Stk. 4. Efter nærværende vedtægters ikrafttræden kan som passivt medlem optages enhver myndig person, der,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stk. 4. Efter nærværende vedtægters ikrafttræden kan som passivt medlem optages enhver myndig person, der,"

Transkript

1

2 1. NAVN Organisationens navn er Film- og tv-arbejderforeningen, dagligt kaldet FAF. 2. HJEMSTED m.v. Stk. 1. Foreningen har hjemsted og værneting i København. Stk. 2. Foreningen er en fagforening tilsluttet Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) og den under FTF hørende arbejdsløshedskasse (FTF-A). 3. FORMÅL Foreningens formål er, gennem en samling af personer beskæftiget inden for audiovisuel formidling og underholdning, omfattende blandt andet produktion og tilvirkning af film, TV og computerspil, at virke til gavn for foreningens medlemmer ved; at varetage medlemmernes faglige, indkomstmæssige, kunstneriske, ophavsretlige og sociale interesser, at indgå faglige overenskomster med producenter og distributører af audiovisuelt indhold, at søge kontakt med beslægtede organisationer på såvel nationalt som internationalt plan med henblik på koordinering af arbejds- og lønvilkår og for i det hele taget at imødegå illoyal konkurrence, At informere medlemmerne løbende om foreningens arbejde. 4. MEDLEMSKAB Stk. 1. Ethvert registreret medlem er ved nærværende vedtægters ikrafttræden eller senere vedtagne ændringer fortsat medlem af foreningen. Medlemsskabet er personligt. Stk. 2. Efter nærværende vedtægters ikrafttræden kan som aktivt medlem optages enhver myndig person, der professionelt er beskæftiget med produktion af audiovisuelt indhold, eller som er færdiguddannet på en af foreningen anerkendt skole. Stk. 3. Efter nærværende vedtægters ikrafttræden kan som elevmedlem optages enhver myndig person, der er optaget på en af foreningen anerkendt skole. Stk. 4. Efter nærværende vedtægters ikrafttræden kan som passivt medlem optages enhver myndig person, der, a) ikke kan optages i henhold til stk. 2, eller 3, og som ønsker at støtte foreningens formål, eller b) ophører med at være erhvervsaktiv indenfor medlemsområdet. Stk. 5. Ansøgning om medlemskab tilstilles foreningens sekretariat med oplysning om tidligere relevant beskæftigelse og lønniveau. Procedure for bedømmelse af ansøgninger fastsættes af bestyrelsen. Bestyrelsen afgør alle tvivlspørgsmål om medlemskab og medlemsret. Stk. 6. Personer, der har udført en fortjenstfuld indsats til fremme af foreningens formål, kan af bestyrelsen på en generalforsamling indstilles til udnævnelse som æresmedlem. Æresmedlemmer er kontingentfri. 5. UDLÆNDINGE Udenlandske personer beskæftiget inden for medlemsområdet kan optages som midlertidige aktive medlemmer i den periode, de har eller søger beskæftigelse i Danmark, såfremt de i 4, stk. 2 nævnte betingelser i øvrigt er opfyldt.

3 6. ÆNDRING AF MEDLEMSSTATUS Aktive medlemmer, der helt ophører med at være erhvervsaktive, eller som ophører med at være erhvervsaktive for en længere periode, kan overflyttes til passivt medlemskab. Undtaget herfra er registreret arbejdsløshed. Genoptager et passivt medlem arbejdet indenfor medlemsområdet, skal den pågældende overføres til aktivt medlemskab. 7. UDMELDELSE OG EKSKLUSION Stk. 1. Udmeldelse for samtlige medlemskategorier skal ske skriftligt med mindst 1 måneds varsel til udgangen af et kvartal. Stk. 2. Medlemmer, der trods påkrav ikke betaler forfaldent kontingent senest 3 måneder efter påkravet, fortaber automatisk ret til medlemskab. Bestyrelsen kan beslutte at inddrage restancer ad retlig vej. Eventuel senere begæring om optagelse kan først behandles, når bestyrelsen har taget stilling til eventuel kontingentrestance. Stk. 3. Eksklusion kan ske a) hvis et medlem handler åbenbart imod foreningens formål eller på anden måde skader dens interesser eller handler i strid med foreningens vedtægter eller gene-ralforsamlings beslutninger, b) hvis et medlem handler imod de til enhver tid gældende overenskomster m.v. mellem foreningen og de respektive arbejdsgiverorganisationer, c) hvis et medlem ikke efterkommer pålæg fra bestyrelsen vedrørende løn- og ansættelsesforhold d) hvis et medlem i strid med bestemmelserne i 17, overdrager eller på anden vis selvforvalter sine rettigheder uden forudgående aftale herom, jfr. 17, stk. 4. Undtaget herfra er dog dobbeltmedlemmer af Danske Scenografer og Dansk Filmfotograf Forbund, såfremt de skriftligt har overdraget deres rettigheder til en af disse to foreninger. Stk. 4. Eksklusion kan kun vedtages, når mindst 5 af bestyrelsens medlemmer stemmer herfor. Stk. 5. Et ekskluderet medlem har adgang til at redegøre for sin sag overfor bestyrelsen. Hvis medlemmet ikke får medhold, kan sagen skriftligt indbringes for førstkommende generalforsamling til endelig beslutning. 8. KONTINGENT Stk. 1. Det til enhver tid gældende kontingent for aktive, elev- og passive medlemmer fastsættes af en generalforsamling og opkræves efter bestyrelsens nærmere bestemmelse. Kontingentet omfatter ikke medlemskab af FTF-A. Stk. 2. For medlemmer, der er færdiguddannede fra en af foreningen anerkendt skole, nedsættes kontingentet det første år efter uddannelsens afslutning til det halve af normalt kontingent. På samme måde nedsættes kontingentet for medlemmer, der indmeldes i foreningen i forbindelse med den første ansættelse, der gør den pågældende optagelsesberettiget i foreningen. Medlemmer der på ikrafttrædelsestidspunktet er omfattet af indslusningskontingent fortsætter på den aflyste ordning. Stk. 3. Bestyrelsen kan efter anmodning nedsætte et medlems kontingent eller lade det helt bortfalde for en nærmere fastsat periode, såfremt det er begrundet i medlemmets særlige forhold.

4 9. KONFLIKTFOND Stk. 1. De i 4, stk. 2 nævnte medlemmer betaler bidrag til foreningens konfliktfond. Bidragets størrelse fastsættes af generalforsamlingen, og bidraget opkræves af bestyrelsen. Stk. 2. Konfliktfondens regnskab og formue skal holdes adskilt fra foreningens almindelige regnskab og formue og skal revideres af foreningens revisor. Stk. 3. Ekstraordinært bidrag til konfliktfonden kan pålægges de i 4, stk. 2 nævnte medlemmer, hvis 2/3 af de stemmeberettigede og fremmødte medlemmer på en behørigt indkaldt generalforsamling stemmer herfor. 10. GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed i alle anliggender, der ikke bringes til urafstemning. Stk. 2. Generalforsamlinger er dels ordinære, dels ekstraordinære. Stk. 3. Bestyrelsen skal indkalde til afholdelse af ordinær generalforsamling hvert år i november. Stk. 4. Ordinær generalforsamling indkaldes med mindst 18 dages varsel ved direkte skriftlig eller elektronisk indkaldelse af hvert mødeberettiget medlem. Stemmeseddel til bestyrelsesvalget tillige med en liste over de opstillede kandidater vedlægges indkaldelsen. Valget kan foregå elektronisk. Medlemmer, der ikke har mail, vil blive indkaldt ved almindelig post. Stk. 5. Dagsorden med bilag, herunder bestyrelses-godkendt og revisorpåtegnet regnskab og gennemsigtighedsrapport, budgetforslag for det kommende regnskabsår, bestyrelsens skriftlige beretning, bestyrelsens forslag til arbejdsprogram samt indkomne forslag udsendes, skriftligt eller elektronisk, senest 7 dage før generalforsamlingens afholdelse. Medlemmer, der ikke har mail, vil blive indkaldt ved almindelig post. Stk. 6. Indkomne forslag skal være foreningens sekretariat i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. Kun emner, der er angivet på dagsordenen, kan undergives afstemning. Beslutning om anvendelsen af omfanget af rettighedsmidler til kollektiv forvaltning vedtages af repræsentanterne fra de enkelte rettighedsgrupper forud for, at bestyrelsen fremsætter forslag herom. Stk. 7. Dagsorden for ordinære generalforsamlinger skal omfatte: 00. Valg af dirigent 01. Godkendelse af bestyrelsens beretning 02. Gennemgang og godkendelse af det forgangne regnskabsår samt gennemgang og godkendelse af gennemsigtighedsrapport 03. Orientering om den regnskabsmæssige status for det indeværende års 3 første kvartaler 04. Gennemgang og godkendelse af budget for det kommende regnskabsår 05. Forslag fra bestyrelsen, herunder forslag om anvendelse af midler fra kollektiv rettighedsforvaltning 06. Indkomne forslag 07. Orientering om arbejdsprogram for det kommende år samt tre års strategi 08. Valg til bestyrelsen 09. Godkendelse af hver faggruppes medlemmer til repræsentantskabet 10. Valg af to kritiske revisorer 11. Valg af to valgledere 12. Evt.

5 Stk. 8. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes, når mindst 5 bestyrelsesmedlemmer forlanger det, eller når 2/3 af repræsentantskabets medlemmer forlanger det, eller når mindst 50 af foreningens aktive, stemmeberettigede medlemmer skriftligt forlanger det, med angivelse af, hvad der ønskes behandlet. Generalforsamlingen skal afholdes senest 21 dage efter, at begæringen er kommet sekretariatet i hænde. Stk. 9. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes af bestyrelsen med angivelse af dagsorden med mindst 5 dages varsel ved direkte indkaldelse af hvert mødeberettiget medlem. Indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på valg af en ny bestyrelse skal dog ske med det samme varsel som til en ordinær generalforsamling. Valg af medlemmer til en ny bestyrelse i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling sker som ved valg på en ordinær generalforsamling. Stk. 10. Skulle en faggruppes repræsentant til repræsentantskabet blive underkendt af generalforsamlingen, kan den pågældende faggruppe inden 14 dage vælge en ny repræsentant til repræsentantskabet. Denne repræsentant skal godkendes af den nye bestyrelse på det førstkommende møde. Stk.11. Ethvert medlem har adgang til foreningens generalforsamlinger og medlemsmøder. Undtaget er dog medlemmer, der er registreret for kontingentrestance. Stk.12. Kun aktive medlemmer og elevmedlemmer, der ikke er registreret for kontingent restance, er stemmeberettigede og valgbare. Stemmeberettigede medlemmer som ikke kan deltage i generalforsamlingen kan ved en skriftlig fuldmagt lade sig repræsentere på generalforsamlingen af et andet stemmeberettiget medlem. Hvert stemmeberettiget medlem, som deltager i generalforsamlingen kan højst medbringe en fuldmagt. Fuldmagten skal klart tilkendegive, hvem som er fuldmagtsgiver og fuldmagtshaver samt være behørigt dateret og underskrevet af fuldmagtsgiveren. Stk. 13. Valgbare er ikke medlemmer med væsentlig økonomisk eller familiær personlig interesse i foreningens sekretariat. Endvidere kan ægtefæller ikke være medlem af bestyrelsen på samme tidspunkt. Stk.14. Enhver generalforsamling vælger først og særskilt uden for dagsordenen en dirigent, der ikke må være medlem af eller suppleant til bestyrelsen og repræsentantskabet eller ansat af foreningen. Dirigenten konstaterer, om generalforsamlingen er lovlig og indkaldt i overensstemmelse med vedtægterne og leder forhandlingerne samt gennemførelsen af afstemningerne. Stk. 15. Alle afgørelser træffes af generalforsamlingen med simpelt flertal blandt de fremmødte, stemmeberettigede medlemmer, jfr. dog 16, 17 og 18. Stk.16. Afstemninger foregår ved håndsoprækning. Dog skal afstemninger foregå skriftligt, såfremt mindst 5 tilstedeværende, stemmeberettigede medlemmer begærer det. 11. FAGGRUPPER Stk. 1. Foreningens medlemmer registreres i en af følgende faggrupper: Elever, foto, instruktion- og manuskript, klip, kostume og sminke, lys og grip, producer og produktionsleder, øvrig produktion og caster, scenografi og rekvisit, instruktørassistent og indspilningsleder, stillfoto og script, tone eller animation og multimedie. Bestyrelsen kan vælge at oprette nye faggrupper, hvis det findes nødvendigt. Nedlæggelse af faggrupper skal godkendes på en generalforsamling. Stk. 2. Hver faggruppe kan af sin midte vælge indtil 2 kandidater til bestyrelsesvalget. Stk. 3. Hver faggruppe vælger af sin midte mindst 1 og højst 2 medlemmer til repræsentantskabet. Faggruppens medlem(mer) af repræsentantskabet kan ikke samtidig kandidere til bestyrelsesvalget.

6 Stk. 4. Med et varsel på 14 dage indkalder sekretariatet, skriftligt eller elektronisk, den enkelte faggruppe til møde med henblik på valg af kandidat til bestyrelsesvalget og medlem(mer) af repræsentantskabet. Faggruppemøder kan afholdes i elektronisk lukkede fora, hvortil faggruppens medlemmer har adgang. Mødet skal være afholdt 3 uger inden generalforsamlingen. Stk. 5. Forslag til kandidater kan fremsættes på faggruppemødet eller indsendes, så de er sekretariatet i hænde senest 7 dage før faggruppemødet. Stk. 6. Hvis der er flere kandidater end pladser til besættelse i repræsentantskabet, vælges medlemmerne ved skriftlig afstemning blandt de tilstedeværende af faggruppens medlemmer. Valgt til repræsentantskabet er de 2 med højst stemmetal. Stk. 8. Sekretariatet udarbejder referat fra det faggruppemøde, hvor der vælges repræsentanter til repræsentantskabet og til bestyrelsen. Stk. 9. Eventuelle udgifter i forbindelse med indkaldelse og afholdelse af faggruppens møder og arrangementer kan afholdes af foreningen efter beslutning i bestyrelsen. 12. BESTYRELSEN Stk. 1. I tilknytning til den ordinære generalforsamling foretages skriftlig afstemning af medlemmerne blandt de opstillede kandidater til bestyrelsen. Stk. 2. Bestyrelsen består af 9 medlemmer og 2 suppleanter, der forestår foreningens daglige drift under ansvar overfor generalforsamlingen. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 2 år af gangen, dog forskudt, så halvdelen er på valg hvert andet år. I lige år vælges der 4 nye medlemmer til bestyrelsen, i ulige år vælges 5 nye medlemmer til bestyrelsen. Ved første direkte valg til bestyrelsen anses de kandidater som har fået 5., 6., 7., 8. og 9. flest stemmer som værende valgt for et år. Suppleanter vælges hvert år. Stk. 3. Bestyrelsesmedlemmer vælges blandt de kandidater, der er indstillet af faggrupperne. Der kan maksimalt være 2 medlemmer fra samme faggruppe i bestyrelsen på samme tid. Stk. 4. Stemmeretten kan enten udøves på generalforsamlingen eller ved indsendelse af de udsendte stemmesedler til sekretariatet via post eller elektronisk. De udsendte og udfyldte fysiske stemmesedler skal være sekretariatet i hænde senest på dagen for afholdelsen af generalforsamlingen, mens den elektroniske afstemning afsluttes dagen før generalforsamlingen. En stemmeseddel kræver, for at være gyldig, at der er sat kryds ud for maksimalt 3 kandidater. Stemmesedlerne skal optælles på generalforsamlingen. Stk. 5. Alle afgørelser i bestyrelsen træffes med simpelt flertal blandt de fremmødte medlemmer, jfr. dog 7 stk. 4 og 10 stk. 8. I tilfælde af stemmelighed tæller formandens stemme for 2. Stemmeretten skal udøves personligt. Stk. 6. Bestyrelsen tiltræder pr. 1. januar, og holder sit konstituerende møde senest den 15. januar. Bestyrelsen vælger af sin midte en formand og 2 næstformænd. Formanden indkalder til bestyrelsesmøder. Bestyrelsen bestemmer i øvrigt selv sin arbejdsform. Dog skal nedsættelse af udvalg ske på et møde med bestyrelsen og repræsentantskabet senest den efterfølgende 1. februar. Bestyrelsen og repræsentantskabet kan supplere sig selv med medlemmer og andre udefra kommende sagkyndige uden stemmeret. Stk. 7. Suppleanter kan møde ordinært uden stemmeret. Suppleanter indkaldes ved afbud, og indtræder hvis et medlem trækker sig i løbet af sin valgperiode.

7 13. REPRÆSENTANTSKABET Stk. 1. På den ordinære generalforsamling nedsættes et repræsentantskab. Repræsentantskabets medlemmer kan deltage i et eller flere udvalg. Stk. 2. Repræsentantskabet er rådgivende overfor bestyrelsen, og er medansvarlig for det overordnede arbejdsprogram og nedsættelse af udvalg. Stk. 3. Repræsentantskabet består af mindst 1 og højst 2 medlemmer fra hver faggruppe. Derudover er tillidsrepræsentanten fra arbejdspladser med overenskomster for fastansatte, der kun dækker den pågældende arbejdsplads, medlemmer af repræsentantskabet. Stk. 4. Repræsentantskabet indkaldes mindst 3 gange om året til ordinære møder. Det ene møde skal finde sted i september måned, hvor repræsentantskabet skal drøfte forberedelsen af den ordinære generalforsamling, herunder forslag til det overordnede arbejdsprogram for det kommende år. Stk. 5. Såfremt 2/3 af medlemmerne i repræsentantskabet kræver det, kan repræsentantskabet indkalde bestyrelsen til møde med henblik på drøftelse af indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling for at vælge ny bestyrelse, ændring af arbejdsprogram, fastlæggelse af ny politik, ændring af vedtægter, ændring af overenskomst eller ændring af vedtægtsforslag. Stk. 6. Repræsentantskabet indkaldes altid forud for urafstemninger blandt foreningens medlemmer. Repræsentantskabets anbefaling til medlemmerne ved urafstemningen, skal tilsendes medlemmerne sammen med det øvrige afstemningsmateriale. Stk. 7. Alle afgørelser træffes med simpelt flertal blandt de fremmødte medlemmer af repræsentantskabet. Stk. 8. Det på generalforsamlingen godkendte repræsentantskab tiltræder pr. 1. januar. Bestyrelsens formand indkalder til repræsentantskabsmøderne. Stk. 9. Mindst 7 medlemmer af repræsentantskabet kan begære afholdelse af ekstraordinært møde i repræsentantskabet. Udvalgets møde skal være afholdt senest 21 dage efter begæringen er modtaget. 14. SEKRETARIAT, TEGNINGSRET Stk. 1. Foreningens virksomhed udøves gennem sekretariatet, gennem hvilket henvendelser fra og til medlemmerne foregår. Stk. 2. For dispositioner over kr tegnes foreningen af bestyrelsen i forening. Ved køb og salg af fast ejendom, indgåelse og ophævelse af lejemål samt i alle dispositioner over foreningens konfliktfond tegnes foreningen af bestyrelsesformand, 1 næstformand samt mindst 4 øvrige medlemmer af bestyrelsen. 15. REGNSKABSÅR & GENNEMSIGTIGHEDSRAPPORT Stk. 1. Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Stk. 2. Regnskabet og foreningens gennemsigtigheds-rapport revideres og godkendes hvert år af en statsautoriseret revisor, hvorefter det straks tilstilles de kritiske revisorer.

8 16. OVERENSKOMSTER M.V. Stk. 1. Generalforsamlingen kan vedtage foranstaltninger, der fastsætter indskrænkninger i medlemmernes ret til samarbejde med enkelte arbejdsgivere eller arbejdsgiverorganisationer. Stk. 2. I tilfælde af uenighed mellem foreningen og en eller flere af de respektive arbejdsgivere er bestyrelsen, med bindende virkning for medlemmerne på grundlag af generalforsamlingsvedtagelse eller urafstemning berettiget til at iværksætte de nødvendige forholdsregler, herunder kollektive kampskridt. Ligeledes er bestyrelsen på ikke overenskomstdækkede områder bemyndiget til kollektivt at opsige de berørte ansættelsesforhold med respekt af de individuelle opsigelsesvarsler. Stk. 3. Enhver overenskomst mellem foreningen og de respektive arbejdsgivere skal godkendes af bestyrelsen og derefter forelægges medlemmerne til endelig godkendelse ved urafstemning. Stk. 4. Overenskomster for fastansatte, der kun dækker en bestemt arbejdsplads, forelægges efter bestyrelsens godkendelse medlemmerne på den pågældende arbejdsplads til godkendelse. Stk. 5. Medlemmerne er forpligtede til at overholde de af foreningen indgåede aftaler, herunder aftaler om brug af ophavsretligt beskyttet indhold, som medlemmerne har ophavsretten til. 17 FORVALTNING AF RETTIGHEDER Stk. 1. I kraft af medlemskabet af foreningen overdrager ethvert medlem til foreningen en ikke-eksklusiv ret til på medlemmets vegne at indgå aftaler om og opkræve vederlag for brug af ophavsretligt beskyttet indhold i henhold til foreningens beslutninger inden for de til enhver tid gældende formålsbestemmelser og overenskomster. Overdragelsen gælder i det omfang, medlemmet har de pågældende rettigheder i behold. Medlemmet bemyndiger foreningen til at foretage ethvert retligt eller faktisk skridt i forbindelse med varetagelsen af denne ret. Foreningen kan på medlemmets vegne påtale enhver krænkelse af disse rettigheder. Foreningen kan indgå repræsentationsaftaler med tilsvarende udenlandske organisationer. I kraft af medlemskabet af foreningen flyttes eneforvaltningsretten af medlemmets rettigheder til foreningen ved indgåelse af kollektive vederlagsordninger. Til brug herfor underskriver medlemmet en overdragelseserklæring vedrørende forvaltning af rettigheder. Stk. 2. Det påhviler det enkelte medlem at holde sekretariatet behørigt orienteret om alle produktioner indeholdende medlemmets ophavsretlige beskyttede indhold. Stk. 3. Såfremt et medlem ønsker at udtage sit ophavsretlige beskyttede indhold til en produktion til selvforvaltning efter underskrivelse af en overdragelseserklæring, skal det enkelte medlem udfylde en selvforvaltningsaftale. Den udfyldte selvforvaltningsaftale skal forelægges foreningens bestyrelse til godkendelse. Stk. 4. Såfremt et medlem ikke efterlever bestemmelserne i 17, skal bestyrelsen på førstekomne bestyrelsesmøde, efter at den manglende efterlevelse er blevet konstateret, behandle medlemmets manglende efterlevelse og sanktion heraf. Bestyrelsen har i denne forbindelse mulighed for følgende sanktioneringsmuligheder; En frist på 14 dage til at bringe forholdene i overensstemmelse med nærværende bestemmelse En advarsel Ved særligt omfattende tilfælde eller ved flere på hinanden tildelte advarsler kan bestyrelsen beslutte at ekskludere medlemmet, jfr. 7, d). Inden medlemmer som er rettighedshavere ekskluderes for manglende efterlevelse af 17, skal repræsentanter for den pågældende rettighedsgruppe høres. Et medlem har dog, trods eksklusion grundet manglende efterlevelse af 17, fortsat ret til at komme med sin udlægning af sagen, jfr. 7, stk. 5.

9 Stk. 5. Foreningen kan overlade forvaltningen af de i denne bestemmelse angivne aftaler eller dele heraf til andre organisationer, herunder foreninger under Copydan. Stk. 6. Overdragelsen omfatter bl.a. rettigheder, som varetages af de kollektive forvaltningsorganisationer, såsom Copydan-foreningerne, som foreningen er medlem af. Medlemmerne har ret til at få oplyst, på hvilke områder der er indgået aftaler. Stk. 7. De til foreningen indkomne Copydan-vederlag m.v. tilhørende rettighedshavere fordeles i videst muligt omfang individuelt til de berettigede og ellers kollektivt. 18. URAFSTEMNING Stk. 1. Efter bestyrelsen har godkendt overenskomster, der omfatter medlemmer, både freelancere og fastansatte, på flere arbejdspladser, skal disse forelægges samtlige medlemmer til endelig godkendelse ved urafstemning. Stk. 2. Beslutning om ændring af foreningens vedtægter eller opløsning af foreningen skal forelægges medlemmer til afgørelse ved urafstemning. Alle afgørelser træffes med simpelt flertal, dog med undtagelse af vedtægtsændringer samt opløsning af foreningen. Stk. 3. Når 5 medlemmer af bestyrelsen, 2/3 af medlemmerne af repræsentantskabet eller 50 medlemmer af foreningen begærer det, skal en beslutning truffet af bestyrelsen eller generalforsamlingen forelægges medlemmerne til endelig afgørelse ved urafstemning. Urafstemningen skal være iværksat senest 30 dage efter begæringen er modtaget. Stk. 4. Forud for enhver urafstemning skal repræsentantskabet indkaldes for at drøfte temaet for urafstemningen. Repræsentantskabets anbefaling til medlemmerne om afstemningen skal altid tilsendes medlemmerne sammen med det øvrige afstemningsmateriale. Stk. 5. Materiale og praktik vedrørende log-in og afgivelse af stemme til urafstemningen mv. fremsendes til de stemmeberettigede medlemmer på eller via fysisk post. Medlemmerne har herefter 14 dage fra materiale er udsendt fra sekretariatet til at stemme, enten elektronisk eller ved returnering af fysisk stemmeseddel. Resultatet af afstemningen skal være tilgængeligt for medlemmerne senest 7 dage efter urafstemningens afslutning og offentliggjort senest 4 uger efter. Stk. 6. Ved såvel urafstemninger som valg af repræsentanter til bestyrelse og repræsentantskabet ledes valget af foreningens valgledere, der er foreningens formand og 2 medlemmer udpeget på generalforsamlingen. Stk.7. Kun aktive medlemmer og elevmedlemmer, der ikke er registreret for kontingent restance, er stemmeberettigede ved urafstemning. 19. VEDTÆGTSÆNDRINGER Stk. 1. Ændringer i eller tilføjelse til nærværende vedtægter kan foretages, når de er vedtaget ved urafstemning med 2/3 flertal af de afgivne stemmer. Stk. 2. Ændringer i eller tilføjelse til nærværende vedtægter skal, inden de sendes til urafstemning blandt medlemmerne, været drøftet på en generalforsamling.

10 20. FORENINGENS OPLØSNING Stk. 1. Forslag om foreningens opløsning kan kun fremsættes på en med dette øjemed og med 14 dages varsel indkaldt ekstraordinær generalforsamling. Stk. 2. Opløsning kan kun finde sted, såfremt dette vedtages ved urafstemning med mindst 3/4 flertal blandt de stemmeberettigede medlemmer. Stk. 3. Samtidig med opløsningen skal der træffes beslutning om anvendelse af foreningens eventuelle midler, hvilket træffes med simpelt flertal. Stk. 4. Før end en opløsning af foreningen kan finde sted, skal alle rettighedsmidler fordeles individuelt i henhold til den enhver tid gældende lov om kollektiv forvaltning af ophavsret. Ikke fordelbare midler skal efter aftale med de respektive rettighedsgrupper og Copydan eller andre organisationer som administrerer kollektive vederlagsordninger, forsøges fordelt til rettighedshavere eller anvendes til kollektiv fordeling. 21. IKRAFTTRÆDEN Nærværende vedtægter træder i kraft 1. januar 2013 efter vedtagelse ved urafstemning afsluttet d. 21. december Som vedtaget på Filmarbejderforeningens konstituerende generalforsamling den 1. maj 1970 med senere ændringer vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 5. april 1979, den ordinære generalforsamling den 28. november 1980, den ekstraordinære generalforsamling den 14. november 1982, den ordinære generalforsamling den 19. marts 1983, den ekstraordinære generalforsamling den 30. november 1983, den ordinære generalforsamling den 1. april 1989, den ordinære generalforsamling d. 22. marts 1992 og den ekstraordinære generalforsamling d. 8. juni 1993, 16. marts 1995, den ordinære generalforsamling d. 12. november 1997, 28. november 1998, d. 23. november 2004, ved urafstemning d. 3. november 2005 og ved vedtagelse på generalforsamling 24. november 2009, ved urafstemning d. 21. december 2012, og ved urafstemning den 20. februar 2017.

VEDTÆGTER

VEDTÆGTER VEDTÆGTER 2013 01. NAVN Side 02 02. HJEMSTED Side 02 03. FORMÅL Side 02 04. MEDLEMSKAB Side 02 05. UDLÆNDINGE Side 03 06. ÆNDRING AF MEDLEMSSTATUS Side 03 07. UDMELDELSE OG EKSKLUSION Side 03 08. KONTINGENT

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn. 2 Formål.

VEDTÆGTER. 1 Navn. 2 Formål. DANSKE SCENOGRAFER VEDTÆGTER 1 Navn. Foreningens navn er: Danske Scenografer. 2 Formål. Stk. 1. Danske Scenografer organiserer scenografer, der arbejder indenfor teater, film, tv, udstillinger mv. samt

Læs mere

Foreningen af danske Sceneinstruktører VEDTÆGTER

Foreningen af danske Sceneinstruktører VEDTÆGTER Foreningen af danske Sceneinstruktører VEDTÆGTER 1 Navn Organisationens navn er: FORENINGEN AF DANSKE SCENEINSTRUKTØRER (FDS) 2 Formål FDS' formål er: 1. at varetage medlemmernes faglige og kunstneriske

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for skabere af værker inden for

Læs mere

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen 2018 DJBFA s vedtægter 1 Navn og hjemsted DJBFA er en forening af komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har opnået medlemskab

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

DANSK FILMFOTOGRAF FORBUND

DANSK FILMFOTOGRAF FORBUND DANSK FILMFOTOGRAF FORBUND VEDTÆGTER Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Dansk Filmfotograf Forbund - DFF. Forbundets hjemsted og værneting er København. Formål 2. Forbundets formål er i én organisation,

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune som vedtaget på den stiftende generalforsamling den 12. december 2006, og med ændringer vedtaget på generalforsamling den 25. marts 2009. Navn og hjemsted 1. Klubbens

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

for Atletikforeningen Fremad Holbæk

for Atletikforeningen Fremad Holbæk atletikforeningen Fremad Holbæk Vedtægter for Atletikforeningen Fremad Holbæk Stiftet den 21. marts 1930 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Atletikforeningen Fremad Holbæk. Dens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for NBC Frederikshavn

Vedtægter for NBC Frederikshavn Vedtægter for NBC Frederikshavn Stiftet 1956. 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn, Nordjysk Bicycle Club har hjemsted i Frederikshavn Kommune. Foreningen er medlem af Danmarks cykel union

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere

Vedtægter for Køge Tri Team 2000

Vedtægter for Køge Tri Team 2000 Vedtægter for Køge Tri Team 2000 1 Navn og hjemsted Foreningen Køge Tri Team 2000, der har hjemsted i Køge Kommune, er stiftet pr. 2. januar 2001. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund under

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet

Vedtægter. for. Foreningen BryggeNet Vedtægter for Foreningen BryggeNet 1 Navn & hjemsted Foreningens navn er BryggeNet. Foreningens hjemsted er Islands Brygge i Københavns kommune. 2 Formål Foreningens formål er at etablere, eje og drive

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER VEDTÆGTER Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (SHS). Dens hjemsted er Hundige Havn, Mågen i Greve kommune. Foreningens formål 2 Foreningens formål er at varetage

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Sejlklub

Vedtægter for Aarhus Sejlklub Vedtægter for Aarhus Sejlklub 1. Sejlklubbens navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Aarhus Sejlklub og dens hjemsted er Aarhus Kommune; som international betegnelse anvendes Aarhus Sailing Club. 2. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Hillerød esport

Vedtægter for Hillerød esport Vedtægter for Hillerød esport 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hillerød esport, der har hjemme i Hillerød Kommune, og er stiftet den 22. august 2013. 2 Formål Det er foreningens formål, at udbrede

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter Hedeland Golfklub

Vedtægter Hedeland Golfklub Vedtægter Hedeland Golfklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Klubben er stiftet den 27. maj 1980. 2. Formål Det er klubbens

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Hjarbæk Fjord Golf Klub. Klubben er stiftet den 3. juni 1991, og golfanlægget er åbnet den 8. august 1992. Golfklubben har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Stk. 2. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Stk. 3. Klubben er stiftet den 27. maj 1980.

Læs mere

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening Vedtægter Nivå Gymnastikforening 1 Stk. 1 Foreningens navn er Nivå Gymnastikforening. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Fredensborg kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er: at fremme og samle interessen for

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for Team Haderslev KFUM

Vedtægter for Team Haderslev KFUM Vedtægter for Team Haderslev KFUM Foreningen er fremkommet ved en fusion pr. 1. juli 2003 af foreningerne Haderslev KFUM s Idræt og Haderslev Håndbold Klub. Disse foreninger er stiftet henholdsvis 7. april

Læs mere

Foreningen er medlem af Dansk Sejlunion og undergivet dennes love og beslutninger.

Foreningen er medlem af Dansk Sejlunion og undergivet dennes love og beslutninger. Vedtægter 1 Navn, hjemsted og foreningsstander 1. Foreningens navn er: NYBORG SEJLFORENING. 2. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune med adressen Nyborg Sejlforening, Griffensund 15, 5800 Nyborg. 3. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring

Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring Vedtægter for Cykle Clubben Hjørring 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Cykle Clubben Hjørring, klubben har hjemsted i Hjørring Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål er at virke for

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

VEDTÆGTER NYHAVNSGRUPPEN FREDERIKSSTADEN KONGENS NYTORV - NYHAVN

VEDTÆGTER NYHAVNSGRUPPEN FREDERIKSSTADEN KONGENS NYTORV - NYHAVN Vedtaget 18. marts 2015 VEDTÆGTER NYHAVNSGRUPPEN FREDERIKSSTADEN KONGENS NYTORV - NYHAVN 1 Navn og hjemsted Foreningens navn: NYHAVNSGRUPPEN Område: FREDERIKSSTADEN KONGENS NYTORV NYHAVN Hjemsted: København

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB 21. marts 2011 Side 1 Nye vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Nexø Golf Klub, og klubben har hjemsted i Bornholms Regionskommune. Golfklubben skal være medlem af

Læs mere

Islandsk Fårehundeklubs Love!

Islandsk Fårehundeklubs Love! Islandsk Fårehundeklubs Love Revideret 2014 efter opfordring fra DKK. Enstemmigt vedtaget på Islandsk Fårehundeklubs Generalforsamling d. 16. marts 2014. Derefter også enstemmigt vedtaget ved urafstemning

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Klubben Amager Orienteringsklub der har hjemsted i Tårnby kommune, er stiftet den 20. oktober 2008. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund

Læs mere

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at 1. Unionens navn er KØBENHAVNS TENNIS UNION (KTU). Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund (DTF), og er som sådan underkastet forbundets love og øvrige bestemmelser. 2. Unionens formål er at virke for

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning.

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Kommunale Park- og Naturforvaltere (Municipal Park and Nature Managers). Foreningens hjemsted er foreningens sekretariatsadresse, der er placeret hos formanden.

Læs mere

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN VEDTÆGTER for VARDE GARDEN Navn: Foreningens navn: Varde Garden Stiftet den: 17 AUG 1963 Hjemsted: Varde kommune 1 2 Formål: Stk. 1. Foreningens formål er, at skabe musikinteresse og et godt kammeratskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE. FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion

VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE. FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion Side 1 af 6 VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion 1 Klubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Hjemsted er :Nivå Tursejlere :Nivå Havn, Fredensborg

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG

Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG Vedtægter for STRANDPARKENS BÅDELAUG Forord. Det er ethvert medlems pligt at gennemlæse og overholde disse love 1 Bådelaugets navn og hjemsted Bådelaugets navn er STRANDPARKENS BÅDELAUG (SBL) og hjemsted

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER

DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Unionens navn er Dansk Golf Union (DGU). DGU s hjemsted er Brøndby Kommune. Stk. 2 DGU er medlem af Danmarks Idræts-Forbund og European Golf Association,

Læs mere

Vedtægter for Skanderborg Rideklub

Vedtægter for Skanderborg Rideklub Vedtægter for Skanderborg Rideklub 1 Navn og Hjemsted Skanderborg Rideklub er stiftet den. 15. november 1966, og har hjemsted i Skanderborg kommune, på adressen Christiansmindevej 3, 8660 Skanderborg.

Læs mere

Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. Gensidig respekt er nøgleordet for samvær i foreningen.

Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. Gensidig respekt er nøgleordet for samvær i foreningen. Vedtægter 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. 2. Foreningens formål. Foreningens formål er at tilbyde karatetræning i såvel traditionel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING Side 1 Vedtægter for Greve Skytteforening 1 Foreningens navn er Greve Skytteforening. Foreningens hjemsted er Greve kommune. Foreningen er stiftet den 7. marts 1902.

Læs mere

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse.

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningen København Karateklub er stiftet i 1985 og har hjemsted i Frederiksberg kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Karate Forbund, Frederiksberg Idræts-Union, Landsforeningen

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

Vedtægter for PROSA/STAT

Vedtægter for PROSA/STAT Vedtægter for PROSA/STAT 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er PROSA/STAT. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. Vedtaget på generalforsamlingen 5. november 1994 Revideret: Generalforsamlingen 25.

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR DANSK FORFATTERFORENING

V E D T Æ G T E R FOR DANSK FORFATTERFORENING V E D T Æ G T E R FOR DANSK FORFATTERFORENING Behandlet på generalforsamlingen den 27. april 2019 og vedtaget ved urafstemning efterfølgende i juni 2019 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. Navn og hjemsted stk.

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB

VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB VEDTÆGTER FOR AVERSI FALDSKÆRMS CLUB 1. Navn og hjemsted Stk.1: Aversi Faldskærms Club (AFC) blev stiftet den 1. december 1990 på Aversi Faldskærms Center. Klubben er medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU)

Læs mere

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Vedtægter for Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Danish Society for Shoulder and Elbow Surgery 1 NAVN Selskabets navn er: Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi (DSSAK). Selskabet er medlem

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FAIR DOG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FAIR DOG 1 Foreningens navn, hjemsted og målgruppe 1.1 Foreningens navn er Fair Dog og er stiftet d. 23.01. 2011. 1.2 Foreningens hjemsted er bopælsadressen For den til enhver tid valgte formand. 1.3 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den

Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den 26.10.2018 1 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er : PROSA/SAS. Foreningen af EDB-folk i SAS, Danmark. Foreningens hjemsted er København.

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter. for. Roskilde Taekwondo Klub

Vedtægter. for. Roskilde Taekwondo Klub Vedtægter for Roskilde Taekwondo Klub 1 Navn Seung-Li Roskilde Taekwondo Klub. Klubben har hjemsted i Roskilde Kommune. 2. Formål At dyrke de af Dansk Taekwondo Forbund godkendte idrætsgrene. Dansk Taekwondo

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark

VEDTÆGTER. for. Grakom ØSTdanmark VEDTÆGTER for Grakom ØSTdanmark I Foreningens navn og formål 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er Grakom ØSTdanmark 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningen DJ & Producer Academy Denmark

V E D T Æ G T E R. Foreningen DJ & Producer Academy Denmark V E D T Æ G T E R for Foreningen DJ & Producer Academy Denmark Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen DJ & Producer Academy Denmark. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. Formål

Læs mere

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677

Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Vedtægt for BMGB Tuse Næs CVR 30674677 Indhold: 1 Foreningens navn og formål 2 Optagelse, udmeldelse, sletning og eksklusion af medlemmer. 3 Kontingent. 4 Ordinær generalforsamling. 5 Ekstraordinær generalforsamling.

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere