Vi vil i denne opgave tage udgangspunkt i metoderne fra faget brugerdreven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi vil i denne opgave tage udgangspunkt i metoderne fra faget brugerdreven"

Transkript

1 IDEO METHOD CARD

2 Denne opgave er udarbejdet i faget; User Driven Innovation, som led i uddannelsen til Professionsbachelor i Branding og Marketing Management på TEKO, School of Design & Business. Opgaven er udarbejdet af: Louise Toft og Elisabeth Rahbek, THBBM5A811 Underviser: Pia Hansen November 2011 Opgaven består af to dele: 1) Hard Copy Opgave, i form af IDEO Cards. Learn Look Ask Try 2) CD Time Lapse Video Spørgeskema undersøgelse PDF udgave af opgaven Vi vil i denne opgave tage udgangspunkt i metoderne fra faget brugerdreven innovation. Vores fokus ligger på IDEO teorien, da vi har valgt at bruge disse metoder i forhold til løsningsforslag af innovations Cup; Hurup Møbel Fabrik. De fire kategorier implementeret fra IDEO Method Cards er Learn, Look, Ask og Try. Ved brug af alle fire kategorier vil vi få en bredere indgangsvinkel til vores konceptforslag for Hurup. Kortene kan være med til at vise nye inputs fra forbrugerne såvel som konkurrenterne. Vi har valgt ikke at benytte de andre brugerdrevne innovations værktøjer, Kapitel 9 og Campguiden, præsenteret i faget, da vi ikke finder dem relevante i forhold til vores løsningsforslag af Hurup projektet.

3 COMPETITIVE PRODUCT SURVEY Hvordan: Analyse af konkurrenter, i form af besøg i butikkerne og på deres hjemmesider. Sammenligning af produkter, tilbud og butiksindretninger. Dokumentation i form af billeder og nedskrevne opservartioner. Hvorfor: Til at oplyse om konkurrenters brug af kommunikations kanaler og få inspiration i forhold til implementerings muligheder.

4 Learn Look Ask Try Igennem analyse af Hurup s konkurrenter har vi gjort brug af learn metoden Competitive Product Survey fra IDEO Method Cards. Metoden går ud på at indsamle, sammenligne og evaluere på konkurrenternes produkter og derved omsætte den indsamlede information i forhold til udviklingen af vores produkt. Her er der tale om vores produkt i form af en konkurrentanalyse, og med Competitive Product Survey metoden har vi udvalgt og besøgt fire af Hurups primære konkurrenter; Ikea, IdéMøbler, Ilva og BoConcept. Yderligere er konkurrenternes hjemmesider sammenlignet. Grunden til at denne metode er valgt, er for at undersøge konkurrenternes produkter i forhold til vores. Det vil sige, hvordan konkurrenterne præsentere deres møbler i butikkerne og hvilke virkemidler de benytter for at skabe opmærksomhed og købelyst hos deres kunder. Ud over et indblik i, hvordan konkurrenterne præsenterer deres produkter i butikkerne, gav det også muligheder for at se hvad konkurrenterne gjorde anderledes eller ekstra for at logge kunder i butikken/kunderne til et køb. Disse muligheder kan benyttes i forhold til udvikling af et nyt Hurup koncept. Listet nedenfor, er de tiltag som konkurrenterne benytter for at promovere sine produkter: Ikea Stemningsatmosfærrer Vist vej igennem butikken Flere accessorize Restaurant Garanti oversigt (stor format på væggene) Ilva Stilrene prisskilte Hjemmelige møbleopsætninger (miljøer) Prøv-selv-disk Vægge med inforamtioner (moduler I storformat) Trend-banner Støtter op om gode, velgørende formål Gavekort Gode råd til møbler og til indretning (iform af personlig betjening og brochurer) BoConcept Indbydende butik (med møbler ude og indrettet af indretningskonsulenter) Indretnings service (ved computere inkl. the og kaffe) God betjening præstice i at eje BoConcept møbler (uddannet personale) IdeMøbler Forskellige miljøer Podier hæver sofaerne op i udstillingen Brug af farver Faste vision, mission, værdier Track and trace (følg din ordre) Statements på væggene, i forhold til de forskellige produkter/trends Sponser for arrangementer i målgrupper (Idemøbler: støt brysterne)

5 BoConcept ILVA IKEA IdéMøbler

6 Refleksion: Ud fra observationerne i konkurrenternes butikker og hjemmesider, er nogle få tiltag udvalgt, der kunne ses som implementeringsmuligheder for et nyt koncept for Hurup Møbelfabrik. Disse er listet nedenfor: Indretning af forskellige miljøer evt. fremstille sofaerne på podier, Tilknytning af (ekstern) indretningskonsulent. Til de forskellige segmenter, uddannelse eller kurser for medarbejderne evt. oprettelse af indretnings-guidelines (internt brug). Vægdekorationer: I form af informationer, modulopbygning og statements. The og kaffe i kompetancecentret (espresso, kakao m.v) Støtte en god sag! (med reference til målgruppen) Track and trace (Føgl din ordre online)

7 Learn Look Ask Try TIME-LAPSE VIDEO Vi har valgt at gøre brug af Look metoden Time-Lapse Video fra IDEO Method Cards, hvor sofaens aktiviteter bliver filmet på én dag. Vi har vedlagt videooptagelsen vores opgave på en cd og filmen varer i alt 4.33 minutter. Denne er blevet komprimeret ned fra et døgns optagelse på en tirsdag i uge 42. Hvordan: Der tages udgangspunkt i en videooptagelse, hvor et kamera bliver opstillet og filmer aktiviteterne omkring en sofa på én dag. Dokumentation i form af en redigeret video, som er vedlagt opgaven. Hvorfor: For at se hvor stor en betydning sofaen har i de danske hjem og hvordan den bliver brugt i løbet af én hel dag. Sofaen tilhører en familie, hvoraf tre af personerne bor fast hjemme. Grundet efterårsferien sker der lidt mere aktivitet, da to af de udeboende børn + børnebørn og svigersøn er på besøg i løbet af dagen. Den valgte teori er valgt for at se hvor vigtig sofaen er for en almindelig familie, og for at vise hvilke aktiviteter, associationer og stemninger der foregår omkring den. Resume af videoen: I videoen kan man se forskellige aktiviteter, hvor sofaen er i centrum. Alt lige fra leg med små børn, til læsning, middagssøvn, rengøring og oprydning i sofaen, eftermiddagskaffe - til aftenhygge foran fjernsynet. Som man også kan se i videoen har denne sofa mange forskellige funktioner og muligheder.

8 Sofaen er en stor, hjørne modulsofa fra BoConcept og har to chaiselonger, en i hver ende. Man har mulighed for at ligge i sofaen på mange mulige måder sammenlignet med en almindelig 3-personers sofa. Derudover er famili-ens kat en vigtig spiller og tilbringer meget tid på at slænge sig på både puder, tæpper, personer og sofaens ryglæn. Samtalesofaen : Hurups direktør, Bjarne Schmidt fortalte på virksomhedsbesøget omkring samtalekøkkenet. Og derigennem kom hans idé om at gøre Hurup til en samtalesofa. Som man også kan se i videoen, er sofaen gjort til samlingsstedet for familien. Sofaen associerer hygge, tryghed og familiære aktiviteter. Det er bl.a. her familien snakker omkring dagens begivenheder, om man har haft en god dag på arbejde eller i skole og her der hygges med vin, slik og en god film som en god afslutning på en ellers hektisk hverdag.

9 Refleksion: Ved at optage denne video hos en potentiel familie, har vi fået et indblik i hvordan sofaen kan skabe liv, glæde og aktivitet. Sofaen viser sig at have flere nyttige funktioner og muligheder, end den måske menes at have hos nogle forbrugere. Udbyttet af denne videoøvelse har bl.a. været at se hvordan den potentielle målgruppe opfører sig i deres eget hjem, når de ikke tænker over at de bliver observeret gennem en hel dag. Ligeledes har vi fået informationer, som kan bruges i det videre forløb i Hurup projektet. De stemninger og associationer som sofaen skaber kan vi f.eks. bruge til fange de tre segmenter urban, moderne og klassisk i markedsføringsmæssige sammenhænge. En af de problemstillinger vi har mødt i processen, har været at vi har været nødsaget til at klippe meget overskydende ud fra videoen, for at den ikke skulle virke for lang. Så derfor vil man i videoen kun se korte perioder, hvor der ikke sker aktivitet omkring sofaen.

10 Learn Look Ask Try SURVEYS & QUESTIONNAIRES Vi har udvalgt Ask metoden Surveys & Questionnaires fra IDEO Method Cards, hvor forbrugerne bliver adspurgt gennem et kvantitativt spørgeskema. Undersøgelsen fandt sted i Herning Centret, hvor forskellige aldersgrupper blev spurgt omkring Hurup. Dette har vi valgt at gøre, for at finde ud af hvordan forbrugernes opfattelse er på Hurup, som et af mange brands i møbelbranchen. Hvordan: Der tages udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse, hvor potentielle segmenter bliver spurgt om forskellige spørgsmål omkring Hurup og sofaen. Dokumentation er vedlagt på cd, hvor spørgsmål og resultater kan ses i form af grafer. Hvorfor: Det er en hurtig og effektiv måde at få et syn på forbrugernes opfattelser, tanker og meninger omkring Hurup. Spørgeskemaundersøgelse er en hurtig og effektiv måde at få brugbare informationer fra forbrugerne af. Spørgeskemaundersøgelsen: Vi har i denne undersøgelse adspurgt 37 personer og vi vil komme ind på resultaterne af udvalgte spørgsmål, som illustreres gennem grafer. Som en opsummering på den kvantitative undersøgelse vil vi opsamle de vigtigste pointer i en CBBE model samt Mentalmap. Selve spørgeskemaet kan ses i bilag, vedlagt på CD en.

11 Resultater på undersøgelsen: De adspurgte i undersøgelsen er kønsmæssigt fordelt på 19 kvinder og 18 mænd og alderen er fordelt fra 25 år til 50+. Da de blev spurgt om hvilke møbelmærker de kender, nævnte alle Ikea, hvorefter Idemøbler (33 personer), Biva (26 pers.) og BoConcept (26 pers.) var godt nævnt. Hurup bliver overraskende nævnt at 22 personer, hvilket er forholdsvis højt i forhold til vores egen personlige opfattelse af Hurup. Dette kan eventuelt skyldes at den adspurgte aldersgruppe er af en ældre målgruppe, end vi som studerende er. Mentalmap: De som kendte til Hurup, kom med forskellige associationer til brandet, som vi har valgt at illustrere gennem et Mentalmap. De nedenstående ord er de associationer de adspurgte forbinder mest til brandet. Som det viser er der ikke mange stemningsord på kortet, hvilket Hurup i fremtiden kan fokusere mere på. Dette kunne også ses i videoen, hvor sofaen var centrum for en lang række aktiviteter og stemninger.

12 Learn Look Ask Try Lagersalg Kvalitet Dyrt Internethandel DANSK Lav selv Mulige købere af Hurup produkter: Undersøgelsen viser hvilke personer der kunne være mulige Hurup købere ifølge de adspurgte. De fleste mener at familier er de mest potentielle købere, hvilket stemmer godt overens med Hurups egen opfattelse om at de vil være Jensens Bøfhus, inden for møbler. Dernæst mener de at folk med penge køber Hurup, hvilket ikke stemmer overens med virksomhedens egen prisopfattelse. Egentlig er en Hurup sofa ikke speciel dyr, i forhold til de konkurrerende mærker som BoConcept. Derudover er internethandlere en stor andel, hvilket viser at forbrugerne forbinder det med internettet. Da Hurup har en stor del af ordnerne på deres webshop stemmer det fint overens med undersøgelsen og viser at forbrugerne også er opmærksomme på denne fordel. Kendskab til Hurups produkter: Ud af de adspurgte er der ikke mange som personligt har eller kender nogle der har købt et Hurup produkt, faktisk viser det sig at det kun er 8% af de adspurgte som har erfaringer med produkterne. De tre personer som har købt eller kender nogle, mener dog at de vil købe et Hurup produkt igen, hvilket er positivt.

13 Learn Look Ask Try De adspurgte finder kvalitet som den mest vigtige faktor, nemlig 54%, når de skal købe nye møbler eller sofa. Derudover kommer kvaliteten, som står for 27% og til sidst prisen som står får de resterende 19%. Derudover finder de fleste af forbrugerne inspiration gennem butikker når de skal købe nye møbler. Dernæst kommer magasiner, blade, tv og venner som står for nogenlunde samme andel. Opsummering af spørgeundersøgelse: Ud fra undersøgelsen kan man se nogle af resultaterne i CBBE modellen, som viser forskellige aspekter ud fra kundernes synspunkt. Dernæst kan man overveje at udarbejde en ny CBBE model, som viser Hurups ønskede, fremtidige position og opfattelse hos forbrugerne.

14 Refleksion: Udbyttet af denne spørgeundersøgelse har givet et fingerpræg om hvordan forbrugernes opfattelse er på Hurup som møbelbrand. Hvis analysen skulle have været helt optimal og realistisk skulle vi have adspurgt væsentlig flere forbrugere. Resultaterne kan dog bruges i det videre forløb med Hurup, og dermed finde ud af om associationerne og brandets image er det rette, i forhold til den fremtidige position på markedet.

15 TRY IT YOURSELF Hvordan: Føling af produktet, ved besøg i butikkerne og samtale med sælgerne. Ligeledes ved besøg på fabrikken for at følge produktionen af møblerne og forstå processen. Dokumentation i form af billeder. Hvorfor: For at få indblik i produktet der sælges og en forståelse for sammenhæng mellem pris og kvalitet. Yderligere, for at vide hvor kvalificerede sælgerne/medarbjederne i butikkerne er.

16 For at få Hurup konceptet helt ind under neglene og forstå hvilket produkt der handles med og som skal promoveres, har vi benyttet IDEO teorien Try it Yourself. Denne metode giver et indblik i, hvordan forbrugeren af Hurup produkter reagere, føler og tænker når de kommer ind i en Hurup butik. Vi påtog os køber rollen og snakkede med sælgeren i butikken, som ville vi købe et Hurup produkt. Ved denne metode fik vi indblik i sælgerens know-how og erfaring. Det gav os et overblik over de svagheder og styrker en Hurup sælger besidder, og denne information kan anvendes ved udvikling af det nye koncept. Yderligere ved besøg på selve fabrikken, hvor møblerne bliver fremstillet, gav dette stort indblik i fremstilling af møblerne. Derved selve processen, arbejdsgangene og medarbejdernes håndtering af møblerne. Brug af denne teori har givet et større indblik i Hurup opfattelsen i forbrugernes bevidsthed. Igennem de fire kategorier Learn, Look, Ask, Try har vi fået følgende udbytte: Associationer forbundet med Hurup Brug af selve produktet; Sofaens funktion i hjemmet Stiftet bekendtskab med produktet. Inddragelse af sælgers know-how Scratching, i form af implementeringsmuligheder fra konkurrenterne

17 Anvendte kilder: IDEO Method Cards CBBE modellen Bog: Strategic brand management, figur 2.5, side 57 Af Kevin Lane Keller mf. Mental Map Bog: Strategic brand management, figur 2.3, side 48 Af Kevin Lane Keller mf. Forbrugere inddraget i denne opgave har givet samtykke til brug af informationer i denne og fremtidige opgaver i forbindelse med Hurup Innovation Cup. Spørgeskemaundersøgelse foretaget over en lørdag og en tirsdag i Herning Centret. Time-Lapse Video: Samarbejdsvillige familien Toft, Holstebro.

18

VI ER ALLE EN DEL AF ÈT FÆLLES BRAND

VI ER ALLE EN DEL AF ÈT FÆLLES BRAND VI ER ALLE EN DEL AF ÈT FÆLLES BRAND Indholdsfortegnelse Copyright Vilkår og betingelser for brug: 3 Alle rettigheder forbeholdes I er velkommen til at læse materialet i denne rapport til ikke-kommercielt

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

Runde 2: November 2014

Runde 2: November 2014 Runde 2: November 2014 INDHOLD Metode Forbrugeradfærd Mærkekendskab Mærkeevaluering Opsummering Målgruppestudie METODE Formål: At måle opfattelse og overvejelse af Cphbusiness, med hensigt på at kunne

Læs mere

Markedsanalyse for Boligindretningsbutikker

Markedsanalyse for Boligindretningsbutikker Markedsanalyse for Boligindretningsbutikker Af gruppe 7: Mohammed Kayed, Patrick Kisbye, Maria Vinther og Kathrine Kristiansen 6. OKTOBER 2016 MAK, CPH BUSINESS Modul 2 Markedsanalyse for Boligindretningsbutikker

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 6. Søgemaskineoptimering 12 7. Google

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 Indledning Sidste år shoppede danskerne

Læs mere

UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT. Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD

UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT. Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD Indhold Indhold... 2 Opmærksom... 3 Indledning... 4 Problemfelt... 5 Problemstillinger... 5 Problemformulering...

Læs mere

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine FRISØR VEST Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine Case 3: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine. Beskrivelse af gruppens tidsplan Trello: Vi har benyttet

Læs mere

Virksomhedens salgspipeline. Business Danmark november 2009 BD272

Virksomhedens salgspipeline. Business Danmark november 2009 BD272 Virksomhedens salgspipeline Business Danmark november 2009 BD272 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Rapportens opbygning... 2 Hovedkonklusioner... 3 Metode og validitet... 3 Salgs- og marketingafdelingernes

Læs mere

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Udvikling- og Uddannelsesprogram Second Sight System Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Indholdsfortegnelse Baggrund side 3 Mål med uddannelsesforløbet side 3 Vision Styrker Mål Procesforløb side

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14 Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A

VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A VELKOMMEN INNOVATIONSAGENTUDDANNELSEN 2014 DAG 2 WORKSHOP A HVAD SKAL VI IGENNEM DAG 1 DAG 2 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6 1. AFKLARE OG DEFINERE EN UDFORDRING 2. FORVENTNINGSAFSTEMME SUCCES OG MÅL 3. FORSTÅ

Læs mere

Baggrund Udfordringen i Albertslund Kommune

Baggrund Udfordringen i Albertslund Kommune Baggrund I dag har vi arrangeret børnenes liv sådan, at de befinder sig en stor del af tiden i institutioner og skoler sammen med andre børn og på den måde udgør børnene fundamentale betingelser for hinandens

Læs mere

Kapitel 5 - Butiksindretning

Kapitel 5 - Butiksindretning Kapitel 5 - Butiksindretning Opgave 5.1 1. Hvad kaldes en sådan skitse? Og hvorfor sender hovedkontoret sådan en skitse med ud til butikkerne? Skitsen kaldes for et planogram. Planogrammet sikrer, at kædens

Læs mere

10 trin til Digital Læring. En E-bog fra Peak Balance

10 trin til Digital Læring. En E-bog fra Peak Balance En E-bog fra Peak Balance Trin 1: Gør dig klar Hvorfor vil du lave digital læring? Der kan være mange årsager til at gå digitalt. En årsag kan være, at du gerne vil forankre viden hos modtagerne, så det

Læs mere

Foranalyse. Cupcakes. MulB 2.Semester 2014. Gruppe. Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen

Foranalyse. Cupcakes. MulB 2.Semester 2014. Gruppe. Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen Foranalyse Cupcakes MulB 2.Semester 2014 Gruppe Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen Brancheanalyse: Michael Porter har udviklet 5 Forces modellen til at belyse 5 elementer,

Læs mere

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Program 1. Sponsering (Kort!) om Promovator Hvad kan sponsering, og hvad siger forbrugerne til sponsering Hvordan

Læs mere

Forstærk virksomhedens innovation og styring

Forstærk virksomhedens innovation og styring KOMPETENCE- OG VIRKSOMHEDSUDVIKLING Forstærk virksomhedens innovation og styring Bliv bedre til at effektivisere og forny forretningsprocesser internt i virksomheden og eksternt med leverandører 2 Det

Læs mere

esultater fra pørgeskema ndersøgelse

esultater fra pørgeskema ndersøgelse irksomheders Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen essedeltagelse esultater fra Undersøgelsen er foretaget blandt ansatte, der arbejder med deres virksomheds deltagelse i messer, og som modtog Faust

Læs mere

Brugerkontekstuelle analyser

Brugerkontekstuelle analyser Brugerkontekstuelle analyser SMP Analyse og Model Da vi skal udvikle en app, forudsætter det at vi fastlægger vores konsumentenheder til at skulle have en Smartphone. Derudover er appen rettet mod en bestemt

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Skolenavn: SCT. KNUDS GYMNASIUM

Skolenavn: SCT. KNUDS GYMNASIUM Kom så, Danmark Det nationale bliver ofte fremstillet og brugt på en måde, så det bringer nogle følelser frem hos en person. At have fokus på det nationale er ikke noget nyt, det er noget, der har været

Læs mere

DAYTONA. Dit liv dit hjem din sofa

DAYTONA. Dit liv dit hjem din sofa DAYTONA Dit liv dit hjem din sofa 2 Daytona sofa gruppe bestående af 2 og 3 pers. sofa med arm 0, samt stol og magasin puff. Betrukket med plejevenligt og slidstærkt Gabriel Comfort microfiber stof. 2

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Praktikpladsundersøgelse Computer Science Studerende Forår 2011

Praktikpladsundersøgelse Computer Science Studerende Forår 2011 [Skriv tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Praktikpladsundersøgelse Computer Science Studerende Forår 2011 Praktikpladsundersøgelse Computer Science Studerende Forår 2011 Københavns Erhvervsakademi Ryesgade

Læs mere

Salg & Service NIVEAU: C. 26. maj 2015 INDHOLD

Salg & Service NIVEAU: C. 26. maj 2015 INDHOLD CASEEKSAMEN Salg & Service NIVEAU: C 26. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP Indledning Vi vil i vores brugervenlighedsundersøgelse teste Seniorlands webshop 1. Vi vil teste hvor at webshoppen fungerer set ud fra en bruger af Internet. Vi vil blandt

Læs mere

Hvad skal vi have ud af dagen: Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS.

Hvad skal vi have ud af dagen: Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS. Logbog 28/10-14 Første møde. Desk Research omkring Spicy Køkken, evt. muligheder for Spicy Køkken, til vores SWOT/TOWS. Vi fandt en masse artikler, vi kunne bruge, og begyndte på at arbejde på vores SWOT/TOWS

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole Nyhedsbrev for Damhusengens Skole - og for sammenlægningsprocessen mellem Hyltebjerg og Vanløse skoler Maj 2017 Kære forældre på Hyltebjerg og Vanløse skoler 9. klassernes sidste skoledag, er lige blevet

Læs mere

Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil

Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil Forskningens Døgn 2016 - Forslag til åbent hus-arrangmenter på universiteterne Videnskabscafé Debatsalon Fremtiden på spil Videnskabscafé En videnskabscafe er sat op som en hyggelig aften med gode venner.

Læs mere

Annette, Janni, Angelina og Louise Salg og markedsføring

Annette, Janni, Angelina og Louise Salg og markedsføring Ugeopgave Efter jeres analyse og beskrivelse af Georg Jensen Damask nuværende situation, skal I komme med et oplæg på hvordan I ser virksomheden udvikle sig de næste 3 år. Dertil skal I udarbejde en konkret

Læs mere

Børnehuset Hjortholm. Virksomhedsplan

Børnehuset Hjortholm. Virksomhedsplan Børnehuset Hjortholm Virksomhedsplan INDHOLD Virksomhedsberetning for 2013... 2 1. Pædagogik og indretning.... 2 2. Fællesskab.... 2 3. Systemisk analyse af læringsmiljøet ( SAL )... 2 4. Børnelynet....

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Hvor bevæger HR sig hen?

Hvor bevæger HR sig hen? Rapport Hvor bevæger HR sig hen? HR træfpunkt 2005 Oktober 2005 Undersøgelsen er gennemført af Butterflies PR and more På vegne af PID Personalechefer i Danmark HR bevæger sig fra bløde værdier mod mere

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering 2016

Undervisningsmiljøvurdering 2016 Undervisningsmiljøvurdering 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Metode... 3 1.2.1 Dataindsamling... 4 2. Analyse af spørgeskemaundersøgelsen... 4 2.1. Generel tilfredshed...

Læs mere

Ultrakort om Kop&Kande

Ultrakort om Kop&Kande Ultrakort om Kop&Kande 96 butikker (DK, Grønland, Island, Færøerne) Frivillig kæde Omsætter for ca. 750 mio. kroner ud af butik 2012 vs2009 Omsætningsvækst +15% Antal butikker + 18% Acceptabel indtjening

Læs mere

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell Hvem er jeg? Bjarke Bekhøj, Direktør i Compell (http://www.compell.dk) 5 års erfaring med strategisk online forretningsudvikling 15 års erfaring

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Afsluttende Projekt - Kom/IT

Afsluttende Projekt - Kom/IT 1 Afsluttende Projekt - Kom/IT Rasmus H. Plaep 1 Billedkilde: http://blog.snelling.com/files/2015/01/business-107.jpg Indhold... 0 Indledning... 2 Problemafgrænsning... 2 Problemformulering... 2 Teori...

Læs mere

BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin

BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin BRUGERVENLIG EMBALLAGE Processen trin for trin Hvis du som producent eller emballagedesigner vil udvikle en mere brugervenlig emballage, kan processen med fordel opdeles i otte faser. Her kan du læse om

Læs mere

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER

EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Guide EVALUERING AF BOLIGSOCIALE AKTIVITETER Det er rart at vide, om en aktivitet virker. Derfor følger der ofte et ønske om evaluering med, når I iværksætter nye aktiviteter. Denne guide er en hjælp til

Læs mere

VIRKSOMHEDSSIMULERING

VIRKSOMHEDSSIMULERING KEY LEARNING ER ET KREATIVT KONSULENTHUS MED MASSER AF POWER! Styrk dine medarbejdere gennem leg og seriøst sjov Med en virksomhedssimulering vil medarbejderne træne virkelige situationer og udvikle deres

Læs mere

Odder Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Odder Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI

VÆRKTØJ. til formulering af mål og opgørelse af ROI VÆRKTØJ til formulering af mål og opgørelse af ROI INTRODUKTION Hvis ikke vi formulerer et mål, vil vi aldrig kunne opgøre hvor langt vi når på vores møder. Og så kan vi ikke retfærdiggøre den investering

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Dette er et referat / sammenligning af erfaringerne fra turen. Hadsten (kun center) Hammel (del af hallen) Randers Arena (del af hallen) Facks

Dette er et referat / sammenligning af erfaringerne fra turen. Hadsten (kun center) Hammel (del af hallen) Randers Arena (del af hallen) Facks Sammenligning af Fitness Centre Den 20. August 2015, var repræsentanter fra Mariagerfjord Kommunes Haller på tur tre steder, for at hører noget om forskellige måder at drive Fitness Center på. Dette er

Læs mere

Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers

Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers Markedsanalyse af Randers Ugen 2015 I samarbejde med Eventsekretariatet Randers 1 Indholdsfortegnelse Randers Ugen markedsanalyse... 3 Kvantitativ markedsanalyse... 3 Demografi... 3 Analyse af opstillede

Læs mere

Langeland Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Langeland Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

Front End Innovation. Data, ideation og koncepter

Front End Innovation. Data, ideation og koncepter Front End Innovation Data, ideation og koncepter Julie Opgaver Front End innovation Udvikling af nye processer Uddannelse i innovationskompetencer Udvikling af velfærdsløsninger Proces og værktøjer Divergent

Læs mere

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 Projekt Engelsk for alle. Bilag 1. Brugerundersøgelse Overordnet konklusion Engelsk for alle Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 630 brugere deltog i bibliotekets spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

2. En mere fleksibel løsning der er endnu nemmere at anvende for den enkelte bruger

2. En mere fleksibel løsning der er endnu nemmere at anvende for den enkelte bruger CatMan Solution V3 er klar til at blive rullet ud Vi arbejder hele tiden på mange fronter, for at sikre jer endnu bedre og hurtigere adgang til den viden der kan genereres fra store mængder af data. Lancering

Læs mere

Bilag 1 Indhold på cd-rom

Bilag 1 Indhold på cd-rom Bilag 1 Indhold på cd-rom Lydfil Interview med Keld Korsager o I starten af lydoptagelse en kort uformel snak med journalist på Børsen som anbefalede os at kontakte Keld Korsager. Lydfil Interview med

Læs mere

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed 9 F ASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1.1 Opmærksomhedskurven "Vi lægger hårdt ud, og så øger vi undervejs." Sådan svarede den mangedobbelte

Læs mere

PRÆSENTATION AF BUTIKSKONCEPT

PRÆSENTATION AF BUTIKSKONCEPT PRÆSENTATION AF BUTIKSKONCEPT 1 Historien GROSSO konceptet har eksisteret i 8 år. Det er en videreudvikling af Luciano Grosso konceptet, der har haft succes på Fisketorvet siden 2000 og fra 2004 også på

Læs mere

VERDEN OMKRING JYSK. Kunder 2. Konkurrenter 3. Leverandører 4. Nye markeder 5. Finanskrisen 6. Møde med konkurrencemyndighederne 7.

VERDEN OMKRING JYSK. Kunder 2. Konkurrenter 3. Leverandører 4. Nye markeder 5. Finanskrisen 6. Møde med konkurrencemyndighederne 7. VERDEN OMKRING JYSK Kunder 2 Konkurrenter 3 Oms 3,9b Leverandører 4 Nye markeder 5 Finanskrisen 6 Møde med konkurrencemyndighederne 7 1 KUNDER JYSKs kunder består af B-t-C-kunder og B-t-B-kunder. B-t-C

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen NR. 48027 Sæson- og temaprodukter hos detailslagteren Udviklet af: Peder Holme Brix og Charlotte Kastrup Uddannelsescenter Holstebro Efteråret 2014 1.

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Indsigt i øjenhøjde og inspiration til handling

Indsigt i øjenhøjde og inspiration til handling Retail Institute Scandinavia er Skandinaviens førende videns- og konsulenthus med fokus på forbrugeradfærd og detailhandel. Vi hjælper vores kunder til vækst gennem viden, indsigt og erfaring. Indsigt

Læs mere

Tør du tale om det? Midtvejsmåling

Tør du tale om det? Midtvejsmåling Tør du tale om det? Midtvejsmåling marts 2016 Indhold Indledning... 3 Om projektet... 3 Grænser... 4 Bryde voldens tabu... 6 Voldsdefinition... 7 Voldsforståelse... 8 Hjælpeadfærd... 10 Elevers syn på

Læs mere

User Experience metoder i fødevarebranchen

User Experience metoder i fødevarebranchen User Experience metoder i fødevarebranchen Rådgivning i produktudvikling, innovation og brugerinvolvering til primært fødevarebranchen Helle Heiselberg, Cand.ling.merc. og projektleder for forbrugerplatformen

Læs mere

Fredericia Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Fredericia Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

Rødovre Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Rødovre Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

1.1 Modne fra lavere middelklasse

1.1 Modne fra lavere middelklasse 1.1 Modne fra lavere middelklasse Det er dæleme lang tid jeg har brugt biblioteket. Det er nok ti år. Jeg brugte det meget i en periode, da jeg var yngre ( ) det har nok noget med mageligheden at gøre

Læs mere

Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business. Alle elever gøres bekendt med følgende ved fagets start.

Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business. Alle elever gøres bekendt med følgende ved fagets start. Grundforløbsprøve inden for Detailhandelsuddannelse med specialer Uddannelsens navn Detailhandelsuddannelse med speciale Viden Djurs - EUD/EUX Business Grundforløbsprøven Alle elever gøres bekendt med

Læs mere

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre Få mere ud af det du allerede har Sammen kan vi blomstre Vækst vokser indefra I en tid, hvor bankerne er lukkede, selvom de har åbent, og kunderne kigger mere på prisskiltene end på brødene, er det tid

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Fur-bryghus er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 2004, det vil sige at de har

Fur-bryghus er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 2004, det vil sige at de har Fur-bryghus er en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 2004, det vil sige at de har eksisteret i 4 år (case fra 2008), og betegnes som en nyopstartet virksomhed. De producerer, distribuerer og

Læs mere

Vejen Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Vejen Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

1. Formål. 2 Deltagende arkiver

1. Formål. 2 Deltagende arkiver Side 1 1. Formål Giv det videre 2017 er et nationalt erindringsindsamlingsprojekt, der har kørt siden 2017. Evalueringen her giver et overblik over status for deltagelse og indkomne erindringer. Erfaringerne

Læs mere

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling Et udviklingsprojekt på Gentofte Skole ser på, hvordan man på forskellige måder kan fremme elevers alsidige udvikling, blandt andet gennem styrkelse af elevers samarbejde i projektarbejde og gennem undervisning,

Læs mere

Hvordan designes en forretningsplan

Hvordan designes en forretningsplan LENNART SVENSTRUP Hvordan designes en forretningsplan LENNART@KYOEVAENGET.DK 2010 Der findes mange forskellige indgangsvinkler og beskrivelser af forretningsplaner. Vigtigt er det at forretningsplanen

Læs mere

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Designteknologi NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Materialet består af følgende: 1. Casen vi skal arbejde med. 2. En værktøjskasse bestående af

Materialet består af følgende: 1. Casen vi skal arbejde med. 2. En værktøjskasse bestående af Til februar mødet har du lektier for på den måde vil du få mest udbytte ud aftenen! Derfor bedes du læse nedenstående indhold igennem samt høre en podcast. Jeg understreger: Du behøves ikke prøve værktøjerne

Læs mere

Individualisten er primært karakteriseret ved, at alle i segmentet har individuel sport som en hovedinteresse.

Individualisten er primært karakteriseret ved, at alle i segmentet har individuel sport som en hovedinteresse. 1.1 Individualisten Man kan blive inspireret på biblioteket; hvad de lige har stillet frem. Jeg finder tit nogle bøger, som jeg ikke havde tænkt på, og som viste sig at være rigtig gode. Kvindelig individualist,

Læs mere

FORRETNING PÅ NETTET? Flex Media

FORRETNING PÅ NETTET? Flex Media FORRETNING PÅ NETTET? E-HANDEL- B2C OVERVEJELSER Hvad er formålet med webshoppen? Få del i kagen på nettet? Overflytte salg fra fysisk outlet, nå et andet marked med de samme varer, nå det samme marked

Læs mere

Idékonference om. Socialt Entreprenørskab EVALUERING EVALUERING. Kursus i. Innovation og Forretningsudvikling. Line Elmegaard AAU Innovation, afd.

Idékonference om. Socialt Entreprenørskab EVALUERING EVALUERING. Kursus i. Innovation og Forretningsudvikling. Line Elmegaard AAU Innovation, afd. 2011 EVALUERING EVALUERING Kursus i Idékonference om Innovation og Forretningsudvikling Socialt Entreprenørskab www.udvindvaekst.dk Line Elmegaard AAU Innovation, afd. SEA INDHOLDSFORTEGNELSE OM PROJEKTET

Læs mere

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN...

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... OM MOTIVATION MANAGEMENT I 2009 startede Motivation Management en succesfuld rejse. Vi har formået at forene motivation og ledelse på en succesfuld måde. Ideen om at

Læs mere

MODUL Studieplan for didaktisk design/ format

MODUL Studieplan for didaktisk design/ format Kort om konteksten for modulet (Årgang, sammenhæng med fagområdet, andre fagområder på årgangen, udvalgte kvalitetskriterier som afsæt for det didaktiske design/ format, andet) Hvorfor er det vigtigt med

Læs mere

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Projekttitel: Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Ansøgning om ressourcer til kompetenceudvikling inden for formativ evaluering i matematik undervisningen. Dette er en ansøgning

Læs mere

DesignGuide. Gruppe B13. Olga Batrakova Nadezda Christersen Svetlana Koshman.

DesignGuide. Gruppe B13. Olga Batrakova Nadezda Christersen Svetlana Koshman. DesignGuide Gruppe B13 Olga Batrakova Nadezda Christersen Svetlana Koshman http://www.deleklub.dk/html_customized/web/sneakerscoffee014/index.html DesignGuide / Sneakers & Caffee / Gruppe B13 1 KONCEPTET

Læs mere

Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisning.

Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisning. Brugervejledning Kære bruger Her præsenteres et filmisk casebaseret undervisningsmateriale om mobning og trivsel i skolen. De to film er blevet til på baggrund af virkelige historier og hændelser, som

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

Prisregn ved dansk talentprogram

Prisregn ved dansk talentprogram Marts 2017 Prisregn ved dansk talentprogram Eilersen, Paustian, Kähler Design, Skovby Møbelfabrik og Innovation Living fik talenter ad libitum, da de meldte sig til Lifestyle & Design Clusters Talentprogram.

Læs mere

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress. KALAS FESTIVAL Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.com Casper Ragn http://www.casperragn.wordpress.com Niels Otto Andersen

Læs mere

Litteratursøgning Trin for trin

Litteratursøgning Trin for trin Litteratursøgning Trin for trin En webbaseret hjælpefunktion Rapport for udviklingsprojektet under NIL i UCSJ, sept. dec. 2008 Et samarbejde mellem fysioterapeutuddannelsen og det sundhedsfaglige bibliotek

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Ahmad Hahmoud Besir Redzepi Jeffrey Lai 04/05-2009 2.semester 3. projekt Indholdsfortegnelse: 1.0 Forord 3 2.0 Kommunikationsplan 4 3.0 Navigationsdiagram

Læs mere

Temperaturmåling 2010

Temperaturmåling 2010 Temperaturmåling 2010 Detaljeret Daginstitution Brædstrup 2010 God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud INDLEDNING Denne rapport præsenterer dagtilbuddets egne resultater af temperaturmålingen gennemført

Læs mere

E-handelspanelet foråret 2018

E-handelspanelet foråret 2018 Konsulent Joachim Nørgaard Strikert jons@di.dk, 77 4844 JUNI 218 E-handelspanelet foråret 218 6 pct. af medlemmer i DI Handel har digitalt salg og virksomhederne har højere forventninger til den digitaleomsætning

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål Gode spørgsmål forskellige typer Alle de nedenstående spørgsmål bør du øve dig så meget i at du bliver i stand til at stille dem uden at tænke over dem. Verdens bedste sælgere stiller verdens bedste spørgsmål,

Læs mere

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi Velkommen til Cphbusiness Som studerende på Cphbusiness vil du møde en undervisningsform, der skaber kompetencer, du kan bruge til noget. Det betyder: at

Læs mere