Bestyrelsen fastsætter en vederlagspolitik, som erhvervsministeren modtager til orientering på virksomhedsmødet, jf. også punkt 5.4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen fastsætter en vederlagspolitik, som erhvervsministeren modtager til orientering på virksomhedsmødet, jf. også punkt 5.4."

Transkript

1 SIDE 1 AF 5 VEDERLAGSPOLITIK STAMDATA Ejer (ansvarlig): Bestyrelsen repræsenteret ved Bestyrelsens Vederlagsudvalg Version: 1 oprettet den Placering: [drev/intranet med deeplink] Godkendt af: Bestyrelsen den Erhvervsministeriet orienteres om vederlagspolitikken, dog således at vederlaget til bestyrelsen fastsættes af ministeren på virksomhedsmødet. Næste revision: juni 2019 Offentlig: Ja, på Vækstfondens hjemmeside. Spørgsmål vedrørende politikken kan rettes til: Finans FORMÅL OG HJEMMEL I medfør af 15, stk. 5 i lov nr. 691 af den 8. juni 2018 ( Vækstfondsloven ) om Vækstfonden skal bestyrelsen udarbejde en vederlagspolitik, som erhvervsministeren skal modtage til orientering. I forarbejderne til Vækstfondsloven er det som begrundelse for nærværende bestemmelse blandt andet anført, at Vækstfonden netop ikke er underlagt statens bestemmelser med hensyn til løn- og ansættelsesforhold, personalebevillinger og lignende, hvilket til dels kan tilskrives Vækstfondens organisering, til dels behovet for at kunne tiltrække særlige finansielle kompetencer m.v. Ovenstående bestemmelse følger principperne i Statens ejerskabspolitik, som indeholder anbefalinger om, at statslige selskaber udarbejder en vederlagspolitik. I forlængelse heraf fremgår følgende af punkt i Vækstfondens vedtægter: Bestyrelsen fastsætter en vederlagspolitik, som erhvervsministeren modtager til orientering på virksomhedsmødet, jf. også punkt Formålet med politikken er at sikre, at Vækstfonden fortsat kan tiltrække og fastholde de bedst egnede kandidater til bestyrelsen, direktionen samt øvrige medarbejderposter. Politikken er udformet på baggrund af en overordnet vurdering af Vækstfondens

2 størrelse, organisation samt karakteren og den risikomæssige og finansielle kompleksitet i virksomhedens aktiviteter. Således fastsættes der med politikken de principper, som gælder ved fastsættelsen af vederlag til bestyrelsen samt aflønning af direktion og øvrige medarbejdere, herunder med det formål at bidrage til at sikre, at lønniveauet i virksomheden er konkurrencedygtigt, men ikke lønførende i forhold til både sammenlignelige private og statslige virksomheder. SIDE 2 AF 5 FORRETNINGSOMRÅDE Politikken beskriver de overordnede retningslinjer for aflønning af bestyrelse, direktion samt øvrige medarbejdere i Vækstfonden. REFERENCER Det er bestyrelsens ansvar at udarbejde og vedligeholde politikken. Politikken er ikke underlagt formel godkendelsesprocedure hos erhvervsministeren, som dog skal modtage politikken til orientering. Orientering af ministeren om den for Vækstfonden udarbejdede vederlagspolitik udgør et fast punkt på dagsordenen for det ordinære virksomhedsmøde. Eventuelle ændringer af politikken, som ikke ligger i umiddelbar tidsmæssig tilknytning til det ordinære virksomhedsmøde, skal oplyses til ministeren i overensstemmelse med de i vedtægternes indeholdte bestemmelser i punkt 7 ( Forholdet til erhvervsministeren ). ANSVAR, TILSYN Ansvar Bestyrelsen repræsenteret ved bestyrelsens vederlagsudvalg er ansvarlig for, at politikken overholdes. Vederlagsudvalgets opgave er at foretage en selvstændig vurdering af, om Vækstfondens vederlagspolitik samt aflønningsmæssige forhold i øvrigt for bestyrelse, direktion og højt specialiserede investeringsmedarbejdere er tilrettelagt og efterleves på en hensigtsmæssig måde henset til Vækstfondens størrelse, kompleksitet og i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning. Tilsyn Bestyrelsen er ansvarlig for at sikre, at der føres det nødvendige tilsyn med politikken, herunder at relevante kontrolprocedurer implementeres og overholdes (se også under punkt 6). POLITIKKENS INDHOLD Statens ejerskabspolitik anbefaler, at statsligt ejede virksomheder skal fastlægge lønforhold ud fra, at virksomhederne kan tilbyde en konkurrencedygtig løn, men at statsligt ejede virksomheder ikke bør være lønførende i forhold til sammenlignelige private virksomheder.

3 SIDE 3 AF 5 Hermed sikres det, at virksomheden til stadighed kan rekruttere og fastholde medarbejdere med de rette kompetencer i forhold til den branche, som virksomheden befinder sig i og rekrutterer fra. Som led i at tilvejebringe troværdige begrundelser for virksomhedens lønniveau anvendes relevante og dokumenterbare benchmarks. Fastsættelse af vederlag til bestyrelsen Vederlag til bestyrelsen fastsættes i overensstemmelse med statens ejerskabspolitik som et fast årligt beløb og godkendes på de årlige virksomhedsmøder. Bestyrelsesvederlaget skal således være konkurrencedygtigt uden at være lønførende i forhold til sammenlignelige statslige og private virksomheder. Bestyrelseshonorarerne fremgår af Vækstfondens årsrapport. Formanden modtager et vederlag, der modsvarer de udvidede bestyrelsesopgaver, der knytter sig til hvervet. Derudover ydes der et årligt udvalgsvederlag til de bestyrelsesmedlemmer, som er udpeget til bestyrelsens beslutningsudvalg. Der kan herudover undtagelsesvist udbetales et særskilt vederlagstillæg for særlige ad-hoc opgaver, der ligger uden for rammerne af de normale bestyrelsesopgaver og kræver en ekstraordinær indsats. Bestyrelsen er ikke omfattet af resultatafhængig løn og pensionsordning. Fastsættelse af løn til direktion Bestyrelsen fastsætter lønvilkårene for direktionen. Lønvilkårene for direktionen skal være konkurrencedygtige uden at være lønførende i forhold til sammenlignelige private og statslige virksomheder og fastsættes under hensyntagen til, at Vækstfonden ikke er underlagt statens bestemmelser om løn- og ansættelsesforhold m.v. Direktionens medlemmer honoreres med en kombination af fast og resultatafhængig løn. Dertil personlige goder som fri bil, mobiltelefon, bredbåndsopkobling, avisabonnement etc. Vækstfonden indbetaler på vegne af direktionsmedlemmerne en fast andel af direktionsmedlemmernes løn til pensionsordning. Den resultatafhængige løn udgør som hovedregel ikke mere end en femtedel af den faste løn. Såfremt den resultatafhængige løn er knyttet til Vækstfondens finansielle udvikling, er denne sammenkædet med fondens realiserede finansielle resultater over en flerårig periode med sigte på at understøtte langsigtet værdiskabelse. Løsning af opgaver, der har et omfang, som ligger væsentligt ud over det normale, kan i særlige tilfælde aflønnes særskilt.

4 SIDE 4 AF 5 Der aflønnes ikke særskilt for direktionsposter i koncernens datterselskaber, og vederlag af enhver art, der er knyttet til bestyrelsesarbejde og andre tillidserhverv, som direktionens medlemmer udfører i kraft af deres ansættelsesforhold, tilfalder Vækstfonden. Vilkår for fratrædelse, opsigelsesperioder og egentlige fratrædelsesgodtgørelser må som udgangspunkt ikke overstige, hvad der anses for den nedre ende af markedspraksis for lignende stillinger i private selskaber. Vækstfonden er endvidere tilbageholdende i forhold til brug af fastholdelsesbonusser. Der er indgået direktørkontrakter med alle direktionsmedlemmer, og de nærmere vilkår fastsættes af bestyrelsen inden for rammerne af de pågældende kontrakter. Direktionens samlede aflønning og dens fordeling på henholdsvis fast og variabel løn til hver enkelt direktør oplyses i Vækstfondens årsrapport, som desuden indeholder en dækkende beskrivelse af de væsentligste løn- og ansættelsesvilkår i øvrigt for hver enkelt direktør. Fastsættelse af løn til øvrige medarbejdere Direktionen fastsætter lønvilkårene for øvrige ansatte. Af hensynet til at kunne tiltrække de nødvendige kompetencer, er Vækstfonden ikke underlagt statens bestemmelser om løn- og ansættelsesforhold m.v. Medarbejderne honoreres med en kombination af fast og resultatafhængig løn. Dertil personlige goder som mobiltelefon, bredbåndsopkobling, avisabonnement etc. Vækstfonden indbetaler på vegne af medarbejderne en fast andel af medarbejdernes løn til pensionsordning. Den resultatafhængige løn udgør som hovedregel ikke mere end en fjerdedel af den faste løn. Vægtningen af fast og resultatafhængig løn afviger mellem de forskellige stillingskategorier alt efter muligheden for at påvirke Vækstfondens finansielle resultater. Såfremt den resultatafhængige løn er knyttet til Vækstfondens finansielle udvikling, er denne sammenkædet med fondens realiserede finansielle resultater over en flerårig periode med sigte på at understøtte langsigtet værdiskabelse. For højt specialiserede investeringsmedarbejdere forefindes der desuden et incitamentsprogram (carry-ordning), som er kendetegnet ved, at de pågældende medarbejdere kan få en andel af investeringsafkastet udbetalt i form af en bonus med et loft for optjening pr. år. Løsning af opgaver, der har et omfang, som ligger væsentligt ud over det normale, kan i særlige tilfælde aflønnes særskilt med engangsvederlag.

5 Vederlag af enhver art, der er knyttet til bestyrelsesarbejde og andre tillidserhverv, som medarbejdere udfører i kraft af sit ansættelsesforhold, tilfalder Vækstfonden. Den konkrete aflønning til den enkelte medarbejder fastsættes efter individuel aftale med udgangspunkt i lønniveauet for den pågældende stillingstype, relevante personlige og faglige kompetencer, indsats og resultater, indstilling og adfærd i forhold til Vækstfondens værdier og under hensyntagen til markedsforhold og løn som kollegaer i sammenlignelige stillinger i Vækstfonden oppebærer. Vækstfonden foretager derfor sammenligning af lønforhold over for det marked, som er relevant for den pågældende medarbejdergruppe. SIDE 5 AF 5 Vilkår for fratrædelse, opsigelsesperioder og egentlige fratrædelsesgodtgørelser må som udgangspunkt ikke overstige, hvad der anses for den nedre ende af markedspraksis for lignende stillinger i private og statslige virksomheder. Vækstfonden er endvidere meget tilbageholdende i forhold til brug af fastholdelsesbonusser. Der er indgået ansættelseskontrakter med alle medarbejdere, og de nærmere vilkår fastsættes af direktionen inden for rammerne af de pågældende kontrakter. FORRETNINGSGANGE OG AFVIGELSER Bestyrelsen sikrer, at der mindst én gang om året foretages en kontrol af, om vederlagspolitikken overholdes. Vækstfondens HR-enhed gennemfører kontrollen på baggrund af en stikprøvegennemgang af ansættelsesvilkår for medarbejderne med henblik på at foretage en vurdering af, om; aflønningen er i overensstemmelse med politikken, den løn, der er udbetalt til direktionen, er i overensstemmelse med det, som er besluttet af bestyrelsen, og udbetaling af honorar til bestyrelsen er i overensstemmelse med det, som er besluttet på virksomhedsmødet. Vækstfondens HR-enhed udarbejder på baggrund af gennemgangen en rapport, som forelægges bestyrelsen. Det bemærkes i øvrigt, at Rigsrevisionen reviderer vederlagspolitik- og niveau som led i dens juridisk-kritiske revision af Vækstfonden.

VEDERLAGSPOLITIK STAMDATA. Ejer (ansvarlig): Bestyrelsen repræsenteret ved Bestyrelsens Vederlagsudvalg

VEDERLAGSPOLITIK STAMDATA. Ejer (ansvarlig): Bestyrelsen repræsenteret ved Bestyrelsens Vederlagsudvalg SIDE 1 AF 6 VEDERLAGSPOLITIK STAMDATA Ejer (ansvarlig): Bestyrelsen repræsenteret ved Bestyrelsens Vederlagsudvalg Version: 1 oprettet den 13.06.2018, ajourført den 7. februar 2019 Placering: [drev/intranet

Læs mere

Lønpolitik for koncernen

Lønpolitik for koncernen Generalforsamling i Foreningen AP Pension f.m.b.a. Dagsordenens punkt 4 Bilag 2 Lønpolitik for koncernen Indstilling til generalforsamlingen den 28. april 2016 Dokumenttype: Politik Emne: Løn Refererende

Læs mere

Aflønningspolitik i Danica Pension

Aflønningspolitik i Danica Pension Aflønningspolitik i Danica Pension 1. Formål Formålet med denne politik er at fastlægge rammerne for aflønning i Danica Pension. Politikken tager udgangspunkt i aflønningspolitikken for Danske Bank-koncernen,

Læs mere

tirsdag den 23. april 2013, kl. 12.00 hos Finansiel Stabilitet A/S, Kalvebod Brygge 43, 1560 København V, med følgende dagsorden:

tirsdag den 23. april 2013, kl. 12.00 hos Finansiel Stabilitet A/S, Kalvebod Brygge 43, 1560 København V, med følgende dagsorden: INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING - FS BANK A/S I henhold til vedtægternes pkt. 3.2 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i FS Bank A/S (CVR nr. 32467687). Den ordinære generalforsamling

Læs mere

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor.

Herudover har IC Group A/S vedtaget overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning for selskabets bestyrelse og direktion, jf. nedenfor. IC GROUP A/S VEDERLAGSPOLITIK 1. Indledning I overensstemmelse med Anbefalingerne for god Selskabsledelse har IC Group A/S' bestyrelse vedtaget en vederlagspolitik for selskabets bestyrelse og direktion.

Læs mere

1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S

1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S 1 Politik for vederlag i Berlin IV A/S 1.1 Formål og anvendelse Formålet med denne lønpolitik er at gennemføre de regler, der er fastsat i 20-22 i lov om forvaltere af alternative investeringsfonde ("FAIF-loven")

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om lønforhold i selvstændige offentlige virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om lønforhold i selvstændige offentlige virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om lønforhold i selvstændige offentlige virksomheder December 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 23/2015 om lønforhold

Læs mere

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af løn- og fratrædelsesforhold mv. i DR November 2017 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef

Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef Side 1/6 1. Baggrund og formål Vederlagspolitikken skal understøtte DSB s strategi og værdier og har til formål at fastlægge grundlaget

Læs mere

IC COMPANYS A/S VEDERLAGSPOLITIK

IC COMPANYS A/S VEDERLAGSPOLITIK IC COMPANYS A/S VEDERLAGSPOLITIK I overensstemmelse med Anbefalingerne for god selskabsledelse har IC Companys A/S's bestyrelse vedtaget en vederlagspolitik for selskabets bestyrelse og direktion, som

Læs mere

Honorar- og lønpolitik. for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S

Honorar- og lønpolitik. for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S Honorar- og lønpolitik for Bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S Lønpolitik for bestyrelse, ledelse og beslutningstagere m.fl. i Deltaq A/S, inkl. retningslinjer for incitamentsaflønning

Læs mere

Det er bestyrelsens opfattelse, at bestyrelsens, direktionens og medarbejdernes vederlag opfylder disse principper.

Det er bestyrelsens opfattelse, at bestyrelsens, direktionens og medarbejdernes vederlag opfylder disse principper. Politik for vederlag i Nordens Management A/S 1. Generelt Nordens Management A/S lønpolitik er grundlæggende fastlagt med ønsket om, at være en attraktiv og konkurrencedygtig virksomhed, der kan tiltrække

Læs mere

Aktionærerne godkender de foreslåede bestyrelseshonorarer på den årlige ordinære generalforsamling.

Aktionærerne godkender de foreslåede bestyrelseshonorarer på den årlige ordinære generalforsamling. Nilfisk Holding A/S' vederlagspolitik for bestyrelse og direktion Denne politik indeholder de overordnede retningslinjer for aflønning af bestyrelsen og direktionen i Nilfisk Holding A/S ("Nilfisk Holding"

Læs mere

1. Bestyrelsens honorering Trygs bestyrelse honoreres med et fast honorar og er ikke omfattet af nogen form for incitamentsordning.

1. Bestyrelsens honorering Trygs bestyrelse honoreres med et fast honorar og er ikke omfattet af nogen form for incitamentsordning. Lønpolitik for Tryg Forsikring A/S Lønpolitikken for Tryg Forsikring A/S (herefter Tryg ) er udarbejdet på grundlag af reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed ( FIL ) 71, stk. 1, nr. 9 og 77a-d

Læs mere

LØNPOLITIK. 3. Lønpolitik gældende for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner

LØNPOLITIK. 3. Lønpolitik gældende for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 74-12891 LØNPOLITIK 1. Indledning I medfør af Lov om finansiel virksomhed 77a-d samt f, bekendtgørelse nr. 1582 af 13. december

Læs mere

AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013

AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013 AFLØNNINGSPOLITIK I SEB PENSION Vedrørende indkomståret 2013 I overensstemmelse med Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder og finansielle holdingvirksomheder

Læs mere

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S Anvendelsesområde Denne lønpolitik for FIH Erhvervsbank A/S ("FIH") gælder for alle ansatte i FIH og fastlægger herudover inden for rammerne af lov om finansiel virksomhed

Læs mere

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN Denne lønpolitik er udarbejdet i henhold til lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9, bekendtgørelse om lønpolitik og oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016 PFA Asset Management A/S Aflønningsrapport for 2016 Forord Denne rapport beskriver PFA Asset Managements principper for aflønning, samt hvordan gældende regler blev efterlevet i 2016. Rapporten er udformet

Læs mere

Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen

Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen Bilag til pkt. 5 vedr. godkendelse af lønpolitik for LB Foreningen Indledning Formål Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen er i overensstemmelse med og fremmer en sund og effektiv risikostyring

Læs mere

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato:

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato: 1af 5 LØNPOLITIK Lovhjemmel Lønpolitikken er fastsat til opfyldelse af lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9 og 77a -77d samt bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning

Læs mere

DONG ENERGY A/S' VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION

DONG ENERGY A/S' VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION DONG ENERGY A/S' VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION 1. Formål og vederlagsprincipper Denne vederlagspolitik beskriver principperne for betaling af vederlag til bestyrelse og direktion. Direktionen

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

Bilag 2 Foreslået ny vederlagspolitik, herunder nye overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning, for bestyrelsen og direktionen

Bilag 2 Foreslået ny vederlagspolitik, herunder nye overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning, for bestyrelsen og direktionen Bilag 2 Foreslået ny vederlagspolitik, herunder nye overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning, for bestyrelsen og direktionen TORM A/S, CVR-nr. 22 46 02 18 Vederlagspolitik, herunder Overordnede

Læs mere

Lønpolitik for PenSam A/S

Lønpolitik for PenSam A/S Lønpolitik for PenSam A/S Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam A/S. Målsætninger og Strategi PenSam A/S er ikke er en finansiel virksomhed, men der stilles

Læs mere

Principper for vederlag til bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere i Affitech A/S

Principper for vederlag til bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere i Affitech A/S Principper for vederlag til bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere i Affitech A/S Indledning I henhold til 139 i selskabsloven samt regler og bestemmelser for aktier noteret på Nasdaq OMX skal bestyrelsen

Læs mere

Aflønningsrapport for 2017

Aflønningsrapport for 2017 Aflønningsrapport for 2017 Forord Denne rapport beskriver PFA Banks principper for aflønning, og hvordan gældende regler efterleves. Rapporten er udformet med afsæt i regler i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN

LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN LØNPOLITIK FOR PFA-KONCERNEN Denne lønpolitik er udarbejdet i henhold til lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9, bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Lønpolitik. November 2016

Lønpolitik. November 2016 Lønpolitik November 2016 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. GENERELLE AFLØNNINGSPRINCIPPER... 3 3. AFLØNNING AF BESTYRELSEN... 4 4. AFLØNNING AF DIREKTIONEN... 4 5. VÆSENTLIGE RISIKOTAGERE M.FL.... 5 6. AFLØNNINGSUDVALG...

Læs mere

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato:

LØNPOLITIK. Dokument type: Politik. Emne: Lønpolitik for bestyrelse, direktion, væsentlige risikotagere og ansatte i kontrolfunktioner Dato: 1 af 5 LØNPOLITIK Lovhjemmel Lønpolitikken er fastsat til opfyldelse af lov om finansiel virksomhed 71, stk. 1, nr. 9 og 77, samt bekendtgørelse nr. 1583 om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber

Læs mere

POLITIK FOR VÆKSTFONDENS FINANSIERINGSSEGMENTER OG EJERSKAB

POLITIK FOR VÆKSTFONDENS FINANSIERINGSSEGMENTER OG EJERSKAB SIDE 1 AF 5 POLITIK FOR VÆKSTFONDENS FINANSIERINGSSEGMENTER OG EJERSKAB STAMDATA Ejer (ansvarlig): Bestyrelsen Version: 2 oprettet den 11.04.2019 Placering: [drev/intranet evt. med deeplink] Godkendt af:

Læs mere

VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION [SELSKABETS NAVN]

VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION [SELSKABETS NAVN] VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION [SELSKABETS NAVN] INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 2 FORMÅL... 3 3 BESTYRELSENS VEDERLAG... 3 3.3 Fast vederlag... 3 3.4 Variabelt vederlag... 3 4 DIREKTIONENS

Læs mere

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S

Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S Nordic Tankers A/S generalforsamling 22. april 2010 Bilag 2. Overordnede retningslinier for incitamentsaflønning af bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere i Nordic Tankers A/S I overensstemmelse

Læs mere

Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014

Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014 Danske Bank-koncernens aflønningspolitik, marts 2014 Formål Danske Bank-koncernens ("koncernens") aflønningspolitik gælder for alle ansatte i koncernen. Bestyrelsen har vedtaget aflønningspolitikken efter

Læs mere

Lønpolitik for LB Forsikring A/S

Lønpolitik for LB Forsikring A/S Lønpolitik for LB Forsikring A/S Indledning Formål Nærværende lønpolitik omfatter alle medarbejdere samt bestyrelsen i LB Forsikring A/S. Lønpolitikken skal overordnet sikre: at aflønningen gør selskabet

Læs mere

Maj Invest Equity A/S

Maj Invest Equity A/S Maj Invest Equity A/S 27. marts 2015 MS/MAS Lønpolitik med retningslinjer for tildeling af variabel løn, retningslinjer for fratrædelsesgodtgørelse og pensionspolitik 1. Baggrund Denne lønpolitik er udarbejdet

Læs mere

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S

Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S Fondsmæglerselskabet Maj Invest A/S Maj Invest Holding A/S Lønpolitik Opdateret pr. 27. marts 2015 MS/MAS med retningslinjer for tildeling af variabel løn, retningslinjer for fratrædelsesgodtgørelse og

Læs mere

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen:

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: Alm. Brand af 1792 fmba Alm. Brand A/S Alm. Brand Forsikring A/S Alm. Brand Bank A/S Alm. Brand Liv og Pension A/S Udgave februar 2012

Læs mere

Lønpolitik for PenSam A/S

Lønpolitik for PenSam A/S Lønpolitik for PenSam A/S Målsætninger og Strategi PenSam A/S er ikke er en finansiel virksomhed, men der stilles krav om, at PenSam A/S som leverandør til de øvrige selskaber i koncernen, skal være underlagt

Læs mere

Vederlagspolitik, inklusive retningslinjer for incitamentsaflønning April 2018

Vederlagspolitik, inklusive retningslinjer for incitamentsaflønning April 2018 Vederlagspolitik, inklusive retningslinjer for incitamentsaflønning April 2018 Index 1. Indledning... 2 Baggrund... 2 Sammenhæng mellem vederlagspolitikken og selskabets langsigtede værdiskabelse.... 2

Læs mere

Vederlagsrapport. Arkil Holding koncernen

Vederlagsrapport. Arkil Holding koncernen Vederlagsrapport 2018 Arkil Holding koncernen INDLEDNING Denne vederlagsrapport er aflagt i overensstemmelse med retningslinjerne i anbefalinger for god selskabsledelse af 23. november 2017. Vederlagsrapporten

Læs mere

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Lønpolitik for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S 28. august 2013 Baggrund I medfør af 71, stk.

Læs mere

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK Vejledning om vederlagspolitik, version 2.0, - 1. september 2015 Anbefalinger for god Selskabsledelse, maj 2013, opdateret november 2014 INDHOLD 1. FORM OG INDHOLD... 3 2.

Læs mere

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26.

Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

Indledning. 1 Bestyrelsen. a) Fremgangsmåde

Indledning. 1 Bestyrelsen. a) Fremgangsmåde Principper for vederlag til Bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere i Affitech A/S (principperne kan ses og downloades fra Affitechs hjemmeside www.affitech.com) Indledning I henhold til 139 i selskabsloven

Læs mere

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger

om lønpolitik og aflønning i pengeinstitutter, realkreditinstitutter, finansielle holdingvirksomheder og investeringsforeninger Rapport om efterlevelse af regler om aflønningspolitik i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 575/2013 af 26. juni 2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber

Læs mere

GENMAB A/S, CVR-NR. 21023884

GENMAB A/S, CVR-NR. 21023884 GENMAB A/S, CVR-NR. 21023884 OVERORDNEDE RETNINGSLINJER FOR INCITAMENTSAFLØNNING AF GENMAB A/S' BE- STYRELSE OG DIREKTION I HENHOLD TIL SELSKABSLOVENS 139 1. INDLEDNING Inden et børsnoteret selskab indgår

Læs mere

Aktieselskabet Schouw & Co. Vederlagspolitik for bestyrelse og direktion

Aktieselskabet Schouw & Co. Vederlagspolitik for bestyrelse og direktion Aktieselskabet Schouw & Co. Vederlagspolitik for bestyrelse og direktion VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSE OG DIREKTION I AKTIESELSKABET SCHOUW & CO. 1. Indledning Bestyrelsen i Aktieselskabet Schouw & Co.

Læs mere

Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef

Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef Vederlagspolitik for bestyrelse, direktion, direktørkreds og revisionschef 1. Formål og rammer Vederlagspolitikken skal understøtte DSB s strategi og værdier og har til formål at sikre grundlaget for løn-

Læs mere

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag)

Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Bestyrelsens indstillinger til generalforsamlingen 2015 (fuldstændige forslag) Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens

Læs mere

Vederlagspolitik. for bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S

Vederlagspolitik. for bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S Vederlagspolitik for bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S 6. Vestas internal protocol Introduktion Vederlagspolitikken for Vestas Wind Systems A/S bestyrelse og direktion 1 afspejler aktionærernes

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Forsikring A/S

Lønpolitik for PenSam Forsikring A/S Målsætninger og Strategi Formålet med en lønpolitik for PenSam Forsikring A/S der modsvarer reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed samt Bekendtgørelse om lønpolitik samt oplysningsforpligtelse

Læs mere

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Lønpolitik. for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab Lønpolitik for ledelse, væsentlige risikotagere m.fl. i NOW: Pensions Investment A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o

Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o Aflønningspolitik i Topdanmark koncernen o Formål: Topdanmarks aflønningspolitik er tilrettelagt med henblik på at optimere den langsigtede værdiskabelse på koncernniveau. Aktiekursen afspejler den forventede

Læs mere

Mandat og forretningsorden for Nominerings- og Vederlagsudvalget i Ambu A/S ( Selskabet )

Mandat og forretningsorden for Nominerings- og Vederlagsudvalget i Ambu A/S ( Selskabet ) Mandat og forretningsorden for Nominerings- og Vederlagsudvalget i Ambu A/S ( Selskabet ) 1. Baggrund og formål 1.1 Udvalget er etableret af Selskabets bestyrelse med henblik på at bistå og rådgive Selskabets

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse Meddelelse nr. 7, 2008

Fondsbørsmeddelelse Meddelelse nr. 7, 2008 Fondsbørsmeddelelse 16.04.08 Meddelelse nr. 7, 2008 I forlængelse af den i går fremsendte indkaldelse med dagsorden til Monberg & Thorsen A/S' ordinære generalforsamling 28.04.08 fremsendes hermed bestyrelsens

Læs mere

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information...

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information... Lønpolitik for gruppen Indholdsfortegnelse Formål... side 2 Lønkomponenter... side 3 Aflønning... side 5 gruppens væsentlige risikotagere... side 6 Information... side 7 Rammer og vilkår... side 7 Ansvarlig...

Læs mere

Lønnen skal være i overensstemmelse med selskabets forretningsstrategi, værdier og langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel.

Lønnen skal være i overensstemmelse med selskabets forretningsstrategi, værdier og langsigtede mål, herunder en holdbar forretningsmodel. Indledning Selskabet skal have en politik omkring løn og oplysningsforpligtelser i forhold til aflønning i finansielle virksomheder. Dette er beskrevet i nærværende skriftlige lønpolitik. sudvalg Selskabet

Læs mere

Formålet med lønpolitikken er at understøtte en adfærd, der gavner bankens interesser og langsigtede værdiskabelse.

Formålet med lønpolitikken er at understøtte en adfærd, der gavner bankens interesser og langsigtede værdiskabelse. Lønpolitik Formål og omfang I medfør af Lov om finansiel virksomheds bekendtgørelse om lønpolitik, CRR forordningen samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle virksomheder, har bestyrelsen

Læs mere

Generelle retningslinjer for incitamentsaflønning

Generelle retningslinjer for incitamentsaflønning Generelle retningslinjer for incitamentsaflønning Retningslinjerne gælder for incitamentsaflønning for bestyrelsen og direktionen i Bang & Olufsen a/s. Incitamentsaflønningen vil afhænge af individuelle

Læs mere

Aflønningspolitik i Danica Pension

Aflønningspolitik i Danica Pension Aflønningspolitik i Danica Pension 1. Formål Formålet med denne politik er at fastlægge rammerne for aflønning i Danica Pension. Politikken tager udgangspunkt i aflønningspolitikken for Danske Bank-koncernen,

Læs mere

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen.

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. 1 Aflønningsrapport for Danica koncernen 2014 Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. Danica koncernens aflønningspolitik

Læs mere

VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSEN, KONCERNLEDELSEN OG LEDENDE MEDARBEJDERE I ROCKWOOL INTERNATIONAL A/S

VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSEN, KONCERNLEDELSEN OG LEDENDE MEDARBEJDERE I ROCKWOOL INTERNATIONAL A/S Generalforsamlingen godkender vederlagspolitikken. Den nuværende vederlagspolitik blev godkendt af generalforsamlingen 6. april 2016. VEDERLAGSPOLITIK FOR BESTYRELSEN, KONCERNLEDELSEN OG LEDENDE MEDARBEJDERE

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Bank A/S

Lønpolitik for PenSam Bank A/S Lønpolitik for PenSam Bank A/S Målsætninger og Strategi Formålet med en lønpolitik for PenSam Bank A/S, der modsvarer reglerne om aflønning i lov om finansiel virksomhed samt Bekendtgørelse om lønpolitik

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Bank A/S

Lønpolitik for PenSam Bank A/S Lønpolitik for PenSam Bank A/S Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam Bank A/S Målsætninger og Strategi Politikken afspejler en målsætning om en ordentlig

Læs mere

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S

LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S LØNPOLITIK FOR FIH ERHVERVSBANK A/S Formål Denne lønpolitik for FIH Erhvervsbank A/S ("FIH") har til formål at: 1) være i overensstemmelse med og fremme en sund og effektiv risikostyring, som ikke tilskynder

Læs mere

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013 Aflønningsrapport for Realkredit Danmark 2013 Realkredit Danmarks aflønningsprincipper afspejler god selskabsledelse og målsætningen om at skabe vedvarende og langsigtet værdi for aktionæren. Aflønningsprincipperne

Læs mere

VEDERLAGSPOLITIK (Vedtaget pr på den ordinære generalforsamling) 1. Indledning 1.1. Denne vederlagspolitik for Bang & Olufsen a/s, CVR-nr.

VEDERLAGSPOLITIK (Vedtaget pr på den ordinære generalforsamling) 1. Indledning 1.1. Denne vederlagspolitik for Bang & Olufsen a/s, CVR-nr. VEDERLAGSPOLITIK (Vedtaget pr. 21.08.2019 på den ordinære generalforsamling) 1. Indledning 1.1. Denne vederlagspolitik for Bang & Olufsen a/s, CVR-nr. 41257911, ( B&O eller Selskabet ) er udarbejdet i

Læs mere

Politik for. vederlag

Politik for. vederlag Politik for vederlag (Honorering og aflønning af bestyrelse og ledelse) Godkendelsesdato: 13. april 2018, ordinær generalforsamling Gældende for: Det børsnoterede moderselskab North Media A/S og datterselskaber

Læs mere

Vederlagspolitik Matas A/S, CVR nr

Vederlagspolitik Matas A/S, CVR nr Vederlagspolitik Matas A/S, CVR nr. 27 52 84 06 1 af 6 1 Indledning 1.1 Bestyrelsen i Matas A/S, CVR-nr. 27 52 84 06, ( Matas eller Selskabet ) har vedtaget denne vederlagspolitik ( Vederlagspolitikken

Læs mere

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S 1. Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Introduktion Vederlagspolitikken for Vestas Wind Systems A/S bestyrelse

Læs mere

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i

Lønpolitik. Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S. for. Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Lønpolitik for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S Afledt af Forretningsorden for bestyrelsen i Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S 7. marts 2017 Baggrund I medfør af 71, stk. 1,

Læs mere

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016

Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016 Bestyrelsens fuldstændige forslag til generalforsamlingen 2016 Ad dagsordenens pkt. 1 - valg af dirigent Bestyrelsen indstiller: Advokat Lisa Reinholt, LB Forsikring A/S Ad dagsordenens pkt. 3 vedr. godkendelse

Læs mere

Retningslinjer for incitamentsaflønning. Oktober 2016

Retningslinjer for incitamentsaflønning. Oktober 2016 Retningslinjer for incitamentsaflønning Oktober 2016 Indhold 1. Indledning... 2 Redegørelse for væsentligste overvejelser for retningslinjerne... 2 Formål, værdiskabelse... 2 Tiltrækning og fastholdelse

Læs mere

Vederlagsretningslinjer

Vederlagsretningslinjer Vederlagsretningslinjer Vederlagsretningslinjer for bestyrelse og direktion i H. Lundbeck A/S 1. Indledning I henhold til selskabslovens 139 Lov nr. 1089 af 14. september 2015 med ændringer er det en betingelse

Læs mere

BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S Emne Gældende for Lønpolitik Dato Marts 2019 BI Holding A/S samt datterselskaberne BI Management A/S og BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S Lønpolitik 1. Baggrund Denne lønpolitik (Politikken) er

Læs mere

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 20 DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0 Aflønningsrapport for Danske Bank 2013 Danske Banks aflønningsprincipper afspejler god selskabsledelse og målsætningen om at skabe vedvarende og langsigtet værdi for

Læs mere

Vederlagsretningslinjer for bestyrelsen og direktionen i H. Lundbeck A/S

Vederlagsretningslinjer for bestyrelsen og direktionen i H. Lundbeck A/S Vederlagsretningslinjer for bestyrelsen og direktionen i H. Lundbeck A/S Godkendt på generalforsamlingen den 25. marts 2015 1. Indledning I henhold til selskabslovens 139 Lov nr. 322 af 11. april 2011

Læs mere

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR 10 41 34 94 TV 2 DANMARK GOD SELSKABSLEDELSE Foto fra Kvægtorvet af fotograf Ebbe Rosendahl 2 GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 lægger vægt på at sikre,

Læs mere

2.11 Lønpolitik

2.11 Lønpolitik 2.11 Lønpolitik 26.06.2019 2.11 Lønpolitik 1. Indledning I medfør af Lov om finansiel virksomhed 77 a-d samt f, bekendtgørelse nr. 1582 af 13. december 2016 og ændringer i bekendtgørelse nr. 1337 af 29.

Læs mere

CODAN A/S AFLØNNINGSRAPPORT 2012

CODAN A/S AFLØNNINGSRAPPORT 2012 CODAN A/S AFLØNNINGSRAPPORT 2012 2 AFLØNNINGSRAPPORT 2012 Regler for aflønning Med virkning fra 1. januar 2011 trådte der nye regler i kraft vedrørende finansielle virksomheders forpligtelse til at fastlægge

Læs mere

Bilag til pkt. 7 vedr. lønpolitik for LB Foreningen Dokumentnr. Fortroligheds-niveau Sidenr. Godkendt POL-1000516 Offentlig 1/1 [Godkendt] Ansvarlig Modtager Forfatter Version Jakob Thyssen Valerius Alle

Læs mere

Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere

Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere Lønpolitik - Aflønning af ledelsen og væsentlige risikotagere Indledning Bestyrelsen i Sønderjysk Forsikring G/S har vedtaget nærværende lønpolitik for selskabet i overensstemmelse med reglerne gældende

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S Side 1 af 5 BRØNDBYERNES I.F. FODBOLD A/S CVR-nr. 83 93 34 10 Brøndby, den 11. marts 2019 SELSKABSMEDDELELSE NR. 06/2019 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S Der indkaldes

Læs mere

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen:

LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: LØNPOLITIK for følgende finansielle selskaber i Alm. Brand Koncernen: Alm. Brand af 1792 fmba Alm. Brand A/S Alm. Brand Forsikring A/S Alm. Brand Bank A/S Alm. Brand Liv og Pension A/S Udgave 2013 1 Lønpolitik

Læs mere

Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s

Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s Generalforsamling 18. marts 2016 Sampension KP Livsforsikring a/s Lønpolitik for Sampension KP Livsforsikring a/s 1. Baggrund og formål Formålet med denne lønpolitik er at fastlægge principper og rammer

Læs mere

Lønpolitik for PenSam Liv

Lønpolitik for PenSam Liv Lønpolitik for PenSam Liv Indledning Politikken gælder for bestyrelse, direktion og alle medarbejdere i PenSam Liv Målsætninger og Strategi Politikken afspejler en målsætning om en ordentlig governance

Læs mere

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S 1. Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Introduktion Vederlagspolitikken for Vestas Wind Systems A/S bestyrelse

Læs mere

Norli Pension Livsforsikring A/S

Norli Pension Livsforsikring A/S Klassifikation Side Intern 1/7 Type af regelsæt Politik Dato 19. april 2018 Norli Pension Livsforsikring A/S LØNPOLITIK Besluttet af Norli Pension Livsforsikring A/S Dato for beslutning 2018-04-26 Erstatter

Læs mere

Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S

Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S Lønpolitik for Koncernen Sparekassen Sjælland-Fyn A/S Lønpolitikken i Sparekassen Sjælland-Fyn A/S koncernen (herefter sparekassen), omfatter alle sparekassens medarbejdere, herunder også direktion, bestyrelse

Læs mere

2.9 Lønpolitik

2.9 Lønpolitik 2.9 Lønpolitik 16.08.2017 2.9 Lønpolitik 1. Indledning I medfør af 77 d, stk. 1 i Bekendtgørelse nr. 174 af 31. januar 2017 af Lov om Finansiel Virksomhed samt 5 og 9, stk. 1, nr. 1, 3 og 5 og 10, stk.

Læs mere

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse Lønpolitik for Dragsholm Sparekasse 1 1. Indledning og formål I medfør af Lov om finansiel virksomheds bekendtgørelse om lønpolitik, CRR forordningen samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen.

Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. Aflønningsrapport for Danica koncernen 2016 Danske Bank koncernens aflønningspolitik regulerer Danica koncernens forhold og er gældende for alle i Danica koncernen. Danica koncernens aflønningspolitik

Læs mere

Velkommen til generalforsamling

Velkommen til generalforsamling Velkommen til generalforsamling i Danske Andelskassers Bank den 26. april 2017 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år 3. Fremlæggelse af årsberetning

Læs mere

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0

DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0 DANSKE BANK/AFLØNNINGSRAPPORT 0 Aflønningsrapport for Danske Bank 2014 Danske Banks aflønningspolitik og praksis afspejler Danske Bank-koncernens målsætning om en ordentlig governance proces samt en vedvarende

Læs mere

Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012:

Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012: Til offentliggørelse på hjemmesiden pr. 30. marts 2012: Unipension: Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger:

Læs mere

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr Vejledende oversættelse af Charter of the Remuneration Committee. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den engelske originalversion og nærværende oversættelse vil den engelske version være gældende.

Læs mere

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information...

Formål... side 2. Lønkomponenter... side 3. Aflønning... side 5. PenSam gruppens væsentlige risikotagere... side 6. Information... Lønpolitik for gruppen Indholdsfortegnelse Formål... side 2 Lønkomponenter... side 3 Aflønning... side 5 gruppens væsentlige risikotagere... side 6 Information... side 7 Rammer og vilkår... side 7 Ansvarlig...

Læs mere

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014

Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014 Aflønningsrapport 2014 Aflønningsrapport for Realkredit Danmark koncernen 2014 Realkredit Danmark koncernens aflønningspolitik og praksis afspejler koncernens målsætning om en ordentlig governanceproces

Læs mere