ByLivKolding

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ByLivKolding"

Transkript

1 ByLivKolding

2 Oktober 2017

3 Boligsocialt samarbejde mellem Kolding Kommune, AAB, Lejerbo Kolding og Boligselskabet Kolding I Kolding har der været boligsocialt arbejde i over 25 år, og det har siden 2008 været samlet i fællessekretariatet ByLivKolding. En ny aftale, der løber fra 1. januar 2018 til 31. december 2021, skal sikre en stærk boligsocial indsats i Kolding. Visionen for den boligsociale indsats er at bidrage til øget tryghed og trivsel i boligområderne. Udgangspunktet er at arbejde med de udfordringer, som har betydning for, at beboerne og boligområderne udvikler sig i en positiv retning. Der er særligt fokus på indsatser, der hjælper flere børn og unge med at udnytte deres fulde potentiale og bryde den negative sociale arv. De overordnede mål med det fælles boligsociale arbejde i Kolding er: At styrke uddannelsesniveauet og beskæftigelsen i boligområderne At øge trivslen blandt børn og styrke forældreansvaret At styrke tryghed og trivsel i boligområderne At reducere/fastholde det lave kriminalitetsniveau At styrke det lokale samarbejde.

4 SKOVPARKEN/SKOVVEJEN MUNKEBO KOLDING FJORDPARKEN KNUD HANSENS VEJ/ JUNGHANSVEJ BRÆNDKJÆR

5 Boligafdelingerne i helhedsplanen er fordelt ud over byen i fire adskilte boligområder. Boligområderne har forskellige beboersammensætninger og udfordringer og har derfor brug for forskellige indsatser. Den nye aftale dækker: Afdelinger Antal boliger Antal beboere Skovparken/Skovvejenkvarteret Boligselskabet Kolding afd. 2 AAB afd. 21, 22, 42 og Kvarteret ved Munkebo Lejerbo afd og AAB afd. 24 og 71 Brændkjær/Fjordparken Lejerbo afd og AAB afd. 9, 15, 23 og Knud Hansens Vej/Junghansvej AAB afd. 76 og I alt dækker aftalen 17 boligafdelinger med tilsammen boliger og ca beboere. Den strategiske samarbejdsaftale har et budget på 28 mio. kroner fordelt på 21 mio. fra Landsbyggefonden og 7 mio. i lokal medfinansiering.

6

7 Delaftaler og indsatser Den nye helhedsplan er delt op i 4 delaftaler: Tryghed og trivsel Kriminalpræventiv indsats Uddannelse og beskæftigelse Forebyggelse og forældreansvar Hver delaftale har sit eget formål og mål samt en række aktiviteter, der skal bidrage til, at formål og mål bliver opnået. Kvarternetværk Som en aktivitet under hver af de 4 delaftaler finder du kvarternetværkene. Der er oprettet tre kvarternetværk i Kolding, som består af både kommunale medarbejdere, lokale samarbejdspartnere og afdelingsbestyrelser. Kvarternetværkene har været med til at udarbejde denne helhedsplan og har også en central rolle i de konkrete indsatser i boligområderne, hvor de skal være med til at skabe fælles ejerskab og udvikling. Kvarternetværkene skal udvikles løbende, og så skal der også etableres yderligere et kvarternetværk, så vi når op på 4 i alt. Et for hvert af de 4 kvarterer som indgår i helhedsplanen.

8

9 Tryghed og trivsel Formål Styrke tryghed og trivsel i boligområderne. Mål At fastholde/øge den generelle tryghed At forebygge udsættelser og reducere antallet af naboklager. Utryghed kan skyldes mange forskellige ting og kan bl.a. give sig udslag i flere fraflytninger fra et område. Den oplevede tryghed hænger naturligvis også sammen med fx unges adfærd i boligområderne. Der er derfor en naturlig sammenhæng med aktiviteterne under den kriminalpræventive indsats. For at mindske den oplevede utryghed og sikre trivslen blandt beboerne, er der planlagt følgende aktiviteter: Tryghedsvandringer og andre aktiviteter De blå ressourcer Kvarternetværk.

10 Tryghedsvandringer og andre aktiviteter Tryghedsvandringer Tryghedsvandringer er planlagte gåture gennem boligområderne, hvor beboere, repræsentanter fra boligselskabernes drift, kommune og politi deltager Formålet er at identificere, hvad der skaber utryghed i de enkelte kvarterer. Efter vandringerne laves en liste over de utryghedsskabende forhold, og hvor det er muligt, laver man også en ansvarsfordeling i forhold til, hvordan problemer skal løses. Tryghedsvandringerne kan følges op af temamøder, hvor enkelte problematikker drøftes mere indgående. Konflikthåndtering og -mægling Utryghed kan udmønte sig i klager over og konflikter mellem naboer. Derfor vil der være mulighed for direkte konflikthåndtering eller mægling mellem beboere, hvor den boligsociale medarbejder fungerer som konfliktmægler. Hvis det er relevant, vil der blive skabt kontakt til relevante kommunale medarbejdere. Det kan være i forhold til uhensigtsmæssig adfærd blandt unge, bekymringer for ældre beboere eller i forhold til beboere med problematisk adfærd pga. misbrug eller psykiatriske problemer. Aktiviteter til styrkelse af naboskab og sammenhængskraft Boligområdernes beboere er meget forskellige hvad angår både alder, sociale og kulturelle forhold. Det kan give problemer, når

11 alle typer mennesker skal bo side om side. Derfor indeholder helhedsplanen også en række aktiviteter, der skal styrke naboskabet og sammenhængskraften i boligområderne. Aktiviteterne kan tage udgangspunkt i aktuelle problemer, men det kan også være mere generelle aktiviteter. Et eksempel på en aktivitet kan være, at børnene i fritidsklubben møder de ældre i kvarteret for at skabe kendskab på tværs. De blå ressourcer Ejendomsfunktionærerne i boligafdelingerne skal være klædt på til at håndtere de udfordringer, det giver, at der bor forholdsvist mange udsatte beboere. Medarbejderne skal også være mentorer i et lommepenge- og fritidsjobprojekt, hvilket de også skal have en introduktion til. Derfor arrangeres temaarrangementer for ejendomsfunktionærerne, hvor der vil være fokus på kompetencer indenfor kulturforståelse og -formidling, konflikthåndtering og samarbejdet med den boligsociale helhedsplan og lokale samarbejdspartnere.

12

13 Kriminalpræventiv indsats Formål Forebygge kriminalitet og problemskabende adfærd. Mål At børn og unge indgår i fællesskabet At børn og unge i boligområdet udviser positiv adfærd At forebygge, at børn og unge begår kriminalitet. Ser man på den faktiske kriminalitet i boligområderne, så ligger den under gennemsnittet for almene boliger generelt, men over Kolding Kommunes gennemsnit. Samtidig er meldingen fra kommunens SSP-indsats, at der er god gænge i udviklingen mod mindre kriminalitet blandt boligområdernes unge. Helhedsplanen har fokus på den kriminalpræventive indsats for at sikre en fortsat positiv udvikling. Dette sker via følgende aktiviteter: Temaforløb Fritidsjob/Lommepenge Brobygningsaktiviteter fritidslivet og ungevejledning Kvarternetværk.

14 Temaforløb Enkelte grupper af børn og unge i boligområderne kan med deres adfærd påvirke trivslen for alle beboerne negativt. For at forebygge denne adfærd gennemføres en række temaaftener for aldersgruppen år. Målgruppen for de enkelte forløb defineres i samarbejde med SSP på baggrund af aktuelle problemstillinger. Temaaftnerne kan fx komme omkring net-adfærd, by-adfærd, kriminalitet/straf, seksuel adfærd, misbrug, uddannelse, beskæftigelse og sprogbrug. I relation til temaforløbene afholdes der tilsvarende arrangementer for deltagernes forældre. Fritidsjob/lommepenge Med afsæt i de lokale klubber og væresteder etableres der lommepengeprojekter, hvor de unge udfører opgaver for afdelingsbestyrelsen, organisationsbestyrelsen eller ejendomsfunktionærerne, fx pakke og omdele materiale. Børnene aflønnes med fælles oplevelser for midler afsat i helhedsplanen. De unge, som er gamle nok og vurderes klar, får hjælp til at søge et fritidsjob. Er der unge, som kræver lidt ekstra støtte, tilbydes de fritidsjob i afdelingerne. De unge ansættes til at løse traditionelle opgaver i boligområderne i samarbejde med ejendomsfunktionærerne, og lønnen kommer fra helhedsplanens midler. De unge lærer via projektet at passe et job, herunder at møde til tiden samt krav, regler og rettigheder på en arbejdsplads.

15 Samtidig bliver forældrene inddraget, så de også får en forståelse for de vilkår, de unge skal arbejde under og kan være med til at støtte deres børn i arbejdet. Derudover er målet at etablere et erhvervsnetværk med lokale virksomheder med mulighed for virksomhedsbesøg, fritidsjob, træning i jobsøgning mv. for de unge. Brobygning fritidsliv og ungevejledning For boligområdernes børn og unge kan det være en udfordring at finde fællesskaber at indgå i. Derfor er der også i helhedsplanen fokus på brobygning til fritidslivet og kommunale rådgivnings- og vejledningstilbud. I 3 af kvarterene er der klubtilbud, der har kontakt til en stor gruppe af de lokale børn og unge: Klubberne/værestederne støtter allerede op om helhedsplanens arbejde. Det er fx også fra disse klubber, at det vil være oplagt at rekruttere unge til lommepengeprojektet og temaforløbene og skabe kontakter mellem de unge og det lokale idrætsliv og kulturtilbud. Det kan være i samarbejde med kommunens fritidspas-medarbejder og Get2sport. Også Ungdomsskolens tilbud til målgruppen kan være en del af brobygningsarbejdet. Det er også meningen, at der skal ske mere opsøgende arbejde for at få flere af de unge, der hænger ud i områderne til at benytte de eksisterende tilbud. Dette sker i tæt samarbejde med de kommunale opsøgende medarbejdere.

16

17 Uddannelse og beskæftigelse Formål Styrke beskæftigelsen blandt unge. Mål At flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse At flere unge bliver selvforsørgende. Uddannelse er en af grundstenene i at styrke både beskæftigelsen, trygheden og trivslen i et boligområde. Derfor er der også i helhedsplanen lagt op til en massiv indsats på dette område. Følgende aktiviteter er omfattet: Uddannelsesmentorer Lektiecaféer og samarbejde med UU Opkvalificerende kurser og samarbejde med Jobcenteret Kvarternetværk. Uddannelsesmentorer Uddannelsesmentorer er opsøgende og støtter de unge, der vurderes til at være klar til at starte en uddannelse indenfor 1 år. Mentorerne har fokus på at støtte og vejlede den unge i at overvinde nogle af de forhindringer, der kan være i den unges liv i forhold til at kunne gennemføre en uddannelse. Uddannelsesmentorerne arbejder tæt sammen med jobcenteret.

18 Lektiecaféer og samarbejde med UU Boligområderne i helhedsplanen ligger generelt under niveau i forhold til karakterer i 9. klasse. Derfor tilbydes der også lektiehjælp i form af lektiecafeer baseret på frivillige kræfter: Lektiecaféen i Skovparken/Skovvejen for alle skolesøgende børn og unge i kvarteret. Lektiecaféen i Munkebo for klasse. Samtidig med de allerede eksisterende lektiecafeer skal samarbejdet med UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) udvikles. Opkvalificerende kurser og samarbejde med Jobcenteret For at hæve det generelle uddannelsesniveau i boligområderne tilbydes lokale opkvalificerende kurser primært indenfor dansk, matematik og it. Undervisningen udbydes i samarbejde med sprogskolen, VUC, AOF og Netværkslokomotivet. Der vil være et særligt fokus på at få beboere over 30 år i gang med undervisningen og især forældrene i boligområderne. Undervisningen vil være meget praksisrettet, fx ved at kigge særligt på at læse breve fra skolen og opslag om aktiviteter og møder i boligområderne.

19

20

21 Forebyggelse og forældreansvar Formål Forebygge negativ social arv. Mål At øge trivslen blandt børn og unge. Boligområderne i helhedsplanen har generelt en overvægt af børnefamilier, der kan betegnes som sårbare eller særligt udsatte. Derfor er der også planlagt aktiviteter til at styrke disse familier: Forældrekurser og -inddragelse Lokalrådgivning Kvarternetværk. Forældrekurser og -inddragelse For at sikre trivslen og den sproglige udvikling hos boligområdernes børn indeholder helhedsplanen en række aktiviteter, der skal give forældrene viden og redskaber til at støtte børnenes udvikling. Dialogmøder/cafémøder Der arrangeres temamøder, der fx kan handle om, hvordan forældre støtter børns sprogudvikling, læsefærdigheder, lektielæsning og uddannelsesvalg. Temamøderne vil fortælle forældrene, hvordan de kan få indflydelse på deres børns hverdag gennem forældrevalgte bestyrelser, forældreråd osv. Endelig vil der også være en introduktion til SFO-tilbud for børnehaveforældrene, hvor de kan

22 høre om, hvad børn kan få af positive gevinster rent udviklingsmæssigt ved at gå i SFO. Dialogmøderne holdes sammen med de lokale daginstitutioner, SFO er, skoler, PPR og sundhedsplejen. Forældrekurser Der afholdes lokale kurser, som skal give forældrene praktiske værktøjer, de kan bruge i hverdagen. Kurserne vil bestå af både eksterne oplægsholdere, undervisning og debat. Kurserne løber typisk over 5-8 gange, og der vil efter behov blive arrangeret børnepasning og fællesspisning. Forældrenetværk Målet er at etablere, udvikle og støtte et netværk for forældre og børnefamilier i de enkelte boligområder med afsæt i forældrekurserne og dialogmøderne. Netværksgrupperne skal give forældrene mulighed for at kunne mødes og støtte hinanden i fx at anvende metoder og viden som de har fået gennem deltagelse i kursusforløb. En medarbejder fra helhedsplanen sørger for, i samarbejde med forældrene, at planlægge møder om relevante temaer. Det kan fx være oplæg fra en skolepsykolog, sundhedsplejen, SSP-betjente, 2-sprogskonsulent, socialrådgivere med tilknytning til boligområdet eller repræsentanter fra de lokale skoler, institutioner og foreninger.

23 Forældreinddragelse I samarbejde med lokale daginstitutioner og skoler sættes der fokus på at inddrage forældrene i børnenes institutions- og skoleliv. Lokal rådgivning og brobygning På baggrund af udfordringerne med mange udsatte børnefamilier tilbydes der i kvarteret ved Munkebo og kvarteret Skovparken/ Skovvejen åben, anonym rådgivning. Den åbne rådgivning placeres centralt i områderne og har åbent 1-2 gange om ugen i hvert område. Rådgivningen skal være med til at bygge bro til kommunale vejlednings- og rådgivningstilbud, og målet med rådgivningen er, at beboeren næste gang selv kan skabe kontakt til det ordinære rådgivningssystem, kommunen eller anden relevant aktør. Rådgivningen kan handle om hjælp til at læse breve fra fx skole, institution og jobcenter, oplysning om rådgivnings- og vejledningstilbud i Kolding (fx Advokatvagten på biblioteket), mulighederne for økonomisk rådgivning, kommunale vejledningstilbud eller rådgivning om at bo alment fx husleje, klager eller husorden.

24 ByLivKolding er et samarbejde mellem Lejerbo Kolding, AAB Kolding, Boligselskabet Kolding og Kolding Kommune

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale

Læs mere

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd.

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. Bogtrykkergården afd. 108 Bagergården afd. 142 Rådmandsbo 3B Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. 127 HELHEDSPLAN FOR MIMERSGADEKVARTERET Med Helhedsplanen for Mimersgadekvarteret

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

BYLIVKOLDING HELHEDSPLAN

BYLIVKOLDING HELHEDSPLAN BYLIVKOLDING HELHEDSPLAN 2014-2017 Et samarbejde imellem Lejerbo Kolding, AAB Kolding, Boligselskabet Kolding og Kolding Kommune Udgivet af ByLivKolding December 2013 Forsidebilleder: Lommepengeprojekt,

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL INDSATS UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE. billede MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016.

NY BOLIGSOCIAL INDSATS UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE. billede MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016. NY BOLIGSOCIAL INDSATS 2017-2020 billede UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016 Version 2 TIL DIG, DER BOR I AAB S AFDELING 50 billede Boligforeningen

Læs mere

Politiet udarbejder én gang årligt et tryghedsindeks for de såkaldte udsatte boligområder (SUBområder 1 ).

Politiet udarbejder én gang årligt et tryghedsindeks for de såkaldte udsatte boligområder (SUBområder 1 ). Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Til orientering, Skoleudvalget ser frem til at følge indsatsen. Indsatsen drøftes i regi af budget 2018.

Til orientering, Skoleudvalget ser frem til at følge indsatsen. Indsatsen drøftes i regi af budget 2018. Punkt 5. Orientering om samarbejde med boligorganisationerne Alabu Bolig og Lejerbo om boligsocial helhedsplan i Aalborg øst, for perioden 1. januar 2017-31. januar 2021 2016-072864 Skoleforvaltningen

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN Odense fra stor dansk by til dansk storby RISING OG SKT. KLEMENSPARKEN 2017-2019 Oplæg for Y s Men s Club 15. feb. 2012, Anne Velling INDHOLD Baggrund og indhold for boligsociale

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN Odense fra stor dansk by til dansk storby RISING OG SKT. KLEMENSPARKEN 2017-2019 Oplæg for Y s Men s Club 15. feb. 2012, Anne Velling INDHOLD Baggrund og indhold for boligsociale

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde Torsdag den 27. oktober 2016 kl. 17:30 19:00

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde Torsdag den 27. oktober 2016 kl. 17:30 19:00 Afdelingsbestyrelsen Lejerbo, afdeling 157 Lunden Daruplund 29, altansiden 2660 Brøndby Strand Mail: lunden@lundens.eu www.lundens.eu 11. oktober 2016 Til beboerne i Lunden: Daruplund/Resenlund Indkaldelse

Læs mere

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan PIXI UDGAVE Boligsocial helhedsplan 2018-2021 Velkommen til Nivå Nu 2018-2021 Siden 2009 har vi i den boligsociale helhedsplan Nivå Nu arbejdet for at gøre de almene boligafdelinger i Nivå til et endnu

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BEBOERPROJEKT PULS

NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BEBOERPROJEKT PULS NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN NY BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN 2018-2021 2018-2021 BEBOERPROJEKT PULS 1 AAB 2017 MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET Boligforeningen AAB, AKB, København, SAB samt Boligforeningen 3B har

Læs mere

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen Punkt 8. Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen 2016-045554 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender:

Læs mere

LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL

LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL VELKOMMEN I KVARTERETS HUS Du er altid velkommen i Kvarterets Hus, Vangen 83 C. Vi er her på forskellige tidspunkter men som udgangspunkt i dagtimerne.

Læs mere

1 Baggrund Formål Organisering Indsatsområder Evaluering Budget... 8

1 Baggrund Formål Organisering Indsatsområder Evaluering Budget... 8 Indhold 1 Baggrund... 1 2 Formål... 2 3 Organisering... 3... 3 4 Indsatsområder... 4 5 Evaluering... 7 6 Budget... 8 1 Baggrund AABs afdeling 54 og Baldersbos afdeling 12 har siden 2008 samarbejdet med

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN INDHOLD Synkronisering af boligsocial helhedsplan for Korsløkken/Ejerslykke og Rising/Skt.

Læs mere

FAGDAG oktober AB Sprotoften Sprotoften Nyborg

FAGDAG oktober AB Sprotoften Sprotoften Nyborg FAGDAG 2018 30 oktober 2018 AB Sprotoften Sprotoften 1 5800 Nyborg http://www.sprotoften.dk/ Workshop SUNDHEDSPLEJERSKE OG BEBOERRÅDGIVER. FORDELE OG UDFORDRINGER I DETTE JOB AT GØRE EN FORSKEL V. GITTE

Læs mere

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme Margrethe Wivel, MB 8. februar 2012 Sagsnr. 2012-17996 Kære Margrethe Wivel Dokumentnr. 2012-106133 Tak for din henvendelse af 31. januar 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: 1.

Læs mere

Budget for boligsocial helhedsplan

Budget for boligsocial helhedsplan Budget for boligsocial helhedsplan Boligområde/projektnavn Boulevardbebyggelserne i Varde Journal nr.: Jnr: 171 Udgifter pr. år Samlede udgifter Finansiering LBF/CFBU 213 214 215 216 217 Landsbyggefonden

Læs mere

Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017

Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017 Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017 Indhold Indledning...2 En ny vision for Gadehavegård...2 Det vigtige samarbejde...3 Indsatsområderne...5 Børn, unge og familier...6 Uddannelse,

Læs mere

Dokumentnr Antallet af udsættelser fastholdes i perioden på samme lave niveau som i Baseline 2016: 4 udsættelser.

Dokumentnr Antallet af udsættelser fastholdes i perioden på samme lave niveau som i Baseline 2016: 4 udsættelser. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 7 - Boligsociale strategiske målsætninger og aktiviteter 20. oktober 2017 Strategiske målsætninger for Mimersgadekvarteret 2018-2022

Læs mere

Landsbyggefonden prækvalifikationsansøgning for Vejle områderne Løget og Nørremarken

Landsbyggefonden prækvalifikationsansøgning for Vejle områderne Løget og Nørremarken Landsbyggefonden prækvalifikationsansøgning for Vejle områderne Løget og Nørremarken Ansøgning til en boligsocial indsats fra 2017 Opsummering Ansøgningen om prækvalifikation er en fælles ansøgning for

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

GUIDE. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Indsatsområde Vision. Overordnet mål. Overordnet succeskriterium. Formål.

GUIDE. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet. Indsatsområde Vision. Overordnet mål. Overordnet succeskriterium. Formål. Indsatsområde Vision GUIDE Problemkompleks Overordnet mål Overordnet succeskriterium Formål Succeskriterium Tryghed og Trivsel Vision: er trygt, præget af tillid og fællesskaber og åbner sig ud mod det

Læs mere

Boligsocial helhedsplan

Boligsocial helhedsplan Boligsocial helhedsplan 2017-2021 Den boligsociale indsats Fakta: > > Helhedsplanen En fælles indsats løber fra oktober 2017 til september 2021 > > Der er afsat 43 mio. kr. til at realisere målene. Heraf

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial helhedsplan i i Svendborg. (Skovparken, Elmevænget, Bispeløkken/Priorvej, Munkevænget,

Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial helhedsplan i i Svendborg. (Skovparken, Elmevænget, Bispeløkken/Priorvej, Munkevænget, Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial helhedsplan i 2018 2021 i Svendborg. (Skovparken, Elmevænget, Bispeløkken/Priorvej, Munkevænget, Sandalsparken, Jægermarken, Toftemarken/Klintemarken/Frilandsvej,

Læs mere

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense?

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSAT BOLIGOMRÅDE: ALMENT BOLIGOMRÅDE MED MINDST 1000 BEBOERE, DER OPFYLDER 2 UD AF FØLGENDE 4 KRITERIER: BESKÆFTIGELSE

Læs mere

Hede- og Magleparken Boligsocial indsats

Hede- og Magleparken Boligsocial indsats Hede- og Magleparken Boligsocial indsats 2017-2019 1 Indhold Hede- og Magleparken... 1 Boligsocial indsats 2017-2019... 1 1 Baggrund... 3 2 Formål... 3 3 Organisering... 5 4 Indsatsområder... 6 5 Evaluering...

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN PIXI UDGAVE BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN 2018-2021 PIXI UDGAVE VELKOMMEN TIL HELHEDSPLANEN FOR MIMERSKVARTERET 2018-2021 INDHOLD I denne folder kan du læse lidt om, hvad du som beboer kan gøre sammen med os de næste fire

Læs mere

Vi ser tilbage og frem

Vi ser tilbage og frem GREVE NORD PROJEKTET 2016-2020 Vi ser tilbage og frem - Hvad har vi opnået, og hvad vil vi opnå? GREVE NORD PROJEKTET 2016-2020 Brandslukning (2008-2012) Konsolidering (2012-2016) Udvikling og forankring

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Notat Oversigt over de boligafdelinger, der har søgt om tilskud til boligsociale projekter.

Notat Oversigt over de boligafdelinger, der har søgt om tilskud til boligsociale projekter. Bilag til sag om tilskud til boligsociale projekter Økonomiudvalget den 14. juni 2016 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 2. juni 2016 Tlf. dir.: 72 30 95 45 E-mail: byogerhverv@balk.dk Kontakt: Hanne Nygård Jensen

Læs mere

Vollsmose. Fra udsat boligområde til bydel i Odense

Vollsmose. Fra udsat boligområde til bydel i Odense Vollsmose Fra udsat boligområde til bydel i Odense Dagsorden Vollsmoses historie Fakta om Vollsmose i dag Vollsmose Sekretariatet - et partnerskab Et indblik i Vollsmose Sekretariatets arbejde Gåtur i

Læs mere

Endelig helhedsplan. Lejerbo, Haslev afd. 91-0

Endelig helhedsplan. Lejerbo, Haslev afd. 91-0 Endelig helhedsplan Lejerbo, Haslev afd. 91-0 Lejerbo november 2008 Forord Frøgården står i dag over for store udfordringer i forbindelse med at skabe en højere grad af forståelse for det at bo i en almen

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Herredets Tingstue. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Herredets Tingstue. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer:

Læs mere

KORSLØKKEN Boligsocial Helhedsplan 2015-2018 Pixi - udgave

KORSLØKKEN Boligsocial Helhedsplan 2015-2018 Pixi - udgave KORSLØKKEN Boligsocial Helhedsplan 2015-2018 Pixi - udgave 1 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde. De

Læs mere

STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund. www.albertslund.dk

STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund. www.albertslund.dk STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS Sådan forebygger vi kriminalitet i Albertslund www.albertslund.dk 1 STRATEGI FOR DEN KRIMINALPRÆVENTIVE INDSATS INDHOLDSFORTEGNELSE Den kriminalpræventive indsats

Læs mere

Hvordan kan du være med?

Hvordan kan du være med? Tak for jeres engagement de første fire år i Fælles fremtid på tværs. En ny helhedsplan for perioden 2019-2022 er nu ved at tage form og vi glæder os til fire nye og spændende år sammen med jer. I denne

Læs mere

Bestyrelse. Vollsmose Sekretariatet Sekretariatschef. Afdeling for Social udvikling, familier og unge. Afdeling for Byudvikling og erhverv

Bestyrelse. Vollsmose Sekretariatet Sekretariatschef. Afdeling for Social udvikling, familier og unge. Afdeling for Byudvikling og erhverv 1/6 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab 1 Direktør Samarbejdsrådet/ Beboerdemokratiet 3 Beboerdemokrater Eksterne 1 Vollsmoses

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 1.4: Trygt Furesø 1 Trygt Furesø Furesø s strategi og indsatser for færre indbrud og øget tryghed Under Byrådets

Læs mere

Naboskab, inklusion & fællesskab i boligområdet

Naboskab, inklusion & fællesskab i boligområdet Naboskab, inklusion & fællesskab i boligområdet Lokale erfaringer fra samarbejdet med den boligsociale indsats Ida Kunov-Kruse Medlem af afdelingsbestyrelsen Billeder lånt fra fsb og Beboerprojekt Bispebjergs

Læs mere

Landsbyggefonden prækvalifikation for Nørremarken

Landsbyggefonden prækvalifikation for Nørremarken Landsbyggefonden prækvalifikation for Nørremarken Ansøgning til en boligsocial indsats fra 2013 1. Problemkomplekset 1.1 Hvilke problemer ønskes løst/afhjulpet? På Nørremarken ligger der 3 almene boligafdelinger

Læs mere

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser 1 Fritidsjobsindsatser 2 Program Børn og unge aktiviteter i selvevalueringerne Effekter af fritidsjob Fire veje til fritidsjob Debat i plenum og i grupper 3 De mest udbredte aktiviteter 33 Væresteder og

Læs mere

Budgetark for boligsocial indsats inden for midlerne (OBS: hele tusinde kr. i t.kr.)

Budgetark for boligsocial indsats inden for midlerne (OBS: hele tusinde kr. i t.kr.) Budgetark for boligsocial indsats inden for 215-18-midlerne (OBS: hele tusinde kr. i t.kr.) Start boligsocial indsats 1-1-219 Slut boligsocial indsats 31-12-222 Boligområde/områdenavn Korskærparken og

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 HELHEDSPLAN VOLLSMOSE 2016-2020 En kommende helhedsplan i Vollsmose skal gennem lokale indsatser understøtte de politiske udviklingsmål, som stat, kommune,

Læs mere

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder VIDENS 02 INDSAMLING FRITIDSJOB Til unge i udsatte boligområder 1 1 FRITIDSJOB FORMER FREMTIDEN Et arbejde som reklameomdeler, kasseassistent eller rengøringshjælp er mange unges første erfaring med arbejdsmarkedet.

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial Helhedsplan Vangkvarteret Holbæk

Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial Helhedsplan Vangkvarteret Holbæk Ansøgning om prækvalifikation Boligsocial Helhedsplan 2014-2018 Vangkvarteret Holbæk Juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Boligområdets problemkompleks 3. Indsatsområder 4. Organisering 5. Koordinering

Læs mere

boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave

boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave boligsocial Helhedsplan Nivå nu 2014-2017 - PIXI-udgave Velkommen til Nivå Nu 2014-2017 Nivå er et dejligt sted at bo og i de næste fire år vil Nivå Nu arbejde på, at det bliver et endnu bedre sted at

Læs mere

Oversigt over mulige kriminalitetsforebyggende tiltag og handlinger (foreløbigt udkast)

Oversigt over mulige kriminalitetsforebyggende tiltag og handlinger (foreløbigt udkast) Oversigt over mulige kriminalitetsforebyggende tiltag og handlinger (foreløbigt udkast) Denne oversigt er tænkt som en form for katalog, hvor man som fagperson kan få inspiration til, hvordan man i forskellige

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale aftale, som delaftalen vedrører

Læs mere

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016 Forslag til Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune Gældende fra 1. januar 2016 Indhold Styregruppen for SSP-samarbejdet i Faxe Kommune...3 Koordinationsgruppen for SSP samarbejdet i Faxe Kommune...4

Læs mere

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Sådan arbejder vi i Esbjerg Kommune Indhold Introduktion Sådan forstår vi radikalisering og ekstremisme Sådan arbejder vi Sådan er indsatsen organiseret Sådan

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne.

Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne. Aktivitetsnavn: Rene BB (Lommepengeprojekter i CFBU kataloget) Indhold og praksis (aktivitetsbeskrivelse): Ifølge Landsbyggefondens database er det i 2016 37,3% af beboerne i alderen 20-24 år, der har

Læs mere

Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov

Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov 1 Fakta om Fredensborg Kommune Der bor ca. 40.000 borgere

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation til ny boligsocial helhedsplan for Fredericia

Ansøgning om prækvalifikation til ny boligsocial helhedsplan for Fredericia Ansøgning om prækvalifikation til ny boligsocial helhedsplan for Fredericia 2018-2022 Indledning Fredericia Kommune indsender på vegne af kommunen og boligorganisationerne Boligkontoret Fredericia og boli.nu

Læs mere

Boligsociale indsatser effekter, udfordringer og muligheder

Boligsociale indsatser effekter, udfordringer og muligheder Boligsociale indsatser effekter, udfordringer og muligheder Bydelskonference Greve Nord Louise Aner Institut for Socialt Arbejde Profil Adjunkt på Institut for Socialt Arbejde på Metropol Indgår i evalueringen

Læs mere

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen:

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup 2016-2020. Kommissorium. A: Bestyrelsen: 1. Formål: Bestyrelsen skal medvirke til en effektiv styring og koordinering på strategisk niveau af den boligsociale

Læs mere

Program for de næste 45 minutter

Program for de næste 45 minutter Program for de næste 45 minutter Lidt om Svendborg Kommunes boligsociale samarbejde Lidt om København Kommunes boligsociale samarbejde Hvad skal vi så med hinanden? 1 Boligsocial årskonference 2012 Både

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017. Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet

Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017. Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet Tillæg til Børne- og Ungepolitik 2014-2017 Plan for indsatsen imod ungdomskriminalitet Indledning Det er SSP Frederikshavns overordnede mål, at Frederikshavn Kommune skal være en kommune, hvor det er trygt

Læs mere

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Aftale om partnerskab for Tingbjerg-Husum Københavns Kommune, Københavns Politi, SSP København, fsb, SAB/KAB og AAB indgår med denne aftale et forpligtende

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 19. juni 2018 Mødested: NOVA, Jupitervej 30, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A)

Læs mere

Indkomsterstattende Ydelser/pension

Indkomsterstattende Ydelser/pension Fællessekretariat Viborg Et samarbejde mellem Boligselskabet Viborg, Viborg Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Viborg Kjellerup & Viborg Kommune Ansøgning til Landsbyggefonden September 2011 Udarbejdet

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

CFBU/bma 1. Center for Boligsocial Udvikling CFBU

CFBU/bma 1. Center for Boligsocial Udvikling CFBU CFBU/bma 1 Center for Boligsocial Udvikling CFBU 2 Oplæg i dag Kort om CFBU De boligsociale helhedsplaner med fokus på aktiviteter for børn og unge Det gode samarbejde 3 CFBU Er etableret som en selvejende

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation. Boligområdets problemkompleks

Ansøgning om prækvalifikation. Boligområdets problemkompleks Ansøgning om prækvalifikation Højvangen, september 2015 Midtjysk Boligselskab, Skanderborg Andelsboligforening og Skanderborg Kommune fremsender hermed ansøgning om prækvalifikation til en helhedsplan

Læs mere

SSP HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI

SSP HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI HELSINGØR KOMMUNE SKOLE SOCIAL & SUNDHED POLITI HVAD ER? #FOKUS I Varetagelse af Helsingør Kommunes generelle forebyggelsesstrategi. Særlig indsats til unge som udviser risikoadfærd eller bekymringstegn

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL INDSATS MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE

NY BOLIGSOCIAL INDSATS MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE NY BOLIGSOCIAL INDSATS 2017-2020 MULIGHEDER OG INDFLYDELSE I HØJE GLADSAXE Helhedsplanfolder_ HG.indd 1 24-08-2016 15:27:42 TIL DIG DER BOR I HØJE GLADSAXE AAB, ABG, FSB, Lejerbo og 3B har fået økonomisk

Læs mere

Målopfyldelsesskema Generelle oplysninger

Målopfyldelsesskema Generelle oplysninger Målopfyldelsesskema Generelle oplysninger Landsbyggefondens journalnummer: 1505 Område: BoLivVejle Tovholder: Boligsocial indsats - 0350 Arbejdernes Andels-Boligforening 029 29, Finlandsparken Boligorganisation(er):

Læs mere

Håndbog: BOLIGSOCIALE INDSATSER FOR SÅRBARE FAMILIER

Håndbog: BOLIGSOCIALE INDSATSER FOR SÅRBARE FAMILIER Håndbog: BOLIGSOCIALE INDSATSER FOR SÅRBARE FAMILIER INDHOLD Indledning: Løsninger til udsatte familier 3 Hvad er målgruppens behov? 4 Løsning 1: Indsatser med fokus på viden 5 Løsning 2: Indsatser med

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

SSP beskrivelse af opgaverne p. t.

SSP beskrivelse af opgaverne p. t. 1 SSP beskrivelse af opgaverne p. t. 1. Gennemførelse af forebyggelses program: Skoleområdet http://www.ssp.furesoe.dk/skoleomraadet/forebyggendeundervsining.aspx 3 intromøder med lærere og klubmedarbejdere

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

ÉN FÆLLES BOLIGSOCIAL INDSATS

ÉN FÆLLES BOLIGSOCIAL INDSATS ANSØGNING TIL ÉN FÆLLES BOLIGSOCIAL INDSATS 2017-2021 Prækvalifikation for Korsør, Skælskør og Slagelse Motalavej - Ringparken/Schackenborgvænge - Sydbyen - Skælskør SAB ANSØGNING TIL ÉN FÆLLES BOLIGSOCIAL

Læs mere

Boligsocial profil Vandtårnsområdet, juni 2012

Boligsocial profil Vandtårnsområdet, juni 2012 07.03.2013 Prækvalifikation af boligsocial helhedsplan i Vandtårnsområdet (Vorrevangen, Kalmargade og Reginehøj) 1.0 Problemkompleks Andel hærværk/indbrud Boligsocial profil Vandtårnsområdet, juni 2012

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan

Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen. Boligsocial helhedsplan Bilag 2: Forslag til initiativer udarbejdet af projektarbejdsgruppen Endelig Boligsocial helhedsplan 2011-2115 SB SOCI ALT B OLIGBYGGERI I SKIVE, AFDELING 4, 18 OG 19 Udarbejdet af: SB Socialt Boligbyggeri

Læs mere

Boligsocial profil 2012 - Frydenlund/Møllevangen/Charlottehøj

Boligsocial profil 2012 - Frydenlund/Møllevangen/Charlottehøj 7.03.13 Prækvalifikation ny boligsocial helhedsplan i Frydenlund, Møllevangen og Charlottehøj (25 afdelinger i boligorganisationerne AAB, Boligkontoret, Almenbo Aarhus, Ringgaarden, Murersvendenes Stiftelse

Læs mere

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING BEBOERSAMMEN- SÆTNING NYBYGGERI NYBYGGERI DET BYSTRATEGISKE SPOR DET BOLIGSOCIALE SPOR NYBYGGERI TRYGHED ORGANISERINGS- SPORET..

Læs mere

Den Boligsociale Helhedsplan. Charlottekvarteret - Mennekser i fokus 2012-2016

Den Boligsociale Helhedsplan. Charlottekvarteret - Mennekser i fokus 2012-2016 Den Boligsociale Helhedsplan Charlottekvarteret - Mennekser i fokus 2012-2016 2 INDHOLD Introduktion 2 Forord 2 Indledning 2 Spørgsmål & svar 4-6 Uddannelse, beskæftigelse & erhverv 8 Intro 8 Målet er

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

Virksomhedsplan 2012-2013

Virksomhedsplan 2012-2013 Virksomhedsplan 2012-2013 Social inklusion af børn og unge i HotSpotcentret HotSpotcentret arbejder løbende på at øge inklusionen og finde nye veje til at fastholde og genintegrere børn og unge i skole,

Læs mere

Vision & Mission. Vision & Mission

Vision & Mission. Vision & Mission Vision & Mission Vision & Mission 2018-2022 Det gode liv som beboer Vi vil have fokus på det gode liv i afdelingen, social integration samt beboerdemokrati Det gode liv i afdelingen Det gode naboskab

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere