine Fristrup sagde, at funktionsbeskrivelserne skal være tydeligere ligesom forholdet mellem de forskellige niveauer. Charlotte Palludan pegede på, at det i udkastet til afdelingsledernes funktionsbeskrivelser fremgår, at de er ansvarlige for seminarer for afdelingen. Det kan konflikte med de seminarer, forskningsprogramlederne holder i forhold til fastlæggelse af mål, strategier mv. LSAU drøftede, at forskningsprogramlederne er underlagt afdelingsledere selv om forskningsprogrammerne er tværgående. Hanne Løngreen sagde, at det er nødvendigt at finde en løsning, der tænker alle ind og pegede på, at nogle VIP ere alene forsker og myndighedsbetjener og derfor ikke underviser. Charlotte Palludan sagde, at man

4 Side 4/6 kunne frygte, at disse VIP eres myndighedsbetjening skal lægges i rammer. Jakob Krause-Jensen sagde, at det er så meget desto vigtigere, at de så vil kunne vælge afdeling. Tine Fristrup sagde, at det set ud fra et forskningsbaseret syn er vigtigt, at forskningen formidles i undervisning. Mette Mejlvang understregede, at det er vigtigt, hvordan processen tilrettelægges, og hvordan ledere rekrutteres. Det er en administrativ stilling, og der skal der laves en stillingsbeskrivelse Desuden skal der ske en omallokering af administrative ressourcer. Generelt er det et problem, hvis ingen vil have stillingerne. Charlotte Palludan har over for dekanen præciseret, at forhandling af vilkårene er vigtig. Men det er vanskeligt, da der forhandles efter, der er truffet beslutning. Desuden er det ses fra hendes synsvinkel - et problem, at tillidsrepræsentanterne forventes at forhandle, når det er en klar personaleledelsesstilling. LSAU drøftede antallet af afdelinger og en organisering i teams, og der var enighed om, at VIP ere kan undervise i 2-3 uddannelser, så kontinuitet og fornyelse sikres. Derimod er fx 8 for mange. Charlotte Palludan sagde, at mange er pressede. Tine Fristrup efterlyste en universitetspædagogisk refleksion over, hvordan uddannelser tilrettelægges. Hanne Løngreen sagde, at matrixorganisationer medfører et koordineringsbehov. Det tager udkastet ikke højde for. Uddannelser er kompliceret som matrix, og overblikket ligger alene på den enkelte medarbejder. Hun sagde, at man nok ikke kommer til at undervise i mere end 2-3 uddannelser som primær, sekundær eller tertiær underviser. Tine Fristrup sagde, at ressourcer ikke bruges godt nok, når der skal koordineres, og at det medfører stress. LSAU tilsluttede sig et forslag fra Charlotte Palludan om et fællesmøde mellem LSAU og UFU-ledere. Tine Fristrup foreslog, at hver VIP får tilknyttet en PA, der styrer den enkelte VIP ers administrative forhold. Mette Mejlvang sagde, at alle steder beskæres administrationen. Charlotte Palludan sagde, at VIP ere administrerer, selv om det siges, at det skal de skam ikke. b. EDU-IT (bilag) og c. Strategi for Internationalisering af uddannelser (bilag) Hanne Løngreen konstaterede, at høringsfristerne er henholdsvis den 23. december 2013 og 6. januar 2014, og at der dermed presses mange ting ind før jul.

5 Side 5/6 Charlotte Palludan sagde, at forslagene ser ufinansierede ud, og at der ikke er behov for en strategi for internationalisering. Tine Fristrup sagde, at det er at tale med to tunger, fordi det kræver ressourcer samtidig med, at der skal spares. Hanne Løngreen sagde, at det var vanskeligt at vide, om der overhovedet er råd til det, når der mangler et budget selv om forslagene er sympatiske. Hun sagde, at internationaliseringspapiret er meget ambitiøst, og at svaret må være, at IUP selv må finde ud af, hvad vi skal prioritere. Hun tilføjede, at Hanne Adriansen er instituttets internationale koordinator, der skal finde ud af, hvordan instituttet får internationale kontakter. Jakob Krause-Jensen sagde, at internationalisering skal foregå i fagmiljøerne og ikke styres af en central beslutning. Hanne Løngreen konkluderede, at der udarbejdes korte høringssvar, der rundsendes til LSAU. Høringssvarene konstaterer kort, at forslagene er spændende, at de kræver ressourcer, men at LSAU ikke afgiver et detaljerede svar, da man har hænderne fulde af andre hastende opgaver. Der henvises desuden til den psykiske APV. 5. Nedskæringer på AU og 6. Regnskab Arts og budget Institut (bilag) Hanne Løngreen henviste til lederen i seneste nyhedsbrev, hvor det fremgår, at Arts skal spare 16,8 mio. kr. i 2014 og yderligere 7,5 mio. kr. i 2015 som følge af rektors udmelding om, at der skal spares i alt 200 mio.kr. på AU. Hanne Løngreen uddelte et bilag fra FSU med et samlet regnskabstal for Arts efter 3 kvartaler (FC3 2013). Iflg. tabel 1 er der et budgetteret underskud på Arts på 3 mio. kr. Men efter 3 kvartaler er underskuddet på 45 mio.kr. I procentoversigten ses, at det især er manglende eksterne indtægter, der er årsagen. Det er ikke ualmindeligt, at eksterne indtægter hentes hjem i sidste kvartal. For øjeblikket arbejder økonomi på at få hjemtaget bevillingerne der ved reorganiseringen synes at være faldet mellem to stole. Pt. mangler der 20 mio. kr. på IUP på projekter og ydelser i forhold til det niveau, der plejer at være på denne tid. Else Thousig pegede på, at der er skiftet projektnumre pr. 1. april, og at oplysninger før denne dato ikke kan trækkes i systemet. Derfor har man måttet klare sig med skufferegnskaber. Tine Fristrup sagde, at der på baggrund af det oplyste ikke var grundlag for besparelser, og at det i sidste ende er bestyrelsens ansvar, at økonomi-

6 Side 6/6 en er i orden. Else Thousig sagde, at det er vigtigt at finde ud af, hvor underskuddet på AU er opstået, så det ikke sker igen. Charlotte Palludan sagde, at det sætter tilliden til ledelsen under pres ud over besparelserne. Mette Greve spurgte, hvad der ville ske, hvis Arts ikke indhenter 42 mio. kr. i sidste kvartal. Hanne Løngreen svarede, at besparelserne så ville blive endnu større og tilføjede, at AUs budget for 2014 først kendes efter bestyrelsens møde den 18. december. 6. Arbejdstilsynets kommende besøg (bilag) Hanne Løngreen henviste til bilaget, hvor Arbejdstilsynet har anmeldt tilsyn i villaen i perioden 18. december marts 2014 og sagde, at arbejdsmiljøgrupperne ville mødes senere samme dag for at planlægge tilsynet nærmere. Hun understregede, at der kunne komme uanmeldte besøg andre steder på Campus Emdrup og sagde, at tilsynet er omtalt i det seneste nyhedsbrev. 7. Eventuelt Mette Greve foreslog, at instituttets adresse set i lyset af at receptionen nedlægges - ændres til Emdrupvej 115 C fra Tuborgvej 164. Evt. adresseændring vurderes og meldes ud, hvis der træffes beslutning herom.

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl. 14.00-16.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 29. april 2014 kl. 15.00-17.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2014 kl. 12.00-14.00 D120 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (formand), Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 25. januar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 14. marts 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 1443-313 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU og Institutforum den 31. januar 2014 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT LSAU: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Charlotte Palludan, Tine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat LSAU den 20. januar 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 23. maj 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU Møde i LSAU den 15. september 2017 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff. Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 20. april 2015 kl. 14.00-16.00 D347 og 2113-250C GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. august 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. november 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen (afbud), Mette

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. december 2013 kl. 9.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen (fra kl. 10.00), Jørn Bjerre,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 7. december 2012 kl. 13.00-15.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer Møde i LSAU den 23. november 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat Møde i LSAU den 12. september 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring.

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring. LSAU den 1. september 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang. Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 30. januar 2017 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 4. maj 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483 523 Medlemmer A siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther

Læs mere

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen Beskrivelse af afdelingslederfunktion Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke den nære personaleledelse og skabe klar ledelse på fjerde niveau medinddragelse af medarbejdere ledelseskommunikationen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 28. oktober 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D Institutforum den 10.februar 2016 kl. 13-15 D118 + 2113-901 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Referat Medlemmer A-siden: Claus Holm (afbud), Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Pia Bramming (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Mette Mejlvang.

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D Institutforum den 22. september 2015 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D118 Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen,

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 23. marts 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2015 kl. 10.00-13.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015 Indhold Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015... 1 Dagsorden:... 1 Referat:... 2 Præsentation... 2 Opfølgning på Fysisk APV...

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 29. november 2018, kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Bygning 1611 lokale 121B Fakultetssamarbejdsudvalget Mødeleder: Helle Damkier DAGSORDEN Lars Bo Nielsen, Nikolaj Harbjerg,

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff Medlemmer B-siden: Ida Juul,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. januar 2014 kl. 9.30-11.30 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. juni 2013 kl. 11.00-13.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Claus Holm, Mette Mejlvang, Hanne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

Referat fra møde i ULAB tirsdag d. 3. november fra kl

Referat fra møde i ULAB tirsdag d. 3. november fra kl Referat fra møde i ULAB tirsdag d. 3. november fra kl. 13.00-17.00 Til stede: Jørgen Staun (lokalklub 1), Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Ole Busck (lokalklub 12), Niels Poulsen

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 25 MARTS 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 25. marts 2009 Sted: SP 25 Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Ekstraordinært AGRO LSU/Institutforum møde Mandag den 26. juni 2017 kl. 13.00-14.30 Mødelokale: Videolink REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen, Jens Grønbech Hansen, Lene Skovmose. John Hermansen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting Møde den: Tirsdag 28.oktober kl.11.00-12.30 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015 og Emdrup lokale D118 Emne: Budget 2015 GODKENDT REFE- RAT, 3.12.14 Medlemmer af Akademisk Råd: Per Stounbjerg (formand),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 28. november 2013 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Maria

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Frans Ørsted Andersen, Anne Larson, Kristina Mariager- Anderson og Merete Justesen (referent),

Læs mere