Kommuneplantillægget har været i høring fra den 2. marts 2016 til 27. april 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommuneplantillægget har været i høring fra den 2. marts 2016 til 27. april 2016."

Transkript

1 Notat Vedrørende: Indkomne bemærkninger til kommuneplantillægget og forslag til behandling Sagsnavn: Kommuneplantillæg nr Revision af kommuneplanens retningslinjer og rammer for detailhandel Sagsnummer: P Skrevet af: Morten Aabo morten.aabo@randers.dk Forvaltning: Plan Dato: Sendes til: Miljø- og teknikudvalget, Økonomiudvalg og Byråd Kommuneplantillægget har været i høring fra den 2. marts 2016 til 27. april Ved fristens udløb var der kommet bemærkninger fra følgende: 1. Mødereferat fra møde mellem Erhvervsstyrelsen og Randers Kommune af 18. marts 2016 med Randers Kommunes kvittering for mødereferat fra Erhvervsstyrelsen af Høringssvar fra PRO Developments A/S af 26. april Ansøgning/Ændringsforslag fra Rema1000 vedrørende Over Hornbæk. 4. Bemærkninger fra en kreds af grundejere og erhvervsdrivende langs Århusvej. Amsler Arkitektur. 5. Indsigelse/ændringsforslag fra Brugsen i Harridslev. 6. Ændringsforslag fra Damm s forlagsbogbinderi om mulighed for butik / boliger på erhvervsejendommene ved Hvedevej / Mariagervej 7. Indsigelse fra Brugsen i Assentoft mod flytning af Assentoft bymidte til Gl. Grenåvej / Skovvangsvej. 8. Indsigelse fra Assentoft Slagterforretning ved Christian Primby mod flytning af Assentoft bymidte til Gl. Grenåvej / Skovvangsvej. 9. Indsigelse fra Essenbæk Håndværker- og Borgerforening mod flytning af bymidten i Assentoft til Gl. Grenåvej / Skovvangsvej vedlagt 860 underskrifter mod at Assentoft Centrum flyttes. I det følgende gennemgås de modtagne bemærkninger og der stilles forslag til behandling af disse. Bagest i notatet fremgår forvaltningens forslag til rettelser og tilføjelser samt en opsamling af samtlige ændringer.

2 1. Erhvervsstyrelsen Der er tale om et referat fra møde den 18. marts 2016 mellem Erhvervsstyrelsen og Randers Kommune. Mødet blev afholdt på baggrund af anmodning fra Erhvervsstyrelsen i forhold til at drøfte butiksområder i Assentoft og Drastrup Erhvervsstyrelsen kvitterede for et grundigt og velovervejet planforslag. Erhvervsstyrelsen havde ingen bemærkninger til planforslaget bortset fra Assentoft og Drastrup. Her ønskede Erhvervsstyrelsen at drøfte de foreslåede ændringer. Erhvervsstyrelsen oplyste, at det vil være i strid med de statslige interesser at nedlægge/nedgradere en bymidte, som fortsat indeholder en del bymidtefunktioner, til lokalcenter og i stedet udpege en ny bymidte, som på sigt vil være placeret i den centrale del af Assentoft / Drastrup. Styrelsen havde dog forståelse for, at der var behov for nye muligheder for detailhandel samt at trække bymidten mod øst, og der blev drøftet en løsning, hvor den nuværende bymidte opretholdes men at bymidten udvides mod øst, sådan, at den kommer til at omfatte kirken og kirkegården samt erhvervsområdet ved Lysningen samt de arealer ved Gl. Grenåvej - Skovvangsvej, som i kommuneplanforslaget var tænkt som den nye bymidte. Ved at vælge denne mulighed ville man ikke fratage de nuværende butikker i den eksisterende bymidte deres udvidelsesmuligheder, samtidig med at der kan gives nye muligheder for butikker i den udvidede bymidte ved Skovvangsvej. I forhold til Drastrup fandt Erhvervsstyrelsen ikke, at der var redegjort tilstrækkeligt for det lokale opland til dette lokalcenter. For at undgå spredning af nye butikker i området vurderer Erhvervsstyrelsen, at udlægget til lokalcentret i Drastrup skal tages ud af kommuneplantillægget. Alternativt vil Erhvervsstyrelsen nedlægge veto. Forvaltningen indikerede efter mødet med Erhvervsstyrelsen, at forvaltningen forventede, at processen med kommuneplantillæggets behandling ville medføre, at ændringerne for Assentoft og Drastrup blev udtaget af kommuneplantillæg nr. 20, og at en eventuel udvidelse af bymidten i Assentoft ville kunne indgå i den ordinære revision af kommuneplanen eller komme som et særskilt kommuneplantillæg herfor. Ad.1 Forvaltningen har overvejet den foreslåede løsning om en større sammenhængende bymidte i sammenhæng med de indsigelser og bemærkninger, som er kommet fra Assentoft (se punkterne 7, 8 og 9). Den beskrevne ændring er en større ændring, der vil indebære, at der skal ske fornyet høring af kommuneplantillægget. Dette vil udsætte den endelige vedtagelse af hele kommuneplantillægget. For at sikre at kommuneplantillægget vedtages og dermed bliver administrationsgrundlag for kommunen, anbefaler forvaltningen, at Assentoft bymidte tages ud af kommuneplantillægget med henblik på, at der med baggrund i Erhvervsstyrelsens udmelding om den fremtidige butiksstruktur i Assentoft udarbejdes og vedtages et selvstændigt kommuneplantillæg for detailhandel i Assentoft.

3 Forvaltningen foreslår således: at de foreslåede ændringer i bymidten i Assentoft samt lokalcenter i Drastrup udtages af kommuneplantillægget og kommuneplantillægget vedtages endeligt at der efterfølgende udarbejdes et kommuneplantillæg for en ændring af bymidten i Assentoft som skitseret i bilag 4, som er vedhæftet sagen. 2. PRO Developments A/S I høringssvaret fra PRO Developments A/S foreslår firmaet 4 ændringer i kommuneplantillægget. a. I Ydervang foreslås at det samlede etageareal til detailhandel udvides med yderligere m 2, sådan at der er mulighed for at etablere i alt m 2 nyt butiksareal i bydelscentret. Årsagen hertil er, at firmaet i øjeblikket arbejder med etableringen af en dagligvarebutik på 1000 m 2 i bydelscentret og er i gang med de indledende arbejder til etablering af to udvalgsvarebutikker, som ønsker at etablere sig i bydelscenter Ydervang inden for en ramme på m 2 - i alt et samlet ønske på m 2 b. I Assentoft ønskes bymidten flyttet til krydset ved Gl. Grenåvej og Skovvangsvej, da placeringen opfylder betingelserne for en placering centralt i Assentoft Drastrup. De har allerede interesserede dagligvarekæder, der kunne ønske sig denne placering. Med hensyn til Drastrup er de af den opfattelse, at der ikke er behov / underlag til yderligere en butik i området. c. I Hornbæk ønsker de, at muligheden for at etablere dagligvarebutik nr. 2 indføjet i kommuneplantillægget, da der efter, at Brugsen i Ålum er lukket, vil være underlag til butik nr. 2 på 1000 m 2, når man tager højde for den forventede udbygning med boliger i Hornbækområdet. d. På Århusvej ønskes der mulighed for etablering af et bydelscenter som en sydlig pendant til Bydelscenter Ydervang. Der henvises til den lukkede Kiwibutik og muligheden for at indrette dagligvarebutikker i de tomme HTH-Butikker på Århusvej. Ad.2 Ad a. Tillægget udlægger i Ydervang en ramme på i alt m 2 til detailhandel, svarende til en forøgelse af detailhandelsrammen på m 2 ny detailhandel. Forvaltningen vurderer, at der i forhold til en udvidelse af Ydervang ikke vil være planlægningsmæssige problemer med at udvide den samlede ramme med yderligere m 2 til i alt m 2, således der kan etableres m 2 ny detailhandel som ønsket for Ydervang. I dag er området allerede bydelscenter, som svarer til bygningsmassen inden for området, og det forventes, at der etableres et stort antal nye boliger på kaserne-grunden umiddelbart øst for bydelscenteret. Med den foreslåede udvidelse af rammen, vil der være plads til yderligere butiksudbygning i området.

4 Forvaltningen foreslår derfor at rammen øges fra m 2 til m 2. Ad b. Med hensyn til Assentoft foreslår forvaltningen som nævnt ovenfor under punkt 1, at der udarbejdes et nyt kommuneplanforslag for en udvidelse af bymidten, hvorved forslaget vil kunne imødekommes. I forhold til Drastrup har Erhvervsstyrelsen varslet et veto mod etableringen af et lokalcenter her. Ad c. Byrådet har den 26. oktober 2015 (sag.nr. 291) besluttet, at butiksstørrelsen for såvel nye dagligvarebutikker som nye udvalgsvarebutikker i Over Hornbæk blev fastlagt til højst 500 m 2, og at den samlede butiksramme blev fastlagt til m 2. Forvaltningen foreslår, at butiksstørrelsen for nye butikker fastholdes på 500 m 2, men med mulighed for at tillade en mindre udvidelse af den eksisterende Rema 1000 butik jf. punkt 3 nedenfor. En større udvidelse af butiksområdet forudsætter fornyet høring eller et selvstændigt kommuneplantillæg. Forvaltningen vil i så fald foreslå, at der udarbejdes et selvstændigt kommuneplantillæg. Ad d. På byrådets møde den 26. oktober 2015 besluttede byrådet, at der ikke skulle arbejdes videre med muligheden for at etablere et lokalcenter på Århusvej. Forvaltningen foreslår, at byrådets beslutning fastholdes og ændringsforslaget afvises. Hvis byrådet ønsker at give mulighed for et lokalcenter ved Århusvej, forudsætter dette fornyet høring eller et selvstændigt kommuneplantillæg. Forvaltningen vil i så fald foreslå, at der udarbejdes et selvstændigt kommuneplantillæg. 3. Rema 1000 Rema 1000 har i forbindelse med offentlighedsfasen ansøgt om at kunne udvide den eksisterende butik i Over Hornbæk med 150 m 2. så den får et samlet etageareal på m 2 (1.000 m 2 til dagligvarebutik og 50 m 2 til personalefaciliteter). Rema 1000 begrunder udvidelses med, at man ønsker at tilbyde kunderne gode lokaler med mulighed for at præsentere vareudbuddet på en ordentlig måde. Ad 3. Forvaltningen foreslår, at bestemmelserne for Over Hornbæk suppleres med en bestemmelse om at den eksisterende butik kan udvides til m 2 butiksetageareal. Bestemmelsen om at nye butikker kan etableres med et butiksareal på 500 m 2 inden for en samlet butiksramme på 1750 m 2 fastholdes.

5 4. Amsler Arkitektur Amsler Arkitektur fremsender på vegne af en række af grundejere og erhvervsdrivende langs den sydlige del af Århusvej nord for Hammelvej en række bemærkninger og forslag om forskellige tiltag i området. Det planlægningsmæssige hovedforslag er, at man skal begrænse udviklingen af Aflastningscentret i Paderup og i stedet arbejde for en vitalisering af erhvervsområdet på begge sider af Århusvej med henblik på at danne en detailhandelsmæssig sammenhæng mellem Paderup og Midtbyen med mulighed for blandt andet etablering af boksbutikker og på måde være med til at vende handelsstrømmen, så den i fremtiden går fra Paderup mod Bymidten i stedet for den modsatte vej. Bemærkningerne indeholder også nogle forslag til forskellige tiltag langs Århusvej som for eksempel tilplantning af de tomme grunde eller lignende, en undersøgelse af, hvad projekt Byen til vandet vil betyde for trafikken på Århusvej samt et udarbejdelse af et skitseprojekt for Århusvejs udformning herunder vejtilslutninger og adgangsforhold og lignende. Ad 4. Forvaltningen vurderer, at bemærkningerne om forskellige tiltag langs Århusvej ikke direkte relaterer sig til kommuneplantillægget, men kan indgå i sammenhæng med den løbende proces om Århusvejs udvidelse og Byen til Vandet og kommuneplanen i øvrigt og henvises derfor hertil. Ændringsforslag for detailhandel: Planloven giver ikke mulighed for at udvide det eksisterende aflastningscenter i Paderup. Det er uvist, om det vil blive muligt med den varslede ændring af planloven. Hvis en lovændring giver mulighed for en udvidelse af aflastningscenteret, vil dette forventeligt skulle ske i tilknytning til det eksisterende aflastningscenter. Området ved Hammelvej, Århusvej mv. ligger ikke i direkte tilknytning hertil. I forbindelse med den indledende politiske behandling af kommuneplantillægget besluttede byrådet den 26. oktober 2015, at der ikke skulle etableres bydelscenter / lokalcenter ved Århusvej på nordsiden af Hammelvej. I tilfælde af at byrådet ønsker at give mulighed for et bydelscenter / lokalcenter ved Århusvej, kan dette kun have et omfang og indhold svarende til behovet i lokalområdet. Det vil således ikke kunne omfatte hele erhvervsområdet på begge sider af Århusvej, da der efter loven skal være en sammenhæng mellem et eventuelt centers størrelse og det opland, som centret skal betjene. Eksisterende butikker i området til pladskrævende varegrupper vil i givet fald skulle medregnes ved beregning af den samlede detailhandelsramme for et eventuelt lokalcenter. Det er forvaltningens vurdering, at forslaget ikke kan imødekommes inden for planlovens regler for detailhandel. Forvaltningen foreslår derfor at ændringsforslaget vedrørende detailhandel afvises.

6 I det tilfælde, at Planloven ændres på dette punkt, vil byrådet kunne tage fornyet stilling til ønsket. Det forventes at øvrige omdannelsesmuligheder i området ved Århusvej undersøges i forbindelse med udarbejdelse af forslag til Kommuneplan 2017, hvor byrådet i forbindelse med vurdering af indkomne forslag og ideer i fordebatten på mødet den 25. april 2016 (sag nr. 142) har besluttet at imødekomme ønsket om at omdanne et område ved Ribevej til blandet bolig- og erhverv. 5. DagligBrugsen Harridslev Uddeler Søren Habekost, DagligBrugsen i Harridslev fremsætter i sine bemærkninger ønske om en udvidelse af rammerne for butikken i Harridslev, sådan at butikken kan få en maksimal butiksstørrelse på 2000 m 2 fordelt på 1500 m 2 til butik og 500 m 2 til lager. Søren Habekost oplyser, at butikken i dag har en størrelse på 1282 m 2 (= arealet i BBR) og man blandt andet ønsker at udvide med bedre personalefaciliteter, som passer til en butik af denne størrelse. Ad 5. Udvidelsesmuligheder for Brugsen i Harridslev. Brugsen ligger i dag i et lokalcenter med mulighed for at etablere dagligvarebutikker med en størrelse på op til m 2 samt op til 200 m 2 personalefaciliteter. Hvis det nuværende butiks- og lagerareal er 1282 m 2, vil der kunne udvides med op til 200 m 2 personalefaciliteter, uden at dette skal medregnes i bruttoetageareal til detailhandel. Hvis man skal følge ændringsforslaget fra Brugsen i Harridslev vil det kræve, at der udlægges en bymidte i Harridslev. I en bymidte vil byrådet jævnfør planloven kunne fastlægge butiksstørrelser på op til m 2 for dagligvarer og m 2 for udvalgsvarer. I den nuværende kommuneplan og tillæg nr. 20 er der alene udlagt bymidter til detailhandel i Randers samt centerbyerne Assentoft, Spentrup og Langå. Harridslev er i kommuneplanen udpeget som lokalby, hvor der ikke er udpeget en bymidte. DagligBrugsen er en eksisterende butik og må opretholde sit nuværende butiksareal, ligesom det jf. planloven kan indgå i kommuneplanen, da dette areal er etableret lovligt i henhold til den oprindelige kommuneplanlægning i Nørhald Kommune. Forvaltningen foreslår derfor at Harridslev opretholdes uændret som lokalcenter med mulighed for etablering af nye butikker med en størrelse på op til m 2., dog så den eksisterende butik med et bruttoetageareal på m 2 kan bibeholdes. Butikken vil så kunne udvides med op til 200 m 2 personalefaciliteter. Det er tvivlsomt om der er plads til en butik på m2, uden at der skal erhverves naboejendomme.

7 En udvidelse vil forudsætte, at der skal tilvejebringes en lokalplan, hvis et konkret projekt skal virkeliggøres. Hvis byrådet ønsker at imødekomme ønsket, forudsætter det, at området udlægges til bymidte, hvor at butiksstørrelsen for dagligvarebutikker hæves til m 2. Hvis den samlede detailhandelsramme for området ikke forøges, og områdets afgrænsning ikke ændres vurderer forvaltningen, at dette kan ske ved den endelige vedtagelse af kommuneplantillægget uden fornyet høring. 6. Damms Bogbinderi på Mariagervej Flemming Damm, Damms Bogbinderi på Mariagervej har sendt bemærkninger og ændringsforslag til Kommuneplantillægget for så vidt angår erhvervsområdet 1.02.E.5. ved Hvedevej. Forslaget går ud på at erhvervsområdet fortsat skal kunne bruges til lettere industri, men med den tilføjelse, at der desuden skal være mulighed for handels- og dagligvarebutikker eller til en udvidelse af bydelscentret. Flemming Damm nævner, at en sådan mulighed kunne give området et løft og dermed hæve områdets kvalitet. Ad 6. I forhold til forslagene om at arbejde med en omdannelse af erhvervsområdet til f. eks boliger vil denne del af bemærkningerne indgå i forbindelse med den igangværende udarbejdelse af Kommuneplan Ønsket om detailhandel er behandlet på byrådets møde den 8. februar 2016 i forbindelse med de indkomne bemærkninger fra fordebatten. Der er ikke efterfølgende sket ændringer i lovgivningen, der muliggør den ønskede udvikling. Jf. planloven kan udvidelse af bydelscentre, der har et samlet butiksareal på over 5000 m 2, kun ske efter den statistiske metode, der tager udgangspunkt i tilstedeværelsen og koncentrationen af en række funktioner, herunder butikker, kulturtilbud og privat og offentlig service. Udvidelsen kan således kun ske inden for det område, der er omfattet af afgrænsningen. Ved udarbejdelsen af et tidligere kommuneplantillæg for Bydelscenter Ydervang (kommuneplantillæg nr. 128) til kommuneplan blev der udarbejdet en afgrænsning for dette bydelscenter efter den statistiske metode. Afgrænsningen fremgår af illustrationen fra kommuneplantillægget for den maksimale udstrækning af bydelscentret kan man se, at afgrænsningen mod syd ligger på vejarealet for Ringboulevarden.

8 Illustration fra kommuneplantillæg nr. 128: Mulighed for udvidelse af bydelscenter med adderet 100 meter buffer. Det betyder, at det jf. planlovens bestemmelser ikke er muligt at udvide bydelscentret, så det omfatter Mariagervej Forvaltningen foreslår, at ændringsforslaget afvises. 7. SuperBrugsen i Assentoft SuperBrugsen i Assentoft ved uddeler Martin Jul Pedersen (MJP) har sendt følgende bemærkninger til kommuneplantillægget: MJP foreslår i stedet for en flytning af bymidten, at der arbejdes med at flytte de eksisterende produktionsvirksomheder væk fra Storegade, sådan at der bliver plads til yderligere detailhandel og andre byfunktioner på Storegade. MJP er i øvrigt ikke enig i at en bymidte ved Skovvangsvej vil give de korteste afstande for borgerne til bymidten. Peger i stedet på, at hvis bymidten i Assentoft suppleres med et lokalcenter i Drastrup ved rundkørslen, så vil afstandene til detailhandlen blive reduceret for de fleste borgere i området. MJP har tidligere bemærket, at hvis bymidten i Assentoft nedgraderes til lokalcenter og hvis der etableres en bymidte ved Skovvangsvej vil det betyde en udhuling af aktiviteterne i Storegade i Assentoft med yderligere problematiske forhold for den tilbageblevne detailhandel Assentoft bymidte.

9 Med hensyn til behandling af bemærkningerne 7, 8 og 9 fra Assentoftområdet vil de blive behandlet samlet nedenfor efter pkt. 9 da de har sammenhæng med punkt 1 Bemærkningerne fra Erhvervsstyrelsen. 8. Assentoft Slagter Assentoft Slagter ved slagtermester Christian Primby (CP) gør indsigelse mod flytningen af bymidten fra Storegade i Assentoft til krydset Skovvangsvej / Gl. Grenåvej. CP oplyser, at der er sket en udvikling Langs med Storegade med etablering af frisør, apotek, blomsterbutik og cafe/spisested. Nogle af funktionerne er endda etableret i helt nye lokaler. CP foreslår ligesom Martin Jul Pedersen under pkt. 7, at der arbejdes med at flytte de eksisterende produktionsvirksomheder væk fra Storegade, sådan at der bliver plads til yderligere detailhandel og andre byfunktioner på Storegade. CP foreslår, at der startes en dialog mellem Assentoft og Byrådet om at skabe mere vækst i hele byen og derved tiltrække mere handel i den nuværende bymidte. 9. Essenbæk Håndværker og borgerforening Essenbæk Håndværker og borgerforening gør indsigelse mod flytning af bymidten fra Storegade til Skovvangsvej / Gl. Grenåvej. Foreningen medsender en underskriftsindsamling med 860 underskrifter indsamlet i kommuneplantillæggets offentlighedsfase. Foreningen oplyser, at antallet svarer til ca. halvdelen af alle borgere i Assentoft. Foreningen vurderer, at Assentoft bymidte ikke er et dødt område. Fremhæver i stedet, at der er en positiv udvikling i gang i byen, som styrker den nuværende udvikling i bymidten. Foreningen foreslår også, at der arbejdes med at flytte de eksisterende produktionsvirksomheder væk fra Storegade, sådan at der bliver plads til yderligere detailhandel og andre byfunktioner på Storegade. Foreningen vurderer, at detailhandelsanalysen er fejlagtig, for så vidt angår størrelsen af butiksarealerne i Assentoft. I brevet spørges til om man kan have butikker i området, der er større end m 2. Loven fastsætter imidlertid, at eksisterende lovlige (og større) butikker kan indgå i planlægningen og derfor kan opretholde deres størrelse. Ad 7, 8 og 9

10 Forvaltningen har kigget på de opgivne tal for de eksisterende butikker, og kan konstatere, at tallene er hentet fra Sønderhald Kommunes kommuneplan , hvor der er lavet en opgørelse, som samlet er på ca m 2. I forbindelse med udarbejdelsen af kommuneplantillægget har forvaltningen opgjort det samlede detailhandelsareal til omkring 2610 m 2. På baggrund af Erhvervsstyrelsen bemærkninger har forvaltningen vurderet de indsigelser og bemærkninger, som er kommet fra Assentoft-området. Erhvervsstyrelsen bemærkninger vil medføre, at der skal ske fornyet fremlæggelse af kommuneplantillægget. Dette vil udsætte den endelige vedtagelse af hele kommuneplantillægget. Jævnfør punkt 1 foreslår forvaltningen, at bymidten i Assentoft samt lokalcenteret i Drastrup udtages af kommuneplantillægget og kommuneplantillægget vedtages endeligt samt, at der efterfølgende udarbejdes et kommuneplantillæg for bymidten i Assentoft. Der kan i den forbindelse gennemføres yderligere dialog med de erhvervsdrivende og beboerne i Assentoft. Forvaltningens rettelser og tilføjelser. Eksisterende butikker og butikker større end loven tillader. I Randers kommune findes en række lovligt etablerede butikker, som er større end planlovens bestemmelser om maksimale butiksstørrelser. Disse butikker kan umiddelbart efter planloven indgå i planlægningen og kan fastholdes med den nuværende størrelse. Det drejer sig f.eks. om Kvickly Randers og Plantorama i Paderup samt f. eks. brugsen i Harridslev, jf. pkt. 5 ovenfor. Forvaltningen foreslår, at disse butikker med deres størrelser vil blive tilføjet rammebestemmelserne for de enkelte områder, sådan at man hurtigt kan danne sig et overordnet indtryk af eksisterende forhold og muligheder. Som supplement til ovenstående foreslår forvaltningen, at det samlede eksisterende butiksareal indsættes i rammebestemmelserne for det enkelte centerområde. Sammenfatning af forslag til øvrige ændringer. Forvaltningen foreslår på baggrund af høringssvarene følgende ændringer: Bymidten i Assentoft tages ud af kommuneplantillægget og behandles særskilt i en selvstændigt kommuneplantillæg eller i Kommuneplan Det forslåede lokalcenter i Drastrup tages ud af kommuneplantillægget for at undgå et statsligt veto mod tillægget. Rammen til butikker i Bydelscenter Ydervang forøges med yderligere 700 m 2 til i alt en forøgelse på m 2 svarende til en samlet ramme til detailhandel på m 2.

11 Bydelscenter Hornbæk tilføjes muligheden for at udvide den eksisterende butik til m 2. Nye butikker må højst være 500 m 2.

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

Bemærkninger og ønsker til kommuneplanens retningslinjer og rammer for detailhandel.

Bemærkninger og ønsker til kommuneplanens retningslinjer og rammer for detailhandel. Notat Vedrørende: Notat om indkomne bemærkning og ønsker i forbindelse med temarevisionen af detailhandelsbestemmelserne i kommuneplanen. Sagsnavn: Revision af kommuneplanens retningslinjer og rammer for

Læs mere

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Bilag nr. 1 til Økonomiudvalgets møde den 15. maj 2013 Som frikommuneforsøg godkendes, at Viborg Byråd ved afgrænsning af bydelscentre i Viborg by kan fravige planlovens

Læs mere

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til Vækst og Plan Maj 2015 Nykøbing Landevej Ndr.Ringgade Pilegårdsvej Sorøvej Skovsøviadukten Kommuneplantillæg nr. 13 til Slagelse Kommuneplan 2013 Redegørelse jf. planlovens 11e, stk. 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F:

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F: Notat Dragør Kommune SYDSTRANDSCENTERET 15. november 2011 Udarbejdet af MST Kontrolleret af Godkendt af 1 BAGGRUND FOR OPGAVEN På Kommunalbestyrelsens møde den 27. oktober blev det besluttet at opfordre

Læs mere

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Plan og Byg Januar 2015 Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Redegørelse for udlæg af nyt bydelscenter ved Ndr. Ringgade/Valbyvej i Slagelse Kommuneplantillæg nr. 16 omfatter

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Tillæg 22 til kommuneplan - Detailhandel Paderup

Tillæg 22 til kommuneplan - Detailhandel Paderup Tillæg 22 til kommuneplan - Detailhandel Paderup Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 11. oktober 2018 Høringsperiode start: 11. oktober 2018 Høringsperiode slut: 6. december 2018 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte

Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013-2025 - Udvidelse af Butiksområde i Viborg Bymidte Forslag til tillæg nr. 24 har været i offentlig høring

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel Baggrund Folketinget

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser.

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser. Mål At skabe levende handelscentre med et varieret udbud af butikker i kommunens bycentre. At alle har en nem, hurtig og kort vej til dagligvarebutikker, så afhængigheden af bil nedbringes. At der er mulighed

Læs mere

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse N O T A T Til Økonomi- og Erhvervsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Land, By, Kultur - Planlægning Emne Forslag til tilretning af kommuneplanens detailhandelsstruktur for de enkelte byer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20 Revision af kommuneplanens rammer og retningslinjer for detailhandel. Indkomne bemærkninger fra offentlighedsfasen

Kommuneplantillæg nr. 20 Revision af kommuneplanens rammer og retningslinjer for detailhandel. Indkomne bemærkninger fra offentlighedsfasen Kommuneplantillæg nr. 20 Revision af kommuneplanens rammer og retningslinjer for detailhandel. Indkomne bemærkninger fra offentlighedsfasen Bemærkning nr. 1 til Kommuneplantillæg nr. 20 Revision af kommuneplanens

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper 4.10 Detailhandel pladskrævende varegrupper Kortbilag nr. 4.10.1 Beliggenhed af detailhandel i Sønderborg Kommune Analyse af detailhandlen Der er i forbindelse med kommuneplanen foretaget en analyse af

Læs mere

Lokalplanforslag blev bl.a. udarbejdet på baggrund af konkrete ansøgninger fra: - Bilka - Plantorama - Selta

Lokalplanforslag blev bl.a. udarbejdet på baggrund af konkrete ansøgninger fra: - Bilka - Plantorama - Selta Bilag nr. 5 til Teknisk Udvalgs møde den 26. november 2008 Notat Ansøgninger om detailhandel i henhold til forslag til lokalplan nr. 341. Lokalplanforslag blev bl.a. udarbejdet på baggrund af konkrete

Læs mere

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden Kommuneplantillæg nr.11 For ændring af detailhandelsbestemmelser Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17 Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 Offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf From: Mads Laursen Sent: 8. november 2017 10:15 To: Mads Laursen; Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; Fællespostkasse Nørrebro Lokaludvalg; Fællespostkasse Indreby Lokaludvalg;

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Centerformål, Sønderbrogade Centerformål, Sønderbrogade

Centerformål, Sønderbrogade Centerformål, Sønderbrogade 8 2013 Centerformål, Sønderbrogade Centerformål, Sønderbrogade Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 8 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Centerformål, Sønderbrogade Nej Formålet med

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav Detailhandel Dagens indhold Status De politiske intentioner Den nye formålsbestemmelse Planlovsændringerne: Størrelse og placering Afgrænsning af bymidter og bydelscentre Showrooms og pladskrævende varer

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling

Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Dagsordenpunkt Forslag til tillæg 20 til Kommuneplan 2013 Lokalcentre og lokale butikker, 2. behandling Beslutning Ad 1. at: Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag til 2. at: At muligheden

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides?

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Indkaldelse af ideer og forslag Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Høringsfrist 29. august Teknik & Miljø, 1. juli 2011 1 Indkaldelse af ideer og forslag Baggrund Bornholms

Læs mere

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan Lokalcenter Vejlevej Syd

Kommuneplantillæg 26 til Kommuneplan Lokalcenter Vejlevej Syd til Kommuneplan 2017-2029 Lokalcenter Syd Vedtaget den 00. xxxx 20XX Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets indhold 4

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Formål Redegørelse Kommuneplantillægget har til formål at skabe overensstemmelse mellem kommuneplantillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 31. januar 2017 Sagsb.: Rasmus Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72364361 E-mail: raras@holb.dk Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit Notatet beskriver,

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 MØRKØV LOKALCENTER VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY

Læs mere

gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer?

gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer? gladsaxe.dk Justering af detailhandelsstrukturen Har du forslag og idéer? Detailhandel i Gladsaxe Kommune Det er Byrådets ønske at styrke detailhandlen inden for kommunen, så flere borgere vælger at handle

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel

Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel Hovedstruktur og retningslinjer Tillæg nr. 89 til Kommuneplan 2005 Detailhandel Randers Kommune ønsker med dette kommuneplantillæg at fastsætte rammerne for detailhandel i hele kommunen, primært Paderup

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Definition af detailhandel En detailhandelsbutik er et sted, hvorfra der sælges og/eller udleveres varer til privatkunder.

Definition af detailhandel En detailhandelsbutik er et sted, hvorfra der sælges og/eller udleveres varer til privatkunder. Notat om detailhandel og engroshandel Dette notat har til formål, at give en introduktion til nogle af begreberne i forbindelse med detailhandel med udgangspunkt i planlovens bestemmelser (bek. nr. 587

Læs mere

Notat vedr. arealudlæg til butiksformål

Notat vedr. arealudlæg til butiksformål Sporbyen Scandia Notat vedr. arealudlæg til butiksformål Nuværende plangrundlag Af forslag til kommuneplantillæg 20 fremgår det, at Sporbyen mod øst grænser op til et eksisterende bydelscenter Dronningborg

Læs mere

Stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby

Stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. maj 2014 Valg af placering af stor udvalgsvarebutik i aflastningscenter Skejby i henhold til Kommuneplan 2013. 1. Resumé I forbindelse

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

FORSLAG. Fruerhøjvej. Stationsvej. Solbakkevej. Rugårdsvej TILLÆG NR. 13. til Kommuneplan 2009-2021. Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup

FORSLAG. Fruerhøjvej. Stationsvej. Solbakkevej. Rugårdsvej TILLÆG NR. 13. til Kommuneplan 2009-2021. Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup FORSLAG Fruerhøjvej Stationsvej Solbakkevej Rugårdsvej TILLÆG NR. 13 til Kommuneplan 2009-2021 Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup Oktober 2012 PRAKTISKE OPLYSNINGER... Forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation.

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation. REDEGØRELSE Formål og baggrund Nærværende kommuneplantillæg nr. 29 er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at muliggøre etablering af en dagligvarebutik ved Skovvejen i Mørkøv. Formålet med planen

Læs mere

Modtaget / Indsendt af: og indstilling til Byrådet (Markeret med FED tekst.)

Modtaget / Indsendt af: og indstilling til Byrådet (Markeret med FED tekst.) Hvidbog med høringssvar til idéfase før planlægning for en udvidelse, af den maksimale butiksstørrelse på dagligvarebutikker i detailhandelszoner i Rønnede, Dalby, Karise og Faxe Ladeplads. Der er modtaget

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Kommuneplan

Tillæg nr. 6 til Kommuneplan Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for område ved Gartnerbakken i Hammershøj - HAMM.C1.02_T6 og HAMM.D1_T6 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 6 2 Tillæg nr. 6 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 38

Forslag til kommuneplantillæg 38 Forslag til kommuneplantillæg 38 Havnebyen Juni 2018 Kerteminde Kommune Tlf. 65 15 15 15 Hans Schacksvej 4 www.kerteminde.dk 5300 Kerteminde plan-byg@kerteminde.dk Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Eksisterende

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr og kommuneplantillæg 29

Forslag til Lokalplan nr og kommuneplantillæg 29 Forslag til Lokalplan nr. 12.06 og kommuneplantillæg 29 Høringsperiode 14. september til 9. november 2017 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil

Læs mere

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Debatmøde i Erhvervsforum Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Indhold Modernisering af planloven Ændring af detailhandelsreglerne: Baggrund Den nye formålsbestemmelse Størrelse og placering

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Centerstruktur og detailhandel

Centerstruktur og detailhandel Centerstruktur og detailhandel Redegørelse - Centerstruktur og detailhandel Detailhandelsstrukturen i Vallensbæk skal fremme en velfungerende bymidte med et varieret butiksudbud, der dækker de lokale behov.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning

Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning Notat 28. februar 2018 Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning Planloven fastlægger de overordnede rammer for kommunens detailhandelsplanlægning. Loven rummer tre ligeværdige

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 For at muliggøre etablering af detailhandel i Tølløse by ved Industrivej udarbejdes et kommuneplantillæg, hvor centerområdet og detailhandelsrammen

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Centerstrukturen i Esbjerg by

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Centerstrukturen i Esbjerg by Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. maj 2016 Sagsid 14/19345 Telefon direkte 76 16 33 10 E-mail mosto@esbjergkommune.dk Notat Centerstrukturen i Esbjerg by Esbjergs fokus på bymidten Esbjerg Kommune har

Læs mere

Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service

Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service Kapitel 3 - Centerstruktur, detailhandel og privat service Centerstruktur Centerstruktur Detailhandelsplanlægningen baserer sig i forslag til Kommuneplan 2009 på indholdet i detailhandelstillæg nr. 89

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområder 81.C3 Centerområde ved Nørregade og Bredgades nordlige del og 81.BL1 Blandet bolig og erhvervsområde ved Bødkervej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx

Læs mere

forslag til kommuneplan 2013

forslag til kommuneplan 2013 forslag til kommuneplan 2013 fornyet offentlig høring fornyet offentlig fremlæggelse af fire ændringer til det offentligt fremlagte forslag juli 2013 Ændring 1 kulturmiljøet; Skovvejen 21-51 På grund af

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 20 April 2016 For Kregme Lokalcenter Natur og Udvikling 1 Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kommuneplantillæget er udarbejdet af Miljø

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d Planafdelingens oplæg til Syddjurs Byråds vurderinger af Indsigelser og bemærkninger til Lokalplan nr. Område til dagligvarebutik og tankanlæg ved Hornbjergvej i Hornslet 410 Sags nr. 18/21521 Dok. nr.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 14 September 2015 For Asserbo Lokalcenter Natur og Udvikling 1 Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag: 25 stk.

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Tillæg 13 til Kommuneplan 2009 /Forslag til høring 3.B.4 4.B S.3 4.B P.1 3.B E.6 3.D.9 3.B S.7 3.F.10 P.5 3.D.10 3.B E.7 3 3.B E.8 3.E P.1 3.C B.1 3.B E.9 3.E

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12 for lokalcenter på Kornmarksvej medfører, at en del af rammeområde 213.1 erstattes af kommuneplanramme 213.1A Ændringer fra kommuneplanramme

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 11. Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 11. Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel FORSLAG Høringsperiode fra (indsættes når Kb har behandlet sagen) Kommuneplantillæg nr. 11 Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel Hvad er

Læs mere

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan til Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjer og Rammebestemmelser for Rammeområde VIBØ.C1.03_T23, VIBØ.E1.01_T23, VIBØ.D2.3_T23 og VIBØ.D3.1_T23 Tillæggets område 2 3 REDEGØRELSE Formål Formålet med dette

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORNYET OFFENTLIG HØRING

FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORNYET OFFENTLIG HØRING FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORNYET OFFENTLIG HØRING FORNYET OFFENTLIG FREMLÆGGELSE AF FIRE ÆN- DRINGER TIL DET OFFENTLIGT FREMLAGTE FORSLAG JULI 2013 Ændring 1 KULTURMILJØET; SKOVVEJEN 21-51 På grund

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej. Hvidovrevej

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej. Hvidovrevej Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 03 Nyt rammeområde 1A6 til blandet byområde ved Landlystvej ej lystv Land HVIDOVRE KO M M U N E Tillæggets formål og indhold Dette Tillæg nr. 3 til Kommuneplan

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95557 Brevid. 1239235 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker 13. august 2012 Roskilde Kommune har i foråret 2011

Læs mere

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Indhold Centrene i dag... 1 Gennemgang af centrene... 2 Strategi for detailhandlen... 8 Udarbejdet af Center for Miljø og Plan, godkendt i kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 for Holbæk Kommune 19.O02 19.B06 19.O01 TØLLØSE 19.B07 VEJ 19.O04 19.C01-T UDVIDELSE AF RAMMEOMRÅDE PV SØNDERSTRU 19.O05 19.B10 EJ 19.J01 19.B05 19.B04

Læs mere

Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan Detailhandel i Lemvig Kommune

Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan Detailhandel i Lemvig Kommune Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan 2013-25 Detailhandel i Lemvig Kommune Plan & Projekt, april 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Lokale og regionale forhold... 3 Butiksstruktur... 5 Byernes udviklingsmuligheder...

Læs mere

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag Forslag Tillæg 7 - til Kommuneplan 2013-2025 for Herlev Bymidte Kortbilag Offentliggørelse Forslaget kan ses på Herlev Kommunes hjemmeside www.herlev.dk Forslaget er i høring fra den 17. januar til den

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020

Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020 1 Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020 Ændring af detailhandelsbestemmelser Marts 2012 INDLEDNING 2 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanen indeholder en overordnet hovedstruktur for

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.041 for udvalgsvarebutikker, Friis Citycenter Aalborg Byråd godkendte den 8.

Læs mere

Udvidelse af Skagen bymidte

Udvidelse af Skagen bymidte Debatoplæg Udvidelse af Skagen bymidte Foroffentlighedsfase Indkaldelse af idéer og synspunkter 09.09.2016-23.09.2016 Baggrund Ét af Frederikshavn Kommunes fire vækstspor er Oplevelser & Turisme. Hvert

Læs mere

Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj Forslag

Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj Forslag Tillæg 4 Kommuneplan 2005, revideret maj 2006 Forslag Hvad er en rammeændring? Gladsaxe Kommuneplan 2005 blev endeligt vedtaget i juni 2005. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur for kommunen,

Læs mere

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at;

Byrådscentret Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; NOTAT Byrådscentret 09-04-2014 Redaktionel justering af detailhandelstabeller til Kommuneplan 2014 Naturstyrelsen har i sit høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014 bemærket, at; Den samlede eksisterende

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg

Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg BY, ERHVERV OG KULTUR Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg Indledning Herning Kommune ønsker at omdanne dele af det tidligere kartoffelpakkeri, Danespo,

Læs mere

Forslag til. Tillæg nr. 19 til Vordingborg Kommuneplan Ændring af erhvervs- og bolig- og detailhandelsområder i Ørslev.

Forslag til. Tillæg nr. 19 til Vordingborg Kommuneplan Ændring af erhvervs- og bolig- og detailhandelsområder i Ørslev. Forslag til Tillæg nr. 19 til Vordingborg Kommuneplan Ændring af erhvervs- og bolig- og detailhandelsområder i Ørslev Januar 2016 V O R D I N G B O R G K O M M U N E Kommuneplantillæg Vordingborg Kommunalbestyrelse

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20. Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer

KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20. Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20 Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer Tillæg nr. 20 til KOMMUNEPLAN 09 Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at skabe mulighed

Læs mere