AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde"

Transkript

1 Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde REFERAT Til stede: Thomas Pallesen, Henrik Friis Bach, Lasse Lindekilde, Christoffer Green-Jensen, Christian Bøtcher Jacobsen, Kristian Jensen, Kaare Aagaard, Per Stig Lauridsen, Susanne Vang. Anne Bækby (ref.) Budget Strategi for hjemtagelse af eksterne bevillinger 3. Status for implementering af Blackboard 4. Fælles lokale- og skemaplanlægning 5. Lønforhandlinger Gensidig orientering 7. Evt. School of Business and Social Sciences Anne Bækby Johansen Dato: 20. september 2013 Ref: abj Side 1/5 1. Budget , herunder ansættelser og afgang Budget og regnskab Instituttets regnskab for 2013 ser ved halvårets afslutning fornuftigt ud, hvilket også var forventet. Instituttets budget for 2014 forventes klart inden 1. november. Det samlede budget er også afhængigt af den økonomiske situation på AU og på BSS. Underskud på de enkelte hovedområder skal som udgangspunkt dækkes af det respektive hovedområde, men afhængigt af det endelig resultat kan det evt. også omfatte andre hovedområder. Plan for opslag i 2014 Planen for 2014 er dog at fortsætte med et årligt lektoropslag og regelmæssige professoratsopslag. Derudover fortsættes adjunktpolitikken, der indebærer opslag, når der er tilvejebragt en to-årig ekstern bevilling. Hertil kommer instituttets et-årige medfinansiering til dækning af undervisningsopgaver således, at adjunkturer på instituttet som hovedregel er tre-årige. Orientering om ansættelser og afgang i 2013 Der er et professorat i opslag, og status er, at bedømmelsesudvalget er i gang med at foretage den faglige bedømmelse af de indkomne ansøgere. Bedømmelsesudvalget er AU HR, School of Business and Social Sciences Aarhus Universitet Tåsingegade 1, 2. sal 8000 Aarhus C Tlf.: personale@sam.au.dk

2 bredt sammensat af fem professorer fra andre universiteter i hhv. Danmark og udlandet. Bedømmelsesudvalget færdiggør sit arbejde i løbet af oktober. Side 2/5 Der er ligeledes et eller flere lektorater i opslag, og status er her, at bedømmelsesudvalget pt. er ved at blive nedsat. I TAP-gruppen er Kate Thulin blevet fastansat pr. 1. september 2013, og Anne Grethe Gammelgaard har valgt at stoppe og gå på pension med udgangen af november Nyt om uddannelser Der er udviklet en ny international masteruddannelse på instituttet, som efter de nye regler skal akkrediteres som en ny, selvstændig uddannelse. Instituttet har fået en henvendelse fra universitetet i Utrecht om evt. indgåelse af et double degree samarbejde. Der arbejdes videre med at undersøge mulighederne for dette i tilknytning til forslaget om den internationale masteruddannelse. Institut for Statskundskab har i samarbejde med Institut for Økonomi udarbejdet et forslag om en ny uddannelse (Public Policy), der er søgt akkrediteret. Det faglige akkrediteringspanel har imidlertid givet afslag med henvisning til, at der allerede findes en tilsvarende uddannelse på RUC. Universitetet har gjort indsigelse mod vurderingen forud for den endelige afgørelse i akkrediteringsrådet. Ny rektor Der var i august ledelsesseminar på Sandbjerg i forlængelse af den nye rektors tiltrædelse. Her orienterede rektor om hans vurdering af AU s nuværende udfordringer. Den nuværende organisering på AU vil ikke blive fuldstændig omgjort, men der er lydhørhed over for de faglige miljøers og institutternes behov for tilpasninger af strukturen og deres behov for velfungerende og sammenhængende administrativ støtte, uden at der samtidig sker en vækst i de administrative udgifter. 2. Strategi for hjemtagelse af eksterne bevillinger Der er behov for, at AU tiltrækker flere eksterne bevillinger, hvilket også gælder instituttet. Der skal i højere grad være fokus på at søge eksterne midler fra andre kilder end de nuværende, herunder særligt EU-midler. Instituttet får den 27. september 2013 besøg af Mads Jæger fra SFI, der holder oplæg om hans succesfulde EU-ansøgning. Instituttet har sat mere målrettet ind på området, idet Kate Thulin bl.a. er ansat til at afsøge de muligheder, der er for at søge eksterne bevillinger.

3 3. Status for implementering af Blackboard Der var enighed om, at opstarten indtil videre er forløbet fint. Dog har det vist sig, at der kan være udfordringer i forbindelse med koblingen mellem Blackboard og den enkelte medarbejders AU ID-nummer. Det er imidlertid ikke et problem, der i nævneværdig grad er relevant for instituttet. Side 3/5 4. Fælles lokale- og skemaplanlægning Lokaleplanlægningen centraliseres yderligere, idet det nu også omfatter undervisningslokaler og ikke kun auditorier som hidtil. Det sker for at sikre optimal udnyttelse af lokalerne på AU, der hidtil kun har været udnyttet ca. 50%. Der er fortsat mulighed for at indmelde, hvornår man ønsker at undervise, og hvornår man ikke har mulighed for at undervise. 5. Lønforhandlinger 2013 og Lasse Lindekilde Lønforhandlingerne 2013 blev afsluttet lige før sommerferien. Det samlede lønforhandlingsresultat har været drøftet i fakultetsledelsen og er sendt til de forhandlingsberettigede tillidsrepræsentanter og cheflønsforhandlere. LSU blev også orienteret om det samlede resultat. Der har vist sig at være behov for at lave nogle få justeringer i instituttets lokale lønaftale. Thomas og Lasse gennemgår disse. Derudover vil BSS lønkatalog blive evalueret inden næste lønforhandlingsrunde i Orientering V/ Thomas Pallesen 6.1. Nyt MUS-koncept på AU Universitetsledelsen har før sommerferien godkendt det fælles MUS-koncept i sin endelige form. MUS-konceptet er et tilbud, der kan anvendes i forbindelse med afholdelse af den årlige MUS-runde. Konceptet ligger på AU s hjemmeside, hvor der også er information til ledere, medarbejdere og tillidsrepræsentanter. Der igangsættes MUS på instituttet i efteråret. Alle medarbejdere vil blive orienteret, forud for opstart af samtalerne. Thomas Pallesen holder MUS med alle VIP-ansatte med undtagelse af halvdelen af lektorgruppen, som Kees van Kersbergen, der er nyudnævnt viceinstitutleder, holder MUS med. Niels Mejlgaard holder MUS med medarbejderne på CFA, Peter Munk Christiansen holder MUS med ph.d.-gruppen og Henrik Friis Bach holder MUS med TAP-gruppen.

4 6.2. Orientering om forskellige udvalgsarbejder, sammensætning m.m. Orientering v. Thomas Pallesen Som led i opfølgningen på APV en orienterede Thomas Pallesen om de forskelige udvalgsarbejder på instituttet, herunder om principper for sammensætningen af udvalgene. Side 4/5 Ph.d.-vejledere og Ph.d-bedømmelsesudvalg udpeges efter et fagligt skøn af ph.dkoordinatoren, og forslaget forelægges institutlederen. Ved intern rekruttering af ph.d.-studerende vil den tidligere specialevejleder som hovedregel ikke blive vejleder. Bedømmelsesudvalg til VIP-stillinger sammensættes i henhold til universitetsledelsens og BSS gældende retningslinjer: Bedømmelsesudvalg til postdoc og adjunktstillinger består af 3-5 personer på mindst lektorniveau, hvoraf mindst et medlem som minimum er AU-eksternt. Til stillinger på lektorniveau består udvalget af 3-5 personer på mindst lektorniveau. Et flertal af medlemmerne skal være AU-eksterne. Et eller flere medlemmer bør være internationale. Til professor/professor MSO-stillinger består udvalget af 3-5 personer på professorniveau. Antallet kan variere afhængigt af opslagets bredde og antallet af ansøgere. Alle medlemmer inklusiv formanden skal være AU-eksterne, og der skal helst deltage et eller flere internationale medlemmer. Ved udvælgelsen af medlemmer af bedømmelsesudvalgene lægges der, udover medlemmernes ansættelsessted og faglige kompetence, naturligvis også vægt på at sammensætte udvalgene på en måde, så ansøgerne vurderes af bedømmelsesudvalg, der samlet set har ekspertise inden for alle ansøgernes faglige områder. Studienævnet sammensættes af valgte VIP-ansatte (3 år) og studenterrepræsentanter (1 år). Blandt de valgte VIP-ansatte vælges en formand. Afdelingerne koordinerer gerne opstillingen af VIP-medlemmer, hvilket betyder, at der som hovedregel vil være fire afdelinger repræsenteret i studienævnet. LSU sammensættes af repræsentanter for ledelse og medarbejdere. Medlemmer og suppleanter udpeges for to år ad gangen. Institutlederen er født medlem og formand for udvalget. Næstformanden vælges blandt medarbejderrepræsentanterne, der udpeges af de forhandlingsberettigede organisationer (se tillige Samarbejdscirkulæret og LSU-forretningsorden ). På Institut for Statskundskab er det ønsket, at udvalgets medlemmer repræsenterer alle væsentlige medarbejdergrupper på instituttet, dvs. TAP-medarbejdere, ph.d.- studerende, adjunkter/postdocs, lektorer/seniorforskere og professorer. Institutforum består af repræsentanter for de studerende, ph.d.-studerende, videnskabeligt personale og TAP-gruppen. Institutlederen er formand for udvalget (Se tillige forretningsorden for institutforum).

5 Medarbejderrådet er et uformelt organ på instituttet, der består af ét medlem udpeget fra hver af instituttets videnskabelige afdelinger, CFA og TAP-gruppen. Side 5/5 Til diverse AU-udvalg indstiller institutlederen ansatte fra instituttet, og i andre tilfælde udpeges de ansatte ikke af institutlederen men i kraft af deres personlige egenskab på baggrund af en specifik forespørgsel, fx fra forskningsfonden. Pt. er flg. indstillet af institutlederen til følgende udvalg: Bibliometriudvalget (Kees van Kersbergen, Gorm Harste og Jesper Schneider) og et BSS-udvalg, der arbejder med udarbejdelse af lektor-/professorkriterier (Christoffer Green-Pedersen). Christoffer Green-Pedersen er udpeget i personlig egenskab i prioriteringsudvalg vedr. AU-Ideas. 7. Evt. HR orienterede om, at mens opfølgningen på APV en sker lokalt, foretages også en central opfølgning. BSS indsender således en samlet handlingsplan i oktober med henblik på forelæggelse i HAMU (hovedarbejdsmiljøudvalget) i november. BSShandleplanen vil også danne grundlag for den årlige lovpligtige arbejdsmiljødrøftelse, der foregår i FAMU (fakultetsarbejdsmiljøudvalget). Herefter drøftes status for det samlede BSS-APV-arbejde hvert semester i dekanatet og i APV-følgegruppen.

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

LSU-møde den 14. september kl Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab

LSU-møde den 14. september kl Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab LSU-møde den 14. september kl. 12.15-13.45 Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab Deltagere: Peter Munk Christiansen, Lene Hjøllund, Lasse Lindekilde, Per Stig Lauridsen, Kaare

Læs mere

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN

CAMPUS HERNING FORUM AARHUS UNIVERSITET AU HERNING JACOB KJÆR ESKILDSEN CAMPUS HERNING FORUM AGENDA Regnskab 2014 (forventning) Nyansættelser Fokus 2015 Lokalerokade Lektoratopslag (Business-)ingeniørstudienævn på BSS/ Herning Ph.d.-studerende Status på nye uddannelser Kommunikation

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Opfølgning på APV 2012 på BSS

Opfølgning på APV 2012 på BSS Modtager(e): HAMU/HSU, AUHR (Arbejdsmiljøenheden) Notat Opfølgning på APV 2012 på BSS Resumé Resultaterne af APV 2012 blev offentliggjort den 20. februar 2013. Resultaterne er publiceret i en række rapporter,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV)

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) STATUS Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Per Andersen, Annette Storgaard, Helle Isager, Tinna Meyer, Astrid Millung-Christoffersen Fraværende:

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

DEN KONKRETE ANSÆTTELSESPROCEDURE FOR VIDENSKABELIGE STILLINGER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET EN TJEKLISTE FOR INSTITUTLEDEREN

DEN KONKRETE ANSÆTTELSESPROCEDURE FOR VIDENSKABELIGE STILLINGER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET EN TJEKLISTE FOR INSTITUTLEDEREN AARHUS AU UNIVERSITY HEALTH DEN KONKRETE ANSÆTTELSESPROCEDURE FOR VIDENSKABELIGE STILLINGER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET EN TJEKLISTE FOR INSTITUTLEDEREN Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Referat Deltagere: Anette Storgaard, Astrid Millung-Christoffersen, Helle Isager, Inger Nyholm Krog, Kirsten Jakobsen, Michael Steinicke, Per Andersen,

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE OM VIDENSKABELIGE ANSÆTTELSER Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 2 INDHOLD 1. Generelt om ansættelse i videnskabelige

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets

HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets HAMU Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets øverste arbejdsmiljøorgan. Hovedarbejdsmiljøudvalget er en vigtig aktør, da det

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 23. februar 2016, kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S A G S N O T A T XXX. FEBRUAR 2012 Vedr.: Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 21. august 2015, kl. 11.00-13.00 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Bo Martin Bibby

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP 1 UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP Vejledning til institutlederne om håndtering af ansættelser af faste videnskabelige medarbejdere (tenure track adjunkt/forsker,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Jan Engberg stopper som vice institutleder men fortsætter i LSU på A-siden i kraft af sin rolle som professor og forskningsleder.

Jan Engberg stopper som vice institutleder men fortsætter i LSU på A-siden i kraft af sin rolle som professor og forskningsleder. Møde den: 13. januar 2014 Institut for erhvervskommunikation Ekstraordinært LSU møde REFERAT Til stede: Anita Birch Trosborg, Bente Mosgaard Jørgensen, Birte Asmuß, Christa Thomsen, Helene Christensen,

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PROFESSOR AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ADJUNGERET LEKTOR OG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 1. juni 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

Lasse Lindekilde (LL) spurgte, hvordan den fremadrettede gennemsnitstid på 2½ år på kandidatuddannelsen vil få indflydelse på det samlede billede.

Lasse Lindekilde (LL) spurgte, hvordan den fremadrettede gennemsnitstid på 2½ år på kandidatuddannelsen vil få indflydelse på det samlede billede. Møde den: 26. maj kl. 9.00 11.00 FSU-møde kl. 9.00-10.00 Fælles FSU/FAMU-møde kl. 10.00-11.00 Mødelokale: Bygning 1431/021-023 Referat Deltagere til FSU-møde Ledelsesrepræsentanter: Thomas Pallesen (formand),

Læs mere

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS VIP-policy Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS Senest opdateret 20. marts 2018 Indhold 1. Generelle bemærkninger... 3 1.1. Delegation... 3 1.2. Område... 3 2. Generelt om opslag, bedømmelsesudvalg

Læs mere

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.:

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ØVRIGT VIDENSKABELIGT PERSONALE (VIP)

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ØVRIGT VIDENSKABELIGT PERSONALE (VIP) AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ØVRIGT VIDENSKABELIGT PERSONALE (VIP) PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Katalog for indgåelse af aftaler om seniorordninger på School of Business and Social Sciences

Katalog for indgåelse af aftaler om seniorordninger på School of Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Katalog for indgåelse af aftaler om seniorordninger på School of Business and Social Sciences Vedtaget den 26. november 2013 INDHOLD: Formål...

Læs mere

Politik for frikøb til forskning

Politik for frikøb til forskning Politik for frikøb til forskning Baggrund og formål Bestræbelsen på at opnå yderligere ekstern finansiering af instituttets aktiviteter er et af de vigtigste strategiske mål for Institut for Æstetik og

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF POSTDOC

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF POSTDOC AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF POSTDOC PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Til rektor BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Hermed fremsendes på fakultetsledelsens vegne høringssvar fra BSS. Universitetsledelsens beslutningsforslag har været sendt i bred

Læs mere

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger) Personaleafdelingen Afsnit 5212 Blegdamsvej 9 2100 København Ø Direkte 35 45 64 61 Ref.: Risak Dato: 1. november 2012 Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Personalepolitiske principper for administrative medarbejdere under den faglige udviklingsproces,

Personalepolitiske principper for administrative medarbejdere under den faglige udviklingsproces, NOTAT Personalepolitiske principper for administrative medarbejdere under den faglige udviklingsproces, Louise Gade Vicedirektør, HR Dato: 25. august 2010 Side 1/6 Aarhus Universitet er i gang med en omfattende

Læs mere

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet D E T T E K N I S K - N AT U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T 9 1 0 0 A A L B O R G Supplerende regler vedr. ansættelse af videnskabeligt personale ved Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS VIP-policy Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS 14-06-2016 Indhold 1. Generelle bemærkninger... 2 1.1. Delegation... 2 1.2. Område... 2 2. Generelt om opslag, bedømmelsesudvalg og ansættelser

Læs mere

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS

VIP-policy. Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS VIP-policy Vejledning om VIP-ansættelsesproceduren ved Aarhus BSS 20-06-2017 Indhold 1. Generelle bemærkninger... 3 1.1. Delegation... 3 1.2. Område... 3 2. Generelt om opslag, bedømmelsesudvalg og ansættelser

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT. Møde den: Juridisk Institut LSU-møde

REFERAT. Møde den: Juridisk Institut LSU-møde Møde den: 23-10-12 Juridisk Institut LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Helle Isager, Anette Storgaard, Jørgen Albæk Jensen, Inger Krogh, Tinna Meyer, Per Andersen, Astrid

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

Oversigt over reglerne for ansættelse og aflønning af videnskabeligt personale ved universiteter pr

Oversigt over reglerne for ansættelse og aflønning af videnskabeligt personale ved universiteter pr HR-afdelingen Niels Jernes Vej 12. 1. 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 www.hr.aau.dk Oversigt over reglerne for ansættelse og aflønning af videnskabeligt ale ved universiteter pr. 1.4.2015 Indhold Ph.d.-stipendiat

Læs mere

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ADJUNKT OG TENURE TRACK ADJUNKT

VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ADJUNKT OG TENURE TRACK ADJUNKT AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERE - ANSÆTTELSE AF ADJUNKT OG TENURE TRACK ADJUNKT PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september

Læs mere

TS fremhævde institutnavn, logo samt de nye programpaneler som de tre temaer, der har direkte relevans for instituttet.

TS fremhævde institutnavn, logo samt de nye programpaneler som de tre temaer, der har direkte relevans for instituttet. Møde den: 3. december 2014, kl. 9-11 Juridisk Institut, bygning 1410/147 LSU-møde Referat Deltagere: Tine Sommer (TS), Kirsten Jakobsen (KJ), Jørgen Albæk Jensen (JAJ), Anne-Dorte Bruun Nielsen (ADBN),

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. maj 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Aftale om principperne for afvikling af lønforhandlinger på AU

Aftale om principperne for afvikling af lønforhandlinger på AU Aftale om principperne for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer

Læs mere