SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB)"

Transkript

1 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Vejautoværn og tilhørende udstyr 1. Alment 1.1 Generelt 1.2 Definitioner SIDE 1 af 5 Supplerende bestemmelser til AAB Vejautoværn og tilhørende De på planerne viste autoværnsstrækninger indbefatter tilbageføringsstrækninger, påkørselsdæmpere og energiabsorberende autoværnsbegyndelser samt nedføringer. Herudover skal autoværn i midterrabatten på bygværker og på delstrækninger af støttemuren langs tilkørselsrampen fra Elleslettegårdsvej TSA12-TS monteres på ankerarrangement. Påkørselsdæmpere er vist med en signatur på 10 m's længde. Energiabsorberende autoværnsbegyndelser er vist med en signatur på 10 m's længde. Overgangsstrækninger er vist med en signatur på 17 m's længde. Specifikt Ved passage af faunapassagen i st v.h.s. placeres de to autoværnssceptre i yderrabatten nærmest faunapassagen i en afstand af 1,25 m fra dennes midte. På den sidste del af strækningen mod den nordlige entreprisegrænse tilsluttes de to enkeltsidede autoværn, type H1-W5-A i midterrabatten til det eksisterende, dobbeltsidede autoværn type SW, jf. tegn Nedføring: 1.4 CE - mærkning Autoværnsbegyndelse udformet som en nedføring. Autoværnet er defineret ud fra følgende funktionskrav: Styrkeklasse (H) eller (N), arbejdsbreddeklasse (W), skadesrisikoklasse (A, B eller C) Vejautoværn og påkørselsdæmpere Vejautoværn og påkørselsdæmpere skal være CE-mærkede. Energiabsorberende autoværnsbegyndelse skal være CE-mærket i henhold til DS/EN Det skal dokumenteres, at det anviste vejautoværn opfylder de danske krav i henhold til AAB Vejautoværn og tilhørende udstyr, blandt andet med hensyn til styrkeklasse, arbejdsbredde og skadesklasse.

2 1.6 Æstetik 2 Materialer SIDE 2 af 5 Det skal dokumenteres, at den anviste påkørselsdæmper opfylder de danske krav i henhold til AAB Vejautoværn og tilhørende udstyr, blandt andet med hensyn til hastighedsklasse, relevante påkørselsvinkler, Z-klasse og D-klasse. Vejdirektoratet har udarbejdet et oversigtsskema over det vejautoværn og de påkørselsdæmpere, der umiddelbart kan anvendes på det danske statsvejnet. Af skemaet fremgår styrkeklasse, arbejdsbredde (W), dynamisk udbøjning (D), ASI, CE-mærke, billede/tegning samt anvendelsesområde. Oversigtsskemaet kan findes på leverandorportal.vd.dk > Standarder og paradigmer > Instruktioner og vejledninger > Vej For at komme på skemaet har autoværnsproducenterne indsendt den nødvendige dokumentation til Vejdirektoratet for deres CE-certificering, herunder også om vejautoværnet og påkørselsdæmperen opfylder de danske krav i henhold til AAB Vejautoværn og tilhørende De indsendte oplysninger er efterfølgende evalueret, og de vejautoværn og påkørselsdæmpere, der opfylder de stillede krav, fremgår af skemaet. Hvis der ønskes anvendt vejautoværn eller påkørselsdæmpere, som ikke fremgår af skemaet, skal leverandøren indsende den nødvendige dokumentation til Vejdirektoratet for en evaluering i henhold til ovenstående, hvorefter det medtages på skemaet. Autoværnet skal fremstå med en markant synlig afviserbjælke set fra vej. Afviserbjælken skal danne et roligt forløb parallelt med vej placeret på sceptre og hævet over terræn. Afviserbjælken skal være visuelt opdelt med et skyggefelt midt på fladen mod vej, så der dannes to lyse ledelinjer og en mørk. Autoværnsbjælker udføres med B-profil. Det færdige autoværns højde skal være 0,75 m. I midterrabatten er det i forhold til niveauet på "indre kantbane", i yderrabat langs nødspor (både for ramper og motorvej) er det i forhold til niveauet på afvandingsrenden uden opkant (vulst), og ved rampers venstre side (stationeringslinjen) er det i forhold til kantbanen. I nærværende projekt anvendes kun stålautoværn, galvaniseret. Kapitel 2.1, 2.6 og 2.7 i "Fælles for vejudstyr - AAB" er gældende. 2.1 Overfladebehandling Alt stål skal varmforzinkes, men ikke males, hvorfor minimumstykkelse i figur 1 i "Fælles for vejudstyr - AAB" er gældende. Såfremt der ved montage er sket mindre skader på varmforzinkningen, skal en reparation foretages i henhold til "Fælles for vejudstyr - AAB".

3 3 af Dimensionering Generelt Vejdirektoratet har udarbejdet en vejledning i projektering af vejautoværn og tilhørende Se leverandorportal.vd.dk, under fanen Standarder og paradigmer > instruktioner og vejledninger> vejudstyr > autoværn > vejledning i projektering af vejautoværn og tilhørende Vejautoværn Der stilles følgende generelle krav til autoværn i denne entreprise: Autoværnet på motorvej og Gøngehusvej skal være testet i styrkeklasse H1 henholdsvis N2 med en arbejdsbredde W i henhold til nedenstående liste og skadesrisikoklasse A. Motorvejens midterrabat: Uden faste genstande: H1-W5-A Foran brosøjler: H1-W3-A (inkl. specielle sceptre) Motorvej og rampers yderrabat: Uden faste genstande: H1-W5-A Foran støjskærme: H1-W4-A Ved faunapassage: H1-W3-A Gøngehusvej: N2-W3-A. Ved valg af autoværnssceptre henvises der til normaltværsnit, hvor friafstand til afvanding er angivet. Specielle sceptre: Der skal anvendes afkortede sceptre ved krydsningen af Sandbjergvej og ved brofundamenterne på Gøngehusvej og Elleslettegårdsvej i motorvejens midterrabat samt på delstrækninger af støttemuren langs tilkørselsrampen fra Elleslettegårdsvej TSA12-TS. Entreprenøren skal udforme, levere og montere specielle sceptre, der udføres med fodplade og forankres med klæbeankre på plinte. Der skal monteres ankerarrangement på plinte. Sceptrenes fodplade skal være udformet, således at udskiftning af beskadigede dele efter påkørsel kan foretages uden reparation af forankringen, bortset fra bolte mv., som skal kunne afmonteres og udskiftes. Detaljeret angivelse af typer og stationering er angivet i et skema, som udleveres som afsætningsdata inden projektets start.

4 4 af Påkørselsdæmpere Påkørselsdæmpere skal opfylde følgende krav: Hastighedsklasse På motorvej kræves hastighedsklasse 110 km/t På tilkørselsrampen fra Elleslettegårdsvej TSA12-TS kræves hastighedsklasse 80 km/t. Opfangning af køretøj efter påkørsel Påkørselsdæmpere skal være ikke-opfangende og leve op til vejreglens test 4. Påkørselsdæmperen på tilkørselsrampen fra Elleslettegårdsvej TSA12-TS skal være testet for påkørsel fra modsat retning og leve op til vejreglens test 5. Placering af køretøj efter påkørsel Påkørselsdæmpere skal opfylde kravene til klasse Z1. Udbøjningsklasse Påkørselsdæmpere skal opfylde kravene til klasse D Energiabsorberende autoværnsbegyndelser Energiabsorberende autoværnsbegyndelser skal opfylde følgende krav: Styrkeklasse På motorvej kræves styrkeklasse P4. På motorvejsramper kræves minimum styrkeklasse P3. Placering af køretøj efter påkørsel Energiabsorberende autoværnsbegyndelser skal opfylde kravene til klasse Z1. Udbøjningsklasse Energiabsorberende autoværnsbegyndelser skal opfylde kravene til den permanente udbøjning i henhold til klasse med en arbejdsbredde på x-y = 1-1 og permanent udbøjning D a -D d = 0,5-1, Autoværnsovergange og overgange mellem vej- og broautoværn For overgange, der ikke er testet, skal overgangen mellem strækninger med forskellig arbejdsbredde udføres med trinløs ændring i arbejdsbredden eller som minimum med et delstykke for hver mellemliggende W-klasse. Ved overgange mellem vej- og broautoværn skal entreprenøren udforme, levere og montere overgangsstykker, der opfylder vejreglernes krav og samtidig tager hensyn til broautoværnets og vejautoværnets udformning, hvad angår forskel i geometri, styrkeklasser og arbejdsbredde Beton Der henvises til SAB - Beton vedrørende beton og armering til fundamenter og plinte samt understopningsmørtel.

5 5 af 5 3 Udførelse 3.1 Generelt Placering af autoværnet sker i henhold til projektet, men entreprenøren skal kontrollere, om der skal foretages tilpasning til eksisterende forhold (f.eks. broautoværn) samt ved tilslutning til naboentreprisen og tilslutning til eksisterende autoværn ved den nordlige entreprisegrænse. 3.3 Opsætning 3.5 Dilatationssteder Huller i asfalt efter ramning af autoværnssceptre retableres med asfalt, så der lukkes tæt omkring autoværnssceptre. Forkant af vejautoværn opsættes i flugt med motorvejens nødrabat og afvandingselement og i flugt med rampens belægningskant og afvandingselement i henhold til normaltværsnit. I forbindelse med tilslutning til eksisterende dobbeltsidede autoværn i midterrabat (syd for Hørsholm Kongevej) skal forkant af autoværn følge bagkant af nødrabat indtil 0,5 m fra kørebanekant. Herefter opsættes autoværn 0,5 m fra kørebanekant. På den sidste del af strækningen mod entreprisegrænsen tilsluttes de to enkeltsidede autoværn det eksisterende dobbeltsidede, jf. tegn Entreprenøren skal forinden nedramning af sceptre sikre sig, at eventuelle ledninger, afvandingsledninger, brofundamenter eller andet ikke beskadiges derved. Hvor et autoværnsscepter ikke kan placeres som planlagt på grund af en brønd eller evt. anden forhindring, flyttes sceptret, og entreprenøren placerer et ekstra scepter på den anden side af brønden/krydsende ledninger. Der gøres opmærksom på, at broafvanding normalt ikke fremgår af afvandingsprojekt for vejanlægget, og at det i nogle tilfælde kan ligge højere end vejafvandingen. Hvis entreprenøren ønsker at nedgrave sceptre i stedet for at nedramme dem, skal det forinden aftales med tilsynet. Ved tilslutning til broautoværn skal der tages hensyn til flugten heraf, og reglerne i Vejregel for opsætning af broautoværn og rækværker skal følges. Opsætning af paddehegn på autoværn anses ikke for en strukturel ændring, hvis det kan sandsynliggøres, at det ikke påvirker autoværnets virkemåde ved påkørsel. Hvis vejautoværnet sammenkobles med autoværn uden for entreprisen skal placering af dilatationssteder koordineres, således disse kommer til at ligge med en afstand så tæt på 400 m som muligt. Nøjagtig placering aftales med tilsynet.

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. marts 2013 12/046741-2 Sonja Petersen sop@vd.dk 22 19 73 46 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H13.15.45 H13.15 Støjskærm på Skovdigebroen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 9. april / Charlotte Sejr GENERELT Definitioner...

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 9. april / Charlotte Sejr GENERELT Definitioner... DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2014 13/19398-1 Charlotte Sejr cslp@vd.dk 72442340 VEJLEDNING PROJEKTERINGSVEJLEDNING VEJAUTOVÆRN Vejautoværn GENERELT... 2 Definitioner... 2 Væsentlige

Læs mere

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord M14 Helsingørmotorvejen Orienteringsmøde Entreprise 1435.200 Jord, belægninger og broer syd Entreprise 1435.201 Jord, belægninger og broer nord 1 Jord, belægninger og broer, Nord Entreprise 1435.201, Jord,

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Autoværn. Marts 2017 TAG-LVD-AUTO

Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Autoværn. Marts 2017 TAG-LVD-AUTO Tilbuds- og afregningsgrundlag () Udbud 2017 Løbende - Autoværn Marts 2017 -LVD-AUTO Side 2 af 15 INDHOLDSFORTEGNELSE TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG... 3 1 GENERELT... 3 1.1 Mængdefastsættelse og afregningsmængder...

Læs mere

Samlet tilbudssum excl. moms (overført fra side 2) kr #REFERENCE!

Samlet tilbudssum excl. moms (overført fra side 2) kr #REFERENCE! TILBUDSLISTE [rev. 0] TILBUD (side 1) TILBUD side 1 UDB.2017 Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående arbejder i udbudsmaterialet på det i Særlige Betingelser ad 2, stk. 2, angivne grundlag for en

Læs mere

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Skilte På Strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 - vejdrift side 65 af 6 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 66 2 Alment... 66 2.1 Omfang... 66 2.3 Entreprenørens

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Skilte På Strækninger og sideanlæg PILOT FYN 2010 - vejdrift side 56 af 6 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 8. maj 2017 Sagsbehandler Heine Christensen Mail SWE_hech@vd.dk Telefon 7244 2605 Dokument 17/02356-7 Side 1/8 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 Holstebromotorvejen, Aulum

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H DATO PARADIGME UDARBEJDET AF MAIL TELEFON 25.april 2012 Rettelsesbrev Marianne Skovsbøl msk@vd.dk 72 44 27 88 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H437.03.45 H437 Støjskærm langs

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 28. april 2017 Sagsbehandler Mette Bentzen Mail mera@vd.dk Telefon 7244 2311 Dokument 17/02356-6 Side 1/9 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 Holstebromotorvejen, Aulum - Snejbjerg

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1 af 6 SAB Afmærkning H1114.45 Afmærkningsmateriel 1. Alment Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1.1 Omfang

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 26. februar 2016 Sagsbehandler Per Øster Mail pbos@vd.dk Telefon 7244 2513 Dokument 13/23270-10 Side 1/10 RETTELSESBLAD NR. 1 6714 Holstebro N - Aulum Udbud 6714.200 Nordre Ringvej

Læs mere

SIDE 2. Sikkerhedszone

SIDE 2. Sikkerhedszone Sikkerhedszone SIDE 2 Sikkerhedszone Trafikantadfærd Hvad er en sikkerhedszone? Hvorfor sikkerhedszoner? Bredder på sikkerhedszone Hvad hjælper det? Skråninger og grøfter Hvad er faste genstande? Eftergivelige

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 213 13/16639-23 Lone Hansen loha@vd.dk 7244 2533 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H26.13.2 H26 Svendborg Spodsbjerg H26.13 Stikrydsning

Læs mere

AUTOVÆRN OG TILHØRENDE UDSTYR

AUTOVÆRN OG TILHØRENDE UDSTYR HÅNDBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING SEPTEMBER 2018 HØRINGSUDGAVE FORORD Denne håndbog omhandler funktionskrav, vejledning i valg af autoværn og tilhørende udstyr samt projektering af disse elementer. Derudover

Læs mere

SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen. Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen. Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne. DATO 5. oktober 2016 DOKUMENT 14/01066-6 SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen MAIL alt@vd.dk TELEFON 7244 2282 VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

Læs mere

DIP-B Udførelse af tilslutning af Helsingør motorvej til Nordhavnsvej 03-01-2012 IHK Kave Yazdani 070819

DIP-B Udførelse af tilslutning af Helsingør motorvej til Nordhavnsvej 03-01-2012 IHK Kave Yazdani 070819 Indhold Tilslutning af Helsingør motorvej og Nordhavnsvej,... 2 Den eksisterende Helsingør motorvej og Lyngbyvej. Bilag 1... 2 Frakørsel, Bilag 2... 3 Tilkørsel, Bilag 3... 4 Den ny Lyngbyvej i m.h.s.

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN. på UDFØRELSESKRAV

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN. på UDFØRELSESKRAV SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN på UDFØRELSESKRAV Entreprise 05 Autoværn - Vejcenter Østjylland side 2 af 9 Indholdsfortegnelse: Side Særlig Arbejdsbeskrivelse for autoværn... 3 Generelt... 3 Kvalitetskrav...

Læs mere

Tilbud. TILBUDSLISTE TBL side 1. Licitation ID: Hylkedalsbroen Omisolering. kr. Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7

Tilbud. TILBUDSLISTE TBL side 1. Licitation ID: Hylkedalsbroen Omisolering. kr. Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7 TILBUDSLISTE TBL side 1 Licitation ID: 88888888-1 Tilbud Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7 kr. Samlet tilbudssum overføres til tilbudssamlelisten (TBSL) TILBUDSLISTE TBL side 2 1 ARBEJDSPLADS

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. november 2011 11/16725-2 Helle L. Nielsen hlni@vd.dk 7244 2345 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 6780.21 ETAPE 6780 MOTORVEJEN

Læs mere

VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME

VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. november 2014 14/10726-2 Jørgen Nielsen jn@vd.dk 7244 2372 VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME OVERVEJELSER OG ANBEFALINGER VEDRØRENDE AFVANDING I FORBINDELSE

Læs mere

Trafiksikkerhedsprincipperne er opdelt på følgende:

Trafiksikkerhedsprincipperne er opdelt på følgende: Bilag 1 Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F +45 9879 9857 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Roskilde Kommune Trafiksikkerhedsinspektion - Østrupvej 25. marts 2014 Vores reference:

Læs mere

Elementbeskrivelser: Autoværn Faggruppen for Kantpæle, Autoværn,Tavler og Hegn UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: Autoværn Faggruppen for Kantpæle, Autoværn,Tavler og Hegn UDBUD 2012 AV01 STÅLAUTOVÆRN Autoværn har primært til formål at begrænse personskader ved at opfange, nedbremse eller afvise køretøjer, som utilsigtet kommer uden for kørebanen. Stålautoværn, hvor autoværnsbjælker

Læs mere

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE:

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE ENTREPRISE 6620.771 Levering af CE-mærket vejautoværn Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: # Anlægsdivisionen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg LICITATION

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

VVM HERNING - HOLSTEBRO

VVM HERNING - HOLSTEBRO Til Vejdirektoratet Dokumenttype Grundlagsrapport VVM Dato Marts 2012 VVM HERNING - HOLSTEBRO BYGVÆRKER NORD FOR HERNING RUTE 18 (LØSNINGSFORSLAG A) BYGVÆRKER HERNING N (FORSLAG A) 1-1 Revision 1 Dato

Læs mere

Levering og montering af vejvisningstavler

Levering og montering af vejvisningstavler SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE April 213 Levering og montering af vejvisningstavler Dette er en arbejdsudgave. Det gældende kontraktgrundlag er de udbudte dokumenter med rettelser iht. rettelsesblade udsendt

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014

SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 SÆRLIGE BETINGELSER OG BESKRIVELSER ENTREPRISE 6620.771 Levering af CE-mærket vejautoværn Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 2 af 35 Indhold 6620.771 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGN NINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF

Læs mere

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m.

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m. sprotokol - skema til teknisk aftale Side 1 af 6 s-ejer Spildevand Spildevand BLUKS-01 Spildevand KST 1.190 1.435 3 Ø40 mm sejeren oplyser, at ledningen langs sydsiden af Ødisvej mellem Tværford og Ødisvej

Læs mere

ENTREPRISE H

ENTREPRISE H TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H407.04.20 Jord- og belægningsarbejder 407 Århus - Viborg >>> H407.04 Stitunnel under Viborgvej NOVEMBER 2010 Fase 3 Projekt til anlæg 05.11.2010 Tegn.nr. Stedbetegnelse Mål Rev.

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 vedligehold AF AUTOVÆRN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE LØBENDE VEJDRIFT (AUTO) Niels Juels

Læs mere

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land En ny håndbog for tværprofiler i åbent land er under udarbejdelse, og den forventes endeligt godkendt i foråret 2013. Håndbogen er baseret på en mere fleksibel

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN. på UDFØRELSESKRAV

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN. på UDFØRELSESKRAV SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE For AUTOVÆRN på UDFØRELSESKRAV UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 11 Indholdsfortegnelse: Side Særlig Arbejdsbeskrivelse for autoværn... 3 Generelt... 3 Kvalitetskrav... 4 Materialer...

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. nov 2012 12/13428 Jesper Glargaard JGL@VD.dk 7244 3729 samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise 1435.201 14 HELSINGØRMOTORVEJEN 1435

Læs mere

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-01 Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Entreprise VSD-01 Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Pedelarbejde på strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 - vejdrift side 33 af 6 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 34 2 Alment... 34 2.1 Omfang... 34

Læs mere

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejtilsyn (VT) Vejdirektoratet Kontaktperson for vejmandstilsyn og pedel Indrapportering af skade og lignende til udføreleskrav. ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejmandstilsyn Entreprenør Pedel

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 27. maj 2016 Sagsbehandler Per Øster Mail pbos@vd.dk Telefon 7244 2513 Dokument 13/23270-12 Side 1/5 RETTELSESBLAD NR. 3 6714 Holstebro N - Aulum Udbud 6714.201 Mejrup - Tvis Rettelser

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 2. marts 2017 Sagsbehandler Peter Sveistrup Kristensen Mail pks@vd.dk Telefon 72 44 25 37 Dokument 16/00964-3 Side 1/9 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 4 H06026 TSA 56B Hatting,

Læs mere

Længdeafspærring. Længdeafspærring. Forudsætninger for valg af materiel

Længdeafspærring. Længdeafspærring. Forudsætninger for valg af materiel Længdeafspærring Kantafmærkning, trafikværn og sikkerhedszonen December 2017 Længdeafspærring Håndbogen side 72 Forudsætninger for valg af materiel Vejklasse og vejtype Hastighedsgrænse Trafikart Faste

Læs mere

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges.

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges. NOTAT Projekt Forlængelse af Johannes Jørgensens Vej Projektnummer 1331400089 Emne Til Fra Forprojekt Svendborg Kommune Orbicon/ Mie Haugsted Flindt Udgivet 21-01-2015 Revideret 1. Baggrund Som en del

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL>

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR Vejledning: Alt blå tekst markeret med < > i topdokument

Læs mere

SAGSBEHANDLER. Birthe Hougaard Bøtkjær

SAGSBEHANDLER. Birthe Hougaard Bøtkjær DATO 30. juli 2015 DOKUMENT 14/01066-1 SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær MAIL bhb@vd.dk TELEFON 7244 2271 VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

Læs mere

SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær

SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær DATO 8. oktober2015 DOKUMENT 14/01066-1 SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær MAIL bhb@vd.dk TELEFON 7244 2271 VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-13 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Elementbeskrivelser: RENHOLD Befæstede arealer Renholds- og sideanlægs--faggruppen UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: RENHOLD Befæstede arealer Renholds- og sideanlægs--faggruppen UDBUD 2012 R01 På Kørebane Eksempler, hvor er markeret med blåt: Kørebanen er den del af vejen der er bestemt for kørende inkl. færdselsarealer i rundkørsler, dog ikke cykelsti og cykelbane. Befæstede kørebaner kan

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR H11913 KANALISERING TØMMERUP, KALUNDBORG

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR H11913 KANALISERING TØMMERUP, KALUNDBORG DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19.06.2015 pbl pbl@vd.dk 25622012 ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR H11913 KANALISERING TØMMERUP, KALUNDBORG 0.2 16.06.2015 16.06.2015 0.1 29.05.2015 28.05.2015

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 27. februar 2017 Sagsbehandler Bjørn Eriksen Mail bjer@vd.dk Telefon 7244 3709 Dokument 16/13642-7 Side 1/7 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 01 Udbygning af Køge Bugt Motorvejen,

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI HEGN BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI HEGN BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. 03. 2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 7251 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI HEGN BILAG 7.13 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Erfaringer med eftergivelige master

Erfaringer med eftergivelige master Erfaringer med eftergivelige master Anvendelse af eftergivelige master til vejudstyr er så småt ved at vinde mere og mere indpas på det danske vejnet. Af trafiksikkerhedsmæssige årsager er dette glædeligt,da

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE LØBENDE VEJDRIFT OKTOBER 2012 (AUTO) Dette er en arbejdsudgave. Det gældende kontraktgrundlag er de udbudte dokumenter med rettelser iht.

Læs mere

særlige betingelser og beskrivelser Entreprise Vej- og broautoværn Rettestrup Rønnede >>> Næstved Omfartsvej Nord

særlige betingelser og beskrivelser Entreprise Vej- og broautoværn Rettestrup Rønnede >>> Næstved Omfartsvej Nord særlige betingelser og beskrivelser Entreprise 12810.450 Vej- og broautoværn Rettestrup Rønnede >>> Næstved Omfartsvej Nord September 2013 2 af 36 Indhold 12810.100 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 15. januar 2019 Sagsbehandler Elisabeth Helms Mail EH3@VD.DK Telefon 7244 2420 Dokument 18/08853-6 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise 6620.323 Supplerende

Læs mere

AFVANDING I BASISTVÆRPROFILET

AFVANDING I BASISTVÆRPROFILET DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20.11.2012 13/19328-2 JN jn@vd.dk 7244 2372 AFVANDING I BASISTVÆRPROFILET VURDERING AF HVILKE AFVANDINGSELEMENTER DER SKAL INDGÅ I BASISTVÆRPROFILET, SAMT DIMENSIONER

Læs mere

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE April 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter...

Læs mere

Svar 1. Enhedsprisen skal kun gælde for det hvide areal.

Svar 1. Enhedsprisen skal kun gælde for det hvide areal. Vedr Entreprise GAPS Støjskærm Spørgsmål og svar 2.udgave 2014.12.08 Rettelsesblad udsendt 2. gang. 12 2014.12.05 Støjskærm GAPS Slagelse 1. TAG 7.21 specificerer: Fladeafmærkning er opgjort som hele fladen

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 14. januar 2016 Sagsbehandler Tina Jonsen Mail tjon@vd.dk Telefon 7244 2220 Dokument 15/13055-22 Side 1/6 RETTELSESBLAD NR. 1 Opgradering Løgten - Bale 40120.100 Rettelser og tilføjelser:

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1: JA Station:

Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1: JA Station: Oversigtsplan 6620-1251 Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1:25.000 25-04-2013 JA Station: 24.550-29.800 Planer 6620-4103 Projekt til anlæg - plan 1:1000 A 11-03-2014 JA 6620-4104 Projekt til anlæg - Plan

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1. Servicearbejde. Vejmandstilsyn. Tillægsaftale

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1. Servicearbejde. Vejmandstilsyn. Tillægsaftale Udbud 2008 Side 1 af 8 Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) Entreprise E1 Servicearbejde Vejmandstilsyn Tillægsaftale Udbud 2008 Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse side 1 Vejmandstilsyn 3 1.1 Alment 3 1.1.1 Omfang

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 0410.001

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 0410.001 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. december 2011 11/15303-9 Per Øster pbos@vd.sk 7244 2513 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 0410.001 Etape 0410 Taastrup - Frederikssundmotorvejen

Læs mere

Notat om Motorvejshastigheder. Status efter seks måneder med 130 km/t.

Notat om Motorvejshastigheder. Status efter seks måneder med 130 km/t. Notat om Motorvejshastigheder Status efter seks måneder med 130. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 3341 3333 Fax 3315 6335 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk Notat Motorvejshastigheder

Læs mere

Tilstandskrav Entreprenør Generelt Opgaver på tilstandskrav må ikke indgå som serviceopgave eller pedelopgave

Tilstandskrav Entreprenør Generelt Opgaver på tilstandskrav må ikke indgå som serviceopgave eller pedelopgave Vejtilsyn (VT) Vejdirektoratet Kontaktperson for servicemedarbejder, vejmandstilsyn og pedel Indberetning af skadevoldersager Strækningstilsyn Kontrol af arbejder på, i eller over vejareal, vedr. grave-

Læs mere

VIDEN OG DOKUMENATION TILLÆG TIL AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER ANLÆG OG PLANLÆGNING JUNI 2015

VIDEN OG DOKUMENATION TILLÆG TIL AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER ANLÆG OG PLANLÆGNING JUNI 2015 VIDEN OG DOKUMENATION TILLÆG TIL AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER ANLÆG OG PLANLÆGNING JUNI 015 FORORD Dette notat indeholder vejregelgruppen Afmærkning af vejarbejders tillæg til håndbog om Afmærkning af vejarbejder

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. januar 2012 11/15303-14 Per Øster pbos@vd.sk 7244 2513 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 0410.001 Etape 0410 Taastrup - Frederikssundmotorvejen

Læs mere

DETAILBESIGTIGELSE >>> >>> >>> RUTE 18 ETAPE 6714 HOLSTEBRO - VEJLE ST HOLSTEBRO N - AULUM TVÆRPROFILER OG LÆNGDEPROFILER

DETAILBESIGTIGELSE >>> >>> >>> RUTE 18 ETAPE 6714 HOLSTEBRO - VEJLE ST HOLSTEBRO N - AULUM TVÆRPROFILER OG LÆNGDEPROFILER DETAIBESIGTIGESE RUTE 18 >>> ETAPE 6714 HOSTEBRO - VEJE ST. 25.000 33.0 >>> >>> HOSTEBRO N - AUUM TVÆRPROFIER OG ÆNGDEPROFIER 60 Forlagt M orrevej - OF 60 40 40 30 30 20 20 i øvrige delstrækninger i øvrige

Læs mere

GENERALEFTERSYN Bro nr. 26

GENERALEFTERSYN Bro nr. 26 DATO: 2015-10-12 GENERALEFTERSYN UDFØRT FOR: Stevns Kommune Vejteam Rådhuspladsen 4 4660 BRODATA: BRO NR.: 26 UF af Sandbæk Kortudsnit af placering Foto af bro OpenStreetMap contributors Eftersynet af

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Benedikte Piil

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 09.03 2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 7251 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD BEFÆSTEDE AREALER BILAG 7.1 Niels Juels Ga 1022 Københa vd@vd.dk 5798000893 Postboks

Læs mere

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder Anlæg & Fornyelse Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder (GAB Asfalt) Filnavn: GAB Asfalt_udg 1.docx Udgave nr.: 1 Dato: 16.07.2009 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: BCA JEC LAFO GAB

Læs mere

Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4

Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4 Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise 1220.200 Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4 1220.200: Motorvejskryds Ballerup Entreprisen omfatter jord-, afvandings, belægnings- og bygværksarbejder

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 25. januar 2019 Sagsbehandler Morten Lysemose Mail mly@vd.dk Telefon 7244 2448 Dokument 18/11203-13 Side 1/13 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 4 4046.200, Storentreprise, etablering

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej TEKNISK NOTAT Rådgivende ingeniører FRI Emil Møllers Gader 41 DK-8700 Horsens Tlf: (+45) 5251 9000 Fax: (+45) 5251 9802 michael.vosgerau@atkinsglobal.com Initialer MSV Sag 1010897 Dato 06.02.2014 Vedr.

Læs mere

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB)

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) 1 af 10 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Vejbelysningsmateriel Supplerende bestemmelser til AAB Fælles for vejudstyr og AAB - Vejbelysningsmateriel. 1 Alment 1.1 Omfang Arbejdet omfatter etablering af

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. august 2011 11/09943-1 Robin Højen Madsen rhm@vd.dk 7244 2276 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 6063.201 Jord- og belægningsarbejder

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 08. 05.2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 72 51 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG 7.9 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013

Entreprise Signalanlæg ved Borgdalevej. Herning Aarhus >>> Hårup Låsby. Maj 2013 PSS - plan for sikkerhed og sundhed Entreprise 6625.700 Signalanlæg ved Borgdalevej Herning Aarhus >>> Hårup Låsby Maj 2013 DOKUMENTNR. UDARBEJDET ENHED 11/06425 13. maj 2013 HSO ÅF - Hansen & Henneberg

Læs mere

HÅNDBOG OVERSIGT OVER ARBEJDSPROCESSER OG BESKYTTELSESNIVEAUER ANLÆG OG DRIFT

HÅNDBOG OVERSIGT OVER ARBEJDSPROCESSER OG BESKYTTELSESNIVEAUER ANLÆG OG DRIFT HÅNDBOG ANLÆG OG DRIFT SEPTEMBER 01 HØRINGSUDGAVE AFVENTER IKRAFTTRÆDEN AF BINDENDE BESTEMMELSER VEJREGLENS STRUKTUR Denne håndbog er bilag 10 til Afmærkning af vejr m.m., der indgår i nedenstående serie

Læs mere

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Kk/november 2011 Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Forslag til basistværprofil for 6-sporet motorvej Mindste tværprofilelementer: Kørespor: I forhold til 4 sporet motorvej er grundlaget for

Læs mere

Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 5 PILOT FYN ELEMENTBESKRIVELSER - SKILTE 10. Nov 2010

Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 5 PILOT FYN ELEMENTBESKRIVELSER - SKILTE 10. Nov 2010 Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 5 S01 FÆRDSELSTAVLER placeret i fundament, der bærer skilte. forhold/ Skilte forefindes på alle vejtyper (Motorvej, Motortrafikvej og øvrige hovedlandevej) Kan

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Dato 24. maj 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-9 Side 1/8 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Udbud 2017 Løbende

Læs mere

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater September 2017 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: September 2017 Tryk: Vejdirektoratet Copyright:

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 TILBUDSLISTE SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Løbende vejdrift MAJ 2012 VEDLIGEHOLD AF AUTOVÆRN ENTREPRISE: LVD-AUTO-OD-4 TBL-Forside. LVD-AUTO-OD-4 Løbende drift - Autoværn - Østdanmark sjælland Side 1 af 1 Hovedpost

Læs mere

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C Forslag 18-05-2014 Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Sommerkolonien ABC, Afd. C Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Indledning Medlemmerne i Sommerkolonien ABC, Afd. C har

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 051212 12/13428 Jesper Glargaard JGL@VD.dk 7244 3729 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud entreprise 1435.201 M14 HELSINGØRMOTORVEJEN ENTREPRISE

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Bilag 6. FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Projektnavn Ny vej, Roholmsparken Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Beskrivelse

Læs mere

ENTREPRISE H

ENTREPRISE H TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H070.17.45 Etablering af støjskærm Støjskærm Viborgvej syd, Randers S MAJ 2014 Detailprojekt Tegningsliste Revision: 0 Dato: 05.05.2014 Tegningsnummer Titel Rev. Dato H07017-042-102

Læs mere

Udbudsperioden forlænges med 2 dage til torsdag den Licitation afholdes således torsdag klokken 13 på adressen :

Udbudsperioden forlænges med 2 dage til torsdag den Licitation afholdes således torsdag klokken 13 på adressen : Vedr Entreprise GAPS Støjskærm Spørgsmål og svar Pos. Dato Spørgsmål / 4. udgave 2014.12.12 Rettelsesblad udsendt 4. gang. 15 2014.12.12 Udbudsannonce Udbudsperioden forlænges med 2 dage til torsdag den

Læs mere

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV.

ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. Dokumenttype Projektbeskrivelse Dato Februar 2011 ØSTLIG FORDELINGSVEJ ENTREPRISE E-001 JORDARBEJDER, LEDNINGSOMLÆGNING OG AFVANDING MV. NÆSTVED KOMMUNE Revision 00 Dato 2011-02-16 Udarbejdet af LSAP,

Læs mere

3 Udførelse og trafikomlægning 3. 5 Etablering af autoværn i midterrabat 6. Projekttegning A Hovedtegning

3 Udførelse og trafikomlægning 3. 5 Etablering af autoværn i midterrabat 6. Projekttegning A Hovedtegning VEJDIREKTORATET Sideudvidelse af Bro 60-0-096 OF af Genvejen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk REDEGØRELSESNOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE for vedligeholdelse af BRØNDE OG LEDNINGER UDBUD 2008 - vejdrift side 2 af 11 SAB-Brønde og ledninger Juli 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GENERELT 3 2 BRØNDE OG LEDNINGER 5 Bilag

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere