Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk"

Transkript

1 Offentlig høring Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål Realisering af helhedsplanen Beskrivelse af Guldbæk Guldbæks rolle og samspil Befolkningsprognose Helhedsplanens hovedtræk Landsbyudbygning Natur og rekreative sammenhænge... 13

3 1. Helhedsplanens baggrund og formål Helhedsplanen for Guldbæk skal ses i flere sammenhænge. Grundlæggende handler det om, at Rebild Kommune har et ønske om kende borgernes visioner og ønsker til deres by eller landsby. Det vil sige, at helhedsplanen for Guldbæk skal klarlægge Guldbækborgernes visioner og ønsker for udviklingen af Guldbæk. Helhedsplanen arbejder med to overskrifter: Landsbyudbygning Natur og rekreative sammenhænge Helhedsplanen vil give et bedre redskab både for Guldbækborgerne og for Rebild Kommune til at arbejde for udvikling af Guldbæk over et længere tidsperspektiv. Mere konkret handler helhedsplanen også om at afklare, hvor Guldbækborgerne og Rebild Kommune mener det er hensigtsmæssigt at udlægge områder til nye boliger. Der er kommet flere konkrete forslag til arealer, hvor der kan etableres nye boliger. Forslagene er alle kommet fra private lodsejere. Disse forslag bliver behandlet i helhedsplanen. Helhedsplanen er udarbejdet ud fra høringssvar i forbindelse med indledende høring for et nyt boligområde i Guldbæk i maj/juni 2016 og Rebild Kommunes besigtigelser og analyse af området. Helhedsplanen er på nuværende tidspunkt kun et oplæg til diskussion og kaldes derfor et debatoplæg. Derfor indeholder helhedsplanen både en række spørgsmål som kan bruges til at diskutere den fremtidige udvikling i Guldbæk og et konkret oplæg til udviklingen. Der vil blive afholdt en 8 ugers høring og et offentligt møde. Helhedsplanen vil blive tilrettet på baggrund af høringssvar, der modtages i høringsperioden.

4 1.1 Realisering af helhedsplanen Helhedsplanen medfører ikke handlepligt, og det kan dermed ikke sikres, at alle udviklingspotentialerne bliver realiseret. Helhedsplanen skal derimod ses som et idékatalog for Guldbæk for fremtidige forandringer og projekter i landsbyen. Det vil sige, at helhedsplanen både skal være et redskab for Guldbækborgerne og for Rebild Kommune til at planlægge og prioritere projekter i Guldbæk. Nogle af ideerne forudsætter vedtagelse af lokalplan eller andre kommunale tilladelser. Ideerne kan ikke gennemføres før myndighedsgodkendelsen er på plads. 2. Beskrivelse af Guldbæk Guldbæk ligger i den nordlige del af Rebild Kommune. Landsbyen ligger ca. 13 km syd fra Aalborg, ca. 8 km syd for City Syd, ca. 4 km syd for Svenstrup og ca. 6 km Nord for Støvring. Landsbyen har gode pendlerforbindelser, da den ligger tæt ved motorvejen og den øvrige regionale infrastruktur. Fra landsbyen er det muligt at pendle til Aalborg og Støvring indenfor minutter. Guldbæk består i hovedtræk af tre typer af bebyggelse: Landsbybebyggelsen, langs Guldbækvej og Øster Hornumvej (rød markering på kortet) Parcelhusområdet primært i den vestlige del af Guldbækparken (gul markering på kortet) Naturgrunde på Skodshøj, Storhøjvej, østlige del af Guldbækparken, Vesterhedenvej m.fl. (grøn markering på kortet)

5 Guldbæk er en landsby primært med boliger, men der findes også mange mindre erhverv så som landbrug bl.a. vingård, hesteavl, skovbrug og mindre produktionsvirksomhed, flere håndværkere, engroshandel og flere rådgivningsvirksomheder. I Guldbæk ligger Guldbæk Friskole og i tilknytning til skolen SFO, børnehave og vuggestue. Skolen tilbyder undervisning fra 0-7. klasse. I Guldbæk findes en aktiv borgerforening, som bl.a. arrangerer motionsløb og musikfestival. I Guldbæk findes også tennisklub. Det findes tre arealer som i dag er udlagt til boliger, og som ikke er udnyttet eller kun delvis udnyttet. Ved Ærtebjergvej 5 ubebyggede parcelhusgrunde, dog er alle solgt. Vesterhedenvej 70 Mulighed for udstykning af 2 grunde mod Guldbækvej. Guldbækvej 67 (Den gamle Colasgrund) Formentlig mulighed for ca. 20 boliger, hvis grunden udnyttes til rækkehuse. Grunden kræver dog oprydning af jordforurening inden den kan udnyttes til boliger.

6

7 Trafik Hovedfærdselsåren i Guldbæk er Guldbækvej, som binder byen sammen fra nord til syd. Den senest trafiktælling på Guldbækvej viste en årsdøgnstrafik på 648 heraf er ca. 85 % personbiler eller varebiler. Der er hastighedsbegrænsning på 50 km/t i en stor del af Guldbæk og flere vejbump på Guldbækvej. Natur- og rekreative interesser Guldbæks naturværdier er sammen med nærheden til Aalborg den væsentligste årsag til, at det er et attraktivt sted at bosætte sig. Guldbæk ligger i overgangen mellem vandløbet Guldbæk og det bagvedliggende skovlandskab (Hovhede og Guldbæk-Hæsum plantage). Landskabet omkring Guldbækken er et åbent dallandskab. Det bagvedliggende landskab er et småbakket landskab med en mosaik af bevoksninger og lysninger i lille til middel skala, hvor de mange skovbryn skaber lukkede rum omkring marker, natur- og halvkulturarealer. I området findes der mange naturbeskyttelsesinteresser. Vandløbet Guldbæk er beskyttet og der findes mose, eng og søer langs vandløbet. I det bagvedliggende skovlandskab findes også beskyttelsesinteresser bl.a. fredskov og mindre søer, heder, overdrev og moser og en lang række fortidsminder. Guldbæk ligger også i områder med særlige drikkevandsinteresser og i et område som er udpeget som nitratfølsomt. Der findes stier og skovveje i det bagvedliggende skovlandskab. Der findes dog ingen sammenhængende ruter og skoven er kun tilgængelig fra Guldbæk via de offentlige veje i området. Det er fisk i Guldbækken, men der findes kun private grunde ned til vandløbet. Derfor er lystfiskeri begrænset. 2.1 Guldbæks rolle og samspil Guldbæk ligger tæt på både Støvring og Øster Hornum, og derfor søger Guldbækborgerne til en vis grad til de byer for service-, kultur og fritidstilbud. Guldbæk er dog primært en landsby knyttet til Aalborg, pga. af det store udbud af services, aktiviteter og byliv. 2.2 Befolkningsprognose I 2016 boede der ca. 390 personer i Guldbæk. Det kan nævnes, at 43 % er mellem 40 og 65 år og 23 % er mellem 0 16 år. I befolkningsprognosen vurderes det, at der i 2025 er sket et fald til 372 personer. Faldet vurderes udelukkende at ske i antallet af 0 16 årige og årige. Derimod vurderes det, at der kommer et større antal over 65 år.

8 180 Befolkningsprognose år år år 65 + år Befolkningsprognose Helhedsplanens hovedtræk Guldbæk skal være tæt på naturen, fortsat bygge på engagement og fællesskab om aktiviteter og arrangementer. Friskolen og børnehaven er central for landsbyen både i den snævre funktion og som samlingspunkt for byen. Skolen kan udbygges som samlingspunkt. Oplandet for skole og børnehave er stort, men det er alligevel afgørende, at der findes et stort børnetal lokalt i Guldbæk for at sikre friskolens grundlag. Der skal være mulighed for en mindre boligudbygning af landsbyen. Udbygningen skal tilpasses landsbyens identitet og værdier. Den fysiske sammenhæng mellem Guldbæk og Skodshøj skal forbedres, for at sikre en samlet oplevelse af landsbyen. Skodshøj og Guldbæk skal bindes bedre sammen af for eksempel stier, et rekreativt areal og/eller nye boliger. Der skal skabes et rekreativt samlingspunkt centralt i landsbyen. Det skal sikres, at natur og landskab trækkes ind i landsbyen, og at der er rekreative forbindelser ud i naturen. Guldbæk skal være et trygt sted at færdes. Der skal arbejdes med løsninger, som giver større trafiksikkerhed.

9 4. Landsbyudbygning Spørgsmål som er centrale i overvejelserne om udbygning af Guldbæk Hvor mange boliger vil det være hensigtsmæssig der opføres i Guldbæk de næste år? Skal Guldbæk og Skodshøj på sigt bindes sammen af et nyt boligområder og i bekræftende fald skal udbygning starte fra Guldbæk eller Skodshøj? Skal Guldbæk på sigt ændre status til byzone? Hvilke typer boliger skal der opføres Skal der både være mulighed for rækkehuse, parcelhuse og naturgrunde? Hvordan skal stier og fællesareal tænkes sammen med nye boliger? Oplæg til landsbyudbygning I området omkring Guldbæk findes der mange beskyttelsesinteresser. Kommuneplanen sætter retningslinjer for beskyttelse og udviklingen af forskellige interesser. Retningslinjerne skal bl.a. sikre landskabs-, natur og drikkevandsinteresser. Den væsentligste retningslinje fra kommuneplanen i forhold til boligudbygning er dog udpegningen af Guldbæk til en landsby. Retningslinjen betyder, at der kun kan ske afrunding og huludfyldning og maks. opføres mellem 5 10 nye boliger de kommende 12 år. Af hensyn til at sikre et større børnegrundlag for friskolen vil det være hensigtsmæssigt at gå efter 10 nye boliger. Hvis der skal ske en større udbygning af Guldbæk forudsætter det at Guldbæk skal udpeges som byzoneby. Rebild Kommune har modtaget forslag om nye boliger på 6 arealer. Flere arealer er dog så store, at de skal deles op, da de kan indeholde mere end 10 boliger.

10 Antal nye boliger 1 Ca boliger, vest for Guldbækvej. Området skal dog deles op i minimum 2 dele. 2 UDGÅR, da området ønskes tænkt i sammenhæng med arealet øst for se område 5. Fordele Kan være med til at binde byen bedre sammen. Kan være med til skubbe på etablering af en sti langs Guldbækvej og etfællesareal. Den nordlige del opfylder efter kommunens vurdering krav om en afrunding af landsbyen.. Ulemper Den nordlige del ligger tæt på en landbrugsejendom, hvilket kan give miljøkonflikter. Kan betyde at bagvedliggende boliger kan miste udsigt over Guldbækken. Den sydlige del opfylder formentlig ikke krav om afrunding eller huludfuldning.

11 3 Ca. 2-3 boliger ved Vesterhedenvej 4 Ca. 3 boliger ved Gl. Viborgvej 5 Ca boliger mellem Ærtebjergvej og Guldbækvej 6 Ca. 10 boliger vest for Guldbækvej i den nordlige del af byen Opfylder kravene til huludfyldning. Udnyttelse af et areal til boliger, hvor arealet er vanskeligt at bruge til andet pga. af størrelsen og placeringen f.eks. vanskeligt at bruge til hestehold eller landbrug. Attraktivt areal i forhold til udsigt. Kan være med til at sikre stier rundt om området, bl.a. ved Guldbækvej og til Storhøjvej. Kan være med til skubbe på etablering af et fællesareal f.eks. med naturlegeplads eller mulighed for ridning. Området kan udnytte eksisterende beplantning og terræn til etablering af naturgrunde. Kan være med til skubbe på etablering af et fællesareal f.eks. med naturlegeplads og mulighed for ridning. Kan være med til at sikre stier og sti langs vandløbet Guldbæk og Guldbækvej. Naboer kan miste ugenerthed og der vil blive en større tæthed i bebyggelsen. Arealet opfylder formentlig ikke krav om afrunding eller huludfyldning. Arealet ligger væsentligt udenfor landsbyafgrænsningen. Arealet opfylder formentlig ikke kravet om huludfyldning eller afrunding af landsbyen. Arealet ligger i et landskab som er karakteristisk for Guldbæk, hvor terrænet stiger mod øst og har flere mindre bevoksninger og læhegn. Det kan forringe oplevelsen af landskabet at etablere boliger. Arealet opfylder formentlig ikke kravet om huludfyldning eller afrunding af landsbyen.

12 Anbefaling Helhedsplanen tager udgangspunkt i at finde areal til 10 nye boliger. Da det vurderes at være positivt for Guldbæk, hvis der kan tiltrækkes et større antal børnefamilier. Endvidere kan nye boliger være med til at binde Guldbæk bedre sammen. En del borgere har i tidligere høringssvar givet udtryk for at nye boliger skal tilpasses landsbyen. Det skal ske ved, at boligerne opføres på store grunde, og at det skal være skov-/naturgrunde. Det anbefales at prioritere ca. 6 nye boliger vest for Guldbækvej og ca. 2-3 nye boliger ved Vesterhedenvej. Det begrundes med, at disse boliger vurderes at få den bedste sammenhæng til landsbyen, og samtidig vurderes det, at der er tale om afrunding eller huludfyldning af landsbyen.

13 5. Natur og rekreative sammenhænge Spørgsmål som er centrale i overvejelserne om natur og rekreative sammenhænge af Guldbæk Hvilke fælles faciliteter er der brug for i Guldbæk? Hvor skal fælles faciliteter placeres? Skal der skabes bedre adgang til naturen? Hvordan kan ønsket om en sti langs Guldbækvej, fælles faciliteter og bedre adgang til naturen realiseres? Oplæg til fællesareal for Guldbæk I Guldbæk findes der ikke et fællesareal. I mange af høringssvarene er der givet udtryk for behovet for et fællesareal for landsbyen. Fællesarealet skal fungere som plads for fællesarrangementer f.eks. Guldbækfestival. Et fællesareal kan også have naturlegeplads eller andre fælles faciliteter. Et fællesareal kan også have sammenhæng til et muligt naturgenopretningsprojekt af et tidligere dambrug syd for Øster Hornumvej. Den mest oplagte placering vil være mellem Skodshøj og Guldbæk, da det vil give den mest centrale placering.

14 Tre forslag til placering af fællesareal Oplæg sti langs Guldbækvej I mange af høringssvarene ønskes forbedringer af trafiksikkerheden. Det væsentligste ønske er en sti langs Guldbækvej fra syd-enden af Skodshøj og op til nord-enden af Guldbæk gerne forlænget til Godthåb i Aalborg Kommune. Stien vil skulle give en mere sikker skolevej for børn til Guldbæk friskole, men også give en rekreativ forbindelse til Godthåb. Oplæg til adgang til naturen Guldbæk ligger tæt ved naturen, men der findes ingen sammenhængene stier fra Guldbæk og ud i den omkringliggende natur. Hvis der kan etableres sammenhængene stier som går både langs Guldbækken og i de bagvedliggende skove, vil det gøre naturen mere tilgængelig.

15 Potentielle stiforbindelser Anbefalinger Det anbefales at arbejde efter etablering af et fællesareal mellem Skodshøj og Guldbæk. Der findes flere mulige placeringer, f.eks. i tilknytning til et evt. nyt område med boliger. Det anbefales at arbejde mod etablering af stier i området omkring Guldbæk både langs Guldbækvej, vandløbet Guldbæk og i de bagvedliggende skove. Etableringen af en sti langs vandløbet Guldbæk kan ses i sammenhæng med en evt. genslygning af en del af vandløbet.

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx.2017 Helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Grundlaget for helhedsplanen... Fejl!

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 1 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2015 Redegørelse for nye arealudlæg og perspektivområder til byudvikling.

KOMMUNEPLAN 2015 Redegørelse for nye arealudlæg og perspektivområder til byudvikling. KOMMUNEPLAN 2015 Redegørelse for nye arealudlæg og perspektivområder til byudvikling. Alle nye og ændrede arealudlæg samt perspektivområder er beskrevet i det følgende. Arealerne er beskrevet ud fra eksisterende

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Nyt boligområde i Smørumnedre

Nyt boligområde i Smørumnedre Boligområde med 59 parcelhusgrunde til bæredygtigt byggeri med adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang

Læs mere

Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018.

Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018. Bilag til generalforsamling I Hornshøj Borgerforening 2018. Holstebro kommunen har udsendt en Ny kommuneplan for Holstebro kommune 2018. Bemærk der er forskel på en Kommuneplan og en Lokalplan. Kommuneplanen

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Lene Stenderup Landinspektør. Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune

Lene Stenderup Landinspektør. Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune Lene Stenderup Landinspektør Byplan By- og Kulturforvaltningen Odense Kommune Samlet areal Byzone Landzone Landbrugsareal Beskyttet natur og offentlig fredskov Indbyggertal Befolkningstæthed Odense Danmark

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jørgen Rasmussen Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød Bilag

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence a) Lynge Grusgrav Områdets karakter Lynge Grusgrav omfatter ca. 160 ha og er beliggende mellem Lynge og erhvervsområdet Vassingerød.

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE Kommune 1 09. Horne 09.01 Horne By Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport.

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport. Center Natur og Miljø Region Nordjylland Råstofgruppen Niels Bohrsvej 30 9220 Aalborg Øst Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.09.00-A00-2-14 Ref.:

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Visionære Borgermøder om Landsbyudvikling i Sjelle og Omegn Tovholder: Sjelle Bylaug Procesplan for Sjelle: 10. april 2018 kl. 19:30 i Sjelle

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 25. Årre 25.01 Årre By 25.02 Roust 25.03 Rousthøje 25.04 Hjortkær 25.10 Åbent land Årre Bevaringsværdige bygninger Rammer 25.01 Årre By Status Årre er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning.

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 207 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 20. Tinghøj 20.0 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.0 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Rebild Kommunes foreløbige høringssvar i forbindelse med forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport.

Rebild Kommunes foreløbige høringssvar i forbindelse med forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport. Center Natur og Miljø Region Nordjylland Råstofgruppen Niels Bohrsvej 30 9220 Aalborg Øst Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.09.00-A00-2-14 Ref.:

Læs mere

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Alslev 02. ALSLEV KOMMUNEPLAN 2013

Alslev 02. ALSLEV KOMMUNEPLAN 2013 Alslev 02. ALSLEV KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de

Læs mere

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE IDEOPLÆG Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE Redegørelse Med dette idéoplæg indkalder byrådet i Ikast- Brande Kommune idéer

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

Tillæg nr. 1 til kommuneplan Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård)

Tillæg nr. 1 til kommuneplan Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård) Tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013 Ændring af rammeområder Kværndrup (Bukhavegård) Offentlighedsperiode og endelig vedtagelse Forslaget var i offentlig høring fra den 17. september til den 11. november

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet prioriteres lavt i området, da området er kystnært med store turist- og naturinteresser. Den vestlige del af området fra Thorup Strand til kommunegrænsen til Thisted

Læs mere

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole ndv ej Nyere parcel- og rækkehuse Rekreativt område Bolig område Den gamle landsby Fremtidig byzone Bolig område Til R and ers Ce

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Visionære Borgermøde om Landsbyudvikling i Sjelle og Omegn Tovholder: Sjelle Bylaug Procesplan for Sjelle: Formålet med dette visionære borgermøde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Program Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Hvad gælder for MIN ejendom Frist for indsigelser og bemærkninger Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende

Læs mere

Anbefaling af placering af ny cykelsti

Anbefaling af placering af ny cykelsti Cykelsti ved Bjergvej i Kværkeby Anbefaling af placering af ny cykelsti Projektnummer: 1011811 Dato: 19. maj 2014 Udarbejdet af: LMA Kontrolleret af: EKJ Godkendt af: AHK Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse

Læs mere

20. Tinghøj. 20.01 Tinghøj By. 20.02 Orten. 20.03 Mejls. 20.10 Åbent land Tinghøj. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

20. Tinghøj. 20.01 Tinghøj By. 20.02 Orten. 20.03 Mejls. 20.10 Åbent land Tinghøj. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer 20.01 Tinghøj By Status Tinghøj er en mindre landsby, der ligger ca. 5 km nord for Varde.

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Mejls. Orten. Tinghøj 20. TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2013

Mejls. Orten. Tinghøj 20. TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2013 Mejls Orten Tinghøj 20. TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Vamdrup. Mål

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Vamdrup. Mål Boligudbygning Mål Målet er at udvikle attraktive boligområder i Vamdrup og i de omkringliggende lokal- og landsbyer i tæt tilknytning til og respekt for det eksisterende miljø og med høj arkitektonisk

Læs mere

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER Nordbyen Nordlige Østerbro Cementen Sundby Nykøbing Syd-øst Nordbyen Placering: Nyt byområde, hvor et plejecenter let kan placeres ind i området uanset

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN Bilag 3 REGISTRERING OG ANALYSE MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE AARHUS KOMMUNE, Center for Byudvikling og Mobilitet i samarbejde med OPDRAG

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby AFDELING FOR PLAN OG BY JUNI 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 39 er endelig vedtaget af Udvalget for Plan- og Teknik

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg

Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg I forbindelse med kommuneplanforslaget er der arbejdet med at udlægge tre nye områder til boligformål og et nyt område til erhvervsformål.

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 25. Årre 25.01 Årre By 25.02 Roust 25.03 Rousthøje 25.04 Hjortkær 25.10 Åbent land Årre Bevaringsværdige bygninger Rammer 25.01 Årre By Status Årre er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

11- punktprogram for lokalplan 658

11- punktprogram for lokalplan 658 11- punktprogram for lokalplan 658 1. Lokalplanens baggrund I Roskilde Kommune er der mangel på brugbare arealer til mindre industri-, håndværks-, og lagervirksomheder. De fleste arealer, der er udlagt

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 6.017 boligområdet vest for Frejlev Skole Aalborg Byråd godkendte den 14. marts

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb 2016-052150 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til

Læs mere

4. Rammeområderne for Tune Bydel

4. Rammeområderne for Tune Bydel 4. rne for Tune Bydel Planområde tematiseret på anvendelse Center, butik og kontor Fælles friareal og rekreativ anvendelse Industri, lager og værksted Servicefunktioner Tæt/lav boligbebyggelse Åben/lav

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Ansøgninger om udstykning i landzone forår 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Oplæg til til lokal udvikling Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Lokaludvalg I samarbejde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Udvikling af boligområde i Stjær

Udvikling af boligområde i Stjær Til Byrådet og Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Høringssvar til lokalplan nr. 1120 - Boligområde ved Stjærvej i Stjær Hermed følger Grundejerforeningen Granatvængets høringssvar til nævnte

Læs mere