REGIONAL UDVIKLING. Orienteringsbrev februar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGIONAL UDVIKLING. Orienteringsbrev februar 2011"

Transkript

1 REGIONAL UDVIKLING Orienteringsbrev februar 2011 Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Hermed orientering fra Region Nordjylland om nogle af de kommende planer og øvrige aktuelle emner indenfor jordforurenings- og råstofområdet. Helt aktuelt arbejder vi med den kommende Indsatsplan 2011 for Jordforurening og ny revideret Råstofplan. Derudover er der i orienteringsbrevet denne gang blandt andet en kort orientering om to centrale domme indenfor jordforureningsområdet, ligesom vi har skrevet kort om status på børnehaveprojektet m.m. Indsatsplan 2011 Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Indsatsplan 2011 Revision af råstofplanen Nykortlægning, nye adresser Status på børneinstitutioner Nimbus-dommen og 8 Slagger og kortlægning JAR EU-udbud Oliebranchens Miljøpulje Bilag Regionen er netop i gang med udarbejdelsen af Indsatsplanen på Jordforureningsområdet for Regionen udvælger de lokaliteter, der repræsenterer de højeste forureningsniveauer og den største risiko i forhold til arealanvendelse og grundvand. Vi forventer på nuværende tidspunkt, at der bliver en ligelig fordeling mellem forureningssager der truer hhv. grundvandet og arealanvendelsen. Forslaget til indsatsplan for jordforureningsområdet i 2011 er sendt i offentlig høring i perioden fra den 2. februar til den 5. marts Udkast til Indsatsplan 2011 for Jordforureningsområdet kan ses på regionens hjemmeside www. jordforurening.rn.dk. Revision af råstofplanen Regionsrådet skal hvert fjerde år i forbindelse med revision af den Regionale Udviklingsplan (RUP en) gennemgå råstofplanen for at vurdere, om der er behov for en revision af planen. Til brug for vurderingen har vi udarbejdet en redegørelse, der nu er sendt i offentlig høring frem til 11. marts I redegørelsen har Regionsrådet blandt andet rejst en række spørgsmål, som rådet gerne vil have offentlighedens svar på og bemærkninger til, inden råstofplanen revideres. Regionsrådet har besluttet parallelt med redegørelsen at indhente ideer og forslag fra offentligheden til en eventuel revision af råstofplanen. Blandt andet på grund af en central afgørelse i Naturklagenævnet i 2010 er der tungtvejende grunde til at gennemføre en revision af Råstofplan Det er formelt Regionsrådet, der beslutter, om planen skal revideres. Forventningen er, at Regionsrådet kan fremlægge et forslag til en revideret råstofplan i offentlig høring inden udgangen af 2011.

2 Side 2 af 5 Orienteringsbrev februar 2011 Et vigtigt element i gennemførelsen af en planproces er etablering af en grundig dialog og debat med interessenter, organisationer og borgerne. Derfor har vi undersøgt muligheden for at gennemføre planprocessen i en digital løsning, hvor fremlæggelse og dialog omkring planen sker via internettet. Regionsrådet har netop besluttet at implementere et internetbaseret planinstrument, hvor fremlæggelse og behandling af ideer og forslag foregår i en løbende og åben proces. Med den digitale løsning kan alle parter hente de relevante og nødvendige informationer, indsende ideer og forslag, og vi kan i løbende indgå i dialogen. Vi forventer, at systemet kan være implementeret på internettet og i vores hjemmeside i løbet af marts måned. Læs mere om råstofplanen og planprocessen på Nykortlægning, nye adresser I 2010 har vi igangsat nykortlægning i Mariagerfjord, Læsø, Jammerbugt, Vesthimmerland og Rebild Kommuner samt i de tidligere Skagen og Sindal Kommuner. Mariagerfjord Kommune har været prøve -kommune på indsamling af nye adresser, hvor der kan have været forurenet, og erfaringen viser nu, at antallet af nye lokaliteter bliver højere end forventet. I Strategiplanen for Jordforureningsområdet fra 2009 har vi forudsat, at der i alt vil blive indsamlet ca nye lokaliteter i regionen i forbindelse med nykortlægningen. I Mariagerfjord Kommune er der alene indsamlet ca. 500 nye adresser/lokaliteter. Hertil kommer nye brancher på lokaliteter, som allerede er med i JAR. Så meget tyder på, at antallet af nye adresser bliver noget højere end forudsat, når vi er færdige med nykortlægningen i hele regionen. Arbejdet med indsamling af nye adresser til JAR fortsætter i Status på børneinstitutioner Regionen foretager i perioden en ekstraordinær indsats overfor alle børneinstitutioner i regionen. Vi indsamler oplysninger om mulig forurening på ca. 450 børneinstitutioner og gennemfører specifikke undersøgelser på de institutioner, hvor der er oplysninger om, at der kan være forurening. Hvis vi konstaterer væsentlig jordforurening, vil indsatsen på børneinstitutionen indgå i regionens årlige prioritering af udvidede undersøgelser og afværgeprojekter. I 2010 har vi indsamlet og gennemgået historiske oplysninger om ca. 220 børneinstitutioner i Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Morsø, Thisted og Vesthimmerlands Kommuner. Indsamlingen af de historiske oplysninger har ført til, at vi i 2010 har udført orienterende forureningsundersøgelser på 22 børneinstitutioner for at afklare, om jorden er kraftig forurenet. Omfanget stemmer meget godt overens med de forventninger, vi havde på baggrund af vores pilotprojekt på 56 børneinstitutioner i Aalborg Kommune i Forureningsundersøgelserne i 2010 er primært udført pga. oplysninger om olietanke.

3 Side 3 af 5 Orienteringsbrev februar 2011 Vi har nu fået afrapporteret 21 af de 22 forureningsundersøgelser, og heldigvis er der ikke konstateret kraftig forurening i nogen af de 21 institutioner. I 2011 indsamler vi historiske oplysninger på børneinstitutionerne i de resterende kommuner, som er Frederikshavn, Læsø, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg Kommuner. På baggrund heraf vurderer vi behovet for orienterende forureningsundersøgelser. Vi har i hele forløbet været og er fortsat meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er at informere institutionerne og forældrene i processen for ikke at skabe unødig bekymring. Derfor har vi udover orienteringsbrevene til institutionerne - lavet flere forskellige informationsark til ophængning i institutionerne. Vores informationstiltag har betydet, at vi kun haft et meget lille antal henvendelser fra institutionerne og ingen henvendelser fra forældre. Nimbus-dommen og 8 Østre Landsret har i oktober 2010 behandlet en sag, hvor De Forenede Ejendomsselskaber (DFE) har ønsket at få vilkår omkring afværgeboringer i en 8- tilladelse kendt ugyldige. Vilkåret omkring etablering og drift af 4 afværgeboringer er fremkommet som en aftale mellem DFE og daværende amt, og skulle efter indbyrdes aftale sættes i stedet for undersøgelser og riskovurderinger m.m., som DFE skulle udføre i hht. 8-tilladelsen. DFE skrev aldrig aftalepapiret under, og aftalen har derfor ikke været en del af retssagen. Dommerne endte med at vurdere, at det var uhjemlet at stille vilkår om afværgepumpning, når det ikke var godtgjort, at der var et hotspot under det kommende byggeri. Om konklusionen havde været anderledes, hvis ovennævnte aftalepapir havde indgået i retssagen, kan vi kun gisne om. Frederiksberg Kommune mente, at Region Hovedstaden skulle overtage erstatningsansvaret overfor DFE, med henvisning til Miljøstyrelsens brev af 5. november 2008, ifølge hvilket regionen er hovedansvarlig for 8. Citat fra dommen side 49: Når dette sammenholdes med, at det efter formuleringen af 8 i jordforureningsloven er kommunalbestyrelsen, der knytter vilkår til en tilladelse, og kommunalbestyrelsens afgørelse efter 8 alene skal være i overensstemmelse med en indhentet udtalelse fra regionsrådet, hvis udtalelse skal foreligge senest efter 4 uger, jf. lovens 8a, finder landsretten ikke tilstrækkeligt grundlag for i nærværende sag at fastslå, at der påhviler regionen et hæftelsesansvar i anledning af den ugyldige vilkårsfastsættelse. En artikel skrevet af Lotte M. Pedersen fra Region Hovedstaden, er vedlagt som bilag til dette orienteringsbrev.

4 Side 4 af 5 Orienteringsbrev februar 2011 Slagger og kortlægning Højesteret har den 9. november 2010 afsagt dom i den såkaldte slaggesag. En grundejer havde stævnet daværende Frederiksborg Amt, idet amtet havde V2- kortlagt et areal, hvor der var udlagt affaldsforbrændingsslagger. Slaggen var udlagt i fuld overensstemmelse med daværende slaggebekendtgørelse. Med Højesterets dom er det nu endelig fastslået, at regionerne kan kortlægge en ejendom, hvor der er udlagt slagger i kontakt med jorden, på vidensniveau 2. Regionerne kan kortlægge, uanset om der er tale om en lovlig genanvendelse af restprodukter, og uanset om forureningen ikke udgør en aktuel risiko (f.eks. ligger under belægning), men alene vil udgøre en risiko ved f.eks. fremtidige jordflytninger. Såfremt I som kommune har kendskab til, at slagger er udlagt i forbindelse med en tilladelse efter Miljøbeskyttelsens 19, eller I får anmeldt en udlægning af restprodukter, som affaldsforbrændingsslagge og flyveaske, vil vi meget gerne have en kopi af dette. Når I eller vi er bekendt med, at udlægningen er foretaget, kan ejendommen oprettes i JAR og efterfølgende kortlægges på vidensniveau 2. Højesterets dom omfatter dog ikke slagger udlagt som funderingsmateriale. Dette betragtes som byggematerialer. Dommen omfatter ligeledes ikke spildevandsslam. En artikel skrevet af advokat Håkun Djurhuus er vedlagt som bilag til dette orienteringsbrev. JAR Regionen offentliggjorde i oktober 2010 jordforureningsdatabasen JAR på internettet. Offentliggørelsen betyder, at alle kommunerne i Region Nordjylland har adgang direkte i JAR. Endvidere kan alle (f.eks. borgere, ejendomsmæglere og advokater) udskrive en forureningsattest på en adresse i Region Nordjylland via regionens hjemmeside hvor oplysningerne ligger frit tilgængelige. Der søges blot på den adresse, der ønskes oplysninger om. Søgefunktionen på regionens hjemmeside er en stor succes, f.eks. har der været 1398 opslag på konkrete adresser i januar I alt har regionen siden lanceringen 27. oktober 2010 haft opslag. I forbindelse med opstarten af JAR, afholdt vi i oktober 2010 som bekendt et introduktionsmøde for alle kommunerne i regionen. Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for fremmødet og engagementet under mødet. Vi synes, at det var et godt konstruktivt introduktionsmøde. Det er vores indtryk, at der et godt samarbejde omkring JAR og mange kommuner har indberettet de første forureningssager direkte i JAR. Vi vil fortsat meget gerne have tilbagemeldinger fra jer, hvis I opdager fejl i JAR. Det kan både være fejlmeddelelser, når I forsøger at indberette data, men også konkrete fejl på lokaliteterne i JAR. Det er vigtigt for os alle, at databasen fremstår som opdateret, og at man kan stole på data i JAR. Der arbejdes løbende med udvikling og forbedringer af JAR, og vi vil selvfølgelig informere jer om ændringerne undervejs.

5 Side 5 af 5 Orienteringsbrev februar 2011 EU-udbud Den 9. februar 2011 har Region Nordjylland udbudt vores orienterende forureningsundersøgelser i EU-udbud. Vi forventer fortsat at udføre undersøgelser om året. Materialet kan ses på og vil senere blive lagt i vores kvalitetshåndbog på Frist for modtagelse af tilbud er 30. marts I løbet af foråret 2011 sender vi desuden vores analyser i EU-udbud. Oliebranchens Miljøpulje Ved udgangen af 2010 ophørte Oliebranchens Miljøpulje i sin eksisterende form. Oliebranchens Miljøpulje fortsætter dog arbejdet med de sager, der endnu ikke er afsluttede. De sidste sager i Region Nordjylland blev igangsat i Vi har stadig 4 sager, der skal afklares, før arbejdet under Oliebranchens Miljøpulje er afsluttet. De sidste 4 sager forventer vi at skulle arbejde videre med i Når de sidste 4 sager er afsluttede, har vi i det tidligere Nordjyllands Amt og det nuværende Region Nordjylland gennemført ca undersøgelser og afværgeprojekter under ordningen med Oliebranchens Miljøpulje. Bilag 1. Artikel skrevet af Lotte M. Pedersen fra Region Hovedstaden Retssagen om Nimbusparken 2. Artikel skrevet af advokat Håkun Djurhuus Højesterets dom i slaggesagen

Region Nordjylland Kontoret for Jordforurening og Råstoffer. Miljøingeniørdag, Aalborg Universitet den 23. maj 2012

Region Nordjylland Kontoret for Jordforurening og Råstoffer. Miljøingeniørdag, Aalborg Universitet den 23. maj 2012 Region Nordjylland Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Miljøingeniørdag, Aalborg Universitet den 23. maj 2012 Region Nordjylland i tal Jordforurening og Råstoffer 10 % af befolkningen og 20 % af landets

Læs mere

ATV jord og grundvand s Vintermøde Vingstedcentret - tirsdag, den 8. marts JORDFORURENING - status og tendenser Slaggesagen UfR 2011.

ATV jord og grundvand s Vintermøde Vingstedcentret - tirsdag, den 8. marts JORDFORURENING - status og tendenser Slaggesagen UfR 2011. ATV jord og grundvand s Vintermøde Vingstedcentret - tirsdag, den 8. marts 2011 JORDFORURENING - status og tendenser Slaggesagen UfR 2011.465 H Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus Lind Cadovius Advokataktieselskab

Læs mere

Indsatsplan for Jordforurening

Indsatsplan for Jordforurening Indsatsplan for Jordforurening Indsatsplan i forhold til jord- og grundvandsforureninger i 2007 Forside_februar2007.indd 2 25-05-2007 08:50:37 Indsatsplan i forhold til jord- og grundvandsforureninger

Læs mere

Bech-Bruun Jordforurening. Oktober 2018

Bech-Bruun Jordforurening. Oktober 2018 Bech-Bruun Jordforurening Oktober 2018 Jordforureningsloven fra 1999 til 2018 en tilblivelseshistorie 2 Nedslag og udpluk: 1995: To betænkninger; 1995/1996: en betænkning om den juridiske verden og en

Læs mere

Grundvandsstrategi 2016

Grundvandsstrategi 2016 Regional Udvikling Miljø og Råstoffer Grundvandsstrategi 2016 Region Syddanmarks indsats til grundvandsbeskyttelse 2013-16 Maj 2013 2 Titel: Grundvandsstrategi 2016 Region Syddanmarks indsats til grundvandsbeskyttelse

Læs mere

Fakta om V1-kortlægning

Fakta om V1-kortlægning Fakta om V1-kortlægning Hvad er kortlægning på vidensniveau 1? Kortlægning på vidensniveau 1 (V1) er en registrering af arealer, hvor der er eller har været aktiviteter, der kan have forurenet jorden.

Læs mere

S'O. Hovedstaden. RegiOn. Center for Regional Udvikling. BoligforeningenFrederiksberg Arbejderhjem

S'O. Hovedstaden. RegiOn. Center for Regional Udvikling. BoligforeningenFrederiksberg Arbejderhjem N RegiOn Hovedstaden S'O - 2 Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38665000 BoligforeningenFrederiksberg Arbejderhjem DireFkate Egemar Clausen & Gertz Mail

Læs mere

Redegørelse november 2006

Redegørelse november 2006 Redegørelse november 2006 Indledning Region Syddanmark overtager den 1. januar 2007 langt hovedparten af myndighedsopgaverne på jordforureningsområdet jævnfør lov nr. 568 om ændring af lov om forurenet

Læs mere

Vi har ikke modtaget yderligere oplysninger til sagen indenfor denne høringsfrist.

Vi har ikke modtaget yderligere oplysninger til sagen indenfor denne høringsfrist. Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Grundejerforeningen Christiansdalparken C/O Frank Bjørnholdt Sørensen Engvænget 22 2650 Hvidovre Telefon Direkte Mail Web

Læs mere

Er din boliggrund forurenet

Er din boliggrund forurenet Er din boliggrund forurenet Kortlægning af jordforurening Regionerne i Danmark har ansvaret for indsatsen over for jordforurening. Regionerne skal finde, undersøge og oprense de forurenede grunde for at

Læs mere

Revision af regionens strategi for jordforureningsindsatsen. Høring af nye, bærende principper for indsatsen.

Revision af regionens strategi for jordforureningsindsatsen. Høring af nye, bærende principper for indsatsen. Område: Regional Udvikling Afdeling: Miljø og Råstoffer Journal nr.: 15/20835 Dato: 22. maj 2015 Revision af regionens strategi for jordforureningsindsatsen. Høring af nye, bærende principper for indsatsen.

Læs mere

Indsatsplan for jordforurening 2008

Indsatsplan for jordforurening 2008 Regional Udvikling, Jordforureningsgruppen Indsatsplan for jordforurening 2008 Indsatsplan i forhold til jord- og grundvandsforureninger i 2008 Regional Udvikling Indsatsplan for jordforurening 2008 INDSATSPLAN

Læs mere

Indsatsplan for jordforurening 2010

Indsatsplan for jordforurening 2010 Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Indsatsplan for jordforurening 2010 Februar 2010 REGIONAL UDVIKLING INDSATSPLAN I FORHOLD TIL JORD- OG GRUNDVANDSFORURENINGER I 2010 Udgivet

Læs mere

Her kan du få mere at vide om jordforurening, kortlægning, nuancering, undersøgelser og oprensninger:

Her kan du få mere at vide om jordforurening, kortlægning, nuancering, undersøgelser og oprensninger: Her kan du få mere at vide om jordforurening, kortlægning, nuancering, undersøgelser og oprensninger: Regionens hjemmeside: www.regionsyddanmark.dk Miljøstyrelsen: www.mst.dk Videncenter for Jordforurening:

Læs mere

ER DIN BOLIGGRUND FORURENET

ER DIN BOLIGGRUND FORURENET ER DIN BOLIGGRUND FORURENET Kortlægning af jordforurening Kortlægning af jordforurening Jordforurening kan være til skade for mennesker og miljø. Derfor registrerer regionerne de grunde, hvor vi enten

Læs mere

Er din boliggrund forurenet?

Er din boliggrund forurenet? Er din boliggrund forurenet? Værd at vide om kortlægning af jordforurening Hvorfor kortlægger vi jordforurening? Jordforurening kan være til skade for mennesker og miljø. For at forhindre de skadelige

Læs mere

Forslag til Handleplan 2011 for jordforureningsområdet

Forslag til Handleplan 2011 for jordforureningsområdet NOTAT Forslag til Handleplan 2011 for jordforureningsområdet Forudsætninger for handleplan 2011 Visionerne for regionens arbejde blev i 2007 formuleret i en strategi for jordforureningsområdet. Strategien

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Amtets kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der gennem tiderne været brugt mange kemikalier i virksomheder

Læs mere

- Region Center for Regional Hovedstaden Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem

- Region Center for Regional Hovedstaden Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem - Region Center for Regional Hovedstaden Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem Telefon 38665000 Direkte 38665665 Egemar Clausen Gertz Fax

Læs mere

Regional Udvikling, Miljø og Råstoffer. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2013

Regional Udvikling, Miljø og Råstoffer. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2013 Regional Udvikling, Miljø og Råstoffer Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2013 Maj 2013 Forord Det Gode Liv er visionen for den Regionale Udviklingsplan i Syddanmark. Det skabes

Læs mere

Regional Udvikling, Kontoret for Jordforurening og Råstoffer. Indsatsplan for jordforurening 2009

Regional Udvikling, Kontoret for Jordforurening og Råstoffer. Indsatsplan for jordforurening 2009 Regional Udvikling, Kontoret for Jordforurening og Råstoffer for jordforurening 2009 i forhold til jord- og grundvandsforureninger i 2009 Regional Udvikling INDSATSPLAN FOR JORDFORURENING I 2009 Udgivet

Læs mere

ATV jord og grundvand Schæffergården torsdag, den 27. oktober2011. Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus Lind Cadovius Advokataktieselskab

ATV jord og grundvand Schæffergården torsdag, den 27. oktober2011. Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus Lind Cadovius Advokataktieselskab ATV jord og grundvand Schæffergården torsdag, den 27. oktober2011 Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus Lind Cadovius Advokataktieselskab JORDFORURENINGSLOVEN 2011 Case No. 1 Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus

Læs mere

Afgørelse Vesterskovvej 9, 4793 Bogø By er kortlagt som forurenet

Afgørelse Vesterskovvej 9, 4793 Bogø By er kortlagt som forurenet Afgørelse Vesterskovvej 9, 4793 Bogø By er kortlagt som forurenet Matr.nr.: 132b Bogø By, Bogø Lokalitetsnr.: 390-20959 Sagsnr.: 15/00285 Dato: 22/9-2019 Sagsbehandler: Nanette L. Schouw Region Sjælland

Læs mere

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2005

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2005 Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2005 Titel: Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2005 Udgiver: Nordjyllands Amt Grundvandskontoret Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Telefon: 9635 1000 Telefax:

Læs mere

Er erhvervsgrunden forurenet? Værd at vide om kortlægning af jordforurening

Er erhvervsgrunden forurenet? Værd at vide om kortlægning af jordforurening Er erhvervsgrunden forurenet? Værd at vide om kortlægning af jordforurening Hvorfor kortlægger vi jordforurening? Jordforurening kan være til skade for mennesker og miljø. For at forhindre de skadelige

Læs mere

Jordforurening Region Syddanmarks indsats i 2007

Jordforurening Region Syddanmarks indsats i 2007 Redegørelse november 2006 Indledning Region Syddanmark overtog den 1. januar 2007 langt hovedparten af myndighedsopgaverne på jordforureningsområdet jævnfør lov nr. 568 om ændring af lov om forurenet jord

Læs mere

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2004

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2004 T E K N I K O G M I L J Ø Indsatsplan på Jordforureningsområdet i 2004 Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2004 Titel: - Forslag 1 Udgiver: Nordjyllands Amt Grundvandskontoret Niels Bohrs Vej 30 9220

Læs mere

Strategiplan for jordforureningsområdet. Region Nordjylland Jordforurening. August 2009

Strategiplan for jordforureningsområdet. Region Nordjylland Jordforurening. August 2009 for jordforureningsområdet Region Nordjylland Jordforurening August 2009 for jordforureningsområdet Region Nordjylland Regional Udvikling, Kontoret for Jordforurening og Råstoffer August 2009 Foto: Region

Læs mere

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør)

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør) Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 22-11-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Hans Ejner Bertelsen

Læs mere

Jordforurening Strategiplan for Region Nordjylland UDKAST

Jordforurening Strategiplan for Region Nordjylland UDKAST Jordforurening Strategiplan for Region Nordjylland UDKAST Jordforurening Strategiplan for Region Nordjylland April 2015 Forord 1. Bag om Strategiplan 2015 - Principper for Strategiplan 2015 - Mål for Strategiplan

Læs mere

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma Barrierer for genanvendelse af byggematerialer og restprodukter Emnet

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere

Bilag 1: Region Hovedstadens strategi for jordforurening opfølgning i forhold til aktiviteterne

Bilag 1: Region Hovedstadens strategi for jordforurening opfølgning i forhold til aktiviteterne Koncern Miljø Regionsgården Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Møde i Miljø- og grøn vækstudvalget den 4. december 2012 Telefon 38665000 Direkte 38665608 Mail miljoe@regionh.dk Web www.regionh.dk Journal

Læs mere

Regional Udvikling Miljø og Råstoffer. Handleplan for grundvandsindsatsen i Svendborg

Regional Udvikling Miljø og Råstoffer. Handleplan for grundvandsindsatsen i Svendborg Regional Udvikling Miljø og Råstoffer Handleplan for grundvandsindsatsen i Svendborg Marts 2014 2 Titel: Handleplan for grundvandsindsatsen i Svendborg Udgivet af: Region Syddanmark, Miljø og Råstoffer

Læs mere

Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr.

Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr. Rosenholm Kommune Tingvej 17 8543 Hornslet Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr. 16. oktober 2006 8-76-5-733-79-06 Inge Broberg Kristiansen 89446698 Lokalitetsnr.: 733-0174 boal Bedes oplyst ved henvendelse

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Modeller Modeller for samarbejde mellem kommunerne og Infektionshygiejnen i Region Nordjylland Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 3. maj 2016 Modeller for samarbejde mellem

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. november 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. november 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. november 2010 Sag 76/2009 (1. afdeling) Katrine Højring og Jens Nytoft Rasmussen (advokat Vivi Bruhn Knudsen for begge, beskikket) mod Region Hovedstaden (advokat

Læs mere

Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer

Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Indsatsplan for jordforurening 2012 Regional Udvikling Indsatsplan INDSATSPLAN FOR JORDFORURENING 2012 UDGIVET AF REGIONAL UDVIKLING KONTORET

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af forslag til afslutning af arbejdet med kortlægning af gamle jordforureninger

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af forslag til afslutning af arbejdet med kortlægning af gamle jordforureninger Region Midtjylland Godkendelse af forslag til afslutning af arbejdet med kortlægning af gamle jordforureninger Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009 Regional Udvikling, Jordforurening Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009 27. april 2009 Forord I Region Syddanmark arbejder vi for at skabe rammerne for det gode liv for alle

Læs mere

Nedlagt jernstøberi og servicestation, Budolfi Plads 2 / Vingårdsgade 10, Aalborg

Nedlagt jernstøberi og servicestation, Budolfi Plads 2 / Vingårdsgade 10, Aalborg ANBEFALET Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Undersøgelse udført af Oliebranchens Miljøpulje En del af ejendommen og vejarealet ud for ejendommen påtænkes kortlagt på vidensniveau 2 efter jordforureningsloven

Læs mere

Indsatsen over for jordforurening i Region Syddanmark i 2008 Behandling af høringssvar

Indsatsen over for jordforurening i Region Syddanmark i 2008 Behandling af høringssvar Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Karsten Baisgaard, Ida Holm Olesen, Jørn K. Pedersen, Mette Christophersen og Mette Mihle Laurbak. Afdeling: Jordforurening E-mail: Mette.M.Laurbak@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR)

Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Fod på forureningen Jordforureningslovens Areal Register (JAR) Ny Vejviser til forurenede grunde i Danmark Frem med fortidens synder Danmark er et foregangsland, når talen falder på bæredygtig håndtering

Læs mere

Fredericia-dommen (U.2009.1061V) - indeklimaproblemer og byggelovens 14

Fredericia-dommen (U.2009.1061V) - indeklimaproblemer og byggelovens 14 Fredericia-dommen (U.2009.1061V) - indeklimaproblemer og byggelovens 14 ATV-Vintermøde 2015 Advokat Jacob Brandt, Bech-Bruun Disposition Den retlige ramme Fredericia-dommens faktum Det principielle materielle

Læs mere

Regionshuset Svar på spørgsmål om forurening på Byvej 6 og 8 i Hornslet, fremsendt til regionsrådets møde den 19. november 2008

Regionshuset Svar på spørgsmål om forurening på Byvej 6 og 8 i Hornslet, fremsendt til regionsrådets møde den 19. november 2008 Henrik Madsen Byvej 8 8543 Hornslet Regionshuset Viborg Regionsrådsformanden Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Svar på spørgsmål om forurening på Byvej

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet jord til Miljøstyrelsen og Miljøministeriets miljøcentre

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet jord til Miljøstyrelsen og Miljøministeriets miljøcentre Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget (2. L 118 - Bilag 13,L 119 - Bilag 13 Offentligt UDKAST til Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet

Læs mere

Notat. Patientforløb. Studentermedhjælper Nanna Overby. 30. november 2015

Notat. Patientforløb. Studentermedhjælper Nanna Overby. 30. november 2015 Notat Årlig lægedækningsberegning - 2015 Der skal ifølge overenskomsten mellem PLO og RLTN foretages en årlig fastsættelse af lægedækningen i hver region. Formålet er at synliggøre en eventuel uudnyttet

Læs mere

Drøftelse af Jordforureningsplan for 2015

Drøftelse af Jordforureningsplan for 2015 Tema: Jordforurening Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling Hans Fredborg 3. dec. 2014 Miljø (Jord & Råstoffer) www.regionmidtjylland.dk Drøftelse af Jordforureningsplan for 2015 Indledning status Status

Læs mere

Faglig høring af udkast til forslag til cirkulære om indberetninger for 2008 om jordforureninger

Faglig høring af udkast til forslag til cirkulære om indberetninger for 2008 om jordforureninger Miljøstyrelsen Jord & Affald J.nr. 707-00035 Ref. Lejni Faglig høring af udkast til forslag til cirkulære om indberetninger for 2008 om jordforureninger KL takker for det fremsendte udkast. I det følgende

Læs mere

Bilag 3 Partshøring. Høringssvar fra Kristian Justesen

Bilag 3 Partshøring. Høringssvar fra Kristian Justesen Bilag 3 Partshøring I forbindelse med partshøring i perioden 29. januar 2018 til 12. februar 2018 er der modtaget 4 høringssvar fra hhv. Kristian Justesen, LandboNord på vegne af Henrik Overby Christensen,

Læs mere

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009 Regional Udvikling, Jordforurening Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2009 26. januar 2009 Forord I Region Syddanmark gør vi en stor indsats for

Læs mere

Region Hovedstaden. Til dig der vil rense op og bygge på en forurenet boliggrund

Region Hovedstaden. Til dig der vil rense op og bygge på en forurenet boliggrund Region Hovedstaden Til dig der vil rense op og bygge på en forurenet boliggrund Jeg vil undersøge og oprense forurening på min grund hvad gør jeg? Først skal du gøre dig klart, hvorfor du vil undersøge

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Københavns Kommune Miljø- og Forsyningsforvaltningen Miljøkontrollen Kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der

Læs mere

Fejl! Brug fanen Startside til at anvende på teksten, der skal vises her. Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer

Fejl! Brug fanen Startside til at anvende på teksten, der skal vises her. Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Fejl! Brug fanen Startside til at anvende på teksten, der skal vises her. Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Indsatsplan for jordforurening 2013 Fejl! Brug fanen Startside til

Læs mere

De store jordforureninger i Danmark

De store jordforureninger i Danmark De store jordforureninger i Danmark Regionerne og Miljøstyrelsen har netop udgivet rapporten Store jordforureningssager i Danmark. Rapporten kan ses i sin helhed på www.regioner.dk eller på www.mst.dk.

Læs mere

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2010

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2010 Regional Udvikling, Jordforurening Jordforurening - Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2010 21. december 2009 Forord Kampen mod jordforurening er en vigtig opgave,

Læs mere

Derfor arbejder vi også i 2014 med en optimering af indsatsen bl.a. på følgende områder:

Derfor arbejder vi også i 2014 med en optimering af indsatsen bl.a. på følgende områder: NOTAT Forslag til Indsatsplan 2014 for jordforureningsområdet Forord Regionerne er ansvarlige for indsatsen overfor jordforurening. Indsatsen består blandt andet af at registrere, undersøge og rense forurenet

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2006

Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2006 T E K N I K O G M I L J Ø Indsatsplan på Jordforureningsområdet i 2006 Titel: Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2006 Udgiver: Nordjyllands Amt Grundvandskontoret Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst

Læs mere

2 Lidt statistik om Mogens Moe og retssagerne Mogens Moes første (trykte) retssag: 1998, MAD Ø En sag for genvindingsindustrien om berettigel

2 Lidt statistik om Mogens Moe og retssagerne Mogens Moes første (trykte) retssag: 1998, MAD Ø En sag for genvindingsindustrien om berettigel Afskedsforlæsning for og med Mogens Moe Mogens Moe og retssagerne 18. januar 2017 Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus, Bech-Bruun 2 Lidt statistik om Mogens Moe og retssagerne Mogens Moes første (trykte)

Læs mere

Kortlægning af forurenet jord

Kortlægning af forurenet jord Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Kortlægning af forurenet jord Matr.nr. 40as Stenløse By, Stenløse Beliggende: Mosekæret 11, 3660 Stenløse Lokalitetsnummer:

Læs mere

Opfølgning kontanthjælpsanalyse: år

Opfølgning kontanthjælpsanalyse: år Opfølgning kontanthjælpsanalyse: 18 29 år Denne analyse dækker unge tilknyttet til Ungeindsats og er en opfølgning på de to forrige, hvor perioden januar 212 januar 213 indgår. Sammenfatning Udviklingen

Læs mere

Grøn omstilling og nyt mobilitetsindeks for Nordjylland

Grøn omstilling og nyt mobilitetsindeks for Nordjylland Nordjyllands Trafikselskab Grøn omstilling og nyt mobilitetsindeks for Nordjylland KKR 26. april 2019 Økonomi 2016-18 Bestiller R2016 R2017 R2018 Brønderslev Kommune -0,5 1,1 0,5 Frederikshavn Kommune

Læs mere

Hvem er ansvarlig* Øvrige aktører* Region Hovedstaden er færdig. Region Hovedstaden. Herlev, Region Hovedstaden Nordvand, HOFOR

Hvem er ansvarlig* Øvrige aktører* Region Hovedstaden er færdig. Region Hovedstaden. Herlev, Region Hovedstaden Nordvand, HOFOR Afrapportering af for grundvandsbeskyttelse 2014-2016 er i relation til den eksisterende forureningssituation Forureningskortlægning og forureningsundersøgelser Vandforsynings 2017 forventer at afslutte

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indberetning til Miljøstyrelsen om indsatsen i 2006 og arbejdsprogram for 2007 på jordforureningsområdet.

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af indberetning til Miljøstyrelsen om indsatsen i 2006 og arbejdsprogram for 2007 på jordforureningsområdet. Region Midtjylland Godkendelse af indberetning til Miljøstyrelsen om indsatsen i 2006 og arbejdsprogram for 2007 på jordforureningsområdet. Bilag til Regionsrådets møde den 28. marts 2007 Punkt nr. 28

Læs mere

Region Syddanmarks strategi for indsatsen over for jordforurening - Behandling af høringssvar

Region Syddanmarks strategi for indsatsen over for jordforurening - Behandling af høringssvar Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Mette Mihle Laurbak og Jørn K. Pedersen Afdeling: Jordforureningsafdelingen E-mail: Mette.M.Laurbak@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/6334 Telefon: 7663 1941

Læs mere

Indberetning 2007 Region Syddanmarks indberetning 2007 til miljøstyrelsen

Indberetning 2007 Region Syddanmarks indberetning 2007 til miljøstyrelsen Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Mette Mihle Laurbak og Ida H. Olesen Afdeling: Jordforurening E-mail: Mette.M.Laurbak@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/22182 Telefon: 76631941 Dato: 25. april

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Sundhedsaftalen 2015-2018 Sundhedsaftalens opbygning Sundhedsaftalen består af: Den Politiske Sundhedsaftale Den Administrative Sundhedsaftale Den Tværsektorielle Grundaftale Politisk organisering Administrativ

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling 2012-2016 MAJ 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

HOVEDPUNKTER. Redegørelse om jordforurening 2009. Depotrådet

HOVEDPUNKTER. Redegørelse om jordforurening 2009. Depotrådet HOVEDPUNKTER Redegørelse om jordforurening 2009 Depotrådet 1 Indhold Forord Ressourcer Regionernes opgave med jordforurening Regionernes indsats for at sikre drikkevandet Regionernes indsats for at sikre

Læs mere

Lov om forurenet jord Status planer Indberetning 2014

Lov om forurenet jord Status planer Indberetning 2014 Lov om forurenet jord Status planer Indberetning 2014 Bornholms Regionskommune, Natur og Miljø. Juli 2015 2 Udgiver: Bornholms Regionskommune, Natur & Miljø, Skovløkken 4, Tejn, 3770 Allinge. Tel.: 56

Læs mere

Region Sjælland Alléen Sorø. Høringssvar til Indsatsplan for jordforurening 2018

Region Sjælland Alléen Sorø. Høringssvar til Indsatsplan for jordforurening 2018 Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Naturmiljo@regionsjaelland.dk CTM Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Sanne Boeskov Christensen Natur og Miljø D 4646 4947 E sabc@lejre.dk

Læs mere

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2011

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2011 Regional Udvikling, Jordforurening Jordforurening Offentlig høring Forslag til nye forureningsundersøgelser og oprensninger i 2011 31. januar 2011 Forord Vi skal passe på vores jord og på vort grundvand.

Læs mere

Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016

Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016 0-101-2-09 14. juni 2016/OS Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen,

Læs mere

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser

Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser Forord Nordjyske unges geografiske søgemønstre til gymnasiale uddannelser 2 Nordjyske ansøgere Stx 2.390 2.454 Htx 599 608 Hhx 1.009 1.041

Læs mere

De Nordjyske kommuner og Region Nordjylland har besluttet at indgå et samarbejde vedr. gennemførelse af udbud efter Udbudsdirektivet.

De Nordjyske kommuner og Region Nordjylland har besluttet at indgå et samarbejde vedr. gennemførelse af udbud efter Udbudsdirektivet. Samarbejdsaftale og Hæftelsesdokument vedr. fælles udbud af Netværksforbindelser til Politikerarbejdspladser, hjemmearbejdspladser, og tilsvarende netværksforbindelser, der er placeret lokalt ved borger,

Læs mere

Indberetning om jordforurening for 2016

Indberetning om jordforurening for 2016 Indberetning om jordforurening for 2016 Region Nordjyllands skriftlige indberetning, maj 2017 Titel: Indberetning om jordforurening 2016 Region Nordjyllands skriftlige indberetning, maj 2017 Udgivet af:

Læs mere

Befolkningsbevægelser 2017 I Aalborg Kommune

Befolkningsbevægelser 2017 I Aalborg Kommune Befolkningsbevægelser 2017 I Aalborg Kommune Dato 07.05.2018 Resumé Befolkningstallet pr. ultimo dec. 2017 udgjorde 213.589 personer i alt. Befolkningstilvæksten i 2017 resulterede i 1.656 personer. Befolkningstilvæksten

Læs mere

Jordforurening. en regional opgave. Nøgletal for / Nøgletal for 2013

Jordforurening. en regional opgave. Nøgletal for / Nøgletal for 2013 Jordforurening en regional opgave Nøgletal for 2013 1 / Nøgletal for 2013 1 / Nøgletal for 2013 Indhold 3 5 9 12 15 17 20 22 25 Forord ernes opgaver med jordforurening Kortlægning af jordforurening Indsatsen

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2010-0282 UL/bib. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V

Klagerne. J.nr. 2010-0282 UL/bib. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V 1 København, den 8. marts 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Base 1 Danmark A/S Sønder Boulevard 55 1720 København V Nævnet har modtaget klagen den 17. november 2010. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Modeller Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 9. september 2015 Modeller for samarbejde

Læs mere

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2012

Regional Udvikling, Jordforurening. Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2012 Regional Udvikling, Jordforurening Jordforurening Nye forureningsundersøgelser og oprensninger 2012 April 2012 Forord Det at åbne for vandhanen og få adgang til rent og frisk drikkevand betragtes af de

Læs mere

Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022. Jordforurening. Marts 2012. Esbjerg Kommune

Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022. Jordforurening. Marts 2012. Esbjerg Kommune i Kommuneplan 2010-2022 Jordforurening Marts 2012 Esbjerg Kommune Kommuneplan 2010-2022 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 05-03-2012 at offentliggøre Forslag til Ændring 2010.10 i Kommuneplan 2010-2022,

Læs mere

T E K N I K O G M I L J Ø

T E K N I K O G M I L J Ø TEKNIK OG MILJØ Indsatsplan på Jordforureningsområdet i 2003 Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2003 Titel: Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2003 Udgiver: Nordjyllands Amt Grundvandskontoret

Læs mere

Oplæg til debat om Råstofplan 2012. Redegørelse om revision af Råstofplan 2008

Oplæg til debat om Råstofplan 2012. Redegørelse om revision af Råstofplan 2008 Oplæg til debat om Råstofplan 2012 Redegørelse om revision af Råstofplan 2008 Indhold Forord............................................... 3 Planprocessen.......................................... 5 Del

Læs mere

Mødelokale: Det store mødelokale på direktionsgangen

Mødelokale: Det store mødelokale på direktionsgangen K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Mandag den 6. juni 2011 Klokken: 13.30 14.30 Sted: Regionsgården Mødelokale: Det store mødelokale på direktionsgangen Møde nr. 4 Mødet

Læs mere

Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr. 21. november

Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr. 21. november Inger Kirsten Bang Kroer Askedalsvej 2 Bjødstrup 8410 Rønde Dato Journalnr. Sagsbehandler Tlf. nr. 21. november 2006 8-76-5-739-75-06 Keld Juhl Knudsen 89446104 Lokalitetsnr.: 739-0120 Anna Marie Sørensen

Læs mere

Indsatsen over for jordforurening består af mange delopgaver. Kortlægning, undersøgelser,

Indsatsen over for jordforurening består af mange delopgaver. Kortlægning, undersøgelser, INDHOLD 2 ConSoil 2010 3 Sustainability/Green Remediation 7 Retssag om Nimbusparken 9 NORDROCS 2010 13 Kort Info 14 Højesterets dom i Slaggesagen 20 Artikelovervågning Leo Ellgaard 3529 8183 le@regioner.dk

Læs mere

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Informationsbrev - bilag 13 Dato: 26. juni 2012 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: The Dok id: Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Sager i medfør af lov om forurenet

Læs mere

Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling

Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling Referat Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling 20. december 2012, Kl. 09.00 Mødelokale A INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Deltagere 2 Orientering 3 LUKKET PUNKT: Forslag til Indsatsplan for jordforurening i 2013

Læs mere

Registerblad. Titel : Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2002

Registerblad. Titel : Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2002 Registerblad Titel : Indsatsplan på jordforureningsområdet i 2002 Udgiver : Nordjyllands Amt Natur- og Miljøkontoret Erhvervsafdelingen, Jordforureningsgruppen Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Journal

Læs mere

Kurt & Carlo Kristensen A/S Klejtrupvej 9B, Sdr. Onsild 9500 Hobro

Kurt & Carlo Kristensen A/S Klejtrupvej 9B, Sdr. Onsild 9500 Hobro Kurt & Carlo Kristensen A/S Klejtrupvej 9B, Sdr. Onsild 9500 Hobro kontor@cktransport.dk Dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af u- forurenet jord til råstofgraven Sønder Ulstrupvej

Læs mere

V / N A N N A S K O V R U P, K O N T O R C H E F R E G I O N N O R D J Y L L A N D

V / N A N N A S K O V R U P, K O N T O R C H E F R E G I O N N O R D J Y L L A N D UDDANNELSESOMRÅDET I NORDJYLLAND. V / N A N N A S K O V R U P, K O N T O R C H E F R E G I O N N O R D J Y L L A N D REVUS - FÆLLES MÅL FOR NORDJYLLAND Et Nordjylland i balance, herunder decentralt uddannelsesudbud

Læs mere

Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan status på råstofområdet og hovedspørgsmål

Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan status på råstofområdet og hovedspørgsmål Foroffentlighedsfase Indkaldelse 1½ af idéer og forslag til Råstofplan 2016 - status på råstofområdet og hovedspørgsmål December 2014 Forord Forsyning med råstoffer til byggeri, diger og infrastrukturanlæg

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere

Bilag til redegørelse om jordforurening. Bilag til redegørelse nr. 1, 2014

Bilag til redegørelse om jordforurening. Bilag til redegørelse nr. 1, 2014 Bilag til redegørelse om jordforurening Bilag til redegørelse nr. 1, 2014 Titel: Bilag til redegørelse om jordforurening 2011 Redaktion: Depotrådet Udgiver: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København

Læs mere

Forslag til Indsatsplan 2012 for jordforureningsområdet. Forord

Forslag til Indsatsplan 2012 for jordforureningsområdet. Forord Forslag til Indsatsplan 2012 for jordforureningsområdet Forord Regionerne er ansvarlige for indsatsen overfor jordforurening. Indsatsen består blandt andet af at registrere, undersøge og rense forurenet

Læs mere