Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 31. juli 2015)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 31. juli 2015)"

Transkript

1 a. Opdatering af nøgletal smål 2015 Analysens afsnit med nøgletal/benchmarking er ajourført med R2014. Er behandlet i BSU den 2. juni 2015 b. Inddragende netværksmøder Implementeringsplan er iværksat. Alle med uddannelse afholder minimum 1 inddragende netværksmøde inden 1. oktober Uddannelse og opfølgning herpå fortsættes i juni og september Skoler og dagtilbud øver sig på, at inddrage hele netværket. Implementeringen er påbegyndt, de første erfaringer 1. Arbejdet med konkrete viser at forberedelse og afslutning af processen omkring et inddragende netværksmød, er mere tidskrævende for sagsbehandleren end antaget. anbefalinger på baggrund af analysen c. Gult er godt nok Der afholdes fælles temadage om børnelinealen, målarbejde og tværgående samarbejde. Der er i slutningen af 2015 planlagt to tværfaglige temadage med deltagelse af såvel sagsbehandlere som andre faggrupper fra Børn og Familie, hvor temaerne er målgruppevurdering gult er godt nok, samspillet mellem handleplaner og udviklingsplaner samt arbejdsgange. I øvrigt er der planlagt faglige udviklingstiltag i samarbejde med Socialstyrelsen d. Servicestandarder Der udarbejdes servicestandarder politisk godkendelse inden udgangen af 2015 e. Arbejdsgang 11 og statusudtalelser De beskrevne arbejdsgange implementeres i samarbejde mellem Myndighed og Udfører f. Koordinator til støttekorps Der implementeres efteråret Afholdes indenfor centrets samlede budgetramme. g. Casearbejde på tværs Vil være en indarbejdet del i fortsættelsen af arbejdet i projekt Fælles børn, fælles ansvar

2 a. opfølgning konto 6 (administration) Opgjort inkl. tilsyn og administration (Bornholms Familiepleje) b. Andel af sager med manglende børnefaglig undersøgelse ( 50) c. Underretninger (målt som gns. pr. md til og med juli % 15% 56,29 smål Myndighed/Administr ation D. Økonomi e. Opfølgning på sager og sagsbehandling Igennem fortsat stram styring forventes der også budgetbalance på konto 6 i Der er stadig et stort fokus på at rette op på mangler og efterslæbet i forhold til udarbejdelsen af børnefaglige undersøgelser og handleplaner. Der er dog en risiko for, at der med den nuværende sagstilgang vil kunne opbygges en pukkel med et efterslæb på undersøgelserne. For at imødegå denne udfordring for undersøgelsesteamet i såvel håndtering af et stigende antal underretninger og udarbejdelse af undersøgelser - er der flyttet personaleressourcer fra socialteamet til undersøgelsesteamet. Ét af fokusområderne i Myndighed og tilsyn i 2015 er udarbejdelse/revidering af handleplaner og opfølgning på handleplaner. Handleplanerne er grundstenen i selve styringen af sagerne, manglende handleplaner er ensbetydende med manglende muligheder for opfølgning og derved styring. Det er fastsat som en faglig målsætning, at alle rådgivere i Specialteamet og Socialteamet skal være i stand til at udarbejde operationelle handleplansmål og foretage målopfyldelsesvurdering. Der er ift. kompetenceudvikling tilrettelagt et kursusforløb på 5 kursusdage i samarbejde med Socialstyrelsen, i perioden fra september januar 2016, for alle sagsbehandlere om systematik i sagsbehandlingen. Kurset vedrører sagsforløbet, udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser og handleplaner med SMART-mål samt opfølgning. f. Sagsstyringssystemet DUBU Fra og med maj 2014 har foretages sagsarbejdet/-styringen i DUBU. DUBU har en årligt driftsudgift på ca kr. Forventningerne til den i businesscasen beskrevne ressourcebesparelse i sagsarbejdet som effekt af DUBU, vil stadig ikke kunne effektueres. Medarbejderne accepterer IT, som et grundvilkår i det daglige arbejde. Kritikken går derfor overvejende på de praktiske funktioner. DUBU beskrives af mange som en tidsrøver - medarbejderne oplever tempotab og spildtid. Det har vist sig at 2 skærme pr. arbejdsplads kompensere en smule for systemets uhensigtsmæssigheder. Problemerne med DUBU, går i store træk igen i alle kommuner der anvender DUBU. BF oplever tiltagende problemer med nedbrud udenfor normal arbejdstid, hvor det ikke er muligt at indhente teknisk hjælp fra IT.

3 Fokuspunkt 3. Udførerdel smål 2015 Indskrevne i Børne-/Familiehus (forventet helårs) 19, Gennemsnitspris - Børne-/Familiehus Indskrevne i Ungehus (forventet helårs) Gennemsnitspris - Ungehus Måltal og effekt Mål NU I forlængelse af analysen af børne- og ungeområdet blev det besluttet at der skulle arbejdes med pakker i familiebehandlingen. I forbindelse med brugen af pakker, vil alle sager blive tyngdevurderet på forhånd i forhold til forventet ressourceforbrug og der vil altid ske opfølgning efter 3 mdr. og derefter som minimum hvert halve år hvor der bliver fulgt op på effekten af arbejdet og de fremadrettede behov. Udviklingen af pakker i familiebehandlingen indgår som et nedprioriteringsforslag i det administrative sparekatalog i budgetprocessen for 2016 m.fl. En endelig fastlæggelse af niveau for pakkerne afhænger af budgetvedtagelsen for Forbrug Økonomi Løvstikken har skullet tilpasse personalenormeringen som følge af udskrivningen af to døgnanbragte - der forventes et merforbrug på 0,16 mio. kr. i Merforbruget kan primært tilskrives sygdom og følgeudgifter til afskedigelser. 4. Løvstikken Implementering af EKJ Der tages dog forbehold, for, at yderligere nedgang i indskrivningen i antallet af børn vil udfordre Løvstikkens økonomi. Primært som følge af opsigelsesvarsler mm. Løvstikken har gennem længere tid manglet et godkendt journalsystem, hvilket også er påpeget i Socialtilsyn Hovedstadens tilsynsrapport af 26. september Det er besluttet af anskaffe Elektronisk Klient Journal (EKJ) og implementeringen er igangsat februar Implementeringen forløber efter planen og der udtrykkes tilfredshed med systemet. 5. Aflastninger Antal børn/unge i aflastning 72,3 85,8 84,5 83,3 82,0 84,3 82 Årlig gennemsnitspris Forbrug Udvikling 2015 Som det ses af tallene ovenfor er målsætningerne nået i forhold til fald i antallet af aflastninger samt i det samlede forbrug. i forhold til afrapporteringen pr. 30. april 2015, forventes en stigning i fobruget, primært som følge af få dyrere aflastninger. De gennemsnitlige priser på aflastningsforhold er endvidere reduceret yderligere som følge af forhandling om reduktion i ydelse og pris ved ekstern leverandør.

4 smål 2015 Forbrug Udgifterne til merudgiftydelser er igennem de sidste 3 år nedbragt betragteligt. Forventningerne til 2015 er også et 6. Merudgiftsydelser niveau der befinder sig under budgettet. Center for Børn og Familie har fokus på at fastholde det lave udgiftsniveau igennem fortsat anvendelse af de udarbejdede ydelsesbeskrivelser og handleguides, hvorfor merudgiftsydelserne stadig fremgår i afrapporteringen af nøgleelementerne. 7. Tabt arbejdsfortjeneste Forbrug Udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste er igennem de sidste 3 år nedbragt betragteligt. Forventningerne til 2015 er også et niveau der befinder sig under budgettet. Center for Børn og Familie har fokus på at fastholde det opnåede udgiftsniveau, hvorfor tabt arbejdsfortjeneste stadig fremgår af afrapporteringen af nøgleelementerne. I de løbende opfølgninger i sagerne vil der også være fokus på at efterleve de vedtagne servicestandarder. En nedbringelse af udgifterne er dog vanskeliggjort af, at centret er i høj grad bundet op på tidligere bevillinger og sagsbehandling. Centret udfordre kontinuerligt tidligere indgåede aftaler, men oplever ofte at tabe sagerne i Ankestyrelsen. Der vil i sagerne med tabt arbejdsfortjeneste være et øget fokus på at fastholde forældrene til arbejdsmarkedet. 8. Plejefamilier Antal anbringelser i plejefamilie 73,8 77,1 76,3 75,6 74,8 75,2 71,3 Årlig gennemsnitspris Forbrug Niveautilpasning 2015 m.fl. En forudsætning for at styre anbringelserne er, at der er opstillet mål for selve anbringelsen (handleplanerne) og at der løbende sikres, at vi har foranstaltet på den rigtige måde og med den ønskede effekt (opfølgning). Derfor er grundstenen i arbejdet med at nedbringe anbringelserne det gode sagsarbejde - jf. pkt. 2. Myndighed, e. Udvikling 2015 Antallet af anbragte befinder sig pr. 31 juli 2015 under det forventede i det såkaldte "tilpasset best case". Dertil har centret haft fokus på at fastlægge og forhandle vederlag med plejefamilierne, hvilket har medvirket til, at den gennemsnitlige udgift er faldet pr. anbragt i familiepleje.

5 9. Opholdssteder smål 2015 Antal anbringelser i opholdssteder 12,1 9,8 9,5 9,3 9,0 9,5 8,0 Årlig gennemsnitspris Forbrug Niveautilpasning 2015 m.fl. Se kommentarer under pkt. 8 Plejefamilier. Udvikling 2015 Til trods for et faldende børnetal og det store fokus centret har på de forebyggende visiterede indsatser, ses ikke en reduktion i antallet af komplicerede sager med stor tyngde. Centret har i løbet af årets første måneder effektueret flere dyre anbringelser i opholdssteder/døgninstitutioner/sikrede afdelinger. Som i midten af 2014 drejer det sig om ungdomssanktioner og behandlingsanbringelser. Som det ses ovenfor er målsætningerne ikke nået i forhold til fald i antallet af anbringelser, da tilgangen kun modsvares delvist igennem ophør af anbringelser. Forbruget holdes dog nede af et fald i den gennemsnitlige priser for anbringelserne. Punktet bør dog ses i sammenhæng med pkt. 10. Døgninstitutioner og pkt. 11 Sikrede afdelinger Antal anbringelser i døgninstitutioner 11, ,5 12 Årlig gennemsnitspris Forbrug Niveautilpasning 2015 m.fl. Se kommentarer under pkt. 8 Plejefamilier. 10. Døgninstitutioner Særlig risiko Isoleret set er målsætningerne nået i forhold til fald i antallet af anbringelser samt i det samlede forbrug. Se også kommentarerne i pkt. 8 Flere af de kompenserende foranstaltninger centret har iværksat er udfordrede og disse kan evt. ende i dyre anbringelser Antal anbringelser i døgninstitutioner 3, Årlig gennemsnitspris Forbrug Om de sikrede afdelinger De sikrede institutioner varetager socialpædagogiske opgaver over for børn og unge, der er blevet sigtet eller dømt for kriminelle handlinger eller anses for at være til fare for andre. 11. Sikrede afdelinger Indeholdt i forbruget er også den objektive finansiering af de sikrede afdelinger. Den årlige gennemsnitspris er dog angivet for hvad der betales ud over den objektive finansiering inkl skoleudgifter Særlig risiko Centret er i 2015 særlig udfordret af sager med kriminalitet af særlig farlig karakter, der har nødvendiggjort flere anbringelser på sikret afdeling. Flere af disse anbringelser har været forsøgt anbragt på opholdssteder, hvor det har vist sig at stedet ikke har kunnet magte opgaven.

6 12. Myndighedsarbejde med eksterne parter a. Børnehus Hovedstaden b. Familieplejen Bornholm smål 2015 Den i samarbejde med Børnehus Hovedstaden udarbejdede "Beredskabsplan - ved viden eller mistanke om overgreb på børn" er implementeret. Der er afholdt to temadage med Socialstyrelsen om overgrebspakken med deltagelse af ledere og medarbejdere fra både Børn og Familie samt Skole, Kultur og Fritid. Der er endvidere etableret mulighed for videokonferencer. Børnehus Hovedstaden har i august gennemgået aktuelle sager med sagsbehandlerne. Forhandlingerne med Familieplejen Bornholm blev genoptaget i foråret 2015 i regi af servicedirektøren. Besparelsespotentialet indgår som en del af budgetmaterialet til B2016 m.fl.

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 30. april 2015)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 30. april 2015) a. Opdatering af nøgletal smål 2015 Analysens afsnit med nøgletal/benchmarking er ajourført med R2014. Fremlægges for Børne- og Skoleudvalget 2. juni 2015 1. Arbejdet med konkrete anbefalinger på baggrund

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 26. maj 2014)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 26. maj 2014) 1. Myndighed/Adminis tration a. opfølgning konto 6 (administration) Opgjort inkl. tilsyn og administration (Bornholms Familiepleje) b. Udvikling af ledelsestilsyn c. Skærpet opgave- og ansvarsfordeling

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 6. august 2014)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 6. august 2014) 1. Myndighed/Adminis tration a. opfølgning konto 6 (administration) Opgjort inkl. tilsyn og administration (Bornholms Familiepleje) b. Udvikling af ledelsestilsyn c. Skærpet opgave- og ansvarsfordeling

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober 2018)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober 2018) Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. oktober ) 2019 Gennemsnitspriser og korrigeret budgetramme for 2019 er angivet i 2019 priser. Aktivitetstal fra nyt system Ved årskiftet 2017/18

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli 2018)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli 2018) Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (opfølgning pr. 31. juli ) 2019 Aktivitetstal fra nyt system Ved årskiftet 2017/18 overgik vi fra at trække aktivitetstal i AØL til at trække aktivitetstal i DUBU.

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 13. marts 2014)

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer (pr. 13. marts 2014) a. opfølgning konto 6 (administration) Opgjort inkl. tilsyn og administration (Bornholms Familiepleje) b. Udvikling af ledelsestilsyn 23.605.782 23.269.922 21.784.807 Stikprøver udtages periodevis. Sagerne

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer 1. Generel indsats myndighed Forbedret sagsfremstilling/beslutningsgrundlag Kvalitativ opfølgning på målopfyldelse Gennemførsel af uddannelsesdage (i pct.) 100% 90% 100% 100% Maksimalt 45 børnesager pr.

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer 1. Generel indsats myndighed Forbedret sagsfremstilling/beslutningsgrundlag Kvalitativ opfølgning på målopfyldelse Gennemførsel af uddannelsesdage (i pct.) 100% 90% 100% 100% Maksimalt 45 børnesager pr.

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer Forbedret sagsfremstilling/beslutningsgrundlag Kvalitativ opfølgning på målopfyldelse Gennemførsel af uddannelsesdage (i pct.) 100% 90% 100% 100% Maksimalt 45 børnesager pr. sagsbehandler 46,1 48,5 45,0

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Justering praktisk pædagogisk støtte

Justering praktisk pædagogisk støtte Justering praktisk pædagogisk støtte Serviceudgift Børne- og Familie Forebyggende foranstaltninger Kontonr.: 5212000509 Budget ændring 0,000 0,000-1,441-2,016 Nedjustering af rammen til praktisk pædagogisk

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

6 Familieplejen Bornholm

6 Familieplejen Bornholm Åbent punkt 6 Familieplejen Bornholm 27.18.00A00-0003 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Kommunalbestyrelsen 25-06-2015 6 Hvem beslutter Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Kommunalbestyrelsen

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Handleplan 2011 Børn med særlige behov.

Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Handleplan 2011 Børn med særlige behov. Dette notat gør rede for de initiativer og tiltag, der indgår i handleplanen for Center for Familie og Forebyggelse i 2011 med henblik på implementering af budget

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 Notat Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 1. Økonomiske udfordringer i Familieafsnittet Familieafsnittet er økonomisk udfordret med et stort merforbrug som har

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation NOTAT Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation Status for Familieafdelingen Dette udkast til politisk ledelsesinformation er et oplæg til udvalgets drøftelse af ønskerne til

Læs mere

Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen Indledning. Sagsantal. Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser.

Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen Indledning. Sagsantal. Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser. Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen. 2017 Indledning. Sagsantal Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser Forebyggende sstatistik. Bilag INDLEDNING Ledelsestilsynet for Familieafdelingen

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge Børn og Unge Sagsnr. 302754 Brevid. 2827080 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge 31. maj 2018

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Rapportering på ramme 30.46

Rapportering på ramme 30.46 Til: BALLERUP KOMMUNE Dato: Rapportering på ramme 3.46 Ramme 3.46 er den ramme, som Center for Børne- og Ungerådgivning anvender til foranstaltninger på det specialiserede børneområde. Rammen dækker indsatser

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn August 2016 Oplæg BSU 28.11.2016 Rigsrevisionen har afgivet beretning om indsatsen over for anbragte børn. Beretningen omhandler: - Social-

Læs mere

Bilag 2. Handlingsoversigt finansierede tiltag

Bilag 2. Handlingsoversigt finansierede tiltag Bilag 2. Handlingsoversigt finansierede tiltag Fokusområde Mål Handling Forventet effekt Forventede udgifter Finansiering Implementerings-forudsætninger Forventet implementeringsstart En mere vidensbaseret

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Lov om social service

Lov om social service ørne- og kulturforvaltningen, Frederikshavn Kommune Kompetenceplan Lov om social service I: indstilling, O: orientering, : bevilling, beslutning Fam.: Familieafd., Afdeling Sagsbehandler Funktionsleder

Læs mere

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt

Familie. Børn & Familieudvalget Regnskab Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Årets forløb kort fortalt Området omfatter Børn og ungeområdet, fordelt på følgende underopdelinger: Rammebelagt område: Specialbørnehaver Anbringelsesområdet Egne forebyggende foranstaltninger Private forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Handlingsplan - Familieområdet

Handlingsplan - Familieområdet Notat Handlingsplan - Familieområdet Kommunaldirektørens område og Familieafdelingen Økonomi Ramsherred 5 5700 Svendborg 1. Status. Udvikling i sagstal og udgifter 2007 2009 Baggrunden for de iværksatte

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Styring af det specialiserede udsatte område

Styring af det specialiserede udsatte område Styring af det specialiserede udsatte område BKF, 14. juni 2013 v. Familie- og rådgivningschef Mette Andreassen Faglighed og økonomi hånd i hånd 1. At arbejde med en fast budgetramme på et ustyrbart område

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Analyse af børne- og ungeområdet i forlængelse af

Borgerpanelundersøgelse. Analyse af børne- og ungeområdet i forlængelse af Borgerpanelundersøgelse Analyse af børne- og ungeområdet i forlængelse af Frivillighed budget 2015 2 Januar Fokus på 2015 en tidlig indsats over for udsatte børn og unge med henblik på at minimere udgifterne

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 2. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012 Nøgletal Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og den centrale Task Force, vil vi bede om opgørelse af centrale nøgletal på børne- og ungeområdet. For at skabe det mest retvisende billede af jeres

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation God ledelsesinformation skal sikre en bedre styring og udvikling af området, og det er derfor nødvendigt indledningsvist at overveje, hvilken

Læs mere

Socialafdelingen Familiegrupperne

Socialafdelingen Familiegrupperne Socialafdelingen Familiegrupperne Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe Sydvest Specialgruppen

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget.

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-1-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen CBUs økonomiske situation på baggrund af foreløbigt regnskab for 2014 Dette notat er udarbejdet som bilag til sag til

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2018

FORVENTET REGNSKAB-2018 LEDELSESINFORMATION FAMILIEAFSNITTET OKTOBER 2018 FORVENTET REGNSKAB-2018 FAMILIEAFSNITTET Det seneste forventede regnskab er opgjort pr. ultimo september 2018 og viser et forventet forbrug på 116,2 mio.

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014 Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet Børne- og Familiecentret, 201 Typer af foranstaltninger Rådgivning & vejledning Konsulentbistand f.eks. Småbørnskonsulent Kontaktpersonsordning

Læs mere

Status på Børn og Familie

Status på Børn og Familie Status på Børn og Familie Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Beskrivelse og status... 3 Økonomi... 5 Udvikling i de faglige udfordringer... 9 Budgetmæssige udfordringer

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark NOTAT Titel Fra: Til: Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen, Danmark Valuta för pengarna? Kvalitetssäkring och uppföljning av barns uppväxtvillkor i nordiska

Læs mere

Børne- og skoleudvalget

Børne- og skoleudvalget Børne- og skoleudvalget Mandag den 12. januar 2015 CBUs Administration CBU CBU s Administration: FrontTeamet Sagsbehandlere 8 heraf 2 i vagt i Rådmandshaven Forebyggende rådgivere 2 på skolerne Teamchef

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

Kompetenceplan for børn og unge

Kompetenceplan for børn og unge plan for børn og unge 11(Familievejlederorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien) Familievejlederorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien Rådgiver - ved bevilling

Læs mere

Endelig rapport vedr. 71-tilsynets møde med Københavns Kommunes Børn- og ungeudvalget/socialforvaltningen

Endelig rapport vedr. 71-tilsynets møde med Københavns Kommunes Børn- og ungeudvalget/socialforvaltningen Tilsynet i henhold til grundlovens 71 2010-11 71 alm. del Bilag 47 Offentligt Endelig rapport vedr. 71-tilsynets møde med Københavns Kommunes Børn- og ungeudvalget/socialforvaltningen 1. Indledning Den

Læs mere

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter:

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter: områ debeskrivelse, områ de 517 Udsåtte Børn 1. Indledning. område 517 Udsatte børn omfatter hjælp og støtte til socialt truede eller handicappede børn og unge og deres familier. Området omfatter både

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

er mere end velfærd Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet

er mere end velfærd Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 226 Offentligt Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet er mere end velfærd Social- og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Introduktion til børnehandicapområdet. Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget

Introduktion til børnehandicapområdet. Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget Introduktion til børnehandicapområdet Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget Målgruppe Børn og unge med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med indgribende

Læs mere

Kvalitetsstandard Handleplan

Kvalitetsstandard Handleplan Aabenraa kommune Juni 2018 Kvalitetsstandard Handleplan Indhold Handleplansmøder... 1 Hvornår skal der udarbejdes handleplaner... 2 Indhold i handleplaner... 3 Særligt for døgnanbringelser i Aabenraa kommune...

Læs mere

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Børne- og Skoleudvalget tiltrådte den 11.1.2017, at der udarbejdes et notat om konsekvenserne, såfremt udgifterne

Læs mere

Beredskabet i Bornholms Regionskommune. Ved viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge

Beredskabet i Bornholms Regionskommune. Ved viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Beredskabet i Bornholms Regionskommune Ved viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge 8.30-8.45 Kaffe/ brød og velkomst og præsentation af formålet med dagen V/Vibeke Juel Blem 8.45-9.15 Hvad er

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: /10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: /10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134294/10 Indledning Budget 2010 er baseret på et dispositionsbogholderi pr. 1. maj 2009 og

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Budgetopfølgning april 2017

Budgetopfølgning april 2017 Budgetopfølgning april 2017 Budgetrammen til familieafdelingen er udfordret af en større aktivitet end forventet. Der er aktuelt et forventet merforbrug i 2017 på i alt ca. 8 mio. kr. Der er 18 flere anbragte

Læs mere

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG 2019-22 ØKONOMISK HISTORIK I dette notat er Familieområdet afgrænset til Familieafdelingen og dermed myndighedsområdet. Opgaverne består af følgende elementer: Døgninstitutioner

Læs mere

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver.

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-2-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Revideret budget 2015 Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget

Læs mere

Strategiplan for familieområdet vedr. børn og unge med særlige behov

Strategiplan for familieområdet vedr. børn og unge med særlige behov Svendborg kommune Familieafdelingen Marts 2011 Strategiplan for familieområdet vedr. børn og unge med særlige behov Vedtaget sept. 2010 i Byrådet med i krafttræden 1. januar 2011. Udgangspunktet og målsætning

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

Nøgletal for Familieafdelingen

Nøgletal for Familieafdelingen Nøgletal for Familieafdelingen 2. kvartal 2018 (Pr. 31.07.2018) Børn & Unge Familieafdelingen Centrumpladsen 7, 2. sal 5700 Svendborg www.svendborg.dk Indhold Introduktion...3 Forbehold for datavaliditet...3

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune Til: Fra: Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Dato: 12. oktober 2012 Overgrebspakken Socialministeriet

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Budgetrevision 1 Februar Den oprindelige ramme for skal overholdes. De yderligere udfordringer, som er kommet, skal findes ved følgende tiltag:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2014 på Børn- og Undervisningsudvalgets område

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2014 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2014 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Ad. 17. Lov nr. 318 af 28. april 2009 Lov om ændring af lov om social

Læs mere

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Indhold Baggrund... 2 Indledning... 2 Mål og aktiviteter, implementering af beredskabsplanen.... 4 Mål 1. Beredskabsplanen skal

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Udvikling i udgifterne I perioden fra 2011 til 2015 har udgifterne på det specialiserede socialområde

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet BØRNE- OG UNGERÅDGIVNING Dato: 15. marts 2016 Tlf. dir.: 4477 2919 E-mail: hbr@balk.dk Kontakt: Heidi Rostgaard Sagsid: 00.30.14-G01-2-16 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme:

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet.

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet. Sagsnr. 00.30.00-A00-1-16 Cpr. Nr. Dato 12-3-2017 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Den økonomiske situation for politikområdet Børn og Unge Regnskabsresultatet for 2016 viser et merforbrug på ca. 6 mio.

Læs mere