Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter"

Transkript

1 Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter

2 Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter Konkurrencen om turisterne er hård. Danmark er en lille destination på det globale feriemarked. Samtidigt forandrer vores omverden sig i et stadigt hurtigere tempo, hvor traditionelle ferieformer er i opbrud og må tilpasses et krævende marked, hvor forbrugerne er meget bevidste om deres valg - hvad de vil og ikke vil, og hvor de vil holde deres kostbare ferietid, som skal give dem en minderig tid med gode oplevelser sammen med deres kære. Camping som ferieform mærker også turisternes krav, behov og efterspørgsel, der er udtryk for forskellige (modsatrettede) tendenser i tiden for eksempel: Øget efterspørgsel efter luksus og wellness <> fokus på det naturlige og enkle Fokus på det sociale og kollektive <> individualisering Flere års produktudvikling med stjernekrav og de seneste års investering i udvikling af pladserne har båret frugt. De grundsten, der skal bygges på, har fået et kvalitetsløft i Danmark. Men konkurrencen er hård og bliver kun hårdere - både fra tilbud i udlandet og andre ferieformer herhjemme. Campingpladsejere og lejrchefer med flere må derfor være opmærksom på, hvordan camping kan adskille sig fra andre ferieformer og blive endnu bedre til at tiltrække gæster år efter år. Den gode historie om campinglivet og dets udfoldelsesmuligheder skal fortælles meget tydeligere. Det skal sættes spot på, hvilke rammer camping giver nu og i fremtiden for gode, unikke oplevelser for den enkelte - alene - eller sammen med andre.

3 Værktøjshæfte til fremtidens campingkoncepter (fortsat) Det handler om at se ind i fremtiden og videreudvikle campingpladserne og camping som ferieform. Målet er at sikre tilfredse turister og få både nye gæster og de trofaste gengangere til at gøre camping til deres foretrukne ferieform. Men samtidig gælder det om at være tro mod camping og campisten. Camping er noget særligt. Campingrådet har nedsat et Fremtidsudvalg, som har lavet dette lille værkstøjshæfte til inspiration til alle med interesse for at udvikle camping som ferieform og forretning. Det vil sige, det er ejernes, lejrchefernes og brugernes fælles bud på, hvordan camping kan udvikles fremover. Udgangspunktet er, at Campingrådet har en enestående mulighed for at arbejde med udvikling af camping, fordi såvel brugere og ejere er medlem af campingrådet. Og filosofien bag fremtidsudvalgets arbejde har været respekt for mangfoldigheden. Respekt for at camping på en og samme tid kan være luksus i Nordjylland, miljøvenlig camping på Sjælland, temacamping på Fyn, primitiv camping på øerne, lejrchefens helt egen plads og autocampernes pit-stop. Værktøjshæftet her skal således bruges til - både i et fælles løft og hver for sig - at skærpe kniven og udvikle sit eget koncept. Resultatet af Fremtidsudvalgets arbejde er fremkommet på baggrund af en møderække og en intern interviewrunde med efterfølgende workshop faciliteret af Jens Friis Jensen og Johanne Priem Bugge, Future Experience. Billederne er fra visitdenmarks billedarkiv på

4 Lidt om hvordan folderen er opbygget og kan bruges Campingrådet nedsatte i november 2006 det fremtidsudvalg, som har arbejdet med at identificere en række faktorer, der vil påvirke udviklingen af camping. Fremtidsudvalget har set på, hvordan faktorer som klima, øgede transportudgifter osv påvirker camping, hvordan konkurrencen udvikler sig, og hvilke motiver folk grundlæggende har for at tage på camping m.m. På baggrund af den samlede analyse har udvalget udarbejdet ni forskellige bud på fremtidens campingformer til inspiration til Campingrådets bestyrelse og udvalg. De ni koncepter kan også bruges af de enkelte lejrchefer i deres produktudvikling. Værktøjshæftet falder i to dele: 1) Udvalgets analyse 2) De 9 koncepter Ad 1) Udvalgets analyse I det følgende præsenteres først den analyse, udvalget bygger sine overvejelser på: a) Hvad der er karakteristisk ved camping som ferieform. b) Hvilke ydre faktorer, der påvirker udviklingen af camping. c) Hvilke motiver campisterne har for at tage på camping. d) Hvad det er, der binder det hele sammen. e) Hvilke tendenser, man ser inden for camping i disse år. f) Overblik over udviklingen af en række forskellige turismeformer efterfulgt af - g) Fremtidsudvalgets vurdering af udviklingen af forskellige campingformer.

5 Lidt om hvordan folderen er opbygget og kan bruges (fortsat) Ad 2) De 9 koncepter Værktøjsfolderens anden del præsenterer ni forskellige campingkoncepter, som fremtidsudvalget har identificeret som mulige campingformer for fremtiden med et decideret vækstpotentiale. Koncepterne tager højde for de forskellige observationer om camping og forskellige tendenser i vores omverden, så som øget miljøbevidsthed, wellness, tid til ro og fordybelse m.m. Desuden er der tilføjet en bobler : Udfordringen med at tiltrække de unge. Værktøjshæftet afsluttes med nogle afsluttende bemærkninger og en opsummering af hovedpointerne. God læselyst! Fremtidsudvalget Fremtidsudvalget vil mødes en gang årligt om efteråret og gøre status på udviklingen for vurdere, hvordan udviklingen har været, og om der er nye koncepter på vej, hvilket skal være med til at sikre, at folderen bliver et dynamisk værktøj.

6 Karakteristika for camping En af de helt afgørende ændringer for camping i de seneste år er, at ferieformen har ændret sig fra at have lidt lavstatus i samfundet til at være ferie for alle, høj som lav. Det betyder samtidig, at pladserne skal kunne levere kvalitet på alle niveauer. Generelt har man oplevet, at der er flere udlændinge, der vælger dansk camping til, men de udenlandske autocampere - specielt tyskerne og italienerne vælger danske campingpladser fra. Den øgede efterspørgsel fra flere målgrupper har ført til en specialisering af pladserne - f.eks. gennem temaer eller ved, at lejrchefen udvikler sin egen stil. Der er kommet mere fokus på forretningen. Camping har - især for de høje stjernekategorier - oplevet en professionalisering af erhvervet.

7 Ydre påvirkninger - identificeret af fremtidsudvalget Camping som ferieform er påvirket at nogle ydre faktorer, som er meget svære at ændre på (i uprioriteret rækkefølge): Geopolitik - krig, terror Den globale økonomi Klimaændringer - konsekvenser Politik, regulering, afgifter Energipriser - brændstof Demografiske ændringer Konkurrence fra andre lande Image I det følgende uddybes hvert af punkterne.

8 Ydre påvirkninger - uddybning Geopolitik - krig, terror Den globale økonomi Klimaændringer - konsekvenser Politik, regulering, afgifter Terrortruslen er der. Forholdet til Rusland er kølnet. Det kan føre til, at folk igen foretrækker rejser til nærmiljøet (ens eget land + nabolandene). DK opfattes stadig som et trygt land. Det skal udnyttes bedre i markedsføringen og produktudviklingen, at camping er en tryg ferieform (pladser med overvågning og sikkerhedsregler). Da Fremtidsudvalget startede arbejdet var der højkonjunktur - nu tales der om recession (efterår 2008). Udsigten til en presset økonomi og høje benzinpriser kan f.eks. få tyskerne til at afkorte ferien, eller planlægge kortere ture. Nordjylland ligger måske lige pludselig for langt væk. Samtidig kan der komme et pres på luksusinvesteringerne, hvis campisterne shopper ned - går efter billigere alternativer. Konsekvenserne af klimaændringerne kommer bl.a. som øgede miljøkrav til pladserne, og som forsøg på at begrænse transport. Måske vil flere foretrække telt igen, måske udskiftes store campingvogne til mere brændstofvenlige autocampers, måske kommer der større efterspørgsel på hytter. Under alle omstændigheder skal der i markedsføringen tænkes mere i gæstens afstand til pladsen. Klimaændringerne vil medføre afgifter på energi. Spørgsmålet er, om man vil kompensere pladser, der får ekstra store omkostninger til forsikring, fordi de ligger i risiko for oversvømmelser. Og så er der hyttediskussionen, lokalplaner, kystbeskyttelseslinier, der vil have afgørende betydning for udvikling af pladsens koncept og design.

9 Ydre påvirkninger - uddybning (fortsat) Energipriser - brændstof Demografiske ændringer Konkurrence fra andre lande Image Se under punkterne klima og økonomi. Desuden kan højere priser på flybrændstof + en evt. energiafgift på fly medføre, at konkurrencen fra ferieformer baseret på fly bliver mindre konkurrencedygtige. Vi er på vej mod et samfund, hvor andelen af ældre vokser. Sagt med andre ord, så vokser ældresegmentet - de raske, rørige og ferielystne i +50 segmentet. De ændrede familieformer spiller også ind: Bedsteforældre + børnebørn ferie sammen Børnene på pladsen + forældre på skift Enlig far m. børn eller enlig mor m. børn - osv. Familiecampingbegrebet udvides. Desuden har vi i DK fået nye kulturer til landet - nye kulturer = nye målgrupper. Den viden, vi har om markedsudviklingen, er tilgængelig for alle. Derfor bliver der med al sandsynlighed mere konkurrence fra andre lande - hvis de vil. Der er allerede eksempler på smarte individualiserede koncepter (betal for, hvad du bruger - eksempelvis, du kan få *** stjernet camping på en ***** plads osv). Der er også enkle autocamperkoncepter osv. Det er afgørende for konkurrenceevnen, hvordan vi bedst muligt gør brug af denne viden til produktudvikling og markedsføring. Campings image har ændret sig positivt i befolkningen - men det er skrøbeligt. Tre tv-spots på luksus pladser får hurtigt nogen til at reagere: Det er ikke mig! Derfor skal der arbejdes med at markedsføre et differentieret billede af camping og mulighederne fra telt og lejrbål til luksus og wellness fortsættes.

10 Motiver for at tage på camping Camping oplever med tiltrækningen af flere målgrupper, at der er flere motiver for at campere, og nogle af motiverne kan virke modsatrettede, og derfor være svære at opfylde på en og samme plads. Følgende motiver er fremherskende for at campere (i uprioriteret rækkefølge): Modsætning til hverdagen Muligheden for at slippe hverdagsfacaden Frihed Tryghed Fred og ro - at lave ingenting Fordybelse Aktiviteter Oplevelser Fleksibilitet Det er let socialt for voksne og for børn

11 Hvad binder det hele sammen? Hvad er det, der binder det hele sammen? Hvad er det, der gør camping helt speciel? Med camping er man tæt på naturen, man er ude i det fri. Det er grundlæggende en social ferieform, men det er afgørende, at det er socialt - uden at være påtrængende. På camping kan man vælge at være sammen eller være sig selv. Og det er let at vælge det sociale til. Strukturen med fælles faciliteter og områder lægger op til det sociale møde, hvis man vil. Man kunne sige, at campings DNA er lig med: At være sammen - være sig selv - være en anden + Slappe af - lave ingenting - være aktiv Alt det kan man være inden for en tryg, uhøjtidelig og veldefineret ramme, der gør det let for folk at koble til - koble fra, at være sociale, at mødes, at gøre tingene anderledes end til hverdag - hvis de har lyst. Dog er DNA et blevet lidt genmodificeret, da det at være på ferie med autocamper i høj grad også er at være på farten.

12 Tendenser - nye typer og ny adfærd Flere målgrupper betyder også nye typer campister og ny adfærd både hos gamle og nye campister. Arbejdet i Fremtidsudvalget har vist, at der er mange forskellige målgrupper: Naturturister, der vandrer fra plads til plads. Autocampere, der blot har behov for pit-stop. Campister, der ikke går efter pladsen - men efter et bestemt tema (fx ornitologer). Campister, der ikke vil den bløde mellemvare, men vælger et rent snit: Enten går de efter simple living eller all-inclusive. Bedsteforældre med børnebørn - uden for sæsonen. Børnene er der 2 uger (1 uge med Bedste og 1 uge med mor og far) Flere nye campister - som ikke kender koderne, hvordan man campere. Individualisering for par og grupper - mini temaer på pladsen (fx lystfiskeri). Gruppen, der selv har faciliteterne med <> Gruppen, der har brug for alle pladsens faciliteter. Virtuelle fællesskaber på farten - (Campisterne holder kontakt med hinanden mellem pladserne med sms, messenger osv).

13 Nye typer af pladser? Der kan desuden identificeres forskellige typer pladser, som måske allerede er her i en vis grad, men som kan komme til at fylde mere i billedet fremover: 2-5 stjerner i en og samme plads Variation i priskoncepter (fx Betaling pr. service - varmt vand 20,- kr eller Totalpris - ingen overraskelser ). Pladsen designes på en måde, så campisterne kan være mere hver for sig og/eller sammen - fx ældre, børn, unge, satellitfaciliteter til handicappede, bevægelseshæmmede. Tæt-på-byen-pladser Sikkerhedskoncepter Pladser i stil med Formule 1 - Selvbetjeningskoncepter. Parkeringskoncepter - pit stop - for autocampere. All-inclusive koncepter - resorts. Luksus - full service. Pladsen med mange tekniske faciliteter. De bevidst primitive pladser - simple living, back to nature, 3 telte om et lejrbål. Tænke-ud-over-bommen-pladsen (lejrchefen laver partnerskaber med lokalområdets kultur- og oplevelsestilbud) Tematisering - rendyrkede koncepter (fx Cowboytema). Personificering - lejrchefen som ildsjæl (pladsens sjæl). Og så vil der altid være pladsen, der overlever pga beliggenheden!

14 Status for forskellige turismeformer - en vurdering Markedet for turisme og ferie er kendetegnet ved en hård konkurrencesituation, hvor nye ferieformer presser gamle ferieformer. Det betyder, at nogle er helt på vej ud af markedet, og andre er i tilbagegang. Nogle ferieformer holder dog stand, og især de nye forventes af få mere og mere fat og få fremgang på markedet. På vej ud Lejrskoler Tilbagegang Sol og strand - charterferie Backpackere Vækst Religiøse rejser Medico - ferie med fx tandlægebesøg som det primære formål Erhvervsturisme Adventure Sportsferie Byturisme Kulturferie Krydstogter Eventturisme Bryllupper Temaferie for par Familie/venner som det samlende for ferien Uddannelsesrejser Ferie med fokus på Natur/Økologi Sol og strand - all-inclusive ferie Glad bobler Dark tourism - ferie for at se katastrofeområder Special interest - ferie hvor ens særlige hobby er det primære fokus God samvittigheds-turisme - fx bruger ferien på at hjælpe et børnehjem i Rumænien

15 Den fremtidige udvikling for en række campingformer Fremtidsudvalget vurderer, at der er en variation i, hvilke campingformer der er i vækst, og hvilke der har potentiale til vækst i fremtiden. Situationen for camping er, at der er mange nye former på vej. På vej ud Camping med fokus på sol og strand (er i dag, ligesom miljøbevidsthed en forudsætning for næsten alle campingpladser) Religiøs camping (bibelcamping dog lidt i vækst) Tilbagegang Sæsonliggerne* (men målgruppe for nogle af de nye former for camping og deres tilbud) *(forklaring: Der er stor efterspørgsel fra sæsonliggere - men pladserne søger at reducere andelen). Vækst Tema camping (fx wellness) Naturcamping Camping med fokus på fællesskabet med familien og venner Camping med fokus på sportsaktiviteter (fx golf) Event-camping - ophold p.g.a. særlige events på en destination Sæsonliggerne (bruger campingpladserne primært forår og efterår, kører sydpå i sommerferien) Medico-camping (camping med henblik på at være nær særlig læge, benhandling m.m.) Glad bobler Pakke-koncepter (fx camping og flyrejse i samme tilbudspakke) Camping med All Inclusive (luksus) Lave ingenting -camping (fokus på ro og fred) Camping break (kort ophold) Festligheder på campingpladsen (fx bryllupper) Camping med mening (dyrk din interesse, fx yoga, foredrag, kunst) Camping for erhvervsmøder og konferencer Pit Stop Camping - især for autocampere på gennemrejse Combi-Camping (camping i én uge, hotel i den næste uge)

16 Ni campingkoncepter for fremtiden Fremtidsudvalget har i sit arbejde skitseret ni forskellige campingformer, som vurderes til enten at være i vækst på det danske marked eller have et potentiale til at være et fremtidigt campingtilbud. De ni koncepter er: Camping med mening City Break Camping Familie og venner til fest Luksus - høj kvalitet og service på alle niveauer Træk-stikket-ud-camping Pit Stop Camping Møde- og erhvervscamping Sæsonliggerne Natur-camping Fremtidens campingkoncepter er i det følgende beskrevet ud fra, hvilken målgruppe (brugere) campingformen appellerer til, hvilke aktiviteter den indeholder (byggesten), og kort hvilke konkurrenter (bejlere) den har.

17 #1: Camping med mening BRUGERE BYGGESTEN Er bygget op om korte lektioner og foredrag med høj faglig kvalitet koblet med aktiviteter. Inkl. mad, udstyr, mødefaciliteter, kurser m.m. Kan udvikles i samarb. med int.org. og foreninger, som også kan markedsføre tilbudet. En måde at udvide sæsonen på - vil især have plads i lavsæsonen. Folk med samme hobby Relevante udstillinger, der kan relatere sig til ens interesse, hobby Samarbejde med relevante servicepartnere, fagfolk Må stå på pinde - sørge for det specielle for gæsten. Lave afterparty - samle folk igen Markedsføres i fagblade og fagportaler, medierne, tv,radio og aviser forudbetaling og høj pris - eksklusivt. Forsk. grupper med bestemte interesser (fx lystfiskere, ornitologer, akvarelmalere, etc.) Speciel interessegruppe, der kan rejse uafhængigt af ferietidspunkt/familien De mødes om deres store fælles interesser, livsstil, hobby, luksus, socialt fællesskab - sammen med andre. Dyrk din interesse -i fællesskab med andre Målrettede oplevelser til særlige målgrupper BEJLERE Højskoler Ø-lejr Foreningstræf

18 #2: City Break Camping BRUGERE Campingformen henvender sig især til (oplevelses)-turister, der går efter kulturtilbud og shopping og oplevelser. BYGGESTEN Forudsætningen for city break camping er, at campingpladsen har en god beliggenhed i forhold til byen. Mulighed for kollektiv trafik Mulighed for at udvikle oplevelsespakker med fx rabat på entré i samarbejde med partnere. Campingpladsen giver en oase tæt på byens muligheder BEJLERE Hoteller Vandrehjem Cab-inn

19 #3: Familie og venner til fest BRUGERE BYGGESTEN Campingpladsen organiserer og tager sig af det praktiske så gæsten får overskud og tid Pladsen har fælleslokaler og giver overnatningsmuligheder samt forplejning, underholdning m.m. (evt. udviklet og gennemført med strategiske alliancer) Afslappede rammer, der lægger op til samvær Aktiviteter for børn Total koncept eller mulighed for tilvalg af moduler. Campingformen appellerer til den travle familie, der ønsker hjælp til organisering af festen sæsonliggere Tid og overskud til det vigtige: At være sammen med gæsterne Rammer der inviterer til samvær BEJLERE Kroer Forsamlingshuse Store sommerhuse Feriekolonier Vandrehjem

20 #4: Luksus - høj kvalitet og service på alle niveauer BRUGERE BYGGESTEN VIP kunder, der er villige til at betale, som vil have forkælelse og trygge rammer f.eks. for børnene. Eksklusivitet On-line faciliteter 120m2 - pladser Fuld montering Udflugter og arrangementer Strategiske partnere som leverandører Babysitterkoncept Serviceportefølje i top Egne bade-/toiletfaciliteter Fitness Morgenbrød, aviser til døren. Forkælelse BEJLERE Hotel/feriecenter Kør-selv-camping

21 #5: Træk-stikket-ud-camping BRUGERE BYGGESTEN Målgruppen er folk, der har brug for total afslapning - for fred og ro Folk der ønsker at stå af ræset i en periode, lade op mentalt, men som samtidig har behov for, at de basale forhold er i orden. Alt er lige ved døren - natur, vandremuligheder, fred og ro Du kan vandre alene eller sammen med en naturvejleder Frit valg - du kan bruge det eller lade være - (koble fra - koble på) Et afstemt design på pladsen og en hjemmeside, der signalerer fred og ro Rammer til at udleve sit ego - på en fredelig måde. Fred og ro -og bare lave ingenting BEJLERE Sommerhuse Pensionater Kurbade

22 #6: Pit Stop Camping BRUGERE BYGGESTEN Pitstop-pladsen er nem, hurtig at bruge, centralt beliggende Tryg og fleksibel overnatning Det koster en grundpris at bruge pladsen med mulighed for tilvalg Gode services - tanke vand af og på, internet hotspot, m.m. Åbent 24 timer året rundt - ubemandet, men videoovervåget, elektronisk check-in, evt. booking via hjemmeside, dog også mulighed for plads uden forhåndsbookning Alliance med fx lokal restaurant, bilværksted, clear cleaning, glas og dæk-service for at kunne tilbyde forskellige services Lave lønomkostninger og høj gennemstrømning, stort flow Markedsføring på fx autocamperportaler. Målgruppen er primært ejere af autocampere og primært uden børn Sekundært campingvogne Grå Guld, +45 Campisten vil have oplevelser, har stor mobilitet, ønsker tryghed på pladsen, som er tæt ved by og hovedfærdselsårer med større tankestation og spiseområde. Det fleksible pitstop i trygge rammer BEJLERE Lystbådehavne Parkeringspladser Rastepladser

23 #7: Møde- og erhvervscamping BRUGERE BYGGESTEN Vil give højere belægning i ydersæsonerne Tilbyde alt til møde -markedet i form af sport, kreativt, fælles madlavning - opfylde kundens ønsker Service: Praktisk hjælp, kvalitet, Internet hotspot, printer/fax Forplejning Rengøring/linned og håndklæder hver dag som på hotel Markedsføring på kursus- og mødeportaler, kursus indexfolder God reklame for pladsen til eventuelle feriecampister Arbejdsgiverforening Brancheorganisationer. Erhvervsvirksomheder Alle der traditionelt søger konferencelokaler og -muligheder Alternativ mødeform Åben for kreativt miljø Tæt på naturen Anderledes overnatningsmuligheder Socialt samvær og teambuilding Campingplader skal her kunne det samme som hoteller. Camping som møderum for erhvervslivet m.fl. BEJLERE Samtlige konference centre Hoteller Eventbureauer

24 #8: Sæsonliggerne BRUGERE BYGGESTEN Udnytte ydersæsoner Aktiviteter for børn og voksne: naturoplevelser, dyr, kreativitetsaktiviteter, foredragsaftener, grillfest, musik, lege m.m., arrangerede ture, skt. hans aften Markedsføres på internetportaler, hjemmesider, mund-til-mund Forretningsmodel: pladsleje, sæsongæstekort - forudbetaling, elafregning ved afrejse Særlige tilbud fx venneophold i campingvogn mod betaling Annoncere Camping på prøve - hiv campingvognen ud fra vinterhi til billig pris, brug den i weekenderne inden kør-selv-ferie i sommerferien Samarbejdspartnere: Naturvejledere, seværdigheder, attraktioner, caravan- Forhandlere. Småbørnsfamilier +55-gruppen Bruger camping som et fristed, der er fleksibelt, hvor man er fri som fuglen, camping er en livsstil, bruger camping hele året, men ligger kun fast på pladsen i lavsæsonen. Campingtilbud til gæster i ydersæsonerne BEJLERE Alternativ til sommerhus Nabo -pladsen Weekendophold

25 #9: Natur-camping BRUGERE Naturelskere, der søger fred og ro 1-2 dages besøg Småbørnsfamilier BYGGESTEN BEJLERE Satellitplads for stor nærliggende campingplads Bad og toilet - simpelt og rent Pas-læsningsautomat Få faciliteter. Unikt campingkoncept for nationalparker Allemandsret Bondegårdferie/- camping Bed & Breakfast Andre campingpladser

26 Ny udfordring til nye koncepter: Hvordan får vi fat i de unge (15-25 årige)? De unge kan være et svært segment at få fat på. Der er i disse år en række trends, man bør være opmærksom på: De unge har ofte mange penge mellem hænderne. De er storforbrugere og vant til at kunne vælge til og fra. Det sociale (deres venner) er yderst vigtigt for dem, og derigennem de blandt andet udvikler sig og skaber deres identitet. Sociale virtuelle fællesskaber (facebook, myspace, m.v.) er meget fremherskende. De er ofte opdraget af forældre, som har banet vejen for dem (helikopterforældre), hvilket betyder, de er krævende og har kort opmærksomhed ("attention span"). Men det betyder også, at de er omstillingsparate og nysgerrige på en måde, som tidligere generationer ikke er. På den baggrund må vi spørge os selv: Er vi helt sikre på, hvad det er, de efterspørger og har behov for i forhold til camping? Giver vi dem rum og oplevelser nok, der kan samle dem og deres venner? Kan vi udvikle målrettede tilbudspakker til de unge? Hvordan sikrer vi løbende elektronisk kontakt med dem, som også skaber socialt fællesskab? (Jf. facebook, youtube, myspace, m.fl.) Hvordan indretter vi fremtidens campingplads, så der er plads til alle mågrupper - også de helt unge, der måske vil have noget helt andet ud af campingferien end sæsonliggerene og børnefamilierne?

27 Afsluttende kommentarer De ni koncepter er Fremtidsudvalgets bud lige nu på, hvilke koncepter Campingrådet og den enkelte lejrchef kan bruge som inspiration til udvikling af camping som ferieform og den enkelte plads. Koncepterne er grovskitser efter én dags koncentreret arbejde. Der kan arbejdes videre med dem, og det er netop meningen. Fremtidsudvalget går dem igennem én gang om året, hvor der vil blive bygget videre på dem, sorteret nogle fra, der alligevel ikke udviklede sig, samt tilføje nye, som har vist sig at være på vej. På den måde skulle koncepterne gerne være et fælles udviklingsværktøj, der gør det muligt for os at tænke frem på en konkret måde, og på den måde hjælpe Campingrådets forskellige udvalg og de enkelte pladser til at udvikle rammer og indhold til gæsterne nu og om 10 år.

28 Hovedbudskaber Turisme er i vækst, men samtidig bliver camping lige som alle andre ferieformer udsat for øget konkurrence. Der er konkurrence fra udlandet og konkurrence fra andre overnatningsformer, der arbejder systematisk med gæstens oplevelse. Camping er blevet for alle samfundslag, der er sket en professionalisering, og der er blevet investeret. Det betyder, at camping er kommet tættere på ambitionen om at kunne levere kvalitet på alle niveauer, når vi sammenligner med udlandet, men der er behov for fortsat produkt- og forretningsudvikling. Camping - i udvalgets forståelse - favner bredt fra luksus til det mere primitive, men grundlæggende handler camping om at kunne: Være sammen - være sig selv - være en anden og samtidig: Slappe af - lave ingenting - være aktiv samt være tæt på naturen og inden for en tryg, uhøjtidelig og veldefineret ramme, der gør det let for folk at koble til - koble fra, at være sociale, at mødes, at gøre tingene anderledes end til hverdag - hvis de har lyst. Der er ikke nogle entydige fremtidstrends - tværtimod virker en del modsatrettede. Det gør arbejdet med at udvikle fremtidskoncepter, og de valg pladsen skal træffe, svært. Det er efterhånden mange forskellige målgrupper, der campere. Kunsten er at aflæse deres behov og ønsker og tiltrække både nye gæster og sørge for, at gengangerne kommer igen. Omvendt betyder det, at der er plads til alle så at sige - der er plads til differentiering - til at man finder sin egen stil - enten gennem tematisk specialisering eller ved at kombinere enkelte af koncepterne. F.eks. kan koncepterne Familie og venner til fest, Møde- og erhvervscamping relativt hurtigt udvikles og bruges til sæsonforlængelse - uanset, hvilket basiskoncept pladsen er udviklet efter. Dette værktøjshæfte med fremtidige campingkoncepter skal ikke bruges til en ensretning af camping - tværtimod er det håbet, at de vil tjene som inspiration til en professionel differentiering af camping, og dermed bidrage til, at camping konstant udvikler sig, har fokus på fremtiden og de muligheder, der er på vej.

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Analysen er foretaget på Caravan Salon Düsseldorf i august 2. De 118 deltagende er tilfældigt udvalgt blandt gæsterne på Caravan Salon

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Danske Naturisters Naturistkonference den 27. oktober 2012 Hotel Nyborg Strand Perspektiver for campismen i Danmark nej

Læs mere

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Seminar for helårsdestinationer 28. august 2007 Claudia R. Andersen og Jacob S. Mikkelsen,

Læs mere

TYSKLAND:CAMPISTERNE

TYSKLAND:CAMPISTERNE TYSKLAND:CAMPISTERNE Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Volumen: 3.800.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Højsæson(generelt): Tyskland camping Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug:

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Undersøgelses resultater

Undersøgelses resultater Undersøgelses resultater Autocamper adfærds mønster autocamperplads - campingplads Campervenner & autocamper-info.dk November 2015 AUTOCAMPER ADFÆRD JI/2015!1 ! Resultater af autocamper adfærds undersøgelsen

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Segmentanalyse maj 2011 på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Beregningen baseres på følgende kilder: Overnatningsstatistik, Danmarks

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006.

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006. 1 Introduktion Nærværende rapport opdeler ferieturisterne i Danmark i syv grupper med udgangspunkt i de grunde, de har haft for at holde ferie i Danmark. Resultatet er et forslag til supplerende segmentering

Læs mere

CAMPISTERNE/TYSKLAND

CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE Tyskland Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Ferietype: Campingferie i nærheden af vandet med sport og aktiviteter Planlægning Volumen: 3.800.000

Læs mere

Camping temaer. Campingrådet VisitDenmark Juli 2005. En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af. Markedsanalytiker, cand. mag.

Camping temaer. Campingrådet VisitDenmark Juli 2005. En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af. Markedsanalytiker, cand. mag. Camping temaer Campingrådet VisitDenmark Juli 2005 En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af Markedsanalytiker, cand. mag. Helle Søndergaard & Markedsanalytiker, cand. merc. Jørgen Haller Jysk Analyse

Læs mere

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D.

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Lidt baggrund 03/12/14 Peter Kvistgaard 2 Program Introduktion til værksted Præsentation

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

www.visitdenmark.com Danskeres ferier i Danmark - i og udenfor højsæsonen

www.visitdenmark.com Danskeres ferier i Danmark - i og udenfor højsæsonen www.visitdenmark.com Danskeres ferier i Danmark - i og udenfor højsæsonen Danskeres ferier i Danmark - i og udenfor højsæsonen ISBN: -9--9 VisitDenmark Turismefaglig Viden Februar 00 VisitDenmark Islands

Læs mere

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark VisitVestsjælland Turismekonference 25. september, 2014 Reersø Kro Kommunikationschef Mikkel Thrane VisitDenmark 2 Agenda National Geographic Traveller

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003 Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer Maj 2003 Indhold Side 1. Indledning og sammenfatning af analyseresultater... 1 2. Ferievalget at blive i Danmark eller rejse ud... 4 3. Ferieplanlægning

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

Markedsprofil af Schweiz og Østrig

Markedsprofil af Schweiz og Østrig www.visitdenmark.com Markedsprofil af Schweiz og Østrig Det schweiziske marked Fakta om Schweiz Befolkning 7,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (1,6 pct.) Privat forbrug:

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Strandhoteller og feriecentre med wellness

Strandhoteller og feriecentre med wellness DET GODE LIV/NORGE DET GODE LIV Norge Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 240.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge familie og venner Kultur Hvad

Læs mere

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE De grå bybestigere Alder: 55+ år Typisk gruppestørrelse: 1-2 Volumen: 1.300.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Kultur Besøge familie og venner Ferietype:

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien Det britiske rejsemarked 1 Fakta om Storbritannien og rejsemarkedet Befolkning 60,8 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -3,7 pct.

Læs mere

Fremtidens campinggæst. Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde

Fremtidens campinggæst. Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde Fremtidens campinggæst Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde Fremtidens campinggæst Camping i Danmark har gennemgået en markant forandringsproces i de sidste

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige Det svenske rejsemarked Fakta om Sverige Befolkning 9,1 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: 0,0 pct. (2,2 pct.) Privatforbrug: 0,7 pct.

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE 4b. SPECIAL INTEREST TURISTER Norge Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med interesse

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE 1b. DE SELVBEVIDSTE Norge De selvbevidste Voksne med og uden børn (Par, børnefamilie, vennegrupper) Alder: 30 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 610.000 Hjemland:

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN Moderne og hyggelige rammer med sjæl og intimitet Best Western Hotel Jens Baggesen er et romantisk og hyggeligt byhotel beliggende i den gamle bydel i Korsør.

Læs mere

FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016

FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016 FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016 KUNSTNERE FRA HELE VERDEN VISER LAND ART FOR BØRN & VOKSNE + MASSER AF WORKSHOPS + OMFATTENEDE SYMPOSIUMPROGRAM + MASSER AF FERNISERINGER + STORT FOLKEKØKKEN

Læs mere

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus FerieFritid, Leisure Formål VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus Vi skal skabe rammerne og en samlet platform, således at samarbejdspartnere kan udvikle deres forretning

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Det gode liv. Karakteristik. Beskrivelse* Rejseadfærd* og motiver

Det gode liv. Karakteristik. Beskrivelse* Rejseadfærd* og motiver NORGE:DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 240.000 Hjemland: Norge Ferietype: Sæson: Norge generelt Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller og feriecentre

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien Det italienske rejsemarked Fakta om Italien og rejsemarkedet Befolkning 59,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -4,3 pct. (-0,4 pct.)

Læs mere

Camping Temaanalyse 11. oktober 2005

Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Gennemført af Jysk Analyse i maj 2005 Opkald til 3012 personer, 2310 gik videre Gennemført telefon interview med 608 campister 512 (22 pct.) har været på campingferie

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland Det hollandske rejsemarked Fakta om Holland Befolkning 16,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (0,8 pct.) Privatforbrug: 0,0

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN!

AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! AUTOCAMPERE - EN UDVIKLING AF FORRETNINGEN! Ifølge de nye regler i Campingreglementet, som trådte i kraft sidste år, er der nu åbnet op for muligheden for at etablere campingpladser med færre end 100 enheder

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

CAMPINGRÅDET INFORMERER

CAMPINGRÅDET INFORMERER S i d e 1 Indhold Ulovlig campering med autocampere Nye standarter for hoppepuder Nyt notat: Proceduren for klager Viasat opkræver ekstra betaling for offentlig visning Susanne Dalum stopper i Campingrådet

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015 Dansk Kyst- og Naturturisme Region Syd Turismekonference maj 2015 0 Aftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner Vision fra Vækstplanen Dansk Turisme og oplevelsesøkonomi skal frem mod

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Generelt om turismen i Destination Kerteminde Haven ved Havet Det har været en speciel turist-sæson i Kerteminde (Danmark

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON Moderne og stilrene omgivelser med udsigt til golf og natur Golfhotel Vilcon er placeret midt på Trelleborg Golfbane i Slagelse - og det er således en smuk 27 hullers golfbane,

Læs mere

Havnen som arbejdsplads

Havnen som arbejdsplads Havnen som arbejdsplads Danske Havnes kampagne Havnen forretning, liv og bæredygtighed Ajs Dam Firstline Communication A/S Firstline Communication A/S Udfordring Vi vil gerne have Vækst og udvikling

Læs mere

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD VISION OG STRATEGI 2017-2022 SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD 1 V s t Vision og strategi 2017-2022 kort version Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad VisitSilkeborgs vision

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND

DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND DE GRÅ BYBESTIGERE Holland De grå bybestigere Alder: 55+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 4.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur kultur Besøge familie

Læs mere

Syddansk Camping analyse

Syddansk Camping analyse Område: Regional Udvikling Afdeling: Erhvervsudvikling og Funding Journal nr.: 14/13320 Dato: 3. juni 2014 Udarbejdet af: Malene Nordestgaard Laursen E-mail: mnl@rsyd.dk Telefon: 76631747 Udbudsbeskrivelse

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

Camping 2005. En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning

Camping 2005. En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning Camping 2005 En gennemgang af campingsæsonen 2005 med henblik på overnatninger, beskæftigelse og omsætning Campingrådet juni 2006 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning side 3 2. Overnatninger side 3

Læs mere

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM VÆRDIER INDHOLD Fest Musik Folkelighed Mad Fællesskab Kunst Lokal forankring i hele Holbæk Kommune Sport Gratis for alle Leg Teater PARTNERE Som

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006 Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 26 Lystsejlerundersøgelse 26 Undersøgelsen er en stikprøve af alle gæstesejlere i danske havne i 26 Dvs. stikprøven repræsenterer det samlede antal gæsteovernatninger

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

LYSTFISKERNE/TYSKLAND

LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE Tyskland Lystfiskerne Alder: 30 59 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 6.000.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Natur Kultur Sol og strand Hvad får

Læs mere

Kystturisterne i Danmark

Kystturisterne i Danmark Kystturisterne i Danmark En ABC med regionalt fokus VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Forord Med en samlet omsætning på 34 mia. kr. og 68.500 direkte og afledte job i Danmark er kystturismen et betydningsfuldt

Læs mere

Walking Denmark. Aktiv Danmarks vandreanalyse. Præferencer og motiver hos danske, tyske og hollandske vandrere

Walking Denmark. Aktiv Danmarks vandreanalyse. Præferencer og motiver hos danske, tyske og hollandske vandrere Walking Denmark Aktiv Danmarks vandreanalyse Præferencer og motiver hos danske, tyske og hollandske vandrere Rapport udarbejdet udarbejdet for Aktiv Danmark af IFKA Institut for Konjukturanalyse Oktober

Læs mere

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017 Faaborg 1. feb. 2017 Status Outdoor Sydfyn 2017 Outdoor Sydfyn blev afviklet den 19.-21. august 2016. Umiddelbart efter festivalen blev der gennemfør en evaluering blandt deltagerne. Med afsæt i godt 200

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Hvem er den internationale kulturturist? Eva Steensig LHBS A/S Teaser Analysearbejde frem imod målgruppebeskrivelse/personas Workshop med aktører indenfor turisme og kultur

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland Det russiske rejsemarked Fakta om Rusland Befolkning 142,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: 2,3 pct. (5,6 pct.) Samlet forbrug på udlandsrejser

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Fynske overnatninger ekskl. feriehuse. Udenlandske overnatninger. Udenlandske Overnatninger på Fyn Udvikling i % fra

Fynske overnatninger ekskl. feriehuse. Udenlandske overnatninger. Udenlandske Overnatninger på Fyn Udvikling i % fra Udviklingen fra til overnatninger på Fyn Ekskl. Feriehuse Udv Udv% 2.365.536 2.43.533 64.997 2,75 1.93.813 1.951.781 47.968 2,52 457.314 478.754 21.44 4,69 Tyskland 233.957 236.675 2.718 1,16 Holland 61.41

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien Det spanske rejsemarked Fakta om Spanien og rejsemarkedet Befolkning 44,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2008 (2009) BNP: 1,3 pct. (-0,9 pct.) Privatforbrug:

Læs mere

TYSKLAND: DET GODE LIV

TYSKLAND: DET GODE LIV TYSKLAND: DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Tyskland generelt Højsæson: Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor JAGT & GAMEFAIR Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor 20. & 2 aug. 2 1. 016 kl. 10-17 Målrettet strategi på at øge besøgstal med 40% og forventer op mod 7.000 besøgende. Enestående og imponerende trofæudstilling.

Læs mere

Campinganalyse 2006. En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer

Campinganalyse 2006. En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer Campinganalyse 2006 En gennemgang af campingsæsonen 2006 med særligt henblik på overnatninger, beskæftigelse, omsætning og investeringer Campingrådet juni 2007 1 Dansk camping 2006 1. Sammenfatning Dansk

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Destination Kerteminde Haven ved Havet Turistsæsonen så i begyndelsen af 2015 ikke ud til at blive et turist-år pga. ustabilt

Læs mere

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 1 FORORD Turen rundt til de seks tilmeldte campingpladser, gav et klarsyn over den mangfoldighed af oplevelser de respektive camping -pladser og området

Læs mere

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord Erhvervsturisme Aarhus som møde og konference by! VisitDenmark, februar 204 For VisitAarhus Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 www.visitdenmark.dk/analyse VisitDenmark,

Læs mere

8,7 mio. danske overnatninger. 2007 blev dermed igen rekordår for antallet af danske overnatninger.

8,7 mio. danske overnatninger. 2007 blev dermed igen rekordår for antallet af danske overnatninger. Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 435 Offentligt DANSK CAMPING 2007 1. Sammenfatning 2. Tal for overnatninger 3. Afledt forbrug og omsætning 4. Afledt beskæftigelse 5. Investeringer

Læs mere

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA Nye veje til vækst i kystturismen v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA DANSK KYSTTURISME tak for invitationen.. Dansk turisme i tal Turisterhvervet omsætter for 82,4 mia. kr. årligt Turisterhvervet

Læs mere

5 gode råd til forretningsudvikling på mini-destinationer

5 gode råd til forretningsudvikling på mini-destinationer 5 gode råd til forretningsudvikling på mini-destinationer Forretningsudvikling er...en proces Du skal hele tiden udvikle din forretning med blik for kundens behov og oplevede merværdi, og hvordan du tjener

Læs mere

Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning:

Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning: Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning: En revidering af målgruppebeskrivelse på basis af eksisterende materiale (del 1) En definition

Læs mere

ART-of-YOGA. Om ART-of-YOGA. ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser.

ART-of-YOGA. Om ART-of-YOGA. ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser. www.artvesta.dk ART-of-YOGA ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser. Om ART-of-YOGA Vibeke Vesta har med afsæt i sin uddannelse som Hatha-yoga instruktør udviklet sit eget

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere