Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo"

Transkript

1 Side 1 af 10 Indledning: Værdiregelsæt for Pedersborg Skole og Sfo Dette værdiregelsæt er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for elever, forældre, medarbejdere og ledelse og godkendt af skolebestyrelsen den 17. juni Værdiregelsættet indeholder følgende: 1. Pedersborg Skoles grundlæggende værdier og opfattelse af, hvad god undervisning er. 2. Pejlemærker for, hvordan man sikrer god trivsel og et godt fysisk og psykisk undervisningsmiljø på skolen. 3. Retningslinjer for god adfærd på skolen ( ordensregler ) herunder overvejelser om passende sanktioner for at sikre, at god adfærd opretholdes. 4. En overordnet antimobbestrategi. 5. Tidsplan for evaluering af værdiregelsættet. Værdiregelsættet skal fremme fælles værdier, engagement og ansvarlighed, og det er gældende for alle dele af skolens virksomhed. Inden bestyrelsens godkendelse har værdiregelsættet været til drøftelse i elevråd og diverse personalefora. Et værdiregelsæt er imidlertid kun noget værd, hvis der er ejerskab til det, og hvis det holdes levende. Derfor hører arbejdet med værdiregelsættet aldrig op, og vi vil arbejde med det i klasserne, på forældremøder, på personalemøder i skolebestyrelsen, ja alle steder og så ofte som, vi har brug for det for at sikre, at vi når vores mål for Pedersborg Skole: En skole i trivsel og udvikling med plads til alle, men ikke til alt Afsnit 1 Det vil vi med vores skole Vision, Værdigrundlag, Mission og Det gode læringsmiljø Vision Pedersborg Skole er en skole med plads til alle, men ikke til alt. Samtlige elever på vores skole skal opleve, at deres potentiale og talent udfordres optimalt. Vi er fagligt ambitiøse, og vi skal til stadighed være i udvikling, så eleverne bevarer deres lyst til læring hele livet.

2 Side 2 af 10 Vi skal gennem fokus på det sunde børneliv, såvel fysisk som mentalt, sikre eleverne det bedst mulige grundlag for at få et godt voksenliv og blive aktive samfundsborgere. Vores elever skal være i stand til at reflektere, de skal turde eksperimentere, og de skal være i stand til at tage nye udfordringer op for at klare de krav, som fremtidens samfund vil stille til det enkelte menneske. Værdier På Pedersborg Skole lægger vi vægt på at skabe et læringsmiljø med følgende værdier i centrum: Faglighed: Høj faglighed er grundstenen i vores arbejde, og vi skal sikre, at elever udvikler solide faglige kompetencer. Eleverne skal møde en varieret undervisning med klare faglige mål og med arbejdsmetoder, der også tilgodeser den enkeltes alsidige personlige og sociale udvikling. Eleverne skal være selvhjulpne og i stand til at formulere, forholde sig til og løse problemstillinger. Fællesskab: Eleverne skal være i stand til at indgå i et fællesskab baseret på mangfoldighed og gensidig respekt. Forskelligheder skal respekteres og bruges positivt. Alle skal opleve værdien ved samarbejde, dialog og samvær. Eleverne skal opleve selvværd og tillid til egne muligheder i et miljø, der fremmer trivslen for såvel den enkelte som fællesskabet, og hvor vigtigheden af at tage stilling og handle anerkendes. Udvikling: Udvikling er en forudsætning for hele skolens virke. Elevernes læring skal ske i et innovativt og kreativt miljø med mulighed for at tænke i nye og spændende baner. Eleverne skal være åbne og nysgerrige og have lyst til udfordringer. Mission Pedersborg Skoles mission er at skabe et læringsmiljø med faglig udvikling og social og personlig trivsel, så alle elever udvikler sig og bliver så dygtige, som de kan. Det gode læringsmiljø Læring sker dels individuelt, dels i fællesskab med andre, og læringen styrkes, når den sker i situationer, der er tæt på børnenes virkelighed, og hvor eleverne har mulighed for at arbejde projektorienteret og kreativt. Vi skal derfor skabe et aktivt, udfordrende og autentisk læringsmiljø med både individuelle hensyn og fokus på fælleskabet. Eleverne skal arbejde efter læringsmål, og sammen med eleverne skal vi følge op på mål og indsats. Det forudsætter en tydelig struktur og en indholdsmæssig klarhed i alt arbejde med eleverne. Som medarbejder skal man påtage sig lederskabet af klassen, og man skal have høje forventninger til alle elever. Som forældre forventes, at man er engageret i sit barns skole. Vi opnår de bedste resultater, når forældre og skole arbejder sammen. Afsnit 2 Pejlemærker for, hvordan man sikrer god trivsel og et godt fysisk og psykisk undervisningsmiljø på skolen.

3 Side 3 af 10 Neden for følger nogle bud på mulige pejlemærker. Listen er absolut langt fra udtømmende, men giver forhåbentlig et par ideer om, hvad der rører sig. Og husk, at det er i arbejdet med trivsel hos hver af os og i alle fællesskaber, at tingene sker. Sådan ser eleverne fx på det: Vi har det godt, når vi oplever, at der er et godt sammenhold på skolen/i klassen, at eleverne respekterer hinanden (udseende, tøj, meninger etc.) og ikke generer hinanden, fordi man er uenige om noget. Vi er glade for at komme i skole, når vi kan være sammen med vores venner, og når vi ved at lærerne respekterer os og interesserer sig for os. Vi er glade, når vi ved, at skoledagen er fri for konflikter og når vi ved, at hvis der bliver konflikter, så er der altid lærere, der hjælper os, og som vi er trygge ved gå til. Vi er glade, når lærerne går op i undervisningen og gør det spændende at lære noget. Sådan ser personalet fx på det: Skolen er et godt sted at være, når alle føler sig værdsat og hørt. Skolen er et godt sted at være, når alle ved, hvad der forventes af dem, og når alle har mulighed for at leve op til de udfordringer, der gives. Skolen er et godt sted at være, når alle på skolen (elever, forældre, lærere, pædagoger og ledelse) respekterer hinanden, lever op til og tager ansvar for skolens fælles værdier og retningslinjer. Sådan ser forældrene fx på det: Vi trives, når vi bliver inviteret ind i drøftelser af, hvad der er forældrenes rolle, og når vi oplever, at der tages hånd om konflikter i en god dialog med forældrene. Vi er glade, når vi involveres i at skabe trivsel for alle børn. Vi er tilfredse, når vi oplever, at vi trygt kan overlade ansvaret for vores børn til skolen og være sikre på, at de voksne tager ansvar for, at børnene får en god skoledag. Det er vigtigt og vi trives med at være godt orienteret om, hvad der sker i skolen, hvad der går godt for ens barn, og hvor der er behov for justeringer. Afsnit 3 Retningslinjer for god adfærd på skolen ( ordensregler ) herunder overvejelser om passende sanktioner for at sikre, at god adfærd opretholdes. Ordensregler Pedersborg Skoles ordensregler har sit udspring i skolens grundlæggende værdier. Vi ønsker en skole, der til stadighed er i udvikling, og som gennem fokus på det gode børneliv er med til at sikre eleverne det bedst mulige grundlag for et godt voksenliv.

4 Side 4 af 10 Vores elever skal lære gode arbejdsvaner, opleve medindflydelse og medansvar, turde eksperimentere, kunne vælge til og fra, og de skal blive i stand til at tage nye udfordringer op for at klare de krav, som fremtidens samfund vil stille til det enkelte menneske. Ordensregler er jo i virkeligheden samværsregler, og i den sammenhæng er især nogle af vore kærneværdier i centrum: Fordybelse: Eleverne skal opleve glæde, engagement og udfordringer samt mulighed for fordybelse. Samarbejde: Eleverne skal være i stand til at indgå i et fællesskab baseret på gensidig respekt, hvor forskelligheder respekteres og bruges positivt, og hvor de oplever værdien ved samarbejde og samvær. Selvværd: Eleverne skal opleve selvværd og tillid til egne muligheder. I det daglige samvær på skolen har vi nogle få konkrete spilleregler, som vi forventer, at alle respekterer. 1. Rygning er ikke tilladt for nogen på skolens område. 2. Eleverne må ikke forlade skolen uden aftale. 3. Mobiltelefoner og chatrooms på internettet må ikke bruges, så nogen føler sig generet af det, og i undervisningstiden skal telefonen være slukket, med mindre andet er aftalt med læreren eller pædagogen. 4. Medbringer man værdigenstande (mobiltelefoner, ipods, penge etc.) er det på eget ansvar. I vores infohæfte Værd at vide om Pedersborg Skole eller på hjemmesiden kan du læse mere om disse regler. Ikke alt kan omsættes til regler på forhånd, og derfor skal alle klasser mindst én gang om året drøfte, hvad der skal til, for at alle har det godt i klassen. Nogle klasser har måske derfor lavet aftaler eller regler, som kun gælder for dem. Også for skolen kan det være nødvendigt at lave nye aftaler og regler i løbet af året, og dem fortæller vi om på vores hjemmeside og intranet, når der er behov for det. Og husk så det allervigtigste: Kun hvis vi skaber en skole, hvor alle er trygge og glade for at komme, har vi gjort det godt nok! Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen Pedersborg Skoles grundlag for at sikre elevernes efterlevelse af ordensreglerne findes i Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen * (se bilag 1 bagerst) Idet vores ordensregler er værdibaserede, synes vi ikke, det giver mening at udarbejde en oversigt over konkrete sanktioner i forhold til konkrete overtrædelser af ordensreglerne.

5 Side 5 af 10 Den enkelte situation må vurderes for sig selv, og det er afgørende for os, at enhver disposition til enhver tid er baseret på dialog, anerkendende kommunikation og tillid. I det omfang det alligevel er nødvendigt at iværksætte sanktioner, er det således teamets eller den enkelte lærers ansvar inden for rammerne af bekendtgørelsen om foranstaltning til fremme af god orden og dette værdiregelsæt at beslutte, hvad der er passende at gøre. Ledelsen inddrages, når teamet eller den enkelte lærer ønsker det. Grundlæggende skal berørte forældre orienteres om iværksættelse af sanktioner med udgangspunkt i, at information og kommunikation er forudsætningen for et godt skole-hjem-samarbejde. I dagligdagen kan der dog være en række situationer, hvor lærer og elev løser eventuelle problemer her og nu, og hvorvidt forældrene skal orienteres, afhænger derfor af en konkret vurdering foretaget af den enkelte lærer. Kontakten til forældrene er med mindre andet aftales den enkelte lærers ansvar. Afsnit 4 En overordnet antimobbestrategi. Målet med handleplanen mod mobning: 1. Vi vil ikke acceptere mobning på Pedersborg Skole. 2. Derfor vil vi forebyggende skabe stærke, sociale børne- og voksengrupper, hvor mobningen har svært ved at opstå. 3. Når mobning alligevel sker, vil vi håndtere problemet professionelt og hurtigt, ind til mobningen ikke længere findes i gruppen. Definition på mobning: Sådan ser eleverne på det: Det er mobning, når nogen taler grimt om en for at være ondskabsfuld nogen siger noget personligt krænkende, som sårer nogen spreder rygter om en for at sætte vedkommende i et dårligt lys Sådan ser de voksne på det: Der er tale om mobning, når en eller flere personer regelmæssigt og over længere tid forfølger eller udelukker en enkelt eller flere på et sted, hvor disse personer er tvunget til at være. Trivselsundersøgelse: Som et led i arbejdet med at højne trivslen på skolen, vil vi hvert år følge op med en trivselsundersøgelse (det kunne f.eks. være Termometeret, som vi har brugt ved tidligere undervisningsmiljøundersøgelser). Det er et element i den lovpligtige undervisningsmiljøundersøgelse.

6 Side 6 af 10 Vi har allerede opnået gode resultater på området, men vi skal fortsat arbejde for, at eleverne har det godt med hinanden og for at skabe en skole, hvor der er plads til alle, men absolut ikke til alt. Forebyggelse: Det er altafgørende, at vi er bevidste om vigtigheden af forebyggelse og samtidig er i stand til at tage de nødvendige initiativer til at minimere mobning mest muligt. Vi kan ikke garantere, at mobning ikke sker, men vi kan garantere, at vi gør, hvad vi kan for at undgå mobning. Hvad er ledelsens ansvar: At sikre, at arbejdet med at forhindre mobning ikke bliver afhængig af subjektive forhold som fx den enkelte lærers eller pædagogs vilje og evne til at skabe gode børnegrupper, forældregruppens indstilling til at bidrage positivt til det sociale liv i klassen samt børnegruppens forhistorie og sammensætning. At sikre, at der hen over året finder aktiviteter sted, som via synlige og gennemgående tiltag sikrer udbredelsen af antimobbetankegangen over hele skolen. Dette skal udmøntes via skolens aktivitetskalender. Eksempler på dette kunne være, at der laves perioder, hvor ældre klasser adopterer yngre klasser, eller at der laves legepatruljer, hvor ældre elever får til opgave at lave frikvartersaktiviteter for yngre elever. Et andet eksempel kunne være, at vi markerer vores modvilje mod mobning på en årlig Nej til mobning-dag. At sikre, at alle parter på skolen (elever, lærere, pædagoger, forældre og ledelse) aktivt arbejder for at forhindre mobning. Hvad er personalets ansvar: At sikre, at alle elever bliver hørt og anerkendt fx via faste og regelmæssige klassemøder med fokus på klassens sociale kompetencer. At gennemføre sociale arrangementer og netværksskabende aktiviteter i klassen. At inddrage forældrene på en måde, der udvikler gode forældrenetværk og stærke samarbejdsrelationer. At tage hånd om konkrete problemer og handle. Hvad er elevernes ansvar: At henvende sig til en lærer, når de oplever problemer i skolen eller hændelser, der skal gøres noget ved. At henvende sig til en lærer, hvis de oplever, at nogen bliver mobbet, eller hvis de selv bliver mobbet. At påtage sig ansvaret for, at ingen elever holdes uden for fællesskabet og således invitere de elever inden for, som ikke er inde i varmen. At påtage sig et medansvar for at forhindre mobning og at gribe ind, når andre elever mobber. Hvad er forældrenes ansvar:

7 Side 7 af 10 At tale pænt om de andre børn overfor ens eget barn, og hvis der er problemer kontakte læreren og evt. de pågældende børns forældre med henblik på at finde en løsning. At tale pænt om personalet over for børnene og løse eventuelle konflikter eller uoverensstemmelser på voksenniveau. At deltage i klassearrangementer og at bidrage til klassens sociale liv. At bakke op om skolens ordensregler og at blande sig, hvis man kommer forbi en situation, hvor der er konflikt eller mobning Beredskab: Som sagt kan ingen garantere, at mobningen ikke finder sted, og når mobning sker, vil vi handle på det professionelt og hurtigt. Alle elever skal vide, at kontaktlæreren er den primære kontaktperson, når man har brug for at tale om mobning. Hvis eleven i den konkrete situation har svært ved at tale med kontaktlæreren, kan man tale med den voksne på skolen, man er tryg ved. Det kan naturligt være en lærer eller en pædagog fra akt-teamet, som alle er uddannet til at tage sig af mobningsproblemer, men eleven kan også henvende sig til andre fx skolens ledelse. Vigtigst er det at skabe en kultur, hvor alle forventer, at vi taler om de problemer, der er med mobning. Når mobning finder sted, skal de implicerede parter bringes sammen, og hvis ikke et sådan møde løser problemet, skal de berørte elever og forældrene til begge parter mødes for at standse mobningen. Nogle gange er det enkelte elever, andre gange er det større grupper eller klasser, der skal mødes. Mange forskellige kan have en andel i problemet og være en del af løsningen, men med mindre andet aftales, er det de involverede kontaktlærere og gerne i samarbejde med ledelsen, der har initiativpligten. Skolen skal under alle omstændigheder altid huske at inddrage forældrene, for det er sammen, vi løser problemerne. Et beredskab, der virker, handler også om at klæde os alle på til at arbejde med at undgå mobning. Akt-teamet er hovedhjørnestenen i at træne klasselærerne til at arbejde med afholdelse af klassemøder som et væsentligt middel til at forhindre, at nogen mobbes.. På Pedersborg Skole tager vi udgangspunkt i materialet Ikke mere mobning eller tilsvarende og i akt-teamets samarbejde med den enkelte lærer. På den måde får alle et godt grundlag for at arbejde med mobningsproblemer i klassen. Når kontaktlæreren er klar til selv at varetage opgaven, er akt-teamets rolle primært konsultativt, men også at fastholde lærerne på deres ansvar for at forebygge mobning og for at handle, når mobning alligevel sker. Afsnit 5 Tidsplan for evaluering af værdiregelsættet. Værdiregelsættet evalueres hvert skoleår på skolebestyrelsens sidste møde i juni. Inden da er forløbet hen over et skoleår dette: I perioden sommerferie til efterårsferie:

8 Side 8 af 10 Værdiregelsættet drøftes på alle forældremøder og i alle klasser. Forældre, elever og lærere / pædagoger i den enkelte klasse har som opgave at skabe en fælles forståelse af værdiregelsættet og at sikre, at værdiregelsættet bliver levende og anerkendt af alle. I perioden efterårsferie til juleferie: Værdiregelsættet drøftes i alle afdelingsteam og i alle klasseteam. Teamene har ansvaret for, at der sker den nødvendige sparring med henblik på at udmønte værdiregelsættet i dagligdagen. Teamene har også ansvaret for at foreslå ideer til udvikling og forbedring af værdiregelsættet. Bestyrelsen drøfter værdiregelsættet med klasseforældrerådene. I perioden juleferie til påskeferie: Værdiregelsættet drøftes i Pædagogisk Udvalg med henblik på at opsamle erfaringer fra elever, forældre, lærere, pædagoger og ledelse. På grundlag af indhentede erfaringer udarbejder Pædagogisk Udvalg forslag til skolebestyrelsen om eventuelle ændringer af værdiregelsættet. I perioden påskeferie til sommerferie. Skolebestyrelsen drøfter værdiregelsættet og godkender forslag til ændringer. Generelt: Det er ledelsens ansvar at orientere alle berørte parter om arbejdet med værdiregelsættet herunder at sikre, at de aftalte drøftelser finder sted. Det er ligeledes ledelsens ansvar at sikre, at alle er klar over sit ansvar for at leve op til værdiregelsættets forpligtigelser.

9 Side 9 af 10 Bilag 1 Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52, 1. pkt., i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 665 af 20. juni 2014, fastsættes: 1. Skolens leder oplyser ved hvert skoleårs begyndelse eleverne og forældrene om skolens ordensregler og værdiregelsæt. 2. Hvis en elev ikke overholder skolens ordensregler, værdiregelsæt eller i øvrigt almindelige normer for god opførsel, skal årsagen hertil søges afklaret gennem samtaler med eleven og forældrene med henblik på at bibringe forståelse for nødvendigheden af at overholde ordensreglerne m.v. 3. Hvis en elev ikke overholder skolens ordensregler, værdiregelsæt eller i øvrigt almindelige normer for god opførsel, kan skolens leder, jf. 4, iværksætte foranstaltninger over for eleven. Stk. 2. Foranstaltninger kan anvendes i anledning af elevens benyttelse af skolens tilbud, herunder skolefritidsordninger og undervisning i fritiden, eller anden elevadfærd, der, selvom den er udvist uden for skolen, har haft en direkte indflydelse på god orden i skolen. Stk fastsætter de øvre rammer for iværksættelse af foranstaltninger. 4. Enhver beslutning om iværksættelse af foranstaltninger til fremme af god orden træffes på baggrund af en samlet vurdering af de konkrete omstændigheder. Foranstaltningen skal stå i rimeligt forhold til elevens forseelse og skal bl.a. vurderes i forhold til forseelsens grovhed, elevens alder, eventuelle forudgående samtaler, påtaler og advarsler m.v., og om forseelsen er begået forsætligt eller uagtsomt m.v. 5. Hvis hensynet til undervisningen af resten af klassen eller holdet gør det nødvendigt, kan en elev overføres til anden undervisning på skolen i enkelte timer eller resten af dagen. 6. Herudover kan følgende foranstaltninger tages i anvendelse: 1) Eftersidning i op til 1 time, jf. 7, stk. 1. 2) Udelukkelse fra undervisningen i indtil 1 uge, jf. 7, stk. 2. 3) Overflytning til en parallelklasse på samme afdeling ved samme skole, jf. 7, stk. 3. 4) Overflytning til en klasse på tilsvarende klassetrin på en anden afdeling ved samme skole, jf. 7, stk. 4. 5) Overflytning til en klasse på tilsvarende klassetrin på en anden skole i kommunen, jf. 7, stk ) Udskrivning af folkeskolen af elever på 10. klassetrin, jf Eftersidning i medfør af 6, nr. 1, er betinget af forudgående meddelelse til forældrene og af, at eleven er under fornødent tilsyn. Eftersidning må ikke hindre eller væsentligt forsinke en elevs hjemtransport. Stk. 2. Udelukkelse fra undervisning i medfør af 6, nr. 2, er betinget af forudgående meddelelse til forældrene og af, at eleven i udelukkelsestiden er under fornødent tilsyn. Udelukkelse kan kun finde sted én gang inden for samme skoleår. I særlige tilfælde kan udelukkelse dog finde sted to gange inden for samme skoleår. Stk. 3. Overflytning til en parallelklase på samme afdeling ved samme skole i medfør af 6, nr. 3, er betinget af forudgående meddelelse til forældrene. Stk. 4. Skolens leder kan iværksætte overflytning til en anden afdeling ved samme skole i medfør af 6, nr. 4, hvis eleven og dennes forældre kan tilslutte sig overflytningen. I særligt grove tilfælde eller gentagelsestilfælde kan skolens leder iværksætte overflytningen uden elevens eller forældrenes tilslutning. Kommunalbestyrelsen skal have meddelelse om beslutningen og begrundelsen herfor, og forældrene skal have kopi af meddelelsen. Stk. 5. Skolens leder kan iværksætte overflytning til en anden skole i kommunen i medfør af 6, nr. 5, hvis eleven og dennes forældre kan tilslutte sig overflytningen. Overflytning til en anden skole forudsætter desuden tilslutning fra lederen ved den nye skole. Stk. 6. I særligt grove tilfælde eller gentagelsestilfælde kan skolens leder med tilslutning fra lederen ved den nye skole iværksætte overflytningen uden elevens og forældrenes tilslutning. Kommunalbestyrelsen skal have meddelelse om beslutningen og begrundelsen herfor, og forældrene skal have kopi af meddelelsen. Stk. 7. Hvis overflytning ikke kan gennemføres efter stk. 5 og 6, fordi skolelederen ved den nye skole ikke har tilsluttet sig overflytningen, træffer kommunalbestyrelsen beslutning om, hvorvidt overflytning skal finde sted, og i bekræftende fald til hvilken skole overflytning skal ske. Beslutning træffes på grundlag af indstilling fra de involverede skoleledere og efter samråd med eleven og forældrene. Stk. 8. For en elev, som overflyttes efter stk. 5, 6 eller 7, kan det besluttes, at forældrene i op til et år er frataget retten til at vælge en anden skole i kommunen efter reglerne om mere frit skolevalg, jf. folkeskolelovens 36, stk. 2 og 3.

10 Side 10 af Udskrivning af folkeskolen af en elev på 10. klassetrin i medfør af 6, nr. 6, besluttes af kommunalbestyrelsen efter indstilling fra skolens leder eller af skolens leder, hvis denne er bemyndiget hertil. Beslutningen træffes efter samråd med eleven og forældrene. Stk. 2. Ungdommens Uddannelsesvejledning inddrages, når en elev i medfør af 6, nr. 6, udskrives af folkeskolen, jf. lov om vejledning om uddannelse og erhverv. 9. Skolens leder kan tilbageholde private genstande i tilfælde, hvor en elev overtræder skolens ordensregler for medbringelse og anvendelse af sådanne genstande i skoletiden eller ved brug af skolens tilbud i øvrigt. Skolens leder bestemmer, hvornår genstanden kan afhentes. Stk. 2. Opretholdelse af tilbageholdelsen af inddragne private genstande ud over skoletiden kan alene ske, når dette har hjemmel i de ordensregler, skolebestyrelsen har fastsat. Det er endvidere en betingelse, at tilbageholdelsen er praktisk og pædagogisk begrundet, og at disse grunde er tungtvejende. 10. En elev, over for hvem der anvendes magt for at afværge, at eleven øver vold mod sig selv eller andre eller ødelægger eller beskadiger ting, jf. stk. 3, kan af det undervisende personale omgående udelukkes fra klassen. Udelukkelsen er betinget af, at eleven i udelukkelsestiden er under fornødent tilsyn. Stk. 2. Skolens leder skal ved udelukkelse af en elev fra klassen efter stk. 1 omgående underrettes af vedkommende underviser, hvorefter lederen træffer beslutning om de nødvendige videre foranstaltninger. Stk. 3. I øvrigt gælder lovgivningens almindelige regler om nødværge, nødret og lovlig retshåndhævelse, jf. straffeloven og retsplejeloven. Legemlig afstraffelse og nedværdigende behandling er ikke tilladt. For at afværge, at en elev øver vold mod sig selv eller andre eller ødelægger eller beskadiger ting, kan der anvendes magt i fornødent omfang. 11. I de tilfælde, hvor der er grund til at antage, at en elevs uhensigtsmæssige opførsel skyldes sociale eller emotionelle omstændigheder, skal skolens leder inddrage pædagogisk-psykologisk rådgivning med henblik på vurdering af behov for specialundervisning eller anden specialpædagogisk bistand eller de sociale myndigheder. Stk. 2. Henvendelse til de sociale myndigheder om forhold, der er nævnt i stk. 1, og som ligger uden for reglerne om underretningspligt i henhold til lov om social service, må normalt ikke ske, før skolens leder forgæves har opfordret forældrene til selv at rette henvendelse hertil. Forældrene skal i alle tilfælde underrettes om en sådan henvendelse til de sociale myndigheder. 12. For elever, der ikke er undergivet forældremyndighed, skal forældrene ikke inddrages i medfør af 1, 2, 7, stk. 1-5 og 7, 8, stk. 1, og 11, stk Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. august Stk. 2. Bekendtgørelse nr. 320 af 26. marts 2010 om fremme af god orden i folkeskolen ophæves. Undervisningsministeriet, den 23. juni 2014 Christine Antorini / Ole Hvilsom Larsen

Antimobbestrategi 2017

Antimobbestrategi 2017 Antimobbestrategi 2017 Denne antimobbestrategi, som også omfatter strategi for digital mobning, har afsæt i skolens værdigrundlag samt det værdiregelsæt og den antimobbestrategi, som blev vedtaget i skolebestyrelsen

Læs mere

Kvalitetssikringsplan

Kvalitetssikringsplan Kvalitetssikringsplan 2013-2015 En skole i trivsel og udvikling med plads til alle, men ikke til alt! Kvalitetssikringsplan 2014-2015 Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger Side 3 Skolens vision og

Læs mere

Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen

Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52, 1. pkt., i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 665 af 20. juni 2014, fastsættes: 1. Skolens leder oplyser ved hvert skoleårs

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Indhold 1. Hærvejsskolens værdier... 1 2. Værdierne i praksis... 2 3. Ordensregler... 4 4. Hvad gør vi for at leve op til vores værdier... 4 5. Hvad gør vi ved brud på det

Læs mere

PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012

PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012 1 PÅ H. C. ANDERSEN SKOLEN 2012 2 Vi arbejder ikke med en navngiven antimobbestrategi, idet det signalerer, at vore forventninger umiddelbart er, at elever mobber hinanden. Derfor har vi navngivet vores

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR

ANTIMOBBESTRATEGI FOR ANTIMOBBESTRATEGI FOR Hannæs Østerild Skole og SFO 2017 Trivselsplan for Hannæs-Østerild Skole og SFO Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for at eleverne

Læs mere

Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler

Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler 22/3-2018: Der er nyt værdiregelsæt på vej, da Skolebestyrelsen i øjeblikket arbejder med det. Islev skoles værdiregelsæt, politikker, trivselspolitik og samværsregler På Islev skole ønsker vi, at både

Læs mere

Baggrundsmateriale til fremme af et godt undervisningsmiljø

Baggrundsmateriale til fremme af et godt undervisningsmiljø Bekendtgørelse om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen I medfør af 52 i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, fastsættes: 1. Skolens regler for orden og

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN TIRSDAG DEN 25. MAJ 2010 KL. 19.00 PÅ LÆRERVÆRELSET. Referat

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN TIRSDAG DEN 25. MAJ 2010 KL. 19.00 PÅ LÆRERVÆRELSET. Referat ÅDALSKOLEN SKOLEBESTYRELSEN Referat TIRSDAG DEN 25. MAJ 2010 KL. 19.00 PÅ LÆRERVÆRELSET DAGSORDEN: 1. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde. 2. Nyt fra elevrådet. 3. Opfølgning fra sidste

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

Beders Skoles værdier og værdigrundlag

Beders Skoles værdier og værdigrundlag Beders Skoles værdier og værdigrundlag Udvikling, læring, trivsel, engagement og forpligtende fællesskaber Vi skaber rammer så børn og unge kan udvikle sig med henblik på at være fagligt og socialt kompetente,

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Særlige magtbeføjelser er alene tillagt politi, militær, fængsler, psykiatriske hospitaler, døgninstitutioner og opholdssteder.

Særlige magtbeføjelser er alene tillagt politi, militær, fængsler, psykiatriske hospitaler, døgninstitutioner og opholdssteder. Revideret Januar 2016 Magtanvendelser Procedurer og retningslinjer for dagtilbud og skoler mm. i Holbæk Generelt Som udgangspunkt må der ikke anvendes magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i dagtilbud,

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10 Antimobbestrategi for Ramløse Skole Gældende fra den20-04-10 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Alle omkring skolen, både elever, skolens personale og forældre, ved, at mobning ikke tolereres

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Voldspolitik & politik for uacceptabel adfærd i Lysabild Børneunivers.

Voldspolitik & politik for uacceptabel adfærd i Lysabild Børneunivers. Voldspolitik & politik for uacceptabel adfærd i Lysabild Børneunivers. Indhold Voldspolitik på Lysabild Skole... 3 Målsætning vold og trusler... 3 Handleplan... 3 Lysabilds Skoles mobbepolitik... 4 Hvornår

Læs mere

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse 10. Retningslinie for skolens voldspolitik og konfliktløsning. En afgørende forudsætning for forebyggelse af aggressiv adfærd fra skolens brugere er, at der generelt er stor kvalitet i opgaveløsningen,

Læs mere

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18 Antimobbestrategi for Seden Skole Gældende fra den Skoleåret 2017/18 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi på Seden Skole? Formålet med antimobbestrategien er at: alle børn er glade for at gå

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Forord For at styrke arbejdsmiljøet er der truffet beslutning om at udarbejde en overordnet procedure og skemaer

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Magtanvendelser -Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Som udgangspunkt må der ikke anvendes magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i dagtilbud, skoler, SFO og klubtilbud, ligesom

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Gældende fra den August Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Suldrup Skole har visionen Vi tager alle et ansvar for det gode fællesskab

Gældende fra den August Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Suldrup Skole har visionen Vi tager alle et ansvar for det gode fællesskab Antimobbestrategi for Suldrup Skole Gældende fra den August 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Suldrup Skole har visionen Vi tager alle et ansvar for det gode fællesskab Suldrup Skole

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune

Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Procedure og skemaer til brug ved magtanvendelse på Folkeskoleområdet ved Brønderslev Kommune Forord For at styrke arbejdsmiljøet er der truffet beslutning om at udarbejde en overordnet procedure og skemaer

Læs mere

Trivselspolitik, Østskolen

Trivselspolitik, Østskolen Vedtaget i skolebestyrelsen 12-01-2015 Formål: Vi på Østskolen ønsker med denne trivselspolitik at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen,

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Syvstjerneskolen Gældende fra den 15.11. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Syvstjerneskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet

Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet Antimobbestrategi for Ordblindeinstituttet Fællesskab, rummelighed, gensidig respekt, tillid og tryghed er væsentlige elementer i Ordblindeinstituttets værdigrundlag. På Ordblindeinstituttet accepterer

Læs mere

Herstedøster Skole. Antimobbe- og trivselsplan April Herstedøster Skole Herstedøster Skole. Værdigrundlag oktober

Herstedøster Skole. Antimobbe- og trivselsplan April Herstedøster Skole Herstedøster Skole. Værdigrundlag oktober Værdigrundlag oktober 2010 Herstedøster Skole Herstedøster Skole Antimobbe- og trivselsplan April 2017 Herstedøster Skole Trippendalsvej 2 2620 Albertslund www.herstedosterskole. skoleintra.dk T 43 68

Læs mere

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Vadgård Skole Udarbejdet (dato): 2016 Mobning herunder digital mobning Antimobbestrategien er retttet mod at løse og forebygge alle former for mobbeproblematikker på

Læs mere

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Målsætning Det er skolens målsætning og hensigt, at være en mobbefri skole. Skolen tolererer ikke mobning, da skolen ses som værende elevernes fristed i hverdagen.

Læs mere

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning 14. juni 2011 Skæring skoles nye vision: Skæring Skole er Vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Gældende fra den

Gældende fra den Antimobbestrategi for Hældagerskolen Gældende fra den 01.09. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med god trivsel, og som bygger på positive relationer og høj faglighed.

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Indholdsfortegnelse Indledning Lindehøjskolens trivselspolitik - Mål for trivselspolikken - Handleplaner og procedurer - Tiltag - Medinddragelse af

Læs mere

at vi har ret til deltagelse i fællesskaber at vi respekterer hinandens holdninger at vi bidrager til den gode stemning

at vi har ret til deltagelse i fællesskaber at vi respekterer hinandens holdninger at vi bidrager til den gode stemning VÆRDIREGELSÆTTET BESTÅR AF: Vores vision og mål Vores værdier og deres betydning Værdier i praksis Regelsæt og prioriteringer Samarbejde og rettigheder Trivsel og pejlemærker for trivsel Antimobbestrategi,

Læs mere

Ordensregler på Mølholm Skole.

Ordensregler på Mølholm Skole. Ordensregler på Mølholm Skole. Uddrag af visioner for Mølholm Skole. På Mølholm Skole vil vi trivsel for alle. På Mølholm Skole skal tryghed, humor og de fysiske rammer medvirke til, at alle føler tilknytning.

Læs mere

TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi

TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi TRIVSEL Rødding Skole Lintrup Børnecenter Antimobbestrategi Rødding Skole og Lintrup Børnecenter er et lære- & værested for børn med forskellige hjemlige forhold. Skolen og børnecentret skal tage hensyn

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Indledning: Motivation for et værdiregelsæt

Indledning: Motivation for et værdiregelsæt Indledning: Formelt set er kravet om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Undervisningsministeriets Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen

Læs mere

På Nysted Skole har vi valgt følgende værdier

På Nysted Skole har vi valgt følgende værdier Værdiregelsæt Vision: Nysted Skole skal være en skole for alle elever i skoledistriktet. Derfor skal hverdagen bestå af et godt lærings - og arbejdsmiljø og dermed god trivsel for alle. Værdiregelsættet

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Skolen ved Bülowsvej. skole, klub og SFO

Skolen ved Bülowsvej. skole, klub og SFO Skolen ved Bülowsvej Handleplan for trivsel og mod mobning skole, klub og SFO 1 At fremme trivsel For at fremme trivsel kræves en fælles indsats. Det er de voksne, i samarbejde med børnene, der er ansvarlige

Læs mere

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011 Værdiregelsæt Rolighedsskolen 2011 Alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen skal værdiregelsættet bidrage til

Læs mere

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Boldesager Skole Gældende fra den 01.08.2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil have fokus på elevernes trivsel og på den forebyggende indsats mod mobning. Hvis

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Antimobningspolitik for Gesten Centralskole.

Antimobningspolitik for Gesten Centralskole. Børn, der trives kan lære Voksne, der trives kan undervise Antimobningspolitik for Gesten Centralskole. Hvis mobning skal begrænses, skal de 3 Vér på arbejde. vision om, at trivslen kan forbedres ved en

Læs mere

Antimobbestrategi for Resenbro Skole. Gældende fra januar 2017

Antimobbestrategi for Resenbro Skole. Gældende fra januar 2017 Antimobbestrategi for Resenbro Skole Gældende fra januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? I vores værdigrundlag fortæller vi, at Resenbro Skole er stedet, hvor alle børn og voksne gennem

Læs mere

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E.

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E. Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål At sikre bedst mulig trivsel og udvikling for alle skolens elever. Herunder forebyggelse af og strategi for mobning. Ifølge: Bekendtgørelse om foranstaltninger

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sjølund-Hejls Skole Gældende fra den Efterår 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil forebygge mobning og fremme trivslen på Sjølund-Hejls Skole for at sikre,

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse.

Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse. VÆRDIREGELSÆT FOR GASVÆRKSVEJENS SKOLE OG KKFO GASVÆRKSTEDET Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse. Værdiregelsættet skal bidrage til

Læs mere

Skolens medarbejdere og forældregruppen er vigtige parter i bestræbelser på både at undgå mobning, og hvordan vi løser situationer med mobning

Skolens medarbejdere og forældregruppen er vigtige parter i bestræbelser på både at undgå mobning, og hvordan vi løser situationer med mobning Antimobbestrategi for Holme Skole Gældende fra den Oktober 2010 - oktober 2011 Formål Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker, at Holme Skole skal være skolen, hvor alle elever møder tryghed

Læs mere

Antimobbestrategi for Thyregod Skole

Antimobbestrategi for Thyregod Skole Antimobbestrategi for Thyregod Skole Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle

Læs mere

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Mobning foregår i fællesskaber og løses i fællesskaber Hvad forstår vi ved TRIVSEL? At alle på skolen oplever nærvær og anerkendelse. At alle oplever, at fællesskab

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

Trivselserklæring, Hylleholt skole

Trivselserklæring, Hylleholt skole Formål: Vi på Hylleholt Skole ønsker med denne trivselserklæring at fremme arbejdet med trivsel på skolen, og dette skrift er tænkt som en platform for trivselsindsatsen, hvor det tydeliggøres, dels hvad

Læs mere

Antimobbestrategi. Begreber:

Antimobbestrategi. Begreber: Antimobbestrategi Formål Med vores antimobbestrategi ønsker vi at forebygge mobning. Søndre Skole vægter trivsel meget højt og af samme årsag finder vi mobning uacceptabelt på skolen. Det skal være et

Læs mere

Trivsel på Vissenbjerg skole

Trivsel på Vissenbjerg skole 2009 Trivsel på Vissenbjerg skole En handleplan mod mobning Assens kommune 1. Skolens strategi 1. Vi har fokus på trivsel og vil ikke acceptere mobning på vores skole 2. Vi vil forebyggende og med tidlig

Læs mere

MÅL & VÆRDIER FOR LILLE NÆSTVED SKOLE. - en fusionsskole fra 2016

MÅL & VÆRDIER FOR LILLE NÆSTVED SKOLE. - en fusionsskole fra 2016 MÅL & VÆRDIER FOR LILLE NÆSTVED SKOLE - en fusionsskole fra 2016 INDHOLD Skolens profil Side 3 Værdier Side 4 Gensidige forventninger Side 7 Ordensregler Side 12 Foranstaltninger Side 13 Antimobbestrategi

Læs mere

At elever og ansatte er glad for deres hverdag på skolen og at man passer på hinanden At man føler sig værdsat og respekteret

At elever og ansatte er glad for deres hverdag på skolen og at man passer på hinanden At man føler sig værdsat og respekteret Antimobbestrategi for Pilehaveskolen Gældende fra den Januar 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? At arbejde for en mobbefri skole. At alle elever, forældre og personale gør en indsats

Læs mere

Gødvadskolens. Trivselspolitik

Gødvadskolens. Trivselspolitik Gødvadskolens Trivselspolitik Forord På Gødvadskolen har vi lavet en trivselspolitik, som gælder for både undervisnings- og fritidsdelen, da skolebestyrelsen og skolens medarbejdere ønsker at fremme trivsel

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013 KONGEVEJENS SKOLE Antimobbestrategi for Kongevejens Skole Gældende fra Januar 2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil sikre et trygt undervisningsmiljø, hvor børn og unge trives og

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole Antimobbestrategi Ganløse Skole og Slagslunde Skole 1 Formål 3 Begreber 4 Forebyggende 5 Indgribende 7 Når mobning er en realitet handleplan 8 2 Formål Vi accepterer ikke mobning på vores skole. Vi vil

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Issø-skolens værdiregelsæt

Issø-skolens værdiregelsæt Issø-skolens værdiregelsæt Indhold: Værdier s. 1 3 Den gode - elev, underviser, ledelse, hjem skaber den gode undervisning s. 4 Ordensregler s. 5 Trivselsplan s. 5 7 Handleplan ved konflikter og mobning

Læs mere

Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen

Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen Gældende fra den 15. august 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med trivsel, positive relationer, faglighed og god adfærd, hvor

Læs mere