Antal pladser. Dagcentret er normeret til 20 fuldtidspladser. Det er muligt at blive indskrevet på fuld- eller halvtid efter behov.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antal pladser. Dagcentret er normeret til 20 fuldtidspladser. Det er muligt at blive indskrevet på fuld- eller halvtid efter behov."

Transkript

1 Servicebeskrivelse Dagcentret Regnbuen Dagcentret Regnbuen Møllegade Ikast Telefon : heini@ikast-brande.dk Ikast-Brandde kommune Psykiatri- og Handicapafdelingen. Områdeleder Dorthe Iversen Leder Heidi Nielsen Målgruppe. Dagcentret Regnbuen er et aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens 104, for voksne personer med varig nedsat fysisk- og psykisk funktionsevne. Dagcentrets brugere er på grund af deres handicap, adfærd eller psyke ikke i stand til at modtage tilbud om produktionsrettet beskæftigelse på værksted. Brugernes funktionsniveau og udviklingstrin er meget forskellige, men alle har behov for pædagogiskstøtte og vejledning til hverdags funktioner, socialt samvær og aktivering. Brugerne kan være hjemmeboende, bo i bofællesskab eller på bosteder med døgndækning. Antal pladser. Dagcentret er normeret til 20 fuldtidspladser. Det er muligt at blive indskrevet på fuld- eller halvtid efter behov. Fysiske rammer. Dagcentret er beliggende i en tidligere fabriksbygning nær Ikast centrum. Beliggenheden giver husets brugere og personale gode muligheder for at benytte sig af byens kulturelle tilbud : Svømmehal, bibliotek, cafebesøg, strøgture, indkøb og lign. Regnbuen har en udendørs gårdhave med pergola, bord/bænkesæt, pilehytte, kørestolssandkasse, hængesofa, duocykler o.m.a. Derudover har Regnbuen tilknyttet en skurvogn beliggende på et grønt område ved Værkstedet Lundgården Thrigesvej 1 Ikast. Ved skurvognen er etableret pilehegn, bålplads, skrotbil, gynger, helsegynge og sandkasse. Dette tilbud er en af 2 specialgrupper. Regnbuen samarbejder med andre afdelinger i Ikast-Brande kommune og Viborg kommune vedr.benyttelse af toiletter og spiselokaler eller andre faciliteter når Regnbuen er på ture og udflugter. Regnbuen har to handicaptoiletter, mobil lift samt badebåre. Huset er indrettet handicapvenligt med automatisk døråbner og uden dørtrin, så det er behageligt at komme rundt i kørestol eller med rolator. Musik har stor betydning i dagligdagen på Regnbuen, der tilbydes forskellige musiske aktiviteter flere gange ugentligt. Regnbuen har indrettet snoezelrum, hvor brugerne kan få sanserne udfordret med lys, lyd, dufte og andre sanseindtryk.vi tilbyder handicapridning, svømning i terapibassin, massage til brugerne ned behov for dette.

2 Fysisk aktivitet er en naturlig del af dagligdagen på Regnbuen, alle er dagligt på en travetur/kørestolstur/cykeltur og mærker årstidernes skiften. Derudover hygger vi os med håndbad, manicure, højtlæsning, diverse spil, kreative aktiviteter, bagning, madlavning og meget mere. Som afveksling til hverdagen arrangeres i årets løb: fester, festivals, musikarrangementer, udflugter, besøg på andre dagcentre, biografture o.m.m. Dagcentret ejer en 9 + en 18 personers liftbus sammen med Lundgården, som benyttes til fælles ture og aktiviteter.. Regnbuens målsætning. Vi mener, det er et hvert menneskes ret at kunne give udtryk og blive forstået, samt kunne forberedes/have indflydelse på hvad han/hun bliver involveret i, i løbet af dagen. Vort mål er derfor : At arbejde målrettet med kommunikation med alle dagcentrets brugere At give brugerne et trygt, udfordrende og udviklende dagtilbud. At det daglige arbejde på Regnbuen tilrettelægges med respekt for den enkelte bruger. At give brugerne mulighed for oplevelser både sammen med andre og individuelt. At tilbydeaktiviteter der stimulerer alle sanser. At den enkelte bruger føler sig respekteret, værdsat og velkommen. At skabe glæde i hverdagen. At benytte humoren som værktøj. At dagligdagen forløber i en rummelig atmosfære, som danner grundlag for brugere og personales trivsel. Pædagogisk praksis. Målrettet arbejde med kommunikation skal sikre brugerne størst mulig indflydelse på egen hverdag, under hensyntagen til egne ressourcer og formåen samt stedets øvrige brugere og personale ressourcer. Der tages udgangspunkt i den enkelte brugers aktuelle ressourcer og behov ved tilrettelæggelse af dagcentrets aktivitetstilbud, med henblik på udvikling eller vedligeholdelse af brugerens færdigheder. Dette tilbydes enten som et individuelt tilrettelagt tilbud eller et fælles tilbud til en gruppe. Brugerne har mulighed for medbestemmelse/medindflydelse på egen hverdag, der er åbenhed og synlighed omkring hvor og hvornår de har denne mulighed. Gennem struktur og genkendelige rutiner skabes tryghed i brugernes hverdag og overgange fra ét tilbud til et andet synliggøres ved en ensartet procedure og tydelig kommunikation med plads og ro til omstilling. I hverdagen kan brugerne vælge mellem flere forskellige aktiviteter og samværstilbud i og uden for huset.

3 Brugere uden verbalt sprog kan forvente, at der udarbejdes individuelt kommunikationssystem feks. tegn til tale, konkreter, billeder, symboler, dufte, dags-ugetavler o.lign, så de kan ytre sig. Gennem dialog med den enkelte bruger samt personalets tolkning af iagttagelser, er brugerne aktivt deltagende i tilrettelæggelse af gruppens dagligdag. På gruppemøder vurderes den enkelte brugers aktuelle formåen og dagcentrets aktiviteter tilpasses løbende dette. Ved at benytte struktur og genkendelige rutiner som et pædagogisk redskab, får brugerne tryghed i hverdagen og får således overskud til måske at overskride personlige grænser. Gennem sansestimulering, kommunikation og oplevelser i og uden for huset, får brugerne jeg kan oplevelser, succes og her igennem personlig udvikling. Dagcentret udarbejder handleplan og statusoplæg og afholder handleplansmøder for hjemmeboende brugere én gang årligt. Personalet udarbejder ligeledes statusoplæg og deltager i handleplansmøder afholdt af bostederne for dagcentrets øvrige brugere. Her vurderes, om tidligere fastlagte mål er nået og evt. nye mål udarbejdes i fællesskab. Der er deltagelse af sagsbehandler fra visitationsafdelingen ved handleplansmøder. Handleplansmøder og gruppemøder sikrer at brugere uden verbalt sprog udredes i forhold til deres kompetencer vedr. kommunikationssystemer som matcher den enkeltes behov. Kommunikation er et fast punkt på Regnbuens ugentlige p-møder, her følges op på den enkeltes kommunikations systemer samt personalets behov for videreuddannelse. Referater fra personalemøder, gruppemøder og morgenmøder sikrer opfølgning på beslutninger/aftaler vedr, den enkelte bruger, samt i forhold til projektbeskrivelser for de enkelte aktiviteter. Daglig personlig, skriftlig eller mundtlig kontakt med pårørende eller bosteder sikrer helheden i brugernes hverdag. Gennem denne kommunikation og gennem iagttagelser af brugernes adfærd, er vi opmærksomme på brugernes trivsel i dagtilbuddet. Dette ses ligeledes i den lave registrering af antallet af voldsepisoder og magtanvendelser. Værdier, normer og kultur. På Regnbuen bliver alle brugere set, lyttet til, respekteret og taget med på råd i alle personlige anliggender. Brugerne bliver respekteret/accepteret som de individuelle personligheder de hver især er. Med humor som pædagogisk redskab, er vi opmærksomme på at skabe en god stemning i huset, så alle føler sig velkomne på Regnbuen. Alle på Regnbuen bliver behandlet som ligeværdige samarbejdspartnere. Uanset brugernes funktionsniveau arbejder vi på at skabe grobund for, at alle bliver forstået gennem forskellige kommunikationshjælpemidler. Gennem socialt samvær, oplevelser og succes arbejdes med brugernes livsindhold og livskvaliteten fremmes.

4 Gennem en struktureret og forudsigelig tilrettelagt hverdag, skabes en tryg hverdag for brugerne, så de ved, hvad de kan forvente i dagens løb og har overskud til at deltage i aktiviteterne. Dagsrytme. Regnbuen har åbent mandage-torsdage kl Fredage kl Dagen startes i alle grupper med formiddagskaffe og en fælles snak om dagens forløb/indhold. Der er forskellige aktivitets og samværstilbud i løbet af dagen og dagen afsluttes med kaffe og vi skriver i brugernes kontaktbøger om dagens indhold og får her igennem en god afslutning på dagen. Dagcenteret er inddelt i 4 basisgrupper. 2 dagcenter/daghjemsgrupper samt 2 specialgrupper. Dagcentergrupperne er sammensat af brugere med meget forskellig funktionsniveau. Nogle har brug for forudsigelighed og målrettet pædagogisk indsats andre for fysisk pleje og omsorg. Specialgrupperne henvender sig til personer med særlige behov for fysisk/udendørs aktivitet, en specielt struktureret hverdag og mindre grupper med tæt personalekontakt. Gruppernes tilbud er specielt tilrettelagt til en snæver afgrænset brugergruppe. Brugerindflydelse. Dagcentrets brugere sikres indflydelse gennem Regnbuens brugerråd. Rådet afholder møde hver 14.dag. Rådet er nystartet og planlægger pt. udelukkende aktiviteter i og ud af huset i årets løb. I dagligdagen har brugerne stor indflydelse på egen beskæftigelse. De bliver inddraget i dagens tilrettelæggelse og deres ønsker/valg respekteres under hensyntagen til husets ressourcer. Personalepolitik. Medarbejderne på Regnbuen skal have mulighed for personlig og faglig udvikling gennem kurser, temadage, institutionsbesøg o.lign. for her igennem at dygtiggøre sig og få ny inspiration og information. Gennem intern personalerokering mellem dagcentrets basisgrupper, skabes fælles ansvarlighed for hele institutionen. Det daglige arbejde tilrettelægges så personalet undgår alene arbejde. Sikkerhed og tryghed prioriteres højt, så arbejdsskader og nedslidning undgås. Et højt informationsniveau både internt på dagcentret og i forhold til vores externe samarbejdspartnere, sikrer at personalet er velorienterede og klædt på til at løse arbejdsopgaverne. Dette sikres på daglige morgenmøder og personalemøder én gang ugentligt og via kontaktbøger, telefon, møder m.m.. Dagcenterets personaleressourcer udnyttes optimalt, således at personalet hjælper hinanden på tværs af basisgrupperne. Et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, med gensidig respekt, tryghed og demokratiske spilleregler er det bærende element i personalesamarbejdet.

5

Ydelseskatalog for Aktivitets- og samværstilbud Regnbuen. CSU Egedammen

Ydelseskatalog for Aktivitets- og samværstilbud Regnbuen. CSU Egedammen CSU Egedammen Rammer og formål Lovgrundlag: Lov om Social Service 104 og 86 stk. 2 Kvalitetsstandard: Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets- og samværstilbud Formål:

Læs mere

Sct. Nicolai - sensommerklubben

Sct. Nicolai - sensommerklubben Page 1 of 5 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Sct. Nicolai - sensommerklubben Kvalitetsstandard/Servicedeklaration

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Marienlund Plejecenter. Boliger til ældre udviklingshæmmede

Marienlund Plejecenter. Boliger til ældre udviklingshæmmede Marienlund Plejecenter Boliger til ældre udviklingshæmmede Marienlund Det nybyggede Marienlund Plejecenter danner rammen om et levende hus og tilgodeser beboernes behov for et trygt og godt hjem. Marienlund

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Lindens virksomhedsplan 2012

Lindens virksomhedsplan 2012 Lindens virksomhedsplan 2012 Linden er et aktivitets- og samværstilbud 104 Lidt om Linden. Linden er et aktivitets- og samværstilbud med 18 fuldtidspladser i henhold til serviceloven 104. Pr. 11.august

Læs mere

Lindens virksomhedsplan 2010

Lindens virksomhedsplan 2010 Lindens virksomhedsplan 2010 Linden er et aktivitets- og samværstilbud 104 Lidt om Linden. Linden er et aktivitets- og samværstilbud med 18 fuldtidspladser i henhold til serviceloven 104 Linden har fælles

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Krumtappen. et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE

Krumtappen. et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE Krumtappen et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE 1 Velkommen Aktivitets - og samværstilbuddet Krumtappen er et 104 tilbud, der drives af Ballerup Kommune. Krumtappen

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne Tryg fritid i en gammel gård med sjæl De rette fysiske rammer til personer med specielle behov Skovridergården ligger midt i

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 PLEJECENTRE/JOB OG VELFÆRD Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere Servicedeklaration Indledning Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 er

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Informationspjece 2010. Byskovgård. Specialafdelingen

Informationspjece 2010. Byskovgård. Specialafdelingen Informationspjece 2010 Byskovgård Specialafdelingen Byskovgård Specialafdelingen Søløverne En del af en integreret institution Byskovgård er en integreret børneinstitution med en vuggestueafdeling, en

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard for Pensionistklubben, Ebberød Kulturhus

Overordnet kvalitetsstandard for Pensionistklubben, Ebberød Kulturhus Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Overordnet kvalitetsstandard for Pensionistklubben, Ebberød Kulturhus... 2 Kvalitetsstandard for Pensionistklubben, Ebberød Kulturhus - Pædagogik... 5 Kvalitetsstandard

Læs mere

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens Serviceinformation Dagtilbud for borgere med demens Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis

Læs mere

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014.

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Indledning Næsbjerg SFO er en del af Næsbjerg Skole, som ligger i Varde Kommune. Vi er en SFO som i øjeblikket har 57 børn og 5 voksne tilknyttet.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Dr. Alexandrines Børnehave er en af de institutioner i Aarhus kommune som varetager opgaven med inklusion af børn med handicap. Med denne folder ønsker vi, at byde

Læs mere

Personalehåndbog for Dagcentret Regnbuen.

Personalehåndbog for Dagcentret Regnbuen. Personalehåndbog for Dagcentret Regnbuen. Afspadsering: Medarbejdere kan efter ønske * markeres så optjente afsp.timer kan gemmes. Der kan maksimalt optjenes 2 ugers afspadsering i forhold til ansættelsesformen.

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104)

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Indhold 1.

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Udeholdet Hårbyvej 2 Firgårde 8680 Ry Tlf. 20 97 51 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere Servicedeklaration Indledning Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 1 er en boenhed med syv specialplejeboliger

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 bobudene Godkendt af Byrådet den Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Bobud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet

Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet Februar 2009 mtm Kvalitetsstandard Pædagogisk støtte og

Læs mere

Der er desuden lavet planer og opsat rammer, for det videre arbejde med de 9 kriterier.

Der er desuden lavet planer og opsat rammer, for det videre arbejde med de 9 kriterier. Kvalitetsbeskrivelse for CAS4 2015 Kvalitetsbeskrivelsen for CAS4 tager udgangspunkt i kvalitetsmodel 2.0. Den er lavet på baggrund af det arbejde, der her på CAS4 har været med til at synliggøre vores

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Aalborg For Døve Botilbuddet Kridtsløjfen og dagtilbuddet Hviddalen

Praktikstedsbeskrivelse for Aalborg For Døve Botilbuddet Kridtsløjfen og dagtilbuddet Hviddalen Praktikstedsbeskrivelse for Aalborg For Døve Botilbuddet Kridtsløjfen og dagtilbuddet Hviddalen Beskrivelse af Aalborg for Døve: Aalborg for Døve er en del af Ældre- og handicapforvaltningen i Aalborg

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET 1 Målsætning for daginstitutionen Firkløveret Sdr. Bjert. Udarbejdet af personalet og forældrebestyrelse. Børnehaven Firkløveret er en kommunal daginstitution normeret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro:

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro: Værkstedet Hjortebro: Ledelse: Marianne Møller er områdeleder for Haderslev kommunes beskyttede værksteder. Der ansættes ny værkstedsleder på Hjortebro 1. august 2010. Tlf. og Mail: 73530030. Mail lehe@haderslev.dk.

Læs mere

Lynghaven. Nyt Dagcenter tilbud for demente borgere. i Lemvig Kommune

Lynghaven. Nyt Dagcenter tilbud for demente borgere. i Lemvig Kommune Lynghaven Nyt Dagcenter tilbud for demente borgere i Lemvig Kommune Jeg er pr. 1. juli ansat som gruppeleder i et nyt dagcenter for demente borgere i Lemvig Kommune. Derfor har jeg brug for, at I er opmærksomme

Læs mere

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne.

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne. SERVICEDEKLARATION FOR TRAMPOLINEN - ET UVISTERET KLUBTILBUD 104 Adresse: Nordens Allé 33, 9700 Brønderslev Telefon: 2167 8003 Afdelingsleder: Gitte Drescher Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende på Proaktiv

Uddannelsesplan for studerende på Proaktiv 1 Uddannelsesplan for studerende på Proaktiv Beskrivelse af praktikstedet Udarbejdet 2010 Adresse. Postnr. og By. Tlf.nr. Mail-adr. Hjemmeside. Praktikansvarlig. Praktikstedets målgruppe. Proaktiv Entreprenørvej

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Lovgrundlag Målgruppe Levering af ydelsen

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære.

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære. TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 10. august 2010 fra kl. 9 Og Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 10. august fra kl. 11.30 Indledning

Læs mere

Demenstilbud. i Lemvig Kommune. Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget Lemvig

Demenstilbud. i Lemvig Kommune. Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget Lemvig Demenstilbud i Lemvig Kommune Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget 1 7620 Lemvig 1 Indholdsfortegnelse Symptomer Få en snak med demenskoordinatoren Hjælpemidler til borgere med demens Pårørendegruppe

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Butikken Adelgade 116 8660 Skanderborg Tlf. 23 45 75 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

Aflastningstilbud til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicap

Aflastningstilbud til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicap Aflastningstilbud til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicap PUSTERUM OG HJERTERUM Vi er et aflastningstilbud til familier på Fyn med hjemmeboende børn, unge og voksne med fysiske og psykiske

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Page 1 of 6 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Jernbanegade Kvalitetsstandard/Servicedeklaration for : BOFÆLLESSKABET

Læs mere

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg På Hjørnet. Formålet med

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Telefon: 9945 4482 Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@9945454.dk Telefon: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Senior- og værdighedspolitik

Senior- og værdighedspolitik Social og Sundhed Senior- og værdighedspolitik Maj 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Værdighed... 2 Fokusområder... 3 Livskvalitet... 3 Selvbestemmelse... 4 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Værkstedet Skaboeshus, Skaboeshusevej 107, 5800 Nyborg 2018 FAKTUELLE OPLYSNINGER

Værkstedet Skaboeshus, Skaboeshusevej 107, 5800 Nyborg 2018 FAKTUELLE OPLYSNINGER Ydelsesbeskrivelser for CFD Sociale tilbud Værkstedet Skaboeshus, Skaboeshusevej 107, 5800 Nyborg 2018 FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Servicelovens 103 og 104 Kontaktoplysninger

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.11.2011 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

PRAKTIK- STUDERENDE. Afdeling: HASSELVEJ 3B. Handicap Løgumgård

PRAKTIK- STUDERENDE. Afdeling: HASSELVEJ 3B. Handicap Løgumgård PRAKTIK- STUDERENDE Afdeling: HASSELVEJ 3B Handicap Løgumgård Introduktion: Velkommen til Handicap Løgumgård, Hasselvej 3B, 6240 Løgumkloster. Hasselvej 3B er en del af tilbuddet Løgumgård. På afdelingen

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA Lundagerhaven 2 9330 Dronninglund Telefon: 9945 5470 Afdelingsleder: Anne Danstrup E-mail: anne.danstrup@99454545.dk Telefon: 9945 5867 Præsentation

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for pædagogisk assistentuddannelse Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Læs mere

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer Kvalitetsstandard Overskrift Bostøtte/hjemmevejledning Handicap, psykiatri og socialt udsatte Servicelovens 85 Lovgrundlag Servicelovens 85 Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Modtagere Formål Borgere

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

Demenspolitik i Struer Kommune

Demenspolitik i Struer Kommune Demenspolitik i Struer Kommune Struer Kommune Ældreområdet Revideret af demensteamet december 2007. Indholdsfortegnelse: 1. Overordnede mål side 3 2. Målsætninger for Hjemmeplejen side 4-5 3. Målsætninger

Læs mere

Nærvær. I forhold til børn. Nærvær, Anerkendelse og Samarbejde Børnehuset Skovbjørnen 2014

Nærvær. I forhold til børn. Nærvær, Anerkendelse og Samarbejde Børnehuset Skovbjørnen 2014 Nærvær I forhold til børn Vi vil have fokus på, at det enkelte barn får en god start på dagen, og møde barnet og forældre med et "godmorgen" og øjenkontakt. Vi forventer ikke, at barnet nødvendigvis responderer,

Læs mere

SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne:

SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne: Barnets alsidige udvikling i aktiviteterne i SFO: SFO s praksis nu og her. SFO, ØnskeØen har tilrettelagt aktiviteterne, så de i en bred forståelse dækker hovedkompetenceudviklingsområderne: Personlige

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ 1 Velkommen til Samsøvej Samsøvej er et nyt og moderne plejecenter med 75 boliger og et dagcenter. Alle boliger med fællesareal er 75 m2. De er indrettet med stue og soveværelse.

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus April 2017 Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5455 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi ligger på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og

Læs mere

Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG Personlig udvikling

Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG Personlig udvikling Dus INDHOLDSPLAN 3. ÅRGANG 2017-2018 De 6 kerneområder: - Personlig udvikling - Social udvikling - Sprog og kommunikation - Bevægelse, idræt og motorik - Kulturelle udtryksformer - Natur Denne indholdsplan

Læs mere

Formålet er at give borgere med funktionsnedsættelse eller sociale problemer tryghed og omsorg i trygge og kendte rammer i samvær med ligestillede.

Formålet er at give borgere med funktionsnedsættelse eller sociale problemer tryghed og omsorg i trygge og kendte rammer i samvær med ligestillede. SERVICEDEKLARATION FOR SAMVÆRS- OG AKTIVITETSTILBUD PÅ SPRINGBRÆTTET 104 Adresse: Nordens Allé 33, 9700 Brønderslev Telefon: 99-455480 Afdelingsleder: Gitte Drescher Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk

Læs mere

Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende

Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende 1 Indholdsfortegnelse Få en snak med demensteamet Hvad er demens Hjælpemidler til borgere med demenssygdom Pårørendegrupper Spis sammen Foredrag og

Læs mere

Øresundsskolen. Carl Nielsens Allé 33 2100 København Ø Tlf. 39 18 19 44. www.oeresundsskolen.kk.dk. mail@oeresundsskolen.kk.dk

Øresundsskolen. Carl Nielsens Allé 33 2100 København Ø Tlf. 39 18 19 44. www.oeresundsskolen.kk.dk. mail@oeresundsskolen.kk.dk FAKTA OM ØRESUNDSSKOLEN Øresundsskolen har elever fra 0. til 10. klassetrin og er beliggende på det ydre Østerbro i det tidligere Øresundshospitals bygninger, som er blevet moderniserede og specialindrettede

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

Et døgn- og aflastningstilbud til børn

Et døgn- og aflastningstilbud til børn Et døgn- og aflastningstilbud til børn Målgruppe: Specialbørnehjemmene er et tilbud til børn og unge fra 0 til 18 år med betydelige og varigt nedsatte fysiske og/ eller psykiske funktionsevner. Specialbørnehjemmenes

Læs mere

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål:

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål: Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Barnet føler sig unik. Barnet bliver selvstændigt og selvhjulpen med de forudsætninger som barnet har. Barnet oplever sig selv om værdifuld deltager

Læs mere

Uddannelsescenter UiU

Uddannelsescenter UiU Uddannelsescenter UiU STU i København Alle ca. 450 unge i STU i København er visiteret til STU-tilbud ud fra en målgruppe kategorisering. 1. Unge med specifikke vanskeligheder, som f.eks. autisme 2. Unge

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter med indgår i Overordnet formål med indsatsen

Læs mere

Senior- og værdighedspolitik

Senior- og værdighedspolitik Social og Sundhed Senior- og værdighedspolitik April 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Værdighed... 2 Fokusområder... 3 Livskvalitet... 3 Selvbestemmelse... 4 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Hillerød Kommune Voksen og Handicap

Hillerød Kommune Voksen og Handicap Hillerød Kommune Voksen og Handicap Uanmeldt tilsyn på LEVUK Fredag den 30. januar 2009 kl. 12-14 Rapportens indhold Indledning... 2 Metode... 3 Rapportens opbygning... 3 Faktuelle oplysninger... 4 Rammer

Læs mere

Kvalitetsstandard for almene dagcentre

Kvalitetsstandard for almene dagcentre Kvalitetsstandard for almene dagcentre Med udgangspunkt i Kombinationsmodellen Godkendt d. Sagsnummer Dagcentre i Tønder Kommune I Tønder Kommune består dagcentertilbuddet af 7 almene dagcentre, 2 demens

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

AKTIVITETS- OMRÅDET 201

AKTIVITETS- OMRÅDET 201 AKTIVITETS- OMRÅDET 2015 Kvalitetsstandard for den visiterede indsats på aktivitetsområdet Lovgrundlag Lov om social service 79 og 84. Hvilket behov dækker tilbuddet om at komme i et aktivitetscenter Tilbuddet

Læs mere