Evaluering af skriftlig eksamen i fransk begynder- og fortsættersprog A, maj/juni 2018 stx

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af skriftlig eksamen i fransk begynder- og fortsættersprog A, maj/juni 2018 stx"

Transkript

1 1 Evaluering af skriftlig eksamen i fransk begynder- og fortsættersprog A, maj/juni 2018 stx August Overblik Sommer 2018 var der seks opgavesæt til den skriftlige prøve i fransk begynder- og fortsættersprog A, stx fordelt på to prøvedage: 4. og 6.juni. To prøversæt i begyndersprog A jf. læreplanen 2013 Fumer sur les plages (den 4.juni) og Les portables à l école (den 6.juni) og to prøvesæt til forsøget med skriftlig prøveform med netadgang Nantes : Le Reflet, un resto pas comme les autres (den 4.juni) og Léa, la YouTubeuese (den 6.juni). Desuden var der to prøver i fortsættersprog A jf. læreplan 2013 Victoire et Louis (den 4.juni) og Le footballeur (den 6.juni). Evalueringen indeholder statistik over det samlede prøveresultat baseret på udtræk fra netprøver.dk og karakterregistreringer foretaget af censorerne samt en gennemgang af årets prøvesæt ud fra hovedlinjerne i censorernes kommentarer. Afslutningsvis peges der fremad mod skriftlig prøve sommer Statistik I alt var 2371 eksaminander til prøve i skriftlig fransk sommer eksaminander var til prøve i begyndersprog A, hvoraf 1348 (70%) deltog i forsøget med den nye forsøgsopgave med netadgang, og 566 eksaminander var til prøve i begyndersprog A uden netadgang. 457 eksaminander var til skriftlig prøve i fortsættersprog A. Resultatet ser således ud: Gennemsnit og dumpeprocent: Niveau Gennemsnit (2017) Ikke beståede i % (2017) Begyndersprog A - gl uden 6,05 (5,9) 10,24% (9,5) netadgang Begyndersprog A gl med 6,77 (5,6) 3,18% (8,6) netadgang Fortsættersprog A 7,31 (6,9) 8,31% (6,7)

2 2 Karakterfordeling: Begyndersprog A, Gl. med netadgang: Karakter Antal I alt 1348 Antal karakterer i alt: 1348 Begyndersprog A, Gl. uden netadgang,: Karakter Antal I alt 566 Antal karakterer i alt: 566 Fortsættersprog A: Karakter Antal I alt 457 Antal karakterer i alt: 457 Resultatet for både begynder- og fortsættersprog er stort set som i Dog er gennemsnittet højere i Dumpeprocenten er ligeledes højere for fortsætter- og begyndersprog uden netadgang, mens dumpeprocenten i 2018 er lavere end i 2017 for forsøgsprøven med netadgang 3. Begyndersprog A: Forsøgsprøve med netadgang Sommer 2018 deltog ca.70% af eksaminanderne i forsøget (2017 deltog ca. 50%). Delprøve 1 blev afviklet på papir, mens delprøve 2 blev afviklet via netprøver. Det fremgår generelt af elevernes besvarelser er de er bekendte med og trænede i at skrive opgavetypen. Censorernes kommentarer til forsøgsordning, prøve med netadgang: Tekst Meget fine prøvesæt, der giver eleverne stor skrivelyst pga. super gode, aktuelle, relevante, vedkommende og motiverende emner, som eleverne kan relatere til. Sværhedsgraden er passende med mulighed for differentiering for de dygtige elever. Det for eleverne noget ukendte tema (den 4.juni) præsenterer lidt glosevanskeligheder såsom: trisomique/trisonomie, hvilket der tages højde for i den samlede vurdering. Tekster, billeder og video støtter og supplerer hinanden godt. Video lidt lang(6.juni) Delprøve 1 Opgaverne fungerer fint og tester godt. Opgaverne er varierede og supplerer hinanden fint, så både fagligt stærke og mindre fagligt stærke elever kan være med. Opgave 9 ( juni) med sandt/falsk i forhold til billede er lidt kryptisk, da der kan være flere svarmuligheder, hvilket der tages højde for i den samlede vurdering. Opgaverne 9, 10 og 11, 12 (6.juni) og 13 (4.juni) med fri tekstproduktion er vanskelige for nogle elever, mens de giver de fagligt stærke elever mulighed for at folde sig ud sprogligt, grammatisk og syntaktisk.

3 3 Delprøve 2 Genrekrav klares generelt godt: henholdsvis blog og læserbrev til skoleblad. Benspændene kan bruges af alle, og bliver generelt brugt korrekt, og giver dygtige elever mulighed for at folde sig ud sprogligt og grammatisk. Der er generelt ikke de store udsving niveaumæssigt mellem delprøve 1 og delprøve 2 i eksaminandernes besvarelser. Langt de fleste besvarelser er sprogligt konsistente. Nogle få besvarelser viser tegn på ukritisk brug af oversættelsesprogrammer, hvilket er problematisk, da det så ikke er elevens eget sprog. Eleverne skal gøres opmærksomme på eksamensbekendtgørelsens formulering om, at besvarelsen skal være eksaminandens egen og selvstændige besvarelse. Nogle besvarelser viser også tegn på tekst taget direkte fra nettet. Her skal kilden angives. Citater tæller ikke med blandt det krævede antal ord. Fejltyperne er stort set de samme som i opgaver uden netadgang. Også kongruens er et stort problem, selvom eksaminanderne har adgang til alle hjælpemidler. Teksterne inddrages generelt fint. Videoen bruges næsten ikke. I en ujævn besvarelse er det svært at give kredit for en kompleks konstruktion, der bryder det øvrige sprogniveau. Evalueringen af forsøgsprøven med netadgang giver anledning til følgende præciseringer: Generelt viser opgavebesvarelserne i både delprøve 1 og 2, at eleverne er bekendte med og trænede i den nye opgaveform. De fleste eksaminander gør genren tilstrækkelig genkendelig i delprøve 2 (blog, den 4.juni, artikel til skoleblad, den 6.juni). Det skal stadig pointeres over for eleverne, at der ikke er specifikke krav til layout. Sproget skal være elevernes eget, så personligt ejerskab over sproget vægtes højt, ligesom nettet skal bruges hensigtsmæssigt og kritisk. Komplekse sætninger med flere led og verbaltider vægtes højere end simple hovedsætninger både i delprøve 1 og 2. Brug af benspænd og korrekt brug af instrukser vægtes højt, og det tæller ned, hvis disse ikke honoreres. Sproglig konsistens er centralt og vurderes positivt, ligesom hele opgaven vurderes ud fra en helhedsvurdering. Vægtning af opgaverne i delprøve 1: Opgave 1-3 giver 1 point, de grammatiske opgaver giver tre point, og opgaverne med fri tekstproduktion giver fem point, således at eksaminander, der udviser særligt stort sprogligt overblik og grammatisk forståelse kan score højt. Se retteark til augustopgaven 2016 i Lærerens hæfte 3, bilag 1. Eksempler findes i Lærerens hæfte 3. Det skal understreges, at den endelige karakterfastsættelse ikke alene er et resultat af en pointsammentælling. Den endelige afgørelse er en helhedsbedømmelse af eksaminandens besvarelse i henhold til de faglige mål. Der henvises desuden til Lærerens hæfte Begyndersprog A: Prøvesæt uden netadgang 566 eksaminander besvarede prøven uden netadgang.

4 4 Censorernes kommentarer til opgavesættene Tekstoplæg Censorerne var enige om, at begge opgavesæt var vellykkede med en passende sværhedsgrad. Gode emner, der giver eleverne stor skrivelyst, og både tilgodeser fagligt stærke og mindre fagligt stærke elever. Den 4.juni er der mange facts at holde styr på, hvilket har en negativ afsmitning jf. en lidt løsrevet besvarelse for nogle elever. I tekst 2 er det vanskeligt for nogle elever at forstå og tolke dérive liberticide samt Asterix37s udtalelse i tekst 3. Der tages forbehold for dette i den samlede vurdering for prøven den 4.juni. Opgave A: oversættelse Oversættelserne har en passende sværhedsgrad og dækker fint den basale grammatik samt giver udfordringer og potentiale til de dygtige elever såsom brug af konjunktiv og idiomatiske udtryk. Følgende gloser er vanskelige at slå op i ordbogen (den 4.juni): tager på stranden/jeg generer ikke nogen, en af Frankrigs ikkeryger strande, rygning. Der tages hensyn til dette i den samlede vurdering. Generelt har eleverne vanskeligt ved aspekt. Den tematiske sammenhæng mellem tekster og oversættelse fungerer godt, da det belyser temaet yderligere for eleverne. Eleverne kan finde gloser og vendinger til oversættelsen i teksten men skal dog samtidig være opmærksomme på, at oversættelsen ikke skal inddrages som tekstkilde i B-spørgsmålene. Opgave B: spørgsmål Spørgsmålene fungerer godt og giver eleverne stor skrivelyst. De giver desuden mulighed for at vurdere, hvorvidt eleverne har forstået tekstforlægget. Spørgsmål, hvori der indgår tolkning af dérive liberticide samt Asterix37(se ovenfor), er lidt vanskelige for nogle elever. Mange besvarelser er selvstændige, mens nogle elever bruger tekstoplægget for tekstnært. 5. Fortsættersprog A: Prøvesæt uden netadgang 457 eksaminander besvarede prøven i fortsættersprog. Censorernes kommentarer til opgavesættene Tekst To glimrende og velfungerende opgavesæt med litterære tekster af passende sværhedsgrad. Begge opgaver giver eleverne stor skrivelyst. Prøven den 4.juni er indholds- og tolkningsmæssigt lidt svær, men velfungerende for de fleste, og især prøven den 6.juni giver fine tolknings- og analysemuligheder på flere niveauer herunder interkulturel kompetence. Opgave A: oversættelsen Den tester godt og bredt, og de fagligt svage kan være med, mens de fagligt stærke udfordres og har mulighed for at folde sig ud. Dialogstump volder nogle elever vanskeligheder.

5 5 Opgave B: spørgsmål Spørgsmålene dækker bredt og giver mulighed for at udvise tekstforståelse og tolkning både tekstnært og mere overordnet. Generelt giver spørgsmålene stor skrivelyst. 5. Særligt fokus i forhold til besvarelserne uden netadgang I oversættelsen kræves en præcis gengivelse på fransk af en enkel dansk tekst indeholdende en lille dialogstump. Oversættelsen prøver eleverne i fundamental grammatik, faste vendinger og grundlæggende ordforråd. I vurderingen er der fokus på sproglig og grammatisk præcision og sproglige og grammatiske fejl vurderes således hårdere end B-opgaven, hvor der er fokus på fluency fremfor detaljen. I de tekstnære spørgsmål prøves eksaminandernes forståelse af den franske tekst og deres evne til selvstændigt og med deres eget sprog at kommentere og forklare udvalgte passager eller forhold i teksten. En præcis kommentar eller forklaring udtrykt i et naturligt og varieret sprog, vurderes positivt. Det er vigtigt, at eksaminanden med tal og nummer angiver hvilke spørgsmål, der besvares. Eksaminander, der besvarer et eller to spørgsmål fremfor tre laver typisk de bedste besvarelser. Eksaminanderne bliver bedt om at besvare et, to eller tre spørgsmål ud af de i alt stillede spørgsmål med henholdsvis ca.250 ord (begyndersprog A) og mindst 325 ord (fortsættersprog A). På begyndersprog kan der være en afvigelse på +/-10%. En overskridelse af de 250 ord tæller ikke i sig selv positivt i begynderopgaven. Det bør pointeres over for eleverne, at de ikke skal bruge samme ordlyd som i tekst oplægget. Formuleringer taget direkte fra teksten tæller ikke med i det krævede antal ord. Det skal ligeledes understreges over for eleverne, at de ikke må genbruge en tidligere rettet opgave eller dele deraf. Typiske fejltyper findes inden for verbalsyntaks, artikelbrug, adjektiv syntaks, brug af personlige og possesive pronominer, kongruens, præpositioner og idiomatiske udtryk. I opgave A er der fokus på sproglig præcision og grammatisk korrekthed, mens der i opgave B er mere vægt på flydende sprogbrug. Opgaven vurderes ud fra en helhedsvurdering. Jf. læreplanen er brug af oversættelsesprogrammer ikke tilladt til prøven og brug deraf opfattes som snyd og indberettes af censorerne til de pågældende skoler. 6. Afslutningsvis: Prøvesæt, retteark, eksamen 2019 og nyt lærerens hæfte 4 Prøvesættene kan efter endt eksamenstermin findes på ligesom retteark til forsøgsprøve med netadgang (Gl fransk begyndersprog med net). Alle nuværende 3.g-hold, begyndersprog A, kan vælge enten at benytte 1. forsøgsprøven, Gl fransk digital(med delprøve 1 og 2) i prøvetermin maj/juni 2019 eller 2. den traditionelle prøve jf. læreplan Det er den enkelte skole, der beslutter, hvilken prøve det enkelte hold vælger. Tilmelding og opgavebestilling sker ved den ordinære XPRSindberetning i januar 2019.

6 6 Lærerens hæfte 4, som er vejledende for forsøgsprøven i begyndersprog A, Gl fransk digital, prøven med delprøve 1 og 2 sommertermin 2019, kan findes på fagets side på september/oktober I lærerens hæfte 4, vil det fremgå, hvilke småjusteringer prøvesættet gennemgår jf. ikke netadgang pr. sommer Det skal gentages, at prøven overordnet bevarer sin form og indhold. De tidligere prøvesæt kan stadig bruges til eksamenstræning! Det skal endnu engang pointeres, at der sommer 2019 ikke er internetadgang til delprøve 2 i forsøgsprøven, Gl fransk digital, hvilket ligeledes vil fremgå af Lærerens hæfte 4. Alle hjælpemidler, undtagen adgang til internettet, er tilladt til delprøve 2 til sommer 2019, såsom ordbøger online, egne notater og materiale, der fremgår af holdets undervisningsbeskrivelse. Kontakt med omverden IKKE tilladt. (Se eksamensbekendtgørelsen 15 og 20 for yderligere præcision, Tine Brandt Fagkonsulent

Uden netadgang, begyndersprog A: Karakter Procent 0,7 8,7 16,2 22,3 24,9 16,8 10,7

Uden netadgang, begyndersprog A: Karakter Procent 0,7 8,7 16,2 22,3 24,9 16,8 10,7 Evaluering af skriftlig prøve i fransk A (stx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (stx) 2017 Sommer 2017 var der seks opgavesæt til den skriftlige prøve i fransk A

Læs mere

Evaluering skriftlig prøve i spansk, stx,

Evaluering skriftlig prøve i spansk, stx, August 2018 Evaluering af skriftlig eksamen i spansk begyndersprog A, stx, maj/juni 2018 1. Overblik Sommer 2018 var der fire prøvesæt til den skriftlige prøve i spansk stx. To prøver i begyndersprog A

Læs mere

Niveau Gennemsnit (2017) Ikke beståede i % (2017) Begyndersprog A uden 5,12 (3,5) 14,63% (26%) Fortsættersprog A 6,13 (4,3) 00% (5,3%)

Niveau Gennemsnit (2017) Ikke beståede i % (2017) Begyndersprog A uden 5,12 (3,5) 14,63% (26%) Fortsættersprog A 6,13 (4,3) 00% (5,3%) Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A, hhx, maj/juni 2018 August 2018 1. Overblik Sommer 2018 var der tre opgavesæt til den skriftlige prøve i fransk begynder- og fortsættersprog A, hhx. En prøve

Læs mere

Niveau Gennemsnit (ikke beståede i %) Begyndersprog A 3,5 (26,0) Begyndersprog A med netadgang 5,26 (3,5) Fortsættersprog A 4,3 (5,3)

Niveau Gennemsnit (ikke beståede i %) Begyndersprog A 3,5 (26,0) Begyndersprog A med netadgang 5,26 (3,5) Fortsættersprog A 4,3 (5,3) Uddannelsesaftaler Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (hhx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (hhx) 2017 Sommer 2017 var der tre opgavesæt til den skriftlige

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017

Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017 Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) 2017 Sommer 2017 var der to opgavesæt til den skriftlige prøve i spansk A,

Læs mere

Evaluering af skriftlig prøve i spansk begyndersprog A, hhx, maj/juni 2018.

Evaluering af skriftlig prøve i spansk begyndersprog A, hhx, maj/juni 2018. . August 2018 1. Overblik Til eksamenstermin sommer 2018 (den 1.juni) var der to opgavesæt til den skriftlige prøve i spansk hhx. En prøve i begyndersprog A jf. læreplanen 2013(gl. uden net) Entre la calle

Læs mere

Niveau Gennemsnit (2018) Ikke beståede i % (2018) Begyndersprog A - analog 6,2% (6) 12% (10,2)

Niveau Gennemsnit (2018) Ikke beståede i % (2018) Begyndersprog A - analog 6,2% (6) 12% (10,2) 1 Evaluering af skriftlig prøve i fransk begynder- og fortsættersprog A, stx, maj/juni 2019 August 2019 1.Overblik Sommer 2019 var der seks opgavesæt i spil til den skriftlige prøve i fransk begynder-

Læs mere

Evaluering af skriftlig prøve i fransk A, hhx, maj/juni August Overblik

Evaluering af skriftlig prøve i fransk A, hhx, maj/juni August Overblik Evaluering af skriftlig prøve i fransk A, hhx, maj/juni 2019 August 2019 1. Overblik Eksamenstermin sommer 2019 var der tre opgavesæt i spil til den skriftlige prøve i fransk begynder- og fortsættersprog

Læs mere

306 4,2 (4,7) 19,3 (21%) Karakter Antal I alt 1909

306 4,2 (4,7) 19,3 (21%) Karakter Antal I alt 1909 . August 2019 1. Overblik Til eksamenstermin sommer 2019, den 28.maj, var der to opgavesæt i spil til den skriftlige prøve i spansk hhx. En prøve i begyndersprog A jf. læreplanen 2013, gl. spansk analog

Læs mere

Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx. Gl-Spansk digital

Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx. Gl-Spansk digital Maj 2019 Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx Gl-Spansk digital Den digitale prøve i spansk begyndersprog A består af to delprøver. Bedømmelsen er en samlet helhedsvurdering

Læs mere

Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx. Gl-Fransk digital

Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx. Gl-Fransk digital Maj 2019 Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx Gl-Fransk digital Den digitale prøve i fransk begyndersprog A består af to delprøver. Bedømmelsen er en samlet helhedsvurdering

Læs mere

Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx. Analog prøve

Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx. Analog prøve Maj 2018 Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx Analog prøve Den skriftlige eksamen i fransk er først og fremmest en sproglig prøve, som skal give eksaminanderne

Læs mere

Lærerens hæfte 4. Spansk begyndersprog A stx. Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019

Lærerens hæfte 4. Spansk begyndersprog A stx. Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 Lærerens hæfte 4 Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 og Ny skriftlig prøve fra og med eksamenstermin maj/juni 2020, jf. læreplan 2017 Spansk begyndersprog A stx Råd og vink

Læs mere

Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk:

Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk: Nyttig information om Delprøve 1 og 2: http://www.tornbjerg-gym.dk/letbanen/skriv-i-fagene/humaniora/spansk/ Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk: Delprøve 1 Prøveform Delprøve

Læs mere

Spansk begyndersprog A hhx

Spansk begyndersprog A hhx Lærerens hæfte 4 Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 og Ny skriftlig prøve fra og med eksamenstermin maj/juni 2020, jf. læreplan 2017 Spansk begyndersprog A hhx Råd og vink

Læs mere

Fransk begyndersprog A stx

Fransk begyndersprog A stx Lærerens hæfte Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016 Fransk begyndersprog A stx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper Januar 2015 1 Indhold Forord til lærerens hæfte 3 En kort

Læs mere

Lærerens hæfte 4, august 2019

Lærerens hæfte 4, august 2019 Lærerens hæfte 4, august 2019 Digital skriftlig prøve jf. læreplan 2017 Spansk begyndersprog A, hhx Råd og vink til de nye opgavetyper i spansk begyndersprog A hhx August 2019 Indhold Forord Lærerens hæfte

Læs mere

Fransk begyndersprog A-niveau stx

Fransk begyndersprog A-niveau stx Lærerens hæfte (version 2) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2016-2017 Fransk begyndersprog A-niveau stx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper i fransk begynder A stx Februar 2016 Indhold

Læs mere

FIP fransk april 2018

FIP fransk april 2018 FIP fransk april 2018 Fokus på mundtlig eksamen Hhx, hf og stx Tine Brandt Tine.Brandt@stukuvm.dk Tine Brandt Side 1 Dagens program: Velkomst Praktiske oplysninger Nyt i læreplaner med fokus på mundtlig

Læs mere

Lærerens hæfte 4, august 2019

Lærerens hæfte 4, august 2019 Lærerens hæfte 4, august 2019 Digital skriftlig prøve jf. læreplan 2017 Fransk begyndersprog A, stx Råd og vink til de nye opgavetyper i fransk begyndersprog A stx August 2019 Indhold Forord Lærerens hæfte

Læs mere

Velkommen til. Faglig udvikling i praksis FIP. Spansk stx og hf FIP, spansk stx 2019, Tine Brandt Side 1

Velkommen til. Faglig udvikling i praksis FIP. Spansk stx og hf FIP, spansk stx 2019, Tine Brandt Side 1 Velkommen til Faglig udvikling i praksis FIP Spansk stx og hf 2019 FIP, spansk stx 2019, Tine Brandt Side 1 PROGRAM 10.00-10.45 Velkomst og præsentation af dagens program Dette års tema: Skriftlighed og

Læs mere

Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner

Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner - og tilladte faglige hjælpemidler FIP engelsk stx FIP Line Flintholm, fagkonsulent engelsk stx og hf Kontakt: Line.Flintholm@stukuvm.dk Tlf: 33 92 53 83 Side

Læs mere

Lærerens hæfte. Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016. Spansk A hhx. Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper.

Lærerens hæfte. Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016. Spansk A hhx. Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper. Lærerens hæfte Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016 Spansk A hhx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper Januar 2015 1 Indhold Forord til lærerens hæfte 3 En kort beskrivelse af

Læs mere

Fransk begyndersprog A-niveau hhx

Fransk begyndersprog A-niveau hhx Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2016-2017 Fransk begyndersprog A-niveau hhx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper i fransk A hhx Januar 2017 Indhold Forord

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, HF 2017-læreplan

Censorvejledning engelsk B, HF 2017-læreplan Maj 2019 Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indholdsfortegnelse... 1 Det skriftlige opgavesæt HF B... 1 Bedømmelsen af opgaven... 1 Hvad prøves der i?...2 Prøver i opgavens

Læs mere

FIP spansk marts 2018

FIP spansk marts 2018 FIP spansk marts 2018 Fokus på mundtlig eksamen Hhx, hf og stx Tine Brandt Tine.Brandt@stukuvm.dk Marts 2018 Tine Brandt Side 1 Dagens program: Velkomst Praktiske oplysninger Nyt i læreplaner med fokus

Læs mere

Fransk begyndersprog A-niveau stx

Fransk begyndersprog A-niveau stx Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2016-2017 Fransk begyndersprog A-niveau stx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper i fransk begynder A stx Januar 2017 Indhold

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009

Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009 Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009 Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser 1. november 2009 Dorte Fristrup, Fagkonsulent Dorte.Fristrup@uvm.dk Tlf. 2565 9205

Læs mere

Lærerens hæfte. Tysk fortsættersprog A stx. Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave

Lærerens hæfte. Tysk fortsættersprog A stx. Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave Lærerens hæfte Tysk fortsættersprog A stx Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang 2014-2018 Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave December 2016 Indholdsfortegnelse Forord... 2 En kort beskrivelse

Læs mere

Skriftlig dansk 2018 STX. Karakter- og opgavestatistik

Skriftlig dansk 2018 STX. Karakter- og opgavestatistik Skriftlig dansk 2018 STX Karakter- og opgavestatistik INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Opgaveformuleringer... 4 25.05.2018 (Ordinær)... 4 31.05.2018 (Ordinær)... 5 25.05.2018 (Netadgang)... 5 31.05.2018

Læs mere

Skriftlig fransk stx og hf, juni 2008

Skriftlig fransk stx og hf, juni 2008 Skriftlig fransk stx og hf, juni 2008 Fagkonsulent Dorte Fristrup Afdelingen for gymnasiale uddannelser Undervisningsministeriet Oktober 2008 Indledning Grundlaget for denne evaluering af skriftlig eksamen

Læs mere

Spansk A-niveau stx. Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave

Spansk A-niveau stx. Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2016-2017 Spansk A-niveau stx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper i spansk A stx Januar 2017 Indhold Forord til lærerens

Læs mere

Skriftlig fransk stx og hf, maj 2009

Skriftlig fransk stx og hf, maj 2009 Skriftlig fransk stx og hf, maj 2009 Fagkonsulent Dorte Fristrup Afdelingen for gymnasiale uddannelser Undervisningsministeriet November 2009 Indledning Grundlaget for denne evaluering af skriftlig eksamen

Læs mere

Spansk A-niveau hhx. Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave

Spansk A-niveau hhx. Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave Lærerens hæfte (version 3) Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2016-2017 Spansk A-niveau hhx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper i spansk A hhx Januar 2017 Indhold Forord til lærerens

Læs mere

Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014

Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014 Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014 Hanne Kær Pedersen Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk A og B, stx... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet...

Læs mere

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning Maj 2009 Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning Kære censorer Dette brev henvender sig til censorer, der skal censurere opgaver fra hf efter den nye ordning. Brevet indeholder

Læs mere

TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER

TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER EKSAMENSINFO FRA FAGKONSULENTEN I ENGELSK HHX, HTX, EUX - MARTS 2018 TILLADTE HJÆLPEMIDLER VED SKRIFTLIGE PRØVER I overgangsperioden 2017-2020, hvor elever følger forskellige læreplaner og har forskellige

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling G Prøven i skriftlig fremstilling G består af et teksthæfte,

Læs mere

Information til skriftlige censorer

Information til skriftlige censorer Information til skriftlige censorer Skriftlig engelsk A htx, skriftlig engelsk B htx Ministeriet for børn og undervisning, maj 2017 Kære skriftlige censor Torsdag 18/5-2017 afvikles den skriftlige eksamen

Læs mere

Information til skriftlige censorer

Information til skriftlige censorer Information til skriftlige censorer Engelsk A htx Engelsk B htx Undervisningsministeriet Gymnasiekontoret, maj/juni 2018 Kære skriftlige censor Fredag 25/5 afvikles den skriftlige eksamen for engelsk A

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Sammendrag af censorberetning for dansk som andetsprog, skriftlig fremstilling D, Maj termin 2013

Sammendrag af censorberetning for dansk som andetsprog, skriftlig fremstilling D, Maj termin 2013 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Sammendrag af censorberetning for dansk som andetsprog,

Læs mere

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten A Black man on the Kitchen Table.

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten A Black man on the Kitchen Table. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Sammendrag af censorrapporter Engelsk D skriftlig

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Eksamensreglement 2018

Eksamensreglement 2018 Eksamensreglement 2018 HTX Lillebælt RHA 15.05.18 Eksamensreglement for HTX Regler ved skriftlige eksamener Datoerne for de skriftlige eksamener fremgår af eksamensplanen. Eksamenslokalet er åbent fra

Læs mere

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf Information til skriftlige censorer i engelsk Line Flintholm, fagkonsulent Maj i ... 1 Praktiske informationer om at være skriftlig censor... 2 I censureringsperioden... 2 Håndtering af digitale opgavebesvarelser

Læs mere

Censorvejledning Engelsk A, STX Engelsk B, STX 2017-læreplan Maj Line Flintholm, fagkonsulent

Censorvejledning Engelsk A, STX Engelsk B, STX 2017-læreplan Maj Line Flintholm, fagkonsulent Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indhold. i STX A...1 Det skriftlige opgavesæt STX A...1 Bedømmelsen af opgaven... 1 Hvad prøves der i? STX A... 2 Prøver i opgavesættets

Læs mere

FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE

FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE Program Præsentation af den nye skriftlige prøves opbygning og opgavetyper Bedømmelseskriterier Opgavetyper Eksempler på træningsopgaver

Læs mere

Information til skriftlige censorer

Information til skriftlige censorer Information til skriftlige censorer Skriftlig engelsk A hhx, skriftlig engelsk B særligt gymnasialt fag på eux Ministeriet for børn og undervisning, maj 2017 Kære skriftlige censor Torsdag 18/5 afvikles

Læs mere

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten Do you have a tattoo? Why Britons love being inked.

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten Do you have a tattoo? Why Britons love being inked. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Sammendrag af censorrapporter Engelsk D skriftlig

Læs mere

fagkonsulentens sammenfatning

fagkonsulentens sammenfatning : fagkonsulentens sammenfatning Forbemærkning... 2 Karaktergennemsnit og normalfordeling for skriftlig eksamen i engelsk 2012... 3 Karaktergennemsnit for skriftlig eksamen i engelsk på niveauerne stx A,

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Biologi A, Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, Undervisningsministeriet

Biologi A, Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, Undervisningsministeriet Biologi A, 219 Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, 219 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juni 219 Hermed udsendes evalueringsrapporten fra den skriftlige

Læs mere

Kemi Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Kemi Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kemi 219 Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni 219 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juli 219 Hermed udsendes evalueringsrapporten fra den skriftlige eksamen

Læs mere

Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx

Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx Odense Congress Center 13/6 2017 1 Agenda Gymnasiereformen, kort status Censorernes evaluering af prøvesættene Bedømmelseskriterierne Årets resultat af

Læs mere

Information til skriftlige censorer

Information til skriftlige censorer Information til skriftlige censorer Engelsk A hhx Engelsk B særligt gymnasialt fag til merkantile eux-forløb Undervisningsministeriet Gymnasiekontoret, maj 2018 Kære skriftlige censor Fredag 25/5 afvikles

Læs mere

Bioteknologi Evaluering af skriftlig eksamen bioteknologi A htx og stx. Maj juni 2017

Bioteknologi Evaluering af skriftlig eksamen bioteknologi A htx og stx. Maj juni 2017 Bioteknologi 217 Evaluering af skriftlig eksamen bioteknologi A htx og stx Maj juni 217 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juni 217 Evalueringsrapport Bioteknologi A skriftlig

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf Hanne Kær Pedersen, fagkonsulent, stx/hf Maj i ... 1... 1 Praktiske informationer om at være skriftlig censor... 1 I censureringsperioden... 1 Håndtering

Læs mere

Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs)

Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs) Sagsnr.:18/02369 Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs) Indhold Indledning... 1 Backup af opgavesæt... 2 Bilag til opgavesæt... 2 Prøver med delprøver uden hjælpemidler...

Læs mere

Kemi Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Kemi Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kemi 18 Evaluering af skriftlig eksamen kemi A, htx Maj juni 18 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juli 18 Hermed udsendes evalueringsrapporten fra den skriftlige eksamen i

Læs mere

Fordeling af karakterer

Fordeling af karakterer Sammendrag af censorberetning for dansk som andetsprog D skriftlig fremstilling Maj termin 2015 Der er indgivet beretning af 26 beskikkede censorer på grundlag af 606 besvarelser Besvarelserne fordeler

Læs mere

Fordeling af karakterer

Fordeling af karakterer Dansk som andetsprog niveau G skriftlig fremstilling maj termin 2015 Der er indgivet 38 censorrapporter fra beskikkede censorer på baggrund af 921 besvarelser. De besvarelser fordeler sig som følger på

Læs mere

Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015

Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015 B Skriftlige og mundtlige prøver til studentereksamen for 2g og 3g maj-juni, august og december 2015 Indhold: Prøvekalender for de almengymnasiale uddannelser 2015... s. 2 STX-bekendtgørelsens læreplaner

Læs mere

Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs)

Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs) Sagsnr.:18/02369 Den 6. marts 2018 Udlevering af opgavesæt i sommer- og sygeterminen 2018 (stx/vaf/gs) Indhold Indledning... 1 Backup af opgavesæt... 2 Bilag til opgavesæt... 2 Prøver med delprøver uden

Læs mere

NYHEDSBREV #24 AUGUST 2016

NYHEDSBREV #24 AUGUST 2016 NYT FRA FAGKONSULENTEN I ENGELSK HHX NYHEDSBREV #24 AUGUST 2016 Nyhedsbrev #24 indeholder nyt om gymnasieforliget, der blev indgået før sommerferien, herunder om det kommende arbejde med at revidere læreplanen

Læs mere

Konference om nye digitale eksamensopgaver

Konference om nye digitale eksamensopgaver Konference om nye digitale eksamensopgaver Vejle, 1. marts 2016 Lene Kirk-Sørensen, lekir1@stukuvm.dk 2557 4149 Side 1 Hvorfor en ny prøveform? skabe større overensstemmelse mellem undervisning og prøve,

Læs mere

Nyt fra fagkonsulenten august 2018

Nyt fra fagkonsulenten august 2018 Nyt fra fagkonsulenten august 2018 Kære kollegaer Fra 1. august 2018 tiltrådte jeg som fagkonsulent for engelsk STX og HF efter at have fungeret som vikar i jobbet det meste af sidste skoleår. Jeg glæder

Læs mere

Skriftlig prøve i samfundsfag 2012

Skriftlig prøve i samfundsfag 2012 Skriftlig prøve i samfundsfag 2012 af Bent Fischer-Nielsen 1. Karakterfordeling Karakterfordelingen til den skriftlige prøve i 2011 blev som vist i tabel 1. Gennemsnittet blev på 6,3, og 2,4 % bestod ikke

Læs mere

Tysk skriftlig fremstilling med adgang til internettet

Tysk skriftlig fremstilling med adgang til internettet Tysk skriftlig fremstilling med adgang til internettet Vejledende materiale Indhold 1. Beskrivelse af prøven 2. Rammer for prøven 3. Vejledning i prøven 4. Vejledende karakterbeskrivelse 5. Uddybning af

Læs mere

Eksamensperioden strækker sig i år fra den 21. maj, hvor de skriftlige prøver begynder, til den 25. juni, som er sidste mundtlige prøvedag.

Eksamensperioden strækker sig i år fra den 21. maj, hvor de skriftlige prøver begynder, til den 25. juni, som er sidste mundtlige prøvedag. 1 Nyt fra fagkonsulenten Eksamen 2014 Eksamensperioden strækker sig i år fra den 21. maj, hvor de skriftlige prøver begynder, til den 25. juni, som er sidste mundtlige prøvedag. Skriftlige prøver De skriftlige

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Terminsprøver 10. klasse Marts 2017

Terminsprøver 10. klasse Marts 2017 Terminsprøver 10. klasse Marts 2017 Dato Fag Ordinær tid Forlænget tid 08.03.17 Dansk 09.00-13.00 13.00-14.20 09.03.17 Matematik 09.00-13.00 13.00-14.20 10.03.17 Engelsk 09.00-12.00 12.00-13.00 Alle terminsprøver

Læs mere

Biologi A Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx. Maj Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Biologi A Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx. Maj Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Biologi A 2017 Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj 2017 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juni 2017 Evalueringsrapport Biologi A skriftlig prøve stx 2017 Hermed

Læs mere

I år afvikles den skriftlige prøve i fysik tirsdag, den 30. maj Tiden til censorernes bedømmelse af besvarelserne er kort.

I år afvikles den skriftlige prøve i fysik tirsdag, den 30. maj Tiden til censorernes bedømmelse af besvarelserne er kort. Kære censor i skriftlig fysik på htx 30. maj 2017 I år afvikles den skriftlige prøve i fysik tirsdag, den 30. maj 2017. Tiden til censorernes bedømmelse af besvarelserne er kort. Censuren og håndteringen

Læs mere

Nyhedsbrev om Netprøver.dk, september 2015

Nyhedsbrev om Netprøver.dk, september 2015 Til alle gymnasiale institutioner Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Nyhedsbrev

Læs mere

Tysk skriftlig prøve D - maj termin 2016

Tysk skriftlig prøve D - maj termin 2016 Tysk skriftlig prøve D - maj termin 2016 Der er indgivet beretning af 2 beskikkede censorer på baggrund af 17 besvarelser. Karaktergennemsnittet for opgaven er: 7,9 Karakter Andel 12 41,2 % 10 5,9 % 7

Læs mere

Biologi A, Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, Undervisningsministeriet

Biologi A, Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, Undervisningsministeriet Biologi A, 218 Evaluering af skriftlig eksamen biologi A stx Maj juni, 218 Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Juni 218 Hermed udsendes evalueringsrapporten fra den skriftlige

Læs mere

Kære censor i skriftlig fysik på stx 19. maj 2017

Kære censor i skriftlig fysik på stx 19. maj 2017 Kære censor i skriftlig fysik på stx 19. maj 2017 I år afvikles den første skriftlig prøve i fysik fredag den 19. maj 2017, mens den anden prøve først er placeret tirsdag den 30. maj 2017. Flertallet af

Læs mere

Virksomhedsøkonomi niveau B I opgavesættet til VØ B er case virksomheden Active Sportswear Int Holding A/S og omfatter i øvrigt følgende temaer

Virksomhedsøkonomi niveau B I opgavesættet til VØ B er case virksomheden Active Sportswear Int Holding A/S og omfatter i øvrigt følgende temaer Evaluering af skriftlig eksamen i virksomhedsøkonomi sommeren 2017 Evalueringen af skriftlig eksamen sommeren 2017 i virksomhedsøkonomi niveau A og B omfatter en kort karakteristik af opgaverne, censorernes

Læs mere

Informationsmøder om Netprøver.dk Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Informationsmøder om Netprøver.dk Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Informationsmøder om Netprøver.dk 2017 Jan Hauerslev, Styrelsen for It og Læring Steffen Møllegaard Iversen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Program I. Om Netprøver.dk hvad, hvorfor og hvordan?

Læs mere

Netprøver.dk. Projektleder Jan Hauerslev Side 1

Netprøver.dk. Projektleder Jan Hauerslev Side 1 Netprøver.dk Projektleder Jan Hauerslev Side 1 Hvem er jeg? Jan Hauerslev, projektleder for Netprøver i STIL Har arbejdet med it til erhvervsskoler siden 1991 Erfaring med EASY-A, Elevplan og ØSE fra Logica/WM-data/Mentor

Læs mere

Fordeling af karakterer

Fordeling af karakterer Dansk som andetsprog niveau G skriftlig fremstilling maj termin 2016 Der er indgivet beretning af 21 beskikkede censorer på baggrund af 684 besvarelser. De 684 besvarelser fordeler sig som følger på de

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 31 Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag, der har fokus på tilegnelse af interkulturel

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling D Prøven i skriftlig fremstilling D består af et teksthæfte,

Læs mere

Bedømmelse i henhold til de faglige mål

Bedømmelse i henhold til de faglige mål Bedømmelse i henhold til de faglige mål Heino Aggedam Birgit Kastberg Program Kort oplæg Bedømmelse af elevbesvarelser i henhold til faglige mål Diskussion: opgaverne som prøvegrundlag Opsamling af bedømmelse

Læs mere

Skriftlig dansk 2015 STX. Karakter- og opgavestatistik

Skriftlig dansk 2015 STX. Karakter- og opgavestatistik Skriftlig dansk 2015 STX Karakter- og opgavestatistik INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Opgaveformuleringer... 4 22.05.2015 (Ordinær)... 4 28.05.2015 (Ordinær)... 5 22.05.2015 (Netadgang)... 6 28.05.2015

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Tysk D skriftlig prøve maj termin 2015

Tysk D skriftlig prøve maj termin 2015 Tysk D skriftlig prøve maj termin 2015 Tysk niveau D Der er indgivet 2 censorrapporter fra beskikkede censorer på baggrund af 28 besvarelser. Karaktergennemsnittet for opgaven er: 6,4 Karakter Andel 12

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

FAQ Eksamen i engelsk stx/hf Maj 2013

FAQ Eksamen i engelsk stx/hf Maj 2013 FAQ Eksamen i engelsk stx/hf Maj 2013 Kære kolleger eksaminatorer og censorer Under følgende overskrifter er svar på de mest almindelige spørgsmål vedr. eksamen i engelsk mundtligt, skriftligt og i AT.

Læs mere

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) 2013-læreplan Maj 2019

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) 2013-læreplan Maj 2019 (analog prøve og digitalt forsøg) Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indhold (analog prøve og digitalt forsøg)... i Det analoge opgavesæt STX A... 1 Bedømmelsen af den analoge

Læs mere

Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014

Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014 Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014 Justeret opgaveformat og lærerens hæfte Faglige mål, som omhandler det skriftlige arbejde anvende et bredt og varieret ordforråd om tekniske, teknologiske,

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008

Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008 Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008 Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser December 2008 Indledning Evalueringen af sommereksamen i skriftlig tysk på hhx er foretaget

Læs mere

Skriftlig dansk 2016 STX. Karakter- og opgavestatistik

Skriftlig dansk 2016 STX. Karakter- og opgavestatistik Skriftlig dansk 2016 STX Karakter- og opgavestatistik INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 Opgaveformuleringer... 4 24.05.2016 (Ordinær)...4 30.05.2016 (Ordinær)...5 24.05.2016 (Netadgang)...6 30.05.2016 (Netadgang)...7

Læs mere

Workshop om prøver og eksamen

Workshop om prøver og eksamen Workshop om prøver og eksamen Danske Gymnasier - Ledelsestræf 2018-2.marts 2018 Søren Vagner, undervisningskonsulent, Kontor for Prøver, Eksamen og Test (STUK) Steffen Møllegaard Iversen, enhedsleder,

Læs mere