Møde i TSS, 4. september 2017 kl , mødelokale 7, Regionshuset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i TSS, 4. september 2017 kl , mødelokale 7, Regionshuset"

Transkript

1 Møde i TSS, 4. september 2017 kl , mødelokale 7, Regionshuset Deltagere: Se deltagerliste ud: Camilla Hove Lund Esben Frederiksen Ida Byrge Sørensen Marianne Kristensen Mette Olander Mona Van gaever Larsen Søren Wollesen Tina Norking Mødeleder: Trine Holgersen Referent: Mette Ussing 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt uden bemærkninger Dato: 13. september 2017 Brevid: Kvalitet og Udvikling Alléen Sorø Tlf.: Dir.tlf. kvalitetudvikling@regionsjaelland.dk mu@regionsjaelland.dk 2. Godkendelse af referat Referat godkendt uden bemærkninger 3. Midtvejsevaluering af Sundhedsaftalen Præsentation af Brugernes stemme v/karen Buur Præsentation af Sundhedsaktørernes stemme v/inger Helt Poulsen Evaluering af organisering af samarbejdet v/tommi Strandgaard - TSS drøfter oplæg om Brugernes stemme og identificerer fokusområder - TSS drøfter oplæg om Sundhedsaktørernes stemme og identificerer fokusområder - TSS drøfter organisering af samarbejdet som forberedelse til arbejdet med den kommende sundhedsaftale Behandling af punkt 3 Præsentation af Brugernes stemme, Sundhedsaktørernes stemme og organisering af samarbejdet tages til efterretning med følgende kommentarer: Tilfredshed med, at der er stor repræsentation fra Almen Praksis i svarene fra sundhedsaktørerne. Emner der omhandler psykiatrien videresendes til behandling i TSP.

2 Brugernes stemme peger på følgende temaer som TSS arbejder videre med: - Borgerens og dennes evt. pårørende eller nøglepersoners viden skal systematisk inddrages, når der lægges og udføres planer, så hensynet til borgerens hele situation får indflydelse på forløbet - En fælles, velkoordineret, klar plan for det samlede forløb - uanset sektor eller aktør hvor borgeren ved, hvem der har ansvaret og ved hvem, der kan kontaktes ved behov Næste møde i TSS aftales som temamøde. Sekretariatet udarbejder en opsamling på anbefalinger og mulige initiativer i f.t. aktørernes og brugernes stemme, herunder fokus på hvad udfordringerne er, og hvad der i forvejen er iværksat samt forslag til eventuelle nye indsatser. Derudover sættes der særligt fokus på kommunikation jf. punkt 6. Ift. organisering peger TSS fortsat på behov for at genoverveje organiseringen af samarbejdsorganisationen i.f.t sygehusstrukturen. Denne overvejelse tages med i SAM samt i arbejdet med ny Sundhedsaftale På baggrund af input fra KSS erne udarbejder Sekretariatet oversigt over allerede igangsatte lokale initiativer i f.t. fokusområderne Borgeren som partner, Én borger én plan samt initiativer i forhold til samarbejde og koordinering. 4. Opfølgning på drøftelse om det lokale tværsektorielle patientsikkerhedsarbejde (ca ) På mødet i TSS i november 2016 orienterede SUH om, hvordan der arbejdes systematisk med UTH i det tværsektorielle samarbejde. Med udgangspunkt i de mønstre, der identificeres i UTH erne, arbejder arbejdsgruppe bestående af riskmanagers med udvikling af konkrete løsninger, der udbredes til hele organisationen. Øvrige KSS erne er interesserede i at få del i den viden og de erfaringer, der er gjort i KSS- SUH. KSS-SUH v/ Susanne Lønborg Friis præsenterer erfaringer og løsninger jf. ovenstående, som øvrige KSS er kan lade sig inspirere af. - TSS tager præsentationen til efterretning Behandling af punkt 4. TSS tager præsentationen til efterretning. Der opfordres til øget brug af UTH-systemet, at alle UTH er indberettes m.h.p. læring. Ved identifikation af særlige fald-grupper, praktikker eller særlige virkningsfulde indsatser, vil KSS erne præsentere det for TSS. Der gøres i øvrigt opmærksom på Den Tværsektorielle Patientsikkerhedsgruppe der arbejder med UTH på regionalt niveau samt udarbejder årsrapporter 5. Drøftelse af erfaring på baggrund af sundhedskonference v/bente Johansen, Solrød Kommune.

3 TSS har fået en henvendelse fra Solrød Kommune vedr. evaluering af Sundhedskonference 15. maj (se vedhæftede invitation og henvendelse) Henvendelsen stiller følgende spørgsmål til drøftelse i TSS: Hvordan får kommuner henvist relevante borgere til kommunale tilbud? Hvordan øges de regionale henvisninger til kommunale tilbud? - TSS tager stilling til, om der skal iværksættes initiativer på baggrund af drøftelsen Behandling af punkt 5 Behov for formidling af kommunale tilbud til regionens sygehuse drøftes. Faxe kommune og Greve Kommune har erfaring med at komme på sygehuset og formidle rehabiliteringstilbud samt kendskab til Sundhed.dk. Opfordring til at kommunerne er opsøgende i forhold til dette. Der opfordres til læring af gode eksempler fx Slagelse Sygehus hvor man gør sig erfaringer med brug af koordinerende indsatsplan til patienter der er indlagt mere end 2 gange på 1 mdr. Det understreges, at ved kontakt til kommuner om rehabiliteringstilbud, henvises til en afklarende samtale i kommunerne. Kommunen sammensætter et relevant tilbud på baggrund af samtalen. Det er vigtigt, at sygehuse og praksislæger udviser tillid til, at kommunerne kan løse opgaver i relation til henviste borgere. 6. DÆMP-rapporten På seneste møde i TSS blev DÆMP-rapporten drøftet og TSS prioriterede blandt DÆMPrapportens anbefalinger, de indsatser der er mest kritiske i forhold til patientsikkerhed: Opdatering af indlæggelsesrapport Manglende systematik i anvendelse af kommunikationsstandarder Kommunikation ved udskrivelse Anvendelse af korrespondancemeddelelser Medicinering specielt med fokus på overgange mellem sektorerne Anvendelse og adgange FMK Vedhæftet oplæg med uddybning af de mest kritiske områder i forhold til patientsikkerhed, rapportens anbefalinger samt forslag til konkrete initiativer. - TSS drøfter oplægget, beslutter hvilke initiativer TSS vil følge systematisk op på og hvordan Behandling af punkt 6. I forhold til indlæggelsesrapporter beslutter TSS at: - Afvente 1. bølge af Fælles Sprog 3 inden der samles data i kommunerne

4 - At benytte implementering af Fælles Sprog 3 og den kompetenceudvikling der er inkluderet heri, til også at kompetenceudvikle i f.t. indlæggelsesrapporter - Det videre arbejde med indlæggelsesrapporter afventer implementering af Fælles Sprog 3. - Næste møde i TSS bliver temamøde jf. punkt 3, herunder Fælles Sprog 3 og Sundhedsplatformen Der foreslås en Pixi til praktiserende læger, om hvilken information der deles mellem kommuner og sygehuse. TSS når ikke at behandle sekretariatets forslag yderligt. Sekretariatet udarbejder en afkrydsningsliste med foreslåede initiativer. Afkrydsningslisten returneres til sekretariatet senest 1. oktober m.h.p. behandling på næste TSSmøde. Der stilles forslag om, at kommuner og sygehuse inviterer til indblik i hinandens systemer, Fælles sprog 3 og Sundhedsplatformen. Sekretariatet inviterer oplægsholdere, der orienterer om henholdsvis Sundhedsplatformen og Fælles Sprog 3 med fokus på de ændringer der har relevans for tværsektorielle samarbejdspartnere, herunder indlæggelserapport, plejeforløbsplan, udskrivningsrapport og epikrise. 7. Fremdrift i arbejdet med forløbsprogrammerne - orientering v/esben Frederiksen Karen Buur orienterer på vegne af Esben Frederiksen. Der er udarbejdet udkast til filmpræsentation på tværs af forløbsprogrammerne jf. beslutning på sidste møde i TSS Grundet tidsnød fremvises filmen på næste møde. Hvad angår flytning af hjerterehabilitering fase 2 fra sygehusregi til kommunalt regi er status, at det foregår forskelligt i forskellige dele af regionen: - Nykøbing Falster Sygehus og kommuner arbejder lige nu i projekt Tæt på dig efter et koncept, hvor al non-farmakologisk rehabilitering for patienter med kronisk hjertesygdom overgår til kommunalt regi. Projektet startede i 2016 og forventes at overgå til drift ultimo SUH-Roskilde og Køge har indgået en aftale om delt fase-2 hjertetræning med 6 uger på sygehus og 6 uger med de 7 kommuner, der er tilknyttet KSS- SUH Roskilde/Køge (Faxe, Greve, Køge Lejre, Roskilde, Solrød og Stevns). Første patient forventes modtaget i kommunerne efter 1. oktober Konceptet vil blive evalueret i januar Holbæk Sygehus, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse og kommuner afventer erfaringer fra Nykøbing F. og SUH Fremadrettet er forløbsprogrammerne fast punkt på dagsordenen i TSS med følgende opsamling: Fungerer og arbejder følgegrupperne? Er der udfordringer i f.t. implementering? Hvilke initiativer sættes i gang på baggrund af ovenstående? 8. Afgørelser fra Afklaringsudvalgene + orientering vedr. remedier til sondeernæring Til orientering og videreformidling (Afgørelser + orientering vedhæftet)

5 Behandling af punkt 8. Orientering tages til efterretning. 9. Orientering ved formandskabet Intet nyt fra formandskabet 10. Gensidig orientering, herunder nyt fra KSS erne Orientering til kommunerne vedrørende Region Sjællands overgang til Sundhedsplatformen Til orientering og videreformidling. (Brev sendt til TSS, TSP, TSB samt KSS erne er vedhæftet) Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, bestående af KL, Danske Regioner og staten, er nu klar med 20 konkrete anbefalinger til, hvordan det nære sundhedsvæsen skal udbygges til gavn for patienterne. Se link pdf TSS tager orienteringen til efterretning Behandling af punkt 10. Sekretariatet gør opmærksom på endnu et brev fra Regionen til kommunerne vedr. Sundhedsplatform, en mere praktisk information der kan læses særskilt. Brev er vedhæftet referatet. 11. Eventuelt TSS gøres opmærksom på bekymring i kommunerne vedr. satspuljeprojekt i relation til den ældre medicinske patient. Formandskabet beder projektleder Helle Stzuk udarbejde orienteringsskrivelse til kommuner, KS, KSS og sygehusene. Skrivelsen vil indeholde baggrund for beslutning om ansøgning af satspuljemidler, beslutningsdato i TSS, beskrivelse af uddannelsesplan og beskrivelse af målgruppe, muligheden for at sætte fokus på det tværgående samarbejde samt den forventede effekt af projektet. Det fælleskommunale sundhedssekretariat tager initiativ til at satspuljeprojektet sættes på dagsordenen i Kommunalt Sundhedsforum.

6 Formand Næstformand Trine Hedegaard Holgersen Dorthe Berg Rasmussen Vicedirektør Sundhedschef (næstformand TSS) Næstved, Slagelse og Ringsted Næstved Kommune Tilstede Almen praksis: Kommunerne: Hanne Fly PLO Sjælland Camilla Høegh- Guldberg Praktiserende læge Annette Homilius Sundhedschef Køge Kommune Grethe Breinhild Ældre- og Sundhedschene Lolland Kommu- Esben Frederiksen Leder af Folkesundhemune Odsherred Kom- Camilla Hove Lund Sundhed og Træning Holbæk Kommune. Charlotte Larsen Morten Bundgaard Søren Wollesen Social og Sundhed Sorø Kommune Mona Van Gaever Sundheds- og omsorgschemune Ringsted Kom- Larsen Mette Olander Social og Sundhedschemune Roskilde Kom- Tina Mørk Social, Sundhed og Stevns Kommune Ældre chef Marianne Kristensene Ældrechef Slagelse Kommu- Janne Lorenzen Leder af sundhedsstaben Kalundborg Kommune Susanne Johansen Ældrechef Vordingborg Kommune Bente Gaardhøj Johansen/Bibi Bestillerchef Solrød Kommune Asklund (8. maj) Lene Miller Centerchef Lejre Kommune Tina Norking Vibeke Bastrup Faxe Kommune Ida Byrge Søren- Centerchef Guldborgsund sen Martin Nordentoft Centerchef for sundhed og pleje Kommune Greve Kommune Regionen: Susanne Lønborg Friis Vicedirektør Roskilde og Køge sygehuse Side 1

7 Aase Bjerring Vicedirektør Holbæk Sygehus Inge Paamejer Vicedirektør Nykøbing F. Sygehus Sekretariat: Mette Ussing Konsulent Regionshuset Karen Buur Specialkonsulent Regionshuset Lisbeth Broberg Det fælleskommunale sundhedssekretariat Side 2

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 4. maj 2015 kl. 14.00-16.00 Regionshuset Sorø, Mødelokale 14. Deltagere Kommuner: Dorthe Berg Rasmussen (næstformand), Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Anne

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik REFERAT Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 26. januar 2015 kl. 14.00-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, indgang 9. Deltagere Kommuner: Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Pia Munk Lundgren,

Læs mere

Afbud: Lisbeth Rasmussen, NFS; Hanne Staanum, Greve; Camilla Hove Lund, Holbæk; Mai-Britt Hagbarth, Guldborgsund; Marianne Kristensen,

Afbud: Lisbeth Rasmussen, NFS; Hanne Staanum, Greve; Camilla Hove Lund, Holbæk; Mai-Britt Hagbarth, Guldborgsund; Marianne Kristensen, Forum: Tværgående samarbejdsforum somatik Tid: 29. August 2016 Deltager: Se deltagerliste Afbud: Lisbeth Rasmussen, NFS; Hanne Staanum, Greve; Camilla Hove Lund, Holbæk; Mai-Britt Hagbarth, Guldborgsund;

Læs mere

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune.

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune. Referat Referat TSS den 26. nov 2015 26. november 2015 kl. 13.00-15.00 Ringsted Sygehus, mødelokale 4, Indgang H Deltagerliste nederst. Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 11. september 2015 kl. 8.30-11.30 Regionshuset Sorø, Mødelokale 8-9. Deltagerliste nederst. Der er morgenmad fra kl. 8.00 og sandwich til frokost. 1. Velkomst

Læs mere

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5 Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30 Regionshuset, mødelokale 5 Deltagere: KOL Marianne Neerup, daglig leder, KOL Kompetencecenter Ulla Hemmingsen, rehabiliteringskoordinator,

Læs mere

Forum: Tværgående Samarbejdsforum Somatik. Tid: 8. maj 2017 kl Regionshuset, mødelokale 8-9 kl Mødelokale 1 kl

Forum: Tværgående Samarbejdsforum Somatik. Tid: 8. maj 2017 kl Regionshuset, mødelokale 8-9 kl Mødelokale 1 kl Forum: Tværgående Samarbejdsforum Somatik Tid: 8. maj 2017 kl.13-15 Regionshuset, mødelokale 8-9 kl. 13 13.45 Mødelokale 1 kl. 13.45 15. Deltagere: Se deltagerliste Afbud: Dorthe Berg Rasmussen Mødeleder:

Læs mere

REFERAT. KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Mandag d. 8. maj 2017, kl Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20

REFERAT. KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Mandag d. 8. maj 2017, kl Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 REFERAT KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Mandag d. 8. maj 2017, kl. 11.00-12.30 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Mødedeltagere: Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse: Trine

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum Somatik, 16. april 2018, mødelokale 10, Regionshuset, Sorø, kl Deltagere: Se deltagerliste

Møde i Tværgående Samarbejdsforum Somatik, 16. april 2018, mødelokale 10, Regionshuset, Sorø, kl Deltagere: Se deltagerliste Møde i Tværgående Samarbejdsforum Somatik, 16. april 2018, mødelokale 10, Regionshuset, Sorø, kl. 9 11.30 Deltagere: Se deltagerliste Afbud: Camilla Hove Lund, Holbæk Camilla Høegh-Guldberg Spange Pia

Læs mere

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset Forum: Den Tværsektorielle Demensstyregruppe Tid: Torsdag den 14.09.2017 kl. 13.15 15.15, mødelokale 1, regionshuset Deltagere: Søren Rask Bredkjær, formand, Psykiatrien Marianne M. Jensen, næstformand,

Læs mere

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget.

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget. Referat af møde i Patientinddragelsesudvalget Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 10-13, mødelokale 11, Regionshuset Deltagere: Ilse Johansson, Hjernesagen Lotte Petersen, Regionsældrerådet Lise Landgren,

Læs mere

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 REFERAT Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet 18. maj 2015 kl. 13.00-15.00 Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 Deltagere Regionen: Aase Bjerring (formand, Holbæk), Signe

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Du inviteres hermed til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen af sundhedsaftalen, der er indgået mellem 17 kommuner, almen

Læs mere

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Godkendt referat Mandag den 4. september 2017 kl. 08.30-10.00 Næstved Sygehus, Foredragssalen, Herlufsvænge 14B Dato: 13. oktober 2017 Sagsnummer: 00-03 2

Læs mere

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen.

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen. REFERAT KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Mandag d. 2. februar 2015, kl. 13.30-16.30 Næstved Sygehus, mødelokalet på 15. etage Mødedeltagere: Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse: Trine Holgersen,

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 9. juni 2016, kl. 14.00-16.00 Dato: 20. juni

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 5. februar 2013 Torben Gaarskær 1 Kommunerne sætter dagsordenen 5. februar 2013 Torben Gaarskær 2 Det nære sundhedsvæsen Ambitiøst udviklingsprojekt

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) fra KSP B&U møde fredag den 9. juni 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Tilstede på mødet var: Formand: Jesper Pedersen, B & U Psykiatrien Næstformand: Annika

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Onsdag den 15. november 2017, kl. 14.00-16.00

Læs mere

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Mødedato Onsdag den 3. april 2019 Starttidspunkt Kl. 14 Sluttidspunkt Kl. 16 Mødested Lokale Deltagere Gæster Mødeleder Referent Afbud Professionshøjskolen

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland.

Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland. Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland. Baggrund Den 17. marts 2009 vedtog Folketinget en udvidelse af Sundhedsloven, herunder en udvidelse af patientsikkerhedsordningen,

Læs mere

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 14.30-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 16. november 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Kommissorium for Regionalt Kommunalt Strategisk Samarbejdsforum. professionsbacheloruddannelser i region Sjælland 2018

Kommissorium for Regionalt Kommunalt Strategisk Samarbejdsforum. professionsbacheloruddannelser i region Sjælland 2018 Kommissorium for Regionalt Kommunalt Strategisk Samarbejdsforum (RKSS) for erhvervsog professionsbacheloruddannelser i region Sjælland 2018 1. Baggrund Regionalt Kommunalt Strategisk Samarbejdsforum (RKSS)

Læs mere

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 4. december 2018 kl. 11.00-12.30 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 12. december 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og Ringsted

Læs mere

KKR. 25. maj Dagsorden:

KKR. 25. maj Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 3. maj 2018, kl. 13.00-14.30 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted 25. maj 2018 Deltagere:

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 6. april 2017, kl. 14.00-16.00 Dato:

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted.

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted. Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl. 11.45-13.00 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55 4100 Ringsted. 27. juni 2017 Deltagere: Søren Bredkjær, Karin Højen

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Sekretariatsbetjener Helle Janni Sztuk, Region Sjælland, Kvalitet og Udvikling, Sund

Sekretariatsbetjener Helle Janni Sztuk, Region Sjælland, Kvalitet og Udvikling, Sund Referat Forum: Den tværsektorielle palliationsgruppe Tid: 21. marts 2017 kl. 14.00-16.00, Mødelokale 4, Regionshuset Deltagere: Region: Susanne Lønborg Friis (formand), Hanne Schou Bredsdorff, Lars Michael

Læs mere

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Indledning Med baggrund i kræftplan III og Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse

Læs mere

Det forventes et kunne reducere i antallet af akutte indlæggelser samt i genindlæggelser.

Det forventes et kunne reducere i antallet af akutte indlæggelser samt i genindlæggelser. KSS Nykøbing F Møde den 12. april kl 12-15 Mødelokale: Anemonen Nykøbing f Sygehus Referat 1. Drøftelse af Satspuljemidler fra Sundhedsstyrelsen Der blev fremlagt forskellige forslag til ansøgninger, og

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Patientsikkerhed og FMK Hotel Scandic, Roskilde Torsdag den 16. april Janet Johannessen

Patientsikkerhed og FMK Hotel Scandic, Roskilde Torsdag den 16. april Janet Johannessen Patientsikkerhed og FMK Hotel Scandic, Roskilde Torsdag den 16. april 2015 Janet Johannessen Hvad er en utilsigtet hændelse? En utilsigtet hændelse er en sundhedsfaglig handling, der ikke går som forventet,

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Job- og kompetenceanalyse. Konsulent til Det fælleskommunale sundhedssekretariat - Sjælland

Job- og kompetenceanalyse. Konsulent til Det fælleskommunale sundhedssekretariat - Sjælland Job- og kompetenceanalyse Konsulent til Det fælleskommunale sundhedssekretariat - Sjælland 1 Indhold Indledning... 3 Udviklingen af Det fælleskommunale sekretariat... 3 Fælleskommunalt sekretariat for

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Side 1 af 10 Introduktion Velkommen til den tværsektorielle kompetenceudvikling i geriatri for både kommunale og regionale medarbejdere i Region Sjælland. Mål

Læs mere

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Godkendt referat Onsdag den 9. maj 2018 kl. 13.00-14.30 Næstved Sygehus, Foredragssalen, Herlufsvænge 14B Dato: 29. juni 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30 Møde i: REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: 24.04 2018 Kl.: 14:30 16:30 Sted: Deltagere: Regionsgården Mødelokale H3 Formand, Karen Gliese Nielsen, chef,

Læs mere

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 14 Sluttidspunkt: Kl. 16 Mødested: Lokale: Deltagere: Mødeleder Mødesekretær: Professionshøjskolen

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 DEN REGIONALE LÆGEMIDDELKOMITE REFERAT Mødetitel Sted Regionalt Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 Den regionale Lægemiddelkomite Sekretariat Jernbanegade

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Dato: 27. september 2017 Brevid: 3362292 Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Udvalget har i 2016 og 2017 haft flere politiske drøftelser og haft mange forskellige temaer

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10 til KSP BU møde fredag den 21. september 2018 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede var: Isabel Gebuhr, Greve Kommune Pia Jannie Frydkær, Faxe Kommune Søren

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 3.1.56, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune

Læs mere

Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland

Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland Projektleder Berit Fabricius, Sundhed Plan og Kvalitet Kick-off arrangement for implementering af FMK på sygehuse i RN 5. maj 2011 Effekter på sygehusene

Læs mere

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland 20.april 2012 Dette notat beskriver baggrunden for implementering af nye interventioner i Region Sjælland opfølgende hjemmebesøg og følge-hjem ordning

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer fra KSP-møde den 27. november 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1.

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. sal Deltagere Regionen Susanne Lønborg Friis (formand), Trine Holgersen, Lars

Læs mere

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal.

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. REFERAT Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Plaep Kit Vinberg Gitte Rønman Henrik Andersen Flemming Willadsen

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 12. april 2018, kl. 14.00-16.00

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Sundhedsaftalen 2010-2014

Sundhedsaftalen 2010-2014 Sundhedsaftalen 2010-2014 Afrapporteringsskabelon for udviklingsgruppernes arbejde Udviklingsgrupperne afrapporterer til Den Administrative styregruppe årligt og i forbindelse med det sidste møde i Den

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Fællesmøde TSS og TSP Rehabilitering af borgere med komplekse forløb

Fællesmøde TSS og TSP Rehabilitering af borgere med komplekse forløb Fællesmøde TSS og TSP Rehabilitering af borgere med komplekse forløb 10 år siden den første sundhedsaftale 1.0.. Med fokus på den gode udskrivning af komplekse borgere, forebyggelse for at forhindre genindlæggelser,

Læs mere

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde.

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Deltagere ved mødet: Per Harvøe Sind Mia Kristina Hansen Børn med Angst Hans-Henrik Rasmussen

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Afdeling: Tværsektorielt samarbejde Udarbejdet af: Magnus Falby Journal nr.: 18/9414 E-mail: magnus.falby@rsyd.dk Dato: 15. april 2018 Telefon: 5170 9732 Referat møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet

Læs mere

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Bedre sammenhæng i tværsektorielle forløb Faglig udvikling Aktiv styring og planlægning Fokus og målgruppe (sundhedspolitikken) Fokus:

Læs mere

Vibeke Vestermark, Næstved. Jesper Pedersen, Børne- og ungdomspsykiatrien. Almen praksis Hanne Fly

Vibeke Vestermark, Næstved. Jesper Pedersen, Børne- og ungdomspsykiatrien. Almen praksis Hanne Fly Deltagere Kommuner Henriette Weberg, Greve (næstformand) Dorte Baunsgaard, Faxe Anita Kofod, Guldborgsund Hanne Oldrup Jensen eller Hanne Kromann, Holbæk Tina Langholz, Kalundborg Tine Heglingegård Schmidt,

Læs mere

Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning)

Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning) fra KSP BU møde fredag den 7. december 2018 Kl. 9.00 11.30 Konferencelokale 2, parterre, Bygning 29, Smedegade 16, Roskilde (ny bygning) Mødet er uden bruger- og pårørende foreninger Til stede var: John

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 14. januar 2013 Torben Gaarskær 1 Sundhedsaftalen 2010-2014 14. januar 2013 Torben Gaarskær 2 Målsætninger inden for 5 hovedområder Styrke

Læs mere

Hjerterehabilitering i kommunalt regi hvilke perspektiver?

Hjerterehabilitering i kommunalt regi hvilke perspektiver? Hjerterehabilitering i kommunalt regi hvilke perspektiver? 20. oktober 2009 v/ Helle Nyborg Rasmussen, sundhedschef Formål og mål for Hjerterehabilitering på tværs i Kolding (I) Formål Udvikle og implementere

Læs mere

Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014.

Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014. Referat fra møde i SOF i Syd 30. april 2014. Tidspunkt: Onsdag, den 30. april, kl. 13.30-16 Sted: Sygehus Sønderjylland Aabenraa, mødelokale 1 Deltagere: Centerchef Thomas Lund Sørensen Case manager Inge

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Opgaven med etablering af vandråd er del af implementeringen af 2. generations vandplaner (vandområdeplan), der skal være gældende fra

Opgaven med etablering af vandråd er del af implementeringen af 2. generations vandplaner (vandområdeplan), der skal være gældende fra NOTAT Sagsbehandler: Paul Debois Oprettet: 11-02-2014 Notat om etablering af Vandråd Notatets indhold er aftalt af medlemmerne af de to hovedvandoplandes VandoplandsStyreGrupper (VOS er) og derfor et fælles

Læs mere

Utilsigtede hændelser i Region Sjælland. v. Konsulent Liv Nørregaard Skøtt

Utilsigtede hændelser i Region Sjælland. v. Konsulent Liv Nørregaard Skøtt Utilsigtede hændelser i Region Sjælland v. Konsulent Liv Nørregaard Skøtt Utilsigtede hændelser Definition: Ved en utilsigtet hændelse forstås en begivenhed, der forekommer i forbindelse med sundhedsfaglig

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tid: Onsdag

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Side 1 af 8 Introduktion Velkommen til tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri for både kommunale og regionale medarbejdere i Region Sjælland. Formål og

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering August 2018 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

KKR. 7. februar Dagsorden:

KKR. 7. februar Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 25. januar 2018, kl. 9.00-13.00 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej 6, 4200

Læs mere

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Jens Egsgaard, sundhedschef Københavns Kommune www.kk.dk Side 2 / Agenda > Udfordringer for læger og plejehjem > Ønsker til samarbejdet >

Læs mere

Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne

Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne Tidspunkt: Onsdag d. 11. november 2015 Kl. 9.00-11.00 Sted: ZBC Handelsskolevej 3 4700 Næstved Lokale: Kommer senere Yderligere information: Der vil

Læs mere

Forebyggelige genindlæggelser

Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser inden 3 dage 1) Institution Procent Procent Forebyggelige genindlæggelser inden 30 dage 2) Hele landet 3,4 10,8 Region Nordjylland 2,9 10,9 Region

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere