Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for Center for Undervisningsmidler, UC SYD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for Center for Undervisningsmidler, UC SYD"

Transkript

1 Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for Center for Undervisningsmidler, Fredag den 09. december kl , Udlån Jels, Langagervej 5B, 6630 Rødding Til stede: Karsten Munk Nielsen, Mogens Lindved, Kirsten B. Lassen, Per Jørgensen, Georg Lauridsen, Lars Lassen, Gia Schultz, Lis Olsen, Jan Monnerup, Henrik Greis Andersen, Povl Kylling Petersen, Lars Breinholt Søndergaard, Henriette Bjerreskov, Bjarne Christensen. Fra CFU: John Snedker, Tina Kolding, Pernille Moretto, Alice Petersen, Chris Krogsøe Mienert, Annette Schallert (referent). Ad 1. Velkomst ved centerchef John Snedker Velkomst, kort præsentationsrunde samt fremlæggelse af dagens program. Daglig leder i CFUs udlånsafdelingen i Jels, Alice Petersen gav en kort orientering om udlånsafdelings arbejdsfunktioner, lager, distribution, materialeudvalg, CFU Film og TV. John Snedker repeterede kort de formelle rammer for arbejdet i Det Rådgivende Udvalg. Via dialogmøder skal indholdet defineres ud fra interessenternes behov og aktuelle forhold. Udvalget skal være udviklende og rådgivende i relation til CFUs daglige virksomhed. Der inddrages yderligere brugere via Det tværkommunale brugernetværk på grundskoleområdet, faglige og pædagogiske netværk samt materialeindkøbsmøder. Ad 2. CFU, Aktuelt lige nu v/centerchef John Snedker a. CFUs Vision/Mission samt mål og indsatsområder i det kommende år John Snedker gennemgik kort CFUs Vision, mission og mål. Visionen er at være landsdelens førende samarbejdspartner i undervisningssektoren ift. læremidler og undervisning samt være en attraktiv og velrenommeret arbejdsplads. Samtidig har CFU ønsket at tydeliggøre missionen, hvor læremidler og undervisning er det centrale fokus. Vision/mission og mål ønskes opnået via højt kompetenceniveau og tæt tilknytning til praksis. Der var opstillet mål for CFUs virksomhed indenfor 5 hovedområder, hvor de særlige indsatsområder for de kommende skoleår var knyttet op. På baggrund af Fremtidssikring af CFU samt nationale, lokale krav og forventninger blev en prioritering nævnt i forhold til særlige indsatsområder for skoleåret 2016/2017. Herunder evaluering og brugertilfredshed. Der blev fra medlemmerne udtrykt stor tilfredshed med samarbejdet omkring kulturelle aktiviteter som fx filmfestivalen.

2 b. Aktuelle udfordringer og samarbejdet nationalt John Snedker fremhævede over for det Rådgivende Udvalg især 3 aktuelle udfordringer: Faldende aktivitet indenfor CFUs kursus- og konferencevirksomhed Krav om øget digital udlån i krydspres ift. forlag og aftagerfelt Ministerielle krav om flere interne ydelser presser de eksterne ydelser og lagde på denne baggrund op til en debat herom i udvalget. CFU oplever en markant tilbageholdenhed med kursustilmeldingerne. Vi forsøger med ny struktur, samarbejder med Læreruddannelsen og prøver nye tiltag som fx CFU PLUS. Souschef Pernille Moretto fortalte om CFU PLUS ordningen. Se evt. mere om CFU kurser på: CFUs Ledelsesteam efterlyste tanker og ideer til større optag på CFU kurser. Der kom flere gode svar fra medlemmerne, bl.a: - Der er ikke noget i vejen med udbuddet i CFU kursuskatalog. Interessen er stor CFU understøtter skolernes behov udfordringen er lærernes vilkår og fra skolerens side handler det om mangel på vikardækning. Men man kan spore en efterspørgsel efter kurserne. - Vi skal prøve mere skarpt at gå i dialog med kommunerne. Der er stor forskel på kommunernes deltagelse lokalt. Ny arbejdstidsaftale og reform for lærerne spiller ind i kommunernes prioritering. Skolelederne er pressede, og de målrettede indsatsområder nationalt tager af kapaciteten - Forslag om afvikling af kurser i lokalt på skolerne. Hertil svarede Pernille Moretto, at vi allerede udbyder rekvirerede kurser, hvor vi afvikler hjem på skolen -kurser - Forslag om at CFU præsenterer CFUs ydelser på kommunens nye medarbejderdage Andre forslag/udsagn: - Forberedelsestid kan også være CFU. - Kendskab til CFU er kilden til viden og kvaliteten vil stige i undervisningen - Skolechef og lærerforeningsrepræsentanter skal sammen løse det. - CFU bør deltage i netværksmøder. En anden udfordring helt aktuelt er økonomien omkring CFUs psykologkorps NetOpNu. Der blev spurgt til den varslede prisstigning for NetOpNu sammenholdt med de manglende indtægter på kursusområdet. Hertil forklarede John Snedker, at der er tale om 2 forskellige afdelinger af CFU, og at der ikke foregår en økonomisk sammenblanding. Kursusvirksomheden er en del af kerneopgaverne med brugerbetaling, hvorimod NetOpNu ordningen er indtægtsdækket virksomhed med selvstændig økonomi. Pernille Moretto supplerede med, at kursusvirksomheden er en del af brugerbetalte ydelser på kerneaktiviteten. Non profit men det skal hænge sammen.

3 c. Temamøde mellem s bestyrelse og uddannelsesudvalg den 16/ John Snedker orienterede om temamødet mellem s bestyrelse og uddannelserne, der finder sted 1 gang årligt. Det Rådgivende Udvalg får tilbud om deltagelse i disse møder. Ved seneste møde deltog Kirsten B. Lassen, medlem af Det Rådgivende Udvalg som repræsentant for grundskoleområdets skolebibliotekarer samt souschef, CFU Tina Kolding. Tina Kolding fortalte, at mødet bl.a. indeholdt fremlægning af forskning og udviklingsprojekter og andre forskellige indsatsflader under - også vedr. skoleområdet. Referat fra temamødet blev udsendt til medlemmerne af Det Rådgivende Udvalg d pr. mail. Næste temamøde mellem s bestyrelse og uddannelserne finder sted Det vil blive drøftet på maj-mødet i Det Rådgivende Udvalg, om der skal koordineres ift. mødet i det Rådgivende Udvalg og Temamødet mellem s bestyrelse og uddannelsesudvalg i september Ad 3. Centrale tiltag og indsatsområder v/ledelse og konsulenter a. Formelt samspil mellem CFU og Lærer-Pædagoguddannelsen i John Snedker orienterede om nytænkning i det formelle samspil i forhold til bl.a. en ny studieordning. Herunder studiestart ved Læreruddannelsen, de internationale studerende CFUs konsulenter som undervisere ved Læreruddannelsen. kursusaktiviteter læremiddelvurdering i fagfaglig sammenhæng formidling af udvikling af digitale læremidler til studerende via CFUs Rådgivning og vejledning. CFUs kontakt til studerende i forhold til praktik via inddragelse af biblioteksfaglige CFU medarbejdere i infosamling og udlånsfunktion. Tina Kolding supplerede med, at det også gælder inden for fx Sundhed og Ernæring, hvor vi prøver at hjælpe de studerende i praktikforløb. b. Nyeste digitale indkøb til udlån på skolerne Orientering ved pædagogisk konsulent, CFU Chris Krogsøe Mienert: CFU for fremtiden. Digitale lærermidler kan nu findes i informationssamlingen (Mit CFU) med beskrivelse. Online materialerne i denne samling er alene til information ikke til udlån, men de kan naturligvis købes ved forlagene på samme måde som andre analoge undervisningsmidler, der findes i CFUs informationssamling. Fra medlemmerne blev der spurgt om det ikke er gratis reklame for forlagene? Hertil svarede John Snedker, at det er en lovmæssig opgave for CFU at omfatte en samling med information om læremidler fra danske forlag og der er indgået en såkaldt Informationsaftale mellem forlagene og CFU Danmark herom.

4 Herefter fulgte en debat for og imod den nye tilføjelse af digitale læremidler til materialeplatformen. Vi skal overholde loven, men bliver det for svært at navigere i søgeresultatet? Vil der blive for meget støj og går det ud over brugervenligheden? Er det et økonomisk trick til forlagenes fordel? Alice Petersen, daglig leder udlånsafdelingen, gjorde opmærksom på, at det er muligt at vælge muligheden fra på materialeplatformen. Hun blev suppleret af Chris Krogsøe Mienert med forklaring på, hvordan man søger og udvælger. Fra brugerrådet var der ønske om mulighed for tilvalg ikke fravalg. Ifølge Alice Petersen er dette faktisk også forsøgt, men desværre ikke muligt. John Snedker afsluttede debatten med, at det handler om at kunne levere og overholde den lovmæssige forpligtelse. Men samtidig er det vigtigt med brugervenlige søgemuligheder. Beslutningen om online materialer på materialeplatformen er besluttet på landsplan i CFU DK. Chris Krogsøe Mienert fortsatte med en kort orientering om CFUs e-bogsportal, som er et pilotprojekt omkring e-bøger. Portalen giver mulighed for, at berige bøgerne pædagogisk og didaktisk. Denne mulighed eksisterer både for de pædagogiske konsulenter, men også for lærerne selv. Chris Krogsøe Mienert informerede kort om e-bogsportaler og demonstrerede, hvordan man via link i teksten kan få yderligere billeder/oplevelser. Fra medlemmerne blev det kommenteret, at det er et godt tilbud, man vil gøre brug af. Det bør tydeliggøres, at det er et gratis tilbud til skolerne. Fra CFU blev det fortalt, at vi prøver at lave en grundaftale, men der er forskellige vilkår. De strategiske udgangspunkter for forhandling har været drøftet på landsplan i CFUs lederforening sammen med CFUs rolle, og hvordan vi kan fungere som public service. Chris Krogsøe Mienert anbefaler, at kommunerne benytter CFUs model til udbredelse af e-bøger. c. Tiltag målrettet ungdomsuddannelsesområdet øget samspil herom? Orientering fra John Snedker om: Gymnasiefagenes hjemmeside på EMU et produkt finansieret af CFU - også for HHX og HTX. Gymnasiedage.dk som i øjeblikket nytænkes og revurderes. Lokalt tilbud om streaming af Film og TV også et tilbud som benyttes meget af ungdoms- og voksenuddannelsesområdet. I 2016 har disse skoler streamet film fordelt på 621 lån! CFU ønsker at skabe et øget samspil hvordan kan vi levere bedre? CFU har ikke ansat konsulenter på dette område. Det blev besluttet, at CFU tager initiativ til et dialogmøde med medlemmerne fra Rådgivende Udvalg på ungdomsuddannelsesområdet med henblik på en kortlægning af

5 skolernes behov, og de muligheder CFU har i forhold til fremadrettede ydelser på området. d. Streaming af Film og TV Chris Krogsøe Mienert forklarede om CFU Film og TV ordningen, herunder forskellen mellem streaming af TV-udsendelser og spillefilm og berigelser via pædagogiske vejledninger. e. Lærernetværksmodulet på Læreruddannelsen Punktet blev ikke behandlet. Ad Øvrige emner af fælles interesse, sparring og spørgsmål Afrunding ved John Snedker. Hvordan har mødet været? Tilbagemelding fra medlemmerne er, at formen er god og optimal. God blanding af orientering og mulighed for spørgsmål og dialog. Særligt interessant var punktet Aktuelle udfordringer på dagsordenen og fint, når der er indslag fra CFUs egne konsulenter. Efterspørgsel fra Tina Kolding: Kan I bruge CFUs sundhedspædagogiske ydelser i forhold til tidstypiske emner i ungdomsuddannelserne? Eller andre tematiserede ydelser? 6. Afslutning og fastsættelse af næste møde. Det blev på mødet besluttet at det næste møde i Det Rådgivende Udvalg fastsættes til onsdag den 31/ Imidlertid er CFUs ledelse indkaldt til møde i CFU Danmark samme dag. Derfor foreslås det, at næste møde afholdes ugen før, nemlig: Onsdag den 24. maj kl på CFU,, Degnevej 16, 6700 Esbjerg Emner til drøftelse på næste møde er yderst velkomne og kan stiles til centerchef John Snedker eller Annette Schallert. Referat godkendt den 3/ På vegne af Centerchef John Snedker Annette Als Schallert./. Vedhæftede bilag foruden mødereferat: Præsentation v. Centerchef John Snedker Præsentation v. Pædagogisk konsulent Chris Krogsøe Mienert Medlemsliste, Det Rådgivende Udvalg Km.godtgørelsesbilag. Lav takst til og fra mødet godtgøres. Udbetales via Nemkonto (Oplysning om bankkonto ikke nødvendig).

6

Fra CFU: John Snedker, Pernille Moretto, Tina Kolding, Alice Petersen, Steen Juhl Møller, Chris Mienert, Annette Schallert.

Fra CFU: John Snedker, Pernille Moretto, Tina Kolding, Alice Petersen, Steen Juhl Møller, Chris Mienert, Annette Schallert. Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for UC SYD, Center for Undervisningsmidler Torsdag d. 21. juni 2018 kl. 10.00-12.00 Center for Undervisningsmidler, UC SYD Udlånssamlingen, Langagervej 5B, Jels,

Læs mere

Velkomst og kort repræsentationsrunde. Dagens afbud og dagens program.

Velkomst og kort repræsentationsrunde. Dagens afbud og dagens program. Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for, Center for Undervisningsmidler Torsdag d. 11. januar 2018 kl. 10.00-12.00, Lembckesvej 7, 6100 Haderslev Til stede: Mogens Lindved, Marianne Jednoral Stokbæk,

Læs mere

Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for UC SYD, Center for Undervisningsmidler

Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for UC SYD, Center for Undervisningsmidler Referat af møde i Det Rådgivende Udvalg for, Center for Undervisningsmidler Onsdag den 24. maj 2017 kl. 10.00-12.00, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Til stede: Mogens Lindved, Marianne Jednoral Stokbæk, Børge

Læs mere

-det handler om, hvad vi gør

-det handler om, hvad vi gør SELVEVALUERING AF DE LANDSDÆKKENDE OPGAVER FORMÅLET med det landsdækkende samarbejde er at kunne tilbyde brugerne ydelser, der rækker ud over det enkelte centers formåen CFU erne i Danmark -det handler

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring.

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Pædagogisk Central Dato 07. april 2009 Sagsbehandler Hans Radsted Direkte telefon 919 60 E-mail hara@kolding.dk Emne: Funktionsbeskrivelse læringscenter

Læs mere

Brugerundersøgelse vedr. vejledning, materialer og udlån på CFU erne i Danmark Lærerinterview på VIA CFU

Brugerundersøgelse vedr. vejledning, materialer og udlån på CFU erne i Danmark Lærerinterview på VIA CFU Brugerundersøgelse vedr. vejledning, materialer og udlån på CFU erne i Danmark Lærerinterview på Formål: At afdække nye indsatsområder for CFU erne i forhold til lærernes behov inden for de 4 områder:

Læs mere

INFORMATIONSAFTALEN. Aftalens parter

INFORMATIONSAFTALEN. Aftalens parter INFORMATIONSAFTALEN Aftalens parter Aftalen er indgået mellem Professionshøjskolerne i Danmark ved Centre for Undervisningsmidler Danmark og Forlæggerforeningen og Brancheforeningen for Undervisningsmidler.

Læs mere

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver

Den pædagogiske konsulentordning. indtægtsdækket virksomhed Informationssamling. Opgaver med brugerbetaling opgaver Opsamling af CFU ernes selvevalueringer af Distributionssamlingen - 2010 Den pædagogiske konsulentordning indtægtsdækket virksomhed Informationssamling CFU erne i Danmark Opgaver med brugerbetaling landsdækkende

Læs mere

Center for Undervisningsmidler

Center for Undervisningsmidler Til dig, der er lærerstuderende Kender du Center for Undervisningsmidler - for dig og din undervisning Kære lærerstuderende ved VIA Læreruddannelsen i Nr. Nissum, Silkeborg, Skive og Århus Kender du VIA

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

PPR DE BORGERRETTEDE VISIONER. 1. Medbestemmelse. Side 1 af 8. Konkrete mål Igangværende: PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse:

PPR DE BORGERRETTEDE VISIONER. 1. Medbestemmelse. Side 1 af 8. Konkrete mål Igangværende: PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse: DE BORGERRETTEDE VISIONER 1. Medbestemmelse PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse: PPR vil udbrede arbejdet med er, og indarbejde det som en fast metode i det forebyggende arbejde med børn

Læs mere

Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde. Mødelokale: Fællesmødet: lokale A2.17/18, monofagligt møde lokale B1.11

Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde. Mødelokale: Fællesmødet: lokale A2.17/18, monofagligt møde lokale B1.11 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 2. juni 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Campus Roskilde Trekronerforskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale:

Læs mere

Midtvejs-evaluering. evaluering Ilulissat november 2010. Udlånsafdelingen

Midtvejs-evaluering. evaluering Ilulissat november 2010. Udlånsafdelingen Midtvejs-evaluering evaluering Ilulissat november 2010 Udlånsafdelingen 1 Formål Overordnet at støtte tte op om den enkelte elevs læring l i henhold til folkeskoleforordningen og gældende g læringsml ringsmål

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016 Dato & tid 8.6.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Inger Andersen, Peter Rene Christensen, Anders Bülow Asger Villemoes Nielsen, Lars Kettel, Gorm Bagger Andersen, Ane Marie Kristensen, Kristine

Læs mere

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole?

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole? Resultater af CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse 2012 - for CFU i VIA UC Undersøgelsen er delt ind i fire hovedområder, hvorunder der spørges ind til CFU ernes forskellige ydelser. Områdernes

Læs mere

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen består af: Forældrerepræsentanter: Vinni Hedegaard Frederiksen, Randi Mellergaard Baun, Jens Mogensen, Kristina Blom, Arne Hougaard, Jens Ole Futtrup

Læs mere

Er du tilfreds? CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse, efterår 2012

Er du tilfreds? CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse, efterår 2012 1 Er du tilfreds? CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse, efterår 2012 I september 2012 udsendte CFU Danmark en online tilfredshedsundersøgelse blandt centrenes brugere. Dette dokument samler

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder

Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder I det følgende er fokus rettet mod et udviklingsprojekt i Frederiksberg kommune, hvor der

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Årsberetning for 2018

Årsberetning for 2018 Årsberetning for 2018 Hvem er vi? Samarbejdssekretariatet er et rådgivningsorgan for de statslige samarbejdsudvalg. Gennem målrettede tilbud hjælper vi arbejdspladserne i staten med at forbedre dialogen

Læs mere

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler

Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler Vurderingskriterier i forbindelse med valg af læremidler til distributionssamlingerne på Centre for undervisningsmidler AF: ELSEBETH SØRENSEN, UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND, CENTER FOR UNDERVISNINGSMIDLER

Læs mere

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole?

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole? Resultater af CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse 2012 - for CFU i UCL Undersøgelsen er delt ind i fire hovedområder, hvorunder der spørges ind til CFU ernes forskellige ydelser. Områdernes

Læs mere

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Onsdag 25. april 2018 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1 Lene

Læs mere

Handleplan CFU, Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler. Ansvarlig: Birgitte Mikkelsen

Handleplan CFU, Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler. Ansvarlig: Birgitte Mikkelsen Handleplan 2015-2017 CFU, Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Ansvarlig: 1. CFU Handleplan til 2015-2017 Strategien 2015-2017 beskriver Kompetenceudvikling og Undervisningsmidlers mission, vision

Læs mere

-det handler om, hvad vi gør

-det handler om, hvad vi gør SELVEVALUERING AF DEN INDTÆGTSDÆKKEDE VIRKSOMHED - at nyttiggøre CFU s mangeartede kompetencer og ekspertise inden for det faglige og pædagogiske felt i højtspecialiserede og brugertilpassede opgaver,

Læs mere

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk Ny i lærer Vallensbæk Hvem er vi Læring og pædagogik i børnehøjde Pædagogisk Center i Vallensbæk byder dig velkommen som lærer i kommunen. Pædagogisk Center arbejder for at skabe de bedste rammer for din

Læs mere

BRUG TV I UNDERVISNINGEN OG PÅ STUDIET GRATIS KURSER FOR ALLE MED AVU-ABONNEMENT. ZDF, Bündnis oder. DR1, Ernst i svømmehallen

BRUG TV I UNDERVISNINGEN OG PÅ STUDIET GRATIS KURSER FOR ALLE MED AVU-ABONNEMENT. ZDF, Bündnis oder. DR1, Ernst i svømmehallen BRUG TV I UNDERVISNINGEN OG PÅ STUDIET GRATIS KURSER FOR ALLE MED AVU-ABONNEMENT NRK, Monsen på vildspor ZDF, Die Wölfe ZDF, Bündnis oder DR2, Danas have Polfoto DR1, Ernst i svømmehallen ALVERDENS TV-UDSENDELSER

Læs mere

Referat af møde i digitaliseringspanel for dagtilbudsog grundskoleområdet den 5. april 2013, kl

Referat af møde i digitaliseringspanel for dagtilbudsog grundskoleområdet den 5. april 2013, kl Referat af møde i digitaliseringspanel for dagtilbudsog grundskoleområdet den 5. april 2013, kl. 10.30-13.30 Deltagere fra organisationerne: Poul Sørensen og Nicolas No Larsen, Danmarks Privatskoleforening

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Skovshoved Skole Maj 2015 Generelle oplysninger Adresse Stilling Reference Ansættelsesvilkår Skovshoved Skole Korsgårdsvej 1 2920 Charlottenlund Telefon: 39 98 55

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE Mødedato Mandag d. 8/5 2017 kl. 17.15-19.45 Mødested Hammershøj Skole Medarbejderrepræsentanter: Michael Vendelboe Rikke Richtendorf Forældrerepræsentanter Laila Rohde

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004

Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004 Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater fra de sidste møder 4. Forretningsudvalgsrunde

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid Mandag den 19.11.2018 kl. 09.00-12.30 Sted PS 2.18 bemærk ændring af mødelokale Deltagere Maria Flindt,

Læs mere

Referat. Mammen Friskole

Referat. Mammen Friskole Referat af ordinær generalforsamling 2005 på Mammen Friskole tirsdag den 12. april kl. 19.00 Der var i alt 29 stemmeberettigede deltagere. 1. Valg af dirigent og stemmetællere Kristian Jensen blev valgt

Læs mere

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Indstilling. Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen. Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge

Indstilling. Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen. Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 1. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen i Børn

Læs mere

Dagsorden Behandlingstype Referat Handling. Præsentation til debat v. LEIV. Information om repræsentation af A-siden og B-siden.

Dagsorden Behandlingstype Referat Handling. Præsentation til debat v. LEIV. Information om repræsentation af A-siden og B-siden. Dagsorden til fælles LSU og LAU Mødedato 13. januar 2017 Starttidspunkt Kl. 12.00 Sluttidspunkt Kl. 14.00 Mødested Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Niels Bohrs Allé Mødelokale J.118B Journalnummer

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Fredag d. 20. januar 2017 Starttidspunkt: Monofagligt møde kl. 11.00-13.00 Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent Mødetidspunkt: Onsdag 7. juni 2017 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere

Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark

Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark Onsdag den 14. Juni 2017 klokken 18.00 21.30 Mødet afholdes på Kaas-afdelingen Deltagere : Rikke Olssen (formand), Kjeld Hedegaard (næstformand), Dina

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen torsdag den 6. oktober 2016 kl Niels Bohrs Allé, Odense, lokale B.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen torsdag den 6. oktober 2016 kl Niels Bohrs Allé, Odense, lokale B. Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Læreruddannelsen i UCL 06-okt-2016 ANKB 2016-10-06 Referat Uddannelsesudvalget.LU Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Dagsorden 19. september 2018

Dagsorden 19. september 2018 Dagsorden 19. september 2018 Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen skal

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil...

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: UCSJ, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale: A2.16 Deltagere: Afbud:

Læs mere

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet.

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet. Referat Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74. 4180 Sorø - Lokale D014 Mødelokale:

Læs mere

Afbud: Christina Breinholt Schou, Sune Thor Olsen, Helle Arnskov Nielsen, Mette Yde Tordrup og Lisbeth Thingstrup.

Afbud: Christina Breinholt Schou, Sune Thor Olsen, Helle Arnskov Nielsen, Mette Yde Tordrup og Lisbeth Thingstrup. Referat Mødedato: Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Lokale: B.003 Deltagere: Fredag d. 22. marts 2019 Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Hanne Kraul Jensen, Lene Kümpel,

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Rolle- og ansvarsbeskrivelse 2016 Rolle- og ansvarsbeskrivelse Uddannelsesleder til ressourcer, praktik og processer Læreruddannelsen i Odense og Pædagoguddannelserne i Odense og Svendborg 1. Ledelsesniveauer Beskrivelserne tager

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Notat LHP /-

Notat LHP /- Notat 12-04-2010 LHP /- Vedrørende: Materialeplatformen 2009 2010 (Udkast 2) Fordeling: Styregruppen for Materialeplatformen, UNI C Skrevet af: Leo Højsholt-Poulsen Version nr.: 0.92 Materialeplatformen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

PLC og beskrivelse af alle områder

PLC og beskrivelse af alle områder IKT-gruppen PLC og beskrivelse af alle områder Kristine påbegynder en IKT-uddannelse i løbet af næste skoleår, som udbydes af kommunikationscenteret Hillerød. Uddannelser giver: viden om alternativ og

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune.

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. PLC - Analyseredskab De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. Analyseværktøjet er en del af et dokument, som beskriver vision

Læs mere

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1:

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1: Kommissorium EUD 10 og EUDFle Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) 17.00.00 -A00-1-15 Version af projektaftalen Version 1: Tidsramme EUD10 og EUD Fle forventes at kunne starte op i skoleåret 2016/17. Projektbeskrivelsen

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde

Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde Mødereferat Mødedato: Onsdag den 23. marts 2011 Mødested: Campus Roskilde Socialrådgiveruddannelsen Ibsgården 222, 4000 Roskilde Journalnummer: Til stede: Fraværende: Birgitte Andersen, Majbrit Berlau,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.02.16.htm. Dato. 16. februar 2006. Tid 9:00. Sted. Sæby Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.02.16.htm. Dato. 16. februar 2006. Tid 9:00. Sted. Sæby Skole NB. Page 1 of 8 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 16. februar 2006 9:00 Sæby Skole Referent Tommy Hammer Indholdsfortegnelse 1. Sundhed på skoleskemaet Åben sag 2. Danskkursus

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Filsti: P:\BIO - Uddannelsesudvalg\2010\08.03.2010\Referat 08.03.2010.docx Dato & tid Referent Afbud Udeblevet Deltagere 8.3.10, kl.14.00-16.00 Janne Meincke Henrik Løvendahl Jørgensen, Anne-Birgitte Rasmussen

Læs mere

Bakkegårdsskolen 2006/ kontaktforældremøde 29. november 2006

Bakkegårdsskolen 2006/ kontaktforældremøde 29. november 2006 1. kontaktforældremøde 29. november 2006 Skolebestyrelsen Udpeget af forældrene René Hattens, formand Marc Taarup, næstformand Birger Lund Rasmussen Britt Søe Enegaard Helen Pedersen Jeanette Guldhammer

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 16. september 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Tomm Andersen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Lisbeth Vandborg,

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Skolebestyrelsen medlemmer: Forældre: Lasse Beck, Malene Bidstrup Pedersen, Tina Stadlmayer, Michael Brandt, Vanessa Futtrup, Mette Asgaard Suppleanter: Casper Larsen, Anette R. Poulsen, Malene Langkilde

Læs mere

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016 Højby, den 14. juni 2016 Konsulentens klumme Denne gang har der været afholdt mange af de store møder både på Fyn og på landsplan. Der er dog også nogle kurser primært med fokus på træneruddannelser, og

Læs mere

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen Skolebiblioteket Et kvalitetsløft i folkeskolen Kommunernes Skolebiblioteksforening 2011 Skolebiblioteket er en del af folkeskoleloven, og i Bekendtgørelse om skolebiblioteker i folkeskolen hedder det:

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 12. september 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Kennet, Kristian, Kia, Michael H., Michael

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Grundejerforeningen. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Grøndalslund den 13. marts 2018 kl i Kostalden, Rødovregaard

Grundejerforeningen. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Grøndalslund den 13. marts 2018 kl i Kostalden, Rødovregaard Grundejerforeningen Grøndalslund www.gf-grondalslund.dk Facebook-gruppe: https://www.facebook.com/groups/1681181828800360/?ref=group_cover Rødovre d. 9. april 2018 Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen

Læs mere

Dagsorden 20. juni 2017

Dagsorden 20. juni 2017 Dagsorden 20. juni 2017 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:3019:00 Der udsendes beslutningsreferat til bestyrelsens medlemmer inden én uge efter mødet. DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

DIDAKTISKFORMIDLINGSDESIGN

DIDAKTISKFORMIDLINGSDESIGN LÆREMIDDEL.DK ODENSE DEN 28.OKTOBER 2010 HILDEGUNN JOHANNESEN OG CARL ERIK CHRISTENSEN CENTER FOR UNDERVISNINGSMIDLER UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK DISPOSITION 1. BIBLIOTEKSRUMMETS ROLLE i formidlingsvirksomhed

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere