REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )"

Transkript

1 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 13. november 2018 Kl.: Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer fremsendes med mødeindkaldelse dagen før) Deltagere: Carl-Otto Gøtzsche (Region Nord) - afbud Birgitte Klindt Poulsen (Region Nord) - video Jørgen Schøler Kristensen (Region Midt) - afbud Eva Aggerholm Sædder (Region Midt) - afbud Kim Brixen (Region Syd) - afbud Mette Marie Hougaard Christensen (Region Syd) Knut Borch-Johnsen (Region Sjælland) Stig Ejdrup Andersen (Region Sjælland) Steen Werner Hansen (SWH, Region H) Lars Nielsen (LN, repræsentant fra sygehusapotekerne) Flemming Sonne (Amgros) Laura Revsbech Winther (Danske Regioner) Hanne Rolighed Christensen (HRC, formand) (Region H) Charlotte Pedersen (sekretær) (Region H) 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) a) Velkommen til Carl-Otto Gøtzsche (Region Nord) b) Den tværregionale vejledning om investigatorinitierede protokoller med lægemidler klassificeret som orphan drugs og lægemidler, som er afvist af Medicinrådet som standardbehandling. c) Opfølgning på dialog med Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. d) Tværregional temadag om lægemiddelrefusionsmodeller. Forum understregede, at det er vigtigt, at økonomidirektørerne deltager. Temadagen kunne omfatte en præsentation af en case, f.eks. prisaftalen med Vertex om lægemidler til behandling af cystisk fibrose eller det tværregionale projekt om udlevering af vederlagsfri medicin. e) Forebyggende behandling af hiv (PrEP). f) Highlights fra konferencen World Immunotherapy Congress 2018 (oktober 2018, Basel).

2 2 2) Fast punkt - Anbefalinger fra Medicinrådet siden sidste møde v. LN (kl ) - At Forum videndeler om implementeringen af anbefalingerne fra Medicinrådet. Medicinrådet har siden Forums seneste møde vurderet en række lægemidler. Nye anbefalinger fra Medicinrådet siden september 2018: Vurdering af biosimilært rituximab (Rixathon) til reumatoid artritis (RA), polyangiitis (Wegeners granulomatose) (GPA) eller mikroskopisk polyangiitis (MPA) (positiv vurdering) Rurioctocog alfa pegol (Adynovi) som mulig standardbehandling af hæmofili A (anbefalet) Cabozantinib (Camometyx) som mulig standardbehandling til voksne patienter med mrcc, der ikke tidligere har modtaget behandling (1. linjebehandling) (ikke anbefalet) Pertuzumab i kombination med trastuzumab (Perjeta) som mulig standardbehandling til adjuverende behandling af tidlig HER2+ brystkræft (ikke anbefalet) Holoclar som mulig standardbehandling til moderat til alvorlig limbal stamcellemangel (LSCD) forårsaget af fysiske eller kemiske okulære forbrændinger (delvist anbefalet) Hver region bedes videndele om planer i forbindelse med implementeringen. - Forum drøftede implementeringen af anbefalingerne fra Medicinrådet. 3) Fast punkt Videndeling om lægemiddelkomiteernes sagsbehandling af ibrugtagning af lægemidler v. HRC (kl ) - At Forum tager orienteringen om videndelte vurderinger til efterretning. Siden sidste møde er der via Forum blevet videndelt om vurderinger af ibrugtagning af ni forskellige lægemidler. HCR vil mundtligt orientere.

3 3 - Forum tog orienteringen om videndelte vurderinger til efterretning. 4) Fast punkt - Monitorering af lægemiddelforbrug inden for udvalgte områder v. LN (kl ) - At Forum drøfter regionale forskelle i forbrugsdata. LN vil gennemgå monitoreringsdata for regionernes lægemiddelforbrug på udvalgte områder. Samtidig lægges der op til en mere generel drøftelse af regionernes udfordringer med og muligheder for at holde udgifterne nede. - 1: Analyser til Tværregionalt Forum - 1: Analyser til Tværregionalt Forum - tillæg - Forum drøftede de regionale forskelle i forbrugsdata. - Forum besluttede at rette henvendelse til Region Syd ved regionsdirektør Jane Kraglund med henblik på at få tilsendt rapporten om behandling af myelomatose i Region Syddanmark. 5) Orientering om patentudløb fra Amgros (kl ) - At Forum tager den opdaterede liste til efterretning. Horizon Scanning (HS) i Amgros opdateret listen over patentudløb. Ændringer i forhold til tidligere liste vil blive drøftet. - 1: Patentudløbsoversigt (nov nov. 2020) - Forum tog den opdaterede liste over patentudløb til efterretning.

4 4 6) Status på behandling af glioblastomer med bevacizumab (Avastin) (kl ) - At Forum drøfter det videre forløb i sagen om behandling af glioblastom med bevacizumab (Avastin). Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin drøftede på møde den 18. september 2018 behandling af glioblastom med bevacizumab (Avastin). Baggrunden for drøftelsen var en faglig redegørelse af effekten af behandling, udarbejdet af Region Midt. I forbindelse med drøftelsen oplyste Region Midt, at klinikerne i regionen er indstillet på at stoppe behandlingen af glioblastom med bevacizumab (Avastin) til behandling, såfremt der er enighed blandt regionerne om ikke at tilbyde behandlingen. Region Midt har efterfølgende rettet henvendelse til Dansk NeuroOnkologisk Gruppe (DNOG) og bedt dem genoverveje anbefalingen af Avastin som 2. linjebehandling i deres nye retningslinjer. DNOG har oplyst, at de ikke finder grundlag for at ændre anbefalingen. Region Hovedstaden har indkaldt onkologer fra Rigshospitalet til møde ultimo november 2018, hvor sagen skal drøftes. - Forum drøftede det videre forløb i sagen om behandling af glioblastom med bevacizumab (Avastin), herunder vigtigheden af, at behandlingen er ensartet på tværs af regionerne. - Sagen er endnu uafklaret i Region Midt. - Region Hovedstaden rundsender referat af mødet med onkologerne fra Rigshospitalet i Forum. - Forum besluttede at invitere formandskabsskabet for Dansk NeuroOnkologisk Gruppe (DNOG) til næste møde i Forum (februar 2019). 7) Aftale om lægemidler til behandling af cystisk fibrose v. SWH (kl ) - At Forum drøfter prisaftalen, som er indgået mellem Amgros og Vertex, om lægemidler til behandling af patienter med cystisk fibrose.

5 5 Amgros indgik den 1. oktober 2018 en ny prisaftale med lægemiddelvirksomheden Vertex om lægemidler til behandling af patienter med cystisk fibrose. Aftalen indebærer, at Vertex bliver betalt et fast årligt maksimalt beløb uanset antallet af patienter i behandling, og uanset hvilken behandling patienterne får. Med denne abonnementaftale forventer Amgros, at den gennemsnitlige behandlingspris per patient knap halveres i forhold til den gældende prisaftale. SWH vil mundtligt præsentere den nye aftale. til dette punkt er tænkt som baggrundsviden om behandling af cystisk fibrose, herunder sagsbehandlingen af lægemidlerne Kalydeco og Orkambi i KRIS. - 1: Behandling med CFTR-modulatorer af de danske cystisk fibrose patienter status og prognose - 2: af møde i KRIS 4. april : af møde i KRIS 10. december : af møde i KRIS 13. april : af møde i KRIS 20. april Forum drøftede prisaftalen, som er indgået mellem Amgros og Vertex, om lægemidler til behandling af patienter med cystisk fibrose. - Forum besluttede at invitere klinikerne, som varetager behandling af patienter med cystisk fibrose, til møde i Forum i november 2019 for at drøfte effekten af behandlingen. 8) Behandling af cystinose med mercaptamin v. LN (kl ) - At Forum drøfter vederlagsfri udlevering af Procysbi fra enten Center for Sjældne Sygdomme i Region Hovedstaden eller fra sygehusapoteket i patientens bopælsregion som en del af FILU-projektet, Vederlagsfri Medicin på Tværs af Regioner. Behandling af den sjældne, arvelige stofskiftesygdom cystinose varetages på Center for Sjældne Sygdomme på Rigshospitalet, Region Hovedstaden. Center for Sjældne Sygdomme har hidtil udskrevet recept på mercaptamin med enkelttilskud, så patienterne selv kan hente præparatet på privatapotek. Sygehusapotekerne har imidlertid vurderet, at regionerne kan opnå en betydelig besparelse, såfremt mercaptaminpræparater udleveres fra sygehusapoteker.

6 6-1: om behandling af cystinose med mercaptamin. - Forum besluttede, at LN skal gå videre med at afsøge mulighederne for vederlagsfri udlevering af Procysbi fra enten Center for Sjældne Sygdomme i Region Hovedstaden eller fra sygehusapoteket i patientens bopælsregion som en del af FILU-projektet Vederlagsfri Medicin på Tværs af Regioner. - LN henstillede til Danske Regioner, at mercaptaminpræparater optages på Danske Regioners liste over lægemidler, som kan udleveres vederlagsfrit. - LN opfordrede Amgros til at rejse en sag om mercaptaminpræparater over for Konkurrencestyrelsen. 9) Koordinering af udmeldinger om Medicinrådets anbefalinger til klinikere (kl ) - At Forum drøfter, hvorvidt, og i så fald hvordan, udmeldinger om Medicinrådets anbefalinger til klinikere kan koordineres på tværs af regioner. Til mødet i Medicinrådet den 15. august 2018 blev atezolizumab (Tecentriq) anbefalet som mulig standardbehandling til visse patienter med ikke-småcellet lungecancer (NSCLC). Umiddelbart efter mødet indstillede flere medlemmer dog, at sagen skulle revurderes. Sagen genbehandles således på møde i Medicinrådet den 14. november Da det blev klart, at sagen skulle genbehandles, besluttede lægemiddelkomitéen i Region Hovedstaden at henstille til de onkologiske afdelinger, at ibrugtagning af Tecentriq til behandling af patienter med NSCLC afventer revurderingen i Medicinrådet. De onkologiske afdelinger kunne imidlertid oplyse, at behandlingen er implementeret i andre regioner. - Forum drøftede koordination af udmeldinger om Medicinrådets anbefalinger til klinikere på tværs af regioner.

7 7 10) Koordinering af henvendelser til Lægemiddelstyrelsen (kl ) - At Forum drøfter henstillingen fra Lægemiddelstyrelsen om, at regionerne koordinerer deres henvendelser til styrelsen. I forbindelse med en henvendelse fra Region Hovedstadens lægemiddelkomité til Lægemiddelstyrelsen bad styrelsen om, at regionerne koordinerer deres henvendelser til styrelsen, så styrelsen ikke modtager flere henvendelser med samme emne. Den konkrete henvendelse omhandlede en informationsskrivelse fra Roche om anvendelse af teststrimler. Lægemiddelstyrelsen gjorde det desuden klart, at Sara Westengaard Guldagger, som er kontorchef i Ledelsessekretariatet, er de regionale lægemiddelkomitéers primære kontaktperson i styrelsen. - Forum drøftede henstillingen fra Lægemiddelstyrelsen om koordination af henvendelser. - Der var enighed i Forum om, at det af praktiske årsager ikke er hensigtsmæssigt at koordinere henvendelser. 11) Lægemiddelkomiteernes sagsbehandling af ibrugtagning af lægemidler (kl ) - At Forum drøfter, hvorvidt det bør være lægemiddelkomitéen i patientens bopælsregion eller i den behandlende region, som sagsbehandler ansøgninger om ibrugtagning af nye og eksperimentelle lægemidler. I sager om ibrugtagning af nye og eksperimentelle lægemidler til behandling af mellemregionale patienter er den gældende praksis, at det er lægemiddelkomitéen i den behandlende region, som foretager sagsbehandlingen, herunder gør rede for de økonomiske aspekter ved ibrugtagning af lægemiddelbehandlingen. Lægemiddelkomitéerne i Region Nord og Region Hovedstaden har drøftet, hvorvidt det i stedet bør være lægemiddelkomitéen i patientens bopælsregion, som sagsbehandler disse ansøgninger, herunder

8 8 gøre rede for de økonomiske aspekter ved ibrugtagning af behandlingen. - Der var i Forum ønske om, at den behandlende region sagsbehandler ansøgninger om ibrugtagning af nye og eksperimentelle lægemidler. Da sagerne oftest omhandler mellemregionale patienter i behandling på Rigshospitalet, er det Region Hovedstadens Task Force for Rationel Medicinanvendelse på Hospitalerne, som skal varetage sagsbehandlingen. Dette har Task Force accepteret med den bemærkning, at der skal være mulighed for hjælp til den faglige vurdering fra patientens bopælsregion. Aftalen vil blive vurderet løbende. 12) Administration for Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin (kl ) - At Forum drøfter og beslutter, - 1) om tidsfristen for udsendelse af det godkendte referat til Forum kan udvides, og - 2) hvordan information om potentielt ikke-offentlige protokoller håndteres i de offentlige referater af møderne i Forum. Tidsfrist for udsendelse af mødereferat Det fremgår af forretningsordenen for Forum, 1) at referat af et møde udsendes til medlemmer af forum med kopi til regionale tovholdere med mindst 3 dages kommenteringsfrist, og 2) at eventuelle kommentarer til referatet fremsendes til sekretariatet, som herefter rundsender det endelige referat ca. 10 dage efter mødet. Formand og sekretær for Forum finder dog, at det kan være svært at sende et mødereferat til Forum inden for syv dage efter et møde. Det er desuden sekretærens indtryk, at det kan være svært for Forums medlemmer at kommentere referatet inden for 3-4 dage. Håndtering af information om ikke-offentlige protokoller Den tværregionale vejledning Investigatorinitierede protokoller med lægemidler klassificeret som orphan drugs og lægemidler, som er afvist af Medicinrådet som standardbehandling introducerer muligheden for, at investigatorinitierede protokoller kan drøftes i Forum.

9 9 Disse protokoller kan potentielt være ikke-offentlige, hvilket vanskeliggør formidling af information om protokollerne i referater af møder i Forum, idet referaterne bliver offentliggjort. - Forum besluttede, at tidsfristen for udsendelse af det godkendte referat til Forum opretholdes, men at der udvises forståelse for eventuelle forsinkelser i særlige tilfælde. - Forum besluttede, at information om potentielt ikke-offentlige protokoller fremgår af bilag, men hverken af dagsordener til eller referater af møderne i Forum. 13) Eventuelt (kl ) Næste møde er tirsdag den 5. februar Mødet afholdes i lokalerne i Danske Regioner med mulighed for deltagelse per videokonference.

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 5. februar 2019 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 19. marts 2018 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl Referat godkendt 22. januar 2018.

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl Referat godkendt 22. januar 2018. 1 REFERAT Møde i: Forum for Tværregional Koordination af Medicin Dato: 9. januar 2018 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners fra kl

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners fra kl Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 31. marts 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København

Læs mere

Ad c) Vejledning er sendt ud og endelig godkendelse via SD-kredsen afventes

Ad c) Vejledning er sendt ud og endelig godkendelse via SD-kredsen afventes 1 DAGSORDEN Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 6. juni 2018 Kl.: 8.00-11.30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl 1 REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 2. oktober 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

REFERAT Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin 18. september Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø

REFERAT Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin 18. september Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 18. september 2018 Kl.: 12.30-15.30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

7. Klinisk merværdi: ocrelizumab (Ocrevus) PPMS subgruppe multipel sklerose

7. Klinisk merværdi: ocrelizumab (Ocrevus) PPMS subgruppe multipel sklerose 20. rådsmøde i Medicinrådet Torsdag d. 13. september 2018 kl. 10.00-16.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Vurdering biosimilært: rituximab 4. Behandlingsvejledning: kronisk leddegigt

Læs mere

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38 66 53 18 Mail

Læs mere

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners gæstekantine fra kl

Mødet indledes med frokost i Danske Regioners gæstekantine fra kl REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 9. januar 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår skærme ved hovedindgang,

Læs mere

Prioritering af medicin i Region Hovedstaden

Prioritering af medicin i Region Hovedstaden Center for Sundhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B Telefon 38665000 Direkte 38665318 Web www.regionh.dk Journal-nr.: 19048757 Ref.: ABAR0067 Dato: 20. september Spørgsmål nr.:

Læs mere

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde)

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Afholdt torsdag d. 24. maj 2018 Kl. 13.00-16.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Jørgen Schøler Kristensen (formand)

Læs mere

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 11. juni 2019 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 10. oktober 2018 Kl. 10.00-18.10 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand) Kim Brixen

Læs mere

6. Klinisk merværdi: cabozantinib (Cabometyx) - nyrekræft. 12. Klinisk merværdi: letermomir (PREVYMIS) cytomegalovirus-reaktivering

6. Klinisk merværdi: cabozantinib (Cabometyx) - nyrekræft. 12. Klinisk merværdi: letermomir (PREVYMIS) cytomegalovirus-reaktivering Medicinrådet 18. rådsmøde Torsdag d. 28. juni 2018 kl. 10.00-18.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Behandlingsvejledning del 1: hæmofili B 4. Klinisk merværdi: ataluren (Translarna)

Læs mere

Referat af 20. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 20. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 20. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt torsdag den 13. september 2018 Kl. 10.00 16.55 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand) Observatører Ida Sofie Jensen Steen

Læs mere

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 16-05-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

Mødedeltagere. Program. Patientforløb og Økonomi

Mødedeltagere. Program. Patientforløb og Økonomi Patientforløb og Økonomi Sundhedsplanlægning Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst AC-Fuldmægtig Rikke Sandorff Nielsen-Man +4524898520 rsnm@rn.dk Regionalt lægemiddelkomité-møde med deltagelse af Lægemiddelstyrelsen

Læs mere

Ny model for vurdering af lægemidler

Ny model for vurdering af lægemidler Ny model for vurdering af lægemidler RESUMÉ Dette punkt beskriver en næsten endelig model for vurdering af lægemidler. Det nye i forhold til den model, som bestyrelsen på sit møde den 10. december 2015

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Anæstesiologi Dato: 1. juni 2016 Kl.: 08:00-08:45 Sted: Rigshospitalet, Juliane Maries vej, Opgang 11, 4. sal

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Medicinrådet seneste nyt!

Medicinrådet seneste nyt! Medicinrådet seneste nyt! VELKOMST Status på arbejdet med Medicinrådet Faglig og økonomisk metode Tidsplan for opstart af Medicinrådet Det videre forløb Medicinrådet og tværregionalt forum for koordination

Læs mere

Referat. Mødedeltagere:

Referat. Mødedeltagere: Referat Møde i: Region Hovedstadens lægemiddelkomité Dato: Fredag d. 20. maj 2016 Kl.: 12:30 13:30 Sted: Mødelokale 14, uddannelsescentret, opgang 50, Bispebjerg og Frederiksberg hospital Mødedeltagere:

Læs mere

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 DEN REGIONALE LÆGEMIDDELKOMITE REFERAT Mødetitel Sted Regionalt Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 Den regionale Lægemiddelkomite Sekretariat Jernbanegade

Læs mere

RADS KORT OG GODT RADS

RADS KORT OG GODT RADS RADS KORT OG GODT RADS Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin KORT OG GODT RADS - Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin Mål: > Faglig konsensus om bedste lægemiddelbehandling > Ensartet behandlingstilbud

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin.

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin. N O T A T Model for vurdering af lægemidler 04-04-2016 Sag nr. 16/551 Dokumentnr. 13982/16 Thomas Birk Andersen Ann Vilhelmsen 1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet

Læs mere

Medicinrådet. Medicinrådet (11. rådsmøde) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø

Medicinrådet. Medicinrådet (11. rådsmøde) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Medicinrådet Medicinrådet (11. rådsmøde) 30-01-2018 09:00 Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Information : Medlemmer af Rådet: Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand)

Læs mere

Beslutningsgrundlag til Medicinrådet

Beslutningsgrundlag til Medicinrådet Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Danmark T +45 88713000 F +45 88713008 Medicin@amgros.dk www.amgros.dk Beslutningsgrundlag til Medicinrådet Dette dokument er Amgros indstilling om anbefaling

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital

Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital Dagsorden Møde i: Den Regionale Lægemiddelkomité Dato: 18. december 2014 Kl.: 13:30 16:00 Sted: Pejsestuen, opgang 51, Bispebjerg Hospital Mødedeltagere: Vicedirektør Steen Werner Hansen (SWH), Herlev

Læs mere

Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 13. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt torsdag d. 15. marts 2018 Kl. 10.00-18.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Observatører Steen Werner Hansen (formand) (gik kl. 17.15) Doris Hovgaard (kom

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler Årsrapport 2008-2009: Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) 2010 Årsrapport 2008-2009: Udvalget til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København

Læs mere

Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 12. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 7. februar 2018 Kl. 10.00-15.05 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Kim Brixen Observatører Doris Hovgaard Ida Sofie

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen Center for Sundhed Sekretariatet Kongens vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 5. september 2018 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38666000

Læs mere

Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet. Tirsdag den 20. december 2016 kl

Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet. Tirsdag den 20. december 2016 kl Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet Tirsdag den 20. december 2016 kl. 16-18 Velkommen Danske Regioner Status Medicinrådet Lægemidlernes vej gennem Medicinrådet: Nye lægemidler og nye indikationer Ansøgning,

Læs mere

KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN

KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN KORT OG GODT RADS RÅDET FOR ANVENDELSE AF DYR SYGEHUSMEDICIN RADS KORT OG GODT TIDSSVARENDE OG ENSARTET BEHANDLINGSTILBUD TIL ALLE OM RADS Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har til opgave

Læs mere

Medicinrådet. Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø

Medicinrådet. Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) :00. Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Medicinrådet Medicinrådet (9. rådsmøde i Medicinrådet) 09-11-2017 10:00 Dampfærgevej 27-29, 3. sal th., 2100 Kbh. Ø Information : Medlemmer af Rådet: Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen

Læs mere

Implementering. En vanskelig affære. Klinikchef Carl-Otto Gøtzsche

Implementering. En vanskelig affære. Klinikchef Carl-Otto Gøtzsche Implementering En vanskelig affære Klinikchef Carl-Otto Gøtzsche Region til sygehuse: Følg vejledning eller betal selv for dyr medicin Sygehuse i Region Midtjylland skal fremover følge anbefalingerne fra

Læs mere

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl Lægeforeningen 18-10-2016 Referat Jr. /2016-2241 Emne: Til: Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl. 17.00 20.00 LMU (Michael Dupont formand, Bjarne Ørskov Lindhardt,

Læs mere

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Den 21. september 2016 Dok. nr.: 265248 Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor.

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor. N O T A T 05-02-2015 Sagsnr. 15/1370 Dok.nr. 7114/16 Ny model for vurdering af lægemidler 1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne

Læs mere

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen 20-05-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 26333/11 Thomas Birk Andersen Tel. 3529 8270 Referat af 5. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 12. maj 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 2. februar 2016 Dok.nr.229056 Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand),

Læs mere

TALEPAPIR. Samrådstale vedr. spm. AW om Spinraza og lægers frie ordinationsret (lukket samråd)

TALEPAPIR. Samrådstale vedr. spm. AW om Spinraza og lægers frie ordinationsret (lukket samråd) Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 SUU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 677 Offentligt Su dheds og Ældre i isteriet E hed: MEDINT Sagsbeh.: DEPRHH Koordi eret ed: Sags r.: Dok. r.: Dato: TALEPAPIR

Læs mere

REFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

REFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 23. september 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Direktionens

Læs mere

Referat. Afbud. Kommende møder:

Referat. Afbud. Kommende møder: Referat Mødetitel Sted Regional Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 (Ved auditorium og personalekantine) Dato/tid Den 24. oktober 2016 kl. 14-16.00

Læs mere

Referat af 26. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 26. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 26. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 13. marts 2019 Kl. 10.00-17.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Observatører Doris Hovgaard Jørgen Schøler Kristensen

Læs mere

Afbud. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 03. Dato: 3. april Sagsnummer: Initialer: rkuj

Afbud. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 03. Dato: 3. april Sagsnummer: Initialer: rkuj Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 (ved Auditorium og Personalekantine) Dato/tid Den 3. april 2017 kl. 14-16.00 Deltagere

Læs mere

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Den 22. oktober 2015 Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per

Læs mere

Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015

Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015 15-04-2015 Dokumentnr. 192823 Maria Henze Tel. 8871 3076 E-mail: mhe@rads.dk Referat af 20. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt onsdag den 15. april 2015 Tilstedeværende medlemmer

Læs mere

Referat. Afbud. Agenda

Referat. Afbud. Agenda Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Roskilde sygehus, - indgang 24, lokale 1 (Køkkenservicebygningen) Dato/tid Den 30. maj 2016 kl. 14-16.00 Deltagere Knut Borch-Johnsen, formand (knbo)

Læs mere

Medicinrådet. Medicinrådet (16. rådsmøde) :00. Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø.

Medicinrådet. Medicinrådet (16. rådsmøde) :00. Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø. Medicinrådet Medicinrådet (16. rådsmøde) 30-05-2018 10:00 Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø. Information : Medlemmer af Rådet: Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand)

Læs mere

Behandlingsvejledning inkl. lægemiddelrekommandation for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV

Behandlingsvejledning inkl. lægemiddelrekommandation for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV Behandlingsvejledning inkl. lægemiddelrekommandation for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 29. marts 2017.

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5.

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5. R E F E R A T Emne Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi Mødedato 5. marts 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Deltagere Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

RADS og KRIS. Møde mellem Danske Regioner og Folketingets sundhedsudvalg den 18. november 2014

RADS og KRIS. Møde mellem Danske Regioner og Folketingets sundhedsudvalg den 18. november 2014 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del Bilag 118 Offentligt Møde mellem Danske Regioner og Folketingets sundhedsudvalg den 18. november 2014 RADS og KRIS 16-11-2014 Danske Regioner Formål

Læs mere

Referat. O: til Orientering K: til Kommentering D: til Drøftelse. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 04. Dato: 16.

Referat. O: til Orientering K: til Kommentering D: til Drøftelse. Bilag 1 LMK sekretariat arbejdsopgaver, ID 1300, version 04. Dato: 16. Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde (LMK) Sted Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 (Auditorium, Personalekantine) Dato/tid Den 16. november 2018 kl. 13-16.00

Læs mere

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET Sammenfatning af 29. møde i Task Force for Patientforløb på Kræft- og 11. oktober 2013 kl. 13.00 15.15 i Sundhedsstyrelsen. 1. Orientering Opfølgning

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 27-04-2017 MDR-2017-00014 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

OM AMGROS. Vi får tingene til at lykkes. Ved adm. direktør Flemming Sonne

OM AMGROS. Vi får tingene til at lykkes. Ved adm. direktør Flemming Sonne OM AMGROS Vi får tingene til at lykkes Ved adm. direktør Flemming Sonne AMGROS HAR VÆRET IGENNEM EN TRANSFORMATION FRA INDKØBSORGANISATION INDEN FOR SUNDHEDSOMRÅDET HENIMOD EN MERE STRATEGISK FORRETNINGSUDVIKLINGSORGANISATION

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat af 18. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 18. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 18. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt torsdag den 28. juni 2018 Kl. 10.00-17.05 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Observatører Steen Werner Hansen (formand) Doris Hovgaard (gik kl. 15.45) Jørgen

Læs mere

RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen

RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen RADS - batter det noget ifht. lægemiddeløkonomi? Ved RADS næstformand Jørgen Schøler Kristensen LÆGEMIDDELØKONOMI OG PROGNOSTICERING 22. januar 2014 Formål med RADS Regionerne har nedsat Rådet for Anvendelse

Læs mere

Punkter til beslutning REFERAT

Punkter til beslutning REFERAT Økonomi- og planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: SFR Anæstesiologi Dato: 19. november 2012 Kl.: 14-16 Sted: Rigshospitalet, Auditoriet Afsnit 4031 (opgang 4, 3 sal) Deltagere: Vicedirektør Per Jørgensen

Læs mere

19. rådsmøde i Medicinrådet. Onsdag d. 15. august 2018 kl Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat

19. rådsmøde i Medicinrådet. Onsdag d. 15. august 2018 kl Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat 19. rådsmøde i Medicinrådet Onsdag d. 15. august 2018 kl. 10.00-14.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Protokol: Forhøjet kolesterol (hyperlipidæmi) 4. Vurdering: adalimumab (biosimilært)

Læs mere

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard.

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard. Den 8. november 2013 Referat af 6. møde i KRIS afholdt den 24. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101 Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Jesper Risom Sagsnr.: E-mail: jesper.risom@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 23. juni 2014 Telefon: 23639410 Referat Møde: Lægemiddelkomité

Læs mere

Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17

Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17 Den 29. april 2016 Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand),

Læs mere

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Formål Det lægelige videreuddannelsesråd arbejder for at fremme udvikling af kvalitet og effektivitet i lægelig videreuddannelse

Læs mere

Dato: 1. september Sagsnummer: Initialer: rkuj

Dato: 1. september Sagsnummer: Initialer: rkuj Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 2 (Bygningen med Auditorium og personalekantine) Dato/tid Den 1. september 2016

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

Amgros udbud og effekt. Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014

Amgros udbud og effekt. Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014 Amgros udbud og effekt Flemming Sonne, Adm. direktør, Amgros I/S Onsdag den 22. januar 2014 Hvilke variable har betydning for prognosticering af lægemiddeløkonomi? Nye lægemidler Hvad er i pipeline ift.

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen (LMK) Tidspunkt: 25.august 2015, kl Sted: Mødelokale 14, 1. sal, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen (LMK) Tidspunkt: 25.august 2015, kl Sted: Mødelokale 14, 1. sal, Indgang 101 Afdeling: Kvalitet, Forskning, Innovation og Uddannelse Udarbejdet af: Helle Rexbye Sagsnr.: E-mail: helle.rexbye@rsyd.dk Dato: 27. august 2015 Telefon: 21158506 Referat Møde: Lægemiddelkomitéen (LMK)

Læs mere

Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af metastaserende nyrekræft

Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af metastaserende nyrekræft Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af metastaserende nyrekræft Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, RADS, er interne, rådgivende arbejdsgrupper, der refererer til Rådet.

Læs mere

Referat af 16. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 16. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 16. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 30. maj 2018 Kl. 10.00-17.30 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Jørgen Schøler Kristensen (formand) Observatører

Læs mere

Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013

Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013 Den 23. april 2013 Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af KRIS Steen Werner Hansen (formand), Teis Andersen,

Læs mere

HOLOCLAR PATIENTER MED MODERAT TIL ALVORLIG LIMBAL STAMCELLEMANGEL FORÅRSAGET AF FYSISKE ELLER KEMISKE OKULÆRE FORBRÆNDINGER

HOLOCLAR PATIENTER MED MODERAT TIL ALVORLIG LIMBAL STAMCELLEMANGEL FORÅRSAGET AF FYSISKE ELLER KEMISKE OKULÆRE FORBRÆNDINGER HOLOCLAR PATIENTER MED MODERAT TIL ALVORLIG LIMBAL STAMCELLEMANGEL FORÅRSAGET AF FYSISKE ELLER KEMISKE OKULÆRE FORBRÆNDINGER AMGROS 26-09-2018 Opsummering Baggrund Holoclar er indiceret til behandling

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29. april 2015, kl Sted: Peder Jests kontor, 1. sal, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29. april 2015, kl Sted: Peder Jests kontor, 1. sal, Indgang 101 Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Helle Rexbye Sagsnr.: E-mail: helle.rexbye@rsyd.dk Dato: 29. april 2015 Telefon: 21158506 Referat Møde: Lægemiddelkomitéen Tidspunkt: 29.

Læs mere

TIDSPLAN. 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding

TIDSPLAN. 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding TIDSPLAN 8:30 9:00: Morgenmad og registrering 9:00-10:30: Præsentation Terapiområder Nye lægemidler Forhandling 10:30-11:00: Spørgsmål og afrunding 1 06.06.2019 Morgenmøde om terapiområder og nye lægemidler

Læs mere

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Dato 9. november 2017 Sagsnr. 2017103730 PFR Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Indledning Formålet med denne vejledning er at orientere om proceduren for den periodiske

Læs mere

Overlæge Maria Christiansen Kyhn, faglig ekspert SP Hospitalspraksiskonsulent Thomas Saxild (almen praksis)

Overlæge Maria Christiansen Kyhn, faglig ekspert SP Hospitalspraksiskonsulent Thomas Saxild (almen praksis) UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 7. marts 2018 Kl.: 7.45-8.30 Sted: Øjenklinikkens store mødelokale på Rigshospitalet, Glostrup

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 23-02-2015 Sag nr. 15/121 Dokumentnr. 6079/15 Thomas Birk Andersen Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 Tel. 3529 8270 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Ved pkt. 4 deltog klinisk farmaceut Marianne Lund Gudik-Sørensen.

Ved pkt. 4 deltog klinisk farmaceut Marianne Lund Gudik-Sørensen. Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 2 (Auditorium, Personalekantine) Dato/tid Den 25. januar 2018 kl. 14-16.00 Deltagere

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for medicinsk 1. og 2. linjebehandling af patienter med metastaserende kolorektalkræft Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 28.

Læs mere