Styrelsen har modtaget 62 høringssvar, hvoraf 16 ikke har ønsket at komme med bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styrelsen har modtaget 62 høringssvar, hvoraf 16 ikke har ønsket at komme med bemærkninger."

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 551 Offentligt Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 19. april 2017 sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 10. maj Styrelsen har modtaget 62 høringssvar, hvoraf 16 ikke har ønsket at komme med bemærkninger. Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Arbejdstilsynet, Banedanmark, Dansk Arbejdsgiverforening, Danske Bygningskonsulenter, Danske Regioner, Datatilsynet, Erhvervsministeriet, Finanstilsynet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kulturministeriet, NGF Nature Energy, Sikkerhedsstyrelsen, Skatteministeriet, Statsforvaltningen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Undervisningsministeriet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Arbejdsgiverne, Arkitektforeningen, Beredskabsstyrelsen, BL Danmarks Almene Boliger, Blik- og Rørarbejderforbundet, Brancheforeningen Dansk Miljøteknologi, Bygherreforeningen, Dabyfo, Dansk Byggeri, Dansk Gasteknisk Center A/S, Dansk Handicap Forbund, Danske Arkitektvirksomheder, Danske Beredskaber, Danske Handicaporganisationer, Danske Studerendes Fællesråd, DI Byg, Elevator- Side 1 (24)

2 branchen, Energiforum Danmark, Energistyrelsen, Fonden Miljøcenter Århus, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Forsikring & Pension, Frederiksberg Handicapråd, Hedensted Kommune, Håndværksrådet, Institut for Menneskerettigheder, Kolding Kommune, Kommunernes Landsforening, Konstruktørforeningen, Københavns Kommune, Københavns Lufthavne, Landbrug & Fødevarer, Landsbyggefonden, Niras A/S, Rødovre Kommune, Seges, Statens Byggeforskningsinstitut, Sweco Danmark A/S, Syddjurs Kommune, Tekniq, Tønder Kommune, Vejle Kommune, Velux A/S og Ældre Sagen. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i høringssvarene sorteret efter emnerne i bekendtgørelsen med særlig fokus på de områder, hvor høringssvarene forholder sig kritisk til forslagene, eller hvor høringssvaret har givet anledning til ændringer i bekendtgørelsen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. Det drejer sig om: Ændring af krav til opførelse af garager, carporte, udhuse mv. Ændring af tilgængelighedsbestemmelser for enfamiliehuse Præcisering af krav til køkken samt bade- og WC-rum i kollegieboliger, ungdomsboliger, institutionsboliger mv. Ændring af krav til elevatorer ved ombygninger Ændring af bestemmelser om affaldshåndtering Ændring af bestemmelse om opbevaring af genstande i tilknytning til boligen Ændrede krav til campinghytter og lignende ferieboligformer Præcisering af krav til CO2-indhold i indeluften i daginstitutioner og skoler Præcisering af krav om funktionsafprøvning af varme- og køle-anlæg, ventilationsanlæg og elevatorers energiforbrug Præcisering af krav til kedler til fast brændsel Varmetabsrammen for tilbygninger Bemærkninger af generel karakter samt forslag og bemærkninger, der ikke vedrører ændringsforslagene i høringen, indgår ikke i høringsnotatet. 1. Ændring af krav til opførelse af garager, carporte, udhuse mv. Københavns Kommune, Kommunernes Landsforening, Dabyfo, Dansk Byggeri, Arbejdsgiverne, Energistyrelsen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Tekniq og DI Byg og Rødovre Kommune er overvejende positive overfor ophævelsen af anmeldelsesbegrebet. Flere høringsparter peger dog på, at der kan være en risiko for stigning i antallet af Side 2 (24)

3 lovliggørelsessager og naboklager. Flere høringsparter bifalder også, at der udarbejdes en vejledning om emnet. Københavns Kommune bemærker, at det ville være mere praktisk at lade kapitel 1.5 stå som ophævet, da der vil være et stort administrativt arbejde for kommunen, hvis de skulle ændre henvisninger i standardbreve, autotekster, videnbøger mv. Dabyfo mener ikke, at det giver mening, at byggeri under 10 m 2 potentielt kan kræve byggetilladelse, da det er én af de regler stort set alle borgere kender. Derudover peger Dabyfo på, at der i vejledningsteksten til kapitel 1.9, stk. 1, benyttes ansøger på trods af, at der ikke skal ansøges om noget, hvorfor det anbefales, at ansøger udskiftes med ejer. Dabyfo bemærker i relation til bilag B.1.1.3, stk. 4, at de nuværende garagefradrag på 20 m² og 35 m² svarer til de gældende regler for fritagelse for at søge ved kommunen, jf. BR15 kap. 1.6, stk. 1, nr. 2 og 3. Hvis garagefradraget ikke samtidig ændres til 50 m², frygter Dabyfo, at kommunerne får mange lovliggørelsessager på overskridelse af bebyggelsesprocenten. Da bestemmelserne om opførelse af to småbygninger på max. 10 m², der ikke skal medregnes til etagearealet, udgår, forslås det, at fradraget hæves til 50 m2. Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber forslår, at man gør opmærksom på regler i beredskabsloven, da ejeren selv bliver ansvarlig for forholdet til anden lovgivning. Syddjurs Kommune har foreslået, at vejledningsteksten, der nævner garager, carporte og lignende ændres, så udhuse og overdækninger ligeledes indgår i vejledningsteksten. Tønder Kommune foreslår en præcisering af kapitel 1.5, stk. 1, nr. 7, om overdækning af gylletanke. Danske Arkitektvirksomheder er forbeholden overfor bestemmelserne om at undtage teknikhuse til radiokommunikation fra at søge byggetilladelse, da teknikhuse kan have betydelig indflydelse på omgivelsernes herlighedsværdi, særligt i bykvarterer. Landsbyggefonden og Konstruktørforeningen mener, at anmeldelsesordningen bør bevares. Førstnævnte mener, at der åbnes for en ukontrolleret forarmelse af det offentlige rum, primært i områder med tæt bebyggelse, yderområder, i landsbyer, men også for etageboligejendomme i mere centrale byområder. Sidstnævnte forudser endnu flere ulovligt opførte garager mv., og mener, at der bør afsættes penge til information til borgere, der ikke nødvendigvis har indsigt i bygningsreglementet. Side 3 (24)

4 Vejle Kommune støtter ikke forslaget om afskaffelse af anmeldelsesbegrebet, da de mener, at det vil medføre en række lovliggørelsessager. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Formålet med afskaffelsen af anmeldelsesbegrebet er at gøre det mere klart for boligejerne, hvilke administrative skridt der skal foretages, inden der kan opføres en garage, carport, udhus eller lignende på deres grund, da det dels ofte fører til begrebsforvirring og dels indebærer, at det fremstår uklart, hvornår der skal ske anmeldelse eller søges om byggetilladelse. Afskaffelse af anmeldelsessager betyder, at boligejere fremover vil kunne opføre og lave tilbygninger til garager, carporte, udhuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende, når det samlede areal af bygningerne tilsammen er højst 50 m², uden at det vil skulle anmeldes til kommunen, eller der skal søges om byggetilladelse. Da der er tale om bygninger af begrænset kompleksitet vurderes det, at det er rimeligt at give rum for, at bygningsejere kan opføre fx garager og carporte uden formelt at skulle inddrage kommunen inden opførelsen. Det bemærkes, at byggeriet fortsat skal overholde kravene i bygningsreglementet, ligesom at byggeriet skal overholde anden relevant lovgivning. Dette fremgår både af bygningsreglementets generelle bestemmelser, og det vil også fremgå af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommende vejledning på området. Der er fremkommet forslag om at hæve grænsen i bilag 1, B.1.1.3, stk. 4, fra 35 m 2 til 50 m 2, så der er overensstemmelse mellem, hvor meget man må bygge uden byggetilladelse, og hvor meget der er omfattet af fradragsretten. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil undersøge betydningen af en evt. ændring af beregningsreglerne nærmere og efterfølgende tage stilling til denne del af forslaget. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen imødekommer forslaget om at lade kapitel 1.5 stå som ophævet, så unødigt administrativt arbejde undgås i den forbindelse. De foreslåede ændringer i det fremsendte udkast fastholdes i øvrigt. Det bemærkes i den forbindelse, at ansvarsforhold i forhold til byggeriets lovlighed er uændret. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er enig i, at der som følge af afskaffelsen af anmeldelsesbegrebet er behov for vejledning til bygningsejere mv. Styrelsen vil inden bekendtgørelsens ikrafttræden udarbejde en vejledning og vil i den forbindelse inddrage bl.a. kommunerne i arbejdet med vejledningen. Side 4 (24)

5 2. Ændring af tilgængelighedsbestemmelser for enfamiliehuse Forsikring & Pension er positiv overfor ændringen og ønsker, at man går endnu videre ved at fjerne kravet om direkte adgang og udligning af niveauforskel samt at genindføre krav om, at gulvniveau skal ligge 20 cm højere end terræn, da tilgængelighed kan sikres på andre måder ved fx ramper. DI Byg støtter ændringen og foreslår en undersøgelse af, om de resterende tilgængelighedsbestemmelser kan gøres mere fleksible. Tekniq støtter, at kravet om niveaufri adgang til fritliggende boliger udgår, da det giver bedre mulighed for klimasikring af bygninger i det åbne land. Tekniq har herudover også bidraget med en række tekstnære bemærkninger. Dansk Byggeri mener, at der er flere fornuftige justeringer i ændringen af bygningsreglementet, men at der også er elementer, der giver uhensigtsmæssige økonomiske konsekvenser. I relation til ændringen af tilgængelighedsbestemmelserne for enfamiliehuse anbefales det, at der tillægges en bredere tilgang til sanering af kravene. Det foreslås, at man kunne formulere reglerne således, at kravene til niveaufri adgang ved ombygninger skal svare til de faktiske forhold i ejendommen i øvrigt. Foreningen af Rådgivende Ingeniører og BL Danmarks Almene er generelt positive overfor ændringerne af bygningsreglementet, men sidstnævnte mener, at mindre fokus på tilgængelighed vil være uhensigtsmæssigt for såvel borgere som kommuner. Vejle Kommune og Dabyfo ønsker præcisering af, om kapitel 3.1, stk. 4, sammenholdt med 3.1, stk. 3, om der ved byggetilladelser til sammenbyggede enfamiliehuse (den nuværende kap ) fortsat skal stilles krav om etablering af niveaufri adgang. Arkitektforeningen mener, at man i stedet for at slække på de bestemmelser, der sikrer universel tilgængelighed for handicappede burde gøre det modsatte og styrke indsatsen for at sikre tilgængelighed for alle. Landsbyggefonden mener ikke, at ændringen skal gennemføres, da reglerne, som de er nu, stort set er omkostningsfri for bygherren ligesom, at bestemmelsen i sin nuværende udformning sikrer, at der i tæt/lavt bebyggede områder samt yderområder etableres tilgængelige boliger, hvor de ikke tidligere fandtes. Landsbyggefonden foreslår alternativt, at der kan stilles krav om forberedelse til efterfølgende simpel udførelse af niveaufri adgang. Frederiksberg Handicapråd og Dansk Handicap Forbund er imod ændringen, og sidstnævnte fraråder på det kraftigste de foreslåede ændringer til bygningsreglementet, og mener, at tilgængelighedsbe- Side 5 (24)

6 stemmelserne på længere sigt skal sikre, at alle uanset handicap kan deltage i et normalt familie-, kæreste- og venneliv, hvilket i høj grad foregår i andres private boliger. Danske Arkitektvirksomheder er skeptisk overfor ændringen, da organisationen anser niveaufri adgang som værende en minimumsløsning i forhold til at sikre tilgængelighed. Danske Arkitektvirksomheder mener under henvisning til FN's standardregler om lige muligheder for alle i 1993 og FN's Konvention om Rettigheder for Personer med Handicap i 2007, at man bør fremme tilgængelighed og universelt design for borgere med funktionsnedsættelser. Ældre Sagen bemærker, at mange har et ønske om at blive boende i egen bolig længst muligt, og at man ved at bevare kravet i sin nuværende form kan sikre større tilgængelighed, aflaste offentlige tilskud til ombygninger samt mindske behovet for plejeboliger. Konstruktørforeningen mener, at ændringen er uhensigtsmæssig, og at den potentielt kan påføre kommunen en ekstra udgift, hvis borgere i fremtiden bliver afhængige af kørestole. Det anføres, at byggebranchen er vant til reglerne, som de er, og at de derfor bliver tænkt ind i nyt byggeri uden, at det behøver at blive dyrere. Vejle Kommune, Dabyfo, Institut for Menneskerettigheder og Kommunernes Landsforening mener, at det er opsigtsvækkende, at tilgængelighedsbestemmelserne, der har været fortolket restriktivt og er vanskelige at dispensere fra, nu lempes for enfamiliehuse. Parterne udviser bekymring for de økonomiske konsekvenser, det kan have for kommunen i relation til servicelovens 116, stk. 1. Parterne betvivler, hvorvidt ændringen er i strid med handicapkonventionen og foreslår, at reglerne bevares som de er i dag. Institut for Menneskerettigheder anfører endvidere, at fritliggende enfamiliehuse udgør 40 % af alle boliger i Danmark, og at ændringen vil betyde, at disse ikke længere er omfattet af de pågældende tilgængelighedskrav ved nybyggeri, væsentlig ombygninger eller tilbygninger. Danske Handicaporganisationer er kritiske overfor ændringen, og mener, at den er i strid med handicapkonventionen, samt at ændringen vil medføre social eksklusion. Danske Handicaporganisationer argumenterer for, at ændringen kan få negative samfundsøkonomiske konsekvenser og bemærker, at det er billigere at integrere tilgængelighed i byggeri fra starten. Danske Handicaporganisationer anfører, at fjernelsen af reglen om niveaufri adgang og etablering af WC-rum i adgangsetagen til nybyggede parcelhuse fremadrettet vil forringe tilgængeligheden for en meget væsentlig andel af vores boligmasse i Danmark. Side 6 (24)

7 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger I forbindelse med offentliggørelsen af bygningsreglement for småhuse 1998 (BR-S 98) blev der indført et krav om niveaufri adgang til fritliggende enfamiliehuse. Der blev dog indført en undtagelsesbestemmelse, der gjorde det muligt for kommunen at se bort fra kravet, hvis bygningsejeren byggede huset til eget brug, eller hvis særlige terrænforhold talte for det. I 2008 fritog man som et led i regelforenklingsprocessen bl.a. enfamiliehuse fra den kommunale tekniske byggesagsbehandling, herunder også behandling af tilgængelighedskravene. Undtagelsesbestemmelsen, der retter sig mod huse opført til eget brug og med særlige terrænforhold, blev ved denne lejlighed fjernet, og kravet om niveaufri adgang ved yderdøre blev opretholdt og gjort generelt gældende. De eksisterende regler vurderes imidlertid ikke at være hensigtsmæssige, da der ikke er krav om niveaufri adgang frem til fritliggende enfamiliehuse, men kun ved yderdørene. Dertil kommer, at kravet om niveaufri adgang til enfamiliehuse udløser relativt høje omkostninger pr. bolig, uden at denne foranstaltning reelt sikrer adgangen til boligen, eller at der er behov for dette for brugerne af bygningen. Afhængigt af byggeriets udformning og placering er der en række forskellige løsninger, som kan anvendes til at indfri de nuværende krav. Med udgangspunkt i en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut vurderes det, at udgiften for en bygningsejer til et enfamiliehus kan være mellem 600 kr. og kr. pr. løbende meter sokkel for at etablere niveaufri adgang ved yderdøren, så indgangen samtidig er sikret mod fx indtrængende vand (et eksempel med 3 indgange til et enfamilieshus med ca. 1,5 m. etableret niveaufri adgang vil således kunne koste mellem kr.). Ifølge Danmarks Statistik er der i perioden færdigbygget ca enfamiliehuse. De ca enfamiliehuse, som er blevet opført i perioden svarer til ca. 3,5 % af det samlede antal enfamiliehuse, som ifølge Danmarks Statistik i 2016 udgør ca , hvor der samlet set bor ca. 3 mio. personer. Langt størstedelen af enfamiliehuse i Danmark er dermed opført, inden kravet om etablering af niveaufri adgang blev indført. Det bemærkes i den forbindelse, at den foreslåede ændring til bygningsreglementet finder anvendelse ved nybyggede enfamiliehuse eller ved væsentlige ombygninger i adgangsforholdene til eksisterende enfamiliehuse, der foretages efter bestemmelsens ikrafttræden. Formålet med den foreslåede ændring er samlet set at sikre, at den enkelte boligejer i disse bygninger har størst mulig fleksibilitet til selv at bestemme indretningen af egen bolig, så det fremover vil være op til den enkelte boligejer, om der ønskes foretaget særlige byggetekniske tiltag for at sikre særlige adgangsforhold i boligen. Side 7 (24)

8 Ud fra en samlet vurdering af saglighed, nødvendighed og proportionalitet vurderes en fjernelse eller en ændring af kravet om niveaufri adgang ved enfamiliehuse ikke at udgøre en krænkelse af Danmarks forpligtelser i medfør af Handicapkonventionen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderer, at udgiften til efterfølgende at etablere den niveaufri adgang ved indgangsdøren i det enkelte fritliggende enfamiliehus kan være i den samme størrelsesorden som for nybyggeri, hvilket dog naturligvis kan variere for de enkelte byggerier, da det bl.a. afhænger af udførelse af facaden, dørpartier og rørføring. På baggrund af de fremsendte høringssvar revideres ændringen af det nuværende krav således, at der fremadrettet vil være krav om forberedelse til niveaufri adgang ved mindst én yderdør i adgangsetagen for fritliggende enfamiliehuse, så der i nødvendigt omfang let kan etableres niveaufri adgang på et senere tidspunkt. I praksis betyder det, at hvis et enfamiliehus ikke har niveaufri adgang ved en yderdør i adgangsetagen, skal det dokumenteres ved færdigmeldingen af byggeriet, at dette kan ske på et senere tidspunkt, fx ved på en tegning at dokumentere, hvor den niveaufri adgang kan etableres. Endvidere udgår forslaget om afskaffelse af krav om wc-rum i adgangsetagen, hvilket betyder, at der fortsat vil være krav om, at der etableres wc-rum i adgangsetagen ved fritliggende enfamiliehuse. 3. Præcisering af krav til køkken samt bade- og WC-rum i kollegier, ungdomsboliger, institutionsboliger mv. Danske Studerendes Fællesråd, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, DI Byg og Bygherreforeningen er positive overfor præciseringen og bakker op om ændringen. Bygherreforeningen bifalder ændringen og foreslår, at man kan overveje at udstrække til andre områder som fx ældreboliger. Københavns Kommune er positiv overfor ændringen, men finder det vanskeligt at læse præciseringen ud af den ændrede reglementstekst. Det ville være hensigtsmæssigt, om eksemplerne i vejledningsteksten i stedet blev indarbejdet i reglementsteksten. Dansk Byggeri anbefaler, at der i bestemmelsen fastlægges kvalitative krav for at sikre en holdbar byggeteknisk og brugsmæssig kvalitet, også i fremtidens kollegiebyggeri. Dansk Handicap Forbund påpeger, at det udover antallet af brugere i vejledningsteksten bør præciseres, at indretningen af fælles faciliteter sker under hensyn til mennesker med funktionsnedsættelse. Side 8 (24)

9 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Den øgede fleksibilitet for krav til wc, bad og køkken i nye kollegier, ungdomsboliger og institutionsboliger indebærer, at det i bygningsreglementet præciseres, at denne type boliger kan udføres med fælles wc, bad og køkkenfaciliteter. For boliger til unge, fx studerende, bunder ønsket i efterspørgslen efter at kunne opføre billigere byggeri, mens det for visse institutioner og brugergrupper ikke er hensigtsmæssigt at lave individuelle wc, bad og køkkenfaciliteter med udgangspunkt i det behandlingsmæssige aspekt. Den foreslåede ændring har til formål at præcisere den fleksibilitet, den enkelte bygherre har behov for, for at kunne opføre byggeri egnet til de enkelte målgrupper. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil udarbejde en vejledende udtalelse om fortolkningen af præciseringen af muligheden for at etablere fælles faciliteter til henholdsvis køkken samt bade- og wc-rum, herunder hvilke hensyn som skal iagttages. Forslaget om præcisering af krav til wc- og baderum samt køkken i nye kollegier, ungdomsboliger og institutionsboliger fastholdes på denne baggrund. 4. Ændring af krav til elevatorer ved ombygninger Københavns Kommune, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Velux og DI Byg er positive overfor ændringen. Dabyfo forslår en præcisering af bestemmelsen, herunder at inddragelse af tagetage til ny bolig uden udløsning af elevatorkrav kun gælder for bygninger opført før Konstruktørforeningen foreslår, at der stilles krav til etablering af elevator ved etablering af nye boliger, men ikke ved ændringer i facader eller inddragelse af tagetage til eksisterende boliger. Dansk Handicap Forbund støtter ikke ændringen og forslår i stedet, at ombygninger og mindre tilbygninger til eksisterende boligbebyggelse omfattes af kravet om etablering af elevator. Landsbyggefonden, Dansk Byggeri, Elevatorbranchen, Frederiksberg Handicapråd og Bygherreforeningen støtter ikke lempelsen, og sidstnævnte mener ikke, at ændringen er forenelig med den generelle udvikling i byggeriet. Frederiksberg Handicapråd og Elevatorbranchen mener, at reglerne bør bevares, som de er. Danske Handicaporganisationer mener, at ændringen vil være et brud på en ellers positiv udvikling på boligområdet, hvor tilgængeligheden løbende sikres ved renoveringer og nybyggeri. Side 9 (24)

10 BL Danmarks Almene Boliger mener, at tilskyndelsen til inddragelse af tagetager til boliger kan være hensigtsmæssig i mange tilfælde, men at det også skal tages i betragtning, at stadig flere bliver afhængige af tilgængelige løsninger. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Det fremgår af bygningsreglementet fra 1995, at I bygninger med 3 etager og derover (bygninger med 2 etager over stueplan) skal installeres mindst én elevator, der kan betjene hver etage. Bestemmelsen træder i kraft den 1. april Fra dette tidspunkt har det derfor som udgangspunkt været obligatorisk at etablere elevator ved såvel nybyggede etageboliger som ved væsentlige ombygninger af eksisterende etageboliger, herunder fx ved inddragelse af tagetager til boliger. Med ændringen er der ikke krav om etablering af elevator ved ombygninger af eksisterende etageboliger, fx inddragelse af tagetager til boliger ved ombygninger, der søges om byggetilladelse til efter ikrafttrædelsesdatoen. Formålet er at sikre større fleksibilitet for bygherrerne, og at der ikke skal afholdes uforholdsmæssigt store udgifter for bygningsejeren, fx en ejer- eller andelsforening, ved inddragelse af eksisterende uudnyttede tagetage til boliger. der kan medvirke til at afholde disse ejere fra at indrette tagetage til boliger og dermed sikre en bedre udnyttelse af den eksisterende boligmasse. Endvidere kan det være kompliceret byggeteknisk at etablere elevatorer i forbindelse med ombygninger. Med ændringen kan bygherre af egen drift beslutte, hvorvidt man ved ombygning af konkrete eksisterende etageboliger ønsker at etablere elevator. Der vil fortsat være krav om etablering af elevatorer i forbindelse med ombygning af fx erhvervsejendomme og offentligt tilgængelige bygninger samt ved nybyggede etageboliger. Der er stillet forslag om at indsætte ikrafttrædelsesdato i bestemmelsen, hvilket ikke vil blive imødekommet. Ikrafttrædelsestidspunktet følger af den generelle ikrafttrædelsesbestemmelse for bekendtgørelsen. Det bemærkes, at ændringen alene indebærer, at det bliver frivilligt at etablere elevator ved ombygning af et etageboligbyggeri, og at der med ændringen ikke vil være et forbud mod dette. En bygherre, der ønsker at installere en elevator i forbindelse med en ombygning af et etageboligbyggeri, har samme adgang hertil som efter gældende regler. På baggrund af dette fastholdes forslaget om ændring af kravet om etablering af elevator ved ombygning af etaboligbyggeri. Side 10 (24)

11 5. Ændring af bestemmelser om affaldshåndtering BL Danmarks Almene Boliger, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Konstruktørforeningen, Københavns Kommune og DI Byg er positive overfor ændringen. De to sidstnævnte finder det hensigtsmæssigt, at det faste krav om affaldsskakte erstattes med funktionskrav, og sidstnævnte mener, at ændringen fremmer fleksibilitet i opførelsen af bygninger, og derigennem også innovationen i byggeriet. Danske Beredskaber forslår præcisering af vejledningsteksten, så det klargøres, at også lignende affaldshåndteringssystemer er omfattet. Dansk Handicap Forbund og Ældre Sagen forslår en præcisering, således at det sikres, at også personer med funktionsnedsættelse nævnes i bestemmelsen. Frederiksberg Handicapråd, Dansk Byggeri, Danske Handicaporganisationer og Fonden Århus Miljøcenter mener, at en ændring af kravene vil medføre, at personer i højere grad vil være afhængige af andre personers hjælp. Dansk Byggeri mener, at ændringen er et funktionsog kvalitetsmæssig tilbageskridt for byggeriet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Det nuværende krav om, at der ved opførelse af boligbyggeri i tre etager eller derover skal etableres affaldsskakte for hver opgang, fjernes. I stedet indføres der et funktionskrav om, at der i forbindelse med opførelse af byggeri skal etableres affaldssystemer, så brugere af bygningen kan bortskaffe deres affald. Det hidtil gældende detailkrav om affaldsskakte kan være fordyrende for byggeriet og kan endvidere komplicere kommunale ønsker om sortering af affald. Det betyder, at bygherrerne får større fleksibilitet ved indretning af renovationssystemer og mulighed for fx at indrette affaldssystemer, som passer til det konkrete byggeri, herunder også brug af affaldsskakte såfremt bygherre ønsker det i det enkelte byggeri. Hensynet til ældre, gangbesværede og til personer med handicap varetages ved, at der i bygningsreglementet stilles krav om, at der ved arealer til opbevaring af affald i tilknytning til bygningen skal være adgangsforhold, der sikrer, at brugerne ved egen hjælp kan komme ind til arealerne og anvende funktionerne. Det betyder, at bygherre og kommuner i byggeriet skal foretage en konkret vurdering af, hvordan dette opfyldes. Det kan fx betyde, at hvis der etableres en affaldsø i et gårdareal, skal der være niveaufri adgang frem til indgangen og til den enkelte affaldscontainer. I disse tilfælde vil der også skulle tages hensyn til, at brugerbetjente anlæg, såsom indkast til affaldssystemer, opsættes på en måde, så de kan bruges af mennesker med ned- Side 11 (24)

12 sat funktionsevne. Det bemærkes, at afskaffelsen af detailkravet om etablering af affaldsskakte også kan ses i sammenhæng med, at der for opførelse af boliger i 3 etager eller derover fortsat vil være krav om etablering af elevator. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil udarbejde en vejledende udtalelse om fortolkningen af funktionskravet til etablering af affaldssystemer, herunder hvilke hensyn som skal iagttages i forhold til brugerkredsen mv. Forslaget om ændring af bygningsreglementets bestemmelser om affaldshåndtering fastholdes på denne baggrund. 6. Ændring af bestemmelse om opbevaring af genstande i tilknytning til boligen Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Konstruktørforeningen og Bygherreforeningen er grundlæggende positive overfor ændringerne af bygningsreglementet. Københavns Kommune finder det problematisk, at krav om etablering af pulterrum til almindelige brugsting ophæves, da der er tale om en væsentlig funktionel forringelse. Dansk Handicap Forbund foreslår, at adgangs- og indgangsforhold til opbevaringsrum skal være uden niveauspring og med en fri dørbredde på 87 cm. Landsbyggefonden mener, at kravet om tilstrækkelig opbevaringsplads bør bevares under henvisning til, at kravet om tilstrækkelig opbevaringsplads til diverse brugsting er et nødvendigt og fornuftigt krav, der er højt værdsat af beboerne, da det synlige boligareal friholdes for genstande, som er æstetisk uskønne, og kun sjældent anvendes. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Kravet om etablering af opbevaringsplads i etageboligbyggeri ændres, så der alene er krav om plads til opbevaring af større brugsgenstande (cykler, barnevogne, rollatorer o.lign.) i tilknytning til boligen, som kan udgøre en brandrisiko eller flugtvejsspærring, hvis det opbevares i opgange. Der skal ligeledes fortsat være krav om, at beboerne kan tørre tøj, uden at det påvirker indeklimaet, fx i form af et fælles tørrerum i etageboliger eller ved, at der er forberedt til etablering af vaskesøjle i boligen. Der er derimod ikke længere et specifikt krav om, at der i eller i tilknytning til den enkelte bolig skal være plads til individuel opbevaring af mindre brugsgenstande (depotrum). Side 12 (24)

13 Formålet er at sikre, at bygherrerne får større frihed til at indrette boligerne, og at bygningsreglementets bestemmelser ikke udgør en unødig hindring i at imødekomme behovet for billige boliger til fx studerende i de større byer. Med ændringen kan bygherre af egen drift i det konkrete byggeri beslutte, hvorvidt man ønsker at etablere særskilt, individuel opbevaringsplads i eller i tilknytning boligen til mindre brugsgenstande. Forslaget om ændring af opbevaringsplads fastholdes på denne baggrund. 7. Ændrede krav til campinghytter og lignende ferieboligformer Foreningen af Rådgivende Ingeniører er grundlæggende positiv overfor ændringerne i bygningsreglementet. Dabyfo bemærker, at der i kapitel 1.5, stk. 1, nr. 5, er nævnt Campinghytter, der sidestilles med campinghytter, hvor der må menes sommerhuse. Dabyfo anfører ligeledes, at det virker absurd, at ferieboligformerne skal opfylde tilgængelighedskrav, krav til gangbredder, dørbredder, størrelse af WC-rum/bad mv., eftersom, at træhuse netop ikke har niveaufri adgang, og at campinghytter nærmest pr. definition er indrettet med trange forhold. Det forslås derfor, at campinghytter omfattes af undtagelsesbestemmelsen for sommerhuse. Håndværksrådet spørger, om kolonihavehuse er omfattet af energikrav til sommerhuse, campinghytter og lignende. Desuden mener Håndværksrådet ikke, at det kan lade sig gøre at overholde energikravene for campinghytter pga. linjetabene. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er enig i Dabyfos bemærkning, og campinghytter ændres derfor til sommerhuse. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil undersøge betydningen af evt. yderligere ændringer af reguleringen af campinghytter mv. nærmere og efterfølgende tage stilling til denne del af forslaget. Kolonihavehuse er ikke omfattet af energikrav, hvilket fremgår af kap. 1.2, stk. 2, i bygningsreglementet. Det er Trafik, Bygge- og Boligstyrelsens opfattelse, at linjetabskravene ikke er til hinder for opførelse af campinghytter. Linjetabene må godt være højere end angivet i kap. 7.5, stk. 1, hvis man benytter varmetabsrammen i kap. 7.5, stk. 3, så længe værdierne i kap. 7.6 Side 13 (24)

14 overholdes. Ændringen i BR er en lempelse af kravene, så campinghytter ikke længere skal overholde kravene til helårshuse. 8. Præcisering af krav til CO2-indhold i indeluften i daginstitutioner og skoler Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Konstruktørforeningen og Bygherreforeningen er positive overfor ændringerne i bygningsreglementet. VELUX bemærker, at ppm er rimeligt, men ikke bør strammes yderligere. Desuden bør der indføres en definition af, hvad der menes med længere perioder, hvor niveauet ikke må overskrides. VELUX foreslår, at daginstitutioner ligesom undervisningsrum i skoler gives mulighed for etablering af naturlig ventilation. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Høringsudkastet til BR18 indeholder en formulering om, at ppm CO2 ikke må overskrides for de dimensionerende forhold. Denne formulering indføres i BR15 i stedet for en definition af, hvad længere perioder er, da denne formulering kun ville have kort levetid, indtil BR18 træder i kraft. Formuleringerne omkring etablering af naturlig ventilation i daginstitutioner og skoler er ikke ændret i denne udgave af bygningsreglementet. I høringsudgaven af BR18 er der dog lagt op til at give denne mulighed med naturlig ventilation for både daginstitutioner og skoler. Der indføres derfor ikke yderligere ændringer i BR15, men henvises til høringen af BR Præcisering af krav om funktionsafprøvning af varme- og køle-anlæg, ventilationsanlæg og elevatorers energiforbrug Elevatorbranchen, Dansk Byggeri, DI Byg, FRI, Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, Arbejdsgiverne, Energiforum Danmark, TEKNIQ, VELUX og KL støtter indførelse af funktionsafprøvninger i bygningsreglementet. Elevatorbranchen mener, at energimålinger i forbindelse med funktionsafprøvninger bør udføres af en uvildig tredjepart. Dansk Byggeri og FRI mener, at der bør indføres en overgangsperiode på et halvt år fra det tidspunkt, at vejledningerne omkring funktionsafprøvning færdiggøres. FRI, NIRAS, TEKNIQ, BL og Energiforum Danmark mener, at der mangler et krav om en samordnet test i forbindelse med funktionsafprøvning af de tekniske anlæg. Side 14 (24)

15 NIRAS mener, at der i bygningsreglementet bør indarbejdes incitamenter til at begrænse kompleksiteten af automatikken og minimere det egetforbrug af energi, som automatikken medfører. NIRAS mener desuden, at der bør indføres krav om funktionsafprøvning af solafskærmning, fordi solafskærmning er afgørende for at overholde energirammen. NIRAS mener, at det er omsonst at kræve indsendelse af dokumentation af funktionsafprøvningen til kommunen, idet der i høringsudkastet til BR18 ikke er dette krav. Dansk Miljøteknologi mener ikke, at ændringsbekendtgørelsen til BR15 indeholder en tilstrækkelig tydeliggørelse og præcisering af kravene til løbende tilsyn og vedligeholdelse af de tekniske installationer som lovet af ministeren i svar til Folketinget 19. december Dansk Miljøteknologi mener, at problemet er, at der ikke føres tilsyn med overholdelsen af kravet. Energiforum Danmark opfordrer til stikprøvekontrol i kommunerne for at sikre, at kravene overholdes. Energiforum Danmark opfordrer desuden til at få præciseret kravene i vejledningen, så der opnås en forståelse af niveauet for funktionsafprøvninger for både mindre og større bygninger. Energiforum Danmark foreslår, at formuleringen af kravet bliver ændret til at kræve, at funktionsafprøvningen skal påvise, at anlæggene overholder bygningsreglementet i stedet for, om anlæggene overholder bygningsreglementet. TEKNIQ foreslår, at funktionsafprøvningen målrettes den energimæssige ydeevne af de tekniske installationer. Energistyrelsen bemærker, at det vil være hensigtsmæssigt, hvis dokumentationen af funktionsafprøvningen indsendes til kommunen ved afslutning af byggearbejdet og inden færdigmelding, så funktionsafprøvningen kan indgå i energimærkningen af bygningerne. TEKNIQ og Energiforum Danmark bemærker, at indregulering af varme- og køleanlæg kan være svære, hvis færdigmeldingen af en bygning sker på et tidspunkt, hvor der ikke er køle- eller varmebehov. VELUX foreslår, at der indføres en definition af ventilationssystemer i bygningsreglementet. KL og DABYFO bemærker, at det kan være svært for kommunerne at sikre, at der fremsendes materiale på funktionsafprøvning. Desuden bemærker KL, at de antager, at kommunerne ikke skal påse selve prøvningsindholdet af dokumentationen. DABYFO bemærker, at de mener, at det giver en øget administrativ belastning for kommunerne. Sweco Danmark opfordrer til at indføre en tekst omkring Commissioning-standarden i vejledningsteksten i kapitel 8.1. Blik&Rør anfører, at præcisering omkring luftkvalitet i undervisningsrum og daginstitutioner, samt indførelsen af funktionsafprøvning er Side 15 (24)

16 fornuftigt. Blik&Rør fremhæver dog, at der er store problemer med vedligeholdelse og rensning af ventilationsanlæg, som ikke bliver løst med disse ændringer. Blik&Rør opfordrer til at oprette et tilsyn med området. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har valgt ikke at stille krav om, at funktionsafprøvningen skal gennemføres af en uvildig tredjepart, da styrelsen ikke vil pålægge bestemte løsninger til, hvordan man indgår aftaler i byggeprocessen. Det er bygningsejerens ansvar, at bygningsreglementets krav er overholdt. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for en overgangsperiode for kravene om funktionsafprøvning efter færdiggørelse af den tilhørende vejledning, da kravene i stort omfang allerede er gældende gennem de standarder, der er obligatoriske at følge i henhold til bygningsreglementet. Vejledningen, der udgives inden 1. juli 2017, er en vejledning til, hvordan funktionsafprøvningerne kan gennemføres, og er derfor ikke obligatorisk at følge. Der vil dog være en angivelse af et typisk niveau for funktionsafprøvningerne, og der vil være en henvisning til Bygningsstyrelsens Performancetests, ligesom der vil være en beskrivelse af, hvad man gør, hvis man fx tilslutter et varmeanlæg udenfor varmesæsonen. Endelig vil selve byggeperioden medvirke til at give en overgangsperiode, da kravet gælder ved ansøgning om byggetilladelse efter ikrafttrædelsesdatoen for ændringsbekendtgørelsen, hvor arbejdet først udføres i forbindelse med færdigmelding af byggeriet. I vejledningen til funktionsafprøvning vil det fremgå, at for at leve op til kravene i bygningsreglementets omkring drift af de tekniske installationer bør der gennemføres en samordnet idriftsættelse af de tekniske anlæg, når der er installeret et CTS-anlæg. Det samme er gældende for andre tekniske anlæg, end det der nu indføres krav om, for eksempel solafskærmning. Vejledningen om funktionsafprøvning vil indeholde vejledning om, hvilke dokumenter der normalt skal indsendes i en byggesag. Her vil det også fremgå, at der skal indsendes dokumentation af funktionsafprøvningen. Med BR18 indføres der stikprøvekontrol af dokumentationen i større bygninger, hvorfor overvejelserne om stikprøvekontrol af funktionsafprøvning medtages i dette regi. Der ændres i formuleringerne, så det fremgår, at dokumentationen skal vise, at kravene i bygningsreglementet er overholdt og ikke, om de er overholdt. Side 16 (24)

17 Det er efter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering ikke hensigtsmæssigt i bygningsreglementet at stille krav om, at funktionsafprøvningen skal afleveres, så den kan indgå i energimærkningen af bygningen, da bygningsreglementet i øjeblikket kun giver mulighed for at kræve dokumentation indsendt til kommunen om ibrugtagning og om færdigmelding. En yderligere indsendelse af dokumentation vil medføre uhensigtsmæssige administrative meromkostninger. Det skal pointeres, at bygningsreglementet allerede indeholder en definition af ventilationssystemer i vejledningsteksten til kap , stk. 1. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er ikke enig i vurderingen af, at det vil give yderligere administrative belastninger for kommunerne, da kravene i stort omfang allerede eksisterer i bygningsreglementet eller de tilhørende standarder. Der indføres ikke en tekst omkring Commissioning-standarden, men standarden er frivillig at benytte og kan være relevant i mange byggesager. Der er ikke ændret i kravene om drift og vedligehold af ventilationsanlæg. Der er fortsat krav i DS 447 om tilsyn og vedligeholdelse af ventilationsanlæg, herunder også ventilationskanalerne. Det er bygningsejerens ansvar at sikre, at bygningen til enhver tid overholder bygningsreglementets krav. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har taget forslaget om at indarbejde et krav om funktionstest af ventilationsanlæg i brandmæssig henseende til efterretning. Som foreslået af både Sweco Danmark A/S og Københavns Lufthavne vil der blive indarbejdet et sådant krav i BR15. Som foreslået vil kravet tage udgangspunkt i DS 428 Norm for brandtekniske foranstaltninger ved ventilationsanlæg. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i høringsperioden desuden undersøgt, om det er tilladt at stille krav i bygningsreglementet til afprøvning af varmegenvindingsgraden. Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering, at afprøvning vil være i strid med kravene i EcoDesign direktivet. På den baggrund fastholder styrelsen ikke forslaget om at indføre krav om eftervisning af varmegenvindingsgraden i bygningsreglementet. 10. Præcisering af krav til kedler til fast brændsel Arbejdsgiverne imødeser præciseringen af kravene til fastbrændselskedler. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ingen bemærkninger til høringssvarene til dette emne. Side 17 (24)

18 11. Varmetabsrammen for tilbygninger VELUX bemærker, at vinduer altid bør indgå som de reelle vinduer i varmetabsrammen. DABYFO mener, at det fortsat er uklart, om der kan fradrages for varmetab gennem tag, når der opføres en ny etage ovenpå et eksisterende fladt tag ved fx kontorbyggeri. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens bemærkninger Ændringen i ændringsbekendtgørelsen er alene, at den del af vejledningsteksten i BR15, der havde karakter af kravtekst er flyttet til en ny bestemmelse. Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opfattelse, at der bør være valgmulighed mellem at bruge de reelle vinduer og vinduer med U-værdi på 1,2 W/m 2 K i varmetabsrammen. I beregningen med de reelle forhold skal der benyttes de reelle vinduer. Muligheden for at bruge vinduer med U-værdi på 1,2 W/m 2 K i varmetabsrammen giver mulighed for at benytte bedre vinduer end 1,2 W/m 2 K og giver mulighed for at opnå en gevinst i energiberegningen ved at gøre det. Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opfattelse, at formuleringerne er tilstrækkeligt klare til at vurdere, hvad der kan regnes med i varmetabsberegningen ved opførelse af ny etage ovenpå eksisterende flade tage. I forbindelse med BR18 udarbejdes der dog yderligere vejledning omkring bygningsreglementets krav. I den forbindelse vil forholdet blive uddybet. Side 18 (24)

19 Bilag 1 Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark A/S Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Ankenævnet på Energiområdet Arbejdstilsynet Arkitektforbundet Astma- og Allergiforbundet Banedanmark BAT-Kartellet Beredskabsstyrelsen Beskæftigelsesministeriet Bips-Byggeri, Informationsteknologi, Produktivitet og Samarbejde Boligselskabernes Landsforening BOSAM - Boligforeningernes Sammenslutning i Danmark Brancheforeningen for bygningssagkyndige og energikonsulenter Brancheforeningen for storkøkkenudstyr (BFS) Byggecentrum Byggefagenes Kooperative Landssammenslutning Byggeriets Evaluerings Center Byggeskadefonden Byggeskadefonden vedr. Bygningsfornyelse Byggesocietet Bygherreforeningen Bygningsfredningsforeningen (BYFO) Bygningsstyrelsen Center for Indeklima og Sundhed i Boliger DANAK Danmark Tekniske Universitet, Institut for byggeri og anlæg Danmarks Lejerforening Side 19 (24)

20 Danmarks Tekniske Universitet Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Byggeri Dansk Bygningsinspektørforening Dansk Ejendomsmæglerforening Dansk Energi Dansk Energi Brancheforening Dansk Erhverv Dansk Fjernvarme Dansk forening for automatforplejning (DAFA) Dansk Gasteknisk Center Dansk Industri Dansk Metal Dansk Solvarme Forening Dansk Standard Dansk Varme Service, DVS Dansk Ventilation Danske Advokater Danske Arkitektvirksomheder Danske Handicaporganisationer Danske Regioner Danske Udlejere DANVA Datatilsynet Den Danske Landinspektørforening Den danske netværksgruppe for notificerede eller prænotificerede organer under byggevaredirektivet Det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø Det økologiske råd DI Byg DI Energibranchen Side 20 (24)

21 DI Fødevarer DI Handel DI ITEK DI Service DI Videnrådgiverne Domstolsstyrelsen DONG Energy DS Håndværk og Industri E.On Denmark A/S Ejendomsforeningen Danmark Energi E2 Energi- og olieforum Energi-, Forsyning- og Klimaministeriet Energiforum Danmark Energiklagenævnet Energinet.dk Energiservice A/S Energistyrelsen Energitilsynet Energitjenesten Erhvervs- og Vækstministeriet Erhvervslejernes Landsorganisation Erhvervsstyrelsen ETA Danmark A/S Eurofins FABA FEHA Finansministeriet Finanstilsynet Forbrugerrådet Forbundet Træ- Industri-Byg i Danmark (3F) Side 21 (24)

22 FORCE Technology Foreningen af danske kraftvarmemærker Foreningen af kommunale beredskabschefer Foreningen af Rådgivende ingeniører Foreningen af slutbrugere af Energi Foreningen af Varmepumpefabrikanter i Danmark Forsikring og Pension Forsvarets Bygnings- og Establissementstjeneste Forsvarsministeriet FSR Danske Revisorer Fødevarestyrelsen Glasindustrien Grundfos HE-sekretariatet HMN Naturgas Hofor Horesta Håndværksrådet Ingeniørforeningen Danmark Intelligent Energi Justitsministeriet Kommunalteknisk Chefforening Kommunernes Landsforening Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Konstruktørforeningen Kulturministeriet Kulturstyrelsen Københavns Brandvæsen Københavns Erhvervsakademi Landbrug & Fødevarer Landsbyggefonden Side 22 (24)

23 Landsforeningen for bygnings og landskabskultur Lejernes Landsorganisation Ligestillingsafdelingen LO Maskinmesterforeningen Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Natur- og Miljøklagenævnet Naturgas Fyn Naturstyrelsen Parcelhusejernes Landsforening Plan Energi Plastindustrien Praktiserende Landinspektørers Forening Realdania Realkreditforeningen Realkreditrådet Rørforeningen SBS Byfornyelsesselskabet SikkerhedsBranchen Sikkerhedsstyrelsen Skatteministeriet Skorstensfejerlauget Social- og Indenrigsministeriet Statens Byggeforskningsinstitut Statikeranerkendelsesudvalget Statsforvaltningen Statsforvaltningen Hovedstaden Statsforvaltningen Midtjylland Side 23 (24)

24 Statsforvaltningen Nordjylland Statsforvaltningen Sjælland Statsforvaltningen Syddanmark Statsministeriet Styrelsen for Videregående Uddannelser Stålcentrum Sundheds- og Ældreministeriet Sundhedsstyrelsen SYD Energi Syddansk Universitet Tekniq Installatørernes organisation Teknologisk Institut Træinformation TUN - Trælasthandlerunionen Uafhængige Bygningssagkyndige og energikonsulenter Uddannelses- og Forskningsministeriet Udlændinge,- Integration- og Boligministeriet VELTEK Videncentret for Landbrug Vindmølleindustrien Vinduesindustrien Aalborg Universitet Aarhus Universitet Side 24 (24)

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Trafik-

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har:

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 8. november 2017 sendt udkast til bekendtgørelse om DANAK s opgaver vedrørende notificerede

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 8. november 2017 sendt udkast til bekendtgørelse om DANAK s opgaver vedrørende notificerede Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om DANAK s opgaver vedrørende notificerede organer, der fører 3. partskontrol med byggevarer

Læs mere

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger Høringsliste Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger 3F Fagligt Fællesforbund Akademisk Arkitektforening Aalborg Universitet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15)

Læs mere

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes.

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00147 19-04-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bygningsreglement 2015 (BR15)

Læs mere

Bilag til høringsbrev 6. november 2015

Bilag til høringsbrev 6. november 2015 Bilag til høringsbrev 6. november 2015 J.nr. 2015-4983 Ref. NZU Center for erhverv og energieffektivitet Liste over høringsparter for høring vedr. udkast til ny hovedbekendtgørelse om en godkendelsesordning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har modtaget høringssvar fra Styrelsen for Videregående Uddannelser og Anerkendelsesordningen for statikere.

Trafik- og Byggestyrelsen har modtaget høringssvar fra Styrelsen for Videregående Uddannelser og Anerkendelsesordningen for statikere. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement (BR15) bilag

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for aftrækssystemer og fyringsanlæg (Skorstensfejerbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for aftrækssystemer og fyringsanlæg (Skorstensfejerbekendtgørelsen) 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for aftrækssystemer og fyringsanlæg (Skorstensfejerbekendtgørelsen)

Læs mere

Liste over høringsparter for høring vedr. udkast til bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer:

Liste over høringsparter for høring vedr. udkast til bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer: Bilag til høringsbrev 8. maj 2013 J.nr. 2616/1729-0519 Side 1 Liste over høringsparter for høring vedr. udkast til bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer: Akademisk Arkitektforening

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 153 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. [dato] 2017-2881 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2015 (BR15)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2015 (BR15) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Skabelon til høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af byggeloven 1

Forslag. til. Lov om ændring af byggeloven 1 Forslag til Lov om ændring af byggeloven 1 (Bemyndigelse til fastsættelse af regler om ladestandere samt bygningsautomatiserings- og kontrolsystemer) 1. I byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 551 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 551 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 551 Offentligt Edvard

Læs mere

Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Skabelon til høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Stikprøvekontrol af de tekniske emner Funktionsafprøvning af tekniske installationer Dagslyskrav

Stikprøvekontrol af de tekniske emner Funktionsafprøvning af tekniske installationer Dagslyskrav Stikprøvekontrol af de tekniske emner Funktionsafprøvning af tekniske installationer Dagslyskrav Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Byggelovsdage 2018 19. November 2018 Stikprøvekontrol

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for skorstene og ildsteder

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for skorstene og ildsteder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for skorstene og ildsteder

Læs mere

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 185 Bilag 1 Offentligt MINISTEREN Dato Høringsnotat 7. februar 2019 J. nr. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat om de indkomne høringssvar vedrørende

Læs mere

Forslag til. 1. I 2, stk. 1, litra e, indsættes før ombygninger : vedligeholdelsesbyggearbejder,.

Forslag til. 1. I 2, stk. 1, litra e, indsættes før ombygninger : vedligeholdelsesbyggearbejder,. Forslag til Lov om ændring af byggelov (Ændring af byggelovens dispensationsbestemmelse i forhold til kravet om etablering af parkeringspladser på egen grund m.v.) 1 I byggelov, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Funktionsafprøvning og BR18. - Niels Bruus Varming, TBST

Funktionsafprøvning og BR18. - Niels Bruus Varming, TBST Funktionsafprøvning og BR18 - Niels Bruus Varming, TBST BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND FOR BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND Initiativ i Vækst og udvikling i hele Danmark fra november

Læs mere

HØRINGSLISTE 19. januar 2015

HØRINGSLISTE 19. januar 2015 HØRINGSLISTE 19. januar 2015 Høring over udkast til bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. Aalborg Portland A/S Aalborg Universitet Advokatrådet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af byggeloven

Forslag. Lov om ændring af byggeloven 2013/1 LSF 130 (Gældende) Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2620/1732-1290 Fremsat

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter (HB2016)

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter (HB2016) Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7944 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter

Læs mere

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg Sikkerhedsstyrelsen Nørregade 63 6700 Esbjerg Att. Mette Thomsen Sendt pr. e-mail til: sik@sik.dk 15. maj 2019 J-nr.: 447559 / 2634172 Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af byggeloven

Forslag. Lov om ændring af byggeloven Lovforslag nr. L 130 Folketinget 2013-14 Fremsat den 5. februar 2014 af Klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af byggeloven (Ændring af byggelovens dispensationsbestemmelse

Læs mere

BR18 og Ecodesign. - Niels Bruus Varming, TBST

BR18 og Ecodesign. - Niels Bruus Varming, TBST BR18 og Ecodesign - Niels Bruus Varming, TBST BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND FOR BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND Initiativ i Vækst og udvikling i hele Danmark fra november 2015. LOVFORSLAG

Læs mere

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring.

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring. Til høringsparterne på vedlagte høringsliste Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Bilag til høringsbrev

Bilag til høringsbrev Bilag til høringsbrev Kontor/afdeling FOR og ERH/EE Dato 26. oktober 2016 J nr. 2015-5534 /JNOE/MLHO/KWJ/MRA/ Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til bekendtgørelse om energivirksomheder

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 19. april 2017 sendt et udkast til bekendtgørelse om ændring af bygningsreglement 2015 (BR15) i høring.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 19. april 2017 sendt et udkast til bekendtgørelse om ændring af bygningsreglement 2015 (BR15) i høring. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Att. Emil Engel Magnussen Sendt til: eem@tbst.dk og info@tbst.dk WILDERS PLADS 8K 1403 KØBE NHAVN K TELE FON 32 69 88 88 DIREKTE

Læs mere

Høringsliste. Side 1/5. Kontor/afdeling Center for forsyning. Dato 13. april 2016. J nr. 2016-2537 /NAL. Energistyrelsen

Høringsliste. Side 1/5. Kontor/afdeling Center for forsyning. Dato 13. april 2016. J nr. 2016-2537 /NAL. Energistyrelsen Høringsliste Kontor/afdeling Center for forsyning Dato 13. april 2016 J nr. 2016-2537 /NAL Aalborg Portland A/S Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber Akademisk Arkitektforening

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: 20. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens refusion af ydelsesstøtte)

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der:

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Til høringsparterne Notat BS0400-00248 07-10-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om bygningsreglement

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0102-00025 03-09-2018 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Sekundær bebyggelse. Krav og vejledning.

Sekundær bebyggelse. Krav og vejledning. Sekundær bebyggelse Krav og vejledning Dagsorden 1. Ændringen 1. juli 2017 2. BR18 Hvad betyder det for sekundær bebyggelse? 3. Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Funktionsafprøvning og BR18. - Niels Bruus Varming, TBST

Funktionsafprøvning og BR18. - Niels Bruus Varming, TBST Funktionsafprøvning og BR18 - Niels Bruus Varming, TBST BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND FOR BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND Initiativ i Vækst og udvikling i hele Danmark fra november

Læs mere

Nye håndbøger fra DBI

Nye håndbøger fra DBI Nye håndbøger fra DBI Torsdag d. 3. november 2011 Brian V. Jensen bvj@dbi-net.dk Tlf. 61201663 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 / 2011 / Passiv Brandsikring Ny håndbog om småhuse Behov,

Læs mere

Høringsversion til interesserede parter i byggeriet Inge Ebbensgaard,

Høringsversion til interesserede parter i byggeriet Inge Ebbensgaard, DOKNR-xx-xxxx Ref.: IME E-mail: ime@frinet.dk 2. maj 2019 Til: Fra: Høringsversion til interesserede parter i byggeriet Inge Ebbensgaard, ime@frinet.dk BR18 Dokumentation af bygningsreglementets krav Summary

Læs mere

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor 1. Indledning

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus NOTAT Dato: 27. november 2018 J. nr. 2018-6393 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om afgrænsning af boligområder efter 61 a, stk.3 i lov om almene boliger m.v. Transport-,

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Høringsliste (ekstern) 24. august 2015

Høringsliste (ekstern) 24. august 2015 Høringsliste (ekstern) 24. august 2015 Center for Forsyning Høring af udkast til forslag om ændring af lov om naturgasforsyning (Bemyndigelse til fastsættelse af regler om opgørelse af produktions- og

Læs mere

ANVISNING OM BYGNINGSREGLEMENT 2015

ANVISNING OM BYGNINGSREGLEMENT 2015 STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN ANVISNING OM BYGNINGSREGLEMENT 2015 SBI-ANVISNING 258 3. UDGAVE 2017 Anvisning om Bygningsreglement 2015 Ernst Jan de Place Hansen (red.)

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 101 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 101 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 101 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato 12. januar 2016 J. nr. 2015-5963 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af byggeloven Udkast til forslag til

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. marts 2019 2018-5990 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Tilsagn til nybyggeri opført i samarbejde

Læs mere

Forslaget er sendt i høring den 7. juli 2010 med høringsfrist den 16. august til i alt 170 myndigheder, organisationer m.v.

Forslaget er sendt i høring den 7. juli 2010 med høringsfrist den 16. august til i alt 170 myndigheder, organisationer m.v. Boligudvalget 2010-11 L 40 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende L 40 Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om vandforsyning m.v., lov om miljøbeskyttelse og lov om forurenet jord

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af byggeloven

Forslag. Lov om ændring af byggeloven Lovforslag nr. L 101 Folketinget 2015-16 Fremsat den 13. januar 2016 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af byggeloven (Indførelse af certificeringsordning

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0103-00038 30-04-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Energistyrelsen har i alt modtaget 9 høringssvar.

HØRINGSNOTAT. Energistyrelsen har i alt modtaget 9 høringssvar. HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivisering og Global Rådgivning Dato 21. november 2016 J nr. 2016-9145 Høringsnotat vedr. ændring af bekendtgørelser om en godkendelsesordning

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi.

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi. Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet Afd. for By, Bolig og Ejendom Dr. Neergaardsvej 152970 Hørsholm+45 4586 5533 www.sbi.dk Hvad er tilgængelighed? Begrebet er tæt forbundet med Design

Læs mere

DUT-høring Danske Regioner Kommunernes Landsforening

DUT-høring Danske Regioner Kommunernes Landsforening Høringsliste til brug for høring om udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber Kontor/afdeling Center for Systemanalyse,

Læs mere

TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING

TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING SBI-ANVISNING 249 1. UDGAVE 2015 Tilgængelige boliger indretning Lone Sigbrand Philip Henrik Jensen SBi-anvisning

Læs mere

Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg

Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg H Ø RI NGSLISTE 5. november 2015 Center for Forsyning Fornyet høring over udkast til lov om pilotudbud af pristillæg for elektricitet fremstillet på solcelleanlæg Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 L 12 Bilag 1 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 L 12 Bilag 1 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 L 12 Bilag 1 Offentligt N O T AT 4. september 2015 J.nr. 2015-4541 Ref. FHY/KGR/CRB/KWJ Center for Forsyning Høringsnotat vedr. ændring af lov om energimærkning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med tilgængelighed som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø.

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med tilgængelighed som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø. Tilgængelighed Denne DCUM-vejledning handler om tilgængelighed på skoler og uddannelsessteder. en beskriver, hvad tilgængelighed er, og hvad manglende tilgængelighed kan betyde. Herudover beskrives, hvilke

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringsudkast Dato: 8.12 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bygningsreglementet 2015 (BR15)

Bekendtgørelse om ændring af bygningsreglementet 2015 (BR15) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bygningsreglementet 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017.

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 18. maj 2016 Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt H Ø RI NGSNO T AT 1 18. september 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændret bekendtgørelse om pristillæg

Læs mere

Navne. Aalborg Portland A/S. Aalborg Universitet. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Altinex Oil Denmark A/S. Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Navne. Aalborg Portland A/S. Aalborg Universitet. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Altinex Oil Denmark A/S. Akademiet for de Tekniske Videnskaber Navne Aalborg Portland A/S Aalborg Universitet Advokatrådet - Advokatsamfundet Altinex Oil Denmark A/S Akademiet for de Tekniske Videnskaber Akademisk Arkitektforening Ankenævnet på Energiområdet Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høringsliste (ekstern)

Høringsliste (ekstern) Høringsliste (ekstern) Kontor/afdeling Center for energiressourcer Dato 12. december 2016 Aalborg Portland A/S Aalborg Stift - Katastrofeberedskab Advokatrådet Advokatsamfundet Altinex Oil Denmark A/S

Læs mere

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw.

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw. NOTAT Miljøteknologi J.nr. / MST-5230-00221 Ref. lahal, brk, chste Den 29. juni 2015 Høringsnotat om ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast

Læs mere

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri!

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri! Nyhedsbrev den 5. maj 2006 Energiregler i de nye tillæg hvad GÆLDER lige nu. Allerførst: Der er INGEN ændringer på U-værdier og mindstekrav. Der er udelukkende ændringer i, hvornår der skal foretages energirammeberegninger,

Læs mere

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love 3F Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Alkohol & Samfund

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 251 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 251 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 251 Offentligt N O T AT 27. april 2015 Center for Bygninger Resumé af høringsnotat vedrørende nyt bygningsreglement (BR15) Indledning Bygningsreglementet

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT 22. november 2013 Høringsliste Advokatfirmaet Henning Moritzen Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Akademikerne

Læs mere

GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING

GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING 1. januar 2014 Gebyrbestemmelser for byggesagsbehandling m.v. i Svendborg Kommune pr. 1. januar 2014 I henhold til kap. 1.12 i Bygningsreglement 2010 (BR

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere