Filmaftale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmaftale"

Transkript

1 27. oktober 2006 Filmaftale Det er den danske filmbranche - lige fra manuskriptforfattere, instruktører og producenter over distributører og i sidste ende biograferne der har ansvaret for den fortsatte udvikling af dansk film. Det Danske Filminstitut er den centrale offentlige aktør i denne udvikling. Med den filmpolitiske aftale for ønsker regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten at sikre de overordnede rammer for dansk film og dermed lægge en linje for Det Danske Filminstituts indsats de næste fire år. Rammer for den filmpolitiske indsats Den økonomiske ramme for den filmpolitiske indsats i er baseret på regeringens finanslovsforslag for Derudover omfatter rammen DR s og TV 2/Danmarks økonomiske engagement på filmområdet, som er fastlagt i Mediepolitisk aftale for Samlet økonomisk ramme for filmaftalen Mio. kr. i 2007-priser i alt Det Danske Filminstitut 389,6 389,6 389,6 389,6 1558,4 ramme til tilskud og tvstationers bidrag 2 Samlet økonomisk ramme for filmaftalen (inkl. Det Danske Filminstituts drift) 502,0 501,8 501,2 500,2 2005,2 Det Danske Filminstituts finanslovsramme 1 I relation til Filminstituttets driftsramme forudsættes det, at området vil være omfattet af generelle tekniske korrektioner og generelle tværgående effektiviseringsinitiativer i forbindelse med finanslovsprocesser mv. 2 Tv-stationernes tidligere bidrag til Talentudviklingsordningen som følge af Filmaftalen på 8 mio. kr. pr. år indgår allerede i finanslovsforslaget for Dette er der taget højde for i beregningen, således at tv-stationernes bidrag til Talentudviklingsordningen ikke er medregnet to gange.

2 Side 2 Mio. kr. i 2007-priser Det Danske Filminstituts ramme til tilskud (Finanslovsforslag 2007) Det Danske Filminstituts ramme til drift (Finanslovsforslag 2007) Det Danske Filminstituts samlede ramme i alt 252,6 252,6 252,6 252,6 1010,4 112,4 112,2 111,6 110,6 446,8 365,0 364,8 364,2 363,2 1457,2 DR s og TV2 s bidrag DR s og TV2 s bidrag til spillefilm, kort- og dokumentarfilm, Talentudviklingsordningen i alt Temaer i den filmpolitiske indsats Fortsættelse af samarbejdet med DR og TV2 Det positive samarbejde mellem tv-stationerne og den danske filmbranche udbygges i aftaleperioden. I den mediepolitiske aftale for er fastlagt, at DR s og TV 2/Danmarks gældende forpligtelser i forhold til dansk filmproduktion på hver 60 mio. kr. årligt (som gennemsnit over aftaleperioden) skal øges med i alt 25 mio. kr. hvert år i perioden Af medieaftalen fremgår også, at DR s forpligtelser øges med 17 mio. kr. årligt og TV2 s forpligtelser øges med 8 mio. kr. årligt. 3 Tv-stationernes tidligere bidrag til Talentudviklingsordningen som følge af Filmaftalen på 8 mio. kr. pr år er videreført i finanslovsforslaget for 2007.

3 Side 3 Målsætninger for fordelingen af DR s og TV 2 s bidrag Årligt bidrag I alt i perioden DR s forpligtelser ift. filmaftalen 77 mio. kr spillefilm 58,0 mio. kr. 232,0 - kort- og dokumentarfilm 11,6 mio. kr. 46,4 - Talentudviklingsordningen 7,3 mio. kr. 29,2 TV 2 Danmark i alt 68 mio.kr spillefilm 51,3 mio. kr. 205,2 - kort- og dokumentarfilm 10,2 mio. kr. 40,8 - Talentudviklingsordningen 6,5 mio. kr. 26,0 Tv-stationerne i alt 145 mio. kr. 580 Tv-stationerne skal anvende mindst 25% af de midler, som de er forpligtet til at anvende til spillefilm samt kort- og dokumentarfilm til film for børn og unge. På spillefilmsområdet forsættes anvendelsen af standardkontrakten til at regulere samarbejdet mellem producenterne og tv-stationerne til gavn for hele filmbranchen. Der foretages en genforhandling af den gældende standardkontrakt. Indtil der foreligger en ny kontrakt anvendes den gældende. 2. Flere indgange til filmstøtten Spillefilm Med henblik på at etablere flere indgange til konsulentordningen inden for spillefilm skal de to konsulenter på voksenfilmområdet og den ene konsulent på børne- ungdomsfilmområdet kunne behandle alle typer ansøgninger inden for spillefilm til både børn, unge og voksne. Disse tre konsulenter vil kunne disponere over de samlede midler i konsulentordningen. Kort- og dokumentarfilm Med henblik på at etablere flere indgange til støtteordningen for kort- og dokumentarfilm skal de to konsulenter på voksenfilmområdet og den ene konsulent på børneungdomsfilmområdet kunne behandle alle typer ansøgninger inden for kort- og dokumentarfilm til både børn, unge og voksne.

4 Side 4 Disse tre konsulenter vil kunne disponere over de samlede midler i konsulentordningen for kort- og dokumentarfilm. 3. Spillefilm Det Danske Filminstitut skal i perioden støtte produktionen af spillefilm dvs film pr. år. Hovedparten af de støttede film skal være dansksprogede. Der kan dog pr. år støttes op til 5-7 film på andre sprog end dansk. Det Danske Filminstitut afsætter i alt omkring 611 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af spillefilm i Støttemidlerne fordeles med mindst 40% til 60/40-ordningen og mindst 40% til konsulentordningen. Efter to år fremlægger Det Danske Filminstitut en status for fordelingen af den bevilgede støtte mellem de to ordninger. Manuskriptudviklingsstøtte kan tildeles til alle typer spillefilm uafhængigt af hvilken støtteordning, filmen efterfølgende vil blive støttet under. Det Danske Filminstitut skal i første halvdel af aftaleperioden sørge for, at der iværksættes en analyse af børns og unges medievaner i forhold til danske og udenlandske spillefilm. Konsulentordningen Konsulentordningen retter sig mod den gode fortællekunst herunder blandt andet det nybrydende, det genremæssige fornyende og det eksperimenterende hvor der er usikkerhed omkring publikums modtagelse af filmen. For at sikre åbenhed og gennemsigtighed i konsulentordning får Det Danske Filminstitut i samarbejde med filmkonsulenterne til opgave at formulere kriterier for støttetildeling. Det skal sikres, at alle tilsagn og afslag om støtte til konsulentfilm skal begrundes blandt andet i disse kriterier. Det Danske Filminstitut skal ligeledes sikre åbenhed omkring konsulentordningens administrative processer, samt sikre miljøet gode muligheder for dialog med konsulenter og øvrige medarbejdere. 60/40-ordningen 60/40-ordningen retter sig mod film med et særligt publikumspotentiale og supplerer derved konsulentordningen. Støtten kan kun ydes til filmprojekter, der på forhånd vurderes som økonomisk og teknisk bæredygtige.

5 Side 5 For at sikre uafhængighed og gennemsigtighed i prioriteringen af projekterne skal Det Danske Filminstitut udvikle et pointsystem, der er baseret på filmens publikumspotentiale, og hvor vurderingen udelukkende foretages af eksterne læsere. Der kan maksimalt ydes støtte til tre-fire såkaldte romertalsfilm pr. år under 60/40- ordningen. Der indføres 3-4 årlige ansøgningsfrister i forbindelse med ordningen. 4. Talentudvikling inden for fiktion, dokumentarfilm og spil Samarbejdet mellem DR, TV 2/Danmark og Det Danske Filminstitut om Talentudviklingsordningen vil i perioden foruden fiktion også omfatte dokumentarfilm og spil. Talentudviklingsordningen råder i alt over omkring 153 mio. kr. i perioden til talentudvikling inden for fiktion, dokumentarfilm og spil. Det Danske Filminstitut afsætter i perioden ca. 87 mio. kr. til ordningen. DR afsætter i perioden ca. 29 mio. kr. til ordningen og TV2 afsætter ca. 26 mio. kr. På fiktions- og dokumentarfilmområdet skal mindst 25% af støttemidlerne anvendes til projekter, hvor debuterende eller nyuddannede talenter er de bærende kræfter. Ordningen skal være fleksibel og kunne støtte projekter, der bryder med de traditionelle formater, genrer mv. og som f.eks. benytter nye medier og distributionskanaler hvad enten der er tale om fiktion, dokumentarfilm eller spil. Det Danske Filminstitut, DR og TV2 ansætter i fællesskab en leder af Talentudviklingsordningen. Derudover ansættes en konsulent, der kan dække fiktion og dokumentarfilmsområdet mv., således at der også under Talentudviklingsordningen etableres flere indgange. Der foretages i aftaleperioden en ekstern evaluering af ordningens metoder og resultater, som kan påpege behov for justeringer af ordningen. Fiktion og dokumentarfilm Inden for fiktionsområdet skal ordningen rettes mod såvel projekter med et stort publikumspotentiale som det mere eksperimenterende. Derudover skal ordningen også kunne rumme projekter, der på ansøgningstidspunktet er færdigudviklede og klar til produktion. Spil I aftaleperioden igangsættes etableringen af en ny talentudviklingsordning rettet mod udvikling af digitale spil for børn. Ordningen forankres i Det Danske Filminstitut, men søges etableret i et samarbejde med branchen og andre relevante offentlige myndigheder. Som led i etableringen af ordningen skal behov og muligheder i den danske spil-

6 Side 6 branche afdækkes og ordningens endelige udformning skal tage afsæt i denne afdækning. Der afsættes 3 mio. kr. årligt, dvs. i alt 12 mio. kr. i perioden. Midlerne tilvejebringes via en forholdsmæssig reduktion af tilskudsmidlerne. Etableringen af ordningen skal ses i sammenhæng med den kulturpolitiske satsning på spiluddannelsen DADIU på Den Danske Filmskole. 5. Fokuseret indsats på dokumentarfilmområdet Talentudviklingen inden for dokumentargenren styrkes ved at flytte denne opgave til Talentudviklingsordningen. Det Danske Filminstitut skal i perioden sikre en sundere økonomi på dokumentarfilmområdet via en koncentration af støttemidlerne. Det Danske Filminstitut afsætter i alt i størrelsesordnen 150 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af kort- og dokumentarfilm. På kort- og dokumentarfilmområdet indgås en standardkontrakt til regulere samarbejdet mellem producenter og DR samt TV2 til gavn for hele filmbranchen. Det Danske Filminstitut skal fortsat arbejde for en effektiv distribution og bred anvendelse af kort- og dokumentarfilm i samarbejde med bl.a. uddannelsessektoren og tvstationerne. 6. Det lokale biografmiljø og art cinemas Det Danske Filminstitut skal fortsætte den positive udvikling af det lokale biografmiljø. Det er dog en betingelse, at støtten ikke resulterer i konkurrenceforvridning i det lokale område. Samtidig skal Det Danske Filminstitut sikre den mangfoldige biografkultur gennem støtte til biografer med et repertoire, der lægger vægten på de kunstneriske film art cinemas. Omstillingen til den digitale biograf er især en udfordring for de mindre lokale biografer. Det Danske Filminstitut skal i hele aftaleperioden fortsat følge udviklingen på området herunder prisudviklingen på det digitale udstyr. Det Danske Filminstitut skal aflægge en midtvejsstatus primo 2009.

7 Side 7 7. Regionale filmproduktioner Det Danske Filminstitut kan støtte spillefilm, der har opnået medfinansiering fra en regional filmfond uden for hovedstadsområdet. Det Danske Filminstituts støtte udgør 50% af fondens medfinansiering, dog maksimalt 1 mio. kr. pr. film. Der afsættes 7 mio. kr. årligt - dvs. i alt 28 mio. kr. i perioden - fra tilskudsmidlerne til spillefilm. Ordningen etableres som et forsøg i aftaleperioden. Der kan i perioden foretages en administrativ nedjustering af støtteprocenten, hvis det samlede ansøgte beløb ikke kan rummes inden for ordningens økonomiske ramme. 8. Europæisk perspektiv på fremtidens filmpolitik For at sikre den fælles europæiske dialog om fremtidens filmpolitik skal Danmark i den kommende periode være primus motor i etableringen af den europæiske Think Tank. 9. Filmfestivaler I forhold til støtten til filmfestivaler skal Det Danske Filminstitut sætte fokus på koordination og international gennemslagskraft. 10. Filmværksteder Der opretholdes mindst et videoværksted vest for Storebælt. 11. Fremtidens filmstøtte I aftaleperioden foretages en analyse af udviklingen i de nuværende støtteordninger, og der udarbejdes alternative modeller med henblik på eventuelle ændringer i støtteordningerne. Der nedsættes et udvalg til at koordinere analysearbejdet. Udvalgets sammensætning og kommissorium forelægges forligskredsen til godkendelse. 12. Effektevaluering Inden udgangen af april 2010 skal Det Danske Filminstitut gennemføre en samlet opsamling af filmaftalens effekter i perioden samt de forventede effekter i I henhold til retningslinjerne for god tilskudsforvaltning foretages derudover en ekstern konsulentanalyse af tilskudsmidlernes anvendelse i forhold til formålet og betingelserne for tilskuddene, omkostninger ved filmproduktion mv. Effekten af de udbetalte tilskudsmidler kan ligeledes vurderes.

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 2014 27. oktober 2010 Med den filmpolitiske aftale for 2011-2014 ønsker regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti,

Læs mere

Filmaftale 2015-2018

Filmaftale 2015-2018 6. november 2014 Filmaftale 2015-2018 Med den filmpolitiske aftale for 2015-2018 ønsker regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten,

Læs mere

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark.

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. 1. november 2018 Filmaftale 2019-2023 Der er enighed mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale

Læs mere

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier Audiovisuelt indhold trækker i disse år et rekordpublikum. Publikum er dog

Læs mere

Politiken spørger om filmstøtte

Politiken spørger om filmstøtte Politiken spørger om filmstøtte Et par praktiske detaljer om at udfylde skemaet: Selve besvarelsen foregår ved at klikke på den hvide cirkel ved det svar, du ønsker at afgive. Dine svar bliver gemt undervejs,

Læs mere

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 Det Danske Filminstituts målsætning for en bedre kønsbalance i dansk film realiseres blandt andet gennem

Læs mere

DANSK FILM Et Fælles Ansvar

DANSK FILM Et Fælles Ansvar Kunstnerisk Succes, Stort Billetsalg og Økonomisk Krise Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Joe Alblas The Salvation DANSK FILM Et Fælles Ansvar Dansk Film Et Fælles Ansvar er Producentforeningens oplæg til

Læs mere

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN Wr EFFEKT- EVALUERING AF 2003-2006 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Effektevaluering af filmaftalen 2003-2006 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 4 9 11 13 14 16 17 19 INDLEDNING SPILLEFILM

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

!. Der skal tages særlig hensyn til produktioner, der retter sig til målgruppen børn og unge.

!. Der skal tages særlig hensyn til produktioner, der retter sig til målgruppen børn og unge. Statutter Nordisk Film & TV Fond Fastsat af Nordisk Ministerråd (kulturministrene) 01.11.0314 # FORMÅL!. Nordisk Film & TV Fond, herefter kaldet Fonden, har jfr. aftale af 8. maj %&'( til formål at fremme

Læs mere

FLEKSIBILITET. Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September det danske filminstitut

FLEKSIBILITET. Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September det danske filminstitut DIALOG OG FLEKSIBILITET Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September 2010 p det danske filminstitut 03 03 04 04 06 06 07 09 11 13 14 15 16 17 18 INDLEDNING 1.1 Kommissorium for udvalget

Læs mere

Filmværkstedets støttevilkår 2017

Filmværkstedets støttevilkår 2017 Filmværkstedets støttevilkår 2017 6 måneders støtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Lars Skree - The Look of Silence DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale INDLEDNING Dansk dokumentarfilm er en massiv dansk og international succes både hvad angår den

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015 Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 DFI.DK PUBLIKUM & FORMIDLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

Nordisk Film & TV Fond statutter

Nordisk Film & TV Fond statutter NFTF STATTUTTER Nordisk Film & TV Fond statutter Fastsat af Nordisk Ministerråd (kulturministrene) AO.45.A401 + FORMÅL 0. Nordisk Film & TV Fond, herefter kaldet Fonden, har jfr. aftale af 5. maj A40=

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturudvalget 2013-14 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Foto: Framegrap Made in Copenhagen Den fortabte Kriger Made in Copenhagen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut: Rammeaftale Januar 2019 Det Danske Filminstitut 2019-2023 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Det Danske Filminstitut på den anden side fastlægger mål for Filminstituttets

Læs mere

EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN 2007-2010

EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN 2007-2010 EFFEKTEVALUERING AF 2007- JUNI Side 2 / 19 INDLEDNING Med den filmpolitiske aftale for 2007- ønskede regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Flere folkelige film

Flere folkelige film Flere folkelige film Dansk Folkepartis udspil til en filmaftale 2015-2018. August 2014. Billeder leveret af DFI. Forside fra Klassefesten 2 Begravelsen, 2014, Mikkel Serup, Nordisk Film. Foto: Framegrab.

Læs mere

Danske film og tv-serier

Danske film og tv-serier Producentforeningen Danske film og tv-serier Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Tidens stærkeste kulturaftryk Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Foto: Martin Dam Kristensen Du forsvinder Zentropa Producentforeningen

Læs mere

Aftale om Forebyggelsesfonden

Aftale om Forebyggelsesfonden Aftale om Forebyggelsesfonden 421 millioner kroner til at forebygge nedslidning i 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er enige

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KFI erhvervsdrivende fond...2 1.1. Formål...2 1.2. Kontakt...2 2. Dagbladsnævnet...3 2.1. Formål...3 2.2. Kontakt...3 3. Det

Læs mere

LAVBUDGETFILM. > præsentation

LAVBUDGETFILM. > præsentation LAVBUDGETFILM > præsentation 17.02.15 FILMAFTALEN 2015-18 > støtte til 12-24 lavbudgetfilm > to budgetstørrelser: under 3 millioner og 6 millioner > ingen krav om biografvisning > både nye og etablerede

Læs mere

Å r s r a p p o r t f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

Å r s r a p p o r t f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Beretning... 4 1.1 Præsentation af DFI...4 1.2 Årets faglige resultater...5 1.3

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke,

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, Bilag 2 Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, 2011-2014 Som led i udarbejdelse af Rammeaftale 2011-2014 mellem Kulturministeriet og Det Danske Filminstitut er det aftalt, at der

Læs mere

Notat. I det følgende redegøres for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. Der henvises herudover i det hele til de vedlagte høringssvar.

Notat. I det følgende redegøres for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. Der henvises herudover i det hele til de vedlagte høringssvar. Notat 24. november 2014 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om tilskud til produktion af dansk public service tv og bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud

Læs mere

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM Gældende pr. 1. januar 2017 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Wartile Play Wood Project Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28 80 info@pro-f.dk Hugo og Holger WIL

Læs mere

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen).

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har den 19.11.2014 17.06.2015

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab... 4 2. Beretning... 5 2.1 Præsentation af DFI...5

Læs mere

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning...

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning... Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beretning...1 1.1 Mission.1 1.2 Vision 1 1.3 Hovedopgaver.1 1.4 Overordnede resultater...2 1.4.1 Årets finansielle resultat.. 2 1.4.2

Læs mere

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti December 2014 Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning

Læs mere

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016 DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 Pe ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Økonomien i dansk film 1999-2005 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 10 SAMMENFATNING SPILLEFILM MED DANSK

Læs mere

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm 1. FORMÅL 1.1 Den Vestdanske Filmpulje kan yde støtte til manuskriptudarbejdelse, udvikling og produktion af kort- og dokumentarfilm.

Læs mere

DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1.

DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte 2/13 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale Spillefilm Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale 29-22 Foto: Nicolai Møller Den skyldige Nordisk Film Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM GÆLDENDE PR 1. OKTOBER 2012 GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 FAX 3374 3697 2/6 1. FORMÅL Det Danske

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 28. september 2005 TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 Radio- og tv-nævnet skal hermed, i forlængelse

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion November 2013 Endelig rapport Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion Indholdsfortegnelse 1. Indledning og sammenfatning 3 1.1. Den danske model for filmproduktion 3 1.2. Opsamling og konklusion

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Juni 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede midler i

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016

FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016 DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Børn & Unge 1.1 Det Danske Filminstitut

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer.

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer. Aktstykke nr. 88 Folketinget 2018-19 Afgjort den 28. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 20. februar 2019. 88 a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed

Læs mere

Fordeling og prioritering af Forebyggelsesfondens midler for 2011

Fordeling og prioritering af Forebyggelsesfondens midler for 2011 N O T A T Fordeling og prioritering af Forebyggelsesfondens midler for 2011 1. Fordeling af midler mellem de 4 hovedformål Der er i alt 350 mio.kr. til rådighed i Forebyggelsesfonden i 2011. Der foreslås

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2017 Produktionsstøtte

Filmværkstedets vilkår 2017 Produktionsstøtte Filmværkstedets vilkår 2017 Produktionsstøtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

DIALOG OG FLEKSIBILITET

DIALOG OG FLEKSIBILITET DIALOG OG FLEKSIBILITET BILAG KULTURMINISTERENS UDVALG OM FREMTIDENS FILMSTØTTE / SEPTEMBER 2010 P DET DANSKE FILMINSTITUT BILAGSOVERSIGT ANALYSE BILAG 1 AF FINANSIERINGS- OG INDTÆGTS- FORHOLDENE ANALYSE

Læs mere

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Nyt kapitel Regeringen og KL er enige om at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne

Læs mere

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL 2019-2022 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Flere film til det brede publikum 4 Dansk markedsandel på 35 % i 2035 4 Film, der

Læs mere

GENERELLE VILKÅR. 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4

GENERELLE VILKÅR. 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4 retningslinjer [dk] 2013 indhold GENERELLE VILKÅR 3 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4 3. STØTTETYPER OG STØTTEKRITERIER 5 4. TILBAGEBETALING

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Anne Geertsen Årskortnr.:20031285 Speciale Forår10 SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING

Anne Geertsen Årskortnr.:20031285 Speciale Forår10 SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING Institut for Æstetiske Fag Navn Anne Geertsen Årskortnummer 20031285 Afdeling (sæt kryds) DRA x KUN LIT MUS ÆK Adresse M.P. Bruuns Gade 37, 3 8000 Århus C Telefon 22577342 Titel

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. oktober 2004 via Magistraten Tlf. Nr.:8940

Læs mere

At the moment, Denmark is producing the most thoughtful and interesting films not only in Scandinavia but in western Europe.

At the moment, Denmark is producing the most thoughtful and interesting films not only in Scandinavia but in western Europe. At the moment, Denmark is producing the most thoughtful and interesting films not only in Scandinavia but in western Europe. The Observer, London 25. september 2005 First came Dogme, Lars von Trier and

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

OKT 2014 TEMA: Filmforlig

OKT 2014 TEMA: Filmforlig 65 OKT 2014 TEMA: Filmforlig 1 LEDER Bagom diskussionerne Kære læser I de seneste måneder har den indledende debat til filmforligsforhandlingerne bølget i medier, på diskussionstråde og ved branchehøringer.

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte

Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte Version 28. november 2017 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

Markedsmodning af velfærdsløsninger Prækommercielle indkøb Kort introduktion

Markedsmodning af velfærdsløsninger Prækommercielle indkøb Kort introduktion Markedsmodning af velfærdsløsninger Prækommercielle indkøb Kort introduktion Et overblik over hvad der kan søges om, hvem der kan søge og hvordan man søger Grøn markedsmodning Ansøgningsrunden 2011 vedr.

Læs mere

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1.

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk

Læs mere

Strategisk energiplanlægning i Regionen Fælleskommunal strategisk energiplanlægning - projektforslag

Strategisk energiplanlægning i Regionen Fælleskommunal strategisk energiplanlægning - projektforslag Strategisk energiplanlægning i Regionen Fælleskommunal strategisk energiplanlægning - projektforslag 1. Introduktion Folketingets nye energiaftale fra 2012 indeholder bl.a. en aftale om udviklingen af

Læs mere

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR 1 TYDELIG OG DIGITAL 2 TYDELIGERE PUBLIC SERVICE- PROFIL Styrkede positioner i forhold til børn og unge, kultur samt nyheder

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 1 of 7 20. januar 2015 Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 2 of 7 1 Baggrund Foreningen af mindre og mellemstore biografer

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen 21. juni 2019 Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen Danske Medier bifalder mange af initiativerne i Medieaftalen for 2019-23, som blev indgået 29. juni 2018. Det gælder især aftalen

Læs mere

Aktstykke nr. 49 Folketinget 2012-13. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 4. december 2012.

Aktstykke nr. 49 Folketinget 2012-13. Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 4. december 2012. Aktstykke nr. 49 Folketinget 2012-13 49 Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 4. december 2012. a. Erhvervs- og Vækstministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at Vækstfondens adgang

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732

Afgjort den 1. september 2011. Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 BE004732 Aktstykke nr. 176 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. september 2011 176 Beskæftigelsesministeriet. København, den 23. august 2011. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere