(Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer"

Transkript

1 (Vinter-)Konservering af indenbords benzinmotorer Baseret på Volvo Pentas "Uppläggnings- og sjøsättningsguide", Anvendte billeder skal forstås som vejledende snarere end som arbejdstegninger

2 1. Olie- og filterskift Du bør udskifte olie og filter efter cirka 100 timer eller mindst en gang per sæson. Sædvanligvis sker dette om efteråret i forbindelse med optagning. Fordelen er at motoren står med frisk olie vinteren over. Gammel olie kan faktisk nedbryde motoren. Anvend Volvo Pentas originalolie (eller en anden olie med korrekte specifikationer) fordi den foruden at være beregnet til motoren, har konserverende egenskaber. Hvis du gør det på denne måde behøver du ikke bruge nogen speciel konserveringsolie. Naturligvis skal der også monteres nyt oliefilter og Volvo anbefaler et originalfilter. Filteret har til opgave at rense olien for sod og metalpartikler og forhindrer samtidig unødig motorslitage. Originale filtre er testet og korrekt dimensioneret med hensyn til mål og kapacitet. Hvordan gør man? Start motoren mens båden ligger i vandet. Lad den blive driftsvarm, sluk motoren og tag oliepinden op. Før sugeslangen fra oliepumpen ned gennem røret og pump olien ud i en beholder med målemærker, så det er muligt at kontrollere, at al olie er suget op. Tabel med oliemængder findes sidst i guiden. Da urenheder og slagger især samles i bunden af bundkarret er det vigtigt at suge omhyggeligt. Oliefilteret kan sidde ret fast og afmonteres ved brug af oliefiltertang. Hav en klud parat, for at minimere spild og aftørre filterets anlægsflade på motorblokken. Derefter smøres lidt olie på det nye filters gummiring. Filteret skrues på med håndkraft, og når det føles fast skal det kun spændes yderligere en halv omgang. OBS! Brug ikke filtertang ved monteringen! Når filteret er monteret er det tid til at påfylde ny olie. Der skal påfyldes anført mængde, men husk at det nye oliefilter og rummer lidt. Når olien er påfyldt kontrolleres med oliepinden, at niveauet er mellem mærkerne. Derefter startes motoren og kører nogle få minutter, så olien kommer rundt i hele smøresystemet. Kontroller for utæthed omkring oliefilteret og lad motoren stå nogle minutter, inden olieniveauet igen kontrolleres med oliepinden. Efterfyld ved behov der er ca. en liter imellem de to mærker.

3 2. Konservering af kølesystem søvandskølede motorer. Et korrekt vedligeholdt og regelmæssigt efterset kølesystem minimerer risikoen for skader ved overophedning. Den væsentligste årsag til rust i motorens kølekanaler er utilstrækkelige konserveringer. Når motoren er tømt for vand og der er luft i kølekanalerne er der grobund for rust. Det spiller mindre rolle om motoren er hav- eller søvandskølet. For at undgå frostsprængninger og korrosionsskader mens båden står på land, er det vigtigt at kølesystemet også konserveres. OBS! Konservering af kølesystemet bør gøres på land, da der ellers er risiko for at der kommer vand i båden. Hvordan gør man? Søvandskølede motorer: Princippet for konservering af kølesystemet er at kanalerne skal skylles igennem og derefter tømmes. Afmonter pumpens sugeslange fra Aquamatic-drevets inderside eller gennemføringen. Anbring en stor spand så den kan opsamle det kølevand, der løber ud sammen med udstødningen. Tilslut ny/forlæng derefter sugeslangen og før den ned i spanden, som hele tiden fyldes med postevand. Det er meget vigtigt at vandpumpen ikke løber tør. Impelleren bliver ødelagt og motorhavari kan blive resultatet. Det er endvidere vigtigt, at pumpen selv suger vandet op fra spanden (haveslange eller lignende forsyning må absolut ikke tilsluttes sugeslangen) Lad motoren køre i tomgang ca min. eller til den har nået tilstrækkelig temperatur og termostaten åbner sig. Ved at lade motoren køre nogle minutter skylles salt og evt. urenheder ud. Sluk derefter motoren og tøm spanden. Fyld en blanding af vand og Volvo Pentas kølevæske type 90 i spanden. Når motoren igen startes vil blandingen suges op i motoren, køre rund og komme ud med udstødningen, opsamles i spanden og cirkulere flere gange. Efter nogle minutter er kølesystemet skyllet igennem (det cirkulerende kølemiddel bliver varmt) og motoren slukkes. Den mængde kølemiddel der ikke selv løber ud, skal blive i systemet, hvor den yder frostbeskyttelse og beskytter mod korrosion. Hvis der er monteret kølevandsfilter skal det efterses/renses.

4 3. Konservering af kølesystem - ferskvandskølede motorer (lukket kølesystem) Et korrekt vedligeholdt og regelmæssigt efterset kølesystem minimerer risikoen for skader ved overophedning. Den væsentligste årsag til rust i motorens kølekanaler er utilstrækkelige konserveringer. Når motoren er tømt for vand og der er luft i kølekanalerne er der grobund for rust. Det spiller mindre rolle om motoren er hav- eller søvandskølet. For at undgå frostsprængninger og korrosionsskader mens båden står på land, er det vigtigt at kølesystemet også konserveres. OBS! Konservering af kølesystemet bør du gøres på land, da der ellers er risiko for at der kommer vand i båden. En ferskvandkølet motor her to kølesystemer: a) Et søvandskølet system, hvor oliekøler, varmeveksler og på visse motorer også udstødningsrør konserveres på samme måde som for den søvandskølede motor. b) Motorblok og topstykke er kølet med ferskvand, som igen køles af søvandet i varmeveksleren. Hvordan gør man? Ferskvandskølede motorer: Kontroller frysepunktet på det interne kølesystems kølevæske ved hjælp af en med en glykolmåler og efterfyld med kølevæske type 90 ved behov. Kølevæsken mister sine korrosionsbeskyttende egenskaber efterhånden og bør udskiftes mindst hvert andet år. Bemærk at kølevæske type 90 ikke må blandes med andre tilsætningsmidler eller kølevæsker. Efterse og rengør evt. søvandsfilter. Konserver de søvandskølede dele på samme måde som beskrevet ovenfor. Kontroller væskeniveauet på ferskvandkølesystemet i ekspansionstanken. Kontroller at alle aftapningshaner og propper er lukkede. Visse motorer her zinkanoder i varmeveksleren. Disse skal afmonteres og kontrolleres. Zinkanoder skal udskiftes når 50% er tæret væk.

5 4. Rustbeskyttelse - motoren indvendigt For at undgå unødvendige korrosionsskader i motorens indre, f. eks. cylindre og ventiler, mens båden står på land er det vigtigt at disse rustbeskyttes. Det gøres lettest i forbindelse med konserveringen af kølesystemet. Sørg for god ventilation under dette erbejde. Hvordan gør man? Start med at afmontere flammehæmmeren/luftfilteret fra karburatoren/indsugningen. Start motoren og hæld ml. i indsugningen. Hæld så langsomt, at motoren ikke går i stå! Motoren vil gå dårligt og udvikle en del røg. Slut med at hælde endnu ml olie i indsugningen og sluk motoren. Inden motoren tages i brug skal der altid skiftes tændrør. 5. Kølevandsslanger / udstødningsslanger Eftersom gummi bliver sprødere med tiden, bør man regelmæssigt kontrollere at der ikke er opstået sprækker i slangerne. Det er ikke tilstrækkeligt at se på slangerne, man skal vride og trække i dem for at eventuelle sprækker bliver synlige. Utætte kølevandsslanger er en sikkerhedsrisiko som han medføre overophedning af motoren. Utætte udstødningsslanger kan medføre farlige udstødningsgasser ombord. Både utætte kølevandsog udstødningsslanger kan medføre at der kommer vand i båden. Inden båden skal stå på land hele vinteren skal alle slanger og spændbånd ses grundigt efter. Slanger som ikke er bløde og bøjelige skal udskiftes og alle spændbånd skal efterspændes.

6 6. Termostaten Hvis du har et instrument til temperaturvisning på instrumentpanelet kan du se om motoren holder korrekt arbejdstemperatur. For høj temperatur skyldes ofte tilstoppede kølevandsindtag, kølevandkanaler, varmeveksler eller defekt impeller. Før lav kølevandstemperatur skyldes ofte en defekt termostat. Det er nemt at kontrollere om termostaten fungerer som den skal: Afmonter termostathuset og tag termostaten ud. Bemærk det antal grader som står indstanset. Læg termostaten i en kasserolle med vand sammen med et stegetermometer. Kontroller at termostaten åbner ved det anførte antal grader. Gør den ikke dette skal den udskiftes. 7. Impelleren Impelleren pumper kølevand gennem motorens kølesystem. Man kan sige at impellerpumpen er motorens hjerte. Det er derfor meget vigtigt at sikre, at impelleren er i orden. Under alle omstændigheder bør man udskifte impelleren mindst hvert andet år. Gummi ældes og bliver hårdt. En gammel impeller er derfor ikke lige så effektiv som en ny. For at bibeholde impellerens egenskaber kan man gøre følgende: Tag låget af pumpen og tag impelleren ud. Helst med hænderne, men sidder den fast kan værktøj anvendes forsigtigt for ikke beskadige impeller eller pumpehus. Bemærk at dette skal gøres efter konservering af motoren. Skyl impelleren i postevand og opbevar den i en lukket plasticpose.

7 8. Brændstofsystemet Når du kontrollerer og servicerer brændstofsystemet er det, ud fra et sikkerhedssynspunkt, vigtigt at du er omhyggelig og udelukkende bruger originaldele. Det er specielt vigtigt at der ikke kommer urenheder i det følsomme brændstofsystem. Ved optagningen skal man sørge for at tanken enten er helt fuld eller helt tom. Grunden til dette er, at det nedsætter risikoen for dannelse af kondens og dermed vand i brændstoffet. Hvis der er monteret ekstra filter med vandudskiller, skal det tømmes inden båden henstilles. Kontroller brændstofslangernes tilstand og udskift ved behov. De gamle brændstoffiltre skal blive siddende de skal skiftes i foråret, inden søsætning. Hvis der har været problemer med snavs i brændstoffet og tilstoppede filtre i løbet af sæsonen, er det optimalt at rense tanken i løbet af vinteren. 9. Drivremme Kontroller regelmæssigt at remme til generator og ferskvandpumpe er korrekt spændt. Man skal kunne trykke remmen cirka 10 mm ned midt mellem remskiverne, hverken mere eller mindre. Kontroller remspændingen efter nogle timers drift. Kontroller også remmenes udseende inden vinteren de må ikke være sprukne eller trevlede. Et andet godt tip er at løsne spændingen om vinteren. På den måde holder remmen længere. En fejlfri drivrem giver bedre ladningseffekt fra generatoren og mindsker samtidigt risikoen før overophedning. Der bør altid findes en ekstra rem ombord.

8 10. Tændsystemet Tændsystemets vedligeholdelse er vigtig for at motoren skal gå godt og bruge mindre benzin. Hvis du ikke har udstyr og kundskab bør alle justeringer i motorens tændsystem udføres af et aut. værksted. En forkert justeret tænding kan medføre motorskader og dårlig brændstoføkonomi. Brug udelukkende Volvo Pentas originalkomponenter til tændsystemet. De opfylder alle marine sikkerhedskrav. Hvordan gør man? Ud fra et sikkerhedssynspunkt er det vigtigt at alle tænddele er tørre og rene. Aftør tændkabler og fordelerdæksel, tag fordeledækslet af og aftør det indvendigt. Påsprøjt fugtfortrængende spray ind- og udvendigt. Udskift slidte eller defekte dele. Vent med at montere nye tændrør til søsætningen. Tændrørene skal udskiftes en gang per år. Hvis motoren forsynet med platiner bør disse og kondensatoren skiftes ved behov. Aftør tændkabler og fordelerlåg. Indstil tændingen med stroboskop.

9 11. Elsystemet ombord. Havluften er et barsk driftsmiljø for et elsystem, da det udsættes for både høj fugtighed og salt. Af disse grunde kan elsystemet ombord rammes af krybestrøm, oxidering og spændingsfald, hvis man ikke vedligeholder systemet regelmæssigt. Kontroller og sørg for at ledninger ikke er skadede eller udsat for slagvand. Ellers er der risiko for, at strøm kan finde vej til motor/drev eller slagvand i kølsvinet. Hvis sådan læk-strøm influerer på det galvaniske korrosionsbeskyttelse (zinkanoder), kan der på kort tid opstå svære korrosionsskader. Hvordan gør man? Løsn batterikablerne, rengør kabelskoene og smør dem med fedt, beregnet til poler. Kontroller elektrolytniveauet og lad batteriet op. Batterierne klarer bedst at være ude af brug, hvis de opbevares frostfrit og tilsluttes en vedligeholdelseslader, der er beregnet til at være tilsluttet konstant. Eftersom et batteri aflades når det ikke bruges bør du oplade det et par gange i løbet af vinteren. Afladningen er kraftigst når batteriet opbevares varmt hvorfor det anbefales at opbevaring sker køligt, fri for hård frost. Under alle omstændigheder er det bedste, at batterierne tilsluttes en vedligeholdelseslader, der er beregnet til at være tilsluttet konstant. Fuldt opladede batterier kan overvintre i båden. OBS! Et batteri tager skade af at være afladet i længere tid, og et afladet eller dårligt ladet batteri kan ødelægges af frost. Aftør alle kabler, sprøjt Volvo Penta universalolie på alle kontakter og sikringsholdere på motoren og under instrumentpanelet. Løsn og rengør alle forbindelser som er oxiderede.

10 12. Ventilation i løbet af vinteren. Vær omhyggelig med ventilationen i løbet af vinteren. Luften skal kunne cirkulere i båden. Lad døre og luger være åbne, så undgås du kondens og mug. Dette gælder også lugen til motorrummet. Sørg også for at rengøre under og omkring motoren. Brug affedtningsmiddel, et rent motorrum er en forudsætning før høj sikkerhed ombord. Desuden lugter der mindre af olie og servicearbejder bliver lettere at udføre. 13. Til sidst - vigtig information! Til alle motorer findes en instruktionsbog som indeholder mere detaljeret information. De tidsintervaller som angives ovenfor er generelle retningslinjer og varierer mellem forskellige motortyper. I instruktionsbogen findes intervaller angivne for netop din motor. Hvis du bruger motoren erhvervsmæssigt eller i kraftigt forurenet vand gælder helt andre intervaller. Hvis du ikke har en instruktionsbog eller har brug for en Gør-det-själv håndbog til din motor, kan du købe en hos Drevia på tlf eller info@drevia.se.

11 Olie rumindhold, Volvo Penta Dieselmotorer: MD1A, MD1B MD2A, MD2B, AQD2B MD3B MD5A,B,C MD6A, MD6B, MD7A, MD7B MD11C, MD11D MD17C, MD17D MD21A, MD21B, AQD21A, AQD21B MD22A, MD22B, TMD22A, TMD22B, TAMD22B MD32A, AQD32A MD/TMD/TAMD 30, 31 A,B,D,AQ D/MD/TMD/TAMD 40, 41 A,B,AQ KAD/KAMD 42 A,B Volym: 1,95 liter 3,25 liter 5,75 liter 2,1 liter 3 liter 2,85 liter 4,65 liter 5,5 liter 6 liter 8 liter 9 liter 11 liter 11 liter ,4 liter ,75 liter 2003, 2003T 4,1 liter MD2010 MD2020 MD2030 1,8 liter 3,4 liter 4,3 liter

12 MD2040 A,B MD2040 C 8 liter 6 liter D ,5 liter D ,5 liter D3 D4 D6 8 liter 12,5 liter 20 liter Bensinmotorer: BB30, BB100, MB18, MB18F, AQ60F AQ90, AQ95, AQ95A, AQ100, AQ110 AQ120, BB115A, BB115C, MB20A MB20A,B,C, AQ115A,B, AQ130A,B,C,D BB165A, AQ165A BB170A,B,C, AQ170A,B,C AQ120B, AQ131A,B,C,D, 230A,B AQ125A,B, BB145A, AQ145A,B BB140A, AQ140A AQ151A,B,C, 250A,B, AQ171A,C, 251A AQ175A Volym: 3,75 liter 3,75 liter 3,75 liter 3,75 liter 5,75 liter 6 liter 4 liter 5 liter 5,7 liter 4,5 liter 4,1 liter 430A, B 4,2 liter AQ190A AQ200B AQ200C 5,2 liter 6,1 liter 5 liter

13 AQ200D,F AQ205A, 431A,B AQ211A, 500A,B, AQ231A,B, BB231A, 501A,B, AQ225D,E,F AQ240A, AQ255A,C AQ255B AQ225B BB225A,B,C, AQ260A,B, BB260A,B,C BB261A, AQ271A,B,C,D, 570A 4,4 liter 4,2 liter 5,4 liter 5,4 liter 5,2 liter 5,5 liter 6,1 liter 5,4 liter 5,4 liter 572A, 570A/MS4A, AQ311B, 571A 5,4 liter AQ280A, AQ290A, AQ311A 740A,B 5,6 liter 6,65 liter AQ-Drev: Volym: 100, liter 100B 3,1 liter 250, 270, 270T 2,2 liter 275, 275A, 285A, 280, 280T, 280PT 2,6 liter 280DP 2,7 liter 290, 290A, SP-A, SP-A1, SP-A2 2,6 liter 290, 290A, SP-A, SP-A1, SP-A2(med 4" förlängning) 2,8 liter 290DP, 290DPA, DP-A, DP-A1, DP-A2 290DP, 290DPA, DP-A, DP-A1, DP-A2(med 4" förlängning) DP-B, DP-B1, DP-C, DP-D 2,7 liter 2,9 liter 2,7 liter

14 S-Drev: 100S 100S(med 1" förlängning) 110S 110S(med 1,5" förlängning) 110S(med 3" förlängning) 110S(med 4,5" förlängning) 120S 120S(med 2" förlängning) 120(med 4" förlängning) 120SB, S120C 120SB, S120C(med 2" förlängning) 120SB, S120C(med 4" förlängning) 130S 150S Volym: 2,5 liter 2,6 liter 1,8 liter 2,1 liter 2,3 liter 2,5 liter 2,8 liter 3,1 liter 3,3 liter 2,8 liter 3,1 liter 3,3 liter 2,9 liter 3,25 liter

VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE. Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?

VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE. Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? VOLVO PENTA Diesel og Benzin motorer OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? Oplægning / Vinterkonservering: Hvad skal gøres inden båden

Læs mere

OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring?

OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE Hvad bør gøres i forbindelse med Vinterkonservering og Forårsklargøring? Hvad skal gøres inden båden tages på land? Olie- og Oliefilterskift. Du bør skifte olie og oliefilter

Læs mere

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE EN GOD INVESTERING I denne folder finder du det meste af det, du bør kontrollere og checke på motor og drev i forbindelse med oplægning

Læs mere

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE EN GOD INVESTERING I denne folder finder du det meste af det, du bør kontrollere og checke på motor og drev i forbindelse med oplægning

Læs mere

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev

Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev Vinterkonservering af Volvo Penta MD7A med S-110 drev 1. Baggrund Denne artikel er redigeret med udgangspunkt i beskrivelsen af Volvo Penta 2001 skrevet af Bjarke (MaxiMalt). Tak for udgangspunktet! Dette

Læs mere

LM 27 motorsejler med Bukh Diesel DV 20 marinemotor

LM 27 motorsejler med Bukh Diesel DV 20 marinemotor Efterårsarbejder 1. Dieselolie (i vandet) For at sikre bådens tank, rør og motoren mod kondensvand, bør tanken fyldes helt før vinteren, ved den sidste fyldning kan der, for at sikre yderligere mod vand

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. Overskrift Vandpumpe 2, benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 15 430 Sdr. Ringvej 1 6600 Vejen Tlf. 70 21 26 26 Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. benzindrevet Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Vandpumpe 2, Varenr.: 90 xx xxx benzindrevet Varenr.: 90 42 637 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

fakta Det er imidlertid ikke altid fejl på motoren, der er årsag til driftsforstyrrelser.

fakta Det er imidlertid ikke altid fejl på motoren, der er årsag til driftsforstyrrelser. 89 Et er jo forskellige motortyper, et andet er deres virkemåde. Selv om man passer og plejer sin motor efter alle kunstens regler sker det jo at noget ikke helt går efter planen. Det er derfor vigtig

Læs mere

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas.

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas. 2005/1 TEXAS Motor ECF 26-36 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Identifikation af symboler

Læs mere

Vedligeholdelseslogbog 90-889160

Vedligeholdelseslogbog 90-889160 Vedligeholdelseslogbog 90-889160 VIGTIGT Vedligeholdelse skal udføres af en Mercury Marine-autoriseret forhandler. Ved fuldførelse af vedligeholdelseseftersyn skal denne bog dateres og underskrives af

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texa

Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texa Læs altid betjeningsvejledningen før brug af din motor. Følg altid de retningslinjer, din lokale Texas Power Line forhandler giver med hensyn til Texas Power Line. Stop altid din motor før opfyldning af

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2

MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2 MANUAL UNICLEAN UNICLEAN UNICLEAN-2 INDHOLDSFORTEGNELSE MANUAL... SIDE 3 MASKINE... SIDE 3 TYPE... SIDE 3 ANVENDELSE... SIDE 3 MONTERING... SIDE 3 DEMONTERING... SIDE 3 DRIFT... SIDE 3 VEDLIGEHOLD... SIDE

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

GOES 520 4* * *4 MAX Model

GOES 520 4* * *4 MAX Model GOES 520 4*2 520 4*4 520 4*4 MAX Model Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende

Læs mere

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning VIGTIGT Læs denne vejledning nøje, inden køleboksen monteres og tages i brug. Kontakt forhandleren, hvis der måtte være yderligere spørgsmål.

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Brugsanvisning KVA-D 80T

Brugsanvisning KVA-D 80T Brugsanvisning KVA-D 80T Revison 1 april 2011 Revison 1 april 2011 Motorens model og betegnelse kan findes på typepladen som er placeret på motoren. Denne brugsanvisning omhandler: Fabrikat: Maskinbetegnelse:

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

MOTOREN VIL IKKE STARTE

MOTOREN VIL IKKE STARTE MOTOREN VIL IKKE STARTE AUTOCOLLEGE 2015 Min motor vil ikke starte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Har du lavet starteftersyn? Hvis ikke lav det. Lav starteftersyn med de punkter der er beskrevet i de sider du

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: 90 21 201 og 90 21 202 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning Generator Varenr.: 90 42 043 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og brugen af

Læs mere

Brugsvejledning. Spa

Brugsvejledning. Spa Brugsvejledning til Spa 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations Instruktioner... 2-3 5. Instruktioner... 3 6. Hygiejne ved brug af spabad 4 7. Vedligehold

Læs mere

Brugsanvisning. Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.:

Brugsanvisning. Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.: Brugsanvisning Hedvandsrenser, 1714T Portotecnica 14 l/min. 170 Bar Varenr.: 90 20 883 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før ibrugtagning af ismaskinen. Gem brugervejledningen til senere brug. BESKRIVELSE AF ISMASKINEN 1. Øverste kappe 2.

Læs mere

en ny SÆSON GØR DIG KLAR Til DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE

en ny SÆSON GØR DIG KLAR Til DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE GØR DIG KLAR Til en ny SÆSON TIPS FRA DIN VOLVO PENTA FORHANDLER EFTERÅR 2013 DER ER STADIG TID TIL MANGE LANGE OG SMUKKE TURE Sejlersæsonen er desværre ved at være slut, nu hvor efter året nærmer sig.

Læs mere

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Batteri manual LiFePO4 batterier til Ebike Elcykler Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Rev 5-4-2011 Litium jernfosfat batteriet Funktion Batteriet

Læs mere

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses.

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses. Motormanual PL160 PL200 PL240 PL390 5,5hk 6,5hk 8,0hk 13,0hk Generelle oplysninger: Dette er en 1 cylindret, luftkølet 4 takt Benzin motor. Motoren skal køre på almindelig blyfri benzin med minimum 92

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 44 895 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk 1 9044895 industrikompressor 2x90 ltr Norge V2 Industrikompressor

Læs mere

KAMINX K-120. Dansk brugsanvisning. Vs.2,0

KAMINX K-120. Dansk brugsanvisning. Vs.2,0 KAMINX K-120 Dansk brugsanvisning Vs.2,0 A. INSTALLATION OF VARMEOVNEN Ovnen gøres klar til brug ved at følge følgende trin: 1. Udpakning 1. Åbn kassen. 2. Tag ovnen ud af kassen og fjern sidekilerne.

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: &

Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: & Brugsanvisning Højtryksrensere, model: 2840T & 3175T Varenr.: 90 21 071 & 90 21 239 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P.

Læs mere

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk TEFAL Supergliss/Prima Strygejern Brugervejledning dansk 1 1. Apparatoversigt 1. Spraydyse 2. Vandpåfyldnings-studs anvend udelukkende vand fra hanen. 3. Ekstra-dampstøds-tast 4. Sprøjte-tast fugtning

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 40 090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Industrikompressor 2x90ltr. Varenummer: 9040090 Beskrivelse:

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Brugsanvisning. Brændekløver, 20 T Vandret 6,5 HK benzin Varenr.:

Brugsanvisning. Brændekløver, 20 T Vandret 6,5 HK benzin Varenr.: Brugsanvisning Brændekløver, 20 T Vandret 6,5 HK benzin Varenr.: 90 42 742 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Manual Røremaskine Model: MK-36

Manual Røremaskine Model: MK-36 Manual Røremaskine Model: MK-36 Læs grundigt igennem inden ibrugtagning og gem til senere brug Dele 1. Øvre kabinet 5. Bund cover 9. Æggepisker 2. Låg til skål 6. Gummi fødder 10. Dejkrog 3. Mixe skål

Læs mere

Varmekanon 55H Diesel

Varmekanon 55H Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044864 Varmekanon 55H Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044864 Beskrivelse: Transportabel, oliefyret

Læs mere

CITROËN. Gode råd fra UDSTØDNING. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig

CITROËN. Gode råd fra UDSTØDNING. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig UDSTØDNING mere viden bedre vedligeholdelse Oplev hvad kan gøre for dig UDSTØDNING mere viden bedre vedligeholdelse Udstødningen er en teknisk kompliceret del, som både er underlagt lovgivningens miljønormer

Læs mere

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler T5190LE Type N1190.. Original vejledning 438 9098-10/DK 2015.09.11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symboler...5 2 Generelt...5 3 Vedligeholdelse...6 3.1 Rengør

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg

Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg Indholdsfortegnelse Dansk Højtryk Benzin højtryksanlæg 1.0 MASKINENS SPECIFIKATIONER DANSK BENZIN HØJTRYKSANLÆG 3 1.1 IDENTITETS-KLISTERMÆRKE 3 2.0 SIKKERHED 4 2.1 INTRODUKTION 4 2.2 KORTE SIKKERHEDSINSTRUKSER

Læs mere

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013

Akkumulator, dynamo, generator og starter. Thomas Olsgaard 30/10 2013 Akkumulator, dynamo, generator og starter Thomas Olsgaard 30/10 2013 Batteriet Blyakkumulatoren er opfundet i 1859 af franskmanden Gaston Planté. Konstruktion og typer. Akkumulatoren består af 2 elektroder

Læs mere

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk

ZI24-ZI26. VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk ZI24-ZI26 VVS-EKSPERTEN Blæsbjergvej 54 8722 Hedensted 75 89 03 03 salg@vvs-eksperten.dk 1 Brugsvejledning 1. Elektriske parameter 2 2. Elektrisk installation. 2 3. Vand Tilslutning... 2 4. Installations

Læs mere

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine CM2.16 & CM3.27 Bruger manual Crafted with craftsman marine Fremdrivning 2 Crafted with CRAFTSMAN MARINE Bemærk: Manualen er både til CM2.16 og model CM3.27, derfor kan det forekomme at billeder/tegninger

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

køling motoren til gengæld ikke brændstoffet ret godt. Derfor bør man undgå at anvende salt kølevand.

køling motoren til gengæld ikke brændstoffet ret godt. Derfor bør man undgå at anvende salt kølevand. 67 Der er svært at pege på, hvad de vigtigste komponenter på et motoranlæg er. Et er dog sikkert og det er, at kølevandssystemet hører til blandt sværvægterne. Sammenhængen mellem at levere det rigtige

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

IMPELLEREN. Kølevandssystemets hjerte!

IMPELLEREN. Kølevandssystemets hjerte! IMPELLEREN. Kølevandssystemets hjerte! Impelleren drives af et udtag fra motoren, typisk fra knastakslen og pumpen roterer altså når motoren enten tørnes eller er i drift (normal kørsel). Denne type betegnes

Læs mere

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.:

Brugsanvisning. Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start. Varenr.: 90 xx xxx Varenr.: Brugsanvisning Overskrift Havefræser, 6,5 HK med el-start Varenr.: 90 Varenr.: 90 36 782 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fa 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING Denne maskine opfylder følgende direktiver og retningslinier: EMC 92/31/EEG & RoHs 2002/95/EEG FOOD 1935/2004/EEG 93/68/EEG WEEE 2002/96/EEG LVD 73/23/EEG. 2007 Animo Alle rettigheder

Læs mere

PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: Beskrivelse: 175 cm bred slagleklipper. Sikkerhed:

PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: Beskrivelse: 175 cm bred slagleklipper. Sikkerhed: PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: 9044854 Beskrivelse: 175 cm bred slagleklipper. Sikkerhed: Læs og forstå instruktionerne i denne manual. Stands altid traktorens motor inden kraftoverførselsakselen

Læs mere

Brugermanual KSB 105

Brugermanual KSB 105 Brugermanual KSB 105 Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Låge til frostboks 3. Termostat 4. Hylde 5. Grønsagsskuffe 6. Grønsagsskuffe 7. Justerbar fod 8. Indsats til æg 9. Dørhylde 10. Flaskeholder

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: Beskrivelse: 205 cm bred slagleklipper med hydraulisk sideforskydning.

PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: Beskrivelse: 205 cm bred slagleklipper med hydraulisk sideforskydning. PTO drevet slagleklipper til trepunktsophæng. Varenummer: 9044852 Beskrivelse: 205 cm bred slagleklipper med hydraulisk sideforskydning. Sikkerhed: Læs og forstå instruktionerne i denne manual. Stands

Læs mere

Koster Crop Tester Tørstofmåler til foder

Koster Crop Tester Tørstofmåler til foder Tørstofmåler til foder med elektronisk vægt Indledning Tillykke med din nye. Denne brugsanvisning beskriver, hvordan testeren skal bruges. Læs derfor brugsanvisningen grundigt inden ibrugtagning. Brugsanvisningen

Læs mere

GOES 625 I og 625 I max

GOES 625 I og 625 I max GOES 625 I og 625 I max Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende kørsel

Læs mere

Højtryksrenser benzindrevet 6,5Hk

Højtryksrenser benzindrevet 6,5Hk DK Original Brugsanvisning Varenr.: 9036627/9050108 Højtryksrenser benzindrevet 6,5Hk Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Højtryksrenser benzin 6.5HK Varenr.

Læs mere

Mobil højtryksrenser

Mobil højtryksrenser Mobil højtryksrenser Modelnr.: GFS-C1 Lavt vandforbrug & højt vandtryk Energibesparende & miljøvenlig Mobil, holdbar, stænksikker & ufarlig at anvende Til rengøring i huset: badeværelse, vask, kæledyr

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine Monterings- og brugsvejledning Freshlife automatisk spiremaskine Kære kunde Tak, fordi du har købt den automatiske spiremaskine fra Freshlife. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og bliver inspireret

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.04 april 2013 Side 1 af 18 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0 GENEREL

Læs mere

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. Generator Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning Generator Varenr.: 90 42 041 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og brugen af

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN

INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING. for VARMESKUFFER. Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN INSTALLATIONS- OG BETJENINGSVEJLED- NING for VARMESKUFFER Manuel eller elektronisk styring MODEL: 500-1D, 1DN 500-2D, 2DN 500-3D, 3DN Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Udpakning... 3 1.2 Beskrivelse... 3 1.3

Læs mere

Samle- og installationsvejledning

Samle- og installationsvejledning Samle- og installationsvejledning Alaska Udendørs hot tub 1 Indhold Indhold... 2 Oversigt... 3 Montage... 4 Brugsvejledning... Vedlligeholdelse... Eventuelle mangler eller reklamationer... Service og rådgivning...

Læs mere

Dansk Højtryk Kloakspuler Deluxe

Dansk Højtryk Kloakspuler Deluxe Indholdsfortegnelse Deluxe 1.0 MASKINENS SPECIFIKATIONER DANSK HØJTRYK KLOAKSPULER 4 1.1 IDENTITETS-KLISTERMÆRKE 4 2.0 SIKKERHED 5 2.1 INTRODUKTION 5 2.2 KORTE SIKKERHEDSINSTRUKSER 5 2.3 SIKKERHEDSINSTRUKSER

Læs mere

Neotherm Solar Mobilcenter. Installation- og betjeningsvejledning INSTALLATION- OG BETJENINGSVEJLEDNING

Neotherm Solar Mobilcenter. Installation- og betjeningsvejledning INSTALLATION- OG BETJENINGSVEJLEDNING Neotherm Solar Mobilcenter Installation- og betjeningsvejledning 1. Konformitetserklæring Neotherm Solar Mobilcenter er produceret i henhold til de grundlæggende europæiske retningsliner. De tilhørende

Læs mere

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning ATV Slagleklipper Varenr.: 90 40 023 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og

Læs mere

Instruktions Manual. Vinkøler: WKT55LI250S1

Instruktions Manual. Vinkøler: WKT55LI250S1 Instruktions Manual Vinkøler: WKT55LI250S1 Produkt oversigt Kontrol panel Justerbare hylder Dørhåndtag Mindre hylder Skærmplade Glasdør Nivelleringsfødder Installering af vinkøler Lokalisering Når du udvælger

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET Brugsanvisninger FØRSTE GANGS BRUG Sæt stikket i stikkontakten. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk på knappen, for at stoppe alarmernes

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.:

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: Brugsanvisning Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: 90 36 653 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

Service af Serie Land-Rover.

Service af Serie Land-Rover. Service af Serie Land-Rover. Indholdsfortegnelse Dette skal du bruge:... 2 Motor Olie skift.... 3 Luftfilter.... 8 Styrehus og hjælpestyrehus.... 9 Vand/Slam Udskiller.... 12 Diesel Filter... 15 Olie Filter....

Læs mere

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l da Brugsanvisning 38 Brugsanvisning Vigtige sikkerhedsanvisninger Dette apparat kan benyttes af børn fra 8 år og personer med indskrænkede fysiske, berøringsmæssige eller sjælelige

Læs mere

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300210 EAN nr 5709133300333 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Brugsanvisning Varenr.: 9040090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk MAN Industrikompressor 9040090 Dk V1 1 MAN Industrikompressor

Læs mere

Smøreoliesystemet på dieselmotorer.

Smøreoliesystemet på dieselmotorer. Smøreoliesystemet på dieselmotorer. Generelt er der ikke meget at se til smøreoliesystemet uden på dieselmotoren. Det indskrænker sig ofte til kun at være oliefilteret (vist på motorens BB side, som på

Læs mere

KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++

KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++ KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++ SPECIFIKATIONER A+ Nettoliter frys 98 ltr. Kurve 1 Lås Nej Indfrysningskapacitet pr. 5,0 kg Energiforbrug pr. år 168 kw Energiforbrug pr. 0,46 kw Energiklasse A+ Produktmål

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 2 1. Idriftssættelse Ved idriftsættelse fyldes udskilleren med vand til det løber i udløbet. Flydelukken monteres i styreskinnerne, derefter er udskilleren

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Samlevejledning Varenr.: 9053260-261 Tromler til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tromle til ATV - Varenr. 9053260 og 9053261 Beskrivelse: Tromlen består

Læs mere

Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand.

Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand. Instruktionsbog For sprøjtevogn til desinfektion af stalde Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand. Lad evt. lidt rent vand stå i maskinen

Læs mere

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG)

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) ! VIGTIGT! Læs venligst denne manual helt igennem før brugen af dit nye Purewash højtryksanlæg. Før første start Tjek at alle komponenter

Læs mere

HPP06 Hydraulisk drivstation

HPP06 Hydraulisk drivstation HPP06 Hydraulisk drivstation Fra serienummer 5688 Før brug Vi takker for Deres valg af en HYCON drivstation. Vi gør opmærksom på, at drivstationen leveres uden hydraulikolie, og De skal derfor påfylde

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.15 Februar 2010 Side 1 af 23 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0

Læs mere

Vig Lyngs VVS Steen Olesen, Autoriseret gas- og vandmester

Vig Lyngs VVS Steen Olesen, Autoriseret gas- og vandmester VINTERAFTAPNING AF HUSE BYGGET ELLER RENOVERET FØR 1980... 2 VINTERAFTAPNING AF HUSE BYGGET ELLER RENOVERET EFTER 1980 TIL CA. 1995... 4 VINTERAFTAPNING AF HUSE BYGGET ELLER RENOVERET CA. 1995 OG FREM

Læs mere

(vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter. - 4 T Benzinmotor 102503. - 220V El-motor 102512. - 380V El-motor 102513

(vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter. - 4 T Benzinmotor 102503. - 220V El-motor 102512. - 380V El-motor 102513 (vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter - 4 T Benzinmotor 102503-220V El-motor 102512-380V El-motor 102513 INDHOLD 1 ANVENDELSESOMRÅDE 2 TEKNISKE SPECIFIKATIONER 3 FORENKLET

Læs mere

Planslibning af topstykke

Planslibning af topstykke Planslibning af topstykke Tekst og foto: Niels Christensen Gennem flere år ja, faktisk gennem alle de 11 år som jeg har kørt i min 1800 ES - har jeg været lidt træt af, at den har manglet lige det sidste

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

Brugsanvisning. Luft varmeanlæg PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р. v

Brugsanvisning. Luft varmeanlæg PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р. v DA Brugsanvisning Luft varmeanlæg PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р v11.2017 Indhold Indledning.... 3 Sikkerhed.... 4 Styring... 5 Udstyr... 6 Ansvar... 6 Automatisk

Læs mere