Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering."

Transkript

1 Side 1/6 Mødedato: 25. januar 2018 kl Mødested: IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Michael Hertzum Krattet, Tina Dreier, Anders Kragh Moestrup, Tanja Stride, Henriette Sander Stær, Michael Viby Rasmussen, Jenny Oostwouder, Marianne Maria Larsen Berit Kornbæk Boisen LAMU møde kl Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 23. november 2017 Der var ingen kommentarer til referatet, som er godkendt. 3. Valg til AMG/LAMU 2018 Orientering ang. resultatet af valget til AMG/LAMU er sendt til hele huset den , og den nuværende gruppe, med undtagelse af Berit Kornbæk Boisen, fortsætter i LAMU, dvs. Esther S.T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Arne N. Skov og Niels Jørgen Rasmussen. NJRA er rigtigt godt tilfreds med, at det gode arbejde i det eksisterende LAMU/AMG kan fortsætte. 4. Fysisk APV ifm. flytning til Trøjborg Håndsprit På sidste møde blev det besluttet, at der placeres håndsprit/håndsæbe i køkkener og på toiletter, og Esther følger op med rengøringsleder Jane, hvorvidt det er på plads alle steder, evt. bestilles dispensere med håndsprit via Staben eller receptionen. Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering. Kulde/træk i Kassen Der er benyttet termometer og ført log/foretaget registreringer. Anvisninger fra driften er blevet fulgt, der har været fokus på at klæde sig efter forholdene, og problemet er nu løst. Staben AU Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: Fax: adm@au.dk Web:

2 Side 2/6 5. Årlig arbejdsmiljødrøftelse Risikovurdering af parkeringsområde Arne, Anja og Eigil Jensen, teknisk chef, har haft en rundgang på p-pladsen, og Eigil udarbejder et forslag med henblik på at minimere færdsel af fodgængere og cyklister på kørebanen ved at indsnævre kørebanen fra Trøjborgvej til at være én kørebane med cykelsti i hver side og lede fodgængere væk fra kørebanen via parkeringslommen, som i øvrigt er en kortere vej hen over området. Eigil tjekker af med politi og brandvæsen og vender tilbage. Evakueringsøvelse Linda indkalder til et møde med NJRA, og evakueringsøvelsen vil blive planlagt ud fra den vejledning, der findes på hjemmesiden. Øvelse foretages for såvel bygning 1912 som Det forventes at øvelsen kan gennemføres inden sommerferien. Brandkursus Esther planlægger afholdelse af to kurser i maj/juni måned. Kursus i førstehjælp ved hjertestop Der afholdes endnu et kursus i løbet af foråret, som Linda arrangerer. Ergonomikursus Det er en god idé jævnligt at blive mindet om ens arbejdsstilling, og Linda arrangerer et ergonomikursus med firmaet REDMINKROP, som afholdte kursus her sidst. Sygefravær Emnet drøftes på det efterfølgende fællesmøde med LSU. God omgangstone Ikke alle har været på kursus endnu, og punktet sættes på det næste fælles LAMU/LSU møde bl.a. for en drøftelse af, hvordan emnet kan udbredes. Snitflader til bygningsområdet Driften har deltaget i møder med AMG efter behov, hvilket har været positivt. Med henblik på at synliggøre rengøringsmedarbejderne, har Regnskab haft møde med disse, hvilket har været positivt. Der er blevet sat ansigt på, og der har været en god dialog, fx ved Regnskab nu, at lokaler skal gøres klar til rengøring, og når der er sygdom blandt rengøringspersonalet, bliver kun gangene, og ikke kontorerne, rengjort. Rengøringspersonalet har ligeledes udtrykt tilfredshed med mødet. De påkrævede aktiviteter for fokusområder, indsatsområder og arbejdsmiljøopgaver bliver løbende sat i gang, og målene bliver efterhånden nået. Den havde ØB besøg af Arbejdstilsynet, hvor en grøn smiley blev tildelt. 6. Kort status på arbejdsskader v/linda Der har ikke været arbejdsskader siden sidst.

3 Side 3/6 7. Emner til næste AAMU-møde den 19. marts 2018 Der er ingen emner til næste AAMU-møde. 8. Eventuelt Ergonomisk sadelstol Anja oplyste, at en sælger fra firmaet Agropartnere har henvendt sig med henblik på at sælge en ergonomisk sadelstol uden ryg. Henvendelsen sendes videre til Indkøb, som varetager vores indkøbsaftaler. Arbejdsmiljøkursus (grundkursus) - Som ny arbejdsmiljørepræsentant skal Anja på et Arbejdsmiljøkursus, der afholdes over to omgange. HR anbefaler ét, som Anja kan tilmelde sig. Bogen Fakta og arbejdsmiljø Esther forespurgte om muligheden for at anskaffe det seneste eksemplar af bogen Faktura og arbejdsmiljø, da den indeholder mange gode og relevante ting. Anna sørger for, at bogen bliver indkøbt. Frokost Afholdelse af frokost har været drøftet i ledelsen, og holdningen er fortsat, at frokost som udgangspunkt skal indtages i frokoststuen eller i en af de omkringliggende kantiner. Det betyder også, at frokost ikke skal spises i mødelokaler eller på kontorerne. De små tekøkkener og fællesarealer kan bruges, hvis mødeaktivitet eller lignende gør det vanskeligt at bruge kantiner/frokoststuen. Kontorarbejde gør det vigtigt med pauser, og det er vigtigt at komme væk fra sin plads og få clearet hjernen, ligesom det kollegiale er vigtigt. Endvidere bør madlugt på gange og i kontorer/mødelokaler undgås, da det kan virke generende. Undgå derfor at varme mad mv. i mikrobølgeovnene i tekøkkenerne. NJRA melder ud til huset, at emnet har været drøftet på et LAMU møde. LAMU/LSU møde kl Som noget nyt afholdes der LAMU/LSU fællesmøde og i forlængelse heraf LSU møde. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2. Sygefraværsstatistik Ø&B Sygefraværsstatistikken for 2017 giver grundlag for at sammenligne med de tidligere år, og den viser, at sygefraværet i perioden er stigende. Det korte sygefravær er steget svagt fra år til år, også samlet set. Antallet af sygdomsramte personer er ikke så meget højere end tidligere, men de, som er syge, er det i længere tid.

4 Side 4/6 Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. I Ø&B kan der være flere medarbejdere med en 56-aftale end andre steder på AU. En 56-aftale betyder, at man har en kronisk sygdom, hvortil der fra kommunens side ydes refusion til AU, når medarbejderen har fravær pga. denne sygdom. Opmærksomheden henledes på, at når Ø&B påtager sig et socialt ansvar og ansætter medarbejdere på særlige vilkår, vil sygefraværet også være højere end nogle andre steder. Der var enighed om, at der skal arbejdes med sygefraværet, så det kan forsøges påvirket i positiv retning, og det blev besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af Tina, Arne, Esther, NJRA, Bente (teamleder i Servicegruppen) og yderligere to medarbejdere; én fra Indkøb eller BI og én fra Regnskab. Sygefravær er en kompleks størrelse og i et vist omfang stadig et tabubelagt emne, som kan være svært at tale om. Det er derfor vigtigt, at der bliver taget hul på snakken, hvilket arbejdsgruppen måske kan bidrage til. Når man skal forsøge at lave nogle tiltag, er det vigtigt at kende årsagen til sygefraværet og få sat perspektiv på ud fra de indikationer, der er i de enkelte afdelinger. Det er nødvendigt at dykke ned i tallene og analysere dem. Herudover kan det evt. være en idé at hente inspiration fra andre virksomheder, som har arbejdet med sygefravær og se, hvordan de har håndteret opgaven og med succes fået sygefraværet nedbragt. Arbejdsgruppen får således som udgangspunkt tre opgaver: 1) Blive klogere på fakta omkring sygefraværet i AU ØB 2) Formulere nogle konkrete målsætninger for reduktion i sygefraværet i AU ØB 3) Komme med forslag til indsatser og handlinger som kan reducere sygefraværet, så målsætningerne kan nås. Herunder hvordan drøftelse af sygefraværet bliver mere åben og mindre tabubelagt. 3. Digital uddannelse Digital dannelse har været drøftet i ASU, hvor man bl.a. foreslog, at drøftelsen også kunne finde sted lokalt. Ligeledes har Arnold Boon sat punktet på dagsordenen bl.a. med det formål at have fokus på, at arbejdet hele tiden skal gøres bedre og mere effektivt. Michael har fremsendt kursusmateriale omhandlende digital projektledelse og digital projektstyring, som er medtaget her for at indgå i drøftelsen om, hvad digital dannelse er.

5 Side 5/6 NJRA omdelte et kort oplæg og fastslog, at der er mange vinkler ifm. digital dannelse. På de sociale medier handler det især om, hvordan man opfører sig, hvordan skriver man og i hvilken tone. Digitale kompetencer er evnen til at anvende digitale værktøjer, fx når man bliver præsenteret for et nyt værktøj på arbejdspladsen, men også evnen til at bruge værktøjet kreativt. Tankegang, holdningen til det, nysgerrighed, åbenhed ift. opgaver og at kunne se muligheder. Det handler om, at man tør det, er positiv over for forandringer og bruger den teknologi, der er til rådighed. På den måde kan man blive digitalt dannet. Det handler både om anvendelse af ny teknologi på arbejde og i fritid. Kan arbejde og fritid smelte sammen, hvad angår digital dannelse, bliver det nemmere. Efter NJRA s oplæg drøftede man, hvad det vil sige at være digitalt dannet i ØB. Den digitale verden er kommet for at blive, og det handler om at hænge på, følge med og hele tiden udvikle og rykke sig. Arbejdsopgaverne skifter karakter, kontrolopgaver udskiftes med rådgivningsopgaver, og kompetenceudvikling og ikke mindst forandringsvillighed er vigtig. Udviklingen kan ikke stoppes, og derfor gælder det om at tage positivt imod den nye teknologi, hvilket der er opmærksomhed omkring i de enkelte afdelinger. Der er derfor ikke et umiddelbart behov for at sætte yderligere i gang omkring digital dannelse. Der var forslag om evt. at afholde et fælles arrangement om, hvor vi bevæger os henad. Hvilke nye løsninger er på vej, og hvordan kan den nye teknologi påvirke vores hverdag. 4. Opfølgning på MUS Opfølgning på MUS foregår på årets første møde, og selvom der er skrevet ud til hele huset, er der ikke modtaget tilbagemeldinger fra medarbejderne ang. MUS. Det vurderes, at MUS efterhånden opfattes som noget helt naturligt, hvor medarbejder og leder har en dialog og aftaler evt. kompetenceudvikling, nye opgaver, særlige indsatser mv. Fra ledergruppen meldes det ud, at MUS kører efter hensigten, og som det skal, idet den løbende dialog/opfølgning mellem medarbejder og leder i løbet af året er vigtig. MUS forløber fint, og inden næste runde kan det overvejes, om der er særlige temaer, der skal tages fat på. 5. Foto på mails Foto på mail har været drøftet i LAMU, i ledergruppen og med AU HR for at høre, hvad holdningen på AU er.

6 Side 6/6 Der er enighed om, at foto på mails har en god effekt, da det giver en oplevelse af nærvær, hvilket bl.a. kan medvirke til en god tone. Det er altid rart at have ansigt på den, man korresponderer med. Ledergruppen synes ligeledes, at det er en god idé, og vil gerne opfordre til, at man får sat foto på sin mail og dermed også i PURE. Det har en god effekt og fremmer, at man knyttes sammen på AU. For at sikre ensartede medarbejderfotos, tages kontakt til en fotograf på AU til at tage billederne. Der sendes en orientering ud til hele huset om, at man kan få taget et professionelt foto til sin mail vedhæftet en vejledning til at uploade sit foto. 6. Eventuelt, herunder evt. kommunikation til medarbejderne Orientering - Arbejdsgruppe, som skal arbejde med sygefravær, der vælges yderligere to medarbejdere. Orientering - Foto på mails/professionelt foto/vejledning til at uploade foto. Godkendt

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse.

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse. Side 1/7 Mødedato: 29. november 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø Referat Anna Haurdahl Dato: 30. august 2018 Side 1/6 Mødedato: 30. august 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 23. november Valg til AMG/LAMU 2018

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 23. november Valg til AMG/LAMU 2018 Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Anna Haurdahl Dato: 17. januar 2018 Side 1/2 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 09.00-11.15 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere:

Læs mere

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige.

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Lars Bo Nørgaard Dato: 18. januar 2019 Side 1/2 Mødedato: 24. januar 2019 kl. 9.45-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU/LSU møde LAMU deltagere: LSU

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl. 10.3011.15 Mødested: 1918135 ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.) Dagsorden Dato: 22. november 2018 Side 1/1 Mødedato: 29. november 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette

Læs mere

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen.

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen. Møde den: 20. februar 2017 kl. 11.00-12.00 1918-129 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Dagsorden Anna Haurdahl Dato: 16. maj 2018 Side 1/2 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14: IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14: IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger AARHUS UNIVERSITET Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14:00 2641-130 IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen,

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende:

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende: Side 1/5 Mødedato: 6. maj 2019 kl. 13.30-15.00 Mødested: Bygn. 1431, lok. 021 (videolink) Mødeemne: Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Jørgen B. Jespersen (ST),

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B. 2. Forslag til ny mødestruktur. 3. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B. 2. Forslag til ny mødestruktur. 3. Godkendelse af dagsorden Dagsorden Anna Haurdahl Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09:00 10:30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere:

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Risiko- og beredskabsvurdering v/anders. 2. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Risiko- og beredskabsvurdering v/anders. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Anna Haurdahl Dato: 22. november 2018 Side 1/2 Mødedato: 29. november 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Marianne Maria Larsen

Marianne Maria Larsen Marianne Maria Larsen Fra: Katrine Lisberg Sendt: 1. august 2016 13:31 Til: Niels Jørgen Rasmussen Emne: God omgangstone Opfølgningsflag: Flagstatus: Opfølgning Fuldført Hej Niels Jørgen Hermed mit bud

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 3. december 2018 kl. 08:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Ricco Norman Dyhr- afbud Michael Nørgaard- afbud Kim Leck

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) AARHUS Møde den: 31. august 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard,

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) AARHUS Møde den: 31. august 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU REFERAT Til stede: Flemming Bøge, Ole Boulund Knudsen, Thomas Degn Nielsen, Bjarne Poulsen, Henrik Lindskov, Karina Enig Dam, Anders Rasmussen, Ole Rahn

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen LSU møde: Dato: Torsdag den 30. marts 2017 Tidspunkt: Kl. 13.30-15 Sted: Rektoratets mødelokale Referat Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslokale LAMU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslokale LAMU Økonomi og Bygninger Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslkale LAMU Øknmi g Bygninger Dagsrden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skv, Berit Krnbæk Bisen, Carsten Pahl Jensen, Esther S.

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS Møde den: 24. august 2017, kl. 9.00-11.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Møde den: 07 09 2016, kl. 09.00-11.00 Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Referat Deltagere: Marianne Hokland (MH), David Christian Evar Kraft (DCEF), Lene Grønkjær (LG), Peder

Læs mere

Dagsorden. LAMU-møde i ACA den 2. marts 2018 Kl Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011. Mødedeltagere:

Dagsorden. LAMU-møde i ACA den 2. marts 2018 Kl Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011. Mødedeltagere: LAMU-møde i ACA den 2. marts 2018 Kl. 09.00-10.00 Dagsorden Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011 Mødedeltagere: Medarbejdere Lars Friis (LF) Brit Knudsen (BK) Berit Granum (BG) Kristine Kirk Mørk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik November 2015 Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik HR-Afdelingen, Systemudvikling & Data 0 Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse...

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

FMU ved Sydvestjysk Sygehus SVS Arbejdsmiljødrøftelse 2019

FMU ved Sydvestjysk Sygehus SVS Arbejdsmiljødrøftelse 2019 FMU ved Sydvestjysk Sygehus SVS Arbejdsmiljødrøftelse 2019 1. FAKTA OG ANALYSE Hvad er status på jeres indsatser sidste år - herunder Hovedudvalgets fokusområder? Mange arbejdsmiljøgrupper, LMU og FMU

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 1. marts 2016 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 14. juni 2018, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 1 Mødelokale 1 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere

Lokalt MED udvalg Rådhusvej 2, Faxe. Referat

Lokalt MED udvalg Rådhusvej 2, Faxe. Referat Refer Mødedo: Starttidspunkt: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 2, Afbud: Indholdsfortegnelse Punkter til dagsorden. 2 6. Godkendelse af dagsorden Lokalt MED-udvalg Rådhusvej 2 indstiller, dagsordenen godkendes.

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29.

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. oktober 2014 Styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Nedenfor fremgår et par konkrete eksempler på, hvorfor en fleksibel plan/ordning er en nødvendighed i de perioder, der er præget af afvigelser:

Nedenfor fremgår et par konkrete eksempler på, hvorfor en fleksibel plan/ordning er en nødvendighed i de perioder, der er præget af afvigelser: AARHUS UNIVERSITET 4. juni 2015 Side 1/2 Sagsfremstilling Dato: 01.06.15 Att.: Institutter ved Arts, Aarhus Afsender: Bygningsservice Arts, Rengøring Emne Rengøring af kontorer, BYG ARTS Synlig rengøring:

Læs mere

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen Møde den: 29. februar 2016 Videolinkmøde: Pv22 Foulum mødelokale 3 Flakkebjerg LAMU-MØDE i AGRO, DCA og ICROFS Referat Til stede: Fraværende: Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen,

Læs mere

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen INGENIØRHØJSKOLEN LAMU-møde nr. 16 Mandag 5. november 2018, kl. 11.00-13.00, Birk Centerpark 15, lok. 2105. Referat Deltagere: Formand: Daglig sikkerhedsleder: Kontorer: Lab. og værksteder på Navitas og

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4 AAU Innovation og Forskningsstøtte Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Samarbejdsudvalg (SU) AAU Innovation Tirsdag den 14. november 2017 kl. 10.00-12.00 Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH Odense... 1 Forord...

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for

Læs mere

Dagsorden HAU. Dagsordenspunkter

Dagsorden HAU. Dagsordenspunkter Dagsorden HAU Mødedato: Mandag den 19. september 2011 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Mødested: Soldalen 8, 7100 Vejle Mødelokale: Lokal 13, ÆNDRING KAN FOREKOMME Journalnummer: - Deltagere:

Læs mere

Referat. Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 T R A N K Æ R G Å R D S V E J / T R A N K Æ R V Æ N G E. Hjemmeside: www.trankaer.

Referat. Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 T R A N K Æ R G Å R D S V E J / T R A N K Æ R V Æ N G E. Hjemmeside: www.trankaer. Referat Møde den: 30. april 2014 Afholdt hos: Jørgen Til stede: Helle, Pia, Peter, Mads, Jørgen og Anette Afbud: Christina Referent: Anette Til mødet var der udsendt følgende dagsorden: 1) Godkendelse

Læs mere

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser Bilag 6.3 tillæg LAMU-ernes Årlige Arbejdsmiljødrøftelser 2013 Bilag 5 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Lokal MED - Psykiatri og Misbrug Mødedato: Fredag den 8. februar 2013 Mødested: RC Teaterstien 9 A, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Afbud: Bettina Sørensen Fraværende:

Læs mere

Risikobaseret Tilsyn. 1 www.regionmidtjylland.dk

Risikobaseret Tilsyn. 1 www.regionmidtjylland.dk Risikobaseret Tilsyn 1 www.regionmidtjylland.dk Indledende møde med Arbejdstilsynet Deltagere: Arbejdstilsynet, arbejdspladsens ledelse og en repræsentant for de ansatte, typisk arbejdsmiljørepræsentanten

Læs mere

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018 LAMU-møde i ACA den 1. juni 2018 Kl. 09.00-10.00 Referat Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011 Mødedeltagere: Medarbejdere Lars Friis (LF) Brit Knudsen (BK) Berit Granum (BG) Kristine Kirk Mørk (KKM)

Læs mere

Dagsorden. LAMU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: D118. Mødedeltagere:

Dagsorden. LAMU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: D118. Mødedeltagere: LAMU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 10.30-11.30 Dagsorden Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: D118 Mødedeltagere: Medarbejdere Ledere Lars Friis (LF) Ole Jensen (OJ) Birgitte Katrine Adams (BKA) Signe

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 9.00 10.00 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand Marianne Bach Birn (MBB) Anders

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Dato: 25-09-2018 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Mads, Kristian, Jack, Lise-Lotte Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Høreklinikken

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Høreklinikken Oktober 2015 Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Høreklinikken HR-Afdelingen, Systemudvikling & Data Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 2 Sådan

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning REFERAT Til stede: Søren Harbo Jensen, Jens Falster, Erling Hyldig, Henrik Normann Jørgensen, Søren Lundgård Laursen, Bent Lorenzen,

Læs mere

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge

Referat. fra. FællesMED Børn og Unge Referat fra FællesMED Børn og Unge Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: 13:00-15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, BCV Louise Raunkjær, Anette Brodde, Kirsten Stage,

Læs mere

Referat MED-møde den 28. oktober 2015

Referat MED-møde den 28. oktober 2015 Mødeinformation Mødedato: Mødetid: Mødested: Deltagere: Fraværende: 28.10.15 Kl. 17.00 Mødelokalet, Nørrevang 19, Maribo Mike Jepsen Ole Rasmussen Bettina Olsen Odd Pærremand Henrik Andersen Keld Saul

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Susanne Bomholt Andersen, Kristian Henriksen, Lars Kühnau Frederiksen. Evt. ansvarlig for opfølgning

Susanne Bomholt Andersen, Kristian Henriksen, Lars Kühnau Frederiksen. Evt. ansvarlig for opfølgning Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for VVS Mødedato: Mødested: Møde indkaldt af: Deltagere: Mandag den 4. december 2017, kl. 11-13 efterfølgende jule frokost. Milnersvej 48, 3400 Hillerød, mødelokale 1 (1.

Læs mere

LSU-LAU i F&U Referat

LSU-LAU i F&U Referat LSU-LAU i F&U Referat Mødedato 1. december Starttidspunkt 09:30 Sluttidspunkt 11:00 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Referat LSU/LAU møde Referent Tina Danielsen 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 15. september 2016, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 2 Mødelokale 2 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere