PLO s politik på akutområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLO s politik på akutområdet"

Transkript

1 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 7. april 2018 Sagsnr Aktid PLO s politik på akutområdet 1. Indledning Alment praktiserende læger varetager det akutte beredskab hele døgnet i Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland. I Region Hovedstaden varetages det akutte beredskab i dagtiden. Nærværende politik omfatter hele PLO, dog ikke PLO-Hovedstaden for såvidt angår vagttiden. De alment praktiserende læger forventes at spille en central rolle i det fremtidige akutberedskab, og med dette dokument fremlægger PLO sine synspunkter på almen praksis rolle i det fremtidige akutberedskab. Papiret giver udtryk for, hvad PLO kan tænke sig på akutområdet, men giver ikke belæg for at pålægge medlemmerne noget, de ikke aftalemæssigt er forpligtet til. Nærværende politikpapir er en opdatering af PLO s politikpapir på området fra Forankring i almen praksis at vagtlægeordningen i hele Danmark skal være forankret i almen praksis og dermed være en uopsigelig og fast integreret del af overenskomsten om almen praksis. Begrundelsen er, at der herved skabes faglig og kvalitetsmæssig kontinuitet mellem den primære sundhedsbetjening i henholdsvis dag- og vagttid. Det er i øvrigt PLO s opfattelse, at ansættelse i sygehusvæsenet ikke vil blive opfattet tilstrækkeligt attraktivt af de praktiserende læger. Der vil således kunne opstå et rekrutteringsproblem, når der ikke er en kollektiv forpligtelse for de alment praktiserende læger til at varetage lægevagten. I forbindelse med en analyse af kvaliteten af lægevagten fra 2010, mener Sundhedsstyrelsen, at lægevagten fortsat bør forankres i almen praksis begrundet i, at Kristianiagade 12 Tlf E-post plo@dadl.dk Fax København Ø Tlf (direkte) E-post (direkte)

2 2/7 man derved sikrer den fornødne bemanding med læger, som har den relevante uddannelse til at varetage de problemstillinger, som kommer i lægevagten. Derudover er et andet vigtigt argument herfor, at en fortsat kvalitetsudvikling dermed kan sammenkobles med almen praksis, så borgeren modtager den samme kvalitet i behandlingen af akutte sygdomme og skader, uanset om det er dagtid eller vagttid. 3. Lægelig visitation at alle akutte henvendelser til sundhedsvæsenet (undtaget henvendelser til 112) døgnet rundt skal visiteres af almen praksis Begrundelsen er, at speciallægerne i almen medicin er bedst uddannede til at varetage visitationsfunktionen, som anses for den vanskeligste opgave i vagtlægeordningen. Lægerne har tilegnet sig kompetencerne gennem en alsidig lægelig grund- og videreuddannelse samt gennem en ofte mangeårig praktisk erfaring fra lægevagten og egen almen praksis. Derved sikres høj faglig kvalitet, god patientservice og en økonomisk omgang med sundhedsvæsenets knappe ressourcer. I sygehusvæsenet peger udviklingen i øvrigt i retning af, at de mest kvalificerede læger varetager den indledende kontakt med patienterne samme kvalitet bør forefindes i den akutte visitationsfunktion. I Sundhedsstyrelsens rapport fra 2010 anbefaler vagtlægerne og regionernes planlægningschefer, at det er de praktiserende læger, der visiterer de akutte henvendelser. Sygeplejersker og andre faggrupper indgår i akutarbejdet på grundlag af instruks fra vagtlægen/lægevagtschefen. Almenmedicinsk superviseret deltagelse i lægevagten er obligatorisk i hele landet i speciale-uddannelsen i almen medicin, hvor uddannelseslægen som minimum skal deltage i regionalt lægevagtskursus. Herudover skal uddannelseslægen minimum tage følgende vagter under sit uddannelsesforløb: Tre ledsagede køre- eller konsultationsvagter under introduktionsstillingen Tre kørevagter med tutor som bagvagt under fase 1-stillingen. Fire køre- eller konsultationsvagter under fase 2-stillingen. Seks køre- eller konsultationsvagter og to visitationsvagter med supervision under fase 3-stillingen. 4. Bemanding at der bør tilknyttes betydeligt flere sygeplejersker og eventuelt sekretærer i lægevagten. Sygeplejersker og andre faggrupper arbejder på grundlag af instruks fra vagtlægen/lægevagtschefen.

3 3/7 Begrundelsen er, at der herved frigøres lægelige ressourcer. Desuden vil en øget anvendelse af andre personalekategorier - med tilhørende opgaveglidning af visse, nærmere definerede tilstande - kunne bidrage til en bedre, samlet opgaveløsning i lægevagten. I de senere år er der ansat mere klinikpersonale i almen praksis. Sundhedsstyrelsen anbefaler i deres rapport fra 2010, at dette også sker i lægevagten. 5. Tilgængelighed i dagtid at der skal sikres god telefonisk tilgængelighed til almen lægepraksis i dagtiden, og at der gennemføres tilgængelighedsundersøgelser én gang årligt, og at der ved akut opstået behov for lægehjælp skal være adgang for patienten til lægehjælp telefonisk eller på anden vis i tidsrummet samme dag ved egen læge eller efter aftale med anden navngiven stedfortæder Undersøgelser af tilgængeligheden i dagtid viser høj tilfredshed med den akutte service. Praksis kontaktes på vanlig vis i lægens telefontid og ved tidsbestilling og endvidere fordres det, at praksis etablerer en måde, hvorpå en læge er træfbar ved akutte tilstande i tidsrummet kl Alle samarbejdspartnere til almen praksis bør have en nem og enkel adgang til praksis, udenom tids - og receptfornyelseskøen. Telefonsystemet bør indrettes så almindelige sygdomshenvendelser har en linje, mens akutte og samarbejdspartnere har en anden f.eks. via trykmuligheder i telefonsystemet. Tilgængeligheden til almen praksis bør med passende mellemrum undersøges via tilgængelighedsundersøgelser, udarbejdet i samarbejde mellem region og PLO-regionalt. 6. Tilgængelighed i vagttid at der skal sikres god telefonisk tilgængelighed til Lægevagten i vagttiden Begrundelsen er, at forslaget om, at speciallæger i almen medicin varetager telefonvisitationen af alle akutte henvendelser i vagttid til sundhedsvæsenet, nødvendigvis forudsætter, at der er høj akut telefonisk tilgængelighed. Forskellige målinger foretaget af regionerne viser, at der i lægevagten generelt er en god telefonisk tilgængelighed, dvs. at % af telefonopkaldene kommer

4 4/7 igennem inden for 5 minutter og at der blandt patienterne er stor tilfredshed med lægevagtsordningen. 7. Kommunikation at kommunikation i forbindelse med håndtering af akutte tilstande og sygdomme skal være præcis, sikker og hurtig at vagtlægerne bør have adgang til relevante journaloplysninger fra sygehuse og egen læge vedr. kroniske sygdomme og fast medicin at vagtlæger bør modtage epikrise for de forløb, hvor lægevagten henviser patienten til sygehus Begrundelsen er, at adgangen til præcise og relevante journaloplysninger fra egen læge (fx om kroniske lidelser, fast medicin o. lign) vil forbedre kvaliteten af lægevagtens ydelser. Endvidere vil et system, hvor den indlæggende vagtlæge bliver orienteret om et indlæggelsesforløb via en epikrise, bidrage til vigtig læring hos den indlæggende vagtlæge. Et fælles diagnosekort analogt med FMK bør oprettes, hvorved de ønskede journaloplysninger kan tilgås. I dagtid er der flere aktører; sygehus, kommune og almen praksis. Udveksling af akut-telefonnumre eller direkte kontaktnumre er vigtig. På sygehuse er indførelse af centralvisitation og hotline-numre til afdelingerne en vej at gå, i praksis kan lægens akut-nummer suppleres af direkte telefonnumre udleveret mellem kommune og praksispersonale. Til sub-akutte tilfælde kan -kommunikation finde anvendelse, men til nøje udvalgte tilfælde. Ved udskrivelser fra sygehus forventes FMK opdateret. I tilfælde, hvor der ved udskrivelser fra sygehus er behov for akut opfølgningsindsats fra praktiserende læge er det i overenskomst om almen praksis for aftalt, at epikrisen rødmarkeres. Automatisk udveksling af stamdata skal udbygges, FMK er etableret, et fælles diagnosekort kunne også tænkes. I vagttiden skal de velfungerende IT-systemer vedligeholdes og gerne udbygges, således at vagtlægerne får let adgang til patient-stamdata, men også tilbagemeldinger fra sygehusene ved fremsendelse af kopi af epikriser vedrørende patienter, henvist af vagtlægen.

5 5/7 8. Indretning og fysiske forhold at regionerne bør pålægges i samarbejde med lægevagten - at sikre den fornødne modernisering af de fysiske faciliteter for lægevagten, herunder også nødvendige investeringer i moderne behandlings- og informationsteknologi Begrundelsen er, at når lægevagten i fremtiden skal pålægges flere opgaver samtidig med, at der skal tilknyttes mere klinikpersonale i lægevagtskonsultationerne, er det vigtigt, at lokaleforholdene og udstyret er tidssvarende. Sundhedsstyrelsens rapport fra 2010 peger på, at der er et aktuelt behov for et skarpere fokus på den fysiske indretning af lægevagtskonsultationerne landet over, ligesom der er behov for nærmere at vurdere teknologianvendelsen i konsultationerne. Et eksempel på modernisering af lægevagten kan være velkomstskærme på alle lægevagtskonsultationssteder, hvor patienterne selv kan registrere sig ved ankomsten på skærmen, hvorved der kan spares sygeplejetid. 9. Ledelse af lægevagten at lægevagtscheferne skal referere til PLO s regionale repræsentantskab, at den enkelte vagtlæge fortsat har et individuelt lægefagligt ansvar, jf. Autorisationsloven, at lægevagtschefen tillægges et overordnet organisatorisk ansvar, hvilket også indebærer ansvar for de faglige retningslinjer gældende for lægevagten, og at der skal forelægge faglige retningslinjer for lægevagten, som de enkelte vagtlæger er forpligtet til at følge. Begrundelsen er, at lægevagten indgår i overenskomst om almen praksis, hvorfor det er naturligt, at PLO s regionale repræsentantskab varetager ledelsesfunktionen. Samtidig er det vigtigt for kvaliteten af lægevagtens ydelser, at ledelsesfunktionen løbende udvikles på grundlag af faglige retningslinjer. De faglige retningslinjer udarbejdes af DSAM. Tilrettelæggelsen af lægevagten og kravene til den enkelte vagtlæge fremgår af vagtinstruksen, som er godkendt af det regionale repræsentantskab.

6 6/7 10. Videre- og efteruddannelse at der skal udvikles et landsdækkende efteruddannelsesprogram vedrørende akutarbejdet i almen praksis. Efteruddannelsesprogrammet, der skal tilpasses de lokale forhold, skal være en del af den selvvalgte efteruddannelse i almen praksis, og skal tilbydes alle praktiserende læger samt klinikpersonale, der er beskæftiget med akutte opgaver i almen praksis inkl. lægevagten, og at efteruddannelsesprogrammet sidestilles med den systematiske efteruddannelse i forhold til refusion for tabt arbejdsfortjeneste, og at speciallægeuddannelsen i almen medicin skal give de kommende alment praktiserende læger de nødvendige kompetencer inden for akut medicin og skadebehandling. Begrundelsen er, at befolkningen har krav på, at den akutte betjening i sundhedsvæsenet altid foregår på grundlag af den bedste medicinske viden. Der udarbejdes nationale faglige retningslinjer for akutarbejdet i almen praksis, herunder i lægevagten. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen i deres rapport fra 2010, at der systematisk arbejdes med patientsikkerhed i lægevagten, samt et vedvarende behov for fokus på kommunikation, herunder telefonkommunikation. 11. Samarbejde at sundhedsaftaler bør omfatte en beskrivelse af det lokale samarbejde på akutområdet mellem regionen, kommunen og almen praksis inkl. lægevagten. at ordningen med akutteams som allerede fungerer i flere kommuner udvides til alle kommuner. Ordningen skal bestå af sygeplejersker med særlige kompetencer og dække hele døgnet. Ordningen bør indgå i et tæt samarbejde med praktiserende læge både i dag- og vagttid. at der skal skabes bedre mulighed for transport af svage patienter til praktiserende læge både i dag- og vagttid. Dette for at optimere undersøgelsesmulighederne med henblik på højnelse af behandlingskvalitet samt undgå unødvendige indlæggelse. Begrundelsen er, at der hersker betydelig uklarhed om samarbejdet og opgavefordelingen på det akutte område mellem kommuner, region og praktiserende læger. Den kommunale sundhedssektor bør oprustes på det akutte område. De praktiserende læger bør i stigende omfang kunne benytte sygehusenes diagnostiske faciliteter direkte. Endelig vil det være en fordel for lægevagten, at der etableres centrale visitationer i kommunerne og regionen, som lægevagten kan benytte sig

7 7/7 af i forbindelse med viderehenvisninger til sygehusvæsenet eller den kommunale sundhedssektor. Sundhedsstyrelsen lægger generelt op til et tættere samarbejde mellem kommuner, sygehuse og lægevagten og anbefaler bl.a., at lægevagten sikres enkle visitationsveje til sygehuse og kommuner. 12. Fremtidens akutbetjening at almen praksis fortsat er indstillet på at påtage sig sin andel af de akutte opgaver i sundhedsvæsenet under forudsætning af, at der uddannes flere alment praktiserende læger, der investeres i efteruddannelse, der fortsat tilknyttes mere klinikpersonale til lægevagten, der investeres i mere teknologi (behandlingsapparatur; informationsteknologi), der etableres transportordninger for patienterne således, at lægetid til sygebesøg minimeres, lægevagtens tilrettelæggelse tilpasses den aktuelle lokale kapacitet af læger. Udviklingen på sygehusområdet indebærer, at der i fremtiden bliver længere afstand til akutenheder i sygehusvæsenet. Dette stiller krav til en oprustning af det præhospitale beredskab i form af transportsystemer, uddannelse af reddere og paramedicinere m.v., som skal mobiliseres ved pludselig, akut opstået sygdom (112).

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært forretningsudvalgsmøde den 12. marts 2013 Sag nr. 1 Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden Bilag 2 og Bilag 3 Bilag 2 PLO HOVEDSTADEN Forretningsudvalget

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE. Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBERED- SKABS ARBEJDE Bilag 3. Vagtlægeordningen i det fremtidige akutsystem Udvalget om det præhospitale akutberedskab November 2010 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis Sengepladser på offentlige sygehuse Indlæggelsestid i dage PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. marts 27 Sagsnr. 27-72 Aktid. 425539 PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 5.december 2012 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2012. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.578 praktiserende

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 5.12.2012 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-6874 PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december 2012 1. Sammenfatning. PLO's sekretariat har i november/december

Læs mere

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Et sammenhængende akutsystem

Et sammenhængende akutsystem N O T A T 17-12-2009 Et sammenhængende akutsystem 1. Indledning Nærværende notat beskriver regionernes forslag til et fremtidigt sammenhængende akutsystem. Forslaget koncentrerer sig om den regionale del

Læs mere

kvaliteten i den danske lægevagtsordning

kvaliteten i den danske lægevagtsordning kvaliteten i den danske lægevagtsordning 2009 En spørgeskemaundersøgelse blandt 1.700 kvinder opereret i 2000 i Danmark Kvaliteten i den danske lægevagtsordning Sundhedsstyrelsen, 2009 Sundhedsstyrelsen

Læs mere

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er)

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er) Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 191 Dato: 14. december 2013 Stillet af: Finn Rudaizky (O) Besvarelse udsendt den: 19. december 2013 Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning

Læs mere

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Baggrund I september 2018 offentliggjorde analysecenter VIVE en rapport

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år Dato 05-01-2018 LOST Sagsnr. 4-1010-333/1 Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år For omkring 10 år siden kom Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis Udkast - bilag 2, version 2 Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis Minimumskrav: Minimumsbetingelser, der skal være opfyldt i hele kontraktperioden inkl. svarkolonne. Generelt

Læs mere

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten:

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Koncern Praksis Direktør Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Telefon 38 6650 00 Direkte 38 66 52 06 Fax Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Dato: 11. marts

Læs mere

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB December 2015 Indhold SIDE 1. OPGAVER 3 1.1 Lovgivning 3 1.2 Opgaver 3 1.3 Den kørende lægevagt 4 2. LEDELSE 4 3. ORGANISATION 4 3.1 Snitflader

Læs mere

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen Udkast - Bilag 2 Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen Minimumskravkrav: Minimumsbetingelser, der skal være opfyldt i hele kontraktperioden inkl. svarkolonne. Generelt Krav til tilbudsgiveren

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner.

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Dato: 6. december 2017 Brevid: 3439158 Orientering om ny overenskomst for almen praksis I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Program

Læs mere

Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold

Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold Lægerne Østervold, Østervold 20, 4.sal 8900 Randers C Tlf.: 86417900 Ydernr.: 065080 www.lægerneøstervold.dk Læger Praksis er en 3-mandskompagniskabspraksis med

Læs mere

Akutbetjening i almen praksis

Akutbetjening i almen praksis Akutbetjening i almen praksis Peter Magnussen Formand for PLO s Akutudvalg 1 Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende almen praksis 1. Et Landsdækkende telefonnummer til vagtlægeordningen. 2. Al henvendelse

Læs mere

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland 1. Vagtordningens formål Formålet med denne aftale er at sikre borgerne i Region Sjælland en god og sikker lægebetjening uden for de praktiserende

Læs mere

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO faktaark 2016 Indhold 1. Generelt om almen praksis... 2 1.1. Antal praktiserende læger i 2016... 2 1.1. Udviklingen i antal læger i almen praksis og offentlige ansatte

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Velkommen. Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling

Velkommen. Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling Velkommen Dagens mål: Den nye uddannelse og nye metoder Brush-up på i forvejen kendt viden Erfaringsudveksling Hvad kan jeg - som tutorlæge - udsættes for? Klinisk basislæge ( KBU ) Intro læge Fase 1 Fase

Læs mere

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB Høringsversion Juli 2015 Indhold 1. Opgaver...3 1.2 Lovgivning...3 1.2 Opgaver...3 1.3 Den kørende lægevagt...4 2. Ledelse...4 3. Organisation...4

Læs mere

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 13/10812 Dato: 11. juni 2013 Udarbejdet af: Tine Canvin E-mail: Tine.Canvin@rsyd.dk Telefon: 76631409 Notat Det regionale beredskab i tilfælde

Læs mere

PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis

PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. januar 2019 PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis Hovedbudskaber Patienterne er generelt meget tilfredse med almen praksis. Mere end 121.000 patienter

Læs mere

Fremtidens akutbetjening

Fremtidens akutbetjening Fremtidens akutbetjening Juni 2005 Indledning Den Almindelige Danske Lægeforening har sammen med Foreningen af Speciallæger, Praktiserende Lægers Organisation og Yngre Læger udarbejdet dette forslag for

Læs mere

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis Hovedbudskaber Ud af 4.404 speciallæger i almen medicin er 770 beskæftiget uden for

Læs mere

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Det koster kun ca. 1.400 kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge Hovedbudskaber I gennemsnit koster det samfundet 1.405 kr. pr. borger at have

Læs mere

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave)

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Center Sundhed 27.02.14 Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Baggrund Ifølge lov nr. 904 af 4. juli 2013 om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet,

Læs mere

Ny overenskomst for almen praksis

Ny overenskomst for almen praksis Ny overenskomst for almen praksis - Det væsentligstei et kommunalt perspektiv Center for Sundhed og Omsorg Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm horsholm.dk Ny overenskomst for almen praksis. Regioner og praktiserende

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 3. juni 2013 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2013. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.590 praktiserende

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. Rigsrevisionens beretning nr. 17/2016 om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 25. august 2017

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over regionale aftaler og generelle 2-aftaler i Region Sjælland Juni 2018 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment

Læs mere

8 Uddannelse til speciallæge i almen medicin

8 Uddannelse til speciallæge i almen medicin 8 Uddannelse til speciallæge i almen medicin Med udgangspunkt i anbefalingerne i kapitel 6 om den fremtidige speciallægeuddannelses mål og opbygning behandles i dette kapitel kommissionens overvejelser

Læs mere

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog.

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog. Koncern Praksis Udviklingsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Direkte 38665315 Dato: 12. april 2012 Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed

Læs mere

KONTRAKTBILAG 1. Kravspecifikation

KONTRAKTBILAG 1. Kravspecifikation KONTRAKTBILAG 1 Kravspecifikation Sagsnummer.: 18/14010 Region Syddanmark Side 1 af 7 Kravspecifikation 1 Udbudsmaterialets terminologi 1.1 Mindstekrav Mindstekrav er krav, der skal opfyldes. Såfremt et

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen N O T A T 06-06-2006 Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen Regionerne har sat kurs mod et sundhedsvæsen i international front Visionen er at fremtidssikre sundhedsvæsenet til gavn for den danske befolkning

Læs mere

Skadeklinikker og nærskadestuer

Skadeklinikker og nærskadestuer Skadeklinikker og nærskadestuer integreret del af akutberedskabet Forord Sygehusvæsenet og det akutte beredskab er under stor forandring i disse år. Sundhedsstyrelsen er bl.a. kommet med en række anbefalinger

Læs mere

UDKAST. Aftale mellem Region Syddanmark og PLO Syddanmark om tilrettelæggelse af den regionale lægevagt og visitation til skadestuer.

UDKAST. Aftale mellem Region Syddanmark og PLO Syddanmark om tilrettelæggelse af den regionale lægevagt og visitation til skadestuer. J.nr. 14/27096 27. oktober 2014. UDKAST Aftale mellem Region Syddanmark og PLO Syddanmark om tilrettelæggelse af den regionale lægevagt og visitation til skadestuer. 1. I henhold til overenskomstens 38

Læs mere

PLO Analyse Ansatte i almen praksis

PLO Analyse Ansatte i almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 17. maj 2017 Sagsnr. 2016-7376 PLO Analyse Ansatte i almen praksis Aktid. 543717 Hovedbudskaber Almen praksis er meget andet end den praktiserende læge. I alt 5.149

Læs mere

Kommenteret høringsnotat. Et udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler

Kommenteret høringsnotat. Et udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler Dato 16. marts 2018 Sagsnr. 2018011476 MRU Kommenteret høringsnotat Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler 1. Hørte myndigheder og organisationer

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger med ydernummer

Læs mere

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2.

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 04-09-2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-4536 / 987375 Bekendtgørelser i forhold til PLO s høringssvar Folketinget vedtog - som bekendt - i foråret 2013 en ændring af sundhedsloven.

Læs mere

Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen

Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen Sundhedsstyrelsen Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen KL takker for muligheden for at afgive høringssvar på Sundhedsstyrelsens faglige

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til strukturplan

Region Nordjyllands udkast til strukturplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til strukturplan Region Nordjylland har den 26. februar 2007 sendt Udkast til strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis PLO-HOVEDSTADEN Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 26 67 00 Fax 35 44 10 99 post.hpl@dadl.dk Den 15-12-2016 Sagsnr: 2016-8088/349669 Init: MaH

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale

Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Hvilke krav stilles til fremtidens sygeplejersker? Dasys uddannelseskonference 8.5.14 Birgitte Rav Degenkolv Vicedirektør, Den Præhospitale Virksomhed Lidt om mig Vicedirektør Den Præhospitale Virksomhed,

Læs mere

Væsentlige ændringer ved moderniseringen af børne- og ungdomspsykiatri

Væsentlige ændringer ved moderniseringen af børne- og ungdomspsykiatri Væsentlige ændringer ved moderniseringen af børne- og ungdomspsykiatri Baggrund: Hovedsigtet med moderniseringen af specialet børne- og ungdomspsykiatri er, at ydelsesbeskrivelserne afspejler det aktuelle

Læs mere

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Jens Egsgaard, sundhedschef Københavns Kommune www.kk.dk Side 2 / Agenda > Udfordringer for læger og plejehjem > Ønsker til samarbejdet >

Læs mere

Frikommunenetværk Bilag 2.

Frikommunenetværk Bilag 2. Frikommunenetværk Bilag 2 Kvalitetsstandard for tværkommunal akutfunktion i Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal Kommuner 2018-2021 Version 190118 Indledning Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal Kommuner har etableret

Læs mere

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020

Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Vedr. Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden har den 23. marts 2011 sendt Forslag til Hospitals- og Psykiatriplan 2020 i høring.

Læs mere

Opgavebeskrivelse for samarbejdet

Opgavebeskrivelse for samarbejdet Opgavebeskrivelse for samarbejdet - mellem praktiserende læger og akutsygeplejeteam i Holbæk Kommune Indledning Udviklingen af det nære sundhedsvæsen, omlægningen af aktiviteten i sygehusvæsenet med nye

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

PLO s kravsoplæg OK 2013.

PLO s kravsoplæg OK 2013. P A K TI S N D L Æ G S O G A N IS A TI O N Dato 29-06-2012 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-482 PLO s kravsoplæg OK 2013. 1. Indledning. I de senere år er udviklingen gået mod en betydelig centralisering og specialisering

Læs mere

Krav 2. Hvordan parterne sikrer, at relevant information formidles rettidigt til patienten og eventuelt pårørende samt til den praktiserende læge,

Krav 2. Hvordan parterne sikrer, at relevant information formidles rettidigt til patienten og eventuelt pårørende samt til den praktiserende læge, Krav 2. Hvordan parterne sikrer, at relevant information formidles rettidigt til patienten og eventuelt pårørende samt til den praktiserende læge, kommunen og andre relevante aktører i forbindelse med

Læs mere

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING

STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING STATUS FOR UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBE- REDSKABS ARBEJDE - SAMMENFATNING UDVALGET OM DET PRÆHOSPITALE AKUTBEREDSKAB NOVEMBER 2010 Kolofon Status for udvalget om det præhospitale akutberedskabs

Læs mere

Regler for udbetaling af tilskud til ansættelse af uddannelseslæge i almen praksis Fase 2 og Fase 3

Regler for udbetaling af tilskud til ansættelse af uddannelseslæge i almen praksis Fase 2 og Fase 3 Regler for udbetaling af tilskud til ansættelse af uddannelseslæge i almen praksis Fase 2 og Fase 3 Retningslinjer for Sygehuse og Praksis i Region Sjælland april 2014 1 Indledning Der ydes refusion af

Læs mere

Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing?

Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing? Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing? For dermed at forebygge indlæggelser, nedbringe antal genindlæggelser samt akutte korttidsindlæggelser. Center for Sundhed og Omsorg søger en kommunal

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis Praktiserende læger og afdelinger på OUH Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis 2015-18 Udarbejdet af Praksiskonsulentordningen OUH Odense Universitetshospital Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Samarbejdsudvalget om almen praksis

Samarbejdsudvalget om almen praksis Samarbejdsudvalget om almen praksis Referat af ekstraordinært SU Mødedato: Mandag den 7. juli 2014 kl. 16:00 18:00 Mødelokale: Mødelokale 3, Regionshuset, Damhaven 12, Vejle Tilstede: Medlemmer Regionale

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Kendelse i Opmandssag. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Kendelse i Opmandssag. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Kendelse i Opmandssag (FV 2013.0113) Praktiserende Lægers Organisation (advokat Helene Amsinck) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 4. februar 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland juli 2015 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet 23. oktober 2008: Arbejdet med tilrettelæggelsen af fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Overordnede vision på sundhedsområdet At skabe fremtidens sundhedsvæsen, som er karakteriseret

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Katrine Dennak (RSYD) Christina Ryborg (FKS) Anders Fournaise (RSYD) Journal nr.: 13/15214 E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk Dato: 15. december 2015

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør PLO. Praktiserende Lægers Organisation

Stillings- og personprofil. Direktør PLO. Praktiserende Lægers Organisation Stillings- og personprofil Direktør PLO Praktiserende Lægers Organisation Oktober 2015 Opdragsgiver PLO s bestyrelse Adresse Praktiserende Lægers Organisation PLO Kristianiagade 12 2100 København Ø Tlf.

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Medlemmer af SUU, medier, offentlighed. Samråd AG om Respirationscenter Øst. 10 min., herefter 45 min. til spm.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Medlemmer af SUU, medier, offentlighed. Samråd AG om Respirationscenter Øst. 10 min., herefter 45 min. til spm. Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 473 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Medlemmer af SUU, medier, offentlighed Samråd AG om Respirationscenter

Læs mere

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Til: Danske Regioner Fra: Dato: 5. marts 2018 Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Denne besvarelsen følger Danske Regioners spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions-

Læs mere

Lægevagten RSD Brobyggerfunktionen

Lægevagten RSD Brobyggerfunktionen RSD Brobyggerfunktionen Charlotte Mose Oversygeplejerske, FAM - OUH. Ole Holm-Thomsen, Vagtchef,. Formålet med lægevagten er: Formålet med lægevagten er: 1. At yde almenmedicinsk lægehjælp til akut opstået

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen 18. JANUAR 2017 Styrket indsats for ældre medicinske patienter National handlingsplan

Læs mere

»Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse

»Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse »Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse Baggrund Denne undersøgelse er gennemført som led i»tidlig opsporing af kræft«. Det er en flerårig indsats i Region Sjælland, der omfatter mange forskellige

Læs mere

Regionsældrerådet savner klare indikatorer for inddragelse både på det generelle og individuelle plan.

Regionsældrerådet savner klare indikatorer for inddragelse både på det generelle og individuelle plan. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til Praksisplanudvalget Region Hovedstaden Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen

Læs mere

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst Dagsorden Forretningsudvalget 24. september 2012, Kl. 09.00 AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Orientering om akutudvalgets anbefalinger vedrørende ventetider

Læs mere

1 Indledning. 2 Shared care

1 Indledning. 2 Shared care 1 Indledning Anvendelsen af ny teknologi og samarbejde med praksissektoren er højt prioriterede udviklingsområder i Region Midtjyllands psykiatriplan. Regionsrådet nedsatte på den baggrund i februar 2008

Læs mere

Værdigrundlag Alle patienter behandles ligeværdigt. Behandlingen tager udgangspunkt i patientens ønsker og behov (patientcentreret).

Værdigrundlag Alle patienter behandles ligeværdigt. Behandlingen tager udgangspunkt i patientens ønsker og behov (patientcentreret). BHansen@health.sdu.dk 20090317 Kære: Lægerne Hansen og Stokholm Fisketorvet 4-6, 4 sal 5000 Odense C Historie Lægerne Bjarne Lühr Hansen og Kurt Stokholm startede samarbejdspraksis i 1992 og indgik kompagniskabspraksis

Læs mere

PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse

PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Medlemsundersøgelse af de praktiserende lægers efteruddannelse Sammenfatning De praktiserende læger efteruddanner sig i stort omfang, således har 99 procent

Læs mere

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre"

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i Jo før jo bedre Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioner Februar 2015 Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre" Baggrund Med regeringens sundhedsstrategi "Jo før jo bedre", der indgår i aftalen

Læs mere

Lagring, ajourføring, kommunikation og deling af patientdata Sten Christophersen Informatikdirektør

Lagring, ajourføring, kommunikation og deling af patientdata Sten Christophersen Informatikdirektør Lagring, ajourføring, kommunikation og deling af patientdata Sten Christophersen Informatikdirektør 1 Den politiske vision IT skal bidrage til at sikre, at den enkelte borger/patient oplever ét kontinuert

Læs mere

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan

vurderer overordnet, at Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan N O T A T Vedr. Region Syddanmarks forslag til gennemførelsesplan Region Syddanmark har den 3. juli 2008 sendt Gennemførelsesplan: Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed i offentlig høring. Ifølge

Læs mere

L L

L L L 227 Bilag 17 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 L 227 endeligt svar på spørgsmål 81 Dok nr.: 1236363 har den 10. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (L 227 forslag til lov om ændring

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til etablering af Regionslægevagt. til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Forslag til etablering af Regionslægevagt. til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til etablering af Regionslægevagt Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 7 Jff REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Diabetiske fodsår - en medicinsk teknologivurdering Organisation

Diabetiske fodsår - en medicinsk teknologivurdering Organisation Diabetiske fodsår - en medicinsk teknologivurdering Organisation Organisation - MTV spørgsmål Hvordan er diagnostik og behandling af diabetiske fodsår organiseret i Danmark? Hvilke barrierer og muligheder

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6.

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6. Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM Region Syddanmark, 6. april 2010 Fælles akutmodtagelse på sygehuset Fælles regional referenceramme for

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 582 Offentligt Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B Telefon 3866 6000 Mail planogudvikling@regionh.dk

Læs mere

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Oplæg til Regionernes Lønnings- og Takstnævn om krav til forhandling af Landsoverenskomst om almen lægegerning December 2008 1. Indledning...3 2. Konsultationsydelsen...3

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere