Revideret Aug. 11. Ansvarlig klinisk underviser Linda Uhre. Medicinsk afd. M230 Tlf.: Nykøbing F.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Revideret Aug. 11. Ansvarlig klinisk underviser Linda Uhre. Medicinsk afd. M230 Tlf.: Nykøbing F."

Transkript

1 Revideret Aug. 11. Ansvarlig klinisk underviser Linda Uhre. Medicinsk afd. M230 Tlf.: Nykøbing F. sygehus Fjordvej Nykøbing F Region sjælland.

2 Indholdsfortegnelse : 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Struktur, organisation og afdelingstype. 1.2 Overordnet ledelse. 1.3 Afdelingens personalesammensætning. 1.4 Vagtdækning. 1.5 Beskrivelse af de kliniske vejledere og deres kvalifikationer. 1.6 Organisering af uddannelse i afdelingen. 1.7 Uddannelse af andre faggrupper. 2.0 Sygeplejefaglige forhold : 2.1 Patientkategorier. 2.2 Begreber i sygeplejen. 2.3 Samarbejdspartnere i forhold til patientforløb. 2.4 Interne og eksterne samarbejdsrelationer. 2.5 Sygeplejeopgaver i afdelingen. 2.6 Sygeplejemetoder. 2.7 Sygeplejefaglige kvalitets-, udviklings- og forskningsprojekter. 2.8 Mål for sygeplejen. 3.0 Uddannelsesmæssige forhold: 3.1 Introduktion til afdelingen. 3.2 Planlægning af klinisk uddannelsesforløb. 3.3 Vagtdeltagelse i klinisk uddannelse. 3.4 Læringsmiljø i afdelingen. 3.5 Læringsmetoder / redskaber. 3.6 Patientforløb. 3.7 Forventninger til de studerende. 3.8 Evaluering af klinisk uddannelsessted.

3 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Struktur, organisation og afdelingstype : M230 er et medicinsk sengeafsnit under medicinsk afdeling i Nykøbing F. Nykøbing F. sygehus er en del af Sygehus Syd, som hører ind under Region Sjælland. Sygehus Syd består af Nykøbing F. sygehus, Næstved sygehus, Slagelse sygehus, Korsør sygehus og Ringsted sygehus. På Nykøbing F. sygehus, har den medicinske afdeling 4 sengeafsnit, et akut modtager afsnit AKUT 3, et dagafsnit, ambulatorium og et dialyseafsnit. M 230 s kliniske område er medicinske sygdomme, med subspeciale i lungemedicin. Der er plads til 20 patienter. M 230 modtager akutte patienter, enten direkte fra modtagelsen eller fra AKUT 3, hvor de gerne har haft 1 døgns indlæggelse. Det lungemedicinske ambulatorium er implementeret i sengeafsnittet. Der er tilknyttet en undersøgelsesstue, samt sygeplejerske og læge ambulatorium. Afsnittet er indrettet med 4-sengsstuer, 2-sengsstuer og 2 enestuer. På hver gang er der bad / toilet til patienter, skyllerum, personaletoilet og depotrum. For patienterne har afdelingen 2 dagligstuer samt en spisestue. Der er et venteværelse til de ambulante patienter. Der er mulighed for at høre radio og se tv. For personalet er der et sygeplejerske / sekretær kontor, et afd. sygeplejerske kontor og et personalrum. Afdelingen har separat medicinrum. De studerende har et studierum med egen telefon, litteratur og computeradgang, ellers samme faciliteter som resten af personalet. I dagtiden er plejeformen gruppepleje og afsnittet deles, så vidt det er muligt, op i 3 grupper. Den ene af disse grupper er studiegruppen, hvor der er 8 patienter tilknyttet. De 2 andre grupper vil have hver 6 patienter. Det tilstræbes at holde kontinuiteten, ved at de enkelte gruppemedlemmer plejer de samme patienter over et længere forløb. Om aftenen har afsnittet delvis gruppepleje, idet afsnittet er delt i 2 grupper, med 10 patienter i hver gruppe. Om natten har afsnittet rundepleje. 1.2 Overordnet ledelse : Sygehus Syd har en sygehusledelse, der består af en sygehusdirektør og 4 visedirektører. Medicinsk afdeling på Nykøbing F. sygehus har en afd.ledelse, som består af ledende overlæge Lisbeth Tingsted og ledende oversygeplejerske Berit Henriksen.

4 1.3 Afdelingens personalesammensætning : M230 er normeret til: Sygeplejersker : 17,3 Sygehjælpere og Social- og sundhedsassistenter : 10,1 Afdelingssekretær : 1,0 Praktikvejledertimer : 37 timer Ambulatorie sygeplejerske : 3,12 Ilt sygeplejerske : 0,5 M230 har sygeplejersker med såvel høj som lav anciennitet. Blandt sygehjælpere og social- og sundhedsassistenter er ancienniteten høj. Vores afd.sygeplejerske hedder Harald Berner og souschefen/klinisk ansvarlig sygeplejerske hedder Karina Rasmussen. Blandt vores sygeplejersker og SSA er, har nogle fået tildelt et specielt funktionsområde, ex. indenfor: ernæring hygiejne palliation sårpleje rygestop forflytning Der er 4 sygeplejersker med efteruddannelse i lungemedicin. 1.4 Vagtdækning : Vi arbejder i treholds-skift, uden overlapning. Dagvagten er fra kl. 7 15, aftenvagten er fra kl og nattevagten fra kl M230 har faste sygeplejersker og sygehjælpere / SSAér til at dække nogle aften og nattevagter. Alle andre ansatte dækker resten af vagterne på skift. Personalet arbejder hver 2. eller hver 3. weekend. I dagvagt er der mellem 7 9 personaler på arbejde. I aftenvagt er der 2 sygeplejersker og 2 SSA er og i nattevagt 1 sygeplejerske og 1 SSA er på arbejde. Den Ansvarlige kliniske underviser er vagtfri og de øvrige kliniske vejledere har kun få vagter. 1.5 Beskrivelse af de kliniske vejledere og deres kvalifikationer: Afd 230 har følgende kliniske vejledere: Ansvarlig klinisk underviser: Linda Uhre. Har diplomudannelse i "Sundhedsformidling og klinisk uddannelse" Klinisk vejleder, sygeplejerske: Lone Kristiansen. Har 6 ugers praktikvejlederkursus. Linda Kræsing. Har 6 ugers praktikvejlederkursus.

5 Klinisk vejleder, SSA er: Vivian Johansen. Har 2 ugers praktikvejlederkursus for SSA er. Lone Clausen. Har 2 ugers praktikvejlederkursus for SSA er. Det forventes at de kliniske vejledere, i samarbejde med den studerende: Planlægger forløbet af den kliniske undervisning. Er med til at sikre, at den studerende medvirker i opgaver, så formålet for klinikken kan blive opfyldt. Introducerer til afsnittet og specialet. Oplærer og superviserer i forhold til grundlæggende og specielle sygeplejehandlinger. Udføre patientpleje sammen med den studerende. Løbende evaluerer med den studerende. Reflekterer med den studerende, med henblik på faglig og personlig udvikling hos den studerende. Medvirker til at skabe et godt studiemiljø. 1.6 Organisering af uddannelse i afdelingen : På m 230 er der en studiegruppe, hvor alle uddannelsessøgende samles. Der er tilknyttet 5 faste vejledere til denne gruppe, 2 sygeplejersker og 3 ssa, og der vil altid være mindst 2 vejledere på arbejde hver dag. Der er 8 patienter i studiegruppen, som fordeles mellem de studerende og vejlederen går med som hjælper / observatør, hvor der er brug for det. Studiegruppen har eget kontor, hvor vi får rapport og hvor der er ro til refleksion, læsning, samtaler etc. Studiegruppen er påvirkelig overfor høj plejetyngde og overbelægning, hvilket betyder, at der i perioder er mindre tid til undervisning, refleksion og vejledning. 1.7 Uddannelse af andre faggrupper: Afdelingen uddanner også SSA er og Falckreddere. I studiegruppen vil der derfor også være tilknyttet SSA-elever og redder-elever. I perioder vil der også være medicinstuderende i afdelingen, disse er dog ikke tilknyttet studiegruppen. Hver onsdag er der undervisning for alle elever og studerende på de medicinske afsnit. Emnerne kan f.eks. være KOL, AMI, dialyse og diabetes. En del undervisning vil foregå under grupperapport, hvor forskellige emner drøftes.

6 2.0 Sygeplejefaglige forhold : 2.1 Patientkategorier: M 230 s patientkategori er medicinske patienter, men i særdeleshed patienter med lungesygdomme som KOL, pneumoni og lungekræft. Der er desuden patienter med apopleksi cerebri, TCI, DVT, anæmi, borreliose og aldersbetingede lidelser samt suicidal patienter, hyppigt Parecetamol-forgiftning. Vi kan i afsnittet tilbyde NIV-behandling (non-invasiv ventilation) til vores KOLpatienter. Gennemsnitsalderen er høj, og der er ligelig fordeling mellem kønnene. Den gennemsnitlige indlæggelsestid for akutte patienter er (ca.) 5,4 dage. 2.2 Begreber i sygeplejen: Med udgangspunkt i værdigrundlaget og vores mål for afsnittet, arbejder vi med følgende begreber i sygeplejen: respekt nærvær faglighed ansvarlighed udvikling omsorg tillid medbestemmelse fornyelse resultater indlevelse sammenhæng klarhed 2.3 Samarbejdspartnere i forhold til patientforløb: For de på afdelingen, hyppigst forekommende patientgrupper, er der følgende samarbejdspartnere: I forhold til vores lungepatienters forløb, har vi følgende samarbejdspartnere: lungeambulatorium iltsygeplejerske bronkoskopistuen på Næstved sygehus røngtenafdelingen fysioterapeuter ergoterateuter læger I forhold til vores suicidalpatienters forløb, har vi følgende samarbejdspartnere: socialrådgiver læger selvmordscenteret psykiater

7 2.4 Interne og eksterne samarbejderelationer: M230 s interne og eksterne samarbejdspartnere er: Lægegruppen, Fysioterapeuter, Ergoterapeuter, Lægesekretær, Socialrådgiver, Somatiske distriktssygeplejerske, Geri-Team, Diætist, Økonoma, Ambulatorier, Klinisk kemisk afdeling, Portørerne, Patologisk afdeling, IT-afdelingen, Apoteket, sygehuspræsten, Palliative team, Talepædagog, Sognepræster, Primær sundhedstjeneste, Andre hospitaler, Tolke, selvmordscenteret, Psykiater. 2.5 Sygeplejeopgaver i afdelingen: På afsnittet er der mange forskellige grundlæggende og specielle sygeplejeopgaver, der vil være mulighed for at lære, afhængigt af hvilket modul man er på samt hvilke kompetencer man har med sig. Som eksempel kan nævnes : hjælpe med personlig pleje, herunder sengebad, brusebad, mundpleje, hudpleje. mobilisering af patienter ernæring, sørge for at patienten tilbydes den rette kost. psykisk pleje, vores patientgrupper er ofte angste af forskellige årsager. medicinering, herunder injektioner og inhalationsmedicin. dataindsamling. dokumentation, skrive hvad du har observeret og udført, i vores kardex. drænpleje, observation og pleje af lungedræn. venflonpleje kateterpleje, herunder fjerne og lægge kateter på kvinder. blodtransfusion. væsketerapi. NIV-behandling til KOL patienter. ilt behandling. sonde, herunder anlæggelse af sonde samt give ernæring via sonde. terminalpleje. vejledning/information til patienter og pårørende. vejledning/undervisning af andre uddannelsessøgende. tværfagligt samarbejde, herunder selv at kontakte samarbejdspartnere. gruppelederfunktion, herunder medicin ophældning og uddeling, rapportgivning, uddelegering af arbejdsopgaver, gå stuegang, opfølgning på stuegang, kontakte samarbejdspartnere, dokumentere o.m.a. 2.6 Sygeplejemetoder: I forhold til sygeplejemæssige procedurer, findes der på intranettet et fælles regionalt dokumentstyringssystem "D4-infonet", hvor vi kan finde retningslinier i forhold til sygeplejemæssige opgaver. I det daglige arbejde, anvender vi "Sygeplejeprocessen" som metode, i vores pleje af patienterne.

8 2.7 Sygeplejefaglige kvalitets-, udviklings- og forskningsprojekter: Udvikling af D4 akkreditering - standarder. Ernærings-screening. Kompetenceudviklings-samtaler. Kontakt sygeplejerske. NIP, national indikator projekt MAT (mobilt akut team) Vi udbygger løbende tilbuddet til vor patientkategorier, ved opkvalificering af medarbejderstaben udfra interesseområder, således at behovene i afsnittet dækkes bedst muligt og er rettet mod gældende guidelines. 2.8 Mål for sygeplejen: At patienten efter 24 timer kan give udtryk for, at de straks ved ankomsten til afsnittet følte sig velkommen. At patienten inden 1 døgn har gennemgået en for indlæggelsen relevant indlæggelsessamtale, der nedskrives i kardex, til brug for planlægning af sygeplejen. At patienten under indlæggelsen informeres i et forståeligt sprog, under hensyn til deres aktuelle ressourcer. Således at patienten på baggrund af mundtlig og/eller skriftlig information bliver i stand til kvalificeret at anvende, vælge eller fravælge pleje og behandling. At patienten under indlæggelsen i det omfang de har ressourcer til, deltager aktivt i aktiviteter der opretholder og/eller genopbygger livet, sundheden og velværet. At patienten tager ansvar for egen sundhed og initiativ til at benytte de muligheder der findes/tilbydes for at forbedre livskvaliteten. At de pårørende medinddrages i plejen i det omfang de har ressourcer til og patienten ønsker dette samt er sygeplejefagligt forsvarligt, således at det medfører et tilfredsstillende plejeforløb for patienten, pårørende og personale. At personalets viden vedrørende pleje og behandling, set i relation til afsnittets patientkategorier, er ajourført og at denne viden videreformidles til patienten, pårørende og kolleger. At personalet løbende videreudvikler sygeplejen til gavn for patientens pleje. At givne retningslinier for tavshedspligt følges, således at patientens ret til anonymitet overholdes. At personalet har en fælles holdning til udførelsen af sundhed/sygepleje og at uenigheder diskuteres internt. At afsnittet tager initiativ til at opretholde og styrke det tværfaglige samarbejde for at sikre et, for patienterne optimalt og kontinuerligt plejeog behandlingsforløb. At afsnittet er uddannelsessted for elever og studerende på alle uddannelsestrin og at personalet tager højde for undervisning og vejledning af de uddannelsessøgende i hverdagen.

9 3.0 Uddannelsesmæssige forhold: 3.1 Introduktion til afdelingen: Vi har udarbejdet et uddannelsesprogram for studerende, hvor vi har operationaliseret formålene for det enkelte modul. Dette vil blive tilsendt ca. 2 uger før starten af den kliniske undervisning. Der vil ligeledes blive udleveret et introduktionsprogram, som vil blive gennemgået de første par dage i afdelingen. 3.2 Planlægning af klinisk uddannelsesforløb: Den første del af perioden vil være introduktion og du vil have mulighed for at gå tæt sammen med en vejleder eller en anden studerende / SSA elev. Der bliver afholdt forventningssamtale efter ca. 1 uge (ved længere kliniske perioder), hvor vi i fællesskab planlægger det videre forløb. De fra skolens side planlagte uddannelsessamtaler planlægges løbende. I løbet af perioden opbygges så en større selvstændighed i de opgaver der skal udføres, for at kunne nå formålene for perioden. Der planlægges 30 timers klinisk undervisning pr. uge, dvs. 3 dage fra kl og 1 dag fra kl Vagtdeltagelse i klinisk uddannelse: Der vil være mulighed for at deltage i aften / nattevagt samt weekendvagt, hvis det ønskes. Ved længerevarende kliniske forløb, anbefaler vi, at der prøves at arbejde i vagt. Det vil give et indblik i vores døgnrytme samt indsigt i hvilke sygeplejemæssige opgaver, der ligger i alle døgnets 24 timer. 3.4 Læringsmiljø i afdelingen: Som tidligere skrevet, har vi på m230 valgt, at samle alle uddannelsessøgende i en studiegruppe. Studerende vil komme til at være sammen med SSA-elever og redder-elever. Der er 8 patienter tilknyttet gruppen, som har ansvaret for al pleje og behandling i dagtiden, fra kl. 7 15, på alle hverdage. Der er faste vejledere tilknyttet gruppen og de fleste har mange års erfaring i specialet samt med uddannelse af studerende. Alle vejlederne finder det spændende og har lyst til at arbejde med uddannelse. Studiegruppen har eget kontor, hvor der er telefon, forskellige relevant litteratur samt computer. Hver uge er der fælles undervisning for alle elever og studerende på de medicinske afdelinger.

10 3.5 Læringsmetoder / redskaber: Vi har alle forskellige måder, at lære nye ting på. Nogle vil se ting først, andre vil prøve. Nogle forstår bedst ved at få noget fortalt, andre vil hellere læse selv. Nogle har det godt med at skrive ting ned, andre vil gerne tale om det. Der er forskel på hvordan man lære på en skole og i klinisk undervisning. Det er vigtigt at den enkelte studerende, for at få det bedst mulige udbytte af den kliniske undervisning, gør sig bevidst, hvordan han/hun bedst tilegner sig ny viden. Der er flere dimensioner, som spiller ind på læreprocessen. Det er ikke kun hvordan man tilegner sig ny viden, motivation er også en vigtig faktor. Lysten til at ville lære noget nyt, lysten til at skabe sig en profession indenfor dette felt, er vigtig for at lære noget nyt. Det sociale miljø spiller også en vigtig rolle for læring. Det er vigtigt, at den studerende føler sig lukket ind i det fællesskab, der er på afsnittet, for at kunne lære. Den studerende er en vigtig brik i det sociale miljø, der er i studiegruppen, og bør derfor medvirke til at miljøet her, bliver et lærerigt sted. I praksis vil den studerende ikke kun lære af vejlederen. Hun vil også lære af medstuderende, af patienterne, af samarbejdspartnere og af rummene. Sygeplejen læres i praksis, ude hos patienten, men forudsætter en god teoretisk viden. Der kan anvendes forskellige redskaber i forhold til læring, ex. dagbogsskrivning og reflektionsark. Vi forventer at den studerende laver en praksisbeskrivelse min. Hver 14. dag og drøfter den med en vejleder. 3.6 Patientforløb: De fleste af vores patienter indlægges akut, så de kommer på afsnittet direkte fra modtagelsen, eller dagen efter fra AKUT3 (akut modtager afsnit). Det er lægen og sygeplejersken, der i samarbejde med patienten lægger en plan for pleje- og behandlingsforløbet, og inddrager samarbejdspartnere, hvor der er behov for det. Vi vægter dataindsamling højt, for at kunne lave problemstillinger / mål for den enkelte patient, eks. i forhold til ernæring, mobilisering og egenomsorgsevne. En stor del af vores patientgruppe er kroniske patienter, som har mange genindlæggelser. En anden patient gruppe, er vores cancerpatienter, som vi ofte følger fra de bliver diagnosticeret, til vi skal yde terminal pleje. Da vores patientgruppe består af ældre patienter, kroniske patienter samt alvorligt syge patienter, har vi en del dødsfald på afsnittet. 3.7 Forventninger til de studerende: Forholder sig kritisk til den vejledning der gives. Forholder sig reflekterende til praksis. Udarbejder en skriftlig praksisbeskrivelse min. Hver 14.dag. Er åben og ærlig også om stærke og svage sider. Tager medansvar for egen uddannelse og anvender portfolie. Har interesse i afsnittes speciale og patienter. Er opsøgende i forhold til ny viden, stil gerne spørgsmål under rapport. Gensidig evaluering med vejledere.

11 Er forberedt til planlagte samtaler. Laver en evaluering på intranettet efter den kliniske periode. Deltager i afsnittets undervisning for elever og studerende. Bruger studiedage til at gå i dybden med emner i forhold til praksis. 3.8 Evaluering af klinisk uddannelsessted: På sygehuset s intranet, skal du udfylde et elektronisk evalueringsskema, hvor klinik-opholdet evalueres. Det er vigtigt at vi får en tilbagemelding på, hvad der har været godt og mindre godt ved forløbet. Vi bruger det til at blive bedre og udvikle os som vejledere. Klinisk uddannelsesansvarlig på sygehuset og på skolen har også adgang til at se evalueringen. Det vil give dem et indblik i, hvordan de enkelte afdelinger fungere som praktiksted. Jo mere fyldestgørende evalueringen er, desto bedre kan vi arbejde konstruktivt med den. Vi opfordrer dog til, at I kommer til os løbende, hvis der er noget I finder problematisk i klinikken.

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til... 1 1.0 Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Afdelingstype/afsnitstype.... 3 1.2 Fysiske

Læs mere

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale.

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale. Beskrivelse af uddannelsessted: Akut Modtagelsen Næstved Sygehus Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Sygehus Lungemedicinsk afsnit Kontaktperson: Mødetid: Marianne Linda Møller

Læs mere

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted.

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.1 Afsnitstype: Vi har plads til 16 patienter. Et afsnit, der modtager akutte patienter fra skadestue/modtagelse 24 timer i døgnet. Desuden får

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Medicinsk. Sengeafsnit M130. Gastroenterologi. Nyk. F. Sygehus 2015

Praktikstedsbeskrivelse. Medicinsk. Sengeafsnit M130. Gastroenterologi. Nyk. F. Sygehus 2015 Praktikstedsbeskrivelse Medicinsk Sengeafsnit M130 Gastroenterologi Nyk. F. Sygehus 2015 Revideret d. 4. juni 2015 Rose Krøyer Ansvarlig Klinisk Underviser Tlf.: 56515130 Mail.: rmkr@regionsjaelland.dk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED FOR SYGEPLESTUDIET AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrisk

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh.

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. Praktikstedsbeskrivelse Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. 1 Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for alle uddannelsessøgendeved Lunge medicinsk afsnit 14 Næstved sygehus.

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for alle uddannelsessøgendeved Lunge medicinsk afsnit 14 Næstved sygehus. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for alle uddannelsessøgendeved Lunge medicinsk afsnit 14 Næstved sygehus. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Lungemedicinsk Afsnit 14 på Næstved

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Medicinsk Sengeafsnit M130 Nyk. F. Sygehus

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Medicinsk Sengeafsnit M130 Nyk. F. Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Medicinsk Sengeafsnit M130 Nyk. F. Sygehus Revideret d. 24. august 2010 Rose Krøyer Ansvarlig Klinisk Underviser Tlf: 5651 5130 Mail.: rmkr@regionsjaelland.dk 1.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Medicinsk. Sengeafsnit 130. Gastroenterologi. Nyk. F. Sygehus 2016

Praktikstedsbeskrivelse. Medicinsk. Sengeafsnit 130. Gastroenterologi. Nyk. F. Sygehus 2016 Praktikstedsbeskrivelse Medicinsk Sengeafsnit 130 Gastroenterologi Nyk. F. Sygehus 2016 Revideret september 2016 Anette Rodermund Mathiesen Ansvarlig Klinisk Underviser Tlf.: 56515130 Mail.: ami@regionsjaelland.dk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Kilde: www.holistica-medica.dk Medicinsk sengeafsnit M200 Nykøbing F Sygehus 1 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1. Struktur, afdelingstype og organisation

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi Sygehus: Næstved 1Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Observations og palliativt sengeafsnit Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Læs mere

Fælles Kirurgisk Ambulatorium

Fælles Kirurgisk Ambulatorium Fælles Kirurgisk Ambulatorium Indgang 43 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation af afdelingen. Fælles Kirurgisk Ambulatorium blev dannet i 1997, og er bestående af 4 ambulatorier.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Afdelingstype,organisation og struktur 3 1.2. Overordnet

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED O:\Kvalitet-_og_uddannelsesafdelingen\Uddannelsesenheden\Filer 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Opdateret Januar 2015 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere

Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen.

Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen. Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen. Opdateret januar 2015 Ansvarlig klinisk Underviser Birgitte Schwartz Tlf: 58559513 Mail: betj@regionsjaelland.dk

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse afsnit 100 medicinsk afdeling Nykøbing Falster sygehus

Praktikstedsbeskrivelse afsnit 100 medicinsk afdeling Nykøbing Falster sygehus Praktikstedsbeskrivelse afsnit 100 medicinsk afdeling Nykøbing Falster sygehus Udarbejdet af Marianne H. Ortved, juli 2016 1 Indhold 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold... 3 1.1. Afdelingstype,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region Sjælland,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47322700 Koordinerende klinisk

Læs mere

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus.

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. Lærings- og praktikstedsbeskrivelse A2 Kirurgisk gastroenterologi og karkirurgi, Slagelse

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afsnit B

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afsnit B Udarbejdet juli 2014. Revideret Juni 2015 Geriatrisk afsnit B vi kan alt resten kan vi lære Geriatri er et af 9 Intern medicinsk grenspecialer, som beskæftiger sig med de undersøgelses,- behandlingsmæssige

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Kirurgisk Center 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital.

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Palliativ Medicinsk afdeling tilbyder lindrende behandling til uhelbredeligt syge kræftpatienter bosiddende

Læs mere

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Mammakirurgisk klinik Mammakirurgisk klinik blev etableret som elektiv klinik 1. maj 1999, og er

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatri for Ældre og hukommelsesklinik Psykiatrien, Afdelingen for specialfunktioner Trekronercentervej 57, 2sal 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig Beskrivelse af klinisk uddannelsessted udfærdiget af sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Akutafdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev på Lungemedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital. - rammer og muligheder for læring

Social- og sundhedsassistentelev på Lungemedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital. - rammer og muligheder for læring Social- og sundhedsassistentelev på - rammer og muligheder for læring Indholdsfortegnelse Forord 3 Rammer for praktikken Forventningssamtale 4 Midtvejsevaluering 5 Praktikerklæring 6 Evaluering af prøvetid

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering i Odder er en del af s Ældreservice. I kommunens ældreservice indgår to plejecentre Stenslund og Bronzealdervej, hjemmeplejen

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 700 Næstved Faglig og Administrativ leder: Dorthe Olsen Telefon: 5588 1260 Mobil: 20 66 Mail: dorol@naestved.dk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Indholdsfortegnelse: 1.1 Præsentation af praktikstedet 3 1.2 Fysiske rammer 3 1.3 Værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Medicinsk Center Sygehus Sønderjylland, Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa Telefon Mail: Medicinsk Klinik : 79971600 Mail

Læs mere

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS Indgang 51 AKU: Bettina D. Clausen Mail: bdc@regionsjaelland.dk Tlf: 58 55 98 40 Revideret Januar 2015 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Medicinsk afdeling Afs. 200 Nykøbing Falster Sygehus (kilde: www.123rf.com) 1 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det kliniske undervisningssteds sygeplejefaglige,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN Indhold PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN... 3 ORGANISATORISK PLACERING... 3 FYSISK PLACERING... 3 FYSISKE RAMMER... 3 PERSONALE GRUPPEN... 3 DØGNRYTME... 4 PLEJEFORM OG INTERN STRUKTUR.... 4 HVORDAN

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Modul 1 - Kirurgisk afdeling P4 øst og vest Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Beskrivelse af afdelingen. P4 øst og vest er en døgnåben afdeling, der er

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Til sygeplejestuderende på Næstved sygehus. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Sygehus Afsnit: Medicinsk kardiologisk 11 Kontaktperson: Ansv. Kl underviser Tina Wendelbo Mødetid: Dag:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Anæstesiologisk afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen.

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen. BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

Ansvars- og kompetenceområde. for. sygeplejersken

Ansvars- og kompetenceområde. for. sygeplejersken Ansvars- og kompetenceområde for sygeplejersken Ældreområdet Guldborgsund Kommune Sygeplejerskens arbejdsområde/ kompetence i Ældreområdet, i Guldborgsund Kommune. Formålet med den kommunale hjemmesygepleje,

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Afsnit for diabetes, hormon og nyresygdomme M14, Diabetes ambulatoriet tværgående forløb 6. semester Adresse Sydvang 1 6400 Sønderborg

Læs mere

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger Navn og adresse på klinisk undervisningssted: Ungdomspsykiatrien Afsnit U1 Smedegade 10-16 4000 Roskilde Kontaktoplysninger på leder: Afsnitsledelse Tina Fibiger Gildberg, Mailadresse: tigi@regionsjaelland.dk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Medicinsk-kardiologisk afd. A består af sengeafsnit A220, akut hjerteafsnit AHA, medicinsk visitationsafsnit MVA, hjerte-

Læs mere

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Hjertemedicinsk afsnit er specialiseret

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. Administrative:

Funktionsbeskrivelse. Administrative: Sygehus: Vejle Afdeling: Onkologisk Afsnit: Onkologisk Ambulatorium Stilling: Specialeansvarlig sygeplejerske i Onkologisk Ambulatorium Funktionsbeskrivelse Organisatorisk placering Hvem refererer stillingsindehaver

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts

Kliniske studier Modul 1. Kirurgisk Område. Sygeplejestudier modul 1, 2. kliniske periode Kvl & Ksl Kirurgisk område, Marts Kliniske studier Modul 1 Kirurgisk Område 1 Tema: Sygeplejerskens virksomhedsområder og sygepleje som fag og profession Sygeplejens funktion og værdier Sygeplejerskens rolle Patientologi Patienten i sygehusmiljøet,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Medicinsk ambulatorium Nykøbing Falster Sygehus

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Medicinsk ambulatorium Nykøbing Falster Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Medicinsk ambulatorium Nykøbing Falster Sygehus Udarbejdet d.30/4 2012 Trille Christensen Ansvarlig klinisk underviser Tlf.: 56 51 52 74 Mail. Adresse: achn@regionsjaelland.dk

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Urologisk-gynækologisk afdeling Afsnit 5 og 6

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Urologisk-gynækologisk afdeling Afsnit 5 og 6 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk-gynækologisk afdeling Afsnit 5 og 6 Sygehus: Næstved Sygehus Kontaktperson: Lisbeth Leinum, AKU Afsnit: Urologisk-gynækologisk Afd. 5 og 6 Mødetid: Dag:

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Regionshospital Randers Akut Afdeling 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece Side 1 af 1 Velkommen til Neurologisk Sengeafdeling, N61. Denne pjece indeholder nogle praktiske oplysninger om Beskrivelse af Neurologisk sengeafdeling N61 N61 består af 3 selvstændige sengeafsnit, beliggende

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje Andet intensivt afsnit Opvågningsafsnittet Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Akutafsnittet er organisatorisk set, en del af Sundhed og Omsorg i Struer kommune. Sundhed og Omsorg består desuden af

Læs mere

Beskrivelse af. klinisk uddannelsessted. Geriatrisk afdeling 16B

Beskrivelse af. klinisk uddannelsessted. Geriatrisk afdeling 16B Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afdeling 16B Region Sjælland, Sygehus Syd Næstved sygehus September 2012 Velkommen til geriatrien Hvorfor vælge os som Klinisk uddannelsessted? Du har

Læs mere

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Modul 6 Uddannelsessted: Bofællesskabet Malteriet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Horsens Kommune har ca. 80.000 indbyggere. Af de 80.000 bliver ca. 5.000

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED ÆLDREPSYKIATRISK TEAM VORDINGBORG Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Lene Månsson Hansen Ældrepsykiatrisk Team Vordingborg Færgegårdsvej 15, 4760 Vordingborg Telefon

Læs mere

Henvisningen til ambulatorierne sker via egen læge, privatpraktiserende speciallæge eller andre sygehusafsnit.

Henvisningen til ambulatorierne sker via egen læge, privatpraktiserende speciallæge eller andre sygehusafsnit. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted: Geriatrisk afsnit 03-3. Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Geriatrisk-reumatologisk

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Ortopædkirurgisk Afdeling Ortopædkirurgisk Uddannelsescenter Amager-Hvidovre Hospitaler

Praktikstedsbeskrivelse for Ortopædkirurgisk Afdeling Ortopædkirurgisk Uddannelsescenter Amager-Hvidovre Hospitaler Praktikstedsbeskrivelse for Ortopædkirurgisk Afdeling Ortopædkirurgisk Uddannelsescenter Amager-Hvidovre Hospitaler Udarbejdet af klinisk vejleder Anne Panknin Kristensen og Marie-Louise Sharp-Johansen

Læs mere

3. semester Nyremedicinsk klinik og Dialyseklinikken Aarhus Universitetshospital

3. semester Nyremedicinsk klinik og Dialyseklinikken Aarhus Universitetshospital Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Nyremedicinsk klinik og Dialyseklinikken Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Opdateret Februar 2018 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Brystkirurgisk Afsnit Brystkirurgisk

Læs mere

Generel klinisk studieplan Lungemedicinsk afdeling J1

Generel klinisk studieplan Lungemedicinsk afdeling J1 Generel klinisk studieplan Lungemedicinsk afdeling J1 Indhold Præsentation af afdelingen... 1 Organisatorisk... 1 Værdier i afdeling J... 1 Afdeling J1... 3 Præsentation af Lungemedicinsk afdeling J1...

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Center for korttidspladser Adresse Mågevænget 10, 6400 Sønderborg Telefon 27904567 Mail: losa@sonderborg.dk Klinisk vejleder Lone Semak

Læs mere